(3920) Kentaur

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Kentaur: mit tudunk az új COVID variánsról, és miért nincs ok aggodalomra

89. Útban a 90. felé

A közelmúltban számos országban, köztük az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Indiában, Ausztráliában és Németországban észleltek egy új COVID variánst, ami a BA.2.75 nevet kapta, és ami az omikron egy alvariánsa. Talán hallottad már „Kentraur” néven, ami egy Twitterező adta a BA.2.75-nek.

Az Egészségügyi Világszervezet a BA.2.75-öt inkább érdeklődésre számot tartó variánsnak minősítette, nem pedig aggodalomra okot adónak. Ez azt jelenti, hogy figyelemmel kísérik, de még nincs bizonyíték arra, hogy problémákat okozna.

A BA.2.75 fertőzések száma még mindig viszonylag alacsony. Az Egyesült Királyságban a legtöbb fertőzést továbbra is a BA.4 és BA.5 omikron alvariánsok okozzák. Különösen a BA.5 hasonlóan domináns más országokban, ahol a BA.2.75-öt észlelték. A BA.2.75 azonban egyre gyakoribb Indiában (ahol először májusban észlelték), ami arra utal, hogy előnyei vannak a jelenlegi keringő változatokhoz képest.

Egyesek megjegyezték, hogy a BA.2.75 India olyan régióiban terjed, ahol nem a BA.5-tel kell versenyeznie, hanem azzal a változattal, amelyből kifejlődött, vagyis a BA.2-vel. Ennek ellenére néhány indiai adat azt jelzi, hogy a BA.2.75 már elérte a csúcsot. És ami fontos, hogy ott nem nőtt nagymértékben a kórházi kezelések és a halálozások száma.

Miért találkozunk még mindig új változatokat? Mivel a világ lakosságának nagy része már be van oltva, megfertőződött, vagy mindkettőt, előnyt élveznek azok a változatok, amelyek immunitásuk ellenére is megfertőzhetik az embereket. Tehát a SARS-CoV-2 (a COVID-ot okozó vírus) folyamatosan változik, hogy megszerezze ezt az előnyt.

Azok az új változatok, amelyeknek mutációi elkerülik az immunitásunkat, szaporodnak és terjednek, ami fertőzési hullámokhoz vezet. Ezt legutóbb a BA.4 és a BA.5 esetében láttuk.

Az immunrendszer a vírusokat és más kórokozókat molekuláris szerkezete alapján ismeri fel. A mutációk kis mértékben megváltoztatják az egyes SARS-CoV-2 variánsok molekuláris szerkezetét, ami megnehezíti immunrendszerünk számára a vírus felismerését. Ezt gyakran „immunelkerülésnek” nevezik.

A BA.2.75 variánssal kapcsolatban aggodalomra ad okot, hogy számos mutáció átesett, amiből az következik, hogy ez a variáns képes elkerülni az immunitást. De pillanatnyilag nincs bizonyíték arra, hogy a BA.2.75 jelentős mértékben ki tudja kerülni az immunrendszert.

A BA.2.75 nagy része szerkezetileg megegyezik az omikronnal és az eredeti wuhani változattal. Bár a BA.2.75 felvett néhány mutációt, alapvetően nem egy másik vírus. Az immunrendszer továbbra is fellép a BA.2.75 ellen, ahogy az omikronnál láttunk. Ez az immunitás azonban nem biztos, hogy elegendő az újrafertőződés megállításához, de csökkentenie kell a BA.2.75 fertőzés súlyosságát.

Bár vannak aggályok, hogy a BA.2.75 gyorsabban terjedhet, mint a többi variáns, de erre még nincs egyértelmű bizonyíték. Úgy tűnik a terjedése növekedést mutatott, majd leállt, vagy akár visszaesett is a néhány héttel ezelőttihez képest. Ha ez a helyzet, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy néhány hét múlva el is fogy. De ha a BA.2.75 rendelkezik bizonyos immunelkerülési tulajdonságokkal, az újabb hullámot okozhat az Egyesült Királyságban és máshol.

A variáns valószínűleg el fog múlik, mint az alfa, delta és omikron BA.1. A vakcinák javítása lehet a legjobb megoldásunk. A védőoltásnak köszönhetően, ha szembesülnénk egy BA.2.75 hullámmal, nem számítanánk a korábban tapasztalt halálozási és kórházi kezelési arányra. De tudjuk, hogy az esetek nagy száma továbbra is jelentős fennakadásokat okoznának. És ami fontos, az új variánsok folyamatos hulláma továbbra is halálos fenyegetést jelent a sebezhető emberek számára.

Szóval hogyan győzzük le ezt? Az egyik megoldás az univerzális COVID vakcinák lehetnek, amelyek bármilyen COVID variáns ellen hatnak. Az univerzális vakcina célja immunitás kiváltása a molekuláris szerkezetek nagyon széles skálája ellen.

A pánkoronavírus elleni vakcina hasonló koncepció, de valószínűleg immunitást próbálna kiváltani az összes koronavírusra jellemző molekulaszerkezet ellen. Amellett, hogy immunitást biztosít az új SARS-CoV-2 variánsok ellen, a pánkoronavírus elleni vakcina immunitást is biztosíthat a következő koronavírus-járvány ellen.

Úgy tűnik, hogy ezen vakcinák némelyike ​​a következő néhány évben klinikai vizsgálatokra kerül. Egy másik megoldás lehet olyan vakcinák előállítása, amelyek jobb immunitást váltanak ki a légzőrendszerben. Ezek nagyrészt az orron keresztül beadott vakcinákból állnak, amelyek arra késztetik az immunrendszert, hogy több antitestet termeljen az orr és a torok nyálkahártyájában. Az ilyen típusú immunitás segíthet megállítani a SARS-CoV-2 fertőzést és szaporodását a sejtjeinkbe való belépéskor, ami lelassíthatja az új változatok megjelenésének sebességét. Ezen intranazális vakcinák közül legalább 12 klinikai vizsgálatok alatt áll.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19 gondolat erről: „(3920) Kentaur

  1. Ezen intranazális vakcinák közül legalább 12 klinikai vizsgálatok alatt áll.

    Abszolút nem mérvadó, és a szakmaisághoz a legkisebb mértékben sem közelítő véleményem szerint ez vakvágány. Soha nem lesz belőle semmi. Ahhoz ugyanis, hogy benn legyek egy házban, először be kell mennem az ajtón. Ha az ajtó be van csukva, esélyem sincs bemenni.

    A fertőzést nem megállítani, hanem megakadályozni kell. Különben addig mutál ez a szar, amíg megakadályozni se lehet.

  2. ?Teljes képesítéssel rendelkező ápolónő levele.

    Minden érdeklődőnek:

    Az életem során ismert összes oltás közül (diftéria, tetanusz, kanyaró, rubeola, bárányhimlő, hepatitis, agyhártyagyulladás és tuberkulózis, valamint influenza és tüdőgyulladás elleni védőoltásnál):

    ▪️ SOHA nem láttam olyan oltást, amely maszk viselésére és biztonságos távolság betartására kényszerítené, amíg teljes beoltás alatt áll.

    ▪️ SOHA nem hallottam arról, hogy az oltás oltás után vírust terjesztene.

    ▪️ SOHA nem hallottam jutalmakról, kedvezményekről és ösztönzőkről, amelyek meggyőznének, hogy beóltsam magam.

    ▪️ SOHA nem láttam rasszizmust azokkal szemben, akik úgy döntöttek, hogy nem kapnak védőoltást, senki sem kezelte őket úgy, mint egy miazmát.

    ▪️ SOHA nem láttam olyan oltást, amely veszélyeztetné az emberek családi, testvéri és baráti kapcsolatait.

    ▪️ SOHA nem láttam még olyan oltást, amely veszélyezteti a jólétet, a munkát, az iskolát, olyan oltást, amely lehetővé teszi, hogy egy 12 éves gyerek felülbírálja a szülői beleegyezést.

    ? Beleértve az összes fent említett vakcinát:

    ▪️ SOHA nem láttam olyan oltást, mint amilyen itt van, ami fajilag megosztja és elítéli a társadalmat.

    ? Ez egy „erős” vakcina, amely mindezt megteszi
    anélkül, hogy MENTESSÉGET biztosítana!

    ▪️ Ha teljesen beoltott vagy, akkor is szükség van emlékeztető oltásra, még mindig a teszteled magad, továbbra is maszkot kell viselned, és még mindig a kórházban köthetsz ki.

    ?Szerintem végre itt az ideje beismerni, hogy TELJESEN be vagyunk csapva.?

    Az információ szabadság, a tudatlanság rabszolgaság… a tájékozott állampolgárt nem tévesztik meg!

    /https://telegra.ph/%CE%97-%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%99%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-07-28/

  3. 2 – L.S.
    Észre kellene venni, hogy ez a vírus más mint az eddigiek. Ezért másként kell védekezni, és semmi se elég ellene. Aki csinálta, nagyon jó munkát végzett.
    A tiltakozók rosszul állnak hozzá a témához.

  4. 3. Tibor bá’
    ” A tiltakozók rosszul állnak hozzá a témához.”

    Július 23-i Ivermektin Világnap alkalmából: A tanulmány szerint 92%-kal csökkent a Covid-halálozások száma

    Írta: Dr. Peter F. Mayer

    Emlékeztetni kell arra, hogy az ivermektint 1987-ben engedélyezték emberi használatra.
    2015-ben az ivermektin megalkotója Nobel-díjat kapott.

    * Az ivermektin megakadályozza, hogy a SARS-CoV-2 bejusson a sejtekbe…

    * Az ivermektin megakadályozhatja a vírusfehérjék sejtmagba való be- és kiáramlását

    * Megakadályozza a vírus replikációját és szintézisét.

    * Csökkenti a gyulladást.

    * Megakadályozza a véralvadást.

    * Segíti a szív védelmét.

    * Elősegítheti a mikrobiom újratelepülését.

    A fentiekkel kapcsolatos további információkért lásd:

    /“The mechanisms of action of ivermectin against SARS-CoV2 – an extensive review” (Zaidi et al., 2021) και “Microbiome-Based Hypothesis on Ivermectin’s Mechanism in Covid-19: Ivermectin feeds bifidobacteria to boost immunity” (Hazan, 2022)./

  5. 3. Tibor bá’

    Vagy éppen a tiltakozók állnak jól hozzá a témához?

    Ez még egy messze nem eldöntött kérdés szerintem.

  6. 3: Tibor bá’
    „Észre kellene venni, hogy ez a vírus más mint az eddigiek.”

    Elérkeztünk a post-covid meg long-covid korszakba…

    Minden új vírus más mint a korábbi verziók. Ami itt abszolút új, az az emberi társadalom irányított reakciója egy új, eddig nem alkalmazott technológiával kombinálva.

    Lassan gyülekeznek a globális kisérlet következményei:

    https://wmcresearch.substack.com/p/are-covid-and-long-covid-completely?utm_source=substack&utm_medium=email

  7. Öngyilkos lett egy osztrák orvosnő, mert az oltásellenesek addig fenyegették hogy már a praxisát is be kellett zárnia.
    #https://orf.at/stories/3278707/

  8. 7.

    Belátta, hogy végig tévedett a covid-dal és az oltásokkal kapcsolatban és nem bírta feldolgozni.

  9. Hát velem egy orvos se erőszakoskodott, hogy oltassam be magam. Aki erőszakoskodott, az nem orvos volt, de leföldeltem.

  10. 9. + 10.

    Na, ti már csak tudjátok mi és hogyan volt az orvosnő körül.. 😉
    Nem, nem erőszakoskodott senkivel. Csak véleményt nyilvánított a médiában. Ezért rendkívül durva fenyegtéseket kapott. Százezer Eurót kellett védelemre költenie, a rendőrség is védte. Nyár elején bezárta a praxisát, mert nem voltak eléggé biztonságosak a körülmények, majd meghalt (önkezűnek tűnik, bár gondolom lehet ilyesmiben rásegíteni is, hisz volt már ilyenre példa. Persze csak a pszichés nyomás is rásegíthet).

  11. 11.Tia@: Ebből az eseményből én arra következtetek, hogy Ausztriában is megosztó téma a COVID oltás, különösen annak fényében, hogy majdnem kötelezővé vált, s ez eléggé fel tudja hergelni a közindulatot. Ha nem lett volna ennyire erőszakolva a dolog, s nem derültek volna ki súlyos kockázatok, ez biztosan nem történik meg, de tovább nem is mondom, már eléggé kiveséztük a témát, de az eset természetesen tragikus és sajnálatos…

  12. 11.

    A búcsúlevelét vajon miért nem hozták nyilvánosságra? Csak nem azért, mert olyan dolgokat tartalmaz ami enyhén szólva nem kedvez a covid és oltáspropagandának? Továbbá fel sem boncolják…hm…érdekes.

  13. 12. Gartai
    ” … de az eset természetesen tragikus és sajnálatos…”

    Még sajnálatosabb, hogy beáltak szócsőnek a szélhámos politikusoknak besegiteni a naiv és hiszékeny népek kisérleti szérummal való beóltására.
    Ez az öngyilkos orvos még a szerencsésekhez tartózik.
    Amikor a népek rájönnek, hogy milyen kárt okoztak az egészségüknek ezeket a szócsőveket akkor nemhogy sajnálni fogják Őket, hanem …

  14. 13. Analog
    ” Csak nem azért, mert olyan dolgokat tartalmaz ami enyhén szólva nem kedvez a covid és oltáspropagandának? ”

    Nyugi tisztelt „Analog”
    Semmi sem marad örökre titokban.

    Az orvos figyelmeztetése:
    „A COVID-19 elleni védőoltások után az agresszív típusú rákos megbetegedések emelkedőben.”

    Mit mond egy svéd orvos, aki 8000 boncolást tanulmányozott?

    Orvostudományit végeztem, mert segíteni akartam az embereknek, de most úgy érzem, csak nézem, ahogy meghalnak, és nem tehetek ellene sokat” – mondja Svéd orvos, Dr. Ute Kruger.

    A Svéd orvos és kutató vészharangot fúj a Covid-19 elleni védőoltások és a gyorsan növekvő rákos megbetegedések, valamint a Covid-19 mRNS-sel történő oltás után elhunyt betegek gyulladásos véredényei közötti kapcsolatról.

    Dr. Ute Kruger akinek székhelye a Svédországi Kalmari Regionális Kórházban található, a Norvég Orvosok és Egészségügyi Dolgozók Szövetségének adott közelmúltbeli interjújában (svéd nyelven adták, és a RAIR Foundation USA fordította), aggodalmát fejezte ki az agresszív rákos megbetegedések rendkívüli aránya miatt, amelyekkel most szembesül.

    Dr. Kruger, aki 25 éven át belgyógyászként dolgozott és 18 éven át az emlőrák diagnosztizálásában, 8000 boncolást tanulmányozott, és mostanra meg van győződve a védőoltások és a rákos halálozások közötti kapcsolatról, annak ellenére, hogy sok kollégája nem. fogadja el nézeteit.

    „Úgy tűnik, hogy a Covid-19 vakcinák gyorsan növekvő rákos megbetegedéseket vagy porokarcinómákat (a bőrrák egy fajtája), valamint gyulladásos állapotokat, úgynevezett autoimmun betegségeket okoznak a szervezetben” – mondta Dr. Kruger.

    „Talán ez a rák kialakulása gyulladásos állapotokhoz kapcsolódik. Beszéltem más patológusokkal, akik megnövekedett számú daganatot tapasztalnak, amelyek korábban szinte soha nem voltak láthatók. A ritka daganatokra gondolok, és arra, hogy a különböző szervekben megnőtt a rákos esetek száma.”

    Hasonlóan vélekedik egy 80 éves, kanadai Edmontonból származó orvos, akinek nem volt egészségügyi problémája a közelmúltban diagnosztizáltak prosztatarákot.

    „Múlt év végén kaptam a harmadik adagot” – mondja.

    „Ezelőtt rákmentes voltam. Gyanítom, hogy összefüggés van ezek között az események között, mert több mint véletlennek tűnik, hogy a fiamnak ugyanez a diagnózisa volt tavaly év végén.

    Következett a lányom, akinél nemrégiben mellrák miatt emlőeltávolítást hajtottak végre.

    Tehát a négy túlélő családtagom közül az egyetlen ember, akinél nem diagnosztizáltak rákot, az az egyik gyermekem, akit nem oltottak be” – mondja.

    Az Egyesült Államokban dr. Ryan Cole, egy Idahói belgyógyász megerősíti Dr. Krueger megállapításait:

    „Patológusként a nap folyamán látok bizonyos mintákat. Miután megjelentek az óltóttak, változásokat kezdtem látni a betegségmintákban. Korán rájöttem, hogy immunszuppresszió van, és a T-sejt-memória eltűnt.

    Akkoriban általában találkoztam bizonyos típusú rákkal, de a méhnyálkahártya-rákkal, amiből általában havonta kettőt-hármat, most hetente kettőt-hármat” – mondta Dr. Cole egy nemrégiben Chris Warknak adott interjújában.

    „A rákot általában kordában tartó T-sejtek már nem voltak ott. Vannak bizonyos ráktípusok, amelyek gyorsabban, agresszívabban és nagyobb arányban jelentkeznek fiatalabb életkorban, mint amit az elmúlt közel három évtized alatt láttam.”

    Dr. Kruger nemcsak a rákos megbetegedések típusaiban lát változást, hanem a boncolási folyamatban is lát olyan problémát, amely lehetővé tenné, hogy ezek a változások nyilvánvalóvá váljanak.

    „Három nagy problémát látok a boncolásokkal kapcsolatban” – mondja.

    „Az első a téves és hiányos információ a klinikáktól. Például, hogy a beteget beoltották-e vagy sem.”

    Dr. Krugernek több olyan esete is volt, amikor a betegeket oltatlannak minősítették a boncoláskor, és később kiderült, hogy beoltottak voltak.

    „További probléma, hogy sok patológiás kollégám nem viszi el szövettani vizsgálatra” – folytatja:

    „Ez azt jelenti, hogy a patológusok nem vesznek szövetet mikroszkópos elemzéshez, amely meghatározná, hogy vannak-e gyulladásos problémák az erek körül.

    Ezek a gyulladásos problémák a vérrögök kialakulásának okai lehetnek, amelyek halálhoz vezethetnek.

    „A harmadik probléma a mikroszkopikus leletek értékelésével kapcsolatos tudatlanság” – tette hozzá.

    /https://www.pronews.gr/ygeia/farmaka/giatros-proeidopoiei-se-eksarsi-epithetikou-typou-kai-asynithistoi-karkinoi-meta-apo-emvoliasmo-gia-covid-19//

  15. A hivatalos kormányzati dokumentumok azt mutatják, hogy a hatóságok a majomhimlővel próbálják elfedni azt a tényt, hogy a COVID-19 vakcinák szerzett immunhiányos szindrómát okoznak.

    A nyugati országokban a „majomhimlő” állítólagos megjelenése körüli újonnan kialakuló hisztéria nem az, aminek látszik. Nem most látjuk először, hogy a majomhimlő vírus elszabadul a világ legfejlettebb országaiban.

    Ehelyett a legújabb kísérletnek vagyunk tanúi, hogy a drákói biológiai biztonsági politikát a Covid-19 vakcinával beoltott emberek immunrendszerében okozott pusztító károk monumentális eltussolásával előremozdítsák. A károsodás olyan súlyos, hogy a szerzett immunhiányos szindrómához hasonlítható.

    /https://expose-news.com/2022/07/28/gov-docs-monkeypox-coverup-vaids//

  16. 18. Tibor bá’
    ” Fantasztikus kutató munkát végzel. Csak az a baj, hogy rossz irányba.”

    Igen Tibor bá’, csak az baj, hogy Uruguay után már Olaszország is gyanakvó!?!
    A kérdés meddig tartasz velük?

    Az utolsó „Ukrán” katonáig?

    Nincs Nálad egyetlen családtag sem akiért a szived fájna,
    akiért érdemes lenne kiálnod?
    Úgyis mind meghalunk!?!

    Az Olasz Igazságszolgáltatás mérföldkőnek számító döntése:
    kötelezi az mRNS vakcinák azonnali laboratóriumi elemzését

    Egy kötelező védőoltásra kért tanár kezelését követően

    Olaszországban tény az első európai döntés, miszerint a Covid elleni specifikus vakcinák alapos laboratóriumi elemzését kérik.

    Tehát a szomszédos ország Uruguay után az igazságszolgáltatás arra fogja kényszeríteni az egészségügyi hatóságokat, hogy mondják el, mik ezek a BigPharma vakcinák, amelyeket itt, Görögországban a kormány azt akarja, hogy a polgárok úgy tegyenek, mintha „cukorkák” lennének.

    A keleti San Marino melletti Pesaro bírósága szakértőt bízott meg a Moderna és a Pfizer/BioNTech Covid RNS hírvivő vakcina tartalmának meghatározásával. Ezeket az elemzéseket 2022 szeptemberében készítik el – mondta Nicoletta Morante ügyvéd.

    Fontos döntés
    Elmondása szerint ez „az első releváns döntés Olaszországban, talán Európában”, amint arról a BFM TV honlapja számolt be.

    A panaszos, aki korábban már elkapta a betegséget, egy 50 éves férfi, aki különösen az oktatási szektorban dolgozik, és akinek Olaszországban végzett tevékenysége védőoltási kötelezettség alá tartozik.

    Morante szerint azáltal, hogy reagál a kötelező védőoltásokra, és nem saját magát oltatta be, adminisztratív szankciókkal sújtható.

    Véleménybomba
    A felperes azt szeretné tudni, hogy ezek a vakcinák milyen fehérjéket tartalmaznak, és veszélyesek lehetnek-e az emberre.

    A Pesaróban benyújtott panasz alátámasztására az ügyvéd egy független virológusnak kikiáltót orvoskutató véleményét adta elő, aki úgy véli, hogy az mRNS-oltások nem töltik be azt a védő funkciót, amelyre beadják.

    A panasz szerint ezeknek a vakcináknak az általuk kiváltott immunválasza „nem hatékony”.

    /https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/635383/simantiki-ekseliksi-italiko-dikastirio-zitise-amesa-tin-ergastiriaki-analysi-ton-emvolion-mrna-gnomatefsi-vomva-apo-iologo/

    A WHO szerint világszerte több mint 12 milliárd adag Covid-oltást adtak be, és a lakosság 60%-a kapott két adagot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük