(3907) Szörnyű világ

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Milyen szörnyű világ vár az emberiségre

Írta: Munir Shafiq  (Information clearing house)

 


89. Útban a 90. felé

Hogyan értelmezzük azt, hogy az Egyesült Államok katonai frontot kezdeményez Ukrajnában Oroszország ellen? A katonai front megnyitásának ténye Ukrajnában valóban azt jelzi, hogy Oroszország mozgósította a katonai erőket és megkezdte a háborút, de valójában az Egyesült Államok áll az ukrajnai háború kitörésének előkészítésében. Ez annak köszönhető, hogy könyörtelenül törekszik a NATO bővítésére, olyan mértékben, hogy Ukrajnát is taggá akarta tenni, és ezzel Oroszországot bekeríti. Cél Oroszország teljesen belenyugvásra és megadásra kényszerítse.

A 2014-es ukrajnai puccs után az Egyesült Államok az Oroszországgal barátkozó ukrán rezsimet akarta megváltoztatni, és veszélyesen felfegyverezni a hozzá lojális új rezsimet. Ez közvetlenül fenyegeti az orosz nemzetbiztonságot, ami azt jelenti, hogy az USA háborúra kényszerítette Oroszországot, és közben abban reménykedik, hogy Oroszországot stratégiai vereség éri.

Ezt mutatta mindaz a lépés, amely a háború eszkalálására, és nem a lecsillapításra, illetve Oroszország és Ukrajna közötti megegyezésre, a háború megállítására tett. Az Egyesült Államok minden eszközzel nyomást gyakorolt ​​Európára, hogy bevonja a háborúba, az ukrán hadsereg felfegyverzésével és Zelenszkij elnök támogatásával.

Meg kell figyelni az amerikai politikát az ukrajnai háború kitörésétől a mai napig. Ez az Oroszországgal való kapcsolattartásban új stratégiát mutat. Amerika új hidegháborút indít nem csak Oroszországgal, hanem Kínával is. Ezen kívül az orosz konfrontációt Kalinyingráddal eszkalálja, ami az oroszokat a háború kiterjesztésére készteti.

Ez azt jelenti, hogy az ukrajnai háború a kezdet, amikor is a világ egy új globális katonai konfliktus szakaszába lépett, és nem tér vissza az ukrajnai háború előtti nemzetközi helyzethez, és nem tér vissza egy új típusú megbékéléshez sem.

Ha ez a következtetés helyes, ez azt jelenti, hogy a világháború olyan szakaszába lépett, amely a nagyhatalmak nukleáris szintjét, és az első és a második világháború elterjedését nem éri el.

Ugyanakkor az európai politikák nyomon követése és a hetesek csoportjának augusztus 24-26-i konferenciájának előkészítése révén észrevehető, hogy ezek a politikák az ukrajnai katonai helyzet eszkalálására irányulnak. Európát militarizálják, ahelyett, hogy megpróbálnák – ahogyan azt sokan várták – az ukrajnai háború eszkalációját visszafordítani.

Európában eddig a háború sok kárt, gazdasági veszteséget és társadalmi válságot okozott. Egy másik kérdés, Európa  új integrált stratégiába lépett-e be, vagy az amerikaival párhuzamosan, szembesül-e Oroszországgal és Kínával kapcsolatos ellentmondásokkal?

Valóban voltak Németország és Franciaország részéről érkező jelzések, amelyek inkább megoldást kerestek a katonai eszkalációra, illetve megoldást kerestek Ukrajna és Putyin között, de ez együtt járt az ukrán hadseregnek nyújtott katonai támogatásukkal. Ennek megfelelően elmondhatjuk, hogy mind Németország, mind Franciaország (és Európa általában) ugyanazon a pályán halad, amelyet az USA kijelölt.

Ez tehát azt jelenti, hogy a 2022. június 28-i a hetek konferenciáján minden számítás, amely az európai gazdasági nyereségek és veszteségek számításán alapult, a Putyin legyőzését célzó háborús stratégia alá került. Természetesen a nukleáris szint elérése nélkül, de igen közel hozzá. Mára csak a magyarázatot kell megtalálni: Miért van ez az amerikai stratégia eltolódása a nukleáris szint felé.

A válasz az, hogy a hidegháborúnak két fő vonása volt: egyrészt a fegyverkezési verseny, másrészt a gazdasági, tudományos, pénzügyi és politikai verseny. Így a második futam lett a legfontosabb és legdöntőbb, miután mindkét oldalon a nukleáris fegyverek fejlesztése miatt kizárták a világháború lehetőségét.

Itt a második futamban nagy volt a különbség az USA és a Nyugat javára, ami a szovjetek vereségéhez vezetett. Ma Kína kiemelkedő versenytárs ezen a második területen és láthatóan hamarosan megelőzi az Egyesült Államokat.

Az USA rájött, hogy esélye sincs felvenni a versenyt Kínával, amely előnyét további húsz-harminc évig tartó hidegháborúvá kívánja változtatni. Ezért az USA úgy találta, hogy a jelenlegi ellentmondást katonai stratégiával kell feloldani, amely nem korlátozódik a fegyverkezési versenyre és a békés versengésre, hanem inkább Ukrajna mintáját követi, amely később nagyobb léptékben általánosíthatóvá változtatható.

Ennek megfelelően, várható a nagyhatalmak között a globális háborúk világa, akár az atomszinttel, vagy annak elérése nélkül. Ha ennek a világnak „szerencséje” van, akkor az utóbbi eset állhat be. Micsoda szörnyű világ vár az emberiségre!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

45 gondolat erről: „(3907) Szörnyű világ

  1. Egyetértek a szomorú jövőképpel, sajnos 🙁
    Viszont a szerző hozzátehette volna, hogy Putyin valószínűleg az USA támogatása nélkül is kiterjesztette volna befolyási övezetét – ha ez nem sikerül az FSZB által, akkor katonai erővel ahogy most látjuk – mivel Putyin már régóta hangoztatja a CCCP visszaállításának, kis, nagy, stb oroszok egyesítésének szükségességét. Az ukrán NATO tagságra törekvés egy jó ürügy inkább, mivel kicsi volt esély annak bekövetkezésére, mint a „bekerítés” is vicces, mivel Oroszo. 95%-a nem határos NATO tagországgal, ezt sokszor sokmindenki leírta. Mindazonáltal, az USA céljai is világosak, sokat nyer ezen, de a szerző sajnos hajlamos keverni mindent mindennel.

  2. 2 – Minato:
    „mivel Oroszo. 95%-a nem határos NATO tagországgal” Ez igaz, csakhogy Moszkva, Szentpétervár nem az ország közepén van, hanem Ukrajnához nagyon közel.

  3. “ Ez igaz, csakhogy Moszkva, Szentpétervár nem az ország közepén van, hanem Ukrajnához nagyon közel.”

    Akárcsak Finnországhoz

    ÉS?

  4. 3: Tiborbá:
    Tényleg, miért nem teszik át a fővárost Vlagyivosztokba? Közel az ázsiai, keleti partnerekhez, távol az ellenségtől… Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne, mint egy különleges hadművelet. Nyugaton meg építhetnének egy kerítést, a nyugati migránsok ellen. 🙂

  5. 3. Tibor ba’ igen érthető. A „bekerítés” lehet inkább „közelebb kerülés”, ha így nézzük érthető az aggodalom. Mindenesetre az Oroszok mániákusan tartanak a NATO-tol, ami számomra érthetetlen, mint nyugatias gondolkodású embernek gondolván magam, teljesen felesleges. Persze, elfogadom az Oroszok nézőpontját is, ami halálos ellenségnek bélyegez meg és fél minden olyan hatalomtól ami le tudja győzni őket, illetve nincs rá befolyásuk. Valószínű azért, mivel az Orosz gondolkodásban mélyen gyökerezik az, ha Te erősebb vagy nálam, akkor le is fogsz győzni minden erőddel, középút nincs. Így érthető a nagy félelmük.

  6. 5. Minato

    A félelmük reális, de 1. már nagyon régi 2. ebben az esetben konkrét lépésként történt a provokáció, ezért lett háború.
    ——————————————

    A háborúknak mindig a félelem az indikátora.
    Tegnap megbizonyosodtam arról,
    hogy már az erőforrásválságot is tudnák enyhíteni, egyenlőre részlegesen, aztán meg egyre jobban, de! egyszerűen túl sokan vagyunk!!!!

    Muszáj megszabadulni minnél többtől közülünk! Nem fognak alternatív forrásokhoz nyúlni, sőt, erősítik a folyamatokat. És itt mindegy ki van kormányon.
    Orbánék is kényszerpályán vannak.
    A látszólagos másik oldallal egy ligában játszanak. Persze lehet hinni, hogy a csomagolástól a szar finomabb lesz, de ennél csak keserűbb van. Az átverések a választási rendszer részei.
    Hamarosan nem lesz mit enni, fázni fogunk stb.
    Aztán egyszercsak(mikor már a létbizonytalanságtól tele leszünk félelemmel és frusztrációval, vagyis kivéreztetve és felspanolva) bedobják a gyeplőt a lovak közé.
    Aztán szépen felzabáljuk magunkat.

  7. Balázs – 6

    Konkrétan a donbászi háború lehetőségét, az ukrán kártyát, mint a Szovjetunió elleni destabilizáció módját már a múlt század 60.-as éveiben egy lehetséges forgatókönyvként kezelte a CIA.
    Mondom, több, mint 60 évvel ezelőtt Washingtonban és Langley-ben erről gondolkodtak, közvetlenül az 56´- os magyar események után ezen (is) kattogott a sok amcsi agyacska. Nyugat-Ukrajna II. világháborús népirtóira már akkor is nagy reménnyel tekintettek a tengeren túlról. Ezek igen közel álltak a szívükhöz már akkor is, egyébként ezen nincs is nagyon mit csodálkozni.

  8. 7 – Zsolt:
    Ez mind szép, de a Szovjetúnió felbomlott a belőle létrejött Oroszországnak pedig Ukrajna nem része. Tehát a régi belülről bomlasztási tervek a kukában kellett végezzék. Persze ha Putyin újra bekebelezi, majd elő lehet még venni, de most még használhatatlan.

  9. 5 – Minato:
    „számomra érthetetlen, mint nyugatias gondolkodású embernek gondolván magam, teljesen felesleges”
    Nézd meg mit művelt az USA az elmúlt 60 évben a NATO égisze alatt. Ezt egyetlen országvezető se ignorálhatja.

  10. 9 – d311c

    Nem, ami 2000 után történt Ukrajnában, az éppen az bizonyítja, hogy ez az anyag nem ment a kukába. Mindössze az történt, hogy a SZU belső destabilizációjára készült anyagra építkeztek, kiegészítették, aktualizálták és felhasználták Oroszország ellen.

  11. Szerintem ott van a probléma, hogy minden fenntartás nélkül
    hiszitek, hogy a NATO egy védelmi szövetség. —- Anno a II.
    Világháborúban a németek ellen együtt harcolt az oroszokkal
    Amerika, Anglia és fFranciaország. — Kihagyjátok a számításból,
    hogy a háborút tulajdonképpen az oroszok nyerték meg a
    NYUGATNAK IS !!! — TERMÉSZETESEN AZOK SEGÍTSÉGÉVEL !!!
    Bár egy ideig hangoztatták, hogy a győzelem közös erőfeszítés
    eredménye, de közben Amerika és Anglia rájött az oroszok noha
    nagyobb veszteségeket szenvedtek, egyhamar talpra fognak állni.
    Ennek ellensűlyoztására amerika létrehozta a NATO-t, mint
    „”VÉDELMI”” szövetséget, mondván meg kell védeni a világot,
    nem annyira az oroszok haderejétől, hanem az IDEOLÓGIÁTÓL
    Amely országok bedőltek az amerikai narratívának, azok
    önmaguktől csatlakoztak, később tervszerűen ment a toborzás,
    noha NEM VOLT KITŐL MEGVÉDENI A VILÁGOT. —
    Hogy létjogosultságukat bizonyítsák, „”titokban””egyre több
    kissebb konfliktusokat gerjesztettek a világban, majd mint
    VÉDELMI SZÖVETSÉG, RENDFENTARTÓKÉNT szinte az egész
    világon jelen vannak, de közben nem feledve, hogy a FŐ
    ELLENSÉG A SSZOVJET IDEOLÓGIA, melynekterjedését
    meg kell akadályozni az egész világon, mert veszélyes
    a nyugati világra.—- Kialakították a fogyasztói társadalmat
    és a nyugati életszinvonallal bizonyítják, hogy az orosz
    ideológia követése a szegénységbe, nyomorba torkollik,
    csak az felejtik el, hogy a II. Világháboró előtt a ma nyugati
    világként emlegetett országok zöme gyarmattartó volt és
    ennek következménye a nyugati „”jólét”” !!!
    TEHÁT GYORSAN EL KÉNE FELEJTENI, HOGY A NATO EGY
    VÉDELMI SZÖVET SÉG !!! —- IGAZ, ha így haladunk tovább
    és nem változtatunk a poltikánkon, előbb – utóbb valóban
    védekezni kell a tagországoknak, AMÍG TAGOK MARADNAK !!!

  12. Csurkának akkor több esze volt.

    „1997 őszén a MIÉP a legnépszerűbb csatlakozást ellenző erőként jelent meg a közvélemény előtt. A párt az 1956-os forradalom idején megfogalmazott semlegességre hivatkozva ellenezte a katonai szövetségbe való betagozódást. A NATO-t érdekvezérelt szervezetként mutatták be, amelytől a magyar nemzet nem várhatja biztonságának garanciáit.”

    Orbán márciusban

    https://www.youtube.com/watch?v=jVo-EDY36SU&ab_channel=ATVMagyarorsz%C3%A1g

  13. OFF II. világháború kapcsán

    Churchill oroszok elleni „hadserege”… azaz a fegyverben tartott Wehrmacht egységek. Nem, nem csak a tiszteknél a tiszti maroklőfegyver, hanem teljes fegyverzetben várakozó német magasabb egységek, és nem kevés; kivéve nehézfegyverek.
    Érdemes keresgélni e téren.

  14. 15 – Jövőnk

    Ez nem újdonság. A brit zónában, például Schleswig-Holsteinben harcra készen tartották a britek a német hadifoglyokat, fegyverrel, kiképzésekkel. Az amerikai, francia és szovjet zónákban ilyen nem volt.

    Churchill agyament, kivételesen aljas tervével függött össze az egész:

    http://www.nationalarchives.gov.uk/education/resources/cold-war-on-file/operation-unthinkable/

    Röviden: az „Elképzelhetetlen művelet” célja az lett volna, hogy rögtön a náci Németország kapitulációja után a nyugati hadseregek – a németekkel együtt! – megtámadják a Szovjetuniót. A hadművelet indító napja: 1945. július 1.

  15. 16. Zsolt

    Egy ilyen támadásnak Patton nagyon örült volna, de végül rejtélyes módon meghalt. Micsoda ‘véletlen’!

  16. 17 – Száguldó Világfaló Pizza

    Igen, Patton, a veszett kutya. Szerencsére Eisenhower nem volt az és a legtöbb amcsi katonai főgóré sem. Truman sem egy galamblelkű öreg bácsi volt, de hallgatott az okosabbakra és nem itta még el a maradék eszét, mint Churchill. Pedig előtte sem volt olyan sok neki.
    Meg ugye az amcsik akkor még a japánokkal voltak elfoglalva…

  17. 12. Barna Mihály
    „Kialakították a fogyasztói társadalmat és a nyugati életszinvonallal bizonyítják, hogy az orosz ideológia követése a szegénységbe, nyomorba torkollik, csak az felejtik el, hogy a II. Világháboró előtt a ma nyugati világként emlegetett országok zöme gyarmattartó volt és ennek következménye a nyugati ”jólét” !!! ”

    Tisztelt Barna Mihály
    A józan éleslátásodért fogadd őszinte elismerésemet.

    15. Jövőnk
    ” Érdemes keresgélni e téren.”

    16. Zsolt
    ” Churchill agyament, kivételesen aljas tervével függött össze az egész:”

    Bizony „a cél szentesíti az eszközt.”

    „A KKE – Görög Kommunista Párt – kísérlete Görögország uralására a Német, Olasz és Bolgár megszállás idején és a felszabadulás utáni Görögországban a hatalom megszerzésére irányuló szervezett támadást kezdettől fogva egy zárt hatalmi kör szervezte Nagy-Britannia akkori miniszterelnöke, Winston Churchill vezetésével.
    Ennek a stratégiának a fő hadműveleti ága a Politikai Hadviselés Vezetősége [Political Warfare Executive] volt, az „anya” SOE „lánya”, a Különleges Műveleti Igazgatóság [ Special Operations Executive ].

    A Görög polgárháborut nekik „köszönhetjük”.

    /https://www.grecobooks.com/585?fbclid=IwAR3K3i0k5iLZmtwPBpD_d-nhPNkadqk_Nrvgwary5N48eRp_0R1Yt1jvEgk/

  18. Alcím: „Milyen szörnyű világ vár az emberiségre”

    Előre elnézést kérek Tibor bá´- tól, mert egy YouTube-os felvétel következik, melyet most kaptam meg a jövőből! Ezért fontos!
    De ahogy Tibor bá´ legutóbb kérte, rövid komment a felvételhez:

    A címe: „Vidám pesti népek útban a Balatonhoz”
    Az autentikus felvétel 2122-ben készült.

    Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy a mai kor emberének furcsának tűnhet a fejér megyei növényvilág. Ez bizony a klímaváltozás következménye!

    http://www.youtube.com/watch?v=WKX5x3KZXfY

  19. 20 – Zsolt:
    Erre a 2122-es felvételre csak abban az esetbe kerül sor, ha a nagy hatalmú Allah leállítja a Föd melegedését- Ha nem, akkor már 10 év múlva se fog vonat közlekedni a Balatonhoz az érdeklődés hiánya miatt. 😀

  20. 21. Tibor bá’

    Nem olyan fórrón eszik a kását…
    Αzért mig annyira nem szörnyü ez a világ mindenkinek.

    Szórakozás keveseknek Mykonosban:
    Minimális fogyasztás… 15 000 euró egy első asztal a Vertis koncerten.

    /https://www.protothema.gr/life-style/article/1264858/o-vertis-trelathike-sta-15000-euro-i-elahisti-katanalosi-gia-ena-proto-trapezi-sti-sunaulia-tou/

    És a foglalás biztosításához a fele pénzt, azaz 7500 euró előleg befizetése az alapfeltétele.
    Nikos Vertis népszerű művész a mai napon Mykonoson, és konkrétan Ornos strandján, a „Pasaji” tengerparti bár étteremben fog megjelenni, de aki érdeklődött, annak az ára ” csípős.”
    Az ár egy ételmenüt, egy három literes vodkát, egy 1,5 literes pezsgőt és egy üveg prémium tequilát tartalmaz.
    Már az első asztalok elkeltek az izraeli vásárlókkal, akik Tel-Avivból érkeznek, kifejezetten Nikos Vertis miatt, akit különösen szeretnek hazájukban.
    A többi asztalsor is hasonlóan drága, az árak személyenként 350 eurótól 850 euróig terjednek.

  21. L. S.22.
    Érthetetlen, logikátlan.

    A zsidók nem ilyenek.

  22. 1. Kezdeményezzen frontnyitást Alaszkában vagy Mexikóban. ?iért mindig Európa?
    2. Tegye Oroszország USA-val szembeni szankciós listára a finomított uránt aztán rögtön elmegy a harci kedvük.

  23. 23. Dan
    ” Érthetetlen, logikátlan.
    A zsidók nem ilyenek.”

    Miért Dan, milyenek?
    A zsidók nem emberek?
    Két-három hónap múlva újra bezárás, újra vakcinázás, újra vég nélküli rémisztgetés mindenhonnan, mind meghalunk…
    Azoknak akiknek megvan a lehetősége miért ne?
    Egyszer élünk …
    Ki tudja meddig élünk?

  24. L. S
    A zsidók megfontoltak. Nem szórják a pénzt pusztán a semmire. Pont azért, amit leírtál 25 – ben.

  25. 26. Dan
    „A zsidók megfontoltak. Nem szórják a pénzt pusztán a semmire.”

    Mennyire igazad van Dan!!!

    Mykonos: Hajnal volt, és Vertis még mindig énekelt – Az izraeliek zűrzavara és a 700 000 eurós bevétel

    A teltház is várható volt, hiszen az ornosi Pasajiban 1300-an ültek, míg hétszáz jegyet adtak el azoknak, akik a két bárt választották, hogy megnézhessék kedvenc előadójukat.

    /https://www.protothema.gr/life-style/article/1265215/mukonos-ximerose-kai-o-vertis-akomi-tragoudouse-o-hamos-apo-tous-israilinous-kai-oi-eispraxeis-ton-700000/#Echobox=1657951396/

    Nikos Vertis pontosan hajnali negyed kettőkor jelent meg bevezetővel és az eget körülbelül három percre a tűzijátékok világították, a közönségétől származó apoteózis közepettén.

    Az első asztalokat erős üzletemberek uralták, az énekes fanatikus rajongói, akik magánrepülőgépen érkeztek Izraelből, de a legközpontibb asztalt a Zain és a Khouri család tulajdonában volt akik sok barátjukat látták vendégül, mint például a hajótulajdonosokat Melina Travlout és Chryszanthos Panaszt.

    Néhányan, és nem is voltak kevesen, keresték a mulatság után merre tovább, hiszen hajnal volt, nem akartak aludni, egy nyáron alig „alvó” szigeten.

  26. Mit akarnak a VÁRMEGYE-rendszerrel a nagyjaink?

    Valami háborús felkészülődés lehet a háttérben vagy csak újabb öltönyös szakembereknek intéznek biztos megélhetést …?

    Meg önkéntesek leszünk a szerb testvérekkel és a román katonákkal együtt, cserébe Kárpátalja visszacsatolásáért ?
    Hacsak színt nem fognak vallani, hogy mi mégsem az oroszokkal vagyunk…mert akkor végünk.

  27. 28. János

    Üzenet a külvilágnak, benne nyugatnak és a szomszédoknak! Hogy volt egyszer egy olyan, hogy a Szt. Korona Magyarországa, amit galád érdekek mentén szétszedtek.

    De, hogy mire és honnan ez a bátorság, amikor ez ügyben még az osztrákok is ellenségek (lévén, hogy vesztesként megkapták Mo. nyugati részének egy darabját), illetve sem fegyver sem pénz, én nem tudom.
    Mit tudhatnak, amit mi nem?
    Nekem az a február elei Putyin találkozó több mint érdekesnek tűnik a történések tükrében!

  28. 29
    Bendegűz

    Melyik?
    Hogy választások előtt Moszkvából kampányolt Orbán rezsicsökkentésileg?

    Nem csoda.

  29. ” Azt is fontos megemlíteni, hogy állítólag a magyar-orosz gázszerződésben kikötötték: a magyar állam által vásárolt földgázt Budapest nem értékesítheti Ukrajnának, a Makohon által tett bejelentést így úgy kell értelmezni, hogy megnyílt a fizikai gázszállítás lehetősége a piaci szereplők előtt, a magyar állam ebben nem vesz részt ”

    https://index.hu/gazdasag/2022/02/01/ukrajna-magyaroroszag-gazprom-gaz-ar/

    Tudott volt,hogy Ukrajna lecsippentett a tranzit gázból.

    ÉS ELNÉZÉST A BELESZÓLÁSÉRT,de ez régóta bennem volt,és hogy szóba jött ,megemlítettem.
    MÉG EGYSZER ELNÉZÉST.

  30. Szíjjártó Moszkvába ment orosz segget nyalni és 700 millió m3 gázért könyörögni.

    A szerbek miért nem tudtak venni közvetlenül Oroszországtól gázt, miközben az a hír járja, hogy ők aztán tényleg jóban vannak Moszkvával?
    A török áramlaton jön a cucc, miből tartott volna a szerbeknek kérni némi naftát és már jött is volna a csövön?

    Nem az van, hogy szóltak Moszkvából, hogy tessék átadni ennyit meg ennyit a szerbeknek? Könnyen lehet, hogy Orbánt zsarolják valamivel az oroszok.

  31. Holnaptól az oroszok a NS1-en a szokásos mennyiség kb. 20%-át küldik, vagyis a karbantartás előtti csökkentett mennyiség kb. felét.

    Turbina így meg úgy, ez volt a duma pár héttel ezelőtt. A russzofileknek van valami véleménye erről, hogy mégis mi történik most?
    Csak nem mégis hazudtak a ruszkik, miközben technikai turbinaproblémákra hivatkoztak, hogy azért nem tudnak többet szállítani?

    Most hogy van javított turbina, mi lehet a probléma?

  32. 35. infos,

    de érdekes, hogy most sorra hibásodnak meg a turbinák. 🙂

    Ha a ruszkik mondták, (no meg a hirado.hu) akkor az tuti úgy is van.

  33. Mert a gonosz Siemens távolról letöri a lamellàkat. 🙂

  34. Gyarmathy!
    Bármit tesz Putyin, képtelen überelni a bankban lévő pénzek einstandolását. 🙂

  35. 38. Tibor bá,

    Arról az orosz jegybanki tartalék 300 milliárd dollárról beszélsz, amit lefoglaltak nyugaton? Vagy vegyük még hozzá azt a 14 vagy 18 milliárd dollárt is, amit az orosz oligarchák vagyonaként lefoglaltak a világon?

    Putyin minimum 1500 milliárd dollár kárt tett Ukrajnában eddig a sok ezer életről nem is beszélve. A lefoglalt pénzeik ehhez képest smafu!

  36. 39 – Gyarmathy:
    Feltételezem, hogy a tettek kronológiai sorrendje nálad mellékes körülmény. Ez esetben nincs miről beszélni.

  37. 40. Tibor bá,

    Nem mellékes körülmény. Oroszország megtámadta Ukrajnát február 24-én hajnalban.

    Ezután lett lefoglalva az orosz jegybank külföldön tartott valutája.

    Persze az 1500 milliárdos kár a háború első napjaiban még nem jött össze, de a betörő, erőszakoló bankszámláját már a letartóztatás napján befagyasztják. És kiderült azóta, hogy nem véletlen.

  38. 35 infos
    Какие же чудеса? И кто находит радость?

  39. 41

    Az egyik jogsértés nem ad felhatalmazást egy másik jogsértésre. Az egyikből pedig nem következik a másik jogilag. Libia mint ország meg mindig nem kapta vissza a külföldön zárolt pénzét pedig hol van már Kadafhi… azért a jog sem mellékes körülmény.

  40. A jog is csak olyan, mint amilyen emberek csinálják.

  41. 44 – Balázs

    A túl sok paragrafus között mindig elvész az igazság.
    Szinte mindig a „mérték” a kulcsszó; a legtöbb bajt a világon éppen a mértéktelenség okozza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük