(3868) Megerőszakolás

Tibor bá’ fordítása online

 


89. Útban a 90. felé

Time szalagcím: Ukrainians Who Have Been Raped by Russian Troops Are Refusing to Stay Silent Fordítás: Az orosz katonák által megerőszakolt ukránok nem hajlandók csendben maradni.

Ludmilla Denisova, ukrán emberjogi ombudsman állítja: 25 tinédzser lányt tartottak fogva Buchában és szenvedtek el tömeges megerőszakolást. Közülük 9 teherbe esett. Egy idős nő belemondta a kamerába, hogy orosz katonák megerőszakolták. Meztelen gyerek (fiú és leány) hullákat találtak hátrakötözött kezekkel, megcsonkított nemi szervekkel.

15:17 UTC · May 31, 2022 – Az ukrán parlament kirúgta Ludmilla Denisova emberjogi ombudsmant A képviselők azt állították, hogy a hölgy ukránok megerőszakolására összpontosított, amiket nem lehetett bizonyítékokkal alátámasztani. Ez hátrányos volt Ukrajnára nézve, és a világ média figyelmét elfordította Ukrajna tényleges szükségletétől.

238 képviselő szavazott ellene. Vádolták még azzal, hogy nem szervezte meg a humanitárius folyosót és a hadifoglyok cseréjét. Valamint, rengeteg kellemes időt töltött Nyugaton az invázió alatt, de nem Oroszországban vagy Belorussziában, ahol segíthetett volna a foglyoknak.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

46 gondolat erről: „(3868) Megerőszakolás

  1. Az ukrán lakosság terrorizálása, fogva tartása, kényszerítése, kínzása zajlik 2014. óta a kriminizálódott katonák részvételével.

    A nemi szervek súlyos sérülése laikusok számára is észrevehető a férfi-női-gyermek holttesteken. Gyakran a koponya is roncsolt az áldozatoknál.

    A férgeket fel kell lógatni. Azokat, akik még a netre is feltöltötték a „munkájukat”, lovakkal széttépetni.

    Az életben maradtak nagy eséllyel betegséget is kaptak, a szörnyű emlékeken kívűl.

  2. “ Az ukrán parlament kirúgta Ludmilla Denisova emberjogi ombudsmant A képviselők azt állították, hogy a hölgy ukránok megerőszakolására összpontosított, amiket nem lehetett bizonyítékokkal alátámasztani.”. Majdnem így történt, de mégsem. Azért rúgták ki, mert rögtön elment nyugatra, nem maradt Ukrajnában, és nem szervezte meg a humanitárius folyosókat. De ha neked jól esik az áldozatokat leköpni, ám legyen, remélem jól fizetnek az oroszok. Ami meglepett, hogy János szerint is az ukránokat kínozták, eddig orosz trollnak tűnt.

  3. Egy háborúban ahol emberek (katonák) gyilkolnak embeteket(katonákat) nehéz emberi jogokra hivatkozni. Mindkét fél katonáinak joga van az élethez, de ha lelövik a harctéren, senki sem fordul emberi jogi szervezethez. A civil, mint nem hadviselő fél által parancsot teljesítő katona, minden országban védett személy. A hadifogoly státusz is igen komoly, ha fogságba kerül egy lefegyverzett katona.

  4. Viszont, úgy hírlik, Putyin türelme elfogyott. Hetek kérdése és nem kell azzal foglalkozni, hogy ki hova megy nyaralni, hol milyen drága az albérlet, vagy hogy mennyibe kerül egy ingatlan.

  5. Kedves hozzászólók!
    Gyönyörűen átléptetek a lényegen. Az ukrán állítás, hogy az orosz katonák kegyetlenkedtek, megdőlt. Maguk az ukrán parlament mondta ki, hogy hazugság volt.

    Kedves Mancika!
    Tanulj meg olvasni. Nem az én véleményem van a posztban , hanem a TIME véleménye. És azt is elolvashatod, mi volt a képviselők vádja. Aztán meg nem lehet az olyan áldozatot leköpni, aki nem létezett.

  6. 5: Érdekesen torzul az info a leváltásával kapcsolatos ügyben. A sztori egyetlen képviselő megjegyzéséig tűnik visszavezethetőnek:
    „According to Pavlo Frolov, Member of Parliament from the Servant of the People faction and a member of the Verkhovna Rada Committee on Rules of Procedure, the reasons for Denisova’s dismissal were as follows: the repeated failure to perform her duties related to the establishment of humanitarian corridors, protection and swap of prisoners, counteracting the deportation of adults and children from the occupied territories, other human right activities; focusing the ombudsman’s media activity on the numerous details of ‘unnatural sexual offences’ and child sexual abuses in the occupied territories, which were unsupported by evidence and only harmed Ukraine.”

    Egyrészt itt a leváltás okai közt a legutolsóként kerül ez a téma említésre, másrészt nem általában az erőszakolások bizonyítatlanságát említette, hanem bizonyos olyan kirívó esetekre utalt, amiket Ludmilla Denisova felemlegetett médiaszerepléseiben, de nem voltak alapos bizonyítékai.
    Szóval kb annyira igaz az, hogy a ruszkik által elkövetett erőszakolásokról szóló híreket az ukrán parlament fake-nek minősítette, mint az, hogy ha MPZ nyert volna a választásokon, akkor már másnap soroztatta volna a magyarokat, hogy az ukrán fronton harcoljanak.

  7. Emlékeztetném a jelenlévőket, néhány unalmas közhelyre.
    Minden háborúban vannak bűnös túlkapások, ezt az emberiség 7 000 éves írott történelem tanúsítja.
    Minden háborúban történnek megerőszakolások.
    Minden agresszor tagadja vagy kisebbíti a rémtetteit.
    Minden áldozat felnagyítja a sérelmeit.

  8. 6 – Avatar:
    Na jó. A lényeg, hogy a szajha média, nem az orosz propaganda, egyértelműen közölte: Ukrainians are speking up about rape as a war crime to ensure the world hold russians accountable. FAKE.
    Magyarul az ukránok felhozták a nemik erőszakot, mint háborús bűnt az oroszok ellen, hogy a világ elítélje őket, ami egy HAMIS állítás.
    Én személy szerint, nem állítom, hogy orosz katonák nem követtek el szexuális bűntényt, mert ez a háborúk velejárója. De hogy 25 tizenéves lányt e célból fogva tartsanak, akik közül 9 már teherbe esett. Valamint hátrakötözött kezű, meztelen gyerekek nemi szerve meg volt csonkítva. Na ez hazugság a javából, és az ukrán képviselők is így gondolják.

  9. 5: Christopher Miller twitter üzenete nem azonos a TIME véleményével. Még csak nem is a Time újságírója.

    Jó lenne, ha esetleg valaki megtalálná mi is volt a pontos szövegezése és indoklása annak az indítványnak, amit az ukrán képviselők elfogadtak. Az alábbi beszámoló végén szerepel pl egy ilyen idézet is:
    „A háború alatti szexuális bűncselekmények családi tragédiák, súlyos traumák, nem a szenzációhajhász publikációk témái. Egy célt kell szem előtt tartanunk: felhívni a figyelmet a bűncselekmények valós tényállására.”
    https://rtl.hu/kulfold/2022/06/01/gyeniszova-kirugas-ukran-parlament-zelenszkij
    Ez azért erősen egyértelművé teszi, hogy nem általában az oroszok kegyetlenkedésit minősítették hazugságnak.

  10. 5 kedves Tibor bá, te Christopher Miller véleményét osztottad meg, mint tényt. Hogy neki mi köze van a Time-hoz, azt nem tudom….

  11. Jó hogy kiszúrtad Tibor Bá’

    Pár napja olyan hír is volt hogy az Azovsztalban több száz ukrán katona holttestét találták meg KÖRBE AKNÁZVA annyira,hogy a tetemeket simán megsemmisítve az oroszokra lehetett volna kenni.
    Érdekes.

    Ez kinek a propagandája…?

  12. Az oroszok hajánál fogva előrángatott ürüggyel , éppen lerombolnak egy országot.
    Akarják e vagy sem , de civileket is ölnek.
    Nőket erőszakolnak meg.
    Az ukránok meg hazudoznak.
    Kevesen nem hazudnak, ha érdekük hazudni.
    „Értelmes emberek” mindig a lényegre koncentrálnak.

  13. Legenci.
    Cseszhetjük az iq-nkat ha nem lesz hová menekülni… Nem megélhetési bűnözőként mint a Kárpátaljai romák, hanem csak úgy simán. Mert nekik most még van hova menni. Aztán a következő fázis, hogy senki sehova sem fog tudni elbújni.
    Vegyük már végre komolyan Vlagyimir Putyin oroszországát. Kérlek titeket. Ott nem bábu van az elnöki székben. Értem?

  14. 12 – Legendi:
    Értelmes emberek egzisztenciát veszélyeztető szituációt nem neveznek „hajánál fogva előrángatott rügynek”.
    Nevezd meg, szerinted Putyin miért támadta meg Ukrajnát.

  15. 8 „Na jó. A lényeg, hogy a szajha média, nem az orosz propaganda, egyértelműen közölte: Ukrainians are speking up about rape as a war crime to ensure the world hold russians accountable. FAKE.
    Magyarul az ukránok felhozták a nemik erőszakot, mint háborús bűnt az oroszok ellen, hogy a világ elítélje őket, ami egy HAMIS állítás.”

    LOL, nem a „szajha média” nyomta rá a FAKE pecsétet a Time április 20-i cikkére, hanem a „Moon of Alabama” oldalról szerezted be ezt a képet ha jól sejtem. Őket meg hivatkoztad már párszor, kiismertük, hogy meglehetősen oroszbarát propagandát terjeszt…
    #https://www.moonofalabama.org/2022/05/rape-allegations-against-russian-troops-in-ukraine-were-fake.html

  16. Nem a propagandával kell foglalkozni, hanem a tényekkel. Jelenleg úgy áll a háború, hogy az heteken belül világháború lehet. Az ukrán csak propagandát épít maga köré, holott annak semmi értelme sem lesz, ha valaki ballisztikus rakétákat fog bevetni. Az elsők nem biztos hogy Ukrajna területén fognak aláhullani.

  17. Tényleg nem veszi észre senki, hogy Oroszország nem érdekből háborúzik? Eleve oroszlakta területet akar visszacsatolni. Pont szarik a búzára, kőolajra, földgázra. Acélra sincs szüksége, meg atomerőművekre sem. Meg szarik a „nemzetközi” embargókra. Ez a háború amerikárol szól. Viszont esélytelen ukrán határokon belül tartani.

  18. 12.

    Putyint és Oroszországot a NATO nem támadta volna meg a következő 20 évben.
    Mert a világ legnagyobb atomarzenálja az övé.
    Putyin a demokrácia terjedésétől fél.
    Az elmúlt 5 évben 32 újságírót tett el láb alól.
    Ha a fele igaz, az is sok.
    Nagyot akart alkotni utoljára, mielőtt rászögelik a koporsót.
    Lehetett még szándéka megvédeni az orosz szakadárokat a „náciktól” és kedvezőbbé tenni Oroszország geopolitikai helyzetét.
    Teljes joggal, a többi népirtó, népnyomorgató zsarnokkal fogják együtt emlegetni.
    Sztálin méltó utódja.
    Embereket előre megfontolt szándékkal meggyilkoltatni, bűn!

  19. Ukraine’s Parliament Dismisses Human-Rights Chief
    https://www.wsj.com/livecoverage/russia-ukraine-latest-news-2022-05-31/card/ukraine-s-parliament-dismisses-human-rights-chief-1kQWT7i0GHXyeqh6spRe

    Nekem ez az ügy elég világos, pár perces kutakodás után. Ljudmila Denyiszova ukrán emberi jogi biztost már korábban, május 25-én 90 ukrán újságírónő és emberi jogi aktivista kritizálta, szerintem is joggal. Egy nyílt levélben leírták, miért. https://imi.org.ua/en/news/female-media-workers-call-on-lyudmila-denisova-to-abstain-from-detailed-descriptions-when-informing-i45763

    https://docs.google.com/document/d/1rzZnKk6DEU-LdRsb5OIJlx8dERNNra2EPY44qui_lL4/edit?fbclid=IwAR1pqxgtwgeSra607pfUpaGX-nHXPAxUGueP863NlHJNPCPVUbpseMJq4Os

    „While communicating sexual crimes to the public during the war (especially when the victims are children), it is important to consider not only the ethics of the wording, but also whether publishing certain details that may be shocking is justified and appropriate. For example, ‘a six-month-old girl was raped with a teaspoon by russians,’ ‘two babies were raped orally and anally,’ and ‘a nine-month-old daughter was raped with a candle,” the statement said.
    Fordítás: A háborúban elkövetett szexuális bűncselekmények nyilvános kommunikációjában (különösen, ha gyermekek az áldozatok) egyaránt fontos odafigyelni az etikus szóhasználatra, illetve arra, hogy igazolható-e, érdemes-e bizonyos sokkoló részleteket közzé tenni. Például „egy hat hónapos kislányt teáskanállal erőszakoltak meg az oroszok”; „két csecsemőt orálisan és análisan megerőszakoltak”; vagy „a kilenc hónapos lányát egy gyertyával erőszakolták meg”.

    Ez a kritika azt tette szóvá, hogy az emberi jogi biztos facebookján, twitterjén nem megfelelően kommunikálták ezeket a borzalmas bűncselekményeket.

    A leváltásának azonban ez csak egy oka volt, sok más mulasztása is ide vezetett. Persze lehet egyet nem érteni azzal, ahogy és amiért eltávolították a pozíciójából, de az más kérdés. Summa summárum, rengeteg ártatlan civil szenved és válik áldozattá. Egyet értek az első hozzászólóval, igazságot kell szolgáltatni az áldozatoknak, bármelyik oldalon lévő bűnöző követte is el a nemi erőszakot.

  20. Legendi.
    Ha a demokrácia „terjedése” a szempont, az már nálunk megbukott. Ha nem vagyunk hülyék.

  21. – Legendi – Örülök, hogy te is azt tartod, hogy ez egy területszerző, embertelen háború, ami ugyanolyan, mint Sztálin összes szomszédja elleni háborúja.

  22. Nem ez nem területszerző háború.
    Átmenet a kinek a fasza hosszabb felfogásba.
    Ukrajna egy tárgy, amin kiéleződik a valódi konfliktus. Basszus, fogjuk már végre fel hogy itt atomhatalmak feszülnek egymásnak, pont leszarja mindkét(vagy három) fél Ukrajnát, meg az EU t is. . Tényleg nem értjük mi folyik? Ennyire hülyék nem lehetünk. Ukrajna csak egy ütköző pont, mely feláldozható. Addig tolják a fegyvert oda, amíg az rentábilis.
    Aztán elvonulnak. Jobb ott egy körülhatárolható háború jelenleg, mint egy hirtelen világméretü. A szankciók is a rentabilitást akarják fenntartani. Az USA nincs gondban földgáz, és kőolaj tekintetében. Egy esetleges interkontinentális támadásra viszont még nem készült fel.

  23. 22. – Dan –

    Szerintem nyugodtan hazudjatok csak magatoknak, mentegessétek az agresszort, ha ez nektek jól esik, de ne várjátok el, hogy mások ugyan úgy gondolkozzanak.

  24. Kacor.
    Én az átkosban nőttem fel. Jártam nyolc évesen a Berlini falnál. Sátoroztam az akkori csehszlovákiában… Balatonon nyaraltam három hónapot minden évben, nyilván nem tudom mások hogy éltek. De ennyi elégedetlen ember akkor nem volt. A kommunizmusban.
    Mindenki úgy viselkedik, mintha kitörlődött volna az emlékezete. Tényleg annyira szar volt? Mert én nem a szart tapasztaltam.

  25. Azt hittem már Tibor bá’-t erőszakolták meg… Mondom, mi jön itt még… 🙂

  26. Kacor

    Milyen az emberséges háború?
    Tudtommal ilyesmit ugyanis utoljára a lenézett maja indiánok „vívtak” egymás ellen.

    Én speciel senkitől nem várom el, hogy máshogy lásson vagy gondokodjon, mint ahogy teszi. Az itteni kommunikáció csak egy esély arra, hogy „felpróbálj egy másik szemüveget” is.
    Ha nem tetszik, akkor leveszed és kész.

  27. 24.

    ” Én tudom, mi az Igazság.
    Mások nem gondolkodnak ”

    Baromi ütős „érv” !

  28. 24-27. – Miből gondoljátok, hogy nálatok van a bölcsek köve?
    Egyszerűen – ha nem lenne ilyen komoly a helyzet – nevetnék rajtatok, hogy egy KGB-s tisztről azt gondoljátok, hogy valaha is igazat mondott. Ha fejlett világ médiája szajha, akkor milyen Putyin diktatúrájáé? Szűz-qrva média?
    – Dan – Azért nem volt annyi elégedetlen ember, mert nem tudtuk, hogy lehet másképp is élni! Nem tudtuk, hogy van jobb autó, mint a Trabant, vagy a Zaporozsec, nem tudtuk, hogy van esetleg jobb étel, mint a mákostészta. Amiről nem tudsz, az nem hiányzik! Ezt akarod visszahozni? Nekem nem kell, ha neked igen, nyugodtan kipróbálhatod Szibériában!
    – Tibor bá’ – Én, amióta megismertem a könyveidet, tiszteltelek. Leginkább tiszteltem az őszinteségedet. Azután megismertem a tudományos értékeidet és azóta tisztelem a tudásodat is. DE! Ez a lekezelő mód, ahogy bánsz a másként (nem putyini úton járókkal), ahogy sértegeted őket, nem emlékeztet téged a háborút megelőző évekre, amikor már nem voltál gyerek? Orbán munkája beérett: aki mást gondol, másként néz ki, vagy esetleg másban más, azt gyűlölni kell!? Ez így rendben van?

  29. 23
    Legyünk következetesek! Soha ne mentsük fel az agresszort akkor sem ha történetesen úgy hívják hogy Egyesült Államok. Amúgy nincs két ugyanolyan agresszió. Csak a propaganda szintjén ott minden olyan egyszerű……

  30. 29 – Kacor / 28 – Mosógépszerelő:
    80 felett az ember nemigen változik (legfeljebb hülyül). Én meg már rég elmúltam 80 (és nincs jele a hülyűlésnek). Mi van, ha nekem van igazam?

  31. MangaM „Milyen az emberséges háború?”

    Ingrid Sjöstrand

    TITKOS BÉKETÁRGYALÁSOK

    Titkos béketárgyalások –
    olvastam az újságban.
    Szerintem nem helyes, hogy
    titkosak a béketárgyalások.

    A háború bezzeg sose titkos.
    Egy háború, ahol egy puska se dörrent!
    Egy háború, ahol senki se halt meg!
    Egy háború, amit észre se vett senki,
    mert csak a háboristák mentek oda,
    és ott csúnyákat gondoltak egymásról
    titokban. Titokban hahaha!

  32. 31: Hát, ha az orosz nagykövetség elég jól fizet, és neked ez így megéri, akkor abszolút igazad van. Mért is csinálnád másként?

  33. 27 MangaM

    „Az itteni kommunikáció csak egy esély arra, hogy “felpróbálj egy másik szemüveget” is.
    Ha nem tetszik, akkor leveszed és kész.”

    Na, ez egy ordas nagy tévedés! Én pl. 10+ éve keveredtem ide először. Az amit most a világról gondolok, egyáltalán nem esik jól. Kicsit „égeti a fülemet a szemüveg”, talán jobb lenne vaknak lenni. Elkéstem ! Nem tudom már letenni.

  34. 31

    Félredobni a szerénység szalonképes minimumát, semmi más, mint narcisztikus arrogancia.
    Az ilyen emberekre rá kell hagyni.
    Érdemes elkerülni ezeket a személyeket.
    Ha egyszer provokációk jól fizetnek , többé nem érdekes az Igazság !

  35. 29:
    „24-27. – Miből gondoljátok, hogy nálatok van a bölcsek köve?”
    És te miből gondolod hogy nálatok van a bölcsek köve ?
    „Egyszerűen – ha nem lenne ilyen komoly a helyzet – nevetnék rajtatok, hogy egy KGB-s tisztről azt gondoljátok, hogy valaha is igazat mondott.”
    Ezzel a mondatoddal te nem sérted meg a másként gondolkodókat ugye ?
    Még jó, hogy a Ripacs színész, a Szenilis vén hülye – de sorolhatnánk az EU vezetőit – folyamatosan igazat mondanak.
    „Ha fejlett világ médiája szajha, akkor milyen Putyin diktatúrájáé? Szűz-qrva média?”
    Igen. Nem tudom, hogy szűz-e de hogy ugyanúgy qrva az biztos.
    Ezt mondják az elejétől fogva Tibor bá’ és még néhányan. Mindenki hazudik, oldaltól függetlenül. A világpolitika már csak ilyen. Az azt kiszolgáló média dettó.
    Ezt nem akarod te sem és még néhányan elfogadni. Szerinted ami nyugatról jön az csak igaz és jó lehet, míg keletről csak a szenny és mocsok jöhet.
    Hazudik mindenki az érdekeinek megfelelően, és a hazugságok között kell kimazsolázni az igazságfoszlányokat.

  36. 36 – berko:
    Valóban mindenki hazudik, de vannak tények (amiből lehet következtetni). Tény az, hogy 2014-ben a CIA 5 milliárd $ segítségével puccsot csinált Kijevben. Tény az, hogy ezt követve a kijevi rezsim ágyúzta Kelet Ukrajna szakadárjait. Tény az, hogy a NATO egyre közelebb ment az orosz határhoz. Tény az, hogy a NATO Lengyel és Román határokon rakéta kilövő állásokat állított fel. Tény az, hogy Moszkva folyamatosan tiltakozott, és megoldást keresett. Tény az, hogy az orosz igényeket az USA lesöpörte az asztalról.

  37. 37: Neked, nekem, meg néhány embernek tény.
    Akik nem fogadják el csak a nyugati „forrásokat”, azoknak szimplán orosz propaganda. Esetleg jöhet az érv, hogy ezek a tények nem eléggé megalapozottak, vagy csak szimplán az a végső indok, hogy ezekkel a tényekkel nem igazolható az orosz agresszió.

    Arra akartam rávilágítani, hogy még abban az esetben is ha ezek a tények az illető értelmezése vagy értékrendje szerint nem igazi tények, akkor is van létjogosultsága az „oroszbarát” hírforrásoknak. Már csak azért sem szabad lesöpörni őket azzal, hogy ezek orosz barát hírforrások, mert a saját hírforrásainkkal sem így járunk el.
    Mindegyik hírnek lehet igazságtartalma.Az egy dolog, hogy szembe tudunk/akarunk- e nézni vele.

  38. 37 Igen, de az is tény, hogy az a puccs találkozott az ukrán nép túlnyomó többségének az igényével, hogy a vérszopó, korrupt, a népet nyomorban tartó, közben féktelen jólétben dőzsölő orosz bábokat a nyakukból végre elmozdítsák, és helyettük jöjjön valami jobb. Mondjuk a jelölteket valódi nyílt választásokon választhassák meg, és azok tegyenek valamit annak érdekében, hogy a dolgozó nép kemény munkájának gyümölcséből maradjon már annyi náluk, hogy egy kicsit végre jobban élhessenek.

    Vagyis CIA puccs ide vagy oda, a Zelenszkij kormány teljesen legitim. Ha az oroszbáb Janukovics-kormányt legitimnek tekinted, a Zelenszkij kormány legalább dupla olyan legitim, mert valós, szabad választásokon választották.

    És az is tény, hogy Ukrajna területi épségét Oroszország és Amerika is több nemzetközi szerződésben szavatolta 1990 óta, és hogy ez alapján az ukrán kormánynak minden joga megvolt arra, hogy a szakadár területek elszakadását katonailag gátolja.

    Még ha nem is tetszett nekem se, ahogy elkezdték elnyomni a kisebbségeiket, legyenek azok oroszok vagy magyarok.

  39. 38 „Mindegyik hírnek lehet igazságtartalma.” – Ez így van, de kinek van arra ideje és kedve, hogy a két kupac hazugságból a véletlenszerűen előforduló igazságokat mazsolázza? Különösen, hogy objektív tényforrásunk nincs, mindenki csak abból indul ki, hogy valamelyik oldallal szimpatizál, annak mindent elhisz, a másiknak meg semmit.

  40. 39 – Ábel:
    Az első bekezdésed semmi több, mint propaganda. Legjobb esetben is feltételezés. tényekről volt szó. Egyértelműen tényekről.

    40 – Ábel:
    Ez pedig mismásolás. Kevered a szart, hogy ne lehessen tisztán látni.

  41. Nem én keverem a szart. Én nem tudom, hogyan láthatnék tisztán. Az európai médiában, a 444-en jön a CIA propaganda. Az RT-n, a 888-on és nálad a színtiszta orosz propaganda. Fogalmam sincs, honnan tudhatnám meg objektíve, hogy melyik hírnek melyik darabkája igaz, és melyik nem.

  42. 42. Àbel: én nem vagyok orosz fan se ukrán, de egy sor orosz propagandát nem olvastam itt. Saját bevallásod szerint sem vagy képes értékelni és eligazodni a különböző hírek között, majd azt mondod, itt orosz propaganda folyik. Nem folyik. Részedről ez hamis vádaskodás, sajnos elvesztetted a hiteledet, azaz hiteltelen vagy.

  43. 39. Ábel

    Egy puccs sohasem elfogadható, még akkor sem, ha a társadalmi többség támogatja, mert akkor a kisebbség (akik nem értenek egyet vele) teljesen jogosan lázadnak fel, lásd a keleti részeket. Nem csak ruszki segítség kellett hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük