(3863) Basszátok meg magatokat

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 


89. Útban a 90. felé

A magyar szajha médiából (kormánypárti vagy ellenzéki, teljesen mindegy) úgy tudjuk, hogy a dicsőséges ukrán hadsereg elkergette az oroszokat Kijev alól, megfutamította őket három területen, és most készülnek felszabadítani a negyediket. Miközben  Situation in Donbass extremely bad, vagyis a dombaszi helyzet rendkívül rossz, állította Dimitri Kuleba, Ukrajna külügyminisztere a Davosi konferencián.

Ez senkit se lepett meg, annál inkább az új ukrán diplomáciai nyelv. Volodimir Zelenszkij tanácsadója, Alexey Arestovich a következőket mondta azoknak (orosz barát lobbisták), akik azt javasolták, hogy a béke érdekében Kijev mondjon le az ország egy részéről: “Go f**k yourselves with such proposals, you dumb f**ks, to trade Ukrainian territory a little bit! Are you f**king crazy? Our children are dying, soldiers are stopping shells with their own bodies, and they are telling us how to sacrifice our territories. This will never happen,” –  a fordítás: Basszátok fel magatokat ilyen javaslattal, ti hülye faszok, hogy Ukrajnából oda adjunk egy darabot. Kibaszott hülyék vagytok? Gyermekeink haldoklanak, katonáink testükkel fogják fel a lövedékeket, ti meg azt mondjátok, hogy áldozzuk fel a területeinket. Ez sose fog bekövetkezni.

Ez a bájos kifakadás azt követve hangzott el, hogy a volt amerikai külügyminiszter Henry Kissinger hétfőn azt mondta Davosban, hogy Ukrajnának minél előbb békét kellene kötni, és vissza kellene térni a február elejei állapotokhoz. Azaz Krím és kelet Ukrajna elvesztéséhez.

Mindeközben Moszkva világossá tette, hogy a Donetszki, és a Luganszki köztársaságok, valamint Krím orosz státusza nem képezi alku tárgyát.

Február végén az oroszok megtámadták Ukrajnát, mert Ukrajna nem volt hajlandó végrehajtani a Minszki egyezséget, sőt a két szakadár köztársaságot 8 éven át folyamatosan ágyútűz alatt tartotta. Magyarul, saját népét ágyúzta.

Ennek ellenére Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz támadást egyáltalán nem provokálták ki, és követelik a Nyugattól, hogy minél előbb lássák el őket a legmodernebb MLRS rendszerű rakéta kilövőkkel (rakéta-sorozatvető rendszer).

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

60 gondolat erről: „(3863) Basszátok meg magatokat

  1. Majd megzakkan Közép-Európa még a könnyűolajra átállás előtt, ha Barátság kőolajvezetéket megmanipulálja a dicsőséges Ukrajna!

  2. A szakadárok ágyúzásának emlegetése – ha volt vagy nem volt, ki tudja – is része az Orosz propagandának. Szajha média vagy Orosz propaganda ide vagy oda, attól függetlenül ki mit hazudik, az Ukránok perpill. a saját hazájukért harcolnak ami tény. Az Oroszok földig rombolnak városokat, ölnek, területszerzés van ami ugyancsak tény. Lehet kicsit nyersen fogalmazott a fenti uriember, de igaza van. Viszont, az hogy az Oroszok hagyományos hadciselésben (ágyúzás, szárazföldi) fölényben vannak, a túleelrő az túlerő 🙁 mennek előre.

  3. 2. Valóban?! Saját szememmel láttam a halott csecsemőjét a karjaiban tartó halott húsz éves körüli anyukát, a halott huszas lányt, még tartva a mobilját, kettés hasadt fejjel, az aszfalton felső komopnya és agyvelő nélküli idős bácsit és vég nélkül sorolhatnám, a telibe talált buszt benne tucatnyi halottal… pár ezer civil 2014-től, Donyeckben, Lugánszkban és Donbasz-szerte, és nem ez volt az első és egyetlen eset, amikor a dicsőséges ukrán haderő a reggeli csúcsforgalomban a belvárost küldte meg tüzérséggel.
    Szóval inkább ne szólalj meg.

  4. Ezek az ifjú titán ukránok, Zelenszkij, Kuleba, Aresztovics és hasonszőrű társaik nagyon rosszul fogják végezni! És előre mondom, hogy nem az oroszok fogják őket bántani.
    Ha majd a mór megtette, amit meg kellett tennie, akkor menni fog… Csupán a miképpen marad a kérdés.

    Messze vagyok attól, hogy azonosulni tudjak azzal a világgal, azokkal a célokkal, amit Henry Kissinger képvisel. Attól viszont még inkább messze vagyok, hogy ne hallgassam meg, hogy mit mond és ne szánjak rá egy kis időt, hogy átgondoljam a mondanivalóját. Mert Kissinger nem akárki, nem egy közel 100 éves bugris öregember, aki unalmában ide-oda jár a világban és csak úgy járatja a száját. Ő ugyanis képvisel is valakiket, akikkel nem annyira jó ötlet ész nélkül izmoskodni. Hanem inkább értelmes párbeszédet folytatni. Intelligensen.

  5. 3. Jövőnk, és most is látod az embereket, gyerekeket, tízezreket meghalni? Láttad a szakadárok által lelőtt utasszállítóból hulló embereket? Ma látod az elmenekült milliók szenvedését? Abban is biztos vagy hogy nem Orosz provokáció volt anno? Láttad a lövedékek kilövőit, követted a röppályát és megbizonyosodtál róla, hogy nem az FSZB akciója hogy tovább szítsa a feszültséget? Ennyiere bizonyos vagy az igazadban? Semmi sem fekete-fehér.

  6. Lehet, hogy Oroszországnak voltak joggal fájlalt sérelmei.
    De ezek édeskevesek, ennek a háborúnak a legitimálásához.
    Senkisem fog nyerni, minden érintett igen sokat fog veszíteni.
    Ilyen a háborúk természetrajza.

  7. Ma reggeli hír: Ukraine admits major defeat
    Zelensky’s adviser admits loss of Lyman, formerly known as Krasny Liman, major Ukrainian stronghold in Donbass.
    Ez a lényeg. A kijevi propaganda kamu.

  8. 2, Minato, Camelia és a többi ukránsimogató:

    A migrációra és Szíriára irányította a lakosság figyelmét akkoriban az Isaura-tv, nem a Szlavjanszk városával kezdődő lakosság elleni agresszióra…

    A 2022.-es Eurovízión a legendás ukrán szélsőjobbot szépen megénekelték-megtapsolgatták a kiművelt módern európai emberek…

    Végre megfingatják a lány-és fiúgyermek-erőszakoló ukrán férgeket!

  9. 8.: János, gondolom azokra a több milló hétköznapi kisemberre (mint Te vagy a családod), megölt ártatlan gyerekekre, csecsemőkre dolgozókra, gondolsz akik meghaltak ártatlanul az Oroszok támadásaiban? Gratulálok. 🙁

  10. Csak tudnám, honnan van ennyi gyűlölet bennetek! (Csak az vegye magára, akinek inge, vagy gatyája!)

  11. 9 – Minato:
    Az ukránok megérdemlik, amit kapnak. Ha panaszuk van, intézzék el a vezetőikkel, akik kiszolgálják az USA érdekeket.

    10 – Kacor:
    Én nem gyűlölök senkit, megállapítom a tényeket.

  12. 11. Tibor ba’, gondolom kiszolgálták, ez egy deal. De az esetleg nem merült fel benned, hogy azért közelednek a USA-hoz, Nyugat-hoz, mert az Oroszok mindig is el akarták őket nyomni, tiporni, integrálni (ez nyilvánvaló, történelmi tény)? Te nem közelednél a másik oldal felé (persze ez egy deal az USA-val, beengedik őket, business stb ára van) vagy inkább kiegyeznél azzal aki ki akar pusztítani polikikai, történelmi okokra hivatkozva?
    Ilyen formán, nem érzem úgy hogy „megérdemlik”. Te igen?

  13. 12. Minato, az oroszok ki akarják pusztítani az ukránokat???

  14. 13. Atti: Putyin írta, mondta hogy Ukrajna nem is létezik. Sztálin kiéheztette őket. Most városokat lőnek porrá. Valahogy úgy tűnik…

  15. Minato! Itt mindenki hülye, csak az okos megmondók a helikopterek! Ha te nem úgy gondolod, ahogy ők, akkor máris le vagy írva. Szajha médiáznak, de csontra beszopják a TsargradTV szintű szennyblogok agymosását. Nem fogod őket meggyőzni, mert ők ebben akarnak hinni. Hát lelkük rajta.

  16. 8 „Végre megfingatják a lány-és fiúgyermek-erőszakoló ukrán férgeket!” Nem csak őket, de nyilván könnyebb elfogadni a gyilkosságokat, ha azt hisszük , mind férgek. (Mint írta itt valaki, nem volt hadüzenet, így minden haláleset jogilag gyilkosság az oroszok részéről).

    Ez a háború még sokáig fog tartani, az oroszok elvesztették a deszantosaikat, gyors előrenyomulás nem képzelhető el. Ukrán oldalon folyamatos az utánpótlás. Oroszok, ha kitartanak még egy évig, alkupozicíóba kerülnek, zsarolhatják az EU-t az afrikai migránsokkal, mint anno a szíriai migránsokkal. Ami számomra meglepő, az a magyarok hozzáállása a témához. Az, hogy inkább oroszbarát a magyar társadalom, előrevetíti, hogy az oroszok elveszítik a háborút (a magyar társadalom az elmúlt min 100 évben mindig a veszteseket támogatta).

  17. 11. túl sok esélyük nem volt, vagy megpróbálnak a nyugathoz tartozni, vagy marad az egész ország egy pöcegödör.

  18. Néhány érdekesség.

    A mostani orosz – ukrán csetepaté csak előjáték a közelgő kinai – usa csörtéhez.
    E téren a NATO – az usa katonai fedőszerve – kissé túltolta az ukránokank küldött hadiecjnikát, saját védelmi képességeit rovására. A cucc nagy része a kalibr rakéták welcome drinkjével ment a levesbe.
    Az oroszok – bármilyen csorda jelleget is mutattak a szárazföldi erők terén – csak behúzták az egész Mariupolt és megadásra kényszeritették a „rettenthetetlen” Azovosokat. Most épp szisztematikusan morzsoljhák fel a keleten rekedt ukrán főerőket. Utána már nincs számottetvő ukrán véderő – most sincs se légierő, se haditengerészet. A NATO deklarálta, hogy komoly fegyvereke NEM küld.

    Az ukrán fél minden nap veszit: területeket, infrastrukturát, élőerőt- közben folyamatos a menekülés az országból. Ami viszont az orosz fél bezsákol, azt már ukrajna nem fogja visszakapni. Most ugy tünik, Putyin célja az ukrán területekböl azon rész bekebelezése, amely oroszlakta, tehát a fekete tenger partja, és kelet ukrajna.
    Putyin igy növeli saját területeit, értékes termőföldek, szénbányák, energiaforrások, tengerpart, kikötők…….amit a Nyugat elvesz tőle, azt ő szépen visszahozza az ukrán fél rovására.
    Az orosz morál jó, a túltolt, hisztérikus nyugati oroszüldözések megtették a hatásukat.
    – olyat, hogy származási alapon üldözzenek sportolókat, müvészeket, Hitler óta nem látott a világ. Vagy hogy orosz civilek tulajdonát, javait ellopja a Nyigat, csak, mert oroszok.
    Bizonyos köröknek persze az ukrán emberek vére, halála, nyomora: nagy üzlet. Nem ingyen adják ám a „segitséget” az atlantisták, nem önzetlenség vezeti őket. Minden centet kamatostul vissza fognak szedni, abból, ami megmarad ukrajnából. Az egyszeri ukrán kisember számára a nyomor és a pusztulás a juss: ám vele fogják megfizetettetni a hozzá soha el nem jutó nyugati „segitséget”.

    Mondhatni: tsak a szokásos.

  19. Re:15
    Csak szólok hogy a turáni átok határideje lejárt, most már más kártyákkal játszunk… 😉

  20. 17 Kínának nem érdeke egy fegyveres konfliktus. Ha nyerne, megerősödne a jüan – abban a pillanatban csődbe is menne. Senki nem fizetne 2000 eur-t egy kínai munkásnak egy összeszerelő üzemben. Olyannyira nem érdekük az erős jüan, hogy amint dollárhoz jutnak, rögtön USA államkötvényt vesznek, hogy ne erősödjön a jüan. Ha elveszítené a háborút, értelemszerűen nem jó.

    Ukránok hosszútávon jól járhatnak, újjáépíthetik az országot. Oroszország demográfiája a legnagyobb gond, hosszútávon ez a gond, valamint a nem túl hatékony gazdaságuk. USA sokat nyer ezen a háborún. Ami még érdekes, a II világháború óta USA és Oroszország kb ugyanannyi fegyveres konfliktusban vett részt, és kb ugyanolyan arányban nyerték meg (kb 80%).

  21. Érdekes, hogy a média mindig napokkal le van maradva a harci eseményekhez képest.
    Nagy katlanból lett kis katlan, de ez a kis katlan se zárult még be teljesen, de az orosz tüzérség már eléri az ukrán utánpótlásvonalakat. Az egyik szárnyon nyomulnak előre az oroszok, a másik szárny széle ott lett volna, ahol át akartak kelni a folyón, de az ukránok szétlőttek két ezredet pár hete. Elvileg ott van a Wagner group is, és az oroszok rengeteg erőt vontak ott össze, ha minden igaz 3 az 1-hez a létszámbeli fölényük. Az ukránoknak ajánlatos lenne visszavonulniuk. Van ott valami folyó is, aminek így az egyik partját elfoglalnák az oroszok, ami számukra startégiailag meglehetősen előnyös. A csatát az oroszok megnyerik, a többit majd meglátjuk.

  22. 7 – Tibor bá´

    Egy kis operatív áttekintés Liman (az oroszok Krasznij Limannak nevezik) bevételéről, mert érdekes a dolog.
    A hír igazából tegnap esti, én este rendszeresen este kilenc – fél tíz körül meg szoktam nézni, hogy mi milyen érdemleges infók vannak magáról a frontról, hol és mi érdekes történik.
    Aresztovics rendszeresen tájékoztat, őt csak hébe-hóba nézem, mert a nagy része az infóinak tiszta propaganda, sokkal jobb szakértőket is lehet találni, akik harci pozíciókkal illusztrált térképeket (is) kommentálnak nagyobb szakértelemmel, többek között.
    Nos, tegnap véletlenül láttam „basszátok meg” Aresztovicsot is és igazából nagyon meglepődtem: a háború kezdete óta még nem láttam így kiakadva, nem volt agresszív, hanem szinte szomorú és olyanokat mondott, amelyhez hasonlókat eddig még csak megközelítőleg sem lehetett tőle hallani.
    Amikor Liman volt a téma, ez hangzott el: „Meg nem erősített hírek szerint elvesztettük Limant. A mód, ahogy az orosz hadsereg elfoglalta, arra mutat rá, hogy az ottani parancsnokok nagyon tehetségesek és az operatív irányítás és taktikai készség magas színvonaláról tett tanúbizonyságot az orosz hadsereg.”
    Nem hittem a fülemnek! Ma délelőtt, amikor volt egy kis időm, próbáltam utána nézni, hogy mi is történt ott, mert az ukránok láthatólag elhúzódóbb harcokra voltak berendezkedve ott is és a visszavonulás és a város elfoglalása ehhez képest nagyon gyorsan lezajlott.
    S valóban, egy teljesen új taktikát alkalmazva vették be az oroszok Limant: a lényeg az volt, hogy nagy erőkkel frontálisan támadtak, lassan nyomultak előre, miközben a város mindkét szélén (északon és délen) erős pozíciót vettek fel, de arra figyeltek, hogy ne kerítsék körbe az ukránokat, a szárnyakon kísérték a visszavonuló ellenséget. Lényegében az ukránoknak egy irányban biztosítva volt a szabad út, nyugatra. Az ukrán parancsnokok felfogták, hogy ha maradnak, akkor elesnek ezért a harcállásaikat relatíve gyorsan feladták és kisebb veszteségekkel elvonultak. Liman város infrastruktúráját így – más helyszínekhez képest – sokkal kisebb kár érte. Ha úgy vesszük, mindenki jól járt: az oroszok elfoglalták azt, amit akartak minimális emberi és anyagi károk árán, az ukránok is több életet menthettek meg, mint ha maradtak volna és esztelen módon harcba bocsátkoztak volna.
    Gondolom, hogy az oroszok különböző harci-taktikai megoldásokkal próbálkoznak, Liman város esete ezt mutatja.

  23. 20 – Majsz

    Írásod bizonyítja, hogy – enyhén szólva – csak a sötétben tapogatózol, igazából semmit sem értesz abból, ami Ukrajnában zajlik. Máshol meg egy zsenit nevezel fogyatékosnak. Csak egy dolog jut az eszembe veled kapcsolatban: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!

  24. Re:21
    Látva hogy milyen hisztérikusan reagál mindenre az ukrán fél, az a gyanúm, hogy kezd összeomolni a keleti front, és az ukrán katonai vezetők inkább „feladják” a pozícióikat, mintsem ledaráltatják magukat az oroszokkal.

  25. 15, Jani a hegyről:

    Az ukrán témát már legalább két év óta beszéljük a blogon.
    Te meg itt belebeszélsz.
    Olvass sokat itt is és máshol is vagy hozzál hírt.

    Én csinálnék egy kutatást, hogy a lakosság hány százaléka lépne le az országból (ha ugyanis nem tudnád, az elmúlt hónapokban a kormányhivatalokban a népek útlevéligényléseket adtak be!), ha az ukrán beszivárgók kitetovált példányai vagy egyéb infrastruktúra – romboló különítmények némelyik megyében terrorcselekményekbe kezdenének…

    És hányan jelentkeznének a legközelebbi toborzóirodában?

    Szerintem sokkal többen maradnának itthon, mint húznának el a picsába.

  26. ” katonáink testükkel fogják fel a lövedékeket”

    Igen vannak ilyen katonák is ott.

  27. 26.

    ” katonáink testükkel fogják fel a lövedékeket”

    Nem gondolom, hogy szándékosan. Rosszkor voltak, rossz helyen. Lehet hősiességnek mondani, de inkább balszerencse. Nem hiszem, hogy van normális ember aki beleáll a golyóba önként, dalolva.

  28. 27

    Ne már Technomuzsik.

    Igaz,nem tudom mi az álláspontod,de én a „töltelék”ről beszélek,akik golyófogóként harcolnak a „kiképzők” mellett.

  29. 24 „Szerintem sokkal többen maradnának itthon, mint húznának el a picsába.”

    Ismerve, hogy hányan beszélnek legalább egy idegen nyelvet, ez elég valószínű. De miért az ukránok támadnának egy NATO országot, amikor a NATO fegyverektől függ a sorsuk? Inkább orosz robbantgatás lenne logikus, amit az ukránokra fognak.

  30. 11. – Tibor bá’ –

    Nem is rád gondoltam, hanem azokra, akik készséggel gyűlölnek bárkit, akire a „kedves vezető” rámutat. A helyzet kísértetiesen hasonlít a világháborúkat megelőző időszakokra. Ha már kellőképpen gyűlöljük valamelyik szomszédunkat, akkor jöhet a harc, a háború. Azt mondtad, Tibor bá’, hogy jön a geddon. Tévedtél, a geddon már itt van, a lelkek már meg vannak gyűlölettel mérgezve.

    Ma délelőtt fegyverropogást hallottam egy közeli sportpályáról. Középiskolásoknak tartottak bemutatót a békeharc jegyében. Ilyen csatazaj utoljára ’56-ban volt Budapesten.

  31. Szerintem nem véletlen ez a végsőkig kitartás OV. részéről az oroszok mellett.
    A február eleji Moszkvai látogatásán, valami olyant mondhatott neki Putyin, hogy annak semmilyen formában nem alternatívája a nyugati célok melletti kiállás.
    De, vajon mit hallhatott OV., hogy ennyire köti a karót a kutyához? Lehet, hogy Oroszország visszaszerzi a SZU érdekszféráját, az USA hallgatólagos támogatásával, hogy aztán fizetségként támogassa az USA akcióját Kína ellenében? Ha ez lenne, akkor érthető, hogy OV. nem pattog, hisz közelebbről (1-5 éven belül) a muszka lesz itt az úr, és akkor lehet, hogy olyan is történik majd errefelé, ami a nyugat-ajrópának és kelete-Európai csatlósaiknak nem tetszik, de nekünk annál inkább igen.
    Vagy az is lehet, hogy megmondta neki Putyin, hogy ennek így is úgy is villanás lesz a vége, és ha nem pattog Magyarország, akkor kimaradhat az „áldásból”.
    Vagyis, így is úgy is az orosz akarata fog érvényesülni, így nem kifizetődő vele szembeszállni.

    Más.
    A kedves ukrán barátaink (akik nem mellesleg soha nem vétettek az országukban lakó magyaroknak) már fenyegetőznek a Barátság vezeték lezárásával/véletlenszerű felrobbanásával (amihez természetesen semmi közük nem lesz).
    Ezzel csak az a baj, hogy nem csak mi fogunk szívni, hanem Ausztria, Csehország, Szlovákia és még jó páran a régióból.
    Jelezem, ha ezt megteszik, nagyon hamar elveszítik ezen országok népeinek a szimpátiáját.

  32. 33: „érthető, hogy OV. nem pattog, hisz közelebbről (1-5 éven belül) a muszka lesz itt az úr, és akkor lehet, hogy olyan is történik majd errefelé, ami a nyugat-ajrópának és kelete-Európai csatlósaiknak nem tetszik, de nekünk annál inkább igen”

    Mi a fenéért nem húztok el már most Oroszországba? Ennek a szerencsétlen kis országnak nincs szüksége ennyi kötöznivaló bolondra. És vigyétek OV-t is, ne rontsa itt tovább a levegőt!

    Elképesztő!!!!

  33. „Ez a bájos kifakadás azt követve hangzott el, hogy a volt amerikai külügyminiszter Henry Kissinger hétfőn azt mondta Davosban, hogy Ukrajnának minél előbb békét kellene kötni, és vissza kellene térni a február elejei állapotokhoz. Azaz Krím és kelet Ukrajna elvesztéséhez.”

    https://www.noiazomai.gr/2022/05/o-kissinger-dikaionei-russia.html/
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ! „Γειώνει” Ουκρανία και „εκτελεί” Ζελένσκι! Όλη η αποκρυπτογράφηση

    A legkegyetlenebb amerikai külügyminiszter, aki letaposta a morált a cél érdekében, aki 1974-ben a gyáva ciprusi török ​​invázióért felelős, hirtelen az egész nyugati világgal szemben, minden orosz szószólót felülmúlva, nyersen kérte Ukrajnát, hogy adjon át területeket, hogy megállítsák a háborút!

    ZELENSKI „KIVÉGZÉSE”

    Ez pedig egy intelligens „híd” építését jelenti Putyinnal (2016-ban meglátogatta Moszkvában, és baráti viszonyt ápolnak azóta), de egyben „parancs” is Zelenszkij megkerülésére, visszavonulására vagy akár megdöntésére! Aki ellenállásával egyre több NATO és EU országot von be. az Oroszországgal vívott közvetett háborúban, feldühítve és tömeges, nukleáris döntésekre taszítva Moszkvát…

    Vagyis Kissinger szó szerint „kivégzi” Zelenszkijt, ami duplán megdöbbentő, hiszen ő is zsidó származású politikai vezető! Ezért Kissinger lépése kétszeresen meglepő, és mivel már felmérte, mit mond, ez azt jelenti, hogy globális elégedetlenségét jelzi Ukrajna elnökével szemben, mindazzal, ami azzal jár…

    KISSINGER 2022
    A 98 éves Henry Kissinger a 2022-es davosi „World Economic Forum” online beszédében bebizonyította, hogy még most is mindent lát, amit mások nem.

    Globális sokkot okozva arra szólította fel Ukrajnát, hogy adja át területeit Oroszországnak, hogy véget vessen a háborúnak, mielőtt globális méreteket öltene és Oroszország elleni háborúvá alakítaná! Valami, ami természetesen nukleáris katasztrófához fog vezetni.

    KISSINGER: „A tárgyalásokat a következő két hónapban el kell kezdeni, mielőtt olyan megrázkódtatások és feszültségek jönnének létre, amelyeket nem lehet könnyen leküzdeni. Ideális esetben a választóvonal a status quo ante visszatérése.

    „A háború ezen a ponton túli folytatása nem Ukrajna szabadságáról szólna, hanem egy új háborúról maga Oroszország ellen.”

    A KÉT MEGOLDÁS
    Kissinger lényegében két lehetséges megoldásra utalt:

    1. Oroszország megtartja, amit a csatatéren szerzett, tehát Mariupol is!

    2. Oroszország megtartja azt, ami 2022-2-24 előtt volt, visszatérve a „status quo ante”, azaz az „előző állapotba”, tehát Ukrajnán kívül marad a Krím-félsziget és Donbász!

    MIÉRT?

    Először is jegyezzük meg, hogy az amerikai diplomata határozott politikai álláspontja az, hogy minden áldozatot meg kel tenni a világháború elkerülése érdekében, mivel az atomháboruban nincsenek nyertesek és vesztesek, csak vesztesek.
    Így külügyminiszterként sikerült hidakat építenie az Egyesült Államok és a Szovjetunió (amely végül magától összeomlott), de Kína és az Egyesült Államok között is a hidegháború és a kínai szovjet befolyás nagyon nehéz időszakaiban. .

    A fentiek fényében most megválaszolhatjuk azt az ésszerű, immár forró kérdést, hogy „miért tűnt Kissinger olyan nagylelkűnek Oroszországgal szemben”, szó szerint kivégezve „még honfitársát, a zsidó származású Zelenszkijt is”?

    1. Mindenekelőtt a kereskedelem és a világ fejlődésének tönkretétele, ami sérti az összes nagy szereplő, valamint maguknak az oroszoknak a pénzügyi érdekeit is.

    Másodsorban a világegyensúly – rend fenntartása, ahol Oroszország játssza és kell játszania Kína visszatartó szerepét, de az iszlámnak is, hiszen döntő szerepe volt az annyira Izrael ellen irányuló Iszlám Állam legyőzésében is úgyszintén az USA ellen irányuló (NY Twin Towers).

    Úgyszintén Oroszország visszatartó erői… Németország számára, hogy Berlin ne terjedjen túl a megengedettnél (az első és a második világháború emlékei). Ezért tért vissza az USA a Balkánra és Görögországba…

    Illetve Kínát elrettentőként kezelik Oroszország és más feltörekvő hatalmak felé… Ezért amikor a Szovjetunió összeomlott, az Egyesült Államok életben hagyta Oroszországot…

    Harmadszor, ha a Nyugat „falhoz szoritja Oroszországot”, akkor egy halálos tengely létrehozására taszitja Kínával! Ahova akkor az egész iszlám hozzácsatlódik. Miközben így az „oszd meg és uralkodj” módszerrel a „Medve” és a „Sárkány” távolságot tartanak egymástól…

    Negyedszer magának Európa egyensúlya, ahol ha akarjuk, ha nem, Oroszország a másik „szárny” és tulajdonképpen az energiát képviselő szárnya.

    Ötödször, attól a félelemtől, hogy Oroszország, ha nem kapja azonnal a nyílvánvalót (Krím és az oroszul beszélő Donbász), arroganciában vagy kétségbeesésében továbbjuthat akár Transznisztriába és Szerbiába vagy akár Finnországba is, míg a gazdasági behatolással és gazdaságdiplomáciával lehetőségünk van hatékonyabb beavatkozásra és ellenőrzésre, háborús konfliktusok nélkül…

    Hatodszor, az orosz gázra jelenleg azért van szükség, hogy ne álljon meg Európa gazdasági növekedése, amíg le nem váltja nemcsak amerikai LNG, hanem főleg a izraeli .

    OROSZORSZÁG – UKRAJNA ÉS KÍNA – TAJWAN

    Kissinger ezért nem indokol semmi olyat, ami globális konfliktust provokálhat és bevonhatja az USA-t és Izraelt a globális megsemmisítésbe, mert az már atomháború lenne.
    Zelenszkij ellenállását sem indokolja, és „egy falatot” akar adni a „Medvének”, hogy megnyugtassa, de nem igazolja Biden közelmúltban tett egyértelmű megerősítését (Tokió, 2022. május 23.), miszerint az Egyesült Államok katonailag megvédi Tajvant,
    (Demokratikus Kína szigete), Kína (a szárazföldi kommunista Kína) támadása nyomán, kijelentve, mindig Davosban 2022-ben:

    KISSINGER: „El kell kerülni a közvetlen (az USA és Kína) szembenállást Tajvannal kapcsolatban. Tajvan nem állhat a két ország közötti tárgyalások középpontjában.

    „A világ általános békéje szempontjából fontos, hogy az Egyesült Államok és Kína mérsékelje rivalizálását.”

    Más szóval, Kissinger „jogot” ad Kínának Tajvannal, és lényegében azt mondja, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad háborúzni Kínával egy szigetért, ezzel ellenük fordítva a bolygó harmadik szuperhatalmát…És úgy tűnik, kész elismerni Kínának a jogokat Tajvan szigetének tengerében, hogy háború nélkül biztosítsa Tajvant…Egy olyan eset, ami közvetlenül érint bennünket, mint például Törökország – Ciprus esete „carbon” és Törökország – görög szigetek…

    SCHRENDER ÉS KISSINGER
    Kissinger nézete tehát megegyezik Schroeder német nézetével és sok európaival, akik azt akarták, hogy Oroszország az EU közeli szövetségese legyen. és nem az ellensége és ellenfele, éppen azért, hogy ne érjen ekkora káosz és ne kockáztassa a végzetet. Hogy akadálytalanul, megszakítás nélkül nyereséges növekedés legyen. Németország ezúttal különösen a Gazdasági Birodalomért (Empire) ment…

    A vadállat addig marad csendben, amíg „eteted” … Oroszországot pedig „etetni” kellett, hogy megnyugodjon, hogy jól működjön a globalizáció, a pénz birodalma, amely mára üvegként repedt meg…
    Hiszen Németország és az EU fejlődése automatikusan orosz földgázt jelentett, Oroszországot jelentette és jelenti…

    A „TŰZOLTÓ” KISSINGER

    Végül Henry Kissinger felforgató álláspontjával, sőt a davosi „nagy újrakezdés” „világgazdasági fórumán” irányt adott a nagy szereplők „hajójának”, globális „jelet” küldött amely visszafejtve, a következőket tartalmazza:
    „Nyomást gyakoroljatok Zelenszkijre, nem pedig Putyinra. Ne küldjetek fegyvereket Oroszország ellen, mert kölcsönösen pusztító háborúba fogtok kerülni vele. Zelenszkij beránt a gödörbe. Adjatok egy darabot Oroszországnak, hadd menjen tovább a világ és a gazdaság. Elégedjen meg Moszkva a kevéssel, mielőtt elindulna a sokért.

    Kínával lazítsatok, és ismerjétek el érdekeit a tajvani kizárólagos gazdasági övezetben, hogy elkerülje Tajvan katasztrófáát és a világháborút.

    A mi hatalmunk, a ti hatalmatok a Gazdaság. Pénzügyi ellenőrzés – A világ kormányzása. A fogaskerekeknek világszerte forogniuk kell „…

    Kissinger ilyen mélyreható és kiszorító beavatkozása minden bizonnyal megváltoztatja a mérleget, megnyitja az Oroszországgal és Kínával való megbékélés útját, és egy hirtelen és váratlan utat a békéhez.

    Kissinger szavai sok vezető és pénzügyi óriás számára „parancsot” jelentenek az Új Rend számára, és ezért azonnali eredményeket hozhatnak,…

  34. 35 – L.S.
    Kíváncsi vagyok, hogy rajtam kívül ki fogja még neked megköszönni ezt a hatalmasa munkát. Köszönöm L.S.

    Lehet, gy Kissingerrel nem fognak egyesek egyet érteni, de Kissinger reálpolitikus. És az orosz ellenes propagandát el kellene felejteni. A világnak az a legolcsóbb, amit ő ajánl.

  35. Bendegúz!

    “ Más.
    A kedves ukrán barátaink akik … már fenyegetőznek a Barátság vezeték lezárásával/véletlenszerű felrobbanásával

    Jelezem, ha ezt megteszik, nagyon hamar elveszítik ezen országok népeinek a szimpátiáját.”

    Pedig akár fel is robbanthatják és ráfoghatják az oroszokra.
    Nyugaton tiltva minden orosz forrás így csak nagyon nehezen derülne ki. Ha meg mégis kiderül, rá lehet fogni, hogy orosz propaganda.

  36. 35 – L.S.

    Pár megjegyzés ehhez a görög íráshoz, az első megjegyzés csak zárójeles:

    1. Henry Kissingernek éppen ma van a születésnapja, ma 99 éves. Gratula!

    2. Teljesen feleslegesen van itt kidomborítva a tény, hogy Kissinger és Zelinszkij is zsidó származású. Mit akart ezzel mondani a szerző? Hogy emiatt egyezniük vagy hasonlónak kellene lenne az álláspontjuk, mondjuk Ukrajna ügyében (vagy akár bármely más kérdésben)? Ugyan! Ez több, mint nevetséges, ez tévedés!

    3. Kissinger mondanivalójából világosan kiderül, hogy az a nagy hatalommal bíró érdekcsoport, amelyet ő képvisel és amelynek az egyik szószólója, nagy bajban van. Ez az érdekcsoport tart és egyáltalán nem akar nukleáris háborút, igazából ezért buzdítja kompromisszumra Zelenszkijt (mármint akiknek a kezében ez a figura van) és nyomásgyakorlásra sok mindenki mást. Az más kérdés, hogy nagyon valószínűleg Kissinger szempontjából csak arról van szó, hogy időt kérjen az oroszoktól, hogy pár év múlva újult erővel támadhassanak majd rájuk ismét, Ukrajnával, esetleg más államokkal együtt. Most az a legnagyobb gond, hogy az ukrán hadsereg veszteségei vészesen nagyok és rendkívüli módon demoralizálódtak a katonák. Kissinger szerintem fegyverszünetet kér és ezért cserébe kész – átmenetileg – területeket átengedni Oroszországnak Ukrajna rovására.

    4. Ezt, természetesen, tudják Moszkvában is, sőt, sokkal több minden mást is tudnak, aminek nekem vagy bárkinek itt akár halvány fogalma is lehetne. Ez ugyanúgy elmondható Washingtonról meg Pekingről is vagy akár Tel-Avivról is. Brüsszelnek senki egy darab kártyát sem osztott.

    5. Kérdés: miért emleget Kissinger 2 hónapnyi időt az érdemi tárgyalások megkezdésére? Miért mondja ezt és miért éppen ennyi időről beszél?
    Nekem ez jut erről az eszembe: ez egy üzenet, főleg Moszkvába, hogy az lesz a tárgyalások kiindulási pontja a területeket illetően, amit eddig az ideig az oroszok elfoglalnak. Ebből kell majd – adott esetben – valamit engedni Ukrajna javára, kompromisszumként. Ha ezt putyinék is így értékelik ki, akkor masszív próbálkozás lesz Oroszország részéről, hogy augusztusig a lehető legnagyobb területen legyen érdemi előrehaladás az ő részükről. Persze, ha Moszkvában úgy döntenek, hogy figyelembe veszik Kissinger és Társai álláspontját. Abban biztos vagyok, hogy legalábbis mérlegelni fogják a dolgot. De Moszkvában lesznek más szempontok is, hogy mást ne mondjak a belföldi közvélemény által elvárt dolgok (és még sok más minden is).
    De ha valakinek van más, jobb ötlete, hogy miért ez a 2 hónapos idő, amiről Henry bácsi beszélt, akkor írja le, szívesen elolvasom!

    6. Amiről ebben a cikkben nincs szó, de szinte biztosra veszem, hogy a lengyelek valami orbitális nagy ostobaság elkövetésére készülődnek, amire később – ez lehet akár néhány év is – rettentően rá fognak fizetni. Nagyon úgy néz ki, hogy nem Varsóba jár a józan ész ezekben a hetekben, hónapokban hálni! A „nagyok” játékába fognak a lengyelek belekeveredni és utána jól pofára esni! Egyébként ebben a témában ők krónikus visszaesők.

  37. 35. – L.S. –

    Kissinger más farkával akarja verni a csalánt!
    Milyen érdeke van Ukrajnának, hogy megadja magát? Az, hogy Kissinger nyugodtan aludjon, vagy azért, hogy ne legyen ebből az agresszióból világháború? Milyen biztosítékot kap Ukrajna, hogy megadás után az oroszok nem foglalják el az egész országot mint 1920-ban? Ha hagyja a nyugat Oroszországra a dolgot, nem kap vérszemet Putyin és majd nem akar elmenni az Atlanti óceánig?
    Feltételezéseid elképesztően egyoldalúak és pont a tényeket nem veszi figyelembe. Oroszország/Szovjetunió az elmúlt száz évben az összes szomszédját leigázta, egyedül Finnország nem sikerült neki.
    Még annyit: Kissinger külügyminiszter (tehát politikus) volt és mellette ott volt a nagy stratéga Brzezinski.

  38. 38 – Zsolt:
    Ha a világ nyugalmat akar, akkor Ukrajnát valóban fel kell darabolni, és akkor egy darab tényleg Lengyelországhoz kerül.

  39. 39 – Kacor:
    Ez a hülyeség: „…..nem kap vérszemet Putyin és majd nem akar elmenni az Atlanti óceánig?” tipikus CIA propaganda. Hagy meg Caméliának.

  40. 39 – Kacor

    Régen, „dedós koromban” olvasgattam én magam is a zbigniewbrzezinskiket meg niallfergusonokat. Akkor még nem tudtam, amit ma már tudok: csak az időmet fecséreltem rájuk.
    Egyszer Brzezinski születésnapján, már idős korában, éppen Henry Kissinger ment oda az ünnepelthez és így szólt hozzá: „Éveken át nem volt rá alkalmam, de most végre a szemedbe mondhatom, hogy egy nagy marha vagy!” Én így hallottam a sztorit. És biztosan nem vagyok Kissinger ügyvédje, de tökéletesen egyet értek az öreggel! Amíg Brezinski a geopolitikai ovis homokozóban építette a kis homokvárait, már akkor is, azóta is, Kissinger teljesen más színvonalon mozgott. Ebben egészen biztos lehetsz!

  41. 42. – Zsolt –

    Gyermekkoromban én is szerettem a meséket, sőt még most is, de már nem hiszek bennük és az urban legend-ekben sem. A Brzezinski-doktrina nyomta le az oroszokat és oszlatta fel Szovjetuniót, ezért az egész világ hálás neki. Ez ma már történelem akármit is találtok ki.

  42. A WASHINGTON TIMES is megírta a napokban, hogy az ukrán kormány mit művel évek óta a saját etnikai kisebbségeivel valamint az OTAN csatlakozást miért is blokkolja Magyarország…

    Ha az európai emberek továbbra is benyelik a propagandát, akkor Európa, Atlantisz sorsára jut.

    Valahogy nem téma a Zelenszkij-hívőknek, hogy az orosz gáz hiányában a FREKVENCIASZABÁLYOZOTT elektromos hálózat garantáltan meg fog zakkanni.

    ( A napelemekkel legfeljebb tojást lehet sütni a sötétzöldeknek.)

    Az ország egyik előremenekülési esélye a körülöttünk bontakozó viharos tengeren, ha az új olvadékcsapdás ATOMREAKTOROKAT megépítik és a ZRÍNYI-programot a fegyvergyárakkal együtt elsődleges prioritásként továbbviszik!

    A másik előremekülés, ha áttérnénk ugyanarra a víztakarékos-és vízvisszaforgató rendszerre, amiben IZRAEL élenjáró, ha már úgyis folytonos ÉLELMISZERVÁLSÁGBAN vagyunk, az aszály és az állandósuló proxyháborúk miatt.

  43. 43 – Kacor

    Szegény hülye Brzezinski nagy sakktáblának látta ici-pici homokvárait, és te vele együtt!
    Pontosan ezek azok a felületes, áltörténelmi lózungok, amelyek általánosak és az emberek nagy többsége bekajálja, mint a kacsa a nokedlit. Ezek vannak terjesztve szájba-orrba, utána persze mindenki tényként kezeli őket. A szajha média által terjesztett szajha történelemhamisítás.
    Jó mélyre kell ásnod, hogy megértsd, milyen események voltak kulcsfontosságúak, amelyek a Szovjetunió felbomlásához vezettek, ha már ezt emlegetted. Ezek az igazi urban legendek, a Brzesinski-doktínák, meg hogy a szovjetek gazdaságilag nem bírták a fegyverkezési versenyt, betett nekik Reagan „csillagháborús terve”, gazdaságilag kimerültek, a nacionalizmus felébredése a szovjet tagköztársaságokban meg ez a rengeteg hasonló ostobaság!
    A Szovjetunió története rendkívül érdekes, az elejétől a végéig. Ha a vég okairól van szó, kapásból két dolog van, ami az eszembe jut, az egyik még 1968 januárjában történt (igen, ilyen korán, amikor még elvileg virágzott és nagy erőben volt a SZU!) a másig egy G betűvel kezdődő művelet, amiről szintén rendkívül kevesen hallottak.Már eleve ezek sokkal fontosabb események voltak, mint valamilyen foltos fejű geci ténykedése jóval később, ilyen brzezinskikről meg nem is szólva. És, persze, voltak még egyék okok is. Az ok-okozati összefüggések a fontosak, nem az ócska lózungok.
    Az emberek szemébe homokot szórtak, nem könnyű kidörzsölni, de érdemes legalább megpróbálni! A nyúl ürege jó mély!

  44. 43

    Ne keverjük össze az egykori Szovjetúniót a mai Oroszországgal . Az utóbbi formáció teljesen más jellegű és szintű kockázati tényező a Nyugat számára mint ami volt a szovjet állam a hidegháború évtizedeiben. Másképp is kell viszonyulni hozzá. Már az is kétséges hogy a mostani háború után az orosz állam hogy tudja majd a továbbiakban befolyása alatt tartani a volt szovjet utódállamok a balti államokat leszámítva természetesen. Meggyengült akkor is ha győzelemként tudja otthon eladni Kelet – Ukrajna, Krím, Belorusszia elfoglalást illetve befolyásának a visszaszerzését. Ellentétben a Nato -val és az Egyesült Államokkal akik európai pozíció megerősödtek és talán bónuszként sikerült egy szorosabb kínai- orosz szövetség kialakulását is megelőzni…..

    38

    Kissinger származása annyiban érdekes lehet hogy a külpolitikái témában szintén nagyágyúnak számító kollégájával – Brzezinskivel ellentétben nem vakítja el a lengyelekre oly jellemző oroszfóbia ami ön és közveszélyes szinten áll. Mindenesetre biztató az ,hogy ezen megnyilatkozás – Kissinger-alapján vannak kompromisszumra hajlandó befolyásos körök Washingtonban.

  45. 46. Zsolt

    Mi ez a két esemény, kifejtenéd bővebben?

    Érdeklődve olvastam az elit-csucselit írásodat is.

  46. 48 – mindenf

    Ha tényleg komolyan érdekel, szívesen megnevezem e két eseményt, adok hozzá egy kis támpontot is és te magad tovább kutathatsz, mélyebbre áshatsz a témákban. Ha később lesznek kérdéseid vagy további infót kérsz, azt is szívesen adok.

    De privátban. Ha küldesz egy e-mail címet, ahol elérhetlek, jelentkezni fogok.

  47. 49

    Akkor a Gorbacsov névéhez fűződő politikai reformok mint az un: peresztrojka és glasznoszty is csak következmények voltak melyek gyorsítottak a SZU megszűnését? A csernobili atomerőmű baleset gazdasági hatásai az afganisztáni háborúval karöltve az olajfegyver bevetése ellenük korábban sem elég indok a már általad említett okok mellett …..mondjuk nem csodálkoznék. A szovjet állam létrejötte és megszületése az akkori zavaros és háborús viszonyok között sem volt már akkor világos és egyértelmű 1917 őszen: ha szokásos bolsevik propagandát és összeesküvés elméleteket nem vesszük figyelembe……..

  48. Lengyelország felosztása sikerrel előzte meg a II.Vh-t.
    Ukrajna felosztása is évezredekre biztosítaná a világbékét.
    Az ideírók többsége ezt axiómaként fogadja el.

  49. 53 – Bambusz

    Nem. A Gladio-ról sokan tudnak. Nem igazán nagy gond egy csomó anyagot gyűjteni róla, akit érdekel. A legaktívabbak egy időben (1-2 évtized) Nyugat-Európában meg Törökországban voltak. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy a leglátványosabb hosszútávú akcióik ott „hozták meg a gyümölcseit”.

  50. Zsolt

    Állj elő az infókkal, ha már sokakat felizgattál, pls! Szerinted mi ‘titkolnánk’ előled? ?

  51. Imádom az ilyen „az egész világ tevhitben él, bezzeg én mögé látok a felszínnek, én tudom a valós okokat, de persze el nem mondom” stílust.

  52. ” A Fox News írt arról nemrég, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványokat közvetlen szálak fűzik a Biden vezette adminisztrációhoz… Vagyis a Soros-hálózatnak komoly befolyása van a demokrata adminisztrációra, s amint látjuk, a Biden-kormányzat nagyon határozottan tereli az uniót az Oroszországgal szembeni szankciók kiterjesztésére, ez által a háborús feszültség fokozására. Akárcsak Alexander Soros…
    Ennélfogva az ember néha zavarban van: vajon a Biden-kabinet vagy inkább a Sorost mint előretolt bástyát sorai között tudó globális pénzügyi elit irányítja jobban az Európai Uniót abban, hogy saját magát ne lábon, hanem egyenesen főbe lője? Nos, erre tényleg nehéz felelni.”

    / https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/05/a-soros-halozat-iranyitja-az-uniot?utm_campaign=2022-05-29&utm_medium=email&utm_source=magyarnemzet_napi_hirlevel/

  53. Alapvetően egyetlen magyar sem kedveli az ukránokat, és az oroszokat sem. Ennek történelmi múltja van. Jelenleg, a gazdasági kényszer helyzetet tekintve kelet, közép és nyugat Európa nem igazán tud ugrabugrálni.

    Én attól tartok, hogy Oroszországnak tálcán fogjuk felkínálni a háborús ürügyet. Egyetlen rossz döntés kell.
    Minket előbb támad meg Ukrajna, mint Oroszország, és ez nem feltétlenül katonailag fog bekövetkezni. Csak egyenlőre nem merik megtenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük