(386) Tibor bá blogja – Rálőttek a Pentagonra

önarcképAz esti hírekben 10 percen át azt hallgattam, hogy Lacika agyhalott. Utána jött a vörös iszap és nyolcadszor végignézhettem ugyanazt a képsor, ahol a hömpölygő vörös iszap felborít egy fehér gépkocsit. Vártam, mikor ejtenek három szót arról, hogy „rálőttek a Pentagonra”, de ez nem hír, ezzel szemben Lacika, a másfél éves agyhalott az hír.

Szóval kedden a kora reggeli órákban több mint hat lövést adtak le a Pentagon ablakaira egy mesterlövészek által favorizált, nagy kaliberű fegyverből. Majd 3 nappal később megismételték a lövöldözést, ez alkalommal a Pentagonhoz közel álló Tengerészgyalogos Múzeum ablakaira leadott 5 lövéssel. Nem kívánom taglalni a támadás jelentőségét, de az kifejezetten meglepő volt, hogy a hivatalos amerikai közlemény a lövöldözést „véletlenszerű” eseménynek tüntette fel. Igaz, hozzátették, hogy szoros vizsgálatot rendeltek el, nincs-e az esemény mögött valamifajta összeesküvés. Szóval, ha a nép elégedetlenkedik – bőven van miért – akkor az összeesküvés.

Természetesen annak sincs hírértéke, hogy az esettel kapcsolatban megszólalt az Orosz Titkosszolgálat (SVR), némi profi magyarázatot tárva a figyelő fülek részére. Ezek szerint – hátha nem tudjuk – Washington a világ legjobban védett városa, amit az igen jól kiképzett, professzionális mesterlövő csoport tesztelés végett „támadott meg”, alkalmazva a „relokációs” és „hangzavarás” technikákat, az ellenség, ez alkalommal, a Kormány ellen.

Mik is ezek? A „relokációs” technika lényege néhány lövés leadás egy bizonyos helyről, ahonnan a lesipuskás észrevétlenül egy másik helyre megy át, még mielőtt az ellenfél meg tudná állapítani, honnan jött a lövés, és ellentámadást tudna végrehajtani. A „hangzavarás” lényege, az igen erős hang (például repülőgép felszállása egy közeli repülőtérről) keletkezésével egy időben adni le a lövéseket, amit így nem lehet meghallani. Mindkét technikát titkosszolgálati megbízatásoknál, gerillatámadásoknál alkalmazzák.

Akkor  most ugorjunk át Franciaországba, ahol csoportokba verődött fiatalok üzleteket fosztanak ki, gépkocsikat gyújtanak fel, és utcai csatát vívnak a rendőrökkel [na ebből néhány kocka átjön a magyar tömegtájékoztatás szűrőjén]. Névlegesen a nyugdíjkorhatár felemelése miatt, de valójában a nép lázong a saját elitje ellen. Nem csoda, hogy az amerikai elitnek is kezd teli lenni a gatyája. Van miért. Már a New York Times vezércikke is felhívja a figyelmet az amerikai jövedelmek között húzódó rés folyamatos  bővülésére (Income Inequality: Too Big to Ignore) A TIME magazin egy árnyalattal merészebb megfogalmazást enged meg magának: „Will the Federal Reserve Cause a Civil War?” Azaz „Az amerikai jegybank intézkedésének lehet-e polgárháború a következménye?” A cikkíró megállapítja, Amerika a fellázadás küszöbén áll.p

 

De hadd idézzek egy teljes bekezdést a cikkből: „What is the most likely cause today of civil unrest? Immigration. Gay Marriage. Abortion. The Results of Election Day. The Mosque at Ground Zero. Nope. Try the Federal Reserve. November 3rd is when the Federal Reserve’s next policy committee meeting ends, and if you thought this was just another boring money meeting you would be wrong. It could be the most important meeting in Fed history…” Ami valahogy így hangzik magyarul: Mi lehet napjainkban az állampolgári nyugtalanság legvalószínűbb oka? A bevándorlók, melegek házassága, abortusz, a választások eredménye, a lerombolt WTC torony helyére épülő mecset? Egyik se. Tippelj a FED-re (amerikai jegybank). November 3-án fejeződik be a Jegybankpolitikával foglalkozó bizottság ülése, és ha azt hiszed, hogy ez is egy unalmas gazdasági összejövetel volt, akkor hatalmasat tévedsz. Lehetséges, hogy a FED történetében ez lesz a legfontosabb összejövetel….

Független közgazdászok október 7-én kiadott közleménye az alábbi címet kapta: Obama Set To Flee America As US Dollar Faces 50% Devaluation = Obama készül megnyúzni Amerikát a dollár 50 százalékos leértékelésével. — nem vitás a világgazdaság olyan közel áll az összeomláshoz, hogy a Világ Bank szokatlan figyelmeztetést adott közzé, („A tervezett dollár özön veszélyezteti az ázsiai gazdaság stabilitását.”) egy nappal azt követve, hogy Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter megesküdött, hogy a dollár nem lesz leértékelve. De egy további nappal később ugyanez a pénzügyminiszter az amerikai médiának úgy nyilatkozott, hogy „a gyengébb dollár most a nemzet érdekét szolgálná.”

Kína természetesen értett a szóból és azonnal leállította az USA felé irányított ritkaföldfémek exportjának 73 százalékát (amiről néhány napja már beszámoltam), valamint járőr naszádokat küldött vissza a japán fennhatóság alatt álló Senkaku szigetek köré, amit nem olyan régen állított le. Ez egy potenciális konfliktus helyzet, mert Amerikának Japánnal szövetségi szerződése van, tehát a japán szigetek megvédése „kötelező”. Máskülönben feltételezhető, hogy a kínaiak álláspontja szerint, Amerika már nem sokáig lesz képes nemzetközi hadműveletekre, mert egy küszöbön álló polgárháború le fogja kötni a teljes katonai erejét. És akkor most már tényleg itt az ideje, hogy foglalkozzunk ezzel a küszöbön álló polgárháborúval. Tény az, hogy az amerikai tömegek elveszítették bizalmukat a kormányukkal szemben. Mondjuk ez már rég bekövetkezhetett volna, de az amerikaiak lassú felfogásúak. De nem csak a bizalmuk  van oda, de arról is meg vannak győződve – és nem alaptalanul – hogy az amerikai elit romlásba viszi az országot. Azok, akikben még volt némi bizalom, a héten kaptak egy hatalmas pofont. Pergessük vissza az eseményeket. Az amerikai bankházak a felelőtlen kölcsönzéssel gazdasági  válságot okoztak, aminek egyik következménye az amerikai magánnyugdíj pénztárak bukása volt. Emberek tízmillióinak oda lett a nyugdíja. Ezzel egy időben, bár a bank vezetők hihetetlen összegeket vágtak zsebre, a bankoknak hatalmas vesztességet kellett elszenvedni. Ebből a szarból az állam húzta ki őket úgy 1.000 milliárd $ tálcán történő átnyújtásával, amit  természetesen az adófizetők dobnak össze. Most az adófizetők pénzével megmentett bankok nekimentek az adófizetőknek. Kiadták a tartozások behajtását arra szakosodott gengsztereknek, akik kegyetlen behajtásokat indítottak el, nem egyszer hamisított bizonylatok alapján, minimális hátralék esetében is. De ez semmi, most jön még a java. A megmentett Bank of Amerika, és JP Morgan Chase & Co. megvették néhány százezer családi ház adóhátralékát az illetékes önkormányzatoktól, és ezeket is behajtják a ház elárverezésével való fenyegetés segítségével. Ez természetesen kijózanítóan hatott a széles néprétegekre.

kÉs mivel ez a kijózanodás boritékolható volt, az oligarchák sugallatára a Kormány elrendelte szövetségi katonai egységek kiképzését a lázongó lakósság ellen. Tette azt annak ellenére, hogy hatályos törvény egyértelműen tiltja szövetségi katonák belföldön történő felhasználását rendfenntartásra.

Nem  csoda, hogy az FBI jelentés szerint az amerikaiak tömegesen vásárolnak fegyvereket, de a lőszer fogyasztás alacsony marad. Ez egyértelműen arra utal, hogy a fegyvereket nem használják, csak tartalékolják „szükség esetére”, ami alatt a bűnözés növekedését, sőt tömeges zavargásokat kell érteni egy gazdasági összeomlás miatt.

Megint a TIME magazin egyik utolsó cikke: The Secret World of Extreme Militias = Szélsőséges milicisták titkos világa. A cikk figyelmeztet, hogy sok százezer, esetleg több millió amerikai vesz részt katonai tréningen, hogy bármilyen rendőri vagy katonai erővel szemben fel tudják venni a harcot, akiket a Washington által támogatott elit küldhet ellenük. Ezt a szomorú tényt némileg alátámasztja az FBI néhány napos jelentése: over 57,000 US police officers were attacked in 2009 = 2009 folyamán 57.000 esetben támadtak rendőrökre. A cikk világosan feltárja, hogy a gazdasági összeomlás (economic collapse) alatt álló országban a törvények elveszítették hatékonyságukat.

Az SVR adta közzé az alábbi térképet, amin fel van tüntetve a „legvalószínűbb szcenárió”t a polgárháború lefutására, ami majdnem teljes mértékben azonos Igor Panarin, orosz csúcs-diplomata figyelmez- tetésével, aki már egy ideje állítja, hogy 2010 lesz az-az év, amikor az USA felbomlása beindulhat. Sajnálatos módon, bár George Washington az USA első elnöke, majd 200 évvel később Dwight David „Ike” Eisenhower az USA 34. Elnöke figyelmeztette a népet a Kormányok igazi arcára. A nép – saját kárára -, nem vett róla tudomást. Azonban Washington, és az amerikai oligarchák még rosszabbul fognak járni. Megint csak az SVR jelentés szerint – és logikáját nem lehet kétségbe vonni – amennyiben Amerika képtelen volt egymillió jól kiképzett katonával megnyerni a Vietnámi háborút, lényegében  parasztokból verbuvált hadsereggel szemben, durván 400.000 km2 területű országban, akkor hogyan nyerhet fegyveres felkeléssel szemben akár csak egyetlen államában is, mint például Montana, a maga megközelítőleg 500.000 km2 területével, és közel 1 millió felfegyverzett lakosságával?

Az előttünk álló szörnyű eseményekkel szemben, ami az USA-ban elindult, de már is kezdi megrázni az egész világot, és ami valamilyen, nem pontosan megjósolható formában el fog érni minket is, a legjobb egyéni védekezés a szükséges információk beszerzése és a felkészülés. Ma már az Interneten több, magyar nyelvű, felkészítő poszt is fellelhető. Ha majd dörömbölnek az ajtódon, ha majd nem lesz elég élelmiszered, és éhezni leszel kénytelen, ha  majd szeretteid élettelen testét fogod magad körül látni, nem mondhatod, hogy időben nem lettél figyelmeztetve.

___________________________________________________________
___________________________________________________________

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük