(3859) Liakopoulos

Vendégposzt

Liakopoulos: Az ukrajnai háború elemzése

Ukrajnában, amint az már kiderült, az Orosz Föderáció háborúban áll a NATO-val.

Az Orosz Föderáció saját hadseregével és saját fegyvereivel, a NATO pedig néhány saját fegyverével, saját műholdas információival, de nem a saját hadseregével.

A hangsúly a NATO-n van, mert ez háborúzik furcsa kombinációkkal, mivel az Orosz Föderáció a saját személyzetével és fegyvereivel folytat háborút.

Tehát a NATO ukrán személyzetet használ és saját katonatiszteket, amelyek harcképesek és tapasztalatokkal rendelkeznek, a világ minden részéről, ahol a nyugati szövetség háborút vívott, mint Szerbia, Irak, Szíria, Afganisztán, Líbia stb.

Az, hogy a NATO-országok nem használnak saját gyalogságot, két okból is előnyt jelent:

1. A tagállamokon belül nincs „nyafogás” az emberveszteség miatt.

2. Az ukrán katona sokkal fanatikusabban harcolnak, mint a NATO katonái, akik külföldön harcolnának.

Ami azt illeti, hogy a NATO nyugati fegyverei nem használhatók fel, és csak egykori szovjet fegyvereket használnak. Ennek van egy hátránya és két előnye:

Hátránya: nem használnak harckocsikat és ágyúkat, sem nagy pontosságú cirkálórakétákat.

1. előny: A tagállamok formálisan nem vesznek részt, és eddig elkerülték, hogy az oroszok a földdel egyenlítsék ki őket.e

2. előny: Az amerikaiak minden egykori szovjet fegyvert kiürítenek a tagállamokból, és saját ügyfeleikké teszik őket a védelmi hadianyagok vásárlása terén. Különben egy-egy falatot dobnak Angliának, Franciaországnak és Németországnak is.

A JELENLEGI HELYZET

Az ukránokhoz nem jut el elég NATO-lőszert, mert ennek nagy részét az oroszok megsemmisítik, amint belép az Ukrajnába. Az ukránok ezt meg tudnák oldani, ha Lviv helyett felépítenék a raktáraikat Lengyelországon belül.

Az ukránok ugyanakkor több mint 1.000.000 katonát mozgósítottak, amelyeket fokozatosan, minőségi kiképzéssel képeznek ki brit és amerikai tisztek Lengyelországban és Németországban.

Jövő ősszel, de lehet, hogy már augusztusban, az ukrán hadsereg új, legalább 500 ezer fős, jól képzett egységeit, amerikai tankokkal, tüzérséggel és amerikai cirkálórakétákkal irányítják az oroszok ellen. Ha az oroszok gyors ütemben nem komolyodnak meg, akkor számukra hatalmas gondok kezdődnek, hiszen az ukránok további 500 ezer katonát készítenek fel a NATO földjén.

Nyilvánvaló, hogy Oroszország a háború kezdetén körülbelül 5-10 nap alatt semlegesítette az ukrán hadsereget. De az ukránok nem adták meg magukat, mert az amerikaiak nem engedték.

De most, és különösen a közeljövőben, Oroszországnak be kell látnia, hogy vagy egy hónapon belül beveszi Donbász többi részét, és megkezdi a tárgyalásokat, vagy mindent megtesz, hogy:

1. részleges toborzással legalább 1.000.000 főt alaposan kiképezzen, és a nyár folyamán elfoglalják egész Dél-Ukrajnát és Harkovot.

2.rakétarendszerek tömeggyártása, hogy szükség esetén szinte bármilyen katonai és különösen polgári infrastruktúrát (televízió, rádió, telefonok, vízvezetékek, erőművek, vasútállomások és csomópontok) a földdel egy szintbe tudjon hozni Ukrajna többi részén, egészen Lengyelország középpontjáig és Lettországot és Litvániát is.

Ha ezek közül egyiket sem teszi meg, készüljön fel az atomfegyverek bevetésére, hacsak, a háború nem egy színház, ahol az oroszok játsszák az idióta szerepét.

https://www.el.gr/nea-taxh-2/liakopoylos-analysi-ton-dedomenon-ti/

Λιακόπουλος: Ανάλυση των δεδομένων της 17/5 2022 για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Tibor bá” Lengyelország, Lettország és Litvánia NATO tagok. Ha oda az oroszok behatolnak, az atomháború elkerülhetetlen.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

44 gondolat erről: „(3859) Liakopoulos

  1. Érdekességként még ehhez: ma néztem a Hír-TV-ben egy beszélgetést a témáról Nógrádi Györggyel, felvetették neki, hogy állítólag a mariupoli foglyok között magas rangú amerikai és egyéb nyugati tisztek is vannak, amit viszont érdekes módon az orosz fél nyilvánosan nem publikál, erről kérdezték meg a véleményét.
    Ő azt mondta, hogy az ismert, hogy titkos tárgyalások folynak az oroszok és amerikaiak között, és az oroszok ezt valószínűleg alkualapként kezelik bizonyos feltételek eléréséhez, ezért nem akarják elsütni a dolgot a médiák felé.
    Mert egyébként nagy ütőkártya lehetne az orosz propaganda számára, ha lelepleződnének konkrét NATO beavatkozások a háborúba, igaz, az orosz fél is óvakodik attól, hogy nyíltan NATO-orosz konfliktussá avanzsálja a helyzetet, mert az is fokozná az eszkaláció esélyét, inkább használják az adujukat a titkos tárgyalásokon…
    Az egyébként már bennem is felmerült, hogy a jelen konfliktus kiváló alkalom arra, hogy kisöpörjék a közép-kelet európai térségből a régi orosz haditechnikát, a nyugatiaktól is az elavult, korábbi generációs fegyverzeteket, ezzel hatalmas piacot szabadítva fel az amerikai hadiiparnak.
    De konfliktusokat is említett Nógrádi az európai országokon belül ennek kapcsán, állítólag a németek ígértek a lengyeleknek az elküldött orosz harckocsik helyett Leopárd tankokat, amelyeket a Bundeswehr használ, de a lengyeleknek nagy lett az étvágya, és ők már a következő generációs Leopárdokat követelik, amit még a németek sem vezettek be saját hadseregükben…

  2. Ezt egy fogyatékos írta.
    Legszívesebben azt írnám, hogy ezt pedig egy tapintatlan hülye, de nem írom, csak gondolom. Minden esetre, ha valaki ingyen fordít (ez esetben nem én) azt illene megbecsülni annak, aki ingyen olvashatja.

  3. Jó írás.
    Amivel nem foglalkozik, azok a hátországok: mik az elvárások a lakosság szempontjából Oroszországban, Európában, az USA-ban, milyen áldozatokat hajlandóak és képesek elviselni az emberek és gazdasági szereplők az egyes országokban és ez milyen nyomás alá helyezi az egyes helyi politikai garnitúrákat, ha túl nagyok lesznek a gazdasági gondok. Akik sokszor mások bábjai, de a nyomás mégiscsak első sorban rájuk irányul majd. Az összképhez ezek a dolgok is nagyon fontosak.

  4. Oroszország védőfalat épít a Jeges-tengertől a Fekete-tengerig – „12 támaszpont-erőd a mi védelmünkre” jelentette be S. Soigou – Pronews.gr2

    Oroszország tizenkét új katonai bázist épít nyugati határán a „növekvő külső fenyegetések” miatt, vagyis a Jeges-tengertől a Fekete-tengerig – jelentette be ma Szergej Sojgu orosz külügyminiszter.
    Ezek az erődbázisok a jól ismert szíriai orosz Khmeimim bázis mintájára készülnek, amely a hadsereg, a légierő és a légelhárító rendszereknek ad otthont.
    A finn határon öt épül, mert ott egy hatalmas, 1300 km-es közös határvonal létezik.
    Három a fehérorosz határon, további négy pedig a NATO-val kialakított bármely határon Romániában, Moldovában és abban, ami a jelenlegi ukrán államból megmarad.
    Értékesnek nevezte az orosz hadsereg által az ukrán fronton szerzett tapasztalatokat, és elmondta, hogy a hadműveletek befejeztével az orosz fegyveres erők jelentős átszervezésére kerül sor…

    /https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ektakto-amyntiko-teixos-xtizei-i-rosia-apo-ton-arktiko-keano-mexri-tin-mayri-thalassa-15-vaseis-frouria-gia-tin-prostasia-mas-eksiggeile-o-s-soigkou/

  5. Már megint ömlik a baromság 🙁 a szerző úgy ír, mintha nem is létezne Ukrán hadsereg, nem lenne akaratuk, nem lenne 40milliós nemzet aki még véletlenül sem szeretne Orosz fennhatóság alá tartozni, mintha nekik nem is lenne semmilyen céljuk, országuk. Ezt a fenti hülyeséget már megint bekajálják sokan. Az fel sem merül hogy talán a saját országukat védik és a NATO fegyverekkel és kiképzéssel segít? Nyilván nem, az összeesküvés elméletek sokkal izgalmasabbak, lehet rajtuk csámcsogni, vitázni. Nógrádiról már sokkal korábban kiderült hogy botcsinálta szakértő. Van egyetemi rangja, pozíciója vagy csak egy beszélő fej?

  6. 5. Minato

    „nem lenne 40milliós nemzet”

    – nem hogy lenne: nincs. Jó része a Krim illetve K.Ukrajna lakossága, másrészt elég jelentős az orosz ajkú ( és identitású ) lakosság. Amúgy meg milliók menekültek el, tehát az a 40 millió alig a fele. A háborús élőero veszteségeik meg iszonyatosak. Van ott baj a humán erőforrás tekintetében ( is).

  7. Érkeznek ám a CIA ügynökök fizetett hozzászólásai (csak nem engedem át őket)
    Íme:
    Az hatalmas áldozat, amit az ukránokkal hozat meg az Usa, azt az erkölcsi alapvetést védelmezi csillagászati áron , hogy az erőfölényével visszaélő Orosz Birodalom agressziója ellen mindent meg kell tenni, akkor is, ha végtelenül költséges ( az Usa – nak és Európának) és végtelenül fájdalmas ( az ukránoknak )
    Ellenkező esetben egy despotikus birodalom erősödne meg, tért vesztenének a Legmodernebb Humanista Értékek jelesül a demokrácia, a jog és a konszenzusos nemzetközi rend.
    Az emberiség egy része visszaesne a történelem egy már meghaladott állapotába.
    Jogos lenne a félelem, hogy az agresszió példája kártékony precedenst teremtene és más hatalmak is követnék.

    És a másik:
    „De az ukránok nem adták meg magukat, mert az amerikaiak nem engedték.” Hát igen, Amerikában is vannak Nógrádi típusú szakértők. Tibor bá, valamilyen hitelesebb forrást nem lehetne találni?

  8. Re: Tibor bá’
    „Ellenkező esetben egy despotikus birodalom erősödne meg, tért vesztenének a Legmodernebb Humanista Értékek jelesül a demokrácia, a jog és a konszenzusos nemzetközi rend.”
    Ezt az írója melyik propaganda anyagból másolta ki, mert annyira jó, hogy majdnem el is hiszem… 🙂

  9. Régi vicc: Lesz háború, Józsi bá’? Nem, háború nem lesz, fiam! De viszont békeharc igen. De akkora, hogy kő kövön nem marad!

    Oroszország nem háborúzik, csak exportálja a békét, a tisztességet és a jólétet!

  10. Arra még nem született válasz, hogy az oroszok miért nem tudnak ladánál jobb autót? (Azt is külföldi menedzserekkel). CIA fizetett ügynök = gondolkodó, értelmes ember.

  11. 5. Minato
    “nem lenne 40milliós nemzet”

    Oroszország: Demográfiai „robbanás”, az energia, az élelmiszer, az export stb. haszon megduplázódása. És most?
    A szankciók Oroszország javát szolgálják, és földre teperik a nyugati országokat

    Bár Oroszország csupán 25%-át birtokolja az egykori 2014-ukrán területnek, ezen a területen azonban a 43 millióból csaknem 20 millió lakos él itt. A lakosság túlnyomó többsége orosz ajkú (90%), és várhatóan könnyen felszívódik az Orosz Föderációba.
    Harkov déli régióitól Herszon nyugati részéig, mindazok a területek amelyek orosz uralom alá kerültek (vagy az oroszok szerint „felszabadítottak”), az Oroszországban végzett lakossági „injekció”, lakosságának 13%-os demográfiai növekedésével felel meg!
    Az Orosz Föderáció lakossága 143 millióról immár meghaladja a 160 milliót, ami a Föderáció gazdasági és állami „dinamikáját” jelenti.
    Ugyanakkor Ukrajna gabonatermelésének 60%-a és ipari potenciáljának 50%-a az ellenőrzése alatt áll.
    Figyelemre méltó, hogy Ukrajna energiaszükségletének mintegy 23%-át (más források szerint 20%-át és további 28%-át) csak a Zaporizzsja atomerőmű fedezi, amelyet most Oroszország fog üzemeltetni. Csak a Zaporizzsja atomerőmű, blokkjainak kismértékű bővítésével el fogja látni árammal az Oroszországhoz csatlakozó összes új területeket.
    Oroszország rendelkezik a nagy fekete-tengeri kikötők 80%-ával is, Moszkva ugyanis világossá tette, hogy amint befejezi a harcokat Donbászban, nyugatra, haladni fog Odesszába.

    / https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/rosia-dimografiki-ekriksi-diplasiasmos-kerdon-apo-energeia-trofima-eksagoges-klp-kai-tora/

    Tehát az Orosz Föderáció szinte azonnal megduplázta a fosszilis tüzelőanyagokból (földgáz, olaj, szén stb.) származó bevételeit, majdnem megháromszorozta a gabonából és fémekből, például a nikkelből származó bevételeit, 13%-kal növelte a lakosságának a számát és geostratégiai helyzetét…

  12. Re 10 Radován

    A Lada Niva- nál, kocka UAZ-nál, Ural teherautónál nem kívánnék jobb terepjárót 🙂
    Volt egyszer egy dokumentumfilm egy nyugati-orosz közös expedícióról. Mindenki saját terepjáróval ment. Kb. a harmadik naptól az oroszok vontatták a nyugati csodákat

  13. 10 – Radován:
    Gondolom gondolkodó, értelmes embernek tartod magad. Hallottál már arról, hogy az öndicséret büdös?

  14. Látom sokan vannak itt fizetett FSZB / Putyin se**ny* ügynökök. Mindenki relativizál. Nah, hozzájuk intézném kérdésem: ugyan magyarázzák már meg, kinek jó ez az Orosz invázió, háború, pusztítás, rombolás, gyilkolás Ukrajnában az Oroszországon KÍVÜL (szerintem hosszú távon nekik sem jó, de mindegy). Konkrét kérdés, értelmes válasz. Propaganda mentesen ha lehet, észérvekkel alátamasztani. Nyilván USA-nak nagy biznist lesz a gáz meg a sok fegyver, na meg a fegyvergyártó cégeknek is DE gondolom nem ők vették rá Putyint a támadásra, vagy igen??

    Ahogy írtad, az USA-nak hatalmas nyereség. Pont ezért fojtogatta Putyinékat addig, amíg nem láttak más kiutat, mint Ukrajna megtámadása, addig, amíg nem NATO tagok.

  15. 8 dajtás
    “Ellenkező esetben egy despotikus birodalom erősödne meg, tért vesztenének a Legmodernebb Humanista Értékek jelesül a demokrácia, a jog és a konszenzusos nemzetközi rend.”
    Az ilyen érvrendszerek ellen azért nehéz védekezni, mert van rész igazságtartalma, hihető lehet, ha elvonatkoztatunk az összképtől, az előzményektől, amiről az átlagembernek nem sok lövése van.
    Hiszen még ha el is fogadnánk, hogy az oroszok azért támadtak, mert elkerülhetetlennek látták az előzmények tükrében, hogy a NATO sarokba fogja őket szorítani az x-edik lépésben, ha nem teszik, de még ez esetben is lehetséges lenne egy olyan forgatókönyv, hogy siker esetén megjön az étvágy, és orosz héják rögtön követelnék a katonai fellépést a többi oroszok lakta régió ellen is, hiszen megy ez, a NATO fogatlan oroszlán, aki csak ordítani tud…
    És ki tudna biztosítékot adni, hogy ez nem következne be Ukrajna bukása után?
    Szóval mindkét félnek van mitől tartani, mert bizalom kellene hozzá, az meg sehol nincs…

  16. 15. – L.S. –

    Amit elrabolunk másoktól az nem szokás „gazdasági dinamikának” nevezni! (Legalább is kultúrkörökben.) Ami rablás az rablás. Ha egy KGB ügynök Orosz cárnak képzeli is magát, az akkor is csak egy ócska KGB ügynök, aki csak a lopni, rabolni és gyilkolni tud. Ha nem nevezik háborúnak egy mások ország kifosztását és a polgári lakosságának a legyilkolását, az akkor is egy becstelen háború!

    A sok tonna orosz arany, és sok száz milliárd orosz letéti $ elkobzása minek számít?

  17. 15, Minato:

    A legnagyobb agytröszt sok éves alapos munkálkodása áll a jelenlegi ukrán-orosz konfliktus mögött.

    //A geopolitikai elemzőnk, „MangaM” néven elmagyarázhatja ezeket a dolgokat neked, ha szépen megkéred.

    Sőt, van egy tőle fiatalabb szakember is: moszkvater.com //

  18. 18. Dehát Putyin azt mondta személyesen a háború indításakor a TV-ben hogy Ukrajna nem is létezik, sose létezett, meg hogy integrálni kell a területét, felszabaditani mert nacik stb… Ez az egész akkor kamu?

  19. 14. Radován

    Tudjuk, a CIA jobban fizet.?

  20. 17. – Tibor bá’ – Előbb volt az okozat?

  21. 2 – Minató:
    Mielőtt valakit minősítesz, nem ártana, ha tudnál valamit a hátteréről.
    L. görög állampolgár, és dicséretes, hogy képes magyar nyelven egy ilyen szintű szöveget megfogalmazni.
    Kíváncsi lennék, ha te írnál idegen nyelven egy ilyen anyagot, milyen kommenteket kapnál az illető nyelv hordozóitól, gyanítom, hogy sokkal súlyosabb hibák terhelnék, mint amik alapján itt minősítesz.
    Néhány magyar frázis már egy kissé csikorog, de tökéletesen érthető és követhető a mondanivaló.
    Bár én tudnák ilyen szinten angolul, németül vagy oroszul…

  22. 23: hubab, ez valami vicc? A forrás url-t megnyitva görög szöveget látok. Jó a humorod 🙂 A másik, hogy nem tudsz olvasni, mivel nem a fordítással, annak pontosságával vagy akár a nyelvtannal vagy fogalmazással volt gondom. Ugorj neki mégegyszer 😉

  23. 22. – Tiborbá’ –

    Az nem rablás, hanem a jóvátételi és helyreállítási alap számára lefoglalt vagyon! Azért kényszerültek ilyen lépésre, mert az oroszok megtagadták, hogy elfogadjanak bármilyen nemzetközi bíróságot. Amerika és a fejlett világ sohasem tenne ilyet, ha nem kényszerítik az oroszok erre. Legalábbis a mi szajha médiánk szerint, bár tudom, hogy a ti rosszlány médiátok másként látja. 🙂

  24. Re:16
    „van rész igazságtartalma, hihető lehet, ha elvonatkoztatunk az összképtől”
    A fenti frázisokban az a borzasztó, hogy látszólag igaz, de a gyakorlat azt mutatja, hogy vastagon fittyen hánynak ezekre az elvekre, és ugyan olyan stikliket csinálnak, mint a legvadabb diktatúrák, csak szép fényes papírba van becsomagolva a tett(lásd fenti csöpögős frázist). Erre nyugodtan kijelenthető az, hogy puha diktatúra, de ugyan úgy diktatúra. Pl ha egy amerikai egyetemen kijelented diákként hogy 2 biológiai nem van, akkor rád száll az LMBTQ dzsihád, és kicsinálnak, de ha pl cukrászként nem akarsz egy meleg esküvőre tortát készíteni, mert ez a személyes meggyőződésed, akkor a gatyádat is leperelik. Végeredmény ugyan az, mintha egy masszív kommunizmusban lennél, mert ha ütközik a te véleményed a rendszer véleményével ugyan úgy elnyomnak, mint egy csikket.

  25. 25. Kacor

    Simán megteszik, főleg az amcsik.

    „Ráadásul különösen kegyetlen Biden februári döntése, miszerint a befagyasztott afganisztáni vagyonból 7 milliárd dollárt egy humanitárius vagyonkezelői alap és a 9/11 áldozatainak hozzátartozói részére történő kifizetések között osztanak szét.

    Figyelembe véve, hogy ez a pénz nem a tálibokat, hanem az afgán népet illeti; hogy az afgánok nem hibáztathatók a tálibok uralmáért; és hogy az afgánok nem felelősek 9/11-ért – azaz a gépeltérítők egyike sem volt afgán -, a Biden-kormányzat intézkedései inkább lopásnak, mint politikai döntésnek tekinthetők.

    Ha 3,5 milliárd dollárnyi lopott afgán pénzt osztanak ki a 9/11 áldozatainak családjainak, az biztos, hogy a bíróságon fog kikötni; a másik 3,5 milliárd dollárt az afgán nép feje fölé tartva a tálibok erőszakos liberalizálása érdekében abszurd. Mindkét lépés arra utal, hogy a megsértett Amerika meg akarja büntetni az afgánokat a tálibok elleni vereségért.”

    Adam Lammon – Spectator World
    https://neokohn.hu/2022/04/21/amerika-ugyan-kivonult-de-eppen-kiverezteti-afganisztant/

  26. 26 – dajtás

    „…csak szép fényes papírba van becsomagolva…”

    Ilyen „fényes papírra gondoltál”?

    http://www.youtube.com/watch?v=de6EjAnmcKo

    „Az emberi jogok egész skálájának újrakalibrálásáról” beszél ez a nő Davosban, bizonyos Julie Inman Grant, ausztrál „eSafety Commissioner”.

  27. 27. – Sz.V.P. –

    Imádom a humorodat! De már későn van, hogy bővebben kifejtsem.

  28. 25

    Hány ország nem fogadja el a nemzetközi bíróságot?
    Milyen nemzetközi jog teszi lehetővé bármely ország számára hogy egy másik ország vagyonát mint állami vagyont,lefoglalja, zárolja vagy használja bármilyen ürüggyel, továbbá a magánszemélyekét is pusztán arra hivatkozva hogy az adott ország országallampolgára ? Mit mondanak a tények?

  29. 24 Minato
    Az ‘Ezt egy fogyatékos írta” nem sok támpontot adott, hogy mi a bajod a poszttal…

  30. 32.: hubab, én ilyet nem írtam, lehet tényleg valami másik felületet nézel, vagy rosszul jelenik meg nálad. Amit írsz, az a második posztban van és „Majsz” írta nem én.

  31. 33 Minato
    Igazad van, benéztem, elnézést…

  32. Mint már írtam – vagy idéztem valakit – Oroszország az elfoglalt területek lakossát tömegével deportálja.
    Jelenleg kb. 1.2 millió embert hurcoltak el a saját országából, szülőföldjéről Oroszország különböző helyeire. Legalább 65 gyűjtőtábor van.

    Mi indokolhat egy ilyen eljárásmódot? Milyen mentség van erre?
    Belegondolt itt bármelyik putyin fan, hogy mit jelent ez?

    Valaki azt mondta egyszer itt nem is olyan régen, hogy aki Orbánt támogatja, az ugyanolyan gazember, mint ő.
    (Tibor bá, nem tudod ki volt az? 🙂 )

    Valyon aki ezek ismeretében putlert és rendszerét támogatja, mentegeti, az milyen ember lehet?

  33. 35 – Gyarmathy:
    Akarata ellenére másfél millió ember kitelepítése hihetetlen. Főleg, hogy közben az oroszoknak harcolni is kellett.

  34. 2. Majsz
    „Ezt egy fogyatékos írta.”

    Inkább majszolnál és csendben maradnál .
    Μακάριοι οι αδαείς… Boldogok a tudatlanok…

    Λιακόπουλος Δημοσθένης
    Liakopulosz Démoszthenész

    „1956. január 15-én született Thesszalonikiben, és korunk legolvasottabb görög szerzője, több mint 140 könyvet írt, amelyekből több mint kétmillió példányt adtak ki.
    Nős, 7 gyermeke van
    1974-ben beiratkozott a Thesszaloniki Arisztotelész Egyetem fizika szakára, ahol 1979-ben szerzett diplomát.
    Ezt követően a Szaloniki Arisztotelész Egyetem Természetes Rádió-villamossági és Digitális Elektronikai Tanszékén végzett posztgraduális tanulmányokat.
    Angolul és németül folyékonyan beszél.
    Az oktatás minden szintjén dicséretet és kiválóságot kapott.

    A NATO-ban
    1979-ben tartalékos hadnagyként szolgált a görög hadseregben, majd ezt követően a NATO-nál folytatta szolgálatát, ahol a kriptobiztonságért és a nemzetközi titkárságért volt felelős.
    Megírta, de fejleszette is a szárazföldi európai kommunikációs központok biztonsági szabályzatát, a köztük, de a mediterrán flottával való kommunikáció során is. Neve ma is szerepel a biztonsági hivatkozásokban.
    1982-ben a titkosító eszközök szolgáltatásának átvételével meghiúsította Törökország azon kísérletét, hogy átvegye az irányítást Görögország NATO-központja felett.
    Szolgálataiért kitüntetésben részesült a S.H.A.P.E. (Legfelsőbb, Szövetséges Erők európai főhadiszállása – Brüsszel) és A.F.SOUTH (Szövetséges Erők Dél-Nápoly)
    Fizikát tanított az orvosi egyetemi hallgatóknak. Műszaki ismereteket is tanított egyetemi hallgatóknak, valamint érettségizett, alkalmazott matematika és fizika szakos hallgatóknak.
    Mindezt egészen 2000-ig, amikor elhatározta, hogy felhagy a tanítással, és a „hasznos” tudás tömegekhez való közvetítésével foglalkozik.
    Autó
    Az egyik, amivel foglalkozott, a gyors autó volt, és mint minden mással, most is szenvedéllyel foglalkozott. Amatőrként együttműködött egy jól ismert szaklappal, és aktívan részt vett a rallyk és az autómotorok teljesítményének javításában.
    Később, mindig amatőrként, segített egy MAZDA márkakereskedőnek a WANKEL motorok elektronikus vezérlésének megértésében, és javította a TWIN TURBO RX7 beállítási értékeit. Többek között aerodinamikus bodykit-ek tervezésében és létrehozásában is részt vett.
    A televízió
    Egy akkori szerzetes barátja unszolására újságíróként Thesszalonikiben kezdett közvetíteni az EURO csatornán, ahol azonnal megismerkedett a preferenciával és a nagy televíziós közönséggel.
    Aztán átváltott a BEST csatornára, szintén Thesszalonikiben, ahol nézettsége új magasságokat ért el.
    De amit Liakopoulos mondott, megzavarta az álló vizeket. Megtámadták azzal a fenyegetéssel, hogy „levágják” a műsorát, amit meg is tettek. Ezután televíziós átiratkozást végzett az OMEGA csatornára, ahol még jobban nézték műsorait. Amikor onnan is leállították, úgy döntött, telemarketing formájában időt vásárol a csatornákon, hogy saját műsorával szólhasson a világhoz…
    Ugyanakkor részt vett egy könyvkiadó létrehozásában, de számos könyvesbolt létrehozásában is Athénban, Pireuszban, Szalonikiben és másutt.
    Célja, hogy az emberek megtanulják, nem szabad egymással szemben álló csoportokra (pártokra stb.) osztózni, mert van egy közös ellenség, amely összeesküdött annak érdekében, hogy minden állam, minden vallás és természetesen minden szabadságot eltörőljön és globális rabszolgasorsot hozzon.

    Természettudományi témájú írói munkája

    Első könyvét 19 évesen írta: „Módszertan másodrendű differenciálegyenletek megoldásához”.
    Ezután hat fizikakönyvet írt leendő hallgatók számára. Könyveinek fő jellemzője az volt, hogy diákoknak és tanároknak is egyaránt szólt, mivel elsősorban a feladatok megoldásának módszertanát tanította..
    Több tucat dolgozatot írt az asztrofizikáról, az optikai szálakról, a természettudományok filozófiájáról, az első Görögországban bemutatott, az optikai szálakkal foglalkozó és a Thesszaloniki Arisztotelész Egyetemen bemutatott tanulmányt, valamint egy szabványos munkát a digitális szűrők felépítéséről.

    /https://www.el.gr/nea-taxh-2/dimosthenis-liakopoylos-viografiko/

    2000-től a mai napig 132 könyvet írt, amelyek több mint 2 100 000 példányban kelt el Görögországban és külföldön.

  35. 38 – Hegel

    Valahogy úgy, ahol a kapituláció szó helyett az evakuációt használták nem is olyan régen….

    Ilyen és hasonló címeket közölt a média:

    „Az ukránok feladhatják Mariupolt, evakuálták az Azovsztal védőit”

    Hova evakuálták az Azovstal védőit?! Mi van?!

    Ez már az orwelli Újbeszéd…

  36. 40 – Zsolt:
    Nincs új a nap alatt. A II. vh. alatt a német visszavonulást Ukrajnában „rugalmasa elszakadás”-nak nevezték.

  37. 41 – Tibor bá´

    Tudok a németek „rugalmas elszakadásáról”.
    Félretéve minden ideológiát, igazából – bár nem értek egyet vele – még meg tudnám emészteni azt, ha ezt így csak az ukránok mondanák. Illetve bármely harcoló fél. Merthogy értem azt, hogy a propaganda egyik fő célja a hadsereg és a civil lakosság moráljának a megtartása és ezért az lenne a logikus, hogy ilyen esetekben, mint a mariupoli volt, máshogy fogalmaz az ukrán média és máshogy a magyar vagy a nyugat-európai, észak-amerikai. De nem, itt is meg mindenhol Nyugaton ugyanez az idétlen, valóságtól elrugaszkodott szöveg megy!
    Az én konklúzióm ebből az, ami egyébként is teljesen világos: itt az egyik oldalon nem csak Ukrajna a harcoló fél, hanem a kollektív Nyugat. Ezzel a kommunikációval pontosan ezt a tényt ismerik el! (Magyarország nem harcoló fél, de a szajha média átveszi ezt a narratívát, ezért olvasunk ilyeneket magyarul is).
    Egy igazán független médium, egy tényszerűen tájékoztató újságíró nem fogalmazhat így!

  38. 42 – Zsolt:
    A valóságot kereső, megtaláló és pubikáló újságíró nem él sokáig.

  39. 38. – Hegel –

    Kimenekítjük őket, akkor is ha belepusztulnak!

    Hitler is rengeteg orosz-ukrán gyereket menekített ki a megszállt területekről, tehát nem kellett újra feltalálni a langyos vizet.

    Mivel szinte csak a propagandát ismerjük, nem vezet sehová, ha csak az egyiket hiszük el. Az igazság nemcsak ideát van, hanem odaát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük