(3182) Elsietett halál

Tibor bá’ online

 

Bizonyára észrevettétek már, hogy amikor bejelentik a mai 12 halálos áldozatot, akkor hozzáteszik, hogy átlagos életkoruk 83 év volt, és valamennyinek volt alapbetegsége. Tulajdonképpen mindenképpen meghaltak volna, szinte napokon belül. A koronavírus (és a magyar egészségügy) nem csinált mást, mint egy kicsit előrehozta az elkerülhetetlen halált. Máskülönben a nem idősekért, abszolút szakszerűséggel, mindent megtesznek a gyógyulásuk érdekében. Beteg öreg embereken viszont nem lehet segíteni.

Hát kérem, ez nem magyar sajátosság, az egész világ ezt teszi. És akkor jött Peter Andrews, a Londonban élő, ír, tudományos tudósító, aki  a Glasgowi Egyetem terméke, végzett egy kis kutatást a COVID-19 jóvoltából elhalálozott emberek esetével kapcsolatban.

A helyzet az, hogy szinte az első perctől fogva abszolút világossá vált, hogy a vírus elsősorban az idősekre nézve halálos. Az elhunyt betegek óriási többsége legalább egy alapbetegségben szenvedett, amik: magas vérnyomás, kettes típusú cukorbetegség, szív-érrendszeri betegség.

Egy teljesen új modellezés szerint kiderült, hogy a COVID-19 járványban meghalt férfiaknak átlagosan még 13 évük lett volna, nőknek pedig 11. A feltételezés, hogy a küszöbön álló elhalálozás némileg előbbre jött, teljesen hibás. Ezek a betegek, koronavírus fertőzés nélkül, még egy évtizedet élhettek volna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

20 gondolat erről: „(3182) Elsietett halál

  1. Akkor az elhunyt 12 beteg átlag életkora 83 év helyett 94-95 év lett volna? Ez eléggé hihetetlen, mert pl. Magyarországon az átlag életkor 80 év körül van. Jó lenne tudni mire alapozza megállapítását az ír tudományos kutató.

  2. 1. Indiánlány Tökéletesen egyetértek. Az efféle feltételezés modellek, csak a sajtónyilvánosság megszerzésére jók. Nyomj fel valamit ex has, hogy szerepelhess.

  3. A legtöbb helyen érvényes kórházi hírzárlat illetve központosított hírközlés miatt szinte lehetetlen világosan látni illetve helyesen értelmezni az elénk lökött adatokat. Isten tudja csak, hogy ki meddig él. Milyen alapon jelentik ki, hogy x.y. még x évet élt volna? (Valaki már itt a fórumon leírta egyszer , hogy nem az hal meg legtöbbször aki öreg vagy beteg, hanem az aki soros!) A világszerte összevissza eredményt produkáló, sokféle tesztelési metódus szerint bárki lehet koronás vagy korona nélküli is. Számháború folyik. Nem tagadom, hogy van valami pusztító dolog, de nem az aminek beállítják.

  4. 1-2:
    Az utolsó bekezdésbe belinkeltem a „modellezést”. Tessék kinyitni, megtanulni angolul, és vitázni a leírással. De így a levegőbe lövöldözni, az nem elfogadható.

  5. Az mindenesetre a koronavírus javára írható, hogy fegyelmezetten teszi a dolgát. Kis hazánkban legalábbis. Minden nap teljesíti precízen a kvótát, minimális kilengéssel.
    Apropó, mikor 50-60 ember van lélegeztetőn(mindíg ennyi a számuk), és minden nap meghal 10-12, az azt jelenti vajon, hogy minden nap abból az 50-60-ból halnak meg?
    Ennyi kerül le, akkor ennyi kerül fel is nem? (lélegeztetőre)
    Minimális lehet ez esetben a lélegeztetőre kerülő, és meggyógyulók aránya.
    Ha viszont a két statikus adatnak nincs egymáshoz köze, az azt jelenti, hogy úgy halnak meg emberek, hogy nem kerülnek gépre. Mikor van elvileg 8 ezer…
    Fura, így is kilóg a lóláb, meg úgy is…
    A harmadik lehetőség, meg hogy szisztematikusan hazudozás folyik. Nem tudom melyik a rosszabb.

  6. A „John Hopkins Uni pillanatnyi adatai alapján A magyar fertõzöttek száma 3111
    Ebbõl már meghalt 373, „meggyógyult” 759 ami gyakorlatilag 49.14% halott azaz a kezeltek fele meghalt.
    1979 személy még arra vár, hogy megtudja, melyik ajtón léphet ki…
    Az eddigi információk alapján még nagyjából 1000 ember fog meghalni a következõ 2-3 hét folyamán.
    Április elsején 525 Covid-19-el fertõzött személyt regisztráltak magyarországon, május elsején már 2863 fertõzött volt nyilvántartva. A 30 nap alatt átlagosan napi 78 új regisztált megbetegedést jelent. A következõ néhány hétben újabb fertõzöttekkel kell számolni ami 1000 vagy több személyt fog érinteni. Persze csak abban az esetben ennyi, ha nem terjed jobban a fertõzés mint eddig. Ugyanakkor azt is vegyük figyelembe, hogy március közepétõl a mai napig a fertõzöttség a százszorosára növekedett (március 15 = 32, május 5 = 3’111) és ebben a pillanatban kétszer annyi a beteg mint a gyógyultak és halottak száma. Növekszik, ha nem is exponenciálisan, de állandóan.

    Valaki látja a „javulást”? Én – sajnos – nem.

    De az élet megy tovább, akkor is ha megmérgezték a világunkat. Már csak az a kérdés, hogy meddig tart és még mit tartogat nekünk a jövõnk.

  7. 6: Gerry
    „De az élet megy tovább, akkor is ha megmérgezték a világunkat. Már csak az a kérdés, hogy meddig tart és még mit tartogat nekünk a jövõnk.”

    Murphy óta tudjuk, hogy hibás/hiányos adatokból kiindulva csak akkor van esély egy pontos eredményre, ha a számítási eljárás is éppen annyira hibás – csak éppen ellenkező előjellel. Lassan-lassan csak lesz esély eltalálni valakinek hogy mi jön, hisz értünk el már hibákat bőven…
    Viccet félretéve, nem gyanús senkinek, hogy “dupla vírus” kering itt körülöttünk? Az egyik egy náthának is gyenge valami, az emberek 60-70 %-a észre sem veszi, a másik változat meg letaglózza nem csak az öregeket! Ez nem lehet ugyanaz a vírus, itt valamit nagyon nem kötnek az orrunkra miközben pumpálják a levegőt a lélegeztetőgépek.

    Az azért megvan, hogy Mo-n a napi átlagos halandóság 350 fő – mindenféle vírus nélkül is?
    Szóval a halál továbbra is biztos, csak a halál oka egyre bizonytalanabb…

  8. 5 – szilvás:
    A lélegeztetőre kerülők 90 százaléka a temetőben végzi. Nem is értem, miért lélegeztetnek. Ami különben nagynyomású oxigén tüdőbe préselése.

  9. Akárki akármiben hal meg, mindig igaz az, hogy a halála csak előre lett hozva, hiszen mindennyiunkra halál vár a végén. Ez tényleg egy fals mentség.

    A 13 évet úgy kell számolni, hogy azok, akik már megéltek x évet (pl. 83-at), az adott krónikus betegségükkel hány évig szoktak még élni amúgy. Itt nem az átlagos várható élettartamot kell nézni.

  10. Ellenben közölte a WHO hogy az „újrafertőzöttek” nem is újrafertőzöttek voltak, hanem ki sem gyógyultak. Valamint a betegségen átesés mégiscsak ad védettséget.

    Azonban Tibor bának igaza van, nem minden mutáció gyengíti a vírusokat. Emlékezzünk vissza amikor a madárinfluenzánál az egész világ imádkozott, hogy ne kapja el sima influenzás hogy nehogy levegőben terjedővé váljon.

    Most olvastam egy tanulmányt, miszerint a közvetlen napfény hatására (UV) kb 1.5-2 perc alatt válik a vírus fertőzésre alkalmatlanná. Vagyis a nyárban simán lehet reménykedni.

  11. 11 – Ábel:
    Nem találkoztam. De miért nem írod le két mondattal miről van szó. Nincs nekem időm fél órát videókat nézni.

  12. 11-13: Egy amerikai virológus nő a riportalany, akinek valami átütő felfedezése volt a HIV kapcsán. De miután egy cikkben rámutatott, hogy valami súlyosan kártékony protokollt követnek a HIV kapcsán, kicsinálták. Mostanra lejárt a határozat, hogy nem beszélhet, és kitálal.

    Többek között, hogy akik az USA-ban a járvány kezelésért felelősek, pl. Tony Fauci, gazemberek, akik többmillió ember haláláért felelősek, amiatt, hogy azok helyett az intézkedések helyett, ami ahhoz kellene, hogy a járványokat megfékezzék, nyerészkednek, manipulálnak.

    Vannak bevágások más orvosoktól is, akik az amerikai COVID-19 protokollt kritizálják, konkrét meglátásokkal.

  13. 16 – Ábel:
    Köszönöm, hogy spóroltál nekem egy fél órát, és angolul nem értők is tudják miről van szó.

  14. (3182) Elsietett halál
    5. szilvas
    „Fura, így is kilóg a lóláb, meg úgy is…
    A harmadik lehetőség, meg hogy szisztematikusan hazudozás folyik. Nem tudom melyik a rosszabb.”
    7. Vaszil
    „Szóval a halál továbbra is biztos, csak a halál oka egyre bizonytalanabb…”
    16. Ábel
    „Vannak bevágások más orvosoktól is, akik az amerikai COVID-19 protokollt kritizálják, konkrét meglátásokkal.”

    A halálesetek száma Görögországban 149-re nőtt.
    Sotiris Tsiodras, az Egészségügyi Minisztérium képviselője optimizmust mutatott a görögországi koronavírussal szemben, és egy fontos kijelentést (leleplezést) tett:

    Mi még egy túlzást tettünk, mivel bárki meghalt, és koronavírus fertőzött volt, úgy rögzítettük, mintha koronavírusból halna meg. Attól, hogy coronavirus fertőzött vagy ez nem azt jelenti, hogy meghalsz a Covid-től, de mi ezt így jegyeztük. Azt hiszem, jol tettünk, hogy ezt állítottuk.”
    ΒΟΜΒΑ Τσιόδρα: Οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με COVID καταγραφόταν σαν να πέθαινε από COVID

    Mit mutatnak a boncolások a koronavírusról – Az emberek „a vírustól” vagy „a vírussal” haltak meg?
    Mit mondanak a német patológusok?
    „A boncolást kerülni kell,” mondta április elején a honlapján a Robert Koch Intézet (RKI). A fertőző betegségek tanulmányozásáért felelős német intézet később meggondolta magát.
    Lars Zaade, az intézet alelnöke hangsúlyozta, hogy ez a helyes módszer, különösen, ha a betegség új és minél több boncolást végezzenek – természetesen a megfelelő biztonsági feltételek mellett.
    Karl Friedrich Biring, a Német Patológusok Szövetségi Egyesületének elnöke szerint a boncolás minden modern fertőző betegségnél nagyon fontos eszköz a betegség lefolyásának meghatározására, ideértve a COVID-19-et is.
    Jelenleg a legnagyobb adatbázissal Klaus Pissel, a hamburgi egyetem kriminalisztikai intézetének igazgatója rendelkezik.
    Március 22. és április 11. között 65 hullát vizsgáltak meg, akik a koronavírustól betegedtek meg. Közülük 46 már tüdőbetegséggel szenvedett, 28-an más szerv betegségekkel bajlódtak, vagy transzplantáción estek át. Tízen cukorbetegek és elhízottak voltak, tízen rákos betegek voltak, és 16-an demenciában szenvedtek. A Pissel adatbázisa immár több mint 100 boncolást tartalmaz.
    És mind megerősítik: a halottak egyikét sem érinti kizárólag a koronavírus hanem szív- és érrendszeri problémáik voltak, magas vérnyomásuk, atherosclerosis, cukorbetegség, rák, tüdő- vagy veseelégtelenség vagy májcirrhosis.
    Azonban, Piszel szerint a koronavírust nem szabad alábecsülni.

    DW / newpost.gr / photo unsplash

  15. A hatvanöt évnél idősebbeket hálistennek végre eltakarítja a járvány.
    Ez mindenkinek előnyös.
    A hatvanötévnél fiatalabbakra nem veszélyesebb a járvány, mint egy influenza.
    Túl sok ember él a földön.
    Kitűnő ötlet kiirtani a teljesen felesleges improduktív öregeket.
    Vesszen a férgese , az élősködő a haszontalan kolonc !

  16. 19 – Mosógépszerelő:
    Ennek az elvnek van egy szépséghibája. Aki ma 64 éves és így kimarad a szórásból, jövőre 65 lesz. Az a 45 éves, aki most dörzsöli a kezeit és vihog hozzá, 20 év múlva 65 lesz. Az a 25 éves, akinek fingja sincs miről van szó, 40 év munka után 65 lesz.

    Ha az embernek fogalma sincs mikor éri utola halál. Az utolsó percig úgy dolgozik, mintha örökké élne. Tehát hasznos tagja a társadallmnak. Ha tudja, hogy 65-nél számára megáll az élet, akkor évekkel előtte már nem csinál semmit, készül az utolsó órára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük