(3792) És akkor atom

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Az ukrán konfliktus az USA-NATO és Oroszország között nukleáris háború fenyegetésével jár


89. Útban a 90. felé

Forrás: WSWS

Hatvan évvel a Kubai Rakéta válság után az ukrán háború oda jutott, hogy a nukleáris fegyverek bevetése valódi veszélyt jelent.

Szombaton az orosz elnök, Vlagyimir Putyin a hidegháború befejezése óta példátlan döntést hozott azzal, hogy az ország elrettentő nukleáris egységeit riadó készültségbe helyezte. A Kreml-ben, katonai vezetőkkel tartott megbeszélésről tévéadásba vett magyarázatában Putyin közölte, hogy az ország nukleáris fegyvereit átszállítják egy „különleges harcoló egységhez.”

A döntés magyarázva Putyin kijelentette: „A nyugati országok nem csak barátságtalan gazdasági lépéseket tettek országunkkal szemben, de a NATO főtisztei agresszív állításokkal álltak elő országunkkal kapcsolatban.

Elítéljük Putyin nukleáris fenyegetését. A három évtizeddel ezelőtti SZU felbomlás következményeit nem lehet visszafordítani felelőtlen katonai lépésekkel. A rezsim kétségbeesését és egyensúly vesztését tükröző cselekedetével Putyin és az orosz oligarchák egy része ragaszkodik az önámító reménykedéshez, hogy az imperialista hatalmak politikáját meg tudják változtatni, és el tudják velük fogadtatni Ukrajnában az orosz biztonsági követeléseket.

Azonban Putyin meggondolatlanságát nem változtatja meg az a tény, hogy az amerikai és NATO szövetségeseinek az imperialista kapzsisága okozta a jelenlegi krízist és annak potenciális lehetőségét egy világkatasztrófára.

Az  állítást, ami szerint az Orosz akciók egy kitalál  veszélyre adnak választ, megcáfolja az a tény, hogy az elmúlt három nap folyamán az USA/NATÓ állításokat Putyin úgy értelmezte, hogy tönkre akarják zúzni az orosz gazdaságot és kormányát meg akarják buktatni.

Szombat este a Fehér ház, Franciaország, Németország, Olaszország, Egyesült Királyság, valamint Kanada jelezték, hogy néhány orosz bankot kizárnak a SWIFT-ből.

A francia gazdasági miniszter egy interjúban közölte „Nem tétovázunk, kivétel nélkül valamennyi szükséges fegyvert használni fogják Oroszország vagy Vlagyimir Putyin ellen”. (vajon a „valamennyi, kivétel nélkül” jelenti az atomot is?) Ezen kívül azt is közölték „olyan megszorító intézkedést hoznak, ami megakadályozza, hogy az Orosz Jegybank rendelkezni tudjon nemzetközi tartalékaival.”

Ezen bevezetni kívánt gazdasági megszorítások a NATO részéről de facto háborút jelent Oroszország ellen, ahol Ukrajna csak egy fizikai csatatér.

A német háborús csatazaj semmihez se hasonlítható a Szovjetuniót megtámadó náci invázió óta. A német kancellár Olaf Scholz szombaton bejelentette, hogy a honvédség további 110 milliárd dollárt kap, ami az éves költségvetésnek majdnem a kétszerese, és Németország közvetlen katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

Ursula von der Leyen bejelentette, hogy az Európai Unió először fog fegyvereket venni és küldeni, ez alkalommal Ukrajnának.

A Brit külügyminiszter (asszony) jelezte, hogy NATO erők nem fognak beavatkozni az ukrán harcokba, de bátorította az angol fiatalokat, hogy jelentkezzenek az orosz ellenes harcokhoz.

Amerikai külügyminiszter, Antony Blinken pénteken bejelentette, hogy az US további 350 millió $-t katonai segélyt nyújt Ukrajnának, és ezzel a totál segély átlépi az egy milliárd dollárt.

De ez semmi, NATO vezetők javasolják Ukrajna felett kihirdetni a „no-fly” státuszt. Ami lehetővé tenné, hogy US fegyverekkel lelőjenek orosz gépeket. Putyin nyilván tudja, hogy Líbiában ezzel kezdődött az ország felszámolása és Gaddafi meggyilkolása.

Richard Haass, a Külföldi Kapcsolatok Tanácsának elnöke szombat délelőtt tweetelt: kedvező lenne rezsim cserét kialakítani Oroszországban.

Putyin hitt abban, hogy Amerika és Európa imperialista étvágya kénytelen lesz lecsillapodni, de ez tragikus félreértés volt. Valóság pont az ellenkezője. Az US és NATO felhasználja az ukrán inváziót saját tervük beteljesítésére. Putyin tehát a nukleáris fenyegetéshez nyúlt. (ami szerintem nem blöff).

A nukleáris fegyverek használatától félők megfeledkeznek négy tényről: 1) 2014-ben az US segítséggel valósult meg puccs Kijevben. 2) A NATO könyörtelen terjeszkedése kelet Európában. 3) Amerika kilépett az INF szerződésből (közepes hatótávolságú nukleáris erők szerződése) 4) Az US rakéta kilövőbázisokat épített ki Lengyelországban és Romániában.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

88 gondolat erről: „(3792) És akkor atom

  1. Tibor bá, szar lehet ilyen időkben Putyin ügynöknek lenni. Népszerűtlen, és gondolom, a kognitív disszonancia is beköszönhet. Bár elég fejlettek a racionalizáló hárító mechanizmisaid.

    Nem Ábel, tudatlannak lenni lehet szar.

    Abban egyébként van igazság, hogy Putyin kormányát be akarják dönteni. Az orosz néppel egyetértésben. Az oroszok az utcán tüntetnek a háború ellen, a rendőrök letartóztatják és megverik, megalázzák őket. Még csak az hiányzik, hogy Szibériába küldjék. Tiszta Sztálinizmus.

  2. Itt van a háború oka, minden más mellébeszélés: https://index.hu/kulfold/2022/02/28/ria-velemenycikk-pjotrakopov-/
    Részlet a véletlenül megjelent cikkből:
    „Egy új világ születik a szemünk előtt. Oroszország ukrajnai katonai művelete új korszakot nyitott. Ukrajna visszatért Oroszországba. Ez nem jelenti azt, hogy államiságát felszámolják, csak átstrukturálják, újraépítik és az orosz világ visszatér természetes állapotába. Hogy Ukrajna hogyan konszolidálódik az Oroszországgal való unióban? Erről azután döntenek, hogy Ukrajna Oroszország-ellenessége véget ér.”

  3. Amerika a világhatalomból való kidöglése előtt még, megcsinálta ezt a háborút. Örülnek, mert ez is jó messze van a határaiktól. Az idióta eu pedig asszisztál ehhez az ördögi tervhez. Sarokba szorították az orosz medvét, nem tehetett mást.

  4. 3. Tibor bá’
    „Hadd emlékeztessek mindenkit arra, hogy sem a Szovjetunió létrejötte alatt, sem a második világháború után a modern Ukrajna részét képező bizonyos területeken élő embereket soha nem kérdezték meg, hogyan akarják berendezni az életüket. Politikánk a szabadságon, a választás szabadságán alapul, hogy mindenki önállóan határozhassa meg saját és gyermekei jövőjét. És fontosnak tartjuk, hogy ezzel a joggal – a választás jogával – a mai Ukrajna területén élő összes nép . élhessen, mindenki, aki szeretne.”
    Nem sok marad Ukrajnából, ha egyáltalán marad.

  5. Bevezetik a hét tevét,

    hogy az innen köpködhessen lángot –

    a bikát nyergelõ asszonyra.

    Ebbõl belviszály is támad, meg külsõ viszály is.

    A Kost Áldozó

    két fia tovább marakodik.

    A tevék magyar hajcsárai

    Manó bõrét húzzák Krisztus képére,

    hogy megtévesszék a népet,

    és aranyra válthassák a félhold csillogását.

    Õk a Kost Áldozó, tevét nyergelõ

    fiát segítik,

    más magyarok meg a másikat.

    Kettészakad a nemzet,

    lángra lobban az Ország.

    A lángot vér oltja.

    Magyar magyart gyilkol,

    de a bika hátáról is ide lõnek

    a hét teve miatt.

  6. Re:6
    Nem azon az idővonalon vagyunk már, amit a nyirkai jóslat szerint volnánk.
    Elemei még teljesülhetnek, de generálisan már nem úgy lesz.
    Ettől függetlenül a szereplők egy része még a porondon van, pl kiskondás szerepében OV, és paprika jancsi szerepében GYF. Idei választásokon, ha az ellenzék veszít, akkor garantáltan kavarni fogják a szart a külföldi szolgálatok, szóval némi csihi-puhira számíthatunk mi is, sajnos…

  7. Camelia !

    Dehogynem !
    A kis kanász (orbán) az utolsó említett vezető …
    Ezt az elemzést,megfejtést felejtsd el .

  8. Kaptam egy listát a US Army szerepéről a világban, ezt kiegészítettem a SZU és Oroszország szerepvállalásával, hogy lássuk, melyik nagyhatalom a rosszabb. Szerintem mind a kettő rosszabb!!!
    SzU USA
    Oroszo.
    1939-1990 Lengyelország O
    1941-91 Észt-, Lettország, Litvánia O
    1945-1990 Magyarország, NDK O
    Csehszl., Bulg. Ro.
    1950-53 Koreai háború O X
    1953-as keletnémet felkelés O X
    1954 Guatemala X
    1954 Egyiptom – Nasszer O X
    1955 – 1975 indokínai háború O
    1956-os poznani munkásfelkelés O
    1956 – Magyarország O
    1958 Indonézia X
    1959 Kuba X
    1968 – Csehszlovákia O
    1979 – 89 Afganisztán
    1981 Nicaragua X
    1983 Grenada
    1989 Panama X
    1994 – 1996 I. csecsen-háború O
    1999 Szerbia X
    1999 – 2009 II. csecsen-háború O
    2001 – 2021 Afganisztán X
    2011 – Líbia
    2013 – szíriai polgárháború O X

  9. Re:11
    A háború már bő 2 éve elindult az emberiség ellen… 😉
    Következő napokban/hetekben én még várok 1-2 érdekes dologra.

  10. 10 Kacor
    Meglehetősen hiányos a felsorolásod, ami az usát illeti. Nézz jobban utána! Kb tízszer annyi háborút indított, mint az orosz és milliókat ölt meg, civileket, gyerekeket.

  11. 14: nyugodtan utána nézhetsz, mert az érzéseid csalnak. (Sajnos a szövegszerkesztő össze rántotta a táblázatomat, és hiba is lett benne.)

  12. 15. Kacor
    Kihagytad Irakot, Németország ill. Japán, Dél-Korea Amerikai megszállását.
    Hogyha már az oroszok be akarnák vetni az atomfegyvert, akkor most lenne érdemes, mert a nyugatnak nincs hiperszonikus fegyvere(jelenleg). Tehát, most még előnyben vannak e téren.
    Különben ma lesz Bidé évértékelője, kiváncsi leszek, hogy mutatják-e a kamionosokat, melyek ma már washingtonban vannak.

  13. Az osztrákok szerint 2 fekete täska kell ahhoz, hogy el lehessen „indítani az atomot”. Az egyik Putinnál van, és még két embernél van egy-egy: Schoigu-nál és Gerassimov-nál. (Azt tippelik hogy P utasítására Schoigu megtenné mint második szükséges ember)
    #https://www.heute.at/s/putins-atomschlag-so-laeuft-der-ultimative-albtraum-ab-100193108
    (A tippek pedig mennek, hogy lesz/nem lesz/lesz kicsiben atom/ meg kellett lépnie a beizzítást mert ez része a műsornak/ illetve a végét járja a birodalma/ fejbe lövi majd vki aki mellette áll/ az USa a g.ci..stb)

  14. 11 MangaM
    Érdekes, átszaladtam a könnyen elérhető hírforrásokat, és nem találtam róla semmit.
    Nem csak egy álhír?
    Ha igaz lenne, szerintem már a vízcsapból is ez folyna.
    Se a startlapon, se a CNN, BBC, DW műsorában egy szóval sem említik a háborús hírek között, pedig van belőlük bőven…

  15. 18. hubab

    De a magyarok tényleg ezt ìrták valamikor délelőtt.
    Az osztrák azt írta kora délután, hogy nem ad katonát a fehérorosz:

    #https://www.oe24.at/welt/ukraine-krieg/laesst-lukaschenko-putin-im-stich/512220551

  16. HVG, 2022.03.01., 10.17: Lukasenka: Fehéroroszország nem csatlakozik Ukrajna megszállásához

    Index, 2022.03.01., 11.25: Belarusz belépett a háborúba
    :-O

  17. Ma 12:29:

    Lukasenko cáfolja, hogy Belarusz hadba lépne: https://www.rt.com/russia/550954-belarus-wont-join-operation/

    Mint minden ígéretet ebben a háborúban, ezt is a ‘pillanatnyilag’ lencséjén át kell értékelnünk. Lehet, hogy fél órán belül már nem lesz igaz. A lengyel elnök pl. cáfolja, hogy harci gépeket küldenének, Bulgária szintúgy.

    10.
    Kacor, egy olyan lista, amiről kényelmesen le lett felejtve (többek között) az Irak elleni amerikai agresszió, nálam ezen a ponton megy a kukába.

    Egyébként ha 1991. előtti eseményeket is Oroszország terhére szeretnél róni – és bár a listád nagyjából áttekinthetetlen, nekem úgy tűnik, szeretnél – ennyi erővel felróhatod őket akár Ukrajnának is. 1956-ban ugyanis az ukrán diktátor parancsára érkezett meg a – többek között – ukrán haderő a forradalmunkat leverni.

  18. A 2003-as Iraki háború valóban kimaradt. Az 1991-es Öbölháborút kihagytam szándékosan, mivel ott egy jogos, ENSZ által engedélyezett háború volt az agresszor ellen. Ugyanígy nincs benne a II. világháború németek és a japánok elleni harca egyik oldalon sem. A koreai háború benne van Mind orosz és mind amerikai részről, ugyanígy az indokínai háború is.
    Egyéb probléma? Értem, nem egyezik az értéseitekkel…

  19. 22.

    Ó, nem kellett volna a második világháborúig visszamenni. Már csak azért sem, mert mint írtam, az nem festene túl jó képet Ukrajnáról.
    De kihagyni Irakot és utána átéléssel mondani, hogy „Azt hittük, a XXI. században ilyesmi már nem is létezik!” foghíjas emlékezetre vagy manipulációs szándékra utalhat.
    Nekem úgy tűnik, itt nem én vagyok, akit az érzései / vágyai vezérelnek.

  20. https://youtu.be/tMd71UIw1CE

    Ha van negyedóra időd érdemes megnézni. Az benne a poén, hogy ha nem tudod előre, hogy mikori felvétel, akkor akár azt is gondolhatod, hogy mostani.
    De nem!!! Ez 2015-ben volt.

  21. 23: Nem kéne kora este ilyen állapotba kerülnöd, ez nem méltó hozzád!
    És, akkor most mutasd meg, hogy hol mondtam én ezt (idézet tőled) “Azt hittük, a XXI. században ilyesmi már nem is létezik!”
    Nem tudom, mit higgyek: szándékos ez a hazug vád, vagy nagyon benéztél valamit. Ha az utóbbi, akkor elnézem, de a vádaskodásodat visszautasítom!

  22. 25. Kacor

    Az általad idézett mondatot természetesen nem te használtad, hanem a nyilvánvalóan veled – és Ukrajnával – érző lr01 egy korábbi cikk alatt. Mivel te többes szám második személy használatával szólítottál meg, merészeltem én is a „ti” álláspontotokat idézni.

    Első mondatodban a személyeskedés eszközével éltél. Ez mély felindultságodban talán megbocsátható, de a csörtét ezzel elveszítetted. Kísérleted, hogy bizonyítsd: az elmúlt évtizedek eseményei arra utalnak, hogy Oroszország a rosszabb, kudarcot vallott. Vita részemről lezárva.

    Ha folytatni szeretném, akkor persze feltenném a kérdést, hogy egyetértesz-e lr01 idézett állításával (és ha nem, akkor mi értelme a revideált listádnak). De nem teszem. Vita lezárva.

    És még valami. A többi „Putyin-bérenc” nevében nem szólhatok, s érzéseim természetesen vannak nekem is, de nem azok irányítanak a véleményem kialakításakor.

    ÉRTENI szeretnék, és abban csak hátráltatnának. Mint most téged is.

    A tények számomra dióhéjban azt mondják, hogy Oroszország 2014-ben lelépett a nemzetközi jog szegélyezte ösvényről. Ezt nem azért tette, mert az USA már a Szovjetunió összeomlása után nem sokkal lelépett erről az ösvényről (és bizony lelépett, mondjuk a koszovói NATO-beavatkozással kezdve) – ezeket még morogva elviselte, többek között azért is, mert nem volt ereje tenni ellene – hanem azért, mert az orosz állam vezetése úgy gondolja, hogy a 2013-14-es EuroMajdan következményei közvetlenül fenyegetik Oroszország egzisztenciáját.
    Ez az, amit biztosan látok, minden mást csak homályosan, és aki legalább ennyit nem lát, az jobban tenné, ha hallgatna Ukrajna témájában.

  23. 26:
    Szerettem volna befejezni, de megint nagyon melléfogtál, és ezt nem hagyhatom szó nélkül: „lr01” ebben a topicban meg sem szólalt! Miért nem tudsz tisztességesen játszani?
    Egyébként kxrvára utálom, hogy csak kritizálni tudtok. Legalább 2 órát elb@sztam a lista készítésével és amikor beillesztettem a topicba, teljesen szétesett. javítgattam 14 pecig, aztán befejeztem, mert féltem, hogy lejár a 15 perces időm.
    Ha nem értesz egyet, akkor miért nem csinálsz egy igazi jó listát, ami tökéletes lesz minden bizonnyal és részrehajlás nélküli. De előre megnyugtatlak, fogok hibát találni benne.

  24. Tibor’bá, mindenben tökéletesen igazad van. Javaslom mindenkinek itt a fórumon, Ken Jebsen német újságíró, politikai aktivista, kb 7 évvel ezelötti beszédét. Tökéletesen, tisztán és érthetően elmagyarázza, hogy miért jutottunk mára az atomháború küszöbére.

    https://www.youtube.com/watch?v=nMhv4XBJ8fs

    Ha ezek után valaki még mindíg az oroszokat hibáztatja a kialakult helyzetért, azzal egész egyszerűen nem érdemes vitázni, mert reménytelen….

  25. Szerintem:
    Van az oroszoknak egy japánnal szemben vitatott szigetük is, igaz, az a keleti határvidéken található.
    A japánoknak be kellene nyomulnia tankokkal az orosz földre „rendet tenni”, s meglátnánk mit szólna a dicső, igazságos és józanul intelligens Putyin ahhoz, ha tankok masíroznának az ottani végeiken. Na ez nagyjából ugyanolyan lenne, mint az ukránok lerohanása.
    Esetleg Kína nekiugorhatna az amúgy is gyéren lakott Szibériának… Ha már így hozta a „szerencse”.

    Továbbra is azt gondolom, hogy értelmes ember az orosz – putyini háborús tettet nem legitimizálhatja! Teljesen mindegy, kinek mi van a rovásán, ill. táblázatosan melyik zsarnoki rezsimnek hány „büntipontot” adunk…
    Én szorítok azért, hogy az örökös békétlenségükről híres ruszkik ezt a gyalázatos tettüket végleg megkeserüljék! Hab lenne a tortára, ha közben az USA is bekapna egy gyomrost, ami végre helyére tenné a hatalmas arcukat. S, ami a legfontosabb, nekünk ez az egész ramazuri megint csak drágulást hozott, s előbbre hozta legalább egy évtizeddel a „kurva világot”, amire eleve évtizedek óta készültünk.

    Megjegyzem, hogy egyre többen kezdenek úgy viselkedni, ahogyan a túszok szoktak viszonyulni a támadójukhoz. Tessék végre megérteni, hogy mindenki hibás abban, hogy egy III. világháborúba sodródott a világ, de aki felrúgott mindent, az egyetlen ember volt, s mögötte egy nép, akik hatalmat adtak a kezébe, megtűrték, mindezt engedték számára. Háborús bűnösnek lenni nem tartozott soha a dicsőséges tettek közé, noha a történelem mégis mindig ezeket az alakokat emelte ki, lehetővé téve ezzel, hogy minden 100 évben megszülessen egy, aki eleget tesz, eme esztelen törvényszerűség beteljesedésének!

  26. Kijev élőben négy kameraállásból is.

    #https://www.youtube.com/watch?v=kH0ic4jptCw

    Ez a háború – főleg ha bedurvulnak az oroszok és elkezdenek nehéztüzérséggel lőni és rombolni mindent, vagy stratégiai bombázást rendeznek – szinte reál time-ban megy majd a világ előtt. Ha webkamerák el is sötétülnek, a telefonok tömegei ott maradnak a zsebekben. Ilyen azért még nem nagyon volt.

    Ha majd a civilek tömegesen halnak meg, elárasztják a netet a leszakadt kezű, lábú emberekről készített felvételek, a szétbombázott épületek stb.. akkor milyen felháborodás várható a világ közvéleményétől?

  27. A Harkov/Harkiv elleni rakétatámadás az Iszlám állam brutalitását folytatja mesterfokon.
    Valószínűleg Kiev/Kiivet sem fogják kímélni! Emberiség elleni bűntett.

  28. Megrendezett cirkusznak látom az egészet, az usával egyeztetve volt többé-kevésbé.
    Cél: új szemlélet kialakítása, a tőzsde, a piacok újrakalibrálása, a fogyasztás csökkentése, a nyersanyag árainak emelése, környezetudatosabb élet elfogadtatása, pl. bicikli. Egy korszak vége és egyben egy korszak kezdete!

  29. 29

    Köszi.

    Sevaster videói …

    Az M1-en kellett volna látni,nem mély altatásban tartani.

  30. 29 – Zee:
    Sajnálatos módon értelmes embereknél is megesik, hogy az érzelmeik felül írják az eszüket. És igazad van. Ezekkel nem érdemes vitázni.

  31. A nagy többség itt a fórumon elítéli az orosz agressziót. Ti mit csinálnátok, ha minden évben a szomszédotokba költözne egy-egy népes cigány család?
    Ha körbenéznél, azt látnád, hogy a különböző nevű, de azonos származású családok, fejszéket, késeket éleznének és mutogatnának neked, hogy ezzel vágják el nemsokára a nyakad.
    Három választásod lenne:
    1. – gyorsan elköltözöl
    2. – hagyod magad és a családod kinyírni
    3. – összeszeded az erődet és a bátorságodat és egyenként agyonvered úgy a potenciális támadóidat, hogy örökre elmenjen a kedvük, hogy téged piszkáljanak.
    Putyin a 3.-ikat választotta !
    https://vk.com/video644727407_456239420

  32. 36: Én patkányokat és kígyókat tenyésztenék, rászoktatnám valami illatos kajára, amivel bekenném a házukat és éjszakánként átküldeném hozzájuk. Néha furfanggal sokkal többet el lehet érni, mint nyers erővel…

    Az oroszok legnagyobb hibája, hogy híján vannak ennek…

  33. 37: infos:
    Maximálisan egyetértek!

  34. 37: Azt is megpróbálták már, de a cigók (usa/ua) megették a patkányokat és a kígyókat is! 🙂

  35. 31.Gyarmathy
    Kár hogy Hirosimában és Nagasakiban akkor még nem létezett mobil telefon. Képzeld el az mekkora szám lett volna!

  36. Azért Putyin mennyit költött ezekre a fegyverekre , rengeteg pénz. Nyilván most adott a szituáció hogy bevesse őket és be is veti.
    Azért nem indít még atomháborút mert milyen lenne hogy a háború ötödik napján mondjuk totális atomháború indul. Nem , ha nem engednek neki akkor szép lassan fel kell sorakoztatni a fegyvereket és bevetni őket eleinte kicsit majd nagyon.
    Lásd 65 kilométeres katonai konvoly.
    Ha már le lettek gyártva a legújabb rakéták meg újdonságok akkor ezeket el is kell sütni , nem porosodhat ott 20 évig és selejteződik ki mint a katonai cuccok nagy része.
    Szerintem ahogy nem engednek neki majd úgy ezek is be lesznek vetve. Ilyen esetben Putyinnál bejöhet egy kis megalománia is, de nem feltétlenül bolond mint ahogy a média beállítja.
    Vissza már nem léphet mert arcvesztés , jönnek a szankciók amelyek nem tudom meddig érvényesek , de gazdaságilag kivégezhetik az országot (nem vagyok szakértő).
    Ugye emberileg is mindenki ellene fordul mármint sok miniszterelnök elítéli meg hülyének, bűnösnek nézi, namost erre is bepimpulhat Putyin , én is ideges lennék.Ekkor jön majd a további háború, fokozni a hadsereget, bevetni mind a 900 000 katonát előbb utóbb. Most eddig még csak a tankok csapágybejáratása történt meg 😀 . Lehet fel lesz vonultatva az utólsó orosz katonai tank meg minden is.Megy az erődemonstrálás majd de ez szerintem akár 1 hónapig is elhúzva hogy olyat lásson a világ amit eddig nem.
    Aztán a helyzet már annyira eldurvulhat a szankciók ,orosz bankcsődök , tőzsdei összeomlás,kereskedelmi tiltások,mindenféle tiltások miatt hogy nem lesz más választása Putyinnak indul az atom cserébe a gazdasági hasonrúgásért.
    Meg amúgyis ha megadja magát mit lesz? A nép dühös lesz rá, ő félhet mert a vagyonát is elkobozhatják, Merkel meg a nagyhaverok már elpártoltak mellőle.Innen egy út lesz ha neki pusztulnia kell akkor indul az atom de mondom nem most mert szerintem lesz egy felvezető szakasz konvencionális eszközökkel (mondjuk 1 hónap) hogy nézd világ nekem ez is van ha már nem engedtek, utána indul az atom.Ami lehet csak kis töltetű lesz eleinte majd a végén nagy , de az is lehet hogy ad 1,2,3 figyelmeztetést a világnak és ha nem engednek akkor ami a csövön kifér majd indul mind a 6000 töltet egyszerre.

    Na ne így legyen, most nincs időm hallgatni Nógrádit meg ezeket, jófejek de annyit locsognak mint a szar, meg ők sem tudják mi lesz.

  37. 35: Tiborbá:
    Véleményem szerint a valóban „értelmes” ember világképébe a felesleges rombolás/gyilkolás és a háború nem tartozhat bele!

    41: andrew:
    Ha van „esze”, az összes töltetet készenlétbe helyezi és alkalom adtán mindet kilöveti. Nincs vesztenivalója, mert háborús bűnösként úgyis lecsukják… Logikus döntés lenne, nem?! 🙂
    Legalább a Föld fellélegezhetne, mint rákos beteg a kemoterápia és sugárkezelés után…

  38. 33. D7
    Ez érdekes felvetés, én is gondoltam rá. Ha az elit Great Reset-et tervez, kár lenne előtte szétlőni a világot, hacsak nem a terv része az atomháború, lassítva a felmelegedést.
    Lehetséges, hogy csak színjátékot látunk. Egy szétcseszett világban a túlélők könyörögni fognak a rendcsinálásért, legyen az akár kínai típusú digitális kommunizmus, amelyet egyik fórumtársunk is annyira óhajt.
    Viszont színjáték nélkül nehéz lenne megindokolni egy atomháborút.

  39. 30.
    Putyin tettére morális szempontból nincs mentség. De akik ebbe a helyzetbe hozták, azoknak se legyen. És akkor tartozzanak már bele a háborús bűnös kategóriába azok az európai politikusok is, akik fegyverszállítmányokat küldenek oda, és messziről drukkolnak, hogy azok célba találjanak. Mikor milliók haltak meg a Közel-Keleten az USA háborúja miatt, Európa nem hördült fel, még akkor sem , mikor egész lakodalmas menetek estek áldozatul dróncsapásoknak.
    Nem vették őket ennyire emberszámba.

    És akkor egy kis társadalom lélektan Carl Jung tollából:
    „…Egy nemzet nem tartja be a szavát. A nemzet egy nagy, vak féreg, és mi szerint cselekszik? A gondviselés szerint, talán. Egy nemzetnek nincs becsülete. Nem kell semmiféle szót betartania. Ezért tartottak maguknak korábban a nemzetek királyokat, akiknek volt személyes becsületük és megtartották a szavukat. Tudja-e, hogy ha a világ száz legintelligensebb koponyáját kiválasztjuk és összegyűjtjük őket, az eredmény egy ostoba tömeg lesz? Tízezer belőlük együtt egy krokodil átlagos intelligenciájával rendelkezne. Sohasem vette még észre, hogy egy vacsoránál annál bárgyúbb beszélgetés folyik, minél több embert hívott meg? Egy tömegben azok a tulajdonságok sokszorozódnak meg, amelyek mindenkiben megvannak, és ezek lesznek az egész tömeg fő ismertetőjegyei. Nem mindenkinek vannak erényei, de mindenki rendelkezik az alsóbbrendű állati ösztönökkel, a mélységesen primitív barlanglakók befolyásolhatóságával, a vadak gyanakvásával és bűnös szenvedélyeivel. Ezért, ha önnek több millió emberből álló nemzete van, az még emberinek sem nevezhető, az csak egy őshüllő vagy egy krokodil, vagy egy farkas színvonalán áll. Államférfiainak nem lehet magasabb rendű moráljuk, mint a nemzet állati tömegmorálja, noha a demokratikus államok néhány államférfija igyekszik valamivel emberibben viselkedni ..”

  40. 42. Csongor: egyetlen tektonikus bombát elég kilőnie a yellowstone-ra, a többit elintézi a természet…

  41. 33. D7
    „Megrendezett cirkusznak látom az egészet, az usával egyeztetve volt többé-kevésbé.
    fogyasztás csökkentése, a nyersanyag árainak emelése,”

    Hát nemtudom, szerintem nincs ez lebeszélve hogy a fogyasztáscsökkentésre menjen ez.A multik is azt szeretik ha nagy a profit 10x,100x többet eladni.
    Az igaz hogy olyan igények vannak a mai embereknél hogy beszarás (autó,ház, kütyük,stb).Persze ilyen értelemben jól mondták nagyanyáink hogy kellene már egy háború hogy helyre tegye az értékrendet.Nyilván az elmúlt 20 évben elszállt minden a fogyasztói társadalommal.

    A nyersanyagárakra kíváncsi leszek.Ukrajna rendelkezik az egyik legnagyobb vasérctartalékkal.Ugye eddig ment a vas 300%-ot a covid alatt.Majd most rátolnak még vagy 300%-ot , így már majd lehet 9x-es áron lesz nemsokára.
    Gáz: nemtudom hogy vannak a hosszútávú szerződések,de itt is készülhetünk ha nem is most de hosszútávon emelkedésre.
    Árammal nem tudom mi lesz az ukrán helyzet kapcsán.Az a baj hogy a Nógrádi Györgyék meg a szakértők rojtosra beszélik a szájukat de ilyenekről nem beszélnek,pedig kellene.Nem arról hogy mondja meg mennyi lesz 2 év múlva a gáz ára itt de nagyvonalakban kellene beszélniük erről mert egy kisember nem tudja összeszedni az infót és ideje sincs.
    Az biztos hogy az energia, nyersanyagár menni fog fel.Plusz még mi nagyon le vagyunk maradva az árakkal a rezsicsökkentés és a választások miatt.Egyszer a választás után nem tartható ez az alacsony rezsi (már mindenhol drágább az áram,gáz) másodszor meg mégtovább drágulnak most már a háború miatt a cuccok.

  42. 43 – H.Cs:
    Te utálod az emberiséget a hülyesége miatt. Akkor most kár értük vagy nem? 😀

  43. Most még tudják tartani a tekintetüket a kormányzati szakemberek a tévériportok közben.

    Majd amikor sok másodpercen keresztül disszociálni fognak az interjúk alatt – akkor ők már tudják a közeljövőt a híradósok jelentései alapján, ha nem is mondják vagy kitérő választ adnak.

    A COVID alatt is ment a lakosság részéről az agyatlan okoskodás, háborúzás közben a civil bivalygondolkodás egyenesen életveszélyes a többire nézve.

  44. 30. Horváth Csongor
    Kína valamit lépni fog, de Szibériát megkapja előbb-utóbb fegyver nélkül. Tajvan viszont sürgősebb lenne és most van esély, hogy az USA nem nyit kétfrontos viszályt. Az oroszokat mindenesetre biztosították róla, hogy most nem lőnek át a határon sehol, átcsoportosíthanak az EU felé.

  45. 48: Tiborbá:
    Jónás dilemmája ma is él…
    A végkifejlet törvényszerű alakulása számomra nem meglepő, de egy atomkatasztrófa adta káröröm helyett megelégednék a lassú agonizációval is!
    Sem az ukrán, sem az orosz nép, sőt a világ népei sem szolgáltak rá arra, hogy egy diktátor kénye-kedvének legyenek ilyen mélységekben kiszolgáltatva.
    „Az élet nagy rendező.” Meglátjuk mi sül ki ebből…

  46. 48. Tibor bá`
    52. Horváth Csongor

    Elsősorban Tibor bá` (mert hátha poszt terjedelem is lehetne) tudnátok kérlek egy véleményt írni arról hogy ez az emberiség hogyan tudna jól létezni ezen a bolygón? Gondolom van egy rövid válasz: Sehogy.
    De hátha lehetne..
    Mert ez hogy ugyanaz megy nagyban, csak atomfenyegetéssel ami kicsiben a homokozóban..és még a pszichológia is meg tudja magyarázni, szóval hogy a hülyeségünknek még külön tudománya is van..Hát akkor csak ki tudnánk keveredni egy jó irányba..(?) Vagy szimplán a hüllőagyunk miatt maradunk így..

    Másik kérdésem: Ha Magyarország belekeveredik, mert P úgy véli Ostblock-ot akar..(?) – Biden magyaráz ilyesmit, de talán Antall József is előrevetített hasonlót hogy az oroszok nem engedték el Közép-Európát anno. Most sok magyar vált ki éppen útlevelet, „valutát” vesz.., tehát valósnak véli az átlagember ezt a verziót is. Tehát ebben az esetben mi várható? Vagy akkor az már tényleg NATO és atom?

  47. 52

    Lehet hogy egész egyszerűen csak belesétáltunk egy előre felállított csapdába. Többit elrendezi a dominóelv vagy lavinaszerű folyamatok. Végül ott lesz egy szörnyű dilemma előtt a kínai vezetés mint tegnap az orosz : Mit tegyünk most hogy már teljesen bekerítettek minket ? Egyedül maradtunk …… ami az orosz vezetésnek nem jött be az nekünk sem fog ? Kezdjük el egyből atommal zsarolni a világot?

  48. 29:

    Megnéztem a videót, az alábbi két idézetben legalább annyi okosság van:
    „A politika a hadiipar szórakoztató üzletága.”
    Frank Zappa
    „Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen.” George Orwell

  49. 47. andrew
    Az élelmiszert kihagytad. Az energia után (előtt) ez lesz a legérzékenyebb pont, különösen azoknak az országoknak, amik nem önellátók.
    „A búza ára 2008 óta nem volt olyan magas, mint most. A májusi határidős jegyzések a chicagói árutőzsdén 984 cent/bushel áron álltak (a párizsi árutőzsdén a májusi kötésű búza tonnája jelenleg 340 euróba kerül). A valódi földindulás azonban a napraforgó piacán várható, Ukrajna adja ugyanis az olajnapraforgó termesztés 80 százalékát.
    Félelmek nem csak a mezőgazdasági szektorban vannak. Az Egyesült Államokban az atomlobbi elkezdett nyomást kifejteni a kormányzatra, hogy hagyják ki a szankcióból az orosz uránium-szállítmányokat. A Reuters szerint Oroszország elsősorban kazah és üzbég területeken termel uránércet, és ő értékesíti a világ békés célú uránium-mennyiségének nagyjából a felét. Az ágazat amerikai szereplői joggal aggódnak: atomerőművek biztosítják az USA energiaellátásnak egyötödét.” – tehát az amerikában is be kellene zárni az atomerőműveket, ahogy itt a nagyon okosok mondják, mert az orosz függés miatt bizonytalan a működésük?
    „Rekordközelbe drágult az alumínium. MIvel sokan arra számítanak, hogy Oroszország nem tud több alumíniumot szállítani külföldre a pénzügyi szankciók miatt. Kedden 3396 dollárba került a piacon tonnája. Az abszolút rekord 3525 dollár.
    Ugyanakkor a Szlovákián keresztülmenő gázszállítások mértéke az elmúlt napokban emelkedett, sőt, kétszeresére nőtt. Nagy része Ausztria felé távozott. Azt egyelőre nem tudni, hogy a mostani megnőtt szállítás hátterében nem-e csapelzárás előtti felhalmozás áll.”
    #https://korkep.sk/cikkek/gazdasag/2022/03/02/az-eu-beveti-a-szankcios-csomagot-oroszorszag-ellen-jon-a-swift-tilalom/

  50. Amikor megtörténik az a tragédia, hogy két férfi összeverekszik és megölik egymást, akkor aligha helyes az a
    megállapítás, hogy mindkettőjük halálát az okozta, amelyik először ütött !

    A III. Világháború kitöréséért sem Putyin lesz az egyedüli felelős.

  51. 53 – Tia:
    A probléma abból adódik, hogy azok a tulajdonságok, amik a XX. századig pozitív eredményt hoztak. Az utóbbi időben negatívvá váltak. Például önzés. Ettől nem tudunk szabadulni, tehát szabály szerint a fajnak ki kell pusztulni. Nézz körül. Már minimum 50 éve tudjuk, hogy nem lenne szabad több CO2-t az atmoszférába juttatni. Mégis a profit érdekében (önzés) a olaj cégek pénzt fektetnek abba, hogy a vész véleményeket elhallgattassák, örült tempóban fúrjanak olaj után. Mindenki tudja, hogy egy atomháború mit jelent. Mégis a nagyhatalmaknak sok ezer töltete van. Kitalálták az overkill kifejezést, de nem akarják megérteni.

  52. 30 + 43… stb. – Horváth Csongor

    „Továbbra is azt gondolom, hogy értelmes ember az orosz – putyini háborús tettet nem legitimizálhatja! ”

    Szerinted egy „értelmes ember” ezt viszont igen?:

    https://postaimre.net/pdf/az-igazsag_ukrajnarol.pdf

    (A dokumentum nem kapcsolódik Posta Imréhez, csak ott találtam helyet ezért oda tettem fel)

    Nem tudom téged honnan szalajtottak, de nem ugyanabba a kategóriába tartozunk. Ugyanakkor önmagamat értelmes embernek tartom.

    Néhányan nagyon elfelejtitek, hogy a mai Oroszország nem ugyanaz mint az egykori Szovjetunió. Azt – annak idején – a pokolba kívántam. Nem az embereket – velük semmi bajom nem volt, a rendszerrel viszont (beleértve a hatvanas-hetvenes évek Magyar politikai szolgalelküségét), amelyik miatt 1981-ben elhagytam a hazámat, igen. A mai napig nem bocsátottam meg annak a világnak. De tudnod kell, néhány dolog megváltozik az évtizedek folyamán, nem árt ha képes valaki önmagát is idõnként felülbírálni. Sajnos a nagyhatalmak által Magyarországra kényszerített szolgalelküség ma is ugyanaz, csak az urak cserélõdtek ki. Szerintem nálad ez az önkontroll, átértékelés valahol elmaradt. Nem vagy egyedül, nem hibáztatlak csak arra gondoltam – adok egy kis információt ha már ilyen hevesen véleményezted az általad „értelmes”-nek tartott embereket.

  53. 59 – Gerry
    Hiába. A nyugati (CIA) propaganda olyan hihetetlen hatékony, hogy még értelmes emberek is, pl. Gyarmathy, beszopják. Feltettem posztot (fordítás) ismertetve Putyin döntésének a hátterét. Tömegesen estek nekem, hogy orosz párti vagyok. Szomorú vagyok, mert ezek nem akarnak informálódni. Ezek buták akarnak maradni addig, ameddig lehet.

  54. 58. Tibor bá`

    Na de mint lätjuk még Putin sem elég tökös (vagy hát nem az a szándéka) hogy megnyomja, meg hát kétkulcsos a rendszer, tehát úgy tűnik még egy darabig elkínlódunk egymással e bolygón.

    Illetve akik ott okosok döntéspozícióban, pláne a szürke tanácsadók hátul, hát csak értik, hogy nem mehet a végtelenségig amit az emberiség tesz, nem? Mint a cégvezető aki a sokadik szívrohama után a kórházi ágyból is őrjöngve üvölt cégügyekben a telefonba.., miközben nyugalomra inti az orvos.

    De hogy az embert csak a „nincs” állítja meg..Amikor már nem lesz kőolaj akkor nem fog fúrni..amikor már végül felfordul egy újabb szívrohamban akkor nem gerjed tovább.. és hány instabil embert termelt ki most a 2éves lezárás, ez a háború..

  55. 61 – Tia:
    Putyin hibája, hogy az érzelmei irányítják (messze nincs egyedül). Az ukrán népet testvérinek ismeri el. Nem akar vérontást. De így nem lehet hatékonyan háborúzni. Persze teljesen mindegy. Valamiben ki fogunk halni HAMAROSAN. Mert a következményekkel nem törődnek a kulcsfontosságú emberek.

  56. 53. Tia: „az emberiség hogyan tudna jól létezni ezen a bolygón? ”
    Már több mint 40 éve érettségiztem és középiskolai barátommal is ezen gondolkodtunk. Úgy gondoltuk, és ma sem látom okát másképp gondolni, hogy az emberi faj társadalmi működése (gazdaság, politika) is az evolúció része. Ma úgy szoktam fogalmazni, az első élőlények óta nem változott, hogy a rendelkezésre álló erőforrások minél hatékonyabb felhasználása evolúciós előnyt jelent. Ez jelenleg is megbízhatóan működik, az ember, mint faj az evolúcióban kifejlődött eszközével, az intellektussal nagyon hatékonyan le is tudja győzni a konkurens fajokat. Sajnos túl hatékonyan. Mivel az evolúció nem tudatosabb mint pl. a gravitáció, nem tudja, nem számol vele, hogy az erőforrások el is tudnak fogyni. (Ha ilyesmi lokálisan elő is fordul.) Az intellektussal túl jó eszközt kaptunk az evolúciós versenyben, exponenciálisan gyorsulva tudjuk legyőzni a konkurens fajokat, sőt magunkat is, hiszen az evolúció fajon belül is működik.
    Pesszimista következtetés szerint ennek az evolúciós működésnek nem lehet jó vége és az élőlények történelme során még nem volt faj, ami sikeresen másképp működött volna.
    Optimizmusra elméletileg (szerintem) az adhat okot, hogy az ember az első faj, aki az intellektusával felismerheti ezt a problémát és ezzel az eszközzel szabályozni is tudja esetleg az evolúció működését, mielőtt az végromlásba viszi. Most már több, mint 40 éve figyelem, de csak kevés számban, egyedi szinten látom ezt a felismerést, de inkább csak részleteit.

    Ha felismerés, az „értékrend váltás” társadalmi szinten megtörténhetne, a „hogyan?” kérdésedet már az intellektus megoldaná, mert nagyon kreatív.

    Az evolúciós gondolkodás nem bonyolult, de kevesen alkalmazzák, túl sokan elutasítják, megismerni sem akarják. Szerintem túlértékelik az elvont gondolkodás eredményeit.

  57. 59: Gerry:
    Természetesen nem. De erre sem lehet válasz a tankos megoldás…
    Sajnos a világban számtalan hasonló konfliktus és embertelen, szégyenteljes történés zajlik, mégsem indulnak meg hetente a katonák egyik országból a másikba.

  58. 64 – H.Cs.
    A „kis ember” tipikus gondolkodását vetted át. Ha egy 150 milliós népnek vagy a vezére, radikálisan másképp kell gondolkodnod. És őket más mércével kell kritizálni. Putyin helyesen döntött, de nem elég keményen. Ha nem jön meg időben az esze, baj lesz belőle.

  59. Nem értem, hogy akik nem értenek egyet a fősodor elméletével, azok miért az amerikai propagandát szopták be?
    Ha jól emlékszem a történelemből mindig az az ország kezdte a háborút, aki úgy gondolt: ő az erősebb. A második világháború nem 1939 szeptember 1-én kezdődött, hanem már 1938-ban az anschluss-szal, pedig testvéri nép a némettel az osztrák. Pont ugyanúgy, mint most Putyin teszi a testvéreivel . Többen mondták már, hogy ez az Oroszország nem olyan, mint a Szovjetunió. Hát milyen? Azért indított háborút a testvérnép ellen, mert nem olyan? És ti mindnyájan elhiszitek, hogy meg fog állni Ukrajna határainál? Ez az eset, ugyanolyan, mint az I. és a II. világháború kirobbanása. Előre eltervezett volt mind a kettő, mint a mostani. Putyin tudja, hogy a Nyugat ezért nem fog katonákat küldeni, és a bojkott ugyanannyira fog fájni a nyugatnak, mint Oroszországnak.

  60. 58. Tibor bá,

    „A probléma abból adódik, hogy azok a tulajdonságok, amik a XX. századig pozitív eredményt hoztak. Az utóbbi időben negatívvá váltak. Például önzés. Ettől nem tudunk szabadulni, tehát szabály szerint a fajnak ki kell pusztulni. ”

    Az önzés mint pozitív tulajdonság? Hmm.

    Nem fog az emberi faj kipusztulni. Az öntelt, ÖNZŐ, kapzsi emberek fognak kipusztulni.

  61. 66.
    A német, angol fősodor előszeretettel hasonlitja Hitlerhez Putyint.
    Valszeg már kész terv van Oroszország felosztására is, ahogy a németek sem úszták meg, a II. vh. után.
    BRZEZINSKI már megmondta, nem engedhetik többpólusúvá válni a világot, Oroszország lehet birodalom vagy demokrácia, de egyszerre mindkettő nem lehet.
    Mint tudjuk, a demokráciává válás szabályai az USA kezében lapulnak, ami vazallusállamokat jelent, az orosz birodalom felszabdalását.
    Sajnos ezért is esélyes egy atomháború.

  62. 60. Tibor bá,

    „Hiába. A nyugati (CIA) propaganda olyan hihetetlen hatékony, hogy még értelmes emberek is, pl. Gyarmathy, beszopják.”

    Az elmúlt napok eseményei elég világossá tették már eddig is, hogy ki van itt félrevezetve.
    Mindannyian vizsgázunk, még te is. Objektívitás mértéke, tájékozottság mértéke, de morál és erkölcsi színvonal tekintetében is.

    Túl sok időt töltöttem itt az elmúlt napokban megint szócsépléssel, úgyhogy most lejjebb tekerem (gondolom örülsz neki 🙂 ).

    Majd a következő napok, hetek eseményei még jobban megmutatják, hogy ki látta jól a dolgokat.
    Ha mégis én lennék az, az nem az én érdemem, csak jó forrásaim vannak. (Tudom honnan érdemes tájékozódni).

  63. 62

    Amikor az emberség és a reális célok elérése iránt szükséges „pragmatikus” magatartás szembekerülnek, akkor mutatkozik meg a jellem.
    Vannak akik „megfelelő célokért” hajlandók mélyen lealjasodni, vannak akik nem.
    Van aki a „Szent Cél” érdekében a legbrutálisabb gaztettekre is képes,van aki inkább meghal.
    Mindenkinek alanyi joga eldönteni milyen célért, milyen mélyre hajlandó süllyedni.
    Ha nekem kéne betegekre ,öregekre , gyermekekre és terhes asszonyokra lőni, inkább magam ellen fordítanám a fegyvert.
    Persze igazatok van, szövegelni könnyű!

  64. 70 – Mosógépszerelő:
    Azért fényképezik a betegeket, öregeket, gyermekeke és terhes asszonyokat saját vérükben feküdni, hogy az ellenfél maga ellen fordítsa a fegyvert. Nos, ezt hívják propaganda háborúnak. Hogy mennyire jól működik azt te bizonyítod.

  65. Mindannyian tudjuk, hogy voltak és vannak népirtások, kínzások ,etnikai tisztogatások, könyörtelen tömeggyilkosságok.
    Ezek semmivel sem igazolhatóak, se a múltban, se a jelenben se a jövőben !
    Semmilyen propaganda nem alkalmas arra, hogy embereket kergessen öngyilkosságba.

  66. 71: Tiborbá:
    Úgy is értve, ahogyan azt 59-ben Gerry (ill. a másik fél) tette?!

  67. 72.
    „Semmilyen propaganda nem alkalmas arra, hogy embereket kergessen öngyilkosságba.”

    1978. november 18-án a Jim Jones vezette Népek Temploma szekta több mint kilencszáz tagja tömeges öngyilkosságot követett el a guyanai őserdőben.
    Egy szektavezér is propagandista. Sőt, szerintem a politikusok többsége is szektavezér. A média meg a szócsövük.

  68. 72.

    5*
    Nálad a pont.
    Mondtál egy ritka és különleges kivételt.
    Sőt abban is igazad van, hogy sok közös vonása van a politikusnak és a szektavezérnek,
    kábé annyi, mint az egérnek és a patkánynak.

  69. 71

    Kedves Tibor bá

    Megtennéd, hogy ezt a kijelentésedet a 140 alatti IQ – val gazdálkodóknak is érthetően elmagyaráznád ?
    Köszönjük.
    Csak halvány sejtésem van, mit akartál ezzel mondani.
    Talán arra gondoltál, hogy a Holokauszt képei zsidóbaráttá teszi azokat is, akikkel a zsidók ellenségesek és ezek lábon lövik magukat, azzal hogy védelmezik a zsidókat ahelyett, hogy védekeznének ellenük ?
    Írhattam volna más példát is.

  70. 76 az ilyen bugyuta videók és az azoknban lévő általánosítások miatt jutottunk oda, ahol ma vagyunk. NEM, nem így nézne ki. Egy város puha célpont, így egy város – hacsak nem akarnak sugárszennyezni – légi robbantást kap, azaz mindjárt az elején a gömböcske magasan van – hatóerőtől függően – 800-1200 méter magasan. Emiatt a lökéshullám – ez a statikus, és psi mértékegységet használ mindenki – nagyobb területen éri el az épületeket romboló 16-17-20psi-t, ugyanakkor nem jön létre az extrém magas érték. Az ezt megelőző hősugárzás „felülről” jön, nem oldalról; nagyon nem mindegy. Sugárzás… már nem is megyek bele. Kihullás nincs légi robbantásnál. Nem Gift, a hatásmechanizmus sem olyan, mint egy „méregnél”. Szó nem esik helyi EMP-ről… na ezért vonultam innen le.

    Maradok tisztelettel Tibor bá’ irányába, aki most nagyon odatette magát!

    Mindenkinek sok sikert!

  71. 78 – Mosógépszerelő:
    Én csak folytattam a te „logikádat” amikor azt írtad, hogy inkább magad felé fordítod a fegyvert. Be kell mutatni a csúnyaságokat, hogy az ellenfél maga felé fordítsa a fegyvert.

  72. 81.

    Helyes.
    Ősrégi tapasztalat.
    Aki kardot ránt, kard által végzi.

  73. 79 – Jövőnk
    Zavarba ejtő ennek tudatában olvasni, hogy az a bizonyos roppan orosz hadoszlop megállt Kijev előtt, látszólag indokolatlanul.

  74. 83, szilvas

    Humanitarianus útvonalakról folyik az egyeztetés – értesüléseim szerint, amit az ostrom alatt is fenntartanak majd a lakosság érdekében, ha „Zé” nézi valamire a saját népét.

  75. 83: Megszórták Grad -al az oszlop elejét, ukrán ellentámadás van kibontakozóban a mai napon. És mivel Raszputyica van, azaz majdnem akkora kezd lenni a sártenger (március közepére, végére már akkora lesz…) mint amit a sárba ragadt II. Világháborús felvételeken láthatsz a Wehrmacht egységeiről a Keleti-Fronton, nincs hová felfejlődnie, kitérnie az orosz erőknek. Na ilyen, amikor a Geraszimov tábornok által jól kidolgozott katonai hadműveleti terveket Peking kérése miatt a politika jegeli napokkal vagy hetekkel.
    Nem véletlenül esett el Andrej Szuhovetszkij vezérőrnagy, az orosz szárazföldi erők 41. egyesített fegyveres hadseregének parancsnokhelyettese sem.
    https://english.pravda.ru/news/world/150554-russian_general/

  76. 85:
    Nem tudom, sírjak vagy nevessek: „the special operation to demilitarize Ukraine”.
    Addig fogják keresni, mint az USA a vegyi fegyvereket Irakban.

    Egy ide illő tréfa: Szóval, Uram, azt mondja, hogy nem kapta meg a rendelését.Tud valami bizonyítékot pl. fénykép felmutatni erről?

  77. #https://www.youtube.com/watch?v=eXBncS7LGzQ
    Az orosz-ukrán háború fejleményei élőben
    34:20-tól 39:10-ig minden, ami az oroszok ellen van, az magunk ellen is van. Az oroszok felkészültek az Európáról való leválásra, az EU az oroszról valóra nem.
    56:00-tól 1:06-ig az ukrán elnök egyolyan folyamatot indított el, ami a népének nem érdeke – Európa úgy viselkedik, mintha nagyhatalom lenne, pedig
    1:24-től 1:28-ig kinek állhat érdekében ez az egész folyamat? Amikor betagozódunk egy szövetségi rendszerbe, az előbb-utőbb benyújtja a számlát. Amit nem tudtak elérni jogilag, amit nem tudtak elérni pénzügyileg, amit nem tudtak elérni politikailag, ….felgyorsítják. Az a döbbenet, ahogy most a Putyint őrültezik, nekünk is hajlamunk volt azt mondani, hogy az amerikai kormányzat elmebetegekből áll, amit tartok, de az amerikai kormányzat nem a fő hatalmi mozgató erő…

  78. Ma reggel a Kossuth-Rádióban O.V. megerősítette, hogy sikerült megegyezni az éjszaka folyamán a humanitáriánus kimenekítési folyosókról, melyeket az ostrom alatt is fenntartanak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük