(3789) Egy kérdés

Tibor bá’ online

 

Az isten nevében ki ruházta fel az USA-t? – Egy kérdés Mr Biden részére

 

Kedd délután az amerikai elnök, Joe Biden másfél óra késéssel tartott egy 10 perces sajtó tájékoztatót, ami után nem lehetett feltenni kérdéseket. Maga a késés jelezte, hogy a Fehér házban van némi zűrzavar. Beszéde közben Biden feltette a kötői kérdést: Mit képzel Putyin, ki ruházta fel isten nevében, hogy új országokat nevezzen ki?

Erre a kérdésre a Földön sokan szeretnék feltenni Bidennek, hogy válaszolja meg: „A nemzetközi törvény vérlázító megsértését”, amivel Biden Putyint vádolja, pontosan az, amit Amerika ismételten elkövet Biden nem elhanyagolható közreműködésével.

Nézzük részletesen! Az USA imperialista ösztönöktől hajtva felaprózta Jugoszláviát és létrehozott államokat, aminek ára a tiltakozó Szerbia 78 napon át tartó bombázása volt 1999-ben. Ehhez a háborúhoz az ENSZ nem járult hozzá, tehát a nemzetközi törvény ellenében történt. A végén, megteremtették Koszovót. Biden ekkor jelentette ki (1998 októberében). „Ha én lennék az elnök, egyszerűen agyonbombáznám Szloboda Milosevicset.”

Pontosan 10 évvel később, Biden a Szenátus Külügyi Bizottságánál jogosnak nevezte „úgynevezett új országok kikiáltását. ( “the right to declare new so-called ‘countries.”)

2000-ben a Clinton adminisztráció kibocsátotta a Nemzeti Biztonsági Stratégia című dokumentumot. Ez szerint Amerikának joga van bármely országba katonailag beavatkozni „nemzeti érdekből” vagy „emberségi érdekből.” Ezt, később kiegészítették „megelőző háborúval”, amihez szintén joga van Amerikának. Ezen az alapon támadták meg Irakot, mert hogy ott tömegpusztító fegyverek  vannak, amik sose kerültek elő, de meghalt kb. egy millió iraki.

Következő húzás a “responsibility to protect” volt, vagyis a védelmi kötelesség, ami alapján 2011-ben megtámadták Líbiát, (amikor Biden alelnök volt) agyon bombázták őket, elfogták Gaddafit, agyon kínozták, majd megölték, és Clinton felesége még ki is gúnyolta (jöttünk, láttunk, ő meghalt).

És akkor megérkeztünk a jelenlegi krízishez, amiknek kiinduló pontja a 2014-es szélső jobbos, amerikai pénzen végrehajtott puccs. Majd, Ukrajna NATO tagságának a belengetése. Ez, már sok volt Putyinnak, aki teljesen jogosan nem érezte, hogy Oroszország biztonságba lenne. A többi már a jelen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

88 gondolat erről: „(3789) Egy kérdés

  1. AZ ÉN SEMÜVEGEMEN KERESZTÜL!!!
    VÉLEMÉNYEMBŐL NE AKARD KISZŰRNI AZ OROSZBARÁTSÁGOT,
    MERT AZ OKOT ÉS AZ OKOZATOT AKAROM MEGVILÁGÍTANI,
    INKÁBB A LOGIKÁT ÉS A REALITÁST !!! — A nyugati nagyhatalmak
    a II.világháború alatt, amivel csak lehetett, mindennel fegyver,
    lőszer, ruházat, hadtáp, támogatták a Németország ellen harcoló
    Szovjetuniót. (( Később persze igyekeztek elfelejteni, hogy =
    a II.világháborút tulajdonképpen a Szovjetunió nyerte meg
    A NYUGATNAK IS !!! )) — Ezt a nyugati támogatást ellenző hangokat
    azzal verték vissza, hogy a háború befejeztével majd a legyengült
    Szovjetuniót könnyebb lesz feldarabolni, de elszámolták magukat
    és így csak Németország lett feldarabolva !!! — A terv viszont ettől
    függetlenül életben maradt. — Ennek utóhatása, következménye
    lett az amerikai politika kreállta és finanszírozta későbbi NATO,
    aminek létjogosultságát Szovjetunió német területi jelenlétével
    magyarázták. — Hogy ne lógjon ki a lóláb, amerika előbb
    Nyugateurópai szövetségeseket keresett az egyre nyilvánvalóbb
    Szovjetellenessége mellé. — KÖVETKEZMÉNY = A KUBAI JELENLÉT,
    MAJD A „”KUBAI VÁLSÁG”” — Szovjetunió visszavonulását ameikában
    gyengeségnek vélték és a korábbi terveknek megfelően létrehozták a
    NATO-t, s ahogy kivonult Szovjetunió az érdekövezetetéből, az amerika
    álltal irányított NATO nyomban elfoglalta a területet. — Majd a még
    mindig dédelgetett tervnek megfelelően lassan körbekerítette a
    Szovjetuniót amerikai és NATO támaszpontokkal.
    Az merikai politikának nem kis része volt a Szovjetunió szétesésében !!!
    Jött a korábbi vezetőknél erősebb kezű Putyin, és felismerve a helyzetet
    azt mondta, = ÁCSI, TOVÁBB NEM LEHET OROSZORSZÁGOT BASZOGATNI !!!
    ANALÓGIA = Amikor titeket valaki macerál, egy idő után kevés lesz
    mondogatni, = NE SZÓRAKOZZ VELEM, MERT A VÉGÉN POFÁNVÁGLAK !!!
    Ezt nyugaton nem akarták megérteni, elhinni !!! — EZÉRT DÖNTÖTT
    MOST PUTYIN ÚGY, HOGY ELÉG A MANTRÁZÁSBÓL, ÜTNI FOG,
    HOGY ELHIGGYÉK !!! — MOST MEG A VILÁG ÉRTETLENÜL ÁLL A
    KIALAKULT HELYZET ELŐTT és AGRESSZORT KIÁLLT !!!
    A véleményem magánügy, de kialakításánal nagy figyeélemmel néztem
    a 20 év múlva már évszázados múltban kezdődött folyamatos történésre !!!

  2. Azt sose értettem Tibor bá’, hogy az Orbán rendszert elítélted, a Putyin féle Oroszországgal pedig mindig is szimpatizáltál, mikor a kettő kb ugyanaz, csak más volumenben, és lehetőségek mentén fejtik ki a hatásukat, de egy rugóra jár mind a kettő.
    Én még mindig úgy vagyok vele, ha kell a pufferzóna, akkor nyúljanak a zsebükbe, és fizessék meg. Ha meg nincs elég pénzük, ahogy a csillagháborúhoz sem volt, akkor menjenek a picsába.
    Bármennyire is igyekszik a jelenlegi kormány jó kapcsolatokat ápolni velük, mi másik klubban játszunk, és Oroszország folyamatos fenyegetés jelent Európára, és benne Magyarországra. Amit nem tud leuralni, azt megprópálja széttrollkodni, tönkretenni, csak azért, hogy a saját pozícióját erősítse.
    És erre az se nyújt túl nagy vigaszt, hogy az USA visszaélt a hatalmával a múltban, és nincs erkölcsi alapja arra, hogy elítélje a mostani orosz visszaélést. A mi szempontunkból ez teljes mértékben lényegtelen, önsorsrontó kifogás.

  3. Oroszország úgy viselkedik, mint egy kigyúrt alkoholista ex-ferj, aki átmegy a volt feleségéhez, amikor annak új kérője lesz, és jól megveri a nőt, azt kiabálva, hogy „te örökre hozzám tartozol”, meg „ez csak a mi ügyünk, aki közbe akár lépni, azt kinyírom”.

  4. 2. Majsz, mindegyik nagyhatalom visszaél az erőfölényével, és ez így volt, van, lesz. Oroszország most ugyan azt teszi, mint az USA 2003 -ban.

    Putyint eddig sokan imádták, mivel a pszichózisából fakadóan van egy olyan határozott kisugárzása, ami kb. ugyan úgy rabul ejti az átlagembert, mint OV a neki csápoló öregasszonyokat.

    A többivel nagyjából egyetértünk, annyi kiegészítéssel, hogy a NER Moszkvától vette meg a know-howt az agitprophoz, amit a Rogán minisztérium aktívan használ is.

  5. 3. Avatar

    Hirtelen azt hittem az én exemről írsz 🙂 (meg se mondhatom mi a pozíciója és hol)
    Leegyszerűsítve ilyesmi, de ez a primitív és mások számára egyértelműen értelmezhető verzió lenne. Ahogy az exem, ugyanígy Putin is éleseszű. Nem így csinálja ahogy az alkesz, hanem rafináltabban, és körbesakkozva hogy ki miért ne tudjon beavatkozni, sőt át se lássák az okokat, de lehetőleg az áldozatot hibásnak beállítva. Az ukránok hasonlóan jártak mint aki egy nárcisztikus kapcsolatba fut bele magánemberként. Nincs menekvés, amikor azt hiszed szabadultál, visszanyúl, de erősebb gázlángolást előadva..
    Putin jobban csinálja a pszichológiai hadviselést is mint amennyire az ukrán vezetők nem értették, nem mérték fel kivel állnak szemben. De eleve késő már rájönni.
    Ami kicsiben történik személyiségzavarnál, az történik nagyban ebben a háborúban.

  6. 3. Avatar: Azért lehet úgy is értelmezni: Oroszország nem egy feleséget, hanem egy háremet gyűjtött, erőszakkal a lépcsőház nőiből, akik kurvaként futtatva is kell hogy dolgozzanak neki . Amikor ez az erőszakos férj jól le volt részegedve, a nők megszöktek, a szintén ott lakó másik strici pedig „gondoskodóan ” a szárnyai alá vette őket. A józanodó volt férj mit tehetett, csak kérhette, legalább éljenek közömbös szomszédként. De az őt megutált nőket nem volt nehéz a stricinek arra befolyásolni: „MI NEM AKARUNK KÖZÖMBÖSEK LENNI, MI ELLENSÉGEK AKARUNK LENNI!!!” Az is ellenség akar lenni, aki közös lakáshasználatban maradt és oda akarja költöztetni a stricit is, hogy az megvédje. (Az persze csak a szomszéd lépcsőház távolságából bujtogatja a nőket.) Na ez már sok az erőszakos, piás volt pasinak, mert tudja, a rivális ugyanúgy nem riad vissza a lopástól, gyilkosságtól, ahogy ő sem. Ezért inkább föltöri a nő szobáját, megpofozza és kijelenti ide pedig nem költözik olyan aki esetleg a saját lakásában fogja álmában megölni. Akkor inkább fölgyújtja az egész házat!

    Lehet tovább faragni a hasonlatot!
    Lehet tanakodni, nekünk, a striciknek kiszolgáltatott nőknek, kurváknak mit kéne tenni, de nem kell túlértékelni eddigi okosságunkat, erkölcseinket.

  7. 6. Csont

    Na látod, nézz rá kicsit messzebbről a történetedre: Nem a kurva a hibás.
    Van két strici. A patológiásabb a kettő közül pedig a verekedős-gyújtogatós.

  8. Nem hazudtoltad meg magad, Tibor bá, hogy még ebben a helyzetben is azzal hozakodsz elő, hogy mi az USA bűne. Világos, volt nekik is elég, de mégiscsak az a helyzet, hogy Oroszország mondvacsinált ürügyekkel éppen most rohan le egy szuverén országot, csak azért, mert az merészelte ledobni a nyakából a vérszívó korrupt bábvezetőket.

    Oroszországban is mennek a tüntetések a háború ellen. A fizetett ügynökökön kívül mindenki elítéli ezt a háborút.

  9. 2 – Majsz:
    Én nem gyűlölök és nem istenítek senkit/semmit. Egyszerűen keresem az igazságot. Most például helyeslem Orbán hozzáállását az ukrán eseményekhez, és nagyon nem tetszik MZP taktikája (meg is írtam neki).

  10. 8 – Ábel:
    Putyin egyszerűen nem tehetett mást, mert ha Ukrajnát felveszik a NATOba, akkor Oroszországnak vége. Helyében én is ezt tettem volna, de 6-8 évvel korábban. Hogy nem előbb tette, annak nyilván az volt az oka, hogy a modern fegyverei még nem voltak kész.

  11. Ha az oroszokat pénzügyileg tönkreteszik akkor lehet nem lesz más kiút mint a totális háború.Lehet én is ezt tenném Putyin helyében.
    Amúgy meg már Putyin is 69 éves és nagyobb szabású háborút nem csinált eddig.Lassan lejár róla az idő.Lehet gondol egyet és csak keftelésből beveti az atomot.
    Ha én lennék a helyében és 69 éves lennék és lenne egy kis háború,összeomlás fétisem lehet elindítanám mert máskor később már nem lenne lehetőség rá, most meg adott a szituáció.Mondjuk a helyében úgy kezdeném hogy először csak egy felvezető fázisa lenne a háborúnak mint most kis támadásokkal pár hónapig majd csak a végén lenne a nagy bumm.Tankok, rakéták , bombák játéka majd európa porig rombolása 😀
    Mondjuk lehet ő sem atombunkerben akar élni és ott kefélni az asszonnyal, így lehet nem lépi meg, meg lehet a családja miatt sem.
    Nekem már egyre homályosabb hogy mi történik és miért.
    Én a kisember szintjén max annyit tudok kérdezni a szoba melegéből a karoszszékből mint Hitler annak idején a bunkerból :Ég már Párizs? Én meg : Ég már Európa? 😀

  12. 10. Tibor bá`

    Azért nem értem a logikát, mert és akkor mi van ha Oroszországnak vége? Ha nem lehet már nagyhatalom? Mert szerintem ez Putin „baja”, hogy nagyhatalom akar lenni. Jelenleg a nukleáris háborúnak esélye van Putin miatt. Miért állna meg Ukrajna után? Mert nem őrült? Mert csak az a baja hogy az ukránok ne legyenek a NATO-ban, aztán békében lesz ha Ukrajnát letörli a térképről?

    Orbán hozzáállásával szintén egyetértek jelenleg. (Egyébként nagyon nem csípem sem emberileg sem országvezetőként)
    Ami nekem aggasztó az Putin pszichológiája.
    Nem tudom a portfolio mennyire szajhamedia, de a cikkíró félelmei pontosan a pusztító patológiát mutatja be. Putin kiszámíthatatlannak tűnik, olyannak aki mindent elpusztítva (beleértve magát is), képes megnyomni a gombot. Az ő karakterében benne van a nagy háború, világégés lehetősége. Mert a gyerekei miatt nem tenné meg? Dehogynem. (Van ilyen családapa is,- tehát kicsiben)

    Mert haver Orbánnal ezért nem rohanja le? Nem haver senkivel. Simán beleállna utolsó katonáival is lerohanni Magyaro.-t, hogy elinduljon a NATO, aztán a nukleáris háború. Csak mert megteheti. Kérdés mi van az önkontrolljával.

    Egyébként ez is bőven elég hogy ezen kell agyalnunk és félnünk, hogy továbbmegy-e Ukrajnán túl, és az is hogy tétlenül kell néznünk mások, ártatlanok lemészárlását. Tudott ilyen sakk-matt-ot adni (akár az USA-val együtt, hogy már őket se hagyjuk ki).
    Szétver az ex és nem jöhet nemhogy a szomszéd de az egész utca sem segíteni, mert rájuk robbanthatja a várost?
    Ilyen pszichéjű embert nem szabadott volna ekkora hatalomra engedni.
    #https://www.portfolio.hu/global/20220224/magyarorszag-is-veszelyben-van-az-ukran-haboru-miatt-itt-vannak-a-legfontosabb-tenyek-528713
    „Ami aggasztó: Putyin teljesen kiszámíthatatlan
    A fenti szempontok mind racionalistást feltételeznek, az elmúlt napok azonban (ismét) bebizonyították, hogy Vlagyimir Putyin elnök teljesen kiszámíthatatlan. Napon belül is többször vesz 180 fokos kommunikációs fordulatokat, cselekedetei pedig gyakran teljesen ellentmondanak kijelentéseinek.

    Ettől függetlenül pánikra semmi ok: a legfontosabb dolog továbbra is azt hangsúlyozni, hogy egy NATO-ország megtámadása Oroszország részéről jó eséllyel az egész világot elpusztító nukleáris háborúvá eszkalálódna rövid időn belül, ilyen, saját halálát okozó kimenetelt pedig egész biztosan el akar kerülni az orosz vezető.

    Ha nyílt háborúba nem is keveredik bele Magyarország, az világos, hogy a határon krízisre számít a kormány, illetve a gazdasági hatásokat is biztosan megérezzük majd”

  13. Re:7
    Azért itt felmerül, hogy ki nagyobb „verekedős-gyújtogatós” az utóbbi 30 évben, mert egyik sem a ma született bárány…

  14. Re:11
    Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ezért nem vagy vezető. 😉
    Teljesen zöldségeken dilemmázol, hogy atomot vetne be, ennek nem sok realitása van, jelen állás szerint a jelenlegi ukrán vezetést akarja megbuktatni, és nem megy ennél tovább. Az megint más kérdés, hogy ezzel meg is mutatja, hogy meddig lehet diplomáciai rétes húzást csinálni vele, mert előbb utóbb megunja a tökös-mákost, és rácsap az asztalra, hogy elég.
    (Persze közben a pór nép csak szívni fog)

  15. 7.Tia: Naná hogy nem a kurva, a nő a hibás! Csak nem mindig elég okos. És naná hogy kiszolgáltatott a stricik között. Akkor is ha nem is erkölcsösebb esetleg.
    Már eleve elnézést akartam kérni, hogy férfi-nő viszony került a hasonlatba, de most nincs sok időm írni.

  16. Az előzmények tükrében, – ami legalább 2014 óta zajlik,- erős korlátoltságra vall Tiborbát egyoldalúsággal, elfogultsággal vádolni.
    Úgy beszélnek itt egyesek Putyinról, mintha szimplán egyik napról a másikra, csak arra ébredt volna, hogy átruccanjon Ukrajnába..
    Látom sikeres a média az agymosásban.

  17. 12 – Tia:
    Ukrajnát oroszellenes szélsőjobbos fasiszták vezetik pillanatnyilag. Azok, akiknek nagyapjai 1941-ben a német csapatokat segítették a II. vh alatt. Ha most Ukrajna NATO taggá válna, akkor ezek nekimennének Krím felszabadításának, vagy a kelet ukrán szakadárok legyűrésének. Putyin nem védhetné ki ezeket a támadásokat, mert az V. cikkely értelmében az egész NATO Oroszország ellen fordulna. Putyin nem akar senkit meghódítani. Nincs rá szüksége. Nagyon jól megvan a természeti kincseinek az eladásával. A Szovjetuniónak éppen az volt a baja, hogy túl sok országot patronál, ami rengeteg pénzbe került. Kivérzett. Ezt a hibát Putyin nem akarja elkövetni. Nem fognak orosz tankok Debrecen felé vágtatni. Ez hülyeség. És hogy miért nem veszhet el Oroszország? Mert akkor nincs aki az USA-t sakkban tartsa, és elszabadult ágyúgolyóként viselkedne. Kiszámíthatatlan? Igen, de egy vezetőnél ez nem hiba, hanem erény. Nem akar világégést, csak hagyják békében, akkor nem lesz nukleáris háború. Ha nem hagyják békén, akkor lesz. Ez éppen most dől el. Putyin megmondta, ha valaki beleavatkozik az ukrán lerohanásba, az atomot kap, és akkor mindennek vége, hacsak az USA nem nyeli le, hogy mondjuk Varsó, vagy London kap egy hidrogén bombát.

  18. 17. Tibor bà`

    Lenyeli a hülye USA hogy Putin nyugtot akar ellenpólusként?
    Azt a részt értem hogy USA-ruszkik szemben, de azt gondoltam hogy az USA kellően ki van herélve az öreg Biden-nel (Oké, vannak tanácsadók mögötte) és a legutóbbi harctereken is kivérzett, tehát már rég nem az a nagyság mint volt. Ezért gondoltam hogy a ruszkiknak is felesleges nagynak lenni.

    Atom „csak” valamerre, pl. Londonra – az is kihat egész Európára.

    Azt is értem ha egy vezető azért tűnik kiszámíthatatlannak hogy ne lássanak bele a lapjaiba. De nem vagyok benne biztos hogy Putin csak stratégia miatt ilyen. Mi van és honnan lehet tudni hogy nem egy nárcisztikus expasi aki megy végig az egész utcán ablakokat beverve, függönyt meggyújtva az exnő megverése után?

    A kérdésem az lenne és azt nézném ha szembeülnék vele hogy mi van az önkontrolljával. Tehát hogy épp nagy balhé helyett kicsit csinál hogy „figyelmeztessen ” (mégha ez azért így erős, civil áldozatokkal) vagy pedig megy majd tovább mert megteheti. Azért hogy a Kreml remegve magok a kérdéseire, engem nem nyugtat meg.

  19. Tibor bátyám, most nem értünk egyet. Amit írsz az ukrán vezetésről az 2014-16 köryékére teljesen helytálló megállapítás. A mai viszonyokra viszont már kb. 2017-18 óta nem áll. Viszont bevetted az orosz agitropot!
    Tény, hogy Bush meghívta 2008 -ban a NATO -ba Ukrajnát és Grúziát, bár a franciák és a németek akkor is jelezték, hogy ha sor is kerülne a csatlakozási tárgyalásokra, akkor vétóznának. De amióta területi konfliktusa van a két országnak Oroszországgal egyáltalán nem opció a NATO csatlakozásuk. Ezt a Kreml is pontosan tudja, de kreáltak egy igen szép „tündérmesét” mint anno az USA az iraki tömegpusztító fegyverekről.

    A valós célok a krími orosz Haditengerészeti Támaszpont biztosítása és a Krím zavartalan és nagy mennyiségű édesvízzel való ellátási képességének a biztosítása. De a legfőbb ok, az Azovi-tenger alatt feltárt palagáz mezők! Ugyan arról szól nagyjából ez a konfliktus is mint anno az iraki, az energiahordozók feletti kontrollról!

    Az, hogy most indította meg Putyin az offenzívát már írtam korábban, hogy az oroszországi belső társadalmi és gazdasági feszültségek lefedése, projektálása egy külföldi háborúba. A COVID nagyon komoly gazdasági károkat és akár a destabilizáció irányába is kifutni képes társadalmi problémák és feszültségek özönét generálta Oroszországban. Ezeket akarják egyenlőre lefedni Putyinék, hogy ne hogy „felrobbanjon” mert akkor kb. olyasmi lenne Oroszországban mint az 1910 -es évek második felében.

    Minden más amit ezen túl mondanak az az orosz agitprop szerves része, lehet benne hinni, de attól még nem úgy van ahogy a profi marketingesek által kreált PR sulykolja.

  20. Nem történt itt más, minthogy Tibor bá és még sokan mások letüdőzték az orosz propagandát úgy, hogy észre sem vették.
    Végre sokan jeleztétek, mert most nagyon kiütközik és láthatóvá vált. Tibor bá a rassatödéj, a szputnyiknyúz és hasonló orosz propagandatermékek ferdítéseit kajálva és magáévá téve évek óta terjeszti is azokat.

    Azt jól látja, hogy Amerika visszaélt a hatalmával, de azt elfelejtette, hogy Oroszország mindig is terrorizálta a környezetét és a saját polgárait is és expanziós politikát folytatott és ezen nem változtat az, hogy Hitlertől aztán rendesen el is szenvedte azt.

    Attól, hogy Amerika olyan amilyen, még Oroszország vezetése nem lett sem áldozat, sem ártatlan bárány, bár az orosz propaganda nagyon mesterien ezt hitette el a nyugati világban milliókkal.

    Miközben a nyugati világ médiájának szajhaságáról és agymosásáról beszélnek sokan – többek között Tibor bá – az orosz propaganda létezéséről vagy annak rafinált módszereiről, jelentőségéről az abba ölt iszonyatos pénzekről nincs szó. Nyílván sokan nem is tudnak róla.

  21. Zelenszkij épp mostanában beszélt arról egy videóban, hogy végigkérdezte az EU vezetőit, hogy ki venné őt be a NATOba, és senki nem válaszolt neki. Gyávasággal vádolja őket, szerintem csak józan észre vall. Ami viszont következik még ebből, hogy az érv, hogy Putyinnak muszáj volt most lerohannia Ukrajnát, mert különben mindjárt belépett volna a NATOba, nem állja meg a helyét.

    Putyin nemrég beszélt Makronnal, és egyéb vezetőkkel is, nyilván képben volt ezzel kapcsolatban.

    Itt a videó:
    #https://9gag.com/gag/a81qOpO

  22. Re. 17:

    Mindennek van előzménye: 1932-33 között min. 3,5 és max. 7,5 millió ukrán halt éhen Szálin bosszújának következtében. Csoda, hogy sok szélsőjobbos lett a leszármazottakból és nem kedvelik az orosz diktátorokat?

    Más: Ha Putyin csak a szomszédságra tart igényt és lenyomja Ukrajnát, akkor rögtön 4 új szárazföldi szomszédja lesz és sajnos mi is közöttük vagyunk. Tehát, Putyin, logikája szerint elmehet a falig.

    Nagyhatalom és nagyhatalom között nincs különbség. Az USA és Oroszország mellett Kína is ugyanezt csinálta Tibetben, és ezt csinálja 35 éve a Dél-kínai tengeren.

    Abban egyetértek, hogy csak humanitárius segítséget adjunk Ukrajnának.

  23. ” Az USA imperialista ösztönöktől hajtva felaprózta Jugoszláviát és létrehozott államokat, aminek ára a tiltakozó Szerbia 78 napon át tartó bombázása volt 1999-ben. Ehhez a háborúhoz az ENSZ nem járult hozzá, tehát a nemzetközi törvény ellenében történt. A végén, megteremtették Koszovót ”

    Ezt hívják a mai újbeszél nyelven, nettó hazugságnak.
    Szerbia népirtásait, tiltakozásnak nevezni, érdekes narratíva.
    Jugoszlávia elsősorban a szerbhorvát Tito halála miatt esett szét.
    Az első utódállamot Szlovéniát elsőként Németország ismerte el.
    Líbia diktátorának elmozdítása, jórészt az olaszok és franciák műve volt.

  24. 20 – Gyarmathy:
    Itt nem az a módszer, hogy valakit megvádolunk propaganda benyalással, ahogy te teszed. Mutass rá, melyik állításom nem felel meg a valóságnak. Különben üdvözöllek köreinkben!

  25. Kárpátalja? Seftelt a két hasonszőrű vezető (OV és Putin) arról? Úgy meddig tart majd Oroszország, Sopronig? Kárpátalja kb.18%-a magyar, a többi ukrán? Nem látom át ezt a Kárpátalja-témát, amit már 2014-15-ben is elővettek pletykaként.

  26. Re:25
    Jelentős a ruszin kisebbség is Kárpátalján, akiket ugyan úgy szívattak az ukránok, ahogy a magyarokat is.

  27. 19. Python
    Ha ez így igaz, akkor mi lehet szerinted a Biden-Putyin genfi „paktum”?
    Ez így nem áll össze nekem teljesen, egy kiszolgáltatott, már-már bukásra ítélet rezsimmel miért is kellene egyezkedni?

    Ui:
    Csak annyit látok, hogy az oroszok „lábujjhegyen” végrehajtott, inváziónak látszó manőverekkel operálnak Ukrajnában, töredék erőket bevetve ahhoz képest, mint ami a határokon össze van vonva. Itt valami nem stimmel.

  28. 9
    Tibor bá’

    Köszi,ez jól jött.

    29
    MangaM

    Mindig csak annyit amennyi kell.De készül a „beavatkozókra”

  29. 27: Monte, ki szeretne egy akkora atomhatalomban mint Oroszország egy a szovjet forradalomhoz hasonló forrongást?! Én olyat nem írtam, hogy bukásra van jelenleg ítélve a Putyin rendszer, de ott ketyeg a mélyben egy hatalmas társadalmi bombaszerű dolog, amiről valahogy ki kell engedni a gőzt, mert ha ez nem sikerül, akkor nagy belső bajok lesznek.

  30. 29: Nem kell oda forradalom. Elég lenne, ha kiengednék a politikai foglyokat a börtönből, és megendednék, hogy induljanak a választásokon. Aztán ha nyernek, alakítsanak kormányt.

    Putyin elmehetne nyugdíjba, az orosz nép meg csak nyerne.

    Mért nem lehet ezt meglépni? Azon túl, hogy Putyin nem akar nyugdíjba menni?

  31. Re:30
    Amerikai légi üzemanyag utántöltőnek tűnik, de nem vagyok katonai szaki.

  32. ..vagy úgy

    Köszönöm

    Biztos a román traktorokba..

  33. Re:34
    Magasan szálló „román” traktorokba mindenképp kell, amik az eget szántják. 🙂

  34. Igaz hogy az ukrán elnök hajlandó tárgyalni Ukrajna semleges státuszával kapcsolatban? Minszk lenne a helyszin….csak kétoldalú tárgyalások lennének.

  35. Nem olyan egyszerű Putyin motivációit átlátni.
    Nyilván minden főszereplőnek van valamiféle víziója a jövőről, mi a hosszabb távú célja.
    Az oroszok azt látják, hogy a NATO Amerika vezetésével folyamatosan arra törekszik, hogy egyre szorosabbra húzza körülötte a gyűrűt, és csak arra vár, hogy olyan előnyös stratégiai helyzetbe kerüljön, amikor kis kockázattal megdöntheti az orosz vezetést, amely nem óhajt behódolni a nyugati világrendbe, mert tisztában van vele, hogy ott teljesen alárendelt szerepbe kerülne, elvesztené a rendelkezést Oroszország mérhetetlen természeti kincsei felett, azok mind a nyugati világ nagykutyáit gazdagítanák.
    Viszont vannak, akik szerint ez az oroszok részéről egy beteges rettegés egy olyan dologtól, ami valójában nem is létezik, csak az ő fejükben, és ha az oroszok „békén maradnának”, akkor mindenki élhetne békében, de ez nem megy, mert az oroszok pszichózisukban mindig idegesen túlreagálnak mindent, ami nem az ő megsemmisítésüket, csupán a környezete biztonságát hivatott biztosítani. A NATO nem akarja őket megtámadni, csupán elrettenteni attól, hogy ők agresszorkodjanak a szomszédságukban.
    De vajon ki merne garanciát vállalni erre?
    Azért beláthatjuk, hogy az oroszok gyanakvása nem alaptalan ebben a témában, viszont a létük a tét, ha rosszul mérik fel a másik fél valós szándékait.
    Nem akarnak úgy járni Oroszországgal, mint ahogy jártak a Szovjetunióval, vagy ahogy Magyarország járt Trianonnal, és szétcincálják őket különböző érdekzónákba nagy orosz népességekkel.
    Annak szerintem már nagyon kicsi az esélye, hogy a NATO-hoz csatlakozott országokat visszaszerezze a maga érdekkörébe, úgy érzik, hogy Ukrajna ezt még nem érte el, és van esélye, hogy itt még visszanyerheti pozícióit kis kockázattal.
    Persze az ukránok helyében én sem örülnék ennek…

  36. Re:38
    „Viszont vannak, akik szerint ez az oroszok részéről egy beteges rettegés egy olyan dologtól, ami valójában nem is létezik”
    Persze aki ezt akarja csinálni, az nyilván nem azt mondja, hogy igen ezt akarjuk, hanem pontosan olyan altató politikát folytat, hogy semmi probléma, majd a szuper demokratikus Oroszország maga lesz a Paradicsom.
    Nyilván így van a mesében, de látta saját példáján keresztül, hogy ennek az ellenkezője a realitás.

  37. Az ukrán források szerint kb 30000- 60000 között van az ország területen harcoló orosz csapatok létszáma , ennyit vetettek be kb 190000 ből mely a határok menten az elmúlt hetekben felsorakozott. Talán úgy gondolták hogy egy korlátozott támadás elég lesz ahhoz hogy az ukránok elfogadják az orosz feltételeket ? ..Belorusszia felől támadó orosz erőknek kellett volna csatlakozni a Kijevtől 25 km re található hosztomeil nemzetközi repülőtér ellen támadó orosz különleges alakulatokhoz…de az ukránok ellentámadása megelőzte őket így visszatudtak foglalni azt állítólag mindkét fél súlyos veszteségeket szenvedett. Viszont az ott bevetett ukrán erők nem hagyhatják el a kulcsfontosságú repülőteret így nem vehetnek részt Kijev védelmében ráadásul számítaniuk kell újabb ezúttal már harckocsikkal és légi csapásokkal végrehajtott orosz támadásra ….

    Groznijban csecsen csapatokat mozgósítanak hogy bevéssék őket Ukrájnában. …jó lenne már valami fegyverszünet.

  38. Már az ukrán források is megerősítették a Kijev mellett található Antonov Gosztomel repülőtér heves harcok után orosz kézre került. A másik repülőtér is újra orosz kézen van vagyis nyugati irányból Kijevet az orosz erők teljesen elvágtak a külvilágtól . A légi utánpótlás lehetővé vált az orosz haderő számára.

  39. 39 dajtás
    Ezt én is nagyjából így látom.
    Feltehetően ha Ukrajnának hagynák, hogy betagolódjon a nyugati világba, annak biztos, hogy az lenne az ára, hogy újabb láncszem legyen az oroszok fojtogatásához.
    Ha pedig az oroszok ezt hagynák, és a végén elbuknának, azt valószínűleg a vezetés naivságának, rövidlátásának tulajdonítanák.
    Ennek fényében logikus az orosz lépés.
    Ilyenkor kerül szembe az ún. hideg fejjel gondolkodás és cselekvés a hétköznapi erkölcsi megítéléssel, hiszen az tudható, hogy a későbbi vesztes pozíció elkerüléséhez most kegyetlen és igazságtalan dolgokat kell végrehajtani, ártatlan emberek tömegei fognak meghalni mindkét oldalon.
    Mert ennek az alternatívája elfogadni a vesztes pozíciót, elviselni a bukást, vereséget, behódolást, kifosztatást.
    Nem szeretnék ilyen helyzetben döntéshozó szerepben lenni, vagy vesztes leszel, vagy gyilkos…

  40. „Az oroszokat a Lengyelországba és Romániába telepített rakétapajzs nyugtalanítja, amivel kapcsolatban rendre két problémát fogalmaznak meg. Egyrészt azt, hogy nincs garancia arra, hogy ezeknek a most még korlátozott számban telepített elfogórakétáknak a mennyiségét ne növelnék meg, és ez valódi fenyegetést jelentene az orosz stratégiai támadó erőkre. Moszkva másik problémája, hogy nem tudja hitelt érdemlően ellenőrizni az indítóállásokba telepített rakétákat, mert álláspontja szerint a támadásra alkalmatlan elfogó rakétákat észrevétlenül le lehet cserélni föld-föld támadó rakétákra.”

    Ha Ukrajna Nato tag lenne, pár éven belül ugyanilyen „elfogórakéta” állomásokat telepítenének a területére! Ukrajnának vállalni kellett volna a semleges státuszt, akkor lehet hogy nem lett volna ez a háborús helyzet.

    https://qubit.hu/2022/02/16/orosz-csapatok-az-ukran-hatarnal-putyin-szerint-a-nyugat-atvagta-moszkvat

  41. Itt komolyan mindenki hülye? Ki a franc fenyegeti Oroszországot? A globalizált világban nincs szükség ilyesmire, az USA és a NATO le se szarja az oroszokat. A föld a globalizáció természetes folyamata nyomán egy gazdaságilag egységes, a nemzetállamokat egyre inkább maga mögött hagyó nagy szuperállam lesz, gazdaságilag már kb. az is. Folyamatos a kiegyenlítődés, konvergencia minden téren. Nézzétek meg az EU boldogabb felét, a mai fiataloknak ez már egy ország, és ez így van jól, és ez felé halad a világ. Azért is csapta arcul a világot a múlt, mert amit Putyin művelt, arról a fejlett nyugat már azt hitte nem létezik, meghaladott, értelmetlen. Orbán meg semmi más, mint egy mini Putyin, ha meglenne az erőfölényünk és a lehetőségünk, már rég háborúba keveredtünk volna mondjuk Romániával, valami hazug nacionalista mantra mentén. És ahogy kezeli a jelen helyzetet az szerintetek jó? Szerintem kevés hányingert keltőbb viselkedést láttam, mint ez a hozzak is meg ne is, mondjak is valamit, mert muszáj, de ne húzzam ki közben a nyelvem Putyin seggéből se. A lakájmédia is hozza a szokásos, orosz seggnyaló formáját, sokszor nevetségesen, de sokszor annyira árnyaltan, és észrevétlenül, hogy fel sem tűnik. Pl. Az Indexen fél napja az a fő cím hogy „Bevált szovjet módszerekkel támad Putyin, de aki megadja magát azt nem bántja”. Gondolom itt a többségnek le sem esik, hogy ez a mondat egy erőszaktevő relativizálása, és a felelősség áldozatra hárítása. Egy dolgot viszont hiszek. Ez után az eset után sokkal kevésbé lesznek elnézők Európában, a nacionalista, kétkulacsos, modern normákkal szembemenő magatartással, és Orbánnal sokkal keményebben fognak bánni, mint eddig.

  42. 28. ötlet
    Igen, ez bennem is felmerült. Ha ez van, akkor a helyzet szarabb, mint gondoltuk és ez csak egy alibi manőver.

    29. Python
    Én nem zárom ki, hogy igazad van, neutronbagoly (lánykori nevén haubagoi) is erről beszél elég régóta. Véleményed szerint mi ez a paktum és ennek része ez a „hadművelet” is? Ha van paktum, akkor mi szükség van ezekre a köztes lépésekre, szerintem ennél egyszerűbben is le lehetne játszani a dolgot.

  43. 45: Szerintem ez a hadművelet már nem a része! Putyin a COVID óta totális izolációban él, internetet nem használ, mert az a CIA kreálmánya, ugye az a paranoia…! És kicsit elrugaszkodott a valóságtól, ezt jól mutatta az előre felvett Nemzetbiztossági Tanács ülésé, ahol az SzVR igazgatóját is szó szerint csicskáztatta a kamerák előtt…!

    Mivel Biden írásban nem akart egy Jalta 2. megállapodást, csak a szóbeli geopolitikai alkut, így Putyinnál tavaly ősz vége tél eleje körül elgurult a gyógyszer, de azért arra kölcsönösen figyeltek, hogy egymás tyúkszemére ne lépjenek. De a hét eleje óta látványos, hogy Putyin egyre idegesebb…, és ez nem jó jel. Nem, nem az atomháború miatt, néztem a mai beszédét is, és hát arra bíztatja az Ukrán Hadsereget, hogy buktassák meg a kormányzatot és akkor kitudnak egyezni, mert hát a nácikat ki kell űzni…! Na ez nem fog megtörténi, meg nincsenek nácik az ukrán kormányban, de ez nagyon feszülten elmondott alkuajánlat és a 10ezer átdobni tervezett csecsen is azt mutatja, hogy az orosz villámháborús tervek mentek már tegnap kora este a levesbe, és nem csak Kijevnél. Ha az Ukrán Haderő még 1-2 napig rátudja kényszeríteni (eddig 2 napig ment nekik…) az oroszokra a taktikai szándékát, hogy városharc, és gerilla vagy partizán háború legyen, az Putyin és az orosz elit rémálma. Az egy második Afganisztán, annak minden anyagi, erkölcsi, és politikai következményével együtt…!

    Orosz-ukrán háború: Tényleg rosszul teljesítenek az oroszok?
    @https://www.portfolio.hu/global/20220225/orosz-ukran-haboru-tenyleg-rosszul-teljesitenek-az-oroszok-529145

    Az ukrán védelmi tárca szerint az oroszok eddig elvesztettek 80 harckocsit és több mint 500 páncélozott járművet is.

    Ukrán védelmi tárca: 2800 fős veszteséget szenvedtek eddig az oroszok
    @https://hvg.hu/vilag/20220225_orosz_veszteseg_ukrajna

    Na nem ennyi halott van, ezek a halottak, eltűntek, sebesültek száma lesz összesítve az ukránok beérkező információi szerint orosz oldalon.

  44. 46. Python

    Akkor viszont hiába volt szóbeli egyezség, Putyin ezzel a lépésvel felrúgta a dolgot, azaz most már nincs.
    Nem tudom, hogy Putyin megzakkant-e vagy pedig valami más van itt a háttérben, de nekem egyre furcsább ez az egész történet.

  45. 46

    Ne felejtsük el hogy az orosz támadás előtt mindenki kevésnek tartotta Ukrajna határainál felsorakozott orosz haderőt egy komolyabb támadásra és az ország részleges vagy teljes megszállására… ez volt egyik legfőbb érv az orosz támadás ellen.. legfeljebb a – mondták -Donbasz megvédésere elég. Amúgy a legjobb és a legnagyobb létszámú ukrán csapatok meg mindig ott harcolnak. Vajon visszatudnak vonulni ha szükséges miközben az orosz légierő fölényben van ? Az orosz források szerint 200 különleges alakulatokhoz tartozó katonát vesztettek az ukránok mikor elesett a Kijev melletti repülőtér….

  46. Sok korhatáros videót pakolnak ki az ukránok, komplett orosz menetoszlopokat semmisítettek meg. A vonuló orosz erők védtelenek a modern, vállról indítható tankelhárító fegyverek ellen városi környezetben, ezekkel pár ember oda szalad ahová akar és a fedezék mögül meglepetésszerűen lecsap. A légi erejüket meg a hajukra kenhetik, ez nem a sivatag, mire lőnek egy városban vele. Ha nem döntik meg gyorsan a kormányt, és nem tudnak felállítani egy bábkormányt, akkor az oroszok el fognak vérezni, akármilyen túlerőben vannak látszólag.

  47. Jól összefújta itt a szél az atlantista nyugatimádókat 🙁
    Kicsit tájékozódhatnátok, mielőtt téves információval etetitek a népet.
    Nézzetek utána, milyen emberiség elleni bűncselekményeket követtek el a banderisták Ukrajnában, főként az orosz kisebbség ellen (google: tömegsírok Donbass). Azov, Szics mond valamit? Vagy csípitek a nácikat, ha azok ukrán nácik?
    A nyelvtörvényről hallottatok egyáltalán? Mert ez a magyar, lengyel, román, ruszin kisebbséget is érinti, nem csak az oroszt. És arról hallottatok, hogy igyekeztek minél több kárpátaljai magyart (népesség arány felett) besorozni és kelet-ukrajnai harcmezőkre küldeni? Azt értem, ha a múlt eseményei miatt nem szeretitek az oroszokat (bár azok szovjetek voltak), de azt nem, hogy a magyarokat (is ) elnyomó országért sajnálkoztok. Szégyelljétek magatokat!
    (Tibor bá pedig meglepően objektív volt ez esetben).

  48. 46
    Python

    Akkor mitől volt úgy beszarva tegnap Zelenszkij,ha az ukránok ilyen jól teljesítenek?

    Az a veszteség a HVG-n NAGYON sok.

  49. 50 – Jóreggelt:
    Tibor bá’ mindig objektív.
    Köszönöm a véleményed. A sok nyugatimádó között túlzottan egyedül érzem magam.

  50. Jóreggelt, ismersz Kárpátaljai magyarokat? Én momentán igen. Nyelvtörvénnyel annyi bajuk van, hogy több ukránt kell tanulni, de semmi más. Persze ezen vitáznak az ukránokkal, de hát van kb. 120-130000 magyar 100ezer alatti ruszin és 2,5 milliónál több ukrán népesség az adott entitásban. Ennek ellenére sincs érzékelhető erőltetés, mint azt a propaganda idehaza prezentálja!

  51. 46. Python

    Nemcsak Putin „kattant be” a 2év covid-os elzárástól, több családon belüli erőszaktevőnél is ugyanez a séma. Tehát nekem teljesen reális a pszichológai vonal nála..

  52. 51: ötlet az SzSzO -tól, mert nagyon úgy néz ki, hogy elég jelentős Specnaz szivárgott be az elmúlt pár héten Ukrajnába és Kijevbe. Ezt a villamoshálózat ellen és egyéb fontos objektumok elleni szabotázsakciók bizonyítják. Az SzSzO pedig azt kapta feladatul, hogy vadásszák le Zelenszkijt és a családját. Gondolom Zelenszkijt nem épp élve kell elfogniuk…!

    Az biztos, hogy az ukránok túloznak, de mivel repülnek a TB2 drónok, a Javelineket és NLAW -at aktívan használják, és sok sebesülten elfogott orosz katonát ápolnak az ukránok (vannak róla videók…) ebből az vonható le, hogy a vártnál jóval nagyobbak az orosz veszteségek. Az oroszok rettegnek a modern ATGM -től, ezt jól mutatta az az orosz riporter aki kvázi örömtáncot járt egy elfogott ukrán szakasztól elkobzott NLAW -ot mutogatva a kamerába.

  53. nem gondoltam Tibor bá,hogy ennyi hülye van itt az oldaladon! megváltozott itt az összetétel. téged vádolnak,hogy ‘beszoptad’ az orosz propagandát,aztán a euronewstól idéznek.. 🙂 gondolok itt Ir01,meg Gyarmathy pajtásokra. ti akkor nem szoptátok be az atlanti propagandát??

  54. 55
    Python

    Akkor most Zelenszkij egy személyben fasiszta,és ha megölik vége a futamnak?
    Ez elég komolytalan lenne.
    Erre nem kell így felvonulni.

    így már tényleg nem világos

  55. 57: Az a pletyka járja, hogy mivel nagyjából 1 nap alatt elakadt a villámháború, és nagyok az orosz veszteségek; emiatt Putyin totál ideg, így a hadvezetés elkezdte erőltetni Kijev mihamarabbi bevételét eltérve az előzetes haditervektől és a le akarják vadászni az elnököt és az egész kormányt, továbbá akik anno elárulták Janukovicsot. Majd sebtiben Viktor Janukovicsot ismét kikiáltják egy bábelnöknek. Eredetileg is ez lehetett a terv, de nem ilyen erőltetett menetben és gyorsan.

  56. 58

    Levegőzzünk..

    Nem tudok oroszul,de ha tudnék se látnék világosan.

    Neem,,hát ekkora blamát nem látok az orosz hadseregbe.

  57. 49
    Az ukránok nem fogják feltenni a saját veszteségeiket is ábrázoló videókat…a helyükbe én is ezt tenném. A nagyobb -városokat az oroszok inkább körbezárják de még mindig kevés az orosz előerő és technika Ukrájnában az ukrán mozgósítás is majd éreztetni fogja az erejét…szerintem egyik fél sem akar totális háborút és keresik módját a tárgyalásoknak amelyhez a konkrét katonai műveletek adják az alapot részben meg persze a nemzetközi diplomácia.

  58. 58 Pyton
    te is honnan értesülsz vazzeg?? ha annyira elakadtak,hogy kerültek Kijevbe?
    ha ‘hadoszlopokat semmisítettek’ meg az ukránok.

  59. Ha összeugrik a NATO és Putyin, akkor hol, mely országokat, városokat érhet atomcsapás?

  60. Mi van a díszletek mögött?? Egy kivételesen jószemű német meglátásai:
    @https://odysee.com/@MAGYARCSATORNA:2/7-Ideje-ébredni!—-:b?&sunset=lbrytv

    Ideje ébredni… Odysee. Com

  61. Fogy a nafta, folyik a nyál, megy a harc. Az amcsiknak napi 20 millió kell, ez sok, túl sok.
    Lépéskényszer van, az usának viszket. A békés viágnak vége.

  62. 54. Tia

    Ezt komolyan mondod?
    Párhuzamot vonsz egy multimilliárdos miniszterelnök lehetőségei meg Náncsi nénit megverő piás Jóska covid depressziója között? ha Putyin megzakkant az nem a covid miatt van. Biztos nem ugorhatott le maszk nélkül borsót venni a főzelékhez. 🙂
    Pszichológiai alapon erőszaktevő! Atyaég! Minden erőszaktevő pszichológiai alapon van. De ez talán nem ugyanaz a helyzet.
    —————————————————————————————-

    Egyébként ennyi hülyeséget -mint itt a hszk-ben- már rég olvastam.
    Még jó, hogy van Python.

  63. 66. Balázs

    Nem éred fel ésszel amiről írtam. Több kommentben fejtettem ki. Örülök hogy nem találkoztál ilyenekkel…

  64. 61: Mondjuk úgy, hogy vannak katona barátaim, meg olyanok akik védelmi területen dolgoznak, és vesznek rész online konferenciákon, stb. és beszélgetünk bizonyos nyíltan kitárgyalható dolgokról. És csak figyelmesen, nem azt írtam, hogy elakadtak az oroszok, hanem azt, hogy a villámháborújuk akadt el.

    Egyébként nagyjából ma esett le az orosz hadvezetésnek, hogy nem tárt karokkal várja őket a civil lakosság sem, hanem megszállókként. Így várhatóan holnaptól max. holnapután fog beindulni a totális támadás a 2. és 3. lépcsős, meg a csecsen egységek bevetésével és olyan oroszosan jön a felperzselt föld az előzetes hírszerzési előrejelzések alapján.

    Ez viszont ha nem törik meg az ukrán haderő, akkor egy igen véres és elhúzódó háborút fog hozni. Ami valószínűleg a „nácitlanítás” jegyében kiegészül majd némi népirtással, és egyes csoportok likvidálásával mások gulágra hurcolásával is. Nem, nem én mondom, hanem hozzáértők. Aztán majd meglátjuk mit hoznak az elkövetező napok.

  65. 68. Tia

    Hát az biztos, hogy ezt nem érem fel…..

  66. 71. Balázs

    Olvass a magasan funkciónáló dark tetrad-ról.

  67. 17. hozzászólásban és a többi nagy kékségben ott a lényeg. Erről értekezünk itt 10 éve. Aki nem látja át a geopolitikát – pótolja. Úgy hiányzik ukrajna oroszországnak min púp a hátára. A nagy ukránsimogatók nézzenek utána miket művel ez a társaság a nemzetiségekkel. -kb népirtás szintű atrocitások- a nagy amerika barátoknak pedig:
    http://www.antalffy-tibor.hu/3724-interju
    évekig lehetne sorolni a nagy disznóságokat.

  68. Én nem tudom, mit akar Putyin ( szerintem az sem, aki azt hiszi, hogy tudja), de az biztos, hogy amiket mondott, azok egyike sem az igazi ok. Viszont roppant kínos, hogy míg Oroszország köré betelepülhet az USA, addig a FÁK (már az elnevezés is tréfás) csak az atommeghajtású tengeralattjáróiban bízhat. Persze azt sem értem, hogy mi a probléma ezzel manapság, amikor már Észak-Koreának is van nagy sebességű sztratoszféra rakétája. Az viszont szintén szomszéd és kiszámíthatatlan.

    Re. 50: Nem vagyunk atlantisták, de az USA nem nyomott le minket 1849-ben,nem vert ronggyá 1914-ben nem vitte el a fiatal férfiakat és nőket „málenkíj robot”-ra 1945-ben és nem tartottak megszállva 45 évig. Az a helyzet, hogy semmi okunk szeretni őket. Örök és megbonthatatlan barátságot csak a kormányunk érez az oroszok irányába (ők sem régóta!) és természetesen a „mindig hívők”, akik mindig azt gondolják amit mondanak nekik.

  69. Re:77
    Nem tudtad, hogy Klára asszony energetikai szakember is?
    Ha nincs gáz, akkor van, ha van, akkor nincs.
    Ez a szocialista? atlantista újbeszél.

    Első lecke: olcsóbb lesz holnaptól a benzin!
    Mit is jelent ez valójában?

    Javaslom mindenkinek hogy tavasszal jól vásároljon be tűzifából/szénből, jól jöhet az még 22-23 telére.

  70. 56 – Vidal:
    A hajdan volt orosz gyűlölet sokak számára nem teszi lehetővé az objektív gondolkodást.

  71. 79. Dajtás
    Miután látszik, hogy a cél nem az ország lerombolása, az infrastruktúra megsemmisítése, ezért nem tartok attól, hogy a kőolaj, gáz, elektromos áram emiatt nem jöhetne hozzánk. Sőt, akkor újra aktiválható az ukrajnai területen jövő gázvezeték is, nem lenne szükség a nyugati irányú orosz gázszállításra (az kérdésessé is vált a ÉÁ2 leállítása miatt), ami a déli oldal kapacitáshiánya miatt lett volna.
    Inkább a ránk erőltetett szankcióktól tartok, az veszélyeztetheti az ellátásunkat.

  72. Re:81
    Pontosan erről beszélek, mert a kitermelőnek lesz gáza, tudna a csőbe gázt szállítani, de szépen túltolják a szankciós büntetést, és emiatt nem jön majd semmi.
    AZ EU-s energetikai szektor egyik alappillére a földgáz, és ha kiesik az orosz gázszállítás, akkor nem lesz elég LNG kapacitás hogy kipótolják, és az árakról még nem is beszéltünk.
    Ma egy magyar ipari fogyasztó bő 80Ft/kWh áron tudja lekötni az energiát, és ez csak az energia, erre még rámegy az alapdíj is. Nagyon sok energia intenzív gyártó most szív igazán, mert kínjában nem tudja mit csináljon, mert tervezhetetlen így a gyártás.
    Mellékesen jegyzem meg, hogy az egyik napelemes nagyker bő 25 konténer napelemen ül, és ezt eladja pár hónap alatt… Ilyen energia árak mellett nem 10 éves a napelemes rendszer megtérülése, hanem pár évre leolvadt.

  73. 82. Dajtás
    Ezt europa meg fogja szívni, nem kicsit, hanem nagyon. Amerika meg jól jár mert 1500-2000 dollár/1000köméterért fogja eladni európának. Nem fogjuk olcsón kapni.
    Ráadásul nagyon nagy csend van Irán körül. És Izrael is hallgat.

  74. Re:83
    Igazi angolszász mentalitású s.zarkavarás ez az egész, amit az ukránok/oroszok, és természetesen az EU szív meg leginkább.
    Persze újra a megmentő szerepben akar majd tetszelegni Amerika, és majd segít nekünk csupa jó szívből, és közben legombol gatyáig.

    Angol hírszerzés nagyon nyomja az infókat, hogy mi történik…
    Nem lepődnék meg, ha az ukrán katonai irányításban ott lennének „szakértőként”, pepitában az amerikaiakkal. Szinte biztos, hogy amerikai műholdas infókat megkapják az ukránok, és ezért tudnak ennyire hatékonyak lenni.

  75. Re:85-86
    Szinte kizárt, hogy ebből nem kap valami infót az ukrán hadsereg.
    Ennek is köszönhető, hogy az orosz gőzhenger kissé köhögős.

  76. 85. Ezen a flightradaron mást sem látni csak sok repúlőt ide-oda közlekedni! Rengeteg üzemanyagot fogyasztanak, környezetszennyezők, akár a túlnépesedett Föld.
    Lehet, hogy most jön a fordulat? -És megyünk egyenesen vissza a középkorba?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük