(3782) Szex

Tibor bá’ fordítása online

 

Tévhit a tökéletes leszbikus szexről

 


89. Útban a 90. felé

Ma ráakadtam egy amerikai hölgy blogjára, aki bevezetett engem (a többi blog-látogatóval együtt) a leszbikus szexszel kapcsolatos tévhitekbe. Előrebocsátom, hogy nem vagyok leszbikus (nehéz is lenne), de nem is lelem örömöm leszbikus látványban, ami viszont ritka a férfiak körében. Azonban a téma megér egy néhány órányi fordítást. Lássuk hát! A bloger: Greta Christina szövegét: (Greta Christina’s Blog – Atheism, sex, politics, dreams, and whatever. (the-orbit.net))

Szeretnék írni egy kiirthatatlan szexuális mítoszról, amiben magam is sokáig hittem. Vagyis, hogy a nők számára a leszbikus szex jobb, mint a heteroszexuális. Mert ki más tudná jobban, mi kell egy nőnek, mint egy másik nő? Ki ismeri jobban egy nő anatómiáját, mint egy másik nő? Ki tudja jobban mit jelent a szex egy nőnek, mi izgatja fel a nőt, mint egy másik nő? Na, ebből elég! Meg tudja nekem mondani valaki, hol a hiba ebben az okfejtésben? Te ott hátul az utolsó padban, aki össze-vissza forog. Szóval meg tudnád mondani, hol a hiba? Úgy van, ráhibáztál. A nők nem egyformák. Két nő nem olyan, mint két tojás. Mi nők szexuálisan nem egyformán reagálunk, az ágyban zajló tevékenység közben, nem ugyanarra vágyunk. Tehát, csak azért mert nők vagyunk, nem tudhatjuk, hogy egy másik nőnek mire van szüksége, mit szeret(ne) a legjobban. Mondok egy példát. Fiatalabb koromban néha-néha szexszeltem olyan férfiakkal, akik arra voltak büszkék, hogy ők aztán tudják, mi kell egy nőnek. Pontosabban, tisztában vannak azzal, hogy a nőkhöz gyengédnek kell lenni. Nekem pedig szex közben a fülükbe kellett üvöltenem, hogy az isten szerelmére csípd meg erősebben a bimbómat. Nem érted, e-rős-eb-ben! Na, végre. Megy ez neked, ha nagyon akarod. Minek nevezzem ezt? Hozzá nem értés, bénaság? Nem ezek túl durva megfogalmazások. Mondjuk inkább, ideiglenes tapasztalatlanság. Természetesen ez nem csak férfiakra vonatkozik. Korai leszbikus tapasztalataim egyértelműen bizonyították, hogy a nők nem feltétlenül értenek a nőkhöz. A legelső élményem egy nővel lehangoló lett volna, ha történetesen nem találtam volna viccesnek. De még ennél is lehangolóbb lenne, ha elmaradt volna a happy end, pontosabban az egész életemre kiható siker. A leszbikus szexszel kapcsolatban rengeteget tanultam (és ha már itt tartunk, akkor a heteróval kapcsolatban is) és jóval többet tudtam meg, mint amennyit húszas éveim elején tudtam. Mert a legfontosabb, hogy megkérdezzem a partneremtől, „hogy szeretnéd?”. Ugyanis, ez a lényeg.

Minden ellenkező híresztelés ellenére, nem úgy születünk, hogy pusztán ösztöneink után menve, minden a legnagyobb rendbe legyen. Egészen pontosan, fogalmunk se lehet, hogy akivel éppen szexszelünk, mi után sóvárog, ha nem kérdezzük meg. Most jön a meglepetés. Bizonyíték van arra, hogy leszbikusok és meleg férfiak általában jobban kielégülnek, mint a heteroszexuálisak. [lásd: Masters and Johnson: „The Curious Coupling of Science and Sex”] De, ha a témában mélyebbre ásol, akkor kiderül, a tényleges ok nem az, hogy a leszbikusok jobban ismerik partnerük fizikai felépítését (ugyanez érvényes a melegekre is). Valójában éppen az ellenkezője az igaz. A kimutatás szerint az ok az, hogy a homoszexuális aktust a felek nem kapkodják el. Jobban odafigyelnek a partnerük igényére és társuk élvezete „átragad” rájuk. Parasztosan szólva, élvezik, hogy a másik élvez. Sokkal valószínűbb, hogy a csendes hallgatás helyett beszélnek egymáshoz, és a tevékenykedés során közlik a másikkal, hogy mi jó és mi nem jó nekik. Kedves hallgatóim, eljutottunk tehát oda, hogy ha a leszbikus szex tényleg jobb, mint a heteró, akkor az nem azért van, mert egy nő tudja, hogy egy másik nő mit szeret, hanem azért, mert a leszbikusok nem sajnálják az időt és megtapasztalják, hogy partnerük pontosan mit akar. Természetesen a női és a férfi szexuális igények között óriási különbség van, egy percig se akarom tagadni. Általában egy nőnek több időre van szükség a teljes izgalmi állapot eléréséhez. Általában egy nőnek több időre van szüksége ahhoz, hogy orgazmusa legyen. Általában egy nőnek kevésbé elég a puszta behatolás. Általában egy nőnek nem csak fizikai, hanem érzelmi stimulusra is szüksége van, stb. A női és a férfi nemi szerve természetesen különbözik egymástól. És ha nem is lenne kulturális hatás arra vonatkozólag, hogyan „illik” egy nőnek és egy férfinek viselkedni, a genitáliák különbsége akkor is létezne. Ha tehát akár férfi vagy, akár nő és a partnered akár férfi, akár nő, ha jól akarsz szexszelni, akkor egy kis anatómiai ismeret a nemi szervekkel kapcsolatban nem árt.

Végül pedig a nők éppen úgy nem születnek szex-szakértőknek, mint a férfiak. Éppen ezért, ha tényleg meg akarod tudni, hogy mit szeretne egy nő, akkor kérdezed meg azt a nőt, amelyik éppen az ágyadban van. Vagy azt, amelyiket felraktál a konyhaasztalra, hozzákötözted az ajtófélfához, rajtad áll és korbács van a kezében, vagy a padlón fekszik és a fejed a combjai között van. Szóval én nem szabom meg, hogy hol.

Most egy kicsit félve átveszem a szót Grétától. Kedves feministák, ilyen cikkek írásához vezet a feminizmus. És persze a folyamatnak még nem értünk a végére. Jó éjszakát, szép álmokat! Tibor bá’

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

71 gondolat erről: „(3782) Szex

  1. Szerintem az alábbiak élesebb fényt vetnek a feminizmusra, mint a némi fanyalgással , de mégis lefordított és publikált cikk :

    https://telex.hu/kulfold/2022/02/16/eletfogytiglan-helyet-harom-evet-kapott-a-pakisztani-ferfi-aki-megolte-hugat

    Hogy mit élvez jobban azt mindenki kinyilatkoztathatja, de ez a nyilatkozat senki másra nem lesz érvényes. Két különböző személy szex élmény intenzitása nem összehasonlítható, bármennyire is szeretnénk.
    Talán ilyen olyan jelekből, valószínűsíteni lehet, az élmény minőségét.

  2. Arról már lehetett itt olvasni, hogy mi válthat ki/aktivizálhat homoszexualitást férfiakban: egy rendkívül szigorú apa, és/vagy egy extrém módon „anyás” anya.

    Nőknél mi lehet ilyen tényező? Rendkívül férfias anya, és/vagy extrém módon pipogya apa?

  3. 1 – Mosógépszerelő:
    Az, hogy a mindennapi fordítás nem nyitja meg a bukszádat (majd adakoznak helyettem mások), az elnézhető, de hogy belekötsz az pofátlanság.

  4. 1. Mért, szerinted mit mond el a feminizmusról az, hogy a fejlett világot bomlasztják azután is tovább, hogy már mindent felszámoltak, ami ellen eredetileg elindultak, ahelyett, hogy a középkori muszlim országok nőgyilkosságaival foglalkoznának?

  5. A cikk állításait megerősítem.

    Nekem másfajta tévhiteim voltak a szexszel kapcsolatban eretetileg: azt hittem, hogy az magától, mindig jó. De a konklúzióm ugyanez: tanulni kell, a szexet is, egymást is, oda kell figyelni egymásra, beszélni kell róla, és akkor lesz jó.

  6. 4
    Kedves Ábel

    Minden ideológiát lehet kártékonyan és ártalmasan átültetni a gyakorlatba.
    A feministák között is vannak szélsőséges fanatikusak.
    Méltatlan egy közösséget a legeslegrosszabb tagjai alapján megítélni.
    A patriarkális társadalmak igazságtalanul bánnak a nőkkel !
    A terhesség, szülés, kisgyermekgondozásért cserébe, kisebb ezekben a társadalmakban a hatalmuk,megbecsültségük, sokszor alattvalók.
    A világon cirka 2,5 milliárd nő él még mindig apajogú társadalmakban.

  7. 6 Nagyon ajánlom Bedő Imre könyveit a patriarchátus kapcsán! Kiderül belőlük, hogy az általad vázolt kép a patriarchátusról, amit a feminizmus alakított ki, csaknem teljesen hamis.

    Pontosan erről van szó, hogy ezt a képet a legeslegrosszabb, marginális kisebbség alapján alakították ki.

    A valóságban a patriarchátus nem férfiuralmi, hanem férfimotivációs rendszer. Arra szolgál, hogy a férfiakat rávegye arra, hogy messze kilépjenek a kényelmi zónájukból, és nagyot építsenek a gyerekeik jövője érdekében, olyan áldozatokat hozzanak, amiket egyébként nem hoznának. Kulcseleme a házasság, amiben majd’ minden férfinak jut egy feleség, akitől gyerekei lehetnek, akiket biztosan tudhat, hogy az övék. Ezzel kezdődik az, hogy érdemes áldozatot hoznia a saját gyerekeiért.

    Hiszen ha nincs gyereke, vagy nem tudja, hogy tényleg az övé-e, mért is vállanla áldozatot?

    Ennél persze sokkal többet is mond, jobban alá is támasztja, csak röviden vázoltam a fő gondolatot.

  8. A patriárkátus legalább 7 000 éve
    – ennyi idős a legrégibb írásos régészeti lelet –
    uralkodó nemi szerepeken alapuló közösségi berendezkedés.
    Nyilván nem véletlenül !
    Akkor kezdett el repedezni, amikor új körülmények miatt, a nők milliói döntöttek úgy, hogy ők nem szülnek.De legalábbis, egynél több gyermeket nem.
    A nő azért volt „másodrendű” a múltban és azért „másodrendű” a világ minimum kétharmadán ma is, mert anya. (…. mivolta ezt garantálja)

    Szóba hoztam a feminizmus mellett a rasszizmust is, itt egy kis olvasnivaló erről.
    https://index.hu/velemeny/2022/02/16/ellenrasszizmus-es-kepmutatas-puzser-robert-publicisztika/

  9. 8 Van az 10 000 is! Ha írást nem is találtunk olyan régit, régészeti leletek vannak.
    Ez egy működő rendszer. Kár, hogy feladtuk.

    Zseniális ez a Puzsér cikk is, egyébként. Köszi!

  10. 10

    Tegnap olvastam – érdekelne, hogy ez tudományosan valóban bizonyított e –
    hogy az első fanyélre kötözött kőhegy, kvázi lándzsa félmillió éves.
    Tudatosan konstruált eszköz.
    Nekem ezt, bevallom egy kicsit nehezemre esik elhinni.
    De ez az én problémám.
    Tehát,ha ez mégis igaz, akkor a patriarkátus már 500 000 éves.

  11. 10 Csak a Homo Sapiens 200 000 éves. Az első lándzsakészítő emberelőd simán lehet 500 000 éves. De mért lett volna az patriarchátus? Valószínűleg vadásztak-halásztak-gyűjtögettek, és egyáltalán nem biztos, hogy ezt monogám párkapcsolatokban tették.

  12. A partriárkátus és a monogám nem szinonímák.
    A patriárkátus a férfi nagyobb hatalmát jelenti.
    Most egy kicsit elbizonytalanodtam, mert egy biológus barátom arról tájékoztatott hogy a vadászat kevésbé felelt a horda élelmezéséért mint a gyűjtögetés.
    A vadászat többször volt eredménytelen mint eredményes.
    Jelentősége a köztudatban túlértékelt.
    De a férfi nagyobb testi ereje, élelemosztó hatalma nélkül is, a vadászzsákmány felett, akkor is pont elegendő lehetett a nagyobb hatalmához.

  13. Vannak témák, amelyeknél nehéz objektivitást találni. Az apajogú társadalom pont egy ilyen téma. Éles ellenzői 7000-10000 éves múltról beszélnek, ami messze nem a valóság. Valóságot évmilliókban lehet mérni. Bizonyíték? Nos, az állatvilágban közismert fogalom az alfa hím. De maradjunk az homo sapiensnél.

    Eltekintve a legújabb kortól, őseink termelékenysége meg se közelítette a mait. Ha csak a magyar paraszti múltra összpontosítunk, megállapítható, hogy a hajnaltól késő estig tartó munka volt a mindennapok lefutása. Miért? Azért mert a számos teendő ezt megkívánta, ha életben akartak maradni.

    Nehéz, mostoha körülmények közötti élet megköveteli a szigorú praktikum követést. Nincs helye a lacapacázásnak. A feleség nem nyújtózkodhat napestig a pamlagon, simogatva a kék masnis cicust, hanem markot kell szednie, meg kell etetni a disznót, és enni kell adni a szántásból hazajött férjnek. Nem lehetnek hülye ötletei, mert azzal veszélyeztetné a család túlélését, amiért a férj felel. Ahhoz, hogy kialakuljon egy feminizmus, ami megkérdőjelezi a férj dominanciáját, a termelékenységnek a mai szintre kellett felszökni.

    A szokás nagy úr. A feminizmus győzelméhez az út hosszú és keserves lesz. Hogy sikeres lesz-e, azt nem lehet megmondani. Az biztos, hogy nem csak a férfi lesz a vesztes, hanem a nő is, esetleg még jobban. A női forradalmat Mosógépszerelőknek felesleges segíteni, elboldogulnak ők férfi segítség nélkül is. Bár, már egyesek szívesen visszafordulnának.

  14. 12 Félmillió éven keresztül, a Föld legkülönbözőbb régióiban, elég valószínűnek tartom, hogy az emberek különböző csoportjaiban mindenféle formát kipróbáltak az együttélésre és az élelemszerzésre is. Ahol vad volt több, ott inkább vadásztak, ahol gyökér és gyümölcs, ott inkább gyűjtögettek.

    A férfi testi ereje mindig is lehetőséget adott egyfajta dominanciára, de nagyon lényeges kérdés, hogy a párosodásra való jog hogyan volt elosztva. És de igen, ez, a monogám házasság teszi a patriarchátust azzá ami.

  15. A férfiuralom szükséges és elégséges garanciája a sokgyermeket szülő nő.
    Ha ezt megváltozik ,ha a nő csak 1 vagy 1 gyermeket sem szül, akkor megjelenik a horizonton a férfihegemónia vége.
    A jelenség a világ modernebb felén évtizedek óta tapasztalható.
    A nő már nemcsak terhes, szoptat, pelenkázik, főz,mosogat , bevásárol, takarít , hanem világhírű művész, tudós vagy államelnök.
    Ez egy jelenség, egy tapasztalható tény !
    A tényeket pedig nem érdekli hány ember tetszését vagy nemtetszését váltják ki.

  16. Ábel

    A muszlim többnejűség még erősebb férfiuralmat biztosít.
    A monogámia nem feltétele a patriárkális, apajogú férfiuralomnak.

  17. 13 – Ezért szeretlek, Tibor bá! Ezért az egészséges realizmusért!

  18. 16 – Definíció kérdése.

    Ha a patriarchátus alatta a férfiuralmat érted, akkor tényleg az az iszlám is, sőt mára szinte csak az.

    Én viszont Bedő Imre gondolatmenetében mozgok, ami viszont férfimotivációs rendszerként tekint az elmúlt 10 000 év patriarchális rendszereire. Na, ennek már nem jó a muszlim többnejűség, mert kiválasztott keveseknek ingyen, korlátlan szexet ad, ami nem motivál, a többség közül meg soknak nem jut feleség, ami megint nem motivál.

  19. 17 – Ábel:
    Aki a realizmusnak hátat fordít, vagy nem képes átvenni, az ha nem is van totális bukásra ítélve, de az elfogadhatónál keservesebb életre van száműzve.

  20. Hát az én bajom nem a feminizmus – patriarchátus, hanem a pszichopaták, de azok bärmely nemnél. Azokból lett egyre több, megtapasztaltam. Ìgy nem nagyon fog nekem/felettem dumálni már senki.

  21. 20 – Tia:
    Ezelőtt 60 évvel egy (szabvány) oldal fordításért én 13 forintot kaptam. Az akkori feleségem franciából fordított angolra, ő 52 forintot kapott. A világ legtermészetesebb dolga volt, hogy én főztem, mostam, porszívóztam, stb. Szülni persze nem tudtam, az megmaradt a feleségem munkakörének. És én ebben nem voltam unikum. De ilyesmiről nincs szó a feministák részéről, csak a férfi uralomról.

  22. 19.

    Régi jól bejáratott cinikus reflex , a gonoszságot, az önzést, az embertelenséget, az együttérzés hiányát , realizmusnak nevezni.

  23. 22. Bla-bla. Mégis, szerinted Tibor bá 13-as hozzászólásából mi az, ami nem felel meg a valóságnak?

    Nem kell mindent szeretni, ami van, de letagadni a világ létező jelenségeit és összefüggéseit csak azért, mert nem tetszenek…

  24. 22 – Mosógépszerelő:
    Azért már nem menjünk le arra a szintre, hogy beee, az én apukám erősebb.

  25. 23.

    Mintha éppen most, éppen itt, lenne tagadás tárgya, a nők itt ott bizony igen sanyarú helyzete.
    ” A nők helyzetével minden rendben van,csak néhány kényszeres megmentő = izgága f@szkalap nyomja ezerrel a feminizmust „

  26. 25: Mert alapvetően nem a nők helyzete sanyarú általában, hanem a szegény emberek helyzete.

    Az összes negatív statisztikát a férfiak vezetik: magasabb az öngyilkosok aránya, a nehéz fizikai munkát végzők aránya, az emberölésben meghaltak aránya, az alkoholisták, a drogosok, a szellemi fogyatékosok, a nyomorban élők, stb. Alig lehet olyan emberi nyomorúságot mondani, ami ne súlytaná a férfiakat erősebben.

    A muszlim országok a kivétel, ahol tényleg durva igazságtalan elnyomásban élnek a nők.

  27. 26.

    Értem és köszönöm , nem tudtam.
    Szerinted, akkor a modern világot leszámítva, nincs is másodrendű helyzetben a nő ?
    Nem kap ugyanazért a munkáért
    – a modern világban is -alacsonyabb bért ?
    Nem igaz talán, hogy sokkal kevesebb nőt találhatunk ,a hivatalok , a közigazgatás ,a vállalatvezetés , a művészetek , a tudomány ,a politika ,az egyetemi tanárok, mérnökök , szakértők , prominensei, rangosabb személyei között ?
    Majdnem kifelejtettem a felsorolásból, a legmagasabbra értékelt szakmát az orvost.

  28. 27 Ahogy sokkal kevesebb nőt találunk a kőművesek, kubikosok, kőtörők, aszfaltozómunkások, kaszások között is. Valahogy mégse verik az asztalt, hogy szabad ég alatt nehéz fizikai munkát akarnak végezni tömegesen.

    A hivatalokban, közigazgatásban, művészetekben, orvosok, egyetemi tanárok között nem látok különbséget. A politika is zárkózik fel.

    A mérnökök között azért jellemző a férfitúlsúly, amiért az ápolók és tanárok között a női: a férfiakat inkább a dolgok érdeklik a nőket inkább az emberek. Most menjünk oda néhány tanárnak/ápolónak készülő nőhöz, és kötelezzük őket kvótával, hogy legyenek inkább mérnökök/kőmüvesek, csak azért, hogy valami valóságtól elrugaszkodott ideát beteljesítsünk? Miközben se kedvük nincs hozzá, se vélhetően jó képességeik?

    A nagyvállalatok vezetői meg sokszor azok az emberek, akik felépítették azt a vállalatot olyan sikeresre. Világos, hogy valami vagyonból indultak ők is, de akadnak vagyonosak a nők között is. Mért nem építenek fel ők is egy-egy szupersikeres vállalkozást? Mért van az, hogy a leggazdagabb nők mind a férjüktől kapták a vagyonukat, válás útján?

  29. A férfi megy (rendszerint az utcára), a nő – persze – marad (a lakásban).

    Egyre az járt a fejedben,
    Hogy lehetnél a helyemben,
    És látod, valóra vált,
    Látod, átlépheted a határt

    Olvasni tudtál a szememben,
    Hajnal hasadt a fejedben,
    S én tudtam, nem megy tovább,
    Már sajnálom, talán, ó milyen kár

    Az első éjszaka nélküled,
    Csak az első volt nehéz,
    És aztán már csak az ital volt kevés

    Lakáscímek a zsebemben,
    A helyzet kulcsa a kezemben,
    De hol az a hely, hol az a zár?
    A helyzet régóta ismerős már

    Az ágyat, a könyveket itt hagyom,
    Ne légy zavarban, én nem mutatom,
    Nincs semmi baj, nincs harag,
    Tudod, a férfi megy, a nő pedig marad

  30. 28.

    „Mért nem építenek fel a nők is egy-egy szuper sikeres vállalkozást ?”
    Bizonyára azért akad még erre is, egy egy nem kimondottan tipikus példa.
    Mert terhesek , szoptatnak ,szopnak ,szülnek , pelenkáznak, háztartást vezetnek, gyermekeikre vigyáznak.

    „Mért van az, hogy a leggazdagabb nők, mind a férjüktől szerezték a vagyonukat, válás útján?”

    Mert a nők – úgy tűnik a felsorolt okok miatt – csak ezen a módon tudnak nagyobb vagyonhoz jutni.

    Igazságtalannak tartom, hogy a nők státusza, fizetése, hatalma, megbecsültsége, rangja az egész világon alacsonyabb a férfiénél.

    De abban meg neked van igazad, hogy az öregség és a halál is igazságtalan.
    Kvázi vannak megváltoztathatatlan, igazságtalanságok az életben.

  31. 30 Azért bőven vannak olyan nők is, akik nem szülnek, vagy csak egyet-kettőt, és bőven lenne idejük karriert csinálni. Sokan csinálnak is. Nálunk, a cégnél is akadnak nők a közép- és felsővezetésben is.

    Én is igazságtalannak tartom, hogy a nők általában kevesebbet keresnek, ugyanazért a munkáért is sokszor, és sokszor nem jutnak hozzá a magasabb pozíciókhoz.

    Azért azt is látni kell, hogy ez nem valami gonosz összeesküvés eredménye, hanem a biológia és a szabad piac természetes következménye. Onnantól kezdve, hogy az állásokat nem az állam adja, nem meghatározott táblázatok alapján, a munka áru lesz, és az árára a piaci törvények érvényesülnek. Ha valakiről nem lehet tudni, hogy mikor tűnik el néhány évre, majd utána bármikor elrohanhat, amikor a gyerekével van valami, akkor ő mint munkavállaló kevesebbet fog érni a munkaadónak, és ezeket a rizikókat valahogy beárazzák. És azt se felejtsük el, hogy sokszor maguk a nők azok, akik elfogadják az alacsonyabb fizetéseket, ezzel leszorítva a piaci árakat.

    A vállalatalapítás viszont sok nő előtt nyitva álló lehetőség, és a saját cégében senki nem fogja elnyomni.

  32. A feminizmus az elnyomásból fakadt. Más a szerepe a nőnek és más a férfinak.
    A mai világban azért a törtetés, a harc alapú gazdaság dívik, mert férfiuralta társadalom van. Ergo ez már beteges. Hogy a francba tudna érvényesülni itt egy nőies nő?! Ha igen, akkor meg is lehet nézni a „masculina” lelkivilágát.

    Ha matriarchális társadalom lenne, akkor valószínű az békésebb is lenne. Akkor azonban más problémák merülnének fel. Egyszerre kell a családi tűzhely „táplálása”és a harcos energia, vagyis egyensúly kéne. Van a családoknak egy belső és egy külső (a világ felé) élete. A belső a nő feladata, a külső, a szerzés, a megfelelő körülmények kialakítása pedig a férfié.
    Itt ebben a világban mindkét energiamintázat jelen kell legyen. Evilági szabályok szerint kell játszani. Felsőbb régiókban mások a szabályok.
    Itt azonban bármelyik fél kerül a pulpitusra a harmónia természetét kissé figyelmen kívül hagyja(a nők sokkal kevésbé, természetükből adódóan). Egyszerűen szólva nem értjük a folyamatokat és az önérvényesítés mindent tarol.

    A szexben is ez a lényeg, az ellentét, mely egyesül és egységgé lesz. Hálaistennek csak a koitusz idejére! 🙂

    Balázs! Ne blablázz már annyit, nem muszáj mindenhez hozzászólni.

  33. 31 – Ábel:
    Eszembe jut: a 80-as években sokat jártam Vasedény boltokba. A Lenin krt.-on lévő Vasedényben ki volt írva hatalmas betűkkel, hogy férfi eladok maximálisa 50 kg-ot, női eladok pedig csak 20 kg-ot emelhetnek. A sporteredményekből az adódik, hogy a nők csupán 10 százalékkal teljesítenek a férfiak alatt. Itt a különbség 150 %. Ez egyfelől megmagyarázza, a férfiak mért halnak meg korábban. Másfelől azt is, hogy mért kapnak a nők alacsonyabb fizetést. Egyszerűen nem végeznek azonos munkát.

  34. Egyszerűen nem végeztek azonos munkát a Vasedény boltokban,
    a 80 – as években.
    Ezt nem vitatom.
    Vajon milyen atitüdökre utalhat az, ha valaki mindig a nők javára, más meg mindig a nők rovására érvel ?
    Esetleg az első esetben a hála, a másodikban az ellenséges érzés, a bosszúvágy
    viszi a prímet, vagy ez csak a naiv széplélek és a realista hozzáállás a témához ?

  35. A Vasedény: a mentőknél is meg van adva mennyit emelhet egy nő, ezért nem szeretik a női mentőápolókat, csak az orvosnőket mentőn. Valakinek emelni is kell, és az a férfi mentőápoló lesz..

    Tibor bá`

    Fiatalodsz! A profilképednél ez szerepel: „91.útban a 90.felé.” Valamit tényleg nagyon tudsz..érdemes itt figyelgetni.. 😉

  36. 27. Mosógépszerelő

    Az orvos mindig férfi. Ha orvos-t ír/mond valaki, azonnal férfire gondol. Utolsó éves orvostanhallgatók (férfiak és nők is) visítanak FÉRFI orvosért ha vmit nem tudnak kórházi szituban. Hogy orvosnő is jöhetne és tudhatná..
    Aki pedig engem nem ismer személyesen csak elbeszélések alapján, aztán megjelenek, akkor általában átnéznek rajtam. Nem is gondolják hogy én lennék én. Majd amikor bemutatkozás után kiderül, volt hogy jött az őszinte kinyilatkozás: „Azt hittem vmi vén k.rv. fog jönni”.
    Szoktam mondani hogy nyugalom, még van időm, előfordulhatok majd akár úgy is.. 🙂

  37. 35 – Tia:
    Erre szokás mondani, hogy a nyomda ördöge. Itt nincs nyomda, tehát az én ördögömről lehet szó. Minden esetre köszönöm a figyelmeztetést. Korrigáltam. A világért se akartam magam öregíteni. A 91.-et még meg kell érnem.

  38. 90 – et akartál mondani ugye ?
    🙂

  39. 36 – Tia:
    Az 1940-es évek végén 4-szobás lakásban laktunk. Hogy ne igényeljék ki valamelyik szobát apám egyik vidéki barátjának a 30 feletti feleségét odavette, aki a háború miatt félbeszakadt egyetemi tanulmányait folytatta orvosi szakon. Lili néninek hívtam 14 évesen. Jóban voltunk, mert nem volt gyereke, és szívesen törődött velem. Aztán eladtuk a lakást és Lili néniről nem hallottam többet. Az 1990-ea években kigyógyíthatatlan torokfájásom volt. Apám elvitt a Vörösvári úti rendelőbe, aminek építésekor ő volt a műszaki ellenőre, és kebelbelinek számított. Nagy ravaszul bevitt az orr-fűl-gége rendelőbe, ahol összefutottam a hajdani Lili nénivel, jóval a nyugdíj kor felett. Megtapasztalhattam a mindenen túllépő hatalmas reverenciát, ami övezte, és amit ő teljesen természetesnek vett.

    Néhány éve a herezacskóm iszonyatosan viszketett. Pár napig tűrtem, a végén elmenem a bőrgyógyászatra. Történetesen egy nagyon idős nővel találtam magam szembe. Előadom a panaszom. Azt mondja tolja le a nadrágomat. Másfél méterre ált tőlem és mutatta: csináljon így vagyis a péniszemet toljam félre. Félre toltam. „Felöltözhet” és a kezembe nyomott egy vényt. Egy kenés után elmúlt a viszketés. Értette a dolgát.

    Ki az a hülye, aki fél az orvosnőktől?

  40. 34 – Én a magam részéről nem a nők rovására érvelek, hanem a tiedre, a cherrypickingre, a valóság szisztematikus elferdítésére és a társadalom rombolására.
    Ellenséges érzés és bosszúvágy? Nevetséges vádaskodás.

    Tia, ez az „orvosnő” szerintem egy germanizmus, magyarban a szavaknak, foglalkozásoknak nincs neme. Egy orvos ugyanúgy lehet nő vagy férfi. Legfeljebb a megszólításban jön elő, hogy „Doktor úr”, vagy „Doktornő”.
    Egyébként pontos számokat nem tudok, de érzésre engem legalább annyi női orvos kezelt már életem során, mint férfi.

  41. 40. Ábel

    Így, ni:
    „Találós kérdés: Az apa meg a fia utazik a kocsiban. Autóbalesetet szenvednek. Az apa meghal, a fiút meg kell műteni, de azt mondja az orvos nem műthetem meg, hisz ő a fiam. Hogy lehet?”

  42. 42. Mosógépszerelő

    Így van. Viszont elég sokan nem szokták érteni, mert az orvos nekik pasi és kész..

  43. 43 – Tia:
    Ez nyelvészet. Egy kicsit értek hozzá. Az orvos valóban férfi. Ugye az OK, hogy „bírónő kérem szeretném előterjeszteni….” vagy „tanárnő kérem én készülten”. Ezzel szemeben az „orvosnő” elsorvadt, de tudat alatt létezik. Az ápolóval sincs baj, mert van ápolónő. A szomszéd/szomszéd asszony is OK. A kalauz/kalauz nő már sántít egy kicsit. De a katona/katonanő is rendben van. Csakúgy mint a szakács/szakácsnő. A nyelv megy az emberek gondolatvilága után.
    Az én időmben „házias” volt az a nő, aki példás rendben tartotta a lakását, jól főzött, stb. Aztán a gebin időben valaki kiírta, hogy házias ételek, amitől nekem a hajam az égnek állt. Ma már mindenki használja.

  44. Azt kell mondani a bíróságon – legjobb ismeretem szerint – hogy :
    – Tisztelt bíróság.
    Ha valaki azt mondja, hogy :
    – Tisztelt bírónő.
    Azt kijavítják.
    Attól függ mikor és hol mondod.

  45. 44. Tibor bá`

    A doktornő megszólítás megoldja a problémát. A nővérke titulus nem nagyon, de belefutottam már abba is, hogy elnéztek.. 🙂

    45. Mosógépszerelő

    Na ezért van a bíróságokon mindig ügyvédem. Csak a „táncrend” miatt kell, hogy tudjam mikor és hogyan lehet megszólalni..

  46. 36.Tia
    …”Majd amikor bemutatkozás után kiderül, volt hogy jött az őszinte kinyilatkozás: “Azt hittem vmi vén k.rv. fog jönni”…”
    Ki az a bunkó állat, aki ilyesmit képes mondani neked? Meg kellene fontolnod, kikkel állsz szóba…szmájli.

  47. Én mindig egy nőorvos-nő férje szerettem volna lenni. 🙂

  48. 47. balint

    Nagyon fiatal lány volt aki levénk.rv.zott.
    Azt hogy kivel álljak szóba, már én is átgondoltam, csak más okokból 🙂

  49. 34. kékkel írt betoldás
    Nekem az a benyomásom, hosszú évekre visszatekintő tapasztalatom, hogy a feminizmussal – amelynek vannak vadhajtásai is – kapcsolatos diskurzusokban,
    ezek az un. „realista” megközelítések, mindig a nőkre rossz fényt vető, velük többé vagy kevésbé ellenséges hozzászólásokban öltenek testet.
    ( a férfi megy az utcára, a nő marad lakásban )

  50. 51 – Mosógépszerelő:
    1) A férfi megy, a nő pedig marad annyira általános, hogy a Bikini feldolgozta, és tízezrek tombolva éneklik velük együtt.
    2) Feminista vitában (például te) a feministák oldalán állóknak válaszként csak természetes, hogy a másik oldalra kell rámutatni. Ha egyetértenék veled, akkor nem szólalnék meg.

  51. 53 & 54:
    A muzulmán vallás szerint a nőnek nincs lelke. Ha muszlim lennél, neked is tök természetes lenne, ami ellen most felemeled a szavad.

  52. Igazad van, ha sorozatgyilkos lennék, akkor természetes lenne számomra a gyilkosság.
    Ha náci lennék, akkor helyeselném a holokausztot.
    Ha férfisoviniszta lennék, akkor örök kívánatos rendnek tartanám a pátriárkátust.
    Ha áramszedőm lenne akkor pedig még villamos is lehetnék.
    Ha inkvizítor, akkor helyeselném emberek megkínzását Krisztus nevében.
    Ha Usa rajongó akkor védelmezném azt a 30 háborút amit a II. Világháború vége óta indítottak.
    Ha torreádor lennék, akkor helyeselném a bikaviadalokat.
    Ha strici lennék áldásosnak gondolnám nők futtatását.
    Ha kokainbáró lennék akkor a droghasználat mellett érvelnék.
    Elég volt vagy mondjam még ?

  53. 56 – Mosógépszerelő:
    A világot nézheted a saját szempontodból, de akkor állandóan tévedni fogsz.

  54. Mindenki azt hazudja magának hogy ő objektív és reális.
    Ezzel szemben természetesen mindenki többé vagy kevésbé szubjektív.
    Jómagam csak kiállok azokért az értékekért, amikben hiszek.
    Mi mást is tehetnék az Értelmes emberek fórumán ?

  55. 60 – Mosógépszerelő
    Bameg! Akkor mit kekeckedsz? Ha a nőnek nincs lelke, akkor olyan mint egy állat. Tehát bánhatsz vele úgy mint egy haszonállattal. Mi a fenéért akarsz kiállni? Legyen mindenki keresztény?

  56. Mit is válaszolhatnék erre ?
    Akkor oké, hiszen a nőknek nincs lelkük.
    Nincs kiért kiállni, csak haszonállatok.
    Allah Akbar !
    Insallah !

  57. Határozottan azt gondolom , hogy a könyörtelenség , a kegyetlenség , a barbárság , az igazságtalanság, az önkény ellen érdemes kiállni !
    Ettől lesz jobb a világ !
    Hogy ez nem mindig reális ?
    Nem baj.

  58. 55 „A muzulmán vallás szerint a nőnek nincs lelke.”
    Erre tudnál valami forrást idézni igazolásként? Én úgy tudom, hogy ez az állítás nem igaz, így a rá épített érvelésed alaptalan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük