(3773) Röhögjünk együtt

Fogalmam sincs ki a szerző

Önnek van két tehene

KERESZTÉNYDEMOKRATA: Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. Ön megtartja az egyiket és szegény sorsú szomszédjának ajándékozza a másikat. Rögtön utána máris nagyon sajnálja, amit tett.

SZOCIALISTA: Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. A kormány elkobozza egyik tehenét és átadja a szomszédnak. Ezután törvénnyel kötelezi Önt, hogy állattenyésztési szövetkezetet alapítson a szomszéddal a termelés növelésének érdekében.

SZOCIÁLDEMOKRATA: Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. Emiatt Önt bűntudat gyötri, mert sikeresebb a szomszédnál. Ezért olyan kormányt választ, amely az Ön teheneit megadóztatja. Emiatt el kell adnia az egyik tehenet, hogy az adót ki tudja fizetni. Az Ön által választott kormány a behajtott adóból vesz egy tehenet és szomszédjának ajándékozza. Ön nagyon jóravalónak, becsületesnek és igazságosnak érzi magát. Koncz Katalin énekel Önnek.

LIBERÁLIS SZABAD DEMOKRATA: Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. Na és?

KOMMUNISTA: Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. A kormány elkobozza mind a kettőt, a tejüket pedig Önnek árusítja. Ön órák hosszat sorba áll a tejért. Az megsavanyodott.

KAPITALISTA: Önnek van két tehene. Ön eladja az egyik tehenet, bikát vesz a pénzen és csordát tenyészt.

EURÓPAI UNIÓ: Önnek van két tehene. Az EU átveszi mind kettőt és fizet érte Önnek kártérítést, levágja az egyiket, megfeji a másikat és ezért is fizet Önnek kártérítést, majd a tejet a tengerbe önti. – és közben mindennek ellenértékét PÉNZMOSÁSSAL az USA-val rendezi.

NEMZETI DEMOKRATA: Önnek van két fehér tehene. A szomszédnak egy, de az barna. Ön egyletet alapít amely hetenként háromszor ülésezik a kocsmában és szidalmazzák a más színű teheneket valamint azok tulajdonosait. Közben az Ön tehenei éhen döglenek.

ZÖLDEK: Önnek van két tehene. Ön lelkiismeret furdalásokkal küszködik, mert a tehenek metángáz-termelése okozza a földgolyó felmelegedését. A tetejébe legelés közben ritka rovarfajokat taposnak össze. Le kellene tehát vágni a teheneket és vegetáriánussá válni. Dehát a tehenek is a Természet részei, nem lenne szabad bántani őket. Ön ezzel az iszonyú dilemmával vívódik. Ön megkérdezi a pártvezetőséget, mit tegyen? A vezetőség válasza: „Önnek igaza van!”

FRANCIA VÁLLALKOZÁS: Önnek van két tehene. A szomszédnak is kettő. Együtt szerveznek útlezárásos sztrájkot, mert hármat akarnak. Aztán ebédszünet van. Az élet szép.

OLASZ VÁLLALKOZÁS: Önnek van két tehene, csak épp nem tudja pillanatnyilag, hol vannak. Elindul megkeresni őket, de közben meglát egy gyönyörű szép nőt. Ebédszünet. Az élet szép.

BRIT VÁLLALKOZÁS: Önnek van két tehene. Mindkettő kergekóros.

TÖRÖK VÁLLALKOZÁS: Önnek van két tehene. A kormány ellopatja mindkettőt, majd közli Önnel, hogy a kurd szomszédja volt a tettes. Ön ezért agyonlövi a kurd szomszédot és Önt lesittelik. Amíg Ön ül, a kormány két tehenet ajándékoz az Ön családjának, mire összes családtagjai többször újraválasztják a kormányt.

GÖRÖG VÁLLALKOZÁS: Önnek van két tehene. Meg akarja számolni őket, és közben becsúszik egy nulla. Ön 1000%-os növekedést jelent Brüsszelbe és további 200 tehénre kap hitelt. Ön a hitelbe kapott pénzt nyugdíjként átutalja több ezer halott ismerőse rokonainak. Az EU teheneket kölcsönöz Önnek, hogy legyen miből fizetni a hitel kamatait. Ön tüntetni megy és piszkos náci fasisztának szidalmazza a tehén kölcsönző országokat.

HINDU VÁLLALKOZÁS: Önnek van két tehene, a szomszédnak csak egy. Együtt imádják mind a három szentet.

ROMÁN VÁLLALKOZÁS: Önnek volt két tehene. Ellopták.

MAGYAR VÁLLALKOZÁS: A szomszédnak van egy sovány tehene. Dögöljön meg !

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Egy gondolat erről: „(3773) Röhögjünk együtt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük