(3763) COVID kontra alkohol

Tibor bá’ fordítása, figyelem felkeltése online

 

Úgy tűnik a COVID-19 kockázata változik attól függően, hogy mit iszunk

Kínai kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a különböző, alkohol tartalmú italok milyen értékben változtatják meg a COVID-19 fertőzés kockázatát. Erről az alábbi URL-en lehet tájékozódni. Én pedig röviden összefoglalom a lényeget.

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2021.772700/full

Vörösbor (mérsékelt) fogyasztása védelmez a COVID-19 ellen. Ezzel szemben a sör és almabor fokozza a fertőzés veszély, függetlenül az alkohol tartalomtól és az ivás gyakoriságától. A ritkán fogyasztott (heti 1-2 pohár) szeszezett bor nyújt védelmet a COVID-19 ellen. A gyakran fogyasztott (heti 5 alkalommal) pálinka növeli a kockázatot, míg a gyakran fogyasztott fehér bor és pezsgő csökkenti a kockázatot. Általánosságban a nagyobb fokú, és gyakori alkohol fogyasztás fokozza a kockázatot.

Nem csodálkoznék, ha a „tanulmányt” a vörösbor lobbi finanszírozta volna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10 gondolat erről: „(3763) COVID kontra alkohol

  1. Hát igen, főleg azért tűnik teljesen hülyeségnek, mert állítólag ha alkohollal mosnák le a tapizott felületeket, az csökkentené a fertőzés veszélyt, de ugyanez a „méreg” a szervezetben már nem hozza ugyanezt a hatást. Vicc ez az egész, ami a Covid körül zajlik.

  2. 1: Képzeld, a hipó is baromi jól pusztítja a felületeken a kórokozókat, de mégsem ajánlott meginni arra bazírozva, hogy akkor a szervezetben is is a kórokozóktól védő hatást fejt majd ki…
    *facepalm*

  3. 1 Nekem nem tűnik hülyeségnek.

    Szerintem ha az ember éppen akkor issza a pálinkát, amikor a fertőző aeroszolnak ki van téve, az biztos segít. Egy szippantás a pálinkagőzből fertőtlenítni az orrnyálkahártyát, kis szájöblögetés, gargalizálás a torkot.

    Na de ha nem pont akkor iszol, amikor a fertőző beget melletted van, hanem előtte-utána, akkor az alkohol csak a véredben lesz, ezreléknyi mennyiségben. Ilyen higításban nyilván nem fertőtlenít már, viszont az általános szervezetromboló, immungyengítő hatása megvan. Ezért bármit könnyebben elkapsz.

    Számomra az is hihető, hogy egy kicsi bor segíthet valamennyit, tele van antioxidánssal, vitaminnal, stb. Na de ki áll meg heti 1-2 pohárnál? Hagyjam belesavanyodni a bort az üvegbe? Akkor meg már ott tartunk, hogy az is inkább gyengít. Ha az egészségre hajtunk, igyunk inkább frissen facsart céklalevet, meg hasonlókat!

  4. 2 Mért nem? Ha egyszer eleget iszol, soha többé nem leszel beteg!

  5. 2. Avatar

    Mér`? Trump előadta ezen eszmefuttatását.. 🙂

  6. 5 – Igen, az sírva röhögős egy felvétel!

  7. Nem hülyeség. A mentőautóknál is az ózonos kezelést leváltotta az alkoholos felületfertőtlenítés…

  8. 8 biztos vagy benne, hogy nem jut egy kicsi belsőleg is? 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük