(3758) Tudatlanok

Tibor bá’ online

 

Tudatlanok nyomában

Premisszák: 1) lakosság arányosan elhalálozásban Magyarország vezet a Világban. 2) Orbán döntéseit lakossági felmérések után hozza meg. 3) nagy általánosságban a tanult, intelligens emberek oltás pártiak, a tanulatlanok viszont oltásellenesek.

A magyar halottak száma 40.500 felett van, és ez a szám naponta durván 100 fővel növekszik. Mi az oka?

2020 tavaszán kiemelkedően jók voltak a magyar adatok. Ennek oka a vírus miatt kialakult világpánik volt. Nálunk még arra is ügyeltek, hogy az időseken kívül más nem mehetett vásárolni déli 12 óra előtt. Ez azonban nagyon sok aktív életkorban lévőnek nem tetszett.

Ezt a népszerűtlenséget Orbán azonnal észlelte, hiszen jól ismert tény, hogy a társadalmat folyamatosan szondázza, és elkezdte a döntéseit a „népakaratnak” megfelelően hozni.

Tekintve, hogy az országban döntő többségben az iskolázatlan, mondjuk úgy, hogy tudatlanok vannak. A többség lazításokat, foci meccseket, nyilvános mulatozást, karácsonyi összejöveteleket akart észszerű megszorítások helyett. Orbán tehát engedett nekik. Hiába könyörögtek Orbánnak a tanult szakemberek, akikből száznak csak száz szavazati joga van. Ezzel szemben a 3 millió bunkónak 3 millió.

Semmi más nem számított. A COVID elleni harc Orbán hatalomba maradási harcává vált. Különben is, főleg az idősek halnak meg, amit meg lehet magyarázni. Különben is, meghaltak volna az alapbetegségeik miatt. A propaganda gépezett pedig erre is megtalálta a választ. „A világban különböző képen mérik az elhalálozást, az adatok nem összemérhetők.” Nálunk, ha meghal valaki az orvosok azonnal rávágják, hogy „koronavírus”.

Végül is, mikről van szó? Az egész ország a tanulatlanok után megy. Az történik, ami szerintük helyes. A nagy kérdés az, hogy felébredünk-e ebből a lidérces álomból, vagy zokszó nélkül besétálunk a sírokba.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

146 gondolat erről: „(3758) Tudatlanok

  1. Nagy koppanás lesz…Már csak pár hónap és vége lesz a járványnak. Számotokra nagyon szomorú, de be kell fejeznetek az állandó majrézást. Nyilván nagyon tetszik nektek ez a szerep amiben 2 éve lubickoltok, előadjátok, hogy milyen tanult és intelligens emberek vagytok, miközben nagy kanállal kajáltátok be amit elétek tolt a mainstream média. Kérdés és kritikai gondolkodás nélkül, nem számított semmi, nem számított, hogy össze-vissza beszélnek a „tisztelt szakértők”, ti felmondtátok a leckét nap mint nap. Rettegtetek és imádtátok amikor ezt másokra is át tudtátok ragasztani.

    De lassan „sajnos” véget ér ez a cirkusz, ahol felvettétek a bohóc ruhát, kifestettétek magatokat, felléptetek, szórakoztattátok magatokat és a közönségetek. Csakhogy az van, hogy ez a bohócjelmez rajtatok marad örökre és így éltek a továbbiakban. Az emberek pedig csak most fognak igazán nevetni rajtatok miután már véget ért a szánalmas produkciótok.

    Legjobban a 40.800 + napi 100 halott fog nevetni, és ezek rokonai.

  2. A covid-19 elsősorban az oltatlanok járványa.

  3. „az intelligens emberek oltáspártiak, a tanulatlanok viszont oltásellenesek.”

    Több mint ezer tudományos tanulmány bizonyítja, hogy a COVID-19 vakcinák veszélyesek, és mindazok, akik ezt a programot szorgalmazzák, súlyos közhivatali kötelességszegést követnek el.
    https://www.saveusnow.org.uk/covid-vaccine-scientific-proof-lethal/
    Csak Covid-vakcina-bérlet-tulajdonos-intelligens oltáspártiaknak: Több mint 6OO link.

    ( Az oltásellenesek, tanulatlan buták, ahányszor is ólvasnák újra buták maradnak, úgy hogy számukra kár a gőzért.)”

  4. Tehát az oltott, tanult, intelligens embereknek nincs okuk nyugtalankodni. A covid a buták, tanulatlanok betegsége. Természetes szelekció.

  5. 1: Igen eleinte legalábbis az volt, meg az időseké.
    Most meg az ovisoké is. Attól tartok az egyre újabb változatok tartogatnak még meglepetéseket. Mekkora aljasság, hogy simán kijelentik, 2-3 hónap alatt tudnak alkalmazkozni az oltásokkal az új variánsokhoz. De csak 2 év elteltével, most vakaróznak, hogy na akkor mostmár tényleg csinálni kéne. Közben meg sok embert a 4. dózissal oltanak. Wuhani vírus ellen…. A WHO-ra meg nem figyel senki, pedig ott a pont: nem a 3. 4. oltásokat kellene erőltetni, (főleg nem a „lejárt” oltóanyagokkal…) hanem arra törekedni, minél többen kapják meg az 1. 2. -at (Igen, a csórók is)

  6. Európa és a világ egyik legjobb egészségügyi rendszerével rendelkező Németországban 1390 covid haláleset jut egymillió lakosra. Magyarországon ez a szám 4236, tehát háromszorosa a németnek. Szív-és kerngési, valamint rákbetegségekben Németországban 800, Magyarországon 1600 haláleset jut 100 000 lakosra az eurostat adatai szerint. Itt kétszeres a különbség. A népesség körében bekövetkező halálozások és a hátterükben álló halálokok összekapcsolása révén felmérhető a különböző konkrét betegségek és egyéb okok által előidézett halál kockázata. Tehát jól látható az adatokból, hogy a magyar népesség esetében legalább kétszer akkora (50%!!!) kockázattal jár egy covid megbetegedés. És a többi alapbetegség ebben még nincs is benne. Ez jól mutatja, hogy a népesség általános egészségi állapota miatt van ilyen rossz covid statisztikánk.

  7. De hogy a poszt felvetéséhez is hozzászóljak:
    Akkor az a jelszó, hogy: „Az országnak működnie kell” úgy értelmezendő csak, hogy az istenadta nép ha bulizni akar, hát bulizzon? Azért itt nálunk nem tüntettek a kocsmák előtt…
    Olyan nem lehet a dologban, hogy a krautok felé nem állhat le a beszállítás? Értem én, hogy fúj bunkók… de a multik nem érvényesítették az érdekeiket ez ügyben sehogy? Kétlem….

  8. 4.
    Szerecsenmosdatás ez a javából barátom !
    A lakosság rossz egészségi állapota nem független az O1G kormány egészségügyi politikájától.
    Másrészt a kormány karanténpolitikája is egy ok.
    Az egyébként oly hatásos migránsok és brüsszeli bürokraták LMBTQ lobbi elleni uszítás mellett, harmatgyenge volt sokáig, az oltásra való agitálás.
    Orbán Viktor nem hallgat a vírus szakértőkre, a megválasztatása jobban érdekli, mint a Magyar Nép sorsa !

  9. 6: Mosógépszerelő!
    Sajnos a statisztikai adatok már 50 éve ilyenek, semmi közük az aktuális kormányokhoz és egészségpolitikához. Jobban mondva a halálozások közötti különbségek nem magyarázhatóak meg csak az egészségügy állapotával és felkészültségével, pláne nem az orbán kormány nyakába varrva az egészet, akik a legtöbbet tették az egészségügy fejlesztésében az elmúlt 50 évben.

    Ellenben érdekesség még, hogy Magyarországnak hét szomszédos országa van, a hegységekkel körülzárt Kárpát-medencében fekszik teljesen egyedi módon Európában, a környező országokhoz képest legnagyobb népsűrűséggel (kivétel Ausztria), szintén Európában egyedi klimatikus viszonyokkal és az ország lakosságának 1/5-e Budapesten tömörül, szintén egyedi módon. A legnépesebb német város a 3,5 millió lakosú Berlin a 80 milliós Németországban.

  10. Tehát Budapesten négyszer annyian laknak népesség arányosan, mint Berlinben és ráadásul minimum kétszer olyan rossz egészség állapotbeli kockázattal! Ehhez képest „csak” háromszor rosszabb covid statisztikával. Egy ilyen hátrányt még Angela Merkel, de egy Olaf Scholz sem tudott volna ledolgozni.

  11. 10 – galapagosz:
    Szép-szép, de 160 ország közül a legelső helyen állni. Na, ezt nem lehet a német statisztikával védeni.
    Különben semmi baj, szavazz Orbánra!

  12. 10.

    Ájult áhítatod a Fidesz és maffiozógyanús Orbán iránt, hályogként takarják el a tényeket a szemed elől.
    Minden ok vádolható, csak a Dicsőséges Orbán Kormány nem.

  13. Jajj, minek erről századszorra is vitatkozni. Logikus hogy a főállású politikus, bárhol a világon a hatalom miatt lett az, nem Magyar jelenség ez. Nem a népért, önmaga hatalmáért. Olyan ez mint a vállalati ranglétrán az igazgató, hogy a fenébe akarna olyat tenni ami csökkenti a hatalmát, népszerűségét, bevételeit?
    Ha az oltás népszerűsítése segíti a hatalmában, akkor azt teszi, ha a nyitás, azt, ha a háború akkor meg azt. Ha úgy kell tennie a hatalomban maradáshoz mintha számítana a nép véleménye, akarata, úgy tesz. Ez igaz minden politikusra, kormánypártira, ellenzékire. A hatalom kábítószer. Felesleges ide keverni a covid-ot, ez is csak egy „eszköz” a kezében. Nem kell ehhez iskolázottság hogy ezt megértse az ember.

  14. 13 – Minato:
    Erre tegnap hallottam egy meglepően jó hasonlatot. Nagyon nem mindegy, hogy lopok egy kiflit az üzletből, vagy ellopom az egész üzletet. Orbán az ország összes üzletét ellopta.

  15. 13.
    Mégsem minden politikus aljasodik le egyformán.
    Putyin bebörtönözteti az ellenzéki Navlanijt.
    Tramp felhecceli a tömeget a Capitolium ostromára.
    Bolsenaro oltásellenes.
    Orbán az „LMBTQ lobbi”- ból a „brüsszeli bürökraták”- ból a „balliberálismainstream” -ből és a migránsokból fabrikál ellenségeket és lop ezerrel !
    Az osztrák miniszterelnök pedig lemond.

  16. Elhalálozás tekintetében korábban se állt túl fényesen az ország, nincs semmi újdonság abban, nem kell elhízni s meg lenne oldva. Az hogy felmérések alapján hozza meg a döntéseket Orbán az talán a legtöbb politikusra jellemző. A jó dolog benne hogy jobban tükrözi a népakaratot, rossz dolog hogy a népakarat nem mindig racionális meg manipulálható is könnyen. Tanult, önmagát intelliogensnek hívő ember sokszor könnyebben átverhető az arroganciája, önhittsége, felsőbbrendűség érzete miatt. A józan paraszti ész az nem mindig jellemző a nagyokosokra. A pszichopaták jellemzően átlagon felüli intelligenciával rendelkeznek, mégis a döntéseiket megkérdőjelezném. Miért feltételeznénk hogy a tanultság meg intelligencia megnövelné a helyes döntés valószínűségét.

  17. 10

    Németország népessége kb 8 szorosa a miénknek de egy millió lakosra vetítve 1390 covidhoz köthető halál esethez képest nálunk ez a szám ennek
    háromszorosa . Szerintem ez így önmagában is tragédia. Másrészt az egészségügy helyzete a lakosság egészségügyi állapota a lakosság korösszetétele és minden más ami egy járvány helyzetben kockázati tényezőnek számít az illetékesek számára közismert. Ennek alapján kellett volna járványügyi intézkedéseket hozni. Megtették ? Ha nem miért nem? Németországban hány milliós nagyváros van ? Hány sűrűn lakott területük van ezenfelül is ? Másrészt 10 éve élünk a NER keretei között tudjuk hogy működik ez és ebben mi a szerepe magának a miniszterelnöknek sokkal de sokkal nagyobb hatalma van és igy felelőssége is mint a rendszerváltás óta bármelyik elődjének beleértve ebbe a 1998- 2002 közötti Fidesz kormány időszakát is……így is lehet nézni a dolgokat.

  18. Lárifári ….

    A 40 757 magyar covid halott, Magyarország gyászos állapotáról szóló botrány !
    Ezt semmilyen statisztikai és más bűvésztrükk nem tünteti el !
    SZÉGYEN !

  19. 2 János:
    „A covid-19 elsősorban az oltatlanok járványa.”
    Jópár hiteles forrás élükön Joe Biden, Ursula von der Leyen, meg Orbán, mind jóakaró politikusokkal, emlegetett hasonlókat még a „vakcina az egyetlen megoldás” időszakból. Azóta ez a kijelentés kezdett elévülni mivel ez az oktalan Omikron nem akar ennek megfelelni, meg az oltatlanok nagy része valamiért nem tudja elkapni sehogy sem annak ellenére hogy meg volt mondva tisztán Orbán Viktor által hogy a nem oltatás egyenlő a halálos ítélettel 🙂

  20. 19 András
    Akkor azt nem értem, hogy miért hal meg több oltatlan, holott sokkal több az oltott…

  21. Érdekességképpen írom. Nem tudom összehasonlításra került-e pl. a dohányzással a covid halálozás. A dohányzásban és ahhoz köthető betegségekben a statisztika szerint kb. 28.000 magyar hal meg évente. Amennyiben összemérjük a két év covid halált ~41000 a két év dohányos halállal ~56.000, nem is tudom melyik is a veszélyesebb.
    Meglátásom. A dohányon van az államnak 56,5 % jövedéki adó + 21,3 ÁFA = 77,8 % adó bevétele. A dohányos betegségének kialakulásához sok idő kell és sok bevételt termel addig az államnak. A covidos hirtelen esik ki. A pillanatnyi gazdasági szempont fontosabbnak tűnik.

  22. Sajnos a statisztika szerint mindenki oltott, aki találkozott a tűvel. Nem tesznek különbséget az egyszer-kétszer-háromszor oltottak között, és azt se veszik figyelembe, mikor volt az utolsó oltás. Ennek így semmi értelme.

  23. 20. hubab:
    Nem láttam statisztikát ami ezt alátámasztaná. Olyant igen ami a covid szemszögéből veszi, de olyant nem ami általánosságban venné hogy hány oltott meg hány oltatlan van egy adott számú halott közül. Az lenne releváns adat nem ? Mert így csak az érme azon oldalát látjuk amiket elénk okád a TV hogy oltassunk többen, a többi adat tabutéma.

    A településünkön a halottak tavaly: covid – 0, rák 4, öngyilkosság 2, öregség 3. Én ezekből az adatokból táplálkozok nem OV adataiból.

  24. 19, András,

    Emlékszel még miket állítottál az inzulinbetegekről?

    Az Omicron csak egy mellékszál a Covid-19 evolúciójában.

  25. Honnan lehetne megszerezni a következő adatokat:

    Elhunytak száma. 2019 2020 2021 %2019/2020 %2019/2021
    Németország ? ? ?
    Magyarország ? ? ?
    USA

  26. Édes Istenem !
    Légy irgalmas az ostobákhoz !

    Tények:

    Az oltás csökkenti a megfertőződés és a halál bekövetkezésének valószínűségét.
    A tömeges oltás lassítja a járvány terjedését, tehát életeket ment.
    Az oltásoknak is van kockázata, de ez igazán elhanyagolható a Covid- 19 fertőzés kockázatához képest.

    Most lehet, tovább, hülyeségeket beszélni.

  27. 11: Tibor bá!
    Én legalább a német statisztikával ténybeli összehasonlítást végeztem, de Te a 160 országgal takarózol, hogy jobbak nálunk. Kíváncsiságból megnéztem a 160. Szomáliát.
    11 milliós népesség, 13 fő/km2 népsűrűség (a miénk 106 fő/km2, tehát 8x több!!!) és a lakosság 90 %-a 50 év alatti. Nálunk meg a 40000 covid halott közül 99% 50 év fölötti. Ennyit a tényekről és a tárgyilagosságról. De egyenként végigmehetnénk minden országon, sajnos a magyar körülmények és adottságok kormánytól függetlenül állítanak bennünket dobogós helyre.

    12: Bagoly mondja verébnek! De valós tényeket egyet sem említesz.

    17: Tom! Nálunk a népesség 20% egy városban tömörül, a németeknél ez kevesebb mint 5%!!! A halálozási kockázati tényező pedig 50%-al nagyobb nálunk, még hacsak három alapbetegséget is nézünk az eurostat szerint!!! A többi nehezítő körülményt fentebb említettem már.

  28. 25: akela70!

    Covid többlethalálozás:
    USA: 13%
    Magyarország 7%
    Németország 3,5 %

  29. 26. Mosógépszerelő

    Igen, pont így.

    (Annyira elfáradtam, vagy belefáradtam az „észosztásba” és a „nem értem miért nem értik”-be, hogy már csak Tibor bá’ kékjét olvasom. Írni meg felesleges. Épp elég az agressziót helyben is elviselnem. Elképesztő mit kihoznak az „emberek” magukból pl. a kórházban, de egyre több helyen minősíthetetlen, sőt ijesztő ahogy reagálnak.)

  30. 29: Tia!
    Ezzel én is így vagyok. Csak az a baj, hogy a tényekre nem tényekkel válaszolnak, hanem Orbánoznak és mellébeszélnek. Mint ahogy Mosógépszerelő is. Sajnos a magyarok általános egészségi állapota sokkal rosszabb, mint az európai átlag.

  31. 27

    Igen azaz 5% hiába több számszerint mint 20% egy várost tekintve,ha a kisebb létszám nem tudja ellensúlyozni a sikeres védekezést nehezítő egyébb körülményeket akkor az eredmény rosszabb lehet. Viszont azt se hagyjuk ki számításból hogy a több nagyváros több fertőzési gócpontot jelent ebben pedig a németek rosszabb feltételekkel néztek szembe a járvánnyal mint mi.
    Az adottságok ismertek a nehezítő körülményeket én is említettem. Elfogadom tényként természetesen. De nehogy már minden stasztikat ezzel magyarázunk meg miközben van egy kormányunk aki a hatalmával élve betudja folyásolni a járványhelyzet mindenkori alakulását. Ezt a tényt viszont nagyvonalúan figyelmen kívül hagyjuk. A teljes képhez ez is hozzátartozik.

  32. 31: Tom!
    Igen, abban igazad van, hogy a kormány intézkedéseit nem szabad figyelmen kívül hagyni és biztos, hogy mindent lehetett volna jobban is csinálni. Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy véleményem szerint az egyes kormányok intézkedései között nem voltak akkora különbségek, amelyek ezeket a szélsőséges statisztikai eltéréseket produkálják. Tehát a rossz magyar adatok a sokkal kedvezőtlenebb alap adottságokban keresendők, mintsem a kormány intézkedéseiben.

    Ilyen rossza magyar adat, hogy egy csípő mütétre 5 évet kell várni, mert Orbán 5500 egészségügyist kergetett külföldre.

  33. 32 – galapagosz:
    2020 első felében a magyar adatok verték egész Európát. Akkor miért nem érvényesültek a magyar általános egészségi állapot? Orbán hencegett vele. „A védekezés sikerét a halálozási számok mutatják.” Aztán, amikor a rossz járvány kezelés miatt lestünk a béka segge alá, akkor „az országok nem azonos módon számolják a halottakat, nem összehasonlíthatóak.” Gondolom, nálunk azért ilyen magas a lakosság arányos elhalálozás, mert a közlekedési baleseteket is oda számoljuk. Ja, hogy Orbánozok. Ő mondta, hogy a felelősség egyedül az övé. Persze akkor még jók voltak a számok. Mért baszta el? A szakértők könyörögtek neki. De ő, mint félisten, mindenhez ért.

    29 – Tia:
    A faszokat kitilthatnám, de akkor sírnak, hogy itt nincs szabad vélemény nyilvánítás, stb. stb. Meg cenzúrázok, stb. stb. Meg csak az írhat, aki nyalja a seggem, stb. stb.

  34. 32.

    Hallgass a szívedre !
    Szavazz a Fideszre !
    Hajrá magyarok !

    😀
    Az Orbánt támogató statisztika hiteles , a többi hazugság.

  35. 24. János:
    Asszem úgy beszéltem róla, mint életre szóló függőség. A covid esetében az inkább lelki jellegű lenne, amit a félelem okoz. Igen, lehet egy mellékszál vagy egy állomás a főágon. Ha tervezett az egész, akkor rövid időn belül nyilvánvalóvá fog válni ahogy egyre több és több sci-fi filme illő „véletlenszerű” dolog fog további lezárások, korlátozások, oltások irányába terelni.

    26 Mosógépszerelő:
    „Tények…” – Igen, napi rendszerességgel lehet olvasni az origo.hu n. A kísérlet természetéből fakadó korlátozott idő, korlátozott tudás, ellentmondásos módszerek közepette történő kétes következtetések tényként való feltárása (propagandacélok miatt) miatt, nem tudok vele azonosulni.

  36. 34: Tibor bá!
    Igazad van abban, hogy Orbán tévesen jelentette ki: “A védekezés sikerét a halálozási számok mutatják.” A 2020-as sikeres járványkezelésből indult ki, de nem számította be azokat a faktorokat, amelyek az intézkedésektől függetlenül ilyen nagy halálozást eredményeztek. Utólag nekünk már könnyű magyarázni, de előtte még bízott benne, hogy megismételhető a jól bevált recept. Amikor jöttek a halálozások az intézkedések ellenére, mindenki keresni kezdte az okokat a miértre. És most utólag már tisztán látható, hogy a rossz halálozási statisztikánk nem a kormány járványkezelési intézkedései miatt van, hanem olyan egyedi kockázati tényezők miatt, mint az ország rossz általános egészségi állapota, népsűrűsége, az ország zárt fekvése és ebből adódó klimatikus viszonyai. Arányaiban sokkal nagyobbnak kellene lennie a halálozási mutatóinknak ezeket a faktorokat figyelembe véve, tehát a kormány nagyon is jól kezelte a járványt.

  37. 35: Mosógépszerelő!
    Ahány hozzászólásodat olvasom, érdemi megnyilvánulásra képtelen vagy a témában, csak Orbánozni tudsz. Így nehéz vitázni. De a poszt címe illik rád: Tudatlanok.

  38. 34-35-29: Tibor bá és Mosógépszerelő és Tia!

    De ha már annyira azzal vádoltok, hogy Orbán fan vagyok, akkor magyarázzátok meg tényekkel, hogy Szomáliában miért kedvezőbb a halálozási statisztika, mint nálunk?
    Szomália 81 vs Magyarország 4242? Biztos Orbán miatt! Ha egyéb okot is tudtok, azzal beismeritek, hogy bizony más tényezők is szerepet játszanak a halálozási adatokban.
    Úgyhogy további jó Orbánozást!

  39. De a 12 milliós Dél-Szudánban és a 24 milliós Nigerben is 12 covid áldozat jut 1 millió lakosra. Vagy ott még nem intézkedett Orbán? De akkor a fejlett világ valamennyi vezetője elbújhat!

  40. Tibor Bá! Köszönöm, hogy előléptettél minket, tiszta hülyékből, tudatlanokká. Én bízom a további javulásban is, mivel majd az idő megmutatja a valóságot, de addig is jó egészséget és KOVID mentes jövőt kívánok.

  41. galapagosz

    Covid többlethalálozás:
    USA: 13%
    Magyarország 7% Ez közel 70 000 halott lenne.
    Németország 3,5 %

    Valami nagyon nem stimmel ezekkel a számokkal !
    A worldometeren még 41 000 alatt van.

  42. 39-40 Galapagosz
    Én a helyedben nem próbálnék olyan megbízható adatokra támaszkodni, mint amit a világ legsötétebb s*gglyukainak egészségügyi rendszerei (ha van egyáltalán) adnak. Főleg, ahol polgárháborús állapotok vannak…

  43. Tiborbá, ha elég provokatív vagy, akkor aztán van cset aktivítás ! Ügyes…
    Te sem szereted a bigott vallásosokat, találtam egy párhuzamot köztük és az oltáspártiak között: mindegyik küldetésének érzi mások befolyásolását, miközben mindenkinek annyi a dolga, hogy ilyen személyes kérdésekben önmaga döntsön önmaga sorsa felett.
    Egyébként is, ha az oltás hatásos, akkor az oltottnak nincs félni valója, vagy esetleg nem bíztok a vakcinában, hogy megvéd az oltatlan betegek fertőzésétől? Ha így van, akkor a vakcina nem hatékony, rossz, akkor miért akarjátok másra is rákényszeríteni ?

  44. 42: Mosógépszerelő!
    Ez a 7% azt jelenti, hogy 2020-ban a magyar többlethalálozás volt ennyi covid miatt!
    43: hubab!
    Pontosan erről van szó! Köszi a segítséget! Ennek a tükrében (is) értelmezzük a magyar adatokat!

  45. 45

    Akkor mégsem számolták bele az öngyilkosokat, az autóbalesetben, rákban és szívinfarktusban elhunytakat, a majdnem 41 000 magyar covid halott közé ?
    Afrikában kevesebb a közösségi tér, táncos rendezvény, étterem ,pályaudvarok közlekedési szerelvány , tömött plázák és üzletek stadion , templom.
    A halálozási többletnek sokféle oka lehet nem kell készpénznek venni.
    Például az elmaradt műtétek.

  46. 46: Mosógépszerelő!
    De éppen jól mondod! Sok olyan embert is beleszámoltak a covid halottak közé, akik enélkül is meghaltak volna az alapbetegségükben illetve egyéb okokból. Ezért téves a 41 000 covid halott. Ezért van az, hogy a tényleges többlet az előző évihez képest Magyarországon csak 7%, amivel az EU középmezőnyében vagyunk.

    Igen, én is erre utaltam, hogy vannak még tényezők Orbánon kívül is. Örülök, hogy végre te is mondtál egy-kettőt, akarva-akaratlanul is utalva Budapest nagyobb népsűrűségére, az emberek közötti kontakt lehetőségekre. És ez csak egyetlen kockázati tényező a sok közül.

    A covid miatt viszont nem maradt el olyan műtét, ami életet veszélyeztetett volna. Vagy téged is megfertőzött a Korózs-videó?

  47. ” Aki a mediàt szabalyozza szabalyozza az embereket” -Jim Morrison
    A magyar fő mèdia az orbàn górcsöve . Kèt ève nyomja a dumàt; ” mindenki megkapja a vírust ès mindenki meghal aki nem oltatja magàt mondja a nagy vezír az orszàg jósagos apukàja” na ez a duma .lènyege . Hogy mi az igazsàg azt meg èn közvetlen tapasztalatból veszem
    A szomszèd bekerült az intenzívre az asszonysàg enyhèn sszólva morbid elhízàsos de gègemetszès meg hat hèt intenzív utàn kijött azt mondja jobbra tőle 2 oltàsos balra tőle 3 oltàsos mentek a hullaraktàrba hoztak újakat azok is mentek a levesbe rendszeres időközönként . ez így ment 6 hètig amig bennt volt . De ő túlèlte hogy ezt elmondja . Na ez a szituació a valós èletben aki meg a tv ből veszi a híreit az àt van verve mint szar a palànkon

  48. 48: Tettestárs!
    Te meg hülyeségeket beszélsz és Te vagy átverve a legjobban.
    Szerinted miért az óvodákban fertőz a legjobban most az omikron?

  49. Lehet találni és táblázatba rendezni szinte bármelyik nézetet alátámasztó statisztikát.
    Nézzük meg a német és magyar átlagéletkort, 81 év a német és 76 év a magyar, ami nagyon fontos tény a kovid halálozásnál.

    Úgy tűnik a németek, igaz 5 évvel később, mint mi, de ők is csak meghaltak valamilyen alapbetegségben. Ha nem rákban, akkor keringésiben. Azt már tudjuk, hogy a kovid annál veszélyesebb, minél idősebb valaki. A legidősebb korosztályban a legmagasabb a halálozási arány. 70 év felettiek a leg veszélyeztetettebbek.
    70 év és a várható élettartam között a németeknél 11 év van, míg nálunk 6 év.
    Tehát a kovid halálozás leg veszélyeztetettebb korosztálya kétszer több életévet ölel fel Németországban, mint Magyarországon. Egymillió lakosra vetítve kétszer annyian vannak a német öregek, mint minálunk.

    Németországban az áldozatok 89%-a 70 év feletti.
    Kovid halálozás átlagéletkora Magyarországon 72.6 év. Tehát nálunk is 70 év felletti az áldozatok többsége.
    Nálunk a 70 és 76 év közöttiekből háromszor többen haltak meg koronavírus fertőzés következtében, mint a kétszer több életévet élő 70 és 81 év közötti németek.

    Az átlagéletkorban 7% a németek előnye, de nekünk mégis 3×100%-al több halottunk van.
    A németeknél a 76 és 81 év közötti idősebbek már szintén olyan betegek, mint nálunk a 70 és 76 év közöttiek.
    Amennyi előnyük származik a németeknek abból, hogy egészségesebbek és tovább élnek, ami egyben a hátrányuk is, mert a kovidtól független halálozásukat náluk is alapbetegségeik súlyosbodása előzi meg. A másik nagy hátrányuk velünk szemben, mint akik korán halnak az, amit már említettem, hogy nagyon sok a nagyon öreg és alapbetegségekkel küzdő öreg. Ami ugye nálunk nincs, hisz már korábban meghaltak.

    Galapagosz gondolatmenete feltételezi, hogy a magyar idős beteg, hosszabb ideig és súlyosabban beteg a halált megelőző 5 évben, mint a német. Ezt fenntartással fogadom, mert azt jelentené, ha egy német idős ( 75 év feletti ) megbetegszik, akkor kevésbé tudják életben tartani, mint mi a 70 és 75 év közöttieket.

  50. Azt látom, hogy az oltásellenesek minden lehetséges forgatókönyvre tudnak igazolást, hogy igazuk van.
    Ha nem sikerül a járványt megállítani, akkor azért, mert valakik nem is akarják, hogy hadd oltathassanak, ha sikerülne megállítani, akkor meg az, hogy ugye, hogy felesleges volt oltani, ez a járvány magától is elhalt volna.
    Legfeljebb gyorsan átköltenék a narratíva egyes elemeit…

  51. 50: Károly!
    Téves az alapfelvetésed és ezért a gondolatmeneted, valamint a végkövetkeztetésed is hibádzik. Az Eurostat adatai szerint a magyarok kétszer annyian halnak meg szív és keringési, valamint rákos megbetegedésekben, mint a németek. Az alacsonyabb átlagéletkorunk is azt jelzi, hogy egészségileg gyengébbek vagyunk és több kockázatnak vagyunk kitéve az esetleges megbetegedések terén. A tények ezt mondják, a többi csak filozofálás.

  52. 51. hubab,
    Ezek az ellentmondások abból fakadnak, míg az oltáspártiak egységes tömb, addig az oltásban kételkedők tábora iszonyat szerteágazó. Ezért is rendkívül nehéz vitázni, mindig jön egy másvalaki aki másként érvel.

  53. galapagosz,
    Azt állítod, a németek csak úgy ukk mukk fukk és egyszer csak meghalnak? Alapbetegségek nélkül?
    Nézz utána. A 76 év feletti németek egészségesebbek e, mint nálunk a 70 felettiek.
    Meg fogsz lepődni.
    A tény az, minél idősebb valaki, annál veszélyesebb rájuk nézve ez a kovid.
    Ami felett elsiklasz, hogy ez egy sok szervre kiterjedő gyulladásos betegség. Az öregedés pedig egy gyulladásos folyamat.
    Kértem már, hogy a hivatkozott eurostat oldal likeld be. Találok én is eurostat statisztikákat, de mindig egy híroldal hivatkozásában, ahol soha nincs link, hogy ellenőrizni lehessen az adatokat.
    Amit találta, hogy a hivatalos eurosat adat úgy 4 évvel követi le a történéseket. Ez azért van, mert minden érintett ország összes hiteles adatát össze kell várni.
    Várom a linket.
    70 év felett kétszer annyira idősek a németek, mint mi és 76 év felett pedig épp olyan betegnek kell lenniük, mint nekünk 70 év felett. A hetven éven felüliek az érdekesek, mert a halálozás majd 90%-át adják. Ha nem így lenne, akkor nálunk sokkal alacsonyabbnak kellene lennie a halottak átlagéletkorának. Hisz sok az 50-60 éves alapbetegséggel küszködő, de valahogy ők mégsem halnak tömegével. Náluk nem számít az alapbetegség?

  54. 44 – Szabolcs:
    Nem akarjuk senkire se rákényszeríteni az oltást. Én felvázolok egy témát. Az első hozzászólók minden esetben az oltás tagadók. Így indul be a vita. És az oltástagadók stílusa „agresszív”. Aztán ők jönnek azzal, hogy mi rájuk akarjuk erőszakolni. Miközben ők az erőszakosak. Olvasd őket vissza.

  55. 54: Károly!
    De akkor a Te logikádat követve minden európai országban az alapbetegségekbe halnak meg végső soron az emberek, mert mi másba. Mégis az éves halálozási statisztikák azt mutatják, hogy az egyes nemzeteket rangsorolni lehet a 100 000 lakosra jutó halálozások számát tekintve. Ez a statisztika azt mutatja, hogy a magyarok békeidőben is jobban hullanak, mint mások. Ez azt jelenti, hogy bármilyen betegséggel szemben nagyobb kockázatnak vagyunk kitéve. Ez a covidra is igaz. Tehát ezek szerint nem az számít, hogy a német öregek idősebbek és többen vannak, mint a magyar öregek, hanem az számít, hogy a magyarok nagyobb kockázattal betegszenek meg és halnak meg bármilyen betegségben, mint más nemzetek.
    Egyébként meg nagyon összetett dolog ez, mert a betegségekre való fogékonyság mellett egyéb tényezők is közrejátszanak a covidnál.
    Egyébként itt egy eurostat táblázat:
    https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Archive:A_hal%C3%A1lokokra_vonatkoz%C3%B3_statisztika&oldid=467099

  56. Tibor Bá! Már ne haragudj, de mi tudatlanok, soha nem mondtuk, hogy ne oltassátok be magatokat ( váljék egészségetekre ), abszolút joga ezt mindenkinek eldönteni , viszont a másik oldalon, nagyon gyakori motívum, hogy kötelezővé kellene tenni az oltást…, tudom vannak érvek: sok birka immunitás, meg kórház túlterhelés, stb.

  57. Akiket ismerek és nem oltattak azok cseppett sem primitìvek és buták. Szóval én nem értek egyett ezzel az állìtásal. Másrészről tiszteletben kellene tartani ezt, szive joga, hogy ki, hogy dönt kockáztatja az egészségét vagy sem. Kva maszkot legalább használni kellene az a minimum. Ha akarja a szurit legalabb azt hasznalja. Az interneten sok teoria terjed fotokkal videokkal. Minden ami az oltas ellen megy azt megbelyegzik. Sötét jövő elött állunk. Háború fenyegetése, gazdasági összeomlás, éghajlat változása. Nehéz elfogadni és belegondolni,.hogy ez a buli nem arról fog szólni, hogy itt barkit is megakarnak menteni. Persze azért oltanak mert eppenseggel meg kell menteni a polgarokat vagy eppenseggel az anyagi joletuket. Nem hiszem. Mostanra mar egyre nyilvavalobb hogy az oltad csak egy eszköz a háború és a gazdasági osszeomlas gerjesztesehez.

  58. 47
    galapagos

    Tudom, hogy már nincsen 10 000 000 magyar a jelen határokon belül.
    Csak szólok 10 millának a 7 % – a 70 000 nem 41 000.
    Tehát ebből az következne, hogy éppen hogy nem minden kovidos halottat számoltak kovidosnak.

  59. galapagosz,
    „logikádat követve minden európai országban az alapbetegségekbe halnak meg végső soron az emberek, mert mi másba”
    Békeidőben az öregedés alapbetegségekkel jár és halálhoz vezet és a kovid a halált közelebb hozza.
    A linken nem található, hogy az eurusat szerint az öreg (76 év felett) németek miben halnak meg. Jó lett volna egy ilyen táblázat. Vitathatatlan, hogy nem azért mert egészségesek.
    Azért lovagolok ezen, mert életünk vége felé mind betegséggel küzdünk. Annyi a különbség, hogy a németek 5 évvel később, de ugyan olyan betegek lesznek, mint mi 70 évesen. Ezért tartom hibás megközelítésnek az érvelésed.

    A kovid annál veszélyesebb, minél idősebb valaki. A németek pedig idősebbek nálunk.
    Köszi a linket.
    Tibor bá már írta. 2020 tavaszán jó ütemben védekeztek, hallgatott a szakértőkre. Meg is lett az eredménye. Utána a közvéleménykutatásra hallgatott. Ennek is meglett az eredménye.
    Ha a, idézem „a világbajnok védekezés” oka volt a kevés beteg és halott, akkor nem ér most a sok halottra más igazolást keresni.

  60. 58. Mosógépszerelő

    Csak szólok 10 millának a 7 % – a 700 000 nem 70.000

  61. A KSH szerint a halálozás 2019-ben 62.843 2020-ban 68.661 . Eszerint a többlet 5.818 halottat jelent. Ez 6 ezrelékes többlethalálozás a kovid és a miatta kialakult egészségügyi káosz következménye..
    Forrás: ksh.hu (22.1.10. tábla)

  62. 58: Mosógépszerelő!
    Tévesen értelmezed a 7%-ot! Nem a 10 000 000 ember 7%-a halt meg, hanem 2019-hez képest 7%-al többen haltak meg 2020-ban Magyarországon, ami nagy valószínűséggel a coviddal magyarázható. Ezzel a halálozási többlettel viszont az EU középmezőnyében vagyunk.

    59: Károly!
    Abban igazad van, hogy mind betegségekben halunk meg, de sajnos a magyarok halandóbbak, mint a németek. Ezt azt jelenti, hogy egy év alatt 100 000 lakosra több haláleset jut Magyarországon, mint Németországban. Ez sajnos azt jelenti, hogy a magyarok általános egészségi állapota rosszabb, mint a németeké. Miért lenne ez másként a covid esetében? Ha békeidőben is többen halunk meg, akkor covid esetében is.
    2020-ban a jó védekezés miatt volt kevés halott. De ez nem azt jelenti, hogy 2021-ben a rossz védekezés miatt volt sok halott. 2021-ben azért volt sok halott, mert a jó védekezés ellenére egy sokkal fertőzőbb vírus tarolta le egész Európát, amire csak az oltás hozott megoldást.

  63. 44 Szabolcs

    „Ha így van, akkor a vakcina nem hatékony, rossz, akkor miért akarjátok másra is rákényszeríteni ?”

    Te, és a többi ide író oltásellenes alapvető tévedésben vagytok ! Sem Tiborbá, sem más nem akar senkit semmire „rákényszeríteni”. Nem is áll módunkban. Meggyőzni szeretnénk Benneteket arról, hogy az ártalmas (szerintem is) vakcina, és a (nem mindenkire csak a halottakra) veszélyes oltatlanság közül, az oltottság a kisebbik kockázat. Nyilván a jövő Covid-álló emberi populációja az oltatlanokból fog kialakulni, de mire ez bekövetkezik addigra harmaduk (ex-has) már alulról fogja szagolni az ibolyát. És Ti akik itt írtok melyik harmadban lesztek ? …. Waze!

  64. 58:
    Tényleg nem érted, hogy mi a különbség aközött, hogy valaminek a 7%-a , vagy valami 7%-al több (mint az előző évek halálozása) ?

  65. 49. Mert màr csak a dedósoknak lehet beadni …..meg neked . Azèrt !

  66. Ha az oltás egy életre szól okè,de négy havonta szurkálni az idők végezetéig!
    Ahogy Besenyōék mondták: Normális vagy
    Margit?

  67. 68

    Na bumm és akkor mi van ?
    A cukorbetegek minden nap szurkálják magukat !
    De élnek, ez utóbbi egy fontos szempont.

  68. @69: Hát… ezzel minimum az a probléma, hogy majd minden pénzünk odaadjuk ezért a „csoda” vakcináért ( tudom ,”ingyen van”).

  69. Re:69
    Ha placebo fiziológiás sóoldat lenne, akkor tök mindegy, de maga a Pfizer góré mondta, hogy az oltásuk fabatkát sem ér az Omikron ellen.
    Akkor miért is kell oltani valamivel, ami nem kell, plusz még nem is jó rá?
    Ezt a klasszikus fogyasztóvédelem, indokolatlan termékvásárlás rákényszerítésnek és megtévesztésnekm ami ha nagy értékű, akkor bírósági ügy…
    Persze ha valaki oltásfétisben szenved, akkor hajrá, de tegye saját költségén.

  70. 71

    A delta is jelen van.
    Gyaníthatóan szaporodik is.
    Az általa okozott halál ellen nagy valószínűséggel védelmez a vakcina.
    A covid betegség kockázata legalább ezerszer nagyobb mint a vakcináké !
    De csak állj ellen egészen nyugodtan, ha értelmetlen is, jogod van hozzá.
    Ausztriában már nem.

  71. 65. Hegel
    Halkan jegyzem meg, hogy érdemes a puszta adatokból kiindulni:
    5818 többlet halott. 62 helyett 68 ezer. Pont annyi mint 2007-ben, amikor ‘békeidő’ volt.
    Megjegyzem 2006 előtt minden évben magasabb volt a mortlitás (sajnos), mint tavaly.

  72. Köszönjük szépen, az egész komplett család, gyerektől a 70 éves szülőkig mindenki bizonyítottan átesett a fertőzésen zéró komplikációval, oltatlanul. Úgyhogy menjenek a búsba a kötelező fossal. Aki akarja csinálja, oltasson 300x ha jólesik. Ja és a közhiedelemmel ellentétben mindenki tanult, normális EMBER.

  73. A tanult, intelligens emberekhez lenne pár kérdésem:

    – Milyen korlátozó intézkedéseket tartanának jelenleg indokoltnak és mi az a pont ameddig ezeket szükséges lenne életben tartani?

    – Hány oltást tartanak jelenleg szükségesnek?

    – A gyerekeket hány éves kortól oltatnák?

    – Kik azok a szakemberek akiknek a véleményére most és a jövőben is adnak?

    – Bevezetnék e a kötelező oltást?

    – Egyetértenek e azzal, hogy az oltatlan állampolgárok ne kapjanak ingyenes kórházi ellátást?

    – Milyen egyéb intézkedéseket hoznának az oltatlanokkal szemben?

    – Egyetértenek e azzal ahogy Magyarországon a Covid halálozási statisztikákat vezetik vagy más módszertannal számolnának?

    – Mi lehet az oka annak, hogy sok szakember (pl. Luc Montagnier orvosi Nobel díjas francia virológus) az mrns vakcinákkal szemben foglalt állást?

    Köszönöm a válaszokat.

  74. 75 – oasis77:
    Ezekre a kérdésekre szakemberektől kell kérni a választ. De, tekintettel arra, hogy ilyen vírussal az emberiség még nem találkozott, a szakemberek se tudnak pontos választ adni az összes feltett kérdésre.
    A magam részéről helyesnek tartanám, ha az oltatlanok covidos kezeléséért fizetni kell. Végül is az oltottak is fizetnek adót, amit az oltatlanok feleslegesen pazarolnak.

  75. Na jó – elég kínos amiket itt még mindig mantráztok. De mindegy, miután én a tanulatlan és buta emberek közé tartozom így ilyen szinten nem érzem, hogy jogom lenne hozzászólni. János vagy mosógépszerelö és még néhányan nem vennék jónéven és ki vagyok én, hogy ezt a – majd’ kétéves – pocsolyát felkavarjam?

    Tibor bá’-tól azért lenne egy kérdésem: – Az adófizetés – elvileg mindenkinek kötelessége de az egészségügyi biztosítás az független az adótól – akkor viszont mit pazarolnak az oltatlanok? Hogy is van ez a betegséggel?:
    https://bank360.hu/egeszsegbiztositas – érdemes lenne ezt is elolvasni!

    Az adónak semmi köze ahhoz, hogy oltatlan vagy vagy beoltott. A betegbiztosítók pedig az egész világon csak azoknak fizetnek akiknek (különbözõ szintü) érvényes EÜ-biztosításuk van.
    Azt még megjegyezném, hogy az utóbbi két évben Covid ügyben egyetlen petákot nem költött rám az állam – ellentétben a sokmilliós reklámhadjáratukra fordított összegek elherdálásával (igen sikeresen) – valamint egyetlen személyt sem fertõztem meg azzal, hogy továbbra is egészséges vagyok.

    Tibor bá’ – neked tényleg azt kívánom, hogy élj még sokáig és egészségesen, de talán vigyázhatnál olykor a lelki és pszichikai egyensúlyod megõrzésére (pl. amikor majdhogynem örömrivalgásban törtél ki amikor Kóbor János haláláról értesültél. Nem volt hozzád méltó.)

  76. 77
    Gerry

    Csütörtökön voltam fogászati röntgenen.
    Kis röntgen,2000 forint,a kezelőorvos – máshol – fogmegtartó kezelést adott, ingyenes.
    Miért kérte el a röntgen vizsgáló MAGÁN fog klinika a TAJ számom?

    Amúgy üdv, I… -nek minden jót,figyelem folyamatosan,de ez ami most…hát..

  77. 76, Én azt gondolom, hogy a tanult, intelligens embereknek kell, hogy legyen álláspontja ezekben a kérdésekben. Hiszen többek között azért nevezik magukat tanult, intelligens embernek, mert olvasottak, tisztában vannak a világ dolgaival, képesek a kritikai gondolkozásra és saját véleményük kinyilvánítására. Nem gondolom, hogy olyan bonyolult kérdések azok amiket feltettem…Szóval várom a válaszokat továbbra is.

  78. Milyen korlátozó intézkedéseket tartanának jelenleg indokoltnak és mi az a pont ameddig ezeket szükséges lenne életben tartani?
    ——30 fő fölötti tömegrendezvények betiltása, addig amíg a napi halottak száma meghaladja a 10 – et.
    —-kötelező maszkhasználat , a hiánya 20 000 Ft pénzbírság
    ha a helyszínem nem fizet akkor 40 000.
    – Hány oltást tartanak jelenleg szükségesnek?
    —— Legalább 3 ,de ha az utolsó már fél éves, akkor 4.
    – A gyerekeket hány éves kortól oltatnák?
    ——Ezt pontosan nem tudom megmondani , de van olyan normális széles ismerettségi körrel rendelkező intelligens barátom, akinek az ötéves lányunokáját már beoltották.
    – Kik azok a szakemberek akiknek a véleményére most és a jövőben is adnak?
    ——–Víruskutatók, epidemiológusok , gyógyszerészek , orvosok , biológusok kétharmados szavazással.
    – Bevezetnék e a kötelező oltást?
    ——A leghatározottabban igen.
    – Egyetértenek e azzal, hogy az oltatlan állampolgárok ne kapjanak ingyenes kórházi ellátást?
    —–Abszolút !
    – Milyen egyéb intézkedéseket hoznának az oltatlanokkal szemben?
    ——–Semmilyet, de ha a munkahelye megköveteli akkor elveszíti az állását.
    – Egyetértenek e azzal, ahogy Magyarországon a Covid halálozási statisztikákat vezetik vagy más módszertannal számolnának?
    ——Nem tudom, hogy vezetik. Minden módszer támadható.
    – Mi lehet az oka annak, hogy sok szakember (pl. Luc Montagnier orvosi Nobel díjas francia virológus) az mrns vakcinákkal szemben foglalt állást?
    ——-Feltűnési viszketegség , túlértékelt kedvezőtlen adatok , megvesztegették, ő is ember tehát tévedhet.

  79. 79. ötlet:
    Azért kérte el, mert tavaly óta a magánellátásban is kötelező az EESZT használata és ehhez állam bácsi kéri a TAJ-t. Neked viszont nem kötelező megadni, sőt megtagadhatod az EESZT felé történő adatszolgáltatást, amit viszont alá kell írni.

  80. 82
    Mivel kezdő vagyok a szakmában csak a csodálkozás volt részemről,kérdésemre hogy – miért- nem igazán volt válasz.

    Akkor ez hasonló,mikor a 74 éves anyámat tüdő daganattal diagnosztizálták és egy orvosi bizottság döntötte el – miután visszajöttek a nyaralásból- hogy mehet -e az akkor 200 ezer forintos PET CT-re ,és megéri-e műteni?

  81. 77 – Gerry:
    Statisztikai tény, hogy az átoltottak ha kórházba kerülnek kevesebb ellátást igényelnek, mint az oltatlanok. A többlet ellátás költségét az állam állja. Az állam abból a pénzből gazdálkodik, amit az adófizetőktől beszed. Szerintem úgy tisztessége, hogy az oltatlanok anyagilag állják döntésük következményeit. Mindenfajta biztosítás csak addig érvényes, ameddig a kedvezményezett elvárható módon jár el. pl. hiába van a házad bebiztosítva, ha te gyújtod fel, nem fizetnek.

    Senkik halálának nem örülök, de ha önhibájából hal meg, akkor megérdemlik. Ha celebségét felhasználja, hogy tömegeket fordítson el az otlakozástól, akkor százszorosan megérdemli, mert miatta mások is meghalnak.

    Az én erkölcsi hozzáállásom: Tetteiért mindenki vállalja a felelősséget.

  82. Akkor a dohányzók is külön fizessenek ha kezelni kell őket, majd következzenek az alkoholisták, drofgüggők, extrém sport művelői. A dolog nem ilyen egyszerű, nem fekete és fehér. Sokkal árnyaltabb. Oltás hívőknek,Mari néni 86evesen persze hogy habzó szájjal követeli hogy mindenkit oltsanak be. Őt 3x oltották, egyik alkalommal sem volt semmi tünete, mellékhatása,,,,, semmi. Engem is 3x oltottak, minden alkalommal az oltás után, 39-es láz, hidegrázás, fejfájás, fülzúgás, izzadás, legyengülés 3 napig. Akkor most nekem 4 havonta be kell aldoznom magam, 4 havonta 3 napot adnom kell az életemből arra hogy beteg vagyok-megbetegszem az oltástól, miközben, 40 éve nem voltam orvosnál panasszal, és a kovidot sem kaptam el. Visszatérve Marinénire – konkrét figura. Ha ő egyszer is megbetegeddett volna az oltastól, nem kérte volna a többit. Lapozzunk, az egyik ember 3 oltassal 4x kapta el a kovidot, a másik meg akar oltott, akár oltatlan, egyszer sem, – ez megint egy hajlam, talán függetlenül az oltastól, mint más betegségeknél, az egyik mindig taknyos, fosik stb. A másik meg nem, van aki minden évben influenzás, meg fogja kapni jövőre is, a kovidot dettó. Ez sem az oltasért sem az oltás ellen nem agitácio, de így van ‘megfigyelhető tény. Az pedig amit a média művel, és a statisztika alakítása, az csodás, mindenki kovidban hal meg, motorbaleset, leesik a kútba, rák,. Gondolom hogy mindenki tisztában van azzal, hogy a médiának ez nagyon jó, maradj otthon retteg, nézd a sok szemetet, reklám bevételek az égig érnek. Egészségügy egy részének megint csak tökéletes, üres a rendelő nem fogadnak senkit, iskola… Egy gyerek köhög hazavágni az egész osztályt, de…… már ha a munkád fontos és nem vagy pótolható akkor ha nincs tüneted mehetsz dolgozni, kezdenek megjelenni már ezek a hírek, vagyis besimul az egész az influenza világába, ha beteg vagy maradj otthon, ha nincs tüneted akkor meg mehetsz dolgozni. Még 2 év és visszatérünk oda ahonnan elindultunk. Már csökken a karantén ideje, stb. Szóval puhul a dolog. Amint lanyhul az érdeklődés, jön egy újabb variáns,stb… végül is a vakcina gyár be van állítva, tud termelni, csak a keresletet kell megteremteni.

  83. 83. ötlet

    Az a csapat az onko-team. Több szakorvos, más-más szakterületről, de mind onkológiai terület (sugárterápiás orvos, onkosebész, onkológus..)
    Igen, lehet ezt így is értelmezni hogy „megéri-e”, mert hát az „állam” fizeti, és igen, az onkológusnak végig kell mennie az olcsóbb képalakotókkal kezdve, hogy ne „szórja feleslegesen a pénzt”, illetve ha már megfelelően bizonyítva van a státusz, akkor lehet nekiállni a kezelésnek. Azért van valamennyi mozgásterük (Műtünk vagy mintát veszünk? PET-et csinálunk vagy műtünk mintha nem lenne áttét, mert életet mentünk..? Vagy pont a műtéttel hajszoljuk bele a szervezetet súlyosabb nehézségbe? – Pont erre is jó az onkoteam, megvizsgálják a lehetőségeket) De azért vizsgálnak PET CT-vel hogy az esetleges áttéteket lássák, és annak függvényében kezdjenek azonnal műtéttel, vagy előbb/ahelyett kemó és/vagy sugárral..

  84. 75:
    – Az egyetlen lehetséges út a világ egyszerre történő, néhány hónapos lezárása lenne. Kizárólag ezzel lehetne „legyőzni” a vírust, de legalább hosszabb időre nélkülözni a jelenlétét. Nyilván a leghatékonyabban az északi félteke tavaszi időszakára időzítve működne.

    – Amennyi az adott személy életkorának és egészségi állapotának, ill. az aktuális vírushullám előtti immunizáltságának függvényében szükséges.

    – Nem korhoz kötném, hanem azokat oltatnám, akik kényszerűen közösségbe járnak (közösség tényleges minőségét és a benne foglalt személyek számát is figyelembe véve).

    – Erre nincs jó válasz. Bárki mondhat később hamisnak bizonyuló megállapítást, akkor is, ha egyébként értelmes, sőt akkor is, ha egyébként jót akar… Sajnos ma olyan világban élünk, amikor külső segítségre nem igazán számíthatunk. Akinek arra lenne szüksége, hogy valaki segítsen fogni pipiléskor a micsodáját, biztosan vége van.

    – Nem, pedig szakmailag indokolt. Amikor ennyi oktondit kellene ehhez meggyőzni, ez egy lehetetlen küldetés, hosszabb távon többet árt, mint amennyit használ maga az oltás. Hiszen nem az oltás véd meg, hanem az oltás és a hozzá társuló felelősségteljes magatartás, ami országunkban egyre inkább híján van. Ebből a szempontból a vonatkozó magyar kormányzati kommunikáció valóban hamis ámítás.

    – Ezt sem lehet így leegyszerűsíteni, bár motivációnak nem utolsó. Az ingyen százezreket kellett volna nem értelmetlenül eldobálni a választások előtt, hanem erre a célra, motivációként, sokkal szélesebb körben felhasználni. Legalább lett volna valami eredménye az egyébként értelmetlen költekezésnek…

    A többi ide tartozó érvet alant Tiborbá részletesen kitárgyalta (76,84).

    – Meg kellene ásni a saját sírjukat. 🙂 Ha mégis szerencséjük van, ingyen partyt adni számukra a temetés helyett (de a party kizárólag oltatlanokkal!).

    – Egyetlen halálozási statisztikával sem értek egyet. Azt fogadom el, hogy saját tapasztalat alapján is érzékelhető, amikor adott vírushullám miatt hullanak az emberek, s ezt tényként nem elfogadni ugyanolyan balfaszságnak tartom, mint variálni a különféle statisztikák számaival. A fene vigye el a sok hülyét, hát odáig jussunk már el 3 év után, hogy ez nem veszélytelen dolog és nem egy influenza!

    – Ugyanaz, amiért a GMO-t is (joggal) támadták és támadják. Ettől függetlenül, ha mindenhol betiltanák, a világ jó része már éhen halt volna! Ezt a technológiát valóban nem erre a funkcióra fejlesztették ki. De bizonyítottan működik, más kérdés, hogy csak erre építve semmire nem megyünk, mint ahogyan az antibiotikumok sem voltak képesek „legyőzni a baktériumokat”. Az élővilágot nem lehet legyőzni, s ez nem is lehet a célunk!

    Tudomásul kell venni azt is, hogy ezt a vírust, derék emberek szabadították a világra, másik derék emberek érdekei és pénzéhsége okán. Emiatt kicsit jobban csíp a szúnyog, mint ahogyan a Tisza partján korábban megszokhattuk, de ez van.

    S végül lenne nekem is egy kérdésem, elsősorban Galápágoszhoz, az ismételt fenti ámokfutása miatt, amivel a blog színvonalát nyilván emelni próbálta (Istenem, hogy valaki így beszoruljon egy narancssárga lufi ánuszába! :-).

    Kedves Galápágosz,
    Korábban láthattad te is a kiállításomat…
    Mit gondolnál arról, ha egy narancssárga idióta miatt mindezt ki kellene dobni a kukába?
    Vagy ne személyeskedjek, tegyük fel, hogy a magyar eü.rendszer Gyurcsány miatt szar, s szegény Orbán még nem tudta rendbe tenni, de mi a helyzet az oktatással? Van gyermeked, jár valaki iskolába a családból? Mit tapasztalsz, ill. mit tapasztalnak? Megfelelőek a vírushelyzeti szabályok, védekezések? Minőségi tudáshoz jutnak a lurkók? Vagy a sok mocsok balos tanár miatt az egész rendszer a tönk szélén áll, segítségre sem akarat, sem kilátás, s benne a rengeteg magyar gyermek, akik állítólag a szüleik legféltettebb kincsei… Miféle kincsesláda ez kérem szépen?! Legközelebb, mielőtt erőszakos politikai propagandával elárasztod a kommentfolyamot, gondolj erre is. A jövő nemzedékei nevében, kérem szépen!

  85. 86

    OFF

    Tudod egy év telt a gyanú ( röntgen)és a nagyhatalmúak engedélye között.
    Aztán a mellkas sebészeten kellett egy nagyhatalmú sebész,aki VÁLLALJA a műtétet.
    Aztán A NAGYHATALMÚ VÉRELLÁTÓ,aki nem volt hajlandó egy liter 0 negatív vért adni a kórházi készlethez,hogy el is tudják végezni a műtétet.

    Szerencsés lenne a beteg ezek után?
    Hát ki-ki döntse el.

    ON.

    De amikor ilyeneket hallok hogy ez meg az fizessen az ellátásért mert az Ő adójából fizeti ki az állam,jobb ha valamilyen problémával el dugja magát mindenféle EESZT elől,mert a múltja után fog egy magánbiztosító szerződést kötni mint kockázat.

    aZTÁN LEHET PILOGNI,ÉS KICSENGETNI A KÜLÖNBÖZETET ami felett a biztosítónak nem éri meg .

  86. Horváth Csongor 87.-es hozzászólásával értek egyet, illetve Mosógépszerelőjével szintén majdnem egészen.
    Kiegészítésként a kiknek hiszekre: Lauterbach, Kekulé, Drosten. Germánok, de én ebben a közegben mozgok. (Bár Kekulé túlzóan finoman szokott fogalmazni, illetve az omikron miatt nem ért egyet az oltás kötelezővé tételével – Annyit pontosítanék ezen, hogy az adott variánsnak megfelelő és elérhető ráoltással együtt tenném kötelezővé az oltást. Drosten épp a Deltakronra figyelmeztet, illetve az Omikron veszélyessebbé válásának lehetőségére. Lauerbach szerint pedig a járvány végigtolása az embereken nem etikus.) Egyébként Magyarországon mindig kötelező volt a gyerekkori védőoltás, ellentétben Ausztriával..

  87. 88. ötlet

    Meglett a műtét azóta? Irányított véradást szoktak csinálni a rokonok műtéthez. Facebook-on is vannak csoportok ehhez. Az is működik hogy bárki, bármilyen vércsoport ad vért és cserébe a vérellátó megfelelő vért ad a műtéthez (a sebésznek le kell kérnie műtét előtt a vért ha volt irányított véradás)
    Az 1 év az durván erős..pláne tüdőráknál. Ezt így most a covidban? Mert így el tudom képzelni, eléggé szétcseszték az onkológiai lehetőségeket (is) ebben az időszakban. Pont Kásler, aki az OOI igazgatója volt korábban… Az OOI egyébként jó.

  88. 90

    Ez három éve volt,kéne járnia légzés therápiára,de már a féléves CT-re se hívják.
    A Covid szétcseszte a Korányit,mellkassebészet sincs.
    Mondta a kezelőorvos anno,hogy ha most menne már nem is műtenék,aztán lesz ami lesz.

    Akkor – mivel 10 napot várt a vérre-,ott segítettek a betegek ettől a csoporttól vért szerezni,végül a főorvos b…tt rá az asztalra,és végre megérkezett a vér,és a műtét elkezdődhetett.

    Volt olyan ottani orvos aki egyszerűen le fasisztázta Káslert,biztos volt is alapja.
    A Korányinak nem volt jó híre manapság,féltettem nagyon.

    Köszi az érdeklődést.

  89. 85 – Feri:
    A dohányon és az alkoholon hatalmas jövedéki adó van. Ezek az emberek a fogyasztással előre kifizetik a költségeket. A drogosokon általában semmit se lehet behajtani. A sportolók az országnak dicsőséget hoznak, bármi megérdemelnek.

  90. 91. ötlet

    Igen, Magyarorszägon az onkológiai kontrollokat a covid idején tologatják, vagy nem is csinálják már meg. És az is stimmel hogy aki épp ezen 2 év alatt lett onkológiai eset…háát..Nem biztos hogy volt szerencséje. Igen, ez is így van hogy a betegek, hozzátartozók és rátermett orvosok oldják meg a helyzeteket. A vérellátóval is az orvos „egyezkedik”.
    A fasiszta még egy elég jó kifejezés 🙂
    A 3 éves történet az már elég jó tüdőnél, úgyhogy korai stádium vagy szerencsés volt. Mivel ennyire sikeres, ezért én beinvesztálnék egy CT-kontrollra privát intézménynél hogy a további évek is sikeresek legyenek.

  91. 87: Kedves Horváth Csongor!
    Igen, láttam a kiállításodat és gratulálok, mert nagyszerű volt!
    Megmondom Neked őszintén, hogy én Gyurcsány regnálása idején is nagyszerűen éreztem magam, mint ahogy Orbán idején sincs ez másképp. Köszönet Tibor bának, hogy elmondhatom itt a véleményemet. Érdekes beállítottságod van, de ezt már említettem többször is, hogy teljesen be vagy feszülve egy buborékba, hogy a dolgokat csak a politika tükrében és az Orbánhoz való viszonyulásban lehet értelmezni. És ha valakinek különbözik a véleménye a tiedtől, akkor az Orbán fan és propagandát nyom ezerrel. Én nem vagyok Gyurcsány fób és baloldal ellenes, biztos vagyok benne, ha Gyurcsány lenne hatalmon, jót akarna az országnak a baloldallal együtt, csak egy másik ideológia mentén. De ugyanezt gondolom Orbánról és a jobboldalról is, csak ők egy másik ideológia mentén. Persze abban igazat adok Neked, hogy végül is minden politika és fontos értelmeznünk a mindennapi politika tükrében az ország és az emberek helyzetét, de én hiszem azt, magamból kiindulva, hogy mindenki a legjobbat akarja kihozni magából. Ezt hiszem Rólad is, hogy ahol tanítasz, hivatástudattal teszed ezt, a legjobbat akarva a gyerekeknek. De ugyanezt gondolom Gyurcsányról és Orbánról is. Itt nem teszek mást, csak mások véleményét elolvasom és elmondom az enyémet. De akkor az én szemszögemből is úgy látszik, hogy aki nem ért velem egyet, az meg ellenzéki propagandát nyom és azzal árasztja el a kommenteket. Holott csak véleményeket ütköztetünk, de ezzel el is helyezzük magunkat a politikai palettán. Azt mondod erőszakos politikai propagandát nyomok, de akkor mit tesz az, aki legyilkosozza a miniszterelnököt? Erőszakos ellenzéki propagandát nyom? Vagy csak a véleményünket mondjuk el. Tehát akkor szerinted nem szabad egyetérteni a kormány tevékenységével, csak a Te véleményeddel szabad egyetérteni? Minden ettől eltérő vélemény propaganda?
    Az oktatási rendszerről való véleményemet majd egy következő hozzászólásban mondom el, mert már kicsit hosszú lére eresztettem ezt is.

  92. 93

    Nincs jól, a wuhani kezdet után elcsípett egy bakteriális fertőzést.
    Ezt mondták.Akkor az osztályon már négyesével vitték a halottakat.Félt.

    Másfél hét után újra lázas lett,nyilván nem kezelték ki kellően,Covid gyanú,három nap karantén a Korányiban,mentő vitte fel.
    Ugyanaz a bakteriális tüdőgyulladás.

    Na de TIA , és ezt leírtam ide nemrég.
    A „B” épületben van a CT és mellkasröntgen.
    Délelőtt az ambuláns,és ütemezett vizsgálatok,15 óra után a COVIDOSOK!
    Egy működő tüdő belosztály alatt!
    Meddig marad a vírus fém vagy más felületen? 9 nap? Valami ilyesmivel riogattak.
    Aztán másnap reggel újra a ki-bejáró betegek,közben az emeleten megy a chemoterápia.

    Szóval…
    „- negyvenezer -”
    Nekünk meg korlátozás,riogatás,baszakodás?

    Na bocsánat,még kapok a pofámra,üdv.

  93. 87. Horváth Csongor
    Tempó! Tempó!
    Még mindig csak itt tartasz?
    Tempó! Tempó!

  94. 95. ötlet

    Már rémlik nagyjából a leírt korábbi történet. (Nem mindent olvasok, sőt..legtöbbször csak átfutom a kommenteket és azt sem mindet)
    Magyarországon CT alig van, vagy épp nem működik..Így nem csodálkozom hogy a covidosokat is ugyanott vizsgálják. Még csoda, hogy legalább idősáv van. Azt meg reméljük hogy lefertőtlenítik a szerkezetet mindenki után és megfelelő a szellőzőrendszer. De az egészségügyben jelenleg megjelenni, az sem életbiztosítás, össze lehet szedni a covid-ot. Ahogy Tibor bá’ összeszedte a poloskát..
    Illetve mennyi szakember van tüdőtémában? Hogyan szedjék szét azt a keveset? Hát idősávval, emeletekkel. De a legtöbb kórházban ez megy, covidosztályok, miközben van más is az épületben.
    Az omikron is kb.7 napig lappang mire ad egy pozitív PCR-t. Legalább is ez jött ki nekem annak alapján amit magyaráznak hogy mikor hol kaphatta el.

  95. 87: Kedves Horváth Csongor!
    Oktatási rendszer: objektíven szemlélve az egészet, igazat adok Neked, hogy erősen reformra szorul. A szakszervezetek követelései jogosak, hiszen a tanárok belülről látják az oktatási rendszer működési zavarait. Az elmúlt 12 évben tényleg nem ez volt a prioritás, de azért voltak jó kezdeményezések is. Ahogy a problémákat kezelni kell, a pozitívumokat is el kell ismerni. Mindenesetre igazad van, hogy az oktatási rendszernek stratégiai fontosságúnak kell lennie a jövőre nézve és prioritást kell élveznie a következő években az oktatási reformoknak. A tanárok közelgő sztrájkjával viszont nem értek egyet, mert úgy látom, hogy jogosak ugyan a követeléseik, de politikai indíttatású az egész és megosztja a pedagógus társadalmat, nincs egység.
    Kérdés, hogy lesz-e valaha. Ahogy az ország lakossága megosztott, úgy ez tükröződik a pedagógusokon is. Az oktatási rendszert is két különböző ideológia mentén képzeli el bal és jobb oldal. Ugyanakkor a mindennapi praktikumokban lehetne egyetértés.
    Ebből is láthatod, hogy nem propagandát nyomok. Az előző hozzászólásodban olyan dolgokat állítottál rólam, hogy egy narancssárga lufi ánuszába szorultam és propagandával árasztom el a kommenteket, meg a baloldalt semmire nem tartom. De ezek csak a Te kivetítéseid rám nézve és semmi közük a valósághoz. Láthatod, most például az oktatási rendszer kérdéseit illetően egyetértek Veled sokmindenben és Gyurcsánnyal meg a baloldallal sincs semmi bajom abban az értelemben, hogy ha ők lennének hatalmon, az ő elgondolásuk mentén a legjobbat akarnák az országnak. Az már más kérdés, hogy ez mihez vezetne, de ez csak talány marad addig, amíg nem nyernek újra.

  96. 97

    Nem hogy odajárnak a covidosok,az „A” ÉPÜLETBEN VANNAK AHOL A MELLKAS SEBÉSZET VOLT.

    Ebben a kórházban elhelyezkedése miatt belső betegszállítás van 9 személyes kisbuszokkal fel-alá járkálnak.
    Ők szállítják a fertőzötteket,délután,de a többieket 15 óráig ugyanúgy.
    Bár már egyre kevesebb a vizsgálandó ,leépül hamarosan,már a fákat vágják ki.

    https://telex.hu/belfold/2021/11/03/faultetes-orszagos-koranyi-pulmonologiai-intezet-fakivagas

    Az orvosok egy része ment az Uzsokiba,néhányan maradtak,páran jöttek gondolom az aljából,mert úgy beszélnek a beteggel mint egy idomár, többi…ki tudja.

  97. 94:
    Az igazságot sokféleképpen lehet magyarázni, de elfedni lehetetlen.

    96:
    🙂

    98:
    Szuper! Aki rendelkezik csepp értelemmel is, ha elolvassa az összes hsz-odat, most már tényleg el tud helyezni a saját palettáján a megfelelő helyre. Az, hogy én mit gondolok, valóban másodlagos szempont… 🙂

    99: ötlet:
    Iszonyatos lehet mindezt testközelből átélni. Fogadd együttérzésem és szurkolok, hogy minden rendben legyen!

  98. 99. ötlet

    Hät ez elképesztő…A Korányihoz nem volt közöm, de ez így..
    (A fakivágás valami nagy biznisz a magyaroknál. Sok városban kinyírják a régieket, és jó pénzért ültetik a kis vackokat.. és ez így egy tüdő-kórháznál, pár évtized mire megnő…)

  99. 100: Horváth Csongor!
    Ebben is egyetértek Veled! Az igazságot sokféleképpen lehet magyarázni, de elfedni nem lehet. A kérdés csak az, hogy mi az igazság és ki hogy magyarázza.

    Mindenki, így Te is elhelyezkedik egy bizonyos palettán és mindegyikünk gondol valamit a másikról, de ez tényleg csak másodlagos szempont.

  100. Köszi,igazán kedves.

    101

    Egy holland eü cég sertepertél arra…

    Fakivágás?..

    az túl egyszerű lenne.

  101. 100: Horváth Csongor!
    Azért még így utólag elgondolkodtam ezeken a palettákon, ahol elhelyezzük magunkat és egymást. És ha jól belegondolunk, bizonyos értelemben mindannyian ugyanazon a palettán vagyunk. Most már csak azt kell megtalálnunk, hogy mi az a dolog, ami megteremti az egységet köztünk.

  102. 56: galapagosz
    Az a baj az eurostat adatokkal, hogy két éve nem frissítik! 2020 márciusban írtam már erről a „jelenségről”, hogy döntően attól függően van a halálozás, hogy kinek mennyire van már tele a szervezete szennyeződéssel, krónikus nyavalyákkal. Akkor belinkeltem pontosan ugyaneezt, hogy mennyivel vezetjük évtizedek óta rákban, szívbetegségekben stb a statisztikát. Azóta sem frissítették!

    Azóta sem tudjuk, hogy mi mennyi!?!

    Amit akkor összeraktam, az két év után is ugyanúgy érvényes, csak a ködösítés lett közben még nagyobb…
    https://www.metaxy.hu/cikkek/nyitooldal/mi-mennyi—.html

    Hab a tortán, hogy amikor szinte teljesen leállt a közúti forgalom, azokban a hónapokban szépen csökkent is a halálozás!

  103. Minap megjent egy Merkely Bélátol eredő százalékos számadat…
    Az egyik 360 százalék, a másik 630 százalék…
    „szerinte” ennyire véd az oltás….
    Hogy jött ki ez az adat?
    Logikusan :
    A 100 százalék, az teljes védettség. Innentől kezdve valami háttérszorzó van belejátszva az adatokba, mert a teljes védettség 3.6 illetve 6.3 szorosa teljesen értelmetlen.
    Kérnélek titeket, elemezzük ki közösen mi lehetett az alap, amiből kikövetkeztette eme szép százalékokat egy elvileg többdiplomás orvos.
    Mert anélkül igen csak érthetetlen, meg legyünk őszinték annak tudatában is.

    Ha szorzót használt volna, oké is lehetne. De nem, ő százalékkal írta le, amit írt. De akkor is kell tudni a kiindulási számokat.

  104. 2. János:
    „A covid-19 elsősorban az oltatlanok járványa.”

    Ez NEM igaz.

    Lásd:
    The Lancet tanulmány:
    https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext

    The Guardian cikk:
    „Jabs do not reduce risk of passing Covid within household, study suggests”
    (A tanulmány szerint a védőoltások nem csökkentik a Covid háztartáson belüli átadásának kockázatát)

    „People who are fully vaccinated against Covid yet catch the virus are just as infectious to others in their household as infected unvaccinated people, research suggests.”
    (Azok az emberek, akik teljesen be vannak oltva a Covid ellen, mégis elkapják a vírust, ugyanolyan fertőzőek a háztartásukban élőkre nézve, mint a fertőzött, nem oltott emberek – derül ki a kutatásból.)

    https://www.theguardian.com/world/2021/oct/28/covid-vaccinated-likely-unjabbed-infect-cohabiters-study-suggests

    Plusz egy érdekes kérdés:

    ‘Has Covid vaccine efficacy turned negative?
    (Negatívvá vált a Covid vakcina hatékonysága?)

    „Data from highly vaccinated countries suggests strongly that the answer is yes; vaccinated people are at higher risk of infection from Omicron.”

    (Az erősen oltott országokból származó adatok határozottan azt sugallják, hogy a válasz igen; az oltott embereknél nagyobb az Omicron-fertőzés kockázata.)

    https://alexberenson.substack.com/p/has-covid-vaccine-efficacy-turned

  105. Frozen.

    Nem tudom ki írt olyat, hogy az oltottak nem fertőződnek meg. Dehogy nem.
    Sőt, azt sem írták sehol, hogy a fertőzött oltottak nem fertőznek. Dehogy nem.
    Viszont, aki nem oltott és megfertőződik, hacsak nem immunis önmagától, amire kicsi az esély, akkor nagy valószínűséggel lélegeztetőre kerül. Sőt, aki odakerül, meg is fog halni.

    Mivel a mai napig világszerte az oltatlanok vannak többségben, ezért nem nagyon nehéz kitalálni, hogy az oltatlanok miatt alakulnak ki az ő általuk megfertőzött oltottakban bizonyos vírus mutáció.

  106. Dan, Merkely nem forrásadat, de
    nem tudom milyen alapon mantrázod ezt hogy „aki oltatlan, az meg is fog halni”
    Abszurdum, mert aki oltott az is, nézd meg a hivatalos brit adatokat:
    Az 5. Pontban (nem kovid halálozás) már fucsa módon magasan vezetnek az oltottak!
    https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/bulletins/deathsinvolvingcovid19byvaccinationstatusengland/latest#deaths-by-vaccination-status-data

    Persze tudom, az oltottak többen vannak… De akkor is különösen érdekesek az oltottaknál megjelenő kiugrások, amik az oltotlanoknál nincsenek!?! Több szakértő elemezte ezt már, és furcsa egyezést talált az oltási hullámokkal!

    Ennek jobban hiszek, mint bármelyik magyar (titkosított) adatnak, pláne számháborúzónak…

  107. Vaszil.
    Olvasd el mit írtam.
    Ha az átoltottság világszerte hetven százalék lenne, azaz minden egyes állam állampolgárainak a hetven százaléka, akkor talán kihalna a vírus,vagy megszelidithető lenne. De ugye vannak szegény országok, ahol nem csak a covid a probléma, hanem az ebola, feketehimlő, AIDS, stb, és mind emellett a napi betevő is. Nálunk az oltás ingyenes. Most már a harmadik is. A kormány előírta, hogy a védettségi három oltás után lesz érvényes majd. Az igazolvány nélkül előbb utóbb a tömegközlekedésre sem fognak felengedni, nem hogy moziba, vagy színházba, közfűrdőbe… És a munkáltató előírhatja az oltást a munkavállalónak. Tehát kirúgnak, nem mehetsz sehova, akkor mit fogsz kezdeni magaddal? Legyilkolod az oltottakat? Vagy mit teszel? Nem értem ezt az őrűlt dacot. A csak azért sem miért nem működik akkor, amikor négy évre, vagy 12 évre a nyakunkba szavazzátok ezt a hordát.

  108. 110. Dan:
    „Nem tudom ki írt olyat, hogy az oltottak nem fertőződnek meg.”
    „Sőt, azt sem írták sehol, hogy a fertőzött oltottak nem fertőznek.”

    János írta ezt: „A covid-19 elsősorban az oltatlanok járványa.” az itteni második hozzászólásban. Erre válaszoltam.

    „Viszont, aki nem oltott és megfertőződik, hacsak nem immunis önmagától, amire kicsi az esély, akkor nagy valószínűséggel lélegeztetőre kerül. Sőt, aki odakerül, meg is fog halni.”

    Jól értem???: szerinted az oltatlanok (kivéve pár immunis) nagy valószínűséggel mind meghalnak?

    ???

    „Mivel a mai napig világszerte az oltatlanok vannak többségben…”

    Téves. Ajánlom figyelmedbe:

    https://covid19.healthdata.org/global?view=vaccinations&tab=trend

    „…az oltatlanok miatt alakulnak ki az ő általuk megfertőzött oltottakban bizonyos vírus mutáció.”

    Ezt magyarázd el kérlek, mert ez így értelmetlen.

  109. Én többször leírtam itt is. Elsősorban tesztelni kell, azokat is akik oltást kapnak. Vannak olyan terjesztők, akik nem tudják hogy fertőzöttek. A ráoltás veszélye száz százalékos (Merkely után szabadon). Aztán…
    Többek közt akit 15 éve nem látott orvos, azt ki kell teljeskörűen vizsgálni. Egyáltalán nem biztos, hogy teljesen egészséges, 15 év távlatából ezt megitélni orvosilag nem lehet. Lehet rejtett, tünetmentes betegsége is. Majd ezek után lehet ajánlani (most már) az oltások valamelyikét.
    Emiatt érthető a félelem az oltástól.
    Viszont érthetetlen, mert akár csecsemőkorban, akár gyermekkorban, akár a katonaságnál beadásra kerül egy rakás oltás. Ha tetszik ha nem.

    Az oltatlanok és az oltottak egyaránt terjesztik a vírust. És mivel az emberek nagyobb számban oltatlanok, ezért a mutáció esélye is nagyobb.

    Leírom még egyszer, az emberiség igen kis százaléka oltott. Ha nyolc milliárd emberből hatmilliárd oltott lenne, még az is kevés lenne. És ugye sokan repülgetnek Afrikába, közel keletre, stb. Az aki repülget, lehet hogy oltott, de ettől még elkapja, és behurcolja magával a vírus bármely variánsát, mert ahova megy, nem biztos hogy „bizonságos” ország. Ezért is van X. hullám, meg azért is, mert itt meg olyan nagy a demokrácia, hogy ellent lehet mondani a legalapvetőbbnek is.

  110. 114,

    „akár csecsemőkorban, akár gyermekkorban, akár a katonaságnál beadásra kerül egy rakás oltás. Ha tetszik ha nem.”

    Ezek évtizedek óta használt bevált oltások, a covid vakcinákkal ellentétben, ráadásul ezek közül egyik sem mrns vakcina.

    „Az oltatlanok és az oltottak egyaránt terjesztik a vírust. ”

    Pár hónapja még nagy mellénnyel ennek az ellenkezőjét állították azok akik a covid vakcinák mellett vannak, most pedig már alapvetés az ellenkezője. Ki tudja miről derül ki rövid időn belül, hogy az nem egészen úgy van ahogy korábban állították a mélyen tisztelt szakértők.
    Például ez lehet a következő: „mivel az emberek nagyobb számban oltatlanok, ezért a mutáció esélye is nagyobb.”

    Az meg végképp fals állítás részedről, hogy: „aki nem oltott és megfertőződik, hacsak nem immunis önmagától, amire kicsi az esély, akkor nagy valószínűséggel lélegeztetőre kerül. Sőt, aki odakerül, meg is fog halni.”
    Nem, az oltatlan emberek nagytöbbsége nem kerül lélegeztető gépre és nem hal meg.

  111. Dan,
    azt látom hogy nem tudod a válasz, de
    aki itt csak oltott-oltatlan problémát lát, az nem látja a fától az erdőt!

    Kicsit tágítani kell a beszűkült fókuszt, ha látni akarjuk mibe is rángattak minket! Ezt próbálom. Az oltásokról van itt többszáz tanulmány egyébként, ami nem arról szól, hogy minden embert hathavonta beoltunk és megszűnik a probléma:
    https://brownstone.org/articles/more-than-400-studies-on-the-failure-of-compulsory-covid-interventions/

    Sőt! Szerintem, és már jó pár ember szerint is, sokkal nagyobb a baj, mint az oltás-nem oltás kérdés!
    Tragikus ez is persze, de még sokkal tragikusabb lesz, ha nem látjuk miről is van szó – ha csak ekörűl számháborúzunk!

    Pl. Catherine Austin is erről beszél, zseniálisan összefoglalva a lényeget, hogy mi vár ránk
    https://youtu.be/bWYgkrjRruk

    Vagy ugyanez magyar felirattal
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2096068093877350&id=100004225380600

    Ugye érdekes, hogy 2019 szeptemberében összeomlik a repomarket, és októberben kitör a járvány??
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/September_2019_events_in_the_U.S._repo_market

    Persze, tudom, csak az oltás működik…

  112. Oasis.
    Nem tudom. Ha valaki virológus, az biztosan nem mondta azt, hogy az oltottak nem fertőződnek meg. Ez egy másfajta vírus, igen nagy mutációs hajlandósággal.
    A vakcina meg mondjuk ki, kísérleti fázisban van. NEM AZÉRT MERT NEM JÓ, HANEM MERT ILYEN MUTÁCIÓS RÁTÁVAL RENDELKEZŐ VÍRUSSAL MÉG NEM VOLT DOLGUNK. A többi már politika, meg lobbi.

    Én kétszer kaptam kínait. A házi orvosom Zuglóban van. Húsz év távlatában találkoztunk újra. A járvány két éve megy. Tömegközlekedem. Mikor Orbán eldobatta volna velem a maszkot, akkor is hordtam tömegben. Épp ésszel kell élni. Lázadni nincs értelme valami ellen, ami megvéd. Elárulom, két éve, egyszer sem volt megfázásos tünetem. Nem volt orrdugulás, hőemelkedés, izomfájdalom…. A két oltás után sem éreztem semmit.

  113. 117. Emlékezzünk vissza tavaly ilyenkorra ill. tavaszra, amikor az országok egymással versengtek ki oltat gyorsabban…Az volt a mondás, hogy golyóálló mellény, lepattan a vírus rólad, ha beoltatod magad, stb, stb. Cecília is mondott ilyet, hogy aki oltat, az nem fertőződik meg, egyszerűen ez volt a közvélekedés, kár ezt tagadni.

    Szóval kaptál 2 kínait…A harmadik oltást már nem vetted fel?

  114. Még nem. Nem volt időm elmenni a harmadikra. De el fogok menni, és beadatom. Állampolgári felelősségemet letudtam, a többi nem érdekel.

    Cecilia, meg Kásler egy bábu. Amit ők mondanak, írnak az rendkívül kikezdhető szakmai szempontok szerint. Kásler a sámánizmust is visszahozná, ha tehetné, de azt legalább nem engedik neki.

  115. Káslerrel + Cecíliával kapcsolatban egyetértünk. De lássuk azt is, hogy amit Cecilke mondott a TV-ben nap mint nap, azt az ország nagy része kb. készpénznek vette, szóval leginkább ő építette fel azt a hamis narratívát a vakcinákkal kapcsolatban, amiről írtam az előbbiekben.

    Tudod már milyen vakcinát választassz majd 3.nak?

  116. Ami nem öl meg ?
    Dohányzom. Ebből eredően lehet vérellátási gond. Továbbá akár rákos sejtek is lehetnek kialakulóban. Emellett szeretem a zsírral készült kajákat, és nem vagyok antialkoholista… Nehéz választás lesz. De talán nem reménytelen.

  117. Dan:
    A tesztelés „drága mulatság”, de még fontosabb, hogy megfelelő karanténszabályok, és azok betartása/betartatása nélkül nem sokat ér. Az omikron variáns esetében nem is látom értelmét, mert mire kiderül, hogy baj van (tünetek), már rég tovább adta, tehát a terjedés megfékezése szempontjából csak kidobott pénz, ismerve a magyar emberek szabálykövetését és az érvényes karanténszabályokat. Hiába tűnik egyszerűnek, milyen megoldásokkal lehetne tudományosan célt érni, a hatalmas, nagyon sok esetben a majmok felett két egységgel megrekedt főemlőshadat is kezelni kell valahogyan. Meglátásom szerint ez a feladat túlmutat minden tudós hatókörén, s mivel manapság a politikusok, a vezetők is közülük kerülnek ki, tulajdonképpen lehetetlen elvárás. Mindenki magát tudja megvédeni egy szintig, hamarosan ennek érünk a végére és vagy tényleg megszelídül a vírus (kvázi visszaszorul egy időszakra, ami lehet pár hónap, vagy pár év is), vagy jönnek azok a variánsok, amelyek elől nincs menekvés, ahogyan Tiborbá és Bill G. (valószínű nem ő maga, hanem a témában kutató tudósai) megmondták. A rossz hír hozóját szokták vádolni és kivégezni, de ettől még nem az ő akarata érvényesül egy-egy folyamat végeredményeként. Viszont valóban igen kevesek képesek arra, hogy ezt ténylegesen előre lássák és értsék…

    113: Frozen:
    János nyilván úgy értette, hogy az oltatlanok szenvedik meg leginkább, ami tökéletesen megfelel a valóságnak, akkor is, ha a variánsok megjelenésével és az újabb immunizálás elmaradásával, ill. most már azt is bele kell venni, hogy a hamis papírokkal rendelkezők esetében is egyre számosabb áldozatot szed a járvány. Oltári nagy szerencsénk van azzal, hogy az omikron nem halálosabb, mint az előd-variánsok voltak!

    115: oasis77:
    Olyan ez , mint a kvantumelmélet. Nem tudhatod előre, ki lesz áldozat és ki nem. Ki kapja el a vírust, kinek lesz durva tünetegyüttese, ki hal meg?
    Egyetlen dolgot lehet tudni, hogy az arányok az immunizáltság függvényében, amelyet tévesen kizárólag az oltáshoz kötnek (most kezdik ezt alaposabban körbe járni csak) jelentősen eltolódnak az enyhe tünetek, ill. a megbetegedés nélküli átvészelés irányába.

    A baj az, hogy egyfelől minden ember különféleképpen reagál, tehát nincs egy fixa időintervallum, vagy ellenanyagszint, amely alapján kvantitatív, pontos becsléseket adhatnánk. A másik meg, hogy arra sincs megfelelő markerünk, ami adott ember megbetegedési súlyosságának esélyét, ill. fertőzést követő immunreakcióját jelezné pontosan előre.

    Vakon repülünk… Mindannyian. S ezért találták ki a védettségi kártyákat, hogy legyen egy minimum, ami legalább esélyekben ténylegesen tud hozni egy kockázati szintet, amely esetében egyéni garanciát nem, de azt, hogy az esély a tepsibe kerülésre nem 60%, hanem csak 1% meg lehet adni. Más kérdés, hogy 3 hónapos érvényesség esetén ennek gazdaságilag semmi értelme, pedig ez pont a gazdaság működtetésének garantálására hozták létre. Külön kuriózum számomra, hogy épp azok tiltakoztak ellene elsőként, akik szó szerint követelték a gazdaság újraindítását, bármi áron…

    116: Vaszil:
    A vírusra építeni a közelgő pénzügyi válságot badarság. Meggyőződésem, hogy sem előzetes tervben nem szerepelt, sem közvetlen köze nincs hozzá.

    De, ha már így alakult, bedobják azokat a szerintük szükséges újításokat és azokat a technológiailag már kipróbálásra kész vívmányokat, amelyekre esetleg a vírus nélkül még évtizedeket kellett volna várni. Ilyen módon a vírus valóban ürügy, s szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy ezek a szörnyűségek kipróbálásra, bevezetésre kerüljenek. Elképzelhetőnek tartom, hogy pontosan azért dobták be ilyen hirtelen, hogy a köz embere megkeveredjen, s mindent a már úgyis a nyakunkba szakadt vírusra fogjon. Annak bizonyítása, hogy a vírus miatt zúdul mindez következményként az emberiség nyakába úgyis lehetetlen. Ugyanakkor jó lehetőség arra, hogy amint Orbán szétszabdalta a magyar 2010-es egységet, ezzel szétszabdalható a lassan ébredő XXI. századi emberi közösségek egysége is, amit pont a közösségi média tett lehetővé, ellenőrizetlen formában. Nem csoda, hogy jelenleg pénzügyi platformon és ezen közösségi online terek rendszabályozásán és megfigyelésén, adatainak kihasználásán pörög minden nagyhatalom, ha szabad így fogalmazni, a globális elit. A megosztásban ők is nyerésre állnak, s mindennek egyetlen oka, az átlagember tudatlansága és nyeglesége, amelynek kialakulását viszont nem varrhatjuk fenti szereplők nyakába, a társadalom egészének felelőssége is!

    A pénzügyi világ ámokfutásairól és furcsaságairól sokat hallhattunk és hallunk még…
    Lásd világháborúk, Manhattan terv, rendszerváltás, olajbányászat, atomenergia, stb. Csupa – csupa emberi gyengeség, érdek, érdekütközés, ismét a majmok elmeállapotával magyarázható dolog, sajnos megfűszerezve egyre komolyabb haditechnikával és egyre több olyan emberrel, akik ennek működésével egyáltalán nincsenek tisztában… A bankszektor és a pénzvilág átalakítására tett kísérlet és a gazdasági átalakulást követő súlyos társadalmi válság tehát tényleg a nyakunkban liheg, de közvetlenül semmi köze a covid járvány kitöréséhez, így is, úgy is megkaptuk volna, s minden, ami az ellenállást ebben az ügyben szétzilálhatja, nem a virológusok, nem is az egyszerű emberek, hanem a világot mozgató tőke érdeke, amelyet konkrétan megfogni, személyhez kötni nem lehet. Én szeretem ezt az emberi természet végkövetkezményeként értékelni, s nem konkrét nemzethez, személyekhez kötni, ha így tetszik, kizárólag az egónkat hibáztathatjuk azért, hogy az életet adó bolygónkat és vele önmagunkat béklyóba taszítottuk és kipusztítjuk.

  118. Csongor.
    Ötmilliárd adófizetői forintot dobtak ki az ablakon,mert lejártak a tesztek. Ráadásul az EU támogatta a teszteket. Azt gondolom emiatt drága. És ez jóval az omikron előtt volt. Amúgy jó hosszan írtál.
    De ha egy természetes dolog elleni közös konszenzusba beleszövik a politikát, meg a politikusok seggét nyaló lobbikat,illetve fordítva is, akkor ez lesz a végeredmény.

  119. 104: Galápágosz:
    Rendben.
    De nem értem, hogy magadtól miért nem kapcsol be az önkontrollod, amikor egy rendszer elemzésekor kifejted a véleményed (olvasd vissza a poszt hozzászólásait kb. a 70-ig!).
    Gondolom észrevetted, hogy én fenti megnyilatkozásaimban nem foglaltam állást pártplatform mellett és megítélésemet kizárólag az ok-okozat értelmében fogalmaztam meg, hiszen ettől lenne ez „az értelmes emberek vitafóruma”.
    Persze lehet erre több magyarázat is, de nem csúszom át személyeskedésbe…

    Tényként elkönyvelhető, hogy a narancssárga irányításnak egyetlen elvitathatatlan eredménye a családpolitika átalakítása, a népességpolitika. A gazdaság vonatkozásában sokminden árnyalja a képet, egyfelől az EU nélkül nem működött volna, másfelől azok az eredmények egyre erősebben vitathatóak (a szokásos hol van az a pénz problematikája okán).
    A vírust most hagyjuk, mert benne vagyunk még, s bár jól körvonalazódik, hogy az első hullám kivételével ez egyértelmű kudarc, fontos figyelembe venni a megítélést is, függetlenül attól, hogy ez az emberek részéről intelligensnek nevezhető -e.
    Térjünk vissza a sikeres családpolitikához!
    Azt mond meg nekem, ha ez úgy működik, hogy gyermekvállalásért cserébe alkalmanként pénzt osztanak, s az embereket emellett bizonytalanságba, hitelfelvételbe kényszerítik, s párhuzamosan az oktatást és az egészségügyet leépítik, hosszabb távon mi értelme van, mi értelme lesz az egésznek? Ha a fenti szegmensek minőségi elérése csak a tehetős, egyre szűkülő rétegeknek adatik, mire megyünk vele?
    Miért támogassam ezt a klientúrát további regnálásában, amelyik így gondolkodik, így tervez és ilyen jövőt szán nekünk?? Az egyéni érdek alapján várható előnyt most hagyjuk ki az érvek közül!

  120. 123: Dan:
    A részedre adott válasz 20 sor, bocsánat, de ez alatt a Twitteren érdemes folytatni a diskurzust…
    A lejárt tesztek kidobását illetően nincs vita köztünk!

  121. A legnagyobb gond, hogy a hírfolyamokban minden megszólaltatott össze vissza beszél. Egymásnak ellentmondó cikkek jelennek meg. Napról napra. Az átlagpolgár egy idő után tényleg nem tudja mi van, és megunja, nem érdekli tovább az adott téma.

    Pl: kávé. Eme reggeli ital tekintetében is sok cikk jelenik meg. Egyszer azt írják jó a májnak, aztán meg azt, hogy a világosra pörkölt rákkeltő… A kettő között ég és föld a különbség. Aztán a századik cikk után nagyjából azt mondja az ember magába, vagy hangosan:menjetek ti a picsába.

  122. 116 Vaszil: Megnéztem a videót azzal a nővel, hát elég érdekes volt. Egy dolog azonban mindenképpen nyilvánvaló lesz, annak aki megnézi, az oltás szkeptikusok nem mind tudatlanok, mert aki erre a nőre azt mondja, hogy tanulatlan, vagy buta, az nem normális, függetlenül attól,hogy mennyire lehet igaza, hisz ezt még ő is kihangsúlyozza, hogy sok mindent csak feltételez. Ami a biztos, hogy amit erőltetnek, s az arra adott érvelés, mindenképpen hamis és nem a mi érdekeinket szolgálja.

  123. 128: Gartai:
    Ezt például arra a kijelentésére alapozod, hogy az oltással egy szoftvert telepítenek a testünkbe?
    A gazdasági és pénzügyi vonal ok., de a biológiához egyáltalán nem ért! Nem elérhető az a technológia, amit feltételez, s ha elérhető is lenne, csak kizárólag adott oltóanyag esetében beszélhetnénk erről, ami igencsak megkérdőjelezne egy jól előkészített folyamatot, amelynek részeként a vakcinák ezt a lehetőséget szolgálnák ki.
    Rajongásod ezért tipikus példa arra, hogy az átlagembert miként lehet megvezetni, féligazságokkal.

  124. Azt kérem, ne bohóckodjunk. Semmilyen szoftver sem került bele egyik oltottba sem. Egyrészt a szoftverhez kell egy hardver, ami felismeri és tud mit kezdeni vele, erre még nincs meg a technológia. Biológiai számítógép lehetőség, de nem ilyen módon. Lehetséges hogy agyi neuronok által működhessen egy számítógép de nem emberi élő agyban. A stimulált agy meg nem lesz képes ellátni az alapvető funkciókat,ami a mindennapi élethez kell. Ez nagyjából olyan mint a lapos föld hit.

  125. 129. Horváth Csongor
    Miért indulsz ki abból, hogy te mindent tudsz? Neked az orrodra kötik a legújabb katonai technológiákat, biológiai fegyver fejlesztéseket?
    Adott oltóanyag kérdése: lassacskán mindenki mRNS vakcinát fog kapni, gyerekek már eleve csak azt kapnak.

  126. Aztán a reggeli kávé után agyrémek születnek, pl a befecskendezett chip teóriája.
    Ezzel semmi gond, csak ne lepődj meg ha kényszerzubbonyban bevisznek a pszihiátriára, és kényszergyógykezelnek. Azokban sincs chip, de legalább lenyugtat.

  127. 80:
    Miből olvastad ki, hogy én mindent tudok? Amikor a velem vitába szállóknak elfogynak az ész érveik, mindig ezzel jönnek. Nem tudom miért… De sztem. ez ugyanolyan, mint amikor egy hisztis leány sírásra fogja. Így könnyű „nyerni”!

    A kérdés felvetése inkább úgy volna helyes, miért indulsz ki abból, hogy mindenki annyit tud, mint te?

  128. 132. Horváth Csongor
    „a biológiához egyáltalán nem ért!” Ez már szállóige a részedről.
    „Rajongásod ezért tipikus példa arra, hogy az átlagembert miként lehet megvezetni, féligazságokkal.” Ez pedig finom minősítés, hogy te nem vagy átlagember és magasabb nézőpontból szemléled az eseményeket az átlaghoz képest. Ezek nem érvek.
    Ugyanis ha ilyen beavatottként adod elő magad, akkor az ember azért várna valami komolyabb, szakmai megnyilvánulást is, ami nem merül ki egy szofisztikált hülyézésben.

  129. 110. Dan:
    „…az oltatlanok miatt alakulnak ki az ő általuk megfertőzött oltottakban bizonyos vírus mutáció.”

    Tehát szerinted az oltatlan megfertőz egy oltottat (akit azért oltottak be, hogy védve legyen), és az oltottban alakul ki a mutáció.
    Ezek alapján Te azt jelented ki, hogy az oltott a hibás (illetve a hibásabb) a mutáció megjelenéséért. (lehet benne valami…)

    114. Dan:
    „Leírom még egyszer, az emberiség igen kis százaléka oltott.”

    Linkelem még egyszer:
    A világpopuláció 53%-a teljesen oltott, 61%-a legalább egy dózist kapott.

    https://covid19.healthdata.org/global?view=vaccinations&tab=trend

    122. Horváth Csongor:
    „János nyilván úgy értette, hogy az oltatlanok szenvedik meg leginkább”

    Ennek ellentmond a 109-es hozzászólásban linkelt „Has Covid vaccine efficacy turned negative?” kérdés.

    „…egyre számosabb áldozatot szed a járvány”

    A WHO szerint:
    „Most locations probably have an infection fatality rate less than 0.20% and with appropriate, precise non-pharmacological measures (…) he infection fatality rate may be brought even lower.”
    („A legtöbb helyen a fertőzés halálozási aránya valószínűleg kevesebb, mint 0,20%, és megfelelő, pontos, nem farmakológiai intézkedésekkel (…) a fertőzés halálozási aránya még alacsonyabbra csökkenthető.”)

    https://www.who.int/bulletin/volumes/99/1/20-265892.pdf
    (28. oldal, az angol szöveg vége felé)

    „Oltári nagy szerencsénk van azzal, hogy az omikron nem halálosabb, mint az előd-variánsok voltak!”
    Igen, ebben egyet értünk.

    127. Dan:
    „A legnagyobb gond, hogy a hírfolyamokban minden megszólaltatott össze vissza beszél. Egymásnak ellentmondó cikkek jelennek meg. Napról napra.”

    Abszolút így van, egyet értünk.
    Mintha direkt ködösítenének, és ez (is) roppant zavaróvá (gyanússá?) teszi az egészet.

    A 3. oltásodhoz: őszintén kívánom, hogy ne „rángasson” meg nagyon, és hogy egészséges legyél-maradj sokáig!

  130. 133:
    Tessék, értelmezd!
    „Az mRNS vakcinával egy szoftvert telepítenek a szervezetedbe, amelyet később aktiválni lehet.”
    – Ez számomra teljes inkompetenciáról árulkodik, amit valóban a saját biológiai ismereteim tükrében állítok. Jóval korábban igaz, de részletesen kifejtettem miért gondolom így (feltételezem az itt vitázók 90%-a képben van róla).
    S akkor halljuk a Te érveidet erről a megállapításról, tudományosan:

  131. 134. Horváth Csongor
    Szoftver helyett valószínűleg hardvert akart mondani. Ehhez tegyük hozzá, hogy 2022-ben az elektronikai miniatürizálás nem a kutyák rizsszem méretű chipjénél tart.
    Az oltások különbözőségére meg írtam, hogy haladunk az egységesedés irányába.
    Szóval az a helyzet, hogy ezt a konteósnak bélyegzett mondatot laikusként egyáltalán nem tudnám 100%-os bizonyossággal megcáfolni. Te szintén laikusként megtetted. Meg egyébként is ez mitől biológiához tartozó téma? Az mRNA nanolipid részecskék között nem tud egy vagy több nanoméretű chip is úszkálni?

  132. 136:
    Hát ezzel most ki lettem segítve!
    „Te szintén laikusként megtetted. Meg egyébként is ez mitől biológiához tartozó téma? Az mRNA nanolipid részecskék között nem tud egy vagy több nanoméretű chip is úszkálni?”
    Megnyilatkozásoddal elárultad számomra, hogy nem csak a biológiában, hanem általában a természettudományok terén vannak komoly, pótolnivaló hiányosságaid. Nem személyeskedés, kénytelen vagyok erre a megállapításra jutni…

    Egyértelműen szoftvert mond, többször is. A kérdés arról szólt, megfelelhet -e a valóságnak az a megállapításom, hogy a videóban szerepelő hölgy a biológiában inkompetens. Állításomat fenntartom. Egyben azt javasolom, vedd magadra egy bölcs mondás intelmét: „a név kötelez”, s maradj inkább csendes olvasó!

  133. Szia Csongor! Bocsi, de én bevallom, nem hallottam ( láttam ) ezt a „szoftveres” kijelentést, és nem rajongok senkiért sem, csak „kicsit” szkeptikus vagyok, azzal a hivatalos vonallal szemben, amit itt ( kis hazánk, stb.) elég erőszakosan tolnak. Az említett hölgy, egyébként tényleg főleg gazdasági, pénzügyi dolgokkal foglalkozott, s nekem úgy tűnt, ebben elég tájékozott, de a tévedés jogát fenntartom, mert mi itt általában csak beszélgetünk, s nekem szokatlan ez az inkvizíciós stílus.

  134. 138: Gartai:
    Nem kukázom a hölgyet, fent leírtam, hogy a gazdasággal kapcsolatos előrejelzései önmagukban is súlyosak és helytállóak. Csak ne keverjük bele ilyen szinten a vírust.

    Persze, hogy a nagytőkések felhasználják, amit csak lehet, de ez nem volt a terv része eredetileg, kár belemagyarázni, összemosni, s így a védekezési lehetőségeket ebben is leszűkíteni. Másra kellene az erő, amit az emberek itt elpazarolnak! Ez persze már elképzelhető, hogy mint működő lehetőség, tényleg a „tervhez” kapcsolódik (jól jött hozzá a pandémia, s ezt senki sem hajlandó felismerni és belátni)!

  135. „A kutatót nem arra tartjuk, hogy azt mondja, amit hallani szeretnénk. Arra ott vannak a propagandisták” – fogalmaz Szathmáry Eörs. A nemzetközi szinten is kivételesen magasan jegyzett evolúciókutató nem csak a koronavírusról fogalmaz meg lesújtó tételeket – a magyar tudományszervezés állapotáról is. Szathmáry azonban nem áll meg a kritikánál: pontosan vázolja, hogyan kellene átalakítani a rendszert. Persze a csirkefarhát nem az alapkutatás–alkalmazott kutatás–innováció szentháromságától lesz olcsóbb – azoktól csupán versenyképessé válhatna Magyarország. És válaszokat találhatnánk az élet nagy kérdéseire. Interjú.

    Evolúcióbiológus: „Ez a vírus már örökre velünk marad”
    https://www.valaszonline.hu/2022/01/24/szathmary-eors-evolucio-tudomanyszervezes-interju/

  136. 140 – Python:
    Ugyanezt írtam meg majd két évvel ezelőtt. Ehhez nem kell evolúció biológusnak lenni. Ehhez a feltárt tények alapján józanul kell gondolkodni.

  137. 137. Horváth Csongor
    Olvasnálak én téged is szívesen, ha lenne mondanivalód. De csak annyit tudhattunk meg már sokadjára, hogy senki nem ért a biológiához, sőt máshoz sem.
    Itt nem inkább arról van szó, hogy aki ért hozzá, az csinálja, aki nem, az oktatja?

  138. 142:
    Nem kell engem olvasnod, sőt, ha gondolod a blogot sem, nem a te világod ez…

  139. Tisztelettel, miért NEM LEHET MEGÉRTENED, HOGY AZ OLTOTTAK IS ELKAPJÁK A FERTŐZÉST, MAXIMUM NEM HALNAK BELE. EZ FÜGG A KAPOTT OLTÓANYAGTÓL IS. EZT, AZ UTOLSÓ KÉT SZÓT VÉSD ÉSZBE A MONDATBÓL. MERT A SINOPHARM MEG A SZPUTNYIKKAL VALÓ OLTÁS ÉS ANNAK HATÁSOSSÁGA KORMÁNYZATI HAZUGSÁGOKON ALAPSZIK, ÉS MEGVETTEK ENNEK ÉRDEKÉBEN EGY RAKÁS ORVOST, AKIK PÉNZÉRT HAZUDNAK.

    Nem érdekel ki oltatja be magát vagy ki nem, az érdekel hogy annak ellenére, hogy a Fidesz nyomja az oltás szükségességét, a legtöbb oltatlan Fideszes az állampolgárok közül.

  140. Amikor elkezdtem ezt a személyes, ugyanakkor adatokra épülő blogot írni, még csak nem is sejtettem, hogy 2022. januárjában is azon fogok merengeni, hogy milyen következményei lettek a COVID-járványnak. Messzemenően nem értek egyet – sőt egyenesen tiltakozom – a COVID-ot, akárcsak relativizáló nyilatkozatokkal. Ahogy az alábbiakban bemutatásra kerülő adatokból láthatóvá fog válni, a koronavírus szemmel is érzékelhető változást okozott a magyar népességben. Minden évben egyszer ugyanis, eljön az igazság pillanata, az a momentum, amikor a Központi Statisztikai Hivatal először teszi közzé a hivatalos, egész évre számított halálozási adatait. Az először szó nem véletlenül nyomatékosított. Arra is hozok adatokat, hogy az első közlés és az utólagos, végleges közlés között időnként nagyságrendi eltérések vannak. Minél több a halálozás, annál nagyobb ez a különbség.

    Amikor eljön az igazság első pillanata
    @https://szaboandreapolitologus.blogspot.com/2022/01/amikor-eljon-az-igazsag-elso-pillanata.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük