(3757) Mellékhatás

Tibor bá’ fordítása online

 

A COVID oltások leggyakoribb „mellékhatásait” nem a vakcina okozza.

Az emberek nagy része annyira fél a COVID vakcinák mellék-hatásától, hogy akkor is tapasztalják, ha placebót kapnak. – állítja egy új tanulmány.

Forrás: RT.

A COVID vakcina „mellékhatásának” legnagyobb részét az emberi elvárás okozza, nem pedig a vakcina, állítják a Harvard Medical School kutatói, miután több mint 45 ezer résztvevőt analizáltak.

Különböző „szisztematikus” mellékhatást, mint a fejfájás, fáradékonyság, ízületi fájdalom, jelentettek mindkét csoportnál, akik különböző gyártmányú COVID vakcinát, illetve akik tudtukon kívül placébót kaptak.

Az adatok analizálása után a Bosztoni Beth Israel Deaconess Medical Center tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy az úgynevezett „nocebó hatás” – kellemetlen érzéseket az izgalom illetve a kellemetlenség várása okozza. Ezek a jelezett vakcina mellékhatások háromnegyed részét tették ki.

A tudósok szerint, bár az oltással szembeni bizonytalanság oka „bonyolult és sokrétű” a potenciális mellékhatásokkal kapcsolatos aggódás fontos tényezőnek tűnik, ezért a teljes társadalom beoltását célzó programnak fontolóra kellene venni az igen gyakori nocebó hatást.

A kutatáson résztvevő egyik tudós, Ted Kaptchuk, a Harvard Medical School professzora megmagyarázza a nocebó hatás mögött meghúzódó tényt. Szerinte a nem specifikus szimptómák, mint a fejfájás, fáradtság, stb. megtalálhatók az összes ismertetőben, mint a COVID vakcina tipikus tünetei.

A bizonyítékok azt sugallják, hogy az ilyen fajta információk miatt az emberek közössége,  mindennapi érzéseket az oltásoknak tudnak be. Valamint az aggódás miatt az emberek túlzottan érzékenyek a kellemetlenségekre.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28 gondolat erről: „(3757) Mellékhatás

  1. Kedves Nejem a 3. Pfizer beadásától számított 1,5 hét elteltével nem tud normálisan aludni. December eleje óta átlagban esténként 2-3 óra alvás jön össze neki, amit úgy ad ki a matek, hogy 3-4 este 1-2 óra!, utána a teljes beájulással 6-7 óra alvás, és ez ismétlődik.

    Mondanom sem kell a szervezete, idegrendszere ezt eléggé megszenvedi. A fenti alvások is természetes nyugtatókkal, alvás segítőkkel, házi praktikákkal, vagy épp mesterséges nyugtatókkal, altatóval stb. jön össze.

    Természetesen nem tudjuk egyértelműen állítani, hogy ez az oltás mellékhetása, de az biztos, hogy a 4. oltásra már könyörgéssel sem fogom rábeszélni, fegyverrel sem lehet majd neki beadni, amit meg is értek a részéről.

    Face-n van csoport és furamód rengetegen szenvednek hasonló problémákkal, ki az oltás után, ki a Covid fetőzés után. Utólag kiderült, a Háziorvosunk és a Gyógyszerészünk is találkozott már hasonlókkal.

    Szóval konkrétan ez a kutatás részemről elmehet a búsba. Ezt senki nem tudja (fogja) nekem bemagyarázni, hogy placebo hatás.

    Nem vagyunk oltás ellenesek, eddig következetesen és szigorúan kiálltunk az oltás szükségessége és beadatása mellett, de ezek után már fokozottabban fogunk mérlegelni, hogy mit is fogunk csinálni.

  2. Hát ahogy az 1. fret hsz.-e is mutatja, lassan elkezdenek kidőlni a csontvázak.
    Sokan vannak a környezetemben is, akik hasonlóan állnak a kérdéshez, ami duplán baj lesz egy idő múlva, de akkor is érthető reakció.

    Ha meg placebó hatás is van, akkor meg komolyan el kell gondolkodni, hogy hogyan lehet ez. Mivel bizonyítottan van placebo hatás, pszicjoszomatikus betegségek stb., így most már bele kéne rakni a kalapba azt is, hogy az állandó rettegtetés milyen társadalmi placebohatást fejt ki, ami meg is fog nyilvánulni.

    Az, hogy tudomásul veszek valamit, vagy állandóan szörnyülködve súlykolom az nem ugyanaz.

    Sokan, akik józanságra hivatkozva tolják a Covid szekeret, nem is tudják mit is csinálnak valójában.
    Persze nem tudja, hogy a lélek „vetít egy képet”, a tested , személyiséged stb. képét. Na ezt a képet lehet módosítani tudatilag. Tehát legegyszerűbben
    a gondolataidon keresztül.

    Persze nem kell ilyeneken, ilyen nagy bajok közepette filozófálgatni. A tudat van, mert egy rakás hús rendkívül precízen összehangolt működése lehetővé teszi létét és az agy nevű szervben lakik valahol, csak nem tudni hol, meg úgy általában semmir se tudni róla.

    Pedig mára már annak is nyilvánvalónak jellene lennie, hogy ha valaki ‘rosszul’ gondolkodik ‘rossz’ eredményt kap és vice versa. Ugyanazon gondolatok ugyanazon eredményeket hozzák.
    Erről végül is nem régóta tudunk, pár ezer éves iratokban van meg. De a mai nagyon ‘okos’ emberek csak legyintenek, hiszen mit tudhattak a régi majmocskák. Lélek meg hasonlók stb.
    A világ persze hülyül, de ez senkit nem zavar. Beleszarunk az ivóvizünkbe, belefingunk a szekrénybe(Föld) amibe bezártuk magunkat aztán meg fintorgunk, hogy büdös van.
    A sok virológus meg doki se fogja megoldani a problémát, esélyük sincs, mert nem rajtuk múlik, folyamatosan dolgozik a másik oldal is.

  3. 1 & 2
    Komoly tudósok, komoly felkészüléssel 45 ezer emberen végezték a vizsgálódást., Ti pedig az eredményeket gondolkodás nélkül lesöpritek az asztalról. Mi eddig kétszer 3 oltást kaptunk. Utóhatás nulla. Akit ismerek és oltást kapott nulla mellékhatásról számolt be. Aztán néhány hisztériás nem fogadja el a placébó hatást. Hát akkor álmatlankodjon.

  4. Csatlakoznom kell, Balázshoz, tudom a Facebook nem hiteles, de ha az ember belenéz a Fájzer mellékhatások csoportba, akkor nem csak a lelki, hanem a szörnyű testi problémákkal is szembesül. Teljes testen jelentkező, tényleg rettenetes kiütések, bőrgyulladások, valamely testrészen megjelenő hatalmas duzzanatok… stb. , amelyek az oltás után hamarosan jelentkeztek, plusz a fentebb is említett és nagyon változatos rendkívül kellemetlen egyéb mellékhatások, azelőtt nem tapasztalt krónikus fájdalmak. A másik jelentős csoport, akiknek a meglévő problémáját súlyosbította az oltás, pl. cukor, vérnyomás. Szóval ezeket nagyon nehéz beképzeléseknek azonosítani. Tudom, erre az a válasz, hogy a többség még így is jobban jár az oltással, hisz elkerüli a kórházat, hát ez számomra meglehetősen gyenge érvelés, tudva, hogy a statisztikák erősen kozmetikázottak, szóval lehet életveszélyes nem oltakozni, de a másik eset is rejt magában jelentős kockázatokat . Amikor meg, hallom hogy A Viktor mond ilyeneket, hogy aki nem oltakozik, az meg fog halni, hát ez meg egyenesen röhejesen komolytalan. Kicsit off, a múltkor fényképezték disznóvágás közben, ezúton hívnám fel a figyelmét, viseljen sapkát, már csak munkavédelmi okokból is, jobb elkerülni az
    esetleges tévedéseket, hisz a böllér is ember…

  5. 4 lol
    2-3 csak megjegyzem, hogy Balázs nem hogy nem söpörte le a placebó-nocebó hatást az asztalról, de egyenesen megerősítette, alátámasztotta, szélesebb kontextusba helyezte.

  6. Feltételeztem, hogy ez, vagy hasonló lesz a válaszod, természetesen részmeről ez rendben van, peace.

    Semmit nem söpörtem asztal alá, annyit írtam, hogy a mi esetünkben ez a tanulmány nem sokat ér.

    Az, hogy másnak kutya baja 3 oltás után, nekem sincs semmi problémám, az a páromat nem segíti ki a bajból.

    Próbálja meg valaki hajnali 3-4 kor a síró párját vígasztalni (most már 1,5 hónapja), mikor még nem aludt semmit és teljesen kába a fáradtságtól és emiatt szurkál szíve, szapora a pulzusa, az agya már zsibbad stb. és 5-kor már kelni kell a munkába indulás miatt, hogy minden rendben lesz, és jó ötlet volt oltakozni, és a tanulmányt alapul véve ez csak placebo. A párom kínjában esténként „lélegeztető gépre (a halálra) vágyik”, csak tudjon már egy kicsit aludni. Tudom ez is hülyeségnek hangzik, de aki nem éli ezt át, az el sem tudja képzelni, hogy mi az ami vele történik.

    De gondolom a tanulmány nem ilyen mellékhatásra gondolt.

    Jelenleg táppénzen van, így munkába sem engedem el, háziorvossal konzultáltunk, egyelőre bízunk a bogyókban, és az időben, hogy egyszer csak megoldódik a probléma.

    Senkinek nem mondjuk, hogy ne oltakozzon. De a párom ezek után biztos, hogy nem fog.

  7. Mint itt már írtam, nekem a harmadik oltástól (mRNS) övsömöröm lett. 🙂
    Így is lehetne írni, valójában ez a bárányhimlő vírus már gyerekkorom óta bennem dekkolt. Csak annyi történhetett, hogy az oltás agresszíven nagymértékú ellenanyagtermelésre késztette az immunrendszeremet, emiatt nem tudott odafigyelni a szunnyadó vírusra. Elötte két kínait kaptam, az nem volt annyira életidegen, az nem váltott ki ilyen hatást. Mint később a húgom elmondta, apámnak is volt időskorában ez a betegsége, tehát nálam is előbb-utóbb jelentkezett volna. Így meg most kijött, két-három hét alatt elmúlt. Nem volt kellemes, de legalább ezzel letudva.
    A feleségem az első Astrától két napig álomkóros volt, a másodiktól már semmi, az mRNS harmadiktól szintén semmi mellékhatás.
    Tehát valószínűleg nem maga az oltás okoz mellékhatást, hanem a szervezetben már meglévő, de eddig rejtett anomália kerül a felszínre tőle.
    Lehet, hogy ezt a hatást az is elő tudja hozni, ha valaki (akár tudat alatt is) fél attól, hogy valami baja lesz tőle, hiszen valószínűleg az immunrendszerre is hatással lehet az agyműködés.

  8. 4 – Gartai:
    Bevallom, már jó ideje Balázst el se olvasom. Elképesztő bő lére ereszti kissé zavaros, az ezoterika felé hajló mondanivalóját, ami a legtöbb esetben logikus hozzászólások ellen szól.

  9. 5. Ábel

    Ebből is látszik, hogy semmit sem értettek belőle, így tényleg bő lé lett.?

  10. 6.

    Azzal is tisztában vagyok, hogy ha például valaki élet és halál között van lélegeztető gépen, az meg azt bánja, hogy nem oltakozott és inkább álmatlanságban szenvedne.

    Természetesen mindenkinek a maga helyzete a kényelmetlen (vagy a kényelmes).

  11. fret 7:28 1348 karakter
    Balázs 8:17 1975 karakter
    Gartai 9:00 1390 karakter
    fret 9:28 1299 karakter
    kakukk 9:40 1191 karakter
    Összessen 7203 karakter

    Lehet hogy hülyék vagytok de legalább szorgalmassak!

  12. Off: A legveszélyesebb emberfajta a földön az aki, hülye, de szorgalmas. 🙂

  13. Re:6
    Kérd el Tibor bá’-tól a címemet, és írj nyugodtan.
    Lenne egy javaslatom erre a problémára, egy próbát megérne.

  14. Arra lennék kiváncsi hogy ugyanez a mechanizmus hogyan befolyásolja a COVID betegség tüneteit. A félelem és aggódás nem súlyosbítja azt hasonlóképpen ?

    11 ödön:
    Na ezzel most mindenki okosabb lett. Lehülyézni embereket mennyire releváns a poszt témájához és szerinted attól te intelligensebbé válsz ? Jó sok szabad időd van hogy ráérsz karaktereket számolgatni.

  15. Re:Ábel
    Ezt szerintem félre értetted.
    Balázs pont arról írt, hogy ha van placebó hatás, mert van, akkor az emberek tudatos félelemmel való kondicionálása testi/fizikai tüneteket/betegséget fog produkálni változatos formában.
    Pszichológusok már elég rég óta kongatják a vészharangot a Covid miatt, teljesen jogosan.

    (Jánosnak: Daubnerrel összesodort az élet egy munka miatt pár napja, pedig nem is kerestem direktben… 🙂 )

    Re:14
    Van számos tanulmány, hogy a lelki tényező hogyan befolyásolja a betegséget, és nem túl jól, ha be van pánikoltatva…

  16. Létezik negatív placébó hatás is. Nálunk Éva az első oltás előtt mellékhatás szimptómákat mutatott. Az oltás után ezek eltűntek. Meg nyugodott, hogy most már relatív biztonságban van.

  17. Nekem a reggeli derékfájásom múlt el hirtelen az első oltás után. Miért pont akkor, a csuda tudja. Bizonyára nem a döglött vírustól.

  18. Az emlekezteto Astra oltas utan 1 h’ttel ovsomorom lett. Belgyogyasznal voltam, hogy mik ezek a furcsa kiutesek. O mondta, hogy ovsomor oltasi mellekhatas.

    Apam egesz eleteben alacsony vernyomassal kuzdott, az elso pfizer utan par nappal osszeesett az ajtajuk elott, azota vernyomas csokkentot kell szedjen.

  19. 18 – kmrk:
    Idős embereknél a magas vérnyomás gyakorlatilag kötelező. A legtöbb nem tud róla, amíg nem történik „valami”.

  20. Nekem tavaly ősszel lett övsömöröm, jó szar volt, arra gondoltam, lehet egy esetleges tünetmentes KOVID fertőzés hozadéka volt.

  21. 15, dajtás:
    csak nem lakásfelújítást érintő munkát csinálsz Daubner Béla doktor úr tanítói csapatának?

  22. „Eltörlik az omikron variáns miatt hozott szigorításokat Angliában, jelentette be a brit parlament szerdai ülésén Boris Johnson. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy nem lesz kötelező maszkot viselniük az angoloknak a tömegközlekedésen és az iskolákban. Előbbi lazítás jövő csütörtökön, utóbbi pedig már holnap érvénybe lép. Jövő csütörtöktől már arra sem kötelezik az embereket, hogy oltási igazolást vagy negatív Covid-tesztet mutassanak be a tömegrendezvényeken és a szórakozóhelyeken. Igaz, a szervezők továbbra is dönthetnek úgy, hogy kérik ezeket a beengedéskor. Ezenkívül január 27-től már nem buzdítják otthoni dolgozásra az embereket, és az idősotthonok látogatására vonatkozó szabályozásokon is lazítanak.” hirek

    Törökország és Spanyolország is leveszi a Napirendről a Covidot.
    Csehország visszavonja a kötelező oltások bevezetését.

  23. Ezért mondom hogy postcovid/longcovid. Ezért van már Ausztriában elég sok ilyen jellegű ambulancia. Amit felsoroltok, az mind odatartozik. Aztán ami eddig pszichoszomatikus volt, meg Dr.House szerint mindenki hazudik (vagy autoimmun), az most postcovid-szindróma is lesz.
    Az övsömör bármitől elő tud jönni (igen, bárányhimlő miatti dolog). Van rá oltás is 🙂 50 felett javasolják az oltást arra.
    Igen, oltás után volt menstruációs kavarodás is, álmatlanság is, bőrproblémák is, még ájulás is… Tartósat nem láttam ezen felsorolt tünetekből. Átvészelt covid után láttam maradandó gondokat. Más, pl. Polio elleni oltás után láttam bénulást. (de kevesebb mintha még a vastüdőknél tartanánk oltás és fejlődés nélkül)
    Ausztria bevezeti a kötelező oltást. Tüntettek ma ez ellen megint, aztán jött rájuk a hó.
    Nem fogták meg a coronát az elején lezárásokkal, most össze lehet veszni ezen is hogy mi minek a hatása. A kórházakat meg rendőrök védik.

  24. Ez a beetetős Oltàspropaganda ! Senki ne üljön fel egy ilyen ócska szövegnek .

  25. 1. fret
    Egyik ismerősömnek a pajzsmirigy okozott mindenféle ilyen zavart.
    Vérképből kiderül. (TSH értéket kell nézni)

  26. Engem gyíkká változtatott !

    De már elmúlt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük