(3756) Összeomlás

Tibor bá’ fordítása online

 

A Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint a klímakatasztrófát a társadalom összeomlása követi

Mi már hosszú évek óta megegyeztünk abban, hogy a klímaváltozás okozta nehézségek vége a társadalom összeomlása lesz, és a társadalom összeomlását a törvénytelenség követi. Ezt most az angol Meteorológiai Intézet valószínűsítette.

A Meteorológiai Intézet szabványa szerint is, ez egy zord előrejelzés – vagyis a társadalom totális összeomlása, ami után a felfegyverzett, bűnöző bandák, ellenállás nélkül, uralják a vidéket.

Ez az egyik ítélet napja leírás, amit az Egyesült Királyság Meteorológiai Intézete adott ki, hogy lemodellezze a klíma változás következményeit.

A jövőbéli kilátások elkerülésére érdekes tanáccsal szolgálnak. Vissza kell lépni az Európai Unióba. A magyarázat komplikált, és valószínűtlen, inkább azt példázza, hogy a társadalom nagy része már kilépés ellenessé vált. Egy kicsit túl későn.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(3756) Összeomlás

  1. Kinek érdeke a gyenge Európa? Kb. minden más nagyhatalomnak…

  2. 1- Radován:
    The extraordinary report, called Shared Socio-economic Pathways and developed for the Government-funded UK Climate Resilience Programme, sets out supposedly ‘plausible futures’ as a result of global warming.

  3. Szóval ha az elszálló klíma miatt összeomlik a társadalom, és fegyveres bűnöző bandák veszik át az uralmat, akkor a megoldás csatlakozni az EU-hoz. Ez mókás.

    Mintha nem ugyanez várna az EU-ra!

    És még véletlenül se gondolják, hogy a megoldás inkább abba az irányba lenne, hogy az erőszakos bűnözőket gyorsan le kell csukni, az illegális bevándorlókat deportálni mielőtt még összeomlana a társadalom, a rendőrséget, hadsereget megerősíteni, és minden megbízható, tisztességes hazafit behívni, kiképezni, fegyvert adni neki, és tartalékosként foglalkoztatni, rábízva, hogy őrizze a környéket.

  4. 4.Ábel: De. Ha megkeresed és elolvasod a cikket, benne van kívánt scenáriód is. A visszalépés sem azt jelenti, hogy ugyanebbe az eu-ba, hanem, hogy egy egyesült eu többre mehet. (Utóbbi nyilván feltételes mód.)
    De ehhez előbb el kell olvasni, utána okosnak lenni!

  5. Abel +1

    Szerinted erdekukben all amit te jozanesszel felvazoltal? A kerdes termeszetesen koltoi.

    Elgondolkodtat, hogy az elitnek nevezett elmehaborodottak kis tomege vajon kepes lenne e kezelni egy hosszutavon elharapozott, raadasul globalis helyzetet (akar meg altalunk nem ismert eljarasokat es technologiai ^csodakat^ bevetve) amire meg nem volt igazan pelda ismert tortenelmunk soran – es az ilyen helyzetek azert elobb-utobb megiscsak engedtek a tomegek nyomasanak, akarmilyen eredmennyel is.

    Meg bekeidoben is nehez feladat a tomegeket kontroll alatt tartani (elkepesztoen sok ember dolgozik rajta, kulonfele teruleteken -legtobbje ontudatlanul- nap mint nap – akik hetkoznapi emberek), egy erosen zilalt helyzet elobb-utobb kikezdi a felsobb kasztok idegeit is.

    Az ember alapjaban veve alkalmatlan a hosszutavu, de foleg logikus, ep-eszu tervezesre. Lasd szinten tortenelem.

    Kedves Abel, amit felvazoltal, ahhoz tarsadalmi eberseg, tobbszintu jozanitas lenne szukseges mind vezetoi mind a hetkoznapi emberek (es gyerekek!) szintjen is.
    Ez mar nem letezik csak nyomokban – es az is allando konfliktushelyzetnek van kiteve.
    Szisztematikus szetverese folyik azon alapok maradekanak amik a regi, ugyahogy, de mukodo vilag vazzat adtak. A jovo vilaga kitudja milyen perspektivat nyujt majd, de valoszinuleg nem fogunk se mi, sem az utodaink repesni erte…

    A termeszet mindig valamilyen egyensulyi allapotra torekszik (a mi szintunkon vizsgalva), remelhetoleg ez nem az emberiseg/civilizacionk kozeli pusztulasaval tortenik majd…

  6. Ábel@: Egy társadalmi összeomlás esetén, az általad felsorolt szervek nincsenek, tehát lehetetlen ezekkel megoldani a problémát. Ilyenkor jönnek a nagy arcú ” Vadász ” félék, s addig ők az urak, amíg nem találkoznak egy erősebb csoporttal, vagy el nem fogynak a készletek, s mivel az effélék harciasnak látszanak, de valószínűleg sok máshoz nem értenek, sok babér nekik sem terem majd. Az egyetlen valós lehetőség, ideig óráig, az adott településen, illetve zártabb közösségekben formálódó önvédelmi szervezkedés, amíg sokkal nagyobb erővel nem találkozik, utána GAME OVER.

  7. 7: Nem értek egyet. Ha valahol van értelmezhető hadsereg, karhatalom, az mért is oszlana fel? Sokkal inkább átveszik a hatalmat. Onnantól az van, amit ők mondanak. Aki ugrál, statáriálisan főbelövik. Ami még mindig sokkal jobb, mint a bűnbandák hatalma.

  8. 8 – Ábel:
    Ez csak „béke időkre” érvényes. Szélsőséges helyzetben a rendvédelmiek elgondolkoznak azon, hogy jó helyen állnak-e, és változtatnak, ha azt találják célravezetőnek a családja szempontjából.

  9. 9 Pont erre gondolok én is. Ha egyszer nála van a fegyver, meg a bajtársainál, akikkel összeszokott, akkor mégis hol lehetne ennél jobb helyen? Forduljon szembe a csapatával, hogy aztán rá vadásszanak? Hülye lenne. Inkább összeállnak, és együtt foglalják le, amire csak szükségük van.

  10. Nincs ilyen összetartó erő a társadalomban.
    A katonaság hierarchikus felépítésű. Csak az olyan magáncsoportoknak van esélyük, akik ezt megvalósítják maguk között is. Ez átsegítheti őket a kezdeti időkön. Utána valami sokkal több kell.
    Kezdve ott, hogy a hiearchiának teljesen önkéntesnek, mintegy belső meggyőződésből kell fakadnia.
    Nagyon nehéz mert a „vezetésnek” nagyon „harmónikusan” kell az aggressziót használnia.

    A tagoknak először is ismerniük kell saját magukat. Ha gebaszban nulla önismerettel rendelkező tagok kezdenek el szervezkedni, szinte garantált, hogy pillanatok alatt szétesik és kinyírják egymást.

    Az ilyen Vadász félék fognak tarolni az első körökben. Ez van.
    A hozzáállása és szakértelme aranyat érhetne, ha normális csapatba kerülne.
    Mert egyet ne felejtsünk el!
    A katonák tudják mi a bajtársiasság és szagoltak már puskaport.
    A probléma nem azzal van, hogy képes-e ölni, mert igen és ez előny. A problema, hogy a többit is kell látnia és háttérbe kell tudnia húzodni.
    Nem a katonai vezetés lesz a jó a későbbiekben. Az emberi érzelmek ismerete és motivációinak megértése nagyon fontos lesz. Érdekes kombó fog kelleni.

    Egy ilyen esemény után 10 évvel nagyon kevés túlélő csoport lesz, ahol a létezés még értelmes szinten zajlik.
    Inkább 4-5 fős bandák lesznek.

    Persze ha a képet még szélesebb spektrumba helyezzük akkor a lélek és egyebek is bekerülnek a kalapba. Olyanokat is kell majd tennie amik nem vagyunk, hogy olyanokká lehessünk, amilyen lenni szeretnénk.
    Vagy elszépelgik vagy elállatiasodnak.
    Szörnyű nagy dilemmák lesznek.
    Meg kell értenünk, hogy a teremtésben most mi milyen helyet foglalunk el a létformánkkal.
    A szándékettika és nem az egyes cselekmények fognak számítani, de emögé bújni szinte lehetetlen lesz.
    Nagyon tiszta szív kell. Én már csak ettől félek!

  11. 11 – Balázs:
    Ha van közöttük „alfa hím” az könnyedén magához veszi a vezető szerepet, és a többiek elfogadják. Van személyes tapasztalatom.

  12. Ennek egyik fokmérője az lesz hogy pl a bevásárlóközpontok előtt mennyi kocsi/ember lesz. Ha majd indulnak a bajok akkor a kocsik és a vásárlók száma csökkenni fog. Most még egyenlőre minden tele van, habár a drágulás elkezdődött és folytatódik.
    Hozzá kell tenni ez a tél itt nálunk elég hideg most ami kitart február végéig.Azt nehezen tudom elképzelni hogy idén nyáron felboruljon minden és giga meleg legyen.
    Nagy viharok biztos lesznek az a megérzésem mert már most elég sok szélvihar volt idén.
    Igazából az a kérdés hogy mikor megyünk a vonal alá ami már roppantja a társadalmat????
    Értem ezalatt hogy nem az amikor még halljuk és tapasztaljuk hogy a csirkemell felment 1100ft-ról 1700Ft-ra, de azért még csak-csak megvesszük.Hanem azt értem a vonal alá menéssel hogy amikor már tényleg kezd megroppanni a vásárlóerő egyéb termékek iránt mert kajára kell a pénz.
    Minden évben mégis ugyanannyi élelem fogy a boltokban még most. Egyesek már kevesebbet fogyasztanak (nyugdíjasok,kiskeresetűek).A baj akkor indul ha majd a tömegek is oda jutnak hogy nem lesz pénz másra mert kajára kell, abból is csak minimálisat tud majd venni az ember.
    Mondom érdekes hogy beszélünk róla meg minden de ha beparkolunk a lidl, tesco parkolóba akkor még mindig azt látjuk hogy tele van a parkoló és a bevásárlókocsik.
    Néha olyan megfoghatatlan az az időpont hogy mikor változik ez meg.

  13. Ábel@: Amit írsz, hogy összefog a társaival a katona, stb. , na az már nem a hadsereg, hanem amiről beszéltem, igazából rablóbanda ( terror elkövető karhatalom ).

  14. 14: Szerintem a reguláris hadsereg között, ami vészhelyzetben törvényesen fenntartja a rendet, időnkénti túlkapásokkal, és a seregből lett rablóbanda között nem bináris az átmenet, hanem folytonos. Lehet egy olyan állapot, amikor értelmezés kérdése, hogy minek veszed őket.

    Tulajdonképpen egy ősrégi rendszer állna ezzel vissza, ami az őskortól a feudalizmusig meghatározta az emberiséget: a társadalom egy kisebbsége birtokolja az erőt, ők a katonák, és ők vezetik a többieket, ők határozzák meg, hogy mi hogyan történjék, és nyilván közben ha valaki éhezik, fázik, az nem ők lesznek. Egy ilyen rendszer nem feltétlen olyan nagyon szörnyű. Sok múlik a vezető osztály tisztességén, nemességén.

  15. 15. Ábel,

    „Tulajdonképpen egy ősrégi rendszer állna ezzel vissza”

    Az a baj, hogy vagyunk itt 68 millióan, de a franciák is sokan vannak, a németek is, de Magyarország is sokkal népesebb még most is, mint anno.
    Úgyhogy ha tényleg összeomlana az ellátás vagy akárcsak nagyon, a többség számára megfizethetetlenné válna az élelmiszer és az energia akármi miatt (klíma, háború) akkor annak beláthatatlanok a következményei.

    Egyébként folyamatosan nő a feszültség nálunk, egyre több hitel dől be, az energia kegyetlenül drágul (áram és gáz) (pedig még az OFGEM – azaz a brit energiahatóság – nem is emelte fel az árplafont, ez április elején várható). Máris milliók állnak az anyagi csőd és fizetésképtelenség szélén. Pedig ezek még a békeidők, az élelmiszer alig drágult, mivel a kormány az alapélelmiszerekre teljesen elengedte a forgalmi adót.
    Az ingatlanpiac megzavarodott, kegyetlenül megdrágult (mert menekíti a pénzét, akinek sok van), de ha sok hitel dől be, akkor ki tudja mi lesz.
    A kormány ahelyi council-okat (önkormányzatokat) próbálja kényszeríteni minél több lakásépítésre, mert egyre nő a lakhatási válság, tíz és százezrek már nem tudják megfizetni a piaci árakat (nem tudnak lakást bérelni, sem venni), de az önkormányzatok nagy része is a csőd szélén áll.

    Még egy élelmiszerválság hiányzik, ami már ebben az évben is eljöhet, ahogy a műtrágya és energiaárak kinéznek.

    Szóval a sok szöveg után a lényeg, szerintem nem tud vissza állni egy ősrégi rendszer több okból sem. Ahhoz előbb 10-ből 7-8 embernek el kellene pusztulnia.

  16. 4. Ábel
    Mondd csak mi a megoldás amikor a kormány és a parlamenti képviselők a nemzetközi bankelit követeléseinek engedve az erőszakos bünözők helyét vették át a Hazájuk ellen? Amikor a rendőrség, a hadsereg és minden megbízható, tisztességes hazafi számukra egy valószínű ellenség?
    Amikor a saját védelmüket Idegen Zsoldos Ember -Vadászokra bizzák?

    https://nikolaosanaximandros.gr/misthoforoi-filane-ti-vouli/

    A tapasztalt görög diplomata Leonidasz Chryszanthopulosz azt állitja, hogy a Görög Kormány (2013-tol ) a Görög Parlament „védelme érdekében” szerződést kötött az „Academi”-vel, korábbi nevén „BLACKWATER”, fegyveres zsoldosok csoportjával.
    A Görög Parlament védelmét ezekre a gyilkosokra bizta. Vajon kik ellen? A görög állampolgárai ellen, akik demokratikusan igénylik jogaikat?
    Milyen joguk van ezeknek a professzionális fegyverforgató gyilkosoknak felelősséget vállalni demokráciánk védelmében?
    Természetesen ezeken kívül itt vannak még a „kedves” «SEEBRIG» is 1999-től.

  17. 17: Ha van még hadseregetek tisztességes hazafiakkal, akkor katonai puccs a megoldás.

    Én csak néhány katonát ismerek személyesen, és valószínű, hogy a merítésem nem reprezentatív a hadsereg egészére, de akiket én ismerek, azok talpig férfiak. Bármikor szívesebben letenném az országot a kezükbe, mint némelyik demokratikusan választott miniszterelnökébe.

  18. 16 Gyarmathy, ebben igazad van. A lakásválságot még meg lehet oldani tökös kormányzati, önkormányzati lépésekkel valahogy.

    De ha eljön az a pont, hogy egyszerűen nincs elég élelmiszer ahhoz, hogy mindenkinek elegendő jusson, akkor tényleg bebasz a gebasz.

    Amikor ezt elérjük, akkor lesz nagyon nem mindegy, hogy kinek a kezében van a puska. A reguláris hadseregében, a beözönlött dzsihadistákéban, a zsiványokéban, vagy kiében.

    Óriási, minőségi különbségeket fog ez jelenteni!

  19. 13

    Ha csak a hirek között szemezgetünk mondjuk kis
    hazánkat illetően akkor nem éppen optimista jövőkép látszik kibontakozóban , a teljesség igénye nélkül néhány példa ami azért húsbavágó lehet az átlagpolgár számára is: a 700ft benzinár amennyiben a jelenlegi trend folytatódik az olajpiacon és az állami beavatkozás az árképzésben megszűnik , a reszicsökkentés fenntarthatatlansága a költségvetési hiány miatt, a különböző lakáshitel konstrukciók kivezetése választások után, a hatósági árak fenntartásának kérdése az infláció stb, az uniós pénzek visszatartása, az állami megrendelések leállítása….mindezek továbbgyűrűző hatása a gazdaság és társadalom életében stb….az egyre feszültebb nemzetközi helyzet….Szóval izgalmas idők várhatnak ránk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük