(3752) Long COVID

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Figyelmeztet a WHO: a kormányok politikájának következménye miatt, Európa lakosságának a fele el fogja kapni a COVID-19 fertőzést

Tegnap (22.01.10.) a WHO-Európa nyersen odavágta az európai kormányok politikájának a katasztrofális következményét, az Omikron okozta jelentő COVID-19 előretörést.

A WHO-Európai igazgatója, Dr. Hans Kluge szerint az Omikron variáns átvágtat Európán. 2022 első hetében 53 országban, 7 millió fertőzöttet találtak. Január 10.-ig 26 ország jelentette, hogy hetente a népesség 1 százaléka kapja el a COVID-19 fertőzést. Az Omikron gyorsan, domináns variánssá változik.

Ilyen sebesség mellett a népesség fele fertőzött lesz a következő 6-8 hét alatt. Mivel Európa népessége 800 millió felett van, ez azt jelenti, hogy csak Európában 400 millió új fertőzés lesz.

A profit érdekében az uralkodó tőkés osztály ellenzi a pandémia megfékezésére hozható intézkedéseket. A Világ 1,6 millió halottja mellett, sok millió ember szenved Long COVID betegségben.

A mai napig Európában körülbelül 100 millió fertőzött található. Ez a szám a következő két hónap alatt megnégyszereződhet. Ez, egy olyan hatalmas szám, hogy szinte felfoghatatlan, ha meggondoljuk, hogy a COVID-19 betegek 10-50 százaléka szenved Long COVID betegségben, a meghatározástól függően ez azt jelenti, hogy csak Európában száz milliók fognak olyan hosszú távú, legyengült állapotba kerülni, ami intenzív gondozást igényel. Ez, a társadalmat megbillenti, mivel igen jelentős számú ember nem lesz képes felvenni a munkát, miközben sokan meg is fognak halni.

Például, Franciaországban, egy viszonylag jól átoltott országban (74,9%) 3,4 millió fertőzöttből 23.371 beteg van kórházban, és ebből 3.969 beteg kap intenzív ellátást. Ha, ezeket az arányokat átvetítjük a WHO előre jelzésére, akkor 3 millió kórházi beteget kapunk 500.000 intenzív ellátással a következő hónapban.

Ez, messze átlépi Európa kórházi kapacitását. Ami a COVID-19 fertőzöttek nagyobb arányú elhalálozását fogja okozni.

PS.: Szeritem, a Világban hatalmas  tüntetések vannak az iskolák bezárása mellett. Az ok, a pandémia terjedésének a lassítása. A fertőzést egy gyerek beviszi az osztályba és könnyedén átadja az osztálytársainak, akik hazamennek és megfertőzik a családjukat. A kormányok ezt azért ellenzik, mert sok szülőnek otthon kellene maradni, nem menne be dolgozni. A kiesés, gazdasági visszaesést (és profit csökkenést) eredményezne. Azt nem jut eszükbe, hogy a gyors fertőzés terjedéséből szintén következni fog a tömeges munkahelyi hiányzás, csak most már a betegség miatt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

51 gondolat erről: „(3752) Long COVID

  1. Szerintetek miért ez a szarakodás?
    Miért nem teszik egyszerűen kötelezővé az oltást mind itthon, mind világszerte?

  2. Mit jelent az, hogy aki átesett a víruson, az kevesebbet ér, mint aki 3x oltott?

    Ezzel csak maguk alatt vágják a fát.

    Szerintetek miért ez a szarakodás?
    Miért nem teszik egyszerűen kötelezővé az oltást mind itthon, mind világszerte?
    Előbb-utóbb úgyis az lesz.

    Nemcsak most, hanem az elejétől fogva, akkor nem lenne vita.

  3. 1, Miért is lenne az egyetlen megoldás az oltás? Ugyanúgy megfertőződnek az oltottak is, sőt egyes kutatások szerint az omikron sokkal inkább fertőzi az oltottakat.

    Tényleg nem veszitek észre, hogy a demokrácia megcsúfolása az ami jelenleg zajlik pl. Ausztriában? Pénzbüntetést kap majd, aki nem oltat…Hogy képesek egy ilyen törvénytervezetről akár vitát nyitni…Szánalmas és mellesleg szerintem teljesen alkotmány ellenes. Miközben a kancellár 3 oltással megfertőződött…Mindenkinek elment az esze?

    Nem is értem ezt, hogy vannak akik még mindig az oltásokban látják a messiást…Nem veszitek észre, hogy a gyógyszer lobbi akarja ezt keresztülvinni mindenképp? Gondoljatok bele…Biztos és óriási profit minden évben állami költségvetésekből.

  4. „A profit érdekében az uralkodó tőkés osztály ellenzi a pandémia megfékezésére hozható intézkedéseket. ”

    „Zavargásokat szított és kormányt buktatott az elszabadult kazahsztáni gázár”

    „Az értelmes emberek vitafóruma”

  5. 1@: Nem baj, hogy kísérleti, nem baj, hogy hatástalan ( legalábbis az omikronnal szemben bevallottan), nem baj, hogy sok a káros mellékhatása, legyen kötelező, milyen alapon?

  6. Az osztrák kancellár megfertőződött, de kutya baja. Csak pozitív. Maga tehet róla, mert síelni ment haverokkal. Nagy társasággal. A síterepek (síliftek), hegyi „Hütte” kocsmák a gócpontok. Ő sem a legmegfelelőbb a kancellári posztra (főleg ahogy azokon a síelős, kocsmás posztokon kinéz a haverjaival, mint hegyi favágók), de nem volt jobb.

    Ausztriában febr.28.-ig szabad a suliból távolmaradni és otthonról tanulni. Aztán majd febr.28.-tól újratervezik.

    Az oltás pedig: a Covid kezdetekor a macskás tapasztalataim miatt írtam itt is és orvosi körökben is, hogy a corona mutációja miatt a macskáknál nem hatékony az oltás, és meglátjuk mi lesz humánban. Ettől függetlenül oltáspárti vagyok, mert nincs jobb megoldás. Azon kell drukkolni hogy az oltást tudják úgy fejleszteni hogy megfogják a mutációkat is.
    A jelenlegi 3 oltásommal nincs bajom, eleve sok más oltásnál is 3 szokott az alapimmunizálás lenni. Azzal sincs bajom ha évente (eleinte akár félévente) rá kell oltani a mutációk miatt. Az influenza ellen is évente oltatok.
    Ugyanakkor a megoldás az lenne ami a macskáknál: nem keveredni másokkal. Csak míg az az egy házikedvenc macska bent tartható és kiszolgálható, és már azt sem tudja hogy ő macska lenne, mert már talán egy egértől is megijed, – ezt az elszigetelődést humánban nem lehet kivitelezni.

  7. Tök jó ez a magentázás, szépen kiemeli az értelmes hozzászólásokat 🙂
    Csak két magenta után jön a kitiltás.

  8. 1 2. Kétszer ment ki a hsz, korán volt még, bocsánat.
    3-5. Ha kötelező lesz, úgyis oltattok. Kit érdekel, hogy tetszik vagy nem? Akkor meg minek húzni az időt, meg az emberek agyát?

  9. 7. Tibor bá’

    Hát de Tibor bá’ sem egerészik már nagyon 🙂 Nekem is jól jött a pandémia, nem kell szóba állnom senkivel, a mindenképpen szükséges gázszerelő, autószerelő srácokat is hamar le lehet állítani 🙂

  10. A faluban volt egy Marika néni, aki nagy fóliában termelte a palántákat, zöldséget. Aztán elkapta covidot, legyengült, long covid. Most úgy áll a helyzet, hogy nem csinálja többé. Sajnálom őt is, de magunkat is, egy jó beszerzési lehetősséggel kevesebb.

  11. A mai vakcinák becsülettel tartják magukat, de egyre inkább szükség lenne olyan új generációs oltásokra, amelyeken nem fog ki még egy jövőbeli variáns sem, sőt más, ma még ismeretlen koronavírusok ellen is védelmet nyújthatnak, csírájában elfojtva egy esetleges következő világjárványt. Már javában folynak a kutatások az univerzális pánkoronavírus-vakcinák kifejlesztésére, de még sok a bizonytalanság. A nanorészecskés technológia a legígéretesebb, és az amerikai hadsereg érhet először célba, de akár az mRNS-vakcinák is átdolgozhatók. A nagy cégek viszont egyelőre nem érdekeltek az új irányban. Kérdés, hogy mikor lehet ebből beadható oltás.

    Már látótávolságban vannak a vakcinák, amelyek megelőzhetik a jövő koronavírus-járványait
    https://telex.hu/koronavirus/2022/01/14/covid-univerzalis-vakcina-pankoronavirus-vakcina-fejlesztesek-nanoreszecske-tuskefeherje-walter-reed-duke-vakcinafejlesztes

  12. Oltott-oltatlan számára történő turizmus belföldre való korlátozásánál, a sok külföldi etye petyézések megszüntetésénél nem tudom mi lett volna hatékonyabb intézkedés megakadályozni a variánsok beszivárgását de mégse merték meglépni nehogy egy nagy számot kitevő oltott utazásfüggő megsértődjön, mert az oltás ellenére nem tud elmenni s friss képeket feltenni az internetre ahogy a seggét égetni a napon, pedig tudni lehetett, hogy ők is elkaphatják s behozhatják. Helyette egyszerűbb hibáztatni s korlátozni engem, aki 2 éve még külföldivel nem találkoztam, vigyázok az egészségemre, végzem a dolgomat s hagyok másokat élni.

    2. karoly81:
    Az lesz csak idő kérdése míg meglesz hozzá a megfelelő támogatottság.

    10. Tia:
    Bármilyen furcsa de nekem is jót tett 🙂 Semmi sem hiányzik a lezárt dolgok s megvont lehetőségek közül, jobb irányba terelt a dolog.

  13. Nem tudom mennyire fertőz az Omikron, mert a munkatársam férje pozitiv, egy házbam élő felesége és gyerekük nem. Érdekes. Persze mindenki oltott. A 12 éves lány is.

  14. Magyarországon a kórházban kezelt koronavírusos betegek 55%-a meghalt a negyedik hullámban – ez adódik, ha a Kásler Miklós, Emmi-miniszter által közölt adatokkal számolnak a szakértők. Ez kifejezetten rossz, a Portfolio-nak nyilatkozó kutatók szerint hihetetlen arány nemzetközi összevetésben, ugyanis a kórházi esetek 80-90%-át meg tudják menteni a fejlett világban. Az általunk megkérdezett orvos és Covid-kórház jobb gyógyulási arányt tapasztalt annál, mint amit a miniszter mondott. Milyen számokról beszélt Kásler Miklós? Mi történik a magyar kórházakban? Milyen következtetéseket lehet levonni a most közölt adatokból?

    Koronavírus: egészen hihetetlen kórházi adatok érkeztek Magyarországról
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220114/koronavirus-egeszen-hihetetlen-korhazi-adatok-erkeztek-magyarorszagrol-521004

  15. 15.Tia
    Na, akkor ideje lenne elkapnom! Legalább 2szer! ?

    Jaj Istenem, ennyi hülyeséget. És most nem magamra gondoltam.

  16. 11 Ábel
    Marika néninek és a kezelőorvosának talán érdemes lenne informálódni az FLCCC ptotokolljairól.
    https://covid19criticalcare.com/covid-19-protocols/

    15 Tia
    Az a gyanúm, hogy nagyrészt a tüskefehérjék toxikus hatása okozza mind a COVID szövődményeit, mind a long covidot, mind a covid oltások rengeteg és mindenféle mellékhatásait, amelyekkel kapcsolatosan a panaszkodónak a kezelőorvosok csak a vállukat vonogatják: „nem tudjuk, mi ez, de biztosnemattólvolt”.
    (Az immunológiai szövődmények, autoimmun folyamatok, hematológiai; rosszindulatú betegségek még csak ezután – évek múlva – kezdenek majd hosszabb távon láthatóvá válni. Az immunrendszer gyengülése miatt előjönnek az eddig lappangó fertőzések: herpesz, övsömör, CMV, tuberkulózis…)

  17. 19. Delp

    Igen, ezt így mind, mert a kutyát is a farka csóválja. 😉

  18. a WHO ? Ki csoda ., mi csoda !? egy senkihàzi hivatal akik a nèpek hàtàn èlve hülye kijelentèsekkel próbaljàk igazolni a lètezèsüket . Ami ez alatt a jarvàny alatt màr szàmtalanszor bebizonyosodott .Egyszer hogy az emberisèg lètszàmnövekvèse a jarvàny alatt is emelkedő tendàlt azaz születèsek minusz halàlozàsok 80millió+ èvente 2019-21 másodszor meg hogy ez az omikron egy mikiegèr varia ami csak azokat viszi el akiket egy enyhe szellő amúgy is elvinne . Senki ne dőljön be ennek az ócska dumànak

  19. Re:20
    Kérdezz meg egy nőgyógyászt/bábát/szülésznőt, hogy az mRNS-el oltott nőknek milyen a menstruációs vérzése, meddig tart, milyen mennyiségű, és a szült nőknek meddig tart a gyerekágyas időszak. Külön bónusz az oltott kamasz lányok menstruációs vérzése.
    Persze minden a legnagyobb rendben van, nincs semmi látni való…

  20. 22. dajtás

    Meg fogsz lepődni, menstruálok. Ellentétben veled.

  21. 23. Tia

    Hála Istennek, hogy téged nem érint az, mi nagyon sok más embert igen.
    (Többek között nővéremet is.)
    Tőled függetlenül a probléma több mint létező és valós!
    Ha te úgy gondolod, hogy dajtás valótlant állít, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy hallgatsz rá, és megkérdezel erről egy szakirányú kollégát.
    Információhoz jutni manapság, már hatalmas kincs. ?

  22. 24. Gyurma

    Meg fogsz lepődni, hogy az első oltás az én menstruációmat is előre hozta 2 héttel. A következő ciklussal semmi gond nem volt. Nem kell senkit megkérdeznem, nem én vagyok akinek itt lexikális vagy tapasztalati hiányosságai lennének. Orvosból sem csak én vagyok nő, vagyunk elegen, egymással napi kapcsolatban, és érdekes mód pont a Covid miatt.
    Be lehet fejezni a nők menstruációs ciklusának fejtegetését ezen a helyen (Maradandó mentruáció probléma nem lett az oltás miatt! A hasonló problémák le vannak írva, tudunk róla, tapasztaltuk, egy sem lett maradandó! Nagyon nem szeretnék és nem is fogok belemenni mi okoz még nőknél hasonlót.), ott a fenti téma amit linkeltem, méregessétek a … -t az a testhezálló nektek, és ne az enyémmel hasonlítsátok össze, mert még a végén lehet hogy az enyém lesz a nagyobb. 🙂

  23. 16: Python

    „Koronavírus: egészen hihetetlen kórházi adatok érkeztek Magyarországról”

    Számomra egyetlen dolog hihetetlen már csak, az a megrendíthetetlen emberi naívitás, hogy még két év sumákolás után is vannak akik csodálkoznak a hivatalból közzétett adatok láttán. 🙁

    Ez vicc, csak a csattanója késik.

    Hiába a titkolózás, titkosítás 10 évre, hiába mondta vezérünk a képünkbe, hogy „ne azt figyeljétek mit mondok!” Nem számít.

    Aki hinni akar, az hinni is fog az utolsó lehelletéig, ehhez mindig talál támpontot…

  24. Az a baj(legalábbis nekem), hogy engem már rohadtul idegesít ez a naivitás.
    Ki az a félkegyelmű aki bármit is elhisz abból, hogy az oltás érte van?
    Az oltás segíthet, de valójában nincs semmi nyerő stratégia qrvára felesleges kardoskodni.
    Aki kételkedik az oltásban annak legalább a minimális! önvédelmi reflexe megvan.
    Bár sok különbség nincs, csak annyi, hogy mi birkák marakodunk a váhóhídon.

    Valóban a hülyeséget mantrázzuk már 2 éve.

  25. 25 – Tia és levelezői:
    Én nem menstruálok, de minden reggel mérem a vérnyomásom, ami (szisztolé) 110 és 127 között változik, attól függetlenül, hogy meleg vagy hideg front megy át rajtunk. Ebből az következik, hogy a viszonylag apró dolgok is erősen befolyásolják a szervezetünk működését. Egy menstruációs ciklus befolyásolása nem egy hatalmas dolog. Ebbe még senki se halt bele. Ezzel semmit se lehet bizonyítani, azon kívül, hogy egy mesterséges fertőzés is kihat rá.

  26. 27 Balázs
    Az oltás főleg nem érted van, hanem minden kormánynak elemi érdeke, hogy a gazdaság és a társadalmi intézmények működőképessége ne rendüljön meg, és ehhez a vakcinák adják a legnagyobb esélyt.
    Aki ebben rosszul teljesít a többiekhez képest, azt a választók meg fogják büntetni, ezt ők pontosan tudják, ezért propagálják az oltást.
    Az már csak bónusz, hogy ez valószínűségi alapon egybeesik minden ember érdekével is, akár felismeri ezt, akár nem.
    Te az utóbbiakhoz tartozol…

  27. 29. hubab

    A kormánynak elemi érdeke a működőképesség és ez történetesen egybeesik az egyén érdekével is, aki nem akar meghalni és így a társadalom tagja marad?!

    A működőképesség mindig így épül fel, ha egy komplettebb struktúrát vizsgálunk pl. sejt-emberi szervezet. Az első pusztulása vagy hátránya nem feltétlenül befolyásolja végzetesen a másikat, míg a másiké teljes egészében érinti az elsőt.

    Bonyolultságuk foka határozza meg az önérdek határát.
    Ahol az egyén önérdeke sérül az még sokszor nem befolyásolja a társadalmat.
    Azonban ha ez az önérdeksérülés tömeges akkor az érinti a szervezetet. Ez zajlik most.

    Ráadásul a mai társadalmakat ugyanolyan „jellegű” önérdekek, vagyis egyének vezetik, mint akik lejjebb vannak. Ugyanazokkal a paraméretekkel rendelkeznek.
    A társadalom felépítménye bonyolult és alapvetően hibás, így lehetséges az, hogy egy-két, pár ezreléknyi egyén meghatározza az egész működőképességét, ami a valóságban vagyis pl. a test esetében nem így van, egy-két sejt nem sorsdöntő.(persze függ, hogy milyen sejt, de esetünkben nem erről van szó).

    Ezek a döntéshozó egyének ugyanolyan logika mentén irányítanak, vagyis az önérdek mentén, amivel az átlagember is operál a hétköznapokban. Ezért nem veszik észre, hogy lóvá vannak téve. Pontosan azt közvetítik nekik, hogy egy az érdekük.
    Erre alapul a szavazás stb. intézménye. De ez teljesen hibás modell, hazugság.

    A demokráciába bújtatott átverés. Nem vagyunk egyenlőek.
    Ha egy rendszer alapja működőképes, akkor a hosszútávú vívmányai is azok és fordítva.
    Rohad az oktatás, mert züllesztik, átvernek a reklámokkal, átvernek a szavazással,
    átvernek mindennel.
    Azért mert az önérdekek határai nem ugyanott húzodnak meg és a naívságotok tartja őket abban a székben ahonnan ezt elhitetik veletek.
    Ők különálló individuumok, egységérzet nélül.

    Egy rendszer, társadalom akkor működik ha a vezetői közösséget éreznek az irányítottakkal. Ehhez nagyfokú egység-szemléletmód szükségeltetik. Ezt nem tanítják az egyetemeken.
    Ez nincs meg bennük és ez egyértelműen látszik a cselekedeteikből, a kommunikációjukból.
    Meg kell nézni egy hangyabolyt, egy irányító van sok kihelyezéssel.
    Sokat kell még tanulnunk az Egységről, hogy jó vagyis működőképes társadalmat építhessünk.
    Addig marad az, hogy palira veszik a jószándékúakat.

  28. 30 Balázs
    Az bizony benne van a pakliban, hogy a közös érdek felülírja az egyénit.
    Ha egy intézkedés társadalmi szinten több embert ment meg, mint amennyinek árt, akkor bizony egy felelős döntéshozó meg fogja hozni ezt a döntést.
    Még akkor is, ha az áldozatok egy része éppen az intézkedés következtében halt meg.
    A döntést biztos, hogy teljesen rideg logikai alapon fogják meghozni.
    És ezen csak az változtathatna, ha az egészségügy képes lenne nagy biztonsággal, és elfogadható költségekkel elkülöníteni azokat a személyeket, akik súlyos kockázatnak vannak kitéve részben a vírus, részben az oltás részéről, mert akkor nagy valószínűséggel el lehetne dönteni mindenkiről egyénileg, hogy kell neki oltás, vagy nem.
    Most ez azon a szinten rekedt meg, hogy az egészségügy legelőször az idősebbeket és krónikus betegeket próbálja a leginkább rávenni az oltásra, a többieket meg ezek után.
    Ennél mélyebb szűrést nem tudnak biztosítani, így marad az általános oltás…

  29. 31. hubab

    Egyetértek.
    Egy eszményi társadalomban az oltást nem kéne kötelezővé tenni,
    mert a polgárok saját belátásukból felvennék azt.

    De én egy kicsit másról beszéltem. Amit mind a ketten tudunk, vagyis, hogy ez a társadalom miért nem eszményi egyáltalán.

    A polgárok engedetlensége és egyre fokozodó bizalmatlansága törvényszerű következménye a mindenkori vezetésnek.
    Nem pusztán arról van szó, hogy az oltás helyes és a facebookon nevelkedett polgárok butaságukban nem tudják mit beszélnek. Pusztán csak egy tükröt tartanak azon a színvonalon -amit a könnyebb irányíthatóság érdekében- oktatás címén kaptak. A probléma sokkal mélyebben húzodik.

    A lényeg, hogy önérdekű szándékosság áll a háttérben. És mivel az önérdek természetes és totálisan elfogadott stb. érvényesülési mód manapság a bolygón, ezért elfogadott és azok ütközése törvényszerű a határaik mentén.
    Ahelyett, hogy újraértelmeznék az önérdek fogalmát. Így a természetes szembenállási vonalak kitolódnának.
    Ehhez azonban többet kéne róla tudni.

    Ma is léteznek ilyen vonalak. A szembenállás mindig ott kezdődik ahol az önérdek(ek) határa húzódik.
    Egy házasságban a férj-feleség egyéni szembenállás lehet, de mind család szintén egységet képvisel másokkal szemben, aztán kisközösség. nagyközösség, nemzet és itt meg is áll a történet.
    A maximum szint a nemzeti érdekképviselet, és ez háborúkhoz vezet MINDIG.
    A válások számának növekedése is a kompromisszumkézség fokozatos visszaszorulását jelzi. A közösségek megszűnése, a virtuális lét térnyerése stb. mind ugyanannak a folyamatnak az eredménye. A legkisebb egysébe kényszerítik(probálják), szorítják az egyént, vagyis saját magába. Befeleforulásunk következménye egy szándékos folyamatnak.

    Lehet beszélni egészségügyi túlterheltségről, de ez már egy nagyon komplex folyamat végeredménye.
    A legnagyobb baj, hogy az emberek nem tudják kik ők.

    Bocs, hogy ilyen hosszú voltam ismét! De az én logikám szerint lépésről lépésre fejtem ki a gondolataimat, az érthetőbbség miatt. Az oltásról már réges rég kár beszélni, hiába van a szemünk előtt. Hiába érezzük, hogy a húsunkba vág.
    Már rég két lépéssel előrébb kéne lennünk fejben, mert a társadalom össze fog omlani kérdés, hogy milyen erővonalak mentén.

  30. Oroszi Beatrix, Jakab Ferenc, Szekanecz Zoltán voltak a vendégek a KOVIDők nevű Facebook oldal eseményén, ahol kifejtették véleményüket a koronavírus-járvány újabb hullámról, a várható trendekről, a negyedik oltásról és kiemelten az omikron variánsról. Ez a variáns futótűzként terjed, 2022 első hetében gyakorlatilag az egész országra kiterjedt, minden megyében nő a fertőzések száma. A fertőzés számos szektorban okozhat ellátási problémákat, ezért a szakértők szerint a járvány leküzdésében jelentős szerepe van a társadalmi felelősségvállalásnak és összefogásnak.

    Oroszi, Szekanecz, Jakab: kritikus problémákat okozhat a futótűzként terjedő omikron
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220115/oroszi-szekanecz-jakab-kritikus-problemakat-okozhat-a-futotuzkent-terjedo-omikron-521234

  31. Nemrég bejelentették, hogy oltási igazolvány lesz a védettségi helyett és a betegségen áteséssel szerzett ( valódi ) immunitás nem számít, sőt három oltás kell a „szabad” mozgáshoz, élethez. Akinek még ez sem nyitja ki a szemét, hogy itt erősen nem a mantrázott célból folyik az oltás minden eszközzel történő erőltetése, hát az ,hogy finoman fogalmazzak kicsit „gyengén látó”. Ami még kérdés lehet, az az, hogy mi pontosan a valódi cél ezzel az egész hisztériával.

  32. 34 – Gartai:
    Már 2020 nyarán kiderült, hogy lehetséges az újra fertőződés. Akkor pedig a „szerzett” immunitás nagyon gyenge lábakon áll. (a bal szomszédom már háromszor kapta meg a betegséget.)

  33. Valaki hozzáértő ismertesse már, hogy a 18 év alattiak miért csak Pfizer oltást kaphatnak, holott a WHO engedélyezte a Sinopharm oltást is már 3 éves kortól.
    Pfizert a lehetséges szívizom gyulladás mellékhatás miatt semmiképp sem adnék be gyermekek részére. Miért nem lehet választani többféle oltás közül 18 év alatt?
    WHO által engedélyezett még 18 éves kor alatt: Sinovac, Soberana 2
    Sokakat ismerek, akik vinnének oltásra 18 év alattiakat, ha lehetne választani más oltást, mint a Pfizer…

  34. 34. Gartai:
    “ Ami még kérdés lehet, az az, hogy mi pontosan a valódi cél ezzel az egész hisztériával.”
    Totális kontroll megszerzése és a népesség redukálása.
    Védettségi igazolvány -> oltási igazolvány -> (globális) személyi igazolvány -> totális kontroll -> rabszolgaság

  35. Re:39
    Ha sok ilyenről „zöldségről” beszél Rusvai, végén lapos földes vakcina tagadó lesz belőle… 🙂

  36. 39-40
    Ez a Rusvai által felvázolt forgatókönyv nagyon optimista, legszebb álmaink szerinti.
    Én magam is szurkolok ennek, de az eddigi események arra utalnak, hogy a vírus mindig tud valami új, meglepő fordulatot hozni.
    Nemsokára kiderül…

  37. 36. Sinopharm

    Az 5-12 évesek kisebb adagot kapnak a Pfizerből. A 12-18 év közöttieknél is okos lett volna csökkentett adagot (testtömegarányosan) beadni.
    Egyetlen megoldás: oltás után semmi sport. 4 napot javasolnak sport nélkül. Nekem biztosabb az 1 hét, és nem csak gyereknél. (ebbe beleértem a nehezebb fizikai megmozdulás mellőzését is)
    Hogy a Sino miért nem..? Nekem egyik Sino sem.. Eddig az mRNS-oltások mutattak jó arányokat, a többi messze alattuk kullogott. Ha pedig ugye a kicsiknél elve kisebb adagot adnak, hát legyen már legalább hatékony. Ha hirtelen lett volna elég mRNS-oltás, akkor a többi labdába sem rúghatott volna, de így kénytelenek voltak mindenfélét beszerezni, ilyen-olyan hatékonysággal.

  38. Tia,

    te hogy tudod az alábbiakat?

    A SARS-CoV-2 evolúciója szerint van egy kis mellékszál, mert az omikron nemisa deltából fejlődött ki, hanem egy korábbi 2020-as vírusváltozatból. Denemlehet mondani, hogy enyhébb lenne, mint ahogy televerték a híreket ezzel (egyébként ez nem igaz, hogy enyhe), mert az eredeti wuhanihoz képest súlyosabb.
    Ezért könnyen elképzelhető, hogy következő változat nem az omicron jellemzőiből építi fel magát. És egyre erősebbé, súlyosabbá válhat, hogy kicselezze a felső légutakat és vidáman szaporodjon tovább, valamint a tüdő mélyében is letanyázzon.
    Hacsak az emberiség egyre nagyobb hányada nem kapja meg mindhárom szúrását ill. a végleges utolsót, hogy az immunizáció által kevésbé viselje meg a testét – hosszú-és rövidtávon eme súlyos betegség.

  39. Ahogy elnézem, ezt nem sokan látták, szerintem érdekes, dr. Oláh Zoltánnal ( molekuláris biológus ) készült riport. Kicsit hosszú, csak türelmeseknek ajánlom . Ő alkotta meg az Avira nevű kapszulát, a KOVID ellen ajánlott, de ez csak étrendkiegészítő, így szabadon forgalmazható.
    https://www.youtube.com/watch?v=5pu3tnRfit0

  40. 43. János

    Igen, az omicron nem a deltából jött. Úgy emlékszem az „Ázsiába szakadtam” orvos végzettségű Zsoltja is foglalkozott ezzel, grafikont is mutatott.
    Szerintem sem enyhe az omicron, látom a cianotikus (lila) szájakat, körmöket.. Szerintem nem mindegy mekkora koncentrációt nyelnek be a fertőződéskor.
    Bármi kombináció előfordulhat. Remélem a macskák koronájával nem áll össze ez a vacak 🙂
    (Köszönettel megkaptam a mailt, infó jöhet majd ha lesz)

  41. „Aki Szegeden végzett a 80-as években a molekuláris biológia területén, az bárhová ment is a világon, ott döbbent rá, hogy nagyobb tudással rendelkezik, mint Amerika legmenőbb intézeteiben végzettek…”

    Merjünk már hinni magunkban!

    Ha az emberek élete valóban fontos lenne Magyarországon, akkor ilyen szakemberekre hallgatna a politika, nem a pharma-lobbira, meg az általa fizetett médiára…

    https://youtu.be/5pu3tnRfit0

    Ha nem hallgatunk rájuk, akkor így láthatóan nemsokára először jogkorlátozás lesz, az még elmenne ha értelme volna, de azután az életkilátások korlátozása következik…

    Gondolkodó emberek számára kötelező!

  42. 46 Vaszil
    Oláh tökéletesen megerősítette azt, amiről én itt a 31. hozzászólásomban írtam:
    „A döntést biztos, hogy teljesen rideg logikai alapon fogják meghozni.
    És ezen csak az változtathatna, ha az egészségügy képes lenne nagy biztonsággal, és elfogadható költségekkel elkülöníteni azokat a személyeket, akik súlyos kockázatnak vannak kitéve részben a vírus, részben az oltás részéről, mert akkor nagy valószínűséggel el lehetne dönteni mindenkiről egyénileg, hogy kell neki oltás, vagy nem.”
    Pont erről beszél ő is, hogy ehhez az ország lakosságáról egy olyan genom térképpel kellene rendelkezni, ami elvileg ma már létrehozható lenne, de ennek megteremtése igen hosszú időt, szakembergárdát igényelne, ami ma nincs.
    Ha lenne ilyen, akkor nagyobb valószínűséggel el lehetne dönteni, hogy kinek kell feltétlenül vakcina, és ki az, akinek az immunrendszere várhatóan megbirkózik a fertőzéssel.
    Amíg ilyen nincs, addig marad a fűnyíró elv, mert a vakcina nélkül igen sok krónikus, rejtett krónikus beteg halálra lenne ítélve.
    A jó immunrendszerű embereknek biztos elegendő segítséget nyújtanának az alternatív módszerek is…

  43. 47: Ez nem magyarázza, hogy miért nem fogadják el védettségnek azt hogy valaki már átesett a fertőzésen.

  44. 48 berko
    Ezt nem tudom, csak találgatni lehet.
    Esetleg az feltételezhető, hogy arról sincs megbízható adatbázis, hogy kik és mikor estek át igazoltan a fertőzésen, hiszen sokan úgy esnek át, hogy még tesztelésük sem történik meg, csak letelik a karanténjük, és nem is biztos, hogy covidjuk volt.
    Szóval a tömeges tesztelés elkerülhetetlen lenne, ezt viszont a magyar egészségügy valamiért nagyon kerüli, feltehetően a gyenge kapacitások és a magas költségek miatt…

  45. 49: Alapból eddig sem teszteltek tömegesen, de ha elmentél vagy elmész egy vérvételre (kb 10 000 Ft) és kimutatják, hogy védett vagy (van ellenanyag) akkor miért is nem vagy védett ? Illetve miért is nem jár a védettségi ?
    Eddig ez működött és a logika is azt diktálja, hogy ha a véredben kimutatják az ellenanyagot vagyis védett vagy akkor tökmindegy, hogy a vakcinától vagy a fertőzéstől alakult ki a védettség. Sőt fertőzésen átesetteknél pluszban van a nyálkahártya immunitás ami az első vonal lenne.

  46. Hívd fel a háziorvost,produkálj tünetet hőemelkedés torokkaparás ami most az omikron néhány tünete és menj el a teszt pontra,a háziorvos kér időpontot

    Szombaton voltam negatív,PCR 2-3 nap.

    Fenti tünetek valósak nálam,és begyulladt a könyököm.
    Nyák tömlő gyulladás,antibaktériumos kezelés,tegnap este a traumatológián ezt tudtam meg.
    A kettő véletlen egybeesés ,már meg volt a teszt időpont szerdán,szombat hajnalban a gyulladás.
    Úgy hogy jobb elébe menni mielőtt félrekezelnek valamit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük