(3746) Az Omikron nem „enyhe”

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Forrás: WSWS

Miután a Biden adminisztráció tovább nem szimulálja, hogy a COVID-19 járvány terjedését meg akarja akadályozni, a Fehér Ház és a szajha média egy új szlogen terjesztésébe kezdett, amivel igazolni lehet a tömeges fertőzés előfordulását: Az Omikron variáns, miután naponta több száz amerikait gyilkol le, szerintük „enyhe”.

„Egy teljesen átoltott, Omikronnal fertőzött beteg nagy valószínűséggel nem mutat szimptómákat, vagy csak enyhe tünetei vannak, amik hasonlítanak a közönséges influenzára.” Mondotta Joe Biden amerikai elnök december 21.-én, ténylegesen egyenlőségi jelet húzva a 855.000 amerikai életét követelő pandémia és a közönséges megfázás között.

„Az Omikron fertőzés számtalan aszimptómatikus esetet produkál” írta Rob Amott a Wall Street Journa-ban, majd irónia mentesen megkérdezte: próbáljam megkapni a COVID Omikron variánst a nyáj immunitás elérése érdekében?

David Leonhardt a Nem York Times-ban szerdán nyolcszor írta le, hogy „az Omikron variáns enyhébb.” Folytatva: „mivel a vírus korábbi variánsainál az Omikron enyhébb, a COVID-19 kisebb veszélyt jelent az átoltott idős emberek részére, mint a közönséges, évente bvisszatérő influenza. A COVID egyre inkább hasonlít arra az egészségügyi kockázatra, amit az emberek naponta elfogadnak.”

Ezek azonban Marian Van Kerkhove, a WHO szakértője szerint „veszélyes” dezinformáció.

Valamint a túlzottan leegyszerűsített szöveg veszélyes lehet. Míg a Deltához viszonyítva az Omikronnál kisebb a kórházba kerülés esélye, igen veszélyes arra tenni célzást, hogy az Omikron „csak enyhe lefolyású” betegség.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

135 gondolat erről: „(3746) Az Omikron nem „enyhe”

  1. Ha a szajhamédia azt mondja hogy enyhe, akkor enyhe és kész, mert mint tudjuk, járványügyben a szajhamédia nem hazudik. Mint ahogy az időjárásjelentésben sem. Nem értem miért kell éppen ebben kételkedni…

  2. A számok azt mutatják, hogy miközben a fertőzési számok 6-7 szeresére nőttek, a halálozási átlag nem növekedett meg.

    Lehet, hogy hamar (sőt biztos) van még messzemenő következtetéseket levonni, de nagyon úgy néz ki, hogy sokkal enyhébb kórokozóról van szó az Omikron esetében, mint a korábbi változatoknál.

    Az sem világos még, hogy milyen szerepet játszik a vakcinázottság az omikron esetében, azaz mennyivel növeli a fertőzött ember esélyét, ha be van oltva.

    Pl. az USA halálozási átlaga lakosságarányosan jelenleg kétszer rosszabb, mint az UK-ban, az USA vakcinázottsága pedig közel 30%-al rosszabb, mint az UK-é(a három dózissal beoltottak Usa: 22%, UK: 51%).

  3. A vakcina segít, enyhíti a tüneteket, csökkenti a halálozást. Ez tény.
    De csak mondjuk 6 hónapig megbízható.
    Akkor mostantól évi 2x Covid oltás kell, annak, aki a vakcinában látja a megoldást? Életünk végéig?
    Mert, ha át is esik valaki a fertőzésen és megússza súlyosabb szervi károsodás nélkül, akkor is csak 3-4 hónapig lesz védett.

    Ezután újraindul a lutri.
    Vagy elkapod vagy nem.
    Vagy károsodik valamelyik szerved vagy nem.
    Ha oltatsz vagy lesz szövődmény vagy nem.
    Ezek alapján hosszabb, de akár középtávon, mondjuk 5 év, 10-15x az esélyed, hogy valamelyik negatív mellékhatásba belefutsz. Ez elkeserítő.
    Hacsak nem mutálodik náthává a vírus, tényleg nincs esélyünk?
    Akik pedig olyan szerencsések (és valószínűleg ők vannak többen), hogy csak átment rajtuk a vírus, azok a következő körben is biztosan megússzák?

  4. Ha már egyszer az omikronról kiderül, hogy valóban védettséget ad a súlyosabban megbetegítő variánsok ellen, de tartok az esetleges utóhatásoktól, akkor egyenlőre csak az látszik a legjobb taktikának, ha oltással csökkentem a súlyos esetek kialakulásának esélyét, és ha így kapom el az omikront áttöréses fertőzés formájában, akkor nagyobb eséllyel leszek védett a koronavírus korábbi variánsai ellen, anélkül, hogy vállalnám a súlyos szövődmények kockázatát.

  5. 3 kisanci
    Sajnos a jelen helyzetben eddig látunk.
    Én örömmel lecserélném a vakcinákat egy olyan gyógymóddal, ami biztonsággal leválthatná őket, szívesen fizetnék is érte akár ugyanannyit is, mint amennyibe a vakcinák kerülnek, de egyenlőre nem látok erre esélyt.
    Ma a vakcina az egyetlen eszköz, amivel átláthatóan, ellenőrizhetően, dokumentálhatóan csökkenthető a súlyos betegek, és halálos áldozatok száma.
    Azért bízok benne, hogy valami még kiforrhatja magát, hiszen állandóan hallani új csodaszerekről, amelyeket fejlesztenek a kutatók.
    Ugyanígy a vakcina fronton is változhat a helyzet, hiszen egyre több tapasztalat gyűlik össze a vakcinák hatásáról, ott is történhetnek fejlesztések, amelyek hatékonyabbá és biztonságosabbá tehetik a vakcinázást.
    És végül arra is van esély, hogy maga a vírus mutálódik egy olyan veszélytelen szintig, hogy az oltások már feleslegessé válnak, legfeljebb a kockázati csoportba tartozóknak lesz ajánlott.
    Lehet, hogy tíz év múlva tanítani fogják, hogy tévelygett az egészségügy az ismeretlen és változékony vírussal folytatott harcban, és mit kellett volna csinálni, ha már tudták volna azt, amit mi…

  6. “ Azért bízok benne, hogy valami még kiforrhatja magát, hiszen állandóan hallani új csodaszerekről, amelyeket fejlesztenek a kutatók.”
    Ezt a “csodaszert”, ami lassan menetelő gólemként írtja az emberiséget, de leginkább az európai fehér embert, ezt is az általad nagyra becsült “kutatók” fejlesztették ki. Őket és a megbízóikat kellene kivonni a forgalomból.

  7. 2021.december.23. * 1 019 245 * új covidos eset.
    Ekkor a worldometer pontatlan adatai alapján, a Covid-19 vírus okozta járvány Who által való világjárvánnyá nyilvánítása 2020.március.11. óta, először haladta meg az egymilliót, az új regisztrált fertőzöttek száma.
    2022.január.07. yesterday azaz tegnap 2 718 830 ( sic) új covidos eset.
    Az ezen a napon elhunytak száma 6 718 fő.
    A halottak száma korábban már járt 20 000 környékén is (sic)
    Tessék mondani kedves Tibor ba’ mi ez, ha nem enyhülés
    MI EZ, HA NEM A VÍRUS SZELIDÜLÉSE ?
    A világon a napi halottak száma határozottan stagnál, a napi új esetekhez képest.

  8. 6 Hanyistók
    Hát, tőlem bízhatsz a kuruzslókban, és ráolvasásban is.
    Én azért valahogy mégis azt látom, hogy az orvostudomány fejlődése nyomán az átlagéletkor folyamatosan emelkedik, bármennyit is panaszkodunk az egészségtelen életmódra, körülményekre, táplálkozásra.

  9. 7 – Mosógépszerelő:
    A kérdést Ms Marian Van Kerkhovenak kellene feltenni. Nekem nincs rálátásom a frontvonalra. De elméletileg látok más okot is, például az orvosok megtanulták a betegség kezelését, és kifejlesztettek néhány trükköt. Az idősek jobban vigyáznak magukra, a fiatalabbaknál pedig jobb a túlélés, stb.

  10. Szokd meg, hogy a vírus szelídül !
    Tudom, hogy ez nehezen feldolgozható, mert újra tragikusan bizonytalan időre elnapolja az Apokalipszist.
    Az általad megfogalmazottak tények lehetnek.
    Csak éppen nem túl valószínű, hogy a gyógyítási eszközök módszerek ennyire rövid idő alatt, ennyit fejlődtek.

  11. 6 Hanyistók
    Szóval akkor nem bízol a vakcinák helyetti alternatív kezelésekben sem, amikre én céloztam, és amikre más vakcinaellenesek hivatkoznak.
    Mert az orvosok és kutatók mindenképpen az életünkre törnek, vakcinákkal, vagy más úton. 🙁
    Akkor nincs más kiút, várni kell, hogy a dolog majd magától megoldódik…

  12. 10 – Mosógépszerelő:
    Ha nekem valamit meg kell szoknom, akkor az a te „vágy vezérelt gondolkodásod”.
    >

  13. A személyeskedés nem érv !
    Azonban kitűnő eszköz arra, hogy a tényekről való discurzust ellehetetlenítse.
    Vajon egy értelmes embernek, lehet e ez a célja ?

  14. 11. hubab
    Az alternatív kezelési módok némelyike egész hatékonynak bizonyult, de nem engedi a politika. Csak az oltást tolják mindenhol.
    Rengeteg összefüggést pedig nem is vizsgálnak és leginkább olyanokat, amelyek közelebb vihetnének a megoldáshoz.
    Csak pár kérdés: Miben tér el a hangzatos neveken beharangozott többféle “mutáció” az eredetitől? Hol izolálták ezeket és mikor? Miért pusztítja húszszor jobban a fehér embert mint az ázsiait vagy afrikait? Miért nem teszik be egy elektronmikroszkóp alá a “csoda” vakcinákat? A kérdés még rengeteg, válasz egyikre sincs!

  15. 14 – Mosógépszerelő:
    Szerinted: 1) Nekem meg kell szokni, hogy a vírus szelídül. 2) Nehezen dolgozom fel, hogy az Apokalipszis bizonytalan időre el van napolva. Ezek után 3) közlöd velem, hogy a személyeskedés nem érv. Elgondolkoztató.

  16. 15 Hanyistók
    Ne őrjítts meg!
    Még azt is megállapítják, hogy a tüskefehérje hány helyen mutálódott, milyen elemek vesztek el belőle…

  17. Az omikron enyhébb a delta variánsnál?! Igen az, az adatok alapján kb. 25-30% -al. Csak ugye a delta kb. 50% -al volt súlyosabb, mint az alfa variáns. És az alfában is szép számmal haltak meg az emberek, hazánkban pl. a legdurvább halálozás az alfa okozta 3. hullámban volt. Szóval enyhébb az omikron, csak ugye mihez képest…!

    A hivatalos PR szöveg pedig az egész világon az enyhébb mint a deltát hangsúlyozza, hiszen a globális kapitalizmust és a nagytőkét akarják kb. mindenhol elsődlegesen megmenteni.

  18. 5. – 8. – 11. hubab
    „Ma a vakcina az egyetlen eszköz, …”

    Tisztelt „hubab” ( örökké naiv hubab)
    Biztos vagy ebben? Ez Japánra is érvényes?
    „Japán továbbra is ivermektint használ a COVID-19 kezelésére.”

    „A népek feledékenysége a politikusok fegyvere.”
    I. Sztálin „elvtárs” szerint.

    Az Europai Bizottság alelnöke, Margaritis Schoinas bevallotta, hogy a járvány elleni kezeléseket jóváhagyták, de nem vásárolják meg, hogy kimerítsék a Pfizer és a Moderna 2023-ig vásárolt vakcináit!

    Elmondta, hogy az Európai Országoknak már most lehetőségük van nyolc – kilenc különböző kezelési mód közül választani, amelyeket már tesztelt és jóváhagyott az EU.

  19. Sikeresen tartózkodtam eddig attól, hogy egy hozzászólásom tokkal , vonóval kizárólag személyeskedést tartalmazzon.
    De persze itt,nekem, soha,semmikor, semmiben, nem lehet igazam.

  20. 11.hubab: Meg Hanyistók meg akiket sikeresen biztatgat, kivonják a forgalomból a megbízókat. De ha nem is találnák őket, a kutatókat csak fel lehet koncolni, a kutatóintézeteket meg lerombolni. Esetleg a behódolók megmaradhatnának, persze szigorú egyházi és politikai vezetés mellett. Bár aki ismeri a betüket, már gyanús.

  21. 19 EL.ES.
    Honnan veszed ezt?
    Japánban eddig eloltottak 201 millió adag vakcinát, ami megfelel a lakosság több mint 79 %- ának két oltás esetén…

  22. Valami WHO ?! (Azaz kicsoda ? Egy senki) hivatalnok igazolni akarta a poziciója meg a hivatala nulla èrvènyessègèt ès kijött egy ilyen szintèn nulla dumàval . Eddig egy olyan ember se halt meg az omikronban akit egy enyhe megfàzàs szintèn ne küldött volna àt a túlvilàgra mert màr úgy szèjjel.volt esve mas okokból . Ne hagyjuk magunkat megtèveszteni se ilyen senki hivatalnokoktól se azoktól az emberektől akik bevettèk az oltàst ès ezzel veszèlybe sodortàk a környezetüket azzal hogy a vírus emmiatt mutàlódott ès ez sokak èletèbe került se a semmirekellő hitvàny WHO hivatalnok se az önigazoló gyàvàk szutykos dumàja ne tèvesszen meg senkit

  23. Ez jó, mikor egyesek azt bizonygatják, hogy egy semmi vírus miatt bedöntik a gazdaságot, és tönkreteszik az embereket, míg mások meg azt, hogy a kormányok felelőtlenül hagyják terjedni a vírust arra hivatkozva, hogy ez már enyhe lefolyású, nem igényel szigorú ellenintézkedéseket.
    Én egyébként úgy vélem, hogy a kormányok próbálnak egyensúlyozni az egymással ellentétes egészségügyi és gazdasági szempontok között, de természetesen időnként mellényúlnak, mert senki nem látja előre a fejleményeket, ilyenkor jön a korrekció, amit sokan diadalmasan úgy értékelnek, hogy na ugye, hogy hazudtak, a múltkor még nem ezt mondták.
    Most az a fázis van, hogy elég nagy a szabadság a korábbiakhoz képest, de már kezdenek megszeppenni a fertőzések magas száma miatt.
    Nemsokára tisztábban fogunk látni.
    Nekem úgy tűnik, mintha a briteknél tetőzne az omikron fertőzési hullám, de a halottak száma még enyhén emelkedőben van, elvileg a súlyos és halálesetek két-három héttel követik a fertőzéseket, tehát addigra kiderül, hogy valóban mennyire veszélyes az omikron.
    Ha ebből az derülne ki, hogy nem fenyegeti az egészségügyet túlterhelődés, akkor megjósolható, hogy Európa lazítani fog a korlátozásokon…
    Azt senki nem akarja bevállalni, hogy a kórházai becsődöljenek, és ezzel mindenki számára nyilvánvalóvá váljon, hogy a kormány rosszul ítélte meg a helyzetet, annyi beteget meg el fognak viselni megszorítások nélkül, ami nem lehetetleníti el az egészségügyi ellátást, azoknál majd széttárják a kezüket, hogy mindent megtettünk értük, ami elvárható volt…

  24. 28 ötlet
    Nem érzed, hogy ez így ellentmondásos?
    Neked úgy látszik semmi sem jó, az sem, ha szigorú korlátozások vannak, de az se, ha valaki ennek végét vizionálja…

  25. 23. hubab
    * – Japánban a vakcinákon kivül az ivermektint is használják, legálisan.
    – Bezzeg az EU biztos nyilatkozatán nem akadtál ell, simán átcsusztál…???
    ** Draghi – mint az akkori fasiszta olasz diktátor Duce – vajon ez alkalommal meghódítja Görögországot a vakcinák útján? Olaszország bevezeti az 50 év felettiek kötelező védőoltását, Athén követni fogja ezt?
    *** Olaszország után Görögország a második európai ország, amely bejelenti az 50 év felettiek kötelező védőoltását. Havi fejadó a be nem oltottakra.
    **** A British Medical Journal (BMJ) egyértelműen hangsúlyozza, hogy nincs bizonyíték a védőoltás kötelezettségére!
    ***** N. Djokovic vezette a demonstrációkat amellyek következtében a Szerb Kormány visszavonta az amerikai-ausztrál Rio-Tinto cég engedélyét, hogy a Zadar-völgy környékén, 130 km-re Belgrádtol új nagy lítiumlelőhelyet bányászhasson.

    Forrás:
    *https://kanenazori.com/2021/09/02/i_iapwnia_aposyrei_moderna/ *
    **https://dimpenews.com/2022/01/06/*
    ***https://dimpenews.com/2022/01/07*
    ****//www.bmj.com/content/375/bmj.n2957/*
    *****www.pronews.gr/athlitismos/paraskinio/1047752*

  26. 28 : ötlet

    „Igen egyensúlyoznak a

    -jájj Istenem vége a vírusnak, hogy hosszabbítsunk vészhelyzetet június után”
    között.

    Sokan egyensúlyoznak a penge élén most, de ez már nem megy sokáig. Én a zavaros idők kezdete óta mondogatom: Respise finem! Várjuk ki a végét!

    Karikó egy eminens diák, aki okosan megvárja mit mondanak előbb a főnökei:

    https://forbes.hu/uzlet/bukta-lehet-hosszu-tavon-az-emlekezteto-oltas/

  27. 31 Vaszil
    A cikk érdekes, egyáltalán nem oltásellenes, csak arra hívja fel a figyelmet, hogy nem biztos, hogy az ismételt oltások az eredeti vakcinával segítenek a mutálódott vírus ellen, még ha van is rövid távú védő hatásuk, az hamar lecseng.
    Várnak az új, omikron ellen hatásos vakcinára is, de szerintem amíg azon le nem futtatják a kötelező vizsgálatokat, marad a régi, ha ló nincs, szamár is jó alapon.
    Azzal is egyet lehet érteni, hogy fejleszteni kell a vakcinák mellett alkalmazott egyéb módszereket is.
    Karikóról azért tudni lehet, hogy nem egy tekintélytisztelő egyéniség, az élete nagy részében széllel szemben kutatta az mRNS vakcinák alkalmazásának módját, miközben többször is padlóra került támogatás hiányában…

  28. Az hogyan lehetséges, hogy ha ez olyan komoly járvány, akkor a 0 egészségüggyel és higiéniával rendelkező országok (Afrika és Ázsia jó része) még nem pusztult ki, nem csökkent a lakosság jelentős mértékben? Hogy a francba élik túl ott annyian oltások nélkül, ha ez egy igen fertőző és súlyos megbetegedés?
    Mi erre a magyarázat?

  29. Az omikron jóvoltából karácsonykor már átlépte az új fertőzöttek száma az egymilliót.
    Az omikronos esetek cirka 3 naponta megkétszereződnek.
    Ennek ellenére a napi halottak száma, még január 8 – án is közelebb van az 5 mint a 10 ezerhez ….
    Jó beválással, valószínűsíthető , hogy az omikron, sokkal kevesebb halálesetet okoz, mint az előző vírustípusok.
    Hiszen karácsony óta már kettő hét eltelt.
    Ez messze a legeslegjobb hír – ennek már több mint 2 éve – amióta a Covid -19 felbukkant !

  30. 34 – Mosógépszerelő:
    Sajnos nem vagyunk megmentve. A covidon átesetteknél kb 10-12 % a maradandó károsodás. Mivel újra és újra meg lehet fertőződni, ezt azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb mindenkinek lesz maradandó károsodása.

    Arról nem beszélve, hogy egyre több oltott kapja el az Omikront, és az oltások miatt nem hal meg. Ezt nem lehet az Omikron javára írni.

  31. A klasszikus példa :
    A félig teli,félig üres pohár.
    A saját narratíváját mindenki maga fogalmazza meg.
    Az omikron esetében lényegesen kisebb a halálozási ráta.
    Ezt bárki beláthatja, aki veszi a fáradságot és objektíven értékeli a számokat.
    Nincsen ok, se huhogásra, se hallelujára !
    Az omikron enyhébb !

  32. 36 – Mosógépszerelő:
    Már többször rámutattam, a kevesebb halottnak egynél több oka is lehet. Statisztikai számításoknál nagyon figyelmesen kell számba venni az okokat. Te ragaszkodhatsz a nézetedhez, de nekem kötelességem rámutatni a hiba lehetőségre azok számára, akik információért járnak ide. Ezt te rosszindulatú piszkálásnak fogod fel, helytelenül. Szakemberek is azt mondják, hogy még nem lehet pontosan meghatározni az Omikron hatását.

  33. 26, 36.: Tettestárs és Mosógépszerelő

    1000. Max respekt, hogy tartjátok a frontot, én elfáradtam már rég, de ennyit azért be tudok írni…

    Múltkor kicsit hülyének lettem nézve az orvosi diplomámmal meg a 20 év szakmai tapasztalatommal. Pedig nem titkos tényeket említettem, csak hát nem ez szerepel a „szajhamédia” (néha „szajha”, néha egyetlen mérvadó és elfogadott) főcímei között.

    webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/27458/menstruacios-ciklus

    (Ez sem egy mai cikk, a portál meg magyar szinten mértékadó és elfogadott.)

    Nőgyógyászként NAGYON furcsa dolgokat látok itt Angliában, KIZÁRÓLAG az OLTOTTAK körében, legyen elég ennyi. Szeretném megtartani az állásomat, többet nem beszélek.

    Magyar hírportál már beszámolt arról: Lehet,hogy az oltás kihat a menstruációra. Nagy dolog. Erre a nők roppant érzékenyek. Megfújja a szél, már késik 3 napot. Megdugja egy pasi, késik egy évet. 😀

    Ha annyira be vagy szarva, miért nem adsz egy jelszót és hamis E-mail címet.

  34. 33 K23
    Olyan országok adatait hiába nézegeted, ahol az egészségügyi rendszer, és adatszolgáltatás olyan fejletlen, és ahol adatok a lakosság jelentéktelen részéről vannak.
    Arról nem szólva, hogy az átlagéletkor nagyon alacsony, a lakosság nagy része nem fertőző tömegcentrumokban él, hanem a szabad természetben, meleg klímában.
    Arról már nem is szólva, hogy olyan magas a születésszám, és halandóság is, hogy egy 3%-os halálozást okozó betegség legfeljebb a növekedés ütemét csökkenti, kicsit többen halnak meg, mint egyébként, de azt sem tudják, ki mibe halt meg.
    Az már csak hab a tortán, hogy a gazdaságukra sincs jelentős hatással, mert jelentéktelen az a szervezett tömegtermelés, amit összeomlaszthat a járvány…

  35. 29
    Hubab

    Nem keversz össze valakivel?

    Már a Brit egészségügy miniszter lépése is sokat mondó volt amikor beengedte az afrikaiakat korlátozás nélkül,miközben a „szőke” ájuldozott az egy halottól az omikron terjedésekor.

    Ide is tettem.

    Nem vagyok híve a lazaságnak,elismerem hogy van „valami”de túlmutat sok minden máson ez a korlátozás.

    De ha a kormányok ezt mind másképp kezelik ráadásul ellentmondásosan mint pl Ausztria ahol vagy beengedik az x oltásos,vagy nem oltásos embereket,vagy az USA ahol a fertőzött ám tünetmentes eü dolgozók mehetnek vissza ápolni, én miért ne hihetném azt hogy ez az egész egy túlárazott dolog,és félre van kezelve.
    Nem kell példálózni a közel negyvenezer halottal tisztában vagyok vele,és nem miattam lett ennyi.

    Én nem vagyok oltva,az öregeim igen.
    Kerüljük a tömeget,én a maszkot hordom ahol kell,és még élek.
    Majd szólok ha ez megváltozik.

  36. A wordometer pontatlan adatai állnak a rendelkezésünkre.
    Abból jósolgatunk, talán mégis valamivel nagyobb beválással mintha kristálygömbből tennénk.
    Mindig van látható összkép és tendencia.
    Ha életeket védelmez meg , ez már bizonyított , akkor vajon mi akadálya van a vakcinák kötelezővé tételének ?
    Annyi minden volt már kötelező a történelemben.
    Az állam erőszak szervezet.
    Szerencsés esetben a többség érdekeit védelmezve erőszakos.
    Vajon most, ebben miért ne lehetne erőszakos ?

  37. Egy rádióműsorban hallottam ma egy összeesküvés elméletet, ami nem megy ki a fejemből. Hangsúlyoznám, hogy egyelőre én is konteo-nak tartom, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

    Ugye vannak a vakcina gyártó gyógyszeripari cégek. Nyilván ezeknek nagyon komoly laboratóriumaik vannak. Nekik ugye az az (profit)érdekük, hogy minél több vakcinát értékesítsenek.
    Mi van akkor, ha ők kicsit tovább gondolták ezt az egészet és ezentúl ők maguk gyártják le a high tech laboratóriumaikban az újabb és újabb vírusmutációkat, majd szabadjára engedik, hogy az államok oltassanak a végtelenségig?
    Tudom, hogy így elsőre elég meredeknek tűnik, de azért gondolkozzunk el rajta.

    Továbbá van egy dolog amit nem értek: Most ugye van ez az omikron variáns, most fejlesztenek rá vakcinát, amit a hírek szerint pár hónap múlva kiadnak. De mi van akkor, ha addigra már eltűnik az omikron és egy másik mutáció lesz elterjedve? Kicsit úgy érzem, hogy belekerültünk egy olyan körforgásba amiben egy olyan célt hajszolunk amit lehetetlen elérni.

  38. 43 – sasha:
    A gyógyszer gyártók nem képesek kielégíteni a keresletet. Aligha kell nekik mesterkedni a nagyobb fogyasztás végett.
    A vírus mutál magától is bőségesen, nem kell besegíteni.

  39. 38: Mert még szeretnék dolgozni és pénzt keresni. Nem vagyok nyugdíjas.
    Sokan vagyunk ám így, hogy tudjuk mi a valóság, de féltjük a seggünket a jelzáloghitel meg egyebek miatt… (Ha ezek mind beszélnének…)

  40. 43 sasha
    Az valóban nem kizárható, hogy a vakcinák gyártói nem érdekeltek a járvány gyors megszűnésének.
    Annál is inkább, mivel egy vakcina kifejlesztése, tesztelése tömeggyártása hatalmas befektetéseket igényel, és nyilván nem szeretnének nagy veszteségeket elszenvedni, ha hirtelen megszűnne az igény.
    De azért szerintem nem a farka csóválja a kutyát, a megrendelők az államok, akiknek pedig az az érdeke, hogy a gazdaság mihamarabb észheztérjen, tehát a járvány megszűnjön.
    A logikus kiút az lehetne, ha az államok vállalnák a cégek kártalanítását egy ilyen esetben, amennyiben igazolható, hogy az állam kérésére fejlesztett.
    Úgy is közelíthető a dolog, hogy a cégek olyan megrendelések teljesítésére ruháznának be, ami behajtható szerződéses alapon, és a pénzt akkor is megkapják, ha a vakcinára már nem lesz szükség.
    Az omikronnal kapcsolatban sajnos nem zárható ki, hogy valóban újabb variánsok jelennek meg, de ha azok az omikron tovább mutálódásából születnek, akkor is hatékonyabbnak kell lenniük ellene, mint az első vakcináknak.
    Ez egyenlőre versenyfutásnak néz ki, ami viszont nem megkerülhető, amíg a vakcinák csökkentik az áldozatok számát.
    A vakcinák nélkül ma sokan nem élnének, nekik ez adott továbbélési esélyt.
    Garancia semmire sincs, de remény van rá, hogy az újabb variációk kevésbé lesznek veszélyesek, ahogy ez az omikronnál látszik.
    De egyet nem lehet tenni, ölbe tett kézzel várni, hogy mi lesz…
    Szerintem.

  41. 45. Doktor Úr.
    Igazi hősök maguk! Ilyen emberekre van szüksége a világnak!
    „De böjt s jámborság néked mint a pélva,
    mert vétkesek közt cinkos aki néma”
    Még mielőtt akármit is mondana…itthon „csücsülök” fizetés nélküli szabadságon, mert az elveimmel nem összeegyeztethető az oltás felvétele.
    Maguk orvosként meg féltik a vagyont??

    100 éve, mikor a férfi még férfi volt és megsértették, kiment az érintettel a mezőre és lerendezték. Becsület, tartás, bátorság….ezek mára üres szavak maradtak.

  42. 46, „A vakcinák nélkül ma sokan nem élnének, nekik ez adott továbbélési esélyt.”

    Csakhogy itt megfeledkezünk rengeteg emberről akiknek a vakcinák miatt lett komoly egészségkárosodásuk, esetleg meg is haltak. Persze erre azt mondják, hogy nem bizonyítható hogy a vakcinák miatt lettek ezek ill. a tömegmédia be sem számol ezekről az esetekről. Pedig tömegével fordulnak elő.

    MÁS:

    Fauci 2021. december 30-án pontosan azt mondta a PCR-tesztről, amit másfél éve mondanak a járványkritikusok.

    https://www.youtube.com/watch?v=bAICMQ1D5F8

    Riporter: ” Tudom, hogy ön az egyik legelfoglaltabb tudós ebben az országban pillanatnyilag, megtiszteltetés, hogy időt szán ránk. Meg szeretnénk érteni, hogy mi történik és egy csomó embernek egy csomó kérdése van. És én köszönöm az idejét, uram. Sok kritika érte a CDC új irányelveit, mégpedig azért, mert hirtelen nem kell már tesztelni a karantén lejárta után. És ez kicsit félre volt téve, de sok kritika volt a polgárok részéről, azt gondolom, hogy ez érthető az ön számára. Az összes olyan ember, aki betartotta a nyilvános irányelveket az utóbbi két évben, azért, hogy biztonságban legyen, leginkább olyanok, akik megbíznak önben és sokan az izolációra vonatkozó új irányelvekre összezavarodottsággal és idegességgel és bizalomvesztéssel reagálnak. Mit tud erre mondani, uram?”

    Fauci: ” Megpróbálom elmagyarázni, hogy mit csinálunk jelenleg majdnem egész nap és hogy a CDC miért döntött így. Világos, ha most az ember megnézi az eredeti irányelveket, eddig úgy volt, hogy 14 napig voltak az emberek karanténba küldve. Sok ember ezzel az új Omikron-variánssal tünet nélküli fertőzést kap. Másfelől azt is láttuk, milyen óriási korlátozásokat és károkat okozott a lakosságnál ez a megszakítás, kimaradás a munkából. Tehát megpróbálta az ember megtalálni egy biztonságos egészségpolitika és egy kisebb károkat okozó társadalmi megszorítás kombinációját.
    Az a döntés született, hogy azok az emberek akik pozitívra lesznek tesztelve, 5 napra karanténba vonulnak és ha továbbra is tünetmentesek, akkor visszamehetnek dolgozni, azzal a feltétellel, hogy maszkot viselnek. És aztán mondtak valamit, ami azt hiszem, hogy ellentmondáshoz és zavarodottsághoz vezetett, mégpedig azt mondta a CDC, hogy ha visszamegy az ember dolgozni, nem kell antigén tesztet csinálni. Az ok, ami miatt így döntöttünk, ha megnézitek a rizikót a fertőzés első 5 napjában, összehasonlítva a következő 5 nappal, a legnagyobb rizikó az első 5 napban van.
    A fertőzés átadásának veszélye egyre kisebb, amikor az ember a 6., 7., 8., 9. naphoz érkezik. És a tesztnek, amit használunk, az antigén tesztnek, nincsen jó minősége, hogy kimutassa azt, hogy az ember hordozó-e vagy sem. Bár ahhoz jó a minősége, hogy a korai időszakban a fertőzést kimutassa, de 5, 6, 7, 8, 9 vagy 10 nappal később nem jó, teljesen mindegy hogy pozitív vagy negatív lesz, mivel egyáltalán nem ismerünk egyetlen utalást sem az FDA-től származó engedélyben erre vonatkozóan. Nem arra szánták, hogy sok nappal a fertőzés után használjuk. Állítólag működik közvetlenül a fertőzés után, de később már nem. És ez a teszt soha nem tudta megmutatni, hogy az ember hordozó-e vagy sem. Ezért mondta a CDC, hogy nem szükséges tesztet csinálni. Mert a veszély csekély. Ez a magyarázat a CDC új politikájára.”

    Riporter: „Pillanat, akkor ezt összefoglalnám. Új irányelvek jöttek ki az egészségügyben dolgozók számára is. Nekik 7 napra kell izolációba vonulni és nekik tesztelni kell azelőtt, hogy elhagyják az izolációt. A kérdés miért? Miért 7 nap az egészségügyiseknek és 5 nap a többieknek? Miért kell nekik tesztelni a szabadsághoz? És a többiek miért nem tesztelnek? Ez tudományos adatokon nyugszik? Publikálták ezeket az adatokat? Meg lehet nézni őket? Vagy ez egy belső papír a CDC-től?”

    Fauci: „Ez a CDC belső papírja és nincsen semmilyen megalapozott tudományos adat, egy szavazási felhívást csináltak. Ezenkívül be lehet nézni az irányelvekbe és ha szükséges, az egészségügyi dolgozóknál is le lehet menni 5 napra. „

  43. 49. sasha: „Fauci 2021. december 30-án pontosan azt mondta a PCR-tesztről, amit másfél éve mondanak a járványkritikusok.”

    Egyrészt: a járványkritikusok sajnos leginkább mindenkritikusok, nagyon gyakran minden alaptudás nélkül nagy meggyőződéssel minden ellen lázadnak. Aki ezt felismeri (mert van legalább alaptudása), azok számára hiteltelenek.

    Másrészt: Fauci a riportban (a beidézett részben legalábbis) nem beszél a PCR-tesztekről, hanem az antigéntesztek idővel változó hatékonyságáról, nagyon is érthetően, ha valaki alapvetően ismeri a működésüket.

    Ebből úgy tűnik te is az „járványkritikus” vagy aki nem ismeri vagy érti a kétféle teszt működését, különbségét, korlátait, csak nagy hangon tiltakozol a mindegy mi ellen. Ezért vagy te is hiteltelen hőzöngő.

    De ezen lehet segíteni, nézz utána, ismerd meg amiről beszélsz és akkor méltányolható érveket is fel tudsz hozni véleményed mellé.

  44. 49 sasha
    Ehhez még azt tudom hozzáfűzni, hogy az is naivitás, hogy az élenjáró egészségügyi szakemberek és intézmények tévedhetetlenek.
    Ugyanakkor vészhelyzetben kikerülhetetlenül döntéseket kell hozniuk a pillanatnyilag rendelkezésre álló ismeretek és tapasztalatok birtokában.
    Aztán a gyűlő tapasztalatok nyomán időnként kénytelenek megváltoztatni a korábbi intézkedéseket, de ettől még nem tekinthetők feltétlenül hibásnak korábbi döntéseikért, amikor még nem voltak ezen tapasztalatok birtokában.
    Ez egy közös tanulási folyamat, és ennek sajnos mindig vannak áldozatai, bármiről is van szó, ez nem megúszható.
    Persze mindig lesz az ellentábor sokféle ellentmondásos véleményéből egy olyan, aki véletlenül ráhibázott a később bevált módszerre, aki nagyon hangos kritikus lesz, a többi meg, aki mellélőtt, mélyen hallgatni fog…

  45. Végre ki fog derülni hamarost, amit már 2 éve szajkózok: itt egy gazdasági probléma elfedéséről van szó csupán.

    Ez NEM egy komoly járvány, pláne a mostani „omikron” szinten.

    Néhány „useless eater”, akinek már egyébként is ideje volt, elment. Na, bumm. Ideje volt.

    Kevés fiatal is, annak nagy volt a sajtóvisszhangja, főleg az oltások óta.
    Azóta feltűnően többen esnek össze 20 éves oltott sportolók szerintem, de ez csak egy megérzés.

    Nem lehetne egy cikk Kazahsztánról? Az sokkal érdekesebb lenne, mint a nyugger-rettegés a vírushaláltól.

  46. A kazahoknál komoly dolog kezdődött és már megindult a toborzás a zsoldosok érdekében. Kellő tapasztalattal a mi fórumunkon 3.000.- USD/hó + teljes ellátást ajánlanak a harci tapasztalatokkal rendelkezőknek.

    (Ja, sem oltást, sem PCR tesztet vagy egyebet nem kérnek.)
    Szerdán megy a gép Párizsból, addig kellene döntést hoznom…

  47. Úgyis mész.
    #https://videa.hu/videok/film-animacio/a-bombak-foldjen-2008.-9ULt1Oq0E2uLAvcn

  48. 54. malleusorbis

    Ja, ott a helyem és jól látod, már eldöntöttem. A gond, hogy nem is csak a pénz miatt.
    BTW: A Te kitartó küzdelmedet követtem a legnagyobb élvezettel ezen a blogon, Te tényleg értelmes ember vagy. Respect. És most se legyen semmi gond…

  49. 53, Helló Vadász!

    Épp érdeklődni szerettem volna, hogy a szovjet utódállamokban jártál már…erre írod, hogy harci tapasztalatoddal (…) fontolgatod, hogy támogatnád a belarusz-kirgiz-kazah-örmény „ejtőernyősöket”, szisztematikusan átnézegetve a településeket és a városok menti iszlámista álcahelyeket.
    A videós kutyákat otthon ne felejtsétek abban a kutyahidegben.

  50. hubab,
    „pillanatnyilag rendelkezésre álló ismeretek és tapasztalatok birtokában.
    Aztán a gyűlő tapasztalatok nyomán időnként kénytelenek megváltoztatni a korábbi intézkedéseket, de ettől még nem tekinthetők feltétlenül hibásnak korábbi döntéseikért, amikor még nem voltak ezen tapasztalatok birtokában.”

    Mikor utólag kiderül, hogy a szakembereknek birtokában volt a tudás a kezdetektől, hogy mit jelent az, hogy ez egy olyan rns vírus amivel egyrészt nyájimmunitás sosem érhető el, másik amit tudtak az első naptól, hogy az oltás nem a megfertőződést és a fertőzés terjesztését akadályozza meg, hanem a tüneteket csökkenti.

    Fauci, de a többi szakértő is nagyjából azt mondta: 65% átoltottság és elérjük a nyájimmunitást. Majd jött a módosítás, 75%, utána 90%. Végül, hogy ezzel a vírussal sosem lehet nyájimmunitás. Végig etettek bennünket.
    Ez nem revidiálás, mert ők első naptól tudták, hogy sosem lesz nyájimmunitás ezzel a vírussal.
    Ezzel függ össze az oltások hatásának, finoman fogalmazva felülértékelése, hogy aki oltott az ha el is kapja a betegséget, akkor sem terjeszti és gazdatest híján elhal a vírus. A nyájimmunitás hangoztatásának csak ennek tükrében volt értelme.

    Most már tudhatjuk, hogy azt is tudták a szakemberek, hogy ez így nem igaz.
    Ezeket az ismereteket nem utólag tudták meg erről a fajta vírusról. Ezek csak nekünk újdonság.

  51. 57. Károly: Tisztelet, hogy küzdesz még a tudomány köntösébe álcázott tudatlanság ellen.
    56. János: Ja, ott jó pénzeket lehet keresni. Az „isztánok” (mi így nevezzük a Szolgálatnál) (Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Üzbegisztán) gázosak, szegény államok, de a természetet tekintve gyönyörűek, és ha besz*rnak az ottani diktátorok, akkor nem sajnálják a pénzt profi zsoldosokra. 2010-ben, tehát 11 évvel ezelőtt például azt sem tudtam eldönteni, hogy most a kirgizekért vagy az üzbégekért harcolok. Nagy élmény volt, mindenki tudta, hogy valójában ki fizet ÉS JÓL fizettek.
    Az emberek (átlagos polgárok) teljesen mások, zseniális vendégszerető emberek.

    Ja, és oltatlan vagyok, hogy lehet, hogy ez ebben a szituban senkit nem érdekel?

  52. 57, Pontosan.

    Szerintem kimondhatjuk, hogy az úgynevezett szakértők egyszerűen megbuktak. Ferdítettek, félretájékoztattak a vírussal és az oltásokkal kapcsolatban is, egyszerűen hülyének nézték az embereket vagy mondhatjuk úgy is hogy nem kezelték felnőttként a társadalmat.

    Csak az az érdekes, hogy a média újra és újra ugyanazokat a „szakértőket” szólaltatja meg hónapról hónapra, akik az utóbbi 2 évben leszerepeltek.

    Azok a szakértők pedig akik nem képviselték a „hivatalos” álláspontot és utólag beigazolódott az álláspontjuk, azóta is meg vannak bélyegezve, hogy ők kóklerek,stb.

    És akkor ezek után ne csodálkozzon senki, hogy sok ember járványkritikus, oltásellenes és itt még egy pár jelzőt fel lehetne sorolni amit használni szoktak.

  53. 56. János
    Arról azért tudjál a való életből, hogy Belarusz nem „isztán”.
    Teljesen európai állam európai körülményekkel, csak ezt a helyieknek többnyire nem áll módjukban megfizetni. A lányok nagyon szépek például ott és elvágynak onnan. Ehhez nem teszek hozzá semmit.:)

    A déli részeket hagyták a p*csába, túl sokban volt. Ők a valódi vesztesei a Szovjetunió szétesésének, mint pl. a soha oda nem tartozó, de borzasztóan nagy területű és kis lakosságszámú Mongólia. Ott is most nagy a fejlődés (kínai pénzen), Ulanbataar-ban 2 évvel ezelőtt jó körülmények között megszállhattál 20.- EUR-ért, most ez 130.-. EUR. Infláció, vagy a világ súlypontja kezd ismét áthelyeződni Ázsiába, ahogyan mindig is volt?

  54. 45. Dr. Surányi

    Szerencsére egyre többen kezdik nyíltan vállalni a véleményüket. A lenti videóban Steve James aneszteziológus (King’s College Hospital, London) áll ki a természetes immunitás mellett a brit egészségügyi miniszter intenzív osztályon tett látogatásakor.
    (Az aneszteziológus a járvány kezdete óta foglalkozik koronavírusos betegekkel)

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=hOlEYcd1nyI&w=862&h=485%5D

    https://news.sky.com/story/covid-19-sajid-javid-directly-challenged-on-mandatory-coronavirus-jabs-by-unvaccinated-nhs-doctor-12511224

  55. Teljesen fals beállítás, hogy az egészségügyi szakemberek pontosan tudták a vírus működését, várható viselkedését.
    A vírus annyira új volt, hogy fogalmuk sem volt, mire számíthatnak, milyen mutációs képessége van, és megpróbáltak valamilyen stratégiát kialakítani ellene.
    Az optimistább forgatókönyveket kénytelenek voltak mindig a valósághoz igazítani.
    Viszont attól tartok, hogy bármit is fog hozni a jövő korona ügyben, mindkét oldal meg fogja találni rá azt az interpretációt, amely szerint neki volt igaza, csak fantázia kérdése…

  56. 62. Tia és mindenki

    Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatodat. Ez még fontos lesz.

    Azt gondolom, hogy a tapasztalatok nem ellentmondanak egymásnak, hanem kiegészítik egymást. Mindenki tapasztalata valós, tehát mindenkinek igaza van. (Ebbe a mondatba, kérem, most ne kössünk bele)
    A kihívás éppen abban áll, hogy egy olyan minőségű igazságot – vagy legalább narratívát – találjunk, ami az összes tapasztalatot megmagyarázza. Éppen ezért kritikus, hogy ne tagadjuk le egymás valóságát, élményét, mert ez a megosztottság forrása.

    Lassan egy évesek a lenti cikkek és kutatások, de úgy gondolom, hogy ezek a megállapítások sok mindent megmagyaráznának és feloldanának.

    https://index.hu/techtud/2021/04/22/koronavirus-sulyos-lefolyas-genetikai-okok/

    Már 2020 áprilisában úgy fogalmazott az esetet ismertető iráni tanulmány, hogy ez a vírus különös módon szelektív, ami a szerzők szerint valamiféle genetikai hajlamra utal.

    https://index.hu/techtud/2021/02/22/genetika-donti-el-mennyire-lesz-sulyos-a-koronavirus-fertozes/

    „A Bécsi Orvostudományi Egyetem virológiai központjának kutatócsoportja Elisabeth Puchhammer-Stöckl vezetésével kimutatta, hogy a legnagyobb eséllyel azoknál alakul ki súlyos Covid-19, akiknél hiányzik az NKG2C receptor, vagy csak részben áll rendelkezésre.”

  57. hubab írja, „a vírus annyira új volt” A pontos működését valóban nem tudhatták. Azt most sem tudják. De alapvetéseket tudniuk kellett.
    „Az RNS-vírusok örökítőanyaga nem a tipikus örökítőanyag, a DNS, hanem az RNS. A vírus a fertőzött sejttel a saját RNS-e alapján DNS mintát készíttet, és arról képződnek az új vírus RNS-ei.”

    Influenza: – egyszálú RNS vírus /évenkénti vakcinázás és átfertőződés ellenére nem alakul ki nyájimmunitás/
    sars-cov 2: egyszálú RNS vírus

    Melyik tájékoztatás állt volna közelebb az igazsághoz?
    – Az oltással kialakul a nyájimmunitás.
    – Az oltással és átfertőződéssel kialakul a nyájimmunitás.
    – Az oltással kialakul(hat) a nyájimmunitás.
    – Nem tudjuk, hogy az oltással kialakulhat e nyájimmunitás.
    – Ez a gyors terjedésre, hosszú idejű lappangásra, gyors mutációra képes RNS vírus ellen valószínűbb, hogy a lakosság átoltásával, sem átfertőződésével nem érhető el nyájimmunitás. Ezért mindent meg kell tenni a megelőzésére és a fertőzés okozta betegség enyhítésére. A betegség enyhítésére és a terjedés lassítására a vakcina alkalmas. Én ezt az utolsó bekezdést tartanám igaznak.

  58. 69.Károly
    …”A betegség enyhítésére és a terjedés lassítására a vakcina alkalmas. Én ezt az utolsó bekezdést tartanám igaznak…”
    Ezen utolsó mondatodhoz füzném az én észrevételemet az itteni viszonyok alapján:kétségen felül bizonyosodott, hogy az oltás , habár nagyon leredukálta a súlyos tüneteket, nem véd minden esetben a fertözéstől, valamint semennyire nem képes lassitani az új onmikron variáns terjedését, de, ismétlem, a súlyos betegek számát látványosan csökkentette, és ez már nagy dolog, és minden pénzt megér.

  59. Az omikron variáns miatt új oldalát kell megismernünk idehaza is a koronavírus-járványnak. A múlt héten példátlan sebességgel berobbanó ötödik hullám sokkal több új fertőzöttet hoz majd el, mint a korábbi hullámok, közben az új vírusváltozat kevésbé súlyos lefolyása és a nemzetközi példák alapján egyelőre bizakodóak lehetünk a kórházak terhelésével kapcsolatban (de korai lenne még ezt elkiabálni). A sokkal több – nem súlyos – beteg ugyanakkor egy kedvezőtlen forgatókönyv esetén eddig nem tapasztalt következményekkel járna az országra nézve: dolgozók százezrei eshetnek ki a munkából fertőzés, karantén, iskolai korlátozások, vagy egész egyszerűen logisztikai fennakadások miatt. Egy ilyen helyzet pedig alapvetően befolyásolhatja a gazdasági szereplők működését és ezen keresztül a gazdaság idei teljesítményét is.

    Más lesz az ötödik járványhullám Magyarországon, és épp ez benne az ijesztő
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220110/mas-lesz-az-otodik-jarvanyhullam-magyarorszagon-es-epp-ez-benne-az-ijeszto-520114

    Az omikron variáns megjelenésével a világ egy enyhe lefolyású, akár a pandémia végét is elhozó járványhullámban reménykedett. A biztató dél-afrikai tapasztalatok alapján sokan már náthaszerű, minimális egészségügyi, és még kevesebb gazdasági problémát okozó hetekre számítottak. Ám ahogyan érkeznek a fejlett nyugati országok adatai, egyre borúsabb a kép, egyre több szakértő az eddigi legnagyobb járványhullám lehetőségét sem zárja ki. Mi történt?

    Hogyan jutottunk el a veszélytelen omikrontól a napi 200 halottig?
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220110/hogyan-jutottunk-el-a-veszelytelen-omikrontol-a-napi-200-halottig-520232

    Olyan magas halálozási csúccsal számol Kásler az ötödik hullámban, ami meghaladja a most őszi veszteségeket
    https://444.hu/2022/01/10/olyan-magas-halalozasi-csuccsal-szamol-kasler-az-otodik-hullamban-ami-meghaladja-a-most-oszi-vesztesegeket

  60. 71 Python
    Hát, ezek nagyon rossz hírek.
    Én is a dél-afrikai számokból indultam ki, aztán a britekre koncentráltam, mert Európában ott lendültek fel leghamarabb az omikronos számok.
    És a briteknél még mindig úgy látom, hogy a napi fertőzöttek száma már tetőzött, hacsak nem jön egy újabb felívelés, és a halottak száma még mindig alacsony.
    Igaz, mintha 21 nappal követné a halálozási csúcs a fertőzési csúcsot…
    De akár akkor is beomolhat a gazdaság a leírtak alapján, ha éppen a halottak száma nem lesz túl magas…

  61. 72: hubab, korábban is írtam, hogy az omikron a deltához képest kb. 25-30% -al „gyengébb” variáns, főleg a súlyos megbetegedéseket vizsgálva. De mivel hatványozottan virulensebb variáns, így egy elhízott, túlkoros, alapbetegségekben bővelkedő populációban tud „meglepetéseket” okozni. Főleg az úgy védekezünk, hogy igazából nem is védekezünk elvet követő országokban, mint hazánk is! Itt most nem a lezárásokra gondolok, hanem a kontaktkutatásokra, a fertőzötteket érintő normális karanténozásra, a legalább heti 2 db ingyenes tesztelés lehetőségére, stb.!
    Viszont manapság már elfelejtjük, hogy a delta kb. 50% -al volt nem csak fertőzőbb, hanem súlyosabb megbetegedést okozó variáns, mint az alfa mutáció. Ebből kiindulva az omikron elméleti szinten kb. 20-25% -al tud komolyabb járvány hullámot okozni, mint az alfa mutáció generálta 3. hullám volt. Szóval lesznek itt még sajnos negatív „meglepetések” az omikron kapcsán, főleg Közép-, és Kelet-Európában.

    Itt elég jól leírják a jelenlegi helyzetet és azt, mi is várható:

    Megkezdődött. Több mint duplájára, 120 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma az elmúlt hét napban az azt megelőző héthez képest. Nálunk is berobban az omikron hullám, ezért sok ponton át kell alakítanunk a viselkedésünket. Nem könnyű elfogadni, hogy az oltottak sem védettek a fertőzés ellen, és még három adaggal is érdemes maszkkal védekezni, akárcsak a járvány elején. Ám ez csak egy dolog, amin változtatnunk kell. Van több is.
    https://www.valaszonline.hu/2022/01/10/koronavirus-omikron-varians-jarvany-magyarorszag-vedekezes/

  62. Kedves Tia,

    Az omikron nem az ACE2 receptorokhoz csatlakozik ( ami agyban, májban, tudoben, herében stb van)
    #https://index.hu/techtud/2022/01/10/eger-koronavirus-varians-omikron-elmelet-zoonotikus-fertozes-ace2-receptor/

    Ez egyértelmű bizonyítéka az ” enyhe ” megjelölésnek?!! Nincs több vér agy gát stb probléma?!!
    Továbbra is úgy gondolod hogy nem enyhe?

    A Brit szigetre már elég emiatt egy rapid teszt.

    A WHO tagadta viszont a deltacront.
    #https://index.hu/techtud/2022/01/10/deltakron-omikron-varians-delta-varians-koronavirus/
    A Ciprusi tudós továbbra is kitart mellette.
    Szóval továbbra is nagyon nagy lehet a veszély egy rekombinációhoz, de az omicron adatok bíztatóaknak tűnnek.

    Erre lehetett számítani hogy 2,4 nap alatti duplázódás extra terhelést jelent. Ez így is van, megfigyelhető. De a napi esetek számát már nincs kapacitás mérni. Egy csomóan nem is tesztelnek mert 2-3 nap alatt átesnek, így a valós fertőzés ennél jóval nagyobb is lehet. Ha a korábbi hullámokhoz hasonlítom min 10x kevedebben halnak bele.

    Kiváncsian várom válaszod,
    Jó egészséget mindenkinek!

  63. Azt, hogy az omikron mennyire enyhe, vagy nem, azt majd az idő megmutatja.
    A már megállapítható, hogy a dél-afrikai minta nálunk nem érvényes, ennek lehet oka a korfa, de az ellentétes évszak, vagy éppen adatok hiányossága.
    Az európai fertőzéshullám mindenütt dinamikusan felfutóban van, nem tudjuk, milyen magasra fog futni a csúcson, tehát azt sem tudhatjuk, hogy milyen magas lesz a kórházba kerülők, és halottak száma sem, függetlenül attól, hogy milyen alacsony lesz a fertőzöttek/kórházi esetek/halottak aránya.
    Az egyetlen ország, ahol már esélyt látok arra, hogy tetőzött a fertőzés, az az UK, úgy tűnik, pár napja már lefelé görbül a diagram.
    A halottak száma még elég alacsony, viszont monoton növekszik, és ha jól tudom, akkor az eddigi tapasztalatok alapján a halálozások csúcsa olyan 21 nappal követi a fertőzési csúcsot.
    Január 6.-án volt a legmagasabb fertőzési szám, úgyhogy valamikor 27.-e tájékán meglátjuk, mit mutatnak a számok, és abból láthatjuk saját esetünkben mi várható.
    Addig vakon számháborúzunk, viszont az biztos, hogy az egészségügynek a rosszabb kimenetelre kell számolni, mert ha nem arra készülnek, de bejön, már semmit nem lehet tenni, a hajó elment…

  64. Röviden.
    Az Omikron utálja a tüdőt, imádja a torok és orr nyálka hártyáját. Ebből következik, hogy az orrból kiszabadulva könnyebben fertőz. A tüdőt nem nagyon bántja, ezért a betegség lefolyása könnyebb.

  65. 76: Erre februártól nem kaphatnak védettségit akik átestek a fertőzésen … holott jelen helyzet szerint egyedül nekik lehet némi védettsége az omikronnal szemben
    (természetes fertőződés esetén van csak nyálkahártya immunitás.)

  66. ***Oltatlan, fertőzésen átesett személyek oltása***

    Azon oltatlan személyek, akik fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül a betegségből történő felgyógyulás után, olthatók.
    Védőoltás beadása előtt, az esetleges tünetmentes fertőzöttség ellenőrzésére PCR vizsgálat elvégzése nem indokolt. Az oltandó személy kikérdezése során vizsgálandóak az átmeneti oltási ellenjavallatok (láz, gyógyszerek).

    A FERTŐZÉSEN VALÓ ÁTESÉS NEM FELEL MEG IMMUNIZÁCIÓNAK. MINDEN ESETBEN A TELJES OLTÁSI SOR BEADÁSA SZÜKSÉGES.

    Kelt:
    Budapest, 2021. december 20.
    Nemzeti Népegészségügyi Központ

  67. 78. János

    “ A FERTŐZÉSEN VALÓ ÁTESÉS NEM FELEL MEG IMMUNIZÁCIÓNAK. MINDEN ESETBEN A TELJES OLTÁSI SOR BEADÁSA SZÜKSÉGES. “

    Azt lehetne tudni, hogy a fertőzésen való átesés, miért is nem felel meg immunizációnak?
    Milyen álláspontok alapján született meg e felettébb “érdekes” kijelentés?

    Már lassan gondolni sem szabad arra, hogy az embereknek létezhet még jól működő, természetes immunrendszere?

  68. 78. János
    „A FERTŐZÉSEN VALÓ ÁTESÉS NEM FELEL MEG IMMUNIZÁCIÓNAK. MINDEN ESETBEN A TELJES OLTÁSI SOR BEADÁSA SZÜKSÉGES.”
    -Erre kérnék valami tudományos magyarázatot.
    Vagy ez is csak az ol…..fi része?

  69. 80, malleusorbis:

    Glastonbury-ban a módern városi sámánok, boszorkányok, őskelták, ezoterikus csoportvezetők, tantrikus papnők, tűzáldozók (járványügyi laposföldhívők) is a COVID-oltásléggömb mellett foglalnak állást.

    Nagyon érzékenyen érintik őket a lezárások, meg a korlátozás gazdaságilag, ezért aztán televerik a netet az okoságokkal…Ezt tudom neked válaszolni.

    Szép hétvégét amúgy!

  70. Kedves János!
    Köszönöm a kérdésemmel kapcsolatban teljesen irreleváns válaszodat. Tudod, ha állítasz valamit azt nem ártana, ha meg tudnád támogatni. Mert ezt úgy hívják, hogy (kitalálod?):

  71. 81. János

    Látod ezért van az, hogy már kínunkban sírunk a röhögéstől.
    Adott egy dilettáns kijelentés, de normális válasz már nem jut a józan észt és logikát hiányoló laposföldes parasztgyerekeknek.
    Csak a mantra, a negondókozz, ótakozzá..
    Márakinek…

    És akkor most el lehet azon gondolkozni, hogy miért is válik napról-napra, egyre hiteltelenebbé a műsor..

    (Tisztelt Tibor’bá, jöhet a jól megérdemelt magenta.) Ez csak egy sima vélemény, hamis propaganda nélkül.

  72. Még az amúgy oltáspárti Rusvai is azt mondta, hogy a betegségen való átesés és gyógyulás adja a legjobb védelmet.

  73. Röhögjetek csak fiúk.

    Ugyanúgy szervezkednek itthon is az oltástagadó csoportok, mint a capitóliumi események során. Telegram, twitter, Tor, cb rádiózgatás, prepperkedés, önvédelmi oktatás, military simulation tábor…meg effélék.

    Eddig csak átvettétek – kritika nélkül az okosságokat, de amikor felbátorodtok, akkor nemcsak tüntetni fogtok a szuri ellen, hanem megrohamoztatják veletek az oltópontokat?
    He?
    Élőben is ilyen keményen nyomjátok amúgy a hazafias anti-vax tizenkét pontot ?

  74. 86. János

    Mi okoz benned ekkora frusztrációt?
    Jó lenne ha nem minősítgetnéd a másképp, (és még) gondolkodó embereket!
    Szánalmas és igen unalmas már ez az üres semmitmondó provokáció amit folytatsz.
    Azért mert itt Tibor’bá oldalán “védelem alatt állsz”, -amivel vissza is élsz rendesen,- ne gondold azt, hogy embertársaidba büntetlenül rugdoshatsz bele!
    Több tisztelettel mások felé, mindenek van határa!

  75. János,
    Miért nem tudod felfogni, hogy aki nem akarja azt a szemét oltást az nem feltétlenül műveletlen bunkó. Igen is vannak oltás károsultak és gusztustalan, hogy ezt milyen szinten tagadják. Undorító amit művelnek már. A fertőzésen átesés teljes leminősítése, hiába igazolt a hatalmas antitest szám. Csak az oltás. Ez egyáltalán nem az egészségről, meg az országok gazdaságáról szól. Teljesen jogosak ezek a megmozdulások.
    És ez az oltásnáci hozzáállás, ez tényleg minősíthetetlen.

  76. Pista
    Én meg azt nem tudom felfogni, hogy olyanok, akik annyira féltik az egészségüket egy vacak oltástól, mint például a szomszédom, akinek dől a fejéből a füst, áztatja is magát rendesen alkohollal, az retteg egy semmitől, mert esetleg, talán, meg már hallott is róla. Örülnék, ha csak ez az ezredrangú dolog veszélyeztetné az egészségémet.

  77. 89, De miért a szomszédoddal kell jönni? Ilyenből az oltottak között is van millió. Ezzel hamisan azt akarod sugallni, hogy az összes oltáskritikus ilyen kaliberű ember.

    Elképzelhetetlen számodra, hogy vannak olyan emberek akik nem oltatnak és emellett nincs káros szenvedélyük, egészséges életet élnek és mondjuk átlagnál magasabb intelligenciával rendelkeznek? Pedig rengeteg van, sokkal több mint gondolnád.

  78. 87 – Gyurma:
    Jánosnak van egy sajátos stílusa. Én már megszoktam. Szerinted mit kellene tennem, hogy ne legyen a védelmem alatt?

  79. zer0x
    A példa csak arra volt, hogy mennyire irracionális a gondolkodás. Egy, a valóságban jelentéktelen veszélyre hivatkozva rémeket látnak. Valójában valószínűleg nem ez az oka az ellenességüknek (éppen csak ezen vírus elleni oltással), hanem valami más lehet az elutasítás hátterében.
    Szerencsére nekem még csak vérnyomáscsökkentő gyógyszert kell szednem. Viszont sokkal kockázatosabbnak tartom a folyamatos vegyszer evést, mint ezt az oltást. Szívesen elcserélném.
    De, szerintem aki nem akarja beoltatni magát, az ne oltassa, az ő döntése, az ő kockázata, én senkit sem akarok meggyőzni.

  80. 78. János

    Én is kíváncsi lennék, hogy mire alapoznak egy ilyen doktrinát. Főleg, hogy ezek többször is igen sokféle képet mutattak a különböző országokban. Ez azt sejteti, hogy nem egy orvosi kutatásra megalapozott egységes nemzetközi döntés, hanem ad hoc jellegű, „mert valamit csinálni kell” doktrina.

    Minden oltott értelmiségi csoporttársnak

    Ez kicsit többről szól, mint egy egészségügyi kérdés. Neked talán nem, de nekünk oltatlanoknak legjobb esetben is egy durva influenza párosulva egy elnyomó diktatúrával. Persze van mindenféle agyalágyult is köztünk, de a többség látja a lényeget. Az pedig nem más, mint alapvetőnek gondolt jogainktól megfosztás mondvacsinált okokra hivatkozva. Szerencsére más országokban ezek a folyamatok lényegesen gyorsabban haladnak, így látjuk, hogy mire számíthatunk, ami nagy előny és segít a felkészülésben.
    Mindenki fejében ugyanaz a kérdés van és ugyanerről folytatunk komoly eszmecseréket személyesen sok-sok emberrel. Meddig szabad engedni elmenni ezt a tébolyt és mikor szülői, hazafias, emberi kötelességünk közbeavatkozni?!?

    Úgy érezzük magunkat, mint a zsidók a harmincas évek Németországában. Ők is csak hátráltak, hátráltak. Tanultunk a történelemből (igen a laposföldhívők is tudnak olvasni) és nem fogjuk megvárni, amíg megjelennek a „vagonok”, amíg családjainkat szétszakítják, amíg nem vásárolhatunk alapvető élelmiszereket, amíg gigabírságokra hivatkozva elveszik az otthonunkat, vagy éppen börtönbe zárnak. Mi ezekre számítunk és ebből kiindulva nem sok értelme lenne hőbörögni, tiltakozni egy oltóközpont előtt, vagy bárhol.

    Te nem tapasztalod, de én igen, hogy rengeteg ember van, aki nem beszél erről csak zárt körökben, egyébként csendesen meghúzódik és teszi a dolgát egyenlőre. Közben komolyan készül fizikailag, de főleg mentálisan. Olyan csendes elszántság van ezekben az emberekben, mint a régiekben. Valahogy ez a helyzet felszínre hozta ezt a számomra már elfeledettnek gondolt régi magyar mentalitást.

    Őszintén remélem elég teret adnak, hogy hátráljunk, de meg van a magunk „vörös vonala”. És ha azt átlépik, akkor számunkra megszűnnek a törvények és szabályok. És ezek nem holmi neonáci tinilázadók, vagy focihuligánok, hanem komoly, erejük teljében lévő családapák, a társadalomba tökéletesen beilleszkedő emberek, akik még tilosban sem szívesen parkolnak.

    Kicsit bő lére eresztettem, de fontosnak tartottam, hogy megvilágosítsam a helyzet komolyságát előttetek!

  81. 93 Kamionos tökéletes hozzászólás, tökéletes helyzetkép-bemutatás. Vastaps.

  82. „Jánosnak van egy sajátos stílusa.”
    Szerintem: Jánosnak tulajdonképpen önértékelési deficitje van.
    Okai lehetnek:
    – nem volt egy biztos háttere
    – feldolgozatlan trauma
    https://www.antalffy-tibor.hu/42679-2
    – örökbefogadás
    – fel nem vállalt dolog

    János,

    remélem, hogy megtalálod az utad.

    Peace.

    U.i.: A tévedés jogát fenntartom.

  83. 93 – Kamionos:
    Sikerült engem alaposan meglepned. Ismerem az összes vakcina tagadó indokot. Valamennyi hamis. Egyetlen kivétel, ami szerint hosszú évek múlva jelentkezhetnek egészség károsító események. Ezt se bizonyítani, se tagadni nem lehet. Én személy szerint nem tartom valószínűnek, de ez lényegtelen. Az viszont nem látszik logikusnak, hogy egy távoli jövő miatt elszarjam as jelent.
    Viszont van egy piszok nagy tévedésetek. A hatalmon lévők nem megsemmisíteni akar benneteket, hanem megvédeni, mert hasznot jelentetek nekik. Nem akarja, hogy kiessetek a munkából. Azon töri fejét, és azon munkálkodik, hogy minél kisebb legyen az emberáldozat. Hogy közben hibáznak, az egy másik dolog, de nem szándékosan teszik.

  84. 96. Tibor bá’

    Szerintem meg te tévedsz, de hatalmasat.
    Idáig termeltünk, de most elérkeztünk a fenntarthatóság határaihoz.
    Először a nyugereket, aztán a többit. Ki akarnak nyírni majd mindenkit.
    A föld nem növelhető.
    Kész, ennyi, vége.

    Kamionosnak igaza van-szerintem-,de Jánosnak is. Ellentmondás?
    cseppet sem.
    Kár hiú ábrándokba
    ringatnunk magunkat!
    Nem az oltás a veszély, hanem akik szétspriccelik a vírust majd összezavarják a társadalmat és oltásellenességet propagálnak. Valójaban leszarják, hogy oltakozol-e vagy sem.

    Teljes bizalomvesztés, gazdasági összeomlás=gyorsabb lefolyás. Vírus és oltásmizéria=lassabb. Végeredmény, hogy kussoljunk és lehetőleg dögöljünk meg, mert elszívjuk a levegőt.

  85. 98. Tibor bá’
    Miért? A migránsok segítik a jobb társadalom kialakulását? Vagy inkább a züllesztését?

  86. Így van, a migránsok a káoszcsináláshoz kellenek. Ahogy a stigmatizálás és a társadalmi csoportok szembeállítása is.

  87. Nem szeretek ilyet írni, de muszáj:
    Amiért tényleg keserű a szájízem: Szánalmas ez a sziluett, amit a „civilizációnk” vetett, ennek az egész dolognak a fényében.

  88. Re:98
    Oszd meg és uralkodj!
    Ennyi az egész, így lehet egymásnak ugrasztani mindent mindenkivel.

  89. 103. malleusorbis

    Az analógia tökéketes.
    Akárcsak ez:

    https://m.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U

    Egyébként nem is gondolnánk, hogy a Don’t look up mennyire, de mennyire életszerű helyzetleírás.
    Valószínűleg a közelgő katasztrófa benne van a kollektív
    tudattalanba és most kezd felszínre jönni. Valakik már meg is filmesítették.
    Ah, persze ez csak egy film!

  90. 97 Balázs
    Ez tiszta paranoia, ebbe fogsz beleőrülni…
    Az biztos, hogy az emberiség valós érdeke lenne egy alapos népességcsökkenés, de azt mindenki más, lehetőleg távoli régiók kárára szeretné, mert ez szintén az emberi természetből fakad.
    Egyetlen ország kormánya sem fogja tudatosan irtani saját népességét ebben az eszeveszett versenyalapú világban, ahol ráadásul a nagy népességet pont nem a mi világunk, produkálja, ahol már éppen a munkaerőhiány kopogtat a fogyó népességű országokban, és vészesen csökken a népesség.
    A káoszhoz nem kell mesterséges káoszteremtő szándék, ahhoz éppen elegendő az a természetes megosztottság, ami polarizálódik a népesség nagyobbik, konformista, és a kisebbik, alapvetően gyanakvó, rosszindulatú szándékokat feltételező, ellenálló része között.
    Ha beleképzeljük magunkat olyan döntéshozók helyzetébe, akik valóban jóindulatúan, tudás birtokában, a társadalom javára szeretnének intézkedni, és elkerülni a nagy emberáldozatot és gazdasági káoszt, valamint birtokában vannak azoknak az adatoknak, hogy az oltások előnyökkel járnak, akkor mi a feltételezhető döntésük?
    Szerintem ugyanez, az oltások feltétlen propagálása.
    Tehát abból kiindulni, hogy az oltáspropaganda gonosz hátsó szándékok mentén történik, csupán rosszhiszemű feltételezés, hiszen jó szándék esetén is ez a tanácsos út.
    Meg eleve képtelen feltételezés, hogy a világ összes vakcinagyártója mind az ördög kezében van, és mindegyik szándékosan gyilkos szándékokkal hozza létre a különböző elveket működő vakcináit.
    Ez annyira beteges…

  91. A Ne nézz fel tényleg jó tükörkép a mai világról, amely nem hajlandó tudomásul venni, hogy feltartóztathatatlan katasztrófa felé rohan, azok felé a katasztrófák felé, amikről Tibor bá’ is folyamatosan írogat.
    De számomra a vírus téma nem ide tartozik, ez egy jelentéktelen epizód ebből a szempontból, semmin nem fog változtatni, akár legyőzzük a járványt, akár nem, az az üstökös közeledik…

  92. 95. hubab

    Ez tényleg annyira beteges.
    Egyet mindig elfelejtesz. Én többes szám 3. személyben beszélek, de közben nem a kormányokra gondolok.
    Nem a kormányok az irányítás csimborasszói.
    Nem tudom kik. Én nem ismerem ezeket az
    összeesküvés-elméleteket részleteiben. Nem tudom, hogy milyen szabadkőműves páholyaik vannak.
    Nem tartom fenn az őrületemet ezek állandó tanulmányozásával.
    Ha megnézed a társadalom változását akkor rásegített elhülyülést találsz. Lehet, hogy Móricka vagyok és mindenhol azt keresem, de egyszerűen én a trendekben, az alakító mechanizmusokban egy olyan szándékosságot találok, amik nem segítil a polgárok tudatosodását. Holott egyértelmű jelei vannak, hogy létezik a tudat manipulálásához szükséges tudás.

    Aprópó, ha már kormányok.
    Bizonyos kormányok vezetői meg olyan intézkedéseket hoznak amik valamifajta akaratnak és trendnek ellenállnak.
    (magyar, orosz pl.),
    bizonyos kormányok pedig mintha kiszolgálnák eme érdekeket.(német, angol stb.)

    Egyikük beengedi a migránsokat munkaerő hiányra hivatkozva a jólét fenntartása érdekében, miközben a buta Marcsi néni is tudja, hogy se dolgozni, se beilleszkedni nem tudnak. Eközben liberális szépelgés, meg egyenlőség címén, sokszor közfelháborodás ellenében nyomják a hülye genderpropagandát.

    A másik kormány meg kizárja a migránsokat, gyerekvállalást erősítő propagandát tol és leírja, hogy a férfi férfi, a nő meg nő.
    Ej, vajon miért kell ilyen egyszerű dolgokat törvényben rögzíteni?!

    Én nem tudom, hogy hol vannak az erővonalak, de züllesztés folyik. Az emberek még mindig nem ennyire hülyék.
    Ha megnézed az oktatás változásait szintén rájöhetsz, hogy óriási a baj.

    A jövő mérnökei ezek közül a telefonon és semmiségeken matyizó gyerekek közül kerülnek ki. Olyan tartalmak vannak fent a neten, amik teljesen szétzilálják a személyiségüket. Vajon ki mondja nekik, hogy sikk wc öblítlő tabletát egyenek, meg kék
    bálna és öngyilkosság meg az roseb tudja micsoda baromságok. Én értem, hogy egymást viszik táncba, de azt kell megvizsgálni hogy jutottak ide, ott van a titok.
    A fiatalság teljesen reményvesztett állapotban van.
    Ők nem fogják a szükséges magastechnikai civilizációt felépíteni.

    Tényleg, egy normális értékrendben felnövő gyerek ennyire buta lenne? Nem. De már a szülei is buták. Milyen tv műsorokat tolnak? Milyen újságokat reklámoznak.
    Ez egy magát generáló spirál, ami lefele megy.
    A tudás megvan hozzá, hogy felfele is mehessen. De az ezt gátló gondolkodási magába zártságot, anomáliát hagyják, sőt rá van segítve(így, szép magyarosan, szenvedő szerkezetben).
    A tudást elrejtik és erősen koncentrálják, miközben a tömegek már a teljes hülye állapot felé menetelnek.

    Kedves hubab, máshogy látjuk!
    De, hogy bolond volnék?
    Akkor, kérem szépen mi a normális??

  93. 104, Balázs:

    Ha visszavonnád a projekcióidat és megvizsgálnád a vissza-visszatérő fantáziáidat, előbbre jutnál.
    Ez a kollektív tudattalan folyton el akarja nyelni az ember pszichéjét.
    Most a Covid által kaptak az emberek lehetőséget, hogy az általatok annyira vágyott tudatszint vagymicsodaváltozást elérhessétek.

    Az oltás szabaddá tesz duma egy felvonuláson jött szembe a fotóapparáttal, ami Glastonbury városához köthető. Úgy tudom.

    Én egyébként is egy kiváló projekciós felület vagyok másfelé is.
    Sok dolgot belémlátnak az önmagukra nem tudatos emberek, akiknek a feldolgozatlan sötét árnyéka rávetül az arra alkalmas személyekre: gyilkos, gonosz, bántalmazó, homoszexuális, süsü, hírszerző, izraeli állampolgár, donhuán…mondjuk ezekre azért érdemes odafigyelnem, hogy ki mondja és milyen fantáziák lehetnek benne.

    Adolf Hitler és okkult bandája is jól meglovagolta a német pszichét akkoriban.

    Hidd el jócskán megéri, szembenézni a félelmeiddel. Már ha erős vagy hozzá persze.

    A MAGYAR KORMÁNY-nak választ kell adni ezeknek a szervezkedő – ámbár félelmekkel teli csoportoknak – a coviddal kapcsolatos kérdéseikre.
    Mindre, a televízióban!
    Nem Rusvai doktor, nem Kásler doktor, nem Zacher doktor, nem a Tisztifőorvos Asszony, hanem egy víruskutató, egy infektológus, egy belgyógyász, képalkotós doki, és egy járványmatematikus, oly módon mint a Mindentudás Egyeteme sorozat, ahol kérdezni lehet.
    Erre még van 3 hónapjuk.

    Hogy az emberek bízni tudjanak a vezetésben. Mert itt csak a tatról szólnak le az alsó fedélzetre, de visszafelé nem megy a kommunikáció.

    Lassan félkatonai szervezetté lesznek, pláne ha leteszik az okostelefont…

  94. Azt lehet olvasni hogy velünk egy időben a Belgák is bevezették hogy a védettségiből oltási igazolás lesz. Furcsa is hogy ők is ugyanazon időpontban vezették be pont ugyanazt az intézkedést. Aztán most kiderült hogy nálunk nemrégiben látogatást tett Macron is bevezeti ezt Franciaországban. Macron ugye azzal fenyegetőzik hogy megkeseríti az oltatlanok életét.

    Belgák velünk egy időben https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220114/bucsut-intenenek-a-belgak-a-vedettsegi-igazolvanyoknak-521224

    Franciák most https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220117/a-franciaknal-is-felvaltja-az-vedettsegi-igazolast-az-oltasi-igazolas-521410

    Macron megkeseríti az oltatlanok életét: https://index.hu/kulfold/2022/01/05/megkeseriti-pokolla-teszi-az-oltatlanok-eletet-macron/

    A döntés mögött tehát nem átgondolt egészségügyi intézkedés áll hanem politikai, Macron szeretné megkeseríteni az oltatlanok életét.

  95. 108

    Beleugatnék.

    Szóval a
    ” raj intelligencia ”

    ” Élőben is ilyen keményen nyomjátok amúgy a hazafias anti-vax tizenkét pontot ?”

    „Ugyanúgy szervezkednek itthon is az oltástagadó csoportok, mint a capitóliumi események során. Telegram, twitter, Tor, cb rádiózgatás, prepperkedés, önvédelmi oktatás, military simulation tábor…meg effélék.”

    A GŐŐŐŐdény munkásságával miért nem vagy elfoglalva?

    -Military simulation-
    Olvastál Györkös esetéről?
    Kaptár,aljas indokok és eljárás alapján.

    Itt elmondják nem Gőőőődény kaliberek a maguk kis véleményét de az is vétek.

    ” Én egyébként is egy kiváló projekciós felület vagyok másfelé is.
    Sok dolgot belémlátnak az önmagukra nem tudatos emberek, akiknek a feldolgozatlan sötét árnyéka rávetül az arra alkalmas személyekre: gyilkos, gonosz, bántalmazó, homoszexuális, süsü, hírszerző, izraeli állampolgár, donhuán…mondjuk ezekre azért érdemes odafigyelnem, hogy ki mondja és milyen fantáziák lehetnek benne.”

    Olyan nagyon ne csodálkozz.

    Szóval a kérdésem.
    Minek nézed a többnyire kultúráltan más véleményüket kifejtőket?
    Mi az oka az ilyen önfeledt magabiztosságnak?

    Remélem nem voltam bántó,vagy legalább is nem annyira mint a Te véleményeid.

    Annyit azért segítek,nagyon nézz utána ki mondja miért mondja,mert kevered a sima véleményezőket az ellen PROPAGANDISTÁKKAL,akik többnyire azok akik a szart kavarják a világban mióta az „eszüket” tudják.

    És még valami.
    Múltkor linkeltem egy cikket

    https://www-nature-com.translate.goog/articles/d41586-021-02366-0?error=cookies_not_supported&code=546f2319-8936-4b94-8d3c-c9ef640f12db&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

    Benne szerepel hogy a tudósok jó része nem vállalja a vizsgálatot,név nélkül mond,ha mond,félnek.

    Mégis miért?

  96. 96. Tibor bá’

    Nem gondolom, hogy az országok vezetői ki akarnák nyírni a saját lakosságukat. Főleg mivel az összes ország vezetője nagyjából ugyanazt teszi. Azt sem gondolom, hogy le lennének fizetve. Orbán egyébként is ügyesebben megoldja ezt, mintsem rá legyen utalva a Pfizer alamizsnájára:(
    A járvány ahhoz azért elég komoly, hogy átvigye a politikai ingerküszöböt és foglalkozni kelljen vele nekik. Információhiány miatt viszi őket is a csordaszellem. Ha az egyik hoz egy komoly intézkedést, akkor a másik rögtön lemásolja, nehogy azért marasztalják el a szavazói később, illetve csökkenjen a politikai tőkéje, mert nem cselekedett.

    Ha egy ország vezetője lennék, akkor aktívan oltáspárti lennék. Ennek semmi köze az oltás hatékonyságához, hátteréhez. Nem is ismerik a vezetők valószínűleg még annyira sem, mint az átlag itt író blogtárs.
    Az ok egyszerű! A politikus a számára kisebb kockázat felé megy! Ha működik az oltás, akkor lehet mellet döngetni, ha nem, akkor oszlik a felelősség, mert a többi ország vezetője is ezt tette, ráadásul lehet mutogatni a különböző Egészségügyi Szervezetekre, tanulmányokra az intézkedések, oltások utólagos igazolására.

    Az a feltételezés, hogy nem rossz szándékúak a vezetőink nekem nem elég ahhoz, hogy hagyjuk megkeseríteni, tönkretenni az életünket.
    Hitler is anno úgy kezdte, hogy a német nép megmentője lesz. Jól indult a történet a német átlagpolgár szempontjából. Aztán később többeknek derengeni kezdett, hogy ez nem egészen az, amiről szó volt, de az információhiány, illetve az önös érdekek nem engedték, hogy aktívan fellépjenek a népirtással szemben. Még később pedig már teljesen félelemben voltak tartva. Elég hasonló folyamat zajlik a koronavírussal kapcsolatban is. Most kezdődik a harmadik felvonás.

  97. 2021 feb. 5.
    Az Európa Tanács azt tanácsolta, hogy

    Az állásfoglalás azt tanácsolta a kormányoknak, a „tagállamoknak és az Európai Uniónak”, hogy bátorítsák az embereket az oltások minél nagyobb mértékű felvételére, ugyanakkor nagyon világosan kimondta, hogy a kötelező oltások nem engedélyezettek.

    A 7.3.1. Szakasz így szól:

    „a kormányok gondoskodjanak arról, hogy az állampolgárok tájékoztatást kapjanak arról, hogy az oltás NEM kötelező, és hogy senkit sem politikai, társadalmi vagy egyéb módon nem kényszerítenek arra, hogy beoltassák magukat, ha ők maguk nem akarják ezt megtenni.”
    Tudom, hogy halad a szekér, csak érdekes, hogy honnan hová tart.
    Ezenkívül az állásfoglalás kimondja, hogy védelmet kell biztosítani azoknak, akik nem akarják magukat beoltatni , hogy ne kapjanak semmilyen büntetést és ne érhesse őket semmilyen hátrányos megkülönböztetés.”

    Hól van már a tavalyi hó? Fénysebességgel távolodunk a magasztos elvektől.
    A vírus, a vakcina, a politikai megoldások egymástól önálló életet kezdenek élni.

    Mindegy mennyire változott az eredeti vírus, mindegy melyik vakcinát kapjuk, mindegy, hogy 4 vagy 6 havonta, a fertőződéssel szerzett védelem jogilag nullát ér, a politika felhagy az egyéb védekezési módokkal, lassan már csak az oltás marad.

    Mi lesz, ha jön egy olyan változat, hogy csak 2 hónapig véd a lélegeztetőgépre kerülés ellene az oltás? Mi lesz, ha beüt az ADE jelenség? Ezekre a lehetőségekre is kell, hogy legyenek tervek.
    Láthatjuk az omikronnál, hogy két hónap alatt kiszorította az elődjét. Az omikronra negyedik oltásként már csak az mRNS vakcina ad valamelyest védelmet. De ezt sem ajánlják mindenkinek. Volt egy sejtésem, hogy bele fognak zavarodni, ki, hány évesen, mikor, milyen oltásokat kapott, hogy védett legyen és ezt egyeztetni az országok között nem lehet. Ezért nem a szervezetünk védekezési foka, hanem az oltás dátuma fog számítani.

  98. Már csak azt lenne jó tudni, hogy a Nobel-díjas Luc Montagnier miért beszél olyanokat, hogy „A védőoltáshoz használt fehérje méreg!”? Meg hogy „Arra kérek minden kollégámat, hogy hagyják abba a Covid elleni oltást az ilyen típusú oltóanyagokkal (mRNS, vektor). Az emberiség jövője forog kockán.”
    Ő azért egy fokkal hitelesebb személy, mint a mi itteni, derék, opportunista Jánosunk.

  99. Pontosan…Ha visszaemlékeztek, 1 évvel ezelőtt még szó sem volt kötelező oltásról. Ez szépen lassan beszivárgott, aztán láthatjuk most hol tartunk (pl. Ausztria, Olaszország).

    Az viszont bíztató, hogy vannak helyek ahol végre kezdik levenni a covid szemüveget. Florida, Japán, Spanyolország.

    Munkáltató által engem nem tudnak kötelezni, de ha ugyanaz lesz itt Magyarországon, mint amit Ausztriába terveznek februártól, én leszek a legelső aki elköltözik ebből az országból.

  100. Költözni.
    De hova?
    A Kárpát medence a föld egyik legélhetőbb helye .
    Költözzön ,aki nem idevaló .

  101. 115. Bárhova, ahol nem lesz kötelező. Csak nem fogják az egész világon kötelezővé tenni, legalábbis remélem.

  102. 117. Milyen cuki amikor a blog gazda egy vele nem egyetértő halálát kívánja, ugye? De nem maradok az adósa…

    Amikor majd beadatja az 5.-et, utána csak pár nap és már költözik is… Oltási igazolvánnyal a zsebében.

    Majd találkozunk kb. 50-60 év múlva.

  103. Ausztriában van már vicc a túlvilágra és a 3G-re:
    Szent Péter majd kéri a kapuban a 3G-t: Getauft, Gefirmt, Gestorben (megkeresztelt, megbérmálkozott és meghalt)
    A költözéskor majd nehogy az legyen, mint a rabbal aki ki akarta ásni magát a börtönből, aztán csak egy másik cellába sikerült átjutnia..

  104. Tia !
    Téged honnan szalajtottak Viennába ?
    Ezt a stílust nem díjazom.

  105. 113.

    Megkockáztatom a Nóbel díj nem garancia, se a csalhatatlanságra, se a megvesztegethetlenségre, se az életfogytiglani beszámíthatóságra.
    Az ember tudott dolog gyarló és esendő.
    Gondolom az oltások eddig megmentettek vagy kettőmillió embert.
    Az oltásellenesek meg nyomják ezerrel az ellenőrizhetetlen hülye mítoszaikat.

  106. 120. Buda

    Osztrák nagyszülők, osztrák anya. Meg egy apa magyar vezetéknévvel, de az ő anyja sem magyar.

  107. 119.

    Én meg hallottam egy másik viccet:

    Szent Péter majd kéri a kapuban a 4G-t: Getauft, Gefirmt, Geimpft, Gestorben.

  108. 124. Igen, az, ennyire sikerült feljebb tornáznom a tiéd színvonalát.

  109. 114. Zer0x

    Az első lockdown-nál már szó volt kötelező oltásról Ausztriában. Méghozzá úgy, hogy sem utazni, sem dolgozni nem lehet majd oltás nélkül. Még az oltás akkor sehol sem volt.

  110. Nincs hova menni, pedig mi is mennénk. Három országban nincs oltás tudomásom szerint. Észak-Korea, Eritrea, Burundi.
    Hát…akkor már inkább menjenek azok, akik miatt mennünk kellene?

  111. Re:129
    Nem nekünk kell elmenekülni, mert akkor egyből nyertek(életteret…).
    Hülyeséget kell kiebrudalni, hogy normálisan éljünk.

  112. 110, Helló ötlet!

    attól, hogy te nem államvizsgáztál le jelesre mechatronikából 2002-ben, azzal én nem tudok mit kezdeni … tudod, már akkor is tanították magyarföldön az együttműködő autonóm robotrendszereket.
    De, ha nagyon ügyes vagy ósint-ból, akkor kereshetsz fottóókat a közelmúlt háborúinak gépszitakötőiről, melyek egymás mögött – szélárnyékban (alakzatban!) repültek.

    A népszerű hazai sztárokat, mint pl. Gődény doktort, már hónapokkal ezelőtt átbeszéltük.

    Élőben legalább felvállalod magad?

    Tényeket amúgy, mikor hozol ebbe a fórumba, akár a Covid-ról, Ukrajnáról…mert az úgy elég szerény teljesítmény egy magadfajtának, hogy a jónevű – globálisan széleslátókörú – és szociálisan érzékeny tényfeltárós szakembert beidézgeted.

    Legjobb lenne ha néhány órás híreket megosztanál velünk.
    Szívesen vesszük, ha értékes információkat adnál át ennek a közösségnek is.

  113. 131

    HÁROM NAPIG GECIZTÉL A VÁLASSZAL????

    De az van,hogy ezt ELŐRE TUDTAM,és amit előre tudok azt MEGÉRZÉSNEK hívják.

    Ötlet! Tudod nagyon jól, hogy ezt nem hagyhattam bent.

    János! Múltbéli tartozásokat egyenlítsétek ki privát levelezésben.

  114. De az övét meghagytad.

    Persze értem,a Te várad AZT engedsz be akit akarsz-.

  115. 133 – ötlet:
    Az én váramba kifejezetten trágár szitkozódást senkitől se engedek be.
    .

  116. Megbeszélve.

    Nem is szokott gond lenni,de elért egy szintet,és nem csicskulok.
    Bár épp azt teszem 🙂

    Á,mindegy is..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük