(3744) Iraki bevándorlók

Tibor bá’ online

 

Litvánia hazarepteti az iraki bevándorlókat és zsebpénzt is ad nekik (újsághír)

Ezer eurós fájdalomdíjat kapott az a 98 iraki illegális bevándorló, aki hajlandó volt önszántából repülőgépre szállni Vilniusban és hazatérni Bagdadba.

Ők azok, akik az őszi menekültválság csúcsán egy csoportban áttörték a belarusz határkerítést és átszöktek Litvániába, majd a katonák elfogták őket.

Agnè Bilotaite, litván külügyminiszter újságírói kérdésre elmondta, hogy egyszerűen ez az olcsóbb megoldás.

Átlagosan 11 ezer eurót költünk egy emberre. Szóval sokkal kifizetődőbb megvenni nekik a repjegyet, adni némi zsebpénzt és hazareptetni őket. A későbbi maceráról nem is beszélve.

A válság kezdete óta Vilnius 500 többnyire közel-keleti bevándorlót utasított ki az országból. Mind Belarusz felől érkeztek. Jelenleg 3000-en vannak a befogadóhelyeken.

Sajnálatos módon a politikusok semmihez se értenek. Ez nem lenne baj, ha adott esetben megkérdeznék a szakembereket, de erre csak kevés hajlandó. Feltételezem, hogy a litván külügyminiszter kurva büszke az ötletére. Hazaküldi az iraki illegális bevándorlót és ad neki hozzá 370.000 forint „zsebpénzt”. Ha én lennék egy illegális bevándorló, hazaérkezésem után az első dolgom lenne újra útra kelni, és mindent megtenni, hogy Litvániába kerüljek. 370.000 forint egy irakinak egész vagyon.

Ha én lennék a litván külügyminiszter az illegális határátkelőket bíróság elé állítanám és fegyházba raknám őket, Nem sokáig, csak hogy megunják az életüket, aztán kiutasítanám az országból. Otthon majd elmesélhetik, milyen szar a litván fegyház.

Van alternatíva is. Munkatáborokba raknám, és addig dolgoztatnám őket amíg le nem dolgozzák az eljárási, és eltartási, valamit a lakhatási költségeket.

Sajnálom dajtás, Ábel, stb. „áldott” olvasók, én régi vágású vagyok. Abban a világban nőttem fel, amikor még ez járta, de hát ezt a világolt sikeresen elbasztátok. Most, ha egy macska beszorul egy lefolyó csőbe, három város tűzoltóságát hívják ki, és az esti hírek főtémája, amint több száz  család örökbe akarja fogadni a „cicust”.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

38 gondolat erről: „(3744) Iraki bevándorlók

  1. Re: Tibor bá’
    Ha már megszólítottál, akkor reagálnék valamit. 🙂
    Elsőnek is a keresztényi szeretet nem azt jelenti, hogy elmeroggyantak vagyunk, alapvetően emberségesen állunk mindenkihez, de azért mindent nem lehet megcsinálni velünk sem.
    Egyébként a külügyminiszter asszony felkerülhet az idióta politikusok pantheonjába szárnysegédnek Mutti mellé, ezzel a húzásával.
    Ennyit arról, hogy „miattunk” van…
    (Amúgy egész helyes szőke nő az említett politikusunk 🙂 )

    Máskülönben kissé furcsa ezt a nyakunkba varrni, miközben ezt a migró patyolgatást pont a balos-leberális vonal nyomja, ami jellemzően ateista, szóval kissé értetlenül állok az ügyben, miért Ábelt és engem vettél elő. Gyanítom Ábel se migrókat pátyolgató attitűdöt képvisel.

  2. Tiborbá: az utolsó bekezdéssel szerintem mellélőttél. A két témának nem sok köze van egymáshoz.

  3. 3: Szerinted hagyni kéne a macskát napokig szenvedni és meghalni, amikor meg is lehet menteni????! :-O És miért fáj az valakinek, hogy a normális emberek szeretik az állatokat??!

  4. 3 Camelia: a macskák nagyon jól tudnak mászni és mindig talpra esnek, nem kell ahhoz az adófizetők pénzéből egy tűzoltóautó kivonoljon, mert ez tényleg röhelyes…
    Szerintem a macskának az a nagyobb szenvedés, ha valaki arra kényszeríti, hogy házban lakjon…

  5. 4: egyáltalán nem tudnak egyedül kiszabadulni minden helyzetből. Végtelenül visszataszító az az ember, akinek az fáj, hogy mások szeretik az állatokat és segítenek rajtuk.

  6. 5 Camelia: szerintem itt senkinek nem fáj ha valaki szereti az állatokat és segít rajtuk, de amikor egy rendőr a macskát próbálja lecsalni a fáról, miközbe egy roma gyerek idős asszonyokat ver és erőszakol halálra, akkor elvárom, hogy a rendőr inkább azzal foglalkozzon… A tűzoltóknak is lehet sokkal fontosabb feladatuk, mint valakinek a macskájával foglalkozni. Persze egy ideális világban, amikor minden tökéletes, akkor van kapacitásunk kutyát, macskát, csigát, stb menteni, de mi nem egy olyan világban élünk.

  7. A bevándorlókkal kapcsolatos nemzetállami politikán ,mindig lehet fogást találni.
    Akárhogy van beállítva,
    az embertelenül könyörtelen —– karitatívan humánus skálán.
    Ahogyan az egyén, úgy az állampolitika sem racionális.
    Mert maga az ember soha nem volt és soha nem lesz racionális.
    Nem állat ugyan, de nem Isten és nem is computer.
    Gyarló ,elfogult, előítéletes, gyűlölködő ,önző és álszent.
    Lehet engem is álszentnek tartani, de az kurvára nem tetszik, amikor lelövik , sanyargatják vagy hagyják tengerbe fulladni ezeket a szerencsétlen embereket akik közül sokan, csak az életüket próbálják menteni.

  8. 8: És az életüket menteni csak Nyugat-Európában lehet, véletlenül sem az első biztonságos országban.
    Te minimum naív vagy…

  9. 9 H2: neked is igazad van, de ha te járőröznél ott és látnád ahogy fulladnak bele a vízbe, hogyan dolgoznád fel? mintha mi sem történt volna?
    Természetesen ettől még illegális határátlépők és nem jutalmazni kellene őket, hanem visszatoloncolni.

  10. Hölgyeim!
    Én már mentettem nyávogó macskát a második emeletről (és veszélyeztettem épségemet), miután felmászott a házat befutó vadszőlőn, de lemászni már nem tudott Viszont nem hívtam ki három tűzoltó kocsit, nem kerültem be az esti híradóba. Nem vagyok állat gyűlölő, de a mai puhány magatartás nem csak bosszantó, de kifejezetten társadalom ellenes.

    8 – Mosógépszerelő:
    A II. világháború alatt meghalt 50 millió ember. Akkor kellett volna siránkoznod. Aki egy ladikban akar átkelni a Földközi-tengeren, az önként vállalja a könnyen bekövetkező halált. Nem látom be, hogy miért kellene őket megmenteni, hogy betelepedjenek Európába és megpróbálják ránk erőszakolni (embertelen=nőket megalázó) szokásaikat.

    10 – Intuitív:
    Ez egy harc. Harc közben lősz, vagy bajonettel koncolsz. Ha elérzékenyülsz, akkor te leszel az áldozat. Ha erre alkalmatlan vagy, akkor ne menj el járőrözni.

  11. A bevándorlók a fő téma és mégis mindenki egy nyamvadt macskától van kiakadva. Hát ilyen a mai társadalom.
    Pontosan

    De nem a macskák, nem az illegális bevándorlók, hanem az életveszélyes elpuhulás a téma.

  12. Avatar!
    Utálom a bunkó, és trágár hozzászólásokat, de eltűröm őket. Aminek nem adok teret az a szélsőséges nyegleség.

  13. Megint idejöttem, pofonért sorba állni,hamar rám is került a sor.
    Még szerencse, hogy régen tudom ,mazochista vagyok !
    A nem tetszik -et siránkozásnak aposztrofálni arrogancia.

  14. 7: Ezt a baromságot, ha egy normális ember bajba jutott állatot lát, akkor nem azon kezd agyalni, hogy elképzelt személyek elképzelt bajait előtérbe helyezze az akut segítségnyújtásnál. Ez egy baromság, amivel leplezni akarod, hogy magasról teszel az állatokra. Remélem adott esetben a körülötted lévők és hasonlóan állnak majd hozzád, ha te kerülsz bajba.

  15. 11: Tulajdonképpen mit nevezünk puhányságnak? Az együttérzést? A humánus hozzáállást a többi emberhez / élőlényhez? Amíg nem voltak számottevő létszámban „puhányok” az emberek, addig az emberiség történelme semmi másról nem szólt, mint háborúkról, vérontásról, a szomszéd népekkel szembeni gyűlöletről, arról, hogy hogyan tudjuk a másikat kinyírni, kirabolni , kisemmizni, rabszolgává tenni, megkínozni – hogy a Föld elpusztításáról ne is beszéljünk. Gyakorlatilag ennyiből áll az emberiség dicső történelme. Ha ez a „férfias” viselkedés, és a puhányság fogja megállítani ezt a csodálatos vérengzést, akkor menjen inkább errefelé a folyamat és éljenek a puhányok. Csomó dolog nem jó, ami „régen volt”.

  16. 16.
    Egészen pontosan így látom én is ezt a kérdést.

  17. 11, Tibor bá’

    november végén a La Manche csatornában veszett oda egy sokszemélyes gumicsónak (nők és gyermekek is voltak), talán ketten élték túl, mire megérkeztek a mobiltelefonos segélykérésre a francia szakemberek.

    Egyrészt az emberkereskedők és a téves közösségi médiainformációk özöne – a gondtalan európai befogadásról – okozza a bajokat.
    Másrészt a vallási tisztogatás, klímaváltozás, élelmiszerválság, túlzsúfolt sátorvárosok… ésa modernizált dzsihád elől is menekülnek.

    Mi erős Gyódát építettünk, más országok betonlapokból, acéllemezből teszik ugyanezt.

  18. 16 & 17
    A nézet, amit képviseltek elméletileg helyes, de a kegyetlenségnek evolúciós előnye van, ezért a többségbe látens módon mélyen be van ültetve. Amikor egy közölünk hatalomra kerül, a kegyetlenség benne felébred és hódítani akar. Na erre kell felkészülni. Vagy megadod magad és vazallus leszel, vagy ellenállsz. Ez utóbbi csak akkor lehetséges, ha nem vagy puhány. Ti persze puhány élet stílussal biztonságban éltek, mert az uralkodó osztály megvéd benneteket (aminek meg van az ára – lásd Orbán).

  19. 12 Avatar: szerintem csak Camelia volt kiakadva a macskától, nem mindenki.
    Én sem szívesen nézem az állatok szenvedését, de már öltem haszonállatot. Nem volt kellemes, de nem volt más, akire bízhattam volna a piszkos munkát.

  20. Van egy költői kérdésem…
    Vajon miért esett térdre, sírva, zokogva egy kisebb migráncs csorda Sânnicolau Mare határában, amikor a román csendőrök elkapták a grabancukat, kérdvén, hogy ugyan mi járatban is errefelé…? 😀 Amint megtudták, hogy biza Romániába sikerült beosonniuk, kezüket, lábukat törve, könny ázva könyörögtek a derék wlách hatóságoknak, hogy lesznek szívesek visszadobni őket Szerbiába, mert eszük ágában se volt idejönni… 😛 😀 Ők csak „eltévedtek…” 😀 Ni, még válogatnak is az úticéljukban. 😛
    Mondjuk, ez a sztori több éves már… most már figyelnek erre a megélhetési túristák.
    Mindazonáltal, a viharsarki magyarok pedig rendszeresen ingáznak át Aradra és Temesvárra melózni, mert ott van munka, biztosan kifizetik őket minden hónapban és nem jellemző a munkahelyeken a piti baxtatás… 😐 De ez már erőst off itt… :-\

  21. Látom sokan megfogták a lényeget: a beszorult macskát. 🙂 🙂
    Ideje lenne a lelkecskéket edzeni a keményebb időkre.
    Pl nem mécseseket kell gyújtogatni, ha egy tenorpista megkésel X embert, hanem meg kell oldani a problémát…

  22. „Pl nem mécseseket kell gyújtogatni,” (hanem mecseteket?)
    Bocsánat, de nem hagyhattam ki 🙂

  23. Csak azt remélem hogy Homonnay esetében nem a macska lesz a hibás a végén..
    A bevándorlókat nem szeretem, se kicsiben se nagyban. Ausztria tele van. Bármi (főleg komoly) balhét csinál a 8-10 éves a suliban, majdhogynem szentté avatják. Az igazgatók az áldozatot cseszik le. Több ilyen esetet tapasztaltam, saját gyerekem miatt is. Annyira agyon van érzékenyítve irányukba Ausztria, hogy meg sem szabad nyekkeni akkor sem ha igazam van. Ezek az osztrákok valahogy ezt tűrik.

  24. Elég szomorú hogy egy Irakból vagy Líbiából menekülni kell.
    Nem volt ez mindig így.
    Nem soká mi is futhatunk – valahova -.

    Emlékszik mindenki amikor Kanadába hordták a cigányokat mert Jobbik meg Magyar Gárda és cigány gyilkosságok . Volt is prüszkölés.
    Elvileg semmi köze nem volt egyiknek a másikhoz de jó érzékkel haszonszerzésből ezt kihasználva aratott a „szervező”.

  25. Re:25
    Beléjük lett nevelve egyfajta kényszeres tolerancia, még akkor is, ha ez túl megy már minden észszerű határon.

    Egyik németbe emigrált barátunk munkatársa, mikor nem jött ki a főnökével ,mert valami marhaságon vitatkoztak, akkor csak úgy odaszúrásból lenácizta, mire a szerencsétlen német nem elküldte melegebb éghajlatra, hanem még ő kért elnézést, hogy nem náci, nem náci, ne mondjon már ilyet…
    Ez már számomra csak egy dolgot jelent, hogy a teljes társadalmi immunitás elveszett, ami szükségszerűen az adott társadalom felszámolásával fog járni, ha ez az elpuhult társadalom közös térbe kerül egy agresszívebb társadalommal.
    (Muszlimok, és ezt bántás nélkül mondom, olyanok, mint a hazai cigányságunk, ha nagy teret hagynak nekik, akkor azt ki is fogják tölteni.)

  26. 27. dajtás

    Állandóan le vagyok nácizva. Most a Covid miatt minden tele van Ausztriában „biztonsági őrökkel”. A kórházak is. Persze ezek az orkok vannak odaállítva. Azt hiszik már főorvosok mert ott lehetnek és brutálisan képesek fellépni, nagyon oda nem illően. Amikor már a diagnózisról ordítottak páciensekkel, akkor szétkaptam az egyik ilyen tetováltat.. Megírtam az esetet a vezetőségnek is, hozzátéve hogy ez itt már a Balkán.

  27. Mi sem jellemzi jobban a mai elmebajos nyugati világot, mint az, hogy illegálisan betolakodók pénzt kapnak azért, hogy sziveskednének távozni onnan, ahova senki be nem hivta őket! Valaki mgyarázza meg nekem a rációt, a gondolatmenetet, mert nekem csak négy osztályom van.Akkor, ha én beszivárgok mondjuk a Tibor bá birtokára, nekem Tibor bá felajánlana pénzt, azért hogy távozzak az udvaráról?! Vagy mint házigazda, a ház, az udvar JOGOS birtokosaként vérmérséklete szeriny bánik el velem:szó nélkül agyoncsap, vagy bezár valahova addig, mig valaki-a rendőrség, persze, – elvisz onnan. És ez a NORMÁLIS menete a dolognak, de ahogy a jövö kinéz, lassanként nemsokára Tibor bá lesz a hibás ha nekem valami bajom történik, miután JOGTALANUL behatoltam hozzá!!!
    Szándékosan bontottam le a dolgot mikró-szintre, tessék Tibor bá udvarát országnak tekinteni makróban, és helyben vagyunk. Egy adott ország VALAMENNYI állampolgárának otthona, de csakis az állam polgárai számára, aki ezt nem képes megérteni, nem evilágra való.Jöjjön ám a migráns, de álljon meg a kapuban és kérjen bebocsátást, azaz hagyja meg a tulajdonos isteni és emberi jogát eldönteni igen, vagy sem, és aki nem látja országa határait saját udvarának kapujaként, az nem evilágra való. A nyugati országok másként tekintettek a dologra, tessék majd megnézni őket és lakói sorsát úgy 25-30 év múlva.Hosszú évtizedek során egy káros , bávatag infantilizmus hatalmasodott el a nyugati népek lelkében, a bajbajutott macska példája ragyogóan rávilágit erre: 2014/15-ben az esti hirekben hatalmas nézettsége lett volna a cica megmentése körüli tevékenységnek, ugyanakkor senkit sem érdekelt, hogy aznap este migránsok ezrei özönlenek be országaikba, hajszálra, mint ahogy egy kisgyerek is éreklödve nézi a cica megmentését, de háta mögött ég a háza.
    Térjünk vissza a migránsoknak távozásért pénzt kináló jelenségre: vége a világnak, mert meghalt a normalitás.

  28. 32 – báléint:
    „Valaki magyarázza meg nekem a rációt, ”
    Próbálkozz a Mosógépszerelőnél.

  29. Én egyszerűen nem értem, hogy miért keverik össze értelmes emberek a fogalmakat?!
    Az érzékenység meg empátia nem egyenlő a hülyeséggel.

    Én szeretem az embereket, jómagam is emberi lény vagyok, tehát szeretem magamat is.
    Sőt azt is állítom, hogy minimum vagyok olyan fontos, mint egy bevándorló, tehát az egyenlőség jegyében nem ártok magamnak.

    Ha sima bevándorlókról beszélünk akkor csak kultúrális különbségek mián(balint után szabadon) sípákolnak. Utána egyenlőségre meg demokráciára hivatkozva nyirvákolnak. És végül nyeregbe kerülvén rámennek a kényszerűen szűkölő életteremre és kultúrájukból fakadóan lemetélik azt a koszos gyaur fejemet. Az nem rasszizmus ha önvédelmet mutatok.
    Arról nem is beszélve, hogy a bejövők egy jó része katona, kimondottan a nyugat megbuktatására érkeznek.
    Sajnos belekeverednek ártatlan civilek is a történetbe, akikért az ember szíve megszakad és szívesen segítene is nekik, ha…..!
    Ha meglenne a kellő információja, hogy eligazodjon a sok hazugság között.
    Így marad az általánosítás elméletben és legfőképp a gyakorlatban. Ez a leegyszerűsített általánosítás ÖNVÉDELEM.

    A macskák nagyon aranyos állatok, ÁLLATOK!

    Ha ég egy ház és vannak benne emberek és állatok akkor a fejlettebb élőlényt mentem, utána a javakat Fontossági sorrend!

    A „szegény macska a csatornában” egy abszurd gondolkodásra való utalás. Kb. mint az, hogy az manapság nem hír ha egy kutya megharap egy embert, csak ha egy
    ember harap meg egy kutyát.?

    Persze megértem az állatszeretet, mert az állatok minden megnyilvánulásukban őszinték, ami az emberek nagy részéről nem mondható el, ennek is megvan az oka.
    Azonban maguk az állatok is csak egy bizonyos programban működnek, ez a program nagyon kegyetlen részleteket is tartalmaz a szupercukiságon felül.

    Persze egy társadalom fejlettségi ismérve, hogy hogyan bánik a legkiszolgáltatottabb tagjaival, mondjuk a menekültekkel, öregekkel, nyomorékokkal, állatokkal stb.
    Ide azonban el kell jutni kollektíve,
    tehát akinek manapság! van esze az vigyázz magára és az eszére!
    Nem rendeljük alá magunkat a magunk szociális érzékenységénél fejlettlenebb lényeknek!!!?

  30. 34, Balázs,

    „Ez a leegyszerűsített általánosítás ÖNVÉDELEM.”

    Csak nem valami prepper képzésen voltál vagy ilyenre szándékozol jelentkezni?

  31. 35. János

    Nem.
    Én általában nem általánosítok.?
    Csak megvédem az általánosítás logikáját.
    Ezen a szinten ez teljesen racionális.

  32. Tia: írasd a gyermeked egyházi (pl. római katolikus) általános iskolába. Ott elég kevés a muszlim bevándorló, az osztály fehér gyerekekből áll 🙂
    Ismerősöméknek Nyugat-Ausztiában bejött 🙂

  33. 34.Balázs
    Állva és kalaplengetve tapsolok neked, ragyogó hozzászólás, benne megragadtad a lényeget:
    ÖNVÉDELEM!!!
    Ez az alaptulajdonság, vagy sokkal inkább ösztön, amit a nyugati ember elveszitett, vagy kilugozták belőle:ÖNVÉDELEM!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük