(3731) Összeomlás (2.0)

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

Tudósok figyelmeztetik az európai kormányokat, hogy az omikronnal kapcsolatos intézkedés elmaradás társadalmi összeomláshoz vezethet

forrás: WSWS

Több, európai tudományos hatóság munkatársa figyelmezteti a hivatalos szerveket, hogy állítsák meg a COVID-19 Omikron variánsának terjedését, mert különben katasztrófa elé nézünk. Az európai kormányok vezetői nem hajlandók bevezetni a tömeges otthon maradás elrendelését, miközben a vírus rohamosan terjed, és soha nem látott fertőzés, és halálesettel, az egészségügyi rendszer, valamint az élelmiszer, és energia infrastruktúra összeomlásával fenyeget. A  kérdésre Mahmoud Zurfeik professzor, a Versailles Egyetemről, hogy a jelenlegi politika egy lebénult társadalomhoz vezethet-e, ahol a népesség nagy része vagy fertőzött, vagy feltételezetten az, ezért otthon marad. Zurfeik ezt válaszolta: „A fő aggodalom pontosan ez. Az Egyesült Királyságban az Omikronnal megfertőzöttek száma kevesebb, mint két nap alatt megduplázódik. Az egészségügyi rendszer szélsőséges igénybevétel alatt áll, csakúgy mint tesztelési igény és az egészségügyi kiszállás. Zurfeik figyelmeztetett, ilyen fokú fertőzésterjedés nem csak tömeges elhalálozáshoz vezethet, de a kritikus infrastruktúra összeomlásához is. A hatás először az egészségügyi ellátók körében fog jelentkezni a következő dilemmával: ha megfertőződnek és karanténba vonulnak, nem lesz elég a létszámuk. Ha továbbra is ellátják a feladatukat, megfertőzik a munkatársakat és a nem Covidos betegeket. Továbbá, az ország lebénulhat, ha fontos munkakörök, például szupermarketben dolgozó pénztárosok, nem tudják ellátni munkájukat.

Komolyabb mélységéig a témát nem merték boncolgatni. Az igazi katasztrófa, nem a pénztáros hiányból következik be, hanem a közművek (víz, gáz, elektromos áram, fűtés) üzemeletetőinek tömeges elvesztése után.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

102 gondolat erről: „(3731) Összeomlás (2.0)

  1. Kezdődik a karácsonyi rettegtetés?:D Ki gondolta volna…

    Közben Boldogkői is akcióba lépett:
    https://index.hu/belfold/2021/12/21/karacsony-virologus-ovintezkedesek-koronavirus/

    Azt mondja, hogy „…az online találkozást és a szilveszteri buli kihagyását is érdemes megfontolni.”

    Szóval figyeljetek oda, hogy se skype, se facetime, mert ez már egy olyan mutáns ami átmászik az online kommunikációs eszközökön keresztül is és megfertőz 😀

  2. Amig a halottak száma 5 és 10 000 között van az új fertőzötteké 10 000 alatt ,addig nem helyes a járvány lényeges eszkallációát megállapítani.
    Az omikronról ellentmondásos hírek jelennek meg.
    Az worldometer pontatlan adatain nem tapasztalható holmi nagy új dráma.
    Véleményem szerint a tömeges oltást kellene átütőbb erejű propagandával megtámogatni.
    Sajnos az öregek ritkításának is vannak előnyei.
    Lám a nyugdíjat nominálisan 5 % – kal emelte a kormány.
    Élek a gyanúperrel a két dolog összefügg.
    (70 éves vagyok)

  3. 2, „Véleményem szerint a tömeges oltást kellene átütőbb erejű propagandával megtámogatni.”

    Ennél jobban? Hogyan gondoltad még nagyobb propagandával megtámogatni?
    Szerintem aki be akarta oltatni magát, az már megtette. Aki meg nem, az nem is fogja.
    A szám a gyerekek miatt fog növekedni sajnos, sok felelőtlen szülő van, aki az egyáltalán nem veszélyeztetett gyerekébe is belöveti a vakcinát, mert egyrészt úgy van vele, hogy ha én beadattam, akkor legyen a gyereknek is, másrészt meg azt mondják a tv-ben, hogy „jó lesz az”. E kettő „indok” már több mint elég nekik.

  4. 1 sasha
    Értő olvasást…
    Azt mondja, fontold meg az online találkozást, a szilveszteri bulit inkább hagyd ki.
    Igaz, elég hülye fogalmazás, könnyen félreérthető…

  5. 4. hubab

    Hogy lehet így fogalmazni, ráadásul írásban?
    Főleg egy ilyen időszakban amikor ugranak mindenre az emberek( nem véletlenül).
    ——————————-

    A poszt-sajnos-reális. Szerintem még nem lesz semmi fennakadás. A cikk is azt sejteti, hogy ebből jövőre, kb. jövő februárjában lehetnek gondok, mire annyira eszkalálódik a történet.

    Egyébként gondoljuk végig mi van ha nincs pénztáros egy kisboltban. Mert bizony, akkor nincs vásárlás sem.

  6. 1.sasha: Te biztosan jobban tudod ezért te válassz, hogy tényleg ilyen buta vagy, hogy nem tudod mit akar mondani Boldogkői vagy ilyen rosszakaratú szarkeverő, hogy szándékos félremagyarázással igyekszel megtéveszteni másokat?

  7. Oh, megint összeomlunk, mint két évvel ezelőtt?

  8. 5. A pénztáros hiánynál sokkal nagyobb problémát okozhat a kamionosok kiesése.
    Egy érinthetetlen kasztot képeznek a társadalomban, mert senki nem meri elrendelni a beoltásukat,és már most hiányzik rengeteg a gazdaságbol,
    Az élelmet kioszthatja a katonaság oltott,,,védett,, része, de ha a nagyrészt import élelem be sem jut az országba, na akkor lesz cumi.
    Oltatlan alusipkás, laposfoldes vagyok, persze erre megvan az okom.

  9. Re:2
    Ok adjunk 4. oltást, de kérdezem mire?
    Pont maga a Biontech vezetője nyilatkozta, hogy bocs, kikerüli a vírus a vakcinánkat.
    Műszaki hasonlattal élve ha kiég a biztosíték, akkor arra az a megoldás, hogy újra belerakjunk egy biztosítékot, hogy újra kiégjen? Hatástalan 5. oltás talán majd segít?
    Itt újra kell gonbolni az egész kabátot, de jól láthatóan képtelenek, és ellenérdekeltek a döntéshozók.

  10. 9 – dajtás:
    Magyarul, a vírust nem tudjuk elkerülni. Ezt szajkózom a kezdet óta. A vírus lever minket, csak idő kell hozzá.

  11. 1 – sasha:
    Faszomöccse! A poszt szerzője a WSWS, ha tudnád, hogy az mi, akkor erősen megfontolnád, hogy ezt a hülyeséget beírd. Majd segítek. Nem szajha média.

  12. Tegnap kiírtam már kommentben ugyanezt amiről a poszt szól. Ausztria ugyanerre „készül”.
    4. oltás: omicron ellen
    (Egyébként beraktam az új biztosítékot, nem égett ki. De nem is kapcsoltam be annyi fogyasztót.)

  13. Én nem aggódnék, a Viktor nyilatkozott, hogy már meg is rendelt 9,5 milla új fejlesztésű vakcinát a fájzertől ( ami állítólag jó az omikron ellen is ), ami a jövő év végére, 2023 elejére itt is lesz. Az egyetlen probléma ezzel, hogy addig rá kellene venni ezt a variánst, hogy kicsit nyugodjon le, ja és meg ne próbáljon mutálódni, mert az már tényleg övön aluli lenne… A Torockai feltett egy videót, amiben két hazai kutatóval beszélget, az egyik kitalált valami egyszerű( olcsó ) gyógymódot a KOVID korai kezelésére ( Ő is háromszor oltott, tehát nem oltás szkeptikus ), érdekes, máshonnan ezt nem lehet hallani.

  14. Re:10
    Nem véletlenül írtam, hogy az egy lábú székkel hanyatt esés lesz a vége…
    Nekem van még 2 lábam, azzal már billegek, de nem nyúlok ki, mint a béka.
    Ebből viszont az következik Tibor bá’, hogy nem akarásnak nyögés a vége, mert van más út is a megoldás felé, amiről nem hajlandóak még beszélni sem.

    (Ilyenkor azért megfordul a fejemben, hogy a szakmai gőg hány ember életébe került eddig…)

  15. Re:12
    Egy baj van Tia. Egy gépet nem lehet úgy üzemeltetni, hogy állandóan biztosítékokat cserész benne, mert az nem üzemszerű és jó állapot. Ez egy kontár szerelő szint(nem rád értem), aki képtelen rendesen megjavítani a TV-t…
    Rendszerszintű anomáliák vannak már, amire olyan válaszokat adnak, mintha életükben nem csináltak volna rendszertervezést a döntéshozók.
    Jogászokkal/közgazdászokkal és végtelenül specializálódott szakemberekkel valóban nehezített a megoldás megkeresése, de kérdem én, hány próbálkozás kell, mire leessen a tantusz, hogy a ló rossz oldalán akarunk felszállni?
    Ez az egész szitu arra emlékeztet, mikor a bő 1 éves gyerek játékkalapáccsal veri a háromszög nyílásba a kockát, mert nem megy bele. Nyilván nem megy bele, mert nem bele való.

  16. Akik számon kérték az értő olvasást sasha-n, és betámadták. Azoknak javaslom ismerkedjenek meg ezekkel a fogalmakkal: irónia , szmájli.

  17. 16 malleusorbis
    Te is tudod pontosan, hogy az a szmájli nem azt jelenti, amire utalsz.
    Az határozattan azok alá ad lovat, akik komolyan veszik, hogy a kijelentés arra figyelmeztet, hogy egyesek még a virtuális találkozást is veszélyesnek tartják…

  18. 17. hubab

    “ Az határozattan azok alá ad lovat, akik komolyan veszik, hogy a kijelentés arra figyelmeztet, hogy egyesek még a virtuális találkozást is veszélyesnek tartják…”

    Úgy látom igen közel állunk ahhoz, hogy elérjük az irányított rettegtetés eme fokát is.
    Már csak néhányat kell aludni hozzá…
    Ami ma még konteó, az holnapra már elfogadott valóság.

    Itt tartunk most 2022 hajnalán, és nem veri ki az emberek szemét.
    Félelmetes!

  19. 14, dajtás:

    „mert van más út is a megoldás felé, amiről nem hajlandóak még beszélni sem.”

    És miről lenne szó amúgy?

  20. 20, Gyurma:

    Kizártnak tartom, hogy a GYÓGYSZERKINCSKUTATÁS közben ennek a tengeri algából származó vegyületnek a hatását nem modellezték a vírusra!

    Biztosan meg fogják hozni a kutatások és a kísérletek (ebben segítenek nekünk a szuperszámítógépek) az eredményt idővel, de addig is próbáljatok valahogy lenyugodni, ősfélelmeitek eredetét megvizsgálni, nem underground szervezkedni és főleg nem támadni a víruskutatókat, szófogadó oltottakat, mentősöket…

  21. Itt az eredeti cikk, ha valakit érdekel.

    https://www.wsws.org/en/articles/2021/12/21/euro-d21.html

    Akkora a járványfáradtság, a lázongás és persze a már realizált meg egy újabb lockdown által várható anyagi kár, hogy a kormányok haboznak komolyabb járványügyi intézkedéseket hozni.

    …”úgy tűnik, hogy karácsony előtt már nem lesz se lockdown, se újabb korlátozások, de Boris Johnson kabinetje továbbra is megosztott abban a kérdésben, hogy a kormánynak be kell-e vezetnie a koronavírus ellen újabb intézkedéseket karácsony után. Steve Barclay kabinetirodai miniszter pedig egyik nyilatkozatában elárulta, hogy „igen heves” vita folyik arról, hogy szükség van-e újabb korlátozásokra.”

  22. 15. dajtás

    Off: (Nem gép volt amiben kiment a biztosíték, hanem a villanyóra. Azért, mert egyszerre ment több, villannyal működő fűtésféle. (elsőre kiégett a bizti – mármint tönkre ment, másodszorra csak kivágta – tehát nem ment tönkre, harmadszorra csökkentettem a fogyasztókat))

  23. 22 Gyarmathy
    Akkor lehet gond, ha a járvány olyan méreteket ölt, hogy a kórházi kezelést igénylő esetek száma meghaladja a kórházi kapacitásokat, mert akkor ennek következményeiért a kormánynak felelősséget kell vállalnia.
    És legyünk őszinték, a vírusszkeptikusok bármennyire is hangosak, számuk messze elmarad a szabálykövető többséghez képest, akik viszont a kormányt kárhoztatnák, ha bedőlne az egészségügy az elmaradt intézkedések miatt.
    Ahhoz viszont az a kisebbség is elegendő, hogy óriási felfordulást okozzon, ha elszakad náluk a cérna…
    Szóval fel van adva a lecke a kormánynak, mindenképpen pofon lesz a vége, csak rossz és még rosszabb között lehet választani…

  24. Az sokat elárul az EB és az Orbán-kormány elhidegült viszonyáról, hogy Ursula von der Leyen egy SMS -ben értesítette Orbánt a Pfizer új beszerzési opció lehívásának lehetőségéről, és 1 napos döntési időablak volt benne megszabva.
    https://index.hu/belfold/2021/12/22/egy-nap-alatt-kellett-donteni-az-uj-unios-pfizer-beszerzesrol/

    A védekezés, ami a delta variáns által okozott járványhullámban még éppen elég, az omikron ellen már kevés lesz – ez az egyik fő következtetése annak a hazai tanulmánynak, amely a napokban jelent meg és szerzője Röst Gergely, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Elemző Munkacsoport vezetője, valamint szegedi matematikuscsapata. Ennek apropóján beszélgettünk a matematikussal, valamint Oroszi Beatrix epidemiológussal, akikkel értékeltük az omikron terjedésének legújabb hazai és nemzetközi fejleményeit. Az EU/EGT országokban 2022 január elején várható az omikron variáns dominánssá válása. Mindezek alapján szinte biztosra vehető, hogy az omikron gyors terjedése miatt idehaza is bekövetkezik a negatív járványügyi fordulat és megindul az ötödik hullám. Szerintük ideje lenne készenlétben állni új védelmi intézkedésekkel, mert a szupervariáns olyan gyors terjedésre képes, hogy az esetek felderítésére egész egyszerűen nem lesz idő.

    Jön az ötödik járványhullám Magyarországon, úgy hívják, hogy omikron – Miért kell tartanunk tőle?
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211222/jon-az-otodik-jarvanyhullam-magyarorszagon-ugy-hivjak-hogy-omikron-miert-kell-tartanunk-tole-517176

    Az omikron-csapda: 4-5 hét, mire kiderül, hogy valóban enyhébb tüneteket okoz-e, mint a delta variáns. Ha nem, addigra benne leszünk az újabb hullám kellős közepében. Több országban magas oltottság mellett is időt nyernének, ezért szigorítanak. A magyar kormány kockáztat.

    Európa jelentős része túl óvatos, vagy a magyar kormány túl vakmerő?
    https://444.hu/2021/12/22/europa-jelentos-resze-tul-ovatos-vagy-a-magyar-kormany-tul-vakmero

  25. 24: hubab, egyetértünk!
    Főleg annak fényében, hogy OV nagyon unja már a COVID -ot, a pletykák szerint már az Operett Törzset sem látogatja rendszeresen. És tegnapi elszólása már jó ideje pletyka, hogy mindent a 3. oltásra tett fel. Kételkedik a 4. oltás opcióban, mondjuk Izraelre még mindig figyel, de Bibi bukása óta nem annyira. De ahogy mesélték nagyjából úgy gondolja doktorminiszterelnökúr, hogy a 3. oltástól hosszan tartó immunitás alakul ki a SARS-CoV-2 ellen…! Tudjuk, hogy ez nincs így, és a 3. oltás után 4-6 hónapon belül kell a 4. adag vakcina is. Lásd a mai izraeli bejelentést a 4. Pfizer oltásról az Omikron miatt: Egyenlőre a 60 éven felüliek, krónikus betegek, egészségügyi- és szociális szféra dolgozóinak számára lett ez elérhető a 3. oltás után a 4. hónaptól.

  26. 26 – Python:
    A világ politikusai pontosan tudják mi a helyzet, de a profit az isten. Különben is főleg az inaktív idősek hullanak. Direkt jó a spórolás a nyugdíj kifizetéseken.

  27. Új csúcs született nálunk az UK-ban, mivel az elmúlt 24 órában az új covid esetek száma 106 122. Elég dúrva. Elég, ha csak néhány százalékának lesz komolyabb tünete.
    Elvileg ennek a sok embernek karanténban kell lennie, de ha hozzáadjuk ehhez a számhoz az elmúlt 7 napban felfedett kb. 560 000 esetet még, akkor nyílvánvaló, hogy ennyit ellenőrizni már képtelenség.
    A karantén szabályokat már az elmúlt télen is a becslések szerint kevesebb, mint 30%-a tartotta be maradéktalanul, pedig akkor még jóval kevesebb volt az esetszám, tehát jobban lehetett ellenőrizni, meg nem is karácsony volt akkor, meg nem is volt még tele mindenkinek a hócipője az egésszel.

  28. 27. Tibor bá,

    Tegnap állítólag azt mondta Orbán a negyedik oltásra, hogy őt elégszer kilyukasztották már.
    Az idősek meg ismét Romániába járnak oltásért (már aki teheti), mert két kínai után – ami legtöbbször semmit sem ért – augusztus körül kaptak egy nyugati oltást és így gyakorlatilag egy oltással állnak szemben a járványhullámmal és nem jogosultak újabbra.
    Erre jött Orbán retorikája, ami nem esett túl jól a szinopharmmal csőbehúzott időseknek.

  29. Hètfőn àtestem a covidon . Szó szerint kifostam . Reggel èreztem hogy valami baj van a gyomrommal kicsit kellemetlen volt aztàn hígfosàs 5 vagy 6 alkalommal. Úgy egèsz napra elosztva Màra kiderült hogy a Covid volt . Egy röhely ! Ettő fosik valaki ? Ne fossatok. Illetve igen hahaha az egèsz egy nulla semmi . Akkor most vèdett vagyok Mikron omikron meg orbàn-barom ellen is

  30. 26,Python
    Nem megy olyan könnyen rávenni a népet a 4,-ik oltásra, nagy moraj kiséri a kormány ezirányú bejelentését.Az emberek el-és kifáradtak az idestova két esztendeje tartó állandó feszültségtől, mindenki frusztrált és ingerült. A munkanélküliség a turista, illetve a vendéglátóiparban emelkedöben van, nem jobb a helyzet a rendezvények körül sem. Ne feledjük ezen iparágak nemzetgazdasági fontosságát, többszázezer emberkét foglalkoztanak, vagy esetleg irjam ugy, hogy foglalkoztattak?
    Ha múltidőben lesz, akkkor csak az isten tudja hova és merre fordul ez a rengeteg nép megélhetés szempontjából, attól félek, hogy egy eszméletlen társadalmi földrengés kerekedik ki belőle, mert járvány ide, onmikron oda, nem lehet halálraitélni egy egész társadalmat, köztük az egészségeseket is! -legyen bár a járvány bármennyire fenyegető, veszélyes, vagy amit akarunk, az emberek ÉLNI ÉS MEGÉLNI akarnak.
    Idézem neked egy mallbeli üzlettulajdonos érvelését ezzel kapcsolatban:
    ” Ha én elkapom a virust, 50-50 százalék hogy beteg leszek, 50-50 százalék, hogy akár bele is halhatok. De ha a kormány bezárja a mallokat, akkor én 100 SZÁZALÉKBAN ÉHEN HALOK!
    Mondja ő, és jobban belegondolva, igaza van!

  31. 31: bálint, amíg a kapitalizmus és a COVID hullámok között lavírozik a világ, ennek a pandémiának nem lesz vége az RNS vírus gyors mutációs ciklusa miatt. 1,5-2 éve leírtam, hogy addig helikopter pénz és amikor le van gyártva a kb. 16 milliárd adag hatásos oltás akkor 3-6 hónapra totálisan lezárni a világot és azalatt a 1/4 – 1/2 év alatt beoltani a 7,8 milliárd ember 90+ % -át. Akkor a pandémián túl lennénk és endémiában élne a világunk. Nem ezt választottuk, hanem a globális kapitalizmust akarjuk egyfolytában megmenteni, csak a vírust ez nem érdekli. És amíg ez a hozzáállás nem változik a ’20 előtti világunk fokozatosan darabjaira hullik lépésről, lépésre. Szóval valahol értem a szkeptikusokat is érteni vélem, mert mindenki szeretné vissza a ’20 előtti „kényelmes” világát, csak az már nem fog visszatérni.
    És egyetértek az általad leírtakkal, és az ismerősöddel is, hisz a globális kapitalizmus megmentésére tett kísérletek egésze vagy többsége (országa válogatja…) nem a kis- és középvállalkozókra vonatkoznak, hanem elsődlegesen a nagytőkére…!

  32. 27: Ahogy írod Tibor bátyám. Ahogy hallottam bennfentesebb ismerőstől a „tőke” annyit mondott 3/4-1 év után nagyjából mindenhol, hogy amíg nincs kb. 8-10% -os mortalitás addig hanyagolni kellene a teljes lezárásokat és a potens járványkezelést, mert úgy is az idősek hallnak meg többségében. Aztán ez így maradt…!

  33. 29. Gyarmathy

    Lehet hogy nem a megfelelő eszközzel lyukasztották ki? 🙂 😀 Mármint az injekciós tűkre gondolok természetesen, mert különböző nagyságúak 😉

    30. Tettestárs

    Volt macskám aki hasonlóan kezdte. Érdekes mód, ő megmaradt, nem dőlt át FIP-be, de soha sem lett jó az emésztése.

  34. 31 – bálint:
    „Ha én elkapom a virust, 50-50 százalék hogy beteg leszek, 50-50 százalék, hogy akár bele is halhatok. De ha a kormány bezárja a mallokat, akkor én 100 SZÁZALÉKBAN ÉHEN HALOK!”
    A probléma az, hogy a vírus 50 % konkrét tény.
    A üzletbezárás 100 % viszont jól hangzó fikció/ szólás mondás.

  35. 30 tettestárs
    Akkor elárulom, hogy nekem még ennyit sem okozott, semmiféle tünetem nem volt, ha nem tesztelnek, ki sem derül.
    A nejem meg két hétig fel sem tudott kelni, majd megfulladt.
    Aztán lehet szerencsejátékot játszani, hogy nálad éppen melyik variáció jön be…

  36. 33 Python
    Ez valóban érzékelhető, hogy egyre lazábban kezelik a korlátozásokat az országok, inkább próbálnak az oltásokra gyúrni.
    Mert valamire azért kell, mert ha mindent elengednek, akkor abból akkora járványfelfutás lehet rövid idő alatt, hogy hiába nem lesz sok a halálos áldozatok miatti veszteség, ahhoz éppen elég lesz az is, ha a fertőzötteket karanténra kényszerítik, és összeomlanak az intézmények, és termelő egységek.
    Vagy nem is karanténoznak, hadd hulljon a férgese alapon… 🙁

  37. Nem lehet kilábalni a koronavírus-világjárványból pusztán emlékeztető oltásokkal, fontosabb, hogy mindenhol haladjanak az első adagok beadásával – figyelmeztetett szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.
    „Egyetlen ország sem lábalhat ki a pandémiából emlékeztető oltások segítségével, és az emlékeztető oltások nem adnak okot az ünneplésre” – jelentette ki Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz Genfben tartott sajtótájékoztatóján. A főigazgató szerint „az általános emlékeztetőoltás-programok inkább meghosszabbítják a járványt, mintsem véget vetnének neki”, mert „eltérítik” a vakcinákat azoktól az országtól, amelyekben még alacsony az átoltottság. Felhívta a figyelmet arra, hogy a világban beadott minden öt vakcina közül egy emlékeztető oltás, ugyanakkor a jelenleg kórházi kezelésre szorulók és a halálos áldozatok „jelentős többsége” oltatlan.

    WHO-főigazgató: csak az emlékeztető oltások nem elegendők
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211222/who-foigazgato-csak-az-emlekezteto-oltasok-nem-elegendok-517872

  38. 38. Python

    Gyermekkoromból egy versikére emlékeztet ez az egész, soha véget érni nem akaró, irányított pandémiás őrület.

    “ Volt egy dongó,
    meg egy légy,
    tovább is van,
    mondjam még?

    Mondjad!”

    Volt egy……

  39. 32. Python
    „3-6 hónapra totálisan lezárni a világot és azalatt a 1/4 – 1/2 év alatt beoltani a 7,8 milliárd ember 90+ % -át. Akkor a pandémián túl lennénk és endémiában élne a világunk.”
    Ebbe a gondolatmenetbe, javaslom a zoonózis fogalmát is beleemelni.

  40. 39. SzJ

    Köszönet a linkért! Nagyszerűen összefoglalt és szakmailag alátámasztott videó kevesebb, mint 20 percben. Ámbár van egy sejtésem, hogy pont azok hunynak majd megint szemet felette, akik leginkább érintettek az ügyben.

  41. 41: malleusorbis, nem véletlenül írtam, hogy nem azt az utat választotta az emberiség amit írtam (nem, nem én találtam ki…) a hsz -ben. Szóval az a hajó már elment…!
    A zoonózis azóta köszöni szépen teszi a dolgát. Most nem az Omikronra gondolok és arra az egyik felvetett teóriára, hogy talán Dél-Afrikában rágcsálókban mutálódott az eredeti wuhani vadvírus, hanem Észak-Amerikában is jól elvan egyes őz populációkban a SARS-CoV-2 vírus, szóval várhatóak még itt meglepetések.

  42. Én már nem szólok hozzá semmit ehhez a paráztatáshoz.
    Most mégis: legyen elég annyi, ha semmiféle összeomlás NEM lesz, ki fogják szelektálni a parás nyugdíjakat. A saját postásom azt mondta, hogy inkább betegállományba megy, de nem viszi ki őket, hadd szenvedjenek, mert elsősorban ők gerjesztik a parát, akik be is tudnak zárkózni, meg nem is dolgoznak. Az emberek a karácsonyi bevásárlással vannak elfoglalva, elég volt már a parából, ami 2 éve megy.

    Mindannyian dolgozunk ebből van Nektek nyugdíjatok!
    NEM HALUNK KI, SEM MOST, SEM A JÖVŐBEN!

    Tibor bá’ lehet, hogy mégis, dehát igen koros vagy, megérteném….

    De ezt már többen is megírták itt, hogy ha valaki a halálát érzi, akkor a másét is kívánja.

    Na üdv: Ex-Berliner, most Franciaországban.
    (Dr. Surányi a közeli rokonom, UK.)

  43. 45 – Ex-Berliner:
    Megnyugtatlak, nem érzem a halálomat (erre nem érek rá). De kívánom a nem oltakozókat, hogy kapják el a vírust, mert megérdemlik.

  44. 44. sasha,

    Skóciában az 55 éves vagy afeletti korosztány közel 100%-a legalább két vakcinát kapott már. A 40 éves vagy afelettiek pedig kb. 90%-nál tartanak.

    Akkor van még kérdés?

    Skóciában a jelenlegi napi átlagos covid halálozás 9.
    Az oltások előtt a január-februári járványhullámban kemény lockdown mellett ennek 5-6-7 szerese volt.

  45. 46 Tibor bá’

    Az omikront valószínűleg mindannyian el fogjuk kapni – így te is.

    De egyébként (oltatlanként) én nem veszem bántásnak vagy sértésnek ezt a „jókívánságot”. Hipochonder mivoltom miatt kerültem el eddig a szurit, helyette viszont a távolságtartást és az egyéb védekezési módot maradéktalanul tartottam és tartom jelenleg is. Személyes stratégiám ez: megvárni, míg szelídül a vírus annyira, hogy már vállalhassam a találkozást vele, így elnyerve a természetes immunitást oltások nélkül. Úgy vélem, ennek az omikronnal itt lesz az ideje, viszont egyelőre (dominánsan?) jelen van a delta is, tehát maradok még a fenekemen itthon.

    Ja, és mielőtt valaki még belém kötne: egészen optimális helyzetemből adódik, hogy mindezt én egyáltalán megtehetem hónapok óta. A legtöbb embernek erre nincs módja, nyilván, ezért én is azt javaslom, hogy aki frontvonalban van és fél, az éljen az oltás lehetőségével.

  46. 48 Gyarmathy
    Hihetetlen, hogy egyesek nem a valóban fontos számokat értékelik.
    Ha a halálozások száma töredékére esett a korábbiaknak, akkor mi a jelentősége annak, hogy az a kevés ember milyen oltottsági státuszú volt, főleg ilyen magas átoltottságnál?
    Őket már az oltás sem tudta megmenteni, viszont az oltatlanok közül kikerült halálos áldozatok jó részét megmentette volna az oltás…

  47. 47. Delph
    Szép, nem szép, de sajnos igaz.
    Aki nem oltatja be magát, az tulajdonképpen tesztelni szeretné magát, hiszen szerinte van olyan erős az immunrendszere, hogy nála a fertőzés nem okozna problémát.
    Valóban, az emberek többségénél nem okoz különösebb gondot. A baj csak ott van, hogy nem tudjuk, a kevesek miért reagálnak rosszul, ez meg csak akkor derül ki amikor már késő.. Ha tudnánk (sajnos a tudomány erre még nem képes), akkor elégendő lenne csak velük foglalkozni.
    Addig maradna a sztálini módszer fordítottja, mindenkit be kell oltani. Miután már „demokrácia” van, ez nem lehetséges, ki kell várni a lassabb kiszelektálódást.

  48. 49 – Zigethy
    Te nem vagy oltás ellenes. Neked van egy sajátos módszered. Kívánom, hogy járj sikerrel.

  49. Arra is kíváncsi lennék hogy az oltáspártiak közül hány istenhívő van, vagy létezik e olyan összefüggés hogy minél inkább vírus meg oltáshívő valaki, annál inkább istentagadó.

  50. 53 – András:
    A racionálisan gondolkodók elfogadják az oltás hasznosságát, isten ügyben pedig agnosztikusak.

  51. Még mielőtt nekem esik valaki, a Szputnyik V. egy jó vakcina. Csak hát az orosz tömeggyártás és a minőségbiztosítás már egy más kérdéskör…, aki ismeri az nem lepődött meg. Még 2 éve írtam, hogy a Szputnyik 2. dózisában alkalmazott adenovírussal lehetnek problémák, mert inkább állatoknál alkalmazható mint humán felhasználásnál. Aztán tavaly Brazíliában ki is derült, hogy egyes 2. adagos szállítmányoknál a vektorként alkalmazott adenovírus szaporodásképes, stb.!

    Hadházy Ákos képviselő (egyébként állatorvos) kicsit trükközött a bírósági ítélet után kényszerből kiadott, részleges kisatírozással ellátott OGYI dokumentumokkal, így teljes egészében olvashatóak. Hát voltak itt bajok, nem is kicsit…!

    Megszólalt az immunológus professzor is, akit eddig kötött a titoktartás. Falus András kilépett a szakértői csapatból, miután úgy érezte, felülről jött hatás miatt engedélyezték a Szputnyikot.

    Elavult módszer, hiányos adatok: újabb részletek kerültek nyilvánosságra a magyar hatóság Szputnyik-jelentéséből
    @https://444.hu/2021/12/23/elavult-modszer-hianyos-adatok-ujabb-reszletek-kerultek-nyilvanossagra-a-magyar-hatosag-szputnyik-jelentesebol

  52. 54 Tibor bá’:
    Igen, ilyensmire gondoltam én is, meg tapasztaltam is, aki nem istenhívő, az egy idő után jó eséllyel elfogadja az oltást is, bármilyen érvekkel van ellene jelenleg.

  53. 56. András,

    Én olyasmire emlékszem, hogy a papság is beoltatta magát, sőt kérték tavasszal, hogy vegyék őket előre, mert temetésekre, meg beteg emberek közé kell járjanak.

    Gondolom, hogy az Istenhívő emberek is elfogadják az orvosi kezelést, beszedik a gyógyszert ha betegek, meg fiatalkorukban megkapták a védőoltásokat is, sőt az influenza elleni oltásokat is sokan elfogadják közülük.

  54. 57- Gyarmathy:
    Papnak lenni egy biztos megélhetést biztosító szakma, semmi köze az istenhithez.

  55. 57 Gyarmathy.
    Egy kicsit eltér a témától de biztos még lessz cikk ahol ki lehet majd fejteni. Az már más kérdés, hogy ki hívő, vagy ki az aki annak mondja vagy hiszi magát (a hitgyülekezeteket, a papokat is beleértve, sőt még a pápát is). Valakit nem a papság, nem a templombajárás tesz hívővé, hanem a személyes meggyőződése. Szerintem elfogadnak orvosi kezeléseket is ha nem mond ellent a hitbéli meggyőződésének, de a covid dolog speciel ellentmond, mondhat bárki bármit még akár a pápa is. Nem működik semmilyen racionális érv.

  56. 58. Tibor bá, ebben lehet valami. 🙂

    59. András, nem igazán értelek, főleg ezt nem:
    „Szerintem elfogadnak orvosi kezeléseket is ha nem mond ellent a hitbéli meggyőződésének, de a covid dolog speciel ellentmond..”

    Lehet a tiednek ellentmond, de szerintem nem kéne ráhúzni az Istenben hívők egész csoportjára.

  57. 60 Gyarmathy.
    Akkor lehet akit te értesz Istenhívő alatt azok azok akiket én önámítóknak hívok, azokat tényleg a csoportokban, a gyülekezetekben, a jehova tanúi, vak papkövetők stb. között kell keresni; Tudom hogy hangzottak el olyanok is hogy a vakcina az Jézus vére, meg ilyen ostobaságok. Akkor arról is el lehet dönteni, hogy milyen hit az.

  58. 61.
    „Akkor lehet akit te értesz Istenhívő alatt ..”

    Én igyekszem nem ítélgetni az embereket. Ha azt mondja, hogy hisz Istenben, a Teremtőben, akkor az Istenhívő.

    Ha jól értem szerited aki igazán bízik Istenben, az elutasítja a covid oltást, a képmutatók meg elfogadják. 🙂
    Ebből következően pedig akkor aki covidban meghal, az csak ateista vagy képmutató hívő lehet.

  59. 62. Gyarmathy:
    Ja olyansmi. Aki valódi hívő az mért függene a földi dolgoktól, a tudománytól, politikától, covid oltástól. Az utolsó mondattal nem értek egyet, mert valamikor mindenki meghal, mikor eljön az ideje függetlenül a hittől, a kérdés inkább hogy nyugalomban „megboldogul”ahogy a régiek mondják s nem fél, vagy pedig állandó félelemben, streszben éri a végzet mert nincs amire támaszkodhatna az orvoson kívül.

  60. 59. András
    54. Python

    Van olyan Jehova ismerősöm aki nem veszi fel az oltást. Egyébként minden más témában rendben van, de az oltás témában pont nem.

    A Szputnyik-ot örülök hogy említed, mert így tudok kapcsolódni egy gondolatommal: Az Astra Zeneca-t sem lehet hasonló okokból harmadikként adni, mert hogy a korábbi oltásból megismert csimpánz adeno miatt ugye reagálhat az immunrendszerünk és nem érjük el a várt védettséget. Csimpánz, tehát nem betegít meg minket, de mégis reagál rá az immunrendszerünk „észrevétlenül”.
    Vajon erre a coronára hogy reagál egy humán immunrendszer ami már találkozott a macskák coronájával vagy a sertésével..vagy a kutyáéval (ami ugyanígy béta-corona nemzetségből való).. Eleve van teória az enyhe náthát okozó coronára, hogy hátha az azzal való korábbi találkozás véd ez ellen is.
    Csak azért agyalok ezen, mert én sok coronással találkoztam a kórházban, és nem kaptam el eddig. Valami oka lehet a mindenféle védekezésen kívül is.

  61. 63. András,

    Akkor aki igazi hívő, ne menjen orvoshoz, ha beteg, ne szedjen gyógyszert sem, csípőműtétre, szemhályogműtétre se menjen, de még szűrővizsgálatokra sem, semmilyen preventív kezelésre se.

    Szerintem meg amit képviselsz, az nettó butaság.

  62. 65 Gyarmathy:
    Nettó butaságnak tartottam én is régebb, de talán időközben elbutultam, azt nem tudhatom, de így jobb mert nem zavar se az összeomlás, se a vírus se a világvége. Zárójelben: Eddig soha nem kellett semmilyen kezelésre menjek, meg gyógyszert se kellett szedjek, még aszpirint se s nem is tervezek, sőt még csonttörésem se volt pedig csináltam azért extrém dolgokat eleget; szerencse, vagy hit okozza, azt nem tudom bebizonyítani, de hogy azt fogod mondani hogy szerencse, azt már elkönyveltem. Mindegy, nem hittéríteni jöttem, de valahogy ebbe az irányba ment.

  63. 66. András

    Vagy ezen az oldalon vagy csak úgy valahol volt egy videó még az oltáslehetőség kezdetén egy krisna szerzetesről, aki azt mondta hogy felveszi az oltást, mert akik csak a hitet választják és szembeállítják az oltással, azok akkor ne használják a lépcsőt/liftet se, mint eszközt (lejönni az emeletről), hanem lépjenek ki a tizedikről mert hát Isten úgyis elkap..

  64. 61-65. András, Gyarmathy

    Bocs, hogy belekontárkodok.
    Szerintem ahogy nő a bizalom, a bizonyosság Istenben úgy csökken a félelem a „földi dolgoktól” szemlélet helyes, de azért csínján kell bánni vele és Gyarmathy kolléga véleményét osztom, bár András fatalista hozzáállását is érteni vélem.

    Szerintem aki belemélyed a hitbe az átmegy ezeken a fázisokon. Elutasítja a hagyományos hozzáállást, szinte mindenhez.
    Ez jó, mert csökkenti a félelmet az élettől ill. annak megpróbáltatásaitól és kezd elvonatkoztatni a csak pusztán „láthatótól”. Azonban gyakorta esünk abba a hibába, hogy saját teremtő erőnket felülértékeljük.
    Az élet dolgai ezen a szinten igenis hatással vannak ránk, azok megszokott relációja alól nem lehet kivonni magunkat, hiszen ezért ezen keretek között élünk.
    Az már a hit, inkább tudás nagyon magas szintje. Azok nem itt írogatnak.

    Folyamatosan felül kell írnunk magunkat.
    Az oltást felvevők és nem felvevők semmi különbséget nem mutatnak fejlettségi szempontból, spirituális értelemben, pusztán csak meggyőződés vagy rögeszme rányultságában.
    Sok mester is felveszi az oltást, pedig a teremtő erejük „kissé” tudatossabb. Látóval is beszéltem erről, azt mondta oltathatunk nyugodtan, sőt.
    Azonban a kínai vagy az orosz vakcinákat ajánlották elsősorban, azokat
    „tisztábbnak” látták.
    Az oltottságtól eltekintve mind azt mondták, hogy a vírus a kipusztításunkra lett létrehozva.

  65. 66.Andras

    ezt a tortenetet hallottad mar ?

    Legyen tobb eszed mint Pista bacsinak !

    „Pista bácsi falujába jön az árvíz. A vízszint gyorsan emelkedik, mindenki menekül a faluból. Pista bácsi viszont nagyon hisz és bízik Istenben és ezért letérdelve imádkozik a házában. Egyszer arra jön egy csónakban egy barátja:
    – Pista bácsi, emelkedik a víz, jöjjön, menjünk innen!
    – Áh, én inkább imádkozom, Isten megsegít.
    A csónak elmegy, Pista bá imádkozik tovább. Jön még egy falubéli, szintén egy csónakkal.
    – Pista bá, most már jöjjön, mert a ház is magára dől!
    – Én bízom Istenben, hogy megment engem, hadd imádkozzam.
    Az is elmegy. Még valaki odaevez az öreg házához.
    – Jóember, nem jön? Elviszem! Már mindenki elment, a házak sorra dőlnek össze, a faluban már nincs is senki.
    – Én az Úrban bízom, aki megsegít engem. Hadd imádkozzam.
    Hát elmegy az is. Pista bá imádkozik, imádkozik, aztán egyszer tényleg rádől a ház. Pista bá megy a mennybe, Istennel találkozik. Pista bá kerek szemmel kérdi Istentől:
    – Istenem, hát én, hát én nem értem… Hát miért nem mentettél meg engemet? Pedig mennyit imádkoztam!
    – Pista bácsi, Pista bácsi…. Hány csónakot is küldtem?!
    Sokszor azt várjuk, hogy Isten segítsége majd az égből száll alá, pedig ott van az orrunk előtt…”

  66. 67, 69.
    Öngyilkosságtól, tudatosan választott önkárosító tevékenységtől (lásd függőségek stb) meg tesztelési szándékkal történő kockázatos tevékenység bevállalásától, attól semmi nem véd meg. Bármennyire hiszel, a disznó sem fogja saját magát levágni s feldolgozni, majd a füstölt kolbásszal várni otthon.
    68.
    Dehogy kontárkodsz. Már gondoltam is fogjam vissza magam, mert kisajátítani nem akarom a helyet meg a témától is eltértem. Viszont egyetértek azzal, hogy jobb több oldalról megközelíteni a dolgot.

  67. 70. András

    Az oltás nem felvétele az nem tesztelési szándékkal történő kockázatos tevékenység-bevállalás?

  68. 71. Nem megtűrtek az ellenvélemények. Csakis tovább a jelenlegi úton előre, oltást mindenkinek, oltást az 1 évesnek is, nem számít, kérdések nélkül, elhisszük amit a gyógyszeripar kommunikál, minden más fake news, felvesszük a 100. oltást is ha kell.

  69. 71. Gartai

    Elég ostoba oldalnak tűnik. Amint látom az mRNS oltást ellenzi.
    Nézd, nekem muszáj volt molekuláris biológiát tanulnom az orvosin. Utáltam eleinte, mert ilyen mRNS-cuccokról tanultunk, meg tRNS-ről..És tudtam hogy ha ennek vizsga előtt ülnék neki tanulni, képtelenség lenne. Ráadásul hozzácsapták a biokémiát is, ebből láthatod hogy elég korai egyetemi években megismertük az mRNS-t. Kénytelen voltam nekiülni. Megérteni, megtanulni, megint átrágni..
    De nem untatlak, csak röviden: az mRNS-sel nem az a gond hogy káros lenne. Hanem az, hogy legalább addig ne ürüljön ki az emberből, míg azt a tüskefehérjét meg nem ismerteti az immunrendszerrel. Oltás után azért néztem vérből ellenanyagot hogy azt lássam beérkezett-e a tüskefehérje, vagy kipisiltem az egészet mielőtt az immunrendszerem felfogta volna.
    Volt itt tavaly egy gázszerelő nálam. Ausztria. Valami francia bevándorló srác. Túl azon hogy fel akart szedni, magyarázta nekem hogy majd aztán ám rák lesz a vakcina miatt. Aham..Mindezt úgy, hogy 10percenként rohant ki az autójához rágyújtani, mert amiatt ugye nem lesz ám rák. Hát nem jöttünk össze és idén nem őt hívtam karbantartani.

  70. 72 Tia:
    Csavaros a kérdés 🙂 Itt a vélemények minden bizonnyal megoszlanak s lehet vissza fogunk térni a legelejére a témának.
    De én nem tartom annak, mert nem bizonyítási szándékkal teszem és szükségét nem érzem hogy felvegyem. Már el is kaptam, akkor is hittem benne hogy semmi baj nem történhet s nem is történt, annak már egy éve, utána többször el se kaptam pedig járkáltam mindenfele és emberekkel találkoztam, s maszkot is csak akkor hordok ha tényleg muszáj de akkor is próbálom kerülni. Úgyhogy miért látnám kockázatosnak, ja azért hogy a mindenkori hazug, korrupt rendszer szemében, amelyik milliárdok mérgezéséért s milliók haláláért felelős, így nem felelek meg s nem igazolom hogy biztonságos vagyok ?

  71. 67. Tia
    Akkor az Krisna-szerzetes oltári nagy baromságot mondott.
    Istennek mióta dolga a gravitációt felfüggeszteni azért, mert valaki kilép az emeleti ablakon?
    A gravitáció fix, ha kilépsz ablakon, lezuhansz.
    Az viszont nem fix, hogy az oltás mindenképpen megóv a bajtól, ha pedig nem oltatsz, akkor mindenképpen bajod lesz.

  72. Hát akkor a következő infarktusos miatt előbb megkérdezem Istent, hogy hogy szeretné 🙂 (Pláne hogy az sem fix, hogy általam megmenekül.)

  73. Tia! Hát lehet, hogy ostoba, de Ő találta ki az mRNS technológiát, mármint a Robert Malone, de köszönöm a választ.

  74. 71
    Kemény állítások. Robert Malone t mint mRNS technológia megalkotóját, miért nem tartják hiteles forrásnak vagy hallgatnak rá mRNS dolgokkal kapcsolatosan? Nem passzol a mainstream állásponttal ?
    77
    Azt az illető kell megkérdezze, hogy eleve miért lett infarktusos, és hogy miért voltál ott neki, hogy megmentsd őt, hogy újabb esélyt kapjon, 100% hogy fog rá választ kapni ha van benne alázat és önmagával szembeni őszinteség

  75. 78. Gartai

    De nem magát az mRNS-t találta ki. Pár hete pont egy olyan anya kezdte ugyanezt velem erről a Malone-ról, akinek a gyereke lebukott a gyerekem osztályába. Nem értettük meg egymást.

    79. András

    Hát de akkor csak nem elég Isten, nem?
    Ez inkább arról szól, hogy az infarktusos eset kimenetele időben hamarabb áttekinthető, mint az oltásé. És nem prevenció mint az oltás. A prevenció (megelőzés) meg olyan megfoghatatlan.. (mint Isten 🙂 )

  76. 77. Tia
    Nincs logikai koherencia az általad idézett szerzetesnél. Szezon és fazon.
    Egyébként kérdezheted istent, hátha válaszol.

  77. Vérvizsgálattal kimutatható, hogy kinél válhat életveszélyessé a Covid

    „A Yorki Egyetem orvosi karának kutatói kórházi ellátásra szoruló Covid-betegek vérmintáit elemezve olyan tényezőket fedeztek fel, amelyek előrejelzik, hogy ki szorul majd intenzív ellátásra. Az eredmény segíthet abban, hogy a hatékonyabb triázs tehermentesítse a kórházakat a hullámok idején.

    A tanulmányunk olyan faktorokat azonosított, amelyek kiemelkedő összefüggést mutatnak a kórházba kerülő covidos páciensek betegségének súlyos és halálos kimenetelével. Ezek az adatok alátámasztják azt a megfigyelést is, hogy ez egy olyan betegség, amelynek különböző szakaszai vannak, amelyekhez különböző kezelések illeszkednek. Fontos, hogy az eredmények olyan, bármely kórházban elvégezhető vérvizsgálat alapját képezhetik, ami rutinművelet a Covid-páciensek kezelésében”

    https://index.hu/techtud/2021/12/22/covid-koronavirus-vervizsgalat-citokin-vihar-halalos-kimenetel-triazs/

  78. 82.
    Kb. két órája néztem meg Toroczkait munka közben (de oda tudtam figyelni).

    Biztosan van sok igazsága – főleg ahogy a magyar járványkezelést és tájékoztatást bírálja – de van benne sok sok csúztatás is.

    Az Ázsiába szakadt magyar Doki új videójában a vakcinák mellékhatásairól beszél.

    https://www.youtube.com/watch?v=-uLYnljHKTw

    Egyáltalán nincsenek eltitkolva a mellékhatások és kockázatok. Csak azért mondom ezt, mert többször láttam itt felvetve, hogy ezek miért vannak eltussolva. Nincsenek eltussolva.

  79. 80 Tia.
    Nem találta ki de annyira csak kell értsen hozzá, mint Fauci aki 30 (lehet nem pontos) de jópár éve beteget nem látott.

    Mindenkinek a hite szerint. Kit könnyebb meggyógyítani, aki hisz Istenben s bízik, hogy minden rendben lesz, bármi legyen, vagy azt aki abban hisz, hogy ő beteg, betegségre hajlamos, ha bekerül akkor azon aggódik hogy nehogy hibázzál, mert nincs más mire támaszkodjon ? Sejtésem az van de nem voltam orvos.

  80. 84: Tia esetleg utána tudna nézni az említett tanulmánynak?

  81. 75: András:
    Csak piszkosul magabiztos és önző! 🙂
    Ismered a mondást! Addig jár a korsó a kútra…

    86: András:
    Kizárólag a hitben bízni = hülyeség. Ettől még persze lehet szerencséd…
    Hit nélkül élni pedig képtelenség.

  82. 74.Tia : Nekem 40 évvel ezelőtt egy biológia tagozatos gimis osztályban volt lehetőségem ismerkedni az RNS típusok szerepével a fehérjeszintézisben, így aztán most a modern vakcinák nem a misztikumot jelentik számomra, inkább egy izgalmas nosztalgia túra figyelemmel kísérni a járvány és a védekezés biológiai vonatkozásait. Sajnálom, hogy az orvosok a társadalmi betegségekkel is meg kell küzdeniük, mindannyiunk kárára rontja ez most a hatékonyságukat.

    Egyébként az idézett nyilatkozatban Malone nem is annyira a mRNS károsságáról, mint az általa termeltetett tüskefehérje károsságáról beszél. Ettől féltené a gyermekeket, ami nekem azért furcsa, mert úgy tudom elég rövid ideig és kis mennyiségben termelődik, épp csak annyi, ami jó esetben már „bejelez” az immunrendszernek. Másrészt az oltatlan, és ugyanolyan könnyen fertőződő gyermekekben — ha nem is alakul ki súlyos vagy semmilyen betegség — a szaporodó vírusok valószinüleg sokkal nagyobb mennyiségben gyártatják ezt a fehérjét, meg hát a komplett vírust és Malone ezt kisebb veszélynek látja. Nem értem, miért.

    Ennek a vakcina által termeltetett tüskefehérjének a veszélyességéről egyébként csak az oltásellenesektől tudok, Te mennyivel tudsz többet?

    Van a magyar szövegben más furcsaság is, pl. „tüskés fehérjének” nevezi egyszer, ami valószínüleg fordítási hiba, de furcsa, hogy ne tűnjön fel a közreadónak ennyi emlegetés után.
    Aztán: „vírusos gént fecskendeznek be gyermekük sejtjeibe”
    A „vírusos gén” is elég rossz megfogalmazás, bár hatásvadász, de hogy nem a sejtekbe van fecskendezve azt Malonenak nyilván tudnia kell.

    Nem csak bődületes marhaságok, de hatalmas szándékos hazugságok is kiderültek már a vakcinák támadása kapcsán, ami után már az sem lenne meglepő ha kiderülne, hogy az egész nyilatkozat hamisítvány.

  83. 85, Nincsenek eltussolva? Mindezt arra alapozod, hogy egy 58.500 feliratkozóval rendelkező youtube csatornán beszélnek róla?

    Beszélt pl. az operatív törzs az M1-en a vakcinák mellékhatásairól? Vagy az index, origo, 24.hu-n vannak erről elfogulatlan cikkek? Mert én mindenhol csak a szokásos oltáspropagandát látom visszaköszönni…Érdekes módon nem nagyon szeretik felkapni az olyan híreket amikor egy teljesen egészséges fiatal beoltatja magát és rövid időn belül meghal. Rá fogják, hogy az lehetett mástól is. De szemmel láthatóan a mainstream média kerüli a témát.
    Remek példa erre Csollány esete is, mióta kezd világossá válni, hogy be volt oltva, azóta nem nagyon foglalkoznak vele…Pedig ugye nemrég még ő volt az elrettentő példa, hogy „nézzétek a hülye oltásellenest, meg is érdemli, stb, stb”. Itt ezen a blogon is nem egy undorító megnyilvánulás volt ezzel kapcsolatban.

  84. 85. Gyarmathy

    “ Biztosan van sok igazsága – főleg ahogy a magyar járványkezelést és tájékoztatást bírálja”

    Ha nem sok, csak egyetlen igazsága lenne, egészséges embernél , normális esetben, már megkondul a vészharang..
    Úgy gondolom kellőképpen fontos dologban megy a rendszerszintű hazudozás, eltusolás, félretájékoztatás, miközben -oltás-oltáselleneség és vírustól függetlenül is- emberi életekről, emberek jelenéről, és igen érdekesnek ígérkező jövőjéről van szó!

    E tekintetben, egyetlen ellentmondás/hazugság is óriási bűn!

    Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok a bloggazdának, hozzászólóknak és olvasóknak egyaránt!

  85. 91. sasha,

    M1 meg az origo? 🙂 Fogalmam sincs mik vannak ezeken, mert kerülöm őket.

    A portfolio-t viszont gyakran olvasom.

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211220/meghalt-egy-26-eves-fiatal-a-pfizer-oltasanak-mellekhatasaval-hozzak-osszefuggesbe-a-halalat-516978

    Szóval nincs eltitkolva semmi sem, hozzá lehet jutni az infóhoz.

    Az Ázsiába szakadt doki által említett tanulmányok nyílvánosan elérhető orvosi szaklapokban lettek publikálva.
    Nincs eltitkolva semmi, hiába is mantrázzátok.

  86. 93. Szerinted a magyar lakosság hány %-a olvas portfolio-t?

    Az orvosi szaklapokat mennyien olvassák? 0.x% kb.

    Tömegtájékoztatásról beszélek, tehát ne a te egyedi internetezési szokásaidból indulj ki.

    Amikor Cecilia az op. törzs tájékoztatón csak azt mantrázta éjjel-nappal, hogy oltás, oltás, oltás…Nem kellett volna felhívnia a figyelmet az esetleges mellékhatásokra? Esetleg statisztikákat bemutatni, hogy az xy vakcinával oltottak közül hány % kapott szívizomgyulladást, stb? Nyilván ez egy alacsony szám, de akkor is így lett volna korrekt a tájékoztatás szerintem.

    Jellemző pl. hogy ezt a hírt amit belinkeltél, a portfolio-n kívül semmelyik másik oldal nem hozta le…

  87. 94.

    Mit várnál, hogy az M1-en és az RTL-en mantrázzák az a 0.001%-ban előforduló mellékhatást, ami súlyos következményekhez vezetett?
    Magyarországon így sem oltatja be magát a lakosság egyharmada, mi lenne ha a mellékhatásokat mantráznák.
    Az orvosoknak kell(ene) ezekről tudnia elsősorban, hogy tudják kinek melyik fajta vakcina a legjobb, a legkevésbé kockázatos.

    Sajnos a gyógyszerek, vakcinák ilyenek. Van némi kockázatuk, akárcsak az autóval, vonattal, repülővel utazásnak is, de még a létrára mászásnak is.

  88. Ez egyébként elég súlyos dillema, hogy milyen adatokat adjanak ki a jelen helyzetben.
    Sokan csak a saját egoista kuckójukból figyelnek egy olyan dolgot, ami az egész társadalmat érint.
    Csak bele kell képzeli magukat egy döntéshozó helyzetébe. Sőt, egy olyan döntéshozó helyzetébe, akinek nincsenek hátsó szándékai, nincs lefizetve semmiféle lobbi által, és egyedül az motiválja, hogy a lehető leghatékonyabban csökkentse az áldozatok számát.
    Persze tudjuk, hogy vegytisztán ilyen nincs az életben, de munkahipotézisként tételezzük fel.
    Mennyiben kezelné a helyzetet másként?
    Szerintem semmiben, mert ha a mellékhatások miatti halálesetek száma eltörpül az oltással megmentettek száma mellett, akkor bűnt követne el, ha nem az oltások mellett kampányolna, mert néhány ember életének megmentése érdekében feláldozna száz másikat.
    Márpedig ismerve az emberi természetet, aki gyanakvó és szkeptikus, az akár néhány szerencsétlen esetet tartaná mérvadónak saját döntéséhez, és nem a megmentett sokat, mert azok láthatatlanok, a halottak meg konkrétak.

  89. Tia, Csont! Köszi a választ, Csont felvetésére, hogy miért más az oltás általi „fertőzés”, a Bakhdi prof. azt mondta, természetes fertőzés során, a véráramba nem igazán kerül a vírus, mert addig az immunrendszer legyőzi ( jó esetben ). A videó szerintem nem hamisítvány, a fordítás kicsit pongyola, de az eredeti szöveg is hallható, így ellenőrizhető. Az mRNS technológiát állítólag Ő szabadalmaztatta, legalábbis én már ezt sok helyen láttam leírva, de utána nem jártam. Amúgy Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok, de csak az oltottaknak és az oltatlanoknak.

  90. 94: sasha:
    Ez legyen a Te és a „magyar lakosság” problémája!
    ———————————————————
    Ne felejtsétek el, hogy az ember, mindig csak ember marad, s ez alól nem kivétel a professzorotok sem. Épp most happolták el nagy valószínűséggel előle a jövő egyik Nobel díját, számomra érthető, hogy nem szeretne ismeretlen maradni. Ez elég komoly dolgokra sarkallja ám a legjobb érzésű embert is, néha meggondolatlanságokra késztet, amit aztán a „lakosság” felkap és viszi, mint gyöngytyúk a taknyot, míg a végén aki ért valamit is hozzá, inkább csendben marad.

    97: Gartai:
    Az első védelmi vonalunk a bőr. Ha ezen bármelyik kórokozó áthatol, akkor a második védelmi vonal a vér (fehérvérsejtek). Ha a bőr jó védgátként működik nem beszélhetünk fertőzésről. Ha nem, hogyan ne kerülne a vérbe az adott kórokozó (hiszen ez a fertőződés lényege)? Teljesen mindegy, hogy a belek, a tüdők, vagy rögtön egy bőrsérülés hajszálerein hatolt -e át…

    A géntechnológiával akkor lenne baj, ha nem a vírus tüskefehérjéjét, ill. nem csak azt, esetleg nem tökéletesen ugyanazt szintetizáltatná a testünkkel. Mivel a max. két napig bennünk lévő „mesterséges kórokozó” ugyanolyan, mint az eredeti, csak éppen tovább szaporodni és legyőzni nem tud bennünket, hiszen csak egy darabja az eredeti vírusnak, a testben történő megjelenés szempontjából ugyanott vagyunk. A gyerekek esetében logikailag akkor van értelme kihagyni az oltást, ha szinte 100%-ra biztosak lehetnénk abban, hogy az adott kórokozó, bármely okból, náluk nem képes bejutni a véráramba. Ebben az esetben az oltással bejuttatott idegen anyag kockázata tényleg nagyobb lenne, de pill. az a helyzet, hogy oltás nélkül is igen nagy az esély arra, hogy a gyermek teste a valódi kórokozó, akár életveszélyes mutánsával is találkozni fog.

  91. 99 Horváth Csongor
    Kérdés, hogy ez milyen módon van összefüggésbe a koronavírussal.
    Mert az világos, hogy hatalmas tömegek szegényedtek el a járvány gazdasági kihatása miatt, de mi válthatta ki, hogy ez a gazdagok vagyonát ennyire megnövelje?
    Mert a cikk szerint:
    ” két szupergazdag kivételével mindannyian a technológiai ipar vezetői közé tartoznak, akiknek a vagyonát cégeik részvényárfolyamának szárnyalása turbózta fel.”
    De hogyan turbózza fel a járvány ezeket a részvény árfolyamokat?
    Nem vagyok egy közgazdász, biztos van egy megfogható mechanizmus amin keresztül ez megvalósul…

  92. 100: Hubab:
    Nem az injekciókkal lettek gazdagabbak, nem ezért találtam fontosnak.
    Bizonyos formában nem is maga a járvány idézte elő, az csak felgyorsította és erőteljesebbé tette az amúgy is futó, megbújó folyamatokat.
    A szolidaritás teljes hiánya, a részükről tapasztalható közöny és mohóság. Árulkodóak a polarizáció legkiélezettebb helyszínei is.
    Néhányuk már érzi és értékelte, hogy ez a fene nagy, már semmire sem használható gazdagság a vesztükké is válhat (lásd USA – EM.)…

  93. 84, Tibor bá”

    a “felébredt” oltástagadó magyarok és irányított szervezkedésük miatt a Covid áll nyerésre.

    Jönnek a választások, szeretnének újabb harmadosztályú adó-és pályázatos csalók bekerülni a Parlamentbe vagy épp pártot alapítani…ezért aztán az alternatívnak nevezett hírforrásokon keresztül megvezetik a nemzeti érzelmű embereket is maguk körül.

    Egy modern háborúban használják fel golyófogónak őket, akik a barikád tetején kiabálják a covid összeesküvés szlogent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük