(3728) A butaság csimborasszója

Ezt a figyelem felkeltő  körlevelet kaptam Debrecenből

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

128 gondolat erről: „(3728) A butaság csimborasszója

  1. Én csak arról kaptam emailt, hogy menjek és oltassam be magam harmadszor is, mert esedékessé vált.
    Emberek, őszintén, én arról szeretnék végre tájékoztatást kapni, hogy úgy isten igazából, ha már ez egy „keresztény” ország, mennyire vagyok VESZÉLYEZTETETT azért, mert sinopharmmal oltottak kétszer. Egész egyszerűen tele van a tököm ezzel az egésszel. És tudod miért? MERT FÉLRETÁJÉKOZTATTAK! MERT AZT HAZUDTÁK, HOGY AZ AZ OLTÁS MEGFELELŐ A VÍRUS ELLEN, AMIT BELÉMFECSKENDEZTEK. ÉS AZ HOGY MOST KIDERÜLT HOGY AZ A SZAR AMIT MEGKAPTAM SEMMIT SEM ÉR, KI AZ AKI EZÉRT VÁLLALJA A FELELŐSSÉGET? KUSSHADNAK MIND. Én elmegyek harmadik oltásra is, vagy akár a hatvanadikra, de legyünk őszinték, a magyar államhatalom, azaz a mindenkori kormány, azaz Orbán Viktor mind egytől egyig buta, primitív és nullát nem ér.

  2. 1 – Dan:
    Megértem, hogy fel vagy háborodva, de legyél reális. Ez a koronavírus egy teljesen új dolog. Az emberiség csak most tanulja. A sinopharm egy hagyományos technológiával készült oltás, mert a kínaiak nem tudtak jobbat. Nem igaz, hogy szart se ér. Az igaz, hogy nem olyan hatékony, mint az mRNS vakcina. Most már Orbán is tudja, hogy hülyeséget csinált, de jót akart. Arra számított, hogy az oltás tökéletes és permanens védelmet fog nyújtani és a járvány tetején a 16 ezer lélegeztetőre szükség lesz. Mellé lőtt, mert azt hiszi mindenhez ért, és nem érdekli mit mondanak a szakemberek.
    A mai világban csak úgy tudsz talpon maradni, ha életed végéig képzed magad.

  3. Màra tisztàn látható hogy oltàs jarvany közepèn csak újabb ès újabb erősebb mutàns variansokat termel ki Zsidóorszàg Anglia gibraltàr mutatja màra az oltottak a terjesztők 3s a betegek nagy rèsze .. a súlyos betegekè is .Ès ne higyjenek senkinek aki mast allít mér hazugsàg . A vakcina csak az öregek ès a veszèlyeztetett embereknek hasznalhat hogy elkerülhessèk a vègzetes kimenetelt viszont őket kellett volna elkülöníteni mert ők mivel „oltottak ” ès emmiatt kompromittàlt immunrendszerüek . Most így a szituació kezd katasztrofalissà vàlni a milliard idióta aki beoltatta magàt ok nèlkül mind vírusterjesztő ès ràadàsul passportjuk van hogy mehessenek mindenhovà tovàbb terjeszteni a dögfenèt . De ok aki hülye fizessen vagy haljon meg

  4. 3: Háborúzni nem akartok? Ennyi marhát!

  5. 3 Köszi ezt a gyöngyszemet! Helyrehoztad a posztban közölt kis írás hibáját is. Ők nem tették nyilvánvalóvá a röhejes helyesírási hibákkal és az érthetetlenségig kusza fogalmazásmóddal, hogy csak trollkodnak.

  6. Ehhez most nincs idegrendszerem 🙂 Van az a szint ami mär sehogy..

  7. 4.

    Pedig lesz háború..oltott az oltatlan ellen..nem hiszed? el se tudod képzelni mennyire könnyű az embereket egymás ellen forditani…lásd a Balkán..test közelböl tapasztaltam..

  8. 3.Tettestàrs

    Majd az idő eldönti,hogy ki járt jobban ..aki beoltatta magát vagy aki nem…..valamelyik oldalon jó sok hulla hegy lesz….

  9. Akkor még egyszer felteszem a kérdést
    BASSZUS, KONKRÉTAN :
    Ki vállalja a felelősséget azért, hogy a sinopharmmal oltottak nem védettek az ellen, ami ellen védetteknek kellene lenniük?? Ne nézz te sem hülyének Tibor bá. Nekem nem ajánlottak más oltást, csak a szinopharmot. NEM VOLT VÁLASZTÁSOM! Értjük? Ez olyan mint mikor azért szavazol a Fideszre, vagy az MSZP re, hogy ne a másik kormányozzon, de ez NEM VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG. ÉRTJÜK? HA NEM AKKOR BAJ VAN A DOBOZBAN. És ezek szerint rohadtul nagy csoda, hogy még nem kaptam el a koronavírust, és nem döglöttem bele. Én ezt most leírom;velem ne kísérletezzen senki, mindaddig amíg élek mert én arra nem adtam engedélyt.

    .

  10. 8. Dan,

    Te egy fiatalember vagy, tehát valószínűleg védett valamit.

    Egyébként meg jól kerestek rajta és valakibe bele kellett nyomni. Így is maradt még vagy 2-3 millió adag, amit most ajándékozgatnak, ami meg kimarad, megy a kukába, miután lejár a szavatossága.

    A jó hír az, hogy legalább nem ártott. 🙂

  11. 8: Dan, reklamálj OV -nál. Azért vannak olyan teóriák (nem, nem pletykák, mert ezt sosem fogjuk megtudni…), hogy OV bevállalta Kína számára a Sinopharm 60 éven felettiek Fázis vizsgálatát, miközben még kaszáltak egy nagyot a kétes hátterű beszerzésen is. Aztán ez vagy így volt vagy nem, de doktorminiszterelnökúr mindenhez is ért, és ez sosem jó tanácsadó…!

    9: Gyarmathy, elajándékozzuk meg oltunk is a Sinopharmal, mert ennek bizony 2 év a szavatossági ideje.

  12. Ennek értelmében én nem csodálkoznék azon, ha tömegével perelnék később az államot a szinopharm miatt. És teszem hozzá, jogosan, illetve nagyjából biztos nyerő helyzetben.

  13. Dan:
    Orbán és a fideszes sleppje miatt ne a tudományt és főleg ne minket okolj! A 12-re csak annyit, hogy perelheted őket emellett még száz másik dologért is, de minek, övék a média, övék a gazdaság, övék az igazságszolgáltatás, övék a hatalom, övék minden. Csak leváltani lehet őket (talán) tavasszal (utolsó esély).

    Anno megmondtuk, hogy a Pfizert érdemes választani…
    A két kínai, most, hogy már a deltát megúsztad (csak figyelj még Karácsonykor), az omikron ellen talán még többet is ér, mint bármi más! Harmadiknak mehetett volna egy Pfizer, s akkor a deltáig bezárólag nyugodtan aludhatsz.

    A sok nagyonokos ember és a mindenen csak nyerészkedő szemétládák miatt alakul így a helyzet. Bizony, teljesen mindegy mi volt a nyerő, ill. mi volt az ajánlás 2 éve, vagy akár 2 hónapja, itt lassan már havonta változik minden, s a nyerő egyedülien az lesz, aki képes higgadtan alkalmazkodni. S mint írtam, hamarosan nem csak az oltás lesz a problémánk, csak kell még hozzá egy kis politikai aláfestés, Apofis fentebb már meg is erősített ebben. Az igazi háttérhatalom csak erre vár, a sok buta ember el fogja intézni nekik, ahogy mindent. Mert ők olyan okosak, hogy bedőltek a devizahiteleknek, miközben hülyének néztek, hogy mi nem vettük fel. Mert ők olyan okosak, hogy bedőltek a Fidesznek, és hülyének néztek minket, mert azt mondtuk, a vesztébe kormányozzák az országot. S természetesen, az oltásokba vetett bizalom miatt is mi vagyunk a hülyék, ők meg nagyon okosak, miközben ellenállnak annak a háttérhatalomnak, amelyiknek a valagát idáig is majdnem teljesen fényesre nyalták! Csak tessék, hajrá, hajrá!

    Ja, és a végén természetesen azért is mi leszünk a hibásak és a hülyék, ha nem imádkozunk az utolsó pillanatban közösen velük, mert ők ebben látják majd az egyedüli „megoldást”. Csak még el kell dönteni addig, hogy kihez is szóljon az ima…

  14. 13 – H.Cs.
    Én (és még páran) értjük, amit írsz, de nem mindenki. Egy kicsit szájba rágósabban kellene írnod.

  15. 14: Tiborbá:
    Amikor korábban hosszú hozzászólásokat írtam, többen okoskodónak tartottak, s Te is kifogásoltad, hogy két mondatban el lehetett volna intézni… Most már türelmem sincs hozzá! A fene enné meg az egészet, nem akarok már senkit „megmenteni”. Magamat is beleértve.

  16. Àbel Maki ! Úgy gondolom ez nem egy szèp ès helyesíràs szakkör .De tessèk csak akadèkoskodni Ez sem fog segíteni . Legfőkèpp azon a baljóslatú èrzèsen ami mostanra kezd eluralkodni az olyanokon mint ön hogy gigantikus módon kibaszott magàval amikor bevette a kefèt ès azzal együtt az oltàst . Boldog pusztulàst kivànok magànak meg a hasonló baromarcúaknak

  17. 15, Horváth Csongor:

    Szombat délután elmentem egy oltástagadó-ismeretterjesztő kiselőadásra Debrecenben. A 27 fős létszámból csak 5-en viseltek maszkot és 2 fő folyton hurutosan köhécselt.
    Volt ott szó mindenről: rócsildok és az antsz kapcsolata, mágnesterápia kisöpri a covidot, vérsejtsüllyedés, hordozható tóriumreaktor, prepperkedés, túlélő-épület, Paks veszélyes, Püspökszilágyi tárolóból kilopták a cementet, háttérhatalom megöli az embereket, az oltástól legyengül az immumrendszered, szemetelés, nyúlcsapdázás az erdőben, lepényfa termésének a megfőzése, tudati szint változása, szőrös disznóparéj fogyasztása, energiaerdőket miért vágják ki, vegyetek túléléshez szükséges földet, túlélő-bázisokat hozzatok létre, jön a tornádó, tagdíj ezer ft. havonta…

    Tessenek mondani, itt ezeken a bázisokon bizonyos szakadár-emberszabásúak az airsoft és Keserű fegyvereket is átalakítják és tanítgatják egymásnak?

    Az előadó kérte, hogy a fészbúkon osszák-terjesszék az elhangzottakat…

    Három órahosszát bírtam ki velük.
    Jobban szaporodnak, mint az omikron!

  18. 17, 18:
    Hát, „nagy az Isten állatkertje!” 🙂

  19. Bálint:
    Nézd csak mit találtam!
    Valami ilyesmivel játszhattak komolyabban, abban a kísérletben is, amiről a fiad mesélt:
    https://telex.hu/tudomany/2021/12/19/emberi-agysejtek-egy-petri-cseszeben-amik-gyorsabban-tanulnak-pongot-jatszani-mint-egy-mesterseges-intelligencia
    Ezt is ehhez a poszthoz hozom, mert tipikus esete, amikor nyitogatják Pandóra szelencéjét… S ez az AI nem az az AI, amivel kapcsolatban korábban gondolkodtunk! Ez megint egy ostoba erőszakolása a természetnek, ami biztosan nem fog jóra vezetni.

  20. Coviddal kapcsolatos intézkedések és vakcinák elleni tüntetés Londonban:

    https://www.youtube.com/watch?v=XBD1O7QkpqI

    Fene tudja hány helyen volt ilyen meg ennél jóval durvább a hétvégén csak Európában.

    Nagy gondban lehet Boris, hogy mit tegyen, mivel számos egészségügyi tanácsadója szerint most kellene lockdown-t elrendelni azonnal. Nem lehet könnyű karácsony előtt, ráadásul ilyen hangulatban dönteni.

  21. Ez is Londonban a tegnapi napon. Itt már nagyon paprikás a hangulat.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ih_WFwk_C5g

    Mi lesz itt(úgy általában Európában) jövőre gyerekek? Egekbe emelkedő árak, zuhanó életszínvonal, tönkrement vállalkozások százezrei, munkanélküli elszegényedő tömegek…

  22. 21.Gyarmathy

    Valószinüleg felbomlik a rend és a megvadult embercsorda elhozza a Káoszt….2-3 kihagyott étkezés és rá se ismersz „embertárasaidra”

  23. 22 . Gyarmathy:
    Kell ez, hogy az emberiség végre észhez térjen.

    15 – Horváth Csongor:
    Természetesen azt írsz, amit akarsz- Én csak felhívtam a figyeled, hogy ez nem mindenki érti.

  24. 14.Tibor bá’:
    TELJESEN FELESLEGES TÖBBET VAGY KEVESEBBET MONDANI NEKIK.
    Lepereg róluk, és kicsit később ugyanott folytatják, ahol abbahagyták.
    (lásd 15 H.Cs. hozzászólását)

    Az oltástagadás képzettséggel való fordított statisztikai arányossága (nem mondom egyszerűbben) világszintű felméréseken jól mutatja, hogy a nagy többségükkel felesleges leállni racionális vitát folytatni, mert arra nem képesek ( a galambokkal való sakkozás tipikus esete).

    Hasonlóan elgondolkoztató a COVID halálozások statisztikai összefüggése az USA-ban a rebublikánus (Trump hívők) és a demokrata többségű államokban.

    Szép-szép ez a Don Quijote harc, de teljesen haszontalan.
    Az idealista tanító, segítő, tájékoztató, felemelő szerep megvolt, a rászánt idő visszafordíthatatlanul elszállt, érdemes még tovább folytatni?

    Kérdem én az „értelmes emberek vitafórumán”.

    Persze akinek erre van ideje, az pocsékolja tovább az idejét erre, ha nincs más tennivalója.

    20.Gyarmaty:
    Biztosan rosszul hallottam, de mintha egy „davaj” is elhangzott volna a tüntetők részéről.(1:50 körül)

    Az oltásvitákhoz hasonlóan a politikai vitáknál a racionális érvek fogadására való alkalmatlanság úgyanúgy megfigyelhető.

    Sokadszor megcáfolt, korrigált dolgok, érvek jönnek elő újra meg újra érvként.
    Így a vita szellemi fejlődésre alkalmatlan.

    Zsinórban lehetne a sok hülyeséget cáfolni, de minek kéne rá energiát és időt fordítani?

    Fog ezzel előre menni a világ ilyen fogadókészség mellett?

    Az vigasztal, hogy a valóság úgy se úgy történik, ahogyan az emberek szóban várják vagy elképzelni szeretnék.

  25. „Két helyen is olvastam, hogy valaki gyermeke könyvet vitt az iskolába, a szünetben olvasott és ezért a többiek bántották.
    Valami nagy bajt érzek a világban, ha ezek a hírek igazak. Ma a tudomány és a tudás nem menő, mert egyre többen vannak, akik nem olvasnak, nem tanulnak, és ezért minden marhaságot elhisznek, sőt ez a kapcsolati hálókra létrejött bugyra a világnak, a facebook, még erősít is ezen.
    Boldog régi idők, amikor a televízió kultúrát akart közvetíteni, az internet hőskora meg arról szólt, hogy a kutatók gyorsan elérhessék egymást – és ma?
    Ma arról szól, hogy tort ülhessen a világ felett az ostobaság, a gőg, az önközpontúság. Mert tort fog ülni, ez szinte bizonyos. Hiába van ma is ott a válasz a hálón, azt nem könnyű megérten, mert a válasz példának okáért egy angol nyelvű tudományos szaklapban található. Azt meg ki érti? Aki azt tanulta, évtizedekig, annak a területnek szakértője. Megpróbálja elmagyarázni? Fizetett ügynök, ostoba, a politikusok szócsöve, lepénzelt tudós és más válogatott nyalánkságok érik pillanatok alatt – olyan hozzászólóktól, akiknek az „élet iskolája” a tanítómestere és a google volt az egyeteme. Soványka „tudás” de mégis, mindig megjön és egyszerre sok jön belőle és ha megjön a sok-sok lúd, a disznónak vége.
    Szóval ez a hozzáállás nagy valószínűséggel tort fog ülni a világ felett. Mert egy világ, ahol a sok tudatlant addig biztatják, hogy végül ő akarja megszabni az orvoslás, az energiatermelés, a felfedezések útját, az a világ el fog pusztulni, mert a buták nem tudnak gyógyítani, erőművet tervezni, áramkört építeni, növényt nemesíteni, folytathatnám, csak a szájuk járt, mert elhitték, hogy ugyanannyit tudnak, mint az, aki éveket tett fel az életéből erre. És ki tudja, ha egy kisfiú, vagy kislány többé nem vesz könyvet a kezébe, mert társai kinézték maguk közül ezért, lehet, hogy egy új Einstein, vagy Semmelweis veszik el. És ez főleg azoknak nagyon rossz hír, akik azt hiszik már mindent tudnak, hisz „az élet iskolája” nevelte őket, vagy a Google egyeteme, mert az ő világuk lesz ezzel rosszabb. És félek, ez a kor már itt van, csak még nem ismerni fel kristálytisztán, mert túlságosan közel van: benne élünk.”

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1537357049977568&id=100011098623328

  26. „DOKTOR GŐDÉNY BENÉZTE CSOLLÁNY SZILVESZTER ÉLCELŐDÉSÉT?
    A hírhedett médiaceleb, Doktor Gődény egy élő videójának felvezetőjében azt állítja, hogy Csollány Szilveszter be volt oltva és utána indult be nála az életveszélyhez vezető folyamat. Csollány még szeptemberben megosztott egy szarkasztikus tartalmat egy vakcinára emlékeztető címkéjű szeszes itallal, mely alá szó szerint azt írta, hogy beoltotta (tehát nem beoltatta!) magát, és már a saját kommentjeiből is egyértelművé válik, hogy ez egy gúnyos poszt – ha magából a posztból nem lett volna elég egyértelmű.
    1 nappal Gődény videója előtt Csollány edzője még azt nyilatkozta, hogy amint felépül Csollány, javasolni fogja neki, hogy oltassa be magát. Azt is lehet tudni, hogy az olimpikon rendszeresen oltásellenes és járványtagadó tartalmakat osztott meg, kifejezetten hangos szószólója volt a témának, egy percig nem volt kétséges a véleménye, ezért több mint hihetetlen a gondolat is, hogy felvette a COVID védőoltást.
    A videóban, aminek ez a felvezetője Gődény oldalán, egy szó sincs Csollány Szilveszterről. Kérdezni sem lehet, mert a kommentelést letiltotta.
    Találtunk olyan felvetést is, miszerint Csollány az ELTE dolgozójaként köteles volt beadatni a vakcinát. Ezzel a gondolattal az a probléma, hogy ennek a határideje 2021. december 15. Tehát Csollány már rég az intenzív osztályon küzdött az életéért, mikor ez a határidő lejárt.
    Csollány Szilveszternek továbbra is mielőbbi felépülést kívánunk és reméljük, hogy jó döntést hoz, amint eljön az ideje!”

    https://www.facebook.com/szkeptikustarsasag/posts/4925772094122136

  27. 25. Idegen

    Teljesen egyetértek.

    Ezek a „viták” sehova sem vezetnek.
    Jelen esetben mindkét fél fél( ki ettől ki attól), így jobb esetben lenne egy fél, de mivel az is fél, így max. van egy negyed összesen, és ez is hülye.

    zAz, hogy azonosulnak egyik oldal dogmáival attól még benne vannak a csőben.Az oltást felvevők un. józansága nagy méretekben csak minimális különbséget hoz. Kicsivel tovább élhetnek, de a szerepüket kiválóan eljátszák.
    Az egyetlen kiutat jelentő gondolkodásukkal egy cseppet sem foglalkoznak, mivel az olyan alacsony szinten van, hogy képtelen önmagát önmaga segítségével updatelni. Ez -valljuk be- irreális elvárás is lenne. Hiszen ehhez már minimum annyi tudás kell, hogy önmagát és tudásszintjét el tudja helyezni a világban. Így marad a gumicsont és a masírozás, valamint a hasonló levelek.Ráadásul az érkező hírek tökéletes megerősítésként működnek, mindig elodázva az önreflexió megugrását. Hogy van-e szándékos összeesküvés? Naná! Legalább abban biztosan, hogy bután tartsák az embereket.
    Erre mi sem több bizonyíték, hogy ők maguk a fenti állításokkal teljesen tisztábban vannak és ez a dilemma csak „kívülről” oldható meg. Az intelligencia fejlettebb változatt segítheti alacsonyabb rendű megnyilvánulását felhozni az önfejlesztő szintre.

    Én nem úgy látom, hogy galambokkal sakkozik valaki, valaki aki értelmes. Hanem úgy, hogy galambok nézik a sakktáblát és jobb híján -mivel ez egy bonyolult játék- feldöntik a bábukat morzsák reményében. A játék életterét jelentő sakktáblát pedig össze-vissza szarják éktelen és értelmetlen fontoskodásukban.

  28. 20,Csongor
    Csak a magasságos isten tudhatja, mit nem csinálnak katonai berkekben ezen a téren.Minden generális vágyálma egy olyan katona, aki nem éhes, nem fázik, nem kell egyenruha, nem fél és soha nem fáradt. Ki tudja hol tart, milyen stádiumban lehet az AI katonáéknál azóta. lehet, hogy égnek állna hajunk, ha tudnánk. A belinkelt érdekes cikkről annyit mondanák, én személyem szerint etikailag, erkölcsileg ellenzek mindenféle emberi agykisérletezést !
    Emberből ne csináljunk acéltestbe zárt félrobotot, ez erkölcstelen.

  29. DAN! Én nem értem a felháborodásod lényegét, hisz egy kísérleti fázisban lévő oltóanyagot adattál be magadnak, önként, dalolva, s ezt az aláírásoddal is hitelesítetted, valamint azt is, hogy minden felelősség a Tiéd. Amúgy, meggyőződésem, hogy így jártál a legjobban…, lehet hülyézni.

  30. 27. balint

    https://www.youtube.com/watch?v=6agXn3fVnRs

    Nem emberi reakciók.
    Lehet, hogy már valóság. A.I. emberbőrben.

    Olyanokkal már nem is borzolom a kedélyeket, hogy nincs aurájuk.
    Elég pszichológia értelemben megnézni a viselkedésüket, programozottnak tűnik pl. vészhelyzetnek minősítve a helyzetet hívják a policet, miközben a police a vész. Emberfeletti erő stb.
    Utána szétválasztották őket és az egyik gyilkolt is.

    Több ez a világ mint amit az emberkék a tv előtt hisznek. Már rég szédítő magasságokban lehetnek a katonai fejlesztések.

  31. 28 Gartai „like gomb”
    (Ajánlott irány: SARS-CoV-2 vírus génszekvenciájában lévő hasító helyek – értsd üres szakaszok. Ez egy üres biofegyver, ami vagy nem lett „feltöltve” – valószínűbb -, vagy menet közben random vagy nem random felszedi, amit kell. Nem új, van négy másik, plusz a SARS és a MERS, ahol erősen javallott a kezelési protokollt tanulmányozni, hogy a halálozási arány érthető legyen. Bocsánat, SARS nincs, pontosítok: már csak laborban van. Továbbá a hasító helyek kapcsán: anno a „kőkorszakban” összehozták az Ebola-feketehimlőt – ami egy „csoda” volt! -, ahol az ebola (zairei törzs) a maga 90%-os halálozásával az igazi csapásmérő, míg a feketehimlő (variola vírus) a „hordozó”, hiszen légúton terjed, rendkívüli fertüzőképességgel, de egyben „booster” is. Ma, a tudomány olyan szintet ér el, hogy kb. egy félkegyelmű is létre tud hozni egy hibridet, gyakorlatilag lego az egész. Csak eddig mindenki az influenzára gyanakodott, mondjuk ebolával vagy veszettséggel. Annyi történt, hogy a koronára esett a választás, ami valahol „zseniális”, hiszen egy koktél (rhino-, adeno-, korona-, parainfluenza-) „része” szokott lenni és egyedüliként nyáron is jelen van. Védettség?! Komolyan itt tart mindenki két év online virológia-epidemiológia-immunológia képzés után?!! 2020 előtti orvosi javallat volt, hogy ha KILENC alkalomnál többször náthás egy gyerek per év, akkor nem árt kivizsgálni. Nátha ellen soha nem volt és soha nem lesz védettség, lévén koktél, és nem törzsi, mint az influenza, hanem faji. Lehetne a koronás ellen, csak hát szétmutálódott, így aztán nem igazán. A mutálás lefelé történik, oltás általi fojtásnál néha felfelé. Ezért alapszabály, hogy járványidőszakban nem oltunk, ja, ma már nem. Ahogy alapszabály, hogy a szúrás után kicsit megszívjuk, és ha vér jön, az bibi, mert véna, ahová nem mehet, főleg ez. De… lehet hülyézni szabadon, attól még lilaliba dunsztotok nincs arról, hogy mi zajlik.)

  32. 34. Jövőnk

    Elmondod, hogy mi zajlik?
    (Már, ha Tibor bá’ engedi kifejteni, persze. 😉 )
    Valaki szóvá tette, hogy miért pont a „szófogadó” oltottakat likvidálná a hatalom, a rebellis oltatlanokkal szemben. Hajlok rá, hogy vele értsek egyet.
    Vagy csak a társadalmi-gazdasági reset felvezetése lenne az egész oltásmizéria? Szerinted?

  33. 35 Károly81 😀 nem engedi, lelke rajta. Az ő háza, az ő vára (és felelőssége).

    OFFLINE

  34. 34: Jövőnk:
    Azt az egyet fejtsd ki kérlek bővebben, hogy a vírus genomban üresen hagyott szakaszokat hogyan tudják az oltással úgy kitölteni, hogy az végül az emberi testben bármilyen változást okozzon. Egyáltalán technikailag mi szükség van ennek a folyamatnak az ilyen szintű túlbonyolítására?

    Mert az ok., hogy egy vektorvakcinával bevisznek valamilyen kódot, ami max. 2 napig előállíttat valamit a testemmel, bár genom átírást ez sem tud végezni. Jelen esetben egy koronavírus tüskefehérjét állít elő, amit az antigéntesztek egyértelműen igazolnak. Mi másnak volna még egyáltalán értelme így?

    Az is ok., hogy egy vírust elő lehet állítani mesterségesen úgy, hogy valamilyen módon megöljön, de akkor minek hozzá az oltás, ami épp a vírustól (a puskagolyótól) véd meg? Tehát addig ok., hogy óvakodj a vírustól, bár ebben az esetben is teljesen mindegy, hogy természetes vagy mesterséges eredetű ez a kórokozó… Az oltás kikerülése esetén épp a fertőződés esélye nő meg, tehát ennek önmagában az oltáshoz nem lehet köze, hiszen oltatlanul is eléri a háttérhatalom a célját, azzal, hogy megfertőz és megöl.

    Tényleg nem értem, kajába vagy ivóvízbe keverve simán és észrevétlen akár kiirthatnának bennünket, miért kell ezt így túlbonyolítani? Mi a logika, hol a meggyőző érv ehhez??

  35. 33, Balázs:

    Az amfetamin bátorrá és erőssé tesz.

    37, Horváth Csongor:

    a nitrátos-arzénos vízzel miért nem pusztította ki eddig a magyar újszülöttöket a Háttérhatalom? Erre a káosz-lelkűek még nem gyártottak maguknak szakirodalmat?

  36. 36:
    Akkor hát ismét nem tudhatjuk meg ennek az izgalmas folyamatnak a részletes biológiai hátterét… Buták maradunk, ez van. 🙁

    Sztem.:
    1. A biológiai fegyverek veszélye valós, ahogyan egy III.vh. minden lehetséges borzalma is itt lóg felettünk folyamatosan. A technológia nem mindig épít, ezt többször megtapasztalhattuk már…

    2. Egy igazi biológiai fegyver elszabadulása pillanatok alatt végezne nagy tömegekkel, semmiképpen sem ilyen kíméletes módon hozná el a végzetünket.

    3. A koronavírus mesterséges eredetű, ezen sincs értelme vitázni. Azonban messze nem egy célzott biológiai fegyver, inkább egyszerű laborszökevény. Azonban már maga a tény felháborító, hogy sok ostoba barom ezekkel játszadozik/játszadozhat.

    4. Az oltás lehetne biológiai fegyver, de a vakcina tartalmú oltás nem ez a kategória!

    5. Az mRNS technológia új, s lehetnek még ismeretlen hatásai, de ezek eddig markánsan nem mutatkoztak. Mivel sokféle hatásmechanizmusú és több esetben ismert és ismertetett várható mellékhatású vakcina közül lehet/lehetett választani, így kizárt, hogy ugyanazt az ismeretlen hátsó szándékú célt szolgálhatnák!

    6. Egy biológiai fegyverként használt vektort miért kellene „félelmetes” és kellemetlen szúrással/oltással tetsbe juttatni, ráadásul úgy, hogy ezt önként kelljen megtenni, ha sokkal egyszerűbb módon és észrevétlenül is az emberi testekbe juttathatnánk?
    Csak ez az egy kérdésem van, bármely illetékes ellenérvet hirdetőtől várom az értelmes válasz(oka)t! 🙂

  37. Re:38
    Ha átmegy rajtad a kamion/frontálisan lefejeled a szgk-t, ami úgy behorpad, mint ha szarvast ütnél el, akkor te nem kelsz fel az amfetamintól…
    Többszörösen hullák voltak, de ezek felálltak, mint Lázár, és csinálták tovább a fesztivált.
    Pontosan ugyan ilyen naivan álltak hozzá(bocs) a mentősök és rendőrök, és ez a naivság az emberi életekbe kerülhet.

  38. 39 Horváth Csongor:
    6. Az „önként” a kulcsszó. Az, hogy szabad akaratból felelősséged s a potenciális következmények teljes tudatában döntesz te magad, hogy felveszed az oltást bármivel járjon az majd a jövőben. Senki más nem felel a dologért csak te magad, ez 100%. Mérgezett vízzel nem tudna senki megitatni, hogy önként aláírd s felelősséget vállalj.

  39. Ha már elfogadunk olyan feltételezést, hogy a vírus mesterséges, és az ellenség irtására lett fejlesztve, legyen az bárki is, akkor az az abszurdum, hogy ez most már elszabadult hajóágyú, és le fogja kaszálni azokat is, akik létrehozták.
    Mert ha a világ élenjáró intézményei nem képesek ellene olyan vakcinát fejleszteni, ami megállítaná, akkor ők sem lesznek védettek ellene, valamelyik mutáció őket is megtalálja.
    Ha viszont nekik van ilyen szuperhatékony vakcinájuk, akkor előbb utóbb más is meg fogja találni ezt az utat, csak idő kérdése.
    Azt már látjuk, hogy ez a vírus nincs tekintettel nemzeti határokra, bőrszínre, vallásra, nem valószínű, hogy a hatalmi pozíciókat nagyon figyelembe venné… 🙂

  40. 22 Gyarmathy
    Azért a nagy alakuló káosz mellett figyeld a covid statisztikákat, ott látszik valami biztató jel minden óvatos megnyilatkozás mellett is.
    A brit statisztikában is egyre jobban látszik az a jelenség, amire már a dél-afrikaiban utaltam.
    A fertőzésszám az egekben, ugyanakkor a halálozási értékek meglepően alacsonyak, sőt, még kissé csökkentek is az utóbbi napokban.
    Ugyanakkor érthető a kormányok óvatos pesszimizmusa, senki nem akarja vállalni a felelősséget, ha ez később megfordulna, illetve ha lazára vennék a dolgot, akkor a súlyos betegek, illetve az áldozatok hozzátartozói a kormányt hibáztathatnák az elégtelen intézkedésekért.
    Szóval most ez a két ország mutatja meg, hogy mire számíthatunk…
    Neked nem tűnt fel ez az érdekesség az adatokban?

  41. Amikor a címet olvastam, arra gondoltam, hogy önkritikát gyakorolsz.
    Sajnos tévedtem. Még mindig ugyanazt mantrázzátok.
    Ideje lenne felfigyelni végre a valóságra is.

    De majd meglátjuk!

    Mindenesetre jó egészséget és 100%-os túlélési rátát kívánok az itt olvasóknak!

    Talán érdemes lenne otthonra mindenkinek egy-két levél Ivermectin-t tartani a fiókban. Google rákeresés: „fapinaradír” vagy valami ilyesmi, a dokik ismerik!
    Persze akinek az imakönyv is megfelel és a vakhit, az ne hallgasson másra.
    Rám főleg nem.

    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket (azoknak akik ezt tartják) és B.U.É.K. Éljétek túl egészségben!

    üdv
    Gerry

  42. 44. Hubab,

    Én is írtam arról már kb. két hete, hogy ez az omikron lehet, hogy sokkal gyengébb lesz, kiszorítja a deltát és utána szarunk rá, mint az influenzára.
    Szerintem ez még mindig benne van a pakliban és amire utaltál, az is efelé mutat.

    1-2 hét múlva már sokkal többet látunk majd pl nálunk az UK-ban, mert itt már több tízezres a fertőzésszám, amit az omikron okoz.

    De ha így is lesz és véget ér a covid járvány, sajnos attól még a gazdasági bajok, infláció, energiaválság, politikai válságok, élelmiszerek durva áremelkedése és hasonlók megmaradnak. Szerintem lassan, de megállíthatatlanul minden egyre rosszabb és rosszabb lesz. A lejtőn a világ – és benne Európa sem – már nem áll meg.

  43. .. itt már több tízezres a fertőzésszám NAPONTA, amit az omikron okoz.

    Az előbbi hsz-emnél nem működik a 15 perces korrigálási funkció, pedig kb. két perce küldtem el. (Ennél meg igen).

  44. Fapinaradír 🙂
    Ez jó.
    Azok a háziorvosok tuti ismerik,akik úgy leléptek pandémia idején hogy a gyógyszert is alig lehetett velük fel iratni Hippokrátész csóváló feje ellenére.

    Odatették az asszisztenst a telefon mellé,az meg már remegett az idegtől.

  45. Horváth Csongor neked valami szövegértelmezési problémád van?

    Behalok 😀 hol írtam, hogy bevetettek ellenünk egy biofegyvert, hol írtam, hogy az oltás biofegyver stb. blablabla, amire szépen magad adsz választ. Komolyan, ti itt még rendesen ketyegtek? 😀

  46. A tömegpszichózis – A pszichológiai kínzás 7 szabálya
    ● 1. Az elszigetelés (lockdown, karantén). – Az elzárás okozta monotonitás az élet értelemvesztését, apátiát okoz. Célja az egészséges lélek megtörése.
    ● 2. Az információ monopolizálása (az összes hivatalos média ugyanazt mondja). Az elzárás következtében a kínzott észlelési ingereit ellenőrizni lehet. Az alternatív híreket elzárják, cenzúrázzák.
    ● 3. Az áldozat kifárasztása. A szellemileg fáradt embert jobban lehet manipulálni, doktrinálni, agymosásnak kitenni. A pszichológia kimerültség a józan ész működését fékezi.
    ● 4. Fenyegetés (drákói büntetés, anyagi vagy egzisztenciális, akár egészségügyi). Célja a félelemben tartás. A félelem elől az ember párhuzamos világba menekül. Ha a valóság félelmet jelent, akkor ezzel nem akarunk szembenézni.
    ● 5. Időnként a terror feloldása / szigorítások enyhítése
    Az intézkedések lazítása fontos része a modern pszichológiai kínzásnak, mert ha minden remény teljesen elhal az emberben, akkor már nem tud azonosulni a manipulátor világával sem.
    Ha a zsarnokság elkövetője néha rendes is, akkor emocionális kapcsolatot is ki tudunk alakítani irányába. Ez a Stockholm szindróma.
    Ha az áldozat nem lát már semmi reményt, akkor fennáll a lehetősége, hogy teljes ellenállásba, netán ellentámadásba, lázadásba kezd.
    Ugyanakkor a lazítási intézkedésnek semmi logikája nem szabad, hogy legyen, hogy a szellemi zűrzavar megmaradjon, hogy az áldozat érezze az önkényességet, a kínzótól való függőséget.
    ● 6. A teljes önkény demonstrálása (A tüntetők brutális bántalmazása, házkutatás).
    Az autoritás, a nyers erőszak fontos, hogy az áldozat lássa, mi mindent megtehetünk. Mi azt csinálunk veletek, amit akarunk.
    A célja ennek, hogy a teljes megalázást el kell tűrni. A lázadókat könyörtelenül megbüntetni demonstratív céllal.
    ● 7. Triviális mozzanatok ismétlése. (A maszk hordása). Olyan cselekedetek rákényszerítése az áldozatra, aminek semmi értelme, logikája nincs.
    Célja, hogy aki hibás döntéseket követ, az ezt később még annál jobban meg fogja védeni, netán magának is szégyelli bevallani, hogy ennyire könnyen manipulálható. Ez a „Sunk Costa“ efektus.

    Az értelmes emberek vitafórumán az „értelmes emberek” birka módjára meg lettek vezetve.

  47. 50 -sasha:
    Röstellem magam, hogy meg tudtak vezetni. A problémám csak annyi, hogy nem tudom miben. Lennél oly szíves és felvilágosítanál?

  48. Ideje hogy minden kedves blogtársnak kivánjunk boldog, kellemes karácsonyt, egészséges, sikeres újesztendőt.
    Adná a fennvaló, hogy jövöre ilyenkor boldog felszabadult karácsonyunk lenne majd, és felhötlen, bizakodó igazi újévünk, és ez az egész sanyarú, nehéz három esztendő csak futó, rossz emlék maradjon mindenikünknél.

  49. 33 Balázs itt elolvashatod a hivatalos sztorit: manchestereveningnews.co.uk/news/uk-news/story-swedish-identical-twins-who-21591030
    2008-as a sztori, és valóban emberéletbe került nem sokkal később. Nem volt bennük drog.

    (Össze-vissza repkednek itt a linkek és témák, elméletek, de utána járni… kedvencem a napi sajtót irdatlanul linkelős blog kartárs.)

    50 sasha „LIKE” fuckin’ big like.

    OFFLINE

  50. sasha,

    Tehát akkor nincs is járvány, nem kell lockdown(fizikai kontaktusok csökkentése) és persze maszk sem. Mindez csak megvezetés és kínzás.

    Azért egy kis Mária Terézia féle járványkezelés alatt jobban meggondolnád, mit írkálnál össze.

    Mária Terézia alatt eljárás nélkül fejbe is lőhették az aktív járványtagadókat

    https://www.szabadeuropa.hu/a/maria-terezia-alatt-eljaras-nelkul-fejbe-is-lohettek-az-aktiv-jarvanytagadokat/31580372.html?fbclid=IwAR0kugYIFyDG68RO_ViLOvLom1AQA3fj9OAphn867Dpcfc9765XH22rsfBY

  51. 50.
    A sor szerintem még bővíthető is de ennél jobban nem tudtam volna megfogalmazni. A másik dolog pedig hogy a jelen helyzetben ez annyira mesteri összehangolást jelentene hogy a legtöbb ember számára ez felfoghatatlan lenne meg effektív a teljes világkép összeomlásával járna ha felfogná is, inkább maradna a biztonságos burokban még ha érzi is, hogy valami nincs rendben. Mindenki védi a befektetését legyen az bármi.

  52. 54 Gyarmathy mivel fenyegetsz te itt egy másik embert burkoltan? Agyonlövéssel?!

    Ember, te nomális vagy?!!

    Na, ez után tényleg lépek innen… ti nem vagytok normálisak, az is biztos.

  53. 52 – bálint:
    Jókívánságod után azon gondolkodtam, mit válaszoljak, és akkor valahonnan beugrott:
    Merry Christmas to all, in the early days of the sixth great extinction. Ez annyira frappáns, hogy nem szabad lefordítani.
    A tényleges jókívánságot majd 24.-én.

  54. Jelenleg a hiúságotok nem engedi még azt sem, hogy önvizsgálatot tartsatok, azt pedig végképp nem, hogy revideáljátok jelenlegi álláspontotokat.
    Hittetek a hatalomnak akkor amikor a legfontosabb lett volna kritikusnak maradni. Elbuktatok a vizsgán. Game over.

  55. 56 Jövőnk.
    Nem kell szívre venni, ezek csak szavak. Azért nem kell elhúzni. Ha 1 embernek segítesz hogy kinyíljon a szeme, akkor azért már megéri vállalni a támadó szavakat.

  56. 58 – sasha
    Ha egy magyar kimegy Dániába, akkor egyből ilyen értelmes lesz? Mert akkor megyünk mi is.

    😛

  57. Ha ezen az oldalon Gyarmathy burkoltan agyonlövéssel fenyegeti – fenyegetheti – meg sashát és a blog gazdája, nyelvnyújtogatós emojival még sashának szól be, akkor még ha az ő háza, az ő vára, én innen léptem.
    Nem szívemre vevés kérdése ez, hanem szimplán becsületbeli. Ez a jelenet élőben érdekesen alakult volna, az biztos.

    Sahsa tökéletesen foglalta össze azt, amit sokan gondolnak itt: megbukott a hely az élet vizsgáján. Hasonlattal élve, bukott étterembe nem járunk, se enni, se az étlapot nézegetni.

  58. Jövőnk,

    jujj de berezeltél. 🙂 Én csak megállapítottam egy tényt, mondjuk eddig sem a szövegértésedről voltál híres.

    Lépjél is – ezt is szokszor mondtad már, aztán mégis visszakerülsz valahogy, főleg ha ostobaságokat kell beszélni vagy fuckin big like-olni egy ostobaságot – azaz igazság, hogy a teféléd, meg a sasha félék már szinte az összes normális helyről ki vannak rúgva.

  59. Élőben nem lenne ekkora pofád… maradjunk ennyiben.

  60. 63.
    Na látod, ez is kiderült, hogy ki fenyegetőzik itt.
    Könnyen lehet, hogy meglepetés érne, maradjunk ennyiben.

  61. Maradjunk annyiban, hogy – idézlek – a teféléd pároslábbal száll bele a másikba focizás közben, és amikor a földön lábszártöréssel fekvő játékos mellé lép valaki, enyhén enerváltan, abba is beleállsz, neked áll feljebb és aztán ha pofán b@szna, még te sipákolnál, természetesen a pártatlan bírónak.

    Maradjunk ennyiben, gerinc az nem sok van a hozzád hasonlókban. Végeztem.

  62. Jövőnk !
    Az a gond ,hogy kicseszel egy csomó emberrel ,akik többek között miattad járnak ide.
    Eszembe nem jutna ide kattintani ,ha nem lenne Balázs,Bálint,Dajtás,Manga ,meg Te .
    Nyilván csak a régieket,meg kitartókat említettem…

  63. 61.
    Semmi meglepő nincs, mikor pánik meg félelem van akkor az értelem meg észérv megszűnik létezni, még a legértelmesebbje is a tömegek útjára lép. De az aki megértéssel rendelkezik akkor annak nem e felelőssége mégis azt megosztani, becsületbeli tényezőktől függetlenül, hogy hátha még 1-2 embert meg tud menteni attól hogy a süllyesztőbe kerüljön ? Vagy pedig jobb csöndben maradni s hagyni mindenkit úgy ahogy van sárba dugott fejjel ? Kár leállni személyes dolgoknál, mert itt sokkal nagyobb a tét mint becsületbeli ügyek.

  64. Sikerült Mária Terézián összeverekedni? 🙂

  65. 67. Buda

    +1

    Ezzel garantáltan nem vagy egyedül. (infos-t kihagytad)

  66. 42: András:
    Ezt nem gondolhatod komolyan! Egy burkolt népirtást végeznének vadonatúj, kipróbálatlan technológiákkal, s a legfontosabb kitétel, hogy jogilag rendben legyen a dolog, hogy kérjék a beleegyezésünket? Mi szükség lenne erre?? A halott ember semmit sem követel…

    S akkor tegyük fel, hogy tényleg így van, ebben az esetben miért halnak meg oltatlanok is és miért nem látjuk az oltottak haláltusáját? Ez is egy újabb zavarkeltés? De minek??

    Tudtad, hogy Magyarországon nem is olyan régen még TÉNYLEG KÖZTUDOTTAN MÉRGEZETT VÍZ folyt az ivóvízcsapokból, a magas arzéntartalom miatt több dél-alföldi és dél-dunántúli településen?! EU forrásokból sikerült kompenzálni, hogy mára ez a probléma ne legyen jelen, s hazánkban ne kelljen lajtoskocsiról vételezni sehol sem az ivóvizet. De ez nyilván nem győz meg és nem gátol meg abban, hogy tovább folytasd a mantrát, mert ezekkel az érvekkel nem tudtál meggyőzni, s nem kaptam választ arra, miért kell a vírus mellé az oltás, hogy működjön a „tervezett népirtás”.

    43: Hubab:
    Sztem. ez történt, ill. ez történik…
    Sokan és sokat nyitogatják mostanában Pandóra szelencéjét!

    44: Hubab, 46: Gyarmathy:
    Az omikronnal sztem. az a baj, hogy a jelenlegi laza/buta társadalmi hozzáállás és a párhuzamosan jelen lévő másik variánsok kölcsönhatásai miatt kijöhet belőle olyan mutáció, ami egy újabb betűkódot kapva félelmetesebb pandémiába kezdhet. Ha ez nem következik be, már most látszik, hogy nyert ügyünk van, nem hiába nyilatkozott így Karikó Katalin is. Ha mindenki és mindenhol maximálisan odafigyelne, biztosan így történne. De a valóságban nem elegendő magunkból kiindulni, tehát érdemes egy sokkal rosszabb forgatókönyvvel számolni, mert a „nagyonokos” emberek között a legrosszabb szcenárió várható (mindig és mindenben).

    49: Jövőnk:
    Jövőnk – 34. hozzászólás, idézem:
    „SARS-CoV-2 vírus génszekvenciájában lévő hasító helyek – értsd üres szakaszok. Ez egy üres biofegyver, ami vagy nem lett “feltöltve” – valószínűbb -, vagy menet közben random vagy nem random felszedi, amit kell. Nem új, van négy másik, plusz a SARS és a MERS, ahol erősen javallott a kezelési protokollt tanulmányozni, hogy a halálozási arány érthető legyen.”

    – Ezek után a 39. hozzászólásban feltett konkrét kérdésemre köszönöm szépen az adekvát és minden kíváncsiságomat kielégítő, lényegre fókuszáló, megtisztelő válaszodat! Akkor hát ennyire érdemes komolyan venni a mondandódat…

    40: Tiborbá:
    Igazad lett!

    50: sasha:
    A tömegpszichózis lélektanát és fázisait szépen felmondtad, gartulálok hozzá! 🙂
    Ugyanakkor nem értem, hogyan kapcsolódik ez az oltásokhoz?
    Ugyanezzel az erővel, sokkal inkább ide hozhatnád a hazai sajtót és politikát, ott legalább köztudottan van egy tényleges mögöttes cél, ill. célrendszer, bár a „nem birkák” ezt nem igazán érzékelik.
    Sajnos a feltett kérdésemre Tőled sem érkezett válasz, továbbra is magamba roskadva tanakodhatok, miért csatlakozzak hozzátok, ha egyszer nincs ész érv a meggyőzésemre…
    Üdv.: az egyik birka, csak meg ne forduljon a világ, mert még a fejedre piszkíthat (akár a birka, akár a világ, ahogyan jobban tetszik!:)

    52: Bálint:
    Köszönöm! Viszont Áldott Ünnepeket kívánok!

    54: Gyarmathy:
    Sasha soha nem fogja megérteni, miért így reagáltál (mint kiderült más sem)!
    Nem értik, hogy sajnos manpság a nagy emberek, akikre fel kellene nézni, szintúgy annyi agykapacitással rendelkeznek, mint a nép fiainak többsége, hiszen közülük valók… Így aztán nem csoda, hogy káosz alakul ki, de nem a tömegpszichózis elérése érdekében, hanem egyszerűen a butaság és az diszfunkcionáló intézkedéseik miatt. Akkor most azt elvárni, hogy mindezt az egyszeri ember átlássa és beleálljon, hát finoman szólva is durva elvárás, s akkor még fenyegetve is érzi magát az általad kiemelt puskagolyótól… szóval részedről ez nem volt elegáns!

    55: András:
    No a befektetéseid azok pont szépen elúsznak! Remélem MÁP PLUSZ-ban tartod a megtakarításaidat (jó kis állami kamattal)?!
    A bűnös ebben nem a covid, hanem az infláció, ami ellen OV folyamatosan küzd (vagy nem így van?). 🙂

    56: Jövőnk:
    Egyszer az egyik gyerek azt mondta a testvérének: Te, szerintem te normális vagy! Mire az: Tényleg? De én nem vagyok normális! – De, az vagy, tényleg az vagy! Vágta rá az idősebbik. Mire a kisebb sírva fakadt, és szaldt az anyjához: Ugye nyanya, én nem is vagyok normális! 🙂

    61-ben kifakadásodnak igazat adok, de ismét meg kell jegyeznem, hogy hiába született sasha x pontja, s hiába született több, mint 20 hozzászólás, nem vagytok előbbre az indoklásban. Kérdezek valamit, ami színtiszta biológia (mert ehhez értek), s nem a kérdésemre kapok választ, hanem egy teljesen más, a biológiai tények szempontjából filozófiai eszmefuttatást szántok a meggyőzésemre. Hát ez így nem megy, bármekkora birkának is tartatok! :-))
    Érted: Megkérdezem, hogy milyen színű a pólód, s miért ezt a színt választottad, erre azt a választ kapom, hogy ettél már túrós fagylaltot?

    62-65:
    A többi már tényleg rangon aluli, ilyesmibe én sem élőben, sem online nem mennék bele. Vagy most csúfolódni is fogtok? Mert akkor egy nyelvkitolással én is beszállhatok. Csak még nem tudom kire öltsem ki…

    67: Buda és Károly81:
    Jövőnknek -én úgy tudom- van saját honlapja is! Nem kell ezen a szégyenletes oldalon kutakodnotok, ha csak ez a vágyatok…

    68: András:
    Akkor a nagy szavak után ideje a tettek mezejére lépned!
    Fentebb feltettem egy konkrét kérdést, amire nem kaptam választ.
    De most aztán nehogy azzal gyere, hogy nem értesz a biológiához!

    69: Tia:
    Tudhatnád, hogy a férfiak már csak ilyenek.
    Bekerült egy nő a képletbe és máris verekednek… 🙂
    ———————————————
    Mindenesetre az szuper, hogy a hozzászólások nagy többsége hozza a poszt témáját.

  67. 22. Gyarmathy

    Tartózkodási helyedből kifolyólag is feltételezem azt, hogy beszélsz angolul.
    Hozzászólásod tartalmaz egy YouTube linket, tedd meg azt légyszíves, hogy olvasgatsz a videó alatt található hozzászólásokból, hogy megértsd azt, hogy pontosan mi a bajuk az “oltástagadó”, “összeesküvés-elméletes”, “laposföldhívő” -végtelenségig lehetne sorolni az aggatott jelzőket- embereknek világszerte.

    Mert ahogy itt neked sem, sokan másoknak sem tűnik fel, hogy itt miről is beszélnek egyes “oltástagadó” fórumtársak.
    Semmi másról, mint a vírust eszközként felhasználó, annak árnyékában kommunista módszerekkel épülő “kovidterrorról”, “kovidfasizmusról”.

    És most el lehet gondolkodni annak aki még nem tette, hogy milyen célból hozhatták létre e vírust, és mire is használják fel.
    (Azokkal a médiáknak a segítségével, ahonnan oly szorgalmasan linkelgetsz.)

    Ha még nem tűnt volna sokaknak fel, a valóság és a “konteó” között, mindössze fél év a külömbség.

    Mindenkinek szeretettel ajánlom Gyarmathy által linkelt videó alatti hozzászólások olvasását, akik egy pici hajlandóságot is éreznek az “ellentábor” szemléletének megértésére.

  68. 71.
    Hogy fizikailag népírtás vagy sem, azt nem tudhatom s ha tudnám akkor nem mondhatnám el. De hogy az emberek milyen lelkülettel mennek bele önként, s az egész dolog milyen irányba halad, meg milyen hatással van az emberek lelki állapotára, azt tisztán látom. A számok, statisztikák azok a megtévesztésre jók.
    Befektetést meg annak védését úgy értem mint a lelkülettel való azonosulást meg ellentmondás nem tűrése ( ~kognitív disszonancia ), egy elképzelésbe való befektetés, lelki oltás felvétele, utána pedig ennek fizikai megnyilvánulása a fizikai oltás felvétele és továbbiak felvételére való vágyakozás.

  69. Szerintem nem népirtás folyik, ez mindössze a pénzről szól, minél több embernek eladni az oltásokat, lehetőleg függővé kell tenni őket, s az x. oltás után, ha nem kapja meg az aktuális adagot, majd szépen felfordul. A másik „haszna” a dolognak, hogy eladósodnak az országok, s majd fillérekért fel lehet vásárolni a megmaradt valódi értékeiket. Azt is el tudom képzelni, hogy a most „ingyenes” vakcinát, később csak jó áron lehet majd megkapni, mert az állam már nem tudja finanszírozni a költségeit.

  70. 63, Jövőnk.

    Vegyél vissza, itt ezen a fórumon magánember vagy. Nem „szolgálatban”!

    Miért nem szervezel nyílt napot. Hogy lássanak az emberek. Hogy tudják meg, ki vagy és milyen fontos dolgok érdekelnek.

    Elvihetnéd őket pár szovjet bunkerbe, lérakos vezetési pontra, megmutogatnád nekik a Bars-troposzférikus antennák maradványait. Kilövőállások sokszögű betontalpazatát. Egy egész ország megdöbbene attól a rendszertől amit itt tartottak élesben a szovjetek.

    Meg sok olyan végítélet dologról beszélnél nekik, ami itt volt ebben agresszor szocialista blokkban, amiben gyerekként éltünk!

    Amiből mi csak annyit tudtunk, hogy apámat tartalékos volta miatt folyton behívták, (egyszer nagyon akkor anyám nagyon sírt) míg anyámat a polgárvédelmi gyakorlatokra. Onnan ő, ijedt arccal buszozott haza.
    Debrecen határában bömböltek a harckocsik, hangrobbanásokkal szórakoztak a város fölött a pilóták, a környező erdőkből óriási hat-és nyolckerekű teherautók jöttek ki. A vasúton mindig estefelé hoztak-vittek ponyvával letakart hadieszközöket.
    Nem sok híjja volt akkoriban a harmadik világháborúnak.

  71. Mindenkinél van egy pont, amikor „kiesik az önkontrollból”. Nyilván fejbe lövetéssel nem illik példálózni, de ami a hivatkozást illeti, valós volt akkoriban.
    Az, meg hogy idáig fajulnak a dolgok, a folyamatos hazudozásnak köszönhető. Nehéz megitélni kiknek mik az érdekei bizonyos területen. Van aki a ranglétrán kúszik felfelé, van azonban olyan is, aki az egyébként már kialakított egzisztenciáját félti.
    Amúgy mind egy kutya, csak az egyik nem akar veszteni, a másik meg nyerni akar… A többit rádbízom, hogy ki mire hajlandó.

  72. 70. Karoly81: Köszi. Fizetségül: https://www.cebina.eu/cebina10122021

    Saját tapasztalataim alapján csak megerősíteni tudom a cebina eredményeit. Oltott, oltatlan, senki nem kapta el, aki napi kétszer fújta.

    Akik megkapták, oltatlanok, és utána kezdték fújni napi 3x, egyéb kezeléssel egyetemben 3. napra talpra álltak. Öregek, fiatalok, mindegy.

    Boldog karácsonyt.

  73. 71.
    Ja meg tudományos válasszal nem tudok segíteni, ha összeesküvés elméletet vártál, akkor azok is lehet félrevezetnek s a figyelmet terelik el, a többi lehetséges válasz pedig könnyen cáfolható hivatalos számokkal meg tudósok véleményeivel, úgyhogy inkább magadra hagylak egy kérdéssel amire nem kell válaszolnod, hogy: Miben bízol jobban, abban amit eléd tárnak és akarnak hogy láss, vagy pedig a saját megértéseidben s megérzéseidben ?

  74. 70. ,77.
    Bocsánat fiuk .
    Nem hagytam ki senkit ! A …-ba mindenki bele tartozik ,aki oda tartozónak érzi magát .

  75. Megkaptam már, hogy tévút magamból és a környezetemből kiindulni, de ha nem baj akkor mégis ennek hiszek. A mostani megbetegedések nálunk sehol nincsenek a tavalyihoz képest súlyosságban, gyenge nátha szinten voltak oltottnál-oltatlannál egyaránt. Ezzel nem állítom hogy nem lehet belehalni, de érdemes elgondolkodni pár lehetőségen:
    1: Az oltás működik, legalább annyira, hogy a veszélyeztetettek nem halnak bele a fertőzésbe. Tök jó hogy elérhető, szívesen finanszírozom a TB járulékomból ha valaki úgy érzi magát biztonságban, hogy 3 havonta oltat, én meg had döntsem el, hogy veszélyeztetve érzem magam, vagy nem. Nincs szükség az óvodás szintű demagógiára felelősségvállalásról meg intelligencia szintről, különösen nem olyanoktól, akik nyilvános fórumon kívánják mások halálát, majd ha bekövetkezik, nem felejtenek el tapsolni hozzá. Ugye nem kell neveket sorolnom? 🙂
    2: Mostanra körülbelül mindenki átesett a fertőzésen. Lehet, hogy az érzékenyebbek meghaltak, vagy már felvették az oltást, a többiek együtt tudnak élni a vírussal, mint az influenzával.
    3: Az új mutációk egyre kisebb mortalitásúak. A fenti három lehetőség tetszőleges kombinációja is játszik. 🙂

    Nos, ezek tükrében nem azon kéne inkább gondolkozni, hogy hogyan másszunk ki a generált gazdasági szarviharból, hogy ne haljon éhen három millió ember a vírus 30.000 áldozata mellé, ahelyett hogy ugyanazokat a blőd köröket futjuk újra és újra? Kicsit tán produktívabb lenne. Van téma dögivel, lehet válogatni, oktatás(utólag is gratulálok Csongor kiállításához, példaértékű), egészségügy, rendvédelem, meg igazából a komplett közszféra haldoklik, a kisvállalkozók már tavaly kiestek. Aki ezek után még mindig lezárásokat akar, az egészen egyszerűen elmebeteg.

  76. 78: András:
    Abban, amit megtanultam.
    Köszönöm, a választ lényegében megkaptam!
    Nincs egyetlen épeszű érv, ami miatt ki kellene dobnom azt a sok ismeretet, amelynek a megszerzéséért és megértéséért oly sokat küzdöttem az életem során.
    ———————————————————
    Most jön pár jampec, és azt várja, hogy kizárólag azért, mert sokan „úgy gondolják” csatlakozzak hozzájuk és dobjam ki, amit 40 év munkájával megszereztem. Ha nem teszem, egyszerűen lebirkáznak, lehülyéznek (mert más is, mer más doktor is azt mondja)… Hát ez nem ilyen egyszerű! De nem ám! Nyilván, akinek nincs mit „feláldoznia”, az sokkal könnyebben csatlakozik bármelyik táborhoz. Ha arról kéne döntenem, milyen márkájú és milyen stílusú bútorral rendezzem be a nappalit, elképzelhető, hogy én is könnyen besorolnék egy jól hangzó irányzathoz, mert halvány lila dunsztom nincs a lakberendezésről… De azt nem hiszem, hogy lehülyézném azokat, akik kifejezett céllal és tapasztalattal választanak megfelelő színeket a bútoraiknak (nem lenne hozzá sem pofám, sem bátorságom!).

    80: Pride:
    A 2. és a 3. pont sajnos nem feltétlenül állja meg a helyét!

  77. Figyelmeztetés.
    Kezd nagyon elkurvulni a vita stílusa. Innentől kezdve, ha egy hozzászólás nem üti meg az elvárt szintet, figyelmeztetés nélkül törlöm.

  78. https://444.hu/2019/05/04/kapzsi-uzletemberek-okoztak-legalabb-200-ezer-amerikai-halalat

    Ezt a cikket ajánlom mindenkinek, de legfőképp azoknak akik még mindig hisznek a gyógyszergyártó cégek jó szándékaiban…Ideje elgondolkozni azon, hogyha erre képesek voltak, akkor vajon a jelen helyzetben érdemes bízni bennük? Részemről a válasz egyértelmű: NEM.

    Onnan jutott eszembe, hogy most készült egy sorozat is az egész story-ról…Dopesick a címe.

  79. Elszomoritó olvasni a sok egymásnak feszülő, eldurvulásba hajló hozzászólást itt ezen a szinte családias blogon. A virustéma rendkivül élesen hasitott bele valamennyiünk megszokott életébe, azokéba is, akik közvetlenül nem estek ugyan bele, végtelen szerencséjükre, de szenvednek ebben a felfordult, bizonytalan világban.Világos, hogy valamennyiünk idegeit kikezdte az állandó stressz, az újabb és újabb variánsok szakadatlan megjelenése, akkor, mikor az emberek már-már fellélegeznének az elözö után, és mindenki belefáradt már. Egy dologot tartanánk szem elött, éspedig azt, hogy senki biztosat, véglegeset ezen nyomorult, soha nem tapasztalt virussal szemben nemigen tud, az EÜ, A TUDÓSGÁRDA, A KUTATÓK, MINDENKI VALAHOGY VAKTÁBAN TAPOGATÓDZIK körülötte, csak nem mindenik vallja be.
    Nem csoda, hogyn frusztráltak, idegesek vagyunk, de igyekeznénk mindenképpen nem elrontani a kapcsolatot ezen kis blogtársaságban, főleg nem olyasmi okán, amelyben nem lehetünk biztosak, mert még a szakértök is csak tapogatódznak.
    2019 decembere volt az utolsó békebeli boldog ünnepi hónap, próbáljuk visszaidézni, legalább igy, egymás között ama régi idők hangulatát, legalább a közelgő ünnepek idejére, reménykedve abban, hogy az újesztendő jobb lesz.
    Ha itt is elromlik a hangulat, ha itt, ezen a kis társadalmi oázisban is marjuk egymást, akkor tényleg vége a világnak.

  80. Jovonk szerintem kifejthetnéd a honlapodon a vírussal kapcsolatos nézeteidet, látom már frissítettél valamit rajta ma de nem látok új tartalmat.Én érdekesnek találom a nézetedet és amúgy nincs időm külföldi oldalakat olvasgatni és belemélyedni a dologba ezért egy jó nézőpont leírás jól jönne a véleményedről.

    Sasha a tömegpszichózis egy dolog.Nem hinném hogy ez lenne a háttérhatalom célja hogy tömegpszichózisba vigye az embereket.Aki szarik rá az ugyis szarik (pl most is látom hogy sok ember közel megy egymáshoz beszélés közben,a giroszos veszi el a pénzem és fogja meg a pitát ugyanazzal a kézzel,)Az emberek többsége szarik a vírusra (sajnos ) ezeket nem tömegpszichózisold meg.A tömegpszihózis egy duma de már nem működik úgy ahogy azt leírta régen valaki.Úgyanúgy nem működik mint az MLM biznisz.Régen még nem volt net az MLM-es szarokat el lehetett adni mindeninek mert tudatlanok voltak az emberek.De ma már nem veszi meg mari néni sem a csoda aloe verát mert tudja hogy az nem annyira csoda.A tömegpszichózis sem működik már.Lehet a 90-es évek információszegény világában működött , ma nem.
    Amúgy meg az sem lenne jobb ha mindenki utazgatna a világban mert gyorsítanánk az energiahordozók elfogyását.Itt nem arról van szó hogy XY berlinbe menne repülővel karácsonyozni hanem +többszázmillió ember repkedne , utazna nyaralna a föld másik végén.

    83.A profit az profit ebben nem szentek a gyógyszergyárak sem ez igaz.Valakinek lehet nagy pénze volt benne.Meg a gyógyszergyár is multi és nincs ember aki odament volna a nagyfőnökhöz hogy ez a gyógyszer káros tiltsuk be.Hó végén ott van a fizetés és leszarja hogy mi van.Dolgoztam egy multinál a bejövőáru oldalon a raklap alatt a görgők kis szar műanyagból voltak és szarrá voltak töredezve,nem gurult rajta az anyag.5 évig egy managert sem érdeket úgy ment az anyag (ugye ott a fizu a számlán és leszarom) 5 év után cserélték le masszív fémgörgőkre .

    Gyááá amúgy meg ezek az összeveszések,mindenki összeveszik mindenkivel,nekem vicces 😀

  81. 82. Tibor bá,

    Sajnálom, hogy személyeskedésbe süllyedtem megint, de sajnos nem tudtam szó nélkül nézni a hülyeség tobzódását és a gúnyolódást.

    72. Gyurma,

    „És most el lehet gondolkodni annak aki még nem tette, hogy milyen célból hozhatták létre e vírust, és mire is használják fel.”

    Próbálsz rendet és célt látni az egyre nagyobb káoszban? Szándékosan létrehozták és felhasználják valamire? Kik? A korábbi századokban a fertőző betegségeket, járványokat kik hozták létre?
    És mire megyünk ezekkel a csavaros elméletekkel?
    Az nem lehet, hogy csak káosz van?
    Kovid zsarnokság: Ha te kapnád a kezedbe egy nagyobb ország kormányzását, mit tennél a jelenlegi helyzetben?

  82. 83 – sasha:
    Ez semmit se bizonyít. Mindenütt, mindenben van rossz, kellemetlen, hamis, stb. Ha találkozol egy zsebre dolgozó mentőssel, nem jelenti azt, hogy nem mentenek. Ha találkozol egy harácsoló orvossal, nem jelenti azt, hogy nem gyógyítanak. Ha összefutsz egy gyilkos rendőrrel, nem jelenti azt, hogy nem védenek meg a bűnözőktől. Ha találkozol egy szélhámos gyógyszergyárral, nem jelenti azt, hogy minden gyógyszer ártalmas.

  83. 83: sasha:
    Ennyi erővel kizárólag saját magad termelte élelmiszert fogyassz (ennek még lenne is értelme), mert az élelmiszer-lobby ennél sokkal durvább dolgokat is véghez vitt már pl. az adalékanyagokkal, térfogatnövelőkkel és egyéb mesterséges lónyálakkal.
    Egyébként meg annak, aki ezt a szert fájdalomcsillapítóként magához vette, csak gratulálni tudok, bár az kétségtelen és felháborító, hogy lassan már csak ilyen orvosokra tudjuk bízni az életünket…
    ————————————————————-
    Jut eszembe! Az 5G-vel kapcsolatban nagy a csend… Azzal már nem lehet aktiválni a vírus vagy az oltás „részecskéit”? 🙂

  84. -„Egyébként meg annak, aki ezt a szert fájdalomcsillapítóként magához vette, csak gratulálni tudok, bár az kétségtelen és felháborító, hogy lassan már csak ilyen orvosokra tudjuk bízni az életünket…”
    -„lassan már csak ilyen orvosokra tudjuk bízni az életünket…”

  85. Akkora a káosz hogy Davos-t elhalasztották júniusra mert omikron.
    Német kölykök pedig pfizer helyett modernát kaptak tök véletlenül.

  86. Értem. Ti így látjátok, én máshogy, nekem továbbra sincs bizodalmam a gyógyszeripar felé, hozzáteszem, covid előtt sem volt.

    Pár év és kiderül kinek volt igaza. Már maga az a tény nem kicsit gyanús, hogy egyik oldalon a gyógyszeripar és a tömegmédia állnak kézen fogva…

    Szerintem, ha pl. 10 évvel ezelőtt valaki felvázolt volna nektek egy ilyen „scifi” történetet ami arról szólt volna ami most 2020 elejétől zajlik…Erős a meggyőződésem, hogy sokatok álláspontja teljesen más lett volna mint ami most. Szerintem egyszerűen hiszterizált titeket és rettegésben tart a tömegmédia.

  87. 91: sasha:
    Lehet, hogy te még meg sem születtél (itt a weblapon biztosan nem), amikor mi már ezekről beszélgettünk! 🙂

    A gyógyszerlobby és a tömeghisztéria eddig is működött, s ezután is fog. Mi változott most meg?

    Engem speciel nem érdekel sem a gyógyszerlobby, sem a tömegmédia! Ha szükségem van valamire, beszerzem vagy helyettesítem… Engem egyedül az hiszterizál, hogy minimális biológiai alapismeretek nélkül dobálóztok vadabbnál-vadabb teóriákkal. A legelejétől állítom és most is fenntartom, hogy luftot rúgtok, amikor a covidot közvetlenül a háttérhatalommal kötitek össze. Romboltok, amikor védőintézkedéseket sepertek az asztal alá, amikor tényszerű és működő dolgokat állítotok be kamunak és feleslegesnek.
    Ha nincs igazam, akkor valójában mi történt Kóbor Jánossal, Csollány Szilveszterrel, és a többi ismert, vírustagadó emberrel, ki vagy mi okozta és legfőképpen miért az ő halálukat/súlyos betegségüket?? Talán csak nem énmiattam (és az oltást elfogadó sokmillió ember miatt) kell/ett hősként meghalniuk?!

    Egyszerűbbnek, kézenfekvőbbnek és logikusabbnak tűnik számomra (s ez igaz az összes hasonlóan járt ismert belföldi és külföldi példára is), hogy feleslegesen kockáztattak, és ezért súlyos árat fizettek. Ha ezt valaki úgy definiálja, hogy kvázi hülyék voltak, nem érzem úgy, hogy messze járna az igazságtól…

    Nekem és a környezetemnek az oltás eddig nem okozott problémát, a két év alatt távozott két városnyi ember pedig statisztikailag valóban nem sok arányában, de mégis jópáran hiányoznak közülük, akik akaratuk ellenére kényszerültek elmenni, s volt bármilyen kapcsolatom velük.

    A jövő valóban sokmindent meg fog mutatni, de nem érzem nagyobb kockázatnak a nem kötelező oltás esetleges hosszabb távú mellékhatásait, mint a posztkovid szindrómák és tünetek már bizonyítottan létező sokaságát!
    Jó egészséget kívánok!

  88. „A gyógyszerlobby és a tömeghisztéria eddig is működött, s ezután is fog. Mi változott most meg?”

    Pontosítsunk, gyógyszeriparról és a tömegmédiáról írtam, amit hiszterizál titeket. Nem változott semmi, mindössze csak az, hogy feltétel nélkül elhisztek mindent amit állítanak.

    „Engem egyedül az hiszterizál, hogy minimális biológiai alapismeretek nélkül dobálóztok vadabbnál-vadabb teóriákkal.”

    Ne mosd össze a oltáschip, lapos föld és gyíkember hívőket az oltásszkeptikusokkal. Bár ez egy közkedvelt módszeretek.

    „luftot rúgtok, amikor a covidot közvetlenül a háttérhatalommal kötitek össze.”

    Azért érdekes, hogy a covid által haladunk olyan irányba amiről ti már réges rég beszélgettetek…Szabadságjogok megnyirbálása, kontroll, stb. Csak aztán amikor kellett volna, akkor nem ismertétek fel. Most pedig bólogattok mindenre amit elétek raknak. Tehát a luftot ti rúgtátok, nagyobbat nem is lehetett volna.

    „Romboltok, amikor védőintézkedéseket sepertek az asztal alá, amikor tényszerű és működő dolgokat állítotok be kamunak és feleslegesnek.”

    Erre csak annyit mondok, hogy svéd járványkezelési modell a hisztéria helyett. Felnőttként kellett volna kezelni a társadalmat. Továbbá lezárások és hisztériakeltés helyett az egészséges életmód, ásványi anyagok, vitaminok fontosságát propagálni.
    Amennyiben a működő dolgok alatt a vakcinákat (is) érted, akkor miért tartunk ugyanott mint 1 éve vakcina nélkül? Ja, persze, nyilván az oltatlanok miatt 😀

    „Ha nincs igazam, akkor valójában mi történt Kóbor Jánossal, Csollány Szilveszterrel, és a többi ismert, vírustagadó emberrel, ki vagy mi okozta és legfőképpen miért az ő halálukat/súlyos betegségüket??”

    Csollány 1 Janssen-nel be volt oltva. Ezt Dr. Letoha Tamás kutató orvos írta, aki kapcsolatba van azokkal akik őt kezelik. Forrás:

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=3020683388243374&set=pcb.3020681154910264

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=3020683478243365&set=pcb.3020681154910264

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=3020683444910035&set=pcb.3020681154910264

    Belemehetünk, de egyelőre én sem tudom bebizonyítani, hogy biztosan így volt, de te sem az ellenkezőjét. Az minden esetre sokat mondó, hogy eddig nem bizonyították be az ellenkezőjét, pedig megtehették volna.

    Kóbor János 78 évesen halt meg. Ugye hallottál már olyanról, hogy valaki ilyen életkorban távozik?

    Miért nem beszélünk azokról akiknek az oltások mellékhatása miatt károsult az egészsége vagy halt meg? Azért, mert el van tusolva, egyszerűen a média nem hozza le.

    Vagy miért nem beszélünk azokról az 5 év alatti gyerekekről akiken éppen most kísérletezik a pfizer?

    Vagy miért nem beszélünk erről? https://www.theguardian.com/world/2007/jun/05/health.healthandwellbeing1

    Ez semmit se bizonyít, majd ha lesz jogerős bírói ítélet, azt linkeld be, de az is csak azt fogja bizonyítani, hogy a tesztelés nem rizikó mentes.

  89. 92: sasha:
    Értem. Én kérek elnézést!

  90. Meg kell nézni az erősen oltott országok (mi nem tartozunk közéjük) statisztikáit a járvány elejétől napjainkig.
    Aki nem látja, hogy a fertőzöttekre vetített halálos áldozatok számában micsoda visszaesés van a korábbi hullámokhoz képest, az vak.

  91. 95.
    Megnéztem, a számok azok valamiket mutatnak. Mennek felfele az esetek számai rendesen pár oltott helyen, más helyeken nem annyira, nem tudom mi okozza a nagy különbségeket. A halálozás alacsony mindenhol, talán függ a kezelési módszerektől is, azok is fejlődhettek menet közben, meg talán az emberek is időben jelentkeznek ellenőrzésre. Ha át vannak oltva s védettek + még a halálozás is alacsony, akkor mi a probléma mégis hogy nem akar működni, csak félnek továbbra is. Romániában oltakozás alig van, mégis mintha el lenne tűnve a betegség, pedig pár hónapja mekkora cirkusz volt hogy európa szégyene, mert nem oltakozik. Mind itt európát eszi a fene pedig oltanak reggeltől estig.

  92. Az összeesküvés-elmélet hívőket (röviden újítás-ellenzők) valaha sikerül mesterséges rajintelligenciával felruházni, hogy ne féljenek a világváltozástól ?

    Ezáltal talán kreatívabbak is lehetnének egy közös szoftverplatformon keresztül és így némileg mérséklődnének az emberiséget sújtó kollektív tudattalan félelmei.

  93. „Ez semmit se bizonyít, majd ha lesz jogerős bírói ítélet, azt linkeld be, de az is csak azt fogja bizonyítani, hogy a tesztelés nem rizikó mentes.”

    #https://www.theguardian.com/world/2011/aug/11/pfizer-nigeria-meningitis-drug-compensation

    Itt nem egy sima tesztelésről van szó, hanem illegális tesztelésről, a helyi szabályozó hatóságok jóváhagyása nélkül!

    Jó reggelt!

  94. 102 – sasha:
    Feltételezem, hogy amit belinkelsz azt érted:
    „A Pfizer spokesman in New York, Bryant Haskins, said in a statement that the drug was administered in accordance with Nigerian law.

    “These allegations against Pfizer, which are not new, are highly inflammatory and not based on all the facts. We continue to maintain, in the strongest terms, that the Nigerian government was fully informed in advance of the clinical trial; that the trial was conducted appropriately, ethically and with the best interests of patients in mind; and that it helped save lives,” he said.

    Pfizer has previously said that it obtained “verbal consent” from the parents of the affected children, and that the drugs were administered in a way that was “sound from medical, scientific, regulatory and ethical standpoints”.”

    Nos, ennek fényében abszolút korrekt, amit írtam. Ez egy polgári per, várjuk meg a bíró jogerős döntését.
    Különben ne pimaszkodj, mert töröllek.

  95. Valószínű most leszek kirúgva.

    101

    Újítás ellenzők
    raj intelligencia

    ..mondja egy obi bunker építő?

    Te mitől félsz,és miért?Csak nem a szép új világtól?

    Nyújtsd a kezed az újítók felé,de ne reklámozd az analóg agyúaknak.

  96. 105 – ötlet::
    A hír forrása as Daily Mail. A hírportálról: „… It has also been noted for its unreliability and widely criticised for its printing of sensationalist and inaccurate scare stories of science and medical research”
    Javaslom, mielőtt belinkelsz valamit,győződj meg a megbízhatóságáról.

  97. Tibor bá’
    Friend or Foe

    Two preliminary efforts associated with the Friend or Foe program have made critical advances in SARS-CoV-2 detection.

    A preliminary effort at the University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC), tasked with developing systems to detect pathogenic bacteria quickly, shifted to target COVID-19. Leveraging digital design and rapid prototyping on production manufacturing systems, the team demonstrated a point-of-care assay and system that requires only a smartphone to collect and process diagnostic images. The UIUC performer detected SARS-CoV-2 from nasal swab samples in 30 minutes, and developed test cartridges that can quickly scale up to hundreds of thousands of tests.

    Researchers at Stanford University are developing biosensors that can quickly spot an attack on a cell membrane – the first step of CoVID-19 (or any) infection. The team is using the platform to identify mechanisms to inhibit CoVID-19 membrane attack; the technology can be readily multiplexed enabling fast high-throughput drug screens.

    https://www.darpa.mil/work-with-us/covid-19

    – bioszenzor-

    A Daily Mail ellenséges lenne?

    Nincs időm veled foglalkozni.

  98. #https://www.justice.gov/opa/pr/justice-department-announces-largest-health-care-fraud-settlement-its-history

    Hm…ez a Pfizer olyan cuki, erkölcsileg teljesen megkérdőjelezhetetlen vállalat. Biztosan kizárólag a közjó érdekében cselekednek és még véletlenül sem kizárólag a pénz motiválja őket évtizedek óta.

    Most is éppen kísérleteket folytatnak 6 hónap – 5 év közötti gyerekeken.

    Nem baj, ha van/lesz egy pár(ezer, tízezer, százezer, ki tudja mennyi) halott a mellékhatások miatt, nevezzük járulékos veszteségnek, úgyis van miből kifizetni majd a büntetést. Vagy várjunk csak…Hiszen most nem is lesz semmilyen büntetés, mert ők nem vállalnak felelősséget a vakcináikért. Ügyes…

    Megdöbbentő, hogy értelmes emberek továbbra is bekajálják amit a gyógyszeripar a tömegmédiával kézen fogva össze-vissza hazudozik.

  99. 96 András
    Miről beszélsz?
    Nézd már meg jobban, hogy állnak a halálozási számok a fertőzési számokhoz viszonyítva az erősen oltott, és az alacsony oltottságú országokban.
    A magas oltottságúaknál a halálos áldozatok száma sokkal alacsonyabb a korábbi hullámokénál annak ellenére, hogy magasabb a fertőzésszám, az alacsony oltottságúaknál viszont a halálozási görbe jóval magasabb, mint a korábbiaknál.
    Hát ez a lényeg, de erre nem akartok figyelni, csak a negatív hírekre…
    Jók között:
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/
    Vagy Gibraltár, ahol augusztus eleje óta van összesen 6 halott…
    A rosszak:
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/

  100. Köszönöm Tibor bá.

    Akkor magamba még eldünnyögöm a DARPA kommunikációs főnökének cáfolatát az egyensúly végett.

    „The Profusa hydrogel is inert, does not have any electrical components, and is of similar material to a contact lens or corneal implant.” ”

    A Profusa hidrogél inert, nem tartalmaz elektromos alkatrészeket, és hasonló anyagból készül, mint egy kontaktlencse vagy szaruhártya-implantátum.”

    Tehát egy inert bőr alá.

    Nem krokodil ,nyaligátor ! , és most szégyellje magát az Index.

  101. 109. Azzal ugye tisztában vagyunk, hogy a covid halálozási statisztikákat minden ország más-más módszertannal számolja?

    Pl. Magyarországon mindenki covid halott, aki bármikor is átesett a betegségen. Pontosabban néha még azt is beleszámolják, aki nem. Nézzük csak ezt a video-t: https://t.me/jozsibacsihu/103

    Tehát akkor lenne értelme covid halálozási statisztikákról beszélni, ha mindenhol ugyanazzal a módszertannal számolnának.

    Ameddig ez nem valósul meg, addig teljesen felesleges összehasonlítani a számokat.

  102. 111 sasha
    Ezért nem egymáshoz hasonlítgatom őket, hanem ugyanazon ország korábbi hullámaiból nyert adatokhoz, a tendencia a lényeg.
    Ez többet mond, mint a puszta számok…

  103. 112.hubab: A Mikulás tartsa meg végtelen türelmed! Gondolom majd jön a nyafogás hogy a számokat akkor sem érdemes figyelni, mert hazudnak. 🙂
    Továbbra is fogadd őszinte elismerésem! Bár ez a Blog a lánglelkű ellenállók fontos szócsöve lett, igen becsülendő a kitartásod a ráció mellett!

  104. 112. Hubab,

    A mai UK halálozás kicsit kiugró, de ez így van minden kedden, mivel valami walesi idősotthonokban az elmúlt egy hétben elhunytak adatait csak ezen a napon vezetnek be a statisztikába.
    Az elmúlt hét nap alapján a napi halálozási átlag 112.
    Ha két hét múlva ez nem megy 300 fölé (vagy nem sokkal), akkor szerintem kijelenthetjük, hogy egy erősebb influenza járványhoz hasonló, tehát legyengült covid nyavajával van dolgunk az omikron esetében.

  105. 113 – Csont:
    Hagyom, minden tagadó akkora hülyét csinálhat magából, amekkorát akar. Legtöbbször szórakoztató.

  106. 109. hubab
    Arra nekem olyan sok időm nincs hogy éppen olyan részletesen kielemezzem, de akkor a példákból kiindulva ha jól értelmezem:
    több oltás=többen elkapják de aránylag kevesebben halnak meg
    kevesebb oltás=kevesebben kapják el de aránylag többen halnak meg
    Nézhetjük a számokat reggeltől estig s aztán jókat beszélgethetünk róla, de amit tisztán látok az hogy a számok nőnek a beoltott országokban (is) hasonlóképpen vagy jobban. A halálozás az nem változik, az talán inkább országfüggő. Még jó hogy nem vettem be azt a mesét hogy oltassam be magamat hogy másokat védjek, most nézhetném hogy mindenki mégis elkapja s én is ottan jól beoltatva reggeltől estig híreket olvasgatnék s statisztikákat elemezgetnék.

  107. 116. András
    Aki felvette az oltást és hisz benne, annak óriási presztízsveszteség beismerni esetleges tévedését. Visszacsinálni nem tudja, foggal-körömmel védenie kell a mundér becsületét.. Nálunk még fennállhat a lehetőség, hogy megtérünk, megbánjuk bűneinket, majd bizonyságot teszünk hitünkről az oltásban. Ha egyáltalán lenne közöttünk ilyen erényes. Hiszen a magunkfajta csak tagad makacsul ahelyett, hogy élne az oltás általi üdvözülés lehetőségével.

  108. 113 Csont
    Van ennek előélete!
    Mikor kezdő voltam első munkahelyemen, egy fiatal munkatársnő megkért, hogy segítsek neki megoldani pár matematika feladatot, amit az esti gimnáziumban kapott, mert fogalma sincs, hogy álljon neki.
    Volt még egy kolléga, aki szintén beszállt ebbe.
    Semmi idő alatt kiderült, hogy a leányzónak olyan alapvető hiányosságai vannak matematikából, hogy azt sem értette, ha kérdeztünk valamit.
    A kolléga egy idő után idegrohamokat kapott, megtaposta a sapkáját, és azt mondta, feladja, ezt ő nem bírja idegekkel.
    Én meg szépen visszamentem a nebulóval Ádám-Éváig, felépítettem alapjaitól, és a végén átlökdöstem az érettségin is.
    Puszta sportból, mielőtt valaki rosszra gondolna… 🙂
    Tudom, itt a helyzet még reménytelenebb… 🙂

  109. 116 András
    Pedig érdemes a számokra, és nem a rémhírekre figyelni.
    Én bizony minden nap árgus szemekkel figyelem a számok alakulását, mert ez tükrözi a folyamatokat, nem az egyedi esetek felemlegetése.
    És éppen azért, mert nem vagyok hajlandó bedőlni a mindenkori propagandáknak, jöjjenek azok bármelyik oldalról is, én akarom levonni a magam következtetéseit a tendenciák alapján.
    Azt is tudomásul veszem, ha a számok nem az előzetes várakozásoknak felelnek meg, mint ahogy volt ilyen, mikor Izraelben kiderült, hogy a delta fertőzések felfutása ellen nem véd meg a vakcina.
    Minden újabb mozzanatot próbálok értékelni, beilleszteni az összképbe.
    És ami a halálozási statisztikát illeti, nézd meg a diagramokban azt is, hogy az összes koronavírus halottak görbéje milyen meredek mondjuk Bulgáriában a mai napig, és hogyan laposodott el a briteknél az oltottság hatására, úgy február-márciustól.
    Ez elég látványos…

  110. Most ketten is meghaltak a faluban covidban. Mind a ketten kemény oltástagadók voltak, láttam a facebook bejegyzéseikben.

    Ez van „gyerekek” !
    Ez is része a valóságnak.
    Show must go on!

  111. 120 Balázs
    És nem biztos, hogy oltva nem haltak volna meg, de jóval kisebb valószínűséggel…

  112. 121 – hubab:
    Persze, egyszer mindenki meghal, de a statisztika szerint az elhunytaknak átlagosan 10 évvel rövidítette meg az életét a covid-19.

  113. 122 Tibor bá’
    Akkor már csak az a kérdés, hogy ugyanannyira rövidíti -e meg az életét a covid-19 az oltottaknak, mint az oltatlanoknak, ha mégis elkapják?
    Mert ha az oltás nem csökkenti a betegség következményeit, akkor többet nem oltatok… 🙂

  114. Sokáig hezitáltam az oltással kapcsolatban, bízva az immunrendszeremben meg a vitaminokban. Addig-addig, hogy el is kaptam a vírust.

    Átestem a fertőzésen még november végén, de viszonylag könnyen megúsztam. Szaglásom, ízlelésem napokig nem volt, hidegrázásom, meg eddig soha nem tapasztalt gyengeségem igen.
    Így cirka 3 hét után most úgy néz ki rendben vagyok, mondjuk 80%-osan.

    Kérdésem, hogy elvileg így védve vagyok?
    Tudtok olyanról, aki már átesett a fertőzésen és újra megkapta azt?

    Elsősorban Jánostól kérdezem, de ha másnak is van tapasztalata, azt is szívesen fogadom.

  115. 124 – mindenf:
    A COVID legyőzése ad bizonyos védettséget, de csak egy darabig. Ott tartasz mintha két oltás kaptál volna. Általánosságban kb 4 hónap után kellene kapnod egy harmadik oltást (ami nálad az első), de csak azt éred el vele, hogy egy új fertőzést követően a betegség lefolyása enyhébb lesz.

  116. 124: mindenf, a delta ellen az egészségi állapotod (van -e krónikus betegséged, életkor, stb.) és az immunrendszered általános állapotától függően kb. 1,5-4 hónapig védett vagy a delta variáns ellen. Novemberben 99%, hogy ezt kaptad el. Az omikron ellen is részleges védettséged van még kb. 3 hónapig, de itt már 5x nagyobb az esélyed az áttöréses fertőzésre, szóval ha már nem hezitálsz akkor érdemes a fertőzés utáni 2-3 hónap után felvenni a védőoltást, mert az brutálisan magas antitest szintet generál a hibrid (megfertőződés+vakcina által kialakult) immunitás kialakulásával.

    Személy szerint több ismerősöm átesett tavasszal, nyáron az alfán, aztán ősszel a deltán is, mert a keresztimmunitás kb. 6-12 hétig tart. Volt akit a delta jobban meggyötört mint az alfa, és volt aki a deltából annyit vett észre az alfa után mint egy lazább influenzából szokott.

  117. 124, mindenf:

    Igen. Amíg nem volt vakcina az országban több kórházi dolgozó is elkapta a második hullám idején, háromszor is egymás után!

    A posztkovid miatt két fertőzés közt csak gyengébb volt és hamarabb elfáradt. Aztán mindhárom oltás után a megbetegedések megszüntek a kórházi dolgozók közt.
    Tehát az nem mindegy, hogy elkapod oltarlanul megszenvedsz vele, egy darabig természetesen védett leszel, aztán újra elkapod.
    Oltva nem fogsz szenvedni, nem leszel megtépázott posztkovidos. Igaz hogy az immunmemória elfelejti majd az oltást, de sokkal lassabban, mint oltatlanul.
    Amint lehetséges lesz, a 4. szurira is jelentkezni fogok a dolgozói oltóhelyen.

    Most amúgy bizonytalanságban vagyunk, mert azomikron sokkal gyorsabban terjed, mint a delta, de azt nem tudjuk, hogy erősebb tüneteket okoz vajon. Mindenesetre úgy mentem el most az év végi szabadságra, hogy az összes tartalék aktív párásítót kiadtam az irodámból az ito-ra. Bár, mi úgy gondoljuk, hogy január közepe után kezdődik az újabb roham.

    Nem szabad szórakozni a coviddal, még sokat fogunk megtanulni róla. Kb. a járvány félidejében járhatunk most.

    A gyerekklinika tőlem nagyon messze van az ottani covid-ellátásról nem tudok mondani semmit. Mivel a gyermekek is hetekig szenvednek a posztkovidtól, így könnyen azt gondoljuk, hogy ez egy sima gyerekinfluenza. Felesleges őket is vedzélyeuzetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük