(3684) Önbecsülés

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

2021. A 89. év

Egy kis témaváltás!

Néha-néha meglepő híreket is lehet találni a netten. Olyanokat, amelyek némi betekintést nyújtanak egy nyugati ország társadalmába. Egy amerikai kutató hölgy nyilvános hirdetést tett közzé, és innen jön a fordítás.

Az egyetemi kutató kutatási célból kérte, hogy önként jelentkezők küldjék el neki a péniszük fényképét. Ez a felhívás olyan reakciót váltott ki a társadalomból, hogy a kutató a kutatást leállította.

Tudományos kutatások esetén nem szokatlan felhívást intézni a társadalomhoz, önkéntesek jelentkezésére. Az viszont meglehetősen szokatlan, hogy az önként jelentkezőket felkéri, küldjenek fényképet a nemi szervükről. Ugyanis pontosan ezt történt Alice Walker esetében, aki Missouri Állami Egyetem szociológusa. Ezen túlmenően a szociológus arra is megkérte a jelentkezőket, hogy mérjék meg a péniszüket, és árulják el, hogy véleményük szerint a péniszük mérete nagyobb-e az átlagnál, vagy kisebb, mint az átlag, esetleg pont akkora.   Fénykép faszról tudományos célra: A professzor asszony intim fényképet kér „önbecsülés” tanulmányhoz.

A hölgynek nem volt problémája önként jelentkezőkre szert tenni. Június 18 és 26 között több száz fénykép érkezett, de ez értelmetlenné vált, mivel prof. Walker a tanulmányt lemondta.

„A tanulmányt önként mondtam le” mondotta Walker, akinek célja a tanulmánnyal a péniszméret és az önbecsülés közötti összefüggés felderítése volt.

Továbbra is azt hiszem, hogy a pénisz méret és az önbecsülés közötti összefüggés egy fontos tudományos téma, de a társadalmi reakció a felmérésre rányomhatja a bélyegét, és az eredmény megbízhatatlan lenne.

Walker nem tért ki arra milyen fajta „társadalmi reakciót” emlegetett, de hatalmas esély van arra, hogy nem megfelelő fényképeknek nem lenne olyan klinikai értéke, mint amit keres. Az angol szövegben a „hatalmas” jelzőt faszra szokás alkalmazni, amit itt szándékosan használtak.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(3684) Önbecsülés

  1. A kutatás a társadalmi erekció mértékét vizsgálta volna.

  2. Nem is tudom, amennyit én az Adobe Photoshop programommal dolgoztam, azért legalább egy Dícsérõ Oklevelet megérdemeltem volna. De csak egy telefonszámot küldött, hogy hívjam fel… 🙂

  3. „… a pénisz méret és az önbecsülés közötti összefüggés egy fontos tudományos téma…”

    Uraim, ebből a csapdából ki kell vergődni, mert ha egy férfi önbecsülése alapvetően (vagy ne adj isten kizárólagosan) a saját péniszének szimpa fiziológiai tulajdonságaitól függ, az annyit jelent, hogy az illető önértékelés és önazonosság szempontjából teljes mértékben azonosult a saját nemi szervével, így röviden, tömören és tudományosan kijelenthető, hogy az illető egy szimpla f@sz.

  4. 3 – MangaM:
    Én már találkozam olyan kis faszú férfivel (7 cm), akinek minimális önbizalma se volt, pedig a 7 cm nem volt a homlokára írva.

  5. 4. Tibor bá

    Egyértelmű, hogy a testi adottságaink negatívan illetve pozitívan is befolyásolni tudják az ember önbizalmát/önbecsülését, de ez nem csak péniszfüggő dolog. Ha valaki nagyon rákattan ezekre – tök mindegy, hogy nő vagy férfi – akkor az mindenképpen problémás irányba fogja vinni a dolgot. A 7 cm nem sok, de ha működik, még mindig jobb, mint a dupla méretű, de működésképtelen „szerszám”. Túl nagy befolyással bír a média az emberek tudatára, az egyiknek a fő baja, hogy kicsi a farka, a másiknak narancsbőre van, a harmadiknak lóg a melle, a negyedik meg kék szemeket szeretne – innentől egyenes az út a frusztrált és boldogtalan életbe.
    Van, amin lehet javítani/változtatni, van, amin nem – amin lehet, azon dolgozni kell, ha az illető elégedetlen, amin nem, azt pedig el kell fogadnia, mert ha nem fogadja el, akkor is ez van. Ezt persze adott estben könnyebb mondani, mint megtenni, de nincs más lehetőség, abból kell kihozni a legjobbat, amink van.

  6. A farokméret sok dolgot befolyásol. Leginkább a tulajdonos tudatában. Szerintem nem véletlen, hogy a négereké nagyobb, mert melegebb égövön ruhátlanul evolúciós előnyt jelent a nagyobb méret. Hidegebb égtájakon, vagy ahol a vallási tanok miatt szemérmeskedtek az emberek, ott a kisfarkúak is hasonló eséllyel találtak maguknak párt. A faszt szimbolizálja a kard is, de a hiénák matriarchátusában is egy álpéniszt viselnek a hiéna nőstények, akik rangban megelőzik a hímeket.

    Jól írja MangaM, hogy túl kellene már lépni ezen. Ezt viszont nem lehet egy társadalomtól elvárni egycsapásra. Ez az egyéni személyiségfejlődés része, amit nehezít a tizenéves kortárs fiúk kollektív farokméregetése, vagy lányok általi kinevetés. Később ez az önbizalomhiány vagyonnal, hatalommal pótolható. Egy sportkocsi jó kis péniszhosszabbító. Azt sugallja, hogy az illető nagyvonalú lehet az alkalmi kapcsolat iránt, és van miből visszavennie, ha fészket kell rakni.

    Testképzavarról viszont a nők többet tudnának mesélni. A mellméret frusztráció csak egy a végtelen tárházból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük