(3651) Egy kis statisztika

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

A magyar kórházakból kiszivárgó hírek szerint, az intenzívre került COVIDos betegek mindössze 5 százaléka oltott. Vagyis, 95 százaléka oltatlan. Ha meggondoljuk, hogy a népesség csak egy harmada oltatlan, akkor ez azt jelentik, hogy 25-szőr nagyobb az esélye egy oltatlannak a komolyabb tünetekre. De, nézzük a külföldi statisztikát!

Az Egyesült Királyságban 2021 első 6 hónapjában COVID-19 fertőzésben belehalt 51.281 beteg. Ebből 640 beteg volt beoltva. A különbség, vagyis 50.641 beteg oltatlan volt, illetve nem átoltott beteg. (átoltott beteg az, aki megkapta mind a két oltás és eltelt három hét). Vagyis a halottak mindössze 1,25% volt kellően beoltva. Feltételezhető, hogy ez a 640 beteg olyan rossz egészségi állapotban volt, hogy COVID nélkül is elhunyt volna. Ebből leszűrhetjük azt az egyszerű tényt, hogy egészséges, beoltott ember nem hal meg.

Ez egy olyan kőbevésett eredmény, amit az oltásellenesek egyszerűen nem vesznek figyelembe. Sőt, volt olyan oltásellenes népszónok, aki a lélegeztető gépről üzent híveinek halála előtt két nappal, hogy tartsanak ki. Lám, ő kitartott, és ezért, nem az oltás hosszú távú mellékhatásába halt bele. A negyedik hullám derekén az oltás ellenesek hullani fognak, mint ősszel a legyek. Akkor, talán meg fog változni a véleményük.

Az amerikai média jelentése szerint az USA-ban minden 500. embert a COVIDF-19 megölt 2020 januárja óta. Pillanatnyilag 42,5 millió beteget tartanak nyilván, és 685.000 halottat. Amerika népessége 328 millió. Tehát, kb. 2088 ember halt meg egy millióra vetítve. Magyarországon 9,5 millió emberből 30.000 hal meg. Vagyis, millióként 3158. Ezek szerint, jó 50 százalékkal verjük Amerikát. Ami azt illeti lakosság arányosan az egész világot legyőztük. Erről, nem igen olvashatunk/hallhatunk jelentéseket, se arról ki az a mindenhez értő vezér, akinek ezt köszönhetjük.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

52 gondolat erről: „(3651) Egy kis statisztika

  1. Hónapok óta mondjuk, hogy a teljesen oltottak biztosan nem kerülnek be a kórházba és nem kapnak tüdőgyulladást…továbbá a harmadik-negyedik-ötödik stb. oltás felvételével az immunrendszer kiváló kondiban lesz.

    Pár napja írtam, hogy már kapják az oltástagadók a kis fejükbe az oxigént, de még mindig tagadják…dekódolási önhiba miatt nem érti, hogy szándékos kárt okoz viselkedésével a többi magyarnak.

    Kísérletezzetek anyátokkal, aki elvetette a gondozói viselkedésével a bizalmatlanságot és az ellenséges világképet az önnön gyermekében!

  2. 1. János

    „…Hónapok óta mondjuk, hogy a teljesen oltottak biztosan nem kerülnek be a kórházba és nem kapnak tüdőgyulladást…”

    Ez tényleg így van? Mármint nem az hogy mondják, hanem hogy nincsenek ilyen betegek kórházban. Nem vitatkozni akarok, csak tudni szeretném, mivel ez egy nagyon-nagyon fontos adat.

  3. Akkor jó. Mi, és a szeretteink be vagyunk oltva, akkor mi jó eséllyel túléljük. Paks se fog leolvadni. Mehet a szekér tovább! Nem kell már ide lezárás.

  4. 1 János: azért valószínűleg az oltottak jócskán besegítenek a terjesztésben, mert ők az igazolványukkal korlátok nélkül járkálhatnak és a kutyát sem érdekli, hogy épp terjesztik-e a vírust.

  5. 2 – Hát, ha a posztnak lehet hinni, akkor János azért túlzott. Mert 5% -a a betegeknek azért oltott. Ami az 57,8%-os átoltottság mellett azt jelenti, hogy oltással intenzívre kerülni az esély nem 0, hanem huszonhatod akkora, mint ha oltatlan vagy.

    Őszintén, ha lesznek is hosszútávú mellékhatások, kötve hiszem, hogy azon súlyossága a rizikóval szorozva nagyságrendileg meg tudná közelíteni a megbetegedését.

  6. Intuitív, vagy négy hónapja korlátok nélkül mászkálunk mindenhova, és még soha, sehol nem kellett felmutatnom a védettségimet. Felesleges az oltottakat okolni. MIndenki egyformán terjeszthet.

  7. 6 Ábel: én úgy tudtam, hogy nálatok egy időben kérték a védettségit színházakban és egyéb helyeken, de akkor ezek szerint nálatok sem.

  8. 5. Ábel

    Ne haragudj, de amit te írsz, az feltételezés, amiröl pedig János, az állítás, más szóval: tényként kell elfogadnunk.
    Ezért nagyon fontos – meg persze a téma saját jogán is, – hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nincs félreértés köztünk.

  9. Én sem kedvelem a vírustagadókat. Főleg azokat, akik megpróbálnak másokat is befolyásolni. Az a legszomorúbb, hogy nem érzik a felelősséget. Pedig az ő lelkükön szárad sok halál. A saját környezetemben is volt olyan, hogy a feleség barátnője tudta magáról hogy covidos, mégis meglátogatta barátnőjét (mert hát ez csak egy kis influenza), akinek a férje utána belehalt.
    Az oltás beválhat, de még nem tudhatjuk. Szlovákiában a kórházban kezeltek 22-28%-a teljesen oltott. Most kezdtek felfelé kúszni a számok. Ezért optimista dolog azt állítani, hogy az oltás megvéd. Biztosan sok embernél hatásos, de talán mégsem olyan magas a hatékonyságuk, mint azt állítják. Mi is be vagyunk oltva, de nem érzem biztonságban magam miatta.
    A halálozási statisztika pedig elég torz kép. Szlovákiában csak az kerül a covid halálozási statisztikába, akit felboncolnak és covidra utaló elváltozás volt a tüdején.

  10. 1. János
    „továbbá a harmadik-negyedik-ötödik stb. oltás felvételével az immunrendszer kiváló kondiban lesz.”

    Én megkaptam a 2 db oltást (február-március, AZ), több oltást (harmadik-negyedik-ötödik 😛 😮 ) nem adatok be magamnak Covid ellen se idén, se jövőre, se 2023-ban, stb., főleg nem mRNS-t, de a többi fajtából se kérek többet soha. 😮
    Az immunrendszerem nem a további oltásoktól lesz kiváló kondiban, hanem az egészséges életmódtól (nem akarom újra részletezni, valamikor régebben részletesen leírtam). 😛

  11. 10 – Elek:
    Valami nagyon fontosat nem értesz. Senkit se a vakcina ment meg. Mindenkit a saját immunrendszere véd meg. A vakcina csak felkészíti az immunrendszert a harcra. Ne érje meglepetés, ha jön a támadás. Azt tudjuk, hogy a beoltás után két hétre jelentkezik a védettség. Ennyi idő kell az immunrendszernek, hogy reagáljon. De igazi fertőzés esetén két hét alatt a vírus úgy elszaporodik, hogy az immunrendszer alul marad. Beoltott ember immunrendszere azonnal azonosítja a betolakodot, és már készen van az municiója a támadásra. A betolakodó megsemmisül. Ha már régi az oltás, akkor ez egy kicsit elhúzódik (enyhébb tünetek), de az immunrendszer győz.

  12. 7: Egy időben valószínűleg kérték itt-ott, de akkoriban én olyan helyeken nem jártam. A nyáron már nemigen kérték sehol, se most ősszel.

    A NEKen még maszk se kellett.

  13. 8 Minden állítás feltételezés, csak az egyik jobban, a másik kevésbé megalapozott. Én feltételezem, hogy Tibor bá nem ír le teljesen légbőlkapott számokat, amit János írt, az viszont egyszerű köznyelvi túlzásnak tűnik, nem valami matematikai állításnak. Ki szereti a szőrszálhasogatókat?

  14. János, Te ezt nagyon beszoptad!
    Nehéz elképzelnem, hogy valaki ennyire vak legyen!

    Azért megkérdezném, kiröl beszélsz amikor azt írod; „- Kísérletezzetek anyátokkal…” – az oltatlanokról vagy azokról a tetves és mocsok, önmagukat felsõbbrendünek kikiáltott szörnysszülöttekrõl akik évtizedek óta periódikusan, satuba szorítják a világ tökét… Lásd! HIV, H1N1, madár-, csirke-, disznóvész, és teszik ezt azért, hogy a hatalmukat megtartság és – õk – boldogan éljenek amig meg nem halunk.

    Tudod, a magam majd’ 69 évével soha nem kívántam másnak rosszat és nem okoltam azért, mert ön úgy láttam a magam színes szemüvegével, de nagyon sok ember észre se veszi, hogy milyen könnyen manipulálható. Szerintem te is egy vagy azok közül. Talán a kétkedést nem tanították meg neked eléggé, talán úgy véled, egyszerübb ki’alni a-mellett amitõl mai világodban biztonságosabbnak érzed a közeljövõt,… nem tudom. Az internet megjelenése és elterjedése sok mindent megváltoztatott az világunkban. Robbanásszerüen hozott jót és mocskot egyaránt. Nehéz eldönteni mi a fontos és mi számít értéknek. Nem csak a tartalom miatt, hahem azért is, mert az információ mindig manipulatív volt. Az emberek az okai annak, hogy ma épp’ azt látjuk; szétesõben van a világ. Ugyancsak az emberi karakter az oka annak, hogy csoportokba lehet õket terelni, legyen az értékrendszerük miatt vagy értéktelenségük okán, azért mert ártatlanok és hisznek egy számukra hitelesnek elfogadott vezetõ szavában, vagy éppen olyan mögé sorakoznak fel aki gazdagságot, jó életet ígér nekik.

    Miután svájcban élek több mint 40 éve néhány olyan dologra is rálátásom van amit magyarországról az emberek másként látnak és deffiniálnak maguknak mInt az itt élõk. Ez nem jobb, nem roszabb – de adott esetben talán reálisabb lehet. Napi szinten látom, olvasom és (nem hivatalosan) elemzem a világ híreit – miután 30 éve olyan helyzetben találtam magam ahol nagyon sok információforrás találkozik angol, német olasz francia és magyar nyelven. A hely aminek – még ma is – kezelõje lehetek egy kicsit Bábel tornya, bár benne van az útszéli autóspihenõ hangulata, a hirközlõ szervek rejtjeles üzenetei, nyitott egyszerü beszélgetések, emberek öröme – fájdalma, a hatalom cselszövései, hazugságok, aljasságok… minden „mi szem-szájnak ingere”.
    néhányan kihullottak mellölem máok jöttek, láttak majd elmenekültek, megtámadtak, meggyülöltek, helyemre pályáztak… és végül maradtam – többnyire egyedül. Azért – ha felületesen is – be maradt még néhány velem szimpatizáló ismerõsöm, talán barátom és az évek alatt megtanult és kényszerbõl elfogadott senkinek ne hidd el amit állít, de add meg rá az esélyt.
    Ez pontosanannyit segítet amennyire szüksége van az embernek ahhoz, hogy kialakuljon benne annyi önvédelem ami esetleg elég a továbblépéshez, a saját véleményének elfogadásához, vagy annak felülbírálásához, netalán elvetéséhez…
    Senki sem tévedhetetlen – az már régen rossz ha valaki azt hiszi önmagáról. Sajnos vannak közöttünk sokan akik ilyenek. Benne van az „Emberiség” kártyapakliban.
    A kártyák?; Hitetlenek, gonoszak, jók, ártatlanok, hívõk, szektatagok, egyszerüek, okoskodók, gyülölködõk, tanácstalanok, irányadók, törekvõk, öngyülölõk, bosszúállók, stb… gondolom mindenki találkozott már az itt ott elszórt lapok valamelyikével. A játék szabályai mindenkire vonatkoznak, a játék ideje meghatározatlan, a játékban nem lehet csalni mert azok eleve beletartoznak a szabályokba, végül kibic sincs a játékasztal körül mert azok is aktív játékosok.

    Folytathatnám – de már az is túl hosszú amit eddig leírtam, a következõt tenném még hozzá: Egyik ismerõsöm, a Zürichi Uni-Spital-ban dolgozik, most megy nyugdíjba. Az utóbbi néhány évben a svájci kórházak 25%-át leépítették ami országosan több mint 300 komoly éületet jelentett. A zürichi egyetemi kórház egyike a legnagyobbaknak. Máshél éve feldarabolták szinte az összes nagy korházi termet, elválasztó közfalakkal és elszigetve a fertözés terjedésének megakadályozása érdekében. Jelen pillanatban – amikor szinte minden svájci újságban a pandémia és emberre halálos (föleg az oltatlanok miatt!) veszélyrõl harsognak, az ez egész kórházban alig néhány személy van ezekben a termekben némelyik talán oltott a másik most kapta el. Ugyanez történik olaszországban, és másutt is. A világ hazugsággal van elárasztva.
    aki akarja elfogadja tölem ezt az információt aki úgy gondolja csak kitaláltam az döntsön önmaga mit fogad el tényként, mi az õ valósága amiben könnyebben vészeli át a következõ idõket.
    Két hete – hosszú várakozás után beleestem egy elég kemény influenzába vagy nevezzem Covid-Sars2 fertözésnek?
    Miután eddig nem voltam beteg és egész életemben -a gyerekkori néhány injekciótól eltekintve) nem volt szükségem arra, hogy beoltassam magam, szinte már vártam, hogy történjen valami. Nos, megtörtént. Sok mindenre felkészültem, de ez a váratlan támadás azért egész keményre sikeredett, elöször is öt napig nagyom magam alatt voltam, de miután a B12, D3, Citrom, Magnézium, és a nyomelemeket tartalmazó egyébb dolgok rendelkezésre álltak, így elkezdtem magányos kúrámat vállvetve az immunrendszeremmel. A torkom, légcsövem hátam, oldalaim, tüdöm… rohadtul fájt, lázam ugyan nem volt viszont kegyetlenül erõs (anyámtól „örökölt” migrénes fejfájásom betette a kaput. Szerencsére – régi orvosom vagy harminc éve megtalálta számomra azt a fájdalomcsillapítót ami segíteni volt képes /Co-Dafalgan vizben oldódó/ és ami 4 napon keresztül lecsökkentette annyira a testi fájdalomhullámok érzékelését, hogy kicsik kábán de végül is fegyelmezetten átvészeltem a az alváspróbálkozásokat, a kimerültséget, a „Bassza meg ennek soha nem lesz vége?…” gondolataimat, és amikor a lányom telefonált még ki tudtam mondani vidámkodó hangon; – O, minden rendben, csak egy kis megfázás, kapar a torkom mondatokat. Aztán az ötödik nap este nem kellett fájdalomcsillapító és már aludni is képes voltam… három nappal késõbb rájöttem, hogy nem érzek semmiféle szagot, még a 20°-os Ecet se vált ki belõlem ellenkezést és a WC Spray-t is csak látom, hallom de valaki biztos vízre cserélte, mert szaga nincs. Nos Summa -summarum a szervezetem öt – vidám – nap alatt túllépett a „nevezd bárminek” támadásnak, ma – mindössze annyit érzek mint egy túltolt edzés utáni izomlázam lenne – gondolom a testemnek nehéz dolga volt és most lazán henteregni szeretne egy pihe-puha ágyon, miközben egy jó kis csihi-puhi akciófilmet nézne ahol a gonoszok a film végére elnyerik végsõ pusztulásukat (Nem is értem miért azonosulnak lelki szemeim elõtt ezek a mocskok KlausSchwab, BillGates, Rotschield fejü sárkányként (de mintha Cili néni vagy Orbán feje is ott inogna a háttérben.
    Viszont – egyetlen oltott vagy oltatlan fejet nem láttam… nem is értem miért.

    Te, hogy vagy ezzel, János? Szép napot és további egészséget!

    Ha hejesírási 🙂 hibát találtok az nem a tudatlanságom hanem a lustaságom jele, elõre is bocsánatot kérek!

  15. Nem (nemcsak) tüdőgyulladással. Az oltottak a szövődményekkel kerülnek kórházba. Kiütés, vérnyomáskiugrás, trombózis, embólia, szívizomgyulladás, infarktus, stroke…
    Oltás után két hétig még oltatlannak számítja a statisztika…
    És a kutya sem foglalkozik azzal, hogy akiknek komolyabb egészségügyi következménye lett az oltásnak, szerencsére kevesen vannak, de miért éppen ők? Szóval miről beszélünk? Kezdem elveszíteni a fonalat.

  16. 13. Ábel

    „…8 Minden állítás feltételezés, csak az egyik jobban, a másik kevésbé megalapozott. Én feltételezem, hogy Tibor bá nem ír le teljesen légbőlkapott számokat, amit János írt, az viszont egyszerű köznyelvi túlzásnak tűnik, nem valami matematikai állításnak. Ki szereti a szőrszálhasogatókat?…”

    Ábel, ez egy parttalan vita, és a következö pár mondaton kívül nem szándékozok többet hozzáfüzni, mert nagyon eltérít bennünket.

    Egy állítás olyasvalami amiért kiállsz, minden oldalról megvizsgáltad, és igaznak fogadtad el. Bízol benne, és a legfontosabb: a cselekedeteidet is ez a hit határozza meg ( a hit itt és most nem elítélendöt jelent, hanem pusztán azt, ami: bizonyosságot ).

    Aki feltételez, az megenged bizonyos szintü bizonytalanságot az állítás kapcsán. Aki feltételez valamit, az másokat nem fog hülyének nevezni csak azért, mert más a véleményük, és sosem lesz egy szilárd támasza cselekedeteinek, csupán lehetséges kiindulási alap.

    A következö fontos dolog, hogy te most belekeverted saját elképzeléseidet mások álításaiba. Ezt elöítéletnek is vehetjük ( van pozitív és van negatív elöítélet is ), ami szintén könnyen félrevezethet. Tárgyalásokon elöfordul, hogy a felek álló nap beszélgetnek ugyanarról, és csak egy apróságon múlik, hogy rájönnek, közben másra gondoltak mind a ketten.

    Én nem bírálom Tibor bá’ statisztikáját, sem pedig János állítását. Az elsö lépés az, hogy megbizonyosodjak arról, mind a kettöt úgy értelmezem, ahogy a szerzöje eltervezte, mert lehet valami, amit én nem vettem figyelembe.

    Addig konfrontálni sem fogom a kettöt, mert nincs értelme. A „konfrontál” szónak amúgy is van egyfajta eröszakos szájíze, jobban szeretem azt a kifejezést, hogy tisztázni a dolgokat, mert ez fejezi ki a legjobban, amire itt mindnyájan törekszünk. Ebben azért sose lesz köztünk vita ugye (most viszont beleértve az összes jelenlevöt ? ) ?

    …még egyutolsó gondolat a szörszálhasogatásról: emberi életekröl van szó! Ilyenkor a minimum elvárás a szörszálhasogatás.

  17. Látom kezd megint elgurulni a gyógyszer.
    1: Miért nem állítod vissza az előző profilképed? Az sokkal jobban mutatja, ki is ez a szuper egészséges Adonisz, aki tévedhetetlenül tudja, mit kell tennünk.

  18. 19 – Pride:
    János már a pandémia előtt is kórházban dolgozott (nem mint egészségügyis). A pandémia óta benfentes információval lát el minket. Mivel látja a vírus és oltásellenesek hülyeségét ezért kialakult benne egy szarkasztikus stílus. De autentikussága okán személye megbecsülendő.

  19. 20. Tibor bá
    Az egészségügyinek álcázott de a gyógyszer maffia érdekeit hüen kiszolgáló zsoldos szolgálatost ki ellenőrzi?
    Jaj annak az oltásszkeptikusnak akinek a sorsa a trikós, mentős, fegyörtöl függ!!!

    Giasemi Kapsalis molekuláris biológus Makis Triantaphyllopoulosnak: „Miért nem kaptam meg az oltást”

    Élvonalbeli kutató, Görög Molekuláris Biológus:

    »Heraklionban – Kréta szigetén -születtem és nőttem fel.
    Egyetemi tanulmányaimat Angliában végeztem és posztgraduális tanulmányokat kezdtem a Krétai Orvostudományi Iskolában, de nem voltam a „megfelelő mentalitással”, igy lányként a dolgok szinte előre voltak irva, hogy egy akadémiai karriert folytassak.Úgy döntöttem, hogy megtartom méltóságomat és az ádáz küzdelmet igénylő tudományt fogom szolgálni.
    Férjhez mentem, és a házasságom után Amerikába költöztem.
    Szakterületem a molekuláris onkológiai diagnosztika, amely az RNS izolálására és stabilizálására specializálódott.
    Szakterületem a preimplantáció és a perinatális molekuláris diagnosztika is.
    2020 decemberéig Amerika harmadik legnagyobb diagnosztikai laboratóriumának (OPKO Health-Bioreference Labs) genomikai laboratóriumának vezetőjeként dolgoztam.
    Az én feladatom az volt, hogy a preimplantációs és perinatális diagnosztizálást készitsek az öröklődő betegségeken, valamint a cisztás fibrózisokon.
    Rotációs alapon, és speciálizálásom miatt, amikor szükség volt erre, kiszolgáltam még a hematológiai / onkológiai eseteket is.
    2020 decemberében megközelitett New Jersey legnagyobb egészségügyi csoportja (6 általános kórház), hogy hozzak létre és működtessek egy genomikai és személyre szabott diagnosztikai laboratóriumot.
    A javaslat nagyon vonzó volt, ráadásul teljes szabadságom lenne arra, hogy korszerű laboratóriumot szervezzek nagyszámú támogató személyzettel és bőséges finanszírozással.
    A cél az volt, hogy a koronavírus diagnosztizálására már használt gépeket használhassam genomiális diagnosztizálásra, amikor a pandémia-járvány három hónap múlva véget ér, amint azt a kórház akkor elmondta.

    Nem láttam a csapdát…

    A három hónap eljött és elmúlt, és ó, micsoda meglepetés, még mindig a koronavírussal foglalkozunk- és még elfoglaltabbk vagyunk vele, mint valaha!

    Volt szerencsém megbetegedni a Coviddal 2020 márciusában.
    2020 decemberéig mértem az ellentestekeimet, és azok magas szinten voltak.
    Megtagadtam az oltást (itt a betegeknek egy adagot adnak ), és bár Január óta napi kapcsolatban vagyok több ezer mintával, hála Istennek, még egy órát sem vagyok beteg.
    Normálisan dolgozom, SENKI NEM kényszerített ÓLTÁSRA, és a kórház csak azt kéri tőlünk, hogy végezzünk el hetente egy -rapid- gyorstesztet, teljesen ingyen (nem azt az úndoritó kötelezőt, amit Görögországban hallok kötelezettségekkel és rapid tesztekkel heti kétszer saját zsebéböl minden napszámosnak és alacsonyan keresőnek, ha az nem óltja be magát).
    Elértünk azt, hogy májusban-júniusban ne lássunk a pozitívakat.
    (Az itteni oltások tömegesen az év elején kezdődtek. New Jersey körülbelül 80% -a oltott).
    Július közepétől mostanáig elértük és túlléptük a téli számokat (ha figyelembe vesszük, hogy alig hat hónappal az oltás után az oltottak újra megbetegedtek).
    És igen, a legtöbb pozitívum az BREAKTHROUGH áttöréses esetek, azaz a vakcinázott emberek, akik megfertőződnek és újra megbetegszenek.
    Futunk, és nem gyözzük az áttöréseket.
    „Amikor elindult a 12 és idősebbek védőoltása, nem gyöztük idővel ápolni a szívburokgyulladásokat és szívizomgyulladásokat (főleg a fiúk).
    »Egész köteteket írhatnék a történtekről, a szörnyű hazugságokról, amelyeket Coronavirusról hallok …
    https://www.zougla.gr/ygeia/article/giati-den-ekana-to-emvolio
    „Karriert és személyes sikereket akartunk építeni, és hátrahagytuk a szentélyeinket és a szentjeinket, hogy feldúlják a gyávák, a lelki meztelenek, a tudásban fegyvertelenek, a hontalanok, az embertelenek, a szalmabábuk, a megalkuvók, a nyálkás alanyok, akik társadalmunk legsötétebb csatornáibol bújtak elő. ”

    EMBERISÉG – ETIKA – TUDOMÁNY.

    Hasonlítsa össze ezeket az elemeket, amelyek a tudóst jellemzik, az összes „orvosi” televízióban „házalók” szemetével, amelyet a Gyógyszer maffia fizet.

    „Tisztelettel,

    „Jasmine Z. Kapsali”.

  20. 1. János
    “továbbá a harmadik-negyedik-ötödik stb. oltás felvételével az immunrendszer kiváló kondiban lesz.”
    Tegyük hozzá, a COVID alfa változatával szemben valószínűleg valóban így lesz, de mint tudjuk lassan elfogy az ABC a mutánsok jelölésére, amelyek ellen már nem lesz hatékony az eredeti vakcina, valamint, mint ahogy pl. a Bakhdi prof. elmagyarázza, minden oltás gyengíti az immunrendszert amikor valami más ellen kell felvennie a küzdelmet, hiszen folyamatosan az eredeti ( vagy az épp fertőzőnél korábbi variáns ) vírus ellen áll készenlétben. Az meg viccnek is gyenge ,hogy egy kórházban dolgozó karbantartó majd megmondja a tutit, ennyi erővel megkérdezhetnénk az egyetemi takarítót a kvantum fizikáról, hisz bennfentes mert ő takarítja a labort.

  21. Edesanyam szakapolo az egyik varosi korhaz kronikus reszlegen, es nagyon sok dolgot hallottam tole a halotti jelentesek hamisitasarol. Az orvosoknak (es a korbonctani vizsgalatoknak) meg van tiltva, hogy a koronavirusban, illetve annak szovodmenyeben elhunytaknal feltuntessek a beteg oltottsagat. Ezek az esetek mind az oltatlansagi halalozasi statisztikakat bovitik.

    Ugyanugy az oltas utan nehany hettel hirtelen lerobbant, ketoldalu tudoemboliaban, agyverzesben, szivinfarktusban es mas egyeb, akar a vakcina mellekhatasanak gyanujaval elhunyt nemcsak idos, de kozepkoru emberek eseten is letagadjak a beteg oltottsagat, vagy a hirtelen egeszsegromlas es a vakcina kozotti kapcsolatot.

    Mikor beszelunk telefonon edesanyammal, orakon at mondja az ilyen es ehhez hasonlo torteneteket, tehat nem elszigetelt esetekrol van szo.
    Szamomra az a felfoghatatlan, hogy amig itt szinte mindenki tisztaban van a jelenlegi politikai helyzet mindent atszovo korrupciojaval, fel sem tunik, hogy a vilagon majd csak a magyar statisztikak festik le ennyire fenyesen az oltottak tulelesi statisztikait.

  22. Itt is lenne egy kis magenta üzemanyag!
    A. F. orvosnő a Pfizer mellékhatások csoportból:
    „Kedves Mindenki!
    Oltás ellenes propaganda, törölve.

  23. Volt erről szó, minél szélsőségesebb sokrétűbb tagokból áll egy faj, annál nagyobb a túlélési esélye.
    Fordítva, egy homogén faj hamarabb kerül süllyesztőbe. /Óriáspanda táplálékának 98%-a bambuszrügy. /
    Szélsőségesen táplálkozik az ember, a skála, csak húsevőktől a csak növényevőkig tart, képes remeteként élni és metropolisban. Ugyan az az ember egyik szituációban tű éles logikával gondolkodik, másszor hihetetlenül logikátlanul.
    Mert nem csak a logika lehet a túlélés záloga. Stockholm-szindróma, azzal szimpatizálok aki azzal fenyeget, hogy megöl.

    Aki fidesz hívő, nem érti hogy az ellenzéki miért nem látja a pozitív fideszt, az ellenzéki fordítva, nem érti, hogy nem látja a fideszes a negatívumokat.
    Nem ész és tudás mentén válik ketté a tábor.
    Az oltottak és oltatlan táborok sem csak ész és tudás mentén válnak ketté.

    Felelősség. A döntéshozók felelőssége, hogy mindenkihez egyformán szóljanak, de mert szélsőségesek vagyunk, nem ugyan az a meggyőzési forma hat egyformán mindenkire.
    Senki nem érdemel halált, akinek másfajta retorika ütné át a döntési küszöbét. Nem tudatos döntése az embernek, pontosan milyen tényadat állítja egyik vagy másik pozícióba.
    A sokszínűség tart életben, a homogén közösség hamarabb kihal.

  24. Arról nem a Zorbán tehet, hogy a magyarok elhízottak, elől vagyunk sajnos mindenféle csúnya betegségekben…

  25. 19, Pride, Gartai és a többi névtelen…

    Vállaljátok már fel magatokat, ország-világ előtt.
    Így nincs felelősség, ugye tudjátok fiúkák? Csak névtelenül lődözni kifelé, ez maradt nektek?
    Ez a férfi létezés számotokra?

    Ha oltva lenne mindenki közép-európábam, már elfelejtettük volna az egészet.

    Továbbá, miféle immunrendszeretek van, ha egy hangyáni legyengített kórokozó bejuttatásától televeritek őrültségekkel az internetet?
    És még tovább immár hatvanadjára: az adott vírusváltozathoz hozzá lehet igazítani a vakcinát pár hét alatt.
    Gartai, nem vagyok karbantartó. Inkább magadat tartanád karban.

    27 fetamás
    A csúnya elformátlanodott testről és lélekről, egyrészt a szülők, másrészt az egyén tehet.
    Javaslom minden kigömbölyödött-
    ellustult magyar férfipéldánynak példaképnek venni SZ.Petya külügyminiszterünk edzettségi állapotát, aki ráadásul nem nyafogott és a kezét tördelte, hogy az eu nem segít és nincsenek védőfelszereléseink!!

  26. 28. János

    elnézést, valahogy átsiklottam a kérdésemre ( 2. sleeper ) adott válaszod felett, és nem találom. Meg tudnád ismételni, kérlek?

  27. 29, sleeper
    Igen. Azok kapják a nagy buta fejükbe az oxigént, akik nem tudták, hogy az oltás megvéd a kórházi súlyos szenvedéstől. Nem hallották, nem mondta nekik az unokájuk vagy éppenséggel lebeszélte róla… Tehát most oxigénterápiát kapnak, ami nem a lélegeztetést jelenti!

    Hónapok óta ezt mondjuk, de hiába…ott van a győzelmi példa Izraelben!!

  28. 30. János

    Köszönöm. Tehát állításod szerint jelenleg (2021. szeptember 25.) Magyarországon nincs kórházban olyan személy covid megbetegedés miatt, aki már rendesen be van oltva.

    Ezt az izraeli győzelmi példát nem értem, ha jól tudom ott voltak/vannak már beoltott személyek is kórházban. De lehet hogy én tudom rosszul.

    *Beoltott – aki már legalább 14 napja megkapta a 2. oltást

  29. Kedves János! Én igazán nem akartalak lekarbantartózni, de a lényeg mindössze annyi, hogy nem látom át kristálytisztán , miért is kellene nekünk tényként kezelni amit itt leírsz, egyébként én senkit se akarok lebeszélni az oltásokról, engem csak a kormányzat durva nyomulása aggaszt ez ügyben, mivel én ezt az mRNS, vagy vektor vakcinát semmi szín alatt nem szeretném magamnak, ha minden kötél szakad, esetleg a Kínai jöhet, de azt sem akarom igazán. Szóval nem kéne mindenkit lehülyézni mert más a véleménye, az oltás felvétele eddig szabadon választott, remélem így is marad. A parlamentben egyébként a Dúró Dóra nagyon szépen felszólalt ez ügyben, amit mondott, pontosan tükrözi az én álláspontomat is ( Fészbukon fenn van). Amúgy a névnek sz.v.sz. nincs jelentősége, de Tibor Bá tudja, tőle elkérheted, amúgy meg már találkoztunk Borosjenőn, ezért is nem szeretnék haragot, hisz itt csak véleményt cserélünk, s nem ölre megyünk, legalábbis én nem szeretném.

  30. „A magyar kórházakból kiszivárgó hírek szerint…”

    Tibor bá’, tudnád kérlek pontosítani ezt a forrást? Nem azért mintha nem hinnék neked, csak szeretném elolvasni az elsődleges forrást.

    Ugyanitt kérek mindenkit, aki pontos információval tud szolgálni hogy hol elérhető az az információ, hogy a kórházi ápoltak (természetesen coviddal) közül mennyi a beoltott és mennyi a nem beoltott páciens, az tudassa itt velem.

    Bevallom, eddig egyáltalán nem követtem a statisztikát, megelégedtem az egyik-másik újság, internetes portál által közölt aktuális adatokkal, de most az eredeti, elsődleges forrásra vagyok kíváncsi. Ezt a nagyon fontos adatot nem sikerült megtalálnom sehol
    sem, de valószínűleg bennem van a hiba, mert nem jó helyen kerestem.

    A „koronavirus.gov.hu” oldalán olyan adatok szerepelnek, amelyek olybá tűnnek, mintha valaki szántszándékkal, és nagy gonddal válogatta volna ki azokat az alapinformációkat, amelyek semmiképpen sem árulnak el semmi fontosat. Hiszen csupán a fertőzöttek száma, a körházban ápoltak száma az oltási kampány előrehaladtával nem ad semmi plusz információt az oltás hatásfokával kapcsolatban.

    Szóval, ha valaki tud ilyen elsődleges, lehetőleg kormányzati forrást, ne tartsa magában.

  31. Csak csendesen jegyzem meg, hogy az itt pro és kontra érvelő hölgyeknek és uraknak tudomásavan-e arról, hogy bármikor letilthatják a blogot, ha itt oltás mellett vagy ellen érvelnek?!? Amiért tényleg kár lenne, hisz lassan uniqum (helyett is jó:)

    A gugli legújabb Covid-19- el kapcsolatos irányelvei ugyanis mindkettőt szankcionálják! „A megelőzéssel kapcsolatos valótlan információk: Olyan megelőzési módszereket népszerűsítő tartalom, amely ellentmond a helyi egészségügyi hatóságoktól vagy a WHO-tól származó információknak.

    Arra vonatkozó állítás, hogy létezik bizonyítottan hatásos módszer a COVID-19 betegség megelőzésére.
    Arra vonatkozó állítás, hogy valamely gyógykezelés vagy védőoltás bizonyítottan megelőzi a COVID-19 betegséget.”

    ttps://support.google.com/youtube/answer/9891785?hl=hu&ref_topic=9282436

    Tehát szép új világunkban eljutottunk oda, hogy csak óvatosan a vélemény nyilvánításával…

  32. Sleeper : én kiszállok belőle, ma befejezem ezen a fórumon a covid témát.
    Belefáradtam a sok bizalmatlanba.

    Látom nem számít – ha vannak is -, hogy hányszor annyian vannak kórházban oltatlanok most, mint oltottak a kórházban??
    Már több, mint egy éve zajlik ez a harc az értetlenekkel.

    Kiváló projekciós felületet nyújtottam nektek, ezáltal mindenféle szálkát láttattok meg bennem. Ezzel nem vagytok egyedül, másfelé is vad dolgokat látnak belém a magukra nem tudatos emberek.

    Nem mondtam olyat, hogy nincs lélegeztetett! Azt írtam a kezemmel, hogy az oltatlanok oxigént kapnak a buta értetlen fejükbe!

    A statisztikát nem Orbán Viktor parancsára közlik le, ez tőle független.
    Sőt, meglássátok a szemeitekkel, oda fogják majd írni, hogy hány oltatlan és oltott került a hűtőkonténerbe.
    Szerinted a döntéshozók ekkora nyomás alatt miért hamisítanák meg a napi lejelentésű eredményeket?

    Tudod kik hamisítanak? Akik lekicsinylették, másokat lebeszéltek róla, mégis elkapták, megszenvedték, elhallgatták!!
    Még itt is vannak ilyen állampolgárok.
    Csak állítólag – bölcsen hallgatnak, de bezzeg amikor az apokalipszis archetípusa a pszichéjüket szépen bekebelezi, akkor aztán kinyílik a végítélet-megmondó szájuk.

    Sem veletek, sem a (számítógép)függő gyerekeitekkel nem lesz így jövője az országnak, repülünk vissza a középkorba.

  33. 14. Gerry
    „János, Te ezt nagyon beszoptad!
    Nehéz elképzelnem, hogy valaki ennyire vak legyen!
    Szerintem te is egy vagy azok közül. Talán a kétkedést nem tanították meg neked eléggé,…”

    Gerry, erre mondják nálunk:
    A bölcs ember kételkedik az ostoba azonban ragaszkodik és kitart mindvégig…

    23. Nándi
    ” Az orvosoknak (es a korbonctani vizsgalatoknak) meg van tiltva, hogy a koronavirusban, illetve annak szovodmenyeben elhunytaknal feltuntessek a beteg oltottsagat.
    Ugyanugy az oltas utan nehany hettel hirtelen lerobbant, ketoldalu tudoemboliaban, agyverzesben, szivinfarktusban es mas egyeb, akar a vakcina mellekhatasanak gyanujaval elhunyt nemcsak idos, de kozepkoru emberek eseten is letagadjak a beteg oltottsagat, vagy a hirtelen egeszsegromlas es a vakcina kozotti kapcsolatot.”

    Nándi
    „A tudatlanság felső határa az amikor valaki letagad valamit amiröl fogalma sincsen.”
    https://katohika.gr/ellada/archise-i-kolossiaias-simasias-eisangeliki-erevna-gia-tin-apokrypsi-ton-parenergeion-ton-emvolion-i-proti-se-pagkosmio-epipedo/
    * „Már jó ideje információkat kapok az E.K.A.B.- Nemzeti sürgősségi központ – a mentők által állami kórházakba szállított betegek halmazai számárol, érvérzési tünetekkel, pre-cardialis fájdalommal, akut miokardiális infarktussal, hirtelen szédüléssel, ájulással, légszomjjal, ellenőrizetlen izommozgásokkal, hirtelen szédüléssel, hányingerrel, szédüléssel, légszomjjal, barna hányással, hematemesis, visszerek, nyelőcső achalasia, akut hasi fájdalom, végtagok ödémája, végtagok trombózisa, hüvelyi vérzés és mások. És halálesetekröl.
    Mindezekben az esetekben közös nevező ezen betegek korábbi oltása. Ezt az oltást egy vagy két adagban, és minden esetben a konkrét vakcina gyártót rögzítik az E.K.A.B. – Nemzeti sürgősségi központ – alkalmazottai által kitöltött betegutalványokban és a T.E.P.-be – a sürgősségi osztályba szállitják.
    A panasz az volt, hogy a kórházi kezelés folyaman figyelmen kívül hagyták a betegek történetének ezt a kulcsfontosságú elemét. Ebben az értelemben a „diagnózis megváltoztatása” történik. És meg kell érteni, hogy ez a „diagnózisváltás” két okból is nagyon súlyos következményekkel jár mind a betegekre, mind a lakosság egészére nézve.
    Egyrészt a betegek esetében az, hogy a kezelőorvosok nem veszik figyelembe oltásukat, jelentős negatív hatást gyakorol a betegek kezelésére, és veszélyeztetheti egészségüket és életüket.
    A hazánkban keringő oltások mindegyikének sajátos mellékhatásai már ismertek. Ezért nagyon fontos, hogy a kórház tudja, hogy a beteget egyik vagy másik vakcinával oltották be, és hogy bevetett -e egy vagy két adagot, hogy meghatározza a legmegfelelőbb, legteljesebb és leghatékonyabb kezelést azon okok miatt, amelyek miatt szállították és kórházba vitték ..
    Másrészről, az általános lakosságra tekintettel, ha a beteg oltását elhagyják / figyelmen kívül hagyják / eltávolítják, ennek természetes következménye a SÁRGA KÁRTYÁK kitöltésének elmulasztása (Lásd az E.O.D.Y. -Nemzeti Népegészségügyi Szervezet – vonatkozó, kifejezett utasításait).
    Ez azt eredményezi, hogy fiktív képet alkotnak a vakcinák mellékhatásairól, mind a mellékhatások típusát, mind azok teljes mennyiségét tekintve, mindezt a polgárok közegészsége és biztonsága szempontjából.

    „Elkezdődött a gubanc kigabalyodni…
    Kezdetét vette az óriási jelentőségü ügyészségi vizsgálat a vakcinák mellékhatásainak elrejtése ügyében. Az első globális szinten!!!
    A Thesszalonikii Rendvédelemnél adatokkal és cimekkel ma Panagiotisz Papagianakisz az Állam és Köztársaság védelmi osztályán feljelentést tett.
    Szeptember 14 -én írtam a negyedik előzetes vizsgálatról, amelyet az ügyészek a szervezet ellen rendeltek el az EKAB -val a kórházakba szállított vakcinázott betegek eseteire, és ott figyelmen kívül hagyják a betegek aktáin szereplő oltást.
    Korábban közzétettem egy listát 58 betegről, akiket Thesszaloniki kórházaiba szállítottak, akiket, miközben az oltásokat a betegjelentésekben rögzítették, majd az intenzív osztálytól kezdve figyelmen kívül hagyták az oltásokat .”

    * Világszerte legalább 3100 orvos írt alá közös nyilatkozatot, amelyben azzal vádolják a kormányokat és az egészségügyi hatóságokat, hogy figyelmen kívül hagyják a COVID-19 betegek alapvető kezelési stratégiáit, most pedig emberiség elleni bűncselekményekkel vádolják őket.
    https://www.pronews.gr/ygeia/1020069_treis-hiliades-giatroi-katigoroyn-tis-iatrikes-arhes-gia-egklimata-kata-tis
    Ennek az új orvosi mozgalomnak az alapjait tették le Rómában szeptember elején, a „globális COVID” témájú kétnapos konferencián, amelyen új kezelésekről beszéltek.

    * A Horvát elnök kitörése: ” Többet már nem vagyunk hajlandók oltakozni – elég ebből a vakcinák hisztériájából”!
    https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/1019839_xespasma-toy-kroati-proedroy-den-emvoliazomaste-allo-ftanei-me-ayti-tin
    „Véget vetünk ennek az orvosi tekintélyelvűségnek”
    „A horvátokat eléggé beoltották, és lehetővé kell tenni számukra, hogy a saját feltételeik szerint vállalják a COVID -fertőzés kockázatát” – mondta Zoran Milanovic, hozzátéve:
    „Nem lesz több védőoltás”!
    „Nem fogadunk 50%-nál több oltást, még akkor sem, ha dróttal bekerítenek minket” – mondta Milanovic a sajtónak.
    „Minden napomat a CNN -el és ezekkel a nagy csatornákkal kezdem, és azon tünődök, hogy én normális vagyok -e és azok az őrültek” – mondta a nemzetközi médiának, hozzátéve: „Ezek pánikot okoznak. Kezdettől fogva ezt teszik.”

    * Dánia, Norvégia, Svédország megszünteti az összes korlátozást és nyitnak. És ezeknek az embereknek már nincs szükségük covid útlevélre / oltási bizonyítványra !! Norvégia: „Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal”.
    dimpenews.com/2021/09/25/δανία-νορβηγία-σουηδία-
    Az élet tagadása az igazi tagadás. Negatívak azok, akik tagadják a legyőzhetetlen tudományos valóságot, a dolgok természetét, az élet jelenségét annak megnyilvánulásában !! Tisztán politikai döntés, hogy elszakadjunk a (covid19) zsarnokságtól .

  34. 35. János

    „…Nem mondtam olyat, hogy nincs lélegeztetett! Azt írtam a kezemmel, hogy az oltatlanok oxigént kapnak a buta értetlen fejükbe! …”

    Tudom hogy bennem van a hiba, de még mindig / már megint nem értelek. Ez most mit jelent?
    Az 1. számú reakciódban ezt írtad, idézem:
    „Hónapok óta mondjuk, hogy a teljesen oltottak biztosan nem kerülnek be a kórházba és nem kapnak tüdőgyulladást…”

    Szóval most mi a helyzet, mert én már belezavarodtam…

    Ezt sem értem:
    „…Szerinted a döntéshozók ekkora nyomás alatt miért hamisítanák meg a napi lejelentésű eredményeket?
    Tudod kik hamisítanak? Akik lekicsinylették, másokat lebeszéltek róla,…”

    Ki beszélt itt hamisításról? Én csak annyit jegyeztem meg, hogy nincs elég releváns adat. Elmondom még egyszer, magyarul: amit a hivatalos oldalon találtam, az semmitmondó, értelmezhető képet nem lehet belőle kiolvasni.

    Tehát még egyszer, János: Miről beszélsz (írsz) ???? Én egyáltalán nem értem, nekem túlságosan zavaros, de megköszönném, ha elmagyaráznád.
    Mindenki mástól (téged is beleértve természetesen), örülnék ha esetleg egy releváns kormányzati forrást tudnátok ajánlani. Nem olyan semmitmondót, mint a „korona.gov.hu”. Vagy ha ez az oldal nyújt másfajta információt is, mint amit én találtam rajta, kérlek segítsetek megtalálni.

    34. Vaszil

    Hát ennek fényében pedig méginkább…

  35. 35 – János:
    Ne állj le! Napi 3000 látogatás van a honlapon. Akit érdekel a véleményed és információt akar, az csak olvas és nem kritizál. A tagadókkal ne törődj.
    Sleeper:
    Gyakorlatilag átoltott csak akkor hal bele, ha különben is nagyon ramaty volt az egészsége. Angol statisztika szerint átoltottak közül pont annyi hal meg, amennyi az összlakósságból meghal nem COVID-ban. Vagyis az hal meg, aki különben is meghalna.

  36. Annak aki a másik oldali tájékozódásra is vágyik, ajánlanám a Facebook oltás utáni ( külön mindnek van ) mellékhatások csoportjainak böngészését, itt mindenki azonosítható, ráadásul oltott. A csoportok több 10000 bejegyzést tartalmaznak, a különböző problémák rendkívül sokszínűek( fényképekkel gazdagon illusztráltak ), mivel oltottak írták magukról, vagy közeli hozzátartozóikról, meglehetősen hitelesnek tűnnek. Ezek alapján mindenki eldöntheti számára melyik a helyes út, az számomra triviális, hogy ez nem fekete-fehér, hanem sokkal árnyaltabb.

  37. 39 – Gartai:
    Én és akiket ismerek mind be van oltva és senkinek a legkisebb péroblémát se okozott. Sokan hajlandók hazudni bizonyításként.

  38. 20. Τibor bá’
    „Mivel látja a vírus és oltásellenesek hülyeségét ezért kialakult benne egy szarkasztikus stílus. De autentikussága okán személye megbecsülendő.”

    Tibor bá’ enged meg, hogy ne értsek Veled egyet ebben.
    Ezt nem lehet szarkasztikus stílusként elfogadni. Szerintem ez egy modortalan alapállás amit a katonai laktanyán szokás egy őrmestertöl egy újonnan behivott közkatona felé.
    Ezt a modort kell levetnie, hogy elfogadható legyen bármely közösségi körben.
    Önálló, szabad, szkeptikus emberek vagyunk és illik ezt szóban és tettekben mindekinek tisztelni.

    (2193) Angol viccek
    3. Tibor bá
    „Most egy teljesen új oldaladat ismerhettük meg. Gratulálok.”

    *Aυτοσαρκάζομαι: Aftoszarkazome
    Kinevetem magam.Gúnyolom magam.
    Gúnyt űzök magamból.

  39. L.S:

    A pronews.gr az egyik legjobb exkluzív hamis hírgyártó vállalkozás görögföldön, már a London Szkúl Ekonomics ill. a Thesszaloniki Arisztótelész Egyetem társadalomkutatói ( újságírói és tömegkommunikációs szakirány) is megmondják.
    „A nacionalista és gyűlölködő retorika a görög internetes médiában az elterjedt dezinformációs gyakorlatok módszere és befolyása a tömegtájékoztatásban”
    Valami ilyesmi a tantárgy neve, amúgy.

    Javaslom a karácsonyfa alá, a következő okosságot minden hóax kedvelőnek is.
    Steven D’Souza és Diana Renner: A nemtudás című könyve

    De már mióta mondom, hogy a társadalmat csak a bizalom és a biztonság stabilizálja…

  40. Re:42
    Amit szétzúzott a fősodor média a hazudozásaival…
    Amúgy teljesen igaz az állítás.

  41. 42. János

    Ha egy időben sok ember nézi a tv-t, akkor a tv -ben látottak befolyásolják-e a tudattartalmukat?
    A tv adás minőségét, milyenségét a tömeg igényszintje határozza-e meg, vagy a tv adás határozza-e meg a tömeg igényszintjét, ami visszahat?

    Én nem gondolom, hogy a társadalmat szervező erők nem ismernék pl. Jung által feltárt eredményeket.
    Ha viszont ismerik akkor a nagyobb felelősség az övék.
    Ha megnézzük világunk kreálmányait ,pl. egy egyszerű kokakóla reklámot a 60-as!!! évekből(mikor még belecsempésztek tudatosan nem felfogható, azonban erős hatással bíró képeket) akkor nem kell messzire mennünk a válaszért.
    Az önérdek a másik kárára történő érvényesítési gyakorlata és a bizalommal történő visszaélés felülről szivárgot lefele. Teljesen átformálva a társadalom tagjainak egymáshoz való viszonyát.
    Oda a bizalom és kialakult a sehova se vezető versenyhelyzet.

    Szóval ez a hoax szöveg csak részben igaz. Mert már csak egy lépés a bizalommal való visszaéléstől a szándékosság feltételezése.
    Mindenki hülye lenne? L.S. totálisan hülye, vagy csak kicsit túlzásba vitte az összeesküvés témát?
    Szerintem nem hülye, csak túl rápörgött, de alapja sziklaszilárdnak tűnik.

    Az már más kérdés, hogy a facebook közép- és idősebb korú generációja már olyan hülyén csinálja ezt is, mint minden mást. Ennek okát számtalanszor leírtad.

    Bizony-bizony, vannak akiket nem érdekel a többi ember(szinte mindenki a családjára szorítkozott le ezügyben), de 40 éve ez még nem így volt.

    Szóval vitátok és meggyőzési szándékod,
    (hogy ne légből kapott, mindenféle hoax stb. információk miatt ne oltassák be magukat az emberek) eleve nem jó alapokon van.
    Kívülről olybá tűnik, mintha mellette és ellene lenne a választás, pedig távolról sem.
    A bizalmat nem lehet kierőszakolni, még észérvekkel sem.

  42. 42. János
    „A pronews.gr az egyik legjobb exkluzív hamis hírgyártó vállalkozás görögföldön, már a London Szkúl Ekonomics ill. a Thesszaloniki Arisztótelész Egyetem társadalomkutatói ( újságírói és tömegkommunikációs szakirány) is megmondják.”

    Szerencsénkre a mai demokráciának vannak előnyös oldalai is ilyen például a szólásszabadság és a sajtószabadság.
    Ennek a médiaszabadságnak köszönhetjük azt az informáciot amit a hivatalos média elrejt tőlünk.
    Például amit Tsziodraszol – a tisztikar vezetőjérol emlitettél vagy a profi sportolórol irtál Kikiliasz -„orvos”- egészségügyi miniszterről és a többi szalmabáb virágrol…
    Gondolom Nálatok is sokat lehet erröl böven irni.
    A kérdés azonban az, hogy ez az uralkodó elit meddig birja ezt a sajtószabadságot elviselni?
    Gondolkodtál e azon, hogy kinek a megbizásábol hireket hoaxnaknak pecsételnek, bloggokat felfüggesztenek vagy egyenesen törőlnek?

  43. 42. János
    „Javaslom a karácsonyfa alá, a következő okosságot minden hóax kedvelőnek is.
    Steven D’Souza és Diana Renner: A nemtudás című könyve”

    Én meg javaslom tegyük mellélye ezt is:

    https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/fighting-disinformation_hu

    Küzdelem a dezinformáció ellen | Európai Bizottság – europa.eu

    Az elsö főcimek közül olvassunk csak egy párat:

    * „A digitális zöld bizonyítvány fokozatosan lehetővé teszi minden európai számára, hogy biztonságosan utazhasson az EU -ba és külföldre, munkába vagy nyaralásra.”

    – Izrael a duplán oltott polgárainak sem ismeri el a zöld bizonyitványt egy bizonyos idő elteltével.
    – A Norvégok a Dánok és a Skandinávok már egyenesen elutasitják azt.

    * „A vakcina mellékhatásai, ha vannak ilyenek, általában nagyon enyhék és átmeneti jellegűek.”

    – Dr. Gakis úr publikációja szerint a szövődményeknek csupán az 0,05% -át jelentjük be sárga kártyákkal.
    Tehát 0,05% Görögországban és 0,2% -al EU -ban nem mondhatjuk, hogy valami biztonságos.”
    Kötve hiszem, hogy köztünk is tud valaki valamit is a Sárga Kártyákrol – Lapokrol – nemhogy egyáltalán kitöltötte azt és elküldte a melléhatásainak a panaszával

    * „A védőoltások olyan gyorsan haladnak, ahogyan azt világszerte lehetővé teszi a vakcinák előállítása.”

    – Ezt nem kétlem…Sok a pénz a koronabizniszen!

    * „A legtöbb tudós és döntéshozó egyetért abban, hogy a korlátozó intézkedések életet mentenek, de nem járható út hosszú távon a járvány kezeléséhez.”

    – A kérdésem: Vajon az élvonalon lévő tudosok is egyetértenek ebben ugy mint például a Nobel dijasok…

    * „Különösen óvakodnunk kell azoktól, akik azt állítják az interneten, hogy megtaláltak egy „csodaszert. ”

    – A pofátlanság netovábbja!!!
    Már a nyár közepétöl öt gyógyszert engedélyeztek, amit Október közepétöl forgalomba hoznak.

    * „A világjárvány elleni küzdelem mögött nincs összeesküvés – a tudósok oltóanyagokat keresnek mindenki számára.”

    – A koronabiznisz egy mese – a gyógyszeriparosok a „Big Pharm” meg egy „önzetlen emberbarát társaság” amely már 2OO5- töl csak úgy vélelenül sorra kapta a licenceket a coviddal kapcsolatos kutatások eredményeiként.

    * „Az egész Európában elrendelt korlátozó intézkedések ideiglenesek, és nem jelentik a demokrácia vagy az európai értékek végét.”

    – Bárcsak igazuk lenne. Rövidesen megtudjuk. Amikor azonban a média és a sajtoszabadságot elfojtják a hoax hirek gyártásának és terjesztésének a vádjával akkor milyen demokráciárol fogunk beszélni?

  44. Az itthoni transzparencia teljes hiánya miatt, érdemes Szerbiára figyelnünk, ha a COVID járványról van szó! Már csak a vegyes „nyugati és keleti” vakcina „koktél” miatt is.

    A koronavírus delta törzséről készült friss szerbiai kutatás két tényt erősített meg. Először is azt, hogy az oltottak is megbetegszenek – számol be az eredményekről a Blic. Azonban, ahogyan ezt a kutatási eredményekben kifejtik, az oltottak és oltatlanok között óriási a különbség a kórházba, és az intenzív osztályra kerülők számát illetően.
    Miután néhány hónappal ezelőtt közzétették az egyes oltások hatékonyságával kapcsolatos kutatási eredményeket, Kragujevacban ismét tanulmányt végeztek, ezúttal a delta törzs fertőzőképességéről, hiszen a vírus sokat változott az oltások kikísérletezése óta, amelyek az eredeti vírustörzzsel szemben a leghatásosabbak. A 145 ezer megfigyelt eset messze meghaladja a reprezentativitás mércéjét, így az eredmények mérvadónak tekinthetők, Szerbia egészére vonatkozóan.
    A delta törzzsel fertőződött esetek vizsgálata június 1-jén kezdődött, addigra a 145 ezres mintából mintegy 25 ezren már átestek a betegségen, a fennmaradó 120 ezer emberből pedig körülbelül 75 ezren már felvették a védőoltást (65.639-en ezren két dózist, 9381-en pedig egy dózist), azaz 45 ezer oltatlan személy volt a mintában.
    A kutatás során megállapították, hogy a vizsgált időszakban az újonnan fertőzöttek 33,2 százaléka volt oltott, míg 66,8 százalékuk nem vett fel védőoltást.
    A kutatás arra is kitért, hogy az egyes oltások hogyan reagáltak a vírus új verziójára. A Pfizer bizonyul továbbra is a legnagyobb védelmet nyújtó védőoltásnak. Legtöbben a kínai Sinopharm védőoltást kapók közül betegedtek meg, de fontos, hogy ezt az oltást vették fel legtöbben Szerbiában. Számszerűsítve, a Pfizert felvevők 6,8 százaléka, az AstraZenecát kapók 8,3 százaléka, a Szputnyik V-vel oltottak 13,6 százaléka, illetve a Sinopharm oltását kapók 71,4 százaléka fertőződött meg a delta törzzsel.
    A kutatás legdrasztikusabb eredményeit kétségkívül a kórházba kerülő betegek száma szemlélteti, ugyanis míg az oltatlan, és koronavírussal megfertőződött betegek 75,2 százaléka került kórházi kezelésre, addig az az oltottaknál ez az arány 24,8 százalék volt. Még szembetűnőbb az arány az intenzív osztályra, és lélegeztetőgépre kerülők esetében, hiszen 2 oltott személyre 33 oltatlan jut ezek vonatkozásában.

    Hány oltott fertőződött meg mégis a koronavírussal Szerbiában?
    https://szmsz.press/2021/09/27/hany-oltott-fertozodott-meg-megis-a-koronavirussal-szerbiaban/

  45. 48. Python

    Érdeklődve várjuk a magyarországi számokat…

  46. A koronavírus okozta pandémia az egyik legsúlyosabb világjárvány, amit átélt az emberiség, ami a halálozások számát illeti – jelentette ki Röst Gergely matematikus. A Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Elemző Munkacsoport vezetője az OTP Global Markets Igazgatósága által szervezett online eseményen tartott előadásában bemutatta, hogy melyek a járvány eddigi legfontosabb tanulságai és hogy mire számíthatunk a jövőben.

    Röst Gergely: a vakcina nem csodaszer, átfogó védekezésre van szükség
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210929/rost-gergely-a-vakcina-nem-csodaszer-atfogo-vedekezesre-van-szukseg-502946

  47. 50: „A koronavírus okozta pandémia az egyik legsúlyosabb világjárvány, amit átélt az emberiség, ami a halálozások számát illeti” – Ha ez igaz, annak csak az az oka, hogy nagyságrendekkel többen élünk a Földön, mint a korábbi világjárványok idején. De a pestissel összehasonlítva, amikor városok, tartományok néptelenedtek el – bakfitty.

    Lehet, hogy abszolút számokban nagyobb az elhalálozás (azért ennek utána kellene nézni), de lássuk be: jóval durvább hatása van a társadalomra, ha kevésből halnak meg sokan, mint ha sokból.

  48. 50.
    matematikus…
    „A koronavírus okozta pandémia az egyik legsúlyosabb világjárvány, amit átélt az emberiség, ami a halálozások számát illeti – jelentette ki Röst Gergely matematikus.”

    -„A spanyolnátha a történelem egyik legnagyobb világjárványa volt, amit az influenza A nevű vírusa okozott 1918–19-ben, és ami a Föld teljes lakosságának mintegy 3-5 százalékát[1] elpusztította. A két évben mintegy 21 millió,[2] más becslések szerint 27-50 millió áldozatot követelt a világon,[3] de akár 17 millióan is meghalhattak a járványban csak Indiában, és orvosi statisztikusok szerint Európában több mint kétmillióan haltak bele.[4] Ezzel a pusztítással a spanyolnátha az emberi történelem második legtöbb áldozatot szedő járványa volt a fekete halál, a 14. századi nagy pestisjárvány után.”
    spanyolnátha – (alaphangon) 21M 3-5% — kovid – 4,8M 0,06%

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Spanyolnátha

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük