(3645) Én és az oltás

Tibor bá’ vissza a múltba online

 

2021 a 89. év

Azt már említettem, hogy 4-5 éves korom környékén tüdő és mellhártya gyulladásom volt az antibiotikum mentes világban. Mivel itt vagyok, sejthető, hogy kigyógyultam, csak hát csenevész voltam a javából. Aztán első osztályban (abban a szar Horthy rendszerben) kijött az iskolába egy gyerekorvos, aki sorba megvizsgált minden gyereket. Engem véznának talált bár egészségest, ezért beutalt a fogaskerekű mellet elhelyezkedő Erdei iskolába (most nem így hívják) 3 hónapra, hogy erősödjek meg. Ez természetesen ingyen volt. Tehát bevonultam egy kis megerősödésre.

Az élet, ellátás (és a levegő) ragyogó volt. Szó szerint az erdő fái között volt az épület (ami a fogasról nem látszik. Ami látszik az a tantermek épülete, a hálók az erdőben vannak.). Az üdülői tanulás közben valamelyik gyerek megkapta a bárányhimlőt. Erre elhatározták, hogy mindenkit beoltanak. Egy osztályt bevittek az orvosi szobába és közölték velünk, hogy mindenki be lesz oltva. Megszeppentünk. Kérdezték ki akar első lenni. Jelentkeztem, mert a kórházban össze-vissza szurkáltak. Tudtam, hogy nem fáj. Megdicsértek. A következő látogatáskor eldicsekedtem a szüleimnek, akik nem voltak meglepve. Nem jutott eszükbe, hogy tőlük nem kértek engedélyt. Mindenki mindent helyén valónak talált. Senkinek nem jutott eszébe, hogy belehalhatunk hosszú távú mellékhatásként. Hogy kísérleteznek velünk, stb.

Aztán eltelt sok év és a középiskolában találtam magam. Az udvaron röplabda pálya volt, játszottunk, elestem. A salakon felhorzsolódott a térdem. A tornatanár szólt, hogy menjek át a szomszédban lévő mentő állomásra és kérjek egy tetanusz injekciót.

A tetanusz kórokozó a lótrágyában szunnyad. Akkoriban még létezett ló a fővárosban a tetanuszoltás mindennapi esemény volt. Mindenki tudott róla, senki se kérdőjelezte meg, én se. Átmentem és beoltottak. Mellékhatásra nem gondoltunk. Életben akartunk maradni. Ez sikerült.

Mosat a társadalom fele meghülyült. Akkor senki se kételkedett abban, hogy az állam egészségügyileg jót akar, az állampolgár rábízhatja magát. Most senki se bízik az államba (én se). De az állam nem akarhat mindig rosszat. Az államnak se érdeke a tömeges elhalálozás. A szakemberek zöme nem állíthat hülyeséget. Nekünk meg szelektálni kell a valóság és a rémhírek között. Akinek ez nem megy, az fogja be a száját.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

27 gondolat erről: „(3645) Én és az oltás

  1. 1 – H.Cs.
    Nyilvánvaló, hogy mind a kormányok, mind pedig a társadalom kezdi elfogadni, hogy a mai élet velejárója a közlekedési balesetből származó halál mellett a COVID okozta halál is. Azzal az apró különbséggel, hogy az egyén magatartása erősen befolyásolja az elsőt, a másodikat már nem annyira.

  2. „Akkor senki se kételkedett abban, hogy az állam egészségügyileg jót akar, az állampolgár rábízhatja magát. ”

    Szerintem ez így is volt akkoriban. De pl itt van Orbán, az első veresége után megfogadta, hogy megbünteti a magyarokat. Szerintem naivitás azt hinni, hogy Orbán jót akar a magyar embereknek, márpedig jelenleg ő az állam.

  3. Amikor bevonultam, rögtön belém nyomtak valami keveréket. Fel sem merült, hogy mi ez, miért, biztos jó, nem lesz tőle három fülem?
    Ma viszont dől a médiából a hülyeség, egyre alacsonyabb szintre kell menniük, csinálni kell a szenzációt, különben lemaradnak a nézettségből. Ezáltal egyre nagyobb hülyeségeket is benyalnak az emberek, nem akarnak lemaradni a sulykolt minta viselkedésről.
    Egyszerűbb a hülyeségeket visszaböfögni, mint a józan észre hallgatni. Megkaphatják, hogy nem vagy eléggé tájékozott, nem hallottad, hogy ….
    Ezt a manipulációt természetesen tudományos alapon végzik, nem csak úgy véletlenül sikerül.
    A „józan paraszti ész” visszaszorult oda, ahol a „fejletlenség” miatt még nincs a hülyítésnek nagy hatása, viszont egy kedvezőtlen változás esetén a túlélés záloga.

  4. Minden a régóta ismert törvényszerűségek szerint halad…
    Csúszunk vissza a lehetőségekben, s most haladunk az 50-es évek, majd egyre gyorsabban a XX. század eleje felé.
    Nyilván azért nem tűnik olyan drasztikusnak, mert nem kvázi ugyanazok az állapotok állnak elő, hanem a mai kor szellemének és a még meglévő, valamint a tömegtermelésből adódó lehetőségeknek a tükrében szemlélhetjük a dolgokat.
    A tápos-mamlasz fiatalság csak hab a tortára, mert így az esélyeik még jobban csökkennek. De ez már őket egyáltalán nem érdekli, hiszen egyesek a rózsaszín ködből ki sem látnak, családjuk, államuk, zsírosabb állásuk védőbúrája és szemellenzője nem engedi, mások pedig már hozzászoktak ahhoz, hogy ez van, úgysem tehetnek semmit ellene.

  5. Azért az tedd hozzá Tibor bá’, hogy a jelenlegi új mRNS oltásokkal kapcsolatban nulla hosszú távú tapasztalat van, ezért bizalmatlanok az emberek, szemben a te gyerekkori oltásaiddal, amik akkor már bevett gyakorlat volt, teljesen más hatásmechanizmussal.

    Az pedig hogy nem okoz semmilyen problémát ugyan olyan felelőtlenség állítani, mint azt, hogy a kettő füled nő a homlokodra. Sajnos a múlt ad elég indokot arra, hogy kétkedve fogadja az ember a „semmi baj se lesz” álláspontot, mert pl ugyan ezt mondták a DDT-re is, látjuk még sem így volt, másrészt a ma fő vakcina gyártók több mrd dolláros büntetést fizettek, mert hazudtak, megvesztegettek döntéshozókat, és publikációkat befolyásoltak.
    Nyilván azóta csupa becsületes filantróp emberekből áll a vezetői testületük, akiknek az emberiség jobb léte a legfontosabb, és nem a profit…

  6. Mondanám, hogy egyedi eset, de vagy egy tucat tágabb ismerősi körbe tartozó emberről tudom, hogy általában Janssen vakcináról rendelkezik papírral, de beoltva azt bizony nem lett, mert ment a kimért adag a lefolyóba!
    Honnét tudom? Büszkén, dicsekedve elmesélték, hogy X vagy Y háziorvos az ország különböző településein, jellemzően 5000-10000 Ft -ért cserébe ezt lazán megcsinálta. Ebből arra következtetek, hogy a jelenség jóval szélesebb körű, mint az az egy elcsípett szabolcsi öreg háziorvos esete lenne. Azt nem mondom, hogy 10ezer számra lenne, de valószínűleg ezrekben mérhető az ilyen esetek száma?!

    Elfogtak a rendőrök egy 71 éves háziorvost, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

    Oltatlanoknak állított ki védettségi igazolványt egy magyar háziorvos, elfogták a rendőrök
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210917/oltatlanoknak-allitott-ki-vedettsegi-igazolvanyt-egy-magyar-haziorvos-elfogtak-a-rendorok-501072

  7. 6 -dajtás:
    Amit te csinálsz az intellektuális okoskodás.
    ” mRNS oltásokkal kapcsolatban nulla hosszú távú tapasztalat van”
    Igen, de a hosszú távú tapasztalathoz életben kell maradni, ami oltás nélkül nem igen sikerül. És még valami. A virus és oltás tagadók nem azt mondják, hogy nem kérnek Pfizert és Modernát. Nem kérnek semmit, mert ez kamu vírus. Szóval ügyelj, hogy milyen nézetet védesz.

  8. Ebben a videóban két nemrég publikált vakcina mellékhatás vizsgálatot nézünk meg. Egyet Argentínából, egyet pedig Németországból.

  9. Re:8
    Ezzel nagyon félre lőttél Tibor bá’, mert „pandapisivel” be vagyok oltva 2× is…
    Azért is választottam ezt, mert ez még klasszikus megoldás, nincs túl nagy rizikó, és nem is tartozom abba a korosztályba, akinél már nem használna.
    Szóval azzal nem lehet támadni, hogy oltás/vírus szkeptikus lennék…
    (Nekem is van mellékhatása, nagyobb súlyok, vagy fizikai terhelés esetén izomfájdalom van a beadott karban.)

  10. Mivel kötelezővé tették, kényszerűségből beadattam a kínai oltást. Azért mert ez hagyomános technológiás és magzatokat nem használtak fel a fejlesztés, gyártás vagy tesztelés során…

  11. Tibor bá’

    „De az állam nem akarhat mindig rosszat.”
    Én egy jó ideje arra a következtetésre jutottam, hogy az állam nem a nép, hanem az oligarhák érdekeit képviseli.

    „Az államnak se érdeke a tömeges elhalálozás.”
    Dehogynem. Az államkassza nagyon jól jár, ha minél több nyugdíjas és krónikus beteg elhalálozik.

    „A szakemberek zöme nem állíthat hülyeséget.”
    Dehogynem, ha a szakemberek zöme ugyanúgy szajha, mint a média.

    „Nekünk meg szelektálni kell a valóság és a rémhírek között.”
    Ezt mindenki megpróbálja, de szerintem senkinek nem sikerülhet, spekulálás útján legfeljebb csak álláspontot foglalhat az ember.

    „Akinek ez nem megy, az fogja be a száját.”
    Akkor miért nevezed a blogodat vitafórumnak?

  12. 12 – proton:
    1) Igaz.
    2) Nem csak a „felesleges” emberek halnak meg. Ha érdeke lenne, akkor miért akar minden ország kormánya a munkásokat visszaerőszakolni a gyárakba? A delta variáns támadja a gyerekeket és 11 % maradandó egészség károsodást szenved el. Az uralkodó osztálynak is vannak gyerekei.
    3) A szakemberek „zömét” nem lehet megvenni. Túl nagy költség lenne, és nem mindenkinél járna sikerrel.
    4) A szelektálás nem nehéz, csak tudás kell hozzá, ami ritka.
    5) Eltérő vélemény OK. A hülyeség nem.

  13. 13. Tibor bá’
    ” Nem csak a “felesleges” emberek halnak meg.”
    Így van, de minden háborúban számolni kell a járulékos veszteséggel.

    „Ha érdeke lenne, akkor miért akar minden ország kormánya a munkásokat visszaerőszakolni a gyárakba?”
    Minden ország kormánya azon dolgozik, hogy a déli és keleti olcsó munkaerő kerüljön lassan és fokozatosan a gyárakba. A nyugati munkaerő (rabszolgák) egyre több pénzért akar egyre kevesebbet dolgozni, egyre igényesebb, kényelmesebb, betegesebb. Ha én oligarcha lennék, nekem se lenne szükségem ilyen rabszolgákra, szép lassan, feltűnés nélkül lecserélném őket.

    „A delta variáns támadja a gyerekeket és 11 % maradandó egészség károsodást szenved el. Az uralkodó osztálynak is vannak gyerekei.”
    Szerintem az a jelszó, hogy hulljon a férgese. Az uralkodó osztály egészségügyi ellátása pedig más dimenziókban mozog, úgyhogy szerintem ők cseppet sem aggódnak sem a gyerekeikért, sem a szüleikért.

    3) De meg lehet őket félemlíteni, az sokkal olcsóbb és eredményesebb.

    4) Mindenki a tudására támaszkodva spekulál, és szerintem vannak olyan témák, amikben senkinek nincs akkora tudása, hogy 100%-ban biztos lehessen a következtetése helyességében.

    5) Valószínűleg legtöbbször helyesen állapítod meg azt, hogy mi az a határ, ami már hülyeségnek számít, de nem biztos, hogy mindig.LOL, járulékos tévedés

  14. 10. dajtás.
    2012 tavaszán elmentem az urológiára, gyakorlatilag semmi
    bajom nem volt, de hát 73 éves voltam. — Mit ad a Himitáti
    kiderült, 2-es típusú cukrom van. — Bekerültem a darálóba,
    megdumáltak fogyjak le, mert a 168 cm-hez sok a 105 kg.
    Nosza , a nyáron lefogytam 20 kilót, Augusztus 27.-én éjjel
    infarktust kaptam. — Még tartott a gyógytorna, Január 6.-án
    még egy „”utórengést””. — Most akkor mondjam én is azt,
    hogy = Nem következett volna be az agyvérzés, ha nem kezdek
    el fogókúrázni ??? — Nem mondom, mert nincs bizonyítékom rá.

  15. 14 proton
    Speciell Orbán nem akarja lecserélni a magyar dolgozókat migránsokra, ezt nem lehet ráfogni.
    De a legnagyobb fenyegetés, amit a járvány hoz magával, az az egészségügy túlterhelődése, ami egyrészről nagy kudarc az ország vezetésének, ami mindenki számára nyilvánvaló lesz, másrészt kikényszerít olyan korlátozásokat, amik súlyosan károsítják a gazdaságot, annak világpiaci pozícióit, és ez szintén politikai válságot gerjeszt a kormánnyal szemben.
    Én meg vagyok győződve róla, hogy minden ország vezetése kétségbeesetten próbálja megtalálni a bölcsek kövét, és talpon maradni ebben a viharban, amihez jelenleg az oltásokban látják a leghatékonyabb eszközt, amiről persze kiderül, hogy nem olyan hatékony, mint gondolták, de elég hatékony ahhoz, hogy csökkentse a helyzet súlyosságát.
    Ebbe már belefér az is, hogy ha a népesség elég nagy része beoltatja magát, akkor a maradékkal nem kell olyan nagyon törődni, ők valamilyen okból nem hajlandók felvenni az oltást, innen kezdve nem háríthatják a felelősséget a kormányra esetleges súlyos betegségük esetén, sőt, még meg is kaphatják az elvárható szintű egészségügyi ellátást, az oltottaknak köszönhetően.

  16. 13. Tibor bá’

    „…3) A szakemberek “zömét” nem lehet megvenni. Túl nagy költség lenne, és nem mindenkinél járna sikerrel…”

    Ezt pontotosítanám:
    A szakemberek icike-ipicike kis csoportja van megvéve, szinte elhanyagolható mennyiség. Mert nem effektív.
    Sokkal hatékonyabb gazdaságilag, ha a forrásokat vonod meg. Ez ráadásul kvázi önszabályozó módon tarja minimális szinten a költségeket. A több pénz nem mindig motivál eléggé, mert az emberben ilyenkor kialakul az az érzet, hogy ha van, az a természetes állapot. Semmi sem tud jobban ösztönözni annál, ha elvesztheted azt is amid van, és állandóan pengeélen táncolsz.
    Elég csak kicsit elmélyedni, hogy a kutatásokra milyen módon lehet biztosítani a pénzügyi hátteret.

  17. A ‘Nagy dobás’ című film pont erről a rendszerszintű ‘téves’ bizalomról szól.
    Oportunisták egyes csoportjai észrevették 2006 ban, hogy az amerikai lakáspiac egy fugázi, vagyis kamu.
    A megingathatatlannak hit AAA s kötvények azonban nem beszakadtak mikor idejük lett volna, hanem a bankok vergődése nyomán még egy darabig mentek a dolgok.

    Akkor látszott, hogy a tévképzetek rendszerszintűek és óriási befolyást gyakorolnak az emberi gondolkodás döntéshozó ‘képességére’. Aztán szembejött a valóság, a lufi kipukkadt, a lskáspiac összeomlott.

    Erről szól az egész civilizációs válságunk (erről a vakságról), miért lenne kivétel az oltás kérdése?
    A bizalmatlanság a rendszerszintű probléma felismerésének tömeges szintjét jelenti, semmi többet.
    Hát kérem nem csak ebben a kérdésben jön ki az információhiány, csak ebben szembeötlő most a sok oltásellenes hülyeség.
    Azonban ha nem is terjsztesz hülyeséget, a minimum, hogy bizalmatlan vagy és próbálsz tájékozódni, mert senki, de senki nem vigyázz rád! Egy kapitalista berendezkedésben az
    állam leszar, az a felett álló rétegről és annak szándékosságáról már nem is szólva, mert az egyből bezárja az elmét és rádrakja az összeesküvéshívő címkét.

  18. 15.Barna Mihály
    A vágódisznó súlya kezdődik 100 kg felett- álá Schobert Norbert 🙂
    Méghogy nem volt semmi bajod …?! a 4o kg súlyfelesleg úgye semmi ?
    Mégis mi a fasztól lett cukrod?!
    Te vagy ama nyugateuropájn tipikus férfi diszpéldány, aki fotelből ossza az észt,de világéletében nagyban elkerülte a fizikai munkát.

  19. 19. Kalotaszegi

    Nem tisztem megvédeni senkit, de azért van alapvető tisztelet is a világon.

    Barna Mihálynak vmi baj van a lábával, mert kerekesszékben ül, nyilván ezért volt a súlytöbblet is.

    Ne legyél már ennyire bunkó és személyeskedő!
    Semmit nem tudunk az életéről, lehet, hogy végigdolgozta, fizikailag is.

    Ha annyira keresztény vagy miért ítélkezzel ennyire bőszen?

    Én értem az indulatodat a sok naív városi
    fasz iránt, de nem a földműves a teremtés egyedüli koronája.
    Semmi felemelőt nem látok abban pl. ahogy a disznószart szoktam lapátolni, m
    aximum, hogy nagyobb alázatra nevel.

  20. Az év kijelentése hubabtól: „Speciell Orbán nem akarja lecserélni a magyar dolgozókat migránsokra, ezt nem lehet ráfogni.”

    Mondjuk a valósághoz semmi köze! A mai magyar gyáriparban, nem csak a multiknál, hanem az oda beszállítóként bedolgozó magyar tulajdonú ipari, mezőgazdasági, stb. vállalkozásokban is egyre nagyobb arányban dolgoznak szerb, ukrán, román cigány, bangaldesi, indiai, pakisztáni, mongóliai, és bármennyire is meglepő mexikói vendégmunkások.
    Mert az értelmesebb és jól képzett magyar gyáripari szakmunkások Szlovákiába és Romániába járnak át dolgozni, ha nem kell idegennyelvtudás, mert ezekben az országokban 25-15% -al keresnek adott munkával többet, mint idehaza. Azok, akik pedig beszélnek idegennyelvet elsődlegesen már rég Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Nagy-Britanniában dolgoznak többségében 2,5-3x több munkabérért, mint amit itthon megkereshetnek.

  21. 20.
    Ha én rühes vagyok nem verem nagydobra ,mint ahogy azt sem, ha buzi vagyok. Ha csak nem akarok kiszedni a másikból lényegesebb információt.Mert személyes és lényeges információkat sohasem oszt meg magáról senki ,ami a valóságban felhasználható ellene.
    Még halovány fogalmaid sincsenek az információszerzésről.

  22. 22.
    Az lehet.
    Bár nem tudom milyen információszerzési módszerekre gondoltál!?
    Titkosszolgálati módszerrel megtudható információkra? Metakommunikációsan megtudhatóakra?
    Vagy általánosan?

    Én általában kérdezni szoktam.

    Barna Mihály egy példát hozott fel az életéből, mintegy cáfolva(igaz, gyengécskén) dajtás gondolatmenetét.

    Mi mást kéne megtudni még ebből?
    Vagy a sértegetés részedről valamilyen terv része, hogy valami többet húzunk ki belőle? Aztán miről?

  23. 21 Python
    Ezt azért nem nevezném szándékos migráns betelepítésnek, inkább a kormány egyéb megfontolásokból űzött gazdaságpolitikájának következményének, ahol a keletkezett lyukakat kénytelenek pótolni valamilyen forrásból.
    Míg közben próbálják felsrófolni a népszaporulatot, ami viszont igaz, nem sok hasznot ígér, bárhogy dicsekednek is az emelkedő mutatókkal.
    Azért ezt nem mosnám össze a nyugati megközelítéssel, ahol eleve nem is próbálják növelni a belső szaporulatot, hanem tudatosan a bevándorlásra támaszkodnak, humanitárius mázzal leöntve…
    És a bejövő vendégmunkásoknak nem jósolok itt derűs jövőt, tekintve a kormány migránsellenes retorikájának…

  24. Az elmúlt évtizedben a tudósok a rák elleni küzdelem egyik módjaként kutatták a különböző vakcinák alkalmazhatóságát. Ezeket a kísérleti rák elleni vakcinákat úgy tervezték, hogy a daganatban található rákos fehérjék specifikus részeit célozták, hogy a szervezet saját immunrendszerét a daganat elpusztítására ösztönözzék. A Karikó Katalin által is fejlesztett mRNS-technológia egyik jövőbeni felhasználási területe is ez lehet. Most a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói több olyan proteint is azonosítottak, amelyekre vakcinákat lehet fejleszteni. Ez áttörés lehet a rákgyógyításban.

    Áttörést értek el a rákkezelésre használt vakcináknál
    https://www.napi.hu/tech/vakcina-rakgyogyitas-proteint-mrns-kariko-katalin.736745.html

  25. Re:25
    Ezt most úgy tálalják, mintha most találták volna fel a csövön a lyukat…
    Amit nagy csim-bumm hírként beharangoznak, régen, cirka 15 éve kifejlesztett technika…
    Elmondok egy történetet, név nélkül, valós eset:
    Elég széles a kapcsolati hálóm, és ebben ismerek egy olyan fickót, aki bő 10 éve(fontos ez a szám) tüdőrákos lett 20 áttétellel, és a dokik adtak neki 3 hónapot. Az emberünk vastagon a high-classba tartozik, feltelefonálja az ismerőseit, hogy tudnak-e valamit megoldást, mert pénz az van doszt, csak az ideje kevés.
    Volt megoldás, bő milliójába került, csak nem forintban, hanem dollárban, és kapott egy olyan kúrát, amiről a cikk ír, és a kúrát követő 1 hónap múlva nulla tumorral hazament, és azóta is köszöni szépen jól van.
    Mikor erről beszélgettem vele, akkor azt mondta, hogy szerinte tömegesen 2025 környékén fogják használni, mert addig kellően publikus lesz a technika, és felépül rá egy infrastruktúra.

    Történettel csak azt akartam illusztrálni, hogy a fősodor újdonság gyakran több évtizedes, vagy akár 30-40 éves fejlesztés polgári változata, és mi „jelentéktelen prolik” ennyivel később kapjuk meg a technikákat.

  26. 20 és 23. Balázs.
    Köszönöm Balázs, rendes tőled, nagyra értékelem empátiádat,
    tudnék válaszolni 19.-re és 22.-re, de szerzője szóra sem érdemes.
    A kíváncsiságát meg ott egye meg a fene ahol van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük