(3635) 50.000 halott

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Az Egyesült Királyság kormánya: Évi 50.000 COVID-19 halott „elfogadható”

2021 a 89. év

Angol újsághír szerint, Boris Johnson miniszterelnök elrendelt egy költség-haszon analízist, hogy meghatározható legyen az emberi élet megmentésére elrendelt további megszorítások az UK gazdaságára gyakorolt hatása elfogadható-e.

A zárt ajtók mögött végzett vizsgálat szerint hetente kb. 1000 halott elfogadható. Johnson kijelentette, hogy további megszorításokat csak akkor rendel el, ha a halottak száma meghaladja az évi 50.000-et, ami napi kb. 137 halottat jelet.

Az évi 50.000 alatt tartott halott szám elfogadhatatlan hátrányt jelentene a UK gazdaságra.

A kormány tanácsadó testülete megmagyarázta a kalkulációkat: Olyan intézkedések, mint a gyerekek  beoltása agyhártyagyulladás ellen, vagy sebesség korlátozás elrendelése a halálos balesetek csökkentése végett szintén pénzbe kerül és csökkenti az egyéni szabadságot.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

36 gondolat erről: „(3635) 50.000 halott

  1. Magyarországin ez így alakul:
    havi 50.000 nyugdíjas, aki már nem dolgozik, és nem fidesz szavazó
    havi 40.000 fiatal, akik még nem dolgozik, és nem fidesz szavazó
    havi 9.000, bárki, aki a fidesz elllen pofázik
    és havi 1.000, akinek az IQ-ja 49 fölött van, és éppen ezért nem fidesz szavazó.

  2. Az álláspont világos:
    Az oltás elérhető, aki nem oltatja be magát az Darwin bácsival konzultáljon.

  3. Ha némi realizmust is beleviszünk a dologba, akkor ez minden országban így működik, és nem csak a koronavírus esetében, legfeljebb a számok különböznek, amit még elviselhetőnek minősítenek.
    Olyan nincs, hogy egy ország gazdasága le fog bénulni amiatt, hogy megakadályozzák néhány ember halálát.
    Aztán az már lehet vita tárgya, hogy mennyi is az a néhány…
    Amennyiben a politikusok tudomásul veszik, hogy a vírust kiirtani nincs módunkban ezer ok miatt, nem marad más hátra, mint a vírussal való együttélés stratégiáját kidolgozni, az pedig valami ilyesmi lesz.
    Éhenhalni nem lehet, de a vírust elrobbanni hagyni sem, a világra rákényszeríteni, hogy mindenki betartsa a szabályokat lehetetlen, marad az egyensúlyozás, a húzd meg, ereszd meg.
    Jó analógia a gépjárművek hatása, amely évente igen sok ember halálát okozza, de őrültség lenne emiatt betiltani a használatukat, mert abba még több ember pusztulna bele, vesztené el egzisztenciáját, tenné padlóra a gazdaságot.

  4. Mi lett volna, ha mindenki bevásárolt volna 2 hétre és otthon marad volna? Megmondom én: semmi!

    Ez már a végjáték, bedobták a gyeplőt a lovak közé.
    Ez a vírus és ez a gazdasági berendezkedés nem összeegyeztethető. Egyszerűen nem tudnak mást csinálni.
    De hát ebben semmi új nincs, már másfél éve is tudtuk ezt.

    Persze ha nagyon akarnák meg tudnák oldani. Ja, hogy pont most ezt teszik?.
    Ugyanis a képletben nem csak a gazdaság, meg a vírus van, hanem a klíma meg a föld mérete (mint határ) is.

    A többi szereplőről kár is beszélni, mert még ezt a 4-et sem rakták bele a fejekbe. Csak ezt az egyet nyomatják, hogy becsokizzunk a gatyánkba. Persze ugyaolyan joggal félhetünk a gazdasági összeomlástól. Lényeg, hogy féljünk.

    Sőt már sok évtizede nem cél, hogy többek legyünk, mint fogyasztó barmok.
    Persze, hogy hülyék vagyunk, mint a segg. Na de hogy igény se legyen, hogy kiemeljük fejünket a „szórakozástengerből”, meg a hamis célok felé történő, valójában értelmetlen törtetésből. Na ebben már mi is hibásak vagyunk kissé.

    Figyelmünk érték, ezt bizony jól tudják.

  5. Jabu@: A Darwinos konzultáció még várat magára, majd talán egy év múlva okosabbak leszünk, s kiderül kinek volt igaza. Az én tapasztalatom az, hogy nagyon sokan még a vakcinák alapvető hatás mechanizmusát sem ismerik, csak fikázzák azokat, akik kétkedve fogadják ezt a génterápiás oltást, aminek hosszútávú hatását senki sem ismeri, illetve ismerheti, egyedül a kínai vakcina hagyományos és ismert, kipróbált technológia, azt meg hatástalannak tartják.

  6. Ha nem halnak ki az oltatlanok, akkor mi lesz a magyarázat? Nyilván az, hogy az oltottak megvédték őket. Ha viszont az oltottak kihalnak? Akkor nem lesz aki reklamáljon ?.

  7. Re:6
    „egyedül a kínai vakcina hagyományos és ismert, kipróbált technológia, azt meg hatástalannak tartják.”
    Pont ezért fikázzák, mert klasszikus oltás, és nincs benne akkora biznisz.
    Egyébként nem hatástalan, cserébe nagyobb eséllyel véd meg mutálódott variánsokkal szemben, mert nem annyira specifikus, mint az mRNS vakcinák.

    Ha le akarod uralni a piacot, akkor a konkurencia termékét fikázd 7/24-ben, ebben a Pfizer amúgy is profi, nem véletlenül büntették meg több mrd EUR-ra a közelmúltban.
    Érdemes megnézni a közelmúlt EU-s büntetéseit, hogy ki volt benne kompániában…

  8. Johnson rendkívül figyelmes és óvatos!
    Magyarországon az ismertetett szám duplája esetén sem volt (nincs semmi), ráadásul itt a nép ezt lájkolja.

  9. A vakcinák kiértékelésénél figyelembe kell venni, hogy üzleti konkurenciák egymással. Nem igazán érdekük, hogy a jónép tisztán lásson.

  10. 10: De az se érdekük, hogy az emberek bizonytalanokká váljanak általában a vakcinákkal szemben. Pár éven át úgyis el tudnak adni annyi dózist, amennyit csak le bírnak gyártani. De ha az embereket elbizonytalanítják az egymás elleni kampánnyal, akkor az emberek fele nem fog kérni semmilyen vakcinát, és akkor a nyakukon marad. Olyan ostobák lennének, hogy ezt nem látják át?

  11. 11 malleusorbis
    Mi ebben a ködösítés?
    Ebből pontosan az látszik, hogy a vakcinák az eredeti várakozásokkal szemben nem képesek megakadályozni a fertőződést, és a vírus továbbadását, viszont jelentősen csökken az oltottak esetében a súlyos esetek és halottak száma.
    Ez önmagában még mindig az oltások pozitív hatását tükrözi.
    A brit adatok szintén ezt mutatják.
    A természetes immunitással kapcsolatban meg most már csak az a kérdés, hogy vajon ha valaki vakcinázás után, jóval enyhébb tünetekkel megkapja a betegséget, és túlesik rajta, akkor ez is kiváltja a magasabb védettséget?
    Hiszen akkor már megkapta a szervezete a teljes vírus stimuláló hatását is az oltáson túlmenően, ami csak az eredeti tüskefehérjére volt élesítve.
    Mert ha ez így van, akkor az a megoldás, hogy oltások után elkapjuk az új vírusmutációt, átesünk egy enyhe lefolyású, vagy tünetmentes fertőzésen, és így életveszély nélkül megszereztük az immunitást a legfrissebb vírus ellen… 🙂

  12. 14 – hubab:
    Az igazi problémát az adja, hogy az emberi szervezet a szerzett immunitást csak 4 hónapig tartja fenn. Magyarul. Nem is évente, hanem 4 havonta kell újraoltani. Szerintem ez töketlenkedő állami felügyelet mellett nem megy. A vakcinát fel kellene szabadítani. Mindenki vegye meg magának és adassa be ott, ahol akarja.
    És a vakcina tagadok ott dögöljenek meg, ahol kedvük tartja.

    😀

  13. 14 hubab
    THX

    A véleményed első részét miért nem lehet ilyen tisztán kommunikálva megtalálni a médiában?
    A második része pedig a fordítottja a 12-nek.

    Miért nem fogadják el a pozitív sejtes immunitás tesztet, védettségi kártyán?
    (Egy valószínűleg volt fertőzött felvetései.)

  14. 14. Hubab : Sajnos az elhallgattatott, oltásellenesnek nyilvánított szakértők, pontosan az ellenkezőjét állítják, jelesül azt, hogy az oltás utáni fertőzés súlyosabb lefolyású betegséget okoz ( ADE hatás ) . Valamint azt is állítják, hogy az immunrendszer is gyengül általánosságban az oltásoktól, mivel az oltás leginkább csak az eredeti verziótól véd, a mutánsoktól kevésbé, azt is állítják, hogy a természetes immunitás sokkal jobb és tovább is tart a hatása. Ezek a dolgok hamarosan kiderülnek az Izraeli adatokból, ha nem hamisítják meg őket.

  15. 18 – malleusorbis:
    Az már 2020-ban kiderült, hogy a betegségen átesettek újra fertőződhetnek néhány hónap után

  16. 19 Tiborbá: persze, a betegségen átesettek is újrafertőződhetnek, de hogy milyen arányban, azt szerintem nem tudjuk pontosan, mert arról csak becslések vannak, hogy a lakosság hány százaléka eshetett át a fertőzésen.
    Az újrafertőződött oltottak arányáról már biztosabbat tudunk mondani, mert az oltottak száma ismert.
    A lényeg, hogy az oltottak is újrafertőződhetnek és akár súlyos tünetek is produkálhatnak. Hogy az oltás ad-e nagyobb védettséget, vagy a tényleges fertőzés ezt nem tudhatjuk biztosan… Persze teljesen érhető, hogy miért az oltást teszi az első helyre a szajhamédia és miért vannak felkapva az erre vonatkozó tanulmányok.

  17. 16 malleusorbis
    Én nem tudom, hogy milyen cikkeket olvasol, de én ezt nem az ujjamból szoptam, nagyon sok helyen kommunikálják, hogy a vakcina a fertőződést nem, de a súlyos esetek valószínűségét jelentősen csökkenti, igaz, nem zárja ki.
    A második témára vonatkozóan meg lehet, hogy félreérthető voltam, én nem javasoltam a szándékos megfertőződést az oltottaknak, csak arra utaltam, hogy aki oltás után megfertőződik, és túlesik egy újabb mutáció általi fertőzésen, az jól járt, mert a vakcina általi védettségre rájön egy második, feltehetően jóval erősebb védettség, ami ráadásul a mutáció ellen is véd.
    Az is érthető, ha nem javasolják a szándékos megfertőzést, mert ha kis százalékban is, de ott is fordulnak elő halálesetek, és ott azonnal felmerülne a felelősség kérdése.
    Inkább arra akartam kilyukadni, hogy aki az oltás után megfertőződik, az utána már egy darabig nyugodt lehet, legalábbis egy még újabb mutáció megjelenéséig, és a védettség lecsengéséig…

  18. 17 Gartai
    Annyira nem értek ehhez az ADE hatáshoz, de amennyire emlékszem, ez bizonyos betegségeken átesett embereket is fenyegethet mindenféle előzetes oltás nélkül is.
    Tán a Dengue-láz kapcsán hallottam ilyesmiről, ahol az egyik változattal történt fertőzés után a másik változat súlyosabb betegséget okoz.
    A koronavírus kapcsán nem tudom, ez mennyire reális, szerintem inkább csak elméleti lehetőségként említik, viszont ha ez is hasonlóan működik, akkor csak idő kérdése, és valamikor mindenki el fogja kapni, és ugyanez bekövetkezik oltás nélkül is

  19. Évi 50 ezer kevés a boldogsághoz, de ezt ők is tudják, mert OVERPOPULATION van.

  20. 24 malleusorbis
    Ne már ilyen tömören! 🙂
    Melyik részére érted?
    Mert hogy ilyen kalkulációkat minden kormány csinál, abban teljesen biztos vagyok, de abban is, hogy ez sehol sem publikus.
    Orbán is próbál egyensúlyt tartani az intézkedéseivel a gazdasági károk, és az elfogadhatónak tartott áldozatszám között, akár bevallja, akár nem.
    Ha az egyik irányba téved nagyot, és tömeges halálozás, egészségügy megroppanása lesz, akkor abba bukhat bele, ha mindenki egészségét meg akarja védeni, és ezért a gazdaság szakad be, és tömeges munkanélküliség lesz, akkor meg abba.
    A jó egyensúlyozáshoz meg kell jó szakértői elemzés…
    Biztos van olyan, hogy pár ezreléknyi halottért nem fogjuk leállítani az országot…

  21. Ide nem írok most semmit. 🙂
    (Mire megjelent az előző hsz-em, már lecsúszott a”Legutóbbi hozzászólások”-ról.)

  22. Izraelben a fertőzöttségi szám egy körüli értékre esett vissza, valamint az előző heti (35.hét) adatokhoz képest 20%-al kevesebb súlyos állapotú beteg kerül be a kórházakba.
    A harmadik oltásnak köszönhetően!
    (Forrás: Weizmann Intézet járványmatematikai csoport)

    Valamint Karikó Katalin ill. kollégája Drew Weissman élettudományi Breakthrough-díjat nyert az mRNS technológia kifejlesztése miatt, ha esetleg ez valamelyik vax-ellenes (Q-Anon) hívőnek mond valamit…

  23. A kisebb gyerekek oltását várom. Szlovákia már elkezdte.

  24. 29: Lassan az is jönni fog Tia.

    „A következő hetekben a Biontech világszerte megküldi a hatóságoknak az 5-11 éves korosztály koronavírus elleni oltásáról szóló eredményeit, és kérik az engedélyezést, többek között Európában is, jelentette be a Pfizer vakcináját kifejlesztő cég vezető orvosa, Özlem Türeci a Spiegelben. Az oltóanyag itt is ugyanaz, mint amit a felnőttek kapnak, csak a dózisok lesznek kisebbek. A lap szerint Németországban október közepétől kezdődhet meg a 12 éven aluliak beoltása.”
    https://444.hu/2021/09/10/oteves-kortol-adhato-vakcinat-fejlesztett-ki-a-biontech

  25. Szerintem a Torockai ma az egyetlen, aki valódi választás lenne a jelenlegi vezetéssel szemben ( a vírusmizériával kapcsolatosan is határozott a véleménye, (szóval hülye )), érdemes meghallgatni, már csak azért is, hogy ne csak a kormány szócsövein keresztül tájékozódjunk. https://www.youtube.com/watch?v=We2NnIJ0YnY

  26. Re:31
    Szerintem cseberből vederbe lenne ez a társaság is, ebből fakadóan nem pártot, hanem működési mechanizmusát kell választani/cserélni…

  27. 31,Gartai:

    Az ásotthalmi fiúkat és a radikális csoportokat én mellőzném…

  28. János@: A nagyon szélsőséges dolgokat én sem kedvelem, de a többi lehetséges jelölt már mind leszerepelt nálam.

  29. Torockai szerintem felmérte, hogy a magyar lakosságban nem jelentéktelen arányban vannak olyanok, akik az összes hivatalos narratívát hazugságnak és félrevezetésnek tartják, és hogy ha erre a lóra tesz, soha nem fog támogatók nélkül maradni.
    Ez szükségszerűen kitermelt egy ennek az arculatnak megfelelő pártot.
    Beszédében gyönyörűen csokorba foglalja az összes közszájon forgó összeesküvéselméletet, kielégítve minden egyesnek a hívőit, még ha azok csak egyik, vagy másik részében hisznek is, de itt egy kalap alá fogja őket.
    És megpróbálja elhitelteleníteni a kormány azon intézkedéseit is, amelyeket egyébként pozitívnak tart a lakosság nagyobbik része is, mert ez a politikai küzdelem része…
    Ilyen a migránspolitika is, amelyről azt mondja, hogy csak látszat migránsellenesség, hiszen a kormány visszatoloncolja az elfogottakat a határ túloldalára, akik másnap megint átszöknek.
    Vajon ő milyen megoldást választana a mai világpolitikai feltételek között? Legéppuskázná őket?
    De ezeket a vasakat tartva a tűzbe bizton számíthat rá, hogy a megélhetése, politikai háttere biztosítva lesz, mert hívei nem fognak elfogyni, bármilyen új fordulat jön, majd jönnek hozzá új háttérmagyarázatok is, amiket szintén fel fog vállalni…
    De hát ne csodálkozzunk, kormányunk is hasonló módszerekkel próbálja az embereket maga mögött tudni, ha kell, gerjeszti a híveiben azokat a negatív indulatokat is, amelyek mentén szavazatokat nyerhet.
    De ő jobb bázist alakított ki erre, sokkal nagyobb szekértáborral, Torockainak egy sokkal kisebb szeletke jutott, de azért biztos abból is jól meg lehet élni…

  30. Hubab@: Hát… nehéz vitatkozni veled, mert eléggé jogosnak látszik amit írsz. Sajnos nyilvánvalóan semmi és senki sem tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük