(3632) Egy kis ijesztgetés

Tibor bá’ fordítása

 

2021 a 89. év

COVID-22 elnevezés alatt egy új variáns várható, ami kizárólag feltételezésen alapszik, nyilatkozta a zürichi immunológus, Dr. Sai Reddy. Ezek szerint a meglévő COVID variánsok létrehozhatnak egy „szuper variánst”, ami ellen a meglévő vakcinák nem fognak védelmet nyújtani.

Ezzel összhangban nyilatkozott Albert Bourla a Pfizer ügyvezető igazgatója, aki szerint valamikor a jövőben a COVID-19 egy mutánsa nagy valószínűséggel ellenálló lesz a vakcinákra. Ugyanis, ha a népesség jelentős része védetté válik a tomboló variánsokra, és születik egy új variáns, amely rezisztens lesz az oltásokra, az nyilvánvalóan le fogja körözni az eredeti variánsokat. Ez nem 100 % biztos, de nagyon valószínű.

Minden egyes alkalommal, amikor egy új variáns megjelenik, a tudósok azonnal foglalkozni kezdenek vele, állította Bourla egy Fox News-nak adott interjúban. Megvizsgálják, hogy a vakcinánk védelmét meg tudják-e kerülni. Eddig még ilyen variánst nem találtunk, de valószínű, hogy egy nap előfordulhat. Az ellene ható új vakcinát 95 nap alatt létre tudjuk hozni. Hát az az utolsó mondat megnyugtató.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(3632) Egy kis ijesztgetés

  1. Milyen kedvesek, hogy előre szólnak hogy készen van a szupermutáns, amire 3 hónap alatt tudnak újabb vakcinákat gyártani… 🙂
    Bat lady is szólt már előre, hogy küszöbön az új rezisztens vírus, ő már csak tudja, hogy hogy állnak a fejlesztéssel.

  2. Csak felkészitik szellemileg a társadalmat,hogy újabb és szigorúbb korlátozások jönnek a közeljövőben,mindenki tartalékoljon be budipapirt, kötelet ,szappant ,hogy ne legyen verekedés a bevásásrlóközpontokban ismét.

  3. „Ezek szerint a meglévő COVID variánsok létrehozhatnak egy „szuper variánst””
    Ez úgy hangzik, mintha a a vírusok egymással rekombinálódnának, dehát azok nem ivarosan szaporodnak…

  4. Re:3
    ” azok nem ivarosan szaporodnak”
    De aki csinálja az igen. 🙂

  5. A koronavírus-járvány elleni védekezésben korábban tartósan jól teljesítő országok buknak el, miközben a középutas stratégiát választó európai országok egyre jobban teljesítenek a kórokozóval szemben – állapította meg legújabb anyagában a Bloomberg, amely saját indexe alapján méri 53 ország Covid-ellenállóképességét. A delta variáns elmúlt néhány hétben mutatott tombolása alapján az üzenet egyértelmű: a vakcinázottság minél erőteljesebb felfutása mellett az alapfeladatokat sem szabad elfelejteni a védekezés során. A pajzsnak többrétűnek kell lennie.

    Koronavírus: sorra buknak el a védekezés mintaországai, a delta variáns ezt is elintézte
    https://www.portfolio.hu/global/20210827/koronavirus-sorra-buknak-el-a-vedekezes-mintaorszagai-a-delta-varians-ezt-is-elintezte-498004

  6. Volt már rekombináció tavaly Kaliforniában. Az RNS vírusokra bizony nem csak gyors mutációs ciklus, hanem a rekombinációs képesség is jellemző. Ezen egyébként semmi meglepő nincs, hogy ilyen lehetőségre is figyelmeztetnek, mert nem csak elméleti szinten van benne a pakliban. A WHO sem véletlenül mondja azt, hogy a fejlett világnak nem a 3. oltást kellene erőltetnie, hanem minél több embert beoltani a fennmaradó vakcinakészleteket pedig az oltásokkal sehogy sem álló v. alig haladó országok számára átadni, hogy minél több ember legyen beoltva a kb. 7,8 milliárd emberből. Mert amíg a jelenlegihez hasonló a helyzet addig kb. 8-12 havonta meg fog jelenni egy új, a korábbinál fertőzőbb és magasabb hospitalizációt igénylő új domináns mutáció. Amely folyamat előbb vagy utóbb elvezet a nem csak áttöréses fertőzésekre képes SARS-CoV-2 változathoz, hanem egy szökőmutációhoz, ami kvázi lenullázza az eddigi oltási programok eredményeit. És lehet majd mindent élőről kezdeni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük