(3555) Seggnyalás

Tibor bá’ online

 

A tökéletes seggnyalás

2021 a 89. év

Közvetlenül a II. világháború után a szakemberek csodálták a Hitler vezette Harmadik Birodalom propaganda miniszterének, Joseph Goebbelsnek a technikáját: Hazudj egy hatalmasat, majd ismételd meg addig, amíg mindenki elhiszi. Az angolszász pszichológusok arra voltak kíváncsiak, hogy a „mindenkibe” beletartoznak-e a Nemzeti Szocialista (náci) vezetők? A vizsgálat eredménye szerint, bár az egyes propaganda tételek hamisságával tökéletesen tisztában voltak, a teljes, globális hazugságban maguk is hittek.

Ezek jutottak eszembe, amikor olvastam a következőket: Kásler: „Mindenekelőtt megemlíteném azt, hogy rendkívül pontosan és helyesen döntött a kormány a járvány egész időszakában. Nem tudok mondani visszatekintve az elmúlt egy évre egyetlenegy olyan körülményt sem, amit ne helyesen ítéltünk volna meg.”

A szöveg első hazugsága a többes szám használata. Szó sincs arról, hogy ők döntöttek volna. Egyedül Orbán Viktor döntött, saját ötletei alapján. Éppen ezért Kásler szövege egy gigantikus seggnyalás. Azon kívül, hogy hatalmas hazugság. A mindenható miniszterelnök döntései következtében hazánk a népesség arányos halottak számában sikeresen felverekedte magát az első helyre. Egy millió emberre vetítve sehol a világon nem volt annyi halott, mint nálunk.

Ezek után már csak ismételgetni kell a sikeres védekezés hazugságát, amíg mindenki elhiszi. És a kétharmadra felügyeskedett 45% könnyező szemekkel fogja elrebegni hálás köszönetét népünk második szeretett vezérének, Orbán Mátyásnak.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

101 gondolat erről: „(3555) Seggnyalás

  1. Tibor bátyám!

    Az a baj, hogy nem olvasnak téged többen.
    Akkor egyből nem lenne meg a kétharmad.

    A médiumok átvétele és befolyásolása döntőnek bizonyul.
    Most olvastam el egy kb.2o éves könyvet, Dr. Kende Petya írta, valamilyen zsidó szociológus fickó. Címe egyszerűen: A Viktor. Borítókép: egy öreg hölgy kezet csókol Orbánnak.
    Kiválóan irja le, hogy hogyan jött létre és mi működteti a Fideszt.
    Azt kell mondjam, hogy szinte tökéletes a filozófiájuk. Erkölcs nem nagyon fér bele, de sebaj.

    Azonban Klárika és Feri sem fejlettebb erkölcsi értelemben, de valószínű a többi sem, Jobbik stb. , talán az egy Mi Hazánk kivételével. De egy ilyen környezetben az erkölcsös labdába sem rúghat, ezt kéne már az embereknek észrevenniük!!!
    Ferikéről süt, hogy ez lett élete célja, legyőzni Viktort és vissza a hőn áhított hatalomba.

    A kibicnek semmi sem drága. Pár tízezer felesleges halott az semmi

  2. Ezen felül egy újabb pofátlanság a 3.hullám elmúltával:

    https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/rezidens-potlek-megszunes-bercsokkenes-magyar-rezidensszovetseg.729951.html


    Egy május 20-án megjelent kormányrendelet törölte a jogszabályokból a havi 24 ezer forintos juttatást jelentő rezidens képzési díj (rezidens pótlék) fogalmát, és a hozzá biztosított dedikált állami forrást is. Ezzel nemcsak hogy csökkenne a rezidens orvosok fizetése, de mivel a márciusi bértől kezdve(!), visszamenőleg léptetik érvénybe a módosítást, félő, hogy egyes kórházak akár vissza akarnák fizettetni a márciustól kifizetett összegeket is, vagy levonnák utólag a júniusi/későbbi bérekből – írja levelében a Magyar Rezidens Szövetség.”

    Visszamenőleg.
    A mór megtette a kötelességét, a mór mehet.
    Mintha annyira biztos lenne, hogy nem lesz újabb hullám.

  3. 2.Balázs:

    Megmosolygtató a Fidesz csicska Mi Hazánk erkölcsi fölényéről beszélni. 🙂

    Meg Ferikézni, Klárikázni ilyen 11 év után, a mostani begyorsuló szabad rablás tükrében (pl. vári lakások, alapítványok, Fudan stb.)

    Most hozzák vissza a koncessziós autópálya építést, ami korábban jogosan bíráltak.

    Vak vagy cinkos az, aki a különbségeket nem látja.

  4. Az az igazság hogy sokan tudják hogy lop,csal a fidesz.Szidják is a facebokon.De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene.A tüntetések ideje már lejárt, nincs olyan szervezőkészség a magyarban hogy megszervezze és 10ezrek az utcára vonuljonak.Inkább mindenki kipuffogja magát a facebokon és kész.A másik meg hogy majd kire lehetne szavazni? Mindegyik elég ratyi szerintem és ugyanúgy lopna.Itt már az a baj Orbánékkal hogy semmi nem elég nekik 10-100-1000 milliárd.Telhetetlenek.Na de hát a lopáshoz sem kell már nekik dolgozni ,papírmunkát végezni.Az irodában gondolom elmondja valakinek hogy intézd ezt meg azt (ingatan vétel,építések közpénzből,kínai egyetem) , és kb 10 perces megbeszéléssel elintézte.A többi papírmunkát már csinálják az ügyvédek,alattvalók.A lopások,bizniszek üzemeltetéséhez gondolom megvannak az emberek, mert azért egy sima vállalkozó napi 10-12 órát kell hogy dolgozzzon , szervezze a könyvelést, az üzletmenetet stb…de ezeknek meg vannak az embereik erre is.Így van idejük gondolkodni hónapról hónapra hogy épen mit lopjonak el.

  5. Re 1:Alex
    Ez jó, OV nak ebben az elszólásában minden benne van:
    „életem legszebb évei voltak, amikor tanáraim embert próbáltak faragni belőlem… ”
    megpróbáltak, de én keményen nem hagytak magam.

    No vége is lett a szép éveknek…

  6. 3 Balázs
    Kitartás!
    Big Hungary, big Hungary Über alles Márialand….

  7. 2 – Balázs:
    Nem siránkozni kell, hanem szavazni az egységes ellenzékre. Én alig várom, hogy Jakab Péter és csapata lopjon.

  8. Viszont épp tegnap gondolkodtam azon hogy kiálltam az út mellé: majdnem minden harmadik autó BMW vagy audi volt.Honnan van mindenkinek erre pénze?Na nem 20 milliós bmw-k, megtévesztő de akkor is.Mindenki feszíteni akar értm.De ha nem lenne pénz akkor nem látnánk ilyet az utakon.Ha nem lenne pénz akkor 15 éves szuzuki swifteket látnánk az utakon,családonként egyet és nem kettőt mint ma.
    Az ingatlanárak az egekben , idén 15%-ot emelkedtek , a tranzakció szám soha nem láttott magasságokban.Úgy veszik viszik az ingatlanokat mint soha.Honnan lett a népnek ennyi pénze?
    Azt nem értem amikor meg a környezetemmel beszélek akkor 35 évesen nem tudna megvenni egy lakást és mindenki panaszkodik hogy ninncs pénze.
    Szóval a magyar népet sem sajnálom az autóókat,házakat és a welness helyeket elnézve nem úgy néz ki hogy nincs pénz.
    Persze vannak szegények borsodban, kisnyugdíjasok,kiskeresetűek de sokszor nem tudom eldönetni hogy sajnáljam e a magyarokat amikor az utakon nézem a 3-5-10 milliós autókat meg házakat .Nagy a kontraszt az a baj.
    De nem tudni hogy mennyien élnek 80-150 eft-ból és mennyien élnek „jól”.
    Mert amúgy meg sok vadparaszt az utólsó pénzén bmw-t vesz hogy feszítsen.De amikor meg nézed az autókat az utakon akkorz a benyomásod hogy van itt pénz a népnek, ne panaszkodjunk kérem szépen.
    Panaszra a kispénzű nyugdíjasoknak, kiskeresetűeknek van okuk.

  9. 8 Tiborbá: komolyan Jákob Péter kellene lopjon? Én régebb szimpatizáltam a Jobbikkal, de most amit elművelnek az csak ripacskodás. Gyurcsánybanda már leszerepelt, Fegyőrke és Karácsony csak lúzerek… Elég szar a felhozatal, sajnállak titeket.
    Szerencsére én nem kell szavazzak, mert nem tudnám eldönteni, hogy melyik patkánybandát választanám.

  10. Szikra Mozgalom a tuti!
    Fel vörösök, proletárok!……

  11. Re:Tibor bá’
    Jelenlegi helyzetet nem az ellenzék oldja meg, mert cseberből vederbe esete a díszes kompánia. Megoldás nem abban rejlik, hogy vedret cserélünk, hanem abban, hogy kidobjuk az összes vedret, és vezetékes ivóvizet vezetünk be a lakásokba…
    Ideje lenne kilépni a dogmákból, mert a problémát így nem lehet megoldani.

    Mondjuk az a Jobbik, amelyik koalícióban lép Fletóval, kb magát lőtte tökön, „alapítók forognak a sírjaikban”…

  12. 14 – dajtás:
    Amire te célzol az egy hatalmas álom. Itt egyetlen egy lehetőség van, ha mindenki összefog Orbán ellen. Aztán majd váltás után lehet játszani demokráciát. Minden más ötlet (a tied is) Orbán malmára hajtja a vizet.

  13. Petőfi (Petrovics, idegenszívű) Sándor
    Akasszátok föl a királyokat!

    részlet….

    Kaszálhatd a fűt világvégeig,
    Holnap kinő az, ha ma lenyesik.
    Tördelheted le a fa lombjait,
    Idő jártával ujra kivirít;
    Tövestül kell kitépni azokat –
    Akasszátok föl a királyokat!

    Vagy nem tanúltad még meg, oh világ,
    Gyülölni méltóképen a királyt?
    Oh, hogyha szétönthetném köztetek
    Azt a szilaj veszett gyülöletet,
    Mitől keblem, mint a tenger, dagad! –
    Akasszátok föl a királyokat!

  14. 8. Tibor bá’

    Lemaradt a szmájli!??

    Ha pedig nem vicceltél, akkor -szerintem- rosszul gondolod.
    Orbánt a jelenlegi keretrendszerben nagyon nehéz legyőzni, tudjuk miért.
    Én dajtással értek egyet, pusztán azért mert szavazással csak legitimáljuk azt a rendszert amely minden baj okozója.

    Sajnálom, de az egységes ellenzék egy dupla nulla. Se Orbánnal, se a többivel nincs jövőnk.

    Ez egy hibás gondolkodási paradigma. Mármint, hogy a megszokott választási lehetőségekben kell! gondolkodni. Nem kell!

    Idegen

    Dúró Dóra családját ismerem. A politikai dolgaikat nem.
    Inkább nevezném naivságnak semmint bérenc-hozzáállásnak a politikai működésüket.
    Az édesapja az egyik legkorrektebb ember akit ismerek. Legalábbis számomra. Ha mindenki olyan lenne, ez az ország nem itt tartana.
    Erkölcsileg nem összehasonlíthatóak jelen pillanatban.
    De! rájuk sem szavazok a fentiek miatt. Azonban mindenkit arra biztatok, hogy rájuk szavazzon ha már elmegy szavazni.(Nem kéne!)

    Mivel a sok légy nem éri fel ésszel, hogy a szarnál is van finomabb falat, így valószínűleg marad a szar. Vagyis játszák a felnőttet a hülyék és az urnák elé járulnak, ilyen-olyan fantazmagóriákkal a fejükben, önmaguk fontosságának tudatában. Miközben ezzel basszák át őket a palánkon. Jaj, már mióta!!!
    Részemről annyit tehetek, hogy eltolom a különböző szagú és állagú szardarabokkal telerakott tányért.
    Hátha egyszer többen leszünk igazi gourmék, és valami fogunkra valóval 8s találkozhatunk.
    Te is Orbán malmára hajtod a vizet, de nagyon. Orbán minden ellen bebiztosította magát, csak a szavazás ellen nem tudja az unios pénzek miatt.

  15. 18.Balázs:

    Az a baj az ilyen hozzáállással, hogy ez auromatikusan Orbán malmára hajtja a vízet.

    Minden újabb kétharmados ciklus löki lefelé a lejtön az országot az imádott keleti diktatúrák felé.

    Csak meg kéne nézni a történéseket, magad is rájössz.

    Onnan meg egyre nehezebb a visszaút.

    A haverok mindent lenyúlnak, beleülnek a természetes és kreált monopóliumokba, ahol nem kell a piaci versennyel küszködni.

    A keleti nyitás, az ország kínaiaknak és oroszoknak való kiárúsítása és eladósítása egy másik történet.

    Az ország jövőjének kiárusítása, eladósítása( meg kell nézni a lelenlegi GDP arányos hiányt), oktatás(!) és egészségügy, az összeszerelő ország koncepció, a kínával való bérverseny egy másik történet.

    9.andrew:
    Honnan van a pénz?

    Ingyen hitelből és lopásból.

    Mert félreértés ne essék a haveri köröknek generált bürokratikus szervezetek (pl.alapítványok stb.),
    is lopásnak számítanak.

    Hol van már az igéret a karcsú államigagatásról?
    A sok vízfej fizetése, mind az adófizetők pénzéből történik.

    Az átlagbér egy nagy hazugság, mert az ilyen nagy fizetések nagyon torzítják.

    A medián bér már jobb, amit a KSH nagy kegyesen most már közzétesz.

    Azonban a bészámítás is megér egy misét, mert a statisztikákban nincs mindenki benne.

    Külön történet az infláció és munkanélküliség számítás hazugságai.

  16. Re:15
    Nem a malmára hajtja, mert az alternatíva nem defektes kerék(„ellenzéki” összeborulás), amivel sehova se jutsz, hanem generális váltás, ha tetszik szó szerinti rendszerváltás.
    Ebben az esetben nem osztanak lapot a jelenlegi politikai elitnek(beleértve a teljes vertikumot), és értelmetlenné válna a pártoskodás, ami eleve megoszt, nem összefogásra késztet.
    El kell szakadni a megszokott sémáktól, nincs más lehetőség.

  17. 21.dajtás:

    B@szd meg!

    Ismételgeted ezeket a lózungukat, több témával kapcsolatban, de amikor a hogyanra van kérdés akkor csendben maradsz.

    Itt van Rodosz, itt ugorj!

    Mesélj, hogy a jelenlegi helyzetben, záros határidőn belül ezt hogyan lehet elérni?

    Az álmodozásba vesző ködös harmadik út…

  18. Seggnyalás, önfényezés. Ki lepődik meg rajta? Volt olyan politikus valaha is ebben az országban, aki nem fényezte magát, hanem elismerte ha elrontott valamit, és felelősséget vállalt érte?

  19. 21 Dajtás
    És ezt hogy csináljuk?
    Ne menjünk el, és ne szavazzunk az ellenzékre (se)? Akkor marad Orbán, vagyis azt tettük, hogy rá szavaztunk.
    Vagy hogy gondoltad? Forradalommal? Katonai puccsal? Terrormerényletekkel?
    Esetleg ismersz olyan embereket, akiket szívesen látnál a hatalomban, de ők éppen nem indultak el, vagyis nem lehet rájuk szavazni?
    Nem gondolom jónak a mostani ellenzéket, de amit a fidesz csinál sok éve már, azt mindenképpen meg kell állítani. Ha az ördögöt választjuk meg, akkor is. Legfeljebb összekapja magát a fidesz, és megpróbál az ördögnél jobb alternatívának lenni.
    Ha nem adnak más lehetőséget, akkor ezt kell tenni

  20. Re:22
    Provokálunk, provokálunk?
    Klasszikus ugrasszuk ki a nyulat a bokorból szolgálati trükk. 😉

    Re:24
    Azt kellene végre megérteni, hogy a revolverben lévő összes golyó bár lehet más színű, de a vége mindig ugyan az, beledöglesz. Nem lesz jobb semmivel az ellenzék, és ettől pláne nem fogja összekapni magát a jelenleg is regnáló hatalom.
    Ide nem fogok konkrét részleteket leírni, mert olvassák a szolgálatok, amit Tibor bá’ akár dicsértenek is vehet, de privátban megírom.
    Egy dolgot viszont leírhatok: megoldást magunknak kell kiharcolni, „majd megoljdák az okosok” tohonya lusta mentalitással csak az újabb sz@r lesz a torkunkon lenyomva.

  21. 23. Igen, Gyurcsány. Párton belül ugyan, de elismerte, és változtatni akart.
    Mielőtt nekem támadtok, nem, nem gondolom, hogy ő jó miniszterelnök volt, vagy jó politikai vezető lenne újra bármilyen pozícióban, mert a hebrencsség, izgágaság megakadályozza ebben.
    De: méltánytalannak tartom, hogy Dobrev Klárát miatta diszkvalifikálják sokan, alapból azért, mert a felesége, ill. hogy az ellenzéki összefogásra ne lenne érdemes szavazni. Fel kellene végre fogni mindenkinek, hogy Orbánisztánból nem lesz másként megint Magyar Köztársaság. Forradalomról, gyökeres politikai értelmiség váltásról fantáziálni gyerekesség.

  22. 25: dajtás
    No ez engem is érdekel!
    Semmi provokálás, csak kíváncsi vagyok bármilyen lehetőségre, mert itt is csak álmodozás folyik…
    A címemet tudod.
    P

  23. 26. Elvtársi körben, nem nyilvánosan. A semminél valamivel több, de messzemenően kevés a boldogsághoz. Kásler meg itt a nyilvánosságnak nyilatkozott.

  24. a megoldás nagyon egyszerű:

    nem embereket kell választani, hanem meghatározni mi a jó az országnak, népnek, magunknak, stb., és ezeket követelni! Aki pedig ezt megadja – és csak azt, nem mást!, – és garanciát is ad, az tehesse meg. Garancia = számonkérhetőség, mandátum visszavonhatósága.

    De itt van máris a bökkenő. Az ide hozzászólók 95%-a csak hiszi, hogy ért a politikához. Létezik olyan, hogy reálpolitika, és ez adja majd a pofont. Akkorát, hogy rögtön színes, szagos, gyümölcsös forradalom törne ki, és újságírókat végeznének ki, tüntetéseket szerveznének, hogy ott belelőhessenek a tömegbe. ( a gyengébbek kedvéért: nem a karhatalom ). Elhoznák a demokráciát külföldről, hogy mindenki attól koldulna.

    Létezik igazság, felrakhatod a polcodra. Létezik jog, ennek kéne bebiztosítani az igazságot, de hát ilyenkor mondják, hogy semmi sem tökéletes? És létezik egyvalami, az ERŐ. Az egyetlen ami számít. Ez biztosítja, hogy gyakorolhatod a jogod, ha pedig a jog mögött nincs erő, akkor az annyi mint a vécépapír.

    Tehát az ossza itt az okosságot, aki be tudja biztosítani az ERŐt is, vagy annyira messze van Ukrajna, hogy senkit nem tud felébreszteni a rózsaszínű álmaiból?? Senki nem emlékszik az amerikai nagykövetek szavaira?

    Atyaég, milyen könnyű manipulálni az embereket… Süllyeszd el a tömeget a gondokban, beszélj be neki rózsaszínű vágyakat, hagyd főni a saját levében kicsit, majd mutass rá egy Bűnösre – a tömeg egy emberként fog megindulni ellene. Hogy aztán mi lesz? Ugyanaz, mint a francia, meg a többi forradalom után…

    Ti mind embert láttok ott, ahol rendszer van. Ha egyikben elveszted a hited, akkor automatikusan hinni kezdesz a másikban? Nem fogja fel senki hogy mennyire gyerekes dolog ez?
    Könnyű azt kiáltani, hogy utánam az özönvíz. De ahogy a politikusokat, úgy a szavazóikat is szívesen számonkérném, ugyan vállalják már a felelősséget ők is a tetteikért, ne csak a közösség hátán csattanjon az ostor.

  25. 25 – dajtás:
    Megleptél. Nem tudtam, hogy ennyire buta vagy. Az ezoterika elveszi az ember eszét, képételen vagy reálisan gondolkodni.

  26. Díjai, elismerései

    [4][40]

    Krompecher István-emlékérem (1999)
    Mester Endre-emlékérem (2001)
    Réthy Aurél-emlékérem (2001)
    Markusovszky Kórház jubileumi emlékplakett (2004)
    Batthyány-Strattmann László-díj (2005)
    Magyar Professzorok Világtanácsa „Pro Universitate et Scientia” (2005)
    Diploma Honori (Marosvásárhelyi Orvostudományi- és Gyógyszerészeti Egyetem 2005)
    Markusovszky emlékplakett (2006)
    Doktor Honoris Causa (Marosvásárhelyi Orvostudományi- és Gyógyszerészeti Egyetem 2006)
    A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (2007)
    Markusovszky Lajos-díj (2008)
    Prima díj (2008)
    Markusovszky Lajos-díj és oklevél (2010)
    Budapest díszpolgára (2011)
    Orvosi Hetilap Markusovszky Lajos-díj (2012)
    Sárvár díszpolgára (2012)
    Diploma of Fellowship of Royal College of Physicians and Surgeons of Glasgow (2012)
    Orvosi Hetilap Markusovszky Lajos-díj (2013)
    A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (2015)
    Magyar Nemzet Lelkiismerete díj (2017)
    Magyar Onkológusok Társasága tiszteletbeli örökös tag (2017)
    Gundel művészeti díj (2017)
    Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend Málta Támogatói Arany Érem (2018)
    Miniszteri Elismerő Oklevél (2018)
    Széchenyi-díj (2018)
    Vas megye díszpolgára (2018)[

    És egy ilyen marhalevéllel egy szinten van Bakondival migráns felelősként.

    🙂
    Ez kurva GÁZ!!.

  27. dajtás

    A túlhatalom ellen szerintem pillanatnyilag csak egyféleképpen tehetünk. Betöltjük a guimgolyót a revolverbe (az ellenzéki összefogásra szavazunk), és azzal lőjük fejbe magunkat. Fáj-fáj de ezt legalább túl lehet élni. Aztán egy kicsit több mozgásterünk lesz megvalósítani az utópiádat.

  28. Ha van egy titkos társaság egy koherens vízióval egy rendszerről, amit nekiállnak módszeresen megvalósítani, akkor meg lehet csinálni. Feltéve, persze, hogy a tagok a legbefolyásosabb emberei a társadalomnak. Illetve idővel azzá teszik egymást.

    A szabadkőműveseknek sikerült. Csak a végeredmény olyan, amilyen. Szerintem rosszabb, mint ami volt.

  29. Re:Tibor bá’
    Nem vett el semmit, max hozzáadott a világképemhez…
    Ha realistán gondolkoznánk, akkor egyik politikai színezet sem lenne hatalmon.
    Itt jön a 80-90-es évek értelmiségének felelősségének kérdése, mert átadta a gyeplőt azoknak, akiket senki sem választott meg, de „leosztották” előre a kártya lapokat.
    (Pl. ellenzéki kerekasztalt pl ki hatalmazta meg, hogy tárgyaljon, stb,stb)

    Re:32
    Egy apró bökkenő van, az ellenzék nem a gumilövedék, hanem ólom…
    Egyik lassan öl, másik gyorsan, én az életet választom. 😉

  30. 32: +1
    Mint többen is utaltak rá, a teljes rendszerváltás szinte kivitelezhetetlen.
    A mindegy csak ellenzék kitétellel a felhozatalt látva én sem értek egyet. Azonban van egy olyan lehetőség, hogy a megválasztott ellenzéki koalíció – a korábbi példákat látva – rövid időn belül széthullik. Ebben a széthullott állapotban talán van némi esély érdemi változásra … ha nem lesz érdemi változás akkor nem marad más hátra, mint hogy Viktort királlyá választjuk 🙁

  31. 25.dajtás:

    „Provokálunk, provokálunk?
    Klasszikus ugrasszuk ki a nyulat a bokorból szolgálati trükk. ”

    Látom a semmitmondásodat próbálod leplezni, hogy terelsz.

    Érvek helyett, ügynöközés.

    Igazad van kiugrasztottam a nyúlat a bokorból, szokás szerint ködfelhő a harmadik út.

    Ha jól emlékszem, hasonlót elsütöttél már itt a fórumon.

    Ebből a szempontból Jövőnk szellemi gyermeke vagy.

    30.Tibor bá reakciójából itélve, szokásos ezoterikus halandzsát nyomtál megoldás gyanánt.

    Nesze semmi, fogd meg jól!

    Ez fogja kihúzni az országot a szarból.

    Csak azt nem értem, ha ez a megoldás olyan szuper, miért nem gondoltak rá mások és miért nem alkalmazzák a gyakorlatban?

    Sok ázsiai, hívő, ezotériától nem távol álló ország van, akire rá férne a segítség…

    29.sleeper:

    „a megoldás nagyon egyszerű:

    nem embereket kell választani, hanem meghatározni mi a jó az országnak, népnek, magunknak, stb., és ezeket követelni! Aki pedig ezt megadja – és csak azt, nem mást!, – és garanciát is ad, az tehesse meg. Garancia = számonkérhetőség, mandátum visszavonhatósága.”

    Megoldás menetrendje?

    Egyébként a visszahívhatóságról szó volt az ellenzék program vázlatában.

    34.dajtás:
    Nem a múltbani lehetséges okokról kell elmélkedni, hanem a jelen REÁLIS MEGOLDÁSÁRÓL.

  32. 32. malleusorbis

    azért érdemes vigyázni, közelről így is súlyosan megsérülhetsz. Például kiváncsi lennék, hogy ki más vétózta volna meg május 20-án a Post-Cotonou tervezetet?

    36. Idegen

    „…Megoldás menetrendje?
    Egyébként a visszahívhatóságról szó volt az ellenzék program vázlatában…”

    Hát ez az, de majd hiszem ha látom. Addig is én inkább a legkisebb rosszat választom. Nem a jót, mert az nincs, hanem azt, ami a legkevésbé rossz.
    Pillanatnyilag. Ugyanis később még rossz lesz. Olyan dolgok történnek körülöttünk – Magyarországon kívül, de Európában – hogy én inkább összehúzom magam, és azt mondom, örülök, hogy élek. Kicsit távolabbra is kéne tekinteni. Tudom, nem egyszerű, nyelvi probléma is van, de azért kéne…

  33. 36 – dajtás

    Ez komoly? Azt hiszed, hogy a ‘privát’ üzeneteket nem látják a ‘szolgálatok’? Meglepő naívság!

  34. 12, 13 – Elek

    Köszi a linkeket!

    Tibor bá

    Egyetértek veled abban, hogy bármilyen megoldás csak jobb lehet ezeknél! A fanyalgók csak saját magukat próbálják maguk és mások előtt mentegetni.

  35. Áruljátok már el végre mi a baj Orbánnal? Soha nem látott fejlődés, minden épül és szépül, szárnyaló bérek…

  36. Re:36
    Értő olvasás kedves blogtárs, nix ezobullshit, csak puszta „jogászkodás” kell, igaz akkor „tollat” kell ragadnod. 😉

    Re:38
    Persze hogy el tudják olvasni, eleve csak úgy működhet pl a gmail, hogy állami szerv szabadon ki-be járkálhat rajta. Dolgozzanak már, ezért kapják a fizetésüket… 🙂
    Aki kicsit meg akarja nehezíteni a dolgukat, akkor VPN és pl protonmail. Nagyon kritikus dolgokat pedig be se üti az ember a gépbe net kapcsolattal, mert az kvázi el is van már lopva/meg van nézve.

  37. Re:35
    „A teljes rendszerváltás szinte kivitelezhetetlen.”
    Gondoltad volna 1985-ben, hogy a Szovjetunió felbomlik?
    Addig amíg azt hiszed, hogy nincs más választásod, addig ők nyernek.
    Soha mond hogy soha… 😉

  38. 42. dajtás
    Szerinted a Szovjetunió (létrehozásával és) felbomlásával, és ezzel együtt a kommunizmussal (a szocializmus kinyírásával) való leszámolással, kik nyeretek?

  39. Re:43
    Ugyan azok, akik létre hozták anno, csak a szereplők változtak.
    Majdnem sikerült kicsinálniuk az oroszokat, de jött Putyin cárevics, plusz az orosz elit megegyezett abban, hogy nem hagyják magukat a nyugat által bedarálni.
    „Magyar” elit nem ezt tette, és szervilisen önként feladott mindent, ennek isszuk ma is a levét… Ezek az alakok ma is élnek, sőt köztiszteletben álló emberek.

  40. Az NSA egész biztos olvassa a gmailt, az NBH nem biztos

  41. Ma már nem kell beütnöd semmit, hogy szinte mindent tudjanak rólad, elég, ha élsz, s használod a kötelezően felkínált lehetőségeket (munkavállalás, bankkártya, bankautomata, mobiltelefon, hitelkártyás és netes vásárlások, egy profil feltöltése bármely oldalra, esetleg publikációk, stb.)!
    Ha ki akarsz tolni velük, teljesen más profil szerint élsz, mint aki vagy. De ezt nagyon nehéz ám összehozni!
    Aztán szem előtt kell tartani azt is, hogy ez a megfigyelősdi nem egy kukkoláshoz hasonlít, hanem csak akkor cuppannak rád, ha bármilyen okuk van rá. Pl. belenyúlsz valamibe, és akkor elkezdik becsatornázni az információkat… Az AI bevonása azért veszélyes, mert az automatikusan képes ötleteket adni arra vonatkozóan, hogy kinél érdemes és minek alaposabban utána járni. Addig maradnak a régi jó barátok, jó szomszédok, kedves munkatársak, és minden jóindulatú (mai divat szerint makulátlan keresztény) embertárs.
    ——————————————–
    Na most, én ki szeretnék tolni a magyarokkal, mert mérges vagyok rájuk.
    Akkor a Fideszre szavazzak (Orbánra), vagy a Szivárványra (név szerint nem is tudom kire)?
    Azt hiszem, a Fideszre szavazok és mindenki mást is erre buzdítok, mert ez az a sors, amit hazánk, így a XXI.század közepén megérdemel!
    Komolyan. Felesleges még egy kört futni, a végeredmény úgyis ugyanez lesz…

    Elek:
    Én is köszönöm a linkeket!
    Kötelező olvasmánnyá kellene tenni…
    A mai észkombájnokat elnézve, egyre esélyesebb egy polgári összecsapás a végén.
    Mert az biztos, hogy amennyiben minden a nagy könyv szerint alakul, több Kormánya (mármint, ahol több ember ül döntésképesen) nem lesz Magyarországnak. Lehet, hogy egy „Orbány” fog irányítani mindent az idők végezetéig, mert még a közelgő idegösszeomlása előtt készítenek róla egy Avatart!

    Dajtás:
    Kényelmes dolog hinni abban, hogy a dolgok egyszercsak megváltoznak, s a szerencse létező dolog, akár be is jöhet alkalom adtán, de ne felejtsük el, hogy ahol bármikor változás történt a múltban, az sohasem magától indult és ment végbe, hanem óriási munka, szervezés és emberáldozatok árán sikerült!
    Ültök itt páran az ezohajón, s nem veszitek észre, hogy ez a kurvára fejlett civilizációs társadalom egyre jobban hasonlít egy világméretű gorillaketrechez, mintsem bármilyen fejlődést mutatni tudó entitáshoz!

  42. re . Mindazoknak akik nem látnak alternativát. Amig nem láttát elefántot vagy zsiráfot , nem tudtad elképzelni hogy létezik ilyen állat. Amig azt hiszed hogy csak pártok közül választhatsz , sötétben kóvályogsz. Az egyedi helyzetünk (Kárpát-medence ) miatt csak itt kivitelezhető. S mintáúl szolgálhat másoknak is. Igen dajtással és mindazokkal értek egyet akik legalább vizionálnak új alternativákat csak még nem tudják hogy mi az. A megoldás már működik ,hosszú évek óta . Néhány lépés megtörtént ,a sikerhez viszont tömeg kell amit a fotelből is ellehet érni. Akit érdekel és a kérdéseire választ vár Tibor bá-nál megtalál.
    zsidany

  43. „Hazudj egy hatalmasat, majd ismételd meg addig, amíg mindenki elhiszi. ”

    „G. Kasimatis az alkotmányjog professzora:
    A mai uralkodók abszurditása a nácikhoz hasonló végrehajtási stratégiát alkalmaznak – az agymosás révén az emberek elméjét átalakitották, és az emberek már szinte egyáltalán nem reagálnak. A koronavírust kihasználva fasiszta rendszerre változtatják a rendszert.”
    A média által kiváltott félelemnek köszönhetően az emberek engedelmessé és alázatossá váltak a mondottak előtt, aminek eredményeként egy csordává váltak és nem tanúsítanak ellenállást. „Olyan, mint a birka, amely engedelmeskedik a pásztorának, megeszi a füvet, amelyet neki ad, de nem tudja, hogy valamikor a vágóhidra vezeti.”

    Γ.Κασιμάτης: Ο Παραλογισμός των Κυβερνώντων Είναι Στρατηγική Επιβολής Όμοια με των Ναζί

  44. Abból kell kiindulni, hogy orbán magától nem mond le, leváltani meg nem lehet…mert nem.
    Ki kell menni az utcára…mondok egy számot 500e embernek. Nem egy napon, hanem mondjuk heti váltásban…tudom is én 100ezernek. Nekik meg kell oldani a szállást, élelmet, italt. Biztonsági emberekkel kidobatni a (szándékos) rendbontókat. Teljes politikamentesség égisze alatt egyfajta polgári engedetlenséget kell hirdetni.
    A sajtó csak azt fogja közölni, hogy egy hónapja 100e ember „tüntet” orbán ellen…
    Persze ehhez komoly szervezés és tőke kell, de én adnék bele…bár nincs sok pénzem.☺
    Ez csak egy ötlet…de jó lenne kitalálni és összefogni, mert ennek nagyon nem lesz jó vége…
    Olyan szinten szálltak el az árak, hogy arra nincs szó! Vas ára duplája, fűrészáru 50%…későbbiekben 100%al drágul. Élemiszer silány és baszott drága.
    Nonszensz ami itt folyik… ez a disznó meg pofátlanul hazudik és úgy tekint az országra és a magyarra, mintha az ő tulajdona lenne!

  45. 5O. Valaki
    „Nonszensz ami itt folyik… ez a disznó meg pofátlanul hazudik és úgy tekint az országra és a magyarra, mintha az ő tulajdona lenne!”

    Sajnos nem csak Nálatok vannak ilyenek.
    Nálunk még rosszabb a helyzet. Nemcsak tönkretették gazdaságilag hazánkat, hanem már tovább vágtatnak:

    Kyriakos Mitsotakis, Görögország miniszterelnöke egy interjúban elárulta, hogy Berlinnel tárgyalja azoknak az illegális bevándorlóknak a visszatérését Görögországba, akik EU-ba menekültek és Görögország állandó lakóhelyet biztositana számukra megfelelő fizetés ellenébe, lényegében átalakítva az országot – idegenek hatalmas táborává amely véglegesen megváltoztatná országunk demográfiai profilját.

    Margaritis Schoinas, az Európai Bizottság alelnöke kijelentette: „A menedékkérőknek képesnek kell lenniük arra, hogy hasznot húzzanak abból, amit Európa kínál: közegészségügy, lakhatás, oktatás és továbbképzés.

    Amikor ilyen vezetői vannak az EU népeinek az idegen ellenség teljesen felesleges.

  46. 50. Valaki

    Ezt nagyon nehéz lenne leszervezni. Ráadásul muszáj dolgozni az embereknek.

    zsidany utalt arra, hogy párhuzamosan kell gazdasági, pénzügyi téren alternatívát kínálni.
    Ilyen próbálkozások, modellek léteznek. Azonban a probléma ezekkel, hogy nincs meg a kritikus tömeg.
    Mindig ugyanabba az akadályba ütközünk, lévén, hogy az emberek nem akarnak változni.

    Változtatni akkor akarnak majd, de mindenáron!, mikor a helyzet nagy százalékban már-már elviselhetetlen.
    ————————————
    Itt sokan azt hiszik, hogy realistán gondolkodva el kell menni választani a kisebbik rosszra, Hiszen a jelenlegi keretrendszerben a választás az egyedüli, békés út Orbán(mint legfőbb gonosz) eltávolítására.
    Így kissé levegőhöz jutva el lehetne kezdeni egy utópisztikusabb társadalmi és kormányzási modellt kialakítani.
    Egy-két fokkal fejlettebb gondolkodásra utal, mint a nagytöbbségé, de alapvetően azt a rendszert szolgálja amitől szabadulni akarnának.
    Azt mondják, ha nem szavazok azzal Orbánt támogatom. Valóban, mert a jelen realitás szerint a sok fidesz birka így is úgy is elmegy szavazni.
    Azonban a jelen realitása még magasabbról azt mutatja, hogy vagy az egészet dobod ki, vagy ha részt veszel benne, magad is hozzájárulsz a hibás modellhez.
    Ez nem olyan mint birkózni valakivel és lelökvén magadról levegőhöz jutsz, hogy valamilyen értelmes fogást kieszelj, vagy egyáltalán időt nyerj.
    Ez egyszerűen nem így működik. Az a realitás ugyanúgy fugázi.
    Vannak ellentmondásos helyzetek, néha háborúznod kell a békéért, de most nem erről van szó.
    Lényeg a lényeg, tudatváltás nélkül nem fog menni.
    Hiába használják szitókszóként a spiritualitást, mint nevetség tárgyát, mint homályos- , konkrétumok nélküli utalásokat a realitás tengerében. Spirituális belátás, mely más, felelősségteljesebb gondolkodást eredményez tettekben is megnyilvánulhatna.
    Azonban az ilyen károgással csak azt mutatják, hogy
    1.nem értik miről beszélsz
    2.azt hiszik te nem érted ők miről beszélnek
    3.álmodozol egy utopiáról

    És itt szokás szerint el is beszélnek egymás mellett. Ma már nincs koherens értelmiség, nincs társadalmi íránytű.
    Ha ez nem változik, akkor teljesen mindegy kire szavazol.
    Társadalmi elégedetlenség felesleges ebben a formában.
    Sleepernek igaza van abban, hogy igazadhoz erő is kell, hogy megvalósíthasd azt, érvényt szerez neki.
    A nép most nem erős, hanem egy felvágott szájú, hisztis paprikajancsi.
    Ha erős volna akkor a 7 ezreléknyi politikus a NER slepjével együtt nem is lenne tényező a nemzetet érintő kérdésekben.
    Persze ehhez az értemiségnek kellene legyen elképzelése az önrendelkezésről, az irányításról más modellben.

  47. Re:53-54
    Az hogy a rendszer törvényszerűségein belül csak vesztes-vesztes játék van(ezt nem tudják sokan felfogni, 30 év után is hisznek a politikai csodában…), és a megoldás dobozon kívül van, plusz ne várj a kész megoldásokra, hanem ideje lenne magad kiállni az igazadért.

  48. Videók a fideszről, Orbánról, a NER-ről és sok-sok másról:
    https://www.youtube.com/c/Partizánmédia/videos
    *https://www.youtube.com/results?search_query=orbán partizán
    *https://www.youtube.com/results?search_query=fidesz partizán
    *https://www.youtube.com/results?search_query=ner partizán
    stb.

  49. 52: Ha valakin erőszakot tesznek, akkor az kevés, hogy ő gondolatban tiltakozik, ha nem védekezik és kiabál segítségért, akkor úgy fog tűnni kívülről, hogy az ő beleegyezésével folyik az aktus, (talán még élvezi is,) és nem kap segítséget az erőszaktevő ellen.

    Ha nem szavaztok, azzal csak annyit értek el, hogy kicsit alacsonyabb lesz a részvételi %, de mivel NINCS érvényességi küszöb, ezzel a taktikával sose fog borulni a bili. Mindig lesz érvényes eredmény, és nem szokott senkit se zavarni, ha alacsony a részvétel, pl a 2014-es EU választásokon itthon 30% alatt volt a részvétel, de pont ugyanolyan mandátumokat kaptak érte, mintha 90%-os lett volna… Ha nem szavaztál, akkor le kellett nyeljed, hogy mások döntötték el helyetted.
    A másik lehetőség ha szavazol, akkor legalább megjelenik a véleményed az eredményben, még ha a választási matek által torzított mértékben is.
    A harmadik lehetőség a hatalom erőszak általi megdöntése, de valószínűleg ez a legpusztítóbb megoldás.

  50. 53. malleusorbis

    Tehát figyelmedet ne a felesleges szavazásra fordítsd, hanem a hasonlóan gondolkodó kis pajtásaidra, velük kellene együttműködni első körben.

    Vagy ha ezt eleve reménytelennek látod, akkor kövesd Horváth Csongor útmutatásait és szavazz a fideszre! Hadd legyünk túl rajta minnél hamarabb.

    A tömeg tudatlanságából fakadó tehetetlensége a szűk keresztmetszet.
    Ezen egy módon lehet változtatni, azt az egy cseppet amit te képviselsz minél magasabbra emeled és döbbenten veszed észre, hogy micsoda minőségű és mennyiségű( sajnos még nem elég) szellemi potenciál van ebben az országban akik ugyanazzal küszködnek mint te. Vagyis a sok lúddal.

    A jó hír, hogy egy tudatos csoport sokkal többet ér mint a tehetetetlen tömegek csoportjainak tucatjai, százai.
    Pontosan ezt csinálja a politika ma Magyarországon, csak éppen rossz irányba.
    És ezért az ő szabályaik szerint soha nem is lehet eltávolítani őket. Új szabályrendszert kell felállítani, amit -hidd el- követnének a tömegek, mert a hócipőjük tele.

    Rengeteg konkrétumot lehet felsorolni, ehhez azonban ez a szükséges első szempontnak teljesülnie kell.

    58.Avatar

    Ebben maximálisan igazad van, ha a választás eredményét egyáltalán opciónak látja valaki.

    Én nem.

  51. 59:
    A választásnak lesz eredménye, ha elmész, ha nem; ha opciónak látod, ha nem. Az az eredmény fogja meghatározni hogy a következő ciklusban ki uralkodik, és milyen parlamenti arányokkal.
    A választások a mai kor háborúi, ha egyik oldalon se harcolsz, hanem elbújsz egy barlangban, akkor is el fog jönni a győztes adóbehajtója, hogy tőled is beszedje a szokásos éves dézsmát. Aztán hogy az adó beszedése mellett mit vár még el, és mit enged meg, az már attól függ ki a nyertes.
    De valami lesz, ha az egyik oldalt támogattad, ha a másikat, ha a harmadikat, ha egyiket se, akkor is. Úgy még nem volt, hogy nem lett sehogy.

  52. 60. Avatar
    Ha már ott tartunk, nekem a Fidesz jobb, mint bármi más. Csupán csak azért, mert itt van egy kis hátszelünk, és itt már megvannaka leosztási utak. Mielőtt azt hinné bárki is, hogy egy hülye idealista vagyok csupán.

    Ettől eltekintve nem tartom jónak a fideszt az ország szempontjából. De a többit se.

    Egyébként milyen időtávlatban gondolkodunk?
    Az én egyedüli opcióm a közjó, mégha ez a mai világban idealistának is hangzik.

  53. Gondolkodtam ezen.
    Ezen probléma alapja is ugyanaz, mint a legtöbb társadalmi problémáé is.
    1.’Mi csak alkalmazkodunk a körülményekhez’ vagy
    2. ‘mi is részesei vagyunk a minket körülvevő környezet, helyzet stb. alakításában ‘
    való mentalitás harca ez.
    Az első ‘az ilyen a világ’ koszrealitás alapvetően reaktív hozzáállást eredményez. Csak ‘alkalmazkodom’! felkiálltással.
    Így ha valaki el kezd hazudni, egy idő után mindenki hazudni fog, hogy hátrányt ne szenvedjen. Le ne maradjon.
    Egy idő után láthatjuk azt, hogy senki nem hisz el semmit. Ez van ma a földön egyre erőteljesebb formában. Az uralkodó mentalitás. Pl.a politikát teljesen bekebelezte.

    A második aktív, felelősségteljesebb gondolkodást igényel és új távlatokat nyit meg. Ez a gondolkodás ért el valamit is az életben.

    De ha még mindig azon vitatkozunk, hogy a gondolkodásból hogyan lesz tett, meg adózási szabályok akkor még gyűrnünk kell a témát,

  54. OV ellen vagytok? Én azt mondom maradjon!
    Adok neki tippet is, hogyan: El kell engedni a járványt.
    A sok oltottnak elszállt az agya, már nagyon eldobná a maszkot, bulizna…
    Csak hagyni kell ezt, a vírus pedig majd elvégzi a koszos munkát, ezután a járványra hivatkozva a választásokat jegelni kell.
    Minta lehet Kanada: https://www.ourcommons.ca/DocumentViewer/en/43-2/house/sitting-103/journals#DOC–11356795
    „(b) in the opinion of the House, holding an election during a pandemic would be irresponsible, and that it is the responsibility of the government to make every effort to ensure that voters are not called to the polls as long as this pandemic continues.”

  55. 63 – n/a:
    Én azt mondom ne maradjon. Nekem mint nyugdíjasnak a DK 150.000 forintot ígért. Orbán semmit se. 😀

  56. 2021-06-01 – 20:06
    „Nekem mint nyugdíjasnak a DK 150.000 forintot ígért.”

    Ha csak ennyi kell,,, Én ígérek többet is, csak írjátok, és hangosan mondjátok:
    „n/a-t miniszterelnöknek!”
    Van készletem ígéretből, a padláson tartom.

  57. 2021-06-01 – 22:57
    „Akkor úgy fogalmazok: Orbán még csak nem is ígért.”

    OV okos ember, ezt nem vitathatod. Hogy „még csak nem is ígért” az egy üzenet (is lehet), mint a diplomáciában. Valszeg nem tart fontosnak.
    Tény: A várható élettartam a járvány kapcsán csökkent, az egész világon.

    Itt megállok.

  58. Szavazzatok a kétfarkú kutyára! Ő ígér ingyen sört és örök életet! Ki melyiket szereti jobban. Én a sört választom.

  59. Re:68
    Nem szeretem a sört, maradok az örök életnél. 🙂
    Igaz ezt már nem kell ígérni, alanyi jogon jár minden lelkes embernek.

  60. Re:64
    Te legalább nem hiszed el Tibor bá’, de hány nyugdíjas van, aki ezt is bekajolja, és újra behúzza az x-et Feri mellé… 🙂

  61. 69: És a rezignált, enervált embereknek? Lehangolva van esélyem megúszni?

  62. Re:71
    Ha nem vagy biorobot Tibor bá'(kétlem hogy az lennél, ilyen firmware-t nem lehet írni 🙂 ), akkor ha tetszik ha nem, van neked. Legkésőbb halálodkor fogsz erről tanúbizonyságot kapni, de nem kell ezt még annyira elsietni.
    Most jön az izgi drámai utolsó felvonás, kár lenne idő előtt a színházból elmenni.

  63. 74. dajtás

    Kár, hogy olyan ‘élethű’ mikor az oroszlán a seggembe harap.

  64. Re:75
    Ezzel jár, ha a jó szimulációt akarsz futtatni…

  65. Gyerekek, ez egy politikai poszt, hagyjuk már az ezot, ha kérhetném!

    MKKP for prezident!

  66. Nyilván a magyar kosok és kecskebakok pártja. Te is szavazz rájuk hiszen jók a kapcsolataid a szavazóbázisukkal. ?

  67. Re:78
    MKKP
    Magyar Kétfarkú Kutya Párt.
    Jelmondatuk: „Örök élet, és ingyen sör!
    Jó értelemben troll viccpárt, alapítója egy szegedi srác, igazi gyöngyszemek kerültek ki a kezei közül. Kedvenceim egyike a szegedi űrkikötő feltáblázva, ami egy ócska bádogbódé, ami már 30 éve rohad a Tisza partján.
    https://ketfarkukutya.mkkp.party/street-art/

  68. 74 – dajtás:
    Hogy fogsz csodálkozni, amikor rájössz, hogy nincs lelked. keresheted az örök életet az idők végezetéig. 😀 😀

  69. Re: Tibor bá’
    Láttam én már karón varjút, nem is egyet, első sorból fogjuk nézni, hogy a világ biztosnak hitt pontjai csupán illúziók.

  70. 82. dajtás,
    Azt állítod, Tibor bá’ csupán illúzió? 🙂

    Ha a biztosnak hitt pontok illúziók, akkor a bizonytalan pontok is azok, így minden ami van illúzió. Ebből pedig következik, hogy a -nincs- is illúzió. Az illúzió is csak illúzió. Így jutunk vissza a rögvalóságig.
    Jelenleg kizártnak tartom, hogy ez a gondolkodás, ami persze csak illúzió, elvezessen tudatmódosításon keresztül gyakorlati hétköznapjaink megváltoztatásához.

    Emellett szurkolok azoknak, akik erőszakmentesen változtatnák meg a kétszáz döntéshozó és a pénzügyi elit tudatát úgy, hogy a változás mindenki hasznára legyen. Előtte nem árt definiálni a, mindenki hasznára kifejezést, nehogy a nadrágszíjat furkósbotra cseréljük. Egy tudati változás nem mindig pozitív.

  71. 74, Bandi:

    azéé* a Kandó szellemiségétől elég messze szakadtál, máá* nem azé mondom!!

    Vót itt máá* minden: ezó-mező, archetipusok, lélek, karma, tanszformátorolaj mennyiségének meghatározása, okos mérőóra, szigetüzemű napelem, ufó, gravitációs kísérleti eszközök, lézerfúrás, a vákuum tulajdonságainak változtatása, politika-botrány-sztárhegyek, Covid, ingyenenergia…

    *Legkésőbb halálodkor fogsz erről tanúbizonyságot kapni*, mert gyakorolják szerinted az emberek a tudatállapotok meg-és felismerését, azokból való érintetlen kijövést a kollektív tudattalan félelemetes bejáratainál?? Te hányszor haltál már meg életedben?

    Magyarországon nem divat a pszichoterápia, a kócsok és az ezoterikus vezetők viszont szépen megélnek.

    ((Dajtás, a nagy tesó figyel.))

  72. Re:83
    Minden csak illúzió alatt kivételesen nem valami ezoterikus blődséget értettem, hanem azt, hogy a ma ismert világunk posztulátumai sokszor illúziók, mert ezt szoktuk meg.
    Anno igaznak vélték, hogy pl geocentrikus a világ, ma már megmosolyogtató elképzelés. Ma azt hisszük, hogy a parlamentáris tömegdemokrácia az egyetlen működő politikai berendezkedés, de biztosan az?
    Ugyan ez a pénzügyi rendszer pepitában, ez a jól működő modell?

    A civilizációnk most érte el azt a pontot, hogy vagy kijavítja hibáit, ha kell új alapokra helyezi a működési modelljét, vagy bukik minden, és mindenki.
    Én erről beszélek, generális változás kell, és lesz is, különben kampó…

  73. Re:84
    Figyeljen, tudom.
    Ők is tudják, hogy tudom, így kölcsönösen tudjuk hogy tudjuk, így minden megy tovább.

  74. 85: OK, de ha van működőképes alternatíva, azt legalábbis gondolati szinten ki kell dolgozni, aztán elterjeszteni a fejekben. Ha csak titkosan létezik, akkor az emberek nem fognak tudni róla, és nem is fog megvalósulni.

    A kommunizmus is úgy lett nyélbeütve, hogy igyekeztek minél szélesebb körben terjeszteni a tanait.

  75. re 87. van csak nem ismered. Lehet rajta vitatkozni:

    A SZENT KORONA ESZME ALAPTÉTELEI

    1. AZ APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG ÖNRENDELKEZÉSÉNEK ELVE:

    A Szent Korona eszme, mint Történelmi Alkotmány és az abból fakadó jogrendszer biztosítja a magyarság, valamint a Szent Korona értékrendjét elfogadó államalkotó nemzetek által alkotott Apostoli Magyar Királyság örök szabadságát, önrendelkezési jogát, amit senkinek nincs joga feladni, sem csorbítani. (Hungaria semper libera)

    2. SZENT KORONA TULAJDON ELVE: Minden jog és tulajdon forrása a Szent Korona.

    A nép életének létfeltételei: a föld-, a víz-, a levegő-, az energia és ásványkincsek a Szent Korona által megszemélyesített egyetemes magyarság örök és elidegeníthetetlen tulajdonában vannak, azok fölött csak a Szent Korona tagja szerezhet birtokjogot. (Sacra Corona radix omnium possessionum)

    3. EGYSÉGES SZABADSÁG ELVE:
    A Szent Korona országának minden tagját egy és ugyanazon szabadság illeti meg, a kötelezettségek és a jogok összhangján keresztül. (Una et eadem libertas)

    4. SZENT KORONA ÉRVÉNYESSÉGE:
    Mindennek az egyetemes magyar nemzetet megtestesítő Szent Korona tagok érdekében, biztonságuk szavatolására kell történnie. Minden jogszabály, továbbá a törvényhozó, végrehajtó és bírói hatalom intézkedéseinek is meg kell felelnie a Szent Korona eszmének. (Sub specie Sacra Coronae)

    5. ELLENÁLLÁS JOGA ÉS KÖTELEZETTSÉGE:

    Az egyetemes nemzet minden tagjának kötelessége és joga, hogy ellenálljon és ellentmondjon minden olyan törekvéssel szemben, amely jogainak gyakorlását csökkenti, és kötelezettségei teljesítésének feltételeit korlátozza, vagy gátolja. (Jus resistendi et contradiscendi)

  76. 88: Hát ez mind nagyszerű és kiváló, de hogy lesz ebből gyakorlat?

    Arra gondolok pl, hogy ki fog törvényeket alkotni, és az a testület milyen alapon áll össze? És mi fogja megakadályozni, hogy azok a törvények egy vagyonos-befolyásos kisebbség érdekeit szolgálják a többség helyett – a Szent Koronára való álságos hivatkozással persze?

    Na és mi újság a végrehajtói és igazságszolgáltatási hatalommal?

  77. Re:89
    Jelenleg is zajlik egy aláírás gyűjtési folyamat, amiben az ország lakosságának azon jogát fejezi ki, miszerint alkotmányozni csak népszavazással lehet.
    A jelenlegi alaptörvényt nem a nép szavazta meg, ergo vannak kételyek abban a tekintetben, hogy jogilag milyen státuszban van a „gránit szilárdságú” alaptörvény.
    Nem vagyok jogász, nincs az ismerősi körömben alkotmány jogász, ebben nem tudok állást foglalni, de ha ebből igaz bármi is, akkor lényegében a teljes politikai garnitúra sarokba tehető-jogilag, és tetszőleges jogi berendezkedés válthatja fel a jelenlegi állapotot.
    Ez már közelít afelé, amiről rizsáztam, igazi „dobozon kívüli” megoldás.
    Persze a jog mit sem ér, ha nincs mögötte erő…

  78. 90: Igen, erő. És egy jól szervezett csoport, értelmesen kidolgozott koncepcióval. Mert különben megint csak az lesz, hogy valami cukorsziruppal leöntött bullshitet nyom le a torkunkon a szabadkőművesek aktuális akciócsoportja.

  79. Re:91
    Már most benne vannak ebben is, ez szinte biztos.
    Ha nem tehetsz ellene, állj az élére…
    Itt kell nagyon résen lenni, hogy kik kerülnek előtérbe.

  80. Itt nem kerül senki előtérbe. Nem lesz aki vizsgáztatná, vagy csak megítélné őket.
    Milyen szempontok alapján tenné?
    zsidany „hajmázas” mondatai mögött nincs erő – szerintük

    Azt hiszem hallgatok Csont tanácsára és kecskéimmel lerohanom a parlamentet?, miután megválasztattam magam velük.

    Mégis ki a fütyitől várjátok el(pl. Ábel), hogy csoportot csináljon, ráadásul koncepcióval.
    Azt hiszem az itt tenniakarók életét felemészti a munka, meg a heti nagybevásárlás.
    Pedig -viszonylag-értelmes tömegnek akár mi is megtennénk, egynek. Legalább önvédelemből kéne kicsit rezgetni a lécet.

    Menjetek el inkább szavazni a Klárikára!?
    Szánalmas” bohóc „lettél dajtás, Loránd, zsidany meg a többiek. Itt megmondják Jánosék a tutit.
    Ami mi is?
    Ja, hogy kezeket fel! Nincs megoldás, de jobb lesz ha abbahagyjátok a hülyeségeket egy ilyen komoly politikai kérdésben.

    Ki is merül minden tudásunk értelmetlen párbeszédekben(oh ha még az volna!).

  81. Re:93
    A bohóc státusznak van egy óriási előnye, büntetlenül kimondhatja az igazat. 😉

  82. re 93. te tényleg a kecskékkel érhetsz el valamit….

    az 5. pont szerint Neked is ugyanúgy kötelességed lenne mindent megtenni . De nem kell ismerjed a Szent korona értékrendet csupán légyszives megkeresni Vörös Imre alkotmányjogász véleményét a jelenlegi tákolmány elvei szerint is hasonló lehetőségek vannak fellépni teljesen jogosan a lehetetlen állapotok ellen. Ja ha senki sem teszi akkor megérdemeljük a sorsunkat.

    re 89. Hát ez mind nagyszerű és kiváló, de hogy lesz ebből gyakorlat?
    Igen, erő. És egy jól szervezett csoport, értelmesen kidolgozott koncepcióval.

    vagy tiz éve müködő vezető testület, koncepcióval az élet minden területére amely alternativa a jelenlegi állapotokra.

    az erő( akár a vizcseppekből az óceán ) abból lesz ha a tömeg ( a nép ) nagyobb része ide csatlakozik. Nem hiába van a mondás: Sok lúd disznót győz. Most ezt kell és lehet megcsinálni. De ha a nép ( a tömeg ) nem hajlandó felismerni hogy valódi alternativa igy lehetséges akkor néhány ember akár mit tehet nem jut eredményre.

  83. Re:95
    Szarkazmus kedves bkogtárs, szarkazmus… 😉

    Balázs jó gyerek, és még jobb a kecske rokfort sajtja. Legutóbb mártást főztem belőle gnoccihoz, magyarán krumplis nudlihoz, család egyből felfalta. 🙂

  84. 96. dajtás
    ? így van, ez szarkazmus volt.

    95. zsidany

    Teljesen igazad van.
    Én mindenféle MAG ember vagyok, Magyarok Országos Gyűlése, Vukics Feri, Géczy Gábor(Isten nyugosztalja) meg egy rakás szellemi és valódi vezetőt ismerek személyesen. Pl. legjobb barátom kemencéje van most Gábor özvegyénél segítségként. És ő ügyes is, ahogy hallom.
    Szóval mi nem csak a fotelből teszünk a közösségért.
    Én gyakorlatilag a teljes életvitelemet adtam fel. 52 családdal leveleztem,10 családos közösséget építettem, mint fotelforradalmár.

    Én tisztelem a munkádat és szívesen a magyar nép rendelkezésére állok a kecskéimmel.?

    Jól írod :ahogy vízcseppekből az óceán, úgy állunk össze.
    Azonban az embereket nem tudod megmenteni saját maguktól.
    A lustaság és a változtatás képtelenségébe vetett hit az ellenség.
    Nem kell nekik Vörös Imre, nem kell nekik Loránd empirikus tudást koherensen átfogó rendszere, amiből valami megoldási útvonal is létrejöhetne.

    Persze nem tehetünk mást, mint mondjuk a magunkét, a mi belátásunkból fakadó meggyőződésünket.
    Mindeközben meg kell értenünk az ő tehetetlenségüket, mely részben megfontoltságból(nagyon helyesen), részben félelemből jön létre.
    Egy qrva blogtalálkozót sem lehet összehozni.
    Szerintem itt nagyrésze a tagoknak idősebb és egyéni -érthető-szempontjaik megakadályozzák őket abban, hogy értékes tudásukat értelmes, rendezhető formába tegyék mások számára is. Pótcselekvésnek, időtöltésnek meg elmegy a beírogatás.
    Így véleményükkel is csak szétzilálják a még meglévő vagy másokban kialakuló potenciált. Na ez a rossz.

    Képzeljük el, hogy az ilyen és hasonló oldalak mind az összefogást szorgalmaznák, nem keseregnének a biztos végzeten, ami ugyebár így egyre biztosabb.

  85. 93: „Mégis ki a fütyitől várjátok el(pl. Ábel), hogy csoportot csináljon, ráadásul koncepcióval.” – Konkrétan senkitől. De ha senki se csinálja meg, akkor semmi se lesz belőle.

    Az is egy működő módszer lehet, hogy valaki egyszemélyben kitalálja a programot, és ír róla egy szép, kerek könyvet, amit aztán neki lehet állni megvalósítani. Marx és a bolsevikok is így csinálták, egész sikeresen.

    De valami konkrétum kell, amiből ki lehet indulni. És valakik kellenek, akik neki is állnak.

    Ha meg úgyis benne vannak már a vakolók, akkor minek is titkoljátok? Akkor ők úgyis nyélbeütik, olyan elcseszett módon, ami csak nekik lesz jó.

    95 „vagy tiz éve müködő vezető testület, koncepcióval az élet minden területére amely alternativa a jelenlegi állapotokra.” – Hát ez nagyszerű!
    „az erő( akár a vizcseppekből az óceán ) abból lesz ha a tömeg ( a nép ) nagyobb része ide csatlakozik.” – és akkor meg is ismerheti a nép, hogy miről van szó? Mert ha nem tudjuk, mi az, akkor mégis mért csatlakozna hozzá bárki is?

    Én olvastam Badinyi-Jós Ferencet, meg találkoztam 2006-ban az utcán pár emberrel, akik ezt a Szent Korona Tant hirdették, de nem világos számomra, hogy a korona bálványozása hogyan és miért is oldaná meg bármelyik nagy társadalmi problémánkat.

  86. re 97. Örülök mert egy oldalon állunk.

    olvassatok : apostolimagyarkiralysagpontinfo

  87. Re:98
    A korona nem bálvány, bár első blikkre annak tűnhet, hanem a maga idejében az egyik legerősebb szakrális tárgy volt, ami direkt kapcsolatot létesített magával az Istennel.
    Ezt persze kiherélték a drágalátos Habsburgok, hogy büntetlenül a fejükre tehessék, de funkciójában csonkítva működik mai napig is.
    Ezért is ennyire fontos a magyarok számára, és ezért is kellett annyira másnak.
    Kicsit nézz utána Woth Imrének, remek előadásokat tart a Szent Koronáról.

  88. re 100. Igazad van hogy egy profán példával segitsek :

    Az esküvő éjszakáján nem az égi madonnát kell imádni az újdonsült feleségben , hanem a tettek mezejére kell lépni és tenni a férfire háruló részét a házasságnak.
    Hasonló értelemben a Szent Koronát nem imádni kell , hanem a korábban felsorolt minimális 5 pont szerint tenni a dolgunkat és cselekedni mindnyájunknak és ez vezet megoldáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük