(3542) Magyar „oltakozás”

Tibor bá’ online

 

Tegnap előtt reggeltől tegnap reggelig lehetőség volt szavazni a honlapon a vakcina preferenciával kapcsolatban. Az eredmény némileg meglepő volt, ami az alábbiakból kiderül.

Astra Zeneca                 3%

Pfizer / Moderna        23%

Sinopharm                    6%

Sputnyik V                     9%

Oltás ellenes               59%

A reggel és a délelőtt folyamán a szavazatok 1/3-1/3 arányban oszlott meg az mNRS, az összes többi és az elutasítások között. Ebből a kb. 30%-os elutasításból délutánra nagy hirtelen 60 % lett. Arra következtetek, hogy egy vadul oltás ellenes látogató leszavazott vagy hússzor, feltételezem hazafias szorgalomból, így akarja megfékezni a nemzet kihalását.

Akárhogy is, a 30%-os elutasítás is sok, nemzeti szinten is, hát még az értelmes emberek között. Értelmes?

2021 a 89. év

Rendben van, nem lehet mindenki virulógus. Jön információ jobbról is balról is. Miért pont azt fogadja el, ami a sarlatánoktól érkezik. Erre a magyarázat egyszerű. A sarlatánok szabadon garázdálkodhatnak a vélemény szabadság hátán lovagolva. A gyógyításban résztvevő orvosok, akik benne vannak a védekezés kellő közepében, és mindent személyesen tapasztalhatnak, nem szólalhatnak meg. Valós információ nem éri el a társadalmat, akiknek 30(59) százaléka a hülyeségben fetreng, miközben azt hiszik, hogy ők a valóság ismeretének birtokosai.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

365 gondolat erről: „(3542) Magyar „oltakozás”

  1. Szóval mindenki hülye, aki nem kívánja magát kísérleti nyúlnak ajánlani, a teljes felelősség részére történő áthárításával, egy teljesen új , a jövőre nézve beláthatatlan következményekkel járó oltáshoz, egy alacsony mortalitású járvány okán ( egyébként nem szavaztam )….

  2. Csak jelzem: Nem ezek az opciók voltak a szavazásnál. Attól, hogy valaki nem oltatná be magát, még nem feltétlenül oltás ellenes.

  3. 2 malleusorbis
    Már mire gondolsz?
    Olyan potyautasokra, akik másokat oltatnának, és élveznék a kialakuló nyájimmunitás védelmét?
    Kétségtelenül ez lenne a legbiztonságosabb egyéni szempontból, ha esély van a nyájimmunitásra, de ha sok a potyautas jelölt, akkor ez nem fog kialakulni, és csak az oltottak lesznek védettek…

  4. Őn megrögzött materialista ! Csak a materiális dolgokban hisz… ebből viszont az következik, hogy a Teremtő erő vagy Isten létezésében sem hisz ezért én meg Önben nem hiszek !

  5. 3. hubab
    Igen, azokra is. Meg azokra is akik tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel átestek a fertőzésen. A többi felvetésedre most nem reagálnék.

  6. 1: Gartai
    „aki nem kívánja magát kísérleti nyúlnak ajánlani”

    Akár kívánja, akár nem, itt már mindenki kísérleti nyúl!
    Most csak azon lehet okoskodni, hogy ki lesz a megförmedtebb kísérleti nyúl.
    Aki oltatja magát vagy aki nem!

  7. Úgy néz ki indul a buli.A németeknél pl. visszaállt az utazgatás.Már a régi foglalási volumen 75%-ánál járunk(görögbe ,olaszba) . De a magyar welnessezés is indul, érkeznek a foglalások pünkösdre. Úgy néz ki a nemzetközi turizmus is visszaáll.Az hogy az oltások és repéri és egyéb kontaktok milyen elegyet képeznek majd még nem tudni.Kíváncsi leszek hogy visszaépülnek e a fapados járatok, Na majd ráfogják hogy beindult a repkedés ,utazás és 20-30%-ot kell emelni az olajáron az meg megint megrántja mindennek az árát 10%-al fél éves késéssel.

  8. 1 – Gartai:
    Nem, aki nem akar kísérleti nyúl lenni az nem hülye. Hülye az, aki nem védekezik a potenciális halál ellen.

    4 – Zoltán Újvári:
    Na bumm! És akkor mi van?

    8 – andrew:
    Nagyobb baj, hogy mit szól ehhez a vírus.

  9. 5 malleusorbis
    Úgy látszik, mindenhol bekövetkezik az a telítődés, amikor a maradék már nem akar oltást, jó esetben ez már elég a betegség megállításához, rossz esetben nem.
    Izraelben sem képesek túljutni már jó ideje a 63%-os első oltottságon, tized meg század százalékonként araszolgatnak, pedig ők a bezzeg ország…
    De már ez is elég volt, hogy a vírust elnyomja.
    Érdekes, hogy a lakosság egy elég jelentős részét még a szemmel látható eredmények sem képesek meggyőzni az oltások hasznosságáról…

  10. Nekem csak az a problémám az oltásellenesekkel, hogy az ő kölyke megfertőzi az én kölykömet az elkerülhetetlen kontaktusokban.
    Mert gyereknek, ugye, még nincs oltás.
    Gyerkkovidosokkal meg kicsordultig tele a gyerekosztályok, csak agyonhallgatják.
    Marad az „elszigetelődünk, ahogy tudunk”.
    Persze a nyári welnessezés nem elhagyása mellett!
    Merugye: egyszer élünk! 🙂

  11. 4 Zoltán Újvári
    De mi köze van ennek a vakcinákhoz?
    Arról nincs szó a bibliában, hogy a vakcinafejlesztők kezét az úr, vagy a sátán vezeti…

  12. „Valós információ nem éri el a társadalmat, akiknek 30(59) százaléka a hülyeségben fetreng, miközben azt hiszik, hogy ők a valóság ismeretének birtokosai.”

    Tibor bá’
    Nagy pimaszságnak számitaná, ha csupán egy pillanatra kölcsönkérném a ” Bölcsek kövét”?

  13. https://kilonem100.blog.hu/2021/05/13/indiai_paradoxon

    Nem kell egyetérteni vele, csak mint érdekesség.

    „Míg a bulvármédia tele van az Indiáról szóló COVID-rémhírekkel, addig a Science Magazine paradox módon arról arról a paradoxonról ír, hogy túl alacsony a COVID-mortalitás Indiában…”

    „És valójában a COVID-halálozások száma még most is összességében sereghajtónak számít a világban: 1 millió lakosra 183 indiai haláleset jut, míg nálunk közel 3000 már, a világátlag 428… És mégis: India ellopja a COVID-show-t.”

    De van szó a BigPharma-ról is:

    „A COVID hátterében a Big Pharma maffiaháborúja is zajlik, ha nem vette volna valaki észre. Lehet a renitens India azért kapott ilyen médiafigyelmet és került tiltólistára, mert amerikai üzleti érdekekkel ment szembe? Pont ugyanannyira lehet igaz ez, mint ahogy a vakcinanagyhatalom India félti saját üzleti érdekeit és „nem tartotta praktikusnak” a Pfizer különleges hűtést igénylő vakcináját bevezetni odahaza. A tervek szerint így is 300 millió indiait fognak beoltani. Ami arányait tekintve nem egy ambíciózus cél azért, de abszolút értékben nem semmi.

    Az igazi háború nem az oltásellenes szekták és az oltásfetiszta „értelmiségiek” között dúl — az csak a Facebook. Az igazi háború a Big Pharma busás profitjáról szól. A Pfizer milliárd dolláros győzelmi jelentései jótékonyan elfeledtetik számos váratlan halált, az anafilaxiás sokkos eseteket és más rémséges mellékhatásokat. A halálos járvány és a halálos pánik keveseknek nagy haszonnal jár. Míg az Astra Zeneca non-profit vakcinájára szintén csúnyán rászállt a média, mint Indiára, a kínai és orosz vakcináknak csak a „hatásosságát” tudták fitymálni eközben. Úgy tűnik tényleg nincsenek súlyos mellékhatásaik.”

    Erről kíváncsi lennék mit gondoltok, nekem nem túl logikus, hogy majd a Pfizeresek adnak a top média cégeknek x millió dollárt, hogy tolják a Pfizert?

    Meg erre:

    „Mint sok országban Indiában is esetszám felfutással járt együtt a tömeges oltási program. Előfordulhat, hogy az ismert oltásszakértőnek, Geert Vanden Bosschenak lett igaza: hiszen végül is új mutáns is megjelent. Nem jó ötlet járvány idején tömegesen oltani — mondták korábban a szakemberek. Egyelőre nagyobb baj nem történt viszont.”

    (feleségem 2 napja kapott Pfizert, én is arra várok amúgy, de ettől még érdekelnek a tények, nem csak az egyoldalú hazai mainstream média „hírei”)

  14. 10, hubab:

    ” a lakosság egy elég jelentős részét még a szemmel látható eredmények sem képesek meggyőzni”

    és ez még csak az oltás. Nem beszélve arról, hogy egy nagy rakás személy úgy nő fel, hogy hülyeség a matematika, fizika, biológia, szociológia…

    Egyáltalán nem értik a funkcionális analfabéta seregek és az ebben a közegben felcseperedő gyermekeik meg pláne, hogy pl. a gépjárművek, épületek, infrastruktúra, ruházat mögött ott a tudomány (ceruza, számológép, egyenletrendszerek…)!!

    Viszont jól magukévá teszik a konteókat és János evangélista látomásait.

  15. „Arra következtetek, hogy egy vadul oltás ellenes látogató leszavazott vagy hússzor, feltételezem hazafias szorgalomból, így akarja megfékezni a nemzet kihalását.” – Tetszik, hogy optimista is tudsz lenni, Tibor bá!

  16. 5 millióan már regisztráltak oltásra, 3 millióan még nem. Nem mindenki azért, mert összeesküvés-elméletekben hisz.

    Hárommillió körül lehet azoknak a száma, akik nem regisztráltak még védőoltásra. Közülük nem mindenki a vakcinában lévő chipektől fél. Van, aki kivárja, hogy regisztráció nélkül kapja meg az oltást. Mások a vakcinák hosszú távú hatásaitól félnek, és bár ismerik a covid kockázatait, saját magukat nem érzik veszélyben. Sokszor a várandósok is bizonytalanok. Kieshet a kistelepüléseken egyedül élő idősek jó része is.

    Nem a beültetett chiptől retteg az ország majdnem egyharmada
    https://444.hu/2021/05/14/nem-a-beultetett-chiptol-retteg-az-orszag-majdnem-egyharmada

  17. 18 malleusorbis
    Bocs. Idegbajt kapok a napi.hu cikkeitől, a szövegek jobb oldalát úgy eltakarják a hirdetések, hogy nem lehet őket végigolvasni, és nem találom, hogy lehet őket elküldeni.
    Te tudod?

  18. 19 Python

    Persze, hogy nem. Attól csak’ pár hülye’ retteg.
    ———————————–
    Szerintem kell az oltás, de én speciel sajnos már nem tudok bízni többé a világ rendes menetében, így abban sem amit pofáznak.
    Vagyis azt hiszem, hogy a rendes menet hátramenet.

    Mindezektől függetlenül be fogom magam oltatni…. valamikor.
    Addig arra játszok amiről hubab is beszél. Vagyis oltakozzunk, ti!

    Mivel nem vagyok tb tag sem, így pont leszarnak.?

    De persze ehhez a közjó érdekében nem kell hozzájárulás.
    Egyébként a társadalombiztosításba is visszamegyek 15 év renitenskedés után.
    Bár egyre kevésbé van értelme.

  19. 19 Python
    Jó kis elemzés.
    Különösen ez tetszett:
    „Vírustagadók, konteóhívők. Ők azok, akiknek sok érzelmileg a valódi világ kiszámíthatatlansága, ezert bármit elhisznek, ami kiszámíthatóságot és rendezettséget állít szembe a természet bizonytalanságával. Érzelmileg beláthatóbb a gonosz háttérhatalom, amit a nép egyszerű ludas matyijai lelepleznek, és ezzel máris egy gyerekmese szintjén kezelik azt az érzelmi sokkot, amit a vírus valósága jelentene.”

    És mint a cikk is állítja, hogy ezek csak kis részét képezik az oltást elkerülőknek, viszont megállapítható itt a blogon is, hogy ezek nyilvánulnak meg a leggyakrabban agresszív véleményükkel, a többiek többnyire magukba zárják saját véleményüket, motivációjukat, egyszerűen nem oltatnak…
    Érdekes az is, hogy a legveszélyeztetettebb idős korosztályból is mennyien nem hajlandók oltatni.
    Pedig az ő oltásuk hozta a legnagyobb csökkenést a halálos áldozatok számának csökkenésében, de tartok tőle, hogy jó részük nem is ismeri ezeket az adatokat, esetleg már nem is képes értelmezni a helyzetet, és elvesznek az elbizonytalanító hírek között, amik a közösségekben terjednek…
    Nekem is van egy kertszomszédom, van vagy 83 éves, igaz, egészséges, mint a makk, most is ezerrel dolgozik, de azt mondja, ő ugyan be nem oltatja magát, annyi rosszat hallott. Ő már médiát nem néz, hallgat és olvas, csak a néprádióból tájékozódik…

  20. 18 malleusorbis

    Azért ez biztató, úgy látszik a súlyos eseteket azért gátolja az oltottság:
    „A mai napig a Covid-19-ben elhunyt betegek közül egyiket sem oltották be teljes mértékben”

  21. 23. hubab
    Szerintem nem ilyen fényes a helyzet. Tegyük fel, hogy nem csalnak az adatokkal. De akkor is:
    „Jó hír, hogy a kórházi kezelést igénylő betegek 80 százaléka nem volt beoltva, és általában társbetegségben szenvedő emberek voltak. Az intenzív ellátást igénylő kritikus és súlyos esetek „majdnem mindegyike” szintén nem volt beoltva.”
    Mondom magyarul: a kórházba kerültek 20%-a be volt oltva, és olyan is volt köztük aki az intenzívre került.

  22. “Arra következtetek, hogy egy vadul oltás ellenes látogató leszavazott vagy hússzor… ”

    Basszus, milyen szavazómodul az, amelyik ugyanazt az nick-nevet vagy IP-címet többször beengedi voksolni?!?
    Ez így „nesze semmi fogd meg jól” esete…

    24: malleusorbis
    Egyre többen zakkannak meg, nem csak a versenyszférában, államigazgatásban az egymásnak ellentmondó hírek-adatok miatt. A háborgó tudat mélyéről azután időnként értelmetlen mondatok buknak a felszínre. Az újságírók se kivételek…

  23. 24: Na ja. Senki nem mondta, hogy bármelyik oltás is 100%-osan véd. Ha csak 5% is, néhány ember abból is lesz. Pláne, ha a második adagot még meg se kapták. A kínairól eleve nem is mondta senki, hogy 90% fölött lenne a hatásfoka.

  24. 26: Úgy rémlik, hat adag van egy fiolában a Pfizernél. Ha nem figyel oda aki csinálja, akkor nem áll meg az adagnál, hanem felszívja az egészet. Így könnyű elszúrni. Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Én inkább azon csodálkozom, hogy ennyi adag beadása során nem esett meg többször.

  25. 28

    Na jó,aki meg nem hibázott annak nap végén maradt pár adag.

    De sajnos nem szívószálat gyártanak,amin nincs lyuk.

  26. 11 Ne gyere ezzel, mert én meg a te gyerekeid tüskefehérjéiből nem kérek a sajátoméinak. Én 2019 novemberében voltam utoljára beteg és magasról teszek a maszk és egyéb baromságokra. Oltani engem maximum holtan fognak, de ha a te fajtád miatt kötelezővé tennék 6 év felett, akkor ne csodálkozz, ha egy kemény kisebbség esetleg rád is nagy szeretettel fog borulni. Értem én, hogy te vagy az übermensch, én viszont nem mászok fel a marhavagonba és ha sárga csillagot kérsz rám, akkor nagy szarban leszel.

    Ez egy kovid templom. Rosszabb, mint egy szekta… 😀

  27. Tibor bá’, ne ringasd magad illúziókban! A szavazást Te tudnád a leginkább manipulálni. Valljuk be, ennek sokkal nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy valaki órákig nyomkodja valamelyik gombot. Az alábbi kérdések választ adhatnak a szavazás végeredményére:
    Miért nem teszik kötelezővé az oltást, ha akkora nagy a baj?
    A gyermekkori kötelező oltások mintájára megtehetnék. Miért nem teszik?
    Félnek a hosszabb távú, egyelőre ismeretlen, ám lehetséges negatív mellékhatásoktól? Ha így van, miért zsarolnak, miért íratnak alá olyan papírt, amivel minden felelősséget ránk hárítanak?
    Ha mégsincs akkora baj, miért kell még mindig erőltetni ezt az ellenségképet? Visszatérhetnének – mondjuk – a migráncsokhoz, hmmm?
    Vajon a halálozási statisztika mennyire releváns a Covid tekintetében és mennyi lehet benne az ellátatlan betegek elhalálozási rátája, amit rutinosan Covidos halottként dokumentáltak? Vajon miért teszik ezt? Miért ez a protokoll?
    Van azért jó hírem is:
    A Pfizer első negyedéves nettó nyeresége karcolja az egymilliárd eurót. Mondom, a nettó nyeresége! Ez azé’ minimum elgondolkodtató, vagy tévednék?

  28. 31 Jövőnk
    Akkor te egy humbugnak tartod azt is, hogy Izrael már túl van a járványon, nincsenek covid halottak, és a briteknél is nagyságrendekkel lecsökkentek a járványügyi számok, szóval tagadod, hogy bármi haszna lenne az oltási kampányoknak, hogy az idős elsőnek oltott csoportban a halálesetek száma töredékére esett.
    Mert én elsősorban ezek a számok alapján ítélem meg a folyamatokat, még akár annak tudomásulvételével is, hogy az oltások egyes személyekre veszélyesek is lehetnek, mint minden korábbi oltás is, de nagyságrendekkel kevesebbre, mint a vírus…
    Te pedig megelőlegezed azoknak a szakembereknek az igazát, akik felvetik a vakcinák esetleges negatív későbbi hatásait, és amelyekre még nincs konkrét tapasztalat, csak bizonyíték nélküli, elméleti lehetőség.
    Mindamellett én biztos nem tenném kötelezővé az oltást, mert az garantáltan kitermelne néhány mártírt, akik a kötelező oltás miatt belehalnának személyes érzékenységük folytán, és rögtön az oltásellenesek zászlójára kerülnének…
    De el fog jönni az igazság pillanata, csak ki kell várni…

  29. A „csak kérdezek” bejegyzéshez annyit szeretnék hozzá fűzni,hogy nincs semmi zsarolás abban,hogy minden óltakozóval aláíratnak egy papírt,hogy ha valami baj felmerül senki sem vállal semmi kockázatot csak az óltakozó.Egy egyszerű mandula műtétnél is alá kell írni ezt a papírt.
    Egyéb iránt nem értem ,hogy kezdik egymást bántani az oltás hívők és az oltás ellenesek.Miért? Mert az oltás ellenesek is vállalnak kockázatot,mert esetleg találkoznak a vírussal és lehetséges ,hogy a vírus fog győzni.Az oltás hívők meg vállalják azt a kockázatot hogy esetleg évek múltán találkozni fognak az oltás ma még nem tudott negatív mellékhatásaival.Lényeg az,hogy senki sem menekül a kockázat vállalástól.
    Ezektől függetlenül úgy érzem ezt a vírust és főleg a nagy számú halálesetet a vakcinák kellő képen fékezni tudják,amit a statisztikák is igazolnak.Úgy hogy az oltás ellenesek tartoznak egy üveg sörrel az oltáshívőknek mert helyettük is vállalják a kísérleti bárány szerepét és ezzel együtt növelik az oltás ellenesek életben maradási esélyét is.
    Egy kérdést azért feltennék az oltás elleneseknek.Bizonyára gyermekeiknek a kötelező védőoltásokat szó nélkül beadatják.Miért pont ettől a védőoltástól félnek.A gyermekbénulás ,a vérmérgezés stb. ritkán előforduló kor,nem úgy mint a covid.Miért pont a covid ellenes vakcinától szörnyülködnek???

  30. Aki be van oltva, miért aggódik az oltatlanok miatt, hisz elvileg ~90%-ban védett?

    Vagy nem?

  31. 87. sandor55

    „…fűzni,hogy nincs semmi zsarolás abban,hogy minden óltakozóval aláíratnak egy papírt,hogy ha valami baj felmerül senki sem vállal semmi kockázatot csak az óltakozó.Egy egyszerű mandula műtétnél is alá kell írni ezt a papírt….”

    A probléma pont ott van, amikor valaki azt hiszi, hogy ez egy természetes dolog.
    Amit minden oldalról nyomnak, az attól még nem lesz okvetlenül helyes

  32. 35. hubab
    „Te pedig megelőlegezed azoknak a szakembereknek az igazát, akik felvetik a vakcinák esetleges negatív későbbi hatásait, és amelyekre még nincs konkrét tapasztalat, csak bizonyíték nélküli, elméleti lehetőség.”

    Nem csak azokét kedves „hubab”!

    Η παραδοχή του Α.Φάουτσι που προκαλεί ερωτήματα: «Οι μισοί υπάλληλοι της υπηρεσίας μου δεν έχουν εμβολιαστεί»!

    Dr. Anthony Fauci beismerése, amely kérdéseket vet fel:
    „Szolgálatom munkatársainak fele nem oltotta be magát”!
    Szemináriumokkal próbálják meggyőzni a CDC vezetőit az oltás elfogadásárol!

  33. Re:87
    Van egy óriási különbség a klasszikus orvosi beleegyező nyilatkozat, és a mostani oltás között: az előbbi esetén felelősségre vonható az orvos műhiba esetén, de a Covid oltásokért nem, mert a gyártó semmilyen felelősséget nem vállal!
    Ez példátlan, mert a klasszikus oltások után is felelősséggel tartozik a gyártó.

  34. Mindenhol vannak elvakult hívők
    Un. Ujvarik

  35. 42 Vaszil
    Azért ebben a felsorolásban elég sok hajánál fogva előrángatott marhaság is van.
    Mindjárt az első, mi szerint ez nem vakcina.
    Ha nem vakcina, akkor hogyan képes drasztikusan lefékezni a fertőződések számát a kellő átoltottság után?
    A vakcinák különböző betegségek ellen különböző hatásfokúak és időtartamú a hatásuk.
    Vannak, amelyek egész életre adnak védettséget, vannak amelyek hosszabb távra, de nem véglegesek, és vannak rövid távúak is, mint az influenzáé.
    És ez a vakcina igenis leállítja a betegség terjedését is, nem csupán kezeli azt, hiszen ahol a lakosság meghatározó része át van oltva, ott a nem átoltottak között is lefékeződtek a megbetegedések. Ha minden oltott ugyanúgy fertőzne tovább, akkor ez nem következne be.
    Én ezek közül az érvek közül egyedül azt tartom megfontolandónak, hogy az oltások hosszú távú hatásait senki nem ismeri, ugyanúgy, mint ahogy a betegség hosszú távú hatásait sem.
    Ez kétségtelen így van, de a betegség következtében bekövetkező halál, vagy súlyos egészségügyi szövődmények már rövid távon ténylegesen fenyegetik a népességet, míg az oltások nem.
    A hosszú távú hatások meg nem ismertek, mint ahogy az eddig alkalmazott sok oltásnál és gyógyszernél sem.
    De én nem szeretnék holnap azért meghalni, vagy mást halálosan megfertőzni, hogy nehogy majd évtizedek múlva esetleg valami bajom legyen, amire eddig semmi nem utal, és amit oltás nélkül meglehet, meg sem élnék.
    De azt felfogom, hogy ebben mindenki másképpen értékeli a tényezőket, másként latolgatja esélyeit egy egész fiatal, egészséges, (esetleg alaptalanul) önbizalomtól duzzadó személy, mint egy olyan, aki kenyere javát már megette…

  36. 44 hubab

    Indokokat sorol, nem észérveket. Abban pedig sokkal több van, ezt materialista alapon persze nem lehet belátni. Azt, hogy a lelkekért folyik a harc nyilván egy hülyeség azok számára akik szerint nincs olyan. Innentől kezdve ez hitek csatája, nem a valóságról szól. A konkrétumok titkosítva vannak, a statisztikát ezek után hagyjuk… Egyikőnk sem tudja mit hoz a jövő, de ez az út nem a megvilágosodáshoz vezet, az tuti.

    Úgy néz ki, hogy az emberek kb fele önként vállalja a kisérleti nyúl szerepét. Ok, lelkük rajta. Nem lehet más vélemény?

    Ja, és érdekes a zárógondolatod: „De azt felfogom, hogy ebben mindenki másképpen értékeli a tényezőket, másként latolgatja esélyeit egy egész fiatal, egészséges, (esetleg alaptalanul) önbizalomtól duzzadó személy, mint egy olyan, aki kenyere javát már megette…”

    Szóval korosztályi dolognak tartod a társadalom kettészakadását?
    Ez is egy tévhit. Semmi köze hozzá, ez a rabbi se fiatal, ahogy én se vagyok már húszéves…

  37. 46 Vaszil
    Ezzel a sráccal nincs semmi baj, értelmes dolgokról beszél, ritka fajta, csak éppen nem értem, hogyan kapcsolódik a mi témánkhoz.
    A koronavírus kapcsán lehet abban gondolkodni, hogy ne akarjuk az evolúció menetét mesterséges eszközökkel befolyásolni, bízzunk mindent a természetre, az eddig mindent megoldott, amelyik egyednek kellet pusztulnia, az elpusztult, amelyiknek fenn kellett maradnia, az fennmaradt.
    Az oltás az emberiség eddigi egyik leghatékonyabb eszköze arra, hogy a természetes folyamatokat úgy befolyásoljuk, hogy az számunkra kedvezőbb legyen, hogy emberek millióit megmentsük olyan betegségektől, amelyek egyébként megölték volna őket.

  38. A Biden-kormány ötlete pofonegyszerű, ráadásul mások pénzén kezelné a problémát. A valódi megoldás ennél sokkal bonyolultabb és költségesebb. Joe Biden nemrég hatalmas követ dobott a vakcinadiplomácia állóvizébe. Eddig alapvetően Kína és Oroszország használta az oltóanyagait arra, hogy diplomáciai és politikai eredményeket érjen el vele, de a legújabb amerikai ötlet is pont erre való. Az elnök bejelentette, az Egyesült Államok támogatná azt, hogy feloldják a koronavírus elleni vakcinák szabadalmait, így az eddiginél jóval több helyen lenne elérhető az oltóanyag a gyártók számára. Az ötlet érthető. Az Egyesült Államok és Európa alapvetően jól áll az oltásokkal, ám a világ nagyobb részén nem ez a helyzet. Afrika és a szegényebb fejlődő országok alig jutnak oltáshoz, és Indiában is mérséklődne az a káosz, amit most látunk, ha több vakcina lenne a piacon. Vakcinákat gyártani nem egyszerű, a Biden-terv pedig azt tenné lehetővé, hogy gyakorlatilag bárki gyárthasson oltóanyagot a jelenleg elérhető vakcinák mintájára a koronavírus ellen. A logika az, hogy a háborús helyzet erősebb, mint a szellemi tulajdon joga, ezért felül is írhatja azt. Nem ez az egyetlen eset, amikor ezt a logikát alkalmazzák a kormányok, bár alapvetően háborús helyzetben is inkább az éri meg nekik, ha beleszólnak valamelyest a cégek irányításába, de nem veszik el a tulajdonukat, ez ugyanis súlyos precedenst teremtene. A szabadalmak eltörlése humanitáriusnak tűnő megoldás, ami látszólag egy csapásra megszüntetné a vakcinaszűkösséget. Csakhogy pontosan ez vele a baj: olyan ötlet, ami egyetlen egyszerű lépéssel szeretne megoldani egy komplex problémát, lehetőleg mások pénzén.

    Hiába népszerű ötlet, nem a vakcinaszabadalmak feloldása a valódi megoldás
    https://24.hu/kulfold/2021/05/16/vakcinaszabadalom-felfuggesztes-usa-vakcina-gyartas/

  39. 48 – Python:
    A vakcina szabadalmak feloldásának ötlete egy humbug. A legyengített vírusos (vagy elhalt) vakcinákra nincs szabadalom. Le kell csak gyártani. Valószínűleg hatékonyabb mint az mRNS alapú vakcina.

  40. Az első hazai hivatalos videó egy korházból ( Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Orosháza), nem tudom, hogy meddig maradhat fent:

    A filmben egy 12 órás műszakot mutatunk be egy diplomás ápoló és az intenzív osztály főorvosának segítségével, de megszólal benne több szakdolgozó és orvos a COVID ellátó részlegekről, illetve két beteg is vállalta a nyilatkozatot. Kollégáink beszélnek a munkájukról, érzéseikről, motivációjukról, félelmeikről, míg a betegek elmondják, hogyan élik meg az új koronavírus fertőzést. A filmmel a célunk bemutatni, hogy egy kisvárosi kórház kollektívája hogyan birkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot egy korábban nem látott, alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amik a rengeteg nehézség ellenére előre viszik őket.

  41. 49: Nem hatékonyabb, és az első generációs elölt vírus alapú védőoltásoknák is egyes gyártási folyamatok bizony szabadalmi védelem alatt álnak, főleg a különböző adjuvánsok gyártása, csak ezek régi szabadalmak és olcsóbban elérhetőek, meg kb. egy harmadik világbeli ország is képes technológiailag kivitelezni, ha költ rá vagy volt biológiai (fegyver) kutatási programja.

  42. Re:48
    Bideni neomarxizmust még nagyon szeretni fogják az amerikaiak, ők még hisznek a működésképtelenben…

  43. 52 ödön
    Nagyon jó kis összefoglaló, én is így látom a helyzetet.
    És sajnos kicsi esélyt látok arra, hogy az oltásszkeptikusok valaha is belássák az oltások szükségességét.
    Először arra gondoltam, hogy majd csak eljön az a fázis, mikor nyilvánvalóvá válik, hogy a megbetegedő és aztán elhalálozó emberek túlnyomó többsége a nem oltottak közül kerül ki, az oltottak közül meg csak nagyon ritkán következik be, és ennek már meggyőző erejűnek kell lenni mindenki számára.
    De már tartok tőle, hogy ez sem működik, mert az érintettek addig nem fognak hinni semmiféle statisztikában, míg saját maguk nem kerülnek súlyos állapotba, addig azaz egészet csak trükközésnek fogják tartani, illetve akármilyen kevés negatív példa fog felmerülni, azt sokkal inkább fogják reálisnak tartani, mint a pozitív híreket, így a saját démonaik foglyai maradnak…
    Marad az, hogy kénytelenek leszünk rendszeresen oltatni legalább saját védelmünkben, aki meg nem, az meg fogja előbb utóbb tapasztalni az „addig jár a korsó a kútra” történetet…
    És fel sem merül bennük az, hogy éppen az ő ellenállásuk miatt nem tud kialakulni a nyájimmunitás, másrész megteremtik a bázisát annak, hogy egyre újabb mutációk fokozzák a kockázatokat.

  44. 48 elképesztő még olvasni is, amiket összehordasz. Afrikában annyit mond az immunrendszer a náthára vagy az influenzára, hogy „te kis törpe, mit pattogsz itt” és kiröhögi. Ott nincsenek vírusos náthás betegek, mert az immunrendszerük kb. a „szarral” küzd meg. Ellenben vakcinával oltani őket a fentiek tükrében, népirtás lesz. Fényévekre vagytok attól, hogy egyáltalán felfogjátok, mi a péknek a micsodája zajlik… elképesztő, komolyan.

    Tibor bá’ „riogatása” egyébként helytálló, csak nem úgy, ahogy, de ez a végeredmény szempontjából mindegy. Vagyis nem egészen, ha az oltást mondjuk Angola nem fogadja el és nix ki- és beutazás, akkor ők jókat fognak röhögni pár év múlva rajtunk.

    De még a sorok között se látjátok a fától az erdőt, pedig a mai indexes cikkben a terhes nők oltásáról ott virít az időablak: 2 hét.

    És igen, ahogy Tibor bá’-nak amúgy valahol tök igaza van: nincs ingyen ebéd. Nem írok le semmit, keressen rá mindenki maga, ha akar. Hasonlattal élve a Kongó folyóban felborult a hajó, ússz, vagy ne, de ha nem úszol, akkor ne nyivákolj, hogy fuldoklasz. Ennnyi. Mindenki össze tudja szedni a morzsákat, ott virít minden a szemetek előtt, csak hát…

    Engem nem oltanak be élve és a közelembe nem jön oltott személy, az oltását követő két hétben, különösen zárt térben nem. Ennyi. A többit rábízom az olvasóra.

  45. Jövőnk ! Pár linket tehetnél be, ha nem gond, köszi előre is.

  46. 58 Gartai, ez ennél bonyolultabb, hogy pár link. Kell egy alaptudás – nem 2020-as virológiai – és meg kell hallgatni, el kell olvasni pár német és angol szakvéleményt. Aztán hallasz átfedéseket és utána eredsz… majd találsz mondjuk egy nebraskai hivatalos oldalt, ahol szó szerint elhangzik – írott formában -, hogy van tüskefehérje szórás, de elenyésző. Azaz van.
    Ez nem linkek kérdése, meg ráadásul a vonat robog már másfél éve. Most kezdjem el a PCR-teszttel, mert senki sem érti meg, hogy 35 a maximum, helyette 40 felett van, miközben Faucci maga mondja el egy hármas videó konferencián, hogy bármi, ami 36 vagy 37 az kuka? És a PCR-teszt már múlt… soroljam a gyógyszeres protokollokat, minek?! Alufóliás vagyok és kész; a válasz. Kábé katolikust meggyőzni a templomban, hogy Jézus nem is létezett, sok sikert hozzá (nem Neked írom ezt!!!).
    De ha annyira link: keresd meg Bhakdi pár hetes angol nyelven adott interjúját, ott van az egyik fontos „puzzle darab”. Ehhez mondjuk nem ártana a német nyelvű három órás videókonfenrencia, amit a német sejtbiológusnő adott Fuellmich ügyvédnek, ott van még pár fontos „puzzle darab”, sejtszinten is elmagyarázva ez-az. Aztán megérteni, hogy mit jelent az „önmegsemmisítő parancs” a sejtnek az immunrendszertől… sejtpusztulást, ami egy sejt esetben, na sag schon, de tömegével már „gyulladás” vagy nekrózis. Ez után tedd be a tudőbe a tömeges sejtpusztulást és kezdesz közeledni ahhoz, mi és miért veszélyes. Közben nem árt megérteni a mutációt, mert a 2020-as virológia szakosok itt véreznek el, mint az erettvágott öngyilkos a forró vizű kádban fekve. Az alma, az alma, abból nem lesz mutálódva mérgezett füge. Ráadásul jól láthatóan elmutálódott a semmibe a korona, hiszen mi is, korona, semmi más, csak egy valamilye nem a megszokott. Na az van az oltásban, az eredeti vírusé, ahogy a kínaiban is. És aki ezután sem kapisgálja, az nem tud úszni; ennyi.
    De tovább megyek… nem lehet mindenki része? Tényleg?! Érdekes, a holocaustnál mégis működött a rendszer. De lehet, csak nem tudatosan, nem szándékosan, ki lefizetve, ki kiiktatva, ki tényleg ablakon kiesve. És sokan pedig szimplán lemradva, mert a biotechnológiai olyan irdatlan fejlődésen ment át az elmúlt években, mint semmi más; nem véletlenül mellesleg. A magyar virológusok zöme nem is érti ezt, azt garantálom: fogsz egy istenverte vírust, annak a teljes géntérképét és hozzáteszel, elveszel és van egy influenzád, ami veszettség. Például. Egy fiatal csávó pik-pak feldobta a szakfórumra, amit csak nagyon kevesen olvasnak; becsületére legyen mondva a lényeget nem, így nem tudja más lekoppintani.
    De nézzük a BASV vírust – leszarom hogy van magyarul! – vérzéses-láz, közben pedig Rhabdoviridae család (ahun a veszettség van, nem az Ebola és társai), azon belül tribovírus nemzettség… jé, vérzéses-láz veszettség, jé megint Kongóban – mindig Kongóban -, jé 2009 és azóta csend, de 2020-ban némi zizegés. 2 kisfiú akik vért okádtak, fostak, orrukon-szájukon az jött és két napon belül annyi. Az ápoló egy héttel később szintén, de véletlenül megmarad. Senki más, sehol másutt. Ja, és biztos lejött a fáról, mint 1975-ben a ZEBOV (zairei törzs, mai nevén EBOV és mellesleg a legnagyobb mortalitású). Persze.

    Aztán, majd megint minden szavamba beleköt az a pár ember, aki miatt nem sokan akarnak már itt megszólalni. Nem durci, nem duzzogi, hanem elegük lett.
    Ezért nincs itt infó. Meg azért mert van, amit nem lehet leírni ide, nem azért mert „rám szól a tábornok”, hanem azért mert jogszabályba botlasz, vagy éppen Tibor bá’ botlott volna a rendkívüli jogrendben, mert őt vitték volna, nem engem.

  47. 59@: A „Bhakdi” videót én is láttam, s még sok mást is, nekem ennyire nem egyértelmű a dolog, de ezekből az oltásokból én sem kérek, szerencsére nem teljesen kötelező ( de erősen presszionált ) , lehet azért ,mert akkor nem lehetne aláíratni semmilyen szemét jogfosztó nyilatkozatot. Amúgy köszönöm a gyors reagálást.

  48. 60 Gartai
    Azt amelyikben a karjával mutatja a „fogókart”, vagyis a spike-proteint (tüskefehérje)?

  49. 57.Jovonk
    Kozelembe nem jon oltott szemely.
    Ezt mar hallottam mastol is,kifejtened bovebben?
    Koszonom.
    Bocs,ha mar linkelted,par szlav nyelven kivul csak spanyolul beszelek.

  50. Re:Haten
    Jövőnk arról beszél, hogy az oltott immunizálása során nagy számú tüske fehérjét fúj ki kilégzéskor/tüsszentéskor/köhögés esetén, ami mások számára problémás lehet, kvázi ez megy rá a tüdejére, és nem a vírus készíti ki.
    Tüske fehérje „emisszió” biztos, a hatása részemről már kérdéses.

  51. 57.dajtas
    Koszonom.
    Vmi ilyesmit fejtegettek nekem szlovakul is.

  52. Re:68
    Jövőnk egyébként ennek okán célozgat arra, hogy az oltottak/nem oltottak kórházba kerülésének oka nem biztos hogy csak a vírus, hanem ez a hatásmechanizmus is közre játszhat, és egyfajta autoimmun reakció lép fel.
    Nekem ott billeg a dolog, hogy a természetes immunitást megszerzett ember is ugyan úgy termel tüskefehérjéket, és nyilván ugyan úgy szét is szórja, de mivel nem vagyok virológus, ezért ebben korlátozottan okoskodok, mert nem látom át az egész rendszert…

  53. 69 dajtás
    Nekem csak az nem fér a fejembe, ha ez olyan nyilvánvalóan létező jelenség, akkor hogy lehet, hogy a fejlesztők, járványügyi szakemberek széles tömege erről nem tud, illetve ha tud, akkor miért egy ilyen technikát használnak a vakcinák előállítására, ha a hagyományos út is járható, amely nem jár ilyen kockázatokkal.
    Mert ha erről már mi laikusok is tudhatunk, akkor aki közel van a tűzhöz, az sokkal inkább képben kell hogy legyen. Ennek ellenére szakemberek és feelős személyek is oltatják magukat a vakcinák széles körével.
    Egyébként utalva felvetésedre, az állítás az, hogy az oltásokkal kiprovokált tüskefehérje termelés nagyságrendekkel magasabb, mint ami a betegség révén alakul ki, ezért tartják veszélyesnek az oltást.
    De ilyen alapon a kínai vakcinánál ez a hatás nem lép fel, hiszen ott nem termelődik a szervezetben extra tüskefehérje, csupán az elölt vírusokban lévő kerül be, és ez váltja ki az ellenanyag termelődést, tehát igen korlátozott a mennyisége.
    Viszont meglehet, éppen ezért gyengébb is az immunizáló képessége, hiszen nem fog gerjeszteni akkora ellenanyag képződést.
    És a kínai példa azt mutatja, hogy lényegében a hagyományos módszerrel fejlesztett vakcina sem maradt el időben a hírvivős módszerhez képest, tehát lehetett volna így is dönteni nyugaton is.
    Akkor mi motiválhatta arra a nyugati vakcinafejlesztőket, hogy mind ezen az úton induljon el?
    Más.
    Azt sem érzem logikusnak, hogy emberek súlyosan megbetegedjenek a levegő útján átadott tüskefehérjék miatt, mikor a kibocsátó személyek szervezetében ennek nagyságrendekkel nagyobb mennyisége van anélkül, hogy ez tüneteket okozna nekik.
    Hiszen a szervezetből kikerülő levegő csak nyomokban tartalmazhatja ezt, és ez már nem szaporodik másik szervezetbe kerülve…

  54. Ha jól értem, arról féltek, hogy a beoltottak miatt „megvakcinálódtok”? Videók nézegetése helyett valami immunológiai tárgyú könyv olvasgatását ajánlanám, bár abban kevesebb összeesküvés-elmélet lesz…

  55. 69

    Ha a vakcina hatása csak időleges, vagyis a védettség csak meghatározott ideig tart akkor a szervezet immunválaszából adódó mellékhatások is csak időlegesek lehetnek . Annak viszont már jelentkeznie kellett volna tömeges méretekben hisz az oltások hónapok óta folynak…..persze lehet azt is mondani hogy igen de hát ugye természetesen nemzetközi szinten globálisan eltitkolják. Újabb összeesküvés elmélet….

  56. 73 Tom
    Azt mondjuk én sem tartom lehetetlennek, hogy a kormányok nem közölnek valós adatokat a vakcinák által okozott problémákról, halálesetekről.
    De ebben az esetben sem azt tartom lehetséges a motivációnak, hogy a népesség egészségét támadják a vakcinákkal, inkább annak, hogy a járvány, és a velejáró korlátozások olyan sok kárt okoznak az emberek egészségében, munkaképességében és a gazdaság működésében, hogy ezen megpróbálnak erőltetett ütemben túljutni, és ezért elfogadható árnak tartják, hogy bizonyos számú, az átlagnál érzékenyebb ember közben meghal a többség munkaképességének megőrzése érdekében.
    Viszont azt is tudják, hogy ha ezek az esetek nyilvánosságra kerülnek, az erősen befékezheti az emberek oltakozási hajlandóságát.

  57. 70: „Akkor mi motiválhatta arra a nyugati vakcinafejlesztőket, hogy mind ezen az úton induljon el?”
    Valamelyik virológus/biloógus nyilatkozta, hogy a Kínai „hagyományos” vakcina legyártásához sok koronavírust kell előállítani és elölni ami megdrágítja azt. Mivel a Kínaiak erre e technológiára vannak berendezkedve, logikus döntés volt a részükről, hogy ezt alkalmazzák, még ha drágább is.

  58. Re:hubab
    Elsőnek is le kell szögeznem, hogy a tüskefehérjére való megbetegedés álláspont nekem sem kerek, leírtam miért. Azonban az a fokú naivitás, amit leírsz teljesen fals érvelési alap. 😉 Ne gondold azt, hogy a vezetők egy része ne lenne olyan alattomos, hogy ez ne tennék meg. Pl a szövetségesek tudtak a náci haláltáborokról, de valamiért pont nem bombázták le az oda vezető vasútvonalakat…
    Vastagon le van a mi kis csótány szintű éltünk kakkantva, egy pillanat alatt félre tesznek, ha ez van a tervükben.

    Egyébként az fél, akinek van miért félnie, én nem tartozok az oltástól és a koronától rettegők közé.

  59. 76 dajtás
    Én meg azt érzem teljesen irreális alapnak, hogy a világ rengeteg, teljesen ellentétes érdekeltségű állama mind egy kottára támadja a saját létalapját jelentő hazai népesség és gazdaság érdekeit, ami később akár a saját ellehetetlenülését is okozhatja.
    Globális szempontok ritkán befolyásolják a vezetőket, azokra mindig hivatkoznak, de soha nem cselekszenek azok alapján.
    Hogyne, hogy a konkurencia kihasználja ellenem…

  60. https://www.news-medical.net/news/20210510/Research-suggests-Pfizer-BioNTech-COVID-19-vaccine-reprograms-innate-immune-responses.aspx

    Ha igaz amit ebben a kutatásban leírnak akkor a Covid elleni védelemnek nagyon súlyos ára lesz a Pfizer-esek esetében.

    Számomra teljesen hihetetlen, hogy értelmes emberek nem tudnak különbséget tenni betegség és betegség között, oltás és oltás között.
    A Covidot az oltások soha nem számolják fel, ellenben a sokat említett bárány himlővel, torok gyíkkal, gyermekbénulással és hasonlókkal.

    Számomra elképesztő, hogy egy nulla egész valamennyi halálozási aránnyal járó betegségre már a kötelező oltás elrendelésén gondolkodnak.
    Egy egészséges embert, aki a covid megbetegedést kisújjal legyőzi arra kényszerítik a 0,1 % krónikus betegember miatt, hogy kockáztassa az immunrendszerét, egészségét.
    Ezen a blogon folyton hangsúlyossá válik az „értelmes ember” kifejezés.
    Szerintem meg ez a kategória az egész föld bolygón kihalóban van, meg az is amit úgy hívnak hogy „józan paraszti ész”.

    Megkérdeztem oltott embereket, hogy mit éreznek olyankor, mikor az általuk felvett oltásról tudományos berkekből eredő negatív hírt kapnak?
    Megmondom mi történik: Kognitiv disszonancia lép fel.
    Egészen elképesztő ami ma Covid címszó alatt az egész világon történik. Rengeteg embernek már fel sem tűnik….

  61. 78 0,1%? Curix, hol élsz te?

    Hazánkban a halálozási arány eddig 2% és 14% között mozgott. Most 3,6% körül van.

    Hogy az oltás átprogramozza az immunrendszert? Kérem szépen, azért van! Hogy átprogramozza olyanra, hogy a vírust túléljük.

    Jövőnk, csalódtam benned. Eddig racionális embernek gondoltalak. De az oltottaktól félni? Ez a legalja butaság.

  62. Vannak fontos dolgok és vannak kevésbé fontosak, sajnos mégis foglalkozni kell velük. Például ilyen az állítólagos „vakcina szórás”…:

  63. 78 – Curix:
    Tény, hogy a betegségben főleg az idős emberek halnak meg. 70 év felett 15 %-ot kiviszik a temetőbe. Ezt a tényt ignorálni 40 év környékén teljesen logikus, pláne azoknak, akiknek a családi kötődése nem létező. De ezzel a helyzet leírása hézagos. Ma már tudott, hogy a betegségen átesettek 60 százalékánál visszamarad komoly egészség károsodás. Tehát az oltás ellenesség = orosz rulett. De itt nem 6 lyukban van egy töltény, hanem 10 lyukban hat. Általános tapasztalat, annak oltás/vírus tagadónak a véleménye, aki átesik a betegségen, 180 fokoz változáson megy át.

  64. 34

    Jó értem én,de a „csak az nem hibázik aki nem dolgozik ” megközelítés ebben az esetben nem jogos.
    Pont elég az ellentmondás ennek a rohadt vírusnak kapcsán,és még ilyen malőr…
    Csak a bizalmatlanságot fokozza.

    Amúgy most olvastam,azért csak kell az a csontocska az összeesküvésben hívőknek.
    Nanorészecskék , ugye?

    Hát itt is van.

    https://index.hu/kulfold/2021/05/17/koronavirus-oltas-vakcina-kiserlet-oltoanyag-covid-19-nanoreszecske-dhvi-barton-f-haynes-nature/

    Mint a kísérleti fázisban lévő chip,melyet a hadsereg fejleszt.

    https://index.hu/techtud/2021/04/12/koronavirus-mikrocsip-dializis-oltas-penatgon/

    És ezeket a híreket olyan oldalak közlik,akik három havonta habosra röhögik a szájuk szélét a chemtrail csíkok hívőin.
    Mert az kondenz.

    Elmondják mi van,aztán letagadják hogy van valami. Ez egy nagyon szemét agymosoda.

  65. Curix +1 + kézfogás, + ölelés 🙂

    Ábel… van ez így.

  66. 83 – Jövőnk:
    “A learned fool is more a fool than an ignorant fool.” – Moliere

    😀

  67. 80 Python
    Nagyon jó kis anyag, igen szemléletesen közli az információkat.
    Mintha csak Jövőnk-nek vagy Curix-nak szólna személyesen, remélem megnézik…

  68. Akkor most hogy lesz? Az oltottaktól tartó emberek maradnak otthon/hordanak maszkot/tartanak távolságot/„lesznek a kerítésen belül“? Nekem jó, mert az eredmény ugyanaz 🙂 Ha az kell, hogy máshogy legyen az értelmezés és máris betartatnak szabályok… 🙂

  69. Tibor bá,

    nem vagyok oltásellenes, de kisérleti nyúl sem. Én átestem a Covidon márciusban szóval hagyjuk. Egy influenza jobban meg szokott viselni.
    Ettől függetlenül nem vagyok vak, látom a barátaim között környezetemben hogy sokan sokkal nehezebben viselik, de bele nem halt egyik sem.

    Engem a történetben az zavar hogy mára elfajzott annyira már a társadalom, hogy lassan a „normális” üldözendő lesz. Ez történik most. Aki egészséges és nem kéri az
    oltást, azt zsarolják, kényszerítik nyomás alá helyezik, kigúnyolják stb…
    Mindezt egy alacsony mortalitású vírus miatt, amit oltással nem lehet kiírtani.

    Ha valaki beoltatja magát és védett lesz, mért akarja minden áron, hogy én is oltassak?

    Az mRNS oltásokról nincs semmiféle komoly tapasztalat, mint a hagyományos oltásokról.
    Ennek ellenére Státuszoltás lett belőle. Sokkal többet ér egy „Pfizeres” ember mint egy „Szputnyikos”.
    Pedig ez a technológia keményen belenyúl abba az immunrendszerbe, amit az évmilliók evolúciója alakított ki és amiről egyébként tudásunk több mint hiányos.

    Az ember folyamatosan fél de inkább tört információk alapján dolgozik és nyomul. Most is ez történik.
    Hát van a vérben ellenanyag akkor működik….
    Az immunrendszer nem vicc. Ha az nem működik egy hetet sem élünk túl.

    Másfél éve jelent meg a Covid. Még mindig nem hallom sehol, hogy a magyar társadalom egészségi állapota valahol a bányász béka segge alatt van ezért vagyunk súlyozottan érintettek. Pedig ez az igazság. Elhanyagolható számú egészséges ember hal bele ebbe a vírusba.

    További kórházbezárások következnek ha levonul a vírus.
    5-10 év múlva jönni fog egy újabb halálozási hullám. Nem Covid lesz, hanem a szürő vizsgálathoz és kisműtétekhez nem jutott emberek tömegei.

    Tudjátok milyen ez? Mint mikor a klímavédelem nevében pusztítom a környezetet. Ebből is tendencia lesz a következő évekbena „mindenáron zöld technológiát” nevében.
    Nagyon beteg a világ.

  70. „Ha valaki beoltatja magát és védett lesz, mért akarja minden áron, hogy én is oltassak?”

    Mert nem védett lesz, csak védettebb, mint az oltatlan. Egy bizonyos átoltottság alatt vidáman terjedhetnek a betegségek. Ugyanez volt a kanyaróval az USA-ban és Romániában, amikor az oltásellenesek kezdték nem beoltatni a gyerekeiket, és ez meghaladott egy mértéket.

  71. 86 Biztos, hogy nem maradok otthon, biztos, hogy nem oltanak be. Nem félek az oltottól, de a házamba nem jön be x ideig oltott személy. Szabad vagyok, eddig is szabad voltam, eddig se érdekelt az elmebaj körülöttem. Hogy mitől, kitől és hogyan védem magam, az pedig az én dolgom, amit pökhendi oltottakkal egészen biztosan nem osztok meg. Ti féltek, ti projektáltok. Én nem félek, szóval, hogy a végén ki marad életben, az nektek rettegés, nekem nem. 😉

    Curix hatalmas +1

  72. 85: hubab, azoknak szól, akik megnézik. Ennyi és nem több!

  73. Üdvözlet Curixnak ! maximálisan egyetértek vele most is, annyi hozzáfűzni valóm van, hogy bár én személy szerint nem hiszek a konteókban, de azt azért könnyen el tudom képzelni, hogy a kapzsiság irányítja a járványkezelést. Szóval létező, bevált (olcsó) terápiák helyett maximálisan nyomják a tömeges oltást, ami lehet hogy hatásos is, de a lényeg a hatalmas haszon, a többi mellékes. Már most emlegetve van a 6-8 hónaponkénti emlékeztető oltás szükségessége ( folyamatos fejés lehetősége ), ehhez csak pár kulcspozícióban lévő embert kell érdekelté tenni, a többi megy magától.

  74. A probléma elsősorban nem az, hogy nem oltattok, tudatosan tettétek meg téteteket a hozzáférhető információk ismeretében, hanem az, hogy kommunikációtokkal az oltásokkal szembeni szkepticizmust felébresztitek olyanokban is, akikben eredetileg nem volt, de minden vaklármára megugranak, hogy nem zörög a haraszt.
    Pontosan ahogy a fentebbi videóban a doki mondja, aki teljesen tájékozatlan a témában, az megeszi a leglehetetlenebb meséket is, mert nem elég az ismerete hozzá, hogy önállóan véleményt alakítson ki, és minden félreérthető dolgot félre is ért, de mindig csak a rossz irányban, soha nem fordítva.
    Pedig ha nagyon cinikusan nézné az ember, nektek is jó jönne az erős átoltottság még akkor is, ha nem oltatjátok magatokat.
    Úgy, hogy az antipropaganda duplán is káros számotokra is…
    Abban én sem bízok, hogy a vírus teljesen felszámolható lesz, de arra igen, hogy kellő mértékű átoltottság mellett a betegség gyakorisága és súlyossága drasztikusan visszaesik, ahogy azt Izrael és az Egyesült Királyság esetében már láthatjuk, és tudunk együtt élni vele ezen az áron…

  75. Üdv Gartai

    így gondolom én is. Ha nagyon lehetetlen lesz az élet oltás nélkül meggondolom, de akkor vagy a kínait kérem vagy megvárom a magyart.

    Ellenben a véleményem akkor sem változik. Kifordult a világ magából.

  76. 91 Python
    Tisztelem visszafogottságodat a témában, nem szállsz be a sárdobálásba, de ez címzett nélkül is ütős anyag a vakcinaellenesség minősítésében…

  77. 95 – hubab:
    Tulajdonképpen az történik, hogy én hordom ide a lefordított ionformációkat mindenféle rábeszélés nélkül. És akkor a vírus és oltás tagadók el kezdenek hittéríteni. Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy az ember ne cáfolja ezeket a félere lépéseket. Amit nem értek: Jó X és Y nem akarja magát beoltatni. Joga van hozzá, de miknek jön ide hirdetni az oltásellenességet.

  78. 96@: Tudod Tibor Bá, minden tiszteletem a tiéd, de a fejléc mottóján ez áll: ” Értelmes emberek vitafóruma ” és a vitához különböző vélemények kifejtése , ezek mellett, illetve ellene való érvelés szükséges, az nem túl építő jellegű, hogy aki másként gondolkodik, vagy mást lát fajsúlyosnak egy dologban pro és kontra, az szimplán hülye.

  79. 93 hubab… majd nyugtával dícsérd a napot, ha még képes leszel rá. Reflektálva, tudod nem az a baj, hogy… hogy a szavaidda kezdjem, hanem az, hogy te ehhez asszisztálsz. Csatamezőn ádáz ellenségként állnánk egymással szemben.

    97. Gartai 1

    Tibor bá’ gyakorlatilag lebutítottad a saját blogodat egy középkori inkvizíciós szintre, ami nagy meglepetés Tőled, ahogy Gartai arra nagyon jól rávilágít. De tudod mit, eleget teszek óhajodnak, és nem szólalok többször meg. „Minek jövök ide?” És tényleg, minek vitatkozok azokkal, akiket az ellenségemnek tartok; most már.

  80. Rövid eszűek vagytok!

    Curix korábban vírustagadó volt.
    http://www.antalffy-tibor.hu/3185-legujabb-hirek#comment-255855
    „A vírushelyzetet tekintve nyugodtan lehet kezdeni a bocsánatkéréseket felém.”

    Nem kérek bocsánatot, előre szóltam, igazam lett.
    http://www.antalffy-tibor.hu/3185-legujabb-hirek#comment-255857
    „Megfertőződsz, majd abból kigyógyulsz, vagy nem, de megvalósítod a nyájimmunitást, és a gazdaságot is megmented.”

    Most már nem tagadja a vírust.
    Curix 2021-05-17 – 14:29
    „Én átestem a Covidon márciusban szóval hagyjuk.”

    Tényleg ennyire nem emlékeztek? ? ?
    Leírtok mindent ezerszer, összefüggéstelenül.

  81. 97 – Gartai:
    Induljunk ki abból, hogy értelmes ember nem oltása ellenes. Ez az értelmes ermberek vitafóruma. OK. De értelmes dolog azon vitázni, hogy laposa-e a Föld? Az én megítélésem szerint tagadni a 225 éves védőoltást, ami eddig száz milliók életét mentette meg, pont olyan, mint a lapos Föld mellett kiállni. Nevetséges, hogy büszkén veritek a melleteket, a Föld lapos.

  82. 99 – n/a:
    Te vagy az én memóriám. Köszönöm, hogy bejelentkeztél. Emlékeztem rá, hogy Curix egy éve is tagadott, de nem a vakcinát, hanem a pandémiát. Akkor nem a vakcinát tagadta (mert nem volt) hanem a vesztegzár értelmét a gazdaság védelmével szemben. De sajnos nincs időm visszakeresni a hozzászólásokat. Még egyszer köszönet.

  83. 95: hubab, érdekes dolgok ezek, főleg pszichológiailag. A tudomány tényeken alapul, nem hitkérdés, és főleg nem „hittérítés” kérdése. Ugyan én nem vagyok biológus, de az egyetemi éveimben számos ma már kutatóbiológussal koptattam az egyetemi katedrát, és szoktam velük beszélgetni, főleg, hogy van pár baráti kapcsolat is.

    Az, hogy most idehaza is tudatosan sugalmazva kikezdték az mRNS vakcinákat, és hallgatólagosan eltűrik Gödényéket, és az általuk pajzson felemelt és hirdetett Sucharit Bhakdi tanait az félig, meddig tudatos hatalmi politika. Ma rakták le a debreceni vakcinagyár alapkövét, ahol a Sinopharmhoz hasonló, elölt vírus alapú első generációs COVID vakcinákat fogunk gyártani ’22 -től, ha minden jól megy, és a Sinopharm hazai reputációja a béka segge alatt van össztársadalmilag. Mert a társadalom sem ért hozzá, de a tájékozottabbaknak a legkorszerűbb nyugati vakcinák kellenek. Ezt én úgy mondanám inkább, hogy a 3. generációs vektor és a 3. generációs mRNS vakcinák domináltak a többségnél (Személy szerint még mindig a majd az év végén érkező 2. generációs fehérjealegység vakcinákra fogadnék, nem véletlen, hogy az osztrákokkal közösen a Pécsről a Jakab professzorék is egy ilyen fejlesztésében vannak benne.) aztán jött a vérrögprobléma mint ritka mellékhatás, és egy rövid időszak alatt nagyjából emiatt és gazdasági (ugye a BioNTech német cég…) továbbá geopolitikai okok (Az AstraZeneca nem szállított időben és eleget, meg angol cég és a brittek nem jól hajtják végre a BREXIT megállapodást, akkor tegyünk egy kicsit nagyon keresztbe nekik.) következtében az EU -ban el is dőlt a 3. generációs verseny az mRNS vakcinák javára, amelyeket 15 éve kutatnak, kb. 10 éve használnak kísérleti jelleggel rákos esetek kezelésére. És köszöni szépen az a több száz 6-9 éve oltott egykor rákos beteg máig jól és egészségesen van a Modrena akkor még kísérleti egyes ráktípusok elleni vakcinakezelése után. Na és mi 1. generációs vakcinát fogunk gyártani a nagy mRNS túlsúlyban, pedig a nagy tervek egész Kelet-Közép-Európa ellátásáról szólnak! Csak pluszban ott van a románok a hazai gyár árának feléből épülő mRNS vakcina gyárukkal, ami szintúgy Kelet-Közép-Európát fogja ellátni kb. ’22 -től. És ahogy most hazánk és az egyes vakcinatípusok renoméja áll, nagyon nincsenek kétségeim, hogy melyik projekt lesz gazdaságilag rentábilis és sikeres közép és hosszútávon. De legalább lesz miből valakiknek az építési projekt költségeinek 40-50% -át lenyúlni…!

  84. Tökéletesen megértem Gartait és Jövönket.

    Tibor bá, jó néhányan még itt, és általában az emberek 80 százaléka tökéletesen képtelen erre a vitára. Nem értik meg az egész lényegét, csak elakad a lemez az ilyen olyan tagadó kifejezésen. Ez nem az oltás vagy a vírus tagadásáról szól. Ez annál sokkal több.
    Ez egyfajta tiltakozás az emberi test profit célu felhasználása ellen, anélkül hogy kurvának álltam volna. Mert most ez folyik.

    Képzeljétek miután én enyhe tünetekkel átestem a betegségen és egy hét után megjött a védettségi kártyám a két kollégámat majd megette a fene az irigységtől.
    Olyanokat mondtak nekem hogy ne örüljek még kaphatok szívizomgyulladást és más postcovid betegséget. (bánatukra nem kaptam)
    Rettegtek az egésztől ahogy elindult a regisztráció tavaly azonnal az elsők közt regisztráltak. Engem nem érdekelt az egész már akkor sem és mégis elöbb lett kártyám.
    Szánalmas. Erröl az agyatlan masszáról beszél Jövönk is és tökéletesen átérzem. Ezek végtelenségig lebutított önálló véleményalkotásra már teljesen képtelen emberek.
    Azt mondják fel szóról szóra amit tegnap este a királyi tévén hallottak és azt azt hiszik az a saját véleményük. És ezek hívják magukat értelmiségi embereknek.
    Az oltásokbol státuszokat csináltak.
    Van Audi, Honda, Fiat meg Trabant. Kb ez a kiosztás.

    Ez a vita ami most itt megy jelen van egyébként a társadalomban is, amely veszélyesen kezd ketté szakadni.
    Az oltás és a pandémia jobban megosztotta a társadalmat, mint a fidesz mszp.

    Egyébként hogy tényszerű legyek. Másfél éve „tombol” a pandémia és én a több ezer ismerösöm közül kettő! azaz 2 halottról tudok. Abböl az egyik idös volt és beteg.
    Mindenki gondoljon amit akar. Egyébként minden akkori hozzászólásomat vállalom most is.

    Gartai, Jövönk üdv nektek és kitartást!

  85. 102 Python
    Ezzel számomra újat mondtál, kíváncsi leszek, hogy a későbbi események mennyire fogják ezt alátámasztani.
    Én ezt eddig csupán annak tulajdonítottam, hogy az EU vonalon érkező vakcinák mennyisége valóban eléggé korlátozott, legalábbis eddig az volt, ezért a kormány úgy próbált taktikai előnyhöz jutni a többiekkel szemben, hogy bevállalta a keleti vakcinák behozását még úgy is, hogy nincs uniós rábólintás, és ezzel hamarabb elérni, hogy a gazdaság újraindítható legyen.
    Viszont érzékelték, hogy a lakosság nincs bizalommal ezek iránt, ezért próbálják ezeket felértékelni feléjük a nyugatiakkal szemben.
    De én ezt valóban csupán annak tulajdonítottam, hogy mivel nem elég a nyugati vakcina, az oltásokkal meg nem szeretnének emiatt késlekedni, ez a propaganda csak addig fog tartani, amíg a nyugati vakcinák gyártókapacitása annyira felfut, hogy azzal is kielégíthetők lesznek az igények, és utána szépen áttérnek ezekre a kisebb ellenállás mentén remélve a nagyobb átoltottságot.
    És most az is magyarázná a taktikájukat, hogy az eddig lekötött és beszerzett keleti vakcinákat nem szeretnék, ha a nyakukon maradnának, ezeket már el kellene oltani.
    Viszont ha a magyarázatod helytálló, akkor nem fog bekövetkezni a nyugatira történő átállás akkor sem, ha ott a kínálat megnőne, hanem tovább fogják erőltetni a keleti vakcinákat a későbbiekben is.
    Kíváncsi leszek, hogyan fog ez alakulni…

  86. 104: Amit írsz, az most is áll. Amit én írtam, az mondjuk úgy, hogy az kb. ősztől lesz aktuális. Most azért „nyírták” az mRNS vakcinákat és azért hektikus a Pfizerre történő regisztráció is, mert pl. Bp. -en a háziorvosok AstraZenecát és többségében Sinopharmot kapnak egy ideje, teljesen politikai (bűnös város…) alapon…! Csak nem kell a nép többségének.

  87. 105.Python

    Ausztriában is főként AstraZeneca-t, illetve Johnson-t kaptak a háziorvosok, plusz valamennyi Pfizer-t, de azt általában kijelölt oltóhelyeken (oltóbox) olthatták, ahová a háziorvosok maguk foglaltak időpontot és hívták oda a saját pácienseiket.
    Pfizer-t és Moderna-t Ausztriában is főleg a nagyon-nagy oltóhelyeken oltják tömegesen. A tárolhatóság és a mennyiség az ok. Az AstraZeneca már kifutóban, a háziorvosok állítják hogy ők is tudnak Pfizer-t tárolni, tehát változni fog a felállás.

  88. 103 – Curix:
    Úgy tűnik majd mindenki elvesztette a józan eszét. Ez irányba kellene elgondolkodni.

  89. 108: Tia, itthon vidékre a háziorvosokhoz is jut Moderna és Pfizer, nem csak az oltópontokra. 😉 Jellemzően az AstraZeneca meg a Sinopharm mellé kapják a háziorvosok, a kórházi oltópontokon Pfizer, Szputnyik V., és AstraZeneca van, volt ! Jó, a háziorvosokhoz nem sokat, csak heti pár ampulla mRNS vakcinát kaptak/kapnak. Míg Bp -en a háziorvosok többségénél nem így van, Sinopharm és valamennyi AstraZeneca kerül kiosztásra nekik. Csak nem kérik az emberek, az arány most kb. 200-300 db regisztrált telefonjából összejön 40-50 fő aki ezeket is elfogadja. A többinek Pfizer kell, a Modernát sem fogadják el. (Igaz Modernából kevés van, és főleg a szoc. otthonok lakói és dolgozói kapták a többségét.) Most, hogy lehet soron kívül is regisztrálni a Pfizerre, Bp -en hamar elfogynak a szabad helyek, és a rendszer elkezd automatikusan távolabbi szabad helyeket felkínálni, jellemzően 50-200 km távolságon belül. Véletlenek nincsenek, kedves Pestiek nem kell a Sinopharm, akkor kaptok Pfizert is, csak küzdjetek meg érte „logika” mentén. Van olyan budapesti ismerősöm, aki állami szervnél vezető beosztású: központilag behívták a több tucatnyi dolgozójukkal őket Sinopharmra. A többség köszönte szépen, de nem kérte, lett pár Astrás, meg Szputnyikos; de a többség kivárta, várja a Pfizert. Most a hétvégén volt olyan kollegája aki 200 km -re ment a Pfizerért, mert ott volt szabad hely, mint regisztrált. Egyhangú az álláspontjuk, ezek a regisztrációs szívatások nem véletlenek. Azaz Bp -re fizikailag kvázi direkt kevesebb Pfizer jut, de regisztrálhatsz rá soron kívül mert heti 330-350000 db jön be, el kell oltani. Ebből a mennyiségből heti kb. 150-180000 db megy el a 2. oltásra, a többi első oltásta van.
    Láttam riportban az osztrák oltópontokat, a németes precizitást! Ha nálunk fele olyan szervezett lenne az egész mint nálatok, már nagyon elégedett lennék! De itt inkább a balkáni style megy még mindig. Az oltások lebonyolításában még a szerbek is előttünk járnak. A kórházaknál kint tömött sorok, mert ha kapsz is időpontot mondjuk 10h -ra, a többség már 7 -re ott van, hogy biztos bejusson, és kapjon oltást. Szóval tömegnyomor, a háziorvosoknál dettó, csak nem ötven-százasával, hanem húsz-harmincasával az épület előtt, semmi távolságtartással. A saját tapasztalatom is ez, amikor oltottak a háziorvosnál a rendelőintézetben. Igaz bent az épületben már jobb volt a helyzet, de ti ott a „sógoréknál” vagy 100x előrébb jártok szervezésben, lebonyolításban, fegyelemben, stb.!

  90. Jövőnk „akiket az ellenségemnek tartok” – miért is? Különbözőképpen vélekedünk a vírusról. Legalább az egyik oldal biztosan téved. Ez ellenséggé tenne minket? Elég furcsa hozzáállás. Társadalmi szinten mérgező. És elmeállapotra utal.

  91. Üdvözletem.Végigolvastam a oltásops topikokat és látom az megse fordult a fejekben hogy ez egy hatalmas biznic volt a kill bill és csapatának. Nézzenek annak is utána hogy 1x részvénytársaságot alapitottak a virusnak nevezett megjelenéáse elött aztán killbill nyomta ma már a 3 -4 oltást kivánja meg a félévenkéntit…rákaptak a pénzre nagyon!
    Az se tünik fel hogy a beijesztéshez az egyébkénti napi halálozási statisztikát harsogták… Visszetekintve az elözö éviekhez képest és még csak influenza se volt azaz ez lett volna.

    Az hogy maga a Pfizer mondja el hogy 10 év kb 1 oltás kikisérletezése itt meg hónapok alatt…hmmm.

    Én emlékezem 2007 ben a h1n1 hajcihőnél rám szóltak hogy felelötlen vagyok ha nem oltatok…aki rámszólt 2010 táján meghalt én ha nem is egészségesen totál de vagyok… Szóval az az oltás ami ma van kisérleti mert az állatok is belepusztultak!
    Legyen mindenkinek szerencséje.

  92. Kékavian, Curix, Jövőnk! – Jó azt látni, hogy más is átlát a szitán!
    Kill Billék megcsináltak egy istentelenül ( szó szerint és átvitt értelemben is) nagy üzletet. Reménykedjünk, hogy ennek a biznisznek “csak” anyagi természete van és az emberiség digitális rabigába hajtásán kívül, nincsen egy másik ördögi ága, pl. egy késleltetett népesség csökkentés.
    Kohn bácsiék ügyesen kalkuláltak, mert bárhogyan alakul a helyzet, a kassza náluk csilingel!

  93. Üzlet nyilván van benne, hogy is ne lenne? A világon bármi vagy az ellenkezője történik, azon valaki kaszálni fog. Na és? Mi következik ebből az oltásra nézve? Semmi.

  94. Csak azt nem értem, mi a különleges abban, hogy emberek szeretnék megmenteni magukat, hozzátartozóikat, barátaikat olyan eszközök segítségével, amit a tudomány kínál a betegség ellen.
    És abban sincs semmi különös, ha ezt a lehetőséget az egész világ számára is felkínálják, amennyiben azt hajlandók anyagilag megfinanszírozni, és ebből anyagi sikert kovácsolnak maguknak, hiszen erről szól a piaci verseny.
    Lehet ez mögé pusztító gonosz szándékot feltételezni, de sokkal inkább az emberiség önvédelmét szolgáló, de egyúttal üzleti sikert is biztosító tevékenységet, amit nem is sajnálok tőlük, ha tényleg sikeres terméket állítanak elő.
    Ráadásul egy versenyterület, ahol a föld teljesen különböző érdekeltségű, egymástól független régiói versenyeznek keményen a sikerért, amihez a termékük hatékonysága útján vezet az út.
    Közben árgus szemmel, és mély szakmai tudással keresik a másik termékének gyenge pontjait, majd épp azt nem szúrnák ki, ha valaki nem arra akarná használni, amit állít róla…
    Beteg agyrém!…

  95. A baj csak az, hogy sajnos már minden csak üzleti alapon hajlandó működni. Még az emberek életben tartása is (szándékosan nem gyógyítást írtam.) És ez érthető módon, néhány adófizetőben finoman szólva is gyanakvást kelt.

  96. 116. Hubab

    A válasz egyszerű. Rögtön az elején felmerült pár kérdés, amit néhány ember – köztük én is – elég fontosnak tartott ahhoz, hogy a megnyugtató válaszokig minimálisan fenntartásokkal kezelje azokat a „dolgokat”, „eseményeket”, „információkat”, amelyeket egyesek „tényeknek” állítottak be.

    Ezek a kérdések mindeddig nem voltak megválaszolva. Akiktől a válaszoknak kellett volna jönniük, nagyvonalúan átléptek rajtuk, viszont vannak olyan emberek (köztük én is), akik vannak olyan fafejűek, hogy úgy érezzék: az a kérdés, amit nem rendeztek megnyugtató módon, az nincs elrendezve. Érdekes módon időközben – az eltelt év folyamán – sok olyan információ, részinformáció, nem bizonyított tény, vagy többé-kevésbé nem bizonyított tény látott napvilágot, amelyek alapján még fontosabbnak tűnik, hogy ezek a kérdések megnyugtató módon legyenek rendezve.

    Eközben viszont megfigyelhető az is, hogy a közvélemény a minden oldalról jelen lévő óriási nyomás hatására a „mainstream” verzióhoz idomult, és olyan egyének is, akik azelőtt (és még esetleg ma is) „értelmes” embernek deklarálták magukat, ma kifejezetten ellenségüknek tekintik azokat, akik előbb csupán válasz szeretnének kapni a kérdéseikre. Ez számomra intő jel, és megerősít abban, hogy az eseményekben a józan észnek kevesebb, ám a propagandának annál inkább több szerepe van.
    Úgy is mondhatnám, hogy a bullshit radarom ész nélkül villog … 😉

    Mindeközben ott tartunk, hogy sok embernek – köztük nekem is – vannak olyan személyes (!) tapasztalataik, információik, amelyek azt bizonyítják, hogy nem minden van úgy, ahogy a hivatalos verzió azt állítja. Arra nincs lehetőség, hogy egyedül eldöntsük hogy 10 – 20, esetleg 50% nincs úgy, vagy még több, esetleg kevesebb, de kijelenthető az, hogy valamennyi biztosan. Amikor az egészségünkről, az életünkről, és utódaink életéről van szó, én nem akarok kockáztatni.

    Végezetül egy mondás, amelyet mindenki ismer, de legtöbbünk mára elfeledte milyen ősi igazság van benne:
    Saját kárán tanul a buta, más kárán tanul az okos.

    Ez egy válasz szeretne lenni a kérdésedre, mivel te fogalmaztad meg azt olyan jól, hogy személyeskedés nélkül meg lehet válaszolni. Vagy legalábbis nem volt szándékomban személyeskedést belekeverni, remélem így is látszik.

  97. 118 – sleeper:
    Minden olyan fontos kérdésre van valós válasz, ami ma megismerhető. A probléma az, hogy a világhálón százszor több hamis válasz terjed, ami minimum bizonytalanná teszi azt, aki nem kellően felkészült. Ilyen téma például a „kísérleti patkányok vagyunk”. Amiről szó sincs. Egy vakcina addig nem kerül forgalomba, amíg minimum 30,000 önkéntesen nem próbálják ki. Ha később a beoltoknaknál végeznek statisztikai kiértékelést, azt nem lehet „kisérleti patkánynak” nevezni. A másik a mellékhatások ügye. Mindennek van mellékhatása. Még a több mint 100 éve alkalmazott aszpirinnek is, de a témát ragyogóan fel lehet fújni, és be lehet vele szaratni az aggódó apákat. — Konkrétan, mire nem kaptál még választ?

  98. 118 Sleeper
    Azt én sem állítom, hogy a dolgok menetét nem befolyásolják üzleti és politikai érdekek, amelyek egészen különböző módon befolyásolhatják a fejleményeket a szereplők sajátos érdekeinek megfelelően.
    De azt nem tudom feltételezni, hogy a vakcinákban szándékosan elhelyezett időzített bombák lennének, legfeljebb azt, hogy egyes fejlesztőknek nem sikerült a legoptimálisabb megoldást kidolgozni, viszont kétségtelenül akkor is abban érdekeltek, hogy a befektetett pénzüket ne bukják, tehát megpróbálják a piacon érvényesíteni érdekeiket.
    De azt korlátozni fogja a konkurencia, amelyik rögtön kihasználja a másik fél esetleges gyengeségeit, hogy kiszorítsa a piacról.
    Az is egy érthető motiváció, hogy a kormányok minél hamarabb vissza akarják szerezni gazdasági potenciáljukat, ennek érdekében attól sem riadnak vissza, hogy olyan vakcinákat is alkalmazzanak, amelynek vannak bizonyos kockázatai, de a várható egészségügyi és gazdasági hatás ez bőven kompenzálja.
    Magyarul, sokkal több ember ússza meg a vírus súlyos következményeit az oltások következtében, mint amennyinél az oltás okoz problémát.
    De ez egyúttal egyéni szempontból is azt jelenti, hogy oltással kisebb az esélye, hogy áldozattá váljon, mint nélküle.
    Tehát az még el tudom fogadni, hogy a kormányok érdekeltek abban, hogy elbagatellizálják az általuk beszerzett vakcinák problémáit, mert ehhez gazdasági és politikai érdekeik fűződnek.
    De még ebben az esetben is nagyobb az esély a betegség elkerülésére, mint vakcina nélkül, ami persze nem vigasztalja azokat, akiknél problémát okozott.
    Az optimális megoldás az lenne, ha a vakcinák adása előtt tisztázni lehetne valamilyen módszerrel, hogy kik azok, akiknél kockázatot hordoz a vakcina beadása.
    De erre jelenleg szerintem egyetlen ország egészségügye sincs felkészülve, viszont az sem megoldás, hogy akkor ne oltsunk, és hagyjuk, hogy sokkal több ember meghaljon, vagy súlyos egészségkárosodást szenvedjen.
    Nem egyszerű egy döntéshozó helyzete sem…

  99. 119.

    Nagyon sok kérdésre nincs válasz, én most kiemelem azokat, amelyek számomra a legfontosabbak.

    – Több mint egy éve tudjuk – itt most főleg azokra az emberekre gondolok, akik ezt a fórumot látogatják, olvassák, esetleg írnak is ide, – legalább 2020. január közepe-vége óta, hogy kitört egy súlyos járvány, ami seperc alatt elérhet minket is. Mivel a betegségről nem sokat lehetett tudni, engem főleg a kínai ellenlépések hihetetlen méretei győztek meg arról, hogy valami nagyon komolyról van szó.
    Feltételezve, hogy olyan embereknek, akiknek ez a kutya kötelessége (főleg bizonyos állami szervekre gondolva), mindig több információja van mint az egyszerű halandónak, azt kell feltételeznem, hogy amit én tudhatok, az az abszolút minimum, mivel én csak nyilvános forrásból tájékozódom (ha egy bennfentes itt megoszt valamit, azáltal az is nyilvános információvá válik).
    Ennek ellenére nem történt érdemi felkészülés. Miért?

    – Legkésőbb március-április folyamán (szintén 2020-at írunk) megjelentek olyan információk, amelyek szerint a vitaminok szerepe, azon belül is főleg a C, a D, és esetleg a Zn, nagyon fontos a betegség elleni harcban.
    Nálunk ekkor még gyakorlatilag nem létezett ez a betegség, illetve néhány egyedi esetben, olyan emberek, akik külföldről hozták be. A járvány igazándiból ősszel futott fel, amikor a nyári kirándulásokból hazatérő emberek nagy számban hozták be a fertőzést.
    Ha tavasszal elkezdik a lakosság ellátását a megfelelő vitaminokkal, akkor őszre az emberek nagy része eléggé jó ellenálló képességet szerzett volna. Ez a „volna” a „ha” és az „esetleg” megfelelője, mivel igazából ezt nem tudjuk.
    Miért nem tudjuk? Mert ugyanis senki (pontosabban SENKI) hivatalos szinten nem indított vizsgálatot, nem kezdeményezett nemzetközi együttműködést azzal kapcsolatban, hogy a vitaminok szerepét tisztázza, esetleges pozitív hatását ellenőrizze, és megfelelő intézkedéseket hozzon. Arról ne is beszéljünk, hogy más meghozott intézkedésekkel szemben a lakosság vitaminokkal való ellátása filléres akció lett volna csupán.
    Ez miért nem történt meg?

    – Elég hamar világot láttak olyan hírek, amelyek szerint léteznek ún. rizikófaktorok, amelyek esetében nagyon az esély a betegségkifejlődésére ( figyelem: különbséget kell tenni a fertőzés és a betegség között! ), illetve annak súlyosabb, esetenként tragikus kifejletű lefolyására. Ezek között első helyen a magas vérnyomást, és az elhízást kell megemlíteni. Ha tavasszal elkezdenek egy csupán információs kampányt, az emberek egy része (tudom, nem mindenki, de egy része biztosan) megkapta volna azt a plussz motivációt, ami segítette volna, hogy egészségesebb életmódra váltson. Minimálisan ezek az emberek jobban felkészülve néztek volna szembe az őszi hullámmal. És most ne jöjjön senki azzal, hogy a mutáns verziók az egészséges, fiatal felnőtteket is megbetegítik, mert ekkor még a mutáns verziók nem voltak sehol.
    Miért nem történt ez meg? Az immunrendszer megerősítése miért nem legalábbis kormányprogram?

    – a rizikómenedzsment (Risk management, Disaster recovery, stb…) témájába vág, hogy az elsődleges a megelőzés, utána jön a védekezés, kárelhárítás, és végül a hosszútávú intézkedések a jövőre nézve.
    A megelőzést úgy-ahogy megszervezték. Nem volt tökéletes, de az igyekezet megvolt. Hagyjuk. A következő fázis a megbetegedtek gyógyítása. Lett volna. De gyakorlatilag ez nem működött. Csupán látszatintézkedések voltak/vannak. És erre személyes rálátásom is van. Megbetegedés esetén csupán tüneti a kezelés, a másodlagos fertőzéseket, járulékos tüneteket kezelik, illetve lélegeztetőgépre teszik a súlyos eseteket. Holott már 2020. májusában, de júniusában már határozottabban megjelentek olyan hírek, amely szerint nem magával a tüdővel, de a vér oxigén szállítási kapacitásával vannak problémák. Hivatalos (!) vizsgálatot, bejelentést ezzel kapcsolatban nem láttam, pedig ha ez igaz, a pusztán lélegeztetőgépre helyezés annyit ér mint …. nem akarok morbid lenni. Azonkívül megjelentek olyan hírek, melyek szerint bizonyos gyógyszerek hatásosak a gyógyításban. Hivatalosan sehol semmilyen vizsgálat nem folyt, nem lett nyilvánosságra hozva, bejelentve semmilyen hivatalos eredmény, amely alapján módosították volna a gyógyítási protokollt. Az emberek egyénileg próbálták beszerezni ezeket a gyógyszereket, amelyekről az sem volt biztos hogy használnak, mivel hivatalos vizsgálati eredmények nem voltak. De az emberek hittek benne , mert hinni akartak. És személyes információ, hogy egy idősebb hölgy és középkorú fia megbetegedtek. Mire megjött a gyógyszer a fia sajnos meghalt, de az anyján még tudott segíteni és ő felépült.
    Hivatalos vizsgálat, az eredmények nyilvánosságra hozatala, és pozitív eredmény alapján (amit orvosi berkekben azért mondják, hogy igenis van, mert ők látják az eredményeket ott, ahol alkalmazásra került) hivatalos kampány erre alapozva miért nincs? Még csak szó sincs ilyesmiről. Miért?

    Tibor bá’, mint látod ezek nem elsődlegesen a vakcinával kapcsolatos kérdések. Mert én a vakcináig el sem jutottam, mivel nem jutottam túl a fent említett, és még sok más hasonló kérdésen. Viszont azt látom, hogy a józan paraszti ész alapján az elemi lépéseket nem tettük meg, de a nehéztüzérséget már bevetettük.
    Számomra kevésbé rizikós, ha megfelelően tudok védekezni, és ha mégis beteg leszek, akkor van rá gyógymód, mint beoltatni magam egy tomboló járvány kellős közepén, ezzel felgyorsítva a mutációt és természetes kiválasztódást, mert a vírus háttérbázisa olyan hatalmas, hogy a természetes kiválasztódásra végtelen lehetősége van.
    A vakcinához azért sem tudok hozzászólni, mert nem vagyok szakember. Lövésem sincs a hatásmechanizmusáról, az erejéről, meg a többi tulajdonságáról, ami fontos.

    Én csak az egyszerű hétköznapi polgár számára érthető dolgokat fogom fel: vannak információk arról, hogy csupán egy-egy variáns ellen hatásos egy bizonyos vakcina. Vagy hogy egyes verziók nem hatásosak, mások igen. Vagy a legfontosabb: a hatás csupán időleges, majd viszonylag hamar újra kell oltatnod magad.

    Ki vagyok én, hogy ebben rendet tegyek? Ki merem mondani, hogy nem értek ehhez, és nem tudok véleményt mondani.

    Viszont tudok mást. Egy kissé ismerem az emberi természetet. Tudok következtetni, és az alapján trendeket, irányokat meghatározni. És ha mindent összegzek, akkor nagyon gyanús a dolog. Minden oldalról azt hallom: Oltasd be magad! És amikor visszakérdezek, hogy miért, csak annyit hallok, hogy azért mert máskülönben az emberiség ellensége vagyok. De amúgy mindenki csak jót akar nekem. Miközben azok akik ezerrel nyomják a vakcinát, egy nyomorult filléres gyógyszert sajnálnak attól, aki a kórházban fekszik, és gyakorlatilag már mindegy lenne neki, mert rontani nem rontana, csakis segíthetne a helyzetén. Nem, inkább szemrebbenés nélkül nézik, ahogy kínok közt meghal, mert mi megmentünk téged, és az emberiséget, még ha beledöglesz is!
    A másik oldalon a közvetlen (!) környezetemben ott van az az illető, aki az oltás után agyvérzést kapott, és csak kísérővel tud mozogni ma is, vagy egy másik, akin semmi sem látszik első pillantásra, de hosszú évek szívós munkájával leküzdött betegsége tért vissza egy pillanat alatt, mert az immunrendszer nem lényeges, csak az, hogy mindenki legyen beoltva. A mellékhatások nem számítanak, amíg az csupán statisztika. Amíg nem rólad van szó. Vagy a gyerekedről.

    A propaganda működik. Ha csak annyit teszel, hogy azt mondod, álljunk meg csak egy szóra, vizsgáljuk meg ezt kérdést kicsit jobban, mert a jelentősége ezt kívánja, akkor máris Te vagy az emberiség ellensége. Amikor a kérdéseimre nem válaszolnak, csupán lazán félresöprik, és azt mondják: nyugodj meg, minden rendben van – na akkor az kivágja nálam a bullshit biztosítékot.

  100. Mivel kiéleződött a vita itt, ezen a fórumon is az oltás kapcsán, szeretném bemutatni, vagy egy kis ízelítőt adni abból, hogy számomra mi a fontos a hírekben, mi az amit kiolvasok belőlük. Közreadok egy gyors elemzést egy cikk kapcsán, de fontos megjegyezni, hogy az érzelmeket ki kell kapcsolni ilyenkor. Természetesen nem teljesen tiszta lappal indul az elemzés, mert voltak előzmények, és emberi tulajdonság, hogy valaki érzékenyebb azokra a hírekre, amelyek alátámasztják a ő feltételezéseit, de ugyanolyan fontos megjegyezni azt is, hogy ezek a teóriák meglehetősen képlékenyek, új információk pontosíthatják, vagy meg is változtathatják ezeket, valamint sokszor nem konkrétumokat jelentenek, hanem csupán „ez nem egészen így van”, „ez nem stimmel”, „ez érdekes, de üti egy másikat”, „erre oda kell figyelni”, „nem megalapozott, befolyásolni akar – miért?” jellegűek.
    Fontos az is, hogy elvonatkoztassunk konkrét személyektől, illetve a motivációjuktól – pl. a 124. malleusorbis linkjében a főszereplő számomra elfogadhatatlan személy, a motivációját a korábbi tevékenysége alapján egyértelműen destruktívnak ítélem meg, nem építő jellegűnek, ezért elvetendő, ám maga az állítás ettől még szerintem igaz, és ha csupán annyit teszünk, hogy mint tényt használjuk, helyesen cselekszünk.

    És most jöjjön az elemzés, amivel az én gondolatmenetemre szeretnék tulajdonképpen rávilágítani . A cikk:
    https://24.hu/kulfold/2021/05/19/koronavirus-japan-atoltottsag-oltasellenesseg-olimpia-2021-tokio/

    (malleusorbis linkjét olvasva akadt meg rajta a szemem, és azért választottam ki, mert jól lehet szemléltetni rajta média trükkjeit anélkül, hogy bárki szakmai tudás hiányában ne tudná követni)

    „…Japán a világ egyik leggazdagabb országaként szégyenteljes pozíciót foglal el az átoltottsági rangsorban. Május 17-áig mindössze a lakosság 3,7 százaléka kapta meg legalább valamely vakcina első adagját, ezzel a fejlett világ sereghajtói, …

    Ez nem újságírás, ez manipuláció. A szerző szerint „szégyenletes”, hogy csupán 3,7% kapta meg az oltást. Az olvasó felhördül: ez tényleg az, hiszen ráadásul egy gazdag és fejlett ország. Hogy miért kellene több oltás, itt még nincs megadva, de már manipulál azzal „gazdag”. A tisztességes az lenne, hogy leírja: 3,7%, mi tudomásul vennénk, és érdeklődve olvasnánk tovább.

    „…A következő gond, hogy a jóváhagyási protokoll rendkívül bonyolult, és ezen a járvány közepén sem akartak enyhíteni. A gyógyszergyáraknak kötelező klinikai teszteket végezniük Japánban is, nem fogadják el a külföldi tapasztalatokat. …”

    Hmmm, az tehát nem jó, ha valaki alapos, és nem hisz el mindent bemondásra. Nem hiszik el becsszóra a külföldiek állításait (talán mert rosszak a tapasztalataik, vagy nem tudják visszacsinálni, ha azt mondják , hogy bocsi, talán mégse minden volt pont úgy ,ahogy állítottuk…), ez lehet jó, nagy baj esetén , nyomás alatt nem annyira, de később az is kiderül, hogy nem is olyan nagy az a nyomás…

    „…Kiderült az is, hogy egy ország járványkezelési sikerének is lehetnek hátulütői. Japánban az elmúlt bő egy évben ugyan több hullám is volt, a 126 milliós országban csupán alig több mint tízezer áldozatot követelt a koronavírus. A szervezett, tömeges teszteléseknek és az eredményes kontaktkutatásnak köszönhetően az állampolgárok nem érezték magukat nagy veszélyben. Ennek is a következménye, hogy a legtöbben egyelőre inkább be se adatják maguknak a vakcinát, hanem várják, hogy milyen mellékhatásai lehetnek….

    Hát ez felháborító! Ezek a szemét japánok sikeresek voltak a vakcina nélkül is, ezért inkább kivárnak és nem akarnak kockáztatni. Hát hogy képzelik ezek a … , ezek a…, nincs ezekben becsület ?! …

    „…Ezen tájékoztató kampányokkal és egyéb módszerekkel lehetne segíteni, de Japánban történelmi okokból általános az oltásellenesség, amin nehéz változtatni. …”

    Az előbb méltatott viselkedés megengedhetetlen, és változtatni kéne rajta, de ez sajnos nem egyszerű… Történelmi okai vannak – ugyanis mint a cikk későbbi részében kiderül, rossz tapasztalataik vannak a korábbi oltások mellékhatásaival kapcsolatban. Úgy látszik ezeket ott nem sikerült szőnyeg alá söpörni….

    „…1992-ben bíróság mondta ki, hogy a japán kormány a felelős az oltások okozta esetleges mellékhatásokért. Két évre rá az aktuális kormány felül is vizsgálta a vonatkozó törvényt, és eltörölték az összes kötelező védőoltást még a gyerekeknek is. A paragrafusban azóta csak az szerepel: erőfeszítéseket kell tenni a vakcinák felvételéért….”

    Hát ez érdekes. Kötelezővé tették az oltásokat, de amikor eljött az idő, hogy felelősséget kelljen vállalni a mellékhatásokért, egyszeriben rájöttek, hogy ez nem is olyan jó ötlet. Azóta csak ajánlás… Hogy is van ez nálunk a Covid oltással kapcsolatban. Ki vállalta a felelősséget? Itt segítség kéne, mert nekem nem sikerült megtalálnom azt a személyt, de még céget, államot sem….De tőlem és Tőled elvárnák, hogy adasd be magadnak, gyerekednek, szüleidnek, mivel én semmit sem tudok róla… Úgy látszik ez a felelősségvállalás alól kibújás nem mindenhol működik automatikusan…

    eddig az elemzés, alább egy bónusz pont:

    „…Holott az emberek 90 százaléka fél egy újabb, valamelyik variáns által okozott járványhullámtól és 59,7 százalék támogatná az ötkarikás játékok lefújását. De az egyik tokiói orvosszövetség is az olimpia lemondására szólította fel Szuga Josihide miniszterelnöt…..
    ….Csakhogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a rendező város között megkötött szerződés elég egyértelműen fogalmaz: mindössze egy helyen tér ki az esemény törlésére, de ezzel az opcióval csak a bizottság élhet, Tokió nem…..
    ….A törlés igazolható háború vagy fegyveres harc mellett azzal is, ha a NOB-nak megalapozott oka van azt hinni, hogy a játékok résztvevőinek biztonságát valami veszélyezteti. Ez lehet egy járvány is. …
    …Ám az olimpiai bizottságnak a jelek szerint esze ágában nincs visszamondani a játékokat….”

    ehhez nem kell kommentár…

    Az, hogy ennek cikknek az elemzése oltásellenesre sikerült , az véletlen (vagy éppen nem …), de a legfontosabb célom az volt, hogy bemutassam azt a módot, ahogy én a világot látom. Látszólag ellentmondó adatokból kell kiolvasni a lényeget, és ez nem könnyű. Már csak azért sem, mert a legtöbb hír manipulatív formában van megfogalmazva, ezért nem a hír- hanem a propagandaértéke a fontos. Ez pedig az irányítás miatt fontos…

  101. 125 sleeper
    Ebben is egyet kell értenem…
    Egy kiegészítő gondolat: bizonyos népcsoportok nak az egymástól különböző genetikai jellegzetességei miatt egyes gyógyszereknek nagyon eltérő mellékhatásai lehetnek.
    Az köztudott, hogy a japánok jelentős részénél az alkohol-dehidrogenáz enzim szintje sokkal alacsonyabb, ezért nem is bírják az alkoholt. Más enzimek működése és ezáltal a gyógyszerek megfelelő adagolása, hatásai és mellékhatásai is különbözhetnek. Az ilyen vizsgálatok jó okkal nemcsak arról szólnak, hogy nem hiszünk el mindent bemondásra.

  102. 125. sleeper
    Nagyon szépen köszönjük!
    Jó látni, hogy nem csak szemellenzősök látogatják ezt az oldalt.

  103. 125…..
    Egy ilyen cikk kiértékelésének nem sok értelmét látom. Ma már teljessen világos, hogy a hírforrásokat válogatni kell. Egy ilyen cikket nem kiértékelni kell, hanem árlapozni.

  104. 122 és 125 Sleeper
    Le a kalappal az elemzésed, összefoglalód előtt!!!!

  105. 125. sleeper
    Hatalmas gratuláció!
    Megnyugtató, hogy vannak még gondolkodó, gondolkodni tudó emberek.

  106. Tisztelt Tibor bá’!

    Sleeper hozzászólásában található cikk tartalma, eltörpül amellett, amire összeségében rávilágított, amilyen irányt mutatott.
    Többről szól ez mint ami a hozzászólásában található..

  107. 122 Sleeper
    Ahogy megfogalmaztad az aggályaidat, az sokkal reálisabb és átgondoltabb, mint a legtöbb oltásellenes megnyilvánulás, ami itt eddig megjelent.
    Ezek egy részére valóban nehéz választ adni, csak találgathatunk.
    Azt azonban részemről nem tudom elképzelni, hogy a hiányos, balfék járványkezelés mögött valami olyan szándék lapulna, ami azt célozná, hogy ne legyen sikeres a védekezés, elhúzódjon a járvány, sok ember haljon meg, és tartósan sérüljön az egészségi állapotuk.
    Erre csak azt tudom feltételezni, ami itt már sokszor elhangzott, hogy nem kell összeesküvést, szándékosságot feltételezni ott, ahol elég az emberi hülyeség is.
    Ugyanis nem tudom elképzelni, hogy mondjuk a magyar kormány számára nagyobb hasznot hozna ez, mint amekkora anyagi és politikai veszteséget.
    Nem véletlenül küzd minden ország azon, hogy gazdaságát újra a működő pályára tegye, mert a jelenlegi helyzet óriási károkat okoz.
    Azt egyébként a média is mindig hangsúlyozta, hogy a betegség milyen kockázati tényezők hatására lehet súlyos, akár halálos, de a legtöbb ember nem képes megváltoztatni káros szokásait, életmódját, és ez a járvány időszakában már egyébként is eső után köpönyeg lenne.
    Meg még egy dolog volt ami megütötte a szememet, hogy a betegség nem a tüdő működését rombolja, hanem a vér oxigénszintét.
    Itt valami félreértelmezés van, a vér oxigénszintje ugyanis éppen azért alacsony, mert a tüdő gázcsere funkciója annyira leromlik a gyulladásos folyamatok következtében, hogy nem képes felvenni elegendő oxigént.
    Ezen próbálnak segíteni oxigénes lélegeztetéssel, de sokszor már ez sem segít, olyan rosszak a tüdő funkciói.
    A vitaminok szedését pedig elég korán elkezdték propagálni, mi is elkezdtük már szedni ezeket tavaly, igaz, így is elkaptuk a betegséget, viszont megúsztuk a súlyos kimenetelt.
    Értem én, hogy van ok a gyanakvásra és kétkedésre, de végülis dönteni kell mindenkinek, hogy ad magának nagyobb esélyt, hogy elkerüljön egy súlyos megbetegedést, és én úgy döntöttem, hogy ezt az oltás adja, mert az erősen oltott és fegyelmezett országok példája ezt bizonyítja.
    És ezt a logikát még az sem borítaná fel, ha az oltások mellékhatása miatt problémák merülnek fel, ha ezek elmaradnak a betegség által okozottakhoz képest.
    Főleg, ha ezek az esetleges mellékhatások ugyanazokat a rizikócsoportokat fenyegetik elsősorban, mint a megbetegedések, csak jóval kisebb előfordulással.

  108. Üdvözletem!
    A „nagyon okos”, mindenbe belelátó emberektől kérdezném, ehhez mit szólnak?
    https://index.hu/gazdasag/2021/05/19/kriptopiac-zuhanas-bitcoin-kina/

    (A grafikon és a háttérben húzódó „eseteges” cél a fontos, nem a cikkben megfogalmazott halandzsa…)

    Van még, aki a Kína által világra szabadított, amerikai covid tagadásában megrekedt? 🙂
    Pandora szelencéjének nyitogatása a tudatlansággal fűszerezve hihetetlen pusztítást képes végezni, s közben még arra is jó, hogy a figyelmet bármiről elterelje…

  109. 134. Hubab

    „…Értem én, hogy van ok a gyanakvásra és kétkedésre, de végülis dönteni kell mindenkinek, hogy ad magának nagyobb esélyt, hogy elkerüljön egy súlyos megbetegedést, és én úgy döntöttem, hogy ezt az oltás adja…”

    Ez az álláspont teljesen normális, érthető, és elfogadható. És az is, hogy van aki másképp gondolja.

  110. 136: sleeper:
    Megbocsáss, de ez olyan, mintha azt írnád, hogy:
    Teljesen normális dolog, ha sötét van, és valaki felkapcsolja a villanyt.
    De az is, ha valaki tüzet gyújt a szoba közepén, hiszen csak másként gondolja (miért lenne ez baj, s joga van hozzá).
    Ráadásul ebben az esetben a végcél a világosság, amit tényleg mindkét próbálkozás hoz eredményként…

  111. 137. Horváth Csongor

    Nekem jobban tetszik az a verzió, hogy valaki felkapcsolja a villanyt, valaki pedig kinyitja az ablakot. Az egyik esetben világosságot csinálsz, a második esetben beengeded a világosságot.

    Tudod, ha egy szobában sötét van, mindenki azt feltételezné, hogy azért mert éjszaka van. De lehet hogy csak be van húzva minden függöny, és be van csukva minden zsalu…

  112. 138.sleeper: Azért ne feledd, van rá példa, hogy tényleg éjszaka van. És túl soká a reggel. Esetleg azért nem találjuk a kijáratot a veszélyes, sötét szobából, mert ablakkal, függönnyel próbálkozunk az éjszakában. Közben meg ott a villanykapcsoló, még egy kis irányfény is rajta. De most valaki figyelmeztet: Vigyázz csapda! Hiszen áram van benne! Az életveszélyes, tudja minden gyerek is! Ne nyúlj hozzá! Bármit, csak azt ne!
    Pedig mennyit használtuk. Baj nélkül. Elég volt tudni, hogy nem kell lepisálni. Ma meg már nem értjük a szót „áram”, csak valami borzongatóan veszélyes ismeretlent érzünk. Jobb ha nem nyúlok hozzá!

  113. 138: sleeper:
    Ez már filozófia… Nincs köze a realitáshoz.
    Teológiai egyetemeken tanítják az effajta érvelési technikát :-).
    Véleményem szerint megtéveszt, megvezet, félrevisz az ilyen fajta megközelítés!

    139: Csont:
    Igen, feltételeztem, hogy egyértelmű, miszerint éjszaka van és a cél a valamely eszközzel történő világítás. Ennyi erővel azt is be lehetne vetni, hogy lehet már megvakultam, vagy megvárom, hogy a nappal magától eljöjjön, meg bármi oktondiskodás szóba jöhet, ami a valóságtól bármilyen messzire elrugaszkodik.
    A villanykapcsoló – áram példa is jó, de ezt is több oldalról át lehet filozofálni, s így eljuthatunk akár a kényelmesnek és csodálatosnak tűnő ezoterika világába.

    Ezzel elérkeztünk a probléma gyökeréhez. A mai embereknek egyszerűen nincs tudományos szemléletmódjuk. Csak információik vannak, amelyek összegyűjtéséhez ráadásul olyan információforrás az alap, amely maga is hemzseg a hibáktól. Megfelelő szemléletmóddal értelmezhetőek lennének a problémák, enélkül azonban eljutunk a ma mindenütt megtapasztalható üres filozófiai magasságok és a középkorra oly jellemző hitbéli egyezésen alapuló, „egymásra találás” alapján működő meggyőződések tengeréhez. Tényleg ott tartunk, hogy a 2×2=4 megkérdőjelezhető (megj.: itt most nem egy kvantummechanikai probléma előtt állunk, hanem olyan probléma megoldása a cél, mint pl. kiszámolni egy tetőszerkezet teherbírását és megépíteni azt), s azoknak tapsolnak, akik ezt fel merik vetni. Ha csak üres fecsegés melletti adalék lenne, megengedhető, de amikor egy mérnöki munka, vagy komolyabb dolog megoldása a tét, ez kizárólag a vesztünket okozhatja.

    Hahó!
    A komolynak szánt kérdésemre (135.)nem kaptam senkitől sem választ!

  114. 135. Horváth Csongor

    A cél megszabadítani az embereket a felesleges pénzüktől. A várható esés „rajta volt a grafikonon” már egy ideje, aki komolyan foglalkozik kereskedéssel az tudta. Utólag pedig lesz hozzá hír is.

    „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában.
    Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél.
    A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! „

  115. 140 – H.Cs. / 139 – Csont
    A jelenség oka (ahogy Csongor rámutatott) a természettudományos oktatás gyengesége, és a természettudományok tömeges elutasítása. Általában a tudás elutasítása. Így nyugodtan elő lehet állni olyan hülyeséggel, mint a lapos Föld, a vakcinába bujtatott csipsz, a velünk kísérleteznek, az emberiség kiirtása stb.

  116. 141: malt71:
    Köszönöm a választ!
    A tőzsdei folyamatok, spekulációk világával és buktatóival tisztában vagyok.
    A mögöttes cél és távolabbi következményeik érdekelnének. Musk és Kína -véleményem szerint- évek óta összejátzik. Ennek ma még beláthatatlan következményei lehetnek…
    Ilyen egyértelműen és szépen eddig nem rajzolódott ki, hogy közösen mekkora befolyást képesek produkálni az egész világgazdaságra nézve. Lehet, hogy véletlen, lehet, hogy túlspirálozom, de mindenképpen figyelemre méltó esemény nálam, ami mögött a Biden (plusz csatlós EU) vs. Putyin csörték, és a víruspara is, eltörpülnek.

    Hamarosan az összeesküvés-modellek legvadabb félelmei válhatnak valóra, de nem a covid-járvány miatt, hanem a hozzá kapcsolódóan megnyílt lehetőségek hátán szárnyra kapva. Az emberi massza nem képes hatékony alkalmazkodásra, érdemi cselekvésre… Ha képes lenne erre, mint a pinty, úgy tehetné tönkre a világ jelenlegi hiperigazságtalan újraelosztási rendszerét. A sokat emlegetett B.G. helyett illene végre azok körmére nézni, akik valóban felelősek, ill. felelősek lehetnek a jövő és az emberiség sorsának alakításáért. Ma már egyáltalán nem a politikusok körében kell keresni ezeket az embereket, s ez hatványozottan igaz hazai vizeken is.
    Ha így megy tovább, egy évtized múlva ezeket az embereket istenkirályként fogjuk viszont látni (először talán csak elnökként) és tömegek fogják őket ünnepelni, miközben soha nem látott függőség és nélkülözés köszönt unokáinkra…

  117. 141.malt71:
    „A várható esés “rajta volt a grafikonon” már egy ideje, aki komolyan foglalkozik kereskedéssel az tudta. Utólag pedig lesz hozzá hír is. ”

    Bizony, bizony, tudni kell időben kiszállni. 🙂
    És valóban rajta volt a grafikonon.

    Csak a havi chartot kellett volna nézegetni meg az RSI-t no meg a Bollinegert.

    143.Horváth Csongor:
    „Musk és Kína -véleményem szerint- évek óta összejátzik. ”

    Ezt kifejthetnéd bővebben.

    Az adott esetben Musk nyilvánvaló , hogy népszerűségét (pl.Twitter követőit kb.55 millió) kihasználva manipulálja az árfolyamokat.
    Nem csak a BTC-t, hanem más kriptokat (DOGE) és részvényeket is Gamestore.

    Korábban a saját részvénye (TSLA) manipulálásáért büntetést is kapott.

    A Kínával való összejátszás az autófronton (Kínai üzem) árnyaltabb ennél.
    Mert egyrészt 100%-os tulajdona lehet, meg kapott adókedvezményt, másrészt a kínai állami propaganda ellenpropagandát fejt ki ellene.

    Egyértelmű, hogy a technológiát szeretnék megszerezni, mert egy rakás E-auto cégük van startup állapotban.

    Utána úgy eldobják, mint egy használt papír zsebkendőt.

    És malt71 véleményét ajánlom figyelmedbe:
    „Utólag pedig lesz hozzá hír is.”

    Csak megjegyezném, ez a Kínai BTC banot már Kína jó párszor eljátszotta, hasonló eséseket kiváltva, nem lehet kizárni a kínai nyerészkedési szándékot.

    Egyébként a TESLA tartja, az a 1,5 milliárd USD-ért vásárolt BTC pakkját a legutóbbi Musk Tweet szerint.

    Musk egoja néha saját pénzébe kerül, de úgy látszik nem bánja.
    Csak a befektetők anyáznak egy sort.

    Mondjuk a BTC befektetők örültek akkor, mikor anno a Musk bejelentette, hogy elfogadja a BTC-t a TESLA vásárláskor.
    Akkor nem zavarta őket az árbefolyásolás.

    Musk korábbi tweetje meg nevetséges, hogy azért gondolta meg magát és még sem lehet Teslát venni BTC-ért, mert sok energiát fogyaszt.

    Egyrészt ezt korábban is lehetett ezt tudni, másrészt a megújuló arány igen magas, mert előszeretettel települnek a BTC bányák vízi erőművek mellé az alacsony energia költség okán.

  118. Nagyon nincs összhangban az operatív törzs szerint koronavírusban elhunytak száma a KSH által közölt halálozási adatokkal. Ahogy korábban is írtunk róla, a nyár vége óta egyértelműen a pandémia határozza meg, hogy mennyien halnak meg az országban. A járványcsúcsokon – ahogy más országokban is – Magyarországon is jelentősen megugrott az összes halálozás: voltak olyan hetek, amikor 60-70 százalékkal többen hunytak el, mint amennyien az évnek abban a szakaszában szoktak.

    Valami nagyon nem stimmel a magyar koronavírus-halálozási adatokkal
    https://g7.hu/kozelet/20210519/valami-nagyon-nem-stimmel-a-magyar-koronavirus-halalozasi-adatokkal/

    A kínai vakcinából hétezer, a Szputnyikból 11 ezer, a Pfizerből 12 ezer ember nem kérte, illetve kaphatta meg a második oltását. Heti vakcinaösszegző. „Bármennyire is jól hangzik az, hogy az első oltást követő három héttel már 70-80 százalékos védettség van, ez rendkívül gyorsan csökkenni fog” – erről Szlávik János beszélt az InfoRádióban, majd hozzátette: második oltás nélkül nem alakul ki magas védettség. Az infektológus elmondta, hogy nemzetközileg 8-10 százalék körül van azoknak az aránya, akik nem veszik fel a második oltást – megnéztük, mi a helyzet Magyarországon.

    Több tízezer magyar nem vette fel a második oltást
    https://24.hu/belfold/2021/05/20/masodik-oltast-nem-veszik-fel-heti-vakcinaosszegzo-koronafirus-friss-hirek/

  119. Gőzerővel zajlanak a vakcinafejlesztési munkálatok a Pécsit Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont falai között. A pécsi virológusok és az osztrák CEBINA biotechnológiai cég által fejlesztett vakcina laboratóriumi kísérletei befejeződtek, most a következő lépések engedélyeztetése zajlik.

  120. A 2020 nyárihoz hasonló helyzet körvonalazódott abból a felmérésből, amit az Ipsos nemzetközi közvélemény-kutató cég vett fel Magyarországgal kapcsolatban, ahol a polgárok járványvédekezéshez és oltásokhoz való hozzáállását mérték. Az 1000 fős reprezentatív mintán, 2021 április és május között, a felnőtt lakosság körében végzett felmérés szerint májusra az oltási hajlandóság elérte eddigi plafonját: 70 százalék azoknak az aránya akik valamelyik védőoltást beadatták, vagy ezt tervezik.

    Ipsos: a magyarok egyötöde oltásellenes csupán
    https://azonnali.hu/cikk/20210520_ipsos-a-magyarok-egyotode-oltasellenes-csupan

  121. „Gulyás Gergely tárcavezető épp csütörtökön jelentette be, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében Magyarország nem kíván részt venni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a döntés mögött több magyarázatot felsorolt, ezek egyike, hogy csak Pfizert rendelhet a kormány, és a 19 millió adagért 120 milliárd forintot kellene fizetnie az országnak.”

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210520/megvan-az-uj-pfizer-szerzodes-amibol-magyarorszag-kimarad-484070

    Ez a takarékoskodás különösen pikáns a sok közbeszerzési lopás és a túlárazott kínai vakcina és lélegeztetőgépek beszerzése tükrében.

  122. 148: Napokkal ezelőtt írtam, hogy az mRNS vakcinák lejáratása tudatos politikai döntés volt, ezért hagyták Gödényék ténykedését is. Aztán az eltelt hetekben már a német kormányzat is elengedte OV kezét a sok vétó meg keménykedés miatt, szóval elszabadult a hajóágyú, és tombol az óvodás dackorszak…! Lesz ennek következménye: Az emberek alig fognak oltatni ezek után…!

  123. 139 – 140

    Igazatok van. Ezért a legelsö dolog amit fel kell ismernünk, hogy valami tény, vagy csupán annak látszik, saját magunk, vagy valaki más feltételezése, ami elsö pillantásra ténynek látszik.

    És ezzel sikerült visszakanyarodni az eredeti témához. Ugyanis elterjedt technika, hogy veszünk egy kiindulási alapot, majd arra felépítünk egy elméletet, vagy további lépések egész sorát. Amikor bizonyításra kerül a sor, a hierarchiában feljebb elhelyezkedö elemeket igazolják, ill. mint tényt mutatják be. Ami még igaz is lehet, ám ha az egészet vesszük górcsö alá, kiderülhet, hogy maga a kiindulási alap hibás, ezáltal hamissá válnak azok az elemek is, amelyek önmagukban valóban tények.

    Mivel ez csupán filozófiai agymenésnek látszik, jöjjön egy példa:
    Ma óriási viták folynak arról, hogy egyik oltás jó, a másik nem, az egyiket elfogadjak az egyik országban, a másikat nem. Az egyik hatékony az idöseknél, a másik nem, ennek ilyen mellékhatása lehet, a másiknak nem. Mindegyik oldal tényeket és bizonyítékokat sorol fel, az emberek idegesek, akik éreznek magukban annyi önbizalmat, azok ezeknek utánanéznek, akik nem, azok mások véleményére hagyatkoznak. Így, vagy úgy, de mindenki eldönti, melyikben bízik, és azt fogja választani.

    Én pedig szintén azt mondom magamban, vizsgáljuk meg a kérdést. De én a legelején kezdem, elönyben vagyok, mivel a kezdetektöl figyelemmel kísértem az eseményeket, ráadásul itt, ezen a fórumon.
    Rájövök, hogy egy csomó kérdést fogalmaztam meg, amikre nem létezik egyenes és megbízható válssz ( lásd például fentebb.. ). Nade hogy léphetnék tovább, ha még az alapszinten is tisztázatlan dolgok vannak?

    És ekkor felidézem magamban azt a technikát, amelyre annyi példát láttunk már a történelemben: porhintés. Ahogy pár sorral elöbb megírtam, dobjunk be a közéletbe olyan témát, amin lehet vitatkozni, ami fontosnak tünik, dobjunk piacra többfajta vakcinát. Mindenki jól jár, Van konkurencia, több gyártónál realizálódik a haszon ( ha egy lenne, aki megmondja a tutit, az mindig gyanús, ugye? ), az embereknek van választási lehetöségük ( látszólag, de mivel van tétje, és léteznek különbségek, igazinak tünik ), és a kormányik is elnyerhetik választóik kegyeit.

    Erre jön egy fafejü, makacs öszvér, aki nem szakember, nem tud semmit, csak azt hajtogatja, hogy nade emberek, én még mindig nem értem, az én kérdéseim nem lettek megválaszolva, én leragadtam az alapoknál, hogy tudnék olyan magas röptü dolgokról dönteni, mint a vakcina? Én azt látom, hogy nem is gyógyítanak gyakorlatilag, holott mindenféle hírek keringenek csodaszerekröl? Én sem akarok meghalni, egy HIVATALOS (!) személy álljon már ki, és mondja el nekem bizonyítékokkal az igazat, igazolja, vagy cáfolja meg ezeket a híreket, mert akármit nem fogok beszedni, csak úgy, pletykákra hallgatva… De nem jelentkezik senki, és idöközben ezek hírek egyre közelebbröl hallatszanak, már az én környezetemben is van olyan aki meggyógyult, még ha a fia nem is, de ö meg nem kapott ebböl a gyógyszerböl… Hát emberek, mi van itt? Valaki mondja már meg hogy mit csináljak !

    És itt a válssz ! Oltasd be magad! Lehet, hogy nem lesz hatásos, lehet hogy fél-egy év múlva meg kell ismételnek, meg azután is, lehet hogy ezt nem fogadják el Horvátországban, és nem mehet nyaralni, a másikat nem fogadják el Németországban, nem mehetsz oda dolgozni, az orosz vakcina a Sátán müve, a kínai vakcina nem használ, az európaitól meghalsz, az amerikaitól halsz meg….

    Amikor már nem bírom tovább, jön derült égböl a megoldás: az Európai Bizottság érzékelte a káoszt és a bizonytalanságot az emberek közötg, és megtalálta a megoldást. Egységes oltási, vagy védettségi igazolványt dolgoznak ki a tagállamok számára: ez garantálja, hogy mindenhol egyformán elfogadják, anélkül, hogy valaki a kezében forgatná, hogy mi is ez a vécépapír , valami barbár hun nyelven cirkalmazva…Ráadásul jövöbe mutató eredménye is lesz, hiszen mivel elektronikus, lehetövé teszi majd akár az automatikus beléptetést olyan helyekre, mint pl. uszodák, sport centerek, de akár bevásárlóközpontok, élelmiszer – vagy más üzletek, de AKÁR kormányhivatalokba is, vagy mondjuk a postára.

    De mi lesz velem, ha nincs oltásom? Te csak ne ugrálj, mert TE az emberiség ellensége vagy!

    Na jó, akkor beoltatom magam én is, meg beadatom a gyerekemnek is, hiszen nem szeretnék rosszat magamnak, de másoknak se. Cak egy aprócska kérést lehetne elötte? Van pár kérdés, amit még senki hivatalos fórumon nem válaszolt meg, és én mégiscsak szeretném tudni pl.azt, hogyan van esélyem túlélni, ha mégis megkapom a betegséget. Vagy ugye meg tudnak nyugtatni a mellékhatásokkal kapcsolatban? Tudom, hogy mindig van némi apró százalék ahol nem jön össze, de érthetö okokból nem szeretnék lenni egy közülük, ugy biztos lehetek abban, hogy nindent akaposan kivizsgáltak, és ha mégse, akkor felelösségre lehet vonni öket ( értem akár poszthumus..) ??

  124. 150.

    az elöbbi hozzászólásom természetesen kizárólag a fantázia müve, oka a járvány és a járvány miatti korlátozások által megtépázott idegállapotom.
    Ez nem vonatkozik az EB-al, és az védettségi (oltási) igazolvánnyal foglalkozó bekezdésre, mert az abban foglaltakat kizárólag publikus, internetes oldalakon megjelent hírekre alapoztam, amelyekben forrásnak magát ez EB-t jelölték meg, ezért igaznak fogadtam el, és amit bárki internetes kereséssel ellenörizhet.

  125. sleeper
    Lehetetlent kívánsz, olyasmit vársz el a világtól, amire az képtelen, csak valószínűségek vannak, arra esetleg még tudnák elképzelni valamiféle garanciát, mondjuk hogy az oltások hatékonysága, nem várt mellékhatások fellépésének valószínűsége milyen értékek között mozog.
    A egyén szempontjából nem tudnak semmit garantálni, ugyanakkor ez nem jelenti az egészségügy szempontjából, hogy nincs szükség az oltásokra, mivel azok igazoltan csökkentik az áldozatok és súlyos szövődmények számát.
    Ez persze sajnálatos az egyén szempontjából, mivel ha éppen ő lesz az áldozat, akkor meg lesz győződve róla, hogy vakcina nélkül semmi baja nem lett volna, és a dolog pikantériája, hogy ez akár igaz is lehet.
    És fordítva is lehetséges, aki megkapja a vakcinát, és nem lesz beteg, vagy enyhe formában kapja meg, az is hiheti azt, hogy oltás nélkül is megúszta volna, és feleslegesen kapta a vakcinát a propagandának engedve, és még ez sem kizárt eshetőség egy konkrét esetet nézve, ha neki szuper immunrendszere van.
    Csak mindkettőnek sokkal kisebb a valószínűsége, mint az ellenkezőjének.

  126. 152. Hubab

    Igen, de mégis ott van az a fránya Japán, például ( amiröl én nem tudtam, míg nem olvastam a cikket)

  127. Re:154
    Az arany bányászat rendkívül környezet szennyező, többek közt azért, mert az érctartalom(erős túlzás ércnek nevezni) 1 tonna kőzetre vetítve nagyon alacsony, sok energiába kerül kibányászni, feldolgozni, kohósítani, finomítani, de szemben a kryptovalutákkal legalább fizikai termék, ezért vastagon tojunk az ökológiai lábnyomára, lásd Verespatak…

  128. A Covid etika orvosai azzal vádolják az orvosi szabályozót, hogy a COVID-19 oltásveszélyeket lebecsülik.
    Az Európai Gyógyszerügynökség félrevezeti az állampolgároka.
    A Covid Ethics orvosai 25 ország több mint 100 orvosából és tudósából álló csoport a mai napon cáfolatot adtak az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA), miután a szabályozó elutasította korábbi figyelmeztetéseiket az alvadás és a vérzés által okozott COVID-19 vakcina veszélyeire vonatkozóan.

    „Doctors for Covid Ethics
    PRESS RELEASE: Doctors and Scientists Accuse Medical Regulator of Downplaying COVID-19 Vaccine Dangers”

    Web: https://doctors4covidethics.medium.com

  129. Az egyre fertőzőbb új variánsok és a szabályokba belefáradó lakosság mind segíti a vírus terjedését. Tajvantól Thaiföldig napról napra dőlnek meg a fertőzöttségi és halálozási rekordok.

    Sokáig a legjobban védekeztek, de már Délkelet-Ázsiát is elkapta a járvány
    https://444.hu/2021/05/20/sokaig-a-legjobban-vedekeztek-de-mar-delkelet-azsiat-is-elkapta-a-jarvany

    A miniszter szerint ha valakiben az oltás után nem termelődik antitest, akkor a sejtes immunitás megvédi. Csakhogy az Egészségügyi Világszervezet kisokosa szerint a Sinopharmhoz hasonló vakcináknál ez nem így van.

    Gulyás Gergely beleásta magát az immunológiába, de a WHO-tesztjén elhasalna
    https://444.hu/2021/05/20/gulyas-gergely-beleasta-magat-az-immunologiaba-de-a-who-tesztjen-elhasalna

  130. 150 – sleeper:
    Ez most már a második szófosásod, felveszem tehát a kesztyűt. – Ha a kb. elmúlt egy évben mindent elolvastál, ami itt a honlapon megjelent, akkor nem igen lehetnek ismeretlen témák előtted. A kulcs nem a vakcina, hanem az egyén. Van, aki alig veszi észre a fertőzést, van aki 2-3 hét kínszenvedés után belehal. Hogy hova tartozol, azt előre nem tudhatod. Bármelyik oltás után legfeljebb 95 % eséllyel kerülöd el a bajt. Ha szerencsés vagy akkor is a szerencséd mindössze 6 hónapig tart biztosan. Bármit tudsz meg ezen kívül, a lényegen nem változtat. Tudomásul kell venni, hogy az 1970-es évek boldog kényelme sose jön vissza többé. 🙁

  131. 148. Idegen,

    „19 millió adagért 120 milliárd forintot kellene fizetnie az országnak.”

    Ha jól számolom akkor ez kb. 6300 ft (17 euró) adagonként. Ezen aztán tényleg érdemes spórolni és a jóval drágább (de legalább hatástalanabb) kínait venni és azzal erőszakoskodni.
    Az ország pedig egyre inkább elszigetelődik a nyugattól. Az EU által jóváhagyott anyagokkal beoltott EU-s beutazóktól nem akarják elfogadni a minden adatot tartalmazó igazolást, mert számos ország nem fogadja el a semmilyen fontos adatot nem tartalmazó és megbízhatatlan magyar ‘védettségi’ kártyát?
    És mindez a cirkusz azért, mert keresni (lopni) akartak a kínai vakcinabizniszen néhány tízmilliárdot?

    Majd ritkázzuk mi a nyugatra szakadt magyarok(százezrei) a hazalátogatást és elköltjük a pénzt máshol. A rendesen beoltott nyugati túristák tömegeit pedig majd helyettesítik a fene tudja mivel beoltott nem létező kínai túristák tömegei.

  132. 20.hubab:

    „Idegbajt kapok a napi.hu cikkeitől, a szövegek jobb oldalát úgy eltakarják a hirdetések, hogy nem lehet őket végigolvasni, és nem találom, hogy lehet őket elküldeni.
    Te tudod?”
    Ha nem használsz reklám blokkolót, használd a reader módot.
    Firefoxnál, MS Edge-nél (Chrome alapú) az url sorban keresd…

  133. 157.Python:
    „”Ezért én például szakértőt kérdeztem meg, aki azt mondta, hogy nagy különbség lehet a sejtes immunitás kialakulásánál az m-RNS (Pfizer, Moderna), a vektorvakcinák (Astrazeneca, Szputynik), illetve a Sinopharm között. A kínai ugyanis elölt vakcina, amilyen lesz egyébként a magyar oltóanyag is.

    A Sinopharm oltóanyagáról még kevés az adat, de az elölt vakcinákról, éppen azért, mert sok évtizedes technológia, elég sokat lehet tudni. Az egyik ilyen tankönyvi tétel, hogy az elölt vakcina az eddigi, bőséges tapasztalatok szerint csak kivételes esetben csinál erős sejtes (vagy celluláris) immunválaszt.

    Egy gyors összehasonlítás. Az élő, gyengített vakcinák (ilyet nem használnak Magyarországon a koronavírus ellen, az előállítása nehéz és sokszor veszélyes is használni) valóban keltenek antitestes és celluláris immunitást is. Az elölt vagy inaktivált vakcinák, amilyen a Sinopharm is, viszont elvileg erős antitestes immunitást váltanak ki, és gyenge sejtest. (Az mRNS és a vektorvakcinák úgy trükköznek, hogy élő vírusnak tűnjenek. Ezért az antitestes és a celluláris immunitásuk is erős.)””

    „A Válasz Online által megkérdezett szakértők is hasonló véleményen hasonló véleményen voltak. Sarkadi Balázs akadémikus szerint aggódni kell, ha nem keletkezik antitest. Különösen a kínai vakcinánál, amely sokkal kevéssé vált ki sejtes immunválaszt a többi oltóanyaghoz képest. Ugyanezt mondta Duda Ernő is: ha nincs ellenanyag, akkor semmi nincs a kínai vakcina esetén. Falus András szerint ha többszörös vizsgálattal sem találnak ellenanyagot az oltás után, akkor valószínűsíteni kell, hogy nincs kialakult immunválasz és nincs védettség sem. ”

    „Nemcsak az általunk megkérdezett szakértő mondja azt, hogy az inaktivált vakcináknál nem lehet erős sejtes immunitásra számítani. Az Egészségügyi Világszervezet is készített egy kisokost az oltásokról.

    Van benne egy táblázat. Ebben az inaktivált vírus hátrányai között szerepel az alacsony vagy hiányzó sejtes válasz.

    Ezek is mind USA ügynökök.

    A „drágaszágom”.

  134. Én viszonylag korán egy IP-ről egy eluasító szavazatot leadtam, utána semmi csalás.
    Proxyn keresztül sokféle IP címről báki tud többesen szavazni észrevétlenül is.
    Mivel engem az eredmény érdekelt, meg se próbáltam volna csalni, mert minek.
    Közben egy Reiner Füllmich nevű fickóra lettem figyelmes, aki Nürnbergi perre számít a vakcinázáshól.
    Más
    Németországban 60 körüli a rendesen beoltottak közt később covid miatt elhunytak száma. https://www.mmnews.de/politik/164654-d-ueber-2000-tote-13-000-neuinfektionen-nach-impfung

  135. 163. Bazs,

    „Németországban 60 körüli a rendesen beoltottak közt később covid miatt elhunytak száma”

    9.9 millió ember kapta meg a németeknél mindkét oltást és ezek túlnyomó része a legidősebbek közül való. A 9 900 000-ből meghalt 60 a covid miatt. A kérdés, mennyi halt volna meg a 9.9 millióból vakcinázás nélkül?

    Ez a Reiner Füllmich meg nem olyasmi, mint nálunk dr. köténypócstamasi ?

  136. 164 – Gyarmathy:
    Így van, a 60 ember nem az oltás miatt halt meg, hanem az oltás ellenére. Oltás nélkül 12.000 halt volna meg.

  137. 161 Idegen
    Köszi, de közben megoldódott a dolog, én voltam a fogó.
    Ha aprók a cikkek betűi, akkor fel szoktam nagyítani Ctrl + gombkombinációval, de ilyenkor előfordul, hogy a lap jobb szélén megjelenő reklámsor változatlan marad, és a cikk szövege rámászik a reklám szövegére, olvashatatlan katyvaszt eredményezve.
    Alaphelyzetben nem fedik egymást, így nem is zavarnak különösen, nem olvasom őket és kész…

  138. 158. Tibor bá’

    Feltételeztem hogy el is olvastad a szófosásaim, de lehet hogy mégse. Ugyanis – nem tudom hogy ez szándékos-e, – mellébeszélsz. Mindenre rámutatsz, de a számomra legfontosabb kérdés felett nagyvonalúan elsiklasz: Lehetséges a hatékony gyógyítás vagy pedig nem?

    A kulcs pedig ebben a részben van:
    „…A kulcs nem a vakcina, hanem az egyén. Van, aki alig veszi észre a fertőzést, van aki 2-3 hét kínszenvedés után belehal. Hogy hova tartozol, azt előre nem tudhatod. Bármelyik oltás után legfeljebb 95 % eséllyel kerülöd el a bajt. Ha szerencsés vagy akkor is a szerencséd mindössze 6 hónapig tart biztosan. …”

    Pontosítsuk:
    …A kulcs … az egyén …
    … oltás …. legfeljebb 95 % esély …
    … mindössze 6 hónapig …

    Mi a lényege a mondandómnak? 3 fő tétel:
    1) Próbálom elkerülni a bajt
    2) ha megbetegszem, szeretném ha gyógyítanának,
    3) a vakcina a végső csupán mivel kérdéses + mellékhatások lehetnek

    A védekezés egyértelmű, de nem garantálható a végtelenségig.
    A gyógyítás ( kellene hogy legyen !!! ) a fő dolog, hiszen még az is elkaphatja ( még szerinted is ! ) akit beoltottak. Szóval a betegek számára egyetlen kiút van, a hatékony (!) gyógyítás, főleg mivel a mai egészségesek a jövő potenciális betegei.

    Az oltás, illetve a vakcina nálam az utolsó, és köszönhetően Neked most meg is tudom fogalmazni egyértelműen, hogy miért:
    – ahogy a betegség lefolyása, úgy a vakcina mellékhatásai is egyéntől függő
    – a védettség időben korlátozott. Szerinted 6 hónap, én nem tudom mennyi, de elfogadom, a lényeg, hogy korlátozott
    – akit beoltottak 95% eséllyel elkerüli, ám 5% eséllyel nem, a bajt. Mivel a védettség – mint Te is rámutattál – korlátozott, 6 hónap múlva ez már csak az eredeti 95%-nak a 95%-a lesz ( ez már csak 90,25% ), és folyamatosan csökken (!). És még nem is beszéltünk a mellékhatásokról, ami bár kicsi esély, de létező dolog.

    Köszönöm, hogy segítettél bemutatni, hogy szerintem miért nem a vakcina a megoldás, annak ellenére, hogy mindenki nyomatja ezerrel, és mennyire fontos lenne maga a gyógyítás, ami szerintem az elsődleges és legfontosabb dolog lenne. Főleg annak fényében, hogy a pletykák alapján igenis vannak eredmények, mégpedig komoly eredmények.

    Én azt hiszem ehhez témához már érdemben nem tudok semmit hozzátenni.

  139. 167: sleeper:
    Nem igaz, hogy nem érted meg, ezt a bajt alapvetően nem lehet elkerülni…
    Késleltetni tudod izolációval, hátha addig szernencséd lesz és találnak megoldást az éppen aktuális mutáns ellen.
    A gyógyszerekkel sem leszel előbbre, mint a vakcinával, mert ott is vannak mellékhatások és ugyanúgy kérdéses, a saját szervezeted hogyan reagál?
    Ha a kockázatokat nézed, a gyógyszereknél pill. még mindig nagyobb százalékban vállalod, mint az oltással! Az oltásokat lehet ismételni, ha csak a fenti probléma miatt utasítod el, az olyan, mintha influenza ellen azért nem oltatnál, mert az a „szar vakcina” csak az idei variáns ellen véd meg nagy valószínűséggel, s neked olyan kellene, ami 100%-ot ad minden évre előre. Nos ilyen nincs! Miért? Tanulj biológiát… Ez nem olyan ismeret, amit 8 mondatban leír az ember és meggyőz vele.

    Úgy kell elképzelni, mint a Holdra szállást. Nem úgy mentünk oda, hogy építettek egy tuti űrhajót, aminek bekapcsolják a motorját és hopp, elrepül, meg vissza is jön. Száz dolognak kellett klappolnia, s több lépésnél is csak egy dobásuk volt, komoly kockázatvállalással, mégis sikerült. Sztem. érdemes ezt is így szemlélni! Nincsenek csodák, de megfigyelésekkel, odafigyeléssel és a meglévő tudásunkat alkalmazva, bővítve sok csodáltos dolgot tudtunk és tudunk véghez vinni. Most a racionális lépés az, amit ugyan késlekedve és nagy kavarodás mellett, de végre megléptek. Ha nem lenne ennyi gyenge tud.szemléletű ember köztünk, még sikerülhetne is… A nagy nyitás egy hibafaktor. Ezt vétek volt ilyen gyors léptékben megtenni, s ez máris látszik az adatokon.

  140. 167 – Sleeper:
    Értékelem, hogy nem vagy a sértődő fajta.

    A vakcina nagyon fontos, mert hatalmas segítség a túlélésben. Gyógyítás nem létezik. Az egyén vagy legyőzi a fertőzést vagy nem. Persze elősegítik a beteg harcát a vírussal. Oxigén maszkkal, lélegeztetővel, forgatják, hogy ne feküdje fel magát, és tünetileg megteszik, amit lehet. De a legbiztosabb, ha nem kerülsz kórházba. A mellékhatástól félni abszolút felesleges. Ha szegedre lemész autóval a közlekedési balesetnek nagyobb az esélye, mint a mellékhatásba belehalni.

  141. 144: idegen:
    Én arra gondoltam, hogy Musk összejátszhat Kínával, egyfajta világkormány törekvés érdekében, lévén Musknál az AI/önvezetés jelenleg legígéretesebb kulcsa (s ezt sokminden másra is lehet majd használni), így érdeke lehet az együttműködés, amire a kínai vezetők is vevők.
    Ha azt mondjátok, hogy ez csak egy szokásos üzlet az USA tőkés és az olcsó kínai munkaerő, valamint kínai piacszerzés vs. technológia lenyúlás terén, bár csodálkozom, hogy Musk ilyen kapzsi és hülye lenne, de elfogadom!

  142. Horváth Csongor
    #1 – Oltattál? Mivel? (volt választásod?)
    #2 – 170. Ez nem egy konteó…?

  143. Horváth Csongor:
    szeretnék veled emailben pár nem covid-os dolgot megbeszélni, ha Tibor bá^ megadná az email címünket egymásnak.

  144. 167 sleeper

    Szerinted a kötelező és vakcinák túlnyomó része miért vírusok ellen van, és csak kis arányban baktériumok ellen? Elárulom, azért, mert a vírusok ellen nagyon kevés, nem túl hatékony, és sokszor súlyos mellékhatásokkal rendelkező gyógyszer van. Ellentétben a baktériumokkal, amikre általában hatékonyak az antibiotikumok (bár az utóbbi időben sajnos ez már nem teljesen igaz). Ezért a mai napig vakcinálunk és nem gyógyszerezünk vírus esetén. Influenzára sincs gyógyszer, pedig már velünk van egy ideje

  145. Erre, hogy a védettségnek vége 6 hónap után van bármilyen adat? Én úgy láttam eddig, hogy csak arról van szó, hogy arról volt adat (már egy éve is), hogy hat hónapig biztos védett az ember (betegség után, amit kiterjesztettek a vakcinára is).

    Ez, hogy utána nem, csak egy ilyen tudományoskodó alulbecslés, hogy nem egészen, 100%-osan biztos, hogy utána is véd. De jó esély van rá.

    Azóta eltelt egy év, a vakcinákhoz 3. fázisban teszteltek beoltása óta is sok, biztos kell legyen már adat arról, hogy mi van a 6 hónap után. Elég biztos vagyok benne, hogy nem szűnik meg a védettség egycsapásra fél év elteltével.

  146. 174 Ábel: én is úgy tudom, hogy csak arra volt adat, hogy hat hónapig biztos van.

    Több forrásból is hallottam viszont, hogy hónapról hónapra fogynak az antitestek, de ha netán elfogynának sem gondolom, hogy a szervezet ne emlékezne valahogy a vírussal való találkozásra.

  147. 175: Ez, hogy nincs már antitest egy idő után, olyan mintha azon aggódnánk, hogy tűzoltás után egy fél évvel már nem gázolunk derékig az oltóvízben. Tényleg nem, de ott a tűzivízvezeték, a füstdetektor, és ha tűz van, akkor indul az oltás automatikusan.

  148. 174
    Ábel
    Én is próbálok keresni erre vonatkozó adatokat, de egyenlőre nem sok minden akad.
    Az oltások utáni védettség egyébként is azért bizonytalan egyenlőre, mert van, akinél eleve nem is alakul ki védettség, hiszen nem 100%-osak a vakcinák, és lehet, hogy oltás után valaki ezért megfertőződhet, de hogy ez mikor következik be, az véletlenszerű külső tényezőktől függ, semmi köze az oltással szerzett immunitáshoz.
    Viszont arra már vannak tapasztalatok, hogy a betegségen túlesettek mikor fertőződhetnek újra, és ez bizony gyakran sokkal rövidebb idő után bekövetkezik, mint 6 hónap.
    Az én ismerőseim között is van már kettő is, akik 3 hónap múlva újra fertőződtek, méghozzá mindkét eset tesztekkel bizonyított, nem csak vélelmezett.
    Ebből az is látszik, hogy a védettség nem lesz mindenkinél azonos időtartamú, miért lenne az oltások után?
    Nem lesz egyszerű megállapítani, hogy meddig adják a védettségi igazolást, de ha az oltottak újrafertőződése már nem csak szórványos, hanem tömeges kezd lenni, akkor már számolhatnak a szakemberek, de nem lesz egyszerű dolguk…

  149. 177: Aki három hónap után újrafertőződik, az valószínűleg soha nem is fejlesztett ki védettséget.

    Ahhoz, hogy az eleve ki sem alakuló védettséget a múló védettségtől el lehessen különíteni, tömeges, megbízható adat kell.

  150. 178 Ábel
    Ez valószínű, de a jelenlegi protokoll szerint ő is kap igazolást, hogy 6 hónapig védett.
    Szóval komoly feladat lesz, hogy reálisan megállapítsák, kinek mennyi időre igazolják a védettséget…

  151. Magyarország nem vesz részt a közös, uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában. Duda Ernő virológus szerint nem igaz a kormány álláspontja hogy a Pfizer drága volna, hiszen a Sinopharm messze a legdrágább a vakcinák közül, épp ezért reméli, hogy csak vicceltek.

    Duda Ernő a kormány Pfizerrel kapcsolatos döntéséről: „Nagyon remélem, hogy csak vicceltek”
    https://www.klubradio.hu/adasok/duda-erno-a-kormany-pfizerrel-kapcsolatos-donteserol-nagyon-remelem-hogy-csak-vicceltek-118109

    Aki egy kicsit is megért a vakcinák működéséből, az pontosan tudja, hogy nem mindegyik ugyanolyan jó, óriási különbség van közöttük.– mondta Duda Ernő virológus a Kommcast Extra című műsorban. Szerinte kizárólag az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak.

    Duda Ernő: Ha keményen dolgozunk rajta, akkor jó esély van a járvány 4. hullámára Magyarországon
    https://hvg.hu/tudomany/20210521_duda_erno_koronavirus_jarvany_negyedik_hullam

  152. 180 Egy értelmes okot tudok elképzelni: Ha már van annyi vakcina, amennyi kell.

    19 millió adagra már egész biztosan nem lesz szükség, hiszen ötmillió ember már be van oltva, jó része kétszer is.

    Ha nem lesz kényszeroltás, akkor valószínű, hogy a maradék hárommillió egy jó része úgyse megy el oltatni, és akkor könnyen lehet, hogy tényleg elég a készlet, ami már raktáron/rendelve van.

  153. 181.Ábel:

    Itt ír pár logikusnak tűnő érvet, de az ördög a részletekben van…
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210520/itt-a-dontes-magyarorszag-nem-rendel-tobb-nyugati-vakcinat-484062

    De pl. a új mutánsok elleni védelemről nem beszél a már megrendelt vakcináknál.
    Azaz a már megrendelt vakcinák mely variánsok ellen lettek kifejlesztve?
    Ez olyan mint egy szoftver upgrade…
    A régebben megrendeltek, lehet, hogy az új upgradeket nem tartalmazzák.

    Továbbá fontos pl. a 3.oltás kérdáse.
    A Kínainál nagyon előjött a szükségessége, de pl. a vektorosoknál már ugyanazzal nehéz a 3.oltás, mert az immunrendszer a vektor ellen is védekezik.

    Egyszer 10 millió nyugati vakcináról beszél, egyszer meg keleti és nyugatiról.
    A magyar vakcinagyár indulása számomra kérdéses, más projectek határidő csúszása tükrében.
    A magyar vakcina elült vírust tartalmaz, mint a kínai, hatásosságáról semmi hír.
    A problémák ugyanazok lehetnek, mint a kínainál.

  154. 182: Ha van update-elt oltás, akkor abból tényleg lehet értelme 3. körnek. A vektorvakcinákból tök felesleges lenne. A kínaihoz meg lehet, hogy muszáj, de akkor azt a harmadikat nem a nemműködő kínaiból adnám, hanem bármi másból. Ha van friss az új mutánsokra, akkor nyilván abból.

  155. 170.Horváth Csongor:
    „Én arra gondoltam, hogy Musk összejátszhat Kínával, egyfajta világkormány törekvés érdekében, lévén Musknál az AI/önvezetés jelenleg legígéretesebb kulcsa (s ezt sokminden másra is lehet majd használni),”

    Én nem vagyok egy nagy AI szakértő, de szerintem ez nem ilyen egyszerű.

    Az AI attól hatékony, hogy egy nagy speciális adathalmazzal betanítják azaz az adathalmaztól függően módosítja a saját kódját, a neurális hálózatának a paramétereit.

    Ez az önvezető autók esetében kép és alakfelismerést takar.
    Ezt az AI-t pl. egy szövegfelismerésre alkalmazni nem lesz hatékony.

    Kínának nagy előnye, hogy a megfigyelő államnak meg a lakosság nagyságának köszönhetően nagy ilyen betanitásra is alkalmazható adathalmazzal rendelkezik vagy rendelkezhet.

    De az AI elméletben, innovációban, szakértelemben a nyugathoz képest le vannak maradva.
    Saját maguk szerint is.

    Egyébként Musk is az AI szkeptikusok és attól tartók táborát gyarapítja megnyilvánulásai alapján.

    Aztán lehet, hogy van az a pénz.
    De azért most eléggé jól el van eresztve a TSLA szárnyalása meg a részvény bónuszai kapcsán, szóval lehet, hogy nem ez az elsődleges szempont, hanem az EGO-ja.

    Lásd pl. BTC árfolyam „elleni” tweetek, amivel áttételesen saját maga alatt is vágta a fát.

  156. A kormány bejelentése, miszerint Magyarország nem rendel többet a Pfizer/Biontech vakcinájából az uniós beszerzésen keresztül, meglepte Rusvai Miklóst. A virológus szerint ez egy hatékony vakcina, erős iránta a bizalom, ezért jelentősen növelhető vele az átoltottság. Rusvai a Spirit Fm Aktuál című műsorában elmondta: ennek hiányában aligha lesz elkerülhető a negyedik hullám.

    Magyarország nem kér több Pfizert: kiakadt a magyar virológus, újabb járványhullámról beszél a vakcina nélkül
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210521/magyarorszag-nem-ker-tobb-pfizert-kiakadt-a-magyar-virologus-ujabb-jarvanyhullamrol-beszel-a-vakcina-nelkul-484286

  157. Ábel és Idegen, nincs betárolva Pfizetből, de a megrendelt 1. körös rendelés le lesz szállítva. Mivelaz oltottak száma 5,5-6 millió főnél ki fog fulladni, OV már el is engedte az egészet. Legyőztük a 3. hullámot és kész! Viszont így vagy 5-6 millió adag Pfizert kell raktároznunk, de ezek nem az updatelt változatok lesznek.
    Miért is bűn az EU 2. körös rendeléséből kinaradni? Azért, mert ott már az angliai, dél-afrikai, braziliai mutációkra módosított Pfizer kerül leszállításra, ami az indiai mutáció ellen is jobban véd! Igaz, 12,5 EUR helyett kb. 23 EUR a darabár, de elsőbbségi szállítási opcióva, mint amit Izrael is megvett 30-32 EUR áron. Debrecenben kb. dupla áron építünk egy technológiailag hamar elavuló gyárat, mert kb. 10 év múlva a védőoltások túlnyomó többsége mRNS alapú lesz! Viszont így majd lehet a projektköltségből szépen zsebeket is kitömni. A magyar vakcina max. az adjuvánsban fog különbözni a Sinopharmtól, de ez még nem biztos. Ha nincs antitest, akkor sejtes immunitás sincs az aluminium-hidroxid alapú adjuváns eseténen, szóval 60 év felett ez sem fog sokat érni. Kivéve, ha másfajta adjuvánst használnak majd. De hatékonyságban így is a Sinopharm szintjét fogja hozni, miközben a 2. generációs fehérjealegység, és a 3. generációs vektor, mRNS védőoltások jóval hatékonyabbak. Plusz az mRNS oltást kb. 6-8 hét alatt updateled a mutációk miatt, az elöltvírusos vakcinát tipustól függőn 1/2-1 év alatt. Beruházunk a múltba, miközben a világ elmegy melletünk, és a gyártott termék a 3. vilagban lesz csak versenyképes, de azt leuralja Kína és India. Nem az új gyár a probléma, de akkor már mRNS technológiába ruháznék be: olcsóbb, egyszerűbb, high-tech, időttállóbb befektetés lenne!
    Szóval ez az egész olyan, mint a Tanu c. filmben láthattuk, van, a miénk, csak kissebb (elavultabb), sárgább, savanyúbb…!

  158. 187.Python:

    „Nem az új gyár a probléma, de akkor már mRNS technológiába ruháznék be: olcsóbb, egyszerűbb, high-tech, időttállóbb befektetés lenne!”

    Egyetértek!

    Állítólag a Románok mRNS vakcina gyártó üzemet építenek.
    Sokan akarkák kihasználni a COVID felfutást, a végén még túltermelés lesz.

  159. Nagyon sokszor olvasom itt is az „oltakozz” szuggesztív propagandát.
    Ez taszító!

    Tegyük rendbe,
    NEM KÖTELEZŐ, sőt
    erről TÁJÉKOZTATNI KELL az embereket !

    https://pace.coe.int/en/files/29004/html
    „7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is not mandatory and that no one is under political, social or other pressure to be vaccinated if they do not wish to do so;”

    és nem érhet(ne) hátrány ha nem kérem az oltást.
    7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;

    Ok, most már lezárhatjuk ezt a témát!

  160. n/a, ha zavar, nem muszáj idejárni olvasni…

  161. 190. Idegen, az a romániai mRNS gyár feleannyiból van tervezve, mint a hazai. Az már egy más kérdés, hogy a miniszterelnök akarja, szándék és pénz is van rá szánva, de a romániai szakma szkeptikus a megvalósulásában. Igaz 3-5 éven belül tervezik megépíteni. Ha elkészül, akkor időtálló befektetés lehet, mint bérgyártó v. beszállító valamelyik nagy gyógyszergyártónak.

  162. 191 – n/a:
    Valóban nem érhet hátrány, ha nem oltatod be magad, csak meghalsz, mert a vírus nincs tekintettel emberi jogaidra. Minél jobban védekezel annál tovább élsz. Ezért foglalkozunk ennyit a témával.

  163. Lehet, hogy mire két év múlva felépül a vakcinagyár, már csak egy rossz emlék lesz a COVID. De vannak más dolgok is, amire vakcina kell.

    Olvasom, hogy közben fejlesztettek vakcinát HIV-re, rákra, ki tudja mire nem. Ja, hogy az mind az új Karikó-féle eljárással készül, mi meg ósdi gyárat építünk… *facepalm

  164. 195.Ábel:
    „Olvasom, hogy közben fejlesztettek vakcinát HIV-re, rákra, ki tudja mire nem. Ja, hogy az mind az új Karikó-féle eljárással készül”

    Na igen!
    Ezzel a COVID-os sikertörténettel nagy PR lökést kapott az mRNS technológia.
    Meg a vakcinák hasznából eredendően pénzt is kaptak a jelenlegi mRNS gyártók a további fejlesztésekre.
    Hajrá!

  165. Ábel
    2021-05-21 – 14:32
    „n/a, ha zavar, nem muszáj idejárni olvasni…”

    Kicsit kikapcsoltam a szűrőmet, kinéztem a fedezék mögül, de nem sok minden változott.
    Vissza,
    Beszélgessetek tovább.

  166. 197 – n/a:
    Majd akkor sértődj meg, ha én írom ezt neked. Ábel azt hitte, hogy ez neki még belefér. Rosszul hitte. Senkinek sincs menlevele.

  167. Ábel és Idegen: Az mRNS technológia eleve egyes ráktípusok elleni védőoltások ellen lett kutatva és fejlesztve kb. 15 éve már. A Modernának 6 és 8 éve voltak kísérleti oltási szériái vele az USA -ban, igen jól működött az adott ráktípusból sugárral és kemóval kikezel több száz fős még nem fázis tesztvizsgálat során. Minden beoltott máig él, és nem újult ki a rákjuk, és nagyon úgy fest, hogy nem is fog. Tavaly ezt a technológiát adaptálta a PfizerBioNTech és a Moderna, meg lassabban a német CureVac a SARS-CoV-2 vírusra. Szóval ez csak az átlag embereknek egy új technológia, de tény, hogy a COVID pandémia hatalmas lökést adott neki, és kb. 5-10 év alatt a vakcinafejlesztésben dominánssá fog válni, mivel jól adaptálható, olcsóbb és gyorsabb a fejlesztés meg a gyártási folyamat is rövidebb (igaz komplexebb is egyes összetevők esetében) és ezáltal olcsóbb, mint az első és második generációs, továbbá a harmadik generációs vektor vakcinatechnológia esetében.

  168. 171: malleusorbis:
    Persze, ez egy felvetés. Nyugodtan nevezhetjük saját összeesküvés-elméletemnek…
    Csak azt nem értem, ha ezekben a kérdésekben teljesen a racionalitás talaján tudtok maradni, akkor mi a fenéért nem megy ugyanez a biológia/vírus témakörében (lásd a Shrek videó – amúgy jót nevettem rajta, mert nagyjából ez a helyzet körülöttünk)?

    172: János:
    Persze. Tiborbá elküldte az elérhetőségedet, ment az e-mail.
    Várom a kérdést…

    184: Idegen:
    Pár év múlva kiderül…
    Az tény, hogy a Tesla világelső az önvezető autók hardverei és szoftverei terén, s hatalmas adatbázisuk is van erre a szegmensre. Szintén tény, hogy A Spacex űrhajók bizonyítottak. Kínának sok oka lenne mindezt közelebbről látni, kérdés, hogy az USA engedné -e egyáltalán, hogy Musk, mint vállalkozó két felé is üzleteljen (hiszen magáncég, elvileg nem krlátozhatják, de mégis csak a NASA beszállítója is)?

    187: Python:
    Tragédia!
    Egy orvos ismerősöm szerint, ha minden így megy tovább, szeptembertől érkezik egy olyan hullám, ami -szerinte- az emberek felét elviszi majd.
    Ezt én erősen túlzónak tartom most, de nem lehetetlen, s egy 20%-ra felkúszó halálozás is már igen komoly arcul csapás lenne a linkóci alakoknak. Hát, azért, ne legyen igaza!

  169. Python 199: Köszönöm, hogy leírod, hogy a mRNS vakcináknak igenis van jelentős múltja, nem pedig lehetetlenül rövid idő alatt rántották elő, amivel nagyon tájékozatlanul támadják. És én is valószínünek tartom, hogy lesz nagy jövője is a gyógyítás több, igen fontos területén. Főként hogy most jelentős források nyílnak meg a technológia fejlesztésére. Ahogy írod, roppant technológiai és gazdasági előnyei is vannak.
    És miért volna az baj, hogy valami könnyebben és jobban szolgálja a javunkat. Miért ne használnánk led-lámpákat, amik tizedannyi energiát használnak, mint az izzószálak?
    Inkább az elkeserítő, hogy akkor most Magyarország durcásan nekiáll Debrecenben egy gőzmozdonygyár felépítésének.

  170. 201: Csongor, a jelenlegi mRNS és vektor vakcinák is védenek a mutációk ellen, csak nem 95% hatékonysággal, hanem 80-85% környékén, mutációtól függően. Az indiai mutáció a nyáron már itt fog terjedni, hisz minden környező országban találtak már mintát, lehet nálunk is itt van már, csak még nem lett kimutatva, vagy nem teszik közzé. Virulensebb 50-60% -al az angol mutációtól, de nem súlyosabb lefolyású annál az okozott betegség. Igen, a populáció nem immunizált részében igen „szépen” fog terjedni, aztán jön a 4. hullám.

    202: Jelentős múltja nincs, de kísérletek és a fejlesztések bő 15 éve zajlanak vele, a vektorvakcinák is bő 20 éves történetek már, csak azt meg az ebola esetében vetették be a 2000 -es évek első felében.
    Inkább a tudományos ortodoxia ez mint dac, ami hazánkban meg kiváltképp jellemzi a tudományos életet. Plusz egy adott tudományos érdekcsoport jól fekszik OV -nál (erőteljesen benyaltak…) aztán így azóta ebben a vakcinában hisz OV, plusz a kínain degeszre lehetett keresni egyeseknek magukat. A debreceni gyár az modern lesz, modern eszközparkkal, csak a technológia az ami elavult. Ennyi, a durci az inkább az EU -s vétókban jelenik meg, ami még nem a kínai aknamunka vazallusként végrehajtó szerepe. Ez Berlinnek szól, mert mi is „nagyok” vagyunk, meg az a pletyka járja, hogy Berlin elengedi OV kezét. A bajorok nem, de itt Berlin a fő erőközpont, szóval innét szép nyerni.

  171. Ábel 178: „Aki három hónap után újrafertőződik, az valószínűleg soha nem is fejlesztett ki védettséget.”
    hubab 179: „Ez valószínű, de a jelenlegi protokoll szerint ő is kap igazolást, hogy 6 hónapig védett.”

    Szerintem aki meggyógyul, az kifejlesztett védettséget. Azért gyógyul meg. Lekűzdötte a vírust, saját ellenanyagaival. Ha újra megbetegszik, le kellett csökkenni az ellenanyagszintnek.

    Barátom története: Megfertőződött, megbetegedett súlyosan, nem lélegeztetőgépre, de túlnyomásos oxigénbúrára volt szüksége egy ideig. De két hét múlva a légzésfunkció némi javulása mellett már Covid NEGATÍV VOLT!!! De ez még nem menekvés, 1-2 napon belül a szövődményekbe hirtelen meghalt!

    Ez olyan, mint a Holt Kéz rendszer. Visszanyúl. Már nincs vírus és még ölhet!

    Ez kérdésessé teszi a megelőzésben azt a bizonyos „immunerősítést” is, ami önmagában is kérdéses lehetőség. Lehet, hiába van erős immunválasz a vírusra, ha ennek megléte esetén is súlyos, halálos szövődmények alakulhatnak ki.

  172. 204 Csont
    Ebben igazad van, ha valaki túlesett a betegségen, az csak úgy lehetséges, hogy az immunrendszere termelt annyi ellenanyagot, hogy legyűrje a vírust.
    Itt valószínű arról van szó, hogy náluk ez olyan alacsony szintű, hogy hamar lecsökken olyan szintre a védettség, ami már nem elég egy új fertőzéssel szemben.
    Viszont az igaz, hogy betegség után kiadni 6 hónapra az igazolást ezek szerint orosz rulett.

  173. A Szegedi Tudományegyetem adatai szerint több mint 800 hallgatójuk vett részt a koronavírus-járvány harmadik hullámának kezelésében, nem csak leendő orvosok, hanem más karok diákjai is. A legtöbben a mentőknél, kórházakban és oltópontokon dolgoztak. Voltak, akik megdöbbentő tapasztalatokat szereztek, és előfordult, hogy családtaggal, közeli ismerőssel voltak kénytelenek találkozni a súlyos betegek között.

    Szétszurkált karja alá raktam az enyémet
    https://telex.hu/koronavirus/2021/05/21/szeged-korhaz-onkentesseg-egyetem

  174. Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban azt mondta, azért nem rendelünk az unióval együtt újabb Pfizer oltóanyagokat, mert 2022-ig el vagyunk látva. Falus Ferenc ezt úgy értékelte, hogy a miniszterelnök minden állítása téves. A volt országos tiszti főorvos elmondta, hogy a most születő szerződés a gyártó továbbfejlesztett, várhatóan az új mutánsokkal szemben is hatékony vakcináira vonatkozik.
    A magyar oltóanyaggyár alapkövét 100 nap múlva teszik le, és a kormányzati ígéretek szerint a jövő év végén megkezdheti működését Debrecenben. Falus megjegyezte, nem tudhatjuk mennyire lesz hatékony a magyar technológia, és bár reméli, hogy beválik a magyar oltóanyag, ilyen bizonytalan helyzetben nem tudhatjuk előre, mi lesz az eredmény.

    https://www.klubradio.hu/adasok/falus-orban-allasfoglalasanak-minden-pontja-teves-118143

    „Három hete írtam arról, hogy az új vírusvariánsokkal még baj lehet, és ez jelenti a legnagyobb bizonytalanságot a világgazdaság jövője kapcsán. Sajnos úgy tűnik, hogy a B 1.617.2 jelű indiai verzió keresztbe tehet akár már a nyári turistaszezonnak is – szemben azzal, amit sok hónapon át gondoltam, miszerint a nyár már nyugodtan telhet a fejlett világban” – vezeti fel cikkét Zsiday Viktor, befektető

    Zsiday újabb járványhullámra figyelmeztet, ami már nyáron lecsaphat Európára
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210522/zsiday-ujabb-jarvanyhullamra-figyelmeztet-ami-mar-nyaron-lecsaphat-europara-484438

  175. Váratlan ügynökvád a Nobel-díjra is esélyes Karikó Katalin ellen: a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében kulcsszerepet játszó magyar biológus beszervezési adatai keringenek a neten. Állambiztonsági kartonja szerint Karikó Katalint 1978-ban valóban beszervezte a szocialista kémelhárítás. A hír igaz, de Karikó mégsem volt ügynök: a világhírű magyar kutató a Telexnek mondta el, miért írta alá a beszervezési nyilatkozatot, és hogy soha nem jelentett senkiről.

    Karikó Katalint fenyegetéssel beszervezte a szocialista állambiztonság, de egyetlen jelentést sem adott
    https://telex.hu/belfold/2021/05/22/kariko-katalint-beszervezettkent-tartotta-nyilvan-a-szocialista-allambiztonsag

    Egyre kevesebb a sinopharmos jelentkező az oltópontokon, az orvosok attól is tartanak, hogy sok fiatal nem megy majd el felvenni a második vakcinát. Bár a Pfizer sokkal népszerűbb, volt aki a kormány táblázata miatt félt beadatni belőle a második dózist. Egy oltóponton dolgozó orvos mesélt a tapasztalatairól.

    „Könyörögtünk neki, hogy jöjjön el a második oltásra, de tudjuk, hogy nem fog eljönni”
    https://444.hu/2021/05/22/konyorogtunk-neki-hogy-jojjon-el-a-masodik-oltasra-de-tudjuk-hogy-nem-fog-eljonni

  176. Tóth István János – CRCB (Korrupció Kutató Központ) – Adatok, járvány, intézményi minőség

    Az előadásban a magyar kormány járvánnyal összefüggő adatközlési politikájáról lesz szó. Egy konkrét példán bemutatjuk, hogy mire jó manapság a Kádár rendszerben megszerzett tapasztalat és miért jó ökonometriát, adatelemzést tanulni, ha adateltitkolással kerülünk szembe.

  177. A koronavírus egy újabb variánsát fedezték fel az Egyesült Királyságban – írja a The Independent. A „háromnszorosan mutáns” variánst eddig 49 ember szervezetében mutatták ki a szigetország Yorkshire and the Humber nevű régiójában. A variánsról még nem tudni, hogy fertőzőbb-e, vagy súlyosabb megbetegedést okoz-e a vírus többi változatánál. Ami bizonyos, hogy a tavaly megjelent vuhani koronavírustól három jelentősebb ponton tér el. A brit lap szerint ezek a következőek:

    „Háromszorosan mutáns” koronavírus-variánst azonosítottak a briteknél
    https://hvg.hu/tudomany/20210522_koronavirus_yorkshirei_triplamutans

    Mind a Pfizer, mind az AstraZeneca vakcinái hatékonyak a koronavírus indiai variánsával szemben – hivatkozik a Public Health England (PHE) tanulmányára a Guardian. A WHO vizsgálatai azt mutatják, hogy a B.1.617 jelű mutáció könnyebben terjed, mint más változatok. Eddig mindössze a brit, a dél-afrikai és a brazil mutáns kapta meg a „globális aggodalomra okot adó változat” jelölést.
    A 2021. április 5. és május 16. között végzett vizsgálatok szerint a Pfizer vakcinája két héttel a második adag beadása után már 88%-os hatékonyságot mutatott az indiai változattal szemben, míg a 2020 decemberben felfedezett B.1.1.7-ként is ismert Kent-variáns ellen 93%-ot. Az AstraZeneca oltása 60%-os hatékonyságú volt, míg a Kent-változat ellen 66%-ban védett.

    A Pfizer és az AstraZeneca is hatékony az indiai variáns ellen
    https://telex.hu/koronavirus/2021/05/22/a-pfizer-es-az-astrazeneca-vakcinaja-is-hatekony-az-indiai-indiai-varians-ellen

  178. Eddig Izrael volt a figyelmem középpontjában vírus ügyben, de ez most már áthelyeződött az UK-ba.
    Izraelben már olyan alacsonyak a számok, hogy több nap is eltelik, mire van egy koronavírusos halott, és a heti átlag még most is csökkenőben van.
    A briteknél viszont most már határozottan látszik, hogy megbetegedések száma kezd növekedni, úgy látszik, az indiai variáns hatására.
    Viszont a halottak száma még mindig határozottan csökken, most a heti alapon számolt napi átlag 5 fő.
    Most már csak az a kérdés, hogy ez annak köszönhető, hogy a fertőzöttek egy része már oltott, és ezért nem halnak többen az emelkedő fertőzések ellenére, vagy csupán késik a halálozások száma, és majd az is emelkedni fog.
    Ez fontos kérdés a vakcinák kapcsán…
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

  179. 211 – hubab:
    Ebből világosan kiderült, hogy a lock down hatásos védekezés. Amit Orbán most csinál (goodbye maszk) az őrültség.

  180. A vakcinát fejlesztő BioNTech vezetője, Ugur Sahin az általa látott kutatási eredmények alapján azt mondta, hogy védőoltásuk ugyanolyan védelmet biztosít az indiai variánssal szemben, mint a dél-afrikai ellenében. A Pfizernek a BioNTechhel közösen fejlesztett oltása a dél-afrikai variánssal szemben 75 százalékos hatékonysággal véd. Az Ugur Sahin által említett kutatási eredmények azt mutatják, hogy az oltás beadását követően kialakuló antitestek hasonló hatékonysággal képesek fellépni az indiai törzzsel szemben is, írja a Sky News. Fontos kiemelni, hogy a százalékban kifejezett hatékonyság a megbetegedés kialakulásának elkerülésére vonatkozik, de az oltottak esetében, még ha esetleg el is kapják a fertőzést, a kórházi kezelésre szorulók száma, illetve azoké, akik belehalnak a fertőzésbe, szinte a nullával egyenlő.

    A Pfizer oltása ennyire hatékony az indiai variánssal szemben
    https://infostart.hu/tudomany/2021/05/22/a-pfizer-oltasa-ennyire-hatekony-az-indiai-varianssal-szemben

    Olyan új betegségek alakulnak ki az érintetteknél, melyek a szívet, a veséket, a tüdőt, a májat, vagy akár a mentális egészségüket érintik. Az akut fertőzés lezárultát követő időszakban a betegek 14 százalékánál alakult ki olyan állapot, amely kezelésre szorult: a posztakut szakaszt a fertőzés kezdete utáni 21. naptól számították a kutatók. Annál nagyobb volt az esély valamilyen új betegség kialakulására, minél idősebb volt az érintett, de a meglevő alapbetegségek, illetve a koronavírus miatti kórházi kezelés is növelték a rizikót, írja a MedicalXpress.

    Sokáig kísért a koronavírus – ezek a legjellemzőbb tünetek fél év után is
    https://infostart.hu/tudomany/2021/05/22/sokaig-kisert-a-koronavirus-ezek-a-legjellemzobb-tunetek-fel-ev-utan-is

  181. 213 Python
    Ha igaz a Pfizer-es cikk, akkor meg is van a válasz a kérdésemre, miért nő a briteknél a betegek száma úgy, hogy közben a halottaké tovább csökken.
    Ez egyrészt jó hír, másrészt nyilván növelni fogja a nyájimmunitáshoz szükséges átoltottság mértékét.
    Habár ez már csak hab a tortán az oltásellenesek hatásán felül…

  182. Miközben küldi szerte a nagyvilágba az úgynevezett hagyományos technológával készült oltásait Kína, a színfalak mögött tempósan dolgozik nem is egy mRNS vakcinán. Az egyik ilyen vakcina a német BioNtech céggel közösen készül…:

  183. 215 Gartai
    Hát, jó lenne tisztán látni a valós helyzetet, amire kevés az esély, mert mindkét oldal abban érdekelt, hogy az számokat a maga számára kedvezően torzítsa.
    Azért gondoljunk arra, hogy nemrég fogták el az illetőt, aki olyan rémhíreket terjesztett, hogy az egész falu meghalt az oltástól.
    És sajnos sokan hajlamosak, hogy meggyőződésük szerint helyesen teszik akár füllentéssel is, ha megpróbálják az embereket eltántorítani a szerinte veszélyes útról.
    Biztosan vannak, akik tényleg az oltások következtében halnak meg, és ez az ő számukra tényleg tragikus.
    Ugyanakkor kulcskérdés, hogy mit mutatna egy valós összmérleg, ha statisztikailag össze lehetne hasonlítani, hogy hogy mondjuk millió oltatlanból és oltottból mennyien haltak meg.
    Mert az egészségügy szempontjából akkor is az oltást kell szorgalmazni, ha ennek bizonyított áldozatai is vannak, ha közben nagyságrendekkel több ember életét meg megmentette az oltás.
    Ez egy hideg fejjel mérlegelés, és akár az is belefér, hogy az áldozatok között olyanok is lehetnek, akik el sem kapták volna a vírust, de ez soha nem lehet biztos.
    Ha az áldozat szempontjából nézzük, akkor is igaz, hogy oltással statisztikailag kisebb az esélye a halálra, mint oltatlanul, de soha nem nulla.
    De ezt a beteg és a hozzátartozók mindig másképp fogják látni, meg lesznek győződve róla, hogy oltás nélkül nem lett volna semmi baja.
    Az egészségügy természetesen ellenkező irányba csal, illetve titkolja az adatokat, mert azzal is tisztában van, hogy az oltás utáni elhalálozások akkor is elrettentő erővel bírnak, ha számuk jelentéktelen az oltottak, illetve még az oltások nélkül elhunytak számához képest is, mert az ember így működik…

  184. 215 Python
    Hát ez érdekes lenne, ha bejönne a doki tippje, hogy lehet, hogy a magyar vakcinagyártásban az elölt vírusos technológia csak terelés, és esetleg a valóságban mRNS alapú lesz…
    Mert ha nem, akkor tényleg őrültség amit csinálnak, hogy azt fejlesztik, amiből a világ éppen kivonul…

  185. 217: Tudtommal elölt vírus lesz, de inkább fog technológiájában hasonlítani a magyar influenza elleni védőoltáshoz, mint a Sinopharmhoz. Inkább arra tippelnék, hogy majd veszünk kínai mRNS vakcinát a Pfizer árának duplájáért!

  186. Pfizer Bointech 2020. december 14-től 2021. május 17-ig, USA adatok, a Pfizer saját weboldala:
    Oltások száma: 273 000 000 fő vagy oltás ?
    Halálesetek: 4 647 fő
    Százalékban kifejezve: 0,0017%

    ( a szövegkörnyezetből nem derül ki, hogy az oltások száma a beoltottakra vonatkozik, vagy pedig a beadott oltásokat jelenti. A második esetben ugyanis megközelítőleg kétszeresére nő / romlik a statisztika, nagyjából 0,0034%-ra)

    Japán statisztika a WHO oldaláról:
    Bizonyított fertőzés: 714 274 fő
    Halálesetek: 12 236 fő
    Százalékban: 1,71%

    A összehasonlítás alapján a betegek 1000-szer gyakrabban haltak meg Japánban, mintha beoltották volna őket a Pfizer vakcinájával.
    A trükk ott van, hogy Japán lakosainak száma ma 126 434 565 fő ( wikipedia ). Ha az egész lakosságot beoltanák a Pfizer vakcinájával, és az USA statisztikai ( bevallott ! ) adatait veszem alapul, akkor a vakcina miatt bekövetkező várható halálesetek száma 2149 fő lenne.

    Hoppá, ha Japán úgy dönt, holnap beoltja az egész lakosságát, BIZTOSAN számíthat az eddigi áldozatok legalább 1/6-ára! Ez azért nem semmi! 12236 vs. 2150 ember. Az első a váratlan, felkészületlen ország halottainak száma, amit valószínűleg azért a viszonylag gyors reakcióval sikerült ilyen alacsonyan tartani. Ezzel áll szemben a csillió pénzért elvégzendő oltás, ami ahhoz képest, hogy meg kéne hogy védje az embereket, döbbenetes 2150 halottat jelentene. Minimálisan. Ha Pfizer statisztikáját módosítom – lásd feljebb – akkor ez 1/3 és 4300 halott.

    Pfizer statisztikája nem tér ki a könnyebb és a súlyosabb mellékhatások gyakoriságára, csupán a haláleseteket említi. A környezetemben beoltottak alapján tudom – és a Pfizer saját dokumentumai is kiemelik mindenhol hogy ez előfordulhat, – hogy az emberek 50-80%-nál fordul elő átmeneti, de viszonylag súlyos rosszullét, duzzanatok, stb, amit nem is veszünk sehol figyelembe. De azért vannak súlyos esetek is, mint pl. agyvérzés. Feltételezem, hogy a halálos mellékhatások illetve az általam súlyosnak ítélt mellékhatások között van legalább egy nagyságrendi különbség. Vagy inkább több. De ez csak feltételezés.

    Meg tudom érteni, hogy a japánok nem tülekednek az oltásért egyenlőre.

    És hogy miért Japánt választottam, mikor máshol sokkal rosszabbak a statisztikák? Hát pont ezért. Szerettem volna egy olyan országot megvizsgálni, ahol lemérhető az, ha aktívan védekeznek, azzal szemben, ha mondjuk az oltásra hagyatkoznak. De ugyanúgy választhattam volna Dél-Koreát. 135 929 fertőzött, 1931 halott (WHO). Ami annak fényében is érdekes, hogy ezen országoknak szorosabb kapcsolataik vannak Kínával, és közelebb is vannak hozzá, tehát a vírus gyorsabban, és jobban kellett volna, hogy terjedjen.

    Persze ez nem jelent semmit. Csak játék a számokkal.

    Mindenesetre míg a Pfizer oldalán adatokat kerestem, azt láttam, hogy mindenhol feltüntetik, hogy a vakcina nincs engedélyezve, csupán a vészhelyzetre hivatkozva használhatják.

    Szó szerint:
    „…The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccineis an unapproved vaccine…There is no FDA-approved vaccine…”

    „… The FDA has authorized the emergency use…”

    „… The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine has not undergone the same type of review as an FDA-approved or cleared product. FDA may issue an EUA when … there are no adequate, approved, available alternatives…”

    Fact sheet, 2021. május 10. verzió

  187. 219 sleeper
    Jó, hogy levezetted ezt az összefüggést is, így világosabban látszik, milyen hatása lehet a lakosság átoltásának, főleg, ami a pszichológiai hatást jelenti.
    De itt kulcskérdés, hogy vajon van-e mód arra, hogy a lakosságot, vagy legalábbis egy részét megvédjék a fertőzéstől tartósan, oltás nélkül.
    Mert ha igen, akkor igazad van, és az oltások többlet halálozást okozhatnak.
    De ha a fertőzés lényegében senkit nem fog elkerülni, csupán idő kérdése, hogy mindenki elkapja az x-edik hullámban, akkor bizony a 0,0017%/1,71% arány lesz érvényes az oltástól és a betegségtől elhunytak számában, legfeljebb időben elhúzódva halnak meg a betegek, míg az oltott áldozatok koncentráltan zúdulnak be az oltási időszakban, de attól még összességében sokkal kevesebben lesznek.
    Viszont a várható elrettentő pszichológiai hatás már durvább lesz, mert az emberek az fogják látni, hányan haltak meg hirtelen az oltások következtében, míg azt nem látja, hányan halnának meg nagyobb időtávlatban a betegségtől oltás nélkül, azt csak a statisztika jelzi, hiszen oltva nem fognak meghalni sokan ezek közül…
    Viszont az oltáselleneseknek nagy muníciót jelenthet a sok oltásos halott lengetése, mert nem látszik a jóval nagyobb számú ellentétel, akiket sikerült megmenteni, ők láthatatlanok, csak számíthatók…

  188. 219. sleeper,
    Ez az összehasonlítás figyelmen kívül hagy egy tényezőt.
    Az oltások most úgy zajlanak, hogy még mindenhol életben vannak a kontaktok számát csökkentő intézkedések. Így nem kaphatunk tiszta képet arról, mi lenne, ha kizárólag oltás lenne és semmi korlátozás . Ha megszüntetik az összes korlátozó intézkedést, bármilyen létszámú, időtartamú tömegnyomoros eseményt utazási korlátozások nélkül meg lehet tartani és eltelik nagyjából fél év, akkor derül ki feketén fehéren, mekkora védelmet, ill. kockázatot jelent az mRNS oltás. Láthatóvá válna, egyedül a vakcina mit ér oltás által elért nyájimmunitása.
    Az is a jövő kérdése, hogy a pandémia alatti tömeges oltás valóban elősegíti e a vakcina által aktivált védelmi rendszerünk megkerülését azzal, hogy túl nagy evolúciós nyomás alá helyezi a vírust.

  189. 212.

    Tibor bá

    így közel a 90-hez nem nehéz ilyen véleményen lenni.
    Kiváncsi lennék ha 30 éves lennél vagy épp Ausztráliába készülnél , vagy csak szimplán
    meg szeretnél már dugni valakit vagy ez így mind együtt akkor is ennyire díjaznád e a Lockdown-t.

    Áldás békesség.

  190. 222 – Curix:
    A lockdown hatékonysága természettudományos tény, nem vélemény, óhaj, kedv, vagy elkötelezettség kérdése. 30 évesen, két Pfizer oltással a karomban, szarnék mindenre, mert 98 % immunitással, a halál 100 %-os elkerülésével megengedhetném magamnak, de nem agitálnék ellene, ugyais, nem mindenki 30 éves.

  191. Tibor bá

    újra és újra elbűvölsz milyen sok realitásérzék szorult beléd és milyen kevés emberség.

  192. 222.-224. Curix
    +1
    Én teljesen ellene vagyok a maszkviselésnek báhol, akár kültéren (utcán főleg), akár beltéren (boltok, posta, stb.), szart se ér a maszk. A kezeddel úgyis összetaperolsz mindent, a Covid a szemeden keresztül is bejuthat, szóval a maszknak nincs sok értelme azon kívül, hogy írtó szar viselni.
    Be kell oltani a lakosságot COVID ellen és kész. A Tiborbá által emlegetett „lockdown” erőltetése az idők végezetéig pedig nagy hülyeség!! 😛 😮

  193. 224 – Curix:
    A hozzászólásomat simán nem értetted meg. Különben ha emlékezetem nem csal, akkor egy évvel ezelőtt te hangosan hirdetted a gazdaság fenntartása érdekében az idős, inaktív emberek feláldozását.

  194. Házasnak érdemes lenni. Úgy lockdown alatt is lehet dugni.

  195. 227 Elek: nálunk most teszteljük, hogy milyen következményei vannak a maszk nélküli tömegrendezvénynek. A csíksomlyói búcsún 40-50ezer (egyesek szerint még ennél is több) ember gyűlt össze szombaton. Láttam, amikor érkezett egy 300 fős csoport és a szervezők kérték, hogy használjanak maszkot, de mindenki elengedte a füle mellett a kérést 🙂
    Ha most 2-3-4 hét múlva nem ugrik meg a fertőzöttek száma, akkor milyen következtetést kellene levonni?

  196. 229. Intuitív
    Ha mondjuk legalább 70-80%-uk be van oltva (mindkét oltást megkapták), és kialakult legalább 70-80%-nál az immunitás, akkor semmi gond nincs (szerintem). Ha ez megvan, akkor abszolút fölösleges a maszkviselés. 🙂
    Ilyen esetben (70-80%-uk be van oltva) nem tud terjedni a COVID, akárhányan vannak maszk nélkül (sz.v.sz.). 😉
    (mondjuk a népességnél nincs még 70-80%-os átoltottság, de az általad írt rendezvényre – csíksomlyói búcsú – olyanok menjenek, akik megkapták az oltást, /akiknek van védettségi igazolványuk/)

  197. 230 Elek: ha optimistán közelítem meg, akkor kb. 30% volt beoltva.

  198. 231: Mért gondolod? Erdélyben, a székelyek és csángók között olyan rossz lenne az átoltottság?

    Egyébként, ha meggyónnak, megáldoznak, teljes búcsúban részesülnek, akkor már csak arra kell figyelni, hogy ne kövessenek el halálos bűnt, amíg elviszi őket a nyavaja. Ha belehalnak, tiszta haszon: egyenes út a Mennyországba!

  199. 232 Ábel: Székelyföld nem áll annyira jól átoltottság tekintetében, az ismerőseim közül főleg azok oltakoztak, akik egészségügyben dolgoznak (de ott sem mindenki) vagy aki külföldre jár dolgozni.

    Katolikus szemmel valóban tiszta haszon, de lehet, hogy nem ettől függ a dolog 🙂

  200. Nekem a maszk következetes viselése segített abban, hogy sok körülöttem lévő, majd egyedüli kivételeként, ne találkozzak közvetlenül a koronavírussal. Pedig időközönként jócskán átfertőzött környezetben kényszerültem dolgozni.
    Abban igazat adok, hogy a Kormány szakértelme véletlen sem fedte a valós szükségletek szerinti indokolt szigorítást ill. lazítást. Így eshetett, hogy volt, amikor kétféle maszkot is viseltem, s volt, amikor én is tettem rá, mit írnak gumicsont-szabályként elő, mert értelmetlen lett volna betartani.

    Csak tudjátok az is probléma, hogy az emberek többségének nincs tudása, de még lövése sem, hogy reálisan eldöntsék, mikor mi a teendő, így jobb lenne, ha az a maszk inkább rajtuk maradna…

    Egyébként meg nem kell pattogni, Merkely kerek-perec kimondta: „Nem lesz Magyarországon több koronavírus hullám.”
    Akkor úgy is lesz… 🙂
    Mondjuk a brit történések után (azt tovább gondolva) kíváncsi leszek, mit fog majd mondani fél év múlva a 3-12 éves korosztály szüleinek!

  201. 221. Károly

    Ez számomra irreleváns, illetve mások számára, mert tulajdonképpen az én elméletemet erősíti.

  202. 226.
    Tibor bá
    Ez egy borzasztóan rossz megközelítése a dolognak, hogy itt bárki bárkit beáldozna.
    Folyamatosan rossz a nézőpontod.
    Az, hogy te elkapsz egy fertőző betegséget és belehalsz azért miért én vagyok a felelős, vagy miért Orbán Viktor, vagy esetleg Soros György?

    A beáldozásokat tud hogy hívták/hívják?
    Háború.

  203. 236 Curix
    Az olyanok haláláért, akik ÖNHIBÁJUKON KÍVÜL nem védettek, igenis az oltástagadó fertőzésterjesztők a felelősek.
    Ugyanúgy kéne bánnia velük az egészségügynek, mint a szifiliszesekkel.

  204. Re:238
    Kihagytad a kényszergyógykezeléseket, lehetőleg elektrosokkolóval, de a renitensek kaphatnak lobotómiát is.
    Igazi humánus módja a nem oltakozók kezelésének. 😉

  205. 239: Tudatlanság és üldözési mánia nehezítse egy betegség lekűzdését, felesleges szenvedést okozva, milyen humánus módszer?

  206. 239 Dajtás
    Hát, ha pl. egy saját magáról tudottan HIV-es megfertőzné egy hozzádtartozódat, gondolom te is szivesen tarkónlőnéd egy sokkolóval…
    Nem gyilkos-e az, aki ugyanezt teszi egy terhes nővel, coviddal?
    Bizton másképp gondolnád, ha a szűk környezetedben lenne ilyesmi.

  207. 241.

    hmmm…, még szerencse, hogy a 238. hozzászólásod alapján feltételezem, hogy az egyenlőségjelet egy „tudottan HIV-es” valamint egy „oltástagadó fertőzésterjesztő” közé tetted.

    Mivelhogy sok oltástagadó, vagy inkább „oltásszkeptikus” azért egészséges, és nem fertőzésterjesztő.
    Javasolnám, hogy hangsúlyozd jobban ezt a különbséget, mert sokak számára az jöhet le, hogy általánosítasz, és esetleg kedvezőtlenül ítélnék meg az intelligenciahányadosod akár látatlanban is..

  208. Re:241
    HIV nem egy ligában játszik a Coviddal, rossz a példád…
    Ismerősi környezetemben volt halott, de tünetmentesen lábon kihordó is(felesége jobban beteg volt, karanténban szépen kivárták a 2 hetet), de ettől nem változott meg a véleményem.
    Eddig sem voltam fesztiválozó, ezután sem leszek, részemről a csendes kivárás van 2023 januárig.

    Különben nem értem a felháborodásodat, ha oltva vagy, akkor te vagy védve, nem én, ergo nekem sokkal nagyobb kockázat egészségesnek lenni, mint neked. Nekem kellene felháborodni, hogy oltottságod ellenére fertőzni tudsz… 😉

  209. Emlékszel Tibor bá hogy fel szoktál háborodni a meleg propaganda miatt?
    Milyen jogon nyomnak le a többségi társadalom torkán valami olyasmit, amit 5 százaléknyi sérült szexualitású férfi képvisel?
    Ki mit szólna ahhoz ha holnaptól minden meleg minden jogot megkapna, sőt többlet jogokat a többségi társadalomhoz képest? Sőt tovább megyek, mi lenne ha homoszexualitást elfogadó kártyákat osztogatnánk, és aki nem hajlandó elfogadni a buzikat nem kap kártyát és kitiltásra kerül minden szórakozási lehetőségből.
    Mit szólnátok ahhoz, ha az mRNS technológiának köszönhetően kifejlesztenének egy homofóbia elleni oltást, és kötelezővé tennék?
    Hányan adatnátok be magatoknak?
    Nem lenne ám veszélyes csak ezerből 1 ember halna bele, szerintem ennyit mindenki megtehet a melegekért. Ők is emberek nem?

    Nos én azt látom a Coviddal nagyon hasonló a helyzet. Legalább is az analógia nagyon hasonló.
    Az 5 százaléknyi veszélyeztett ember miatt egy komplett társadalom készül védekező pozicióba illetve kényszerhelyzetbe.
    Büntetve érzik magukat (teljesen jogosan) azok, akik idáig egészségesen éltek és abszolut fel sem veszik ezt a megbetegedést.
    Soha sehonnan egyetlen tudományos publikációt nem láttam arról, hogy az oltás miért és hogyan képes nagyobb védettséget okozni, mint magán a betegségen átesés.
    Ennek ellenére nem csak az oltott és nem oltott megkülönböztetése zajlik, de megkülönböztetik az oltottakat és átesetteket is az előbbiek javára.

    Reinkarnato nem egyedi esetet képvisel a hozzászólásaival, hanem ez a fajta hozzáállás széles körben elterjedt a társadalomban. Média és politika által gerjesztett feszültség. Sokan fel is ülnek rá.

    Az egésznek a végső üzenete az, hogy ha egészséges vagy és nem kérsz oltást akkor maradj otthon megrövidítjük a szórakozáshoz való jogaidat és egyébként meg a társadalom peremére taszított laposföldhívőt csinálunk belőled.
    Ilyen az mikor a társadalomban beteg normák műküködnek.

    Ilyen az mikor a beteg az új „normális”.

  210. Curix „Soha sehonnan egyetlen tudományos publikációt nem láttam arról, hogy az oltás miért és hogyan képes nagyobb védettséget okozni, mint magán a betegségen átesés.” – Mert egyébként olvastad a Covid kapcsán született tudományos publikációkat? Vagy legalább a többségüket?

  211. 245

    „Mert egyébként olvastad a Covid kapcsán született tudományos publikációkat? Vagy legalább a többségüket?”

    Igen, mert érdekelt.
    Érdekelt, hogy mennyire van összhangban a média a politika és a tudomány.

  212. 248.

    Úgy látszik nincs már átjárhatóság a különböző nézőpontok között.
    Egyébként nincs jelentősége hogy te annak tartod vagy sem. Attól a jelenség, amit leírtam még létezik.

  213. Ahogy mondjátok Curix, dajtás.
    Azt büntetik aki nem fél a vírustól mert jól működik az immunrendszere…
    Aki meg be van oltva a legtöbbnél még mindig tele a gatya☺

  214. Ezt egy friss kérdezz felek egy „hitelt érdemlő” online újságban:

    „Kell-e oltás, ha enyhe tüneteim voltak a koronavírus-fertőzés alatt?”

    Az ellenkező esetben – amikor valaki nagyon enyhe tünetekkel vagy tünetek nélkül vészeli át a fertőzést – is szükség lehet a vakcinára, mert lehetséges, hogy az immunrendszer el sem jutott odáig, hogy megjegyezze a vírust.

    Ez ma 2021-ben egy tudományos állásfoglalás!!!! Másfél év alatt tele lett ilyenekkel a média. Órákig tudnám sorolni a „tudományos” ellentmondásokat vírus ügyben, oltás ügyben.
    Az, hogy ki mit hisz tudományosan tényleg bizonyítottnak és relevánsnak az teljes mértékben a hitén alapul. Tárgyilagos, mértéktartó, érzelemmentes tájékoztatás megszűnt.
    A tudomány pedig kulcsfontosságú kérdésekre sem tud választ adni. Leginkább jól megalapozott feltételezések vannak.

    Még egyszer kiemelem: Nekem alapvetően nem az oltással van bajom. Sok oltás van már bennem.
    Nekem a hazugságáradattal, a propagandagépezettel a zsarolással a képmutatással, a következetesség hiányával van bajom.

  215. Curix
    A meleg-ség, nem betegség, nem fertőznek, rossz bárminemű párhuzam.
    Sleeper
    Az IQ-m 140.
    Dajtás
    Be vagyok oltva.
    Meghalt covidban egy terhes barátnőm. Orvosnál kapta el, vigyázott magára, muszály volt odamennie.
    Gyerekeknek nics oltás, és a gyerek covid osztályok tele vannak, nekem is van gyerekem. Na ezért az indulat…

  216. 252 – Reinkarnátorr:
    Curix szerint, egész biztos azért halt meg, mert nem volt egészséges.

  217. 252, Reinkarnatorr:

    ha a hozzádszólók nem értik a vicceid/szatíráid mélységét, hiába veted nekik oda az IQ-d mennyiségét.
    Nem értik, hogy a maradék 50 % a még nem oltott gyerekek és fiatalkorúak…

    (sajnos a tágabb környezetben több olyan ún. felelősségteljes szülőt ismerek, akik mindenféle oltásban kételkednek)

  218. 254. János
    Hát, lehet, hogy nem értik…..
    Egyszer mérték az IQ-mat, nemtom milyen rendszerben. Azóta ezzel menőzök… 🙂
    Nálunk még a gyerekorvosunk is kicsit oltásellenes, de már leboxoltam vele, mikor 16 hónaposan belenyomattam a gyerekbe az influenzaoltást..
    🙂

    Tibor Bá 252
    „Curix szerint, egész biztos azért halt meg, mert nem volt egészséges.”
    Hát ja. A terhesnek a benne lévő E.T. miatt takarékra van állítva az immunrendszere.

    Nemsokára azzal jönnek majd, hogy Ők a Természetes Kiválasztódás Covidpallosú Apostolai.

  219. Reinkarnátorr:
    #Nemsokára azzal jönnek majd, hogy Ők a Természetes Kiválasztódás Covidpallosú Apostolai.#

    Pandémia legelején járunk…majd befogják a szájukat az egészséges normálisnak látszók.

  220. 256. János
    „Pandémia legelején járunk”
    -De miért?

  221. 244: „az oltás miért és hogyan képes nagyobb védettséget okozni, mint magán a betegségen átesés”

    Azt se tudjuk pontosan miért lesz valaki meleg, azonos nemű testvére meg azonos szülőktől, azonos környezetben nevelkedve nem lesz meleg, ha már ilyen párhuzamot hoztál. Ettől még megfigyelhető az, hogy léteznek melegek.
    Hasonló módon meg lehet figyelni az oltottak és az átesettek immunválaszát, antitest számát stb. és fel lehet ismerni, hogy az oltás erősebb immunizálást ad, még ha nem is tudjuk pontosan az okát.
    https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/27003/covid-19-elleni-vedooltas-immunitas

    Az meg hab a tortán, hogy eddig a Magyarországon a ~800 ezer COVID esetre jut ~30 ezer halálozás, az 5 millió oltottra meg 0%-hoz konvergál a halálozások aránya. Ha oltások nélkül, spontán fertőződött volna meg ez az 5 millió ember, az a fenti arányok alapján ~187 500 újabb halálesettel járt volna.
    (Akkor már több halottunk lenne, mint az ország 2. legnagyobb városának, Debrecennek az összlakossága, míg most kb Hajdúböszörmény szintjénél vagyunk.)

  222. OFF
    154.
    „Bár az egzakt összehasonlítás itt is lehetetlen, egy kriptovalutában utazó befektetési tanácsadócég a játék kedvéért összevetette a Bitcoin, a bankszektor és az arany karbonlábnyomát. Arra jutottak, hogy míg a Bitcoin energiafelhasználása évente 114 terawattóra, addig az aranyiparé 241, a bankszektoré pedig 239.”
    https://www.valaszonline.hu/2021/05/27/elon-musk-bitcoin-szennyezo-internet/?fbclid=IwAR1WJyLYsmQWl7T44p3e3JvBvYwaC0GilqrF3fXsBB3tvl25yNXTCgLtjBc

  223. Az Amerikai Orvosi Kamara szaklapja szerdán közölte a kínai Sinopharm-vakcina teljes dokumentációját. Ez az első alkalom, hogy részletes eredményeket mutattak tudományos lapban a nálunk is használt kínai oltóanyag hatásosságáról. A klinikai tesztelésbe 40382 embert vontak be az Egyesült Arab Emírségekből, Bahreinből, Egyiptomból és Jordániából. Az önkénteseket három csoportra osztották, akik közül az első kettő különböző dózisú oltóanyagot, a harmadik pedig placebót kapott.
    A vakcina az első csoportnál ( WIV04 törzs, 4 mikrogramm/adag) 72,8 százalékos, a másodiknál (HB02 törzs, 4 mikrogramm/adag) pedig 78,1 százalékos hatékonyságot mutatott a tünetes megbetegedés kialakulásával szemben. A kísérletben mindenki 2 oltást kapott 21 napos időközzel. A vizsgálatba 2020. július 16-án kezdték beválogatni az embereket. A hatékonyságról szóló adatokat tavaly december 20-án, a mellékhatásokról szólókat pedig december 31-én zárták le.

    A Sinopharm tesztelésénél csak az önkéntesek 2 százaléka volt 60 év feletti
    https://444.hu/2021/05/27/a-sinopharm-tesztelesenel-csak-az-onkentesek-2-szazaleka-volt-60-ev-feletti

    Egyik hétről a másikra csökkent a Magyarországra eddig beérkezett Pfizer- és Moderna-mennyiség. Korábban Csehországnak pont ezt a két vakcinát ajánlottuk fel.

    Nem árulja el a kormány, de elindulhatott külföldre a magyar Pfizer- és Moderna-szállítás
    https://g7.hu/kozelet/20210527/nem-arulja-el-a-kormany-de-elindulhatott-kulfoldre-a-magyar-pfizer-es-moderna-szallitas/

  224. Szia János,

    a 257.-ben feltett kérdésemet nem költőinek szántam. ???

    Üdv.

  225. 258 Avatar
    Magyarázatot én sem olvastam arra, hogy miért ad az oltás magasabb védettséget a betegségnél, de azt el tudom képzelni, hogy az mRNS oltással kiváltott tüskefehérje képződés intenzívebb, mint a vírus által képződött anélkül, hogy a felszaporodó vírustömeg terhelné a szervezet sejtjeit.
    Így a szervezet koncentráltan a nagy mennyiségű tüskefehérjére reagál sok ellenanyag termeléssel anélkül, hogy ki lenne téve a vírus rombolásának.
    A lényeg, hogy nem ellentmondásos a dolog, főleg ha a tapasztalatok ezt mutatják…

  226. Lényeges változás mára már csak az. hogy a repülőgépeket működtető cégek meg kell, hogy gondolják engedik-e a beoltottak repültetését a magasban meg inkább előforduló trombózis miatt.
    Várjuk ki mi lesz az eredmény.

  227. 258
    Avatar,

    „Hasonló módon meg lehet figyelni az oltottak és az átesettek immunválaszát, antitest számát stb. és fel lehet ismerni, hogy az oltás erősebb immunizálást ad, még ha nem is tudjuk pontosan az okát.”

    Végtelenül leegyszerűsíted a problémát. Te is úgy kezeled az immunrendszert mintha 1 bites lenne.
    Ha van antitest van védettség ha nincs antitest nincs védettség.

    A betegségen súlyos panaszokkal átesetteknek többnyire az egekben van az antitest számuk.
    Akiknek szinte semmi panaszuk nincs azoknak egyáltalán nincs antitestük.

    Milyen tudományos kutatás bizonyítja hogy az előbbinek nagyobb a védettsége?
    Nem annak van nagyobb védettsége aki meg sem betegszik? Ezek szerint nem 🙂
    Éljen a józan paraszti ész sokáig. 🙂

    Belinkelne valaki egy tudományos kutatást ahol le van vezetve hogy az oltás miként hoz létre „minőségibb” védelmet mint a betegség maga?
    Szívesen hagyom magam meggyőzni.

    Egyébként az alapprobléma azon a borzalmasan fals tézisen nyugszik, hogy az antitest jelenlétéhez hozzátársítják a védettség szót.
    Ez tudományos nonszensz.
    Az antitest jelenléte semmi mást nem jelent mint az hogy az immunrendszer találkozott a vírussal (Vagy azt helyettesítő oltással) és immunreakció következett be.
    Ez nem jelent automatikus (teljeskörű) védettséget!

  228. Az mRNS alapú gyógyszerfejlesztési technológia a későbbiekben használható autoimmunbetegségek legyőzésére, de akár a tumorsejtek elpusztítására is. Ez utóbbival kapcsolatban már zajlanak az embereken a klinikai vizsgálatok – többek között erről is beszélt a Brain Bar pénteken megjelent podcastadásában Karikó Katalin világhírű magyar kutatóprofesszor.

    Karikó Katalin kutatását már a rák ellen is bevetik
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210529/kariko-katalin-kutatasat-mar-a-rak-ellen-is-bevetik-485490

  229. 261, malleusorbis:

    avilágjárványok nem 2-3 évig tartanak, úgy meg pláne nem, hogy Föld népességének még a fele sem fog kapni semmilyen oltást még 2-5 év múlva sem!!

    Aztán az eghajlatváltozás miatt egyre többen fognak városokba költözni, aztán a zsúfoltság miatti világnezeti – és vallásháborúk okán sokan az égbe is, aztán majd újra elviszik a különítmények a szakértőket a migráns-sátorvárosokat testközelből jól megfigyelni.
    A migránsáradatnak már soha nem lesz vége.
    Ott kell őket majd eltartani a sátorvárosokban (ezt Brűszel mikorra állapíttya meg?) Ez legalább akkora lógisztikát igényel majd, minta II. V. H.
    És nyilván pénzügyi fedezetet is igényel.

    A harmadik világból újabb vírusok (növényi, házi-és vadállati, emberi) jönnek a gazdasági menekülteken, kereskedelmen ésa hatalmas utazasi kedven keresztül. Ezt már többen is megírták előttem.

    Ebből csak a próaktív DAMA rencer és az oktatás fogja a világot kihúzni az elmebajból.

    Az egészséges normálisnak látszók megtörnek majd, amikor az ótatlan fiatalkorúakat hordják az SBO-ra a rohamkocsik.
    Oltástagadó-kontejóhívő szülők gyerekeire gondoltam amúgy.

    A jelenlegi pandémiaval parhuzamosan egy masik jarvány is zajlik: a hamis információ szaporítása //most épp a covidról//. Vagy még jobban mondva: hamis információ, a hamis információról.

  230. Számomra egyenlőre a legmeggyőzőbb érv az oltások mellett az izraeli és a brit adatok.
    Az izraelieknél most már kb. egy hónapja beállt a megbetegedések és halálozások száma.
    Naponta 0 és 3 halott körül mozognak az átlagértékek, nem mennek se feljebb, se lejjebb.
    Szóval az látszik, hogy ott sem jön létre teljes nyájimmunitás, de nem csoda, ott sincs beoltva még a lakosság 36%-a, akik úgy néz ki nem is akarnak oltást, mert már nem nő az oltottak száma.
    A briteknél az a helyzet, hogy meglátszik az indiai mutáns hatása, enyhén emelkedik a megbetegedettek száma, viszont a halálos áldozatoké továbbra is csökken, úgy néz ki, a súlyos esetektől tényleg megvédi a vakcina az embereket.
    Persze a szkeptikusok ilyenkor biztos ezt a tavasszal magyarázzák, de ennek ellentmond az, hogy a javulás azokban az országokban következett be először, ahol az oltásokkal élen jártak, pedig a többi környező országban is tavasz volt.
    Mi még nagyon rosszul álltunk, mikor az izraeli, majd a brit adatok látványosan javultak már…
    Ez számomra elég meggyőző.

  231. 3542-magyar-oltakozas
    „Az antitest jelenléte semmi mást nem jelent mint az hogy az immunrendszer találkozott a vírussal (Vagy azt helyettesítő oltással) és immunreakció következett be.”

    Red Cross: The Covid Vaccines Wipes Out The Antibodies You Have If You Have Recovered From Covid (Video)

  232. Mára már világosan látszik, hogy a sokáig áhított nyájimmunitást rövid távon biztosan nem érjük el. Pláne, hogy egy oltás nem is nagyon elég hozzá. De miért vonakodnak milliók az oltás felvételétől? És hogyan lehetne ezen változtatni? A gyerekekben még lehet tartalék, de jelentősen ők se fogják megdobni az átoltottságot. Ha lemondunk a nyájimmunitásról, hogy fogunk megszabadulni a járványtól?

    Mi lesz, ha nem akarja elég ember beoltatni magát?
    https://telex.hu/koronavirus/2021/05/31/kozossegi-immunitas-nyajimmunitas-oltasi-kedv-hajlandosag-regisztracio-osztonzes-vakcinak-oltasi-terv-variansok

    Valószínűleg az EU közös ügyeinek „megtrollkodása” áll a jelenlegi egyik legjobb vakcina, a Pfizer visszautasítása mögött. Ha mindenképp szükség lesz rá, be lehet majd szerezni, de késve és drágábban. A jelek szerint azonban Magyarország a kínai és orosz oltóanyagokkal kívánja folytatni a járvány elleni harcot, az inaktivált vírust tartalmazó magyar vakcina bevetését dátumhoz kötni ugyanis egyelőre nem több kincstári optimizmusnál.

    Érthetetlen, hogy Magyarország miért mond le a Pfizer vakcinájáról
    https://24.hu/tudomany/2021/05/31/pfizer-vakcina-koronavirus-europai-beszerzes/

  233. A Budapest Science Meetup Karanténnapló különkiadásában ezúttal Varga Máté genetikus beszélget Kemenesi Gábor virológussal és Müller Viktor elméleti biológussal a SARS-CoV-2 koronavírus eredetének kérdéséről és ennek különböző aspektusairól.

  234. Megállapodás született arról, hogy a Magyarországon jelenleg építés alatt álló Nemzeti Oltóanyaggyár alkalmas lesz a koronavírus elleni kínai vakcina előállítására is, ami nagy stratégiai előnyt jelent majd az ország számára – jelentette be Szijjártó Péter hétfőn Kínában.

    Itt a kormány legszebb ajándéka: kínai vakcinát gyártanak majd a Nemzeti Oltóanyaggyárban
    https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/oltas-vakcina-koronavirus-covid-19-jarvany-kinai-sinopharm.730130.html

  235. Végre megtudhattuk, mennyien haltak meg koronavírusban az ország különböző szegleteiben. Érthetetlen, de ezek az adatok alapesetben nem nyilvánosak, legfeljebb hónapokon át húzódó közérdekű adatkérésekkel hozzáférhetők. A harmadik hullám legkeményebb hetei még mindig homályosak ebből a szempontból. Úgy tűnik, a szegény vidékeken, ahol az egészségügyi ellátáshoz is nehezebb hozzáférni, sokkal nagyobb eséllyel haltak meg a fertőzöttek.

    Kiadtak néhány visszatartott adatot: nagyon nem mindegy, hogy valaki Borsodban vagy Győrben kapta el a koronavírust
    https://www.444.hu/2021/06/02/kiadtak-nehany-visszatartott-adatot-nagyon-nem-mindegy-hogy-valaki-borsodban-vagy-gyorben-kapta-el-a-koronavirust

    Még nem teljesen zárnak be a Covid-osztályok, az egészségügy újranyitása elhúzódik, a dolgozók pedig frusztráltak – hiába enyhül a nyomás az egészségügyön, a benne dolgozók helyzete nem lett sokkal könnyebb. Egy Covid-osztályra novemberben átvezényelt belgyógyász mesélte el nekünk, miként élte meg belülről a járvány legdurvább napjait, miért veszett ki az emberiesség a rendszerből, illetve a terhek mérséklődése ellenére miért nem tudnak fellélegezni az egészségügyi dolgozók.

    „Amikor azt mondták, mindenki megfelelő ellátást kap, nálunk az intenzív osztályon 12 betegre jutott egy szakápoló”
    https://www.24.hu/belfold/2021/06/02/egeszsegugy-orvos-jarvany-covid-beszamolo/

  236. Valószínűleg a linkek miatt a hozzászólásom beragadta, majd Tibor bátyám kiengedi a kommentek közé, ha arra érdemesnek ítéli. 😉

  237. Igen valószínűnek tűnik, hogy amire a WHO munkacsoportja utalt, valósággá vált. Egyre növekszik azok száma, akiknek negatív lett az antitestszint-tesztjük a Sinopharm-vakcina beadása után, zömük hatvan év feletti. A pórul jártak Facebook-csoportjának tagsága már ezerötszáz felett jár. Orbán Viktornak is írtak több egészségügyi hatóság mellett, várják a megoldást. Számos ismert kutató is beállt mögéjük, kettőt közülük mi is megszólaltattunk.

    Kínai vakcina: egyre többekről derül ki, hogy nincs antitestjük
    https://index.hu/gazdasag/2021/06/02/kinai-vakcina-antitest-szint-falus-sarkadi/

    Az izraeli egészségügyi minisztérium tanulmánya szerint összefüggés lehet egyes szívizomgyulladásos esetek és a Pfizer-vakcina második dózisának beadása között. A lehetséges probléma elsősorban a 16-30 év közötti férfiakat érintheti.

    Izrael szerint összefüggés lehet a Pfizer-vakcina és egyes szívizomgyulladásos esetek között
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210602/izrael-szerint-osszefugges-lehet-a-pfizer-vakcina-es-egyes-szivizomgyulladasos-esetek-kozott-486098

  238. A világ több jól átoltott országában, ahol a kínai Sinopharm-vakcinákkal immunizálták a lakosság legnagyobb részét, úgy döntöttek, hogy egy harmadik oltást is bead fél évvel az első dózis után. Az Egyesült Arab Emírségekben nem verték nagy dobra a lépést, de Bahrein már hivatalos protokollt is kiadott, míg Szerbia új adatai szerint az elölt vírusos oltóanyag rövidebb ideig ad védettséget, mint más típusú vakcinák. Magyarországon főleg azok a csoportok kapták ezt, akiknél pont kétes, hogy megfelelő antitestválaszt váltana ki a Sinopharm, de ettől még nem arról van szó, hogy teljesen hatástalan lenne.

    Már Pfizer-vakcinát kapnak a Sinopharmmal oltottak az antitesthiány miatt több országban
    https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/sinopharm-oltas-harmadik-dozis-pfizer-bahrein-emirsegek-szerbia.730307.html

    Egyre átoltottabbak az európai országok, ha így megy tovább, nem sokáig tart ki Magyarország előnye. Heti vakcinaösszegző. Bár kicsit belassulva, de a múlt héten is haladt a vakcináció Magyarországon: 115 ezer embert oltottak be először. A 70 százalékuk ötvenévesnél fiatalabb, minden második Pfizert kapott közülük, harmincezren Modernát, 13 ezren a kínai oltóanyagot, és csak kicsivel több mint ötezren a Szputnyik V-t. Az AstraZeneca első dózisával mindössze 275 embert oltottak be, és jó darabig nem is lehet ezt az oltást választani – már időpontot sem lehet foglalni a brit-svéd oltóanyagra. Tizenkétezren egydózisú Janssen-vakcinát kaptak, ők pár héten belül jó eséllyel védettek lesznek a koronavírus-fertőzés súlyos szövődményei ellen.

    Fogytán az orosz vakcina, a kínaiból sokan nem vették fel a második oltást
    https://24.hu/belfold/2021/06/03/heti-vakcinaosszegzo-koronavirus-friss-hirek-magyarorszag-statisztika/

  239. 281 Python
    Ezért furcsa Rétvári Bence dühkitörése a parlamentben, mikor ezt felvetette az ellenzék.
    Azzal vádolta az ellenzéket, hogy megint tanújelét adták oltásellenességüknek, és hogy megkérdőjelezik a WHO nyilatkozatát, amely szerint a Sinofarm hatásos és biztonságos.
    Pedig rossz taktika, mert ezeket a híreket már mindenki ismeri, nem volt diplomatikus az államtitkár.
    Ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy lehet, hogy gyengébb hatású a többinél, viszont sok ember életét így is megmentette ahhoz képest, ha ezt a vakcinát nem szerezték volna be.
    Ja, hogy azt már nem akarja a kormány bevállalni, hogy minden ezzel beoltottat teszteljenek, és szükség esetén kapjon még egy oltást?
    Pedig az egészségügy terhelésének csökkenésével ezt be lehetne vállalni…

  240. A kormány a nagy vihart kavart, szakértők szerint szakmailag vállalhatatlan vakcinatáblázata után most újabb számokat közölt a magyarországi oltások hatékonyságáról. Ezekkel a statisztikákkal azonban továbbra is fennállnak ugyanazok a komoly problémák, ezért érdemi szakmai következtetést nem lehet levonni belőlük. Érdekesség azonban, hogy míg az áprilisi táblázat jó muníciót adott a kínai vakcina ellenében a Pfizer–BioNTech-vakcinát támadó propagandának, most a kormány számai épp fordítva alakultak. Az viszont továbbra is érthetetlen, miért ennyivel magasabb az oltottak – így is nagyon alacsony – halálozása, mint az Egyesült Államokban.

    Továbbra is használhatatlanok a kormány vakcinahatékonysági számai
    https://telex.hu/koronavirus/2021/06/03/kormany-gulyas-gergely-vakcinak-hatekonysag-adatok-tablazat-vizsgalat-oltottak-megbetegedesek-halalozas

    Megosztottak néhány adatot a vakcinák hatékonyságáról a kormányinfón. Gulyás Gergely szerint 3 millió 611 ezer emberből, akik a jelentés készítésekor már túl voltak mind a két adag vakcinán, 8193-an fertőződtek meg igazoltan a koronavírussal, és produkáltak tüneteket. Hét nappal a második oltás után ez a szám 7153. Közülük 524-en, illetve 455-en haltak meg. A hét napos adatnál maradva tehát a megbetegedési arány 0,2, a halálozási arány pedig 0,01 százalékos.

    Gulyás számai alapján irreálisan sokan haltak meg koronavírusban az oltás után más országokhoz képest
    https://444.hu/2021/06/03/gulyas-szamai-alapjan-irrealisan-sokan-haltak-meg-koronavirusban-az-oltas-utan-mas-orszagokhoz-kepest

  241. Azért adhattunk 300 ezer adag AstraZenecát a szlovénoknak kölcsön, mert itthon bőségesen van a vakcinából, de nem jelentkeznek rá az emberek. Lényegében ezt mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón.

    Csendben kivezették itthon az AstraZenecát a válaszható oltások közül
    https://444.hu/2021/06/03/csendben-kivezettek-itthon-az-astrazenecat-a-valaszhato-oltasok-kozul

    Váratlan kedvező mellékhatása lehet a koronavírus-világjárványnak egy másik, az emberiségen évente végigsöprő fertőző betegség megelőzésére. A Stat News fertőző betegségekkel foglalkozó szaktudósítója, Helen Branswell legfrissebb riportja szerint a járvány megfékezésére hozott megelőző intézkedések, a maszkviselés és a közösségi távolságtartás a közeljövőben megkönnyítheti az influenza elleni védekezést.

    Némi öröm a járványürömben: másfél év közösségi távolságtartás kicsinálhatott néhány influenzaváltozatot
    https://444.hu/2021/06/03/nemi-orom-a-jarvanyuromben-masfel-ev-kozossegi-tavolsagtartas-kicsinalhatott-nehany-influenzavaltozatot

  242. 282: így is a Sinopharm volt a legdrágább vakcina, ha még +1 antitest teszt is jár hozzá +1 újabb oltás, akkor egyre nehezebb lesz megmagyarázni, hogy minek is vettünk belőle ennyit, miközben a többi EUs állam utolér minket átoltottságban, viszont halálozásban lényegesen alacsonyabb népességarányos rátákkal…
    Persze ahogy a lélegeztetőgépek, a megbízhatatlan antitest gyorstesztek, stb beszerzésével is jól járt valaki, a kínai vakcinákért is felvehette valamely vazallus a jutalékot.

  243. Valahogy összeértek az események térben és időben. Szerkesztőségünk is megkapta azt a nyílt levelet, amelyben a Sinopharm-vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményekkel elnevezésű Facebook-csoport tagjai kérnek segítséget a döntéshozóktól. Ugyanazon a napon kereste meg szerkesztőségünket egy budapesti nő, aki egy újfajta tesztet csináltatott, mert a korábbiak mind azt mutatták, hogy semmilyen védettsége nincs, pedig mindkét Sinopharmot megkapta már hónapokkal ezelőtt. Hasonló helyzetben lévőket kérdeztünk, mit remélnek, hogyan élnek.
    https://www.szabadeuropa.hu/a/elunk-bezartan-a-negy-fal-kozott-ilyen-a-masodik-oltas-utan-sem-vedettek-elete/31286285.html

  244. Hány evesek voltak jellemzően, akiknek állítólag nem volt antitestjük es a Sinopharm-oltás után hány nappal mérték az IgM/IgG-t?

    Ezt is tessenek már leközölni, ha kérhetem.

  245. 288: Ha elolvasod a cikket akkor benne van, hogy 60 éven felüliek voltak, és a 2. oltás után min. 2 héttel készültek a tesztek.

  246. 288.
    Nézd meg a videót, ha lusta vagy utána olvasni.

  247. Közel hat hét eltelte után friss adatokat közölt a kormány a védőoltások beadása utáni megbetegedésekről és halálozásokról. A táblázattal több gond is van, de ha az egyes vakcinák hatásosságát nem egymással hasonlítjuk össze, hanem idősorosan a saját adataikkal, akkor érdekes trend bontakozik ki előttünk.

    Sokkal rosszabb adatokat mondott be a magyar kormány a kínai vakcináról, mint áprilisban
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210603/sokkal-rosszabb-adatokat-mondott-be-a-magyar-kormany-a-kinai-vakcinarol-mint-aprilisban-486394

  248. Jövő keddtől a Portugáliából érkezők sem léphetnek be Angliába karanténkötelezettség nélkül – jelentette be csütörtökön Grant Shapps brit közlekedési miniszter. Ez azt jelenti, hogy egyetlen EU-tagország sem maradt a brit kormány „zöld” utazási listáján.

    Koronavírus: nepáli variáns miatt léptek most az angolok
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210603/koronavirus-nepali-varians-miatt-leptek-most-az-angolok-486398

    Joe Biden amerikai elnök ismertette az amerikai vakcinaelosztó kezdeményezés első szakaszának részleteit: 19 millió adag, koronavírus elleni vakcinát kap a COVAX nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezés, hatmillió adagot pedig az Egyesült Államok szövetségesei és partnerei – jelentett be a Fehér Ház csütörtökön. Az Egyesült Államok összesen 80 millió adag vakcinát ajándékozna el június végéig, ami a fel nem használt oltóanyagok 75 százaléka. A fennmaradó 25 százalékot Washington vésztartalékként tárolná, és szükség esetén közvetlenül megosztaná szövetségeseivel és partnereivel.

    Megjött Biden vakcinaelosztó terve, megelőzik Kínát és Oroszországot
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210603/megjott-biden-vakcinaeloszto-terve-megelozik-kinat-es-oroszorszagot-486390

  249. Bizony bizony, a kínai sinopharm egy rakás szar, de ezt már lehetett tudni a kezdetektől fogva.
    – Nem volt meg a dokumentáció, illetve nem is volt még akkor 3. fázis vagy nem volt róla dokumentáció
    – A kínaiak közölték, hogy ők csak 18 – 59 éves populációban tesztelték és nem is ajánlották 60 éves kor felett, ártunk és ormányunk nyomására (emlékezzünk, hogy hogyan is történt egyáltalán az engedélyeztetése) mégis széles körben alkalmazták a magyar 60 év feletti korosztályban.

    Sírdogálnak az idős emberek tucatjai a fészbúkon, hogy most mit csináljanak. Ugyanis elfogadták, bedőltek és most csapdába estek, mert antitest nincs a szervezetükben, de másik vakcinát sem kapnak.

    Akik pedig itt védték és ajángatták a kínai placebót, szégyeljék magukat.

  250. 293 Gyarmathy
    Azért nem kell átesni a ló túloldalára sem.
    A kormány felelőtlensége abban áll, hogy propagálta a sinofarmot az idős generációk felé is, aminek hatásáról nem is tudhattak még semmit náluk, tehát a hatékonyságra mondott hetven-egynehány százalék a fiatalabb korosztályra vonatkozik.
    Ha ennek figyelembevételével oltják el a lakosságban, akkor ennek is realizálni lehetett volna a járványfékező hatását anélkül, hogy a veszélyeztetett korosztályt bizonytalan helyzetben hagyja.
    Természetesen ez csak abban az esetben jogos, ha a hatékonyabb vakcinák elérhetősége korlátozott, tehát a gyengébb vakcinák is növelik statisztikailag a lakosság védettségét már korábban, mintha megvárták volna a hatékonyabb vakcinát.
    Viszont ilyen felállásnál jogos a követelés, hogy teszteljék le a védettséget, és akinél nincs, az kapjon még egy oltást, akár másfélét, mikor már nincs hiány azokból.
    Mert szar, vagy nem szar, de amíg nincs más, jobb mint a semmi, mert a beoltottak legalább egy része már védett lesz, és ez lassítja a terjedést, tehát védi a nem beoltottakat és nem immunizáltakat is áttételesen.
    Csak lennének konzekvenciák, amiket le kellene vonni, és amire a kormánynak még szándéka sem látszik…

  251. 294.
    Ha továbbra is követjük Ausztriát, akkor az EU-ban már engedélyt kapott vakcinákat kivárva 20.000-el többen élnének Magyarországon.
    Ha a nyájimmunitáshoz 80-90% átoltottság kell, akkor a hetven százalékos hatékonyságú vakcina esetén, ha mindenkit beoltanak 60 év alatt, akkor sem alakul ki a nyájimmunitás. Arról nem beszélve, hogy ez hamis biztonságérzetet ad. Még igazolványa is bizonyítja a védettséget.
    Olvasom szakértőtől, van ez az immunológiai bevésődés. Mikor a következő emlékeztető oltásokat kapjuk a mutáció miatt, akkor a szervezet az immunológiai bevésődés miatt hibásan védekezik a mutáció ellen. Ezért 40-60%-os az influenza elleni oltás. Nem azért mert nem értenek hozzá.
    A koronavírus sem kivétel e jelenség alól.
    Eltelik fél év, egy év és jön a koronavírus mutáció és elkezdik ellene az oltást. Bele sem merek gondolni, mikor a 90% hatékonyságú vakcina helyett, ami csak 40-60%-ban lesz hatásos, a Kínai, eleve 70% hatékonyságú vakcinával oltva 35%-ban leszünk védettek, mit fog ez okozni. Nálunk meg tömegével oltották vele az időseket.

  252. 295:
    csuda dolog ez az optimizmus…. mert 20 éve egyfolytában az a bizonyos utolsó vészharangkondítás zeng.
    Ez a vonat kb. 60 éve (vagy 100??) már ELMENT. Aki nem tud visszakapcsolódni a természet rendjébe MOST, azt a Föld úgy lerázza magáról, mint kutya a bolhát….. A Földön az ÉLET továbbvitele nem kérdés, ez az egyetlen szempont. nincs fontosabb. Az emberiség számára pedig az egyetlen bizonytalan dolog, hogy vele vagy nélküle megy tovább a buli.
    És sajnos úgy néz ki, hogy az emberiség döntő többsége megy a lecsóba.

  253. Sinopharm hatástalan,
    Pfizer szívizomgyulladást okoz,
    Astra Zeneca rögképződést indít.

    Lényeg hogy biztonságos az összes oltás 🙂
    Oltakozzatok csak.

  254. 298 – Curix:
    A magyar autóutakon évente kb. 1000 ember hagyja ott a fogát. A gépkocsi közlekedés tehát nem biztonságos. Neked van gépkocsid?

  255. Az az igazság, hogy én nem gondoltam volna, hogy a Sinopharm 60 év felett hatástalan lesz. OK, hogy idősebb az immunredszer, de attól még reagálhatna. Ha a többi működik, pont ez miért nem? Azt gondoltam, csak azért mondják a kínaiak, hogy csak 59 évig ajánlják, mert csak odáig tesztelték, és csak azért, mert olyan az életszemléletük, hogy a munka az első, ezért a dolgozó korúakat kell beoltani először. Őket beoltották, róluk van adat.

  256. Curix@: Te tudsz germánul, de aki nem ,annak le van fordítva a videó alatt a szöveg.
    A lényeg, hogy mindegyik oltóanyag beindít véralvadási folyamatokat, mégpedig azért, mert ezt maga a tüskefehérje okozza, s milyen bölcs dolog, ezt termeltetjük saját sejtjeinkkel, Darwin díj első helyezett ötlet. Ezt egy gyakorló, oltásokat beadó orvos is megerősíti ebben a videóban, s nem kicsi, hanem nagy arányú ez a probléma, ez az Ember az általa beoltottaktól minden esetben vért vesz a későbbiekben, így jutott erre a következtetésre, de persze csak kitaláció az egész. A föld márpedig lapos!, persze csak ha elegendően kis területen vizsgálódunk, ahol a görbület nem észlelhető.

    https://climenews.com/prof-dr-med-sucharit-bhakdi-ez-az-oltas-szukseges

  257. 296 Károly
    Ezt azért kétségbe vonom.
    Azért vedd figyelembe, hogy az orosz és a kínai vakcinák csupán a nyugati vakcinák által hagyott űrt töltötték ki, ha nincsenek, akkor az ezzel oltott emberek mind teljesen védtelenek maradtak volna, így viszont legalább részlegesen védettek voltak, tehát hozzájárultak a kollektív védettség magasabb szintjéhez ahhoz képest, mintha nekik egyszerűen nem jutott volna oltás.
    Mert a vegyes oltásokkal elért tényleges védettség az összes oltás eredő hatásából adódik.
    És azért a többség nyugati vakcinát kapott.
    De azzal már egyetértenék, hogy tessék letesztelni a sinofarmos oltottakat, és akinél nem volt hatásos, az kapjon kiegészítő oltást.
    De amíg nem jutott nekik nyugati, addig legalább egy részük védetté vált, csökkentve az R értékét, megmentve sok oltatlan életét is.

  258. Gartai
    2021-06-04 – 09:49

    Curix beszél össze-vissza, átlépheted.

    „A lényeg, hogy mindegyik oltóanyag beindít véralvadási folyamatokat, mégpedig azért, mert ezt maga a tüskefehérje okozza,…”

    És még nem törölték a hozzászólásodat?
    Pedig beletrafáltál.

    Na jó, nem elsőnek, mert már beszéltünk róla, Delp, Tia hozzászólása is értékes:
    https://www.antalffy-tibor.hu/3154-aktualis-kerdesek#comment-254131

  259. Összesen 269 új fertőzöttet regisztráltak, 26 beteg hunyt el – számolt be Orbán Viktor szokásos péntek reggeli kérdezz-felek stílusú rádiós beszámolójában, ahol arról is beszélt, hogy mivel leterheli az egészségügyet, már kevesebb is az oltakozó, ezért megváltozik a tömeges vakcinációs rendszer. Beszélt az új pedofiltörvényről is.

    Orbán: megváltozik az önkéntes és tömeges oltási rendszer
    https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/orban-viktor-interju-tomeges-oltas-koronavirus-pedofilia.730383.html

    Előzetes brit kutatási adatok szerint az indiai Covid-változat növelheti a kórházi felvétel kockázatát. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által Delta névre keresztelt mutáció lehet az új koronavírusos esetek akár 75 százalékáért is az Egyesült Királyságban. A vakcinákkal szemben is ellenállóbb, de azok még mindig hatásosak vele szemben.

    Dominánssá vált az indiai mutáció és a vakcinák is gyengébbek ellene a britek szerint
    https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/koronavirus-indiai-variacio-delta-mutans-egyesult-kiralysag.730387.html

  260. Egyre komolyabb riadalmat okoz Nagy-Britanniában, a világ egyik legnagyobb arányban átoltott népességű országában a koronavírus delta névre keresztelt, elsőként Indiában azonosított, a tudományos zsargonban B.1.167.2 kóddal nyilvántartott mutációja. A helyi közegészségügyi hatóság adatai szerint immár ez a variáns okozza a fertőzések 75 százalékát az országban.

    Nagy-Britanniában már a fertőzések 75 százalékát a koronavírus delta variánsa okozza
    https://444.hu/2021/06/04/nagy-britanniaban-mar-a-fertozesek-75-szazalekat-a-koronavirus-delta-variansa-okozza

    Rusvai Miklós virológus az ATV Startban arról beszélt, hogy bár hivatalosan nem tehetik meg az orvosok, hallott már olyan esetről, amikor ellenanyag hiánya miatt az orvos harmadik oltást is adott páciensének. A virológus arról is beszélt, hogy számításai szerint a 60 feletti korosztálynál a kínai vakcinával oltottak körében ötből egy embernél nem alakult ki kellő immunválasz. Azt mondta, a hozzá eljutott információk szerint az összes oltotthoz képest ez 15-20 százalékot jelent, szerinte emiatt szükséges lenne egy tömeges felmérés.

    Rusvai Miklós ismer olyan hazai esetet, amikor valaki harmadik oltást is kapott
    https://444.hu/2021/06/04/rusvai-miklos-ismer-olyan-hazai-esetet-amikor-valaki-harmadik-oltast-is-kapott

  261. Na megint bennragadt egy komment, gondolom a linkek miatt. Majd Tibor bátyám kiengedi, ha arra érdemesnek találja.

  262. Ábel.
    Tehát mégiscsak az jár jól, aki kivár? Leoltottak 500e magyart a kínaival, ami ezek szerint „semmit sem” ér. Sebaj…majd ráoltunk egy másik cuccal, aztán meglátjuk…
    De nem kell ám meglepődni hogy hatástalan, mert a kínaiak a tesztelésen 2%nyi 60 felettit oltottak be.

    Egyébként meddig akarja a drága kormányunk fenntartani a veszélyhelyzetet? 300 „fertőzött”, 26 halott. Vagy kivárjuk a 4.hullámot?…esetleg a választást?
    Valamit ki kell okoskodnia orbánnak, mert ha feloldja, a fegyveres testületektől elég komoly kivándorlás várható, holott eddig is karcsú volt a létszámuk…

  263. „Azért vedd figyelembe, hogy az orosz és a kínai vakcinák csupán a nyugati vakcinák által hagyott űrt töltötték ki, ha nincsenek, akkor az ezzel oltott emberek mind teljesen védtelenek maradtak volna…”

    hubab, nem értek egyet. Mégpedig azért nem, mert az egész képet kell nézni. A teszteken spóroltak, miközben ha sokat tesztelve időben felfedezik a fertőzéseket, az féken tartja a terjedést és a fertőzöttnél így időben elkezdhetik a gyógyszeres kezelést, ami sok sok életet megmenthetett volna. Ehelyett a pénz a szar kínai anyagra ment el, ami egyeseket megvédett biztosan, másokat meg hamis biztonságérzetbe ringat, most pedig ott álnak kiszolgáltatva, védtelenül, tanácstalanul.

    Szóval el lett ez cseszve, de ennél rosszabb a helyzet, mert ez inkább tudatos, aljas, anyagi és politikai haszonszerzés motiválta hazárdírozás volt a magyar idősek százezreinek életével.

    Python (305)

    Rusvai össze-vissza hadovált már idáig is. Ez a 15-20 %-nál nem alakult megfelelő immunválasz csak egy terelő duma, ennél sokkal rosszabb a helyzet. A kínai oltást kapott idősek minimum fele nem védett. Nem tudom hány idős fidesz szavazónál áll össze a kép, esik le a tantusz. Jó részüket zsarolással és hazudozással vették rá, hogy fogadják el a kínai löttyöt (aki nem fogadja el, állhat a sor végére, ugye emlékszünk még).

  264. 308: Gyarmathy, a szerbeknél 30-40% körül van az antitest negatív tesztek száma a nagy mintás felmérésükben és 20-25% akiknél sejtes immunitás sem alakult ki, tehát semennyire sem védettek. Rusvai érdekes figura, eleinte kb. lökte a kormányzati PR -t, mára azért elkezdte félteni a szakmai reputációját, szóval óvatosan kritikus lett, de a hozzá beérkező laboreredmények alapján beszélt a 15-20% -ról. Én is hallottam már hetekkel ezelőtt több helyről vidéken, hogy bizony a lelkiismeretes háziorvos valahogy tudott félrerakni 1-2 adag Pfizert és ráoltott a negatív Sinopharmosra. De ez sajnos nem tud tömeges dolog lenni!

  265. 308 Gyarmathy
    Abban igazad van, ha úgy nézzük, hogy adott költségvetésből mi lett volna a legjobb taktika.
    Én természetesen nem értékeltem az oltásokon kívüli lépéseket, csak onnan néztem, hogy ha egy kormány szeretne minél gyorsabban vakcina általi védettséget, és nincs elegendő a legjobbikból, akkor még mindig gyorsabb eredményt ad a gyengébbel történő oltás, mint várni, míg a jobbikból megjön a hiányzó mennyiség, főleg, ha ez nagyon elhúzódik.
    És örömmel látom, hogy már szakemberek is pedzegetik, hogy a sinofarmosokat tesztelni kellene, és szükség esetén ráoltani.
    Azért ma egy új hangot is hallottam Orbán nyilatkozatában, ami már sokkal óvatosabb a korábbiakhoz képest.
    Azt mondta, ők ajánlják mindenkinek az oltást, de a döntést mindenkinek egyénileg kell meghoznia, hogy elfogadja, vagy nem.
    Ebben azért burkoltan már az is benne van, hogy ha bajod lesz, ne akarj minden felelősséget a kormányra hárítani, az oltás felvállalásával elfogadod azt is, hogy annak is van kockázata.
    Persze ezt csak most meri hangsúlyozni, miután az oltáspártiak nagy része már be van oltva, a többiek meg nem akarnak oltást…

  266. A britek nagyon mély elemzéseket végeznek ezzel kapcsolatban, ebből az derült ki a komoly kontaktkutatás során, hogy körülbelül másfélszer annyi embert fertőz meg a Delta, mint a korábbi, „angol” verzió, amely maga is körülbelül másfélszer olyan fertőző volt, mint az eredeti vírus, és ezt teljes mértékben alátámasztja a gyors terjedés is. Ráadásul jelenleg úgy tűnik, hogy a kórházba kerülés veszélye is másfél – két és félszer akkora, mint a korábbinál.
    https://alapblog.hu/megoli-e-a-novekedest-az-indiai-virusvarians/

    20%-ot ugrott az új koronavírus-fertőzésszán Afrikában mindössze két hét alatt, a WHO most figyelmeztetést adott ki amiatt, hogy a járvány újabb hulláma veszélyezteti a kontinenst – írja a MarketWatch.

    Figyelmeztet a WHO: egy komplett kontinenst letarolhat a koronavírus újabb hulláma
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210604/figyelmeztet-a-who-egy-komplett-kontinenst-letarolhat-a-koronavirus-ujabb-hullama-486556

  267. 310. hubab,

    „”Sarkadi Balázs akadémikus
    … Az akadémikus a vizsgálat eredményétől függően azt is szükségesnek tartaná, hogy a nem megfelelő immunitást szerző embereknek adják be a Pfizer vagy a Moderna vakcináját.
    Ha azonban jelentős azoknak a pácienseknek a száma – érvel a biokémikus –, akiknél nem hatékony, nem okoz védettséget, akkor ez hamis biztonságérzést okoz az oltottaknál, és csökkenti a nyáj-immunitás kialakulásának lehetőségét, veszélyezteti a járvány kezelését.
    „Mindezek alapján az a javaslatom – írja Sarkadi professzor – , hogy Magyarországon SÜRGŐSSÉGGEL EL KELLENE INDÍTANI EGY KUTATÁST A SINOPHARM VAKCINÁVAL OLTOTT PÁCIENSEK ANTITEST-ALAPÚ ÉS SEJTES IMMUNITÁSÁNAK VIZSGÁLATÁRA. AZT JAVASLOM, HOGY LEGALÁBB 100 (DE LEHETŐLEG TÖBBSZÁZ) SINOPHARM, ILLETVE PFIZER–BIONTECH VAKCINÁVAL MEGFELELŐ IDEJE BEOLTOTT PÁCIENST BEVONVA MEG KELLENE VIZSGÁLNI:
    1. az anti-COVID antitest szintet először egy alkalmas gyorsteszttel (pl. a Cellex antiS/N, IgM és IgG teszt), majd
    2. a gyorstesztben negatív eredményt adó személyeknél el kellene végezni a mennyiségi antitest mérést,
    3. a fenti mérésekben negatív eredményt adó esetekben el kellene végezni a megfelelő tesztet a sejtes immunválasz felmérésére.
    A valamennyi mérésben negatív eredményt mutató pácienseket újra kellene oltani Pfizer–BionTech vagy Moderna vakcinával.“

    Az elcseszett oltási program után vajon miért tartunk még itt ma június 5.-én?

    Vakcinabőség van, az oltási program lelassult, tehát van bőven kapacitás kivizsgálni és újraoltani az időseket, akiknél nem alakult ki védettség az erőltetett kínai oltás után.
    De nem, ezzel nem törődnek. Próbálják elhallgatni, eltussolni. Miért?

    Mert akkor be kéne vallani, hogy igazuk volt a kétkedőknek, az „oltásellenes” ellenzéknek. Kiderülne, hogy elszúrták, sőt széles körű publicitást nyerne, hogy a Kínához való dörgölőzés hatalmas hiba volt.

    Szóval messzire vezet ez és aki bedőlt nekik, ennek levét issza. Nem kellett volna elhinni egy szavukat sem.
    Olyat is olvasok, hogy idős emberek Romániába akarnak átmenni oltást szerezni, miután kiderült, hogy védtelek a kínai oltások után.

  268. Tévedés jogát fenntartom. Kötelező oltáspártinak lenni, ebben a blogban. Engem nem fognak beoltani egy jó ideig. 2008évi tanfolyamon hallottam, hogy lesz vírus és oltás. Én a covidot választottam, átestem rajta. Családot tervezőknek mondom, hogy bölcs ember megfontoltan cselekszik. Gyerekek és a negyven év alattiak beoltását súlyos bűnnek tartom. Kívánom ne legyen igazam! Orbán /Fidesz kirekesztő szabályokat hozott. Vannak jók az oltottak és vannak az oltatlanok a rosszak a bűnösök. Meg van a Sárga csillag. Nemzeti/Keresztény?

  269. 313 – László:
    Van úgy, hogy az emeber hülyének születik, de miért kell ezzel felvágni?

  270. Köszönöm konstruktív véleményed, igyekszem változtatni! Lehet, hogy nem tudok mert hülyének születtem? Kitudja? Igyekszem!

  271. Tudományos vitákra hivatkozva nem dönt a kabinet a 12-15 évesek oltásáról, pedig tudósok, doktorok sora mondja: egyetértés van, kell a gyerekeknek a vakcina.

    Az orvos sürget, a kormány halogat
    https://nepszava.hu/3122054_az-orvos-surget-a-kormany-halogat

    Rusvai Miklós virológus szerint a beoltottak 15-20 százalékánál nem alakul ki megfelelő védettség, és előfordul, hogy az orvosok harmadik oltást is beadnak, vagy az emberek Romániába mennek át egy újabb dózisért. A Telex által megkérdezett háziorvosok is tapasztaltak már olyat, hogy beoltott pácienseiknél nem alakult ki megfelelő antitestszint, de a harmadik oltás beadását vagy a vakcinák keverését a hazai eljárásrend nem teszi lehetővé. Máig vita van arról, hogy az alacsony antitestszint a védettség hiányát jelenti-e.

    Háziorvosok is találkoztak már olyannal, amikor harmadik oltásra lenne szükség
    https://telex.hu/koronavirus/2021/06/05/koronavirus-vakcina-harmadik-oltas-antitest-teszt-vedettseg-sinopharm

  272. Brit vizsgálatok szerint a koronavírus indiai mutációja, a „Delta variáns” 30-100 százalékkal fertőzőbb a brit („Alfa”) variánsnál. Hogy nagyobb a fertőzőképessége, idáig is tudható volt, de ez az adat rosszabb, mint amire sokan számítottak. A több fertőzés gyorsabb járványterjedést jelent, és így még nagyobb átoltottságra van szükség, hogy megközelítsük a nyájimmunitást.

    Rossz hírek az indiai variánsról: 60 százalékkal fertőzőbb, még távolabb a nyájimmunitás
    https://telex.hu/koronavirus/2021/06/04/rossz-hirek-az-indiai-variansrol-60-szazalekkal-fertozobb-meg-tavolabb-a-nyajimmunitas

  273. László
    2021-06-05 – 11:01
    „Köszönöm konstruktív véleményed, igyekszem változtatni!”

    Ne húzd fel magad, a gazda nem engedhet meg mindent.
    Ez van.

    https://www.antalffy-tibor.hu/3154-aktualis-kerdesek#comment-254132
    „A hivatalostól eltérő állítás rémhírnek számít a törvény szerint. Ezért törőltem.”

    Ha oltás nélkül akarod megoldani a biztonságod, akkor kitartónak és következesnek kell lenned. Van más megoldás is a fegyelmezett emberek részére.
    Példaképp: A gazda ffp3-as maszkot hord , és szigorúan tartja a távolságot. Mivel védekezik még? Kérdezzük meg.

    Tibor bá’ ! Oltásunk túl mivel védekezel?

  274. 318 – n/a:
    Ahogy írtad az FFP3 maszkon kívül minden házon kívülről érkező tárgyat (Beleértve a nyugdíj bankóit is) fertőtlenítővel lefújjuk. Senkivel nem találkozunk. Hetente egyszer vásárolunk, kedd délelőtt (legkisebb tömeg). Vásárlás után a gépkocsiba kéz fertötlenítés. A maszkot kívülről lefújjuk. Vásárlás közben senkihez nem megyünk közel. Mielőtt megfogjuk a bevásárló kocsit, a fogantyút fertőtlenítjük. A maszk felvétele előtt az orrunkba fújunk Alergodil szpréjt. Maszk alatt beszívás orron keresztül, kifújás a szájon át. KB. ennyi. Ja, természetersen be vagyunk oltva.

  275. Kissé mókásnak tartom a blog keretei között, hogy immár nagyon hosszú ideje nem hangzott el a SZIGORÚAN A VÍRUSSSAL KAPCSOLATOS TÉMÁK KAPCSÁN a régen oly gyakori „szajhamédia” kifejezés. Sőt, mintha a „szajha” mainstream média lenne mostanában itt a blogon, a kánon és az etalon… Valóban mókás…
    Most minden igaz a vírushelyzet kapcsán, amit a „szajhamédia” tol, az alternatív oldalak meg teljesen hiteltelenek. Mintha régebben nem így lett volna errefelé.

    Különösen érdekfeszítőek Python bejegyzései, aki lényegében naponta belinkeli a régebben „szajhamédiának” titulált oldalak vírushelyzettel kapcsolatos linkjeit. (Portfolio.hu, 444.hu, index.hu és társai), mintha azokat senki sem olvasná. Nagyon komoly hozzáadott érték ez a bloghoz…:)))
    Sok arcot nem látok már, aki régebben itt volt, és arra is rájöttem, hogy miért.
    Jó dolog egy echo chamber. Mert ez lett a dologból…

    Na üdv.: Gatitomi

  276. Tibor bá’
    2021-06-05 – 12:26

    Köszönöm!

    „Ja, természetersen be vagyunk oltva.”
    Ez nem annyira természetes szerintem, de lépjünk át rajta.
    Tény, a tüskefehérje károsít, és az oltás is okoz tüskefehérjét. Ezt esetleg lehetne valamivel kompenzálni? Valakinek van tippje/tanácsa?
    (Merthogy ez ellen már nem véd a maszk.)

    NAGY köszönöm-mel fizetnék érte.

  277. 318. n/a
    „https://www.antalffy-tibor.hu/3154-aktualis-kerdesek#comment-254132”
    “A hivatalostól eltérő állítás rémhírnek számít a törvény szerint. Ezért törőltem.”

    Bármely politikus, orvos, újságíró stb., aki megpróbálja a vakcinát a valóságnál pozitívabban bemutatni, Az, az emberiség elleni bűncselekménybe vesz részt, amennyiben felelősséget vállal mindenért, amit be kellett mutatnia az oltásra pályázónak (akár pozitív, akár negatív elemeket), annak érdekében, hogy a jelölt TELJES FELELŐSSÉGÉVEL, MINDEN tény figyelembevételével döntsön, meg fogja-e tenni vagy nem az oltás.
    Mindazok a részletek, amelyek elrejtve maradnak, eltitkolják, lebecsülik vagy pozitívabban mutatják be
    mint pl. az a híres „(ennek a mellékhatásnak) a vakcinával való összefüggése nem bizonyított”,
    míg a helyes kifejezés az, hogy „a kapcsolat lehetséges”,
    mindez ÁTRUHÁZZA a felelősséget Arról, aki úgy dönt (vagy sem), hogy az oltást kapja, Arra, aki az adatokat nem pontosan úgy mutatja be, ahogy vannak.

    Aki nem hangsúlyozza az oltás negatív részeit, ugyanúgy, mint a pozitív oldalát,
    vagyis
    aki nem objektíven mutatja be az oltással kapcsolatos dolgokat,
    SZEMÉLYESEN vállalja a felelősséget (a nemzetközi büntetőjog szintjén) mindenért, amit mondania és bemutatnia objektíven kellett, és nem tette.
    Semmilyen „politika”-nak nincs helye az óltások kérdésében amikor azok még kísérleti stádiumban vannak, (mert a gyártók hivatalos utasításai szerint az oltóanyag-ellenőrzési szakasza még nem fejeződött be).
    Bárki, aki „politikát” folytat egy ilyen kérdésben, SZEMÉLYES felelősséggel tartozik az oltások mellékhatásaiért és halálozásáért.

    Dimitris A.
    Όποιος πολιτικός, γιατρός, δημοσιογράφος κτλ. προσπαθεί να παρουσιάσει το εμβόλιο πιο θετικά

  278. Az nagyon komoly Tibor bá! Tiszta apokalipszis!
    Én kb ennek pont az ellenkezőjét tolom….dehát én csak egy vagyok a sok hülye közül…☺

  279. 320 – Gáti Tamás:
    Elvakultság lenne azt feltételezni, hogy a szajha média járvány ügyben is csal, mellébeszél. Nincs olyan érdekcsoport a világon, akinek a járvány tombolása érdekében állna.

    321 – n/a & 323 – Valaki:
    89. évemet taposom, immunrendszerem gyakorlatilag nulla. A beoltás nem vált ki nálam semmit. Ha elkap a vírus az 99,99% bizonyossággal a halálomat jelenti. Engem ez motivál. Az igen kellemetlen, biztos halálnál minden jobb.

    315 – László:
    A kemény szavakat azért használtam, hogy jelezzem a téma fontosságát.

  280. 324. Tibor bá
    „Nincs olyan érdekcsoport a világon, akinek a járvány tombolása érdekében állna.”

    Tibor bá?
    Ma még Szombat van, éjfélig.
    Vicceket a blogger Vasárnap szokott irni.

  281. 325 – n/a:
    Csak azokat szedem, amiket a pandémia előtt is szedtem. A D3 vitamin dózisát megdupláztam. Más változás nincs. Étrend ugyanaz, sok zöldséggel, közel nulla tészta, lehetőleg minél több zsiradék, de nem olaj hanem vaj, disznózsír, margarin semmiképpen nem. Gyümölcs minden nap.

  282. 327 – L.S.:
    Tudom, hogy egyesek hatalamas profitokat csináltak a pandémia alatt. De ez nem jelenti azt, hogy ezek hazudnának pandémia ügyben. Aki szándékosan segíti a járvány tombolását, az nem normális.

  283. 325. n/a
    „De mi a Te véleményed?”

    ” n/a „- Jól vagy?
    Milyen kérdés ez olyantól aki kivülröl fújja mások hozzászólásait?
    Permetezett lettél vagy beoltott?

  284. 2021. június 4., péntek
    Lásd a Covid-19 MORTALITÁSÁT összehasonlítva az influenzával.

    Dimitris Gakis orvos * irása

    * Franciaország legrangosabb Pasteur Intézetéből

    * Vonja le saját következtetéseit, hogy a gyermekeket be kell-e oltani Covid-19 ellen, ha azokat nem oltottak be az influenza ellen (kivéve a különleges eseteket)

    * Ítéljék meg, hogy melyik életkorban vannak veszélyben, és mennyire vannak veszélyben (18-ig 4-szer nagyobb kockázatnak vannak kitéve az influenzátol!)

    https://1.bp.blogspot.com/-qFt6tZr5k94/YLoZyTd4gqI/AAAAAAAEYRw/Xkd3ie_TySoZ48AF1n5EVH-p3LFr2C1CwCNcBGAsYHQ/w640-h420/covid-gripi.jpg

  285. 328. Tibor bá’
    „Aki szándékosan segíti a járvány tombolását, az nem normális.”

    … az nem normális?
    Tibor bá’?
    Na és mi maradt „normális” ezekben az Új időkben?

  286. L. S.
    2021-06-05 – 20:17

    Kérdésre kérdéssel válaszoltál.
    Ha azt akarod, hogy jó véleménnyel maradjak rólad, ilyet többet NE tegyél!

    Gáti Tamás 2021-06-05 – 13:10 mondott valamit:
    „Különösen érdekfeszítőek Python bejegyzései,…”
    Értelmezd a rád vonatkozó mértékben!

    Ha van véleményed, és el is mondod, de szükségesnek tartod kiegészíteni, akkor idézz a feltétlenül szükséges mértékben, és a forrást jelöld meg!
    Most csak az idézetet adtad, de nem ismerem azt a véleményed amihez hozzá akartad azt rendelni.
    Tehát mi a véleményed? Ne takarózz másokkal!

    Jól vagyok!

  287. 332. n/a
    „Tehát mi a véleményed? Ne takarózz másokkal!”

    Tisztelt n/a
    Bár nem hiszem, hogy a bloggazda átengedi én azért nagyon lakonikusan elmondom:

    Ahogy Tibor bá szokta irni:
    Én csak magyarra forditom.
    Én azonban (vele ellentétben) csak azokat forditom amelyekkel egyetértek és engem kifejeznek.
    Teljesen egyetértek például:

    *Azokkal akik a coronavirus óltását elhalasztják addig amig az óltás kisérleti szakaszon van és senki nem vállal felelősséget azért.

    * Azokkal akik a betegség esetén klasszikus gyógyitást alkalmazzák p.l.-ul a tüdőbetegségekre – lásd az erdélyi orvosnőt vagy a görög légierők kórházi orvosát.

    * A német ügyvéddel Dr. REINER FULLMICH a NÜRNBERGI PER 2021

    * A Montagnier francia Nobel-díjas virologusal: „Elképzelhetetlen, hogy valaki oltást kapjon a korona vírus világjárványának közepette”

    * Egy okos rabbi 31 okot sorol fel arra, miért nem hajlandó beoltatni magát.

    és még ezzel a cikkel is:

    *Canadian Vaccine Researcher Warns mRNA Vaccines Are A ‘Big Mistake’ With ‘Scary’ Long-Term Effects

  288. 334. Tibor bá’
    Ha oltattál, és ugyanolyan elővigyázatosnak kell lenned, akkor mi volt az értelme?

  289. 335.

    Valamivel csak javultak az esélyei. Tibor bá úgy érzi, hogy ha becummantaná a nyavaját, akkor 99.9% eséllyel elpatkolna, de szerintem sokkal jobbak az esélyei a Pfizer oltással a szervezetében. Viszont akik a kínait kapták idősen, az igaz cumi.

    „Szomorú ,bizva a kormányba elfogadtuk,,nem tehetünk mást,, az kinai oltást. Most mellébeszélnek ,magunkra hagynak bennünket. A jó oltóanyagot pedig külhoni magyaroknak ajándékozták. Persze Orbánnak csak az volt a fontos számszakilag meglegyen a beoltottak száma. Az már nem számit ,hogy hatékony e.”

    Egy másik:

    „A ma reggeli ATV Startban dr. Rusvai Miklós nyilatkozott, hogyan lehet megoldani a problémát. Néhány órán belül fent lesz a video a neten, az ATV videok között. Érdekes lehetőségről beszélt a Professzor: a háziorvosoknak nem engedélyezett ugyan, de nem is tiltott egy 3. vakcina beadása. Nekik a beteg érdekét kell szem előtt tartaniuk, ezért beadhatják a 3. oltást azoknak, akiknek a szervezetében nem termelődött megfelelő mennyiségű ellenanyag..”

    Szóval kedves szinoszarral oltott emberek, keressék a háziorvosukat és kérjenek egy harmadik oltást, egy eltérő típusút. Tegyék ezt erélyesen, főleg ha vizsgálati eredménnyel rendelkeznek arról, hogy a kínai oltások nem váltottak ki védettséget. Hátha..
    Rendszerszintű megoldás egyhamar nem várható, tegnap leírtam miért.
    Ha a háziorvosuknak nincs annyi erkölcsi és szellemi tőkéje, hogy felfogja mit kell tennie, akkor ideje másik orvost keresni.

  290. Tibor bá. Akkor tényleg…minek kellett az oltás?
    Koléganőm már régen megkapta….múlt héten qrva szarul volt. Elment (volna) a háziorvoshoz, de nem volt hajlandó megvizsgálni. Csináltak neki egy gyorstesztet és hazaküldte! Ez így rendben van? Telefonos gyógyászat, vagy mi?
    Anyám átesett rajta….ugyanez a történet, pedig csak azt kérte, hogy hallgassa meg a tüdejét, mert úgy érzi valami „nyomja”. Mi a retek van itt, kérem szépen?

    Nem muszály kitennie ezt a videót, de azért kíváncsi vagyok a véleményére:
    https://youtu.be/iY11nkOEwtM

  291. 332. n/a
    „Tehát mi a véleményed? Ne takarózz másokkal!”

    Tisztelt n/a

    Sajnos a bloggazda a válaszomat nem engedte át.

    „, hogy oltsunk vagy ne oltsunk. Ez már rég nem igazán téma. Túl kellene már lenni rajta.”

    Fontosabb kérdésekkel kell foglalkozzunk:
    Inkább
    * Döntsük ell délelött vagy délután óltsuk be magunkat?
    * Zöld, sárga, vagy magenta színű tasakba legyen csomagolva a vakcina igazolásunk?
    * A lovas szekér előtt vagy mögött kössük a lovakat?

  292. 336 & 338:
    Ennek felvetése kötekedés. 1) Nem biztos, hogy kialakult nálam védettség. 2) Védettség mellett is el lehet kapni a fertőzést, legfeljebb enyhébb a tünet.

    338:
    Még soha semmi nem volt a világon, amikben a szakemberek 100,00 százaléka egyetértett volna. Az a lényeg, hogy a szakemberek 99 százaléka miben ért egyet.

  293. 3542-magyar-oltakozas

    Tisztelt Tibor bá’

    Bocsánatot kérek.
    Nem hiszek a szemeimnek!?!
    Még mindig kápráznak szemeim, pedig utánanéztem, tegnap is ma is de nem volt ott.
    A mai korunkban még mindig történnek csodák?
    Van még remény, semmi sincs még elveszve!

  294. L. S.
    2021-06-06 – 08:55

    „Sajnos a bloggazda a válaszomat nem engedte át.”
    Ne add fel, sokadikra sikerülhet. HI

    OK, itt a blogon megtalálható nagyon sok információ, amely alapján JÓ döntést lehet hozni az oltakozásról. Ezeket az információmorzsákat leginkább elfedi az a sok sallang-szemét amit sokan ide írnak hozzászólásként.

    …, mindent nem szedek össze, mert az a nyugalom megzavarására lehet alkalmas.
    Vírus van, alternatív védekezés van, de a birkanép számára alkalmas módszer csak kevés.
    A gazda védekezési módszerén is kiakadtak itt.
    „Valaki 2021-06-06 – 06:06 Tibor bá. Akkor tényleg…minek kellett az oltás?”

    Tömör lényeg Görögből:
    https://warnews247.gr/erchetai-ypochreotikos-emvoliasmos-petsas-afta-tha-einai-ta-pronomia-ton-emvoliasmenon/
    „Παράλληλα σημείωσε πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.”

    Kisérlet, de kell a kompromisszum.

  295. Van még remény! Drámai fejlemények elé nézünk.

    A Clockwork Orange Times Európai polgárokként arra kérjük Schoinas EU biztost, hogy magyarázza el nekünk, hogy milyen közös együttműködés volt közös otthonunkkal, Európával a Wuhani Laboratóriummal, és ki és miért sietett eltávolítani az Európai Unió nevét a nemzetközi együttműködők listájáról. a Wuhani Intézettel.
    Meg kell adnia nekünk a választ. Amellett, hogy a híres EMA Bizottságának mely tagjai és milyen feltételek mellett hagyták jóvá a beadott vakcinákat. Ez mindenképpen bírósági vizsgálat tárgya lesz a közeljövőben, mivel a fejlemények drámaiak.

    A Wuhan Laboratory törölte azokat a dokumentumokat, amelyek a Fauci NIAID támogatását mutatják.

    Amint a The National Pulse 2021. május 15-én arról számolt be:
    „2021. március 21-től a labor honlapján hat amerikai kutatópartner szerepelt: az Alabamai Egyetem, az Észak-Texasi Egyetem, az EcoHealth Alliance, a Harvard Egyetem, a National Institute of Health (NIH), az Egyesült Államok és az Országos Vadvédelmi Szövetség.
    „Egy nappal később a webhelyet átdolgozták, és csak két kutatási partner vett részt benne – az EcoHealth Alliance és az Alabamai Egyetem. Március 23-ig az EcoHealth Alliance maradt az egyetlen partner.
    Amerikai kutatók WIV-jének eltávolítása weboldaláról (az EcoHealth Alliance kivételével) és a SARS-vírus genetikai kutatásáról szóló cikk törlése sok kérdést vet fel, és úgy tűnik, hogy ez újabb kísérlet a leplezésre. A csodálatos dolog az, hogy most nem csak saját, hanem az amerikai részvételt is lefedik.
    Fauci már 2020 márciusától tudta, hogy a pozitív PCR-tesztek akár 90% -a is hamis pozitív, és ezek az emberek nem voltak igazán betegek, de nem mondott semmit.

    Most nézze meg a cikk alján, kik a Wuhani Laboratórium szponzorai. Köztük számos európai egyetem, maga az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet!

    BOMBA> Η Ευρωπαική Ένωση έσπευσε κρυφίως να αφαιρέσει το όνομά της από τη λίστα των συνεργατών του Εργαστηρίου της Wuhan! – Κουρδιστό Πορτοκάλι

  296. Akit érdekel:
    Ma délben teszteltettem magam, 3 hónappal a 2 db Pfizer oltás után. Az eredmény a következő: IgG = pozitív. Tájékoztató:

    Az IgG tiszta pozitivitás általában 28 nap után várható, a páciens nagy valószínűséggel már tartós immunitással rendelkezik, korábban a
    betegségen átesett, vagy vakcinában részesült.
    A 60/2021. (II. 12.) Korm. Rendelet alapján a pozitív minősítésű SARS-CoV-2 IgG vizsgálati eredmény jelentése: Az igénylő szervezetében a
    koronavírus elleni ellenanyag jelen van.
    A koronavírus elleni immunitás csak segíti a védekezést megfertőződés esetén, a páciens fertőzővé válhat, ezért javasoljuk, hogy tartsák be a
    járványügyi egészségügyi előírásokat az immunitás ellenére is.
    Ez egyúttal válasz azoknak is, akik kérdezték, miért oltatok, ha továbbra is védekezek.

  297. 345. Tibor bá’
    Öszintén tiszta szivböl gratulálok a sikerében.

    ” a páciens nagy valószínűséggel már tartós immunitással rendelkezik, korábban a
    betegségen átesett, vagy vakcinában részesült.”

    Hát én ebben nem lennék annyira biztos!
    Inkább ezzel egyeznék meg:

    * A páciens nagy valószínűséggel már tartós immunitással rendelkezik, ha korábban a
    betegségen átesett.

    * a páciens nagy valószínűséggel max. 6 hónapos immunitással rendelkezik, ha vakcinában részesült.

    (covid-bérlet tulajdonosai előre! Miénk a jövő.)

  298. Kedves n/a!

    Te oltott vagy! Ha igen, mivel? Miért?

    Ha nem, miért?

    Az oltakozás mellett milyen alternatív védekezést használsz?

    Azért téged kérdezlek, mert a kiemelkedő memóriádnak köszönhetően az átlagnál több infót tudsz tárolni és abból könnyebb azért dönteni.

  299. Én mondjuk a mai napig oltatlan vagyok.
    Lassan másfél éve megy a járványcirkusz, még nem sikerült elkapnom.
    (Vagy sikerült, de komoly tüneteim nem voltak.)
    Azért az érdekes, hogy DOLGOZNI a legnagyobb „hullámok” tetején is lehetett, sőt, muszáj volt.
    A postásokat nem irigylem pl., aki a beparázó-bezárkózó nyugdíjasoknak kellett, hogy vigye készpénzben a nyugdíjt. Nekem az első döntésem az lett volna, hogy amelyik nyugdíjas nem nyit bankszámlát, az addig nem kap nyugdíjt.

    Szóval másfél évet letoltam napi ÜGYFELES poziban, néha meredek körülmények között, de nem kaptam el senkitől.

    Majd talán októberben – ha nagyon muszáj lesz – oltatom magam, de a védettségi kártya-féle zsarolásnak biztos, hogy nem engedek.

    Szerintem októberben nemhogy sorba kell állni majd a Pfizer-ért (és akkor Sinopharm-ot meg egyéb gagyikat már senki nem fog akarni), hanem egyenesen házhoz jönnek INGYÉRT, ha kérem.

  300. Dr. Anthony Fauci, a fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai vezető szakember több ezer privát e-mailje bemutatja az aggodalmat és zavart a pandémia kezdetén.

  301. 347 L.S.
    Hát, erről a dalcímről nekem rögtön ez ugrott be:

  302. mindenf
    2021-06-06 – 17:36

    Megint nehéz kérdést kaptam.

    „Te oltott vagy! Ha igen, mivel? Miért?
    Ha nem, miért?
    Az oltakozás mellett milyen alternatív védekezést használsz?”

    Érzékeny és személyes adatokat kérsz, ugyanakkor már eldöntötted a választ, illetve irányított kérdést teszel fel. („Az oltakozás mellett…”)

    „Azért téged kérdezlek, mert a kiemelkedő memóriádnak köszönhetően…”

    Már volt itt hasonló:
    http://www.antalffy-tibor.hu/3205-miert-nem-biztos-hogy-lesz-vakcina-a-koronavirus-ellen#comment-257190
    „Mások is kértek tőlem visszakeresést, kigyüjtést, mert az emlékezőképességemet jónak tartották.
    NEM vállalok ilyen munkát, és nem vagyok különleges!
    Amit tudok, azt BÁRKI utánam csinálhatja, mert az emlékező képesség, a tanulási képesség fejleszthető. ITT LEÍRTAM ennek módját is.
    Olvassatok vissza, értsétek meg, és alkalmazzátok.”

    https://www.antalffy-tibor.hu/2719-mindenhato-e-a-google#comment-229962
    „Itt szépen leírják, hogy mire jó az ami “felesleges” :
    http://olvasas.opkm.hu/index.php?menuId=125&action=article&id=537
    “A gyermekek tanulási képességének fejlődésében, különösen emlékezetük formálódásában igen nagy szerepe van a memoriteres tanulásnak.””

    http://www.antalffy-tibor.hu/2039-az-oktatasrol2016

    Az életben mindenért harcolni kell, most az egészségért, hosszú életért.
    Hát harcolj Te is. Figyelj mindenre, értelmezd mások szavait, próbáld megtalálni a magot a pelyvában !

    Példának ismét Tibor bá’ 2021-06-05 – 20:06 szavai:
    „A D3 vitamin dózisát megdupláztam.”
    Vagyis mennyi az annyi? 6000 NE?
    „Étrend ugyanaz, sok zöldséggel, közel nulla tészta, lehetőleg minél több zsiradék, de nem olaj hanem vaj, disznózsír, margarin semmiképpen nem. Gyümölcs minden nap.”
    Ez bizony spec kaja! Vagyis a belső rendnek nagy szerepe van.
    Tibor bá’ szavai semmit sem érnek, ha nem tudod értelmezni.

    Visszaolvashatsz régebbi posztokat ebben a témában: https://www.antalffy-tibor.hu/3266-hogy-vedekezzunk
    Koczka Zoltán különösen aktív volt, sok hasznosat mondott.

    Csak játszani jövök ide, munkát nem vállalok.

  303. n/a

    Nem értem mi ebben az érzékeny és személyes adat. A blog anonim. Nem a taj számodat vagy a lakcímed kérdeztem.
    Nem döntöttem el semmit, csak a Te saját „eljárásrendedre” voltam kíváncsi, az oltástól vagy az oltás mellett függetlenül, nem a Tibor bá’éra.

    Ha úgy érzed „dolgoztatni” akartalak, tévedsz.
    Egyszerű kérdésnek szántam.
    Ennyi.

  304. 352:
    Csak elméletben anonim mindenki. A legtöbb hozzászólónak tudom a címét és a tényleges nevét.

  305. Évekre, de akár egy életre is kialakulhat a védettség a koronavírussal szemben
    A napokban két olyan tanulmány is megjelent, amiből arra lehet következtetni, hogy a védettség hosszú időre szól – azok, akik átestek a fertőzésen, és később a védőoltást is megkapták, a jelek szerint évekre, vagy akár egész életükre biztosították magukat a SARS-CoV-2 újabb fertőzése ellen.
    https://qubit.hu/2021/06/01/evekre-de-akar-egy-eletre-is-kialakulhat-a-vedettseg-a-koronavirussal-szemben

  306. Esélyes, hogy évekig tart a COVID-19 elleni immunitás
    Egy friss amerikai kutatás szerint azok többsége, akik felgyógyulnak a COVID-19 betegségből, még nyolc hónappal később is immunisak maradnak az újabb fertőzéssel szemben. A gyógyultak védelmét biztosító sejtek és antitestek mennyiségének változásából a kutatók arra következtetnek, hogy valószínűleg több évig tart az immunitás, vagyis nem kell attól tartani, hogy szokatlanul gyakran kellene újra és újra beoltatni magukat az embereknek, hogy véget érjen a járvány.
    https://qubit.hu/2021/01/07/eselyes-hogy-evekig-tart-a-covid-19-elleni-immunitas

  307. 345. Tibor bá’
    Az immunglobulin G egyfajta antitest. Emberekben a szérum antitestek körülbelül 75% -át képviseli, az IgG a vérkeringésben található leggyakoribb antitest-típus.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Immunoglobulin_G

    VISZONT:
    „Ahogy azt a kutatásban vizsgált 77 alanynál is észrevették, a vérben található antitestek száma körülbelül négy hónappal a fertőzés után rohamosan csökkenni kezdett, majd a következő hónapokban tartós, lassú csökkenést mutatott. Ezt a jelenséget korábban a kutatók is úgy értelmezték, hogy a koronavírus elleni hosszú távú védettséget veszélyezteti, de többen arra hívták fel a figyelmet, hogy ez teljesen normális folyamat, hiszen ha a vérben sokáig, nagy számban fennmaradna minden egyes kórokozó ellen termelt antitest, akkor a vérünk egy sűrű masszává alakulna.
    A vér antitestjeinek szerepét így idővel a sejtes immunitás veszi át.

    *https://qubit.hu/2021/06/01/evekre-de-akar-egy-eletre-is-kialakulhat-a-vedettseg-a-koronavirussal-szemben

    Semmi közöm hozzá (csak saját véleményemet írom, sz.v.sz.), de amit a 319. hsz.-ban (2021-06-05 – 12:26) leírtál, az enyhén szólva is beteges!
    Ha még élsz 10-11 évet (megéred a 100 évet), akkor a hátralévő 10-11-12-stb. évben így akarsz élni????
    Ezt hívják paranoiának!
    Ismétlem, semmi közöm hozzá, csak sz.v.sz. Felőlem bárki járhat gázálarcban mindenhová egész nyáron 😀 (engem nem zavar), nekem viszont a maszk is qrvára zavaró boltban/buszon/postán/gyógyszertárban/stb., legszívesebben sehová nem venném fel. A maszkvislést fakultatívvá kéne tenni mindenhol!!! 😛

  308. 356 – Elek:
    Gondolom az utolsó bekezdés nekem szól.
    Hadd idézzem neked még egyszer a hivatalos álláspontot:
    ” javasoljuk, hogy tartsák be a járványügyi egészségügyi előírásokat az immunitás ellenére is. Valóban a maszk viselése kellemetlen. De javaslom menj be egy intenzív osztályra és nézd meg azokat, akik 2-3 hétig a lélegeztető gépen vannak, azoknak milyen kellemetlen. És a végén, rengeteg szenvedés után a temetőben végzik. — Tudom sokak pofátlanságnak tartják, hogy 89 évesen még élni akarok, és erőfeszítéseket teszek ez ügyben. Adjam át a helyemet a fiataloknak. Azoknak, akiket a TV hirdetésben látok borsodi osztogatás mellett duhajkodni. Ha nekem is csak ennyire telne, akkor tényleg rég a föld alatt lenne a helyem.

  309. Re:356
    Minden ember úgy éli az életét ahogy akarja.
    Ha Tibor bá’ így akarja kihúzni a pandémia végét, akkor így csinálja, szíve joga hozzá.
    Szerintem az a szakáll lesz még hosszabb is… 😉

  310. 354 Elek
    Erre szokták mondani, hogy túl szép, hogy igaz legyen…
    Habár én lennék a legboldogabb, ha kiderülne, hogy tényleg így van.
    Az tény, hogy egyenlőre nem lehet hallani tömeges megbetegedésekről az oltottak körében, az egyedi esetek meg írhatók a nem 100%-os hatásfokú vakcinák számlájára.
    De én is óvatosan fogalmazok mindig, mert az új mutációk tudnak meglepetéseket okozni.
    Azért az elgondolkodtatott, hogy a britek szép statisztikai adataiba belerondított az indiai delta mutáció, és a mostani napi fertőzési számok a 200 alatti minimumról már felmentek 380 fölé, miközben nő az oltottak aránya.
    Igaz, ezt nem követi arányosan a halálos áldozatok száma, ami jelentheti azt is, hogy az oltás véd a súlyos kimeneteltől még akkor is, ha van újrafertőződés.
    De az a baj, hogy a világ nagy része közelében sincs a mi átoltottsági szintünknek, tehát bőven van tere újabb mutációk kialakulásának.

  311. Erről nekem egy ősrégi sztori esett be, ami valamikor a múlt század elején történt a fogaskerekűn. Valami újság meg is írta.

    A svábhegyi megállónál egy piacos kofa szállt fel, mindenféle szatyrokkal és kosarakkal, és beszuszakolta magát az egyik ülésre. Mellette a környékbeli újgazdagok közűl valami firkász ült, akinek kedve támadt az egyszeri svábot macerálni. Azzal kezdte, hogy milyen jó hogy nem kell neki cipekedni kézikocsin a Városmajorig, DE mi lenne ha elromolna a fék ezen a lejtőn? Ízes tájszólásban jött a válasz, hogy „mi lönne, mi lönne? Hát ott a vészfék oszt azzal szépen megállnánk ifjú úrfi” De mi lenne ha a vészfék is elromolna, stb? Az okoskodó fiatalt nem hagyta a kisördög, már a János-kórház felé zakatoltak, a sínféktől a kerékékig minden sorra került, de az öreg minden válaszára csak újra ugyanazt kérdezte vissza, hogy „de mi lenne ha az is elromolna?”

    No erre egyszercsak az öreg sváb megpödörte a bajúszát, és kivágta: ” – mi lönne, mi lönne, akkor elmehetne kend a büdös francba!”
    Az egyik eddig végig hallgató utas megszólalt: „Tőlem már az Erdei iskolánál is elmehetett volna!”

  312. 358. dajtás
    „Ha Tibor bá’ így akarja kihúzni a pandémia végét…….”

    Csak az a gond, hogy 2025-ben, 2030-ban és még utána is „pandémia” lesz. 2030-ban is maszkban kell boltba/postára/gyógyszertárba/orvoshoz/stb. menni, 2030-ban is maszkban kell buszon/vonaton/stb. utazni. A COVID örökké velünk marad, úgyhogy (sajnos) a maszkviselés sem fog megszűnni.
    Pedig én már most qrvára unom/utálom a maszkviselést. 😮

  313. Re: Elek
    Semmi sem tart örökké, a Covid sem.

  314. Nem szeretek videot betenni, pláne idegen nyelvűt, Bocsi mindenkitől,
    de ezt rövid, és korrektnek tűnik:

    https://www.youtube.com/watch?v=4EuDlyB9oQw
    Angol nyelvű,

    Kivonatosan,

    ennek nem lesz vége soha,
    az oltás nem elegendő, kell a távolságtartás, a maszk, a higiénia.

    Ha van oltásod, akkor is
    tarts távolságot,
    viselj maszkot (tőlem: még akkor is ha nem kötelező, sőt hatékonyan viseld!)
    tisztaság, kézmosás…

    Ha maszkos embert látsz az utcán, talán Én jövök veled szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük