(3533) Fény az alagút végén

Tibor bá’ fordítása online

 

2021 a 89. év

A Pfizer a héten bejelentette, hogy ősszel a piacra tudja dobni azt a gyógyszerét, amit a CIVID-19 ellen lehet bevetni. A szájon át bevehető gyógyszer lényege a vírus lemásolásához szükséges fehérjebontó enzim csökkentése. A betegséget nem gyógyítja, hanem a vírus mennyiségét csökkenti, lehetőséget biztosítva az immunrendszernek, hogy sikeresen megtisztítsa a szervezetet a vírustól. Egyik nagy előny az egyetlen létező gyógyszerrel a Remdesivirrel szemben, hogy nem kell vénással injektálni, amihez egészségügyi személy szükséges. Alkalmazására akkor kerülhet sor, amikor a páciens érzékeli,hogy a COVID-19-etmegkapta. A másik előnye, hogy a vírus mutációja nem befolyásolja hatékonyságát.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19 gondolat erről: „(3533) Fény az alagút végén

  1. Üdv,
    Remdesivir mellet van még az Ivermectin és a Favipiravir is.

  2. Épp tegnap volt a spekrumon egy film a covidról.Először ugye a kínai kormány hazudott azért is terjedt a vírus .A másik nagy fertőzési góc volt az olaszoknál a focimeccs.Akkor már tudták az olaszok hogy baj van de a focimeccset nem merték lefújni.Onnan indult ki egy nagy hullám. Az olasz focsimeccsről már vitték is át spanyolba a szurkolók a fertőzést.Ez volt az amikor az olaszoknál és a spanyoloknál tavaly nagy volt a felfutás.Erről ennyit .Lehet ha a kína időben lép és a foci nem lett volna nem lett volna nem lett voltna olyan nagy fertőzés akkor.Szóval lehet nem a gyári utazgazó olasz-kínai mérnök durrantotta be a dolgot hanem az 50 ezer szurkoló ahol akkor szó szerint robbanhatott a vírus.

    Fény az alagút végén: még nem biztos de kiderül hamar. És utána folytathatják az emberek a vásárlást, utazgatást a világban.Először lassan majd újra töegek indulnak útnak és tízmilliók fognak repülni újra tovább szennyezve a környezetet.

  3. Össze kéne tudnunk foglalni, hogy mit tudunk a lehetséges gyógyszerekről (ár, hozzáférhetőség, szakirodalmi ajánlás, megelőzési vagy gyógyítási jelleg, esélyesség stb.). Sajnos az én tudásom végtelenül kevés ehhez, de indulásnak próbálok írni pár szót, hátha van valakinek energiája javítani és folytatni:
    * Remdesivir, az amit Trump kapott és meggyógyította őt. Ő ezért „imáiba foglalja” és reklámozza is. Elég drága és több tanulmány foglalkozott vele, hogy tömegesen (ökölszabályszerűen) nem ajánlott használni.
    * Ivermectin ellen az alábbi hír szólhat például (azon felül, hogy szintén ellentmondásos a szakirodalom vele kapcsolatban):
    https://24.hu/kozelet/2021/05/01/ivermectin-gyogyszerhamisitas-piliscsaba/
    * Faviripavir jó hogy ingyenes. Én két gondot látok vele kapcsolatban: betegség korai szakaszában jó, utána romlik a hatékonysága (bár a v2.0-ra javítást ígérnek), illetve a típikus magyar akkor fordulhat hozzá, amikor már nagyon betegnek érzi magát: ezután iratja fel a dokijával és váltja ki, aminek kellhet némi további időbeli átfutás. Azaz mire segítség kellene, már nem tud annyira segítség lenni.
    * Posztbeli Pfizer ígéret-nek „lineárisnál” jobb működésűnek kell lennie. A brit mutáns hatványosan tud reprodukálódni (vö: „bevitték a fiatalt aztán órákon belül lélegeztetőre került” beszámolók). Azaz hatványnál is gyorsabban kellene tudnia gátolni a vírus-reprodukálást.

    Muszáj itt megemlíteni infos korábbi két ajánlatát, főleg mert megelőzésnek is jók lehetnek. Legutóbb a (3517) Két szék közül a pad alá blogposzt 53.kommentjében esett szó róluk:
    * Allergodil
    „Az Allergodilt én arra használom, hogy el ne kapjam, de a magyar protokoll gyógyít is vele (tegnapi általam idézett Semmelweis TE protokoll) , tehát – bár jelenleg nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az allergodil GYÓGYÍTJA a betegséget, bár a valószínűsége NAGY – azt ki lehet egyértelműen jelenteni, hogy NEM ENGED megfertőződni – (nem mellesleg mellékhatások nélkül).”
    * Virostop
    „Én még használom a Virostopot szájüregbe, mert egyrészt nekem ízlik, másrészt vírusölő hatása mellett bakteriocid hatása is van, egészségesen tartja az ínyt. És Ferfal írásaiból tujuk, hogy válság alatt az egészséges fogaknak és ínynek nagy szerepe van.”

  4. 4. marci: Azóta írtam én mást is, már változott a helyzet az Allergodillel kapcsolatban:

    https://index.hu/gazdasag/2021/04/16/cebina-covid-orrspray/

    A lényeg ez:

    „Nagy Eszter eredményesnek nevezte az eddigi kutatást, a PCR-teszten pozitív mintát adók között azt tapasztalták, hogy a szer pár nap alatt képes eltávolítani a szervezetükből a vírust.

    Nem betegszenek meg, és nem is lesznek fertőzőképesek

    – magyarázta az orvos végzettségű cégvezető.”

    Nagy Eszter szava SZENT, mert egy MAGYAR kutatóorvos ilyet nem jelent(het) ki megalapozatlanul, és ennek alapján a Covid válságot tudományosan megoldottnak tekintem.

    Én a magyar kutatóknak MINDEN SZAVÁT megalapozottnak tartom, és hosszas ellenőrző utánanézés és magamon végzett teszt után elhiszem, és CSAK az övékét. Azt, hogy aztán mit tesz hozzá vagy vesz el a politika – magyarán, hogy „mert hogyha igaz lenne, akkor már régen használnák” nekem ez nem érv, illetve a több milliárd légy nem tévedhet kategóriába tartozik.

  5. 3. marci,
    Favipiravir, volt covid betegként, nem tapasztaltam a késői beszedés hátrányát.
    Ami után letaglózott a virus – ezt szó szerint kell érteni, mert munka után hazaérve ágynak estem- a 10. nap reggelén kezdtem el szedni és 3 nap szedés után a borzasztó fájdalom és rosszullétnek vége szakadt. Az előző éjszakai kórházi SBO osztályon a ct egész tüdőre kiterjedő a hörgőkben lévő virus fertőzést mutatott, de hagyományos értelemben nem volt még tüdőgyulladásom, egyéb kontroll értékek megfelelőek voltak. A lábadozás ugyan még 2 hétig tartott.
    Vissza gondolva – illetve azóta több orvossal, volt beteggel beszélve- ez előtt már 6 nappal voltak tünetek. Naponta szem tükröződés illetve egy-két látás homályosulás, már szemészetre akartam menni.
    Ha ezt össze adjuk akkor a 15. nap kezdtem a szedést és ugyanúgy 3 napra történt a megkönnyebbülés mint hasonló fertőzést elkapott és favipiravirt használók esetén.
    Az átlag orvosok/egészségügy tájékozottsága siralmas erről a vírusról és lehetséges hatásairól, ha a tájékoztatás ismeretterjesztés széleskörűbb lenne nem történt volna ennyi tragédia!!!!!!!!!!!!!!!!! Pedig néhány 100 komolyabb fertőzésen át esett alapos kikérdezése után nagyon sok tapasztalatot lehetne szerezni mivel is indul ez a fertőzés és sokkal előbb lehetne beavatkozni.

  6. „Nagy Eszter szava SZENT, mert egy MAGYAR kutatóorvos ilyet nem jelent(het) ki megalapozatlanul”

    Ejnye „infos” annyira biztos vagy a nemzetiségét illetően?

    „Nagy Eszter egy MAGYAR kutatóorvos”?

    Lánc lánc Eszterlánc…

    Én nem lennék annyira biztos ebben.

  7. 3. marci
    „Össze kéne tudnunk foglalni, hogy mit tudunk a lehetséges gyógyszerekről ”

    Dr. Dimitrios Antoniou PhD, FRCS javasolja a Covid kezelését olcsó gyógyszerekkel, amelyeket már több éve adnak be különböző betegségek esetén, és gyógyszertárakban kaphatók.
    MEREM javasolni a covid-19 valódi gyógyitását két ismert és olcsó gyógyszerrel (szájon át), amelyek közül az egyik:
    -(az angiotenzin-2 gátlók) közvetetten a covid-19 ellen hat (közvetlenül nem pusztítja el),
    a másik:
    -(Metotrexát) közvetlenül és azonnal megöli a covid-19-et
    Metotrexát:
    Akkor alkalmazzák, ha covid-19-e van, akár tünetekkel jár, akár nem, azaz amikor pozitív (nem profilaktikusan vett) tesztje van. Nem lehet problémája a májával, ezért ilyen gyanú esetén először teszteket kell végeznie a máján, és ha van valami baja van a májával, ne vegye be a gyógyszert.
    ADAGOLÁS Metotrexát: A 2 tabletta együtt (2X2,5 mg) 12 óránként háromszor (összesen 6 tabletta). Ezt ismételje meg 1 hét múlva, amíg jól nem lesz (azt hiszem, 2 ciklus alatt minden rendben lesz (minden tabletta 2,5 mg metotrexátot tartalmaz).
    Nagyon olcsó, dobozonként 7,5 euró.
    Angiotenzin-2 inhibitorok:
    Megelőző óvintézkedésként szedjük. Ezt a gyógyszert antihipertenzívként adják és blokkolják (gátolják) az anglitonsin-2-et kapó emberi sejtek kémiai receptorait (amelyek „kulcslyukként működnek”) (amelyek „kulcsként” működnek),…
    Az angiotenzin-2 inhibitorok beadásával megakadályozzuk a vírus bejutását a sejtekbe. Az adagolást ideális esetben orvosnak kell beállítania, hogy a vérnyomása ne csökkenjen.
    A fenti két hatóanyag ismert gyógyszer, biztonságos és olcsó. Javasoltam őket az EODY-nak és a többi hatóságnak tavaly óta. De … szokásuk szerint figyelmen kívül hagytak, …

  8. 3. marci
    „Össze kéne tudnunk foglalni, hogy mit tudunk a lehetséges gyógyszerekről ”

    A nagyváradi dr. Flavia Groșan tüdőgyógyász-bronchológus szembemenve a nemzetközi Covid-protokollal, saját tüdőgyógyászi tapasztalata alapján, hagyományos módon kezeli a Covid-19 miatti tüdőgyulladást is – mindezt szinte 100 százalékos sikerrel, kórházi kezelés nélkül, állítja.

    Saját módszerével csaknem 1000, különböző stádiumban lévő beteg ment át koronavírus fertőzésen. A doktornő atipikus tüdőgyulladásként kezeli a SARScov2 vírus okozta szövődményeket. A célja az, hogy a betegek ne jussanak el az intubációig, mert az szerinte végzetes:

    “Folytatom a klasszikus, olcsó gyógyszeres kezelésemet, amely magában foglalja a
    * KLARITROMICIN-t,
    egy antibiotikumot is, amely a makrolid antibiotikum csoport része…. Nagyon érdekes klinikai vizsgálatokban dolgoztam tüdőgyulladásos esetekben, és ott megismertem a klaritromicin vírusos tropizmusát, és láttam a klaritromicin gyulladáscsökkentő hatását, amely egyetlen más antibiotikumnak sincs.”

    A nagyváradi dr. Flavia Groșan tüdőgyógyász-bronchológus

  9. 3. marci
    „Össze kéne tudnunk foglalni, hogy mit tudunk a lehetséges gyógyszerekről ”

    George Karystinos katonaorvos:

    * Co-amoxiclav (Augmentin) 1gr 12 óránként 7-8 napig
    és
    * AZITITROMICIN (Zithromax) 500mg naponta egyszer, 5-7 napig
    (mindkét antibiotikumot egyidejűleg szedjék).

    Augmentin elleni allergia esetén:
    * KLARITROMICIN – 500 mg 12 óránként, 5-7 napig.

    A nehézlégzés súlyosbodása esetén a telítettség csökkenése esetén: hagyja abba a fentieket, és kezdje el a moxifloxacin (avelox) 400 mg-ot naponta egyszer 5-7 napig (amely sokkal hatékonyabb).

    George Karystinos katonaorvos,
    A 251-es Légierők Korházának a Kardiológiai Klinika volt kurátora:

  10. 8. Horváth Csongor
    „Érdekelne mi az oka, mi van a háttérben?
    Mondhatnám, hogy “na mi a pálya?, de így inkább: “mi a konteó”?
    S, hogy nem jelezték ezt előre azok, akik mindent tudnak…”

    Őszintén, bevallom meglepett amikor elolvastam, de még jobban az, ahogy nem reagáltál, azaz szó nélkül elfogadtdad.

    „Tudjuk, kedves Csongor, egyedül te vagy a tökéletes tudás birtokában, mindenki más hülye. Ennek rendre hangot is adsz, meglehetősen fölényeskedő, pökhendi stílusban, ami minimum irritáló. Most az egyszer kivételt teszek és reagálok rá. Engedd meg, hogy általában, vagyis legtöbbször bő lére eresztett monológjaid legutóbbi szösszenetéből szemezgessek, szofisztikált stílusod gyöngyszemeiből:
    – ostoba
    – egysíkú
    – fogalma nincs
    – tesznek az egészre
    – tőle megszokott- butuskaság
    – hülye vagy
    – hozzád hasonlóknak
    – elhülyülnek
    Csak úgy sziporkázol, kedves Csongor, egészen lenyűgöző!
    Tapsvihar…

    Majd elfelejtettem.
    Volt egy ismim, Csongor névre keresztelték a szentem. Tavasszal dupla gázálarcban járt-kelt szegényem, annyira be volt rezelve. Még rendelésre is abban ment és nem tűnt fel neki, hogy a doki maszk nélkül vizsgálgatja. No, ez a Csongor gyerek száz lelket számláló vidéki faluban lakott, ahol kb nulla esélye volt a fertőzés megszerzésére. Gondolt egyet és nem is olyan rég, a járvány csúcsán összejött egy butapesti némberrel és felköltözött hozzá. A fertő gócpontjába. Érti ezt valaki?

    Csongor Alt. Iskolai Tanar , nöi Igazgatoval..

    Talan meg mindig elnök az egyesületeben…
    Sajna önallo gondolta nincs ,, csak a sajat ” igazat” szajkozza egyfolytaban,,,

    Többen mar “probaltak helyre tenni ” a blogtarsak közül ,, de Ö nem fog megvaltozni….!!!

    Mindenki hülye .. a TANARUR az egyedüli feny”
    „Csongor!
    Neked v.mi komoly mentális problémád lehet….esetleg beszükült a világ erre a blogra. Valaki=Currix…Valaki=Csak kérdezek.
    Azt tudtad, hogy léteznek emberek akik nem regisztráltak az oldalon? Itt a jó idő!…menj ki egy kicsit a szabad levegőre és szellőztesd ki az agyad!?”

  11. Re:13
    Nagyon helyes, egy lábon még felborul a szék, kettőn már billeg, kellene valami 3.-nak is, hogy megálljon saját lábán.

  12. 12: LS.:
    Szóval fingod nincs, nem írták meg a szupervilágmegváltó bloggerek…
    Legalább a saját tolladdal ékeskednél Te …! 🙂
    Elfogytak az érvek, értem én.

  13. Re:Csongor
    Vagy Melinda nem bírta Bili „megmentjük a világot” tervét, ami valójában tömeges népírtás és rabigába hajtás csipekkel, ugye, és időben lelép, mielőtt a férjét elviszik a szabad nép által választott virágos hippi verőlegények. 🙂

  14. Szerintem csak simán, csak egy jegyet kapott a szíriuszra. Az asszonynak is kell hagyni valamit. Há’ mé? Há’ nem? Há’ de!

  15. Re:17
    Oda nem menjen, mert forró lesz alatta a plazma(talaj), különben is, csillagra nem praktikus leszállni, mert odakozmál szegény Melinda. Jó lesz az, ha Szíriusz rendszerbe megy, de előtte beszéljen a magyarokkal, hogy a rokonság beengedi-e… 😉

  16. 10, L.S.:
    a csodatévő doktornőd ellen hatósági eljárás indult, száz és száz ember félrevezetése ill. veszélyeztetése miatt. Csak úgy mondom…

    13, Python:
    február közepén mondtam először a 3457. poszt hozzászólásaiban, hogy

    „” …a covid génjeinek egy része stabil marad a mutációk során is, ezt a felfedezést mennyire fogja értékelni….””

    Rá se bagózott senki, hogy lényeges előrehaladás van a covidra is jó koronavírus multivakcinák fejlesztésében, kivéve Horváth Csongort.

    3, marci:
    az Ivermectin gyártásban világelső India, aztán lehet látni az eredményt…de hiába szajkózza itthon az orvosszakma, hogy a csalókra vigyázzanak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük