(3523) Legújabb őrület? 2.0

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

Bebörtönözték az apát, mert nőnemű névmással nevezte meg lánynak született (transznemű) gyermekét, és kritizálni merte az orvosi „gyógykezelését”.

 

2021 a 89. év

Kanada – Pénteken egy apát börtönbe küldtek. Bűne? Felszólalt a 14 éves lánya orvosi átszabása ellen.

Az apa arra panaszkodott, hogy az orvosok pubertásblokkolókat adnak a 14 éves gyereknek, és bírósági végzés ellenére „she” és az „her” nőnemű névmással utalt a gyermekre. Ezért hat hónap letöltendő börtön járt, mert semmibe vette a bíróság döntését.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

33 gondolat erről: „(3523) Legújabb őrület? 2.0

  1. A cikkből nem derül ki számomra, hogy ki és milyen célból indítványozta az átalakítást.

  2. Harminc évvel ezelőtt még – ha jól emlékszem – úgy volt, hogy amikor egy újszülöttről a külső nemi jellegek alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy fiú vagy lány, akkor annak anyakönyvezték, amelyikhez jobban hasonlított, inkább lánynak. (Műtétileg is könnyebb a női külső jegyeket kialakítani, mint fordítva.) Ha szegény pechjére genetikailag férfi volt, később beindulhatott a hormonok termelődése, és ő tudta és érezte hogy valójában férfi, csak születése pillanatában tévesen nőnek anyakönyvezték, ennek minden következményével. Talán a külső jegyeket is ehhez igazították. Miért is ne lenne joga ahhoz, hogy olyan testben élje az életét, aminek érzi magát? Ki tagadhatja meg egy férfitől, hogy a saját (férfi) testében éljen? Ki kényszerítheti arra, hogy egy régi téves döntés miatt egész életét női testbe börtönözve töltse?
    Fordított esetben ugyanígy gondolom.
    A jelenlegi gyakorlatot nem ismerem.
    (Az eredeti cikket nem láttam)

  3. 2 Delp

    Szerintem kromoszómavizsgálatot is szoktak csinálni. Meg hormonszinteket is lehet mérni. A hülyeség szintjét nem.
    Nem értem, miért elfogadottak egyes téveszmék, mások meg nem. Pl. nővé átoperálnak, de kutyává, négerré vagy Napóleonná nem, ez diszkrimináció 🙂

  4. Re:2
    Történet szerint egyértelmű nemű volt biológiailag a gyerek, annak is nevelték, ahogy születtett, nem is volt semmi gond, de egy iskolában előadott gender kurzus után találta ki, hogy ezen változtatni kellene…
    Itt nincs mentség, ez nettó gyerek agymosás volt, pláne úgy, hogy 14 évesen éppen hogy nyiladozóban van a gyerek nemisége, ilyen fiatalon nem lehet nemátalakító műtét alá vetni, mert kiskorú, de úgy látszik erre vastagon tesznek, ha gender őrületről van szó. Eleve páros lábbal rúgnám ki az iskolából az ilyen előadókat, ha már ki akarják élni az ideológiai perverzióikat, kampányoljanak az egyetemeken (meg is teszik…).

    Csoda ha a faterja nem fogta be a száját?
    Ha én lennék a helyében, akkor a gender felbujtó, és az egész kompánia, ami ebben kavart, nem köszönné meg, az egyszer biztos…

  5. Végtelenül szomorú. És ami még rosszabb: ez nem valami elszigetelt, marginális jelenség. Fenn vagyok néhány íméllistán, amik tömegével tájékoztatnak az ehhez hasonló ügyekről. Ifjúságunk megrontása már nem áll meg a szexualizálásuknál. Testileg is tönkreteszik őket. És még csak hangot se szabad adnunk annak, ha ez nem tetszik, pláne az igaszágot kimondani.

    Szörnyű.

    És nehogy azt higgyétek, hogy Európa mentes lenne ettől.

  6. 1 – János:
    A poszt egy hír közlése. Nem több, nem kevesebb. Szerintem a részletek lényegtelenek. Mi nem teszünk különbséget nőnem és hímnem, valamint semleges között. Az angol nyelv tesz. Az viszont abszurd börtön büntetést kapni, mert „he” helyett „she” személyes névmást használ az apa saját gyermeke esetében.

  7. Tibor bá: viszont nem is ezért börtönözték be, derül ki a fentebb belinkelt cikkből. Egyébként én is őrületnek tartom az egészet. De ha már beszélünk róla, mert véleményt akarunk alkotni akkor szerintem nem elhanyagolhatók a részletek.

  8. 8 – Csont:
    Azért börtönözték be, mert „megsértette” a biróságot azzal, hogy she-nek nevezte a lánynak született gyerekét.

    „British Columbia Supreme Court Justice Michael Tammen denounced his behaviour as outrageous contempt of a court order imposed to protect the girl’s identity. He handed down a “strong denunciatory sentence” on the man for “blatantly, wilfully and repeatedly” defying publication bans…….”

  9. Olvasom ezeket a híreket, és egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez így igaz. Azt sem hiszem, hogy átműtenek valakit hirtelen felindulásból, pláne egy gyereket. Biztosan van előtte egy soklépcsős rendszer, gyermekpszichológus, családpszichológus, szexológus, és csak akkor történik meg a műtét ha azt indokoltnak látják. Amikor nyilatkoznak homoszexuálisok a saját életútjukról soha nem az van, hogy 14 évesen láttam valamit és megváltoztam, hanem az hogy már 3 évesen anyám melltartóját próbálgattam, azaz ezek a dolgok egy 14 éves műtétjekor is akár évtizedes történetek lehetnek.

  10. Azért börtönözték be, mert egy korábbi bírósági ítéletet nem tartott be. Továbbra is küzdött a lányáért, hogy az maradhasson, aki, és ne váljon azzá, akivé agymosták. Egy aljas, emberellenes, gonosz bírósági ítéletet nem tartott be.

    Amikor a törvény gonosz, és ellentmond a józan ember egészséges lelkiismeretének, akkor az embernek kötelessége szembeszegülni a gonosz törvénnyel, és annak ellenére is a jót cselekedni. Nem ez volt a tanulsága a nácik leverésének és elítélésének?

    Apaként azt mondom, hogy ha egy bíróság tönkre akarná tenni a gyerekem, én is utolsó vérig küzdenék érte. Érkeznek Amerikából hírek ilyen bírókról, akik tömegével teszik tönkre a gyerekeket. Nem értem, hogy nem volt még egy apa sem, aki lepuffantotta volna őket a nyílt utcán.

  11. Asimov szerint a tökéletes lény egy hermafrodita és egy robot hibridje. Ma még csak scifi, de lehet, ez lesz a jövő.

  12. Jelzem Hollywood folyamatosan érzékenyít lmbtq-témában, lassan nincs film vagy sorozat ami ne tartalmazna ilyesféle szálat, legalábbis az én horizontomon, az én találati listámban. Rendszerszemléletben nézve relatíve kevés ember kínál, kvázi 99%-os léptékben, giga-mennyiségű kontentet, giga-mennyiségű néző számára (lmbtq-érintettséggel). Hogy a pozitív spirálban ki volt a „felszopó” – a kultúra vagy a valóság – sokkal inkább mindegy mára, (szemben például egy járvánnyal).

    Példának legyen itt egy itthon is vetített Doctor Murphy és annak is az s01e14 epizódja. Aki meg akarja nézni, ne olvasson tovább, mert ellövöm az epizód poénját.

    Adott egy 14 éves lány (lányszereplővel, lányszinkronnal), akinek pénisze van és hererákkal kerül kórházba, transzneműként. A lányt kicsiként a szűlők fiúsították (hiszen pénisze és heréi vannak ugye), de a lány rosszul érezte magát, merthogy ő „lány”. Innentől vállalt minden magányt, kinevetést a társaitól, de az epizódból az jött le, hogy neki a lánysága a szabadsága volt, csak így érezte jól magát (a belső után külalakra is teljesen lány lett). Így tervezgette 18 éves korára a nemváltó műtétet. A lány szülei olyan szinten támogatták a lányt lányságában, hogy pubertásos hormon gyógyszereket is adtak neki tiltott módon (pl.: ne legyen annyira szőrős), amiről a lány nagyanyját nem is értesítették. A nagymama viszont szerette volna, ha a lány fiú marad, ha már „annak született”. A lány a kórházban kinyilvánította, hogy mielőbb szeretne nemváltó műtétet és ha már ittvan hererák miatt (18 évnél fiatalabban ugye), akkor mindkét heréjét távolítsák el. A szűlők ezt támogatták, a nagymama meg nem. Mivel per lett kilátásba helyezve, ezért a történetvezetés szerint a kórház leültette a szűlőket és a nagymamát, hogy legyen-e a hererák-műtét mellett teljes here-eltávolítás is. Ezen a beszélgetésen derült ki, hogy a lánynak később lehetne biológiai gyereke az ép heréjével. A lányon közben herecsavarodás is lett, orvosilag összeomlott, így a fenti megbeszélésen azonnal dönteni kellett. A szűlők végül nem mertek rábólintani, hogy az ép herét is eltávolítsák a lányból (nemváltásként), a kislány eredeti akaratával szemben ugye. Így aztán a nagymamának lett igaza.

  13. Re:13
    Esetleg ebben a részben nem volt egy kiskutya is, amit meg kellett menteni…? 😉

    Szép drámába becsomagolják az gender ideológiát(mondhatni cukor mázba csomagolt méreg), mintha ez lenne a világ legfontosabb dolga(bármennyire is szeretnék a gender lobbi, marginális a problémájuk, sokkal fontosabb társadalmi problémákat kell elsőnek megoldani).
    Persze a túlérzékenyített társadalom, aki már némi vértől is jajveszékel, két pofára kajálja ezt a bullshitet, és nem esik le nekik, hogy szemük láttára verik szét a társadalmukat, valamilyen zavarosan ködös ideológiáért cserébe.

    Dekandencia ide vezet, és ezek után csodálkozunk, hogy hanyatlik a nyugati civilizáció? 🙂

  14. Ezért „várjuk” az Antikrisztus bácsit,vagy nénit,és hatalmas bölcsességével olyan egyenlőek leszünk, mint macskát szarni.

    A „génhibások” meg mehetnek Szomódra borért.

    https://index.hu/techtud/2021/04/22/koronavirus-sulyos-lefolyas-genetikai-okok/

    Aztán mééég változtatunk a denevérkór emberre ugrásán,és a szekér rúdja lassan-lassan beáll az irányra.

    Hiszek ebben,egyedül az zavar hogy olyanok találták ki akik tök hülyének tartanak ahhoz,hogy a csilliárdokba kerülő manipulátorok agymosásától még mindig úgy-ahogy függetlenedek,de nem azért kutatnak iszonyat zsenik,hogy ez így is maradjon.

  15. 13.marci:”Adott egy 14 éves lány (lányszereplővel, lányszinkronnal), akinek pénisze van és hererákkal kerül kórházba, transzneműként.” Itt még valamit pontosítani kellene a filmből. Miért volt lány ha pénisze és heréi voltak? Genetikailag lány volt vagy hermafrodita és volt méhe is petefészkekkel? Miért volt kérdéses a fiúsága, hogy a szülők „fiúsították”? Talán erre gondoltál hogy hermafrodita volt és véletlenül írtál transzneműt? Vagy valóban már egyszer nemet váltott 14 éves kora előtt? Illetve a szülők kellett hogy válasszanak hogy hermafrodita gyermeküket fiúként nevelik? Ezt pontosítani kellene a történet értelmezéséhez.

  16. 9.Tibor bá: „enü
    logo-thestar
    Iratkozz fel most

    person_outline
    A BC Legfelsőbb Bírósága bemutatta Vancouverben.

    KANADA
    A transznemű tizenéves apja hat hónapos börtönbüntetéssel sújtotta a bírósági végzéseket, a közzétételi tilalmat
    Írta: Douglas Quan Vancouver Bureau
    2021. április 16., péntekidőzítő5 perc olvas
    Támogatói számára „hős”, amiért nyilvános álláspontot képvisel transznemű gyermeke nemi megerősítést igénylő döntése ellen, még akkor is, ha ez az álláspont bírósági végzések megsértését jelentette.

    Pénteken az egyszeri keresztes a BC tárgyalótermében ült, vörös színű börtönöltözetben zuhant előre, lehajtott fejjel, miközben a bíró „kirívóan, szándékosan és ismételten” dacolt a publikációs tilalmakkal, és azt mondta: „erős felmondó mondat ”volt szükséges.

    Michael Tammen, a BC Legfelsõbb Bíróságának igazságszolgáltatója hat hónapos börtönbüntetésre kötelezte az apát, aki a hét elõtt bûnös bűncselekmény miatt bűnösnek vallotta magát, és jóval meghaladja a korona által ajánlottat, és 30 000 dolláros jótékonysági adományt adjon.

    HIRDETÉS KIHAGYÁSA
    A CIKK AZT FOLYTATJA

    „A nyilvánosság egyetlen tagja sem tudja eldönteni, hogy mikor, milyen körülmények között és melyik bíróság rendeljen el” – mondta Tammen. „Hacsak a sikeres fellebbezésig a bírósági végzéseket be kell tartani. A társadalom és így a törvény jogi szerkezetének részei. A bírósági végzések végrehajtásának képessége nélkül, és ha az állampolgárok szabadon elhanyagolhatnák őket, akkor nem demokrácia, hanem anarchia lenne. ”

    A mondat véget vet egy olyan ügynek, amely 2018-ban rendetlen családi vitaként indult, amikor az apa sikertelenül próbálta blokkolni az akkor 14 éves gyermeke döntését – akit születéskor nőnek jelöltek ki, de férfinak vallja magát, és anyja támogatása – a tesztoszteron hormonkezelés folytatása, majd kvázi bűnözővé vált, amikor az apa nem volt hajlandó betartani azokat a bírósági utasításokat, amelyek korlátozták, amit nyilvánosan elmondhatott gyermeke ügyéről.

    A BC csecsemőkről szóló törvény szerint az érett kiskorúak hozzájárulhatnak saját gyógykezelésükhöz, és a BC Fellebbviteli Bíróság megerősítette az „AB” képességét, amint a gyermek ismert volt ebben a bírósági eljárásban, 2020 januárjában hozott határozatában. Ennek ellenére az apa továbbra is nyilvános kampányt folytatott – több kanadai és amerikai kirendeltséggel készített interjúban, valamint a különböző közösségi média platformokon közzétett bejegyzésekben – fenntartva, hogy gyermeke túl fiatal ahhoz, hogy meghozza ezeket a döntéseket, és ragaszkodott ahhoz, hogy szülői beleegyezésre van szükség.

    Ennek során többször megsértette a tizenéves és más kulcsfontosságú felek személyazonosságának biztosítását célzó bírósági végzéseket.

    HIRDETÉS KIHAGYÁSA
    A CIKK AZT FOLYTATJA

    A bíró szerint az egyik „legsúlyosabb” jogsértés a bírósági dokumentumok közzététele volt egy amerikai székhelyű webhelyen, amely tartalmazta a gyermek által javasolt orvosi kezelési tervet, a gyermek személyes adatait és a gyermek egészségügyi ellátásának nevét tartalmazó, tájékozott beleegyező nyilatkozatot.” Ezt csak egy szar fordító program fordította de egyértelmű hogy főként a fentieket rótták fel neki. A bíróság megsértése pedig az volt a cikk szerint hogy nem tartotta be a bírósági határozatokat. Nem azért vitázóm, mert én másképp tettem volna a helyében.

  17. 16: Marci pontosan leírta a woke narratívát, de ha akarod, lefordítom neked magyarra.

    Született egy fiuk, fütyivel, tökkel, ahogy kell. A fiú kicsit lányosabb volt az átlagnál, és a woke agymosó idióták, akik már az óvodákat-iskolákat is elárasztották, az agymosó foglalkozásokon meggőzték, hogy ő igaziból lány. Az elfogadott narratíva szerint ilyenkor nem a beteg lelket kell meggyógyítani, és a téves identitást helyrehozni, hanem az egészséges testet a beteg elméhez igazítani. Ha ettől steril lesz, annyi baj legyen.

    A szülők elég idióták voltak ahhoz, hogy felüljenek a woke hazugságoknak, a nagymamámak még helyén volt az esze.

  18. 17: Ezt a fordítóprogramot szerintem ne erőltesd. Időnként a szöges ellenkezőjét hozza ki annak, amit kellene. Pl. hogy az apa sújtja börtönbüntetéssel a bíróságot… szinte vicces.

  19. 17 – Csont:
    Szerintem nincs értelme vitázni. Én egyértelműen közöltem a hírt, és hozzászólásban megerősítettem. „contempt of a court order” . A „contempt” semmibevételt jelent, de bíróság esetében „megsértés” az értelme. Azzal is meg lehet sérteni a bíróságot, hogy az idézésre nem mész el. Esetünkben az apa főbűne a „she” és „her” használata volt. Ez volt szerintem elég érdekes ahhoz, hogy lehozzam az esetet.

  20. Tibor bá, bocsi én csak az utolsó bekezdést akartam másolni. Eszem ágában nem lett volna az egész cikket ezzel a szar fordítással. Valahogy elrontottam a kijelölést, akkor nem vettem észre, én csak az utolsó bekezdésre akartam hivatkozni hogy mi lehetett a büntetés oka, a fölötte lévőket akár töröld is ki. Még egyszer elnézést! Nem szokásom a hosszú beidézés, csak a vitatkozás. 🙂

  21. 18. Ábel

    Azért olyan is van, hogy ‘női’ identitású lélek ( rosszul törölték, előző élet identitás maradék stb.)pöccsel születik. Persze ez ritkább, mint az a bizonyos fehér holló, de létezik.

    Te is ágálnál ellene ha ezzel az identitással csecseid lennének és egy faszi megkívánna.
    —————————————-
    Persze a cikk lényege nem ez, hanem a szándékos törvényerőre emelt összezavarás.
    Hány millióból van egy hermafrodita?
    Szóval akkor ennyi erővel bármilyen jogokért( hargi 3. hsz.) lehetne ugrálni.

    És itt látszik, de nagyon, hogy kreált probléma ez, hiszen elenyésző ez a társadalom szempontjából.
    Azonban ezen ‘együttérző’ gondolatok- és bírósági ítéletek mentén remekül lehet társadalomhülyítést végezni.

    Egy 14 évesnek nincs joga, ilyen életére szóló döntést meghozni.
    Ezt minden felnőtt embernek illene tudnia, hiszen visszaemlékezhet 14 éves önmagára, elképzelései helyességére, világról alkotott képére stb.

    Ez szándékos!
    Ennyire nem hülyék még! az emberek, legalábbis maguktól.

  22. 16: Csont

    Tényleg oda kell figyelni a történet-kavarásban, mert engem is pont ugyanígy megtévesztett, mivel nézéskor nekem is az első gondolatom a hermafroditaság volt. 🙂 De nem erről van szó.

    Van a cisznemű és van a transznemű, aszerint, hogy a biológiai (szexus) illetve társadalmi (gender) nem: egybeesik-e avagy nem esik egybe. Ha nem esik egybe, akkor beszélünk transzneműségről. Magyarán a lány született echte fiú biológiailag, de a választott társadalmi neme lány.
    A „fiúsítás” annyit takart, hogy a társadalmi nemnek fiút válaszottak a szülök, a biológiailag fiúnak született gyereküknek (hogy cisz legyen). Majd eztán következett a tini kérésére a lányosítás hormonos gyógyszerezéses rásegítéssel (hogy transz legyen).
    A szexusilag fiú, genderileg lány a hererákig nem váltott még nemet, mert hogy meg kellett várja az előírt 18 évet, amit a tini el is fogadott (volna), ha nem jön közbe a hererákja.
    PS: Bocs, ha nem voltam precíz a történet-visszaadásban.

  23. Ábel, a fordítást a telefonom ajánlotta fel nem tudom mitől van hogy mikor hogy dolgozik mert legtöbbször megdöbbentően jól, de én is láttam hogy ez a fordítás szar. Mint fentebb írtam csak az utolsó mondatát akartam felhasználni. A témára visszatérve azért kértem a pontosítást, mert egy normálisan fütyivel született és anyakönyvezett kisfiút nem kell a szülőknek fiúsítani valami rendellenesség lehetett itt már születéskor de ezen te is átsiklottál.

  24. Marci, én kérek elnézést amennyiben azt hittem a transznemű a már műtéttel hormonkezeléssel nemet váltott egyént jelenti.
    Ez a fiúsítás még mindig nem áll össze nekem, mert született egy kisfiúk aki először csecsemő volt majd mondjuk óvodás később iskolás és talán ezután derült ki hogy ő inkább lányként szeretne élni, ekkor viszont a szülők ebben támogatták, tehát nem fiúsították. Előtte meg fiú is volt mit lehet azon fiúsítani? Óvodás korában kitépték a kezéből a babát?

  25. 25: Csont

    Igazad van, viszont a gyerekkor nem volt precízebben kirészletezve a filmepizódban. Annyi derült ki egyértelműen, hogy a szülők eleve, ab ovo nyitottak voltak a biológiai és társadalmi nem szétválasztására, megengedve a transzneműséget is. Nem erőszakoskodtak, hagyták, hogy fejlődjön a gyerekük. Megszokott ciszként.

  26. 26. marci: OK és kösz a válaszokat, csak azért kérdezgettelek, mert te láttad, én meg ezért biztos nem fogom megnézni, hogy tisztázzam.

  27. Három nem van: nő, férfi és az interszexuális.

    Ez utóbbiak már akkor is léteztek, amikor az LMBTQI…seholsem volt.
    Ők valahogy így „káming autolnak”: interszexuális állapottal nőként élek vagy interszexuális állapottal férfiként élek. A transzneműek egy kis része valójában interszexuális testileg, nagyobb részük pedig lelkileg transznemű.

    A hermafrodita kifejezés borzasztó megalázó, helyette az interszexuális kifejezést használják az értelmesebb emberek. Nem ritka állapot, kb. minden kétezredik ember ilyen. Kivètel nélkül meddők.
    A személyi számuk kezdődhetne a hármas számmal!

  28. 30 – Dolfin:
    Ezt lefordítanádM „He was forbidden, in any conversation with anyone, to refer to her as a girl or to use female pronouns to describe her.”

  29. 30 – Tibor bá’

    Tilos volt bárkivel folytatott, bármilyen beszélgetés során lányként hivatkoznia rá vagy női névmást használni a leírására. – Nagyjából.

    A vicces a dologban, hogy az angol mondatban, kétszer is nőkét hivatkoznak a gyerekre. Persze, másnak nem tilos, csak az apának. 😀

    Nőnemű személyes névmás

  30. 32 Progresszor
    Ez nagy poén, vagy alap arra, hogy a következő hasonló per a cikk írójával szemben induljon, és rá is rásózzanak egy pár évet… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük