(3521) Legújabb őrület?

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

Ötven éve a gyermekeim énekelték

Baa, baa, black sheep,
Have you any wool?
Yes, sir, yes, sir,
Three bags full;
One for the master,
And one for the dame,
And one for the little boy
Who lives down the lane.

Be, be fekete bárány
Van-e gyapjad?
Igen uram, igen uram
Három teli zsákkal
Egy a gazdának
Egy a gazdasszonynak
és egy a kisfiúnak
Aki az utcában lakik

Ez egy megzenésített gyerek mondóka 1741-ből. Legalább is, akkor volt először kinyomtatva. Viszont nem tetszik a feketéknek. Nem tudni miért asszociálják magukat a fekete bárányokkal. de ezt a több százéves gyerek mondókát rasszistának kiáltották ki. De nem csak ezt, hanem a Jingle Bells karácsonyi dalt is. Feltételezem a póniló nyakában lógó csengő őket őseikre emlékezteti. Legalább is ez következik Kate Pollard (feltételezem néger) zenetanár hadjáratából a „fehér felsőbbrendűség” ellen.

Pollard szerint az említett két dalocskában rejtett rasszizmus lappang, amit nem szabad feltálalni a gyerekeknek. De Pollard itt nem áll meg, szerinte a fehéreknek bocsánatot kellene kérni a kiváltságukért, és mindent meg kellene tenniük fehérségük „lebontása” érdekében (hogy ez mit jelent, nem tudom. Mindenesetre, ezt a szót alkalmazta: “deconstruct” )

Ez az őrület most már odáig terjedt, hogy nyilvános helyen elvárják, fehér emberek letérdelve kérjenek bocsánatot, amiért őseik rabszolgákat tartottak. (ez angolul így néz ki: Public displays of apology – white people kneeling and demanding forgiveness for their slaveholding ancestors)

2021 a 89. év

Az én őseim az Alföld talaját túrták száz éveken át. Fogalmam sincs, kitől követelhetném meg, hogy kérjen bocsánatot, amiért nagyanyám mezit láb aratott, de januárban már nem volt miből kenyeret sütnie.

Különben, azon töprengek, mit szólna Sebastian Kurz, ha követelnénk, térdelve kérjen bocsánatot a 13 aradi vértanúért. Esetleg a pápa perelhetné a zsidókat Jézus haláláért.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14 gondolat erről: „(3521) Legújabb őrület?

  1. Liberális tébolyda tovább folytatódik, már az Hófehérke se PC, és leveszik a műsorról egyes helyeken, mert túlságosan fehér…

  2. 1 dajtás
    De képzeld el, hogy berágnának, ha a törpék feketék lennének… 🙂

  3. Majd Orbán leszármazottai is bocsánatot kérnek gyerekeinktől és az ő gyerekeiktől, amikor kínai rabigában az Orbán által felvett kínai kölcsönöket nyögik? Vagy amikor a budapesti fundanon a kínai pártkatonák szobáit takarítják, a kínai szart pucolják a wc-ben? Vagy mert ez a barom kivezeti az országot az EU-ból, és szétszaggatják szülőföldünket a nagyhatalmi érdekek? Vajon Orbán végső lehelete pillanatában, a pokolba vezető út előtt elrebeg majd egy halk „nem így akartam”… kezdetű mondatot? Az biztos hogy ő bocsánatot semmiért nem fog kérni.

  4. „mindent meg kellene tenniük fehérségük „lebontása” érdekében ”

    https://www.magyaridok.hu/velemeny/a-kalergi-terv-es-a-globalis-elit-3320957/

    „De vajon miért teszik ezt?… Milyen terv, célkitűzés, filozófia húzódik meg emögött?
    Erre válaszul újra és újra felbukkan Richard von Coudenhove-Kalergi (1894–1972) neve, …

    …céljai kísértetiesen hasonlítanak azokra a törekvésekre, amelyek egyfelől a brüsszeli elitet, másfelől pedig a Soros György mögött is álló globális köröket jellemzik napjaink­ban – akár az unió döntéshozó fórumain és zegzugos termeiben, akár a Földközi-tengeren cikázó NGO-hajók tevékenységében, akár a fősodratú sajtóban és médiában…

    Az 1922-ben megjelent Páneurópa – egy indítvány, illetve az 1923-ban publikált Páneurópa című műveiben világosan kifejtette, hogy egy egyesült európai államot kell létrehozni, amely szupranacionális, azaz nemzetek feletti lesz.

    Kiáltványában úgy fogalmaz: „A kiemelt nemzeti érzületű emberek konfliktushoz, az háborúhoz, az pedig káoszhoz vezet.” Vagyis a nemzeti érzés káros, elvetendő, ehelyett kell létrehozni a szuperföderális rendszert, amelyet mai szavakkal Európai Egyesült Államoknak nevezhetünk, és ez része lesz egy átfogó, új világrendnek, amelyben a népek egyesülnek és feloldódnak.

    Különös hangsúlyt helyez arra, hogy a jövő Európáját nem az őshonos népek birtokolják majd, hanem egy kevert fajú,
    „fajta alatti” embertípus,
    amely a különböző rasszok kényszerített keveredésének az eredménye.
    Ennek érdekében Európa né­peit színes népekkel – ázsiaiakkal, afrikaiakkal – kell keresztezni, hogy létrejöjjön egy identitás, etnikai hovatartozás nélküli, gyökértelen sokaság,
    amelyet A JÖVŐBELI HATALMI ELIT könnyűszerrel tud uralni.

    „mindent meg kellene tenniük fehérségük „lebontása” érdekében „

  5. 5. Világfigyelő
    Akkor Kate Pollard egy f@sz!

  6. 5 – Világfigyelő:
    Nem néger, de nem is kaukázusi. Mongoloid. Vagyis „színesnek” érzi magát.

    6 – Balázs:
    Pontosabban egy hülye PICSA.

  7. Hát… a „cigányúra ment!” szólás helyett én is tanítom a gyereket, hogy mondja egyszerően hogy: félrement. Az ikolai menzán cigányasszonyok is főznek. nehogy már belehugyozzanak a teájába. Igaz a tanulók közt egy cigány sincs, csak arab, indiai, kinai meg zsidó…ja és néger – a padtársa.
    Na majd írok az éppen MOST online szövegelő natív english, mulatt, négerkeverék tanárának, hogy vigyázzon a bleksipekkel! 🙂

  8. A „matematika rasszista” című őrületről hallottál már? Eddig szerintem az a legvadabb.

    Ezek a barmok egyébként szerintem nem szimplán csak hülyék. Szándékosan bomlasztanak. Nem céljuk bárkin is segíteni: ellenkezőleg, a legbotrányosabb, provokatívabb, rombolóbb idiotizmusukkal a valódi problémákról és megoldási lehetőségekről terelik el a figyelmet.

  9. 9 Ábel
    Akkor szerintük a NASA bolygókutatási programjaiban résztvevő nem kevés lelkes színesbőrű fizikus és matematikus mind áruló, akik eladták magukat a fehéreknek? 🙂
    Épp nemrég néztem a felvételt a marsi helikopter próba felszállásáról, amelyet aztán lelkesen ünnepelt a projekt ázsiai származású vezetője csoportjával együtt.

  10. 10: Nem tudom, de szerintem logikát nem érdemes keresni benne. Az a tippem, hogy aki ezt kitalálta, az képtelen a logikus gondolkodásra, ezért gyűlöli a matekot és a fehéreket is.

  11. Tegnap este volt egy film a Duna Tv-n késő este, A segítség (the help).
    Nem hinném, hogy az a világ jobb volt.
    Egyébként van benne pár poénos rész, nyilván tipikus amerikai kicsengéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük