(3492) Gyilkos kormány 2.0

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Az apropót a poszt megírásához az adta, hogy hazánknak sikerül felverekedni magát a világelső helyére az új halálesetek számában (per millió) 19,37 fő értékkel. Sehol a világon nem halt meg ennél több koronavírusos beteg egy millió állampolgáronként. SEHOL. Köszönet a magyar kormánynak.

Helyesbítek. Magyar kormány nincs, Fideszes képviselő csoport nem létezik. Van egy Orbán Viktor, aki egy személyben kormány és képviselő csoport is. Az van, és csak az van, amit ő kigondol, jónak tart, természetesen saját egyéni szempontjából. És ezt a környezete a legteljesebb mértékben, zokszó és kritika, esetleg tanácsadás nélkül elfogadja, és kiszolgálja. Ezért felel Orbán Viktor, eddig 18 ezer magyar elvesztett életéért.

Súlyosbítja Orbán felelősségét, hogy egy évvel ezelőtt Magyarország helyzete a világban irigylésre méltó volt. Ennek a megtartása viszonylag könnyű lett volna, de Orbánt, saját bűnös nézete vezérelte. Elsősorban lopni akart, nem a nemzet érdeke lebegett a szeme előtt. Ezért vett 16.000 lélegeztető gépet látszólag dupla áron. Ugyanezt tette a kínai vakcinával is. Még vészhelyzetben se volt képes lemondani foci mániájáról. Hagyta megtartani a meccseket, hatalmas nézőtömeggel együtt. Világjárvány idején elkergetett több mint 5000 egészségügyi dolgozót. A járvány negatív gazdasági hatásainak mérséklésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból, mindössze 60 milliárd forinttal toldotta meg az egészségügyet, miközben a sport ennek majd ötszörösét kapta, 289 milliárd képében, de még az egyházak is többe, 153 milliárdban részesültek.

És ezek után léptünk be a harmadik hullámba. Nem csoda, hogy nap, mint nap negatív csúcsokat döntögetünk. Erre, Orbán válasza a jól bevált taktika: hazudni és hazudni, gyereket beszélni a hasunkba. Majd húsvétkor, majd ha két és fél millió be lesz oltva. Majd így, majd úgy. Közben naponta egyre több halott van.

A valós kilátások pedig rémisztők. Naponta az új betegek száma folyamatosan nő. Január 30.-án 3562 beteget ápoltak, 61 elhunyt mellett. Ez a szám mára 11.276 betegre nőtt, és kétszázat meghaladó elhunytra. Már pedig, ápoltból lesz az elhunyt. Betegből elhunyt kb. 3 hét alatt lesz (gyógyult sokkal később). Február 28.-án, három hete 5679 beteget ápoltak. Ebből lett mára, 200-at meghaladó elhunyt. Kétszer több betegből, várhatóan 400 körüli elhunyt lesz 3 hét múlva. És, vajon mitől lenne kevesebb fertőzött mindenfajta védekezés nélkül? A szlogen ismételgetése: „vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra” annyit ér, mint halottnak a szenteltvíz (hogy stílusos legyek). Ha a fertőzöttek számát nem tudjuk lenyomni, magától az csak növekedni fog. Több fertőzött = több beteg. Több beteg = több lélegeztetés. Több lélegeztetés = több halál. Én nem fogok csodálkozni, amikor átlépjük a négyszázat. Mért? Teszünk ellene valamit? A vakcina oltogatás nem elég, abba Orbán úgy kapaszkodik, mint fuldokló a szalmaszálba. Ne legyen igazam!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

162 gondolat erről: „(3492) Gyilkos kormány 2.0

  1. Én az idősek oltása helyett az aktív, 30-50 év közöttiek oltásával kezdtem volna. Az időseket pedig vásárlási sávval és kötelező otthon maradással védtem volna. Így talán előbb elindulhatott volna a gazdaság, és jobban is jöttünk volna ki belőle.
    A 20 elhunyt per 1 millió biztosan jó érték?
    8 millió magyarországi lakosra vetítve ez csak 160.. nem inkább per 10 000?

  2. Voltak neki érdekes kijelentései:
    „Ha mégegyszer hatalomra jutok, tönkre fogom tenni ezt az országot”

    „Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”

    Egyetlen kérdés van…kinek dolgozik orbán? A magyarok mennek külföldre dolgozni, közben meg épülnek a csaknem 2millió/m2 árú lakások. Kik fogják megvenni?

  3. Valaki 2: „Egyetlen kérdés van…kinek dolgozik orbán? A magyarok mennek külföldre dolgozni, közben meg épülnek a csaknem 2millió/m2 árú lakások. Kik fogják megvenni?”

    Kínaiak és oroszok. Ezen két országnak dolgozik a keze alá Orbán. A jobb módúak az elmúlt években elkezdtek ingatlanokat vásárolni, az oroszok pl. Hévízben, de jönnek szép számmal fővárosunkba is. Majd később jön a tömeg is, főleg Kínából. Betelepednek, földet vesznek (a „szegény” fideszes országgyűlési képviselőktől bőven tudnak), az általuk (jó zsíros kamattal) hitelezett vasútvonal törlesztéseinek jövőbeni problémái miatt területeket hasítanak ki az országból. (Lásd Görögország vagy néhány más ország a világból.) Ugyanezt megtehetik az oroszok Paks2 ügyében is. Így ők lesznek nyeregben. Akié a föld és akié az energia, azé a hatalom. Így fogja tálcán kínálni szerencsétlen hazánkat Orbán. Az akkor még élő, napjainkban elvakult Fidesz hívő Orbánt istenítő embereknek rendkívül keserves lesz az ébredés, fájdalmas sokkok, kínzó traumák sorozatán keresztül nyílik majd a szemük. De félő, akkor már igen késő lesz. Annyi, mint halottnak a csók.

  4. 3. Gilgames : “ épülnek a csaknem 2millió/m2 árú lakások. Kik fogják megvenni?”
    Akik eddig is – idegenek. Az űzött nép egy része már elég jól berendezkedett nálunk. Jelenleg az üres lakások állományának bővítése zajlik Európában és itthon is. Háború van, csak sokaknak még nem esett le.
    „decretum …Ugros eliminandos esse”

  5. Sikerült megalkotnia Orbánnak a Magyar modellt . A svéd modell már ideje múlt lett. Bár szerintem megérdemelné az Orbáni modell elnevezést is a vezér műve.

  6. Én az új szlogenen vagyok kiakadva, ami szerint gyorsan érjük el a két és félmillió oltottat, és utána megkezdjük az óvatos nyitást.
    Normális???
    Megnéztem a mintának tekintett Izrael járványlefutását, vajon ők hogy álltak akkor, mikor a lakosságuk negyede volt beoltva.
    Az oltások megkezdésekor,( dec. 19.) náluk a napi megbetegedések száma úgy 2000 körül járt. Az oltások megkezdése után berobbant náluk a brit variáns, és mire a lakosság negyede be lett oltva, addigra a szám felszaladt 10 000-re.
    Volt is elkeseredés a lakosságnál, hogy a vakcina nem segít, nem bírta a versenyt a fertőzőbb vírussal.
    Most, hogy elérték az 50% körüli beoltottságot, a napi esetek száma 1000 körülire csökkent, és folyamatosan csökken úgy január 20. óta, miközben az oltottaknál a számok mikroszkopikusra zsugorodtak.
    És most nemrég, az 50% körüli átoltottságnál merte megkezdeni a kormány a nyitást, ennek ellenére a számok azóta is csökkennek tovább…
    Erre Orbán 25%-nál akar nyitni? Ebből katasztrófa lesz, ha meglépi, habár valószínűsítem, ezt csak vigasznak szánja a tömegek felé, aztán majd szomorúan bejelenti, hogy sajnos mégsem nyithatunk…

  7. 7 – ödön:
    Ezzel azonosan nagy baj, hogy a kórházban lévők és a lélegeztetőn lévők száma is nőtt. A halott szám növekedése biztosítva van.

  8. Egyáltalán nem értek egyet a poszt címével és tartalmával sem, melynek objektív okai vannak. Ezek pedig a következők: Magyarország statisztikailag sajnos már a nyolcvanas évektől a világ élvonalában van a szív-és érrendszeri valamint a rákos megbetegedések miatti elhalálozások tekintetében. Mivel a lakosság általános egészségi állapota világviszonylatban a béka feneke alatt van, ezért nálunk sajnos a covid statisztikák is rosszabbak lakosságarányosan. Ehhez nyilván van köze a mindenkori kormányoknak is az egészséges életmód propagálása révén, de egy egész nemzedék gondolkodásának az átformálásához még harminc év is kevés. Nyilván azért az emberek sem hülyék és az egyéni felelősségnek is óriási szerepe van mind az egészséges életmód kialakításában, mind pedig a védekezésben, a szabályok betartásában. A chips-adó és a sport fejlesztése jó dolgok, de egy egészséges életmód kialakítását már óvodában el kellene kezdeni és tudatosan felépíteni. Biztos vannak erre törekvések, de ennek a kiteljesedése egy hosszabb folyamat. A covid negatív statisztikáit látva a kormányt kritizálni csak abból a szempontból jogos, hogy mennyit tett az elmúlt tíz évben a lakosság általános egészségi állapotának javításáért, az egészséges életmód lehetőségeinek a megteremtéséért. De gyilkos kormánynak nevezni több mint túlzás. Minden egyes ember élete számít és a covid nyilván magasabb halálozási adatokat eredményez, de a növekmény alapján Magyarország pozitív értelemben a világ élvonalában van (ha ilyet egyáltalán lehet mondani, de ez hozzátartozik az igazsághoz).
    Másrészt az EU-s országok viszonylatában a legtöbb embert mentette meg a kormány az oltásokkal lakosságarányosan. És tudomásom szerint amint egy posztban Tibor bá említetted, Te is kaptál már oltást, tehát a gyilkos kormány Téged már megmentett. Ráadásul Tibor bá Téged dícséret is illet, mert itt a blogodon nagymértékben propagálod az egészséges életmódot és sok jó tanácsot is közzé teszel ezen a téren. Csak úgy tertottam fernek, hogy elmondom a véleményemet ezzel a poszttal kapcsolatban is.

  9. 9: galapagosz:
    Szavaid rózsaszirmokként hullanak nemzetünk poraira!

    A tartalékaikból kivéreztetett emberek, mondd, mit tudnak tenni azon kívül, hogy a kikényszerített nyitáskor, életüket és szeretteiket nem kímélve, beállnak a vágóhídi sorba, bízva a szerencséjükben?

    Itt vagyon hát a jogászdoktorok által felépített rendszer vége. A természet szépen felülírja a magas röptű elképzeléseiket…

  10. Talán nem lenne ennyire rossz a helyzet, ha nem szervezik át hirtelen az egészségügyet. Sok katona nem biztos, hogy a kórházak szervezéséhez ért igazából. Elengedni a szakképzett munkaerőt, talán nem segít az ellátás színvonalán. Ha igazak a hírek, a sportra költött pénz a mostani e.ü. válság alatt sokszorosa az e.ü.-re költöttnek.
    Nem érzem túlzásnak a gyilkos jelzőt.

  11. Azért arról se feledkezzünk meg, hogy honfitársaink magasról tesznek a korlátozó szabályokra. Családi buli, szülinap stb. A március 15-i hétvégén a Balatonnál lenn voltak az emberek a nyaralókban és csapatostól buliztak. Négy-öt család (az ország különböző szegleteiből) kórincált egymáshoz. Sportot csak a TV-ből ismerik, elhízott emberek, aztán meg ha beüt a mennyköv, akkor OV a hülye!

  12. Galapagosz
    Egyetértek veled.
    A propaganda legaljasabb hazugsága Orbán szájába adni, hogy az ország elpusztítása érdekében ragadta meg a hatalmat.
    A hatalom a kezébe ragadt, de csak azért, mert az ellenzéknek semmiféle valódi szándéka, terve nincs, a reform kormányzásra.

    Tibor bá’ következetlensége elképesztő.
    Eddig úton, és útfélen kritizálta Orbánt. Semmivel sem volt megelégedve.
    Most azt írja, egy évvel ezelőtt irigylésre méltó helyzetben volt Magyarország.
    Egy fenemód rosszul kormányzott ország, hogy lehet irigylésre méltó helyzetben?

    Zavart érzek az erőben, és a covid halál statisztikákban is. 🙂

  13. 10: Csongor! Sajnos igazad van, de a poszt címében szereplő gyilkos kormány jelzőt akkor sem tartom jogosnak, mert a covid (és tényleg minden ember élete számít) nem a vágóhídi munkások között szedi az áldozatait. Nem akarom mosdatni a kormányt, biztos hogy mindig lehetne mindent jobban is csinálni, de a gyilkos jelzőt túlzásnak tartom. Az egész világon sajnos ez a helyzet.

  14. 13. „A hatalom a kezébe ragadt, de csak azért, mert az ellenzéknek semmiféle valódi szándéka, terve nincs, a reform kormányzásra.”

    Egy hasonló gyöngyszem kijelentést olvastam Eperjes Károly mély keresztény színművésztől :
    „Hogy Viktorék felvehessék a harcot ezen háttérbirodalommal, föl kellett építeniük a közösség létezését biztosító, a nemzet iránt elkötelezett tőkeerős csapatot.”
    „A Fideszben nem bűn a lopás, ha jó ügy érdekében történik”
    https://hirklikk.hu/kozelet/a-fideszben-nem-bun-a-lopas-ha-jo-ugy-erdekeben-tortenik/378831/

  15. 13: Bögözy:
    Díjazom, amikor a tragédia egy kis komédiával színesül…
    Első körben a Kormány beszart. Egy percre emiatt eredmény született. De gyorsan sikerült tudatosan sutba vetni minden előnyt, hogy a verkli tovább menjen.
    Most nyilvánvaló, hogy Izrael példáját és sikerét szeretnék magukénak tudni Európában.
    Csak az a baj ezzel, hogy mi nem voltunk és nem is leszünk kiválasztottak, maximum irigyek. Meglátjuk mi sül ki ebből…

  16. 13. Bögözy,

    „Tibor bá’ következetlensége elképesztő… Most azt írja, egy évvel ezelőtt irigylésre méltó helyzetben volt Magyarország.
    Egy fenemód rosszul kormányzott ország, hogy lehet irigylésre méltó helyzetben?”

    Szerintem olvasd el mégegyszer a posztot. A járvány szempontjából volt az ország irigylésre méltó helyzetben a múlt év első felében. Míg pl. az UK-ban 1000 feletti napi halálozások voltak, Magyarország megúszta összesen néhány száz áldozattal az első hullámot.
    De ez nem Orbán érdeme volt akkor sem, amit jól mutat például az, hogy hogyan zárta akkor az iskolákat.

  17. 1. Karak,

    19,37 elhunyt per millió fő ez naponta értendő. Ez az elmúlt hét átlaga (ami a mai adattal még tovább nőtt).

    Sokan szörnyülködnek, hogy az USA-ban naponta két-három ezer ember is meghalt. Egyszer talán négyezer felé is ment a szám.
    Ha viszont az USA-ra vetítjük a magyar számokat, akkor ott 6000-7000 -en haltak volna meg naponta. A mai 252-es számot véve pedig 8600-an.

  18. Érdekes megfigyelni, ahogyan Orbán a tavaszi szünet utáni iskolanyitásról hadovál, ahogyan lebegteti.
    Miért teszi?
    Mert a családok nem tudják hová tenni a gyermekeiket, miközben a munkában vannak. A szülő nem maradhat otthon, mert éhel hal a család, (a kieső jövedelmet nem pótolja a kormány, ellentétben szinte az egész nyugati világgal.)
    Ezért aztán lebegtetni kell az iskolanyitást, amiből nem lesz semmi.
    Ha komolyan gondolná, akkor előrevette volna az oltásban a pedagógus társadalmat.

  19. 3,4
    Hallottam én is olyan elméletről hogy jönnek be a külföldiek és külföldieknek vannak fentartva a lakások.Nem tudom összeesküvés elmélet e ez a dolog.Az biztos hogy sok külföldi vett lakást Pesten de nem ilyen „ideköltözünk egy atomháború után ” miatt hanem azért mert itt még nekik is olcsó volt a lakás és ki tudták andni airbnb-re és hosszútávon.Nyilván vannak orosz, kínai és izreli befektetők is, de az az elmélet nem tudom megállja e a helyét hogy majd x év múlva egyszerre ezekbe hirelen beköltöznek.Ez szerintem hülyeség.
    A nagy számok törvénye alapján sok kínai jön (vannak 1 mrd-an) , de azok nem csak ide jönnek hanem megveszik az olasz éttermeket, osztrák alpokbeli vendéglőket is.
    Aztán lehet van benne valami hátsó szándék és tényleg jönnek majd a kínaiak, oroszok ,izraeliek.Sok elmélet van miszerint ha izrael lakhatatlan lesz a klíma miatt azért jönnek, ha háborű lesz izraelben azért jönnek, Hát nem tudom.

  20. Nem tudom valaki figyeli – e Orbán fészbúk oldalát. Zenés videók, ahogy az asszonyságokkal tárgyal, ahogyan az iparkamara meg a fene tudja kikkel tárgyalgat.

    Kormányzás helyett PR videókkal szórakoztat (elfedni próbál) ráadásul kézfogásokkal, együttfotózkodással járvány idején.

    Érdemes belenézni a hozzászólásokba is. 90-95 százaléka az odaírók kommentjeinek elítélő Orbán saját oldalán.

  21. 21 Camelia
    Az ilyen Pifu félék szerint ez csak mese habbal, nincs itt semmi látnivaló, csak hisztéria…

  22. Akkor, nem lehet hogy egyszerűbb lenne tényleges lezárás mellett elkezdeni végre beoltani A MUNKAKÉPES, ÉS TÉNYLEGESEN DOLGOZÓ LAKOSSÁGOT? Basszus a hatvan öt év felettieket se oltották be teljes létszámban. És kíváncsi lennék hogy egy 72 éves hogy hordja a 25 ös zsalukövet nap mint nap. Vagy hogy kever meg hat köbméter betont. Tényleg menjünk már a büdös francba. Lassan oda jutunk hogy a nagyszülők nevelik az unokát, csak azt nem tudom mi a lófaszból ha nem lesz kitől elvonni a nyugdijjárulékot.

  23. Nagyon idevaló Arany János Welszi bárdok című verse…

  24. Kedves Mindenki!
    A címmel egyetértek, de a szöveggel nem. Sírni volna kedvem, mert itt is azt tapasztalom, hogy értelmes emberek mondanak értelmetlen zagyvaságokat, és még ráerősítenek a szidott hatásra. Ha tudnák mit csinálnak, biztosan nem tennék. Mert megdicsérni egy 89éves embert mert részt vesz egy genetikai kísérletben csak a bátorság okán lehet, de tudni illik ugyanakkor, hogy az életével játszik. Lehet már úgyis unja. De javaslatokat tenni, és a fiatal nemzedékre rákényszeríteni ugyanazt az nem megbocsátható cselekedet. Mindenkinek joga van a saját életét kockáztatni, de csak a sajátját!

  25. 27: Attila:
    A járvány okán mindenki élete veszélyben van, és ezt a veszélyhelyzetet minden lehetséges módon el kell kerülni társadalmilag. Ezzel az állítással egyetértesz?

    Ha nem, nincs több mondanivalóm neked!
    Ha igen, az árnyaltabbá teszi a dolgot… Ebben az esetben valóban csak az dönt, hogy a tájékozatlan és tapasztalatlan ember mitől fél jobban (vírus vs. oltás)?
    Jól megkavarták a fekáliát az összeesküvésmizériát lovagló önjelölt provokátorok.
    Magyarország Kormánya pedig egy hatalmas nulla a tájékoztatás terén (is)!

    ————————————-
    Dan a 25-ben mond valamit!
    Az eredeti stratégia az volt, hogy (az „alap” koronavírus miatt) elsősorban az idősek vannak veszélyben, ezért őket kell mindenáron és mielőbb beoltani. Ez mára már nem állja meg a helyét (mutánsok eltérő viselkedése miatt), tehát Dan felvetése sztem. abszolút megállja a helyét. Valamint az idősek tudnak könnyen otthon maradni, izolálódni.

    Most jön az, hogy alkalamzkodni, dönteni, azonnal és rugalmasan változtatni kellene. Majd megteszik… Jó két hónapos késéssel, amikor már megint egy újabb problémára kellene reagálni. Most a Kormánynál is az oltás az Isten.
    Viszont hamarosan oltári nagy bajt fog hozni rájuk az az ostoba és arrogáns narratívájuk, amelyet nap, mint nap hangsúlyoztak, hogy csak az idős, krónikus betegek vannak veszélyben, csak ők halnak meg. Most aztán senki sem fogja tudni kiverni ezt az amúgy sem túlságosan termékeny fejecskékből…

  26. Most olvassátok el, mit mond és tanácsol ez az iparkamarás Fasz!
    Mert ezekre kell hallgatni, az ostoba, haszonleső seggfejekre:
    https://index.hu/gazdasag/2021/03/23/koronavirus-magyarorszagon-koronavirus-magyar-kereskedelmi-es-iparkamara-orban-viktor-ujranyitas-kormany-boltok/

    Orbán és ez a Barom, vajon nem tud értőn olvasni és nem tudják felfogni a saját szakembereik álláspontját?:
    https://index.hu/belfold/2021/03/23/galgoczi-agnes-nnk-koronavirus-magyarorszagon-koronavirus-jarvany-covid-19/

    Sokkal egyszerűbb lenne olyan alapon nyitni, hogy kiírnánk az éttermekre, konditermekre, kocsmákra és bulikákra, hogy:
    Bárki beléphet és jól érezheti magát, aki meg akar dögleni és/vagy ki akarja nyírni a családtagjait.

    Itt tényleg csak az számít, hogy a kórházak aktuális időszakban ne legyenek túlterhelve?
    S az istenbarma Kásler azt gondolja, hogy a tanárok majd büszkén mennek dolgozni a tavaszi szünet után, hogy a covidos kölykökkel kínlódjanak?

    Egyetlen dolog miatt nem fintorgok tovább a történteken. Ennek oka pedig, hogy ez a Szarházi ezzel biztosítja most be bukását! Dilettáns, elhízott, mentálisan retardált, vén, szar, geci, illiberális idiótája.

  27. Lehet, hogy igaz a mondás: magyarok a Marsról jöttek. A megszólalók közül egy-kettő minden bizonnyal, mégpedig tegnap. A „nemgyilkos” kormány 500 ezer embert üldözött el, kétszer annyit mint amennyi 56-ban ment el. Ők megélhetési problémáik miatt hagyták el az országot.
    Az emberek egészsége összefügg a végzettségükkel és a jövedelmükkel. Lehet, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni, de szemüvegre, fogsorra és még számos egészséggel összefüggő dologra nem telik, egészséges étkezésre biztosan nem. Közel 500 településen nincs háziorvos és/vagy gyerekorvos. Az adózás (27% ÁFA + az egykulcsos jövedelemadó) szintén a szegény rétegeget sújtja. A családi pótlék 11 éve nem változott, a képviselői jövedelmek legalább megháromszorozódtak. Az elmúlt tíz évben a nyugdíj vásárlóértéke a felére esett vissza. Tény, hogy az EU-ból érkező pénzeket elherdálják „betonra”, vagyis az építőiparba, 21. századi technológiára egy árva fillért nem ruháztak be.
    Részemről a gyilkos kifejezés meglehetősen finom és szofisztikált meghatározása a kormány tevékenységének.

  28. 27 – Attila:
    A szöveged nem elég világos, hogy ki lehessen venni pontosan mire és kire gondolsz. Ha én vagyok az életunt 89 éves ember, akkor közlöm veled, hogy én nem tettem javaslatot a posztban semmiféle genetikai kísérletre. Én mindössze vázoltam a pillanatnyi helyzetet. Megkaptam a Pfizer vakcinát, amiről éppen ma derült ki, hogy véd az összes ma ismert mutáns ellen is. Én tehát köszönöm megvagyok. A belém nyomot csipsznek gondját fogom viselni. Megjegyzem a fiatalabb nemzedékre semmi sincs rákényszerítve. Az oltás önkénes. Én mindenkinek javaslom oltssa be magát. Te az ellenkezőjére teszel javaslatot. Hamarosan meglátjuk, kinek lesz igaza.

  29. 30 – kacor:
    Sajnálattal ki kell, hogy egészítselek. Ezt az ország azon része megérdemli, akik Orbánt háromszor szavazták be kétharmaddal a hatalomba.

  30. 27 Kedves Attila!
    Nem tudom hanyadszor, de neked is belinkelem a már 50% felett beoltott lakosságú Izrael adatait, hogy szemeiddel lássad.
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
    Eddig ezekre általában mély hallgatás volt a válasz az oltásellenesek részéről, mert ezt nem szívesen látják.
    Nem félsz, hogy magad ellen dolgozol álláspontoddal?
    A szépen javuló adatok konkrét tények, amelyek a már oltott embereknél még ennél is meggyőzőbbek, az általad felvetett félelmek meg feltételes, bizonyítatlan rémképek, még ha nem is lehet teljesen elvetni mindet teljesen.
    Egy biztos, Izraelben már igen jelentős az a lélekszám, aki statisztikailag meg kellett volna haljon az oltás nélkül, ellenben mégis élnek.
    Te őket halálra ítélted volna, ha rád hallgattak volna…

  31. Egy idevaló példa.
    Kollégám fia koronás.
    Kollégám karanténba van.
    Kollégámmal alig több mint egy hete egy levegőt szívtunk a munkahelyen.
    Nem biztos hogy koronás, de igen valószínű.
    A szaros tesztre egy hete vár!!
    Jövő héten lejár a kötelező karantén, és még nem tesztelték le!
    Ezek szerint, ha nem kerül lélegeztető gépre, akkor akár még oltani sem kell, ugyan nem tesztelték, hiszen vagy vagy alapon lehet hogy védettséget szerzett… Nem az oltás az emberkisérlet, hanem az ami megelőzi. Azért van ennyi hulla.

  32. Holnap megyek McCOVID-ra.

    Pénteken hívtam a telefondoktort hogy valami van,a Mentőszolgálat ma értesített.
    Most már aggódok,2 hete basztat valami.

    Ha az,akkor karantén,és várom hogy súlyosbodjon?
    Nem nagy érzés Húsvét előtt.

  33. Lazítás helyett olyan szigorítást javasolnak az orvosok, amilyen még nem volt Magyarországon

    Ahhoz, hogy nyitásról lehessen beszélni, két hét olyan szigort követel a döntéshozóktól és a lakosságtól Kincses Gyula, amilyen még nem volt Magyarországon. A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az élelmiszerboltokon és a patikákon kívül mindent be kellene zárni most..”

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210323/lazitas-helyett-olyan-szigoritast-javasolnak-az-orvosok-amilyen-meg-nem-volt-magyarorszagon-475450?fbclid=IwAR3qpMluAFToBOKRu5UIf4czwpnhNjg8_kXAZHHDlWfhEYTHq890uSgTU94

    A brit mutáns terjed Magyarországon, ami ezt az erőteljes hullámot és hatalmas bajt okozza.
    Hogyan és mennyi idő alatt sikerült letörni a járványhullámot az UK-ban?

    – December végétől március 8-ig zárva voltak az iskolák, tehát kb. 2 és fél hónapig.
    – Zárva volt minden nem létfontosságú bolt és szolgáltatás, beleértve a fodrászatokat.
    – Este nyolc utáni kijárási tilalom nincs, viszont helyette 24 órás bejárási tilalom van még most is. Nem lehet bemenni más házába, autójába beülni és szabad levegőn is egyetlen emberrel szabad találkozni (aki a nem a háztartáshoz tartozik) a távolságtartási szabályok betartásával.
    – Ingyen és azonnal tesztelnek mindenkit, aki kéri.
    – A napi vásárlási idő eszement beszűkítése helyett este 10-ig vagy éjfélig is nyitva vannak az élelmiszer üzletek, ahová egyszerre csak adott számú vásárló mehet be.
    – Közel 30 millió ember be lett már oltva.

    Talán ezek a legfontosabbak.

    Így sikerült megállítani a nyavaját és letörni a járványgörbét kb. 2 hónap alatt.

    Vessük ezeket össze a magyar intézkedésekkel.

  34. 34 Dan
    Vannak fura dolgok.
    Úgy tűnik, a tesztelést ahol csak lehet kerülik, mert kicsi a kapacitás rá, ezért ha nincs konkrét tünet, nem teszteltetnek.
    Mikor Karácsony előtt a nejem lerobbant, nagy késéssel kijöttek tesztelni hozzá, velem senki nem foglalkozott, viszont karanténba tettek.
    Mivel semmiféle tünetem nem volt, megnyugodtunk, hogy úgy látszik, én nem kaptam el. Viszont mivel erre nem volt bizonyíték, az unokát nem engedték a közelembe, nehogy megfertőzzön, így kénytelen voltam elmenni maszekba teszteltetni, hogy átestem-e rajta, ez most volt úgy két hete.
    Az eredményem pozitív lett, állítólag egész magas az antitest számom, tehát védett vagyok.
    Közben regisztráltam oltásra is, de a doki néni miután megtudta, hogy védett vagyok, elhalasztotta az oltást mindkettőnknek, hogy három hónapot ki kell várni.
    Ha nem teszteltetek, akkor simán megkaptam volna az oltást.
    Most már csak az a kérdés, hogy a betegség után oltani nem szabad, vagy csak nem szükséges, mert ez nagyon nem mindegy.
    Az rendben van, hogy a rendelkezésre álló oltást most inkább egy nem védett személy kapja meg helyettem, de mi lett volna, ha nem teszteltetek, és megkapom a három hónap letelte előtt?
    És hány ilyen eset lehet, mikor valaki nem is tudja, hogy átesett a fertőzésen…

  35. A járvány egyéves történetében, világszinten is példátlan terhelés hárul a magyar kórházakra. Jelenleg csak Bulgária mérhető hozzánk, ha pedig régiós adatokat is nézünk, már ott tartunk, ahol Lombardia tavaly tavasszal. Oltásban, tudásban, védőfelszerelésben jobban állunk, mint akkor, de a szakszemélyzet hiánya nagyon aggasztó. Egyre hangosabbak az egészségügyi dolgozók segélykiáltásai, de a kormány egyelőre álhírterjesztéssel, hazugsággal vádolja a rossz hírek hozóit.

    Egyetlen országban sem ápoltak még kórházban ennyi koronás beteget lakosságarányosan
    https://444.hu/2021/03/23/egyetlen-orszagban-sem-apoltak-meg-korhazban-ennyi-koronas-beteget-lakossagaranyosan

  36. Az elefánt megint berúgja az ajtót a porcelánboltban.

    https://index.hu/belfold/2021/03/23/egeszsegugy-koronavirus-magyarorszagon-koronavirus-jarvany-onkormanyzati-szakrendelok/

    Ha valami megy abba a G..ci beletenyerel,egyszer sz..ás közben fogja lefejelni a herémet jó reggelt kívánva.
    Nehogy felépüljön egy működő rendszer féle,mert abba beleőrül.
    Több működő dologról hallani…
    ,,na ennek vége.

    Teljesen jogos a második rész,akár a harmadikat is elkezdheti Tibor bá’

  37. 38: Python:
    No lám, ebben is az elsők és a legjobbak vagyunk!
    Tényleg érzéketlen, buta tuskó a vezetőink többsége…
    Akár a gazdaságvédelmet, akár az eü. védekezést nézzük, lőzungok és csőd a tapasztalat mindenütt. Én már inkább azon csodálkozom, hogy még nem szerveződött egy olyan csapat, akik ajtóstól indulnak a t.házba.
    Jön a Húsvét, vígadhat a magyar:

  38. Nem írok sokat, mert moderálva vagyok, és lehet hogy felesleges. (Btw, objektivitás)
    Rossz helyen keresgélitek a kiemelt halálozás okait. Kollégám 8 órát várt a tömött kórházi folyosón kétoldali tüdőgyulladással, mire méltóztatott bárki ránézni. Gyógyszer? Viccelsz? Javasoltak neki napi 1g C vitamint. Saját felelősségre azonnal otthagyta őket, meggyógyult. Aki bent marad, telefon elvesz, zero kontakt(kidobálják a beküldött csomagokat is), miközben békeidőben is a hozzátartozók visznek kaját meg WC-papírt, borítékolható volt a végeredmény. Óriási szerencse, hogy egy olyan víruson meg a mizéria, amiből az emberek 99%-a beavatkozás nélkül felgyógyul.
    A poszt címe igaz, csak nem a mostani bohózat miatt, ez már 10(30) éves halmozati következmény. Évek óta mondogatjuk, hogy összeomlás szélén a komplett EÜ rendszer, hát összeomlott(nem most, már a békeidőben 1-2 éves várólista idején, csak most jobban szem előtt vannak a volumen miatt).
    A következő az oktatás lesz(illetve ez már jelen idő), csodálom, hogy eddig is kihúzták.

  39. „De a hvg.hu beszámolója szerint Gallina most elmondta, hogy minden oltóanyag esetében két szerződés létezik , az egyik az előzetes beszerzési megállapodás, amely egy keretszerződés az EU és a gyártók között, a másik pedig a konkrét mennyiségeket és határidőket tartalmazó megállapodás az egyes gyártók és az adott tagállam között. És a videójában Ómolnár Miklós, a KESMA bulvár divíziójának vezetője a keretszerződést, vagyis a Advance Purchese Agrementet szorongatta.”

    „Az Európai Bizottság az erről szóló közleményében is azt írja, hogy uniós szintű előzetes beszerzési megállapodások alapján a tagállamok egyénileg kötik meg a gyártócégekkel a konkrét megrendelési szerződéseket, amelyek – nyilván a keretmegállapodások feltételeinek figyelembevételével – az adott tagállamra vonatkozó gyakorlati szállítási és mennyiségi feltételeket tartalmazzák. ”

    https://444.hu/2021/03/23/az-europai-bizottsag-szerint-a-konkret-szallitasi-feltetelekrol-a-tagallamok-egyeztek-meg-a-gyartokkal

    Annyira unalmas és kiszámítható ez a sok Fideszes hazugság.

  40. 42.P@@de:
    10 év hatalom birtoklás alatt sok mindent lehetett volna csinálni ez ügyekben.

    Nem tovább csökkenteni a GDP arányos egészségügyre és oktatásra való költést.
    Főleg egy öregedő társadalom esetében.

    De tudom kellett a stadionokra, az egyházra ( lásd korábbi mfor utalás) valamint a hazai tőkés osztály „hizlalására” értsd lopásra.
    Az fontosabb volt.

    Aki ezeket nem tudja fejben összekapcsolni az vagy a rendszer lekötelezettje, elfogult vagy hülye.

  41. Hubab.
    Úgy estél át a betegségen, hogy észre sem vetted? Ez hogy van ez? Egyesek belehalnak, mások meg észre sem veszik?

  42. Akkor a pozitív esetek száma mikor fog csökkenni?

  43. 47. Valaki: Hát azt hiszem, leszarnánk a pozitív esetek számát, ha az átoltottság hatására a gyakran halálos, sokszor súlyos szövődményeket okozó kórból tényleg „csak egy kis nátha” lenne.

  44. 45.Valaki: „Úgy estél át a betegségen, hogy észre sem vetted? Ez hogy van ez? Egyesek belehalnak, mások meg észre sem veszik?”

    Ez kezdettől fogva jellemzője a covidnak. JÓ REGGELT, KÖTÖZKÖDŐ!!!

    Ha ennyire tájékozatlan vagy, még magadnak se alkoss vélemény, de főleg másokat ne akarj befolyásolni!

  45. Hubab 37. Ha normálisan teszteltek volna, akkor nem rohangálna országszerte egy rakás tünetmentes fertőzött, és nem terjesztené a kórt szabadon. Meg egyébként eleve a tünetek kialakulása előtt is fertőz az egyén.

    Fel kellene fogni, hogy gazdasági érdek a teljes karantén, már réges rég tulléphettünk volna az egészen. Ne a pillanatnyi haszon domináljon a hosszútávuval szemben, mert az öngyilkosság.

    Igazából ezért is írtam, hogy az oltás előtti időszak az ember kísérlet.

  46. 30: Kacor! Azért ennél árnyaltabb a kép. Én is voltam 1 évig Angliában dolgozni, de engem senki nem üldözött el, több magyar fiatallal dolgoztam együtt, de ők sem panaszkodtak a kormányra. A húgom Izlandra ment dolgozni, ahogy ismerősei is, pusztán kalandvágyból.

    Nagyon sok fiatal azért megy külföldre, mert egyrészt erre lehetőséget ad az EU és a globalizálódó nagyvilág, másrészt a társadalom egy része mobilis, felfedező, tapasztalatot szerezni akaró. Nyilván vannak olyan példák is, akik politikai vagy gazdasági okokból mennek el, de ez elenyésző része az egésznek.

    A barátom nagyon jól megvolt itthon közmunkásként 47.000 Ft-ért, de most is jól érzi magát kőműves segédmunkásként 140.000 Ft-ért. Persze, hogy mindenki örülne egy angliai vagy német fizetésnek, de ennek sokkal mélyebb történelmi gyökerei és földrajzi okai vannak, hogy a nyugat alapból fejlettebb. Szóval enyhe túlzásnak tartom, hogy a kormány 500 ezer embert elüldözött. Ebből kb. 10 % a politikai és gazdasági menekült.

    Az egészséges életmódhoz nem kaviárt kell enni reggelire, viszonylag olcsón is lehet változatos étrendet kialakítani. Mindehhez hozzáteszem, hogy sajnos vannak tényleg mélyszegénységben élők is, de ez az egész világon probléma. Ennek a társadalmi rétegnek a felemelése mindenkori kihívás és egy szegény ember is sok és mindig lehetne többet is tenni értük, de az egész globális gazdasági struktúra termeli ki ezt a réteget.

    Kutatásra-fejlesztésre, csúcstechnológiára is lehetne mindig többet is költeni. Ezek olyan pontok, amiket állandóan lehet kritizálni, de objektíven nézve a dolgokat túlzásnak tartom a gyilkos kormány, elüldözött emberek jelzőket.

  47. Vannak akik önmaguknak kiválasztanak egyes szövegeket, hozzászólásokat, mint egy önigazolásként. Ez a válaszom galapagosz.

  48. 41: Tiborbá:
    Bocs. Olyan pattogós, mulatós, és nem magyar.
    Lényegében mérgemben csatoltam, miután elolvastam a friss híreket és most nem szerettem volna cigányzenét betenni. Mindegy volt, csak szemléltesse a tömeget, a mulatozást, amire mindenki vágyik, s van, aki nem fogja tovább tűrtőztetni magát a 3. hullám közepén…

  49. 45 Valaki
    Pontosan!
    Sőt, azt is tudjuk, hogy az emberek túlnyomó többsége így esik át rajta, vagy enyhe tünetekkel.
    De nem ez számít, hanem az, hogy a veszélyeztetett csoportoknál és az érzékenyebbeknél viszont igen súlyos lefolyású, és gyakran halálos.
    Én élőben tapasztaltam meg, mert nejem viszont két hétig fel sem tudott kelni az ágyból, folyamatos magas lázzal, fullasztó köhögéssel, azon szurkoltam, hogy ne fulladjon annyira, hogy kórházba vigyék.
    Ez karácsonykor volt, és még ma sincs teljesen jól, a tüdőn fibrózisos nyomok vannak, és a szíven is vannak elváltozások.
    Igen, nekem semmiféle tünetem nem volt, szerencsére, mert így volt aki ápolja, csak azon szurkoltam, hogy addig ne kapjon el, míg ő fel nem épül valamennyire.
    Szóval életközelből láttam, milyen szélsőségesen képes hatni ez a vírus…
    Ja, és a nejem azelőtt könnyedén rázott le minden influenzát, engem mindig jobban megviselt.

  50. 42. Pride,

    A 99% meg a „bohózat” kicsit erős, de egyébként van igazságod.

    Egyébként meg ez a járvány „bohózat” lesz még ‘szebb’ is, mondhatnám tragédiába fog fordulni. Talán a vírust sikerül megfékezni, de utána olyan gazdasági cunami jön, amibe jobb bele sem gondolni.

    2020-as évben valami 5500 milliárd forintos költségvetési hiányt sikerült összehozni, miközben a járványra és hatásainak enyhítésére valójában jó, ha ennek 10%-a lett elköltve. A 2021-es év első két hónapjában pedig már összejött a tervezett hiány egyharmada. Orbánék tartva a 2022-es bukástól előre ellopnak mindent, amit csak tudnak, miközben emberek milliói felélik tartalékaikat, tönkremennek anyagilag, eladósodnak.

    A venezuelai gazdasági katasztrófa kismiska lesz ahhoz képest, amire Magyarországon lehet számítani.

  51. 42.Pride:
    10 év hatalom birtoklás alatt sok mindent lehetett volna csinálni ez ügyekben.

    Nem tovább csökkenteni a GDP arányos egészségügyre és oktatásra való költést.
    Főleg egy öregedő társadalom esetében.

    De tudom kellett a stadionokra, az egyházra ( lásd korábbi mfor utalás) valamint a hazai tőkés osztály „hízlalására” érszd lopásra.

  52. 42.Pride
    Édesnyám március 4-én kapta meg a Pfizert, Apu 3 héttel korábban. Március 5-én kezdtek belázasodni mindketten, másnap már 39,3 volt a lázuk, gyak. mozdulni is alig tudtak. Másnap mentő – +Covid teszt – kórház. Teljes kivizsgálás a sűrgősségin majd befektették őket, mindkettőnek tüdőgyulladása volt. 79 és 72 éves emberek, krónikus betegségekkel
    Mostanra jól vannak, lassan jöhetnek haza. A mobiljuk velük van, naponta többször beszélünk velük. Csomagot is beviszik nekik, a honvédség van kihelyezve a szervezésre. Regisztrálják, sorszámozzák és egy órán belül megkapják amit beküldünk. Székesfehérvár.

  53. 13. Szerintem Tibor bá a vírushelyzetre gondolt, amikor azt írta, hogy irigylésre méltó helyzetben volt Magyarország, hiszen a mostani helyzethez képest akkor elenyészőek voltak a számok. Hozzáteszem, hogy ez már akkor sem az Orbán érdeme volt. Azóta pedig bebizonyosodott, hogy nem tudják enyhíteni a gazdasági és az egészségügyi válságot, sem pedig az oltások logisztikai vonzatát lebonyolítani. Az nem válságkezelés, hogy minden felelősséget az érintettekre tolunk, aztán sikert kiáltva végighaknizzuk a propaganda csatornákat.

  54. 52: Dan! Ha megszólítanak, én szívesen válaszolok mindenkinek, így Neked is. Természetesen mindenki arra törekszik, hogy a saját megélt tapasztalataiból mondja el a véleményét bizonyos dolgokról. Nekem jó tapasztalataim voltak gyerekként a rendszerváltozás előtt és felnőttként az azóta eltelt 30 évben is, kormányozzon bárki. Én szeretek Magyarországon élni, Istennek hála boldogulok is. Elhiszem, hogy másoknak más tapasztalataik vannak, így ők is önigazolásként elmondják a véleményüket, ahogy Te is. De amikor valaki általánosít, hogy gyilkos kormány, kivéreztetett és elüldözött emberek, az nem az igazságot mondja el. Mert biztos vannak nehéz körülmények között élők is, de a többség valahogy azért boldogul és nagyon sok esetben az egyéni felelősséget elfelejtik a saját sorsuk alakításában.
    Ebben a rendkívüli helyzetben mindenkinek nehéz és nincs tökéletes kormány, mint ahogy a jelenleginek is vannak hibái és erényei is, ahogy az ezt megelőzőeknek vagy az ezután jövőknek is. Teljes mértékben sosem lehetünk elégedettek, de a saját sorsunk alakításában igen is sokat tehetünk.

  55. Chile jelenlegi koronavírus-helyzete valószínűleg az egyik legtanulságosabb a világban. A harmadik legátoltottabb országnak számít a globális rangsorban, már minden harmadik polgára kapott oltást. A védekezésben továbbra is erős korlátozásokat alkalmaz. És mindezek ellenére a járvány felívelő szakaszban van. A chileiek éppen ezért egészen máshogy gondolkodnak a járványkezelésről, mint Európában: jelentős nyitást csak akkor tudnak elképzelni, ha a nyájimmunitás közelébe, vagyis 80%-ra emelkedik az átoltottság.

    Harmadik leggyorsabbak a lakosság beoltásában, a járvány mégis kétségbeejtően gyorsan terjed
    https://www.portfolio.hu/global/20210324/harmadik-leggyorsabbak-a-lakossag-beoltasaban-a-jarvany-megis-ketsegbeejtoen-gyorsan-terjed-475426

    Érdekes posztot osztott meg a Virológia Pécs Facebook-oldalán Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára. Egy most megjelent tanulmányra hívja fel a figyelmet, amelyben részben válaszokat adnak a kutatók arra kérdésre, hogy mennyi ideig lehet valaki védett a koronavírussal szemben egy átvészelt fertőzés után.

    Jakab Ferenc megmutatta, meddig maradhatunk védettek a koronavírussal szemben
    https://www.portfolio.hu/deviza/20210324/jakab-ferenc-megmutatta-meddig-maradhatunk-vedettek-a-koronavirussal-szemben-475550

  56. Visszatérő érv, hogy az egészséges fiatalokat is – azokat is, akik enyhe, nátha szerű tünetekkel lábon kihordják ezt a betegséget – közérdekből kell beoltani. Rendben van. Közérdekből elfogadom. Akkor viszont közérdekből fogadjuk el azt is, hogy 110-es, de inkább 120-as IQ szint alatt nincs választójog, mert az átlag ember képtelen helyes döntéseket hozni közügyekben. Ugyan ezen okok mentén az is belátható, hogy közérdek az arra alkalmas emberek általános, korlátozások nélküli éles lőfegyver viseléshez való joga is. Azt kellene megérteni, hogy csak akkor lesz kölcsönös tisztelet az eltérő társadalmi korosztályok között, ha mindkét fél hajlandó kompromisszumot kötni egy megállapodás érdekében. Kifejezetten kíváncsi vagyok az ön véleményére is Tibor bá’, mit szólna egy ilyen egyezséghez? Hajlandó lennék magamat közérdekből beoltatni, ha az én igényeim is teljesűlnek.

  57. A nyitásról szóló üzenetet sokan érthetik úgy, hogy valójában nincs olyan nagy baj, pedig most az lenne a megfelelő üzenet, hogy a következő néhány hetet még szánjuk rá a bezárkózásra – indokolta Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára, miért volt szükség javaslataikra a súlyosbodó járványhelyzet kezeléséhez. Az intenzív terápiás szakorvos szerint ha nem tartjuk be a szabályokat, eljuthatunk oda, hogy Európában már nem Bergamo, hanem valamelyik magyar nagyváros lesz az elrettentő példa.

    MOK-titkár: „Úgy érezzük, a közvélemény és a döntéshozók jelentős része mintha nem fogná fel a baj mértékét”
    https://hvg.hu/itthon/20210324_sved_tamas_interju_magyar_orvosi_kamara

  58. 3492
    51,61 galapagosz
    Úgy látom, teljesen mindegy mi a téma, neked sikerül mindig ugyanazt mondani! Örülök, hogy meg vagy elégedve az életeddel, annak viszont nem, hogy a szociális érzékenység hiányzik belőled. Egyébként Rákosi 8 év alatt visszafizetett 2 évnyi (utolsó békeév) GDP-t, helyreállította a háborús károkat és elkezdte a metrót. Szóval, a kasszából kb. két évnyi GDP hiányzik és akkor még hol van az EU-tól kapott!

  59. Üdv.
    Ma voltam a Papp László Aréna COVID tesztpontján.

    Ha nem érdekes törölje Tibor bá’.

    Tehát tünetem volt,a háziorvos regisztrál,a Mentőszolgálat vagy kimegy házhoz,ha nem tömegközlekedéssel utazik az illető és még jól van akkor autóval,vagy gyalog.
    Kb 20 autó előttem,megkérdezik ki küldött,TB kártya,rendszám, mint későbbi azonosító.
    15 perc múlva kész az eredmény.
    Nekem negatív lett a rapid teszt,ezért a kijáratnál újra feltolnak egy pálcikát,aminek az eredményét később a háziorvosnak küldik.

    Ami lényeges – 10 autóból talán 3-4 állt meg újabb minta vételre.
    Tehát 60% POZITÍV.

    Ez egy megfigyelés,nem hivatalos.
    Az pedig elég sok.

  60. 63 Python
    Azért azt hozzátenném, hogy a 15% körüli átoltottságtól naivság azt várni, hogy látványos eredményt hoz, miközben a brit változat átveszi a prímet sokkal agresszívabb terjeszkedéssel.
    Ahogy az tegnap írtam, ez Izraelben is úgy zajlott, hogy az oltásokat követő hetekben nem lefelé, hanem durván felfelé mentek a számok, és az érezhető javulás úgy jan 20. körül, 28% átoltottság tájékán kezdődött. (apropó, erről jut eszembe, lehet hogy Orbán ezért emlegeti annyit a 2,5 milliós átoltottságot, mert ez már közel áll ehhez, de az izraelieknek eszük ágában sem volt lazítani akkor…)
    És persze szigorú korlátozások közepette zajlott az egész, most pár hete kezdtek nyitni.
    Szóval összetettek a hazai helyzet okai, de benne van a döntéshozók hülyesége is, ez tagadhatatlan…

  61. Hubab.
    Az a lényeg, hogy jól van a nejed…
    De ha már kötözködő vagyok…. azt mondod:
    „Sőt, azt is tudjuk, hogy az emberek túlnyomó többsége így esik át rajta, vagy enyhe tünetekkel.”
    Akkor nem érzel ellentmondást amikor itt egyesek kötelezővé akarják tenni az oltást…vagy egyszerűen lehülyézik, lenézik az „oltáselleneseket”?
    Oltsák be az időseket, veszélyeztetetteket, krónikus betegeket, meg aki kéri, oszt jónapot.
    Ebbe mi a hiba?

    Csont
    Az a lényeg, hogy te olyan jól tájékozott vagy…okosabb vagy, mint az „okos rabbi”.
    Le a kalappal! Én meg jó emberismerő vagyok…szerinted nem szándékosan dobtam be a „csontot”? Tudtam, hogy valaki úgy is ráharap, Mr védőügyvéd.☺
    Tehát ha a lakosság túlnyomó részén gond nélkül átmegy(jelen pillanatban a második fertőzésről ne beszéljünk, mivel nincs semmi adat erre vonatkozólag), mert ez „kezdettől fogva jellemzője a covidnak. ” minek oltassak? tőled is kérdezem.

    Ha meg szarnak a számokra, akkor miért közlik minden lehetséges fórumon, hogy hány pozitív eset van. Semmi másról nem szól a kibaszott híradó. Ebből hányan betegek valójában? 2 oltás után pozitív pcr…ez is megy a számok közé, mert pozitív.
    Folytathatnám….de nincs kedvem.

  62. Valaki, ne folytasd. Nekünk sincs kedvünk olvasni. Köszi.

  63. 69 Valaki
    Erre csak azt tudom mondani, hogy oltások nélkül még a mai napig létezne a himlő, amit sikerült kiirtani a földről, így már oltani sem kell ellene.
    A másik az, hogy az újabb mutációk már egyre fiatalabbakat is képesek súlyosan megbetegíteni, egyes esetekben minden alapbetegség nélkül is haltak meg benne.
    Nemsokára meglátjuk az élenjáró országokban, hogy létezik-e a nyájimmunitás.
    Ha igen, akkor azt tökéletesen el lehet lehetetleníteni oltásellenességgel…

  64. 69. Valaki,

    „Tehát ha a lakosság túlnyomó részén gond nélkül átmegy…”

    Nem, nem egy át a többségen gond és tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel ez a szar. Főleg a most pusztító brit változatot elég kevesen ússzák meg tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel.

    „minek oltassak?” Magadat úgy veszélyezteted vagy nyírod ki, ahogy akarod, ebbe ne is szóljon bele senki. Csak az a gond, hogy nagyon könnyen tovább lehet adni és aki tőled elkapja, nem biztos, hogy megússza ép bőrrel.

    Az oltás nem kötelező, eldöntheti mindenki, hogy oltatja magát vagy sem. Én meg mint fesztivál, koncert stb szervező, vagy mint szállásadó, étteremtulajdonos, repülő/hajótársaság vagy cég, munkaadó eldönthetem, hogy a nem beoltottakat beengedem – e.

    Angliában most lett (vagy lesz rövid időn belül) kötelező, hogy ha valaki egészségügyis, idősekkel foglalkozó bármilyen munkavállaló, akkor oltatnia kell magát. De úgy is meg lehet fogalmazni, hogy az oltás nem kötelező, de akkor nem kötelező ilyen munkakörökben sem dolgozni.

    Érdekes, bizonyos országokba nem lehet beutazni, csak ha az ember beoltatja magát az ottani betegségek ellen, mégsem ágáll senki sem ezek ellen, ha oda akar utazni.

  65. Az oltás ellenesség egy modern szekta, ami ellen nincs gyógyszer. És akkor még csodálkoznak egyesek, hogy lehülyézzük őket.

    Ha valakit érdekel. Ma kaptam meg a „védettségii igazolványt” (immunity certificate)

  66. 51.galapagosz
    …”A barátom nagyon jól megvolt itthon közmunkásként 47.000 Ft-ért, de most is jól érzi magát kőműves segédmunkásként 140.000 Ft-ért.”
    galapagos kedves, valami nekem nem jön le. NEM élek Magyarban, nem élem magyar fizetésből egy magyar ember hétköznapjait ,de nagyon gyakran látogattunk oda.
    Valami 2-3 esztendeje múlt, hogy meghivtuk néhány kedves ottani barátainkat egy Gellért szálló melleti vendéglőbe – nevét sajna elfelejtettem – ahol az est végén valami 53 ezer forintot hagytunk, átlagborravalóval eggyütt, mint szokás, valami 60 ezret. És ez teljesen rendben volt, habár nem zabáltuk halálra magunkat, valamint sem pezsgő, sem kaviár nem került felszolgálásra.Hat személy voltunk, az ár abszolút elfogadható és átlagos.
    Akkor hogy lehet jól ellenni 47 ezerbúl, de akár 147 ezerből is, ha levonom a rezsit, stb?
    Ismétlem, NEM élek Mo.-n.

  67. Pride, Galapagosz.
    Egyetértek.
    Hiánycikk az objektivitás, a politikai propanda teljesen leuralta a covid helyzet kezelését.
    A kormány reménytelen helyzetben van. Ha szigorúan lezár akkor az a baj, megöli a szabadságot, ha nem zár szigorúan, akkor a coviddal legyilkoltatja a lakosságot, persze csak azért, hogy a betelepülőknek több helye legyen.
    Nemzetközi összehasonlításban a magyar kormány az átlagnál jobban vergődik.
    Az ellenzéken semmi felelősség, naponta többször is változtathatnak a propagandájukon.

  68. 72. Gyarmathy
    „“minek oltassak?” Magadat úgy veszélyezteted vagy nyírod ki, ahogy akarod, ebbe ne is szóljon bele senki. Csak az a gond, hogy nagyon könnyen tovább lehet adni és aki tőled elkapja, nem biztos, hogy megússza ép bőrrel. ”

    Az oltottak is lehetnek vírusterjesztők (ráadásul tünetmentes).

  69. 73. Tibor bá’:
    „Ha valakit érdekel. Ma kaptam meg a “védettségii igazolványt” (immunity certificate) ”
    Mi van rá írva pontosan ? ( Esetleg egy személyes adatokat kitakart fénykép?)

  70. „A friss adatot a VálaszOnline szúrta ki. Ezek szerint az első helyen továbbra is Csehország áll 2355 haláleset/1 millió lakos arányában, Magyarország 1965 halálozással egy millió főre vetítve a második helyre lépett fel, majd Belgium következik.”

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210324/a-haziorvosok-is-a-nagykorhazak-iranyitasa-ala-kerulnek-475614

    https://www.valaszonline.hu/2021/03/24/nemzeti-gyasz-magyarorszag-matol-masodik-a-vilagon-covid-halalozasban-a-jarvany-teljes-idoszakara-vetitve/

    Mondjuk Gibraltárt és San Marinot leszámítva.

    „A Worldourdata.org délig nem frissítette az adatait, a tegnapi számok alapján ott Magyarország még harmadik lakosságarányosan. A Wordometers.info viszont már a mai adatokat is feltüntetve második helyen hozza ki hazánkat a koronavírussal összefüggő halálesetek listáján – a nem törpeállamok – egymillióra jutó halálozási számában a járvány elejétől számítva. (A 34 ezres lakosságú Gibraltár és San Marino esetében egymillió főre nem elosztani, hanem felszorozni kell az adatokat, és ennek erős a torzító hatása.). ”

    Magyarország jobban teljesít.

    75. malleusorbis:

    „Az oltottak is lehetnek vírusterjesztők (ráadásul tünetmentes).”

    Erre van valami hiteles forrás?
    Mert én még nem láttam, a nem tudjuk állapotában van.

  71. 76 Idegen
    Nejem is megkapta.
    Tartalmazza a nevet, személyi ig. számot, és a kártya érvényességi idejét.
    Ez a nejemnél júl. 13. úgy, hogy karácsony táján volt beteg.
    Nekem meg nem jár, mert nem tudni, mikor estem át rajta, elvileg lehet, hogy egész máskor mint ő… 🙂
    Hogy mire jó, azt nem tudom, főleg, ha az oltottak ugyanezt kapják a vakcina feltüntetése nélkül, mert akkor nyugaton megtagadhatják az elfogadását, ha nem biztos, hogy mi által vagyunk védettek…

  72. 55.Gyarmathy
    A gazdasági összeomlásra kíváncsi leszek Magyarország és a külföldi országok tekintetében.Egynelőre még nem látszik semmi az összeomlásból.Boltok tele, az utakon olyan foralom hogy nem lehet átmenni, az utakon több a bmw és mercedes mint valaha.Az újépítésű 40 milliós ingatlanok egyből elkelnek és a lakások is elkelnek 20-30 milliókért.Ez jelenleg még nem válság noha a kisemberek között nem tudni hanyan szenvednek anyagilag és hanyan élték fel a tartalékukat.
    Kíváncsi leszek usa, olasz, görög, spanyol vonatkozásban hogy mi lesz. Mert állítólag nyugaton sok ország pl a vendéglátósaknak ad pénzt így ha újraindulnak akkor lehet hogy semmi nem lesz. A franc tudja mi lesz .
    Mondjuk egy Venezuelai összeomlás durva lenne.Ott már tényleg ki lenne vonva a pénz mindenből és mindenkitől.Most 1 év után nem ezt tapasztaljuk.
    Viszont érdemes lenne kielemezni Gail újabb cikkét az ourfiniterworld oldalon
    https://ourfiniteworld.com/2021/03/20/headed-for-a-collapsing-debt-bubble/

  73. folytatva googel fordítval bemásolom a 7,8,9-es ponot mert érdekes ,de megérdemelne egy külön cikket.
    https://ourfiniteworld.com/2021/03/20/headed-for-a-collapsing-debt-bubble/

    7. A világ olcsón kinyerhető olajforrásainak többsége kimerült. A problémánk az, hogy a világpiac nem tudja elérni, hogy az árak elég magasra emelkedjenek ahhoz, hogy a termelők minden kiadásukat fedezni tudják, beleértve az adókat is.
    Elemzésem alapján az olaj világpiaci árának hordónként legalább 120 dollárnak kell lennie, hogy fedezze az összes fedezendő költséget. A fedezetre kerülő költségek több elemet tartalmaznak, mint amennyit egy olajcég a költségbecslésekben általában tartalmazna. A vállalatnak új területeket kell kifejlesztenie a kimerült területek kompenzálására. Adóssága után kamatot kell fizetnie. Emellett osztalékot kell fizetnie a részvényeseinek. A palatermelők esetében az árnak elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy az „édes foltokon” kívüli termelés nyereségesen folytatható legyen.
    Az olajexportőrök számára különösen fontos, hogy az eladási ár elég magas legyen ahhoz, hogy az olajexportáló ország kormánya megfelelő adóbevételt gyűjthessen. Ellenkező esetben az exportáló ország nem lesz képes fenntartani a lakosságtól függő élelmiszer-támogatási programokat és a munkahelyeket biztosító közmunkaprogramokat.
    8. A világ további adósságot adhat hozzá, de nehéz felfogni, hogy a létrejövő adósságbuborék valóban hogyan fogja elég gyorsan előrehozni a világgazdaságot ahhoz, hogy az adósságbuborék a következő egy-két évben ne omoljon össze.
    Számos modell azon a feltételezésen alapul, hogy a gazdaság könnyen visszatérhet a COVID-19 előtti növekedési ütemhez. Több oka van annak, hogy ez valószínűtlennek tűnik:

    A világgazdaság számos része nem igazán növekedett túl gyorsan a világjárvány előtt. Például a bevásárlóközpontok rosszul jártak. Sok légitársaság pénzügyi nehézségekkel küzdött. A kínai személygépkocsik értékesítése 2017-ben érte el a csúcsot, és azóta minden évben csökkent.
    A járvány előtti alacsony olajárak mellett sok olajtermelőnek (beleértve az Egyesült Államokat is) csökkentenie kellene termelését. A pala pala termelésének 2019. évi csúcsa (a 7. ábrán látható) az alacsony árak miatt az amerikai olajtermelés csúcsának bizonyulhat.
    Miután az emberek megszokták, hogy otthon dolgoznak, sokan közülük valóban nem akarnak visszatérni a hosszú ingázáshoz.
    Nem világos, hogy a járvány valóban elmúlik, most, hogy ilyen sokáig tartottuk. Új mutációk jelennek meg folyamatosan. Az oltások nem 100% -ban hatékonyak.
    Amint az 5. ábrán bemutattam, úgy tűnik, hogy az adósság növelése nagyon nem hatékony módja annak, hogy a gazdaságot lyukból kiássák. Amire valóban szükség van, az egyre növekvő olajkészlet, amelyet hordónként kevesebb, mint 20 dollárért lehet nyereségesen előállítani és értékesíteni. Más energiafajtáknak hasonlóan olcsónak kell lenniük.

    [9] Mi vár ránk?

    Arra számítok, hogy az olaj ára kissé emelkedni fog, de nem elég ahhoz, hogy az árakat a termelők által megkövetelt szintre emelje. A kamatlábak továbbra is emelkedni fognak, mivel a kormányok szerte a világon további ösztönzést próbálnak elérni. Ezekkel a magasabb kamatokkal és a magasabb olajárakkal a vállalkozásoknak egyre kevésbé lesz jól. Ez kellően lelassítja a gazdaságot, így az adóssághiány jelentős problémává válik. Néhány hónaptól egy évig összeomlik a világ adósságbuborékja, amely több mint 50% -kal csökkenti az olajárakat. A tőzsdei árak és a különféle épületek ára az inflációval korrigált dollárban csökken. Sok kötvény értéktelennek bizonyul. Problémák adódnak az üres polcokkal az üzletekben és az üzemanyagtöltő állomásokon, ahol nincsenek eladható termékek.

    Az emberek azt fogják látni, hogy bár az adósság ígéret a jövőbeni áruk és szolgáltatások egyenértékűségére, nem feltétlenül van olyan helyzet, hogy az ígéretet tettek képesek megállni ezen ígéretek mögött. A papírvagyon általában elvárható, hogy elveszítse értékét.

    El tudok képzelni egy olyan helyzetet, nem túl sok év múlva, amikor az országok mindenhol új devizákat hoznak létre, amelyek nem olyan könnyen felcserélhetők más devizákkal, mint a mai valuták. A nemzetközi kereskedelem drámaian visszaesni fog. Az emberek többségének életszínvonala rohamosan csökken.

    Kétlem, hogy az új pénznemek elektronikus pénznemek lesznek-e. Az áram fenntartása nehéz feladat azokban a gazdaságokban, amelyeknek egyre inkább csak a helyi erőforrásokra kell támaszkodniuk. A berendezés meghibásodása vagy vihar után hónapokig kimaradhat az áram. Rossz ötlet lenne, ha olyan pénznem lenne, amely csak a villamos energiától függ.

    Elvileg pár hónap és 1 éven belül mát tényleg itt lesz a válság/összeomlás.Meglátjuk mi lesz.Kíváncsi leszek.

  74. 66: Kacor! Arra válaszolok, amit kérdeznek. Ha két különböző személy ugyanazt kérdezi, ugyanazt válaszolom mindkétszer. Szociális érzékenység? Elmondtam, hogy tisztában vagyok vele, mélyszegénység igenis létezik és nagyon nehéz belőle kitörni. Van felelőssége ebben a mindenkori kormányoknak, de végleg felszámolni nem egyszerű feladat ilyen globális társadalmi-gazdasági struktúra mellett.

    74: bálint! 47.000 Ft-ból hogy lehet kijönni? Zsíroskenyér, hagyma, ingyen ebéd, ingyen tüzifa, társadalombiztosítást a kormányablak fizeti, 10.000 Ft alatti rezsi.

  75. Valaki, ha kiderül mondjuk hogy ne adj isten, akárki szifiliszes. Akkor a következő tőrténik: azonnal beoltják, illetve vissza KELL mennie kontrollra. Ha ezt nem teszi meg ELŐÁLLITTATJÁK. ENNYI. A gond az oltásellenességgel, hogy a hülye nem csak a saját életét veszélyezteti, hanem másokét is, leginkább a közvetlen környezetén belül. Na azt milyen jogon teszi? Ha meg akar halni, kösse fel magát egyénileg, másokat meg hagyjon ki belőle.

  76. 85 – Dan:
    Ezt még Rákosi alatt vezették be. A nemi beteget nemcsak kötelezően beoltották, de meg kellett neki mondani azt is, kikkel közösült az elmúlt hetekbe. Ezeket mind behívták, és beoltották. Ilyen drasztikusan kell kezelni egy járványt. Aki pofázott, azt bevitték és jól elverték.

  77. 75: malleusorbis
    „Az oltottak is lehetnek vírusterjesztők (ráadásul tünetmentes).”

    Ad absurdum, teszt és oltás nélkül is teljesen túl lehet jutni ezen a kollektív pánikrohamon – mindeközben pár ezrelék halálozással!! Kínának van annyi esze, hogy külföldön teszteli a vakcinákat…

    https://patria.rtvs.sk/clanky/rangado-derby/251561/kinaban-mar-nincs-jarvany-de-mi-van-helyette?fbclid=IwAR2V5pNOkCqXfvetyDWGKGONIkAxvtzzA31pC2ch4RdQdmWr94-9AA5dHVQ

    Ennyi. Tehát jogos a bejegyzés címe!

  78. Galapagosz, akkor az a 47 000. Forint mire is elég?
    Ingyenes tüzifa…
    Állam fizeti a járulékokat…
    10000 forint havi rezsi…
    Gyerek iskolás, vagy nincs?
    Gyógyszerek?
    Bármi hirtelen tönkremegy, csere?
    Egy villanybojler is több áramot fogyaszt havonta mint 10000 forint.
    Tehát télen van ingyen tüzifa…
    Ha villanyrezsó van, vagy főz valaki egy hónapig, vagy fürdik, igaz?
    Persze víz is kell, csatornadíj…
    Hogy jön ki a matek neked ?
    Nekem sehogyan.

  79. TALÁLÓ/S KÉRDÉS:
    Mi az?
    Káosz, forró indulatok, kiszámíthatatlanság és kilátástalanság, túlburjánzó hülyeség, s hozzá dekadens, de még vágyaktól fűtött költekezés. 🙂

  80. Vaszil.
    Köszönöm a hanganyagot… 12 perc után már kiverte a biztosítékot! Hihetetlen!

  81. 87: Dan
    „A gond az oltásellenességgel, hogy a hülye nem csak a saját életét veszélyezteti, hanem másokét is, leginkább a közvetlen környezetén belül. Na azt milyen jogon teszi? Ha meg akar halni, kösse fel magát egyénileg, másokat meg hagyjon ki belőle.”
    Milyen jogon ítélkezel mások felett ?
    Pörög a rulettkerék. Te mindent feltettél a piros hatosra! Én inkább figyelem a játékot az asztal mellett és nézem, hogy ki hogy játszik. A kerék nemsokára megáll és kiderül, hogy nyertél-e!

  82. A himlő gondatlan terjesztése az igazi hazárdjáték. Többek közt. És bármilyen elképesztően hangzik, bizonyos esetekben senki sem csinálhat azt amit csak akar. Sőt, leginkább egyáltalán nem. Ha tetszik, ha nem.

  83. „bizonyos esetekben senki sem csinálhat azt amit csak akar”
    És ki mondja meg azt. hogy mikor jött el a „bizonyos eset” ? A nagy döntnök vállalja a felelősséget is a mások feje feletti döntéséért? Ja, azt azért nem. Akkor meg miről beszélünk?

  84. Hanyistók94: “bizonyos esetekben senki sem csinálhat azt amit csak akar”
    És ki mondja meg azt. hogy mikor jött el a “bizonyos eset” ?

    Aki okosabb nálad. Nem tudsz erről sem, de van ilyen. 🙂

  85. A szemünk előtt bontakozik ki egy családi történet, amely romantikusan hangzik, ám messze nem az. A sztori nem szórakoztató, de hosszabb ideig lesz műsoron, mint szeretnénk. A történet ugyanis arról szól, hogy a dinasztiát alapító koronavírus újabb és újabb rokonai lépnek színre, amelyek képesek hatástalanná tenni a legyőzésükre korábban kifejlesztett eszközeinket.

    Tudományos jóslat: belátható időn belül nem lesz vége a járványnak
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/tudomanyos-joslat-covid-koronavirus-jarvany-vege.725720.html

  86. Szerintem a Tisztifőorvos asszonyság az eltelt 1 év alatt belefáradt a járványba…:

    Müller Cecília bakija

  87. 95: Csont : Tudom, hogy van ilyen és bizonyos esetekben el is fogadom, de a jelen esetben : vak vezet világtalant!
    Érdemes néha kipillantani a szemellenző alól.
    #http://sarcasmlol.eu/egy-oltasfejleszto-figyelmeztet-azonnal-abba-kell-hagyni-az-oltast-az-emberiseg-sorsa-mulik-rajta/

  88. 96 – Python:
    Én ezt egy évvel ezelőtt megírtam. Nem kell hozzá virulógusnak lenni, csak gondolkodni kell.

  89. Hát az Indiaival lehet hogy bakot lőttek.

    „Azonban a Reuters forrásai szerint csütörtök óta Indiából nem szállítják el ezeket a vakcinákat, mivel azokat belföldön akarják felhasználni. „Minden más háttérbe szorult, legalábbis egyelőre. Addig nincs export, amíg az indiai helyzet nem stabilizálódik. A kormány nem fog kockáztatni akkor, amikor Indiában is ekkor szükség van az oltásokra” – mondták a folyamatokra rálátó, ám névtelenséget kérő források a Reutersnek.”

    „Az SII késleltette az AstraZeneca-vakcinák szállítását Brazíliába, Nagy-Britanniába, Marokkóba és Szaúd-Arábiába is. A COVAX-megállapodás szerint összesen 1,1 milliárd dózis oltóanyagot kell leszállítaniuk az AstraZeneca, valamint a Novavax vakcinájából a főként alacsony és közepes jövedelmű országok számára. Az UNICEF vietnámi szervezetének szerdai közleménye szerint fennakadások vannak a szállításban a gyártási problémák miatt. A Guardian azt írja, hogy az Egyesült Királyság csak a felét kapta meg annak a 10 millió vakcinának, amit az SII-től rendeltek.

    Az indiai kormány a héten úgy döntött, kiterjesztik az oltási programjukat, és április 1-jétől már a 45 év felettieket is elkezdik beoltani. Az országban már több mint 11,7 millióan kapták el a vírust, az Egyesült Államok és Brazília után Indiában regisztrálták a legtöbb fertőzöttet a járvány kitörése óta.”

    https://telex.hu/koronavirus/2021/03/24/india-serum-intezet-astrazeneca-vakcina-export-felfuggesztes

  90. 99.Python:

    Hát az Indiaival lehet hogy bakot lőttek.

    „Azonban a Reuters forrásai szerint csütörtök óta Indiából nem szállítják el ezeket a vakcinákat, mivel azokat belföldön akarják felhasználni. „Minden más háttérbe szorult, legalábbis egyelőre. Addig nincs export, amíg az indiai helyzet nem stabilizálódik. A kormány nem fog kockáztatni akkor, amikor Indiában is ekkor szükség van az oltásokra” – mondták a folyamatokra rálátó, ám névtelenséget kérő források a Reutersnek.”

    „Az SII késleltette az AstraZeneca-vakcinák szállítását Brazíliába, Nagy-Britanniába, Marokkóba és Szaúd-Arábiába is. A COVAX-megállapodás szerint összesen 1,1 milliárd dózis oltóanyagot kell leszállítaniuk az AstraZeneca, valamint a Novavax vakcinájából a főként alacsony és közepes jövedelmű országok számára. Az UNICEF vietnámi szervezetének szerdai közleménye szerint fennakadások vannak a szállításban a gyártási problémák miatt. A Guardian azt írja, hogy az Egyesült Királyság csak a felét kapta meg annak a 10 millió vakcinának, amit az SII-től rendeltek.

    Az indiai kormány a héten úgy döntött, kiterjesztik az oltási programjukat, és április 1-jétől már a 45 év felettieket is elkezdik beoltani. Az országban már több mint 11,7 millióan kapták el a vírust, az Egyesült Államok és Brazília után Indiában regisztrálták a legtöbb fertőzöttet a járvány kitörése óta.”

    https://telex.hu/koronavirus/2021/03/24/india-serum-intezet-astrazeneca-vakcina-export-felfuggesztes

  91. 89.Vaszil:

    Köszönet a linkért.

    92.Valaki:

    Horror.

    Mindenki eldöntheti, hogy melyik rendszert szereti.
    Ha a nyugati annyira sz@r, akkor, oda kell mennie, ahol áhítottan jó.

    Mindenki eldöntheti, hogy ilyen rendszer részese akar lenni, vagy beoltatja magát.

    Érdekes módon, Kínában is elkezdenek oltani.
    Vajon miért?

    Na, ja és az adatok… 🙂
    Több évre előre járványokban gondolkodnak!!!

    Semmi bizalom pl. a vakcina, gyógyszer fejlesztés területén.
    Érdekes, egy ilyen fejlődés orientált országban?
    Pedig az mRNS vakcinákban, gyógyszerekben nagy jövő.

    https://qubit.hu/2021/03/22/az-rns-alapu-vakcina-lehet-a-csodafegyver-a-malaria-hiv-virus-es-bizonyos-raktipusok-ellen-is

    Fatalizmus, beletörődés.
    Huhh (közben hallgatom) ezt a gondolkodásmódot.

  92. „A kínai Ouleok (Tangshan) Technology Co. Ltd. védőmasznak nevezett termékéről egyetlen, komolynak tekinthető szervezet sem rögzítette, hogy megfelel azoknak a minőségi jellemzőknek, amiket a gyártója állít róla. Amerikai, kanadai és német vizsgálatok viszont olyan eredményekre jutottak, hogy azok alapján nem is nevezték védőeszköznek a terméket, amelyet FFP2 szintű maszknak állították be, de nem megfelelő a részecskeszűrése és minden alap nélkül szerepel rajta a CE minősítés. Ebből a termékből milliós tételre szerződött tavaly a Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium – derül ki az Átlátszó cikkéből.”

    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hamisitott-kinai-maszkbol-sikerult-millios-tetelre-szerzodnie-szijjartonak.725746.html

    Hiába a külügyben mindenre van szakértelem.

  93. 20:

    Ha tudnád, napi hány engedély van az asztalon itt keleten. TVK, Borsodchembe rengeteg külföldi dolgozik.

    Más: Határzár. Ja, lengyel kamion jön át a zöld határon, hozza a húst húsvétra. Határzár nincs, nem is létezhet.

  94. 90: Dan! 47.000-ből kijönni tényleg varázslónak kellett lenni éveken át. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kiegészítésként volt némi fémgyűjtögetés, alkalmi munkák (10.000-20.000Ft/hó). Egyedül él, heti egy nagyfürdés, kézi mosás, főzés nincs, káros szenvedély nincs, gyógyszer nincs, szerény étrend. Jelenleg kőműves segédmunka, 140.000 Ft/hó.

  95. Népességarányos halálozásban a világelsők közvetlen közelébe érkeztünk, és nem lehetünk biztosak abban, hogy a kedvező fordulat hamar bekövetkezik.

    A magyar járványhelyzet az egyik legsúlyosabb, amit a világon eddig egy ország elszenvedett
    https://g7.hu/elet/20210325/a-magyar-jarvanyhelyzet-az-egyik-legsulyosabb-amit-a-vilagon-eddig-egy-orszag-elszenvedett/

    Ha az Orbán-kormány tovább folytatja az elmúlt félév gyakorlatát, és a járvány spontán terjedésével engedi immunizálódni a magyar polgárok milliót, annak 30 000-40 000 áldozata lesz. Ez egy nemzeti konzultáció nélkül folyó társadalmi méretű emberkísérlet. Lantos Gabriella írása.

    Tudatosan vállalja fel Orbán az áldozatokat a vírus elleni háborúban, vagy tudattalanul sodor halálba tízezreket?
    https://444.hu/2021/03/25/tudatosan-vallalja-fel-orban-az-aldozatokat-a-virus-elleni-haboruban-vagy-tudattalanul-sodor-halalba-tizezreket

  96. Világszerte több helyen is súlyos problémák merültek fel az egyik kínai cég FFP2-es szintűként forgalmazott maszkjával kapcsolatban, mégis akár több mint hétmillió darab megvásárlására kötött szerződést a külügyi tárca tavaly. A problémás maszkok kórházakba, orvosokhoz, rendőrökhöz kerülhettek. A vietnámi dohányboltpápához tartozó beszállító cég közel 11,8 milliárd forintot kasszírozott a COVID elleni beszerzéseken.

    Uniós riasztást adtak ki a maszktípusra, amiből több millió darabot rendelt a magyar kormány
    https://atlatszo.hu/2021/03/24/unios-riasztast-adtak-ki-a-maszktipusra-amibol-tobb-millio-darabot-rendelt-a-magyar-kormany/

  97. 109 Python
    Azért egy kicsit túlzónak érzem a szerző számait.
    Amennyiben reális a 3%-os halálozási ráta, akkor a teljes magyar lakosság átfertőződése esetén lenne 300 000 halott.
    Ha az oltottak között a betegségen még nem átesetteket ebből levonjuk, akkor csak ennél kisebb szám jöhet ki.
    Azt nem tudom Orbánra ráfogni, hogy a betegség révén immunizált betegekre bízná a nyájimmunitás kialakulását, hiszen nagyobb ütemben oltatja a magyar lakosságot, mint az EU, ebben tényleg nem ő a korlát.
    Ettől még az ő felelőssége, hogy nem megfelelő intézkedésekkel nem korlátozza a megbetegedők számát annyira, amennyire optimális esetben lehetne.
    Lehet, hogy a cél nem a lehető legalacsonyabb betegszám, hanem csupán a kórházak túlterhelődésének megakadályozása.
    Ebben az esetben nem tartja lényegesnek, hogy összességében hány ember fog meghalni, csak az a lényeg, hogy ne legyen a közvélemény számára nyilvánvaló a kórházi kapacitások nyilvánvaló becsődölése.
    Aki úgy hal meg a kórházban, hogy végig megkapta az elvárható ellátást, azt nem tekintik problémának.
    Habár most már ennek is rezeg a lába…

  98. 109 – Python:
    Az én (nem becslésem) ráérzésem szerint a magyar halottak száma meg fogja haladnia 40 ezret.

  99. 112: Tibor bá’
    Milyen dátummal bezárólag?

  100. 113 – malleusorbi:
    A 3. és 4. hullám határvonaláig. Vagyis, amikor újra emelkedni kezd a görbe.

  101. 114. Tibor bá’

    Mi van az oltakozással? Az sem segít? Oltottak+átesettek együtt nem lesz meg a 70 százalék?

  102. Érdekes posztot osztott meg Kemenesi Gábor, egy most megjelent tanulmányra hívja fel a figyelmet, amely segít megérteni a légúti vírusok azon tulajdonságait, amelyek a terjedést befolyásolják. A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársa egyben mindenkit figyelmeztet: a helyzet rosszabb lesz, mielőtt jobb lehetne. Éppen ezért azt kéri, minden eddig tanult védelmi praktikát bevetve, soha nem látott fegyelemmel és óvatossággal éljük az életet.

    Kemenesi Gábor mindenkit figyelmeztet: a helyzet rosszabb lesz, mielőtt jobb lehetne
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210325/kemenesi-gabor-mindenkit-figyelmeztet-a-helyzet-rosszabb-lesz-mielott-jobb-lehetne-475742

  103. 112: Tibor bátyám sajnos meglehet. OV előreláthatólag most az oltások miatt kb. ugyanazt csinálja, mint tavaly tavasszal az USA -ban Trump. Nem mondom, hogy olyan tragédia lesz ebből, de hogy semmi jó nem fog a brit mutáció miatt kisülni ebből az erőltetett nyissunk ki 2,5 millió legalább 1x beoltottnál történetből, azt szinte borítékolható!

  104. 117 – Python:
    Márciusra az új fertőzöttek száma kb 9 ezerre emelkedett. Nyilván ennél sokkal több van, de a trend világos. Ennyi emberből nem csak sok kerül lélegeztető gépre, de hatalmas lehetőség a tovább fertőzésre. Hiszen a COVID-19 fő ereje abban van, hogy tünet mentesen is fertőz. Ez ellen lehetetlen a védekezés. Illetve részben lehetne nagyon sok teszteléssel, de Orbán éppen ezt nem engedte.

    15 – Csak kérdezek:
    Miért, mi van 70 százaléknál?

  105. 117 Python
    Pardon, én benéztem egy nagyságrendet a megjósolt számnál, azért akadtam fent rajta, hogy túl sok lenne a 300 000 halott, ahhoz mindenkinek el kellene kapni a vírust oltás nélkül, akkor jöhetne ki ennyire.
    De nagyon jó az Izraellel történő összehasonlítás, ő is nagyjából azt hozta ki, amit én is a minap írtam, hogy kb. 28% oltottságnál kezdett el érződni a hatás a számok csökkenésében.
    Viszont ők sokkal szigorúbbak voltak a lezárásokkal, erről tanúskodott Bálint elkeseredett hozzászólása is akkoriból, és a nyitásokat valóban 50% körüli átoltottságnál kezdték meg, amikor ez már nem is okozta a számok emelkedését.
    Ha Orbán már 2,5 millió oltásnál elkezd nyitni, abból semmi jó nem fog származni, 5 millió alatt nem szabadna erre gondolni sem.
    Persze az olyan messze van az itteni oltási sebességgel, mint Makó Jeruzsálemtől, szó szerint… 🙁

  106. 118: Tibor bátyám, szerintem az oltottak plusz a fertőzésen átesettek összesített arányára gondolhatott, ha az eléri a kb. 70% -ot, akkor nyájimmunitás, és minden happy…! Vagy nem, hisz a fertőzőbb mutációk miatt bőven 80% feletti átoltottsági mutató kell a nyájimmunitás eléréséhez, és bizony, hogy a felgyógyultakat is kb. 8-12 héttel a betegség után már oltani kell. Igaz az esetükben lehetséges, hogy elégséges egy adag védőoltás is.

    119: hubab, csodálkoztam is a 300ezer halotton. Most ez a 2,5 millió oltott és minden 65 év felettit beoltottunk szöveget nyomatják, hogy ha ez a kettő feltétel megvan, akkor mindenképpen nyitni akar OV valamennyire. Szerintem ez egy téves prekoncepció, mert kb. 5-6 millió mind a 2 adag védőoltást megkapott személynél lehetne részlegesen nyitni, úgy, hogy az utolsó oltás után még ráhagynak 2-3 hetet, hogy a teljes immunitás is megfelelően kialakuljon minden oltakozónál, és akkor lehetne valójában bárminemű lépcsőzetes lazításról dönteni az oltási program továbbfolytatásával és a bőven 80% feletti átoltottság eléréséig. De a józan paraszti ész helyett itt egy ló v. agárverseny szisztéma van, minél gyorsabban legalább 1x oltva legyenek az oltásra regisztráltak, és akkor nyitunk, mert az milyen népszerű lesz már. Aztán eltelik 4-8 hét, és bumm jön a 4. hullám, ami a 3. hullámnál már lazább lesz valószínűleg. Több logikával kellene ezt mind közép, mind hosszútávon megtervezni és megvalósítani, de hát itt mindig pillanatnyi politikai népszerűségi indokok az elsődlegesek…!
    Ja és persze tesztelni, tesztelni, tesztelni…!!!

  107. 120 – Python:
    A 70 % egy ironikus kérdés volt „Csak kérdezek” felé. Először is ez a 70 % valójában 90. Másodszor, a magyarok fele nem hajlandó oltatni. Harmadszor olyan lassú, hogy mire a végére érünk az eleje már nem védett. Negyedszer a várható új mutánsra a védettség nem érvényes. Ötödször, az emberek (pláne oltás után) nem hajlandó vigyázni. Végül, Orbán azt hiszi, hogy ehhez is ért.

  108. 118. Tibor bá’

    Nyájimmunitás. Elvileg.
    Egyet viszont nem értek. Miért nem teszik kötelezővé az oltást és oltják le a társadalmat pár hét alatt. Na, jó, ez utóbbi nyilván függ a beszerezhető mennyiségtől. No, de az első számomra érthetetlen. Ha minden ok a vakcinák körül és valóban az egyetlen megoldás, valamint ténylegesen annyira nagy a veszély, akkor mire várnak?

  109. 124: Bocs a múltkoriért. Csak felbosszantott, hogy olyan hosszan írtál annyi régcáfolt butaságot. De nem akartalak bántani.

  110. 123. Csak kérdezek,
    „Ha minden ok a vakcinák körül és valóban az egyetlen megoldás, valamint ténylegesen annyira nagy a veszély, akkor mire várnak?”

    Szerény véleményem, futunk néhány kört, mert a Kína módszer, ami sajnálatos, de működik, nem lehet a világon sok helyütt ripsz ropsz bevezetni. El kell érni, hogy mi kérjük, követeljük a szoros megfigyelésünket. Természetesen részemről ez csak egy futurisztikus jövőkép vízió. .

  111. Ábel.
    Nem vagyok sértődékeny tipus. csupán néha szeretnék rávilágítani, hogy lófaszt sem tudunk… pl. volt egy cikk a hvg-n, aminek az elején arról volt szó, hogy az astra zeneca nem okoz vérrögösödést. Ugyanazon cikk végén, meg arról írtak, hogy német és dán(?) kutatók rájöttek, hogy miért okoz vérrőgösödést. Érted? Egy cikkben!

    Károly.
    „El kell érni, hogy mi kérjük, követeljük a szoros megfigyelésünket. Természetesen részemről ez csak egy futurisztikus jövőkép vízió. .”

    vagy mégsem?
    „olyan rettegést és káoszt hozunk a világra, hogy az emberek maguk fogják követelni az új világrend felállítását”

  112. 123: Csak kérdezek, azért mert ha OV kötelezővé tenné a COVID elleni oltást, azt kb. a társadalom 30-40% megengedőleg támogatná, teljes mértélben kb. 20-25% a támogatottsága a kötelező SARS-CoV-2 elleni vakcinációnak. Szóval a kötelező COVID oltás népszerűtlen lenne, csökkenne a népszerűség, stb. és ez egy alapvetően nem felelős hanem PR alapú kormányzást végző hatalomnak ez ebben a formában nem opció!

    122: Tibor bátyám egyetértünk! 😉

  113. Olyan terhelés alatt vannak a magyar kórházak a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt, ami még nemzetközi viszonylatban is kimagasló. A kapacitások telítettségéről azonban kevés hivatalos információ áll a rendelkezésünkre, ezért nagyon nehéz képet adni a valós helyzetről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón viszont elárult egy új, aktuális részletet. Ez pedig megerősítette korábbi feltételezésünket: az egészségügyi ellátórendszer már túlcsordult.

    Semmi nem állítja meg a magyar kórházak túlcsordulását
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210325/semmi-nem-allitja-meg-a-magyar-korhazak-tulcsordulasat-475782

  114. Közeleg a XXI. sz. magyarságának Trianonja!
    S mindez egy kis náthától, no meg egy nagyon okos ember (és temérdek hasonszőrű követője) miatt…

    Ne is figyeljetek rám! Itt a tavasz!
    Nyitni kék, nyitni kék… 😀

  115. Remélhetőleg szeptemberre – iskolakezdésre a lakosság 50-60%-a beoltatja magát ill. a napi 50-60 ezernyi oltást újabb oltópontokkal és az időközben tömegével megérkezett oltóanyagokkal megszaporítják.

    Kérdéses az április közepi nyitogatás a jelenlegi 12. heti számok fényében.

    Politikusaink is ki fognak fáradni nemcsak a covid-dolgozóink, ha szembesülnek a nyitogatások eredményével.

    42, Pride:
    Hát te is hátbatámadod a biztonságos hátországból a fronton dolgozókat és valótlanságokat állítasz?
    Nem veszik el a telefont, a honvédek veszik át a csomagot és eljuttatják a betegnek, mindenki nagyon segítőkész pl. amikor az ÁEEK-től HETENTE cuccokat küldenek.

    Szoktál hallgatózni a településeden, hogy ordítva rohannak az SBO triázsra a sárga rohamkocsik? Tudod, hány évesek vannak újabban már benne?!

    Fúú, ti csak utcai hullahegyekből értenétek meg, hogy mekkora baj van. Azért van baj, mert nem értitek.

    Gyerekek előtt is nyomatjátok a konteós, vírustagadós szövegeiteket?

    Gazdaság kontra nyitogatás?

    A maradék oltatlan tömeg (természettudományos alapismereteik elég szerénynek mondhatók) a téltől számítva hátha kedvet kap majd, ha megérti a QR-kódos oltási kártyával járó kedvezményeket…

  116. 133: Tiborbá:
    Aztán hogyan?!
    A nemzetközi oltópont lehetőséget O1G kivégezte.
    Külföldre nem lehet menni…
    Itthon meg csak a kormánypropaganda dől ezen az oltásregisztrációs szeméten, s még az ellenőrzést lehetővé tevő oldaluk sem működik.
    Ha komolyan kérdezted, nem tudok mit tenni az ügyben.
    Majd talán 3 hónap múlva sorra kerülök én is. Elvégre is, kár egy nátha miatt ekkor felhajtást csinálni. Idje végre Húsvétkor étterembe menni, egy nagybevásárlást tenni, stb. Alig várom a Húsvét utáni járványgörbét.

    A semmitérő és megszokottan hazug propagandájuk ellenére még a 70 év felettieket sem mind oltották, miről beszélünk? Az a kevés, aki már rég regisztrált sem kap oltást, nemhogy azok, akik még mindig a homokozóban játszanak, hogy van vírus vagy nincs… Nem is értem, minek tolják ennyire az oltásregisztrációt, amikor a napnál is világosabb, hogy nincs meg az a kapacitás ami kellene (itt, az oltásoknál sem)!

    Egy gyerekorvos már felhívta a figyelmet a gyerekekkel kapcsolatos várható veszélyre, s az ő oltásuk szükségességére. Megvan a tudás, a seggfejek maradnak le mindig 2-3 lépéssel, de azok nagyon – nagyon sokan vannak és iszonyatosan kártékonyak!

  117. Az intézkedések késtek, kicsúszott a kontroll alól a járvány. Orbán már egy hónapja tudta, hogy dráma lesz, de még akkor is kivárt. Most lakosságarányosan világelsők vagyunk a halálozásban és a kórházban fekvő covidosok számában is.

    A kormány másfél hónap előnyt adott a brit mutációnak, itt az eredménye
    https://444.hu/2021/03/25/a-kormany-masfel-honap-elonyt-adott-a-brit-mutacionak-itt-az-eredmenye

    Már 30-asával, 40-esével jönnek a betegek a sürgősségire – hangzott el az Ózdi Városi Tv adásában. Az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója elmondta, hogy rettenetes a vírushelyzet, azokat a felvételeket kell elképzelni az ózdi kórházban jelenleg, mint amit annakidején az olasz helyzet kapcsán láttunk.

    Ózdi kórházigazgató: már olyan rettenetes a helyzet a kórházunkban, mint amilyen Olaszországban volt
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210325/ozdi-korhazigazgato-mar-olyan-rettenetes-a-helyzet-a-korhazunkban-mint-amilyen-olaszorszagban-volt-475856

  118. 135.

    Szeretném látni az ózdi helyzetet, miért nincs semmi közvetítés egyetlen túlcsordult kórházról sem?

  119. 136:
    Miért nem látod?… Talán mert egy illiberális befogadó, vírusrelativizáló majom vagy. 🙂 Bocsika.
    Azt javasolom, jelentkezz önkéntesnek és megláthatod!

  120. Most írjam azt, hogy már hetekkel ezelőtt leírtam, hogy külügyminiszterünk saját jachtra gyúr az Adrián?! 😛 🙁

    Egyértelmű kapcsolatot találtunk a kínai vakcinákat Magyarországra bejuttató titokzatos cég és a Válasz Online által már korábban „körberajzolt”, Orbán Viktor nemzetközi főtanácsadójához és Szijjártó Péter volt helyetteséhez közel álló lélegeztetőgép-kereskedők között. Ez az érdekcsoport az oltások és életmentő eszközök mellett egy gigantikus orvosi pakkot is eladott az államnak – így összesen már 105 milliárd forintos Covid-bevételnél tart. A külügyi tárca és a népegészségügyi központ eddig nyilvánosságra került szerződéslistáján 35 partner neve mellett összesen 468 milliárd forintnyi koronavírus-kiadás szerepel – a fenti lobbikör tehát egyedül elvitte az összes forrás majdnem negyedét.

    Tombol a Covid-biznisz: már 105 milliárd forint közpénzt kasszírozott a kormánykörökig érő cégcsoport
    https://www.valaszonline.hu/2021/03/25/koronavirus-ner-szijjarto-peter-rahoi-zsuzsanna-szabo-laszlo/

  121. 137.
    Miért van szükség hírzárlatra? A valóság bemutatásával sok embert meggyőzhetnének, vagy tévedek?

    138.
    Egészen szofisztikált a stílusod, kedves Csongor. Sziporkázol.
    Annyit azért látok, hogy a helyi (sacc 50 ezres vonzáskörzetű) kórházban naponta 11 tesztpozitív van, eleddig egyetlen haláleset sem történt. Dolgozik ott pár ismim. Butapest persze egészen más. Az egy balkáni maffiaközpont, tele a világ szemetével, bevándorlókkal, buzeránsokkal és egyéb deviáns alakokkal, naná, hogy terjed a lepra. Ezt hozza magával a fene nagy neolibsi létforma. Tévednék?

  122. 139: Python:
    Így kell ezt csinálni. Fideszesen – magyarosan!
    El tudom képzelni, ahogy anno leültek egy asztalhoz és kitalálták:
    Gyerekek! Ezen rengeteg pénzt fogunk keresni! Nem lesz baj, beszopják simán ezt is, ha meg nem, addigra megszedjük magunkat még jobban…
    És a sok birka megmentőként tiszteleg nekik, mindössze hetente egy megerősítő üzenet kell hozzá az e-mail címekre az oltásközponttól.

    Azt nagyon csodálom, hogy végül a szavazóhelyiséges oltást nem tolták végig! Néhány aranykeretes kép a vezérről, mint életosztóról a halálgyár közepén (olyan kínai átnevelőtáboros mintára), tyhű de ütne, s még nem késő meglépni! A kivitelező is megvan rá…

    Azt gondolom, elképzelhető, hogy Orbán kezéből most fog majd igazán kicsúszni a gyeplő.

    140:
    Nem tudom, melyik faluról beszélhetsz, de nem vagy komplett, az biztos. 🙂 Szólni kell, hogy az a kórház még üres, aztán mehet az átirányítás hozzájuk. Hivatkozva az ismire!

    A magyar eü. ellátás vidéken a megyeszékhelyi kórházakra súlypontoz. Mindegyikben drámai a helyzet. A környező kisebb, általában rehab kórházak és ált. rendelőintézetek szinte bezártak, mert átvezényelték onnan a személyzetet.

  123. 141

    Mivel Te annyira, de annyira túltájékozott vagy, biztosan tudod azt is, miért nem teszik kötelezővé az oltást. Komolyan kérdem!

  124. 142:
    Természetesen tudom.
    Azért, hogy a hozzád hasonló okostojások fel ne lázadjanak.
    Mert azzal még nagyobb kárt okoznátok, mintha csak szép lassan elvesztek…
    Nyilván csak az elvrendszerre értve. 🙂

  125. 143.
    Hááát, hogy kettőnk közül melyikünk az okostojás, annak megítélését rábízom a Nagyérdeműre.
    Spec én nem lázadnék ellene. A gyermekkori oltások ellen sem lázadok. Ellenkezőleg. Mellélőttél, de ne bánkódj e miatt! Úgy tűnik, csak tudni véled, de igazából gőzöd sincs, vagy nem akarod tudni.

  126. Eddig még nem tudtak annyit oltani, amennyire igény van, így mi értelme lenne a kötelezővé tételnek?
    Egyébként meg növekszik a hajlandóság az oltásra. Emlékszem néhány hónappal ezelőtt a lakosság 17% oltatta volna be magát Magyarországon, most ez a szám már 50% körül (egyes vélemények/felmérések szerint 60% felett) van az arány. (Mindez annak ellenére, hogy a mutyizott kínai vakcinát erőltetik sokakra).

    Tehát a kötelezővé tétel még eljöhet. De az is lehet, hogy nem lesz kötelező, csak vakcina igazolvány nélkül nem fogják az illetőt beengedni sehová.

    „Több hónap óta először nem volt halálos áldozata csütörtökre virradóan a Covidnak Izraelben.”
    http://www.atv.hu/kulfold/20210326-izraelben-tobb-honap-utan-nem-volt-koronavirusnak-halalos-aldozata

    Ez azért nem rossz, bár Izraelben kizárólag a Pfizer-BionTech oltóanyagot használták.

  127. 140 Csak kérdezek
    „Miért van szükség hírzárlatra? A valóság bemutatásával sok embert meggyőzhetnének, vagy tévedek?”
    Szerintem Orbán el akarja kerülni még az esélyét is annak, hogy az ellenzéknek muníciót adjon az ellene történő támadásokhoz.
    És ez még fontosabb, mint az oltások melletti propaganda…

  128. 145. Tibor bá’
    Válaszoltam 119-re, 124 alatt: Nyájimmunitás. Ezt szajkózza a média.

    147. Hát, ez az, az ellenzéknek ott a muníció a túlcsordult- és kivéreztetett kórházakkal, mégsem használja ki.

  129. 148:
    Tökéletesen Rád illik a megállapítás: ön- és közveszélyes…

  130. 147hubab: „Orbán el akarja kerülni még az esélyét is annak, hogy az ellenzéknek muníciót adjon az ellene történő támadásokhoz.
    És ez még fontosabb, mint az oltások melletti propaganda…”

    Igen, és ebből kiviláglik, mennyivel fontosabb neki a hatalom megtartás, mint a járványvédekezés.

    A valós problémák elfedése mindig is a politikai propaganda része, pedig jelen esetben is a valós problémák bemutatása lenne a legmeggyőzőbb érv a járványvédekezésben a tömegek felé. De láthatóan a „politikai vezetést”, (ne kerteljünk, ez egy személyben O1G) kevésbé zavarja az esetleg ezres nagyságrendű többlet halálozás, mintha kiderülne, milyen szarul csinálták a járványvédekezést.

    Ha az orvoskamara által most kért intézkedéseket a 3. hullám indulásánál teszik meg, akár csak néhény hétig, valószinüleg EZREKKEL kevesebb ember hal meg ebben a hullámban. Ez már bizony indokolja a címben szereplő jelzőt, mert ez tudatosan, nem tudatlanságból történt.

  131. Egy kis info azoknak, akik a nyájimmunitásban látják a megoldást:
    Tavaly októberben elkaptam a COVID-ot, enyhe tünetekkel megúsztam, erre jött rá az oltás. 1 hónapja megkaptam a Pfizer 2. adagját és múlt héten csináltattam egy IgG vizsgálatot melynek értéke 30730,9 AU/ml lett. A 14 éves gyerekem enyhe tünetekkel megúszta a COVID-ot , és nála is csináltattam egy IgG-t. Ugye, ő oltást nem kapott és az értéke 1865.7 AU/ml lett. Akárhogy is számolom, több, mint 15x-ös a különbség az értékeink között. El lehet rajta gondolkozni… Megcsináltatom fél év múlva is, majd beírom ide.

  132. 140, Csak kérdezek:

    A hírzárlatra szükség van nemzetbiztonsági okokból. A (kormányzati/lakossági) pánikról nem is beszélve…

    Erősen kétlem, hogy frissek azok az infók, hogy a magyarországi – területileg kijelölt covid-ellátóhely kong az ürességtől. Ez az állapot 2020. tavaszán volt jellemző….

  133. 150: Csont:
    A fene tudja miért, de a magyar nép gerincét, valahogy hidegen hagyja egy most már közepes méretű városnyi ember halála is…

    A vírustagadó seggfejek adhatnak ehhez muníciót, így erőt az orbáni gondolatok megtestesítéséhez és legitimálásához.

    Egy nyári nyitás elméletben lehetséges lesz, de csak arra lesz jó, hogy megágyazzon a következő, még nagyobb veszélyt és halálozást hozó következő hullámnak.
    Idióták, mert az első oltás még nem ad védettséget, így az oltások adta védettség nagy részét is bukni fogják, mert meg fogják lépni a 2,5M első oltott létszámát követően az iskolák nyitását, és az élet visszarendezését. Még nem fogták fel a szerencsétlen idióták, akik ezt kitalálták, hogy emiatt a gyerekeik következnek…

    S még előttünk a Húsvét is, a szabálykövető, felelős magatartású, természettudományosan jól képzett magyar lakosság előtt, s nehogy már egy kis lazítást az egyházi rendezvények felé is ne lehessen beiktatni, a családi programokról nem is beszélve. Nyunyi lekommunikálja…

  134. 152.János:

    Érdekes, más országoban nincsen hírzárlat pl.Szlovákiában lehet forgatni a kórházakban.

    Sokkal több adatot közölnek, közérthető formában.

    Ott nincs nemzetbiztonsági kockázat?

    Vagy az van a háttérben, amit előttem is írtak,
    leplezni akarják a sok bénázást…

    148.Csak kérdezek:

    Úgy látszik nem olvasol ellenzéki médát és nem
    olvasol parlamenti szópárbajt.

  135. 154, Idegen:

    kérlek frissítsd az információid a szlovák helyzetről.

    az intenzív terápiás osztályon látható dolgok a 18+ piros karikába tartoznak, mintahogy a tíz – tizenkét órás műszakot lenyomó egészségügyi személyzet disszociatív tekintete is…

  136. 158 – malleusorbis:
    Már megírtam. Ha az ellenzés kér (követel) valamit, az biztos nem lesz elrendelve. Mást kell kitalálni.

  137. Életek ezreit követelte az, hogy nem követtük Ausztriát
    Élesen elkanyarodott a magyar járványkezelés a korábban mintának tekintett osztrákétól az év eleje óta. Míg az Orbán-kormány az oltásokra tett mindent, addig a szomszédos országban szigorú tesztelési stratégiával és lezárásokkal próbáltak gátat szabni a második és a harmadik hullámnak. Az eredmény: egyelőre közel három és félszer annyian haltak meg Magyarországon.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/koronavirus-jarvany-sars-cov-2-betegseg-covid-19-halal-ausztria-magyarorszag.726219.html

  138. 142. Csak kérdezek
    „….. miért nem teszik kötelezővé az oltást. Komolyan kérdem!”

    ” 2021. április 02. 08:10
    Kötelező oltás nem lesz hazánkban
    Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyar emberek szabadságszeretőek, ha valami kötelezővé válik, azzal szemben ellenállóak leszünk.
    Így Magyarországon a kötelező oltás a felnőtt lakosság körében nem járható út
    – emelte ki a miniszterelnök.”
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210402/orban-viktor-husvet-utan-nehany-nappal-kinyithatnak-a-boltok-es-a-szolgaltatoszektor-476888
    *https://444.hu/2021/04/02/orban-szerint-a-kotelezo-oltas-magyarorszagon-nem-lenne-jarhato-ut

  139. 157:János:
    „A MOK most azt írja: az egészségügyi dolgozók naponta hatalmas harcot vívnak honfitársaink életéért, erejüket megfeszítve igyekeznek ellátni a folyamatosan érkező újabb és újabb betegeket. „Mi pedig – minden politikai szándéktól mentesen – szeretnénk, ha küzdelmük és annak körülményei láthatóvá, publikussá válnának, arról ők maguk és a média szabadon beszámolhatna, közvetítene”.

    Mégpedig a következő okokból:

    mert a baj objektív nagyságát, valós képeit látva az egyéni felelősségvállalás, a járványügyi védekezés személyes része – így a távolságtartás, maszkviselés, higiénés szabályok betartása – felerősödnének, ezáltal az új megbetegedések száma és velük az egészségügyre nehezedő hatalmas nyomás csökkennének,
    mert a küzdelmet és annak körülményeit látva a járványügyi védekezéssel, az egészségügyi ellátással kapcsolatos irreális elvárások megváltozhatnának,
    mert a járványt tagadó, oltásszkeptikus hangok elhalkulnának, az oltást felvenni szándékozók jelenleg még a célhoz képest alacsony száma – nemzetközi példákra alapozva – jelentősen megnőne, lehetővé téve, meggyorsítva így a nyájimmunitás vakcináció általi elérését,
    mert az egészségügyi dolgozók megérdemlik, hogy hősiességük valóban látható legyen,
    mert a járvány legyőzése érdekében az összefogás megerősödhetne.

    Emellett azt is írják, hogy a helyzet reális megítélése és a hatékony védekezési stratégia, az egyenletesebb terhelésmegosztás érdekében szükség lenne a COVID-19 betegség objektív adatainak, mérőszámainak területi bontás szerinti részletesebb publikálására is. Fontos lenne például a kórházban ápoltak, intenzív osztályon ellátottak és a lélegeztetőgépen lévők adatainál naponta közzé tenni az aznap ellátásba kerületek, valamint a gyógyulás és halál miatt az intézményi ellátásból kivontak számát. A publikálandó indikátorok körének meghatározásában a Magyar Orvosi Kamara szakértők bevonásával szívesen működik közre.

    Fenti okokból kérjük a döntéshozókat, hogy a járványügyi védekezés adatainak a szakmával való fenti megosztása mellett tegyék minél szélesebb körben lehetővé a média számára a kórházakból, járványügyi ellátó helyekről való reális tudósítást, az egészségügyi dolgozók számára a szabad megnyilvánulást. Ugyanakkor kérjük a média és az egészségügy dolgozóit, hogy a lehetőséggel felelősen élve, objektíven mutassák be a járványügyi védekezés nehézségeit, buktatóit, valamint sikereit és magasztos pillanatait egyaránt

    – zárul a közlemény.”

    https://24.hu/belfold/2021/04/06/korhaz-ujsagiro-kormany-mok/

    Biztosan szakmaiatlan a hozzáállásuk és csak pánikot akarnak kelteni.

    #hu.euronews.com/2021/03/02/exkluziv-felveteleink-az-euronews-stabja-a-galantai-korhaz-covid-intenzivosztalyan-forgato

    #telex.hu/koronavirus/2021/02/24/koronavirus-felvidek-szlovakia-dunaszerdahely-korhaz-riport-covid-dokumentumfilm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük