(3484) A nagy pusztulás

Tibor bá’ fordítása online

 

A Covid-19 pandémián túl, egyre közelebb a Nagy Pusztulás

2021 a 89. év

Szerző: Paul Craig Roberts

A nyugati állampolgárok nem tudnak Washington és az európai vazallusok győzködéséről, hogy készülnek megtámadni Oroszországot. Kiszivárgott hírek szerint a Bundeswehr elhatározta, kijelentik, hogy Oroszország a német nép ellensége.

Washington az orosz határok mentén telepített NATO katonai bázisokkal sikeresen meggyőzött néhány orosz politikust az ellenségeskedésről.

Lehet, hogy Washington katonai lépéseinek célja Putyin fenyegetése, hogy hagyjon fel az Amerika kizárólagosságának a támadásával. Azonban ez néhány orosz politikust, mint például Vlagyimir Zsirinovszkit Hitler csapatainak az 1941-es, orosz határ megszállására emlékezteti.

Zsirinovszki hozta létre az Orosz Liberális Demokrata Pártot, és annak a vezetője, valamint az orosz parlament alelnöke. Az alábbi videóban látható, amint szembeszáll egy német újság szerkesztőjével, közölve vele, hogy a német csapatok megint az orosz határ mentén vannak, amivel kiprovokálnak egy megelőző orosz csapást. A kiprovokált megelőző csapás után semmi se fog maradni Németországból és a NATO csapatokból. „Minél több NATO katona kerül az országába, annál gyorsabban fognak meghalni, az utolsó emberig. Távolítsák el a NATO-t az országukból.

 

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov kifejtette elégedetlenségét, amiért Washington diplomácia helyett erőből és kikényszerítésből akar politizálni. Washington részéről felelőtlenség meggyőzni Oroszországot, hogy a diplomácia egy eredménytelen zsákutca, mert ha Oroszországot erről meggyőzik, akkor erőre, erővel fog válaszolni.

A tény az, hogy Zsirinovszkit már sikerült meggyőzni, és lehet, hogy már Putyint is. A múltkoriban jeleztem, hogy nem rég Putyin leápolta a nyugati mellébeszélést, ami nukleáris háborúhoz vezet.

Putyin világossá tette, hogy Oroszország nem fogja elfogadni az amerikai rakétaállomásokat Lengyelországban és Romániában. Ezt a tényt közölte Washingtonnal és az imbecillis lengyel és román kormánnyal. Azonban Putyinnak tudomásul kellett venni, hogy „ezek nem hallják meg szavait.”

Ez a süketség azt jelenti, hogy Washington arroganciája mellett, a hülyeségük miatt nem képesek Putyin figyelmeztetését komolyan venni. Ha Washington kitart tervei mellett, akkor ezzel kiprovokálnak egy megelőző atomcsapást.

Az amerikaiaknak fel kell ébredniük arra a veszélyes helyzetre, amit Washington létrehozott, de nem hiszem, hogy ez be fog következni. A legtöbb háború az emberek tudta nélkül következik be, amire csak az esemény után ébrednek fel. Annak pedig semmi jele nincs, hogy a Kongresszus tudna a közelgő Nagy Pusztulásról. A média pedig csak a propagandát nyomja.

Néhányan próbálják figyelmeztetni az embereket, arra a valós veszélyre, amivel szembeállnak, de a hangjuk nem elég hangos. Még Vlagyimir Putyin hangja se elég hangos. Úgy tűnik, a Nyugat mindaddig süket marad, amíg „semmi nem marad a német és a NATO csapatokból”, valamint Lengyelországból, Romániából, és persze mindenkiből.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

18 gondolat erről: „(3484) A nagy pusztulás

 1. „Ez a süketség azt jelenti, hogy Washington arroganciája mellett, a hülyeségük miatt nem képesek Putyin figyelmeztetését komolyan venni. Ha Washington kitart tervei mellett, akkor ezzel kiprovokálnak egy megelőző atomcsapást.”

  És itt van a lényeg ebben a szöszenetben. Bekövetkezhet.
  Hiába mondja Putyin, hogy ne szorítsatok a sarokba! Csak szorítják a hülyéi!

 2. Ha abból indulunk ki hogy Hirosima óta ami azért más tészta volt mert akkor hadban állt az Usa és Japán…..Nos ha abból indulunk ki az azóta eltelt majdnem 76 évben senki nem vetette be az atomfegyvert elsőként akkor szerintem megnyugodhatunk, hogy ezután sem fogja egyetlen állam sem ezt tenni..
  Hogy miért szorongatja az Usa Oroszországot az rejtély számomra.De vannak itt meg nálam is értelmesebbek 🙂
  ők majd megmondják.
  Mindenesetre egy ökörségnek tartom ezt a politikáját.

 3. Nem biztos, hogy Amerika valóban háborút akar, szerintem ők is tudják, hogy számukra sincs esély megúszni egy nukleáris háborút.
  Viszont nem tudják elviselni, hogy Oroszország nem hajlandó asszisztálni vezető szerepükhöz, a világ különböző térségeiben keresztülhúzza az amerikaiak terveit, nem engedi, hogy az amerikai forgatókönyvek megvalósuljanak.
  Ezenkívül az is motiválhatja az orosz rendszer megdöntésének szándékát, hogy az egy igen zsíros falat lenne a nyugati tőke számára, ha az ottani források az ölükbe pottyannának, mint a világ nagy részén.
  És szerintem is arról szól a játék, hogy az oroszok állandó nyomás alatt legyenek, hogy a katonai költségvetésükkel folyamatosan kivéreztessék a gazdaságot, és az átlagember folyamatosan szembesüljön a szegénységgel, a nyomorral, amit jól össze tud már vetni a világ más részeinek életszínvonalával.
  Nem fogják hagyni, hogy Putyin többet juttathasson a népnek, így növelik a belső elégedetlenséget.
  És ezt az állandó katonai fenyegetettséggel érik el, amit az oroszok nem hagyhatnak figyelmen kívül.
  Szerintem arra kalkulálnak, hogy előbb-utóbb megroppan a rendszer, és valami együttműködőbb kormány kerül hatalomra, aki tálcán kínálja az orosz forrásokat a nemzetközi tőkének egy kis júdáspénzért cserébe. Olyan Jelcin módra…

 4. 2. Mosógépszerelő

  Talán a legnagyobb gond az, amit Tibor bá’ említett egy másik posztban: akik személyesen átélték a a világháborút, már többnyire meghaltak, vagy szenilisek. de ha fittek is, nincs már esély, hogy figyelembe vegyék a véleményüket. Amiről nincs személyes tapasztalatod, könnyen alábecsülöd.

  Vegyünk egy konkrét eszmefuttatást erre a témára: ma elutazhatsz (ha épp nincs utazási stopp pandémia miatt) akár Hirosimába, meglátogathatod azt az épületet, amely felett felrobbant a bomba, és egy virágzó városban sétálhatsz. Ebből levonhatsz olyan következtetést is, hogy tulajdonképpen nem is olyan veszélyes az egész, hiszen itt van egy város, amit le „atombombáztak”, mégsem sugárzó sivatag, élhetetlen pokoli hely. Szóval elég ha egy kicsit odafigyelünk, és nem lesz nagy gond, vagy nem lesz hozzánk túl közel.
  Ezek az igazán veszélyes gondolatok. És nem biztos hogy attól, hogy valaki felelős pozícióban van, még nem pszichopata.

 5. Az egybesült Államok egyetlen világháborút sem robbantott ki, és amiben részt vett, a győztes oldalán, megpróbálja a saját képességeinek betudni. Őszintén szólva, a második világháború kimenetele is egy hajszálon múlt, és ha nem Hitler lett volna akkor Németország egyetlen ura, meg is nyerik a németek. A zsidók üldözésére ráértek volna, de ugye ideológia, az ideológia. Rengeteg zsidó tudóst vesztettek el emiatt, akik a birodalom építésében jelentős szerepet vállaltak volna. Viszont az USA boldogan alkalmazta a volt náci mérnököket saját pecsenyéje sütögetéséhez, pont leszarva a nemzetközi ellenzést.

 6. Re:5
  Annyira leszarta, hogy egy náci háborús bűnös vezette végül az Appolló űrprogramot… 😉

  Szerintem most megy a csiki-csuki, és próbálja a poszt Trump korszak után veszteségeit visszaszerezni a Biden, de ez a vonat már elment, túl nagyra nőttek az ellenségei, élén Kínával.
  Másod sorban a medve nem játék, örök hiba lebecsülni az ellenséget (klasszikus amerikai imperialista nagypofájú viselkedés)

 7. Ma Oroszország egyetlen hónap alatt el tudná kenni a teljes európai unió száját. Ha akarná.

 8. Oroszország csak addig erős, amíg Putyin vezeti.
  Sztem. azért ezt sem árt figyelembe venni az elemzések során…
  A diktátorok veszte mindig az volt, hogy nem gondoskodtak „használható utódról”. Ez még a Szovjetunióra is igaznak bizonyult.

 9. Meg lesz neki a megfelelő utódja, attól nem kell tartani. Sztálin sem hülye volt, hanem megrögzött halálosztó. Egyik nagy nép vezetője sem normális. Ha meg az, akkor vége a birodalmának halála után.

 10. A ” Vadászat a Vörös Októberre ” című film végén pont ezt mondta Rámiusz.

  „Valaki azt hiszi hogy nekünk kell az első csapást mérnünk az Egyesült Államokra.
  Mindent egy pillanat alatt ”

  Egy amerikai filmben…

  Gorbacsov,és a bolond Jelcin kevés volt.

  Valaminek történnie kell, „mert a végső cél Oroszország” de egyre több az aspiráns.

  A Nato-n belül is vannak elemensek,nem véletlenül szólnak hírek lövöldözésről házon belül,csak úgy mint a CIA-nál.

  Ebben reménykedem, a józanságban.

  Mostanában kicsit több kell az atomháborúhoz,de izmozásnak nagyon jó,elég egy-két bemutató hogy az ellenfél át gondolja mit miért.

 11. 3. Hubab plusz 1

  5. Dan
  Ugye csak szarkazmus akart lenni, hogy az usa nem robbantott ki egyetlen vh-t sem?
  Megjegyzem, a regionális háborúk a vh után egyenként is felértek egy vh-val. És azokat egytől egyig az usa robbantotta ki, többnyire hamis zászlós trükkel.

 12. 12. Szarkazmus. Ezt a szót donald Trump szerette használni. Az nem világháború, ha a NATO mint katonai kötelék beavatkozik más országok életébe, akik egyedül vannak. Meg az sem az, ha világhatalom megpróbál uralma alá venni egyetlen országot. Ezt hóditásnak hívják. Ha persze összejön. Pl USA kontra Vietnam nem igazán jött össze. Az öbölháború meg megint más kategória volt. Ugye a hóditási törekvés egybefonódik a gazdasági érdekkel. Tehát milyen világháborúra gondolsz?

 13. Én azt írtam,
  „a regionális háborúk a vh után egyenként is felértek egy vh-val.”
  A vh nem gazdasági érdekből folyik? Az nem hódítás? Mégis mi a különbség a „hódító” usa elnöke és a vh-t folytató Hitler között? Előbbi talán még gusztustalanabb, mint utóbbi, de ez csak az én véleményem. Még akkor is, ha ő is csak egy báb, egy végrehajtó, egy ostor, akit valaki a háttérből a kezében tart.

 14. Van most valami sarkalatos változás az évtizedek óta tartó folyamatokhoz képest, hogy most egymás után jössz ezekkel a posztokkal, Tibor bá? Vagy csak épp rákaptál a témára?

  Nemrég jelentetted ki valahol egy kommentben, hogy nem lesz nukleáris apokalipszis. Most mégis?

 15. 15 – Ábel:
  Hogy én mit gondolok az nem érdekes. Nekem az a dolgom, hogy az érdekes cikkeket lefordítsam.

 16. 15. Ábel

  Komolyan véve senki sem jelentheti ki azt, hogy atomháború tuti lesz, vagy azt, hogy soha nem lesz, mert ezeknek a kijelentéseknek így semmilyen alapja sincs.
  Mivel több ezer atomtöltet van bevetésre kész állapotban tartva világszerte, valamint a történelemben már került sor atomeszközök háborús bevetésére, emiatt egy ilyen jövőbeli háború bekövetkeztének a kockázata mindenképpen nagyobb, mint zérus.

  Annak a vizsgálata, hogy egy nagyhatalmak közötti atomháború mekkora eséllyel következhet be, illetve mekkora ennek a kockázata (valószínűsége) vagy milyen módon történhet meg, itt csak és kizárólag erről folyik az eszmecsere. De nemcsak itt, hanem a világ összes stratégiával és hadtudománnyal foglalkozó agytrösztjénél, vagy csak szimplán a katonai tervezők és stratégák köreiben.

  Valós és működő bármilyen rendszer esetében a 0% kockázatnak (veszteségnek) pont akkor az esélye, mint a 100% hatékonyságnak. Semennyi, de ezt mindenki tudja, aki valamilyen szinten természettudományokkal, társadalomtudományokkal vagy mérnöki feladatokkal foglalkozik.

  Volt, aki összeesküvés-elméletnek (???) titulált egy orosz-amerikai nukleáris konfrontációt – de ez szimpla fogalmi zavar, ez nem összeesküvés-elmélet, hanem tudományos szinten is kutatott olyan téma, amelyben hipotézisek és modellek tömegeit állítják fel és ezek értékelése alapján konkrét katonai/stratégiai lépéseket tesznek hatalmas anyagi erőforrásokat lekötve.

  Végezetül ne keverjük össze a képességeket a szándékokkal! A képességek adottak, itt legfeljebb a szándékokat próbáljuk kipuhatolni.

 17. 12. Csak kérdezek:
  “ Megjegyzem, a regionális háborúk a vh után egyenként is felértek egy vh-val. És azokat egytől egyig az usa robbantotta ki, többnyire hamis zászlós trükkel.”
  A második VH-t is az Usa robbantotta ki és az elsőben is vastagon benne volt, szokása szerint a háttérben megbújva. Már a 2. háború kirobbantása előtt lepaktált az oroszokkal. Már akkor megbeszélték az osztozkodás főbb irányvonalait. Szerencsére lassan levonásra kerül a vértől csöpögő csillagos lobogójuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük