(3462) Népbetegség

Tibor bá’ fordítása online

 

Egészségügyi szakértők véleménye szerint, a koronavírus a következő években valószínűleg népbetegséggé válik. Mit jelent ez?

2021 a 89. év

Szakértők szerint, bár egyre kevesebb a fertőzés, és egyre több amerikai kapja meg a védőoltást, a koronavírus nem fog hamarosan eltűnni.

A nemzet csúcs járvány szakértője, Dr. Anthony Fauci elutasítja az elképzelést, ami szerint a COVID-19 az előttünk álló években ki lesz irtva.

„Be kell terveznünk, hogy ez egy olyan valami, amit ellenőrzés alatt kell tartani. Ezzel a népbetegséggel óvatosan kell bánni.” mondotta.

Akkor tehát, mi az a népbetegség és COVID-19 hogy válhat azzá? A szakértők azt mondják, hogy Amerikában több népbetegség is van, amelyek előre jelezhetik, mi következhet egy betegségből. vagyis mi lesz a koronavírussal az előttünk álló évek alatt.

 

Mit jelent az, hogy népbetegség?

A CDC így határozza meg  a népbetegséget: állandóan jelen van egy bizonyos földrajzi területen. A népbetegség minden évben, mindenütt jelen van, anélkül, hogy a mindennapi életvitelt nagymértékben akadályozná – mondja Dr. Donald Burke az University of Pittsburgh epidemiológia professzora.

A népbetegség hosszú ideig fennmarad megszakítás nélkül, folyamatosan körözve a népességben, ahogy egy közönséges nátha. – tette hozzá.

Egy betegség az egyik országban lehet népbetegség, de felütheti a fejét járványként egy másik országban. Például a malária állandóan jelen lehet egy országban a szúnyogok miatt, míg egy másik országba berobbanhat, mint járvány.

 

Mi a különbség járvány és népbetegség között?

A járvány egy betegség hirtelen fellángolása, vagyis egy adott területen több fordul elő, amennyit normál körülmények között várni lehet. – fogalmazta meg a CDC.

Járványt nem csak vírusos, vagy bakteriális betegség okozhat. – állítja az ügynökség. Példának okáért cukorbetegség, vagy elhízás olyan mértékben elharapódzhat, hogy azt már járványszerűnek lehet felfogni. Ehhez hasonlóan az utóbbi években elterjedt opiát alkalmazásokat lehet „opiát járványnak” nevezni.

A járvány azt jelenti, hogy valami, ami a népből jön elő. A járvány szokatlan dolog, ami felüti a fejét, majd eltűnik. A népbetegség jelen van az emberekben. Sok járványból népbetegség lesz.

Azonban, szükségszerűen nem minden népbetegség létezik örökké. Amerikában néhány népbetegséget kiirtottunk nyájimmunitás segítségével, amit részben oltásokkal, részben természetes fertőzéssel értünk el.

 

Milyen népbetegségek vannak?

Van négy koronavírusos közönséges nátha, amelyekről elmondhatjuk, hogy a SARS-CoV-2 unokatestvérei, és ezek a Föld legnagyobb részén népbetegség számba mennek. – állítja Burke.

Észre se vesszük őket, átadjuk egymásnak, állandóan itt vannak. Több gyerekbetegség szintén népbetegség. Például a kanyaró, ami Amerikában népbetegség volt. Régen mindennapos volt. Mindenki átesett rajta, de a gyerekek beoltásával egymás megfertőzése megszűnt és így a kanyaró az USA-ban, majdnem teljesen eltűnt.

 

Népbetegséggé válhat-e a COVID-19?

Nagyon valószínű, hogy a SARS-CoV-2 velünk marad, állítják a szakértők. „Úgy tűnik, hogy ez a vírus legalább néhány évig, de lehet, hogy végérvényesen közöttünk marad.” – állítja Tosh.

Egy januári vizsgálat szerint kiderült, hogy hosszú távon a vírus csatlakozhat az enyhe, megfázás miatt betegítő, emberi koronavírusok családjához. Állítják a Penn State Egyetem tudósai.

A modell – publikálva a szakmailag bírált Science-ben – összehasonlította a SARS-CoV-2 vírust négy közönséges nátha koronavírusával, valamint a SAES és MERS vírusokkal, melyek 2003-ban és 2012-ben ütötték fel a fejüket.

A kutatók úgy találták a modell vizsgálatából, hogy ha az új koronavírus tovább terjed a társadalomban, és a legtöbben már gyerekkorban megfertőződnek, akkor a vírus csatlakozhat a közönséges nátha vírusaihoz.

Azonban az új koronavírus jövője több ismeretlen tényezőtől függ, – állítják a szakértők. Az Egyesült Királyságból és Dél Afrikából származó, sokkal fertőzőbb új variánsokat már az USA-ban is észlelték (egészségügyi felügyelők szerint a Dél Afrikai veszélyesebb)  és a megfigyelések szerint a vakcinák kevésbé hatásosak ellenük.

Tosh szakértő még több variáns megjelenésére számít, mivel a növekvő immunitás és vakcinák alkalmazása a koronavírus mutációjához vezet.

„Nehéz előrevetíteni, hogy mi lesz a helyzet 5 év múlva.” nyilatkozta a szakértő, „de szerintem várható bizonyos fajta COVID népbetegségszerűség a következő évek alatt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(3462) Népbetegség

  1. ‘A leggyakoribb betegségek Magyarországon: allergia, daganatos betegségek, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, csontritkulás, étkezési zavarok, depresszió, stressz, alvászavar, és a különböző szenvedélybetegségek.’
    https://www.nepbetegsegek.hu/milyen-nepbetegsegek-vannak-magyarorszagon.html

    Ezekhez már szépen hozzászoktatták a rengeteget tudó modern embert az elmúlt évtizedekben. Napi átlag 350 temetés felét ezek tették-teszik ki, nem a végelgyengülés. Kit érdekelt? Pörgött az örökösödési meg az ingatlanpiac… Most ehhez jön még 1-2% „újdonság” az sokat már nem oszt nem szoroz a stabilan negatív reprodukciós rátán, de rákban talán nem szenvednek annyit…

  2. 1 – Vaszil:
    Hamarosan átlépjük a napi 175 elhunytat, ami a 350 fele. És ez a 175 csak egyetlen betegségből származik. Azért ez nem semmi. Ez nem 1-2% újdonság, hanem 50%.

  3. 2: Tiborbá:
    „Hamarosan átlépjük a napi 175 elhunytat…”
    – Ez az adat hogyan jött ki? Nem 125-öt akartál írni?

  4. 3- Horváth Csongor:
    A 2. hullám csúcsán, december 4-én 193 halott volt. Most indult be a 3. hullám, 175 halottal számolni reális becslés.

  5. George Karalis nukleáris orvos, a genovai orvostani tanszék vezetője és a római Tor Vergata Egyetem vendégprofesszora, utalt a koronavírus átterjedésének kérdésére, kijelentve, hogy az oltottak továbbra is fertőzőek a vírusra, és hogy a vakcina nem akadályozza meg a vírus átadását annak mutációit sem.

    Γιώργος Καραλής: «Όσοι εμβολιάζονται παραμένουν μεταδοτικοί στον covid – Μας έχουν κάνει πειραματόζωα»

    George Karalis: „Azok, akik beoltják magukat, továbbra is fertőzőek a covidra. – Kísérleti állatok lettünk számukra”

  6. Evi Kiagia: „A természetes immunitás fala sokkal erősebb, mint az oltás”

    Εύη Κιαγιά: «Το τείχος της φυσικής ανοσίας είναι πολύ πιο ισχυρό από του εμβολίου»

    „Azok, akik koronavírussal fertőződtek meg, és természetes immunitást nyertek, az őket biztosító tűzfal sokkal erősebb, mint az oltás” – mondta Dr. Evi Kiagia a Focus FM-nek és a Stefanos Damianidis-nek.
    Hangsúlyozta azt is, hogy ha a koronavírus újra megtalálja azokat, akik már egyszer betegek voltak, és kifejlesztettek antitesteket, akkor sokkal könnyebben átjutnak a betegségen.

  7. “A Covid–19 hosszú távon közönséges náthává szelídül”
    https://index.hu/techtud/egeszseg/2021/01/13/hosszu_tavon_kozonseges_nathava_valik_a_covid-19/
    “Studies have also been investigating whether prior exposure to the virus confers protection, with research showing that in the UK’s second wave, previously infected health workers were either completely protected from reinfection or were asymptomatic if they picked up the virus again.”
    https://theconversation.com/covid-19-immunity-how-long-does-it-last-152849
    “As with antibodies, the numbers of different immune cell types varied substantially between individuals. Neither gender nor differences in disease severity could account for this variability. However, 95% of the people had at least 3 out of 5 immune-system components that could recognize SARS-CoV-2 up to 8 months after infection.”
    https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/lasting-immunity-found-after-recovery-covid-19

  8. L.S.: A görög dokid marhaságokat beszél: „Mindenki azt hiszi, hogy a legerősebb immunitást akkor lehet elérni, ha átesik a betegségen. De ennek sokkal nagyobb az ára, és közben a védettsége gyengébb, mintha ezt oltóanyaggal adnánk – fejtette ki Merkely Béla. 100-szoros az antitest azoknál, akiket beoltottunk, mint azoknál, akik átestek ezen a betegségen – árulta el a Semmelweis Egyetem rektora. „

  9. 9 – Ir01:
    Pontosan ezért fertőződnek meg azok, akik átestek a betegségen. De miért csodálkozol? L.S. arról híres, hogy minden hamis információt összehord nekünk.

  10. 2: Tibor bá’
    Nem egyformán számolunk, mert nálam az a covidos halott, akinek nem volt többféle krónikus betegsége, se rákja, se cukorbaja stb. Ez 5-7%. Akinek volt, az már nem sorolható TISZTÁN oda, tehát másként kezelendő (kéne hogy legyen)

    De a pánik persze nem jó tanácsadó, majd 1-2 év múlva talán…

    Amit én a főkérdésnek tartok, hogy „vajon milyen alapbetegségek azok, amelyek miatt nagyobb valószínűséggel kerül valaki olyan egészségügyi állapotba, ahonnan már nincs visszaút. Márpedig ez különösen fontos kérdés, mert miként a járványügyi szakember közölte, az elhunytak mindössze 7 százalékánál nem találtak semmilyen alapbetegséget.”
    https://24.hu/belfold/2020/11/20/koronavirus-covid-alapbetegseg-elhunytak-fertozottek-szama-adatok/

    A civilizációs betegségektől lerohadt egészségi állapotokat mostantól szépen rákenjük erre a náthára? Az eddigi 50% halálozással együtt? Ez a hülyeség megkoronázása.

    Innentől akkor nem kell majd a szívspecialista, gasztróenterológus, implantsebész stb fele sem, ilyen alapon, csak oltogatók. Már most is így működik az alapellátáson, fél gőzzel, ezért természetesen tovább rohadnak le az egy év óta ellátatlan tömegek, amit lehet megint a covidra strigulázni. Circulus vitiosus.

    Ismétlem, az elhúnytak 7 (azaz hét) százalékának nem volt más (vagy több) krónikus betegsége. Köszönjük meg ennek a vírusnak, hogy végre ráirányítja a figyelmet a többi halálozás okaira.

    Mert amilyen ramaty állapotig rohadt le az általános egészségi állapot (szennyezések, junk food stb miatt) nehogy már a múltat végképp elfelejtsük, és innentől mindenért csak ez a vírus legyen a hibás!?!

  11. 12 Vaszil
    Egyetértek. Magyarország népességének békeidőben is katasztrófális az egészségi állapota. Erre a vírus csak rátesz még egy lapáttal…
    „A magyarok átlagéletkora elmarad az európai uniós átlagtól. Mint ismeretes, minden második ember szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedésben hal meg. Legalább hárommillió embernek magas a vérnyomása, egymillióan cukorbetegek, emellett a lakosság 40 százaléka túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest az emberek jóval többet dohányoznak és több alkoholt, viszont sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, ugyanakkor a legtöbben mozgásszegény életmódot folytatnak.
    Az összes halálozás 54 százalékát teszik ki a szív- és érrendszeri betegségek, míg 27 százalékért a daganatos betegségek felelősek.”
    Innen idéztem: https://diabetes.hu/cikkek/hypertonia/1701/a-magyar-lakossag-egeszsegi-allapota-a-statisztikai-adatok-tukreben

  12. Vaszil és Delp: Most komolyan, szerintetek a 60 feletti korosztály hány százalékának nincs alapbetegsége? Szerintem még kb. az is lehet, hogy kevesebb mint 7%-nak. Azaz a vírus normál eloszlásban viszi el az idősebbeket. Ugye értitek a lényeget? Ha nem akkor hozok egy példát. Vegyük mondjuk a prosztatarákot, az is inkább az időseket érinti. Ha a prosztatarákban elhunyt betegek 7%-ának nincs más alapbetegsége, akkor arra is ilyen analógiával azt kéne mondjuk, hogy a prosztatarák igazából csak egy kis semmiség, hiszen ezek mind idős, beteg emberek, ez csak az utolsó csepp volt…..

  13. 12 – Vaszil:
    Azt hiszem a szemléleted nem megfelelő. 20-30 évet követve az emberi szervezet először lassan, majd egyre gyorsabban hanyatlani kezd. (ezt a hanyatlást helytelen életmóddal lehet siettetni, vagy kásleltetni) A hanyatlásnak kezdenek tapasztalható jelei lenni, amit alapbetegségnek neveznek, pedig nem az. Az erek elkopnak, megemelkedik a vérnyomás. Az emelkedett vérnyomás gyengíti a szívet, károsítja a vesét, és beindul a dominó effektus, inzulin érzéketlenség – kettes típusú diabétesz, ami majd kizárólag időseknél fordul elő (a kettest nem szokás megemlíteni). Ezekbe ma már nem illik belehalni, mert feltaláltak ragyogó gyógyszereket (lásd például a béta blokkolókat), amivel akár 30 évvel is meg lehet hosszabbítani az életet, mert 170/90 helyett 120/70 lesz az idős ember vérnyomása. Hatvan helyett elég meghalni 90 után. Aztán most jött a COVID-19 és ezek az idősek meghalnak, de ha nincs COVID-19, akkor még élnének. Ha egy adott hónapban a statisztikailag kimutatott napi 350 halott helyett 450-500 ember hal meg, akkor egyértelműen a 100-150 halott a COVID-19 következménye.

  14. 14 lr01
    Ellenkezőleg! Ezekkel a betegségekkel évtizedekig vidáman el lehet éldegélni, kicsit itt nyom, ott fáj, már megint felszaladt a vérnyomás vagy a cukor, de amúgy egészségesnek érzik magukat. „Nincs nekem semmi bajom!” Vagy szedik a gyógyszert, tartják a diétát, vagy nem… Aztán egyszer csak jön ez a fránya vírus, és vége szakad a dalnak.
    Ez a vírus évekkel-évtizedekkel megrövidített már sok mindenkit, azt hiszem.

  15. 13 Delp
    Ahhoz képest a többi európai országban sem valami jók a covid halálozási statisztikák, nincsenek túl nagy különbségek, mindenhol arat a vírus.
    Aki a vírus következtében hal meg, és még élhetett volna sokáig jól kezelt krónikus betegséggel, az bizony covid miatt halt meg, jogos odaszámolni.

  16. 17 hubab
    És akik azért halnának meg, mert nem jutnának idejében ellátáshoz? Őket hova számolják a statisztika?
    A szívinfarktusos, akihez nem érne ki idejében a mentő, mert az agyonterhelt mentősök éppen a megye túlsó csücskében kovidos szűrést csinálnak? A vakbélgyulladás miatt belázasodott beteg, akinek oly sokáig csinálnák a koronavírus tesztelést, (addig orvos érdemben rá se nézne), amíg perforálna a vakbele és elvinné a következményes hashártyagyulladás? A helyzet miatt többször elhalasztgatott műtétek? A lezárások miatt hónapokat csúszó kontroll vizsgálatok egy daganatos betegnek szó szerint az életet jelenthetik… Soroljam? (Ezek részben munkaszervezési és eljárási utasítás kérdések is)
    Szerintem közvetetten, de ők is a kovid áldozatai. (…lennének, ha előfordulnának ilyen sajnálatos esetek)

  17. 1O. lr01
    „L.S.: A görög dokid marhaságokat beszél: …
    100-szoros az antitest azoknál, akiket beoltottunk, mint azoknál, akik átestek ezen a betegségen – árulta el a Semmelweis Egyetem rektora. “

    Örvendetes mindaz amit elárult Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora.?
    Javasolnám, hogy ezt a tudását a „rövidlátó” izraelieknek is átadná mivel Ők – a Press-gr szerint – nem annyira optimisták

    http://www.press-gr.com/2021/02/6-pfizer.html

    Με «ημερομηνία λήξης» (μόνο) για 6 μήνες το εμβόλιο της Pfizer που γίνεται στο Ισραήλ…

    Ezt az oltási bizonyítványt adja Izrael állampolgárainak, amikor a Pfizer vakcina mindkét adagját beveszik.
    Ebben az esetben úgy tűnik, hogy az oltás hatálybalépésének dátuma 2021. február 3-a, azaz egy héttel a január 27-én történt második adag után. A hat hónapos időszak pedig augusztus 3-án ér véget.
    Ebből következik az a következtetés, hogy – legalábbis az eddigi adatok alapján – a vakcina immunitását a koronavírus ellen hat hónapra becsülik. Ezután a tanúsítvány érvényessége lejár. Tehát újra be kell oltani?

  18. 11. Tibor bá’
    „L.S. arról híres, hogy minden hamis információt összehord nekünk.”

    Tibor bá’
    Ezt hol olvasta? A wikipediában?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük