(3460) Vércsoport szerint

Tibor bá’ fordítása online

 

Hogyan hat a vércsoport a koronavírusra?

2021 a 89. év

Az európai tudósok tanulmányában első alkalommal mutatták ki, hogy kapcsolat van a genetikai variáció és a COVID-19 betegség között, amit a koronavírus okoz. Az A vércsoport tagjainak 50 százalékkal nagyobb az esélye, hogy fertőzés esetén oxigénre lesz szüksége, és lélegeztető gépen végzi. Ez mellet az O vércsoportba tartózóknak valamivel jobbak az esélyei, mint az átlagnak. Ez nem jelenti azt, hogy nullásoknak nem kell védekezni, de azt igen, hogy az A-hoz tartózóknak fokozottan kell odafigyelni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9 gondolat erről: „(3460) Vércsoport szerint

  1. EGÉSZSÉGES embereknek, miért is kéne ez?

  2. 1: Bambi:
    Mert megfertőződhet. És akkor már nem lesz egészséges… 🙂

  3. Meggyőződésem hogyha korrekt tudományos módszerrel megvizsgálnának 1 000 személyiségi paramétert a napszemuvegviselesi szokásoktól a partszimpatiakig igen -sokról kiderülne hogy korreláció fedezhető fel a viruserzekenyseggel kapcsolatban.

  4. 3: A vércsoport viszont ezekkel ellentétben az immunrendszert érinti.

  5. 4: Ábel:
    Ok-okozat… Szép volt!

    Ettől függetlenül van igazság Mosógépszerelő megjegyzésében is, pl. a vallás egyértelműen ilyen tényező. S mivel a védekezéssel kapcsolatban ok-okozati összefüggés is van, nincs csodálkoznivaló, amikor kiderül, hogy a szent képet csókolgató hűen hívő lekek közül arányában sokkal több örök nyugalomra szenderült, lásd korábban a szerbiai pátriárka és a covid esetét (vagy a hasonló megnyilatkozásokat a vallás mibenlététől függetlenül, beleértve a magyar védekezési gyakorlatot is, ahol a vasárnapi mise a törvényi szabályozás alapján egyáltalán nem számít rizikófaktornak).

  6. 5: Ebben is van valami, hogy a pártszimpátia és a vallás is meghatározó azzal kapcsolatban, hogy ki mit gondol a vírusról és ennek folyományaként hogyan védekezik. Ez egyrészt szomorú, másrészt könnyen átlátható, szemben a vércsoportérzékenységgel.

    Azért annak örülök, hogy szemben a trumpistákkal, nálunk az orbánhívők nem tartottak maszk-ellenes tüntetéseket, és nincs nemzeti-kormánypárti oltástagadás. És a Magyar Katolikus Egyház se vethető össze a vírustagadó szerb pátriárkával. Tavasszal fél évig olnine voltak csak misék, azóta pedig hogy lehet menni, szigorúan csak maszkban, távolságtartással, szenteltvízhintés nélkül, áldozni csak kézbe, kézfertőtlenítés után, kézfogás nincs, stb. Azért ezekkel az intézkedésekkel már elfogadható szintre csökken a kockázat: a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.

  7. 7: Ami valljuk be, elég durva. Szerintem minden igazolványon ott kéne szerepeljen nagybetűkkel, baleset esetére.

  8. 8: Ábel:
    Felesleges, ha baj van egy gyorsteszttel azonnal megoldják.
    S a biztonság kedvéért mindig megnézik.
    Attól pedig egyelőre nem kell tartani, hogy otthon valaki vérátömlesztést eszközöl…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük