(3457) Oltás késleltetés

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Biztonságos-e késleltetni a második dózis beadását?

2021 a 89. év

Vannak rá bizonyítékok, hogy rövid késlekedés biztonságos, de esély van arra, hogy a részleges immunizáció teret adhat a koronavírus mutálására.

A vakcina hiány, és az elosztásban jelentkező nehézségek hátráltatják a SARS-CoV-2 pandémia visszaszorítását. Egyesek, azzal a javaslattal álltak elő, hogy késleltetni kellene a második oltás beadását, így többeknek lehetne beadni az első oltás. Eredetileg a Pfizer vakcinánál  a második dózis beadásáig 21 napot kell várni, míg a Moderna vakcinánál ez 28 nap. A CDC állítja, hogy a két oltás között lehetséges 42 nap eltelte is. Az AstraZenaca szakemberei szerint akár nagyobb idő eltelte is lehetséges, mert szerintük az oltások jobban érvényesülnek, ha közöttük 12 hét telik el. Felmerül a kérdés mennyi ideig élhetsz egyetlen oltással biztonságban? Mi történik, ha a második oltás időben nem áll rendelkezésre? Lássuk?

 

Miért van szükség két oltásra?

A vakcinák immunológiai memóriát hoznak létre. Az mRNS alapú vakcinák a vírus tüskéit használják fel ennek elérésére. A két oltással maximális hatást akarják elérni. Az első dózis megteremti az emlékezést a vírusra, a második dózis megerősíti ezt. A Pfizer vakcina körülbelül 50 százalékkal csökkenti egy beoltott esélyét ara, hogy szimptómás fertőzést kapjon. Ez a Moderna esetében 80 %. Mind két vakcinából  két oltás ezt 95 százalékra fokozza.

 

A CDC miért engedi meg a 42 nap különbséget a két dózis beadás között a Pfizer és a Moderna esetében?

Az engedékenység oka kizárólag technikai. Egyszerűen nincs elég oltás. Másik ok, az időpont szigorú betartására nem mindenki képes. Ezekre a kompromisszumokra szükség van, ha azt akarják,hogy mindenki be legyen oltva.

 

Az első oltást követő 42 napba milyen védettséget kapsz?

A Pfizer és a Moderna szerint a védelem az első dózis beadása után 14. napra jelentkezik. Ez az a napi, amikor a nem beoltottak (placebo) fertőzési görbéje kezd elválni felfelé fordulással a beoltottakétól, akiknél nincs emelkedés. Mindkét vakcina esetében egyetlen oltás majd mindenkit megvéd a súlyos betegségtől, és (ahogy már jeleztem) 50 illetve 80 százalékban teljes védelmet adnak.

 

Ha az emberek csak részleges immunizálást kapnak egy dózissal, vezethet-e ez oda, hogy veszélyesebb vírus variáns keletkezik?

Paul Bieniasz retróvirológus (Rockefeller Univesity) szerint, ez egy valós veszély. A pandémia elején a vírusra semmi nyomás nem nehezedett, hogy evolváljon mivel senkinek se volt az immunrendszere bepöccentve a vírus ellen. De most már több millió ember lett megfertőzve és fejlesztett ki antitesteket. Tehát, a vírusnak mutálni kell, hogy elkerülje ezt a védekezést. A kérdés most az, gyorsítjuk-e az evolúciót sok-sok részleges immunitással. U.i. Teljes immunitás esetében a testben lévő összes vírus elpusztul, nem marad semmi a mutálásra.

Trevor Bedford biológus (Fred Hutchinson Rákkutatási központ) szerint az evolúciót nem csak az immunrendszer erőssége, vagy gyengesége határozza meg. Ki hat rá az emberek között megtalálható vírusok mennyisége is. Széles körű beoltás nélkül a variánsok száma nő, és előbb vagy utóbb kialakulhat egy veszélyesebb variáns.

Az első és második dózis beadása közötti idő megnövelése hatékonyabbá teheti-e a vakcinát?

Ez nem lehetetlen. A COVID elleni vakcinák nem egyformák, ezért a dózisok beadása közötti idő az adott vakcinától függhet. Egyes vakcinák a meglehetősen törékeny mRNS-re épülnek, míg mások a sokkal szilárdabb DNS-re, megint mások apró fehérje részecskékre, amiket ártatlan vírusokkal visznek be. Ilyen nagy különbségeknél nem csoda, ha a DNS alapú Oxford-AstraZeneca vizsgálatánál kijött a 12 hét. A további tapasztalatok pontosítani fogják ezt az időtávot.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

89 gondolat erről: „(3457) Oltás késleltetés

  1. Az lenne az oltás egyik értelme, hogy adott időszak alatt a teljes lakosság le legyen oltva, így a vírus nem tudna gyorsan változni/mutálódni/immunrendszerekről informaciót gyűjteni ezáltal időt nyerne a víruskutatás, az egészsegügyi ellatórendszer és a gazdaság.
    A másik értelme a beláthatatlan tartós vagy átmeneti szövődmények elkerülése. Amúgy sem öngondoskodó és egészséges a lakosság…

    Lehetséges, hogy egy darabig csak emlékeztető – az evolúciós fát követő oltásokra lesz lehetőség, pláne, ha másféle ”dzsungel vírusok” – is érkezni fognak időközben…

    Aki nem oltat, az a többi oltatlant súlyosan veszélyezteti és fertőzesi láncot tud elindítani, aminek terűleti karantén /gazdaság leállás/ lesz az eredménye.

    Ja, hogy egy az oltásellenesek és a vírusszkeptikusok csomó-csomó összegyűlt agressziót és a félelmetes kollektív tudattalan anyagot akarják levezetni…milyen emberek vagytok ti?

    Amúgy a Pécsi Tudományegyetem víruskutató laborja felvételt hirdet nagytudású szakemberek és ötletgazdák részére. Lehet sorban állni fiúk!!

  2. Az egész oltás mizéria azzal indult, hogy lesz majd egy oltás, amit megkapsz és védett leszel a Korona vírussal szemben egész életedre, mint a TBC elleni vagy Gyermekbénulás elleni oltások esetében. Azután léptek egyet a gyártók és azt mondták, lehet, hogy érdemes lesz majd még egyszer életünk során megismételni egy emlékeztető oltással az elsőt, úgy, mint az egyes himlő-oltások esetében.
    Aztán versenytempóban megszülettek az oltóanyagok és jött a hír: 6 hónap védettség, most meg már 4-5 hónapos „biztos” védettségnél tartunk.
    Mit jelent ez?
    Szerintem amellett, hogy a gyártók rájöttek, hogy évi 3×2 adag oltóanyag mint „fogyótermék” a 10 milliárd ember számára, mekkora nagy biznisz, azt is jelenti, hogy fogalmuk sincs arról, hogy tulajdonképpen mit is gyártanak sorozatban.
    És még valamit jelent az én meglátásomban: az oltóanyag csak az egyént védi, mivel a beoltottak is vírushordozók maradnak, vagyis ugyanúgy fertőzik a nembeoltott többséget. Ez viszont komoly baj, mert képtelenség mindenkit egyszerre immunizálni, és ilyen ütemben felesleges is.
    Egy utolsó kérdés: ki lesz az aki évente 2×2 (neadjisten 3×2) oltásra rendszeresen el fog menni?
    Megelőző oltás helyett inkább egy hatékony kezelő gyógyszer előállításában kellene gondolkodni. (erre már magyar kutatók is rájöttek és ígéretes eredményeik vannak).
    Oltani pedig csak a krónikus betegeket és meghatározott kor feletti időseket kellene, úgy érzem ez a racionális út.

  3. 2: Akela, nem értem mi a problémád, a tudomány se jósda, az eredményekhez idő kell.
    Ez pl. amit írsz: „az oltóanyag csak az egyént védi, mivel a beoltottak is vírushordozók maradnak, vagyis ugyanúgy fertőzik a nembeoltott többséget.” messze nem biztos, simán lehet, hogy a beoltottak nem lesznek fertőzők, és nem tudják továbbadni a vírust, nincs még erre vonatkozó kutatási eredmény, várni kell még pár hónapot, és ebben a kérdésben is okosabbak leszünk, mert most csak találgatunk.

  4. Hát ez remek.Akkor azt biztosan tudjuk hogy semmit sem tudunk….

  5. Jusson eszetekbe az én mondásom:Semmit sem tudunk csak tévedni!
    Most sokan rá fognak ébredni,hogy a tudomány semmi más csak megfigyelés.Valószínűsiteni lehet egy folyamat végeredményét,de biztosan semmit sem tudunk.Ezt a tudományba hívőknek ajánlom!

  6. 4.
    Egy valamit biztosan tudunk. A covid fertőzőtek 90% tünetmentes, vagy nagyon enyhe tüneteket mutat. Aki fél az maradjon otthon, és húzzon fel magára két maszkot is!

  7. 6: Győző:
    Majd meglátjuk mit mutatnak az emberkék a 6., 7. újrafertőződés után…
    Ezt a szűk látókörűséget!

    Ha védettséget szereznénk a fertőzésen történt áteséssel, ki nem szarná le az egészet!
    De sajnos nem ez a helyzet…

    Az oltás kizárólag a nyájimmunitáson keresztül fog eredményt mutatni.
    Akkor egy nagyobb területről kiszorítható a kórokozó. Ha az egész világról egyszerre sikerülne akár csak fél évre visszafogni, nyert ügyünk lenne. De erre nincs esély, s ez nem a lehetőségek, hanem az emberek tudatlansága/hozzáállása miatt alakult így.
    Tehát az oltás csak arra lesz felhasználható, hogy egyfajta nyitást lehessen ürügyén keresztül eszközölni, hogy aztán a vírus újult erővel lecsaphasson egy még durvább változatával, amire megint be kell zárkózni. Szép idők elé nézünk, de hát majd belátja a bikanarchia is, hogy más út nem nagyon lehetséges. Az oltás elódázása esélyt csökkent, mindannyiunk, s gyerekeitek közös esélyét!

    2: akela70:
    „Az egész oltás mizéria azzal indult, hogy lesz majd egy oltás, amit megkapsz és védett leszel a Korona vírussal szemben egész életedre, mint a TBC elleni vagy Gyermekbénulás elleni oltások esetében.”
    – Szó nem volt ilyesmiről! Régóta tudott, hogy a koronavírus esetén az influenza védőoltáshoz hasonlóan tudunk csak vakcinát fejleszteni. A mRNS vakcina épp abban jelent előrelépést, hogy módosítása az új kórokozó variánshoz viszonylag gyorsan lehetséges.
    A jelenlegi oltásmizéria tétje, hogy sikerül -e legalább a Föld bizonyos területein megakadályozni, hogy a rekombinálódás útján újabb, veszélyesebb törzsek alakuljanak ki!
    Elnézve a helyzetet, nem fog sikerülni, szóval elképzelhetőnek tartom, hogy hamarosan a nyitás helyett egy még komolyabb zárás fog terítékre kerülni. Vagy most már tényleg jönnek a zavargások, esetleg idehaza szarva a népre, annak akaratát érvényesítve eleresztik a vírusgyeplőt, aztán majd lesz valahogy… A hülyéknek mindig szerencséjük van, de a szerencse nem tart örökké.

  8. 7. Horváth Csongor – „Ha védettséget szereznénk a fertőzésen történt áteséssel, ki nem szarná le az egészet!
    De sajnos nem ez a helyzet…”
    Kár, hogy ezt csak te állítod. És mire alapozva? Nem ártana tájékozódni.

    Segítek:
    „A Covid–19 hosszú távon közönséges náthává szelídül”
    https://index.hu/techtud/egeszseg/2021/01/13/hosszu_tavon_kozonseges_nathava_valik_a_covid-19/
    „Studies have also been investigating whether prior exposure to the virus confers protection, with research showing that in the UK’s second wave, previously infected health workers were either completely protected from reinfection or were asymptomatic if they picked up the virus again.”
    https://theconversation.com/covid-19-immunity-how-long-does-it-last-152849
    „As with antibodies, the numbers of different immune cell types varied substantially between individuals. Neither gender nor differences in disease severity could account for this variability. However, 95% of the people had at least 3 out of 5 immune-system components that could recognize SARS-CoV-2 up to 8 months after infection.”
    https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/lasting-immunity-found-after-recovery-covid-19
    stb.

  9. 9 – malleusorbis:
    Ezek álmokat fogalmaznak meg. A valóság az, amit Csongor ír, csak idő kell hozzá. A vírus kontra emberiség meccs zászlója nem nekünk áll.

  10. 9: malleusorbis:
    Igen, az átoltottság ebben is segítene! Mármint, hogy náthává szelídüljön.

    Gondold át! Kiengedtek egy mesterségesen előállított halálbombát. Önmagában megtapasztaltuk, hogy csak a legyengült immunrendszerűeket tizedeli meg. Most esélyt adunk a természetben megtalálható variánsokkal történő találkozásra neki, kvázi megmutatjuk rajta keresztül az igazán veszélyes, de életet kioltani nem tudó változatoknak, hogyan kell ezt csinálni. Csak meg kell várni, hogy meglessék és megtanulják. Ezek a mikróbák gyorsan tudják magukévá tenni az információt…
    Aztán majd ők is kísérleteznek vele tovább, de már az evolúció farkastörvényei szerint.
    Szóval énszerintem vagy megállítja nyár végéig az emberiség ezt a szart, vagy nyakunkon marad egyre komolyabb bajokat okozva, hol itt, hol ott beszaratva a népességet, aztán lehet majd a teóriákat gyártani a tele gatya okára.

  11. 12:
    A rendelkezésre álló információkból következtethető.
    Komolytalan vagy, de ez k.va jó snitt! 🙂

  12. 12: malleusorbis:
    A rendelkezésre álló információkból következtethető.
    Komolytalan vagy, de ez k.va jó snitt! 🙂

  13. A lóláb ott lóg ki, hogy azt akarják bemesélni az embereknek, hogy az oltás által elérhető immunitás erősebb, mint magával a vírussal való megfertőződés. Én meg természetesen elhiszem, hogy a vírus kizárólag tüskefehérjére adott immunválasz jobban mozgósítja a szervezetet, mint az egész vírus összes alkotóelemére adott együttes válasz… nem beszélve a mutációkról, hiszen a tüskefehérje gyorsan változhat, de a többi része nem fog egyszerre, tehát a hagyományos sokkal hatékonyabb is volna hosszabb távra…

    Ezt annyira komolyan gondolják, hogy annak ellenére, hogy a vakcina hatását sem teszik egyelőre 6 hónapnál hosszabbra, mégis azt mondják, hogy az oltási igazolvány az oltottak számára időkorlát nélkül érvényes, az átesetteknek meg csak 6 hónapig.

    Na szóval azt nyugodtan kimondhatjuk, hogy itt az igazolvány és különböző jogosultságok bevezetése volt eredetileg is a lényeg, nem ez az érdektelen járvány. Ezt az egészet megcsinálhatták volna elvileg az influenzára hivatkozva is, hiszen szinte semmi különbség nincs, de kellett egy új „valami”, mert az influenzára hivatkozva ezt nem fogadták volna el az emberek, erre meg mondhatták, hogy ez más, ez szörnyű veszélyes!!, ezért a legtöbben beszartak és követelték a lezárást meg az oltást….
    Sajnos itt tartunk most és csak egyre rosszabb lesz…

  14. 14 csibész
    Én csak azt nem értem, mire lesz az jó akárkiknek is, hogy ha egyszer végig lenne oltva a teljes lakosság, akkor mit kezdenek azokkal az igazolványokkal, amelyek tanúskodni fognak róla, hogy Gipsz Jakab be van oltva egy amerikai, angol, német, orosz, vagy kínai, esetleg török vakcinával azon kívül, hogy az illető már 9x %-ban védettnek tekinthető egy ideig.
    Hol lehet ebből valami titkos hasznot húzni?

  15. 14. Csibész

    „Én meg természetesen elhiszem, hogy a vírus kizárólag tüskefehérjére adott immunválasz jobban mozgósítja a szervezetet, mint az egész vírus összes alkotóelemére adott együttes válasz…”
    Akkor oltass kínaival, abban benne van az egész (elölt) koronavírus, pont olyan, mintha megfertőződnél.

  16. 17 hubab

    Nagyon jól tudják, hogy sokan nem fognak oltatni és ez „nekik” rendkívül fontos információ. Itt (is) válik el az ocsú a búzától (természetesen az ő szemszögükből nézve). A hadseregben én azért nem takaríthattam a parancsnoki irodát, mert „politikailag megbízhatatlannak” nyilvánítottak egyéb ügyeim miatt, meg persze a szüleim okán is.
    Tudni kell kik azok akik gondolkodás nélkül alávetik magukat az akaratuknak (akikre feltétel nélkül lehet számítani) és kik azok akik ellenállnak. Egyébként ezt elég nehéz kideríteni, mivel sokan alakoskodnak, nem mondanak véleményt a munkahelyen, társaságban, sőt hangoztatják a „mainstream-et”, közben teljesen mást gondolnak. De itt kibújik a szög a zsákból, mert azért hallgatni vagy vegyszereket szúratni magunkba azért két különböző dolog, főleg, ha alternatív csatornákon keresztül elhitetik, hogy gond lehet az oltással (ami akár igaz is lehet). Németországban már alakítanak át épületeket „átnevelő táborokká” azok számára, akik nem akarják elfogadni az „új módit”, tehát valamilyen járványügyi szabályt megszegnek (mondjuk esznek egy csokit az utcán és addig nincs felhúzva a maszk :)).
    https://www.origo.hu/nagyvilag/20210119-internalotabort-epitenek-a-nemetek-azoknak-akik-nem-tartjak-be-a-karantent.html
    Először figyelmeztetés, aztán pénzbírság, utána 30 nap elzárás az un. átnevelő táborban, az utána következő lépéseket nem részletezték. Nyilván ebbe a sorba be fog kerülni az oltásmegtagadás is. Lényeg az, hogy aki nem behódoló, arra nincs szükségük. Egyébként nem sok olyan ember maradt már aki igazán kiállna magáért, a háborúk mindig a legjavát, a legtettrekészebb, testi-lelki értelemben legegészségesebb, legerősebb részét szelektálták ki és mivel annyira fiatalok voltak, a legtöbbnek így utódja sem lett, csak az itthon maradt alkalmatlanoknak. Ma már a legtöbb ember csak pipogya roncs, lehajtott fővel jár és ismételgeti a szájába adott indokokat, hogy ezzel is mentegesse mások és maga előtt is pipogyaságát és tehetetlenségét.

    18. hargi
    Ez így van, ha teljesen ellehetetlenítik az ember életét (már wc-re sem lehet kimenni oltás nélkül) és „okosba” sem sikerül semmilyen módon igazoláshoz jutni, akkor jön a kínai. A szándékaikat illetően még velük szemben van a legkevesebb ellenérzésem, hiszen az összes nagy szereplő közül ők sosem mutatták évezredek alatt az egész világ leigázásának szándékát, holott volt idő, amikor simán megtehették volna.

  17. 8. Majd meglátjuk!

    Én mint kórházi dolgozó sok mindent láttok, de tudod én leszek szabad ember te pedig rettegj csak a kitalált vírustól! És tapsolj hozzá, hogy nincs szabadságunk! Éljenek a covid fasiszták!

  18. Csak nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá.

    Tehát azt mondják a népek, hogy minek oltani a pandamánia miatt, ha a jól működő immunrencerűeknek az első fertőzés meg se kottyan.
    Meg azt is mondják, hogy hova tüntették el az infúlenziát?
    Aztán most tavasszal jön az algériaszezon is ráadásul.
    És azt tovább teccettek gondóni, hogy eközben a covid vírus emberi immunrencerről -immunrencerre ugrása közben szépen megtanújja kicselezni az egészséges /fiatal/emberek védekezőkészségét, hogy lesből lecsapjon a következő közösségre…? Pláne ha egy közösségbe egyidőben kétféle törzs is bekerül és csak evolúció kérdése, hogy tapasztalatokat cseréljenek aztán új reteszállásba helyezkedjenek az immunrendszer támadása ellen.
    A hullámokból vihar lesz, ha az oltástagadók a jelenben formálják a jövőt.

  19. Sziasztok!
    Nem bírtam visszatartani magam, hogy ne szóljak hozzá. Vagy megjelenik majd, vagy nem, de a próbálkozás nélkül, ezt nem fogom megtudni.
    Nem értem, hogy az ilyen cikkek, miért is nem kerülnek ki, no meg górcső alá Tibor úr által! Nem kislúrkók által üzemelő oldal, és nagyon sok, nagyon komoly anyagot tartalmaz. Például., erről a húdeféljünk vírusról, az egyik cikk.
    Ten Reasons Why SARS-CoV-2 Is an “Imaginary” and “Theoretical Virus”. “They Never Isolated the Virus”
    https://www.globalresearch.ca/10-reasons-sars-cov-2-imaginary-theoretical-virus/5735833

    Üdv: Zita

  20. 22 – Zita:
    Mielőtt egy portáltól átveszek cikket, utánanézek kik mik azok, ha nem ismerem őket. Ez esetben így mutatják be öket: „GlobalResearch describes itself as \”one of the leading alternative news media in North America\” and believes it is a repository for \”news articles, in-depth reports and analysis on issues which are barely covered by the mainstream media\”. GlobalResearch is strongly anti-capitalist,” (read: knee-jerk opposition to the US and European countries), and „anti-globalist” (read: same as before).” Ezek alapján köszönöm nem kérek belőle. Nem kötelező ide járnod, járj oda. Érdekes dolgokat mesélnek, csakhogy ellenkezzenek a valósággal.

  21. Azért azon nagyon el kell gondolkodni, hogy miért vannak ilyen sokan az oltásszkeptikusok!!!
    Itt az oldalon is tapasztalható ennek egyre markánsabb és növekvő arca.
    Nem magyarázható pusztán az emberek hülyeségével.

    A rendszer széthullóban a zavaros, de nem véletlen! kormányzati kommunikáció miatt is.
    Ha jobban végiggondoljuk, olybá tűnik, hogy nem szakmai szempontok szerint történik sem a pandémia, sem a gazdasági krízis kezelése.
    A kettő természetes szembenállása csak az egyik ok. A másik a teljesen rossz stratégia.
    Annyira rossz és teljesen ellentétes az állítólagos megoldjuk dumával, hogy nagyon kilóg a lóláb.
    Zavarkeltés van. A hitelességi probléma csak következmény.

    Most tényleg ott vagyunk a szakadás érzékelhető részénél. Az anyagi tartalékok erősen fogyóban a lakosság jelentős részénél.
    A 3.hullám beteszi a kaput.

    A nyitással a ‘régi’ élet nosztalgiáját még meglovagolják egyszer.
    A rendszer gazdasági-társadalmi szerkezete garantálja a megoldás hiányát. Ezt mindenki tudja a döntéshozók közül.

    Ennek ellenére strukturális változtatások nélküli hitegetés folyik.
    Magával az alapproblémával nem foglalkoznak, csak a szájtépés megy, amin szépen itt is el-el vitázgatnak, mintegy jóképű gumicsonton. Ez bizony fugázi a javából.
    Bizony, bizony! Bedöntik a megmenthetetlent!

    Oltás ide vagy oda! Jó volna ha a gondolkodó emberek kicsit máshogy gondolkodnának! Túl sablonos az egész.

  22. 23 – Tibor bá’: Ha valamiről ez a véleményed, akkor, miért nem cáfolod a tartalmát a szidása meg a hazudozásokra utalva helyette? Nem kis emberek cikkei olvashatók ott, így érdekesnek tartom, hogy megkérdőjelezted a tudásukat. Bár, sejtem, hogy miért, mert ez az egyetlen beírás, ami pont arról szól, hogy mi is történik valójában, hiszen izolálás nélküli a vírus, ami azt kell jelentse, hogy még nem találkozott vele szembe senki! Egyetlen 1 beteget nem tudnak felmutatni, csak azt tolják az emberek képébe, hogy teszt-pozitív, és mindezt, egy arra alkalmatlannal tesztelve! Valami, valamire alkalmatlan, annak eredménye, semmiképp sem használható fel, semmire, hiszen fals, azaz hazug! Ha rosszul gondolom, írd meg, hogy szerinted miért és miért!
    Müller Cecília is bemondta az infojában, hogy a listában feltüntetett halottak száma nem igaz, mert annak csak a 3%-ára mondható rá, hogy ebbe halhattak bele.
    https://www.youtube.com/watch?t=945&v=JMUvG39Mymw&feature=youtu.be
    De, ezek szerint, Ő is hiteltelen kell legyen a számodra:
    Prof. Dr. Suchart Bahkdi szakértői tanúvallomása a járványügyi intézkedések kapcsán indított perek előkészületénél!

    u.i.: „Nem kötelező ide járnod, járj oda.” Ez meg vegytisztán azt jelenti, hogy ha nem értek valamivel egyet, távozzak, mert nem tetsző személy vagyok. Ilyen kedves itt a fogadtatás, annak ellenére, persze, hogy az írásom kikerült? Vagy nem jól értelmeztem a mondatodat? Új vagyok, érdeklődnöm kell, hogy mi itt a „divat”.

  23. 24 – Balázs: Örök mondás: Ha valamit mindenáron rád akarnak kényszeríteni, az soha nem érted, hanem ellened van! Olvasd el a fentebb levő beírásomban a cikket, meg nézegess többet ott az oldalon, aztán, eldöntheted abból magad, hogy igazakat írnak, vagy megvezetnek bennük.
    Az meg, amit a lock down-nokkal művelnek, nem véletlen, mert épp azt akarják ezzel elérni, hogy bedöntsék azokat az ágazatokat, majd a helyükre tudjanak ülni. A szórakozás meg a kultúra részét pedig, be akarják teljesen dönteni! A költségvetési hiány cirka 360-80 milliárdra volt tervezve 2020-ra, ami nem kicsit, csak olyan 5600 milliárd körülire szállt el, mert sorra tolták a haveroknak a milliárdokat, így lett a közpénzből magánvagyon! Gondolj bele, hogy Szíjjártó azt jelentette be, hogy az új beruházások meg új munkahelyek teremtésénél, a költségek felét kifizetik nekik az „államkasszából”! Na, a bejelentett multis meg haveros beruházók, mind megkapták ezt a pénzt, de amikor erről beszélnek most, már nem véletlenül nem mondják hozzá, hogy a beruházás költségébe, mennyivel is szállt bele az „állam”!
    Oltás ügyben hallgasd meg ezt is, aztán, itt is eldöntheted majd, hogy kiknek is hiszel: https://www.youtube.com/watch?v=qCkgarv0HG0
    De számos, egyéb linket is találsz erről a nézetről, ha keresgélsz a hálón.

    u.i.: Hogy lehet azt megtenni, hogy ne nekem kelljen beírni, hogy ki felé írok, hanem jelezze azt automatikusan a rendszer? Mert nem látok „Válasz” funkciót.

  24. 20 – Győző: Érdeklődnék, ha már kórházis vagy, hogy miként is állapítják meg a betegeknek nem mondott, csak teszt-pozitívoknak, hogy azok tényleg kovidos tünetekkel vannak ott? A PCR-rel ne gyere, mert az teljesen alkalmatlan rá, és ezt, már több helyen is bebizonyították, és más eljárást meg, nem használnak rá. A vérből tesztelést se említsd, mert az is humbug, mert nem létezik ilyen módszerrel kimutatható fertőzés, ami ki is mutatja pontosan, hogy milyen vírus és milyen mennyiségben van jelen a szervezetben! Ha netán tévednék, mert mindenki tévedhet, cáfold a meglátásomat, ami a kezdetektől, azaz, a bejelentés 1. napjától nem változott semmit. és a maszk is, az egész eddig eltelt idő alatt, cirka 1 órát volt rajtam összesen, és max/alkalom, nem volt hosszabb 2 percnél, mert olyan helyre be sem teszem a lában, ahol fulladásra és baktériumok visszaszívására kényszerítenek.

  25. Zita Bambi
    Miért nem tájékozódsz, mielőtt megnyilvánulsz?
    A koronavírust már régesrég izolálták, szaporították laboratóriumi körülmények között, és ez alapján történtek a vakcina fejlesztések minden vakcinát előállító országban.
    Magyarország is kapott ilyen mintákat, sőt itt is izolálták a vírust magyar laborokban is.
    Te egy alternatív valóságban élsz, mint Alice meseországban…

  26. 24, Balázs

    teljes erővel „dolgozik” országoktól függetlenül a kollektív tudattalan káosza. (tömegpszichózis, ugyanazon a félelmek az oltástól, bizalmatlanságok, apokaliptikus pusztulás képek-érzések országtól-emberektől függetlenül)

    Másrészt, országok állnak sorba az oltásért, így az online-térben a zavarkeltéssel vakcinafoglalások szabadulnak fel.

    28, hubab:

    Szerinted megértik a jelentőségét, hogy több víruslabor, több kutatócsoport, több szuperszámítógép, több matematikuscsapat le tudja már modellezni a covid következő lépését az izoláció segítségével? Vírusváltozatok felderítését, a terjedés ütemének megállapítását?

    Ja, hogy itthon már tavaly tavasszal ez már sikerült?

    Ja, hogy a covid génjeinek egy része stabil marad a mutációk során is, ezt a felfedezést mennyire fogja értékelni a bizalmatlanok növekvő tábora?

  27. 29: János:
    Menthetetlenek.

    S Zitával megérkezett a következő önjelölt Facebook huszár.
    Elképesztő, mi lenne itt is, ha Tiborbá nem szórná ki ezeket a megnyilatkozásokat…

    24: Balázs:
    „Nem magyarázható pusztán az emberek hülyeségével.”
    – De igen! A diákjaim között van már olyan, akinek nem evidens, hogy a 2×2=4. Nem tudja sem értelmezni, sem feldolgozni. A számológép adatát elfogadja és beírja eredményként. Megteheti, mert ma már nem elvárás, hogy ismerje a szorzótáblát, alkalmaznia kell tudni, a számológépet pedig SNI esetén (amiből jópár akad) törvény írja elő, hogy használhatja. Ha megtagadom, vagy emiatt megbuktatom, szabálysértést követek el. Akár mérnök is válhat belőle (bár szerencsére még nem ez a jellemző, de akad már rá példa)… Én ezt elfogadom és megértem, de ezek után senki ne csodálkozzon azon, hogy aztán a társadalom ilyen szinten nyilatkozik meg.

  28. 28 – hubab: Nem tájékozódnék? Akkor, a betett anyag, szerinted rántott borda recept lenne, és nem a témáról szól? A másik meg, miért kevered a szezont a fazonnal? A S-c 2-t, senki sem izolálta még a világon, és erről olvashatsz a linkben is! Ha ellenvéleményed van, bizonyítsd az izolációs lapjával, vagy egy labor kimutatásával, de csak a szavad ellene = 0! Nem kapott, senki semmit, csak a média tolta ezt! A vakcinákat sem most kezdték el laborozni meg gyártani, hanem már rég megvolt, mert e nélkül, be sem indították volna A TERV-et! Kicsi ésszel is rá lehet erre látni, nem kell hozzá tudósnak lenni. Nem engem minősítesz, hanem azokat, akiktől a betett anyag van, de látom, erre is nekem kellett felhívjam a figyelmedet!
    Ráadásul, aki azt hiszi, hogy egy folyamatosan mutálódó és előre meg nem határozható összetétel ellen, bármit is ki lehet laborozni, az abban a hitben él, hogy őt a gólya hozta és tette le az ablakpárkányra! Ezért nem tudnak már, vagy 70 éve a szezonálisan ránk engedett ellen is, hatékonyat összeállítani, mert eleve lehetetlen. Szánj egy kis időt a gondolkodásra, és rájössz, hogy igazam van 🙂

  29. 30 – Horváth Csongor: „S Zitával megérkezett a következő önjelölt Facebook huszár.” Ne velem foglalkozzál, mert én csak a postás vagyok, hanem azt cáfold, amit hoztam! Mutasd meg, hogy valami nem stimmel benne, ha így gondolod! De nem megy ez nektek, mert egyből a személyt támadjátok be!
    „Elképesztő, mi lenne itt is, ha Tiborbá nem szórná ki ezeket a megnyilatkozásokat…” Amit nem tudtok megcáfolni, azt takarítsák el, mert leéget benneteket. GRAT! Ez, olyan, jó pofa liberális módszer! Ronald Reagan (1976): ”Ha a fasizmus valaha is megérkezik Amerikába, akkor az a liberalizmus képében fog jönni.”
    Egyébként, nem Fb-zek, nem vagyok annyira lökött!

  30. Fain, nem engedted be az IGAZSÁGOT! KÖSZÖNÖM SZÉPEN, EZ ÚTON IS!

  31. 28 – Hubab: Törölte, azaz, nem engedte ki a megírtat, így újra, de rövidebben megírtam. Szerinted, a betett cuccok, vacsora receptek lennének, és ez, arra mutat rá, hogy tájékozatlan vagyok? Nem engem szapulsz, hanem azoknál tartod többre magad, akiktől az anyagot betettem! Nem izolálták! De, ha így gondolod, bizonyítsd be, mert a szavad, erre nem elegendő! Ez, pont az ellenkezőjére mutat rá, mint amit te gondolsz róla. nek kaptunk semmit, csak a médiák tolták ezt! ha nem lenne már minden raktáron, el sem kezdték volna A TERV-et! Gondolkozz, hogy így igaz, avagy sem! De, ha folyamatosan tolod el magadtól a más véleményt, magaddal szúrsz ki te is, mert megragadsz a tévhitetben!

  32. 31. Zita Bambi
    „“Elképesztő, mi lenne itt is, ha Tiborbá nem szórná ki ezeket a megnyilatkozásokat…”

    „Amit nem tudtok megcáfolni, azt takarítsák el, mert leéget benneteket.
    GRAT! Ez, olyan, jó pofa liberális módszer!
    Ronald Reagan (1976): ”Ha a fasizmus valaha is megérkezik Amerikába, akkor az a liberalizmus képében fog jönni.”

    Nem kellett sokáig itt lenned, hogy ráébredj arra mi folyik itt.

  33. 29- János: Ha nem csak a fősodort olvasnád meg hallgatnád te is, rájönnél magadtól arra, hogy mi is folyik az emberiség ellen! Nem vagy képes logikusan, azaz, racionálisan gondolkodni te sem, csak fújod, fújod, de magad sem tudod, hogy mit, de mindezt azért, mert már a csapból is ez folyik, és ahogy a mondás is tartja, addig hazudsz, míg a végén magad is elhiszed. Ha valamit mindenáron beléd akarnak erőszakolni, az soha nem érted, hanem ellened van! Ez örök, megcáfolhatatlan törvény!

  34. 34 – L. S.: Én csak az életemet, meg a családom életét meg a Hazám létét próbálom menteni, azért írtam be ide is. Az, hogy ezt nem tudják megérteni rengetegen , az azért van, mert még soha nem élt ennyire ostoba tudatlan generáció a Földön, mint most, mert, ha lett volna, mi már nem tudtunk volna kiktől megszületni.
    Nagyon jó helyzetjelentés a máról: https://www.youtube.com/watch?v=ZuzIs9qrgmo&t=15s

  35. 26.zita bambi
    nekem az a furcsa hogy a krormány most ad 3 milliós lakásfelújítási támogatást, mindenféle gyerekvállalási támogatást,25 év alatt adókedvezményt,13. havi nyugdíjat, igaz csak 1 hetit.
    Ha csökkent a bevétele az államnak akkor honnan van minderre pénz?? Más országokben ís így „adakoznak” a népnek?

    A szórakozás, kúltúrát nem be akarják dönteni hanem nem akarják hogy terjedjen a vírus.

    Eddig sem utazgattam , kirándultam sokat.Majd marad a google earth Görögország utcaképnéző, mellette meg bekapcsolunk a youtubon valami görög zenét 😀
    Nekem pl. nyáron körülrobogózni a 40 fok melegben az várusunk erdeit igazi kikapcsolódás.De felmenni Pestre és sétálgatni a belvásos épületeiben is jó kikapcsolódás.

    Megmondom őszintén én nem tudom hogy az államháztartási hiányok hogy állnak a különböző országokban , nagyon nem esik róla szó.

  36. 33 Zita Bambi
    Menthetetlen vagy…
    Mit gondolsz, mi alapján fejlesztették a vakcinákat, országonként más és más módszerekkel, amelyek különböző hatásfokkal meg is tudják akadályozni a súlyos betegséget, ha nem a vírus genetikai tulajdonságai alapján?
    És mindezt olyan országok, akikről még véletlenül sem tételezhető fel bármiféle háttér együttműködési hajlam, lévén ideológiai és gazdasági konkurensek…
    Nem hogy a vírust izolálták, már a mutálódott variánsait is be tudják azonosítani.
    Miért én bizonyítsak? Bizonyítsd be te, hogy nem így van…

  37. 38, hubab
    … kőkemény a vallási ortodox irányvonal … most már a Jelenések Könyve is kinyílt a fejekben.

    35, Zita Bambi
    hallja kend, mindennap a VÖRÖS ZÓNA mellett dolgozom fél nyolctól tizenhat óráig.

  38. Kedves Zita! Jól értem, hogy azt állítod, hogy ez az új koronavírusjárvány nem is létezik?

  39. 37 – andrew: Nem ártana utánaolvasni, hogy igazak-e azok a szavak, melyek hazaárulók szájából jön ki! Hát,, ha csökkent a bevétel és mégis osztogatják a bájtokat, az azt kell jelentse, hogy fedezet nélküli pénz kerül ki a forgalomba! A 2020-as költségvetési hiányt, ~360 milliárdosra tervezték, és decemberben, már ~5600 milliárdról szólt a statisztika. Más országokban, kisfiam, fizetik a fizetések, olyan 60-70%-át, míg nálunk SEMMIT! Ez is megtalálható a neten, csak aki lusta vagy azt gondolja, hogy neki szolgája van, majd az elé teszi, az buta marad továbbra is. Úgy látom, képtelen vagy értelmezni a cikkeket, a németek egyik legelismertebb professzoránál is jóvalta okosabbnak képzelged magad, mert tolod tovább a nem létező vírusról a megbetegszünk, mind meghalunk szövegedet! Felejts el, légy szíves, mert nem gondoltam volna, hogy bölcvis homokozóba tévedek be! Mint írtam, leghyen már annyi eszed, hogy nem nekem támadsz ezzel a viselkedéseddel, hanem, gyakorlatilag a professzorokat karod magad alá tiporni! Csináld, a te életed, de ne akarj minket bármire is rákényszeríteni, ert mi ásatjuk meg veletek a saját sírgödrötöket, ha túllőttök már a célon, és hidd el, nagyon közel vagytok már a célszalaghoz! magadista vagy, ami neked nem kell, de más nak az a munkahelye, kit érdekel, pusztuljon el, téged az sem érdekel! Remélem, az 1. robogó villamos, átsegít a bajodon, téged is!

  40. 39 – János: A vaktudatlannak, azt beszélik be, amit akarnak, mert nem lát a szemétől, csak hiszi, mi a fülébe áramlik! A szavad=0, ebben a tekintetben,. cáfold azokat a tényeket helyette, amiket betettem! Nem fog menni, de mutasd ki, hogy mennyire bátor legény vagy a gáton, és nekikezdesz!

  41. 401 – Ábel: Én írtam a cikkeket, amiben ez van, hogy tőlem kérdezed? NEM! De, határozottan ki merem jelenteni, hogy a vírus nem létezik! Ha valaki is, azt állítja, hogy hazudok, a lehetősége neki is adott arra, hogy ezt bebizonyítsa! Lássuk, nekikezdesz, vagy folytatjátok a személyem támadását!
    További kellemes időtöltést!

  42. 44 – Zita Bambi:
    A magenta azt jelenti, hogy az iromány elfogadhatatlan. Ha ezen nem változtatsz, akkor ki leszel tiltva.

  43. Kedves Zita! Nem támadjuk a személyeded, Te viszont többmindenkit is megtámadtál itt, miközben fogalmad sincs róla kik ők, hogy élnek, miről mit gondolnak, honnan informálódnak.

    Én nem tudom, milyen „professzorokat” idéztél be, de aki ilyen nevetséges, nyilvánvaló valótlanságot állít, hogy a vírus nem is létezik, arra nem is fogok időt pazarolni, hogy elolvassam.

    Csak hogy felvilágosítsalak: János egy olyan kórházban dolgozik, ahol COVID-osokat kezelnek. Így köpködd a szemébe a „tényeidet”, amiket a világháló valami sötét zugából kapartál ki. Valamint tényeszerűek a mortalitási görbék is, amik szépen mutatják, hogy az emberek biza halnak.

    Még egy kicsit tombolj, kérlek, vehemensebben, hogy még hamarabb és biztosabban tiltson ki innen a bloggazda, Tibor bá!

  44. 2. akela70
    „Megelőző oltás helyett inkább egy hatékony kezelő gyógyszer előállításában kellene gondolkodni.”

    11 Horváth Csongor
    „vagy megállítja nyár végéig az emberiség ezt a szart, vagy nyakunkon marad egyre komolyabb bajokat okozva, hol itt, hol ott”

    VAN GYÓGYSZER! VAN GYÓGYSZER! VAN GYÓGYSZER! Megelőzésre is jól használható, korai otthoni kezelésre is hatásos, és a súlyosabb esetekben is. Rengeteg személyes jó tapasztalatot írtak le az érintettek. Számos klinikai vizsgálat metaanalizise alapján eredményes!!! Nem igaz, hogy nincs elég tudományosan alátámasztott vizsgálati adat!!!
    Csak mifelénk nem szól róla a hivatalos média, és eltüntetik, kimoderálják, letiltják az erről szóló híreket, tapasztalatokat a Facebookon, a Twitteren, a Youtube-on, sőt már a Videóról is szedtek le erről szóló műsort.

    Hidroxiklorokin. Ivermektin. FLCCC. Budapest COVID Protokoll. Borody féle protokoll. Peru. Dominika. Belize. India, Uttar Pradesh. ZIVERDO kit. (Ivermektin plusz doxycyclin plusz cink)
    IVERMEKTIN!!!!!

    https://covid19criticalcare.com/

  45. 43, Zita Bambi,

    akkor csapjunk bele:

    látod, én annyira bátor vagyok,
    hogy az arcképemet, nevemet vállalom,

    a következők fényében:

    IP-címem, mozgási útvonalaim, butatelefonom információi, okostelefonomon tárolt anyagok, internetezési szokásaim, sűrűn látogatott külföldi-és hazai honlapok, privát blogom tartalma, kapcsolati gráfom telefonszámai, TAJ-szám alapján a személyi profilom néhány adatbázisban megjelenik.

    Továbbá megjegyezném, hogy neked valószínűleg nincs mentelmi jogod, mint Gődény dokinak, ha sejted, hogy miről beszélek. # Btk. 337-338. szerint #

  46. 47 Delp
    Csak nálunk nem beszélnek róla?
    Akkor meg hol? És ott miért nem tudták megállítani a járványt?
    Én még nem tudok egy országról se, ahol észrevehetően leállt volna a járvány, egyedül Izraelről szóló hírekből látszik, ahol a 100 lakosra eső oltások száma már a 80-at közelíti, hogy ott már drasztikusan visszaesett az oltottak közti fertőzések és halálozások száma, és már kezdik a lazításokat…
    Az EU-ban ez a szám 5 körül van.

  47. 47, Delp:

    a FAUCI poszt (3450. sorszám),
    226. hozzászólásával tudnék reagálni a hozzászólásodra…

    Nem tüntetik el, nem moderálják ki. Csak a rémhíreket.

  48. 50 János
    Nincs szándékomban rémhíresség gyanújába keveredni, sem Tibor bá’ blogját veszélybe sodorni. Valószínűleg az eü nagyon különböző kompartmentjeiben létezünk, te a fentiek alapján nagyon gyakorlati, én a nagyon elméleti véglet.
    Azért megnézted azt a linket? Legörgetted? Elolvastad legalább a címeket és a „news and updates” szekció címeit?
    Légy oly szíves.
    Köszönöm szépen.

  49. 48 – János: A rágalmazás, a Btk. 226. §
    A kényszerítés, a Btk. 195. §
    A megelőző jogos védelem, a Btk. 21. §.
    A jogos védelem, a Btk. 22. §
    A végszükséglet, a 23. § (Ha életellenes, a jog felmenti az „elkövetőt” az emberölés vádja alól.)
    Alaptörvény V. cikk
    Joggal se gyere, mert itt is nagyon alul maradsz! Ne akard mindenáron azt hinni, te sem, hogy az vagyok, akiről megfestettél magadban egy képet. Azt a te álomgyárad kreálta, s köze sem lehet hozzám.
    Az, hogy litániát tettél be, nem érdekel, mert az nem a témához tartozik. Gondolom, azért érezted azt, hogy ezt tedd be, mert a hsz-aimban található tartalmakról egy árva bötűt, annyit sem tudsz értelmesen leírni róla, és ezzel a társaid is, ugyan így vannak, sajnálatos módon! Mentek vakon a vezérbirka után, mert az ő nyakában van a kolomp, és hiába is akarja a juhász menteni az irhátokat, az emberi szó már nem hallatszik meg a számotokra. Ha kérhetem, ne velem foglalkozz, te sem, hanem azokra próbálj reagálni, amiket olvashatsz a beírásaimban, hogy ne legyen széttrollkodva az írásotokkal a terület, amire én, csak következmény vagyok, mert alapvető jogom megvédeni magam a támadásaitoktól!

  50. 52: „mert alapvető jogom megvédeni magam a támadásaitoktól!” – Igazán mókás vagy!
    A mi támadásainktól véded magad? Tipikus bántalmazó, aki még áldozatnak érzi magát.

    Nehéz lenne bármit is cáfolni abból amit írsz, hiszen túlnyomórészt csak érzelemfűtötten vagdalkozol. Az egyetlen „tényállításod” pedig laposföld-szintű, vagy még rosszabb. Csak menj el egy COVID-kórházba, és ott magyarázd el a haldoklóknak, hogy nem is betegek. Minket addig is kímélj meg a továbbiaktól, ha kérhetném.

  51. 53 – Ábel: Nem megy simán értelmezni a jogszabályt, csak ha félre-terelsz? Nem a ti támadásaitokról szól, de azért vetted magadra címkézetlen inget, mert azt hitted, neked lett kitéve, és szorít, azért viselkedsz miatta így. Nem „beszélve” arról, hogy FOLYAMATOSAN RÁGALMAZOL! A butaság sokkal hamarabb fényre kerül, mint a bölcsesség, és ezt, te tökéletesen bizonyítod is.
    „Nehéz lenne bármit is cáfolni abból amit írsz, hiszen túlnyomórészt csak érzelemfűtötten vagdalkozol.” Érdekesen leragadtál a támadásaitokra kapott reagálásokon, amik jogosak voltak, és naná, hogy érzelemfűtött, hiszen azt kaptátok csak vissza, amit adni tudatok. Vajon, mi okozza ezt, és miért nem arról írsz, amikben ott vannak a linkek? Mi a gátja, hogy nem tudsz megfelelni? Ha nem megy csak velem foglalkozni, akkor, inkább keress magadnak helyette, valami egyéb elfoglaltságot!
    Menjek el egy kovid kórházba, és írja ezt egy olyan, aki arról ír, amiről semmit nem tud, csak azt, amit a víziós doboza, vagy az okosa akarja hogy azt tudja, semmi mást, mert azt, úgy sem értené meg, nem egy bemondónéni meg egy megvett, de meg fog fizetni érte, nem szakmabeli orvos mondja el neki. Hagyjuk egymást, mert nagyon nagy a kettőnk közti szintkülönbség, és nincs kedvem műanyagvödröcskével meg lapátkával homokvárat építeni, körbe vizesárokkal, mert igencsak kinőttem belőle.

  52. 456 – Ábel: „Még egy kicsit tombolj, kérlek, vehemensebben, hogy még hamarabb és biztosabban tiltson ki innen a bloggazda, Tibor bá!” Egy letagadhatatlan, tudatlan szinten levő nácifasziszta viselkedés! Csak hogy tudj róla, kisfiam, a kárörvendezés az egyik legdrágább önszórakoztatási forma, mert nem akkor veszel jegyet rá, mikor a cirkuszba bemész, hanem, valamikor utána nyújtja be érte a sors a vastagon fogó ceruzájával a számlát. Látszik, hogy nagyon-nagyon alultanult vagy, és itt akarod kiélni magad, mert nem áll veled szóba már a fürdés közben használt, műanyagkacsád sem!

  53. Ha kérhetném, az alábbiakról írogassunk. Ha nem megy valakinek, akkor ne terelje át egy más témába, mert trollkodni fog. Ciélikétek bevallotta, hogy mindezidáig HAZUDTAK: https://www.youtube.com/watch?t=943&v=JMUvG39Mymw&feature=youtu.be Professor Dr. Sucharit Bhakdi, mikorbiológus az Osztrák Televízióban beszél a vakcina veszélyeiről: https://www.facebook.com/102228254979920/videos/222806629243131/ Elindult a jogi eljárás Prof. Dr. Christian Drosten, a berlini Charité virológusával szemben, aki a SARS-COV-2 korona-vírust felismerő PCR-teszt alapjait alkotta meg: https://www.facebook.com/apaszivegyesulet/videos/452481959076996

  54. Folytatás, mert egyben felülmoderált, mert azt sem tudja, mit szeretnék betenni!
    Határozottan előnyös, mikor az EMBERT felülbírálja a program, és az vezényli!
    Megbetegítő vírusok nem léteznek (Dr. Stefan Lanka): https://germangyogytudomany.hu/2015/07/02/megbetegito-virusok-nem-leteznek/ Dr. Stefan Lanka (A vírust, eddig nem izolálták): https://www.youtube.com/watch?v=3BDFUJcDmNM Dr. Andrew Wakefield: Mi Is Pontosan A Pfizer Oltás? (Valami Rossz): https://indavideo.hu/video/Dr_Andrew_Wakefield_Mi_Is_Pontosan_A_Pfizer_Oltas_Valami_Rossz Herbert Kickl, korábbi osztrák belügyminszer mai posztja. “Mind két lábbal átléptük a határt a totalitarizmus irányába!”: https://www.facebook.com/apaszivegyesulet/videos/125327475981387/ The COVID Cult and the 10 Stages of Genocide: https://thefreedomarticles.com/covid-cult-and-the-10-stages-of-genocide/

  55. Bambi:
    Akkorát szartál a virtuális asztalra, hogy a netről is érezni, mennyire bűzlik!
    A valóságban is ilyen módon próbálsz bevágódni?
    Egyáltalán mit keresel itt? Mi a célod, mit akarsz elérni valójában?

    Egyetlen esetet fogadnék el, ha pl. kiderülne, hogy L.S. felesége vagy, ill. hasonló… 🙂

    „Megbetegítő vírusok nem léteznek.”
    – Most komolyan, ezt kommentáljam?! Erre csak jelzőket lehet használni, személyesen annak címezve, aki ide leírta. Maga az állítás nagyjából olyan, mintha leírnám, hogy én nem vagyok ember…

    „“Mind két lábbal átléptük a határt a totalitarizmus irányába!””
    – Ez igaz, de miért is történt/történik így?!

    Bűzlesz az indulattól, vagdalkozol a nemzeti érzéseiddel, átkozod a liberalizmust, miközben magad az emberi érintkezés minden alapvető szabályát megszeged. Nem szívesen látunk itt szociopatákat, főleg olyanokat nem, akik a nemzet vagy egy vallás mögé bújva próbálják érvényesíteni egójuk féktelen akaratát.

    ——————————————————
    Az a véleményem a történtekről, hogy ez a sok műveletlen, antiszociális, netfüggő idióta tényleg el fogja érni egyszer, hogy a nem létező háttérhatalomnak adott, saját elmevilágukból megfogant hajmeresztő eseményei bekövetkezzenek, aztán ha majd valaki hasznot húz ebből, lehet mutogatni -persze, hogy megint- másokra.
    —————————————————–
    Zita esete sztem. mintapéldája annak, amikor a butaság szorgalommal párosul. Bocs, de tényleg így gondolom, a fenti dokumentáció -úgy gondolom- igazolja ezt az állításomat.

  56. -57 – Kedves Zita:
    Azért tudtál garázdálkodni, mert 13-15h között alszom, de ennek most vége, és ezzel a garázdálkodásod is. De veszem magamnak a fáradtságot és valamit elmagyarázok. Közölünk senki se munkatárs egy kutatást végző laborban. Így bármelyikünk állítását se lehet cáfolni. Mi ezt fogadjuk el, te azt fogadod el. Megoldás, amit az első, hozzád szóló hozzászólásban közöltem. Megvizsgáljuk egy adott forrás megbízhatóságát. A te hivatkozásaid nagyon linkek. Nem elfogadhatók, de te pontosan így válogattak ki őket. Majd ha megjön a józan eszed, akkor próbálkozz újra. Úgy tudom, feliratkoztál. A honlap új posztjait kiküldi neked. Jó olvasást!

  57. 54: Mért jössz nekem a jogszabállyal? Sose érdekeltek a jogszabályok, nem is én lengettem be neked. Szerintem marhaság a járvány kapcsán hülyeségeket beszélőket lecsukni rémhírterjesztés miatt, de tény, hogy volt rá példa Hazánkban az elmúlt év során. Szerintem jóindulatú figyelmeztetés volt János részéről, hogy figyelj oda emiatt, hogy miket csacsogsz.

    A butaság természetesen mindenki számára egyértelmű az első hozzászólásod óta. Feltételezem, hogy ha az elmúlt évben írt tudományos és ismeretterjesztő cikkek ezrei nem győztek meg arról, hogy a vírus létezik, akkor ugyan hiába is linkelnék akármit vagy hivatkoznék akárkire. Ezért javasoltam, hogy nézd meg a saját szemeddel a valóságot. De persze ez se egyszerű, hisz érthető okokból nem engednek be egy járványkórházba akárki jöttmentet az utcáról. Esetleg ha jelentkezel önkéntesnek, akkor van esélyed látni a valóságot.

    Egyébként épp megött, vagy ez az idegrendszeri alapállapotod? Akárhogy is, részvétem. Javaslok egy forró csokit és egy forró fürdőt. Meg egy sétát a szabadban. Akiket ismerek, azoknak segíteni szokott lenyugodni.

  58. 58, Horváth Csongor:
    Ez a kemény (beszéd), nem a faszom!

    Hát én elcsendesülök, de előtte jól kitöltöm a vakcinainfo.gov.hu oldalán a hétpontos kérdést az újranyitásról.

    Majd otthon fogsz dühöngeni kedves Zita úr, hogy kártya hiányában nem mehetsz a többi oltatlant vidáman veszélyeztetni.

  59. 55 „456 – Ábel: >>Még egy kicsit tombolj, kérlek, vehemensebben, hogy még hamarabb és biztosabban tiltson ki innen a bloggazda, Tibor bá!<< Egy letagadhatatlan, tudatlan szinten levő nácifasziszta viselkedés!"

    Most már befejezem, csak még szeretném kifejezni hálámat, amiért a kérésemet ilyen nagylelkűen és bőségesen teljesítetted! Meg is volt az eredménye! Viszlát!

  60. 47: Delp:
    Olvasatomban sajnos ez nem ilyen egyszerű.
    Itt is van specifikusság, ill. szintén jelentkezhetnek mellékhatások is.
    Logikailag sem értelmezhető, ha nyitni akar mindenki, s, ha ez a lehetőség nyíltan rendelkezésre áll, miért ne használnák fel, miért nem csökken a halálozások száma?!
    Kizártnek tartom, hogy egy gyakorló orvos ne alkalmazná, ill. legalább ismerősei és családtagjai esetében ne spájzolná és használná fel a szükséges hatóanyagokat, hiszen ezek elérhetőek bárki számára.

    Sztem. egyelőre ez úgy működik, mint a D vitamin. Korábban magam is abban reménykedtem, hogy ez önmagában elég lesz a vírust elkerülni. Most már nem mernék erre mérget venni, noha a megemlített szerek és a D vitamin hatása is biznyos tekintetben elvitathatatlan. Abban egyetértek, hogy ez a gyógyítási vonal lehet később a végső megoldás, de pillanatnyilag nem látom az elvárásoknak megfelelően megmentett életeket, a halálozási statisztikák az új mutánsok megjelenésével pedig sajnos, egyértelműen felfelé futnak. Az új mutánsok és ezek kereszteződésének veszélye -úgy gondolom- a vakcinafejlesztések mellett a hatékony gyógyszeralkalmazás terén is kényszerű változásokat fog hozni.

    Bosszantó, hogy a vírustagadók jelentős aránya minden tudományos védekezési lehetőséget meggyengít.

  61. 45 – Tibor bá Ebben > 2021-02-18 – 11:46, melyik az, amivel megrágalmaztál? Ha nem mutatsz valahogy rá, fogalmam sem lesz róla, hogy mi van a te fejedben, hogy az, az enyémben is bent legyen, és így tudjam, minek kéne maradnia. Egyébként, mindegyiknél érdekesen értelmezed a szavaimat, és eszedbe sem jut a személyeskedőkre rápirítani, csak a védekező kezét akarod levágni.

  62. 64: Védekező Bambi… 🙂
    A koronavírus ellen védd magad ember!

  63. 58 – Horváth Csongor: „Akkorát szartál a virtuális asztalra, hogy a netről is érezni, mennyire bűzlik!” Ezen, könnyen segíthetsz magad is. Csukott szájjal olvass!
    „Egyáltalán mit keresel itt?” Nem fizetnek érte, így semmit!
    „Mi a célod, mit akarsz elérni valójában?” Tudást is összerakni, az itteni pixelekből.
    „“Megbetegítő vírusok nem léteznek.”
    – Most komolyan, ezt kommentáljam?!” Ne erőlködj, magas az neked, mint desznyónak az angolvécé! „Erre csak jelzőket lehet használni, személyesen annak címezve, aki ide leírta.” Én a postás szerepében vagyok, és észre tudnád venni, ha lenne mivel. De a gyűlölködés és a szégyenérzet, hogy egy csaj okosabb és folyamatosan megaláz egy záptojáshéjast, megakadályoz benne.
    „Maga az állítás nagyjából olyan, mintha leírnám, hogy én nem vagyok ember…” LEÍRTAD! Tehát, magad is beláttad! Ebben az egyben, teljesen azonos nézetet vallunk. Gratulálok, vehetsz magadnak egy hangszórót!
    A többit nem kommentálom, mert a góré azért nem szól rátok, mert akkor, nem lenne látogatója. Folt a zsákját, ahogy azt a mondás tartja.
    A legközelebbi velem foglalkozót már nem reagálom le, mert nem akarlak mégmélyebbre taposni vele. Kérlek, ne haragudj, majd meg rám miatta. Előre is köszönöm a kedvességedet.

  64. 66: Bambi:
    „LEÍRTAD! Tehát, magad is beláttad! ”
    🙂 😀

    „Gratulálok, vehetsz magadnak egy hangszórót!”
    – Jó, de most nem tudok megnyugodni, hogy mono vagy sztereo legyen?

    „A legközelebbi velem foglalkozót már nem reagálom le, mert nem akarlak mégmélyebbre taposni vele.”
    – De sajnálom, pedig még meg szerettem volna kérdezni, hogy Zita, legalább jó csaj vagy? Vagy Zita a vírushoz hasonlóan nem is létezik? Fene vigye, most már sosem tudom meg…

    „Kérlek, ne haragudj, majd meg rám miatta. Előre is köszönöm a kedvességedet.”
    – Kérlek! Én kérek elnézést!

  65. 601- Ábel: Annyira sok eszeteksenincs, hogy folyamatosan engem tesztek bele abba a szerepbe, amit nem én fogalmaztam meg, jöttök a folyamatos személyeskedéssel, amiért a pixelen kívül, már beragadtatok volna a hátralevő időtökre a magas Cé-be. Nem tudtok ti egyebet, csak azt, amit a vezérökör megkövetel tőletek! Kár feléd is a szóért, mert a falra hányt borsó is több hasznot hoz, mint felétek a szavak. Érezd a további életedben azt, a nyájtársaiddal egyetemben, amit a velem szembeni viselkedésekért, mint honorárium, mindannyian megérdemeltek. Remélem, mihamarabb átoltatjátok magatokat a vakcinázással, és ezt, a teljes családotok is, ugyan így megteszi.
    Quem Deus vulto perdere, prius dementat. > Akit Isten el akar veszejteni, előbb megfosztja az eszétől.

  66. 59 – Tibor bá’: „Közölünk senki se munkatárs egy kutatást végző laborban.” Tehát, bevallottad, hogy amiket megjelentetsz, fogalmad sincs arról, mi az, de bőszen pártoskodsz mellette. Érdekes, mert én, nem állok bele abba, amihez egy cseppnyit sem konyítok, mert azzal magamat gyújtom fel.
    „Így bármelyikünk állítását se lehet cáfolni.” Érdekes gondolkodás mód, mert akkor, nincs miről témázzatok, csak valahogy kifejezni újabb és újabb szavakkal feléd meg egymás felé, hogy neked igazad van, mert te indítod a témát és egyben a nézetet is, így azt nem lehet cáfolni. Ez már a totalitarizmus! Olyan, Olstájn félére hajaz ez a mentalitás. Jó a meglátókám?
    A többinek a megválaszolásától, csak azért tekintek el, mert nem érsz meg annyit. Nem tudsz te sem mást, mint aljas módon rágalmazni, magadat mindenkinél elvárva Istenként látva, megkövetelni tőlük azt, hogy imádatokat zengjenek feléd. Szánalmas sorsot kaptál a Sorstól, ha ez a jellemtelen ember lett belőled, vagy eleve ilyen voltál a kezdetektől, azért nem vitted többre, és itt akarod valahogy elérni azt, hogy a hátralevőben felnézzenek rád, mert nem tűröd meg a kritikát, és így, csak az maradhat, aki fényesre nyalja a seggedet! Hát, a tudatlan, magukat farkasoknak képzelgő birkáid, ezt be is bizonyították az irányomba. Szánalmasak vagytok, és mindenkit hibáztattok azért, amibe magatokat sodorjátok bele minduntalan. De hát, a jellem meg a gerinc, ha hiányzik, és a tudatlanság is felütötte a fejét, képtelenség egyéb produkció előadása. Záróként csak annyit, hogy tartsd be a saját törvényedet, azaz, ne kritizáld meg a meglátásomat, fogadd el annak, amilyen. Ha ezt megteszed, tökéletesen beleillek a torzótokba, és jó, követendő, azaz megkövetelt példát mutatsz által a híveidnek! Hidd el, imába fogják foglalni minden 20. levegővétel előtt a neved. nem hiszem, hogy valaha is érhet-e ennél nagyobb tisztelet, azaz behódolás kimutatása.
    Kellemes, változatlan nézettel, alázat követelő és megalázottság vállalást bizonyító, önpusztító időtöltést kívánok.

  67. 70: Zita Bambi:
    Hálásan köszönjük Neked, hogy ezt a tudomásunkra hoztad!

    Nem szokásom a Bibliából idézni, de most kivételt teszek:
    A Példabeszédek könyvéből van, a 27.rész elején:
    „1. Ne dicsekedjél a holnapi nappal; mert nem tudod, mit hoz a nap tereád.
    2. Dicsérjen meg téged más, és ne a te szájad; az idegen, és ne a te ajkaid.
    3. Nehézség van a kőben, és teher a fövényben; de a bolondnak haragja nehezebb mind a kettőnél.
    4. A búsulásban kegyetlenség van, és a haragban áradás; de ki állhatna meg az irígység előtt?”

    ” 11. Légy bölcs fiam, és vídámítsd meg az én szívemet; hogy megfelelhessek annak, a ki engem ócsárol.
    12. Az eszes meglátja a bajt, elrejti magát; az esztelenek neki mennek, kárát vallják.”

    S eszerint nyilván nem tudod, de nem szoktunk megijedni, ha bárki az Isten-kártyát húzza elő!
    —————————————————————-
    A malis vituperari laus est. Acta est fabula.

  68. 72 – Horváth Csongor és mások:
    Zita Bambi = Kalotaszegi.
    A név mostantól nem használható. Hivatkozzatok Z.B.-re

  69. 73: 😀 Aj, de beteg! 🙂
    A nagy szerepjátékos… Elitta az eszit a bogarunk.

  70. 69 Horváth Csongor

    Tisztázzuk. Először is, nekem semmilyen felhívásom nincs. Csakis itt-ott olvasott, szerintem érdekes-fontos információkat tartalmazó cikkeket mutatok meg, olvassátok el, döntsétek el ti.

    „akinek munkaköréből adódóan hozzáférése volt a kórházban Covid-19 vírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekhez, amelyek kizárólag a kórházban, szoros orvosi felügyelet mellett adhatók a betegeknek.”
    Egyrészt nincs tudomásom arról, hogy Magyarországon bárhol hivatalosan ivermektinnel kezelnének kórházban betegeket. (Ez nem jelent sokat, nem vagyok tűzközelben.) A kórházakban a méregdrága, frissen kifejlesztett, intravénás infúzióban adható bamla-bimbam, meg remdezi-rendezi meg mittudoménmiket adnak a betegeknek, amiről nehezen tudnám elképzelni, hogy a kórház élére kinevezett katonai vezető orra előtt ki akarná/tudná csempészni az az állítólag saját zsebre dolgozó orvos, mikor mi (itt távolabb a tűztől) még a maszkot és a gumikesztyűt is névre szólóan, darabra kiszámolt adagokban vételezzük. Hihető biztosan.

    Másrészt a messzi külföldön éppen azt írják az ivermektinről, hogy szájon át, tablettás adagolás (vagy oldat, vagy paszta, ami az adott országban hozzáférhető), már a kezdeti tüneteknél, orvosi konzultáció után (!!!) és nem várják tétlenül hogy súlyos állapotba kerüljenek. Gyógyulnak is, ahol használják.

    Harmadrészt a megfelelő széleskörű átoltottság eléréséig és a védettség kialakulásáig csak jó lenne ha addig is lenne valami, nemcsak a „maradj otthon míg az állapotod kiérdemli a lélegeztető gépet”

    Egy áthidaló megoldás a védőoltásokig. Ezt szorgalmazzák az FLCCC Alliance intenzíves orvosok is.

  71. 75: Delp:
    Köszönöm!

    —————————————
    Kalotaszegi ismételt ámokfutását követően pedig itt a napi friss,
    ahogyan a „number one infektológusunk” látja:
    https://index.hu/belfold/2021/02/18/szlavik-janos-a-mutans_oltas_vakcian_koronavirus_pfizer_moderna_szputnyik/

    Emlékeztek, korábban milyen optimista volt, s mindenben a Kormánynak tetsző, ill. nekik is megfelelő álláspontot hangoztatta. Ez most egészen más. Kezd körvonalazódni, amiről néhányan fél éve beszélünk, amitől sokan tényleg rettegnek, és sajnos rémálmaik válhatnak hamarosan valóra.

  72. Ha paranoid lennék, azt mondanám, hogy a fenti újságcikk egy célirányos figyelmeztetés mindazon orvosok felé, akik a nemzetközi szakirodalomból szerzett ismereteiket a hazai betegek kezelésében kamatoztatnák: nehogy eltérjenek a hazai hivatalos előírásoktől.
    Szépen beleillik a sorba, amelynek része a hírverés, miszerint betegnek/hozzátartozónak álcázott ügynökök fognak vadászni a paraszolvenciát elfogadó orvosokra.
    Valamint szép ívet ír le a „mindenkit meg fogunk gyógyítani” kinyilatkoztatástól az operatív törzs napi számháborúján keresztül a felelősök helyetti bűnbakkeresésig… Vajon kire fog irányulni a hozzátartozójukat vagy egészségüket elvesztők haragja?

    A kérdés költői.
    „Attól hogy paranoiás vagy, még lehet hogy tényleg üldöznek”

  73. 61. hozzászólás:

    „kedves Zita úr”

    Látjátok feleim a szemetekkel, hogy szöveg-és hírelemzéssel, mai módern információfeldolgozó programok nélkül is meg lehet állapítani még az illető nemiségét is.

    Tehát Z. B. kolléga, aki otthon berregteti az asszonyt és két díszfa..-t is nevel, most postás csajként mutatkozott be, de ezt nem egyedül tervelte ki.

    //Ja ès hagyjatok békén.//

  74. ZitBamb = Kalotaszeg?!? Nem mondod! A kakaskodás stimmel, de mégis más volt a mondandója meg a stílusa.

  75. 79.
    Ábel, jól látod.
    H.Cs ,Tibor bá – nagyon mellément. 🙂

  76. 76 .H.Cs
    A társadalom véglegesen kettészakadt,innen már nincs visszaút.
    Vaccinázás helyett erőszakkal otthon tartani mindenkit egy hónapig,mert ez még kivitelezhető,az átoltás nem életképes , végtelen keringő végtelen pénznyelés .
    Az egészségügytől elvonni temporálisan az anyagi forrásokat és a csendőrséghez,nemzeti gárdához irányitani, és csak a puszta túlélést biztositai a polgároknak..
    Egy hónap.A járvány letudva.
    Ez a globalizáció vége,a világgazdaság vége.Mindenkinek otthon a helye,otthon tanuljon meg boldogulni.Hazai forrásokból.

  77. 79 Ábel
    Én is így gondolom.
    Zita stílusa sokkal fantáziátlanabb, együgyűbb, ráadásul tele van ordító helyesírási hibák tömegével és logikai bukfencekkel.
    Kalota ennél sokkal veretesebb, eredetibb, szellemesebb, mikor éppen nincs benyomva élvezetesnek is mondható, kár, hogy rendszeresen elkaszálta a szesz, és akkor szalonképtelen lett, és ki kellett tenni az ajtó elé…
    Csodálkoznák ha ő lenne az, habár van olyan rafinált, hogy el tudna játszani bármilyen szerepet, de ez elég megalázó szerep lenne…
    Én az egyenlőségjelet úgy értelmeztem, hogy csak azt jelzi, hogy azonos megítélés alá esik…

  78. 82: hubab:
    Az unalom sokmindenre ráviszi az embert…
    Kalotaszegi nagy színész, s különben meg részemről teljesen mindegy ki volt, kizárólag rombolni tudott, s nekem ez a lényeg.

  79. 76 Horváth Csongor
    Pontosítás: ma reggeli Kossuth rádió hírek szerint Dél-Pesti Centrum Kórház, és favipiravir. Ez tényleg szájon áti. Egyebekben véleményem változatlan.

  80. Kísérlet injektálható, elnyújtott hatóanyag felszabadulású ivermektinnel! Fázis 1 vizsgálat arra, hogy az injekcióban adott ivermektint összevessék a tablettás szedéssel. Tehát hónapokig félresöpörték az ivermektint. De ha nyereségessé lehet tenni, akkor talán működhet az ivermektin a Covidra? Vagy a HIV-re? A jövőben kiderülhet… A MedinCell elsődleges finanszírozója: a Bill & Melinda Gates Alapítvány. A MedinCell Alapítványt 2019-ben hozták létre az innovatív, hosszú hatású, injektálható HIV PrEP (pre-expozíciós profilaxis) jelölt termékek fejlesztésének előmozdítása céljával.

    https://www.fiercepharma.com/drug-delivery/medincell-advances-long-acting-covid-19-injectable-program

    https://www.gatesfoundation.org/How-We-Work/Quick-Links/Grants-Database/Grants/2019/08/OPP1213780

  81. 82. hubab: Én is különböző személyiségnek érzékeltem őket, de mindkettőt betegesen torzultnak. És ezt nem sértésnek szánom. És ezen személyek és a társadalom egymásra hatása elgondolkodtató. Meg az egész vírus és védekezés körül kialakult társadalmi jelenségek.

  82. 87. Csont
    „És ezen személyek és a társadalom egymásra hatása elgondolkodtató. ”

    Karantén rendelésre vagy „Megvásárolt tudósok” lehetne a másik cime.

    A német kormány jelentést rendelt el a lezárásról – írja a Die Welt.
    Hogyan módszerezte a német belügyminisztérium az első lezárás meghosszabbítását, …
    Pontosabban, egy vasárnapi (14/02) kiterjedt cikkben az újság elárulja, hogyan sikerült a német belügyminisztériumnak egyedi javaslatokkal rendelésre és politikai tapasztalatokkal igazolni az első lezárás meghosszabbítását.
    Lényegében a német belügyminisztérium a világhírű Robert Koch Intézet, valamint más egyetemek tudósait vette fel olyan jelentés megírására, amely megfélemlétené és sokkolná az állampolgárokat, előkészítve ezzel az utat a „megelőző és elnyomó intézkedések” előtt.
    A tudósok munkájának ezt a titkos szövegét mindössze négy nap alatt fogalmazták meg.
    A Robert Koch Intézet és az RIVM javasolta a fertőzöttek 0,56% -ára vonatkozó becslésük emelését, de az egyik fő gazdasági kutatóintézet, az RWI egyik munkatársa szerint a halálozási arányt 1,2% -ra kell nyilvánitani. Azt írta, hogy „rosszabbnak, mint jónak kellett bemutatniuk a számokat”
    A Die Welt által közzétett dokumentumok szerint „sokkot” és „félelmet” kell kiváltani a német közvéleményben annak biztosítása érdekében, hogy engedelmeskedjenek a korlátozó intézkedéseknek.
    Az e-maileket hónapokig tartó pereskedés után adta ki a berlini ügyvédek egy csoportja, akik a Die Welt-hez küldték őket.
    Az iratokon fekete szinnel sok nevet törőltek, igy hiányos lett az eset a sok adat nélkül.
    A német újság szerint az e-mailek azt mutatják, hogy Seehofer csak a politikai célszerűség érdekében kívánta a „tudósok” „segítségét” kérni, és ők ezt készségesen felajánlották.
    A szakértők nem önállóan dolgoztak, hanem előre meghatározott eredményért dolgoztak, amelyről a politikusok előre döntöttek.

    ” Maximale Kollaboration”

    https://terrapapers.com/karantina-kata-parangelia/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Terrapapers+%28TERRAPAPERS%29

  83. 27. Zita Bambi

    Aki bekerül a kórházban, bármelyik osztályra, úgy nevezet szürke zónában kerül, aztán két tesztet végeznek rajta, ez az „orturkálos módszer”, de gyors tesztet is végeznek. Ha pozitív irány a covidos osztály. Nővérke elmondása alapján az igazolt covid pozitív embereknél, a betegek elmondása szerint nem jár feltétlenül íz, és szagvesztéssel. Nagyon különböző a panaszok. A másik, nekünk van a kórházban éves kötelező vérkép vizsgálat, és az üzem orvosnak említettem, hogy lehet én átestem már a covidon. Mondtam szárazon köhögtem, fájt a torkom is. Kérdezte, volt-e íz- és szaglásvesztésem? Mondom nem volt. Akkor maga biztos nem volt beteg. Érdekes a nővérke mást mondót nekem. Na mindegy. Nem értem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük