(3454) mRNS

Tibor bá’ fordítása online

 

Hogy működik a Pfizer-BioNTech vakcina

2021 a 89. év

A német BioNTech és partnere a Pfizer kifejlesztettek és letesztelek egy BNTT162b2 elnevezésű koronavírus vakcinát, aminek a generikus neve, tozinameran, márkaneve pedig Comirnaty. Erről a klinikai vizsgálat bizonyította, hogy 95 % hatékonysággal előzi meg a Covid-19 fertőzést.

Maga a koronavírus

A SARS-CoV-2 vírus felülete teli van fehérje tüskékkel, amiket arra használ fel, hogy belépjen az emberi sejtekbe. A tüske fehérjéje csábító lehetőség vakcina létrehozására és gyógykezelésre.

A Moderna vakcinájához hasonlóan a Pfizer-BioNTech vakcinája is a vírus genetikai utasításaira van felépítve a tüske fehérje kialakítása végett.

 

Az mRNS egy lipi (zsíros) burokban

A vakcina hírvivő RNS-t használ, ami egy olyan genetikai anyag, aminek leolvasása után az emberi sejt fehérjét állít elő. Az mRNS elnevezésű molekula könnyen sérül és darabokra eshet szét, természetes enzimek hatására, ha közvetlenül be lenne oltva az emberi testbe. A vakcina megvédésed érdekében Pfizer és BioNTech becsomagolta az mRNS molekulát lipid (zsír) nanorészecskékbe.Törékenysége miatt az mRNS molekulák szobahőmérsékleten gyorsan szétesnek. Ezért, a Pfizer speciális, száraz jeges tartályokat, hőérzékelőket, és GPS nyomkövetőket készített, hogy biztosítsa a vakcina  -71°C hőfokon szállítható legyen, biztosítva hatékonyságát.

 

Belépés egy sejtbe

Oltást követően a vakcina részecskék sejtekbe ütköznek és összekapcsolódnak velük, leadva az mRNS molekulákat. A sejt leolvassa a szekvenciákat, és tüske fehérjéket állít elő. A vakcinában lévő mRNS molekulákat a végén a sejtek nyomtalanul elpusztítják.

A tüske fehérjék egy része tüskéket képeznek és a sejtfelületére mennek úgy, hogy csúcsuk kifelé áll. A beoltott sejtek a felületen lévő fehérjék egy részét darabokra törik. Ezeket a kinyúló tüskéket és a tüske fehérje darabkákat az immunrendszer érzékeli.

 

A behatoló érzékelése

Amikor a beoltott sejt elhal, a széthullott részek között található lesz tüske fehérje és fehérje maradékok, amit egyfajta, antigént előállítónak nevezett immunsejt befoghat.

A felületén tüske fehérje darabkákat jelentet meg. Amikor a T-segítő elnevezésű sejtek észlelik a darabkákat, riaszt, és segít más immunsejteket a fertőzés legyőzésében.

 

Anti testek előállítása

B elnevezésű immumsejtek beleütközhetnek a koronavírus tüskéibe a beoltott sejtek felületén, vagy szabadon lebegő tüske fehérje darabkákba. A B-sejtek egy része rácsatlakozhat a tüske fehérjékre. Ha ezeket a B-sejteket a T-segítő sejtek aktiválják akkor szaporodni kezdenek és olyan antitesteket állítanak elő, amelyek célba veszik a tüske fehérjéket.

A vírus leállítása

Az antitestek rákapcsolódnak a koronavírus tüskékre, bejelölik őket megsemmisítésre, és megakadályozzák a fertőzést azzal, hogy blokkoljál a tüskéket, így azok nem tudnak rácsatlakozni más sejtekre.

Fertőzött sejtek megsemmisítése

Az antigént bevezető sejtek aktiválni tudnak még T-gyilkos elnevezésű sejteket, amelyek megkeresik és megsemmisítik a  koronavírussal fertőzött sejteket, mivel ezeknek a felületén tüske fehérje töredékek vannak.

A vírusra emlékezés

A Pfizer-BioNTech vakcinából két dózist kell beadni 21 nap különbséggel, ahhoz, hogy az immunrendszert kellően bepöccentse a koronavírus elleni harcra. De mivel a vakcina annyira új, a kutatók nem tudják meddig tart a védelme.

Előzetes tanulmányok úgy találták, hogy a vakcina jelentős védelmet nyújt az az első dózis beadása után 10 nappal, azokhoz viszonyítva, akik a placebot kapták.

Valószínű, hogy hónapokkal az oltás után az antitest szám, és a T-gyilkos sejtek száma csökkenni fog. Azonban az immunrendszerhez különleges, B-memoria és T-memoria sejtek is tartoznak, ezek évekre, talán évtizedekre megőrzik a koronavírussal kapcsolatos információjukat.

 

Előkészület és injektálás

Minden egyes fiola 0,3 milliliteres dózisból 5 adagot tartalmaz. Injektálás előtt a vakcinát fel kell olvasztani és fel kell hígítani élettani só oldattal, és hat órán belül fel kell használni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10 gondolat erről: „(3454) mRNS

  1. Köszönjük Tibor bátyám! Szerintem ez sok laikusnak lesz hiánypótló írás. 🙂

  2. Egy hozzáértő el tudná érthetően és tömören magyarázni, hogy miért jó mRNS-t bejuttatni a sejtekbe, hogy majd azok gyártsák le a tüskefehérjét, ahelyett, hogy rögtön a fehérjéket fecskendeznénk be? Nekem ez felesleges bonyolításnak és plusz kockázatnak tűnik.

  3. 2: gabiiii:
    Bonyolításnak bonyolítás, de nagyobb kockázat sztem. nincs benne.
    Ill. azoknak az embereknek (korosztálynak) van nagyobb kockázat, ahol a működési mechanizmus mentén eleve ismertek okok, amelyek miatt allergiás reakció, vagy érzékenységi reakció jöhet létre.
    A lényegi különbség az előállításban van és az előny a később szükségessé váló módosítások gyors lehetőségében rejlik.
    Miért bajlódnának legyengített kórokozókkal és egyéb vírusok tesztelésével, amikor az emberek saját szervezete is legyárthatja azt a mintát, amire szükség van ahhoz, hogy az immunrendszer emlékezzen?

    Olyan ez, mint az űrtechnológia: Eljut a Szojuz modul is az űrbe, sőt, bevált technológiája miatt még stabilabb szállítóeszköznek is tűnik, mint mondjuk a SpaceX űrhajója, de, ha a költségeket és a kényelmet nézzük, ég és föld a különbség köztük. Mondhatnák az űrhajósok, hogy ők nem bíznak a SpaceX kabinjában, Szojuzzal akarnak menni. S az a szép ebben, hogy valójában tényleg mindkét kabin eljut az űrbe. Ha valaki bármi miatt tart az egyik vakcina hatásmechanizmusától, válassza a másikat. Én egyedül amiatt kelek ki, amikor bárki az oltások és az óvintézkedések felelslegességéről beszél.
    Bár igaz, hogy a nálunk bemutatott formulának nem sok köze van az igazi óvintézkedésekhez, s ez kiválóan látszik is a távol-keleti vs. EU/USA közötti kontraszton. Legalább ne lennénk büszkék rá, ha hülyék vagyunk! 🙂

  4. 3. Horváth Csongor

    Az én szememben ott lóg ki a „lóláb”, hogy azok döntsék el, melyiket szeretnék, akik totál laikusak. Ez életszerű? Mi alapján? Mert Juli néni nem szereti az oroszokat, mert 45-ben megerőszakolták a nővérét a bevonuló oroszok, Mari néni meg utálja a Bill Gates-t, mert mindig fagy a Windows-a és ezért a Modernát nem választja, egy kínai meg egyszer leköpte, azt meg azért nem. Mindenki megőrült? Ez tudományos megalapozottság? Mindegy mit, csak adass már be magadba valamit?

    2. gabiiii

    Az mRNS-nek az az előnye, hogy színtiszta steril szintézis előállítású. Tehát nem kell sem az eredeti vírust, sem egy adenovírust nevelgetni, szaporítgatni valamilyen táptalajon előtte, amitől aztán meg kell tisztítani. Ilyen táptalaj volt régen a tojás, aztán volt mikor majomvesében szaporítottak, meg embrionális sejtekben. A tojásra allergiások pl. ilyet nem is kaphattak, mert maradhat mindig benne valamennyi a táptalajból. Amikor meg van a megfelelő koncentráció, akkor inaktiválják őket (sugárzással, régen formaldehiddel) és ezután jön a tisztítás. Mindent ki kell szűrni belőle, ami nem odavaló, ami vagy sikerül tökéletesen vagy nem, jellemzően van egy előírás, hogy mi az elfogadható maradvány.
    Tehát egyik probléma a szennyeződés eltávolítása utólag, a másik azaz idő, amíg a vírust szaporítani kell. Ez azért a kapacitást korlátozza.
    Ezek a problémák az mRNS-nél nincsenek, tehát tisztább és gyorsabb.

    Na de ettől még nem biztos, hogy nincs veszélye, mivel ezt a rákkutatás miatt fejlesztették ki, hogy genetikai módon próbálják a ráksejteket elpusztítani ill. az osztódásukat gátolni. Ez a vakcina téma csak „mellékesen” jött a képbe és ki tudja évek során milyen problémákat tud okozni… egy haldokló rákosnak beadni ilyen alapokon működő készítményt morálisan nem gond, hiszen ha nem használ, akkor csak a papírforma érvényesül, de itt makkegészséges embereknek akarják beadni….

    Mindezt úgy, hogy az 59 évesnél fiatalabbak között az elhalálozás gyakorlatilag statisztikailag értelmezhetetlen….
    Itt a másik lóláb számomra: ahogy Elon Musk is mondja, az idősekre és a súlyos betegekre kellene koncentrálni a védekezés szempontjából, a többieket meg hagyják békén…. de nem, a makkegészséges embereket is oltani akarják, akik észre sem veszik a vírust, ha nem mondanák, sosem tudjuk meg, hogy létezik.

  5. Horváth Csongor, csibész

    Nem beszéltem gyengített, vagy elölt vírusról, vagy vektor vírusokról, én kifejezetten a tüskefehérje bejuttatásról kérdeztem. Azt sem bonyolultabb előállítani, mint az őt kódoló mRNS szekvenciát és ugyan úgy tisztítani kell a szintézis melléktermékeitől. Valami ésszerűbb magyarázat kellene…

  6. 4. csibész
    ” … egy haldokló rákosnak beadni ilyen alapokon működő készítményt morálisan nem gond, hiszen ha nem használ, akkor csak a papírforma érvényesül, de itt makkegészséges embereknek akarják beadni….”

    Telitalálat!!!
    4. csibész: +1

  7. 4 – Csibész:
    A makkegészséges emberek esetében nem veszed figyelembe az utóhatásokat, amik nagyon nem elhanyagolhatóak.

  8. 3.Horváth Csongor
    „Bonyolításnak bonyolítás, de nagyobb kockázat sztem. nincs benne.”

    Dr. Sherri Tenpenny elmagyarázza, hogy az mRNS vakcinák hogyan okozhatnak tömeges halált 3-6 hónappal az injekció után.
    Dr. Sherri Tenpenny fontos információkat közöl!
    Jelentése szerint hiperimmun reakciót figyeltek meg kísérleti állatokban a koronavírus elleni vakcinák, például a SARS és a MERS korábbi kísérleteiben, és ez tartós probléma volt.
    Egy ideig minden rendben van, amíg az állatok érintkezésbe nem kerülnek a vad új típusú vírussal.
    Dr. Tenpenny és más tudósok azt jósolták, hogy milliók halhatnak meg, és ezért a COVID új tagját fogják hibáztatni, ennek következtében erőfeszítéseket fognak tenni még erősebb, de talán még ennél is veszélyesebb „innovatív” oltásokért.
    És doktor Dr. Lee Merritt: az mRNS vakcinázást követő állatkísérletekben az összes állat elpusztult, miután újra megfertőződtek: Állatkísérletekben, miután mRNS-injekciókat adtak a macskáknak, amikor a vírus visszatért a szervezetbe, trójai faloként érkezett, amelyet a macskák immunrendszere nem észlelt, nem érzékelt. A vírus zavartalanul szaporodik, és a kísérletben részt vevő összes állat különböző okokból elhunyt.
    Az összes állat elhunyt … de nem halt meg a „vakcinától”. Meghaltak az úgynevezett „immunerősítésnek”, ma „antitestfüggő erősítésnek” (ADE) hívják.
    Engedje meg, hogy rámutassak erre.
    Soha nem jutottunk sikeres állatkísérletekre az ilyen típusú vírusokkal.
    Ezelőtt mi még soha nem csináltuk ezt az emberen … Nincs valódi kórképünk.
    Ezt az oltóanyagot még az FDA jóváhagyása előtt kiosztották terjesztési központok számára. Érted ezt?
    Soha nem láttam még ilyet.

    „Az orvos számára az mRNS vakcinák potenciálisan biológiai fegyverek”
    Nyilatkozata pedig még értékesebb, mivel a biológiai fegyverek szakértője. Ezek az oltások átírják genetikai kódunkat, hogy fogékonyak – érzékenyek – legyünk egy második vírusra – állítja később.”Február elején azt gondoltam, hogy ez egy biológiailag manipulált biológiai fegyver, mert amint valaki adatokkal jelentkezik, egyből cenzúrázzák” – mondta a múlt hónapban az Új-Amerikának – The New America.Dr. Lee Merritt, az Amerikai Orvosok és Sebészek Társaságának korábbi elnöke hevesen elismerte, hogy a jelenlegi koronavírus „oltások” valójában nagyon veszélyes biológiai fegyverek, amelyeket a lakosság ellen fejlesztenek ki.
    Úgy véli, hogy az „ötödik generációs háború” korszakát éljük, amikor rejtett biológiai tényezőket, propagandát és gazdasági háborúkat használnak fegyverek helyett a harctéren a nemzetek közötti hatalom dagályához.
    Szerinte az oltások a leghatékonyabbak, ha olyan halálos, gyógyíthatatlan vírusokra használják őket, mint a gyermekbénulás és a himlő. A tudósok azonban már számos ígéretes koronavírus-kezelést találtak, mint például a hidroxi-klorokin és az intravénás C-vitamin, ami elgondolkodtatja az embert, miért olyan sürgős az oltás.
    Azt mondta: „Ha éppen egy biológiai háborúban vagyunk ennek a sokdimenziós háborúnak a részeként, ha van egy gyógymódja a hátsó zsebében, akkor nem tudnak vírusokkal terrorizálni, és ez azért fontos, mert…[a vakcina] nem akadályozza meg a továbbítását – fertőzését – saját beismerésük szerint.
    Természetesen a média rendszeresen cenzúrázza a betegség megelőzésének és kezelésének hatékony módjairól szóló információkat, így a tömegek azt hiszik, hogy az oltás az egyetlen lehetőség.
    A közösségi média mindent megtesz azért, hogy elhallgattassa azokat, akik információkat osztanak meg a kockázat csökkentésének természetes módjairól, és a főbb platformok is túlóráznak, hogy megakadályozzák az embereket, hogy megbeszéljék az oltások lehetséges veszélyeit.
    Sajnos, mint rámutat, a koronavírus elleni oltások nem úgy néznek ki, mint az általunk régóta alkalmazott oltások.
    Ezekkel a vakcinákkal az mRNS-t az emberek testébe fecskendezik, ami megváltoztatja genetikai kódjukat, így elkezdik előállítani a vírus saját módosított változatát, amely ellen az immunrendszer megtanul harcolni – legalábbis elméletben.
    Azonban nemcsak ezt a vakcinát soha nem tesztelték hosszú távon, de az oltás ezen megközelítését soha nem vetették alá hosszú távú vizsgálatoknak, hogy bizonyítsák az emberi biztonságosságát.
    Állatkísérletek „antitest-függő fellendülést” mutattak ki, amely azt látja, hogy a vírus észrevétlenül jut be a testbe, mert az ember immunrendszere a test részének tekinti – ami gyors halált okozhat – állítja.
    … Valójában azt mondja, hogy a leghosszabb idő az emberek ellenőrzése az oltás beadása után két hónap, ami nem elegendő idő annak eldöntésére, hogy lesz-e probléma az antitestnöveléssel.
    Szerinte pontosan ez az, ahogy egy külföldi ellenfél titkos biológiai hadviselést folytatna ellenségei ellen anélkül, hogy képesek lennének a folyamat felkutatására.
    Az oltásokat „tökéletes bináris fegyvernek” nevezte, mondván: „Semmiképp sem tudom pontosan, hogy mi van programozva ezzel az mRNS-sel, sem Ön, sem a legtöbb orvos. Az orvosok nem értik ezeket az adatokat. Ez azok alakoké aki a terv élén vannak..
    „Ha Kína helyében lennék, és likvidálni szeretném az -USA – hadseregünket, akkor olyan mRNS-t készítenék, amelyről tudom, hogy a természetben nem létezik, így senki sem fog meghalni egy oltás miatt, és két évvel később felszabitom, azt amit készítettem…és ez az immunerősítő halálát okozza.
    A két orvos véleménye azonban furcsa módon egybeesik az izraeli katonai titkosszolgálattal, amely attól tart, hogy „a járvány közepette bekövetkező tömeges oltási kampány ellenálló mutációkat okozhat” és katasztrófát okozhat.
    Véget kell vetni a tudományban való egy nézőpontról és egy igazságról alkotott nézet logikájának. Egyetért, vagy nem ért egyet azzal …A tudomány éppen azért evolúciós, mert az EGY igazság tana nem vonatkozik rá és nem is alkalmazható rá. Minden életet érdemes megélni, még akkor is, ha az egy millióból az, az egy. Az emberek nem számjegyek a statisztikai számlálóban. A mindenki egészségét érintő kulcsfontosságú kérdésben biztosítani kell a pluralizmust, a tudományos kutatás szabadságát és a nyilvános konzultációt.

    https://dimpenews.com/2021/02/12/%ce%ba%ce%ac%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%8d-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84/

  9. 8: L.S.:
    Köszönöm.
    Nyilván jó szándékkal közlöd ezeket az információkat, nekem viszont nincs türelmem hozzá… Sajnálom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük