(3451) Új tanácsadó

Tibor bá’ fordítása online

 

Biden Covid tanácsadója szerint az új Covid törzseket nem biztos, hogy leállítják az oltások

Forrás: CNBC (The News with Shepard Smith.”)

  • Három erősen fertőző COVID mutációt fedeztek fel legalább 33 USA államban, közölte a CDC (Betegség Ellenőrző Központ)
  • Ezek sokkal virulensebbek, több halált okoznak, és nem biztos, hogy az oltások leállítják őket, állítja Dr. Celine Gounder Biden tanácsadója.
  • Gounder közölte, hogy aggódik, amiért márciusban az emberek lazítanak a védekezésen, ami egy másik hullámhoz vezethet.

„Fertőzőbbek, több halálos kimenetelt okoznak és még az immunválaszt is kikerülhetik legyen az természetes (betegség kiváltó) vagy vakcinától származó”, mondotta Dr. Celin Gounder. „Tehát valóban fontos, hogy mindent megtegyünk a beoltás érdekében, megakadályozva ezzel az új variánsok terjedését.

Covid három erősen fertőző mutációját észlelték legalább 33 amerikai államban, hozta nyilvánosságra a CDC (Betegség Ellenőrző Központ). Kutatók szerint ezek az erősen terjedő variánsok meghosszabbíthatják a tombolást, könnyen egy újabb fellángoláshoz vezethet. A CDC előrevetítése szerint még az is lehet, hogy márciusra az angol változat válik dominánssá Amerikában.

Gounder epidemiológus aggódásának adott hangok, hogy márciusra az emberek leállnak a védekezéssel, ami egy újabb fellángolást eredményezhet.

„Márciusra a családok fellélegeznek, a tavasz beköszöntével lazítanak egyet, az ünnepekre összejönnek, elhagyják a biztonsági előírásokat, és ráadásul egy sokkal fertőzőbb variánssal állnak majd szemben”, figyelmeztetett Gounder.

Johnson & Johnson bejelentette, hogy kérték a szükségállapotos engedélyezést saját koronavírus vakcinájukra. A múlt héten nyilvánosságra hozott adataik szerint körülbelül 66 százalékosan volt hatásos a vírussal szemben.

Ha a Johnson & Johnson alkalmazást engedélyezik, akkor ez lenne a harmadik vakcina, amit a vészhelyzetre tekintettel engedélyeznek az USA-ban a Pfizer-BioNTech és Moderna után. E két oltással ellentétben a Johnson & Johnson vakcinából csak egy dózist kell beadni és tárolni közönséges jégszekrényben is lehet.

Gounder kihangsúlyozta, hogy a ígéretes vakcin adatok ellenére, nincs itt az idő, hogy elhagyjuk a maszkviselés és társadalmi távolságtartás előírásait.

„Amíg nincs mindenki beoltva, aki ezt kéri, valóban szükség van a maszkviselés, és a társadalmi távolságtartás még szigorúbb betartására”, jegyezte meg Gounder.

Emberek! Ezeket a figyelmeztetéseket nekünk is komolyan kellene venni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8 gondolat erről: „(3451) Új tanácsadó

  1. Kérdés:
    Nyitva vannak a mozik, színházak, éttermek, gyakorlatilag folyik a normális élet, egyedül a maszk maradt, de azt a szmog miatt anélkül is hordják a kínaiak.
    Kína mindezt hogyan tudja hasonló intézkedések nélkül abszolválni? 😉

  2. 1. dajtás,
    Több intézkedés lehet, ami ráveszi az embereket a védekezési szabályok betartására, ami garantálja, hogy nem lesz kontrolálhatatlan méretű a terjedés.
    Csak egyet említek tavaszról. Aki tünetet észlel magán és nem megy azonnal orvoshoz, az súlyos pénzbüntetést kockáztat, ha pedig megfertőz valakit, akkor börtönt és, ha a megfertőzött meghal, életfogytiglant kaphat.

  3. A mai napig nem világos hogyan is terjed ez a termék a piacon?
    Kontinensek között pillanatokon belül közlekedve?
    Az emberről-emberre terjedés kicsit necces. De az szerencsére biztos hogy nem lepra vagy kolera. Akik bekapták az ismerőseim közűl, mind családban élnek, de csak kb 30% esetben kapta el a párjuk, vagy kollégák és a többiek közűl egy valaki is…
    Egyébként mind jól vannak, ahogy mondják: „kisebb száraz nátha volt”

    És ez a lényeg. A pánik nyilván a „szupergazda” részéről indokolt…

  4. Most februárban úgy 5 erősebb mutánsról tudunk a világban. Ha elgondolom hogy a 0. betegtől mennyi időnek kell eltelni addig, hogy több millió fertőzőt legyen ez legalább 5-8 hónap. Szóval ezek az újabb covidok már május és augusztus körül meglehettek. A hivatalos statisztikák szerint akkor úgy napi 200 ezer fertőzőt volt globálisan.
    Az eddigi megtalált eredmény 5 erős mutáns törzs. Most a három -négyszerese az akkori fertőzőt szám és ha marad ez a matek április – májusra 15-20 mutációnak a létrejötte is elképzelhető.
    A vakcinák az infulenza esetében a mutációk melegágya szokott lenni. Ha a vírusnál is így lesz, akkor még jöhet hozzá a super vírus is. Bár szeretném a legjobbakat remélni de sajnos ez is egy reális forgató könyv.

  5. 3 – Vaszil:
    A talány roppant egyszerű. napi 100-150 halottból 1-2 kivételével mind idős férfi (kevesebb) nő. Az ismerőseid nyilván nem 80 felettiek.

  6. 3 Vaszil
    Az a lényeg, ki értékeli.
    Ha a megbetegedettek 3%-a hal meg, akkor 100-ból 97 ember ezt így fogja érezni, és elbagatelizálja a betegséget. És ez összhangnak is tűnhet.
    Csak akkor döbben meg, ha egy közeli hozzátartozója megy el váratlanul, látszólag megmagyarázhatatlanul.
    Körülöttem meg jónéhány közeli ismerős arc tűnt el rövidke idő alatt, és csak az emlékeztet rájuk, hogy felbukkan a facebookon a szülinapja, vagy látom az árván maradt hétvégi kertjét, vagy találkozom özvegy párjával.

  7. 1: Egy orwelli világgal. Ott a pontrendszer alkalmazása a telefonodon. Mivel még az utolsó falusi kínai is okostelefonozik az AliPlay és a WeChet online fizetős szolgáltatásai miatt (Kínában nincs bankkártya, és a kp is kvázi kiveszőben van…) így az állam kb. 1m -es pontossággal látja, hogy merre jártál és mikor. Nos ha valahol csak 1 db fertőzöttet találnak azt a kerületet, városrészt azonnal vörös zónának minősítik. Akik arra jártak az elmúlt 1 hétben, vagy ott élnek azonnal karanténba zárják. Az ott élőket tudjuk hogy hogyan, a behegesztett kapukon keresztül a Katonai Rendőrség által elenőrzött karanténon keresztül. Akik pedig ott jártak családostul és második körös kontaktusig bezárólag deportálásra kerülnek a nagyvárosok közelében időközben felhúzott kb. 15-20000 főt befogadni képes karantén „városokba”. Csak erről itt nyugaton nem nagyon beszélünk. A karanténért fizetsz, plusz költség ha a családtagok egy szobában szeretnének lenni, stb.! Lefóliázott kaját kapnak, már a végbélen keresztüli PCR tesztmintavétel is napi rutin, stb.! Pekingben pl. csak a környékbeli reptereken szálhatnak le a gépek, a városi repterek kiürültek. Ha vörös zóna térségéből érkezel 20 nap karantén egy ilyen „üdülőben”, ha külföldről akkor 14 nap karantén itt még a pletykák alapján a külföldieket motelekbe viszik, de a kínaiak ugyan úgy mennek a karanténfaluba. Nos így, meg már egy pozitív minta után 2-3 nap letesztelik az egész várost, nem számít hány millió fő lakosú. Ja, és ha COVID pozitív vagy az a társadalmi pontrendszerben erőteljes mínuszos kihatású. Ha csak ott jártál a később vörös zónás besoroláson és úgy leszel karanténba küldve az kevesebb pontlevonással jár. Ha sárga zónában élsz vagy ott jártál akkor még nincs levonás, de jön a figyelmeztető üzenet, hogy erőteljesebb megfigyelés alá kerültél és ejnye-bejnye…! A zöld besorolásnál még nincs semmi, egyenlőre plusz pont sem…!
    Kína ezért produkálja azt amit, meg ugye tudjuk, hogy a hivatalos adataikhoz mindig kb. egy nullát hozzá lehet írni…!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük