(3449) Beoltásom története

Tibor bá’ online

 

A hét elején, telefonon felhívott a háziorvosom, és közölte velem, hogy szombaton 14:30-kor megjelenhetek a Szt. Margit kórház 2-es oltópontjánál. Hozzátette, hogy a Pfizer vakcinát kaphatom meg. Meg felel-e ez nekem? Mondtam, igen. E-mailen átküldött egy 3 oldalas nyomtatványt, amiben leírták a tudnivalókat, és ki kellett töltenem egy kérdőívet az egészségügyi állapotomról, és alá kellett írnom, hogy ha nem tartom be a 30 perc ott tartózkodást, azt a saját felelősségemre teszem.

Semmiképpen nem akartam elkésni, számítva esetleges útakadályra, jó időben elindultam, és fél órával korábban meg is érkeztem a kórházhoz. A portán három „portás” fogadott, ebből kettő foglalkozott valakikkel, a harmadik nem várva meg a kérdésemet, szó nélkül kivette a nyomtatványt a kezemből és megkérdezte melyik karomba kérem. Ezt ráírta a nyomtatvány szélére, majd megmérte a lázamat, közölte, hogy 35,1, és mondta, foglaljak ott helyett.

Egy percen belül kijött egy nővér a nyitott ajtós szobából és közölte velem, hogy a szelepes maszkom csak engem véd, de őket nem, és ráhúzott egy sebészmaszkot a sajátom tetejére, majd beinvitált a szobába, ahol négy sarokban négy asztal állt, mögöttük egy-egy nővel. Az egyik intett, hogy menjek hozzá, mert ott nem ült senki. Elkérte a nyomtatványomat, javított rajta (csak a születésem évét írtam be, a hónapot, napot nem. Gondoltam csak a koromra kíváncsiak) és nagyon kedvesen adott egy igazolást az oltásról, amit még le kellett pecsételni. Közben egy vaskos jegyzékben megkereste a nevem, és kipipálta. Magamat nem kellett igazolnom, elfogadta, hogy az vagyok, amit állítok.Végeztünk.

Kimentem az adminisztrációs szobából, az előző nővér az ajtóban mondta, jelentkezzek annál a nővérnél, aki ott áll (kb. 30 méterre) Odamentem – na, itt kell majd megrohadnom a várakozástól – tévedtem, egy percen belül hívtak a terembe, ahol négy orvosnő állt négy szék mellett. Az egyik üres volt, oda ültettek. Az orvosnő elvette a papírjaimat, megnézte és rákérdezett, hogy tényleg semmire se vagyok allergiás. Nem akarta elhinni, hogy se gyógyszer érzékenységem, se allergiám nincs (az nem árultam el, hogy a beretvált puncira viszont tényleg allergiás vagyok, mert már megjártam, amikor orvosnál viccelődtem). Beteg voltam-e az elmúlt 2 hétben. Közöltem vele, hogy 20 éve még náthám se volt. Ezt követve benyomta a vakcinát, amit nem éreztem, mert olyan vékony tűt használnak és csak fél milliliter a benyomott mennyiség.

Az orvosnő segített bebújni az ingujjamba, átadta az oltási emlékeztetőt, és kérte, hogy kint üljek le fél órára. Azt válaszoltam, hogy inkább a kocsimba ülök fél órát, mert ott nem mászkálnak maszkos emberek, és ha van probléma visszajövök. Azt mondta, hogy erről szó se lehet. Még említette, hogy várnak pont 3 hét múlva ugyanitt, ebben az időpontban. Köszöntem, és kisétáltam. A kocsiban Éva társaságában vártam fél órát, és hazajöttünk.

Elképesztően jó benyomást gyakorolt rám az oltás. Ragyogó a szervezés, mindenki udvarias és megértő. Persze, csupa rozoga, öreg nő és férfi páciensük volt, és így mindenki a saját anyjára/apjára gondolt, de akkor is csak dicséret illeti őket.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

58 gondolat erről: „(3449) Beoltásom története

  1. Tibor bá’ örülnék, – és talán többen is így vannak ezzel – ha időnként tájékoztatna minket az oltás utáni esetleges hatásokról.

  2. Ha a nemzet jelenlegi vezetői nem beszélnének összevissza, hanem a szakemberekre hagynák az oltás körüli kommunikációt, nem lenne a fejekben ekkora zűrzavar. Amit leírtál az a szakma higgadtságára, felkészültségére utal. Ami politikai kommunikációban zajlik az a káosz, bizonytalanság és a szokásos zsarolásos fenyegetés projekciója. Gondolok itt pl. O1G szavaira: „És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk” – fogalmazott Orbán.
    Tényleg jó lenne ha megírnád hogy érzel-e bármilyen tünetet magadon.
    Köszönjük az első kézből származó infót.

  3. 2 – Zsuzsa:
    Ma reggel Éva kérdezte, mi van a kezeddel?
    Melyikkel?
    Hát amelyiket beoltották.
    Már kiment a fejemből melyiket oltották be.
    Bolond vagy.
    Akkor lennék bolond, ha nem fogadtam volna el az ingyen oltást. Tavaly a kullancs fertőzés elleni oltásért egy vagyont fizettünk. 😀

  4. Mellettem volt egy töpörödött, rozoga öregasszony,akkora volt mint egy kutya ülve. Lehetett minimum 100 éves. Micsoda élni akarás! Ez beoltatja magát! Ha azt mondom, hogy vánszorgott, akkor túl becsültem közlekedési sebességét. Úgy babusgatták a nővérek, mint egy 6 hónapos csecsemőt szokás. Elképesztő, hogy ezek az alúlfizetett, halálra dolgoztatott nővérek mire képesek hazaszeretettől, hivatástól, lelkiismerettől hajtva. Orbán részéről a lehető legnagyobb aljasság a kihasználásuk, amikor 300 kilométerrel arrébb ötszörösb pénzt kereshetnének.

  5. Az Európai Unió Parlamentjének (közgyűlésének) határozata: a 7.5.2. pont értelmében a későbbiekben, esetlegesen, bármely ország által kiállított oltási bizonyítvány, igazolás, „vakcinaútlevél” nem lehet alapja a diszkriminációnak és nem adhat többlet jogot az országok közötti határátlépésre, szolgáltatások kizárólagos igénybevételére, stb.

    Részletek és a határozat linkje az Európai Parlament hivatalos oldalán.

    Részletek az 2021.01.26-án az EURÓPA PARLAMENT KÖZGYŰLÉSE által ELFOGADOTT 2361/2021 számú határozat álláspontjából a „Covid-19 OLTÁSOK: ETIKAI, JOGI és GYAKORLATI szempontok”-ról. (kivonat, linkben ld. az eredetit)

    „7.3.1 annak biztosítása, hogy az állampolgárok TÁJÉKOZTATÁS kapjanak arról, hogy az OLTÁS NEM KÖTELEZŐ, és hogy SENKIT sem politikai, társadalmi vagy egyéb módon NEM KÉNYSZERíTHETNEK arra, hogy beoltassák magukat, ha ők maguk nem akarják ezt megtenni

    7.3.2 annak BIZTOSíTÁSA, hogy SENKIT NE ÉRJEN HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉS A BE NEM OLTÁS MIATT az esetleges egészségügyi kockázatok miatt, vagy ha nem akarja beoltani magát”

    7.3.5. ÁTLÁTHATÓ módon KOMMUNIKÁLJA az oltóanyag GYÁRTÓKKAL kötött SZERZŐDÉSEK TARTALMÁT, és NYILVÁNOSAN HOZZÁFÉRHETŐVÉ TESZI azokat a parlamenti és a nyilvános ellenőrzés számára

    7.5.2.
    „Az OLTÁSI TANUSíTVÁNYOKAT csak a vakcinák hatékonyságának, a lehetséges mellékhatások és a nemkívánatos események ellenőrzésének meghatározott céljára használhatják.

    Tehát, az OLTÁSI BIZONYíTVÁNYOKAT NEM SZABAD „OLTÁSI ÚTLEVÉLKÉNT” (a határokon, a repülésnél vagy a szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez, stb) használni.

    Európai Parlament által megszavazott 2361-es etikai eljárásrend, amit 115 támogató, 2 ellenző és 13 tartózkodás mellett elfogadtak
    https://pace.coe.int/en/files/29004

    Itt pedig maga a határozat és a benne szereplő 7.3.1., 7.3.2., 7.3.5. és 7.5.2 idevonatkozó alpontjai.

  6. Amit kaptam az nem igazolás, vagy bizonyítvány. Semmi ilyen nincs ráírva. Ez csak egy egyszerű „emlékeztető”.

  7. Tibor bá: „Már kiment a fejemből melyiket oltották be.” Lám-lám, máris totálisan rombolta a memóriád és a térbeli tájékozódás képességét! 🙂

  8. 8 – Csont:
    Ez semmi. Éjjel, álmomban merevedésem volt, amire 20 éve nem volt példa. 😀

  9. És ezt tudják, azért adnak emlékeztetőt! 🙂

  10. 6. Wadder
    „bármely ország által kiállított oltási bizonyítvány, igazolás, “vakcinaútlevél” nem lehet alapja a diszkriminációnak és nem adhat többlet jogot az országok közötti határátlépésre, szolgáltatások kizárólagos igénybevételére, stb.”

    Tisztelt „Wadder”

    Az idő majd elárulja mennyire fogják betartani ezt a jogot az országok közötti határátlépésre, szolgáltatások kizárólagos igénybevételére, stb.
    Természetesen tölünk, az egyszerü emberek engedelmességétől vagy ellenálásátol is függ, hogy a kormányok feletti hatalom ránk fogja e tudni erőszakolni, – a járvány felnagyításával és újragenerálával – az egészségügyi veszélyre hivatkozva, az alkotmányos jogaink megfosztását és egy világdiktatúra jogi alapjainak megteremtését.

  11. Értesítés:
    Még semmit se érzek, de ha az ujjammal megnyomom az oltás helyét, gyenge érzékenységet tapasztalok.

  12. 3. gilgames
    „Ami politikai kommunikációban zajlik az a káosz, bizonytalanság és a szokásos zsarolásos fenyegetés projekciója”
    Amilyen szarkeverés az ellenzéknél megy na az a botrány. Semmi nem jó nektek. Tök mindegy mit csinál a kormány. Semmiféle zsarolás nem megy… csak az uszítás részetekről, de az nagyon.
    A dk biztos jobban csinálná… ezt csótány már 2006-ban megmutatta…
    5.
    „Orbán részéről a lehető legnagyobb aljasság a kihasználásuk, amikor 300 kilométerrel arrébb ötszörös pénzt kereshetnének.”
    Egyrészt most emelték az eü dolgozók bérét, másrészt rendkívüli állapot, Veszélyhelyzet van, és van egy fontossági sorrend. Jól néznél ki, ha hónapokkal csúszna, és ötször ennyi időbe telne az oltás…
    Ja, mindenért OV a hibás… Csótány sokkal jobban csinálná..

  13. 13 – éliás:
    Abban igazad van, hogy az ellenzéknek semmi se jó pandémia ügyben. Abban nincs, hogy az eü dolgozok meg lennének becsülve. Nincsenek, de aljas módon ki vannak használva, hogy kiegyenlítség Orbán hülyeségét. Felsoroljam? 16 ezer lélegeztetőgép, nyári fellazítás, őszi késlekedés, információ elhallgatás, tanári táppénz 60 százalékon tartása, ésszerütlen megszorítások, pl. 8 órás kijárási tilalom, stb.

  14. ***E-mailen átküldött egy 3 oldalas nyomtatványt, amiben leírták a tudnivalókat, és ki kellett töltenem egy kérdőívet az egészségügyi állapotomról, és alá kellett írnom***Tibor bá’!Ezek szerint ki kellett még Neked nyomtatni a kérdőívet, mert mint írtad átadtad a „portásnak”?

  15. 16 – Attila:
    Igen, ki kellett nyomtatnom, de a helyszínen is lehetett kapni, csak akkor ott kellett volna vacakolni az írogatással. Távozáskor adtak volna kitöltetlent, hogy legközelebb azt hozam el, de nem fogadtam el, mert nekem kényelmesebb itthon kinyomtatni.

  16. 13. Éliás.
    Tibor bá’ után felesleges lenne ragoznom a további
    érveket, de a csótányozásod miatt szívesen a fejedhez
    vágnám a kávéfőzőmet. — Figyeljen !!! — IDÉZEM . =
    „”Aki ma fizikailag nem képes fenntartani önmagát,
    az nem érdemli meg hogy létezzen.”” — Én aki egy
    betegségből adódóan félig nyorék lettem, ( vannak
    dolgok amiket nem tudok önmagam elvégezni, )
    NEM ÉRDEMLEM MEG, HOGY LÉTEZZEM !!!
    Magyarul, = Nincs jogalapom arra, hogy éljek !!!
    De most nem rólam van szó, tízezrek élnek így az
    országban. — Uram, aki ilyen mondatokat képes
    megfogalmazni és televizióban az ország szemébe
    vágni, AZT NEVEZZE CSÓTÁNYNAK !!!

  17. Az asszonyt pénteken oltották pfájzerrel. Kicsitt kötülményesebb volt, mert ő még csak 40 éves és a munkáltatói igazolást gondosan bepötyögték a gépbe, 21 perc volt a bejutás. Aki otthon felejtette azt haza is zavarták érte. Az oltás itt is flottul ment, kedvesek volt az agyonfárasztott személyzet. mondjuk a 30 percet egymástól 30 cm-re ülve kellett kivárnia.
    Orbán, nekem éppen 60-évesnek márc 15-ig ígérte az oltást.
    Talán gyerekoltás is lesz a nyárra.
    Mehetünk nyaralni! HuJJJJ!!!

  18. Minden jól megszervezett volt, mindenki kedves volt, zajlanak az oltások. De hoppá,
    el ne felejtsünk egy jó nagyot belerúgni Orbánba. Nehogy má…. valamit jól csinál.
    Megérdemelnétek Dobrevet a csótányával a nyakatokba, akkor lenne vizitdíj, fizetős
    egészségügy, és jó pár ingyenélő, akik itt rekednének az országban és eltarthatnátok őket. Uszítsatok, lázítsatok csak a segghülye ellenzéket mantrázva. Közéjük valók vagytok.

  19. 21 – Indiánlány:
    Már vártam a méltatlankodásodat. Nézd! Orbánnak csak écái vannak, amiket parancsszerűen a beosztottak elvégeznek. Ha a kórházvezető rátermett, akkor jól meg van szervezve az oltás. Ez nem Orbán érdeme. A nővérek/orvosok lelkes munkája, se Orbán érdeme. Ő mindent megtesz, hogy elmenjenek külföldre. És ha valaki akkora fasz (vagy lopós gazember), hogy 16.000 lélegeztető gépet vesz, amikor maximum 660 volt felhasználva, vagyis alig több mint 4 százaléka és ezt alkalmatlanságnak nevezem,akkor az miért belerúgás? Megmondom, azért mert szélsőségesen elfogult vagy az éceszgéber Orbánnal kapcsolatban.

  20. Üdvözletem Tibor bá’!
    Követtem sokszor, egyszerűen némán a blogot, és ez lesz az első hozzászólásom..

    Meglepett, hogy egy ilyen tájékozott EMBER, mint Ön, alávetette magát egy emberkísérletnek..
    Bízom benne, hogy Ön azok közé tartozik majd, akinek az életét nem rövidíti meg az oltás mellékhatásai és nem indítja el, vagy gyorsítja fel az amúgy is elkerülhetetlen földi lét „befejező” szakaszát! Nagyon szomorú vége lenne ez esetben.
    A jövőt sűrű, homályos köd fedi. De a múltat bárki láthatja, akit érdekel. Az életünket köd mögül irányítják, nem látjuk tőle a valóságot. Pedig nincs mindig és nem egyszerre van jelen mindenhol, és amikor kisüt a nap és látni, akkor nem akarjuk észrevenni..
    Jó egészséget kívánok!

  21. 23 – Köd Ben:
    Őszintén jól esik, hogy így aggódsz értem, de tudod nincsenek öngyilkossági hajlamaim. Ebből következik, hogy minden évben beoltattam magam influenza ellen, sőt magán úton kullancs terjesztett agyhártyagyulladás ellen is. Ezt Évával egymás seggébe nyomjuk be, és fizetünk érte. El nem tudom neked mondani, gyerekkorom óta hány oltást kaptam, de te is kaptál, mert a csecsemők himlőoltása már több mint 100 éve kötelező Magyarországon. Ami azt illeti vakcinákkal kapcsolatban kísérleteket már végeztek, de nagyon-nagyon régen. Új kísérletekre nemigen van szükség. Aztán meg, a vakcinák létrehozása után több tízezer önkéntesen kipróbálják őket, tehát egy forgalmazott vakcina nem zsákba macska. De, ha te oltás helyett a megbetegedést választod, akkor isten veled barátom, nem fogsz természetes halállal halni. Még hadd említsem meg, hogy oltás közben összefutottam egy nagyon rozoga 100 körüli nővel. Azt mondta, minden percben meghalhatok, de nem akarok szenvedni. Milyen bölcs volt.

  22. 18.
    Kedves Barna Mihály!
    Tévesen idézted és értelmezted Orbán beszédét, aki egyáltalán nem rólad beszélt.
    2014 végén, amikor a migráció elindult, ezt mondta Orbán:
    „…az a közösség, amely biológiailag nem képes fenntartani magát, nem méltó arra, hogy létezzen, márpedig Európának ez jelenleg nem megy.”
    – Orbán itt a bevándorlást ösztönző országok közösségére – Nyugat Európára – célzott. Elég kemény mondat, de ez Európáról szól, melynek népessége ma már nem képes reprodukálnia önmagát. A reprodukciós ráta Ny-Európában 0,7 körül van, – ezért van szükség a migrációra – az Unió politikusai szerint – mert a bevándorlók reprodukciós rátája 4 körül van! Máshol olyat is mondtak, hogy „azé lesz Európa, aki teleszüli…” azaz az Európába özönlő muszlimoké ill. afrikaiaké…
    Ha nem haragszol én változatlanul azt nevezem csótánynak, aki 2006 okt. 23-án „kézi vezérléssel” utasította Gergényi Bp-i rendőrfőkapitányt, hogy rendőri- és lovasrohamot vezényeljen az Astoriától a Deák tér felé tartó ÜNNEPLŐKRE (nem tüntetőkre), sőt gumilövedékekkel lövette is a tömeget, ahol – több embernek nemcsak a testén lettek sebek, de kilőtték a szemét is (egyik barátomnak leszakadt a fél arca, úgy kellett visszavarrni), és még szerencse, hogy haláleset nem történt…

  23. 25 – éliás:
    Kedves éliás! Mi köze ennek ahhoz, hogy tegnap beoltattam magam? Vagy egyáltalán a járványhoz?

  24. Bocsi, nekem csak
    18. Barna Mihály kommentjére kellett reagálnom, hogy ne maradjunk tévedésben… 🙂

  25. Hajrá Tibor bá’ !
    Gratulálok az oltáshoz és a kiposztolásához is!
    Jó hogy példát mutatsz, hátha pár oltásellenes átgondolja a hozzáállását!
    ….
    Én is tervezem a beadatást, de a kínait nem vállalnám!
    Akkor lenne 100%-os a bizalmam ha a nővérke a
    szemem láttára szívná fel a Pfizer(akármelyik) ampullából a fecskendőbe az anyagot!
    Nem tudom, Te esetleg a saját szemeddel láttad ezt a részét
    vagy csak valahonnan előkerült a nővér kezében a már bekészített fecskendővel?
    Erre az apró részletre nagyon kíváncsi lennék!
    Én spec. októberben átestem a koronán, úgyhogy kb áprilisig védett vagyok (elvileg),
    nem volt vészes, ha valakit érdekel a lezajlása, leírom picit részletesebben.

  26. 26 Tibor bá’
    Most már csak arra figyelj, nehogy az immunitás kialakulásáig beszedd a vírust, akkor egyenesben vagy!
    Egy biztató cikk:
    https://www.bmj.com/content/372/bmj.n338
    A 750 000 teljesen beoltott 60 év feletti közül csupán 531 pozitívat találtak, 0,07%, ezek közül csak 38 került kórházba.
    És mindez abban az országban, ahol már a mutánsok is aratnak…
    Azért ez már nem cseng rosszul… 🙂

  27. 28 – Mode:
    Nem láttam az ampullát, de ha ebben csalnának az percek alatt kiderülne, mert ott annyi ember van, mind száját nem lehet befogni. Ezért meg se kísérelnék. A kínaiból én se kérnék, mert elölt vírust adnak be. Ez pedig később kiválthat autoimmun reakciót.

  28. 22. Tibor bácsi
    „Ha a kórházvezető rátermett, akkor jól meg van szervezve az oltás. Ez nem Orbán érdeme.”
    Nem egészen. Ha OV. kiadja az ukászt az eü miniszternek, h szervezzék meg rendesen az oltást (különben az ellenzék levágja az OV f***át), majd az eü miniszter kiadja az ukászt a kórházigazgatóknak – márpedig ez így történt – akkor ebben talán Orbánnak is van némi része…
    „ A nővérek/orvosok lelkes munkája, se Orbán érdeme.”
    Ebben van némi igazad. Én régóta mondom, hogy az egészségügyben 50% az infrastruktura ill. a szervezés, a másik 50% az eü-ben dolgozók EMBERI HOZZÁÁLLÁSA. Vannak kedves emberek – lehetőleg ezek menjenek az eü-be dolgozni, és vannak genyó emberek – ezek ne menjenek olyan helyre ahol emberekkel kell foglalkozni, sőt emberi életek függnek a munkájukon. Hálistennek az előbbiek vannak többen az eü-ben. (Kb 4 éve voltam egy hétig kórházban műtéten. A velem foglalkozó 4 ápolónőből 3 nagyon rendes, segítőkész volt, 1 meg mint az őrmester… – ennek inkább a honvédséghez kellett volna mennie… Nem beszélve arról a férfi ápolóról, aki hajnali 5-kor bejött a kórterembe, felkapcsolta a villanyt és beordított: -„Műtétesek a folyosón sorakozó!” Megmondom őszintén a sorkatonaság „szép” emlékei jöttek elő… (Ezeket az ápolókat én már rég kirugtam volna… de hát ápoló hiány van…)
    „…ha valaki akkora fasz (vagy lopós gazember), hogy 16.000 lélegeztető gépet vesz, amikor maximum 660 volt felhasználva, vagyis alig több mint 4 százaléka és ezt alkalmatlanságnak nevezem…”
    A dolog úgy történt, h akkoriban azért ölte az ellenzék a kormányt h kevés a lélegeztetőgép, ezért Szijgyártónak kiadták, h azonnal szerezzen be pár ezer darabot,mert ha több százezer ember lesz beteg, nem lehetett tudni mennyire lesz szükség… na most ez olyan jól sikerült, h mindenhonnan gyüttek a gépek… mire észbekaptak már 10x annyi jött be mint kellett volna… De ne aggódjunk már annyira, Szijgyártó eladja majd a felesleget harmadik országbeli rászorultaknak… (ennél sokkal nagyobb hibákat is elkövettek már… hiszen emberek vagyunk… és ne képzelje senki, h a Nagy Demokratikus Ellenzéki Összefogás majd jobban fogja csinálni… akko majd a
    Nagy Demokratikus Ellenzéki Összefogás haverjai kapják a lóvét… mert minden angyalnak maga felé húz a keze…)

  29. Nézi ez a sok okostojás az átoltottságot is?
    Oktondiak… Nem az a lényeg, hogy milyen mézes-mázas módon történnek a dolgok, hanem az eredmény! Mekkora is az átoltottság Mo-n? Mikorra várható, hogy sorra kerülsz?

    A lélegeztetőkre még szükség lehet… talán nem itthon, akkor majd tovább lehet adni. Nem ez volt a fő baj Orbánnal, régóta szajkózom, hogy nem Orbánnal van itt baj, hanem a temérdek kontraszelektált hülyével, akiket bolond lenne a politika nem kihasználni (minden oldalról)! Neveket nem írok, mert megsértődnek… Fentebb lehet válogatni.

  30. Ugyanazokat a papírokat kellett kitölteni, mint amit
    Tibor bá 2021.01.13.-i posztjában közölt le.

  31. 33 Anonymus
    Egyenlőre annyi embert oltanak be, amennyi vakcina érkezik, ezt most nem lehet Orbán nyakába varrni, most kivételesen igazságosan folyik a vakcinák elosztása, az egész unióban kb. ugyanannyi a beoltottak aránya a népességhez viszonyítva. Mindegy, hogy német, vagy szlovén.
    Aki viszont megkapta a vakcinát, az 100%osan megkapta, ő már jó eséllyel védett lesz hamarosan, ő fellélegezhet.
    A többi meg kénytelen kivárni a sorát…
    Most fog indulni a kevésbé igazságos rész, miután beindul a hajtóvadászat a központi uniós beszerzésen felüli források megszerzésére, itt már a gazdag országok hátranyomhatják a szegényebbeket, ez a menet most kezdődik.

  32. Gondolom többen követik itt is azt a magyar orvost, aki Bangkokban tanít az egyik orvosi egyetemen és rendszeresen készít videókat a járvánnyal kapcsolatos aktuális információkról. Egyébként abszolút oltáspárti, tehát nem lehet Gődény féle elfogultsággal vádolni, ennek ellenére legutóbb éppen egy nagy volumenű tanulmányt elemzett, amit a WHO is megkapott és sokan mások is vizsgálódnak ez ügyben. Ez alapján valójában bizonyított, hogy a Sars-Cov2 laboratóriumban lett előállítva és nem lehetett zoonózis (tehát állatról emberre ugrás), ennek több jele is van, erről beszél itt, fél óra de szerintem érdemes végignézni.
    https://www.youtube.com/watch?v=CPRbiC-PieE

    Ha ezt vesszük alapul (én az elejétől fogva ezt gondoltam), akkor nyilván felmerül a kérdés, hogy ki és milyen célból hozta létre. Tehát aki nem szkeptikus akár a járvány, akár a gyógymódja, akár a bevezetett intézkedések tekintetében, annak valami baj van a fejében az egészen biztos…
    Amíg nem derül ki több ezzel kapcsolatban, addig nem érdemes semmit készpénznek venni amit mondanak. Ez nem jelenti azt, hogy pl. itthon ne lenne ezzel kapcsolatban minden orvos a legnagyobb jóindulattal vagy még akár politikus is, hiszen a többségük csak azt tudja. hogy vírus van, járvány van, na de hogy mi az értelme az egésznek, az fel sem merül bennük, mert hát a denevér, meg a tobzoska és kész, tovább nem kérdeznek, csak teszik a dolguk.

  33. 29. Infos

    Nem volt vészes, kb 12-14 nap alatt lefutott!
    Első 3-4 nap viszonylag magas láz, 38 fok körüli,
    de ezt a „rubophen + aspirin” kombináció levitte szerencsére!
    Erős SZÁRAZ köhögés a második naptól,
    és enyhe fáradtságérzés ami keveredett
    egy furcsa „semmihez nincs kedvem” hangulattal!
    Szaglás és ízvesztés a második naptól,
    nálam ez olyan érzés volt mintha egész nap
    valami rozsdás csavart szopogattam volna! 🙂
    Bármit ettem csak ezt az ízt éreztem!
    Valószínű ezért volt a nagyfokú étvágytalanság is.
    Kb 6 napig csak húslevest kajáltam, kb 3 kilót fogytam!
    Orr fújás semennyi, egy zsebkendőt se kellett elhasználnom egész idő alatt!
    Ez szerintem nagy különbség az influenzától és ezt sehol nem hallottam, nem olvastam előtte!
    A vége felé, 12. nap körül jött egy kis végtagfájdalom szerű,
    csak az alsó végtagokra, de ez kb csak olyan kisebb izomlázhoz hasonlított!
    6-7 naptól teljesen elmúlt a láz, a köhögés csak kb 4 hét múlva, de ez fokozatosan csökkent, 12-14 nap után már csak reggel volt!
    Hozzáteszem mindennapos a C+D vitamin bevitelem,
    a lefolyás alatt a duplájára emeltem a szokásos mennyiséget!
    Egy baráti körben kaphattuk el , 4-en fertőződtünk meg egyszerre,
    kb ugyanolyan tünetekkel és időtartammal zajlott le mindenkinél.
    Ötven felettiek vagyunk, négyünkből 1 tesztelt hivatalosan, egy valahonnan beszerzett pcr-t és azzal házilagosan, 2 sehogy!

  34. 36 – csibész:
    Ha valóban a kínaiak hozták volna össze ezt a vírust, az amerikaiak már rég felplankolták volna bizonyításokkal együtt.

  35. Re:Tibor bá’
    Közös koprodukcióban csináltak nagy valószínűséggel, ezért lapítanak, mint az a bizonyos a fűben…

  36. 38: Tiborbá:
    Elképzelhető sztem. az is, hogy ők sem akarják elhinni, hogy ez megtörténhetett.
    A kutatási eredmény alapján egyértelműnek tűnik a laboratóriumi eredet. A kínai labor nagyon közel van az első gócponthoz. Ezeket tényként kezelhetjük. Azt, hogy volt -e és, ha igen, vajon mi volt a szándék, nem bizonyítja ez az eredetkutatás, mindössze annyi vonható le kétségek nélkül biztos konklúzióként, hogy nagyon rossz irányba visz, amikor az emberek nyitogatják Pandóra szelencéjét. Ez a faj a szaporodásra lett kitalálva, nem a tudomány mímelésére 🙂 .

    Amerika magával volt elfoglalva, s Trump tolta is a „kínai vírus” dumát… Bidennek most kell eldöntenie merre tovább. Ez a kutatási eredmény sztem. még befolyásolhatja őt is. A levezetésnek három sarkalatos eleme is több, mint meggyőző.

    36: csibész:
    Az, hogy a mesterséges eredet igazolást nyert, a védekezéssel, ill. az oltásokkal kapcsolatban semmilyen változást, vagy változtatási kényszert nem vet fel. Ezt is szem előtt kell tartani!
    A betegség szempontjából mindegy, hogy megfertőződtél, vagy megfertőztek, a lefolyás ugyanaz lesz. Arra vonatkozóan tényleg nincs feltételezés sem, hogy maga a vírus a szokásos tevékenységen kívül mást is csinálna. Az pedig egyenesen kizárt, hogy az oltással akarnának bármit elérni, amit maga a vírus is elvégezhetett volna.

  37. Nekem egy véletlen kiszabadulásnak tűnik, ami cseppet sem kicsinyíti az érintett (nagy valószínűség szerint kínai) laboratórium és fenntartója felelősségén.

  38. 40/41 – Csongor:
    Nem értek kozzá, de a szakértők nyilván látják, hogy természetes vírus vagy mesterséges.

  39. 42: Tiborbá:
    Hát most nagyon úgy szakértették, hogy mesterséges… Korábban csak feltételezések voltak, ez az első komoly tanulmány, amit a hasító receptorok és a gazdaállatok hiánya alapján igen nehéz lesz visszautasítani.

  40. Azt természetesen nem lehet biztosan tudni ki állította elő, ahogy azt sem, véletlenül jutott-e ki vagy szándékosan egy laborból.
    Amennyire tudom egyébként amerikai támogatású projektek is folytak együttműködés keretében Vuhanban.
    Egyébként nekem van egy elméletem erről, amire semmi bizonyítékom nincs, amit arra alapozok, hogy mikor elindult Kínában a járvány, akkor a kínai elnök Hszi Csin-ping azt nyilatkozta, hogy amennyiben kiderül, hogy az amerikaiak szabadították rájuk a vírust, nyomásgyakorlás céljából a kereskedelmi háborújuk részeként, akkor azt sokszorosan fogják visszaadni. Na ezt ütött szöget a fejembe, mi van, ha szekvenálták a vírust, módosítottak rajta a videóban is említett „halálosabbá” tevéssel (ami az amerikaiaknak nem volt szándéka, csak a terjedés és bizonyos tünetek kiváltása pánikkeltésre) és így dobták vissza a nyugati világba, hogy nesztek egyétek amit főztetek, ők pedig a még kevésbé halálos verziót gyorsan elfojtották és így jól jöttek ki gazdasági szempontból az egészből.
    De hozzáteszem ez csak az én agyszüleményem :).

  41. 37. mode: Köszi. Még egy kérdés: Bagózol?

  42. Nálunk már a háziorvosok oltanak. Természetesen a mi orvosunknál az első oltottak, valami érdekes véletlen folytán pont a háziorvos családja és baráti köre volt 🙂
    Azért ez már egy mérföldkő, hogy elkezdődött az egyszerű halandók oltása. A héten egyébként annyi vakcina érkezett, mint a megelőző egy hónapban összesen, szóval pörög fel szépen az érkező oltóanyag mennyisége, és az ütem csak gyorsulni fog hétről-hétre, március végére talán mi ötvenesek is sorra kerülünk.

  43. Akárki

    Szerintem ezt az oltás dolgot kicsit túlaggódjátok ! Karácsonykor véletlenül megharapott a kutyám. Régen egy ilyen sérülést simán leküzdött a szervezetem . Gondoltam „ebcsont beforr”. Tévedtem. Elfertőződött. Az egész karom felpüffedt, bepirult. Elmentem a dokihoz. Lebaszott (jogosan) felvágott, kitakarított. Kaptam tetanusz, és veszettség elleni szurit, meg egy kombinált antibiotikumot. Ezek is régi technológiás oltások. Nem mondom, hogy nagyon jól vagyok, de nem ebbe fogok belehalni! Ezt biztosra érzem. A Covid oltással is valahogy így van. Inkább oltasd magad, és legyél kicsit szarul egy darabig, de ne patkolj el!

  44. 47 Technomuzsik
    Aki oltásellenes, annak hiába mondod, mert az annyiféle dolgot vizionál következményként, amiből csak egy dolog a közvetlen mellékhatás.
    Sokan félnek genetikai hatástól, évekkel később jelentkező autoimmun betegségtől, ráktól, autista gyerekektől…
    De a legcsavarosabb az, aki a vakcinákban látja a legnagyobb veszélyt, hogy az egész népességet behajtják egy olyan utcába az esetleges kötelezővé váló oltások révén, ahol a hatalom már azt csinál vele, amit akar.
    Aki ettől tart, az még akkor is ezt fogja mondani, ha a vakcina beválik, és megállítja a járványt, mert úgy fogja tekinteni, hogy ez csak a beetetés időszaka, hogy meggyőzzék az embereket az oltás hasznosságáról, aztán legközelebb majd jöhet a második felvonás, mikor fene tudja mit fognak beadni, csipet, szándékos egészségrombolót, élettartam rövidítőt… 🙂

  45. 37. Infos

    Nem dohányzom, abszolut nem!
    Még hozzáteszem a történethez, hogy az egyik srác szülei is elkapták,
    akik 75-78 évesek!
    Nagyon aggódtunk értük, aztán majdnem ugyanolyan simán ment át rajtuk mint rajtunk!
    A mamánál se köhögés, se láz, csak fáradtság érzés.
    A papánál minden tünet jelentkezett, de két hét alatt átment rajta és kész,
    most teljesen egészséges, nem maradtak utótünetei!

    A „Bocskor” rádiós műsorvezető is elkapta, Ő elég erős dohányos hírében áll,
    állítólag másfél-két doboz cigi naponta, és nála se volt komolyabb tünet!
    Majka meg kórházba került!
    C. Ronaldó meg minden tünet nélkül szobabiciklizett, amíg karanténban volt!

  46. Usa választások előtt:

    Kina: -Te Biden, akarsz elnök lenni? Elegünk van ebből a Trumpból…
    Biden: -Igen, akarok.
    Kína: -Akkor fogd meg a söröm….

  47. Értesítés:
    Semmi mellékhatás. Az oltás helye nyomásra érzékenyebb mint tegnap reggel.

  48. Tibor bá’, azt lehet tudni, hogy te milyen protokoll szerint lettél beoltva? Mert elvileg még csak a 89 felettieket oltják. Láttál nálad is fiatalabbakat?

  49. 52 – Ir01:
    A háziorvosoknak ki lett adva, hogy oltsanak be 10 páciens és küldjenek 6-ot az oltóhelyre, akik 80 felettiek. A háziorvosok fentről kezdték életkorban és mentek lefelé a 16 darabig. Kinél hol állt meg a válogatás. Hogy kik regisztráltak a pacienturából azt megküldték nekik. Én láttam nálam fiatalbbakat, de valószínűleg 80 felettit.

  50. Helyzetjelentés:
    Az első oltást 8 napja kaptam meg. Nulla mellékhatás. Tökéletesen érzem magam. A reggeli cukrom 5,7, ami elfogadható (6,0 a határ). Vérnyomásom 118/74, ami több mint tökéletes.

  51. Tegnap volt a 12. nap oltás után. Lefekvés után 3 órán keresztül forgolódtam az ágyban. Ilyen velem még nem történt. Könnyen lehet, hogy ez az oltás következménye. Különben kutya bajom.

  52. 56.tibor bá:”Ilyen velem még nem történt.” Minden kezdet nehéz. Különösen hogy ilyen későn érő típus vagy. 🙂

  53. 22-én, hétfőn délelőtt kaptam a körlevelet a háziorvostól:
    „Azért keressük Önöket, mert szerepelnek azon a listán amely alapján lehetőségük van jelentkezni a Sinopharm nevű kínai vakcina felvételére a rendelőnkben… Amennyiben aktuális az oltás Ön részére, tehát 3 hónapon belül nem volt covid fertőzése, nem allergiás az oltóanyagokra, illetve szeretné kérni az oltást, kérjük jelezze számunkra email-ben, hogy behívásra kerülhessen…A behívás sorrendje a Kormányzat által kiadott lista alapján fog történni. A pontos időpontról a későbbiekben értesítjük.”
    A körlevél 107 címzettnek ment ki, a hírek szerint körzetenként 50-55 darab oltásra valót kapnak. Szerdán este jött az újabb levél, hogy csütörtökön 8:30-ra menjek oltásra.
    Vagy jó helyen voltam a listán, vagy szerencsémre jó volt az ellenpropaganda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük