(3448) Presstitute

Tibor bá’ fordítása online

 

Szajha média

Szerző: Pauil Craig Roberts

Tudom, hogy fingod sincs mit jelent a „presstitute”, ezért megmagyarázom. A szót Gerald Celente találta ki néhány éve, aki összevonta a „sajtó” (press) és a „prostituált” szavakat. Vagyis a lefizetett és a vevő megrendelésének megfelelő hírközlést produkáló média tevékenységét jelenti.

A nyugati médiának mindössze két eszköze van: Az egyik a szemenszedett hazugság, amit annyiszor alkalmazott, hogy már nem igazán működik, kivéve a segg hülye amerikaiaknál.

Az orosz cirkáló rakéták halál pontos becsapódása pánikot váltott ki a Pentagonban, viszont a nyugati presstitute szerint az orosz rakéták lepotyogtak Irán felett, és nem érték el az ISIS célpontokat. A presstitute jelentések szerint az orosz légitámadás csak civil lakosokat ölt meg és felrobbantott egy kórházat. De a presstitute csak önmagát képes becsapni, és a segg hülye amerikaiakat. A másik eszközük a probléma feltálalása összefüggések nélkül. Tegnap végighallgattam egy beszélgetést az NRP-n (Izraeli tulajdonban lévő propaganda gépezet) az európai emigráns problémáról. Igen, emigránst mondtak, nem pedig menekülteket.

Ezek az emigránsok csak úgy előálltak és jobb életet akarnak Európában, ahol a kapitalizmus munkát, szabadságot, demokráciát ad nekik, ahol a nőknek jogaik vannak és a kellemes életvitel garantált. A kellemes életvitelt kizárólag a Nyugat tudja csak garantálni, ugyanis önmagát nem bombázza le.

Vagyis az Európát elárasztó horda hirtelen elhatározta, hogy átteszi életterét máshová. Ennek az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy Washington az elmúlt 14 évben hét országot döntött romokba, amely háborús bűnökben a faszkalap európaiak tökéletesen együttműködtek, olyan jelszavak mellett, mint „az önkéntesek koalíciója”, „NATO hadművelet”, „elvisszük nekik a szabadságot és a demokráciát”.

Ha a nyugati presstitute médián múlna, soha senki nem tudná meg, hogy az Európába menekülő milliók az amerikai és az európai bombák elől menekülnek, amelyekkel válogatás nélkül mészároltak le, és tettek földönfutóvá milliókat.

Még az a néhány megmaradt konzervatív folyóirat, azok, amelyeket a neokon nácik még nem vásároltak, vagy számoltak fel, még azok se voltak elég bátrak, hogy össze merjék kapcsolni a menekülteket az amerikai közel-keleti politikával. Ehelyett Európa harmadik muszlim inváziójáról beszélnek, ami a Nyugati keresztény Civilizáció bukásához fog vezetni.

Azt persze nem említik meg, hogy a sok millió muszlim menekült beáramlását Európa magának köszönheti, mert korrupt politikai vezetői Washington jól megfizetett vazallusai, akik lehetővé tették az Amerikai hegemóniáért vívott háborút. Szerintük Európában hamarosan a Saria törvény lesz az uralkodó.

Az amerikaiak többsége a propaganda által létrehozott hamis világban élnek, teljesen elvonatkoztatva a valóságtól. Az orosz és a kínai elnök elképedve figyelik azt a szintű stupiditást, ami legjobban körülírhatja az amerikai karaktert. Az oroszok és a kínaiak előbb vagy utóbb rá fognak döbbenni, hogy a Nyugat végérvényesen elveszett, és amikor ez bekövetkezik, visszaáll a béke a Földön.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

38 gondolat erről: „(3448) Presstitute

  1. Sajnos a Nyugat az egypólusú világrend fenntartása érdekében hidegháborút visel a vilag többi része- elsősorban -Kina és Oroszország ellen. Ahogy minden háborúnak ennek is elengedhetetlen része a propaganda kint és bent.Ami viszont új jelenség ,hogy ezzel párhuzamosan folyik egy másik propaganda a saját maga megváltoztatása érdekében mint az un.kultúrharc- PC stb…csakhogy ezzel éppenséggel a Nyugat önmagát gyengíti,mégis mintha nem akarna vagy nem tudná ezt észrevenni. Magyarország ebből szempontból azért érdekes mert itt mindenki képviselteti magát eltérő mennyiségben és minőségben a médiában viszont tőlünk keletebbre vagy nyugatabbra már sokkal egyoldalúbb a kép. Ilyen szempontból nézve nem állunk olyan rosszul a médiát tekintve – miközben nagyon is rossz a helyzet a belpolitikai okokból.

  2. Nálunk se olyan nagyon jó a média, mert az egyik oldal a kormány lakája, a másik a nyugati mainstream-é. Egyik se objektív, és egyik se tárgyalja a leglényegesebb összefüggéseket tárgyilagosan.

    A kettő együtt már azért sok mindent lefed, de így is maradnak húsbavágó kérdések, amiket egyik se hoz fel, mert nem lenne érdeke.

  3. Tibor bá’
    NYERTÉL ! — Ilyen összetételben valóban fingom se volt,
    bár igyekeztem megfejteni — A „Pess, presse” nyilvánvaló
    volt, de hogy a végén a kurváknál kötünk ki azt nem
    gondoltam volna. Nekem viszont elsőblikre nekem az
    „institut” ugrott be. — A prostitució nálam kimaradt.

  4. ” Az oroszok és a kínaiak előbb vagy utóbb rá fognak döbbenni, hogy a Nyugat végérvényesen elveszett, és amikor ez bekövetkezik, visszaáll a béke a Földön.”
    Ezen már röhögni sem lehet. A fasiszta Kína és az Orosz Cárság rádöbben, vagyis békét hoz.
    Itthon meg megy a harc. Klerikálfasiszta orbándiktatúra oroszkínai védnökséggel, vagy Európai Egyesült államok.

  5. 4 – Reinkarnátorr:
    A poszt részemről csak egy fordítás, de a szerző nézetével egyetértek. Kína is és az Oroszok is csak kereskedni akarnak, mert nekik áll a zászló. Az USA háborúkat akar, mert nekik abból van hatalmas hasznuk, vagy mert fenn akarják tartani a dollár kiváltságos szerepét.

  6. 5: Én úgy látom, hogy Kína valóban nem fenyegeti katonailag Európát vagy Amerikát, de ez nem igaz a közvetlen környezetére. Taiwant, a közeli nemzetközi vizeket igenis katonailag el akarja foglalni, lépéseket is tesz rá.

    A kínai imperializmus a többi földrészen amúgy nagyobbrészt valóban üzleti módszerekkel zajlik, de ettől még elég fenyegető. Nem olvastátok, hogy gyarmatosították mára fél Afrikát? Kölcsönöket adnak infrastruktúrafejlesztésre (pl. kikötő), amit aztán nem használ senki egész addig, míg a törlesztés be nem dől, és ők megkapják az infrastruktúrát mint jelzálogt. Akkor aztán megindul a kereskedelem a saját flottájukkal. Ezt szívesen megteszik velünk is az első adandó alkalommal, ha hagyjuk.

    Az oroszok talán nem akarnak terjeszkedni, „csak” a saját érdekszférájukat védik, de azt tűzzel vassal. Nem hatja meg őket, ha az a szfére szeretne leválni róluk, inkább küldenek egy partizánhadsereget, mint Krímben vagy Kelet-Ukrajnában.

    A cikkben megfogalmazott Nyugat-kritika megállja a helyét, de Oroszország és Kína sem szent.

  7. 6 – Ábel:
    Te aztán elfogult vagy. Taiwan Kína része. Krím és Kelet Ukrajna nem Oroszországról akart leválni, hanem Ukrajnától, mert hogy oroszok lakják. Nem az oroszok telepítettek csapatokat az USA határaihoz, hanem fordítva. Kievben nem az oroszok csináltak rendszerváltó lázadást, hanem az amerikaiak. A közel keleti országokat nem az oroszok támadták meg, hanem az amerikaiak. Folytassam? Iráni katonai vezetőt nem az oroszok gyilkolták le egy drónnak Irakban, hanem az amerikaiak. Folytassam? Az EU üzletpolitikájába nem az oroszok szólnak bele, hanem az amerikaiak. Folytassam?

  8. 7 Függetlenül attól, hogy az amerikaiak mit kavartak Ukrajnában, az ukránok száz éve szívből utálják az oroszokat, és szeretnének végre leszakadni róluk, és a nyugathoz felzárkózni. Ezt az oroszok minden eszközzel akadályozzák harminc éve. Ez tény, épp annyira, mint az, hogy a felkeléseket az amerikai titkosszolgálat fűtötte pár éve.

  9. Tibor bá’,
    Megértem én, hogy arra hivatkozol, hogy ez a cikk Paul Craig Roberts véleménye, de azt is írod, hogy ezzel egyetértesz.

    „A nyugati médiának mindössze két eszköze van: Az egyik a szemenszedett hazugság, amit annyiszor alkalmazott, hogy már nem igazán működik, kivéve a segg hülye amerikaiaknál”

    Értem én, hogy úgymond a „kiegyensúlyozott” tájékoztatás jegyében, az orosz, kínai média hazugságait elhallgatod de azért azok Tőled függetlenül léteznek, a nyugati hazugságok mellett.

    A túlzott általánosítás mellett, azonban a nyugati mainstream media valódi nyugat, USA, kapitalizmus bírálatot is tartalmaznak.

    Egyébként nem értem, hogy miért posztolsz pl. New York Times-ra hivatkozva posztokat, ha azok a „Presstitute” részei.
    Van van amikor szerinted igazat mondanak, amikor a véleményük egybecseng a Tieddel?

    Ugye, ugye a túlzott általánosítás zsákutcájába futottál bele.
    Persze ezt te megvéded, hogy ez így normális.
    Ja, de akkor a mellékhatásokkal is kezdeni kéne valamit.

    „A másik eszközük a probléma feltálalása összefüggések nélkül. ”

    Oh, ezt mintha mások is alkalmaznák.

    „Példa erre a Navalnij eset, akinek volt egy 3,5 éves börtön büntetése felfüggesztve. Megszegte a felfüggesztési szabályokat. Most le kell ülnie.”

    https://www.antalffy-tibor.hu/3441-evolucio#comment-287550
    Továbbá ugyanott válaszként, az összefüggések feltárásaként 81 és 82.

    De maradjunk a migrációnál:

    1.) A klímaváltozás hibáztatható a Sziria falusi lakosság elszegényedésért, városba költözésért és az ottani nyomora miatti lázadásért.

    2.)Aszad politikája hibáztatható a szír polgárháború kitöréséért.

    3.) A sziriai polgárháború amiben a nyugat, az arab országok, Irán, az oroszok és a törökök hibáztathatóak a migrációs válságért.
    Ha nincs orosz, török beavatkozás, akkor a polgárháború hamarabb véget ér.

    Minden fél beavatkozása, érdekek mentén történt, nem a szír nép szenvedésével való együttérzés miatt.

    4.) A Niger, Nigéria, Etióp stb menekülteket nehéz nyugati beavatkozással magyarázni.

    5.) Az afgán nyugati beavatkozás hibáztatható az afgán menekültekért.

    „Ha a nyugati presstitute médián múlna, soha senki nem tudná meg, hogy az Európába menekülő milliók az amerikai és az európai bombák elől menekülnek, amelyekkel válogatás nélkül mészároltak le, és tettek földönfutóvá milliókat.”

    Ja, ja, most akkor a többi aktor oroszok, törökök bombáiról hallgatunk , ugye, az ” A másik eszközük a probléma feltálalása összefüggések nélkül. ” jegyében.

    A törökök EU zsarolásáról is megfeledkezünk, ugye?

    Csak a nyugatiak bombáztak kórházakat, az oroszok nem.

    A többszörös ideggáz támadások, azok mint a nyugati propaganda részei, ugye?

    „Ehelyett Európa harmadik muszlim inváziójáról beszélnek, ami a Nyugati keresztény Civilizáció bukásához fog vezetni.”

    Bocs, de erről főleg Te, meg az általad beidézettek beszélnek, a presstitute próbált egy jó ideig polkorrekt maradni.

    „Az oroszok és a kínaiak előbb vagy utóbb rá fognak döbbenni, hogy a Nyugat végérvényesen elveszett, és amikor ez bekövetkezik, visszaáll a béke a Földön.”

    Na ez már a vicc kategóriája!!!!

    Valóbán azt látjuk folyamatosan, amint az oroszok meg kínaiak a békére vágynak, és ők nem avatkoznak be más országok belügyeiben stb.
    A propagandájukban igen, amivel P.C. Roberts-szel egyetértesz.

    7.Tibor bá’:
    „Taiwan Kína része”
    A kínai propaganda szerint, amit magadévá teszel.
    Ha Kína része, akkor miért független már vagy 70 éve?

    Ilyen alapon, Kína határait a mongol hódítás korában húzzuk meg, amikor jó nagy, most orosz területeket is birtokoltak.

    Mert miért a 70 évvel korábbi a Kína határ?
    Miért nem megyünk vissza még pár száz évet?
    MI az elvi korlátja van az ilyen határmeghúzásnak?

    „Krím és Kelet Ukrajna nem Oroszországról akart leválni, hanem Ukrajnától, mert hogy oroszok lakják. ”

    Értem tehát akkor pl. a Csecsen függetlenedési törekvés anno jogos volt?
    Akkor Oroszország és Putyin miért verte le őket?
    Vagy akkor nem számított az, hogy többségében csecsenek lakják?

    Oroszország több nemzetiségű ország, akkor jogos, az ottani szeparatizmus?

    „Kievben nem az oroszok csináltak rendszerváltó lázadást, hanem az amerikaiak.”

    Aha, És Krímben és Kelet-Ukrajnában kik csinálták?
    Ott őszinte népfelkelés volt, míg Kijevben narancsos forradalom?
    Az orosz energia diplomáciáról mi a véleményed?
    Az nem beavatkozás?

    „A közel keleti országokat nem az oroszok támadták meg, hanem az amerikaiak.”

    Ja, a szír polgárháború klíma okairól, annak Aszad általi kezeléséről most ne beszéljünk ugye? A felkelők mint a CIA által lefizetett bábok voltak, okuk se volt a lázadásra, hisz olyan jól éltek Aszad uralma alatt…

    Libia, Afganisztán, Közép-Afrika mond valamit neked orosz szempontból?

    „Iráni katonai vezetőt nem az oroszok gyilkolták le egy drónnak Irakban, hanem az amerikaiak. ”

    Annak a drőn támadásnak voltak előzményei.

    Az „A másik eszközük a probléma feltálalása összefüggések nélkül. ” jegyében esetleg meg kéne említeni, az iráni rakétázásokat, beavatkozásokat, terrorszervezetek és Hamasz támogatást.
    Libanoni, Szír, Jemeni, Palesztin befolyásolást is.
    Már ha hű akarsz maradni a saját magad hirdetett és másoknál bírált elveidhez.

    „Az EU üzletpolitikájába nem az oroszok szólnak bele, hanem az amerikaiak. Folytassam?”

    Mesélj, az orosz gázvezetékek körüli huzavonáról, a különféle gáz áramlatokról, az Ukrajnával folytatott gázárvitákról, a vezeték elzárásokról, a politikailag motivált országonként eltérő gázárakról.

    Ezek nem az EU üzleti befolyásolásának a részei?

    Igen, folytasd, de magadra is tartsd be a prestitute-tól hiányolt elveket:

    „A másik eszközük a probléma feltálalása összefüggések nélkül. „

  10. 5,Tibor bá’:
    „Kína is és az Oroszok is csak kereskedni akarnak, mert nekik áll a zászló. Az USA háborúkat akar, mert nekik abból van hatalmas hasznuk, vagy mert fenn akarják tartani a dollár kiváltságos szerepét.”

    Csak megjegyzem, hogy Kína és Oroszország erősen vetélkedik a fegyverexportban az USA utáni második helyért.

  11. 9 – Idegen:
    Engem nem fizetnek, hogy ilyen hosszú hozzászólásra válaszoljak. Így csak egy, szerintem a legfontosabbra: „Egyébként nem értem, hogy miért posztolsz pl. New York Times-ra hivatkozva posztokat, ha azok a “Presstitute” részei. Van van amikor szerinted igazat mondanak, amikor a véleményük egybecseng a Tieddel?” Nincs olyan média, amelynek minden egyes mondata hazugság. A The New York Times nagy tekintélyű újság pandémia ügyben nyugodtan lehet idézni, biztos nem hazugság.
    Általánosságban: Természetesen a másik oldal se angyalokból áll. De az arányok miatt nem lenne értelme, ha én is a nyugati szajha médiát másolnám be.

  12. 9. Idegen

    Kifakadásod akár megalapozott is lehetne, főleg, hogy – saját szavaid szerint legalábbis, – a kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett teszed le a voksod, de … az a helyzet, hogy a konkrét példák, amiket Tibor bá’ felhozott, azok tények. Egyszerűen azért, mert bármelyik oldalt hallgatod meg róluk, nagyon egyszerű lehántani a cukormázt, és kiderül az igazság. Amiket pedig te felhoztál ellenük, hát… azok egy tizenhárom éves szintű sértődött egyed válaszai. Sőt még rosszabb, mert te nem az igaz részét kutattad, hanem direkt olyan példákat hoztál ellene, amik csípőből cáfolnak mindent. De csak szerinted…
    (megsúgom, profik ezt úgy csinálnák, hogy: „Mondanivalód egy részével nem tudok vitatkozni – lehet hogy csak hiányos ismereteim miatt, – de néhány pontban biztosan nem értek veled egyet. Mégpedig ….” 😀 )

    Egyszer régebben már írtam, hogy Putyin abban a szerencsés és különleges helyzetben van, hogy nem igazán szükséges kavarnia. Megengedheti magának azt a hihetetlen luxust, hogy elég neki a valóságot kimondania. Nyugati ellenfelei olyan bénák, hogy ezt tálcán nyújtják neki, és nem látok gyors változást.

  13. Re8: Kárpátalja is szeretne leválni, de nem engedik… Szeretnének ők is a nyugathoz felzárkózni 🙂

    A blog bejegyzéshez: USA megvalósítja szép lassan az 1984-ben leírtakat.

    Könyvajánló: Udo Ulfkotte: Megvásárolt újságírók, magyarul is megjelent, kis kereséssel online is megtalálható… A szerző nemrég váratlanul meghalt.

  14. Re:13
    Szegény Udo „véletlenül” szívrohamot kapott, ha jól emlékszem.
    Így jár az a kiskakas, ha sokat kukorékol… 🙁

  15. Én, a Borg vagyok ,maga értelmes ,
    indokolja meg a letiltásomat a hozzászólásoktól-

  16. A konkrét cáfolatokat hiányoltam, de a reakció a szokásos (pl.mellébeszélés, személyeskedés stb.).

    „Nincs olyan média, amelynek minden egyes mondata hazugság”

    Na ide is eljutottunk.

  17. Idegen 9.- 16.
    Gratulálok! Szépen felmondtad a leckét, hibátlanul felböfögted, amit a nyugati mainstream média beléd táplált. Tipikus példája vagy ennek. Mondhatni, eklatáns. Tibor bá’, erről papolt, de Te csak a propagandát mantrázod. Hiába, no, nagy az Isten állatkertje.

  18. Három hónap és magának,sajnos annyi,elmegy.Hidjen nekem,írja a testamentumát.Elviszi a Covid 19 ,ha oltat ,ha nem.
    Van érterlme e tiltásnak,vagy szent meggyőződése ,hogy BÁRMI MEGVÁLTOZTATHATÓ a puszta vélemény kinyilatkoztatásának a hatására?! Eddig volt e valami hatása az eseményhorizontra?Pap lett? Van egyháza és kellő számú híve ,hogy a gazdasági szempontokon kivül bármi hatást gyakoroljon a világ menetére és a közvetlen környezetére ?
    Csak is az erőszak ,ami bármin vátoztathat.! Ez uralja az Univerzumot,Naprendszert,bolygok ,fajok kialakulását .AQ modern világot .
    Tudja kire nézek én fel ? Önmagam családfájára ,aki ezeregy megprobáltatás után is helyt állt és nem emigrált a nehéz helyzetben a honból,mint egy büdős cigány.
    Rájöttem, az ön blogja olyan ,mint Mos Eisley,csak itt nem földönkivüliek gyülnek egybe ,hanem hazaárúlok. Lehet engem örménynek ,oláhnak ,bozgornak becézni ,de nekem,tetvek,ezeréves nemesi cimerem van. A falon függ,de már nem a rozsda marja,mert én igazi magyar nemes vagyok!

  19. 20.
    Ez a nemesi rang örökölt vagy kiérdemelt?

  20. 19.Csak kérdezek:

    Köszönet a tényektől, magvas érvektől hemzsegő, személyeskedés mentes hozzászólásodért.
    Bizonyítottad, hogy az utolsó mondatodban említed intézmény lakója vagy.

  21. 20. Kalotaszegi. Stílusod és öntömjénezésed alapján
    szokásom és modorom ellenére feljogosítva érzem
    magam = ÉS KI NEM SZARJA LE az ezeréves nemesi
    családfádat ??? — A „”hazaárulózást meg tart fenn
    magadnak, mert én nem „”helyt álltam”” egy kúria
    mélyén mind a családod, hanem 56-ban fegyverresen
    harcoltam, megsebesültem és 2 évig tapogattam a
    a sitten a téglámat. SZÓVAL ARRÓL BESZÉLHETNÉNK
    MELYIKŐNK A HAZAÁRULÓ !!!

  22. 19: Kalotaszegi:
    Ha magyar nemesi címeredre ennyire büszke vagy, akkor itt lenne az ideje, hogy annak megfelelően viselkedj, s ne régmúlt papírokkal fitogtasd rangodat!
    A világ valóban tele van erőszakkal, de az emberi élet értelme (talán – szerintem) épp az lenne, hogy ne csak az erőszak győzedelmeskedjen…
    Honnan vetted, hogy itt nincsenek földönkívüliek? 🙂

  23. Gyúr már Rád a pilisvörösvári közjegyző, a dr. Stagel Judit.
    Nagyon várja a hagyatéki eljárást, jó pénz lesz neki, bár így sem panaszkodhat…
    Ő úgy gondolja, hogy nem csupán túl fog élni Téged, hanem még az örökös(ök) által kifizetett eljárás díjat is lesz ideje elkölteni ezen a pusztuló Földön… Ki tudja…

  24. Kapásból két valóság létezik (valszeg több is, de ezt most hagyjuk), az egyik anyagi, amit közvetlenül érzékelünk, a másik a kibertér valósága.

    Aki uralja a kiberteret, az uralja a gondolkodást, aki uralja a gondolkodást, az komoly befolyással bír az anyagi világ eseményeire, végső soron uralja az anyagi valóságot. Ennek egyik fő színtere a média és az internet. Itt kap szerepet a propaganda és a „szajhamédia” is, ami ennek egyik fő eszköze. Mindenki a saját értelmezése szerinti „valóságot és jó oldalt” hirdeti, a nagyérdemű pedig válogathat, hogy melyik narratívát kívánja elfogadni.

    Kultúrális és szellemi világháború zajlik az emberek tudatáért és gondolkodásáért minden egyes oldalon és fórumon.

    Viszont a tömeg nem kíváncsi az igazságra, hanem azt szereti, ha kellemes álomba és illúziókba ringatják, ugyanígy kevesek akarnak csak gondolkodni, a tömegnek bőven elég az instant csomagolt vélemény, amit sokszor olvasva már a sajátjának érez, így nem kell az agyát „feleslegesen” erőltetnie holmi agyalással.

    Sok szempontból teljesen feleslegesnek érzem mostanra bármilyen gondolat megosztását, ugyanis senki sem kíváncsi mások véleményére. A kibertérben mindenki önmegvalósít és önkifejez, oda se bagózik más véleményére és nézeteire, legjobb esetben is csak felületesen átfut rajta, ami tetszik neki, arra bólogat, ami nem, az szavanként ízekre szedi.

    A kibertér mesterséges valóságától függetlenül az anyagi világ valósága halad a saját útján és beteljesíti az önmagában hordozott törvényszerű következményeit, az altatott kibertömeg pedig már akkor sem veszi észre, hogy hülyére vették, ha épp az orrát nyomják bele egy vödör sz@rba. Inkább gyorsan ránéz a netre, hogy ez tényleg kaka-e, de ha ott mást írnak, akkor megnyugszik és mehet minden tovább.

  25. 19, 21 kalotaszegi, Tibor bá’

    Pedig kalotaszeginek igaza van abban, hogy Te az „élő maradéknál hamarabb elmegyel, koros vagy már nagyon…” (Keresztury Tibor). Másban nincs.
    Egy teljes éve olvasom, hogy most aztán kihalunk.
    Ehelyett előléptettek, 30%-kal nőtt a fizetésem és az árak nem emelkedtek itt Németországban így néz ki a „világvége”.

    McPherson-t nem ismerik Berlinben.

    Bent még nem lehet kajálni, de a kerthelyiségek (Biergarten) nyitva vannak.
    Az átoltottságról nincs hivatalos statisztika, én kaptam első oltást (Pfizer), de hogy lesz ebből Covid passport? Még itt a németeknél is káosz van a nyilvántartást illetően, ha nem mennék el a másodikra, senki és semmiféle nyilvántartás észre nem venné. (Persze elmegyek.)

    Érdekes, hogy országonként mennyire eltérőek a vélemények.
    Itt nincs pánik, csak türelmetlenség. (mindenkinek tele van a „hócipője” a korlátozásokkal, amit a legutolsó felmérés szerint 81%-a a népességnek szükségtelennek tart. LINK

    Szerintem a szajhamédia működése is befolyásolja a hangulatot ott Magyarországban, nem? Netán Orbán megint miniszterelnök kíván lenni? Válasszátok megint meg!

  26. MangaM (Monte)

    Egyatalan nem folosleges a gondolataid megosztasa. Azon kevesek egyike vagy akik kepesek nagy tavlatokbol ratekintve is extrahalni a lenyeget az embert korulvevo megannyi kaotikus folyamatbol.
    Bizonyosan tobben is vagyunk akik a csendes felhomalybol figyelve azert ertekelik a magadfajtak osszegzeseit.

    Ugyanakkor oszinten megertem rezignaltsagod ezzel kapcsolatban, hisz nem kell mar megeroltetni a Gepezet Fenntartoinak magat, miszerint is az emberi tudat feletti uralmat az egyedek onkent atadtak – reges regen.

    (Sajnos valahol Kalotaszeginek is van igazsaga, egyszeruen talan csak az eroszak sokszor az ami kepes lehetove tenni hogy sok szenvedes es ver aran de tiszta lapot kaphasson az emberiseg – pedig nem kene hogy igy legyen, de ezeddig mindig ezt az utat valasztottuj, evtizezredek ota, hiaba probalkoztunk vallasokkal es tudomanyokkal illetve ezek alternativ hibridjeivel…)

  27. 30.Mo.
    Carl Sagan azt mondta csillagok porából lettünk , haláltúsát járó szupernovák szétszórodó anyagai a négy kozmikus erőtől újraformálva .
    Vér és verejték ,drámák és a szüntelen erőszak formálta az ember fajt a jelenlegi állapotig , nem az értelem és a zene. Talán a Sztálinorgona kivételével 🙂
    Hogy is képzeli azt valaki ,hogy nem az erő határozza meg a mindennapjainkat,híszen annyi atomfegyverünk van ,amivel egymillió évre lakhatatlanná tehetjük a bolygonkat!
    A homoki cápa fiókái még a méhlepényben felfalják egymást, és csak egyetlen ,a legerősebb kerűlhet a napvilágra.
    Mi,emberek ,elnézőbbek vagyunk érzelmeink miatt ,de soha sem a logikánk miatt emberfajátrsainkal szemben,de ha a lét a tét- jőn a kővel való agyonverés,kard ,nyil,puksagolyó,atombomba.
    Tagadhatatlan a hierarchiára épülő magatartásunk és nehéz beismerni azt,hogy lélekben igazi ragadozók vagyunk és valahogy jól esik agyonverni a nekünk ellentmondot vagy puszta kézzel megfojtani a hűtlent.

  28. 27. MangaM :
    “ Sok szempontból teljesen feleslegesnek érzem mostanra bármilyen gondolat megosztását, ugyanis senki sem kíváncsi mások véleményére.”
    Ez a megállapításod nem igaz. Sokan vagyunk, akik “alvó” üzemmódban olvassuk a tiedhez hasonló magvas gondolatokat. Az olvasottak esszenciáját pedig az értelmes ember, hasznosítani is tudja. Nem kell mást tenni, mint elválasztani az ocsút a búzától!

  29. 30. Mobiusz
    32. Hanyistók

    Igen, jó hogy vagytok, de ahogy látom, a „fajtátok” (bocs a csúnya jelzőért) sajnos egyre kevesebb. Amit írtam, az igaz a körülöttem lévő szűk körre ugyanúgy, mint az internet egész társadalmára.

    A minap kitettem egy mainstream (!!!) hírt a fosbukra, ami szerintem rohadtul érint mindenkit ezen a bolygón, erre a lényegi kommentek arra szorítkoztak, hogy ne keltsek pánikot. Értitek? Nem arról beszéltünk, hogy miért nagy gáz az egész ügy, nem, az nem fontos, ellenben az, hogy ne tegyek ki ilyen mainstream hírt, mert para van tőle, na ez az igazán fontos.
    No comment, majd legközelebb kiscicás képet rakok ki, attól mindenki nyugodtan aludhat.

    Szó szerint jó éjszakát és szép álmokat az emberiségnek.

    Természetesen még fogok hozzászólni, de ezerszer meggondolom, hogy mi poll-korrekt, mivel nem sértek meg senkit, mivel nem keltek pánikot, satöbbi. Így legalább redukálom a felesleges szájtépést.

  30. 33. MangaM :
    “ Természetesen még fogok hozzászólni, de ezerszer meggondolom, hogy mi poll-korrekt, mivel nem sértek meg senkit, mivel nem keltek pánikot, satöbbi.”
    Ezt az egyet ne tedd! Ha a fentieket betartva fogsz írni, akkor a lényeg fog elveszni és mi, pont ezért járunk ide! 🙂
    Az internetes tartalmak 99%-a haszontalan moslék. Amíg a maradék 1% megvan, addig van remény. Ne add fel!

  31. 33 – Laci!
    Majd akkor állj le, ha nekem nem tetszik valami. Amire nulla esélyed van. A társadalom teli van „hülyékkel” . Ne törődj velük.

  32. 27. MangaM

    Sokan azt hiszik, hogy az/minden ember (lelki)állapota adott. Pedig ez nagyon is változó, és sok külsö dolog befolyásolja. Az ember kedélyállapota hullámzik, föleg egy ilyen idöszakban, mint a mostani. Vannak mélypontok, és tudom, hogy sokszor ezzel nem lehet csinálni semmit, de egyszer ez is elmúlik, csak ki kell bírni addig.
    Ilyenkor eröt lehet meríteni elödeinkböl. Hösökböl, de még inkább a névtelen senkikböl, akik nem csináltak semmi különöset, csak túléltek, mindenféle remény, bizonyosság nélkül, hogy az ö életükben valaha is jobbra fordulnak a dolgok. Az ö példájuk minket KÖTELEZ, puszta létünk a bizonyíték. Hiszen ha feladták volna, ma nem lenne már magyar ember.

  33. 27.MangaM
    „Sok szempontból teljesen feleslegesnek érzem mostanra bármilyen gondolat megosztását, ugyanis senki sem kíváncsi mások véleményére.”
    Csatlakozom Hanyistókhoz!
    Én is örömmel olvasnám, akár minden nap a gondolataidat, az elemzéseidet.
    Sajnos „Jövőnk „is nagyon ritkán írogat mostanában, talán hasonló okból mint Te 🙁 Biztos vagyok benne hogy rajtunk kívül még sokan vannak „read only” üzemmódban, akiknek a szaktudása nem elegendő ahhoz, hogy érdemben hozzászóljanak, kiegészítsenek vagy vitába szálljanak veletek, de akiknek hatalmas segítséget tudnátok adni jobban eligazodni, átlátni a mostani káoszt, és ezáltal jobban felkészülni a várható eseményekre.

  34. Re:33
    Szerinted miért nem vagyok fent a Fércbukkon? 🙂
    A tömeg okos, a tömeg higgadt, a tömeg mindig mindent jobban tud… 🙂

    Ha én PC lennék, akkor én sem írnék le sok mindent, de mivel vastagon les.arom a PC mentalitást, ezért dafke te is letojhatod. 😉

    Amúgy is a fűben lapító értelmiségi attitűd kora lejárt, „módszer váltás” megmutatta, hogy hogy ez csak a kirablánsukat/sárba tipránsunkat eredményezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük