(3411) WHO közlemény

Tibor bá’ fordítása online

 

A világnak fel kell készülni a következő pandémára, figyelmeztet az ENSZ a Járvány Felkészülés első nemzetközi napja alkalmából

Az ENSZ december 27-én (vasárnap) megemlékezett az Járvány Felkészülés első nemzetközi napjára, kiemelve a koronavírus pandémiából levont tanulságokat, és felhívta a tagország figyelmét a nagyobb szolidaritás és együttműködés fontosságára, a jövőben bekövetkező egészségügyi vészhelyzetek alkalmából.

Antónió Guterres főtitkár üzenetében kiemelte, hogy az év végére jelzett helyzet bekövetkezett, de amint kontroll alá helyezzük a járványt, nem feledkezhetünk meg a következőről.

Megjegyezte még, hogy szükség van erős egészségügyi rendszerekre, társadalmi védelemre, közösségi védelemre, és az országok közötti technikai együttműködésre.

„A munka közben a tudományra kell támaszkodnunk. A szolidaritás és az együttműködés meghatározóan fontos, senki nem lehet biztonságban, ha valamennyien nem vagyunk.” Tette hozzá a főtitkár.

Mr. Guterres meghajolt az egészségügyi dolgozók előtt a „dicséretreméltó elkötelezettségükért”, szemben a koronavírus pandémiával.

„Amint magunk mögött hagyjuk a pandémiát, lássunk neki megelőzési képességünk kiépítéséhez, hogy készen álljunk, amikor a világnak szembe kell nézni a következő járvánnyal.” ösztönözte a népeket.

Nem lehetünk önteltek

Hasonlóan Volkan Bozkir, a Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a COVI-19 pandémia „gyilkos tapasztalata” világossá tette a járvány elfojtásának hasznát.

„Ha felkészülünk rá, akkor életeket menthetünk, és meggátolhatjuk, hogy a járvány pandémiává nője ki magát.” mondotta, majd hozzátette, hogy a COVID-19-re úgy kell tekintenünk, mint az utolsó figyelmeztetés.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy meg legyünk elégedve, tanulnunk kell a hibáinkból.”

Mr. Bozkir mindenkit felszólított, hogy csatlakozzon hozzá a tudomány elismerésében, a korai figyelmeztetés támogatásában, és a szolidaritásban történő összefogásban.

„Fel fogunk készülni úgy, ahogy még sohase készülünk fel, így a járvány és a pandémia nem lesz képes olyan szenvedést okozni, mint amilyent ebben az évben, világviszonylatban elszenvedtünk.” sürgetett a közgyűlés elnöke.

Közös Egészségügyi Megközelítés

Egy külön üzenetben, Tedros Adhanom Ghebreyesus, az ENSZ WHO vezérigazgatója, kiemelte a „Közös Egészségügyi Megközelítés” fontosságát, ami magában foglalja a humán egészséget, állati egészséget és a növények egészségét, valamint a környezeti tényezőket.

Ez annál is fontosabb, mert az új és várható emberi fertőző betegségek 75 százaléka zoonotikus, amit olyan kórokozók terjesztenek, melyek állatok és emberek között tud terjedni.

„Minden erőfeszítés, ami az emberi egészség növelésére irányul halálra van ítélve, hacsak nem figyelünk a kritikus kapcsolatra ember és állat között.” mondotta Dr. Tedros.

A WHO feje ösztönözte az országokat fektessenek be előkészületekbe, hogy megelőzzék, észleljék és mérsékeljék a vészhelyzetet, és megismételte milyen fontos az erős, elsődleges egészségügyi rendszer, mint az univerzális egészségügy alapja.

A valódi felkészülés nem csak az egészségügy dolga, szükség van egy teljes értékű állami és teljes értékű társadalmi megközelítésre.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

22 gondolat erről: „(3411) WHO közlemény

  1. Mai közlemény:
    Current coronavirus pandemic ‘very severe’ but ‘not necessarily the big one’ – The head of the WHO health emergencies program Dr. Michael Ryan has warned there might be an “even more severe” pandemic in the future, as new mutant and highly infectious strains of Covid-19 spread.
    Fordítás (bár a hozzászólók ezt nem igénylik 😀 ):
    A jelenlegi koronavírus pandémia „igen erős”, de nem szükségszerűen a legnagyobb. A WHO egészségügyi szükséghelyzet program vezetője, Dr. Michael Ryan figyelmeztetett, hogy lehet még egy „sokkal rosszabb” pandémia is a jövőben, mivel terjed egy nagyon fertőző új mutáns COVID-19 törzs.

  2. Érdekesen alakulnak a hazai adatok. Szerda van, és az általam vártnak megfelelően sokkal töb a fertőzöttek száma. A bürokrácia feldolgozta a karácsonyi lemaradását.
    A halottak száma viszont nem nőtt annyit, amennyi várható lett volna. Vajon az iskolabezárás mégis csak számít? Január második hetében megtudjuk…

  3. 3.Csongor

    Már 3-ik hullámrol is beszélnek tavaszra..egyes szakértök szerint továbbra is fent kell tartani a korlátozásokat illetve szigoritani kéne..de az emberek visszaakarnak térni a régi életükhöz és ez konfontrációval fog járni..hova fajul ez az egész?

  4. Egy hónap múlva el kell kezdődjön az oltások hatása, addig sok jóra nem számítok, csak hullámzásokra.
    Igaz, az első védettek az egészségügyi dolgozók lesznek, ez még nem sokat fog változtatni az áldozatok számán.
    Ha viszont már az idősek és krónikus betegek is elkezdenek belépni a védettek körébe, azt már meg kell hogy lássuk.
    Nagyon várok már valami kimozdulásra a helyzetből, az egész olyan, mint egy rémálom, amiből nem tudsz felébredni.
    Körülöttem is csapkod a villám, lányom most kezd kikászálódni, nejem viszont hetedik napja vergődik benne, öt percnél nem bír tovább fent lenni, pedig arról volt híres, hogy nem tudott olyan beteg lenni, hogy meg ne oldjon közben mindent, és pár nap alatt lerázta a legerősebb influenzát is. A láza állandóan liftezik.
    Ilyen tehetetlennek még nem láttam életemben.
    Rajtam egyenlőre nem fog a vírus, de tisztában vagyok vele, hogy ez bármikor megváltozhat, mert együtt vagyok vele legalább hét napja.
    Szóval én már teljesen elszánt vagyok vakcina ügyében, nagy dolognak kell bekövetkezni, hogy ez megváltozzon…

  5. 5 – hubab:
    Sajnálattal olvasom a beszámolódat. Fogadd együttérzésünket. De abban sajnos tévedsz, hogy egy hónap múlva mutatkozni fog a hatás. Olyan érzéseim vannak, hogy lassú lesz az oltás, és Orbánnak lesz valami piszkos húzása. Például a vakcinákat tovább küldi Kárpátaljára szavazat vásárlási céllal.

  6. 5: hubab:
    Erőt és kitartást, a családtagoknak mihamarabbi jobbulást kívánok!
    A karácsonyi forgolódásban „szerezték be”?

  7. 8 – verebes b zola:
    Nem a vakcinába halt bele, hanem a korábban felszedett pandémiába. Vakcinába belehalni lehetetlenség.

  8. 9. Reszleteket nem kozoltek, igy nem is lehet tudni, hogy covidos volt-e…

  9. 7 Horváth Csongor
    Nem volt ünnep előtti nyüzsi, viszont volt egy rokon temetés, ahová kocsival együtt ment a család. Valószínű, a lányom volt a hordozó, mert pár napon belül elment az ízérzékelése, a temetéskor már biztos hordozó volt. És nem is mentünk oda senkihez, távolról követtük a temetést.
    Pedig ő volt az, aki mindig beteges óvatossággal kezelte a helyzetet, állandóan maszkot hordott, nem volt hajlandó bejönni a lakásunkba, már mi sokalltuk, hogy ez már fóbia.
    Aztán a temetés miatt csak beült az autónkba maszkban, és beütött a hibapont.
    Szóval teljes biztonság nem létezik, ahhoz teljes kontaktusmentesen kellene éljünk bezárkózva, mert bárkivel kerülünk kapcsolatba, bármilyen rövid ideig, már lehet hordozó, vagy lappangó állapotú fertőzött.
    Ezért is írtam mindig, hogy hosszabb távon senkit nem fog megvédeni bármilyen korlátozó intézkedés, a hatásai mindig csak a napi statisztika javulásban fognak meglátszani, ami egyénre semmi garanciát nem ad, csak valószínűség csökkenést…
    Köszönöm a jókívánságokat, bizakodunk, mert mást nem tehetünk…

  10. hubab: Minél könnyebb megúszást kívánok! Leírásod megerősíti illetve kézzelfoghatóvá teszi, amit tudunk vagy tudni vélünk a vírus működéséről, pl. fertőzés tünetek előtt, maszk nem biztosíték, csak javítja az esélyeket. További óvatosságra int, az ilyen, már majdnem személyes tapasztalat. Jó lenne, abba a mázli csoportba esnél, aki akár családban sem kapja el.
    Úgy valószínű ahogy írod, oltás nélkül mindenkin átmegy előbb utóbb, nagyobb óvatossággal meg szerencsével utóbb. A ragályosabb variáns meg az előbböt segíti.
    Csak szerencsét lehet kívánni, én talán így testközelben a vírussal igyekeznék nem túlságosan figyelni a tünetek megjelenésére, meg általában relaxálni és sokat aludni. A stressz negatív az immunműködésre. Nekem bevált relaxációs tréning, ha észreveszem szükségét, hogy akár hangosan kimondom: „A szar is le van szarva!” 🙂

  11. 5 hubab
    Csak Paracetamolt szedjetek,semmi ibuprofen alapú gyúlladáscsökkentőt.
    A feleséged 4 óránként ,te reggel és este egyet-egyet.
    Nyugtasson meg a gondolat ,hogy nem lehet elkerülni,mindenki elkapja, természeti csapás . Világméretű.Minnél hamarabb túlesik rajta az egyén,család annál hamarabb szabadulsz fel , de vakcinára várni és abban bízni leányálom ,ahogy abban is ,hogy a megszokott kerékvágású világ vissza fog állni.

  12. Sokan keresik a megoldást.
    https://www.thecompleteguidetohealth.com/Ivermectin.html#ARGENTINA
    Az országok nevére rákattintva meg lehet nézni részletesen.

    https://covid19criticalcare.com/medical-evidence/ivermectin/

    És van a Borody protokoll.
    https://rentry.co/borody-protocol?fbclid=IwAR2k6Poqj-X6J-Ud8-aa3tpoaMWuLzsNjcsXdGGTukQhxehyR1WlMOr_6jQ

    És van a Budapest Protokoll.

    Sokak szerint nem igaz, hogy tehetetlenek lennénk. Több országban már hivatalosan is adják az ivermektint a koronavírusosok gyógyítására és a megelőzésre is. Legutóbb talán Dominika és Belize.
    https://trialsitenews.com/central-american-nation-of-belize-authorizes-use-of-ivermectin-for-covid-19/

  13. 5 hubab
    Szeretnék neked e-mailt küldeni, ha megadod
    esetleg Tibor bá közvetítésével

  14. 14. kalotaszegi
    „Csak Paracetamolt szedjetek”

    A Paracetamol igen veszélyes, toxikus fájdalomcsillapító. Ha az ibuprofen tartalmúakat kizárjuk, akkor a legjobb megoldás az Algopyrin (metamizole-nátrium). Vény nélkül kapható, bár azokban az években, amikor vénykötles volt, akkor is ezt szedtem. Amikor elfogyott, írattam egy 20 darabost a házidokival. 🙂

    https://www.tenyek-tevhitek.hu/egeszseg-hirek.htm

    „A paracetamol egyik közismerten veszélyes tulajdonsága, hogy a terápiás dózis és a mérgezést okozó dózis nagyon közel van egymáshoz. Paracetamol mérgezés a máj károsodásához, ill. a máj elhalásához vezet. Ha nem ismerik fel a paracetamol mérgezést néhány órán belül, a májkárosodás halálhoz vezet. ……….. Mivel a terápiás és a toxikus dózis igen közel vannak egymáshoz, senki nem érezheti igazán biztonságban magát, aki paracetamolt szed. Ha csak a statisztikákat tekintjük, napi 4 gr több napon át való szedése májkárosodást, 6 gr halált okozhat. ……… Túl sok „ha” szerepel a paracetamol ellenjavallatai közt, melyeknek fennállása esetén sincs mindig tudatában a beteg.
    Angliában évente 70 000 paracetamol mérgezést kezelnek, ebben benne van a rengeteg öngyilkossági szándékkal elkövetett túladagolás is. (Nem ötletnek írom, mert nem szép halál, de paracetamol mérgezéshez elég 20 szem tabletta. Próbálna valaki 20 szem Algopyrinnel öngyilkosságot megkísérelni!)”
    A többi a cikkben. 😉

  15. 18 Elek
    Na, nesze neked!
    Nejem betegsége közepette olvastam egy cikket az ibuprofén esetleges negatív hatásáról a kovidos betegeknél:
    https://www.pharmindex-online.hu/hirek-cikkek/az-europai-gyogyszerugynokseg-tajekoztatot-adott-ki
    Gyorsan áttértünk a rubofenre, ami paracetamol tartalmú készítmény, és nejem elég szabadon bánt vele, mikor nagy fájdalmai és magas láza volt.
    Pár napja reggelre csúnyán feldagadt az ajka, nem tudtuk mire vélni, de akkor lehet, hogy ez volt az oka.
    Éppen ma tért át az algopyrinre, mert a doktornő ezt az alternatívát ajánlotta, mikor jeleztük, hogy valami allergiás jelenség lépett fel…
    Nehogy most meg valaki azt találja ki, hogy az algopyrin a legrosszabb… 🙁

  16. 19. hubab

    ”Orvosok Világszövetsége: Nyílt levél az Egyesült Királyság kormányának, a világ kormányainak és a világ polgárainak”
    ….
    ….
    HIDROXIKLOROKIN

    A WHO, a CDC, az NIH és a média tisztességtelenül bekente az ellentmondásos hidroxi-klorokin (HCQ) gyógyszert.
    A HCQ-nak azonban nagyon határozott támogatása van többek között: Harvey Risch professzor, Yale, az Amerikai Orvosok és Sebészek Szövetsége (AAPS), az American Frontline Orvosok, a Henry Ford Egészségügyi Rendszer és Didier Raoult professzor mikrobiológus és fertőző betegségek szakembere. de néhány.
    (1)
    A Lancet még arra is kényszerült, hogy visszavonja a HCQ-ról szóló tanulmányt, miután a Guardian újság kiderítette, hogy teljesen kitalálták és megírták őket egy sci-fi író és egy pornósztár. Ezt a meghökkentő kinyilatkoztatást követően is a legtöbb országban betiltották a HCQ-t.
    (2)
    Az AAPS szerint a HCQ-nak kilencven százalékos (90%) gyógyulási aránya van, ha korán adják be és cink mellett
    (3)
    A HCQ biztonságosabb, mint sok vény nélkül kapható gyógyszer, mint például az aszpirin, a Benadryl és a Tylenol.
    Az AAPS arra is rámutat, hogy még soha nem volt olyan biztonságos oltás, mint a HCQ.
    (4)
    A HCQ-nak több mint hatvan éve van engedélye, és világszerte több milliárd ember használta biztonságosan. Nagyon kicsi az aritmia kockázata, amely könnyen ellenőrizhető.
    Miért tiltották be akkor a HCQ-t?
    Lehetséges, hogy ebből a szabadalmaztatáson kívüli gyógyszerből nem lehet hatalmas profitot szerezni?
    A HCQ-t nagy hatással használták a Sars1 2005-ös járványában
    (5)
    Röviden, ha HCQ állt rendelkezésre, akkor nem lett volna pandémia!

    MEGELŐZÉS
    Megelőző intézkedéseket, például hidroxi-klorokint, D-, C-vitaminokat és cinket kellett volna javasolni a lakosság számára. (1)
    A korai kalcifediol (25-hidroxi-D-vitamin) kezelés a kórházi COVID-19 betegeknél jelentősen csökkentette az intenzív osztályok felvételét
    (2)
    A Vit D csökkenti a kovid súlyosságát.
    (2,3)
    A törékenyek önkéntes elszigeteltsége – ha úgy döntenek; megelőző intézkedésekkel kombinálva sokkal jobb stratégia lett volna. A társadalom többi részének a szokásos módon folytathatta és kellett volna folytatnia.
    ….
    ….
    World Doctors Alliance: Open Letter to the UK Government, Governments of the World and the Citizens of the World – Truth Comes to Light

  17. Egy szlovák orvos nyugdíjasházakban alkalmazta a következő protokolt, 400 betegből 1 halt meg: Aszpirin, Isoprinosin, D vitamin nagy adagban, C vitamin nagy adagban, cink.

    Ez meg egy másik szlovák protokol:

    N- negatív, V- kigyógyult, vagy még nem beteg

    Anopyrin 30 1x, Broncho-Vaxom 1x ráno éhgyomorra, Vit D 4000 jogurttal, C vitamin 2×1000, Cink 50 zöld teával.

    A- aszimptomatikus pozitív
    Anopyrin 100 1x, Isoprinosine(Inomed) 3x20ml (3×2 tbl =3x1000mg), Vit D 4000 jogurttal, C vitamin 3×1000, Cink 50 zöld teával, Nolpaza 20 1x reggeli előtt

    S1- szimptomatikus enyhe tünetekkel
    Anopyrin 100 2×1, Isoprinosine(Inomed) 3x20ml (3×2 tbl =3x1000mg), Vit D 4000 jogurttal, C vitamin 3×1000, Cink 50 zöld teával, Aszpirin 500 p.p., Bromhexin (Erdomed), Nolpaza 20 1x reggeli előtt

    S2 – szimptomatikus súlyos tünetekkel
    Anopyrin 100 2×2, Isoprinosine(Inomed) 3x20ml (3×2 tbl =3x1000mg), Vit D 4000, C vitamin 3×1000, Cink 50 zöld teával, ATB -Doxycyclin/Sumamed (kezdeni Doxycyclinnel 2x100mg 10 napig súlyosabb esetekben hozzá Sumamed 500 mg három napig 1x tabletta), Acilpirin 500 p.p. do 4×1, Bromhexin(Erdomed), Nolpaza 20 1x reggeli előtt, Fraxiparine preventív adagban 0,4 s.c. O2 maszk

    Otthoni rendszeres lázmérés és oxigén szaturáció mérése – az oxigén érték 90 százalék fölött, ez alatt oxigént kell adni.

  18. Magyarán: vérhigító, sokat inni, D vitamin, immunerősítő, zink. A nolpaza gyomor- és bélfekély megelőző…

    Ivermectint nem használnak, mert nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük