(3397) Az ígéret földje

Tibor bá’ fordítása online

 

Tragikus amerikai adatok a COVID-19 pandémiával kapcsolatban

Ez év december 31.-et követően 30 millió amerikainak kell szembenézni kilakoltatással. A lakbért kölcsönből fizetők száma 70 százalékkal nőtt.

Ez év december 26.-át követően 16 millió amerikai számára szűnik meg a munkanélküli segély.

A mai napig 110.000 étterem zárt be állandó jelleggel.

A mai napig 106.000 idősotthon lakó és személyzet halt meg.

A matematikából elbukó diákok száma 600 százalékkal nőtt.

A börtönlakók megbetegedése 400 százalékkal múlja felül a társadalomét.

COVID-19 fertőzéssel, 400 százalékkal nagyobb eséllyel kerülnek kórházba fekete, latin és indián származású betegek, mint fehérek.

Bevásárlás közben a szegények kétszer nagyobb eséllyel kapják el a kórt, mint a gazdagok.

Fekete amerikaiak a fehér amerikaiakhoz képest 37 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg.

Vajon magyar adatokról mikor olvashatunk?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24 gondolat erről: „(3397) Az ígéret földje

  1. Durva, főleg az első pontok. Több tízmillió ember lakhatás és jövedelem nélkül az USA-ban. Európában is milliók tartaléka mostanában fogy el.

  2. Van esetleg forrás? Elég hihetetlen számok ezek..

  3. Elképesztő dolgokat irsz Tibor bá. Kezdődik odaát a tánc.
    A közölt adatok láthatóan főleg az alacsony általános higiéniás helyzet, iskolázottság, a táplálkozás minősége és lakhatási körülmények következményei….
    Kérdés, hogy ebből mit fog megmutatni a média, vagy milyen szinten fogja agyonhallgatni ezt is?

  4. „Fekete amerikaiak a fehér amerikaiakhoz képest 37 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg.”
    Ha ezt elfogadom igaznak, akkor ebből levonható az a következtetés hogy a sötétebb bőrű emberek hátrányban vannak.
    A hátrányos helyzetűeket pedig – általában – segíteni, támogatni szokták.
    Mo.-on is élnek sötétebb bőrű emberek, és Ők is hátrányban vannak. A fentiek szerint támogassuk, segítsük Őket.

  5. Vajon mért van az, hogy az első két pont megráz és felháborít, a többi nem?

  6. A számok szerintem is igazak a munkanélküliség és kilakoltatás tekintetében (most nincs időm forrást keresni).És mellette rengetegen vannak társadalombiztosítás nélkül.
    Ez a 30 millió ember csak a jéghegy csúcsa, ők lehet ki lesznek lakoltatva.De mellettük van még biztos 100-150 millió ember aki tudja ugyan fizetni a lakbért de szerintem óriásit kell stratégiázni nekik is hogy hó végéig kijöjjönek, és hó végén nekik sem marad semmi.De ugye ezekről nincs statisztika.
    USA szolgáltatásra épült (pl.étterem) így nem csoda hogy nagy a szar.Azért hazánkban nem akarnak kilakoltatni minden tizedik embert. Viszont itt is lesznek bajok,szerintem itt is sokan vannak/lesznek akik a nagy ingatlanárakkal túlvállalták magukat hitelben.Számuk nem tudom mennyi ,de kíváncsi lennék rá.A nép mindig szeret túlköltekezni.

  7. Egyszer valaki kiszámolhatná, hogy objektíve hány munkaórába kerül egy lakás felépítése. Munkaóra egyenlegbe át kellene számítani az anyagköltséget is.

    Aztán megnézhetnénk, hogy hányszorosan vannak túlárazva a lakások, házak.

    Lehet valami abban, hogy az elmúlt 12 év helikopterpénze miatt mentek föl az ingatlanárak ilyen eszement módon mindenütt.

  8. Ezek az adatok( ha valódiak, miért ne lenne?!) már önmagukban mindent elárulnak.

    Ekkora tömeggel képtelen lesz a rendszer bármit is kezdeni.
    pl. nem lesz a lakosság 10%-a kilakoltatva, ez szinte biztos. No nem azért mert nem lehetne még egy pár 10.000 sátorváros. Hanem mert a gazdagok nem szeretnék, hogy bedőljön pl.az ingatlanpiac.
    Ugyanez a segélyekkel. Még elhúzzák egy darabig a rétestésztát, bár az adatokból látszik, hogy már szakad.
    Kis lyukakkal még elmegy, de aztán már sütés közben kifolyik a forró töltelék.

    Nagyon begyorsultak az események.

  9. én nem értem ezt a ‘számhisztit’.. de főleg akik követelik az itthoni számokat,statisztikákat. jobban fogsz akkor védekezni,ha minden reggel a szádba tolják hány halott van?? mit érdekli ez az átlag embert?
    a 444.hu a legnagyobb szám követelő, olvasom , hogy ‘rejtélyesen’ eltűnt a statisztikából egy 40-es férfi , meg hirtelen megjelent a statisztikában 3 új halott!
    aztakurvaéletbe,édes Jézus ments meg minket! ezek biztos szervkereskedők lesznek!
    meg persze,mert az Orbán fejpénzt kap a halottakért az EU-tól! ő maga..
    nem nagyon érdekel,hogy milyen cselekkel húzza le az EU-t a kormány. több pénz jön Magyarországra. fúúú,még egy játszóteret építettek Eu-s pénzből (nem sajátból) ezek a gazok!
    leszarom ,hogy hány új halott van,mert egyáltalán nem érint. nem azért,mert nekem nincs halottam,hanem mert semmit nem tudok tenni. a gazdasági része annál jobban érint engem is, de a tv-ből ,rádióból azonnal kivenném ezeket a megbetegedős statisztikákat,mert csak frusztrálja az embereket.

  10. Az amerikaiak évtizedek óta fóbiásan kerülik a szociális szolidaritás minden formáját. Egyre több az ezzel kapcsolatos észrevétel, kritika. Vajon változás közeledik ebben?

  11. 10 vidal
    Én viszont minden nap követem a jelentéseket, igaz, semmi más nem érdekel, csak a halottak száma.
    Ez a legobjektívebb mérőszám a helyzet alakulására, a többi túlzottan függ a pillanatnyi tesztelési gyakorlattól, amit nem tükröznek a kimutatott esetszámok. Igaz, ez is manipulálható, de sokkal kisebb erre a mozgástér…
    Engem bizony érdekel, hogy a helyzet éppen romlik, stagnál, vagy javulóban van.
    Ha rosszabbodik a helyzet, az engem nagyobb önfegyelemre ösztönöz, ad egy plusz motivációt, hogy elviseljem a kellemetlenségeket, ami sokaknál kipukkad egy idő után…

  12. 10. vidal,

    Kapcsold ki a tv-t, rádiót, interneten csak kellemes filmekre kattints és már kész is vagy.
    Kinézek az ablakon, csodállatos skóciai táj, nyugalmat áraszt minden.
    De bizony én kíváncsi vagyok tájon túli valóságra is, úgyhogy ne titkolják el előlem.

    Egy pici bepillantás a lengyel helyzetbe, hogy ott mit okoz a járvány a gazdaságban:

  13. 12. hubab
    és hogy lesz nagyobb az önfegyelmed? 2 maszkot húzol? vagy mivel lehet még fokozni? és ez miért a halottaktól (vagy a hallottaktól) függ? ha 16-tal kevesebben halnak meg ,akkor már lehet lazítani?
    és a 444 épp azt írja,hogy hazudoznak a halottakról.
    fasság ez..

  14. 10 – vidal:
    „Leszarom ,hogy hány új halott van,mert egyáltalán nem érint. nem azért,mert nekem nincs halottam,hanem mert semmit nem tudok tenni.” Tiszteletreméltó hozzáállás! Ezt iskolában kellene tanítani. Na fiam, ha az életben lesz olyan problémád, ami ellen nem tudsz tenni, akkor szard le. És ne csodálkozz, ha az egész rád dől, úgy ahogy van, saját szaroddal együtt.

  15. 14 vidal
    Egyszerűen nem szabotálom az előírásokat, ahogy azt sok szkeptikus teszi.
    És persze azzal is tisztában vagyok, hogy semmilyen intézkedés nem véd meg egyedileg attól, hogy én ne betegedjen meg, viszont érzek motivációt arra is, hogy a szabályok betartásával csökkentem a kollektív fertőződési esélyeket, benne a magamét is.
    Ha betartom, akkor hajszálnyival csökkentem a járvány terjedését, ha mindenki, akkor jelentős mértékben, még ha akkor sem teljesen.
    Azt kell felfogni, hogy a szkepticizmus itt mindenképp a járvány gyorsabb terjedésének kedvez, a szabálykövetés meg csökkenti azt.
    És ez teljesen biztos, és logikus.
    Így még az ellentmondásos intézkedések sem teljesen feleslegesek, ha a kontaktusok számát akár időlegesen is csökkentik, annak visszahatása lesz a fertőzések mértékére.
    Ennyi, többet nem tehetünk…

  16. Még karácsony előtt (talán ezen a héten) el fognak fogadni USÁ-ban egy újabb segélycsomagot, a kilakoltatási moratóriumokat meghosszabbítják. Ettől függetlenül a tőzsde tetőn van, melegen ajánlott kiszállni, lesznek még sokkal jobb értékeltségek!
    A nagy képet tekintve 1-2 év kánaán még hátravan a nagy roppanás előtt.

  17. 16..
    hát a te hozzáállásodat is tanítani lehetne! az unatkozó ember hozzáállása.
    elképzelem,ahogy a reggel 7-es hírek előtt ülsz,és jegyzetelsz.. ma 3-mal több van!
    aztán te ezen kívül mit tudsz tenni az ügy érdekében? maximum még ide leírod,hogy én is tudjam.
    én sem vagyok szkeptikus hubab! csak mivel,hogy semmit se tudok tenni,hogy akár eggyel is kevesebben haljanak meg,ezért nekem elég az egy maszk,és amennyire tudom kerülöm az embereket. úgyhogy teszek a statisztikára..

  18. 19 vidal
    Na, ez egy rossz megközelítés, hogy semmit sem tehetek, hogy akár egy emberrel kevesebb haljon meg…
    Ha a szabályok betartása csökkenti hússzal a napi halottak számát, ahhoz minden szabálykövető hozzájárult ehhez a ráeső kicsi, de kiszámítható százalékban, tehát megmentett 20/x életet, ahol az x a szabálykövetők száma az országban, bármilyen kicsi is legyen ez a szám…
    A járványügyi adatokról meg csak annyit, engem érdekel mi zajlik a világban és az országban, minden nap végigböngészem a napi híreket, eseményeket, mert érdekel mi zajlik.
    Ez csak egy kis szelete ennek, de érdekel, hogy éppen hegymenetben vagyunk még, vagy már lefelé gurulunk a járvánnyal az alagút vége felé.
    Ha meg megkezdődnek az oltások a világban, akkor főleg oda kell figyelni, mert a döntésemet fogja megalapozni…
    Ha működik az oltás, akkor látványosnak kell lenni az eredménynek, mert ha elsőnek a veszélyeztetett korosztályt oltják, akikből a halottak több mint 90%-a lesz, akkor be kell hogy szakadjon a halálozási statisztika pár héten belül, ahol őket végigoltották.

  19. 21 Tibor bá’
    Ilyen mazochista vagyok! 🙂
    Néha arra is jó egy ilyen kibeszélés, mert saját magam is végiggondolok olyasmit, amin korábban felszínesen átsiklottam, mintegy tisztázom a saját álláspontomat.
    Ez olyan, mint amikor középiskolás koromban matekból segítettem olyanoknak, akiknek semmi érzékük nem volt hozzá, és a végén magamban megállapítottam, hogy közben én is még mélyebben megértettem az anyagot… 🙂

  20. A fogyasztás korának vége, nem kell ennyi fogyasztó.
    Érthető, ugye?

  21. 23: D7:
    Igen, érthető. De a „nem kell” helyett szabatosabbnak érzem a „nem lehet” megállapítást. Tényleg elmentünk a falig, s ezt végre észre kellene venni mindenkinek, minden szinten, mindenképpen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük