(3386) Bibliai méretű…

Tibor bá’ online

 

Az Egyesült Nemzetek Élelmiszer ügynöksége attól tart, hogy a COVID-19 járvány közepette, 2021-ben a Világra bibliai méretű éhínség vár

Forrás: Associated Press – Edith M. Lederer

Az ENSZ Élelmiszer ügynökség feje, David Beasley állítja, hogy az ügynökség Nobel Békedíja ráirányította a figyelmet az ügynökségre, ami most felhívja a világ vezetőinek a figyelmét arra, hogy a jövő év rosszabb lesz a jelenlegi évnél, és több milliárd dollár ráfordítása nélkül 2021-ben bibliai méretű éhínség vár a Világra.

A tarhálási részletekből az derül ki, hogy nem élelmiszerből lesz kevés, hanem pénzből. Kb. 130 millió embert kell etetni és ehhez rengeteg pénz kell, amit nagyon nehéz összeszedni. Összességében 15 milliárd dollárra lenne szükség. És az adakozásra szoruló országok?  Jemen, Dél Szudán, Északkelet Nigéria, Burkina Faso Afganisztán,  Kamerun, Közép Afrikai Köztársaság, Kongó, Etiópia, Haiti, Libanon, Mali, Mozambik, Niger, Sierra Leone, Szomália, Szudán, Szíria, Venezuela, Zimbabwe.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

30 gondolat erről: „(3386) Bibliai méretű…

  1. Hát ez nagyon szomorú. Tényleg. 🙁 Szerintem meglesz a segély, de mondjuk valahogy a születésszámot is kellene szabályozni, ahogy is listából látható, a leggyorsabban „szaporodó” országok vannak ott. Talán ha kevesebben lennének, lenne vajon elég étel?

  2. LOL

    Duró Dóra és Kövér Laszló ezekben az orszagokban is rendet tennének , ha lehetőséget
    kapnanak ra.
    Először a csaladi pótlékot kéne nullahoz közelivé csökkenteni.

    LOL

  3. Talán ha ezekbe a problémás országokba nem
    tejport és lisztet de fegyvert és löszert szálitanának
    megoldódna a születésszám probléma !
    🙂
    Nem humánus de hatékony megoldás…
    A kellemes és a hasznos kombinációja.
    🙂

  4. A születés szabályozás leghatékonyabb módja az oktatás. Különösen a lányok/nők oktatása. Ez ténykérdés. A népirtásra alkalmas eszközök rendelkezésre bocsátásával -amivel már bőven próbálkoztak- átmeneti, gyenge eredményeket értek csak el.

  5. Az abortuszt/fogamzásgátlást propagáló NGO-kat kell oda exportálni. Itt az EU-ban (ahol népességfogyás van) van belőlük bőven…

  6. Etetünk egy csomó embert valahol a sivatag közepén, ahol csak azért tudtak ennyire elszaporodni mert mi etettük őket. Amíg etetjük őket, addig szaporodnak. Normálisak vagyunk?

  7. 5 RT5
    Azokban az országokban, ahol nincs szociális védőháló, nyugdíj, ott meg nem győzöd az embereket arról, hogy nem az jár jól ,akinek sok gyereke van, akik el tudják tartani öreg korában…
    Ahol meg van, ott oktatás nélkül is rájönnek, hogy kevés gyerek, kényelmes élet…

  8. Gyerekem angoltanára, éppen egy ilyen országban él. Egy gyermeke van – ilyen is van, a férjét megölték. Olyan 2-3 dollár/ óra árat kap, amit kajára költ. azt mondja, szépen megyeget fölfelé az élelmiszer ára. Van egy mobiltelefonja, és egy ócska számítógépe, és tud valami wifit fogni a szabadban.
    Szóval NEMMINDENKI naplopó ott sem.

  9. Nem arról van szó, hogy naplopó. Az ember is olyan mint egy állat. Ha van egy erdő amiben 2 medvének elég az élelem, akkor ott 2 medvénél soha nem lesz több. Itt ha mi nem humanitáriuskodnánk folyamatosan, akkor tized ennyi ember élne, és nem kellene attól tartanunk, hogy mi lesz amikor 200 millió nigériai egyszer csak úgy gondolja, hogy neki megtetszik Európa. Csak a szaros Nigériában több mint kétszer annyian élnek mint Németországban (még Etiópiában is többen élnek!!) ami nonszensz. Ebből katasztrófa lesz előbb-utóbb, minden értelemben, mert előbb utóbb érvényre jut a természet törvénye, és ha Etiópia csak 20 millió embert tud eltartani, akkor ott csak 20 millió lesz – így-vagy úgy.

  10. Jézusi tanítással élve az embereknek nem halat, hanem hálót kellene adni…
    Máskülönben majd úgy gondolják, hogy Európa ideális hely lesz nekik, és amilyen agyalágyult a nyugati liberális gondolkodás, még állampolgárságot is adnak, és csodálkoznak majd, ha Párizs utcáin ugyan azt eljátszák, mint Kongóban…

    Továbbá Lenin után szabadon: Tanulni, tanulni,tanulni!
    Plusz megtanítani őket fenntarthatóan földet művelni, és amennyire csak lehet erre támaszkodjanak, nem pedig a segélyekre.
    Én erre költeném a pénzt, nem állandó segélyezésre(jól látszik mit eredményezett a cigányság körében a feltétel nélküli segélyezés)

    Margóra írva azért van még mindig kupi Afrikában, mert a zavarosban könnyebb kifosztani őket, mint rendes állam/társadalmi berendezkedés esetén. Ebben érdekeltek maximálisan a „fejlett” nyugati, demokráciában csillagos ötös volt gyarmattartó országok. Tudnának mesélni az ex-francia légiós magyar katonák történeteket, hogy mi megy kint…
    Természetesen a kínaiak ott is nyüzsögnek.

  11. 11. Addig örülj amíg Afrikában kupi van. Ha már elkezdenek szervezkedni, és Nigériában pénze is lesz a több mint 100 millió muzulmánnak, akkor nagy gebasz lesz.

  12. 3: Ödön:
    Ezt valószínűleg Biden USA-ja fű alatt megoldja majd.

    10: Dajtás:
    Hiába adsz ma halászni hálót az embereknek, ha egyszer nincs már víz sem a közelükben! S hát -ugye- nem ők vitték el…

    Kína csak a „neki tetsző” területeken segédkezik.

  13. Re:11
    Ha nincs kupi, akkor nincs migrációs nyomás, és ha nincs migrációs nyomás, akkor mindenki a seggén marad, és nem a muzulmánoktól kell félni.
    Végeredményben a volt gyarmattartó országok fosztogatása okozza önön vesztüket, mert a megnyomorított népek jogosan kérik vissza a jussukat, és ez bizony Európa képletes és szó szerinti megerőszakolása lesz. Megjegyzem én ebből kimaradnék, mert ebben nem kell sorsközösséget vállalni, avagy aki behívta a „vendégeket”, az oldja is meg maga…
    (Ezt spiri terminológiával élve nemzetkarmának hívják)

    Re:12
    Lenne víz is meg hal is, de az ottani emberek olyan szinten hülyén vannak tartva, hogy az alapoktól kell kezdeni, pl kézmosás, vízöblítéses WC szakszerű használata, stb. Németbe kiemigrált baráti család mesélt elég „érdekes” történeteket, hogy milyen szinten mozogtak az afrikai migrók. 5-ből 1 volt kb munkára alkalmas, maradék 4 kb reménytelen eset volt. Nézd majd meg az afrikai drágakő bányákban lévő melósok szemét ~11:00-tól ebben a videóban:
    https://www.youtube.com/watch?v=eCE_wKCYan4
    Én rabszolgákat látok, akik szellemi sötétségben vannak tartva a nyugati tőkések által, akik a dekadens csillogásáért robotolnak szó szerint.
    Erre mondom én azt, hogy elsőnek odahaza söprögessenek, ha minket demokráciáról akarnak tanítani, mondjuk a cégeik ne alkalmazzanak éhbérért rabszolgákat…

  14. Ahhoz hosszadalmas többnemzedékes lelki degeneralódas kell , hogy egy nép annyira eltavolodjon attól ami természetes, ami evolúciósan bekódolt a testbe és a lélekbe ….hogy többé ne akarjon csaladot se, gyermekeket se, lehetőleg még egykét se !
    A vilag legmodernebbik egy negyede, élenjar ebben, a motívum pedig nem az előrelató, felelősségteljes bölcsesség, hanem az individumok mérhetetlen egocentrikussaga, közösségi érzésének szomorú elsorvadasa és az önzés.
    Mindez a föld ökológiaja szempontból tagadhatatlanul előnyös.
    A modern ember mar nem a csaladjahoz tartozik, mint az előző szazezer évben ,hanem csak a vagyonahoz és a megélhetéséhez.

  15. 13: Dajtás:
    A megtekintett videórészlet alapján nekem inkább a gulágok és a koncentrációs táborok képe rajzolódott ki. Szibéria, Recsk és társai… Ezek után csodálkozunk, ha gyűlölnek bennünket? Tény, nem mi okoztuk ezt, de ezt sajnos ők nem tudják és késő nekik megtanítani.

  16. Re:15 Csongor
    Én nem csodálkozom rajta, ennek issza meg a levét most a nyugat, és öröm az ürömben, hogy nem mi vagyunk a célország, mert se a marketingünk, se a gazdasági erőnk nem teszi vonzó célponttá az országot.

    Nagyon tanulságos ez a videó egészében is, főleg azoknak, akik ilyen haszontalan csecsebecséket szeretnek magukra aggatni. „Vicces”, ahogy a bányafőnök(rabszolga tartó helyi potentát) átadja a napi zsákmányt a jól táplált maszáj legényeknek, akik még tovább adják a fehér francia/belga?? helyi drágakő neppernek a zsákmányt.
    A fickó végig járja az összes híresebb drágakő lelőhelyeket, érdemes megnézni pár videóját, ha valakit érdekelnek a drágakövek tématerület.

  17. Ez olyan, mintha úgy kezelnénk az edényben felforró vizet, hogy időnként kicsit kieresztjük a gőzt, közben meg egyre nagyobbra csavarjuk a lángot.
    A lényeg az , hogy ne ma, vagy holnap robbanjon, hanem holnapután, amikor már nem én vagyok az edény mellett.
    De nem kell messze menni példáért, nálunk is ez van. Bele is bukott az a képviselő, aki sarkítva azt mondta, hogy két lehetőség van, eltartani, vagy kiirtani.
    Mivel egyik sem megvalósítható, marad a harmadik, belepusztulni.

  18. Re:17
    Miért kellene belepusztulni?
    Mindig van megoldás, max unortodox módon kell a problémát kezelni.
    Láttam már cifra dolgokat, ahol logikával, és intellektussal csőd lett volna, de még sem az lett(nem puszta szerencsén múlott)
    Nincs mese, el kell távolodni az ÉN nézőpontból a magasabb perspektíva felé.
    Egy ismeretlen labirintusban elég nehéz eligazodni, de ha látod fentről, akkor már nem annyira nehéz…

  19. (3386) Bibliai méretű…

    „A tarhálási részletekből az derül ki, hogy nem élelmiszerből lesz kevés, hanem pénzből. Kb. 130 millió embert kell etetni és ehhez rengeteg pénz kell, amit nagyon nehéz összeszedni.”

    Hazánk lakossága k.b.: 1O.5 millió.
    A kormányunk bevallása szerint a lakosság 70% -ának a beoltására számitanak. Ez 14-15 millió óltás.
    A töbletet szegényebb országoknak fogják ajándékozni. Ez az eu. országok egyik kötelezetsége.

  20. „…nem élelmiszerből lesz kevés, hanem pénzből. Kb. 130 millió embert kell etetni és ehhez rengeteg pénz kell…..Összességében 15 milliárd dollárra lenne szükség. ”

    Ez bizony nem kevés pénz.

    Ebben az évben EDDIG 1 594 000 000 000 dollár a világ publikus katonai kiadása. (egyezer ötszázkilencvennégy milliárd)

    Vagyis a rengeteg pénz, ami kéne az éhezők segítésére, az az éves katonai kiadások kevesebb mint 1%-a.

    Tudom nem ilyen egyszerű a dolog, de azért nekem magában ez a két szám sokat elmond világunk minőségéről.

  21. 10: Nem tudom Te melyik Jézusról beszélsz, de amelyik a Bibliában szerepel az a kenyeret és a halat szaporítja, nem hálót oszt a népnek.

  22. 20 katonailag is meg lehet oldani az éhezést, csak az csúnya.

  23. 21. Avatar

    Már mástól is hallottam ezt.
    Úgyhogy biztos benne van valahol.

  24. 21 Avatar
    Ahol a hal is kevés, ott már a hálóval sem mész sokra, ott már szaporítani kell azt a kevés halat. 🙂

  25. Akkor miért a dolgos fehérfajt irtják majd az elsödleges oltásokkal amit elkezdenek a pfizerével ami a gatesé szintén? Szóval aki állitólag a georgiai köveken felirtak szerint ritkitana az olt is ellene? Naa neee nézzék ennyirre hülyén ek az embert…akkor nem eröszakosan köteleznék ha! Mert az hogy covid utlevél lesz mindenhez az már eröszak!

  26. 25 Kékavian
    Látod magadat kívülről?
    Katasztrófa! Ilyen destruktív módon hozzáállni…
    Ha te lettél volna olyan helyzetben, hogy egy általad kifejlesztett oltással megállítható lenne a világjárvány, akkor vajon milyen módszereid lennének arra, hogy megmagyarázd az embereknek, hogy ezzel menthetik meg magukat, és embertársaikat?
    Mit akarsz még?
    Az oltás nem kötelező, bármit is mondasz, sőt megjósolom, sokan nem is fogják magukat beoltatni.
    Azon meg ne csodálkozz, hogy azok a szervezetek, cégek, amelyek nagy embertömegekkel érintkeznek folyamatosan szolgáltatásaik révén, nem óhajtanak a fertőzések folyamatos céltáblái lenni.
    Biztos lesznek olyan repülőgép társaságok, akik oltási bizonyítvány nélkül nem fognak a fedélzetre engedni, de abban is biztos vagyok, hogy lesz olyan is, amelyik meglátja itt is a piaci rést, és felengedi oltás nélkül is az embereket, persze kellő felárral, ami kompenzálja a társaság kockázatát, sőt, extraprofitot is hoz.
    És ehhez nem kell semmiféle gonosz emberpusztító szándék.
    És miért irányulna ez a fehér faj ellen?
    Ja, hogy egyenlőre főleg a nyugati kultúrájú országok képesek megfinanszírozni az oltást, és a szükséges infrastruktúrát…
    Gyanítom, ebből nem az oltott országok kerülnek ki rosszabbul, hanem azok a nyomortelepek, akiknek esélyük sem lesz ehhez hozzájutni…

  27. Iszonyatos a tudatlanság, és az információhiány.
    Emiatt óriási a bizalmatlanság, az eü. dolgozók kb. 30%-a oltatja magát!
    Katasztrófa felé haladunk és a semmiért sem felelős Orbán, miután kivégeztette az egészségügyet, és az oktatásügyet, meg rendkívül objektív és megbízható információforrássá tette szinte az összes médiát, most végre kivégzi a hülye nemzetét is! Csak ennyi történik…

    Ha nem találják ki azonnal, hogy minden oltási kiskönyv mellé jár egy pofa sör, egy pár virsli, és minimum 100.000 Ft, akkora cirkusz lesz, amit ma elképzelhetetlennek tartunk. Bizony, elképzelhetetlennek ugyanúgy, mint a vírust, a maszkot, meg a tilalmakat pont egy évvel ezelőtt! Érdemes azokat a cikkeket és kommentjeiket végignézni egy év távlatából, amelyek egy veszélyes kínai vírustörzs felbukkanásáról írtak, amolyan bulváros, távoli, a figyelmet komolyan le sem kötő formában.

    Az oltatlanok ellehetetlenítése olaj a tűzre, sztem. rosszabb stratégia, mintha államilag kötelezővé tennék.

  28. 27 Horváth Csongor
    Az biztos, hogy nem lesz sétagalopp az előttünk álló időszak sem.
    Én már sajnos abba a korosztályba tartozom, aki ebből kifolyólag veszélyeztetett, így habozás nélkül beoltatom magam, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy az oltás egy értelmetlen blöff lenne, mikor ilyen erőbedobással dolgozott rajta szakemberek tömege.
    Sokkal nagyobb kockázatnak érzem a betegséget, mint valamiféle bizonytalan mellékhatást.
    Ezt az álláspontot legfeljebb akkor bírálnám felül, ha az oltások nyomán jelentős negatív események következnének be.
    Ehhez még az sem lenne elég, ha néhány szuper érzékeny személlyel lennének problémák, ezt a kockázatot bevállalnám, és ha nem lenne szerencsém, nem hibáztatnák senkit, erre a lóra tettem…
    Egy fiatal nyilván másképp nézi a dolgot, bízik a saját immunrendszerében.
    A lányom is otthon van karanténban, de a szag- ízérzék elvesztésén kívül semmit nem tapasztal, legnagyobb baja, hogy a kedvenc karácsonyi menüinek nem érzi az ízét, miközben élvezi, hogy nyugodtan kipihenheti magát a munkahelyi bolondokháza után… 🙂
    Viszont tisztában vagyok azzal, hogy a várható alacsony átoltottság miatt a járvány nem fog megállni, de ezt tudomásul veszem, kihasználom a maradék lehetőséget, tehát magamat oltatom, aztán majd meglátjuk a fejleményeket.
    Azért azt a lehetőséget sem zárom ki, hogy ha az oltott veszélyeztetetteknél olyan látványosan csökken a halálozás, akkor lassan meggyőzheti az óvatosakat is, de ez előreláthatóan csak igen hosszú idő alatt hozhat eredményt, akár évekbe is kerülhet.
    És persze elgondolkodtatja az embert az a közlemény is, hogy ne oltassák magukat gyermekvállalás előtt álló nők, illetve ha oltatnak, ne vállaljanak gyereket x ideig.
    Na, engem ez már több oldalról nézve sem érdekel… 🙂

  29. Ah,
    Írva vagyon minden:
    „14. És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét, a ki fegyverrel megsebesíttetett vala, de megelevenedett.
    15. És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek,
    16. Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
    17. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
    18. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.”

    https://businesscasestudies.co.uk/wp-content/uploads/i/logos/images/astrazeneca.jpg
    Szóval ez lesz a befutó oltás? 🙂

  30. 29 Anonymus
    Azt mi a fenét fog tudni rólam többet a hatalom, ha oltatom magamat, mint amit már eddig is tudott rólam, ha akart? Azt, hogy be vagyok oltva… 🙂
    Ezzel nem mondom, hogy egy ilyen helyzetet ne lehetne rossz célokra is kihasználni, de elképzelhetetlennek tartom, hogy ebben a sokféle érdektől szétszaggatott világban ezt ne lehetne leleplezni, megakadályozni.
    Viszont a cél racionalitása nem tagadható, legalábbis akkor, ha az oltás valóban hatásos, akkor nincs is más járható út, ha meg akarjuk állítani a nyavalyát…
    Viszont a nem oltakozók életterét sem szabad felszámolni, a megtérést rá kell bízni az időre, mert az erőszak itt kontraproduktív.
    Legyen itt is egy érzelmi evolúció, lássa mindenki, kin segített, kinek ártott az oltás, aztán ez önműködővé válik pro- vagy kontra…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük