(3353) Miss Foo

Tibor bá’ vasárnapi igaz története

Abszolút értelemben véve a Melbourne-i Egyetemen nem volt nőhiány, sőt, mondhatnám nőfelesleg volt, de ez az „abszolút értelemben véve” a részemre értéktelennek bizonyult. Mit kerteljek, kerültek a nők, mintha leprás lennék. Igaz, ezt olyan udvarias formában tették, hogy szinte meg tudtam nekik bocsátani.

Egyetlen kivételt Foo kisasszony képezett, aki Kuala Lumpurból jött, és maga is bevándorlónak számított. Isten bizony, engem nem zavart sem apró termete, sem maláj és kínai génjeinek pikáns keveredése. Az már zavaróbb volt, hogy amikor moziba invitáltam, közölte, hozza a barátját is. Barát alatt én egy másik lányra gondoltam, mert ilyen értelemben az angol nyelv nem tesz különbséget barát és barátnő között. Sebaj, vigasztaltam magam, legalább bővül ismeretségi köröm. Ha a barátnő csinosabb, akkor legközelebb őt hívom moziba, mert a három kör lefutása Ausztráliában is kötelező volt. Vagyis egy mozi, még egy mozi, aztán egy harmadik, ami után a hölgyet már meg lehetett hívni egy csésze teára a kollégiumi szobámba.

Na, ebből oltári nagy pofára esés lett, mert a barátnő nem she volt, hanem he, és úgy lett bemutatva, mint a család barátja, akire Miss Winnie Foo rá lett bízva.

A film alatt Winnie ült középen, egyik oldalán Mr Banny Wong, a másik oldalán pedig én. Igaz, a vetítés alatt Miss Foo bal kacsóját a kezemben tarthattam, és a három mozijegyből Mr Wong kettőt gálánsan fizetett, de ez semmiképpen nem kárpótolt azért, amit előtte vérmesen elképzeltem.

A szünetben Foo kisasszony diszkréten magunkra hagyott minket férfiakat, valami apró ürüggyel. A velem egykorú Banny Wong pedig egyszerű angol tőmondatokkal röviden felvilágosított. Ezek szerint Winnie családja igen gazdag, és nagyon modern felfogású. A gazdagságról volt némi elképzelésem, hiszen a Melbourne-i Egyetemen taníttatni lányukat nem volt semmi, ami pedig a család modernségét illeti, nos, arról is kezdtek lenni elképzeléseim.

Hamarosan kiderült, hogy a Foo család a modernséget egyetlen tényre alapozza. Ezek szerint nem állnak elébe egy vegyes házasságnak, de azt tudomásul kellett vennem, hogy Miss Foo, ellentétben a helyi szokásokkal, szűz fog maradni a nászéjszakáig. Közbe kell szúrnom, tőlem az maradt. Megnyugtattak afelől, hogy vagyoni helyzetemet nem firtatják, a házasság után anyagi gondjaim nem lesznek, válásról szó sem lehet, amennyiben később meggondolnám a dolgot, és lelépnék, a világ bármely pontján megtalálnak. Az esküvő az általam megnevezett vallás szokásainak megfelelően bonyolódhat, de életem Kuala Lumpurban kell leélnem.

Ekkor vége lett a szünetnek, csöngettek, mi pedig tovább néztük a filmet, de már nem tartottam fontosnak, hogy Winnie enyhén izzadt mancsát tovább masszírozzam, amit ők az ultimátumra adott nemleges válasznak fogtak fel.

Gyors „szakításomat” Miss Fooval napokon belül megbántam. Végül is a semminél a petting is jobb. Pofátlanul meg kellett volna kérdeznem Mr Wongtól, a petting meg van-e engedve, és ha igen, milyen feltételek mellett. Neki is ott kell-e lennie, vagy a petting ellenőrző tanuk bevonása nélkül is gyakorolható. Végül talán arra is ki kellett volna térni, hogy náluk hol húzzák meg a határt a petting és az aktus között. Úgy tudom, ezeknél a népeknél a legapróbb részleteket is letárgyalják a nő háta mögött.

Most már mindegy, az viszont biztos, hatalmas lehetőséget puskáztam el. Sok mindent megtudhattam volna, ha a témát teljes mélységében megismerem. Például ott van az anyós-vő viszony. Vajon kötelességem-e időnként tiszteletem tenni az anyós hálószobájában, ha az ő hozományából kifolyólag gazdag a család? Miként alakulnak a dolgok, ha Winnie lánytestvérei pártában maradnak? Egyáltalán, ha nem kell dolgoznom, csak úgy eltartanak, mivel tölthetem napjaimat? Késő bánat, még az is lehet, hogy az TV2-ben az időjárás-jelentést az én lányom olvasná be. De ez már csak eső után köpönyeg.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

17 gondolat erről: „(3353) Miss Foo

 1. „Barát alatt én egy másik lányra gondoltam, mert ilyen értelemben az angol nyelv nem tesz különbséget barát és barátnő között.”

  Dehogynem tesz különbséget: boyfriend, girlfriend. 😛
  (pl. His girlfriend is Australian, Her boyfriend is Australian.)

 2. 3. Elek

  csak akkor, ha hangsúlyozni akarja, a „friend” simán használható, és használják is

 3. 3 – Elek:
  A boyfriend és a girlfriend az a személy akivel most éppen dugok. Ha nem dugok vele, akkor csak simán friend és az lehet nő és lehet férfi is.
  Be lehet hozzád íratkozni nyelvleckére? 😀

 4. 4.-5.
  A nagy lófaszt!!!! 😛
  Lánynak/nőnek is lehet girlfriend-je, magyarul barátnője. (Her girlfriend……)
  Fiúnak/férinek lehet boyfriend-je, magyarul haverja/barátja/spanja/etc. (His boyfriend……)

 5. 6: Persze, ha homoszexuálisok…
  Elek, hol élsz Te?

 6. 6 – Elek:
  Én leszarnám a véleményedet, de vannak itt mások is, akik azt hihetik, hogy igazad van. NINCS A boyfriend és a girlfriend szeretőt jelent..

 7. Re:6
  Érzek némi differenciát egy „his boyfriend”, és a „his buddy” között… 🙂

 8. 6. Elek
  Rengeteg helyzetkomikum épül erre a félreérthetőségre az angol, amerikai nyelvű filmekben.

 9. 6. Elek

  Családunknak több angol tagja is van szóval úgy érzem képben vagyok. Kár valamihez görcsösen ragaszkodnod, ha nem vagy róla amúgy meggyőződve. Most pl. tévedésben vagy.

 10. 6 Elek,

  Kicsit árnyalja a képet, hogy az USA ban néhány lány legközelebbi barátnőjét is girlfriendnek nevezi anélkül, hogy szexuális kapcsolatban állnának egymással. Mivel itt erős a felreérthetőség esélye így inkább ez a szóhasználat kerülendő. Az USA angolról általában rossz a vélményem.
  Sok mindent megenged amit a Brit angol nem.

  Volt egy meleg angol férfi kollégám aki viszont a barátját soha sem boyfriendnek hanem my partner- nek nevezte.

 11. SOK HÜLYE BAROM FASZKALAP, LESZARLAK BENNETEKET, KITILTHATSZ HÜLYE TIBI BÁCSI, ÚGYSE JÖVÖK IDE TÖBBET, HÜLYE AGYATLAN KORONAVÍRUSHÍVŐ BANDA, SZEKTA. DÖGÖLJETEK MEG!!! 😛

 12. 13: Szerintem menj el idegorvoshoz! Ezt most komolyan mondom, nem bántásból. Ha egy ilyen semmiségen így felhúzod magad, akkor komolyabb gondok is vannak az életedben, mint hogy innen kitiltatod magad időnként.

 13. Én csak azt nem értem, Tibor bá, hogy mért adtad fel Winnie-t olyan gyorsan. Egy ilyen gazdag élet Kuala Lumpurban érdekes is lehet. Ha lenne tíz életem, egyben biztos kipróbálnám.

 14. 16 – Ábel:
  1) Tanuló fázisban voltam. 2) Ezt követve haza terveztem menni. 3) Akkor még nem voltam tisztában az élet küzdelmes voltával kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük