(3311) Az Egyesült Államoknak és alkotmányának van még két hónapja

Tibor bá’ fordítása online

 

Szerző: Paul Craig Roberts

Bob Woodward írja, hogy Trump védelmi minisztere, James Mattis tábornok és Trump Nemzetbiztonsági főnöke, Dan Coats összebeszéltek, hogy Trumpot eltávolítják az elnöki székből. Mattis tábornok állítja, hogy Trump „veszélyes és alkalmatlan. https://theconservativetreehouse.com/2020/09/09/bob-woodward-general-james-mattis-plotted-overthrow-of-u-s-government/

Ez ugyanaz, amit a tábornokok és a CIA állított John F. Kennedy elnökről. Amikor a tábornokok és a CIA azt állítják, hogy az elnök alkalmatlan és veszélyes, akkor úgy gondolják, hogy veszélyes a költségvetésükre. Hogy alkalmatlan azt jelenti, hogy nem megbízható katona, aki talál magának ellenséget, tehát a pénz áramlani fog a katonai/biztonsági létesítmények felé. Azzal, hogy kiszolgálják a védelmi ipart hazájuk helyett, a tábornokok igen gazdagokká válnak. (Ez kb. olyan, mint amit Orbán csinál Magyarországon. A közpénzből magánpénz lesz, beszerzések útján)

Mind Kennedy, mind pedig Trump normalizálni akarták a kapcsolatokat Oroszországgal, és haza akarták hozni a katonákat, akik tengerentúl harcoltak, ami a katonai beszállítóknak emeli a profitját. Hogy Kennedyt le tudják állítani, meg kellett ölniük.

Ahhoz, hogy leállítsák Trumpot, ki kellett találni orosz barátkozását, vezetői alkalmatlanságát, és mindenféle alaptalan vádat. A szajha média ismételgeti a vádakat mintha azok bizonyított valóságok lennének. A szajha média sose vizsgált meg egyetlen egy hamis vádat se.

Az erőfeszítések, Trump eltávolítására nem jártak sikerrel. Mivel különböző színes forradalmak voltak a múltban, ahol az USA idegen kormányokat buktatott meg, kitalálták, hogy ezt a taktikát lehetne alkalmazni Trumppal szemben is. Vagyis a novemberi elnökválasztás nem választás lesz, hanem színes forradalom. Például: https://www.paulcraigroberts.org/2020/09/08/democrats-have-planned-a-coup-if-trump-wins-reelection/  és  https://www.paulcraigroberts.org/2020/09/10/the-democrats-are-fronting-for-the-cia-deep-states-color-revolution/ .

Országunk hanyatlásában elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol a nyilvánvaló valóságról szóló egyszerű állítás már nem elhihető.

Mivel számtalan, óvatosan feltárt és állításait bizonyító könyv létezik, (egy részüknél a szerző amerikai) melyek állítják, hogy 1950 óta a nevesebb médiát a CIA irányítja, ezért az amerikai média nem híreket közöl. Hírek helyett a média közli az események magyarázatát a háttérhatalom szája íze szerint. Ez bebiztosítja azt, hogy a hírek nem ütköznek a programmal.

Udo Ulfkotte, német újságíró írt egy könyvet „Megvásárolt újságírás” címen, Ebben bemutatta, hogy a CIA mi módon uralkodik az európai újságok felett.

Hogy tisztán lássunk, két CIA szervezet létezik. Az egyik egy ügynökség, mely befigyeli a világ eseményeit, és többé-kevésbé pontos információkkal látja el a kormányt. A másik egy titkos ügynökség, amely merényleteket követ el, beleértve az amerikai elnököt is, és elsöpör nem együttműködő kormányokat. Truman elnök nyilvánosan kijelentette mandátuma lejárta után, hogy igen komoly hibát követett el, amikor megengedte a CIA titkos részének megteremtését. Szerinte a kormányon belül született egy ellenőrizhetetlen belső kormány. Eisenhower az amerikai néphez szóló utolsó beszédében figyelmeztetett, hogy a katonai/biztonsági komplexus ellenőrizhetetlen hatalma növekszik.

Kennedy elnök észlelte a veszélyt és azt mondta, hogy a CIA-t darabokra szedi szét. De, ez előtt megölték.

Trumpot a CIA könnyen meg tudná ölni, de a „magányos gyilkos” szöveget túl sokszor alkalmazták, már a kutya se hinné el. Egyszerűbbnek tűnik Trumpot megbuktatni az újraválasztásnál, mivel a CIA irányítja az amerikai és az európai médiát, és számtalan hírportála van az Interneten, amelyek úgy tesznek, mintha függetlenek lennének, amivel könnyedén be tudják csapni a nemtörődöm amerikaiakat. A helyzet az, hogy a baloldal van a CIA tarsolyában. A jobboldallal nincs probléma, mert azok úgy gondolják, a katonai/biztonsági komplexus támogatása hazafias.

Miután a CIA Trumpot ledönti, fel fogják használni az Antifa-t, a BLM-et és a szajha médiát egy faji háború kirobbantására. Ezt követve a CIA belovagol az apokalipszis fakó lován, a nép pedig behódol.

Ezt nagyon kevesen hiszik el, addig, amíg meg nem történik. Pedig a CIA képes lesz a népet kordában tartani.

Manapság Amerikában a hazugnak jobban hisznek, mint annak, aki az igazat hirdeti.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

34 gondolat erről: „(3311) Az Egyesült Államoknak és alkotmányának van még két hónapja

  1. A hozzáértők majd kiigazítják az adatokat, ha rosszakat írok.
    2015-ben 596 milliárd dollár volt az USA katonai költségvetése,
    2019-ben 716 milliárd dollár. A számok az ellenkezőjét mutatják, mint amiről Bob Woodward beszél. Ilyen mértékű emelkedés 4 év alatt talán még soha nem volt.

    Egy hozzászólásomban már említettem azt az elképzelésem, hogy nem lesz több USA elnökválasztás. Ha le is megy a szavazás, meglepne, ha az új vagy újraválasztott elnököt be tudnák iktatni.
    Vajon miért lett olyan sürgős egyeseknek, hogy nem tudják kivárni az esetleges újabb 4 Trump évet? A katonai költségvetés lefaragása nem lehet indok, mert az ellenkezője igaz.
    Gondoljunk bele, négy év múlva milyen szintig jut az emberek megfigyelése? A gazdasági, politikai szereplők élete nyitott könyv lesz.
    Akik most hatalmat kapnak, ők vezényelhetik le a végjátékot. Aki a végjátékot irányítják, ők adják a mattot.

  2. A warmongerek legfontosabb baja, Trump nem indított új háborút, a meglévők is takarékon vannak. Azok is aggódnak, akik külföldre telepítették a gyáraikat, illetve az importban érdekelt kereskedők is félnek, a vámháború megnyesi a hasznukat. Ne feledjük, a nagy „RABSZOLGA FELSZABADÍTÓNAK” hazudott polgárháború vámháborúként idult, a valóságban. Mondom, vámháború……

  3. 1: Már mi a bánatért ne lenne elnökválasztás, és mért ne iktatnák be az elnököt?

    Már rég elérte a kontroll azt a szintet, hogy eleve csak olyan jelöltek kerülnek a jelöltség közelébe, akik megfelelnek az elvárásoknak.

  4. Azért Trump maga sem nehezíti meg a dolgát a szajha médiának, hogy alkalmatlan idiótának lehessen beállítani.

  5. Ez így egy nagy hülyeség!
    Tramplinak a tábornoki, és mára a tiszti és főtiszti karral hidegült el a viszonya, azaz a Fegyveres Erők vezetése finoman fogalmazva is rossz főparancsnoknak tartja, amin nem is csodálkozom! Mattis pedig egyenesen náci módszereket alkalmazó embernek tartja Trumpot, ami azért valljuk be, ha szó szerint nem is, de azért közel áll a valósághoz.
    Viszont a CIA és a DHS esetében a viszony jónak mondható, sőt a DHS élére egy trumpistát nyomott be Barr igazságügyi miniszter, így ott kifejezetten baráti a viszony! Ezek nélkül meg bármilyen nemű megbuktatás titkos módszerekkel megvalósíthatatlan, azt max. a sereg nyílt fegyveres hatalomátvétele tudná jelenleg elérni, az viszont automatikusan polgárháborút hozna napokon belül az USA -ban.

  6. Ha kibírtak négy évet, nem bírnak még ki két hónapot? Mindjárt úgyis lesz az elnökválasztás, akkor jó eséllyel úgyis leváltják.

  7. 6. Ábel,
    Ha jól értelek, azt állítod, az emberek megfigyelését, azon keresztüli irányítását, befolyásolását már nem lehet fokozni? A rendszer elérte a megfigyelési lehetőségekben a plafont?
    Jelöltek. Az a hatalmi erő amelyik most kerül hatalomra, kimozdíthatatlan lesz.
    Ebből indulok ki. Véleményem szerint ezt minkét fél tudja. Ezért aki most alul marad, már soha nem lesz tényező. Ez pedig abból is következik, hogy a klímaváltozás csak jön, csak jön és egyre durvul, míg egyszer csak Guy McPherson-nak nagyrészt igaza nem lesz. A tőzsdelufi meg fújódik, a környezetszennyezés fokozódik, a termőtalaj szegényedik, a föld népessége nő, a tőke tovább koncentrálódik, belső és külső konfliktusok szaporodnak.
    De,ha látsz a felsoroltak közül érdemi pozitív elmozdulást bármelyikben is, arról jó lenne tudni.

    Nagyon megmaradt bennem Tibor bá’-nak az a posztja, ahol leírja, az első és második világháború kitörése előtti napon az embereknek fogalmuk sem volt, hogy másnap kezdődik a világháború. Bíztak a békés jövőben.

  8. 7 „Ha jól értelek, azt állítod, az emberek megfigyelését, azon keresztüli irányítását, befolyásolását már nem lehet fokozni?” – Rosszul értesz, semmi ilyesmit nem állítok.

    Azt állítom, hogy sem a Demokrata párt sem a Republikánus, sem semelyik elnök nem fog lényegi kérdésben eltérni attól az iránytól, amit a gazdáik kívánatosnak tartanak. Gumicsontokon megy a nagy vita, a lényeg mindig marad.

    Éppen ezért nem hiszem, hogy lemondanának a mostani látszatdemokráciáról, mert ez biztosítja azt, hogy az emberek nem lázonganak. Mi ellen is lázonganának, ha már most is úgy tudják, hogy szabadságban élnek?

  9. Kennedy és Trump közt ég és föld a különbség.

  10. 9: Dan:
    Egyetértek! Pedig alig 30 év különbség van csak köztük…

  11. Ne csak az USA választásra figyeljünk.
    Ha lottózunk, ne mindig csak egy számot nézzünk, mert akkor mindig egy találatunk lesz, hiába van ötösünk, mindig egyet fogunk látni.
    Nyugodtan mondhatjuk, közvélemény kutatás nélkül is, az emberek a régi életüket akarják folytatni. Ha alkalmuk lesz rá, meg is teszik. Millió kütyü és még több kütyü, utazás távoli helyekre ahányszor a pénztárca megengedi, tömegszórakozás rogyásig.
    Mit mondanak a szakemberek, miért lehetett előre jósolni a jelenlegi vírus megjelenését?
    Mert a sok kütyü legyártásához, utazáshoz, szállításhoz, korlátlan kommunikációhoz, élelem termeléshez egyre jobban kiszorítjuk az állatokat az élőhelyeikről.
    Ennek egyenes következménye, mind több és szorosabb kontaktolás a szabadon élő állatokkal. Így garantált, hogy az emberre záros határidőn belül újból és újból átugrik egy vírus.
    Még vége sincs ennek a járványnak, de már spriccelnének szét az emberek ki merre lát és szeretnének még néhány praktikus gépet venni és a kétéves elavult helyébe újat venni.
    Pont, mint cunami előtt. Húzódik vissza a tenger, az emberek meg szaladnak a visszahúzódó tenger után.
    Ami szerintem most történik. Húzódik vissza a „tenger”, az emberek meg szaladnak utána. Kétlem, hogy négy évig visszahúzódó folyamat lesz.
    Tudom, ezek nem érvek, csak egy érzet.

  12. 11 Károly, „Ennek egyenes következménye, mind több és szorosabb kontaktolás a szabadon élő állatokkal.” – Ez egy vicc. Évszázezredeken keresztül szorosan együtt éltünk az állatokkal. Benne az élőhelyükben, az erdőben, mezőn, stb. A háziállatokkal egy térben aludtunk, gyakorlatilag napi 24 órában érintkeztünk velük, ürülékükkel.

    Soha ilyen távol nem voltunk az állatoktól, mint mostanság.

  13. Nem az állatokkal van a legnagyobb probléma, hanem a “nagytudású” emberekkel, akik úgy kavargatják a géneket, vírusokat, hogy a természet müködésének a töredékét sem ismerik és ennek ellenére Istent játszanak. Nekik köszönhetjük ezt a mostani nyavalyát is!

  14. 12. Ábel,
    Ez irányú szakmai tapasztalat hiányában továbbra is elfogadom a szakemberek tudását. Érdemi vitát velük tudnál folytatni.

  15. 14: A józan paraszti ész sokszor többet ér, mint egy szakbarbár minden tapasztalata! A legnagyobb koponya is tévedhet, sőt előfordul, hogy érdekében áll elkenni a valóságot – például hogy a hozzá hasonló szakemberek kemény munkájának következménye hogy a vírus emberi sejtekben tud szaporodni.

    Egy magasröptű szakmai levezetésben is könnyű megtalálni a logikai hibát, ha történetesen van egy pontja, aminek az érvénytelenségéről tudomásunk van.

    Minimális néprajzi tudás kell ahhoz, hogy felismerje az ember, hogy az adott pont bullshit. A Szentendrei Skanzenben bárki megtekintheti a tanyasi udvart, aminek az istállója egybeépült a lakással. A mindennapi használatban lévő szoba egy tér a tehén- és lóistállóval, az istálló sarkában van a kemence és az asztal.

    Még ma is vannak népek, pásztorok, akik részben így élnek, de még ezer éve teljesen általános volt. Akik pedig nem tartottak állatot, azok vadásztak rájuk. Kinn aludtak az avaron köztük.

    Ehhez képest most nagyvárosokban élünk, ahol legfeljebb kutyával-macskával találkozunk élőben, akiknek a fertőzésmentességére állatorvos vigyáz. A többi állattal csak a tányérunkon találkozunk, hőkezelés után, fertőtlenítve.

    Nem kell ahhoz virológusnak lenni, hogy nyilvánvaló legyen, hogy az érvelés alapvetően hibás.

  16. Angolul tudóknak ajánlom figyelmébe az alábbi, témába vágó tanulmány sorozatot, Ray Dalio tollából:
    https://www.principles.com/the-changing-world-order/

    A szerző szerepel a világ TOP100 leggazdagabb emberei listáján.
    A szerző, és elemzési csapata az elmúlt néhány évben alapos kutatást végzett az elmúlt 500 év birodalmainak felemelkedése és bukása témakörében.
    A tanulmány sorozat friss, idén tavasszal kezdték kiadni fejezetekben.
    A legfrissebb, Kínáról szóló fejezet csak 3 napja jött ki.

    Véleményem szerint jelentőségében és minőségében összemérhető Jared Diamond Összeomlás könyvével.

  17. ez a Paul Craig Roberts legalább 6 éve folyamatosan „holnapra” várhatónak mondja az Amerika által elindított III. világháború kitörését…
    2 hónap múlva megnézzük, ez a legújabb jóslata vajon miért nem vált valóra…

  18. 17 – Avatar:
    Paul Craig Roberts-et folyamatosan olvasom, még soha semmit nem jósolt meg időre. Pláne nem világháborút. Állandóan ferhívja a figyelmet, hogy hanyatlanak, de nem ad időpontot. Most a 2 hónapot úgy kell érteni, hogy akkor lesz az elnökválasztás, amikor is sok minden eldől.

  19. Re:15
    Ha elmész Somogyvámosra a Krisna-völgybe, akkor az ott lakók egy része most is az istálló fölött lakik. Kicsit trágya szag van a szálláshelyen, de nekik ez nem probléma.

  20. A demokrata ellenjelölt egy „demens lúzer” a jelenlegi elnök szóhasználatát kölcsönvéve, akivel valójában Trump alá tolták az elnöki széket. Bárki más Obama kvalitású esélyesebb lett volna „sleepy Joe” helyett. A BLM is visszafelé sült el, már a feketéknek is nyűg lett. Persze az még benne lehet a pakliban, hogy egy irányított válsággal Trump viszi el a balhét, hogy aztán tervszerűen megérkezzen egy amerikai „Lenin” nagy rakat pénzzel és megváltó tervekkel 🙂

  21. Re:21
    Nem élek kint, de kíváncsi lennék rá, hogy valóban ennyire polarizált-e a társadalom, és se lát se hall dömötör mindkét oldal az ész érvekre.
    Benne élni a tébolydában nagyon más, mint kívülről nézni az egészet (mondhatnám akár ugyan azt is az itthoni dolgokról).

  22. 22: A 9gagen mindenféle országból írogatnak népek. Nekem úgy tűnik, nem is kevesen vannak ott is, akik pontosan látják, hogy mindkét oldal rossz, mindkét elnökjelölt alkalmatlan.

    Csak hát ugye úgy fel vannak korbácsolva az indulatok, hogy inkább szavaznak arra, amelyik szerintük egy kicsivel kevésbé alkalmatlan, minthogy egy harmadik jelöltre szavazzanak, nehogy „elvesszen a szavazat”. Ugyanaz a bullshit, mint ami nálunk is ment egy jó évtizedig.

  23. Az állatok közelsége, fajtái és kontaktusok száma, ez mit is jelent?
    Mit kell érteni közelségen és kontakton?
    Például a denevérek élőhelyét mikor szűkítik, akkor az a száz és százezer példányú kolónia ürüléke mikor megszárad, por formájában közelsége okán a szél által eléri a milliós nagyvárost. A milliós nagyvárosból százezer ember útra kel és tízezer kilométerrel arrébb a ruházatról, tárgyakról lehullik némi porított denevérürülék is vagy épp amit otthon összeszedett. Ők mind kontaktoknak számítanak. Na ezt a folyamatot el lehet az összes vadon élő vírushordozó állattal képzelni amelyiknek az ember drasztikusan beszűkítette az életterét. (csak koronavírusból 4500 félét ismernek)
    Ez régebben nem volt. Közel voltak az állatokhoz igaz, de a mai viszonyokhoz képest töredék fajta állattal volt érintkezésük és jó, ha egy évben néhányszor átmentek egy közeli településre. Nem hurcolták szét, bármi is volt bennük, rajtuk . Életében nem találkozott annyi emberrel egy paraszt, mint a mai ember, mikor tömegközlekedik, vásárban vagy épp koncerten van.

    Tevét, majmot, elefántot, ezerféle szőrös állatkát simogatunk és kerül a szőrükről, ürülékükből bőven a tüdőnkbe, bőrünkre is, majd hazautazunk. Régen azt sem tudták, hogy a falutól ötezer kilométerre milyen állatok léteznek.

    Modellezték tudósok, hogyan terjednek a vírusok az emberre.
    https://www.theguardian.com/global-development/2020/sep/16/how-to-predict-a-pandemic-worlds-most-dangerous-viruses

  24. 16. László

    Nagyon jó oldal, eddig nem ismertem, köszönöm szépen!

  25. 24: Az ember 200 000 éve terjeszkedik a természetes élőhelyek rovására. Ennek során mindig is találkozott a vadállatokkal.

    Egyvalami rosszabb ebből a szempontból mint volt: nagyságrendekkel többen vagyunk mint valaha, és a nagyvároskban példátlan zsúfoltság van. Ennek nyilván elsődleges hatása van a járványterjedésekre, de hogy többet találkoznánk a vadállatokkal, mint korábban, az nevetséges.

  26. Fehéroroszország zárja a határokat, háborúval fenyegetőzik, és felfegyverzi a hadsereget
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200917/feheroroszorszag-zarja-a-hatarokat-haboruval-fenyegetozik-es-felfegyverzi-a-hadsereget-449210
    Még több amerikai katonát vezényelnek Lengyelországba
    https://24.hu/kulfold/2020/06/25/usa-lengyelorszag-vedelmi-megallapodas/
    Amerikai katonák érkeznek a fehérorosz-litván határra
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200903/amerikai-katonak-erkeznek-a-feherorosz-litvan-hatarra-447290

  27. A rádió délutáni hirösszefoglalójában megemlitik, miszeriny Trump elnök Európára, azon belül pedig az osztrákokra irigy, ugyanis állitólag arról beszélt, hogy milyen jó az osztrákoknak, az ő erdeikben nincsenek robbanó fák!!!
    Néhány pillanatig bámulom a rádiót, olyasképpen, mikor valaki nem hisz a fülének, de a nyavalyás lészülék nem teszi hozzá, hogy bocsi, csak vicceltem…
    Ritka egy állatfaj ez az amerikai ürge, Tibor bá számomra felejthetetlen megállapitása jut eszembe,” valaki vagy hülye, vagy amerikai”.
    Nos, ez az ember halmozottan hátrányos helyzetú, ezek szerint…

  28. Eddig nem látott katasztrófát hozhat a november
    Úgy tarolhatja le az amerikai társadalmat az idei elnökválasztás, mint az országot a természeti katasztrófák, mivel a szemben álló politikai táborok egyik vagy másik párt iránt elkötelezett tagjai úgy vélik, hogy ellenfelük csak csalással veheti el tőlük a győzelmet. A politikai vetélkedés az élet-halál harc jegyeit viseli magán.
    https://www.napi.hu/energetika/usa-elnok-valasztas-november-katasztrofa-trump-biden.713827.html?utm_source=Napi.hu_hirlevel&utm_medium=Hirlevel&utm_campaign=Napi.hu_hirlevel_kiemelt_cikkek

  29. Na, most hogy már túl vagyunk a 2 hónapon, értékelhetjük a fenti előrejelzést.
    Ha jól értem, akkor az alkotmánynak vége, Trumptól ellopta a CIA a választást, és másodszor is megindította az eljárást, hogy Trumpot alkalmatlannak minősítsék, még akkor is, ha addigra már Biden ül a székében, mire az eljárás lezajlik.
    Vagy mégse lett vége az alkotmányak, Biden valóban szabályosan nyert…
    Mit mond most az öreg Pali bácsi?

  30. 2020-09-16-i véleményem volt. Ha le is megy a szavazás, meglepne, ha az új vagy újraválasztott elnököt be tudnák iktatni.
    Beiktatták.
    Ábelnek lett igaza. – „Már mi a bánatért ne lenne elnökválasztás, és mért ne iktatnák be az elnököt?
    Már rég elérte a kontroll azt a szintet, hogy eleve csak olyan jelöltek kerülnek a jelöltség közelébe, akik megfelelnek az elvárásoknak.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük