(3300) Nos, kinek lehet hinni?

Tibor bá’ online

 

Az orosz ellenzéki pasit (Navalnijt), Putyin megmérgezte. Rosszul lett az orosz belföldi járaton, kényszerleszállás, kórház, majdnem meghalt, de mégse. A helyi orvosok megállapították, hogy súlyos anyagcserezavar állt elő. Az orosz ellenzékiek és a feleség egy szót se hitt el, a fél hullát elrepítették egy készséges német kórházba, ahol megállapították a mérgezést. Mivel? Az oroszok titkos és extra halálos, Novicsok névre hallgató idegmérgével. Ezt a Kremlin szószólója cáfolja, és hozzáteszi, hogy a nyilvánosságra hozással napokig vártak, hogy már ne lehessen semmit se kimutatni Navalnij vérében. Viszont az omszki kórházban a vérmintát eltették, amit egy független labornak a rendelkezésére hajlandó bocsátani.

Egy tipikusan olyan eset, amit mindenki a korábbi meggyőződésének megfelelően értékel és hisz el. De hogy lehet megtudni az igazságot?

Csak egyféleképpen. Logikával. Az első bökkenő, ha valóban a német kórház által állított extra halálos mérget használták, akkor Navalnij miért nem halt meg. Feltételezve, hogy a mérgezést „szakember” végezte? Ha a feltételezett mérgezés mögött Putyin áll, akkor miért engedte az eszméletlen beteget Németországba vinni? A németek az eredményhirdetéssel miért vártak napokat? A feleség miért egy német katonai kórházba vitette a férjét, miért nem egy független svájci klinikára? Végül Novalnij egy ”valaki” testőrökkel, titkárral, stb., van körülvéve. Hogy lehet megmérgezni? De ha megmérgezték, az orosz szakértők szerint a körülötte tevő-vevő más személyekre is hat az ideggáz, aminek semmi jele nem volt. Állítólag a repülőtér büféjében ivott valamit. Ki adta az italt? Azt nem lehet kihallgatni? Miért nem nyomoz az orosz hatóság? Aztán Putyin éppen most tette lehetővé, hogy élete végéig ő legyen a főnök. Miért kellene eltenni láb alól egy ellenzékit?

Nos, e kérdések ismeretében, neked mi a véleményed, hol van az igazság?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

134 gondolat erről: „(3300) Nos, kinek lehet hinni?

  1. A német kórház a Charité, a legjobb a világin, ha idegmérgekről van szó, de ők sem találtak semmit, ehhez ugyanis – mily vicces – az eredeti vérminta analazilása kellett, a német hadsereg laborjaiban, amihez az angol titkosszolgálat is kellett. Az oroszok azért engedték el Navalnijt, mert tudták, a németek nem tudják kimutatni az idegmérget, ami nem gáz alapú. Arra nem gondoltak, hogy az MI6 segít a németeknek.

  2. Oroszország a kinevezett ellenség, mert ugye Észak Koreát kinevezni nevetséges lenne. Megy a propaganda ezerrel, lejáratni Putyint, aki ellenáll a nyugati gyarmatosítás szándékoknak.

  3. Attól félek, hogy pusztán logikával lehetetlen megfejteni a történéseket. Ugyanez volt a helyzet a Salisburyben történt novicsok esettel ahol az orosz Skripal és lánya de más polgári személyek is megfertőződtek. Akkor az angolok egyértelműen vádolták az oroszokat akik viszont ezt nem voltak hajlandóak elismerni. Máig nem egyértelmű a dolog. Így lesz ez Navalnij esetében is. Ezért, ha nincsenek bizonyítékok akkor a logika itt nem a megfelelő eszköz.

  4. Vannak rendkívül szerencsés politikusok, akiknek az ellenzéki újságíróik, esélyes politikai ellenfeleik váratlanul meghalnak, menekülnek, börtönbe, elmegyógyintézetbe záratják magukat, öngyilkosok lesznek, súlyos bélproblémájuk támad.

    A diktatórikus jellemzőkkel bíró országokban mintha többször lennének szerencsések a hatalmon lévők, mint a demokratikusabb országokban.
    De a demokratikusnak tartott országokban is akadnak szerencsés politikusok.
    Lezuhanó magánrepülőgép, egy ámokfutó lövöldözése épp a riválist öli meg, kizuhan a hetvenedik emeletről, pont jókor repülnek bele az ikertornyokba, John Fitzgerald Kennedy, szobalány erőszakolás -Dominique Strauss-Kahn. Az úszó jéghegynek csak az egy tizede látszik ki. Megkockáztatom, a politikai indíttatású törvénytelenségek egy ezreléke sem látszik.
    A fentiek nem igazolt állítások.

  5. Az első Omszki orvosi megállapítások a kezén mutatták ki a vegyi szennyezést. Az után „esett” le vészesen a vércukra amikor megérkeztek Moszkvából az öltönyösök és átvették a komminikációt.
    Az elszállítását nem a feleség intézte hanem egy németországi „bevándorló”.
    Kényelmetlen volt a léte Moszkvának.

    Látott már valaki cukorbeteget üvölteni a fájdalomtól mert leesett a vércukra?

  6. A belarusz hírszerzés elfogott egy állítólagos telefonbeszélgetést (közre is adták azóta), amin a Navalnij ügyet tárgyalja ki két ismeretlen manus (Nick és Mike) Berlin és Varsó oldaláról, megerősítve ezzel a gyanút, hogy adathamisítás történt.
    Természetesen lehet, hogy az egész egy ordas nagy lukasenko-i kamu – hiszen a belarusz vezető nem feltétlenül az igazmondásáról híres mostanában – ugyanakkor eszembe jut a kijevi puccs során elfogott telefonbeszélgetés is az egyik balti állam és az EU vezetősége között, amin szintén szó esett felbérelt külföldi lövészekről, provokátorokról, stb, és az is igaznak bizonyult.

    Azaz mindkét lehetőség mögött (igaz vagy sem) van konkrét tapasztalat.
    (Ide most bele sem keverném a nagypolitikában is mostanra bevett gyakorlatként működő hazugságcunamikat, gondoljunk csak Irak második lerohanására és a kamu vegyi fegyverekre, stb.)
    Valami bűzlik „Dániában”, azaz Navalnij sikertelen megmérgezése (már ha valóban az történt) nem kimondottan profi munkára vall.

    Őszintén szólva nehéz elhinnem, hogy Oroszország területén az orosz titkosszolgálat Putyin parancsára képtelen lett volna likvidálni Navalnijt, ehelyett ilyen félmunkát végeztek volna, majd lazán átengedik egy német katonai kórháznak, hogy lehetőleg Oroszország minden potenciális ellensége azonnal könyékig turkáljon a sz.rban.

    Ez a történet kicsit messzebb mutat és az, hogy Németország nagy hirtelen az Északi-Áramlat 2 projektből történő kilépést lebegteti Navalnij okán, egészen új színezetet ad a sztorinak. Vagyis senki sem akarta valójában Navalnij halálát, de egy ilyen „sikertelen merényletkísérlet” viszont nagyon is kapóra jön néhány helyen, ugye…
    … véletlenek pedig nincsenek.

  7. Milyen érdekes, hogy egy mérgezés miatt „büntetésként” le kell állítani a múlti milliárd dolláros, majdnem kész északi gázvezeték befejezését. Tegyük fel, hogy Putyin (pancser módon)el akarta tenni láb alól riválisát, ami egy szigorúan belpolitikai ügy. Miért avatkozik ebbe bele Nyugat? Illetve, akkor miért nem avatkoznak bele abba, hogy Mészáros Lörincnek 270 milliárdja van nyugati segélypénzből? 270 milliárd nem ér fel egy elfuserált gyilkossággal?

  8. Köszönet az összefoglalóért Tiborbá!
    Már a Skripal ügy is ezer sebtől vérzett, sehogy sem tudták összerakni hitelesre, vagy legalább hihetőre.
    Ott valószínűleg két igazi orosz ügynököt ültetett fel vagy a brit vagy az amerikai titkoszolgálat, és amit nem sikerült profin megoldani, azt kipótolták marketinggel. Végül is a bevált recept ott is működött: orrvérzésig tolni a népnek a tv ben amíg mindenki kívülről fújja a központi (ja bocs: demokratikus) narratívát.
    Itt kb ugyanerről van szó, minden egyes nap nyomatják a Fehérorosz témával együtt, nehogy elfelejtse a nagyérdemű, hogy milyen gonosz diktatúra is van ott (ami igaz is lehet amúgy).
    Az, hogy az orosz vagy fehérorosz (Ukrán, Venezuelai stb) „ellenzékiek” (mint bárhol máshol) nagy valószínűséggel a nyugati titkosszolgálatok bábjai, akiket gazdáik bármikor beáldoznak a sztori felépítése végett, -lásd Guaidó Venezuelában, vagy Borisz Nyemcov pár éve- az már jóval kevesebbeknek szúr szemet, pedig a sztori mindig ugyanaz:
    Választások (a diktatúrában, hopp) után az ellenzék nem fogadja el a vereséget és csalást kiált mindenféle bizonyíték nélkül (jobbára úgy hogy az 20 százalékot sem ér el), Nyugat ezt azonnal átveszi és új választásra szólít fel, valamint szankciókkal (töketlen Európa) vagy beavatkozással (tökösebb USA) esetleg mindkettővel fenyegetőzik. Ezzel egyidőben indulnak az utcai demonstrációk, és lehetőleg az áldozatokkal járó eszkalálódás. Szerencsére nem mindig jön össze.

    Én csak azt nem értem, hogy biztos kapnak el titkosügynököket, felbujtókat is a rezsimek rendvédelmi szervei, ezeket miért nem publikálják a médiában? Sokkal könnyebb lenne egy ellenmarketingel nevetségessé tenni a nyugati felbujtást.
    Még akkor is, hogyha ténylegesen van igazság abban, hogy ezek autoriter rendszerek, valamint abban, hogy nincs szabadjára engedve a liberális szólásszabadság.

  9. 7-8
    Igen, ez nekem eszembe sem jutott eddig, de tény, hogy épp kapóra jön, mert az Amcsik eddig sehogy sem tudták ezt megtorpedózni. Most úgy tűnik, hogy sikerült.

  10. Teljesen hihető, hogy egy 2%-os műellenzéki vezetőt Oroszországhoz köthető idegméreggel mérgezik, majd kiengedik az országból, hogy ott megállapítsák, hogy mi történt valójában…..és persze az oroszokra lehessen húzni a vízes lepedőt…… logikus ugye?
    Ha valakinek ez nem volt érdeke, az pont az a személy akire rá akarják húzni ezt a messziről bűzlő történetet.

  11. Az omszki orvosok először vegyi szennyeződést találtak Navalnij kezein. Majd Moszkvából megérkeztek az öltönyös szakemberek. Akkor jött az új diagnózis: szimplán leesett a vércukra. Persze arra nem magyarázat hogy mitől ordított a fájdalmában a repülőn? Hiszen emiatt tért ki a gépe Omszkba. A német utat nem a felesége hanem egy németországi celeb koncerszervező bonyolította.
    A vírus teszt sem azonnali.
    Egy ilyen súlyos állítást csak erős bizonyossággal adhatott ki a német labor.
    Az oroszoknak még a kérdéseik is hazugok…

  12. Olvastam olyan véleményt, hogy az orosz közbelépés miatt meghiúsult belorussziai puccskisérletre ez volt a bosszú nyugatról.
    Tényleg nehéz elhinni, hogy ha valóban el akarták volna tüntetni azt ne tudták volna profin megoldani (lásd Berezovszij).
    Koczka, te nem kicsit vagy elfogult a nyugattal szemben 🙁
    Próbálj tájékozódni több forrásból és rá fogsz jönni, hogy a nyugat sem az igazmondás fellegvára.

  13. ha már logika, próbáljuk meg rendszerezni a dolgokat, természetesen kissé szubjektív módon szelektálva, de olyasmit felhasználva csak, ami sosem lett megcáfolva:

    1) Ponomarev orosz képvisélő egy előadáson Amerikában (vagy Kanadában?) elmondta, hogy Putyin teljes mértékben élvezi a lakosság támogatását, ezért csak erőszakos úton lehet elmozdítani. Ehhez kulcsfontosságú egy ún. „trigger event” (videó a neten talán még most is)

    2) Borisz Nyemcovot meggyilkolják Moszkvában. A nyugati híroldalak azonnal politikai gyilkosságként tálalják, mivelhogy az ellenzék vezére, és Putyin olyan kihívója volt, akinek esélye volt a sikerre (Putyin ellenében). Hmmm. Nyugaton jóformán senki sem ismerte a nevét, otthon – az előző pont ismeretében feltételezve, – sem lehetett nagyon más a helyzet, ezt a hivatalos közvélemény kutatások is alátámasztják, mivel pártja 1 százalékot sem ért el. Saját városában sem volt sikeres a választásokon.

    3) Szkripal mérgezése a legkomolyabb hidegháborús időket idézte fel, azzal a kitéttel, hogy semmi értelme nem volt, hacsak nem kifejezett provokáció. Érdekes fejlemény volt a novicsek nevű méreg, ami alapján azonnal az oroszokat azonnal pellengérre állították, amikor azonban megjelentek olyan hírek, hogy az angolok is rendelkeznek vele, ezt nem nagyon hangoztatták a legnagyobb hírportálok.

    4) Navalnyijt, az orosz ellenzék tagját megmérgezik. Ráadásul novicsekkel.

    Na ne már. Megint novicsek? Putyint még ember nem mondta ostobának, még a legnagyobb ellenfelei is elismerik. Ha valaki mégis kételkedne az oroszok intelligenciájában, elég megnézni azokat a közvetítéseket, amiket a szíriai harcok idején közvetítettek, vagy interjúkat. Magas szintű professzionalizmus volt látható, nyugati típusú bullshit nélkül. Nagyon meggyőzően. Persze propaganda volt, de csak mint minden az égvilágon.

    Konklúzió az én logikám alapján:
    1) nem hinném, hogy akár egy orosz is novicsekhez nyúlna önszántából, orosz érdekek végett
    2) nem igazán van szükség ilyen lépésekre Oroszországban, minden ilyen esemény csak Putyin helyzetét rontja, plussz komplikációk (tehát hiányzik az indíték)
    3) nagyon úgy néz ki, hogy valakik nagyon keményen igyekeznek egy „trigger event”-et találni, vagy összehozni (értelmet az ad ennek, hogy Putyinnal sikerült bebetonoznia magát elég rendesen)

    végezetül arra vagyok csupán kiváncsi, hogy mikor és melyik hírportál fogja előhozni, hogy az angoloknak is van novicsekje, hiszen ha én emlékszem erre, akkor biztosan mások is …

    ps: évek óta az a szilárd meggyőződésem, hogy a mai világban az a fura helyzet állt elő, hogy az oroszok megengedhetik maguknak azt a szinte sosemvolt luxust, hogy teljesen elég nekik, ha csupán az igazat mondják. Magyar analógiára lefordítva ez olyan, mint amikor OV bármilyen hibát elkövethet addig, amíg olyan ellenzéke van, amely mindent megtesz hogy saját magát elássa, és ellenfelét támogassa…

  14. A Novicsok egy idegméreg család, nem ideggáz. 😉 Az adagolás mértékétől függ, hogy belehalsz -e, tartós idegkárosodást szenvedsz, könnyebb neurológiai tüneteid lesznek, stb.! Putyinnak és a GRU -nak bevett módszere így leszámolni az árulókkal, belföldi ellenfelekkel. Viszont ez most nagyon rosszkor jött Putyinék számára, főleg, ha az Északi-Áramlat 2. ugrik a kukába emiatt. Én arra tippelek, hogy egy lelkes Putyinnak benyalni akaró oligarcha néminemű titkosszolgálati rásegítéssel (ugye van az a pénz, meg mostanság a GRU elég sokszor leszerepelt…, volt is pár egykori vezetőnél „szívroham” miatti elhalálozás…) gondolta a „főnök” kedvében jár. Az már megint egy más kérdés, hogy vajon magától adta ki az esze, vagy kicsit konspiratív módon besegített a ráhangolásban az MI6 vagy a CIA, vagy esetleg maga az FSzB, mert kívülről nem látható hatalmi harcok lehetnek a putyini elit körében a hogyan tovább kérdéskör kapcsán. Ugye vannak olyan hangok, hogy az Orosz Föderáció Putyinnal egyetemben menjen a levesbe, és vissza kell hozni a Szovjetuniót, és ki kell eközben egyezni az USA -val Kína ellenében, mert Putyin Kína „barátsága” hosszú távon nagyon káros lesz.
    De az igazságot sosem fogjuk megtudni, max. az utódaink kb. 70-100 év múlva, ha még akkor ez bárkit is érdekelni fog.

  15. 7: Monte, miből tart a Belorusz KGB -nek ilyet előállítani, kb. 5 perc. Mert ezt még videón is prezentálhatnák deepfake technológiával 30-60 perc meló után. Nem azért írom, mert nem lehetett meg ez a telefonbeszélgetés, de most Lukasenkonak kellenek a jó pontok Moszkva felé, nagyon.

  16. Már bocsánat de a VW kipufogó gáz manipulációs botránya után még valaki valamit elhisz a NÉMETEKNEK, hát akkor nagyon nagy baj van az ítélő képességgel. Az egész világot átb@szták!!!!! Ez a többi német gépjármű márkára is igaz, csak ott nem derült ki.
    Hát cirka 30 év autóipari tapasztalattal sok mindent láttam……
    Amit kérdeznek az sem igaz, felejtős a német felsőbbrendűség max a hazudozásban.

  17. Látjátok, majd mindegyikőtök kétli, hogy ez Putyin vagy áttételesen, ahogy Python írja, lelkes oligarchája műve lenne.
    Miért ne tehették volna az oroszok? Nálatok lazán egyetlen csuklómozdulattal hiteltelenítették nyugatot azzal, hogy Putyin nem lehet ilyen ostoba, és ha meg akarták ölni, akkor meg is teszik.
    Ha a megbetegítésvolt a cél? Ha ez egy otthonra szánt figyelmeztetés volt?
    Emlékeztek mikor az autótelepek mellett autókat robbantottak? Lényegtelen, hogy kinek a kocsiját robbantották fel, az üzenet a telep tulajdonosának szólt.
    Nyugatra meg azért engedték ki, mert akarták, hogy függetlentől értesüljenek az idegméreg használatáról.
    A felelősségre vonás, bizonyíthatóság szempontjából nincs jelentősége, mert bizonyíthatatlan.
    Ez egy üzenet hazai vizekre. Nekem így logikus.

  18. 13. Egy vélemény

    Ha bár bebizonyosodott az idegméreg használata ideje lesz azt terjesztened, hogy direkt kente magára hogy hisztériázhasson…

    Lássál át a szitán. Ne állj meg félúton…

  19. Na kérem, kinek van belőle haszna? A németeknek. Ez esetben ők találták ki. A végrehajtás mikéntje lényegtelen.<

  20. Tibor bá’
    Csak azt nem értem, hogy miért érdeke a németeknek az Északi Áramlat 2 leállítása, hiszen eddig ők is ebbe kapaszkodtak, és inkább az USA akarta megfúrni minden eszközzel…

  21. 21 – hubab:
    A németek ebben a témában kétfelé szakadtak. Egy része erősen Amerika barát.

  22. Jó ezt látni, hogy változatlanul egyesek szemében az oroszok szentek, minden rossz csak nyugati irányból jön.

    Lehet számtalan igazolt példa mérgezésekre, ablakból való „véletlen” kiesésekre, váratlan szívrohamokra , újságíró és ellenzéki politikusok elhalálozására, ez mind nem számít.

    Ez a nyugat csinálta mind, vagy mind CIA propaganda.

    Jó pár példa van leleplezett legfelsőbb szinten elkövetett orosz hazugságokra, de pont most igazat mondanak.

    Mert csak, ők nem hazudnak, úgy mint OV.

    Ezen a szinten már az észérvek nem segítenek a buboréklakókon.

  23. 23. Idegen

    Nem is vagy oly idegen.
    Putyin az ismeretlenségből akkor tört fel amikor felrobbantottak egy lakóházat ennek érdekében.
    Szabadságharc
    Felszabadítás (ideiglenesen maradnak az osztrák ellátási útvobal miatt.
    1956 Maléter/Nagy Imre
    Plusz a ráadás.
    Közben már kipcsakká váltunk.
    Az oroszoknál a politizálás része az ellenzéki hang jégcsákány, Novicsok vagy poloniummal történő meggyőzése.
    A hazai járványkezelés törvénybe iktatott No:1 ja egy dilettáns pothos focista.
    Ez most jobban fáj nekünk…

  24. Tibor bá, pontosabban kéne követni a híreket, aztán a logikát is jobban alkalmazni.

    A hírek szerint Navalnij Szibériában tárgyalt ellenzéki vezetőkkel.
    Tudod, annak kapcsán, hogy Puttyin elmozdított egy ottani népnek kedves kormányzót, mert nem az ó pártjának volt a jelölje és nem volt hajlandó kézi vezérléssel müködni.
    Biztosan ezt is a CIA tette.

    Onnan ment hazafelé repülővel, előtte egy repölőtéri váróban egy teát fogyasztott el.
    Amint felszállt a repülőre (még nem voltak mérgezésre utaló jelek), érdekes módon a reptéri teát felszolgáló kereskedelmi egység rögtön bezárt.
    A helyi hatóság lezárta a repteret.

    Amikor a repülő kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, először az orvosok mérgezésre gyanakodtak az első hírek szerint.

    (Tudod ezek az első hírek tartalmaztatnak igazságot, mint anno, amikor egy Kelet-Ukrajnai felkelő vezér örömmel tette közzé a közösségi médiában, hogy lelőttek egy ukrán gépet, amiről később kiderült, hogy polgári gép volt. ÉS az orosz média egy része örömmel átvette a hírt.)

    Aztán jöttek az öltönyös emberek és a diagnózis megváltozott vércukor problémákra.

    Az orvosnak érdekes indoklása volt az öltönyös látogatókról.

    A család kérte a külföldi gyógykezelést, mivel pl. a kezelő orvos a putyini párt tagja és lehetnek politikai indításai is a diagnózissal, kezeléssel kapcsolatban.

    Az orvosok nem szállíthatónak ítéltek meg Navalnij állapotát, amit időhúzásnak is tekinthető, ha már a németeknél annak tekintettük.

    „A németek az eredményhirdetéssel miért vártak napokat?”

    Talán azért, mert több laborba is elküldték a mintákat elemezni?
    Valószínűleg kicsit professzionálisabb technikákkal (aminek lehet időigénye), mint amit az Omszki kórházban végeztek.

    „De ha megmérgezték, az orosz szakértők szerint a körülötte tevő-vevő más személyekre is hat az ideggáz,”
    Mint Python is rámutatott , az adott méreg nem gáz ( nem szarin, szomán stb.), bár hasonló hatásmechanizmusú kolin-észteráz gátlók.

    Ami a mérgezésre utal, az az , hogy az oroszok is atropinnal kezelték Navalnijt, amit a németek folytattak.

    Az antropin meg ilyen mérgezési esetekben hatásos gyógymódnak számít.

    „Ki adta az italt? Azt nem lehet kihallgatni? Miért nem nyomoz az orosz hatóság? ”
    Ezek érdekes kérdések Tibor bá’.
    Ez az USA felelőssége?

    „Aztán Putyin éppen most tette lehetővé, hogy élete végéig ő legyen a főnök. Miért kellene eltenni láb alól egy ellenzékit?”

    Csak a közvélemény kutatási adatokat, a legutóbbi választás és népszavazás körülményeit, eredményeit, a gazdasági helyzetet, a szibériai és az ország más helyein történő tüntetéseket, a belorusz helyzetet, az olajárat kéne figyelembe venni.

    Meg azt, hogy szeptember közepén jó pár helyen Oroszországban helyhatósági választások lesznek.

    A helyzet rosszabbodását mi sem igazolja jobban, hogy az orosz fellépés az ellenzékiekkel, a rezsimmel nem egyetértőkkel szemben erőszakosabb lett.
    Az ellenzéki jelölteket nem egészen demokratikus módon akadályozták meg az indulásban, hasonlóan mint Belorussziában.

  25. 25 – Idegen:
    Egy utólagos érdekesség, Trump állítja, hogy a putyini mérgezésre nincs semmi bizonyíték. Na erre varrj gombot. Nekem meg az a véleményem, ha Putyin valakit el akar tenni a láb alól, akkor nem ilyen pancser módon teszi. Ez az egész herce-hurca a közvéleménynek szól.

  26. 8.Tibor bá’:
    „Tegyük fel, hogy Putyin (pancser módon)el akarta tenni láb alól riválisát, ami egy szigorúan belpolitikai ügy.”

    Az USA, belorusz választás nem az?
    Hogy is van az, hogy a belorusz közszolgálati TV-t oroszok vezetik?

    14.sleeper:
    „Putyin teljes mértékben élvezi a lakosság támogatását, ezért csak erőszakos úton lehet elmozdítani.”

    A körülményke gyorsan változnak Oroszországban is.
    Mikor is volt ez a nyilatkozat?

    „Nyugaton jóformán senki sem ismerte a nevét, otthon – az előző pont ismeretében feltételezve, – sem lehetett nagyon más a helyzet, ezt a hivatalos közvélemény kutatások is alátámasztják, mivel pártja 1 százalékot sem ért el. Saját városában sem volt sikeres a választásokon.”

    Nem nyugaton kell ismernie a nevét, hanem Oroszországban.

    Nem érdekes számodra, hogy az ellenzéki vezetők, újságírók korán hallnak Oroszországban?

    „Szkripal mérgezése”
    „hogy semmi értelme nem volt, hacsak nem kifejezett provokáció. ”

    Véletlenül se lehet ok, hogy kiugrott orosz ügynök volt.
    „„Senki halálát nem kívánom, de senkinek sem ajánlom a kettősügynöki karriert. A hazaárulás mint foglalkozás talán az egyik legnehezebb szakma. Kevesen vannak közülük, akik megérik az öregkort.””

    „„Ne válasszák lakóhelynek Nagy-Britanniát azok az árulók, akik szabad idejükben is utálják szülőhazájukat. Valami rossz ott, lehet, hogy a klímával van valami baj, de az utóbbi években túl sok a tragikus következménnyel járó incidens””

    #hvg.hu/vilag/20180308_Moszkvai_fenyegetes_az_aruloknak

    Á, semmi értelme nem volt, hiszen eléggé nyilvánvaló az orosz indíték.

    „Navalnyijt, az orosz ellenzék tagját megmérgezik. Ráadásul novicsekkel.

    Na ne már.”

    Ha emlékeznél, novicsek mérgezés, meg az poloniumos is többször szerepelt már mérgezések kapcsán.
    Jellemzően orosz viszonylatban.

    Ha bevált, miért ne használnák?
    Ja még szeretnek meghalni Oroszország „ellenségei” szívrohamban és ablakon való kiugrásban.

    20.Tibor bá’:

    „Na kérem, kinek van belőle haszna? A németeknek. Ez esetben ők találták ki. A végrehajtás mikéntje lényegtelen.<"

    Aha.
    Ha nincs ok, akkor okozat sincs.
    Tehát a németek megmérgezik Navalnijt, hogy legyen mire hivatkozni a gázvezetéktől való visszalépés miatt.

    Holott pár napja(!!) még Merkel és tán a külügy minisztere maga kelt ki élesen az USA ellen, hogy ne próbáljanak beleszólni Európa energia politikájába.
    A németek részéről elég kemény gazdasági és geopolitikai érdekek szólnak a gázvezeték mellett.

    Valóban hihető a hátsó szándék.

  27. „Putyin valakit el akar tenni a láb alól, akkor nem ilyen pancser módon teszi.”

    A világ degradációjáéba Oroszország is beletartozik

    A mostani FSZB nem olyan profi, mint anno a KGB volt.
    A CIA, FBI se olyan, csak a sok szivárogtatást, kibertámadást kell megnézni.

    A Szkripal ügy kapcsán érdekes volt látni, hogy Putyin raportra hívta valamelyik titkosszolgálati nagykutyát.

    Volt róla videó, kissé idegesnek tűnt az áldozat.
    Aztán a megbeszélés folyamodványaként rövid időn belül szívroham vitte el.

    Ezzel közel egyidejűleg valamelyik Szkripál ügyben érintett ügynököt kitüntették.

    Egyébként könnyen lehet, hogy figyelmeztetésnek indult, nem akarták megölni, mint mások is írták.
    Ekkor meg ugye nem pancserség, hanem terv szerinti végrehajtás.

  28. Azt is egy fontos szálnak gondolom, hogy USA ki van hagyva a történetből. Ez pedig üzenet is lehet, felnőttek vagyunk, intézzük magunk a dolgainkat. EU kezdi kialakítani saját arculatát.
    Csak a vita kedvéért, egy német (EU)-orosz koprodukciót láthatunk amiben Németország megmutatja keménységét, EU önállóságát, gyors döntési képességét, Putyin stabilizál. Navalnij egészségét beáldozták.

  29. Kellene ide egy IQ teszt, úgy látom a legtöbb hozzászóló 90-es IQ alatt van. Tibor bá’ mennyinél tart? 84?

  30. 30 – O1G:
    Azért veled kiállnék egy IQ párbajra. Még az is lehet, hogy megnyerném. Van benne némi rutinom. 😀

  31. 32 n/a

    Szép idő van, így hát egy sima natúr pörköltet fogok csinálni bográcsban, krumplikrokettel, körtebefőttel.

  32. 32. n/a
    Újra frissül:
    atlo.team/koronamonitor/

  33. 33 Gyurma

    „Szép idő van, így hát egy sima natúr pörköltet fogok csinálni bográcsban, krumplikrokettel, körtebefőttel.”

    Ennyire félni túlzás!
    A befőzés, a hőkezelés csökkenti a gyümölcs értékét, ugyanakkor nincs (legalábbis nem tudok) olyanról, hogy a vírus táplálékkal terjedne.
    Friss gyümölcs(ök)ből javaslom a köretet. Én így csinálom most, szüret idején.

  34. Idegen
    ja,majd pont te fogod videón látni,ahogy a Cár ‘lebasz’ egy magas rangú KGB-st! megmutatják neked. amilyen szélsőségesen védik egyesek Putyint,te ugyanolyan szélsőségesen támadod.. mintha nagy titkok tudója lennél.
    nekem csak az a kérdésem,ha szerinted olyan nagyra duzzadt a Putyin ellenzéke,annyian akarják leváltani,megbuktatni ,akkor mit számít egy darab ellenzéki vezető halála? akkor ennek még inkább olajnak kellene lenni a tűzre,és akkor az a hatalmas ellenzék meg is mutatná magát,nem?! pont úgy van ez ott,mint itthon. az emberek nagy TÖBBSÉGE rá szavazott. gyárthat akárki akármilyen ellenzéket,meg meséket.
    nekünk,mint kicsiknek (és a nagy medve mellett lakóknak) amúgy is inkább Putyinnak kell szurkolnunk,és kell a világban egy ellensúly az Usának! gondold el,ha Oroszországban is nyugatbarát ,Usa kegyeit kereső kormány lenne..
    nekem aztán tök mindegy,hogy végez a kiugrott ügynökeivel. sőt igazat kell,hogy adjak,mert az árulókat mindig mindenhol megölték.

  35. 32 – n/a:
    Az én becslésem ennél sötétebb. A hirtelen megugrott fertőzés azt jelenti, hogy kb. 4 hét múlva a halálozás is meg fog ugrani. Most hirtelen lett közel 2000 új fertőzés, amiből kell lenni kb. 100 halottnak, de a fertőzés fut tovább. Csak az isten tudja, hol áll meg a terjedés. Ilyen tömegben már nem lehet forrást kutatni. Így a tünetmentes fertőzöttek fertőznek tovább.

  36. 35 n/a
    Gondoltam, hogy hozzászólásommal felhívom figyelmed arra, hogy a poszt amit itt éppen kommentelünk, legkevésbé sem kapcsolódik a vírushoz, de úgy látom nem jártam sikerrel..

  37. Nocsak milyen meglepő, a németek máris belengették a Nord Stream 2 leállítását, amennyiben az oroszok nem hagyják abba a ködösítést:
    https://index.hu/kulfold/2020/09/06/nemetorszag_heiko_maas_alekszej_navalnij_mergezes_oroszorszag/
    Bocs az indexes linkért az MTI oldala valamiért nem elérhető nálam.
    Az idézet a cikkből:
    „Arra a német belpolitikában széles körben tárgyalt javaslatra, hogy megfelelő válaszlépés lenne Alekszej Navalnij megmérgezésére, ha felfüggesztenék az orosz földgázt Németországba Ukrajna és Lengyelország megkerülésével, a Balti-tenger alatt szállító Északi Áramlat földgázvezeték újabb vezetékpárja, az Északi Áramlat-2 építését, a fejlesztést kezdettől támogató és a politikai vitákból kivonni igyekvő német szövetségi kormány tagja megjegyezte, reméli, hogy az oroszok nem kényszerítenek az Északi Áramlat-2-re vonatkozó álláspontunk megváltoztatására.”

  38. 38 Gyurma

    „Gondoltam, hogy hozzászólásommal…”

    Én az egyenes beszédet szeretem.
    Tapasztalhattad, hogy itt mindenki másképp gondolkodik, mondtam azt is hogy emberből vagyok, nem rendelkezek gondolatolvasó képességekkel.

    Egyenesen:
    A poszt témája hidegen hagy. Ki kit mérgezett meg, egyáltalán mi történt, azt nem fogjuk megtudni soha. Épp úgy ahogy a John Fitzgerald Kennedy gyilkosait sem ismerjük.

    Rendben, a témához.
    Történt valami, ez jó kifogás lehet az északi áramlat leállításához, mert az már drága.
    A Törökök találtak gázt, és az az Déli áramlatban jöhet(ne) olcsóbban.
    Ez ugyanakkor lehetőséget ad Mo. helyzetének erősítésére. A vírusra hivatkozva határzár, és máris hangsúlyozva van országunk stratégiai jelentősége.

    A többi csak fantáziálás.

    Egyenesen. Jó étvágyat kívánok neked!

  39. Megkérdeztem egy orosz ismerősömet, hogy Navalnij tulajdonképpen milyen forrásból finanszírozza az életét, politikai kampányát?

    Válasza: Oroszországban sok olyan oligarcha van, aki nem szívleli Putyint.

    Hm…

    Nekik, vagy bizonyos, az oroszokat nem kedvelő országok szolgálatainak vajon nem jönne pont jókor egy Putyinellenes botrány?

    (Magánvéleményem, hogy saját országában egyetlen titkosszolgálat sem lenne olyan béna, hogy ne tudjon végigvinni egy saját maguk által kifejlesztett méreggel egy mérgezést. Ha akarná.)

  40. 43.FLG
    És mely országok titkosszolgálatai szoktak saját ellenzékben levő polgáraik ellen merényletet elkövetni?

  41. 44 Válaszolok, bár nem engem kérdeztél:USA ban például még elnököt is ölnek ha kell, amúgy a teljesség igénye nélkül: Ukrajna, Ausztria (Jörg Haider de hivatalosan baleset), Hollandia, Izrael – bár Rabin nem épp ellenzékben volt akkor éppen, Szaúd Arábia, Pakisztán, eyek csak hirtelen jutottak eszembe. Gondolom te az Oroszokra gondoltál, ki hitte volna.

  42. 45.Sárkányka

    Gondolatolvasásból megbuktál szigorlaton is? Most sem sikerült.

    De végre megmondod melyik elnököt ölte meg és melyik szolgálata az USAnak.
    Nos?

  43. 46 – Koczka Zoltán:
    Hadd egészítsem ki a sort! Magyarországon Mészáros Lőrinc kihívóját is „elütötte” egy autó.

  44. 46.
    Mi nem sikerült, a megbukás?…Gondolatolvasásból? Jaj…
    Nos az elnök nem Lincoln pedig őt is valószínűleg az ellenzéke búcsúztatta, tehát 1 marad, Kennedy.
    Melyik titkosszolgálat?Mit gondolsz? Ha nem az amelyiknek tilos volna amcsi belföldön garázdálkodnia, akkor egy olyan szervezet amelyik a többi felett áll, ez szerintem itt csak neked nem egyértelmű, vagy szándékosan kötöd az ebet a karóhoz. Amúgy, hogyhogy csak ebbe tudtál belekötni, volt még pár ország a sorban…akkor most nem csak az Oroszok a mumusok? Tudod mit, inkább ne fáradj a válasszal, csak a reputációdon rontanál vele (magyarán tovább égeted magad, már elnézést).
    Tiborbának pedig köszönet a kiegészítésért!

  45. Sárkányka

    Melyik USA szolgálat ölte meg JFK-t?

    A személyeskedésed szánalmasabb a feltételezgetéseidnél…

  46. Még azt is hajlandó vagyok elhinni, hogy nem Putyin a ludas…
    A törökök most, a napokban bukkantak egy hatalmas gázlelőhelyre, a török gáz olcsóbb lesz , mint az orosz.
    Valami ürügyet kellett találni az orosz gáz mögüli kihátráláshoz, akkor valaki – vajjon ki lehetett? – igyekszik befeketiteni az oroszokat egy elkontárkodott gyilkossággal.
    Szerintem.
    Mert az égvilágon minden történés hátterében ott a gazdasági érdek, minden más 3 km. távolságban kullog a gazdasági után.

  47. 26. Tibor bá’:
    „Trump állítja, hogy a putyini mérgezésre nincs semmi bizonyíték.”
    Ismerve Trump kétes kapcsolódását az oroszokhoz, Putyinhoz, számomra nem hiteles Trump Oroszországról, Putyinról alkotott véleménye.

    Hivatalosan kierőszakolta a felmentését, de jó pár könyv, kiszivárgott titkos jelentés támasztja alá az ellenkezőjét.

    36.vidal:
    „ja,majd pont te fogod videón látni,ahogy a Cár ‘lebasz’ egy magas rangú KGB-st! ”

    Nem az egész tárgyalás volt fent, hanem egy részlet.
    Az illető testbeszéde, arckifejezése magáért beszélt.
    Az is tény, hogy röviddel utána meghalt.

    Ilyen video részletek meglepően sok szereplővel fent vannak, hogy kit fogad Putyin.
    Ez a szokvány tájékoztatás, PR része, ahogyan nálunk is.

    Én még emlékszem egy 2008-as válság alatti videóra, amiben egy oligarchát teremt le Putyin, mert a válságra hivatkozva elbocsátásokat akart eszközölni a gyárában.

    Ezt az orosz fanok körbehordták mint a véres kardot, hogy ez a Putyin milyen a nép sorsával törődő vezető.

    Közben csak meg kellett volna nézni a a gazdasági adatokat, hogy rá jöjjünk, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
    Persze PR fogásnak nem volt rossz.

  48. 49
    Te szemelyeskedtel a gondolatolvasos „poenoddal”. Olvasd mar el a kommentet mielott harmadszor kerdezed meg ugyanazt…

  49. 36.vidal:
    „ja,majd pont te fogod videón látni,ahogy a Cár ‘lebasz’ egy magas rangú KGB-st! ”

    Nem az egész tárgyalás volt fent, hanem egy részlet.
    Az illető testbeszéde, arckifejezése magáért beszélt.
    Az is tény, hogy röviddel utána meghalt.

    Ilyen video részletek meglepően sok szereplővel fent vannak, hogy kit fogad Putyin.
    Ez a szokvány tájékoztatás, PR része, ahogyan nálunk is.

    Én még emlékszem egy 2008-as válság alatti videóra, amiben egy oligarchát teremt le Putyin, mert a válságra hivatkozva elbocsátásokat akart eszközölni a gyárában.

    Ezt az orosz fanok körbehordták mint a véres kardot, hogy ez a Putyin milyen a nép sorsával törődő vezető.

    Közben csak meg kellett volna nézni a a gazdasági adatokat, hogy rá jöjjünk, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
    Persze PR fogásnak nem volt rossz.

  50. Néhány gondolat.

    Oroszország nagyhatalom, hihetetlen gazdasági és tudományos ismertetekkel.
    Miközben embereket küld az űrbe , vagy 1200 km-távolból lő ki rakétákat Szíriában lévő dzsihadista célpontokra, képtelen arra, hogy eltegyen egy számára kellemetlen embert láb alól.

    Képzeljük csak el: Putyin elrendeli, hogy meg kell ölni valakit, vagy valakiket. ( amikor 2015 ben a törökök szövetségesei meggyilkolták a török által lelőtt orosz repülő egyik pilótáját, az oroszok a tetteseket képesek voltak mind felkutatni és likvidálni, stb ) akkor rendszerint annak over.

    Nomármost. Ha ezt a Navalnij makit akarta Putyin hidegre tenni, akkor:

    – számtalan módon megtehette volna. Otthon, olyan környezetben , ahol Ő az úr.
    A maki balesetet szenved, vagy elrontja a gyomrát, kórházba kerül, ott a személyzet gondoskodik arról , hogy leadja a rendszámot. Esetleg radioizotópot építenek az ágya mögé ( a szeku egyik kedvenc eljárása volt, a célszemély rövidesen a káros sugárzás miatt rákos lett ), de végtelen az olyan mérgek száma, amelyek villámgyorsan ölnek, ráadásul szívroham tüneteket produkálva. ( már a hetvenes években megvolt az oroszoknak az un. „kéksav” , amivel igy ölték meg a bolgár MArkov nevű ellenzékit.

    De nem így történik.

    Ptyin kétbalkeszes emberei ( akik a hírek szerint képesek meghekkeni az usa elnökválasztást ) ISMÉT elpuskázzák a dolgot, pont ugyanugy, ahogy nemrég.

    Nos, a célszemély kórházba kerül – halálra van ítélve, ne feledjük – és ott addig pátyolgatják Putyin emberei, amíg életre nem kél.

    Sőt!

    Ezt a kivégzendő személyt még el is engedik Németországba, hogy biztos legyen a fiaskó.

    Halo?

    A történet olyan gügye, hogy még az usa elnöke sem eszi meg:

    https://444.hu/2020/09/05/donald-trump-navalnij-mergezesi-ugyeben-is-inkabb-hisz-putyin-baratjanak-mint-a-szovetsegeseinek

    Erre fel bizonyos körök – akik már régóta igyexenek megfúrni az Északi Áramlat 2-t – azonnal akcióba lépnek , hogy itt az idő, most aztán jól megbüntetjük az oroszokat ( és rúgjuk tökön vele a német partnert, tegyük hozzá )

    Itt bizony bűzlik az atlantista lobbi munkája. Kissinger pedig megírta az Új Világrend c. könyvében: az USA elsődleges törekvése, hogy éket verjen az orosz és európai együttműködés közé.

    – ha már Putyin áldozatait kell lajstromba venni, talán töprengjünk el a néhai Berezovszkij halálán. Nos, ő aztán igencsak kihúzta a gyufát Putyinnál, és fura módon halt meg: mégis, valahogy nem tudtak semmilyen orosz szálat felmutatni….ki érti ezt?

  51. Sárkányka

    „Gondolom te az Oroszokra gondoltál, ki hitte volna.” by sárkányka

    A szóismétlés nem stílusos. Különösen amikor mások gondolatait „olvasod”.

    No még 1x:
    Melyik USA szolgálat ölte meg JFK-t?

  52. 51. K.Z.
    Csak kérdezem: Sárkányka hozzászólásaiban hol találtál konkrét utalást arra, hogy USA szolgálat ölte meg JFK-t? Vagy szerinted melyik, és miért?

  53. 51 – K.Z.
    A nyugati világ műveltebb polgárai számára egyértelmű, hogy Kennedyt az USA háttérhatalma ölette meg. Mit kell ezen annyit gecizni.

  54. Na akkor mély elemzés, remélem elnyerem Tibor bá’ tetszését és átengedi! :-).

    1.) Először az volt érvelés, hogy nem az oroszok tették, mert nem az érdekeiknek való és ennyire nem pancserek.

    A jelenlegi belorusz és orosz helyzetet meg a szeptember közepi orosz részleges önkormány választás figyelembe véve az orosz államhatalomnak van érdekeltsége a témában ( lásd . 25)
    A helyzet rosszabbodik, az orvoslására keményebb eszközök kelhetnek.

    Ha nem is meggyilkolni, de Navalnij ideiglenes semlegesítés benne van a pakliban.
    Főleg úgy, ha fel is épül, maradandó agykárosodást szenvedhet, továbbá nem lesz ennyire „aktív”.

    Az eddigi Navalnij ügy kezelése eléggé ellentmondásos orosz részről.

    Egyrészt nem engedik indulni a választásokon ( különféle ürügyeken börtönbe zárják, az alapítványát ellehetetlenítik , a stábjának tagjait megfélemlítik, meghurcolják stb.).

    Másrészt a választások, kritikus helyzet elmúltával szabadon tevékenykedhet, Szibériában gyűjt korrupcióra utaló anyagokat, szervezi az ellenzéket.

    Ezt a kettős hozzáállást nehezen értem.

    Egyszerre akarja a jelentős ellenzékét ellehetetleníteni és a nyugatnak megfelelni egy díszellenzéki felmutatásával?

  55. 2.) A vita folyamán a hangsúlyok áttolódtak arra, hogy más országokban (USA, EU stb.) is vannak politikai gyilkosságok.

    Igen és ez a másra való hivatkozás felmenti az adott országot az elkövetett politikai gyilkosságok, megfélemlítések, az ellenzék ellehetetlenítése bűne alól?

    Lehet -e érv az oroszok mentegetésére, hogy az OV és Fidesz is kicsiben űzi ezt az ipart.
    Lásd 47. Tibor bá’, vagy a Jobbik ellehetetlenítése, az ellenzéki pártok szánvevőszéki vegzálása ( A Fideszre még mindig nem került sor), a pártok anyagi ellehetetlenítése, stb. ?

    Szerintem nem, de logikus ellenérveket elfogadok.

  56. 3.) Induljunk ki a tényekből.
    Valaki egészség károsod okozott Navalnijnak, amit az oroszok és a németek is atropinnal kezeltek.

    Ami gyógyszert ilyen mérgezések során szoktak adni.
    Cukorbetegség kezelésénél ez a gyógymódot még nem halottam…

    Az önkezűséget én kizárnám, mert az aktivitásából ítélve nem most akart éppen öngyilkos lenni.

    Az se tételezem fel, hogy így akart az ügy mártírja lenni, amikor elég hatékony lehetőségek voltak a kezében és használta is őket.Az orosz és a belorusz helyzet is neki kedvez mostanában.

    A legutóbbi szibériai kutakodásai miatt egy helyi hatalmasság akcióját sem zárnám ki.
    ( lásd 15.Python és mások).

    Az oroszok kezelték, majd kiengedik az országból német gyógykezelésre.
    Miért?

    Biztosak voltak benne, hogy nem mutatják ki a mérget vagy nem akarták, hogy náluk haljon meg és rájuk égjen az ellenzéki meggyilkolása?

    Esetleg arra számítottak, hogy a németek meggyógyítják, de ők nem engedik vissza Oroszországba és így semlegesítik?

    Esetleg valami aberrált etikai stb. határfeszegetésről van szó, hogy a németek képesek az anyagi érdekeik ellen tenni és az elveik miatt bojkottálják az Északi áramlatot?
    Lásd Törökország …

  57. 4.) Északi Áramlat:

    Az a vezeték majdnem kész, de szankciók miatt az utolsó szakaszt a Gazprom és érdekeltségeik csinálják, mert az európai partnerek félnek az USA szankcióktól.

    A Gazpromnak meg mindegy, egyébként is nagyobb a mozgástere a méretéből és az orosz állam támogatásából kifolyólag.

    Az rendben van, hogy van jelentős török gázlelőhely felfedezés (ebből a Fekete-tengeri OK, a ciprusi nagyon necces).

    De mire abból Európában gáz lesz, sok víz fog lefolyni a Dunán.

    A németek érdekeltségéről:

    „Arra a német belpolitikában széles körben tárgyalt javaslatra, hogy megfelelő válaszlépés lenne Alekszej Navalnij megmérgezésére, ha felfüggesztenék az orosz földgázt Németországba Ukrajna és Lengyelország megkerülésével, a Balti-tenger alatt szállító Északi Áramlat földgázvezeték újabb vezetékpárja, az Északi Áramlat-2 építését, a fejlesztést kezdettől támogató és a politikai vitákból kivonni igyekvő német szövetségi kormány tagja megjegyezte, reméli, hogy az oroszok nem kényszerítenek az Északi Áramlat-2-re vonatkozó álláspontunk megváltoztatására.

    Heiko Maas szerint a következményekkel is számolniuk kell mindazoknak, akik a kivitelezés leállítását követelik. Rámutatott, hogy a fejlesztésben tizenkét európai országból több mint száz vállalkozás vesz részt, és nagyjából minden második német.

    https://index.hu/kulfold/2020/09/06/nemetorszag_heiko_maas_alekszej_navalnij_mergezes_oroszorszag/

    Az orosz gázár :

    Az oroszok meglepően rugalmasok tudnak lenni, ha a verseny rákényszeríti őket.
    Fognak engedni az árból, a valaki alá kell menni, erre már jó pár példa van a balti országok és Lengyelország viszonylatában.

    Csak a verseny feltételeket kell megteremteni számukra, hogy ne tudjanak visszaélni a monopólium helyzetükkel.

    Szóval a Török hatás rövid távon biztos hogy nem játszik szerepet az Északi-Áramlat 2 esetében, hosszabb távon is kétséges szerintem.

    A covid-19 járvány és a melegedő klíma sokkal inkább szerepet játszik az orosz gázexportba.

    Az idén jelentős visszaesés volt az oroszok Európa felé való exportjában a fentiek miatt.

  58. 55. malleusorbis

    „És mely országok titkosszolgálatai szoktak saját ellenzékben levő polgáraik ellen merényletet elkövetni?”
    Erre a kérdésemre Sárkányka válasza:

    45. Sárkányka „kérdeztél:USA ban például még elnököt is ölnek ha kell, ”

    De egyelőre Sárkányka menekül.
    Abból indul ki hogy én mit „gondolok”.

    Tetszik mindig a tényszerű érvelés. 🙂

    Azt meg hogy a művelt világ mit gondol a számtalan elmélet segíti.

    Ettől persze Navalnij laboreredményei léteznek…

  59. 53. Fényhozó Kerub,
    Mélyen Oroszországban a titkosszolgálat által folyamatosan vegzált, szemmel tartott Navalnijt egy másik állam titkosszolgálata novocsokkal, ami nem terem minden bokorban, megmérgezik. De csak annyira, hogy a mérgezett Navalnijt később ki tudják adni a németeknek. Ha nem adják ki vagy a dózis halálos, akkor teljesen felesleges volt a külföldi titkosszolgálat manővere. Ha Navalnij meghal,eltemetik, sosem derül ki, hogy megmérgezték. Ha nem hal bele a mérgezésbe, de az oroszok nem adják ki,akkor sem derül ki a novicsok mérgezés, így ebben a verzióban is becsődöl az idegen ország titkosszolgálatának terve. Ennek a történetnek úgy van értelme, ha kiadják a beteg Navalnijt és a németek bebizonyítják, hogy novicsok méreg van a szervezetében. Mindezen akciót az orosz titkosszolgálatok orra előtt megcsinálják.
    Nekem az nem hihető, hogy idegen titkosszolgálat grasszáljon novicsok méreggel mélyen Oroszország belsejében, sikeres mérgezést végrehajtsák és még a beteg ember kiadását is elintézik. Majd saját mérgüket detektálják.

    Tartom, hogy több ország közös titkosszolgálati manőverét láthatjuk, politikai szereplők akaratával egyezően. Putyin részéről üzenet lehet az ellene szervezkedőknek.
    Törökország és a gázmező.
    Németország biztos kap majd gázt a törökök, vagy görögök gázából? Putyin nem használja ki a térségben tapasztalható feszültséget?

  60. Károly

    Tedd hozzá hogy mindezt egy olyan országban ahol még az állampolgárok belső utazásait is korlátozzák. A külföldi szuperügynökök ezt a hamis zászlós támadást észrevétlenül leszervezték.
    Hihető! 🙂
    Nem néztek ti túl sok Netflixet?

  61. 61. Koczka Zoltán,
    „Nekem az nem hihető, – résztől olvasd a véleményem.

  62. 65. Károly
    Az ismert belföldi mozgáskorlátozások mellett az orosz távol-keleten esélytelen egy ilyen akció külföldről történő vezénylése.
    Ha csak nem a gyíkemberek-Soros-háttérhatalom járt el személyesen…

  63. 67Károly
    Óvatosan. Lebukunk hogy összeesküvő gyíkemberek vagyunk akiket Soros hozottt repülővel…

    Sárkányka meg nem meri megnevezni JFK merénylőjét.
    Az öngyilkossági teória el van vetve?

  64. 69 – Balázs:
    Egészen biztos van (vagy volt) Földön kívüli élet. Mert a Lét örök, midig volt (és mindik lesz) abba pedig belefér, hogy máshol is kialakult élet.

  65. 68,Zoltán
    Minek annyit kerülgetni a forró kását?
    Két szervezet volt rendkivül érdekelve halálában, ők voltak ugy a szervezők, mint a kivitelezők:
    Az egyik egy, ma is létező, sőt viruló hárombetüs szervezet, szintehogy a világ ura, a másik az amerikai maffia.
    Az első azért, mert az elnök be akarta fejezni a vietnámi háborút, márpedig ezek onnan szerzték a fekete pénzt, jövendő önállóságuk zálogát, az utóbbiak dettö, az elnök irtóhadjáratot tervezett ellenük, hiszen lassanként ugyszólván teljesen befonták az amerikai gazdasági életet, szinte mozdulni sem lehetett A merikában nélkülük, értem , hogy ne részesednének bármiből.
    A teljes épitőipar, az összes kikötők, a teljes teherszállitás az ő kezükben, szinte kizárólagosan…
    Kell ezeknél veszélyesebb ellenség, légy ám nem amerikai elnök, de akár az úristen…

  66. 70 Bálint:
    Tisztára, mint a mai Magyarország! Kár, hogy nekünk nincs sem Kennedynk, sem CIA-nk… 🙂

  67. 70. Balint

    Sárkányka a halálbiztos mindentudó.
    Várjuk meg a tutit tőle.
    Vannak versenyző elméletek.

    Nos, Sárkányka?

  68. Nagyon röviden két témához:

    1. Navalnij valós népszerűsége Oroszországban nagyon kicsi (szinte semmi) és sosem jelentett valós és potenciális veszélyt Putyinra és a jelenlegi orosz hatalomra. Miért kockáztatna Moszkva bármit is egy súlytalan Navalnij elleni sikertelen merénylettel és miért engedte volna ki Németországba külön vizsgálatra, ha valóban a Kreml állna Navalnij állapota mögött. Navalnij politikai súlya és az erre adott nemzetközi (Nyugati) reakciók (pl. az Északi-Áramlat 2 megfúrása) nagyságrendileg köszönő viszonyban sincsenek, nagyon büdös az egész sztori. Ráadásul az utóbbi években nem ez az első és egyetlen eset, ha Oroszországról és a Nyugatról van szó.
    Open your mind!

    2. JFK: Esetleg a 11011-es elnöki direktíva? A dollár nyomtatás jogát vissza akarta adni az Egyesült Államoknak. A halála után Nixon első dolga volt az elnöki direktíva azonnali visszavonása. A JFK vizsgálat anyagai a mai napig titkosítva vannak – és ez bizony belső munkára utal. A Warren-jelentés van csak, oszt joccakát.

  69. 73: MangaM:
    Köszönöm az infót, magam is ettől tartottam, de nincs korrekt rálátásom erre a témára.
    Nem kell félteni az oroszokat, főleg Putyint, de a nyugat rendet tehetne végre a saját háza táján elsőként, mert semmivel sem jobb a helyzet a máz alatt, mint némely puha diktatúrában.

    JFK-val kapcsolatban felmerült, hogy az őt kísérő konvoj gépfegyveréből kapott végzetes lövést. Elképzelhető, hogy ráijeszteni akartak, de a rosszul elsült amatőr reakció miatt halt meg végül. Ez elég magyarázat lehet a titkosításhoz, és ahhoz, hogy miért nem derült ki semmi később sem, mert a védelmét ellátók hibáját én is ugyanígy eltussoltam volna, ki tudja milyen következményei lettek volna, ha bármikor kiderül. Ez persze csak egy feltevés, perdöntő bizonyíték nem volt a filmben, amit erről láttam.
    Robert esetében egyértelmű, hogy sokaknak közvetlenül szúrta a szemét, én úgy gondolom, valójában ő volt az igazi célpont a Kennedy családban, sok esetben értelmi szerzőként és a háttérből irányítóként.

  70. 74. Horváth Csongor

    valószínűleg sokan történelmi dokumentumfilnek hiszik a JFK – A nyitott dosszié című filmet. (egyébként mint film nagyon jó)

  71. 75. Kocka Zoltán

    Nem láttam a filmet.
    JFK-tól 9/11-en át egészen a kijevi Majdanig azért bőven vannak itt kérdőjelek, vagy nem?

    74. Horváth Csongor

    Sok a probléma ezekkel az orosz mérgezésekkel, például ez a Novicsok jellegű harcanyag képtelen bárkit megölni, eddig minden áldozat túlélte – lásd Szkripalt. Igaz, Szkripal papát a lánya sem láthatta talán azóta sem, vigyáznak rá az angol orvosok. Vagy az egészségére, vagy arra, hogy ne meséljen senkinek semmit. Például arról, hogy a mérgezés meg sem történt.

    Navalnij esetében sok a kérdőjel, az biztos, hogy ez pont kapóra jött azoknak, akik szívesebben látnának Németországban baromi drága amerikai LNG-t, mint olcsóbb orosz földgázt. Miután az orosz hatalmi struktúrán belül is állandó hatalmi harc és helyezkedés folyik (pont úgy, mint minden más állam esetében is), így nem zárható ki a belső ellenérdekelt munka sem – például olyan valakik húzták ki Navalnij lapját, akik érdekeltek Putyin és kormányának a gyengítésében, buktatásában, mert épp a helyükre pályáznának mondjuk belátható időn belül.

    Apropó, Navalnij helyett például Szakasvili vagy az egykori Jukosz vezér Hodorkovszkij sokkal veszélyesebb figurák voltak Putyinra nézve, mégis élnek mind a mai napig.
    Ki érti ezt?

    Záradék: Természetesen mindent elhiszek a hivatalos narratíváknak megfelelően, minden ellenkező állítás csak félreértésen alapulhat. :O

  72. 76. MangaM

    Minden szavaddal és gondolatoddal egyetértek!
    Így beszél az, aki használja a fejét.
    Születésnapod dátumától függetlenül, Isten éltessen sokáig! 🙂

  73. 73.MangaM:

    1.)Az „Open your mind!” jegyében meg tudnád mondani, hogy milyen betegséget kezelnek atropinnal amit az orszok és a németek is használtak Navalnij kezelésére?

    Én a kolinészterász-gátlók elleni gyógymódról halottam, a cukorbetegség elleniről nem.

    2.)”Navalnij valós népszerűsége Oroszországban nagyon kicsi (szinte semmi) és sosem jelentett valós és potenciális veszélyt Putyinra és a jelenlegi orosz hatalomra.”

    Ennek tükrében meg tudnád magyarázni Navalnij és követőinek vegzálást a választások előtt, börtönbe zárását, mindenféle ürüggyel való ellehetetlenítését, hogy ő és követői ne indulhassanak úgy az önkormányzati, mint a parlamenti választásokon?

    Azt mondják a sas nem kapdoss a legyek után, most mégis?
    „According to polls conducted by the Levada Center in 2013, Navalny’s recognition among the Russian population stood at 37%.[249] Out of those who were able to recognize Navalny, 14% would either „definitely” or „probably” support his presidential run.[250]

    The same pollster showed Navalny’s presidential ratings in March and April 2014 were 1% and „<1%".[133]

    The Levada Center also conducted another survey, which was released on 6 April 2017, showing Navalny's recognition among the Russian population at 55%. Out of those who recognized Navalny, 4% would "definitely" vote for him and 14% would "probably" vote for him in the presidential election.[251] However, in a poll conducted by the same pollster between 21 and 24 April 2017, which did not name any candidates but asked respondents to volunteer a candidate on their own, Navalny only got the preferences of 1% of those who were polled.[252] "

    "Public opinion varied over time: According to Levada Center, 20% of people thought the Kirovles case had been caused by an actual violation of law, while 54% agreed the rationale beyond the case was his anti-corruption activity in May 2011. In May 2013, the shares of people who held these opinions were 28% and 47%, correspondingly; however, in September 2013, the shares were 35% and 45%. The organization suggested this had been caused by corresponding coverage in media.[263] By September 2014, the percentages had undergone further changes, and equaled 37% and 38%.[264] The center also stated the share of those who found the result of another criminal case against him was unfair and Navalny was not guilty dropped from 13% in July 2013 to 5% in January 2015, and the number of those who found the verdict was too tough also fell from 17% to 9%. The share of those who found the verdict to be either fair or too mild was 26% in July 2013, and has exceeded 35% since September 2013.[264]"

    #en.wikipedia.org/wiki/Alexei_Navalny#Approval_ratings

    Érdekes , hogy a fentiek tükrében benned az 1% maradt meg.

    "az erre adott nemzetközi (Nyugati) reakciók (pl. az Északi-Áramlat 2 megfúrása) nagyságrendileg köszönő viszonyban sincsenek"

    Úgy tudom, ez még nem eldöntött tény…

    "ha Oroszországról és a Nyugatról van szó."

    Egy rakás politikai gyilkosság, ítélet volt sorozatban újságírók, ellenzéki politikusok ellen mind Oroszországban, mind külföldön.
    Szerinted ez mind a CIA, a Nyugat műve?

  74. 79 – Idegen:
    Itt nem kötelező az angol nyelv ismerete. Udvariatlan vagy. A CIA ügyeit ne részletezzük, itt majd mindenkinek vannak fogalmai róla.
    Ha folytatod az amerikai propagandát, elbúcsúzunk.

  75. 76.MangaM:
    „eddig minden áldozat túlélte – lásd Szkripalt.”
    „Például arról, hogy a mérgezés meg sem történt.”

    Azért két ártatlan áldozat csak összejött valamint kezelgették őket a kórházban egy ideig..

    „akik szívesebben látnának Németországban baromi drága amerikai LNG-t, mint olcsóbb orosz földgázt.”

    Azért néz után ennek a baromi drága LNG-nek.
    Nagyon sok termelő világviszonylatban rábukott az LNG üzletre, kezd túltermelés lenni, törik le az árat rendesen.
    A japán és az európai árak kezdenek kiegyenlítődni.

    Jó párszor már versenyképes volt az orosz gázzal.

    Meg ugye az energetikai függetlenségnek van valamennyi felára is.

    A diverzifikált beszerzési források jót tesznek az árnak és a politikai függetlenségnek is.

    A felár mértékének az elfogadása, meg a függetlenség fontosnak tartásának mértékétől függ.

    Aztán azt mivel magyarázod, hogy amint egy piac (lengyel, balti országok) alternatív beszerzése megvalósul az oroszok rögtön lejjebb mennek az árral.
    Van az árrésükben tartalék a monopolista helyzetből kifolyólag?

    Félreértés ne essék, ez a kapitalizmusban egy természetes reakció.
    Csak azt kell észre venni, hogy az oroszok is kihasználják a helyzetet, mivel ők is a profitból élnek.

    „így nem zárható ki a belső ellenérdekelt munka sem”

    Erre korábban én is utaltam.

    Ez azonban valamit jelent Putyin hatalmának stabilitására nézve.

    „Apropó, Navalnij helyett például Szakasvili vagy az egykori Jukosz vezér Hodorkovszkij sokkal veszélyesebb figurák voltak Putyinra nézve, mégis élnek mind a mai napig.
    Ki érti ezt?”

    Azért már csak az áldozatokkal szembeni tiszteletből, szólhatnál azokról is , akik nem voltak ilyen szerencsések.

    Mérgezés, szívroham, lelövés, „kiugrott az ablakon”, változatos a repertoár.

    Nyugaton a szívroham, és a lelövés dívik (no meg az öngyilkosság otthon). 🙂

    „Záradék: Természetesen mindent elhiszek a hivatalos narratíváknak megfelelően, minden ellenkező állítás csak félreértésen alapulhat. :O”

    Egy nyugat ellenes, oroszbarát Magyarországon Te most retorzióktól tartasz? :- )

  76. 80.Tibor bá:
    Az 1%-tól eltérő népszerűségi adatok idézése amerikai propagandának számít?

    Az angol idézett azért történt, mert rendszeresen az angol wiki bővebb, mint a magyar.
    A google fordító korában, meg az angol nyelvismeret terjedésével ez már nem okozhat gondot.

  77. 77. Tibor bá
    Nem verném máséval a csójánt és az sem vigasztalna, ha a Te hátadon csattogna ama bizonyos ostor.

    78. Gyurma
    Köszi és viszont! 😀

  78. 71,Csongor
    …”Tisztára, mint a mai Magyarország! Kár, hogy nekünk nincs sem Kennedynk, sem CIA-nk…”
    Ez van, Csongor, más nincs, lehet válogatni, ahogy nálatok volt szokás mondogatni azon régi boldog években.
    Kennedy egy volt, egy párját ritkitó unikum a politika világában, napnál világosabb volt bárki gondolkodó embernek, hogy előbb-utóbb megölik.
    Meg is ölték, és ime, azóta sincs még egy Kennedy kaliberú ember, nem is lesz valszeg soha.
    Olyasféle tevékentység, mint amilyenben a hárombetüs szervezet utazik, nos, ez mindig volt, amióta emberi társadalom – valamint gazdasági érdekeltség – létezik, csak a titok mélységes leple alatt, nem ennyire szinte szem elött zajló szégyentelen nyiltsággal, mint manapság.
    Kennedy halála bejárta és megrázta a világot, mert mégiscsak egy nagyhatalom elnöke volt, de mi van a sok kisember halálával?
    Néhány példa: hogy történik egyszerre két repülőbaleset egy komoly légitársaságnál, ahol SOHA EGYETLEN baleset azelött nem fordult elő? Egész véletlenül azon gépek pusztulnak el, melyeken a hidrogén-vagy villanyautókat – bocsi, de nem emlékszem pontosan – fejlesztő kutatócsoprt utazik gyanútlanul. Kinek voltak utjában ezek az emberek?
    Jónéhány éve egy borús öszi korahajnalon egy tudósember, az egyik rákfajta gyógyitásában nagy előrehaladást elért kutató autójába belerohan egy szemetes-teherautó!!!
    Hajnali 6 óra tájban, a TELJESEN NÉPTELEN utcán, csakis az ő autójába, csakis olyan erővel-sebességgel, amit ne lehessen túlélni!
    A tamáskodóknak, a kétkedőknek: ezt a szegény, szürke, egyszerü polgári életet élt tudosembert nehéz lett volna megmérgezni, megöngyilkoltatni, a szivrroham is értékét veszti, ha túl sokszor használják, akkor neki maradt a kukásautó, szegénynek.
    És vannak még esetek, már irtam volt róluk.

  79. 72. Koczka Zoltán

    Túlreagálod ezt a dolgot. Mindenki számára világos, hogy más a véleményed, de ha ilyen stílussal ötvözöd, az embernek elmegy a kedve attól, hogy elolvassa hozzászólásaidat, bármiről legyen is az.

  80. 79-81 Idegen

    Nem kedvelem a szövegkörnyezetből kiragadott egyes mondatokra való szétbontást, mert ez a módszer nagyon messzire tereli a diskurzust az eredeti lényegi mondanivalótól.
    De azért röviden válaszolok a felvetéseidre.

    Atropin felhasználása a intenzív vagy sürgősségi betegellátástól a szemészetig igen széles spektrumú, alapvetően szívritmus zavaroknál és mérgezéseknél használják. Nem vagyok orvos, spéci ismeretet ne várj tőlem a témában.

    Ezek a bizonyos Navalnij követők elleni vegzálások és bebörtönzések valójában mekkora súllyal estek latba a mindennapi orosz életben. Mennyi igaz belőle? Most nem a nyugati mainstream által felfújt mesékre gondolok. A távol-keleti tüntetések sem Navalnijról szóltak, máshol meg eleve nem volt értékelhető tüntetés.

    Az Északi Áramlat 2 projekt bedöntése nyíltan deklarált USA érdek, az amerikai nyomás Berlinre egyre nagyobb – ez is nyílt infó. Millió a hír a napi sajtóban a témáról.

    Az LNG projektre óriási szüksége van az USA-nak, miután a palaolaj iparuk a csőd szélén táncol. Az LNG addig lesz megfizethető a németeknek, amíg be nem döntik teljesen az Északi Áramlatot. Az USA sem EU diverzifikációt, hanem piaci egyeduralmat akar, csak a saját oldalára. Reméljük, az EU/Németo. észnél marad.

    Az orosz változó gázárképzésben nincs semmi csoda, a piacon akarnak maradni, mit magyarázzak erről? Minden fél játszik az árakkal, hol emel, hol enged.

    Putyin hatalomra kerülése óta folyamatosan manőverezik az eurázsiai és atlantista erővonalak között, mivel az orosz elit sem egységes. Innen nem állapítható meg, hogy a hatalma mennyire stabil vagy sem, de visszakérdezek:
    Ha mégis ők vágták haza ilyen balfék módon Navalnijt, majd simán kiengedték Németo.-ba, akkor vajon milyen stabil lehet a hatalma? Mert ilyen pofátlanul meglépni egy politikai merényletet rogyadozó székből nem nagyon szoktak.

  81. 79. Idegen

    „…meg tudnád magyarázni Navalnij és követőinek vegzálást a választások előtt, börtönbe zárását, mindenféle ürüggyel való ellehetetlenítését, hogy ő és követői ne indulhassanak úgy az önkormányzati, mint a parlamenti választásokon?…”

    a 90-es évek legelején, ’90-’91, de biztos nem több mint ’92, voltam egy olyan gyűlésen, ahol egy külföldi párt képviselője tartott előadást. Ma azt mondanánk, hogy egy európai testvérpárt, de akkor gőzőm sem volt ilyesmiről. Félig-meddig véletlenül keveredtem oda, mert nem politizáltam, párttag sem voltam sehol.
    Egy miniszter is volt ott, legalábbis minimum egy, mert azt megismertem ( a szolgálati kocsijával jött /hozták/, ami egy 7-es BMW volt, és jól nézett ki, de ez mellékes ).
    Az előadó sok mindenről beszélt, ami bennem a legjobban megragadt, az volt, hogy kifejtette, ki kell menni mindenáron az utcára. Aktivitást kell felmutatni, az emberek kell, hogy megismerjék a neveket, és ezért minden okot és lehetőséget fel kell használni, ha pedig nincs, akkor ki kell találni. Bármit. Bármi áron, de mindenképp. Bele kell kötni mindenbe, mondani lehet és kell bármilyen ostobaságot, provokálni mindenkit, de a lényeg, hogy az újságok és a hírek rólad szóljanak.
    Akkor még nem tudtam, hogy a dolgok tényleg így működnek, és döbbenten néztem körül, hogy lehetséges, hogy csak nekem tűnt fel, hogy ez a fickó egy komplett idióta.

    Mondanom sem kell talán, hogy azóta sem lettem politikus.

    Pedig még azt is megtanultam, hogy ha Magyarországon azt írják a lapok, hogy az USA-ban is felfigyeltek valamire, és kritizálták, vagy rossz szemmel nézték, akkor az csupán azt jelenti, hogy egy magyarországi ellenzéki /vagy kormánypárti, kinek hogy tetszik/ írástudó kanyarított egy cikket otthon, elvitte az USA-ba, ahol egy adott /többnyire nem igazán jelentős/ médium leközölte. Amit persze már lehetett prezentálni, hogy látjátok, még a messzi USA-ban is foglalkoznak a gazságaitokkal … 😀

    A lényeg, hogy politikusok esetén nem kell semmit elhinni. Én nem tudom mi történt, de annyi biztos, hogy ez a Navalnij csúnyán alulmaradt még a szülővárosa, Szocsi polgármester választásán is. Pedig elvileg ott kéne hogy a legjobban ismerjék. Ezért én nyugodtan ki merem mondani, hogy nem hiszek abban, hogy annyira fajsúlyos figura lett volna. Pont úgy, ahogy Nyemcov sem volt az. Halála után lett csupán „Putyin igazi kihívója”.

    Elolvastam egy csomó kommentet, de a véleményem maradt: én úgy látom valakik a tüdejüket kiköpve próbálkoznak, hogy sikerüljön már végre összehozni egy sikeres „trigger event”-et …

    Ja, senki nem reagált arra a kitétre, hogy az angoloknak is van novicsok / vagy novicsek, a fene tudja /. Az nem fogadom el, hogy nem igazán elképzelhető, hogy Oroszországban külföldi ügynökök grasszáljanak novicsekkel, mert igenis de. Nagyon is lehetséges, ez az Oroszország nem a Szovjetunió.

  82. 86 – MangaM:
    Szerintem Idegen kesztyűjét nem kell felvenned. Itt minden észlény tudja, hogy mit csinál. 16 évesen én is Amerika barát voltam, viszont 23 évesen már Ausztráliát választottam, de már ők is USA seggnyalók. Van, aki ebből sose tud kigyógyulni.

  83. 85 sleeper

    Nem Kocka Zoltán védelmében írom, hanem csak lábjegyzetként:

    Kevés témához szólok hozzá és viszonylag ritkán.
    Vannak kérdéseim és van véleményem, de ennyi.
    Senkit sem akarok sem meggyőzni, sem ébreszteni, sem átnevelni semmivel kapcsolatban. Pont lesz@rom.
    Érdemi kommunikáció érdekel, a többi csak finghegyezés.

    Ergo: Ész érvekkel és tényekkel meg lehet győzni, az érdekes felvetések elgondolkodtatnak, az összes többi csak untat és nem adok az időmből azokra.
    Akiket érdekelnek a gondolataim, azok olvassák, a többiek meg ugorják át, ők nem veszítenek semmit.

  84. 87. Tibor bá’
    Lásd az előbbi hozzászólásomat. Udvariatlan nem leszek, de nem vagyok vevő mindenre – lásd mondatonként szétszedett cáfolatok egy összefüggő gondolatmenet esetén. Ezt már ismerem.
    Egyébként nekem tök mindegy, hogy ki szerelmes az USA-ba, ez nem az én problémám.

  85. 85. Sleeper

    Miben más a véleményem?
    „Ami mindenki számára világos.”

  86. Juhász Páter picurka szereplője volt a magyar politikának. Ha külföldi tudósításban akarták volna bemutatni, egy kábítószer fogyasztását pártoló, politikailag súlytalan szereplő képét kapjuk.
    Mégis bedarálta a kormánypárt.
    A választáskori rágalmak nyomán indított pereket most nyerte meg. Mint jelentéktelen közszereplőt teljesen ellehetetlenítették, már nem politizál.
    Az nem érv, ha valaki látszólag jelentéktelen szereplője a politikának, akkor ő nem kerülhet célkeresztbe. Oknyomozó ill. ellenzéki politikusként beletenyerelhet olyanba amitől egészségesebb lenne távol maradni.

    Tévében is volt műsor, de kutatást is végeztek abban a témában, mennyire ismerjük azt az embert, akivel évtizede együtt élünk. Az érzéseit, a mozgatórugói.
    Röviden, az az általános, hogy nem ismerjük.
    A fentiek tükrében, ki Navalnij? Kivel, hol, mikor, mit tárgyalt? Fogalmunk sincs róla.
    Jelentéktelen orosz ellenzéki politikus, aki most egy német kórházban fekszik, mert állítólag megmérgezték az oroszok.
    Magam részéről jobb szeretném, ha már mérgezés, akkor azt az oroszok tették volna. Ebben az esetben egyszerű a felállás, az oroszok csak szokásos formájukat hozzák, a nyugat pedig a megmentő szerepben tetszeleg.
    Nekem ez így túl egyszerű. Tudom ez nem érv, de itt bekötött szemmel tesszük a fűszereket az ételbe és kóstoláskor amelyik történet ízlik, amellett tesszük le a voksunk.
    Ha pedig ez a megmentő nyugat műve, az akkor egy még komolyabb, komplexebb történet. Ha valaki tudja, hogy az oroszok mérgeztek e, ő Putyin.
    Ha nem az oroszok voltak, akkor Putyin biztosra tudja, valaki más volt. Olyan, aki szeretné, ha nem közeledne, hanem elmérgesedne a viszony az EU és Oroszország között.

  87. 89. MangaM

    „…védelmében…”

    Nem jött le világosan mire is akarsz kilyukadni. KZ írt már ide sokat, volt ami tetszett, volt ami nem. De újabban nem sok értelmeset ír, mert elment a személyeskedés irányába, és mindenre sértődötten reagál. Nem azt kritizáltam, hogy mit ír, hanem a(z új) stílusát.

  88. Re:71
    Kicsit gondolkozz, miért is alakult meg a TEK? Netalántán pont arra, hogy OV pucáját valaki védje, mivel nem bízott meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatban?

    Amúgy se kívánd más halálát, bármennyire is utálod. Viszonylag rövid távon már visszaüt a dolog, mert az átok vissza tud szállni a feladóra. OV védett személy sok tekintetben…

    Re: 84 Bálint
    A kukásautós történet jelzés a környezete felé, hogy ha nagyon ugrálsz, akkor látványosan kinyírunk. Tekintheted egyfajta maffiaszerű kivégzésnek, aminek az elrettentés a célja.
    Ha csak „szimplán” megáll a szíved, vagy rákos leszel, és 2 hónapon belül elpatkolsz, akkor az volt a cél, hogy szépen csendben kiiktassanak. Itt a helyzet pont fordított, semmi elrettentés, csak kivonás, hogy ne kukorékoljon tovább az ember.

    A szituáció dönti el, hogy milyen módszerekhez nyúlnak, és az volt a cél az orosz ellenzéki pasassal, hogy jól megkavarják a szart, mert ha nem akarták volna, akkor sokkal csendesebb módon is el tudták volna intézni. Hogy ki tette, jó kérdés, talán nem is ez a fontos, hanem az, hogy milyen következményei lesznek az ügynek.

  89. Re:71
    Kicsit gondolkozz, miért is alakult meg a TEK? Netalántán pont arra, hogy OV pucáját valaki védje, mivel nem bízott meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatban?

    Amúgy se kívánd más halálát, bármennyire is utálod. Viszonylag rövid távon már visszaüt a dolog…

    Re: 84 Bálint
    A kukásautós történet jelzés a környezete felé, hogy ha nagyon ugrálsz, akkor látványosan kinyírunk. Tekintheted egyfajta maffiaszerű kivégzésnek, aminek az elrettentés a célja.
    Ha csak „szimplán” megáll a szíved, vagy rákos leszel, és 2 hónapon belül elpatkolsz, akkor az volt a cél, hogy szépen csendben kiiktassanak. Itt a helyzet pont fordított, semmi elrettentés, csak kivonás, hogy ne kukorékoljon tovább az ember.

    A szituáció dönti el, hogy milyen módszerekhez nyúlnak, és az volt a cél az orosz ellenzéki pasassal, hogy jól megkavarják a szart, mert ha nem akarták volna, akkor sokkal csendesebb módon is el tudták volna intézni. Hogy ki tette, jó kérdés, talán nem is ez a fontos, hanem az, hogy milyen következményei lesznek az ügynek.

  90. 94. Sleeper

    Igen, lehet, hogy nem volt egyértelmű, amit a 89. hozzászólásban írtam. A magam részéről kialakult szemléletről és a hozzáállásomról írok bő 12 év fórumozás és pár fórum után.

    Ennek – remélhetően – az az eredménye, hogy nem kezdeményezek és nem veszek részt parttalan vitákban, olcsó személyeskedésben, stb. Csak arról és csak addig kommunikálok, ami érdekel és ami számomra ad is valamit, illetve amivel én is tudok adni másoknak valami érdemit vagy érdekeset.

    Erőlködni, erőltetni, akarnokként hittérítőt játszani eszem ágában sincs, mert a fórumozás onnantól kezdve csak leszívja az energiámat és elveszi más fontos dolgoktól.

    „Csak azt gyakorlod, ami hasznodra válik.” – írja Miyamoto Musashi a Go Rin no Sho (Az öt kör könyve) című művében. Pofon egyszerű ősi alapigazság, lefordítva ide: Csak addig és csak arról fórumozz, ameddig és ami pozitívumként csapódik le Nálad. Ez mihelyst megszűnik, elveszett a lényege és az értelme az egésznek.

    Erről írtam, és azért jeleztem, hogy nem valaki védelme érdekében teszem, hanem a mindenki saját énvédelme érdekében adtam egy megoldási lehetőséget. Ha mindenki így tenne, akkor nagy eséllyel viszonylag hamar kimerülne a trollkodás és a személyeskedés, mert nem lenne rá fogadó felület. Legalábbis szerintem.

  91. 90.MangaM:
    Először is szeretném megköszönni, hogy vitát generáltál, mert e nélkül nem ástam volna magam bele az LNG és gáz piacba.
    Függetlenül attól, hogy ezen adatokból mit fogadsz el és mit nem, nekem már megérte, mert gyarapítottam az ismereteimet.

    1.)Az összefüggő gondolatmeneted alapvetően arra épült, hogy Navalnijnak jelentéktelen a támogatottsága és ismertsége.

    Erre hoztam adatokat, meg érveket, de ha ezeket negligálod, az a Te dolgod.
    Érdemes elolvasni a beidézett wiki lapot Navalnijról.
    Ha a fele igaz, és Navalnij olyan jelentéktelen szereplő, akkor miért foglalkoznak vele ennyire?

    Érdekes, hogy sokkal jelentéktelenebb szereplőkkel is foglalkoznak, lásd a 2019-es moszkvai önkormányzati választást, ahol a független szereplőket főleg a gyűjtött aláírásokat kifogásolva nem engedték indulni.
    #en.wikipedia.org/wiki/2019_Moscow_City_Duma_election

    2.) A másik fő érved az volt, hogy „baromi drága” USA LNG-nek akarnak helyet csinálni az Északi Áramlat 2 megfúrásával.

    Először is Európa gázellátása Északi Áramlat 2 nélkül is meg van oldva (mivel még nem üzemel).

    Az oroszok azért nyomják az Északi Áramlat 2-t, hogy Ukrajnát kiváltsák a gáz közvetítő hálózatból.

    Azonban a német, francia tiltakozás és nyomás hatására, ebből kissé kihátráltak, kötve egy újabb ukrán-orosz gázszerződést, bár limitált időtartamra.

    Pár szám az LNG piacról.

    „The share of pipeline gas in global natural gas was 62%, while the share of LNG was 38% in 2019.”

    Tehát az összes gáztermelés 38% LNG, 62% normál halmazállapotú földgáz.

    #www.aa.com.tr/en/energy/general/share-of-lng-in-global-gas-trade-rapidly-increases/29695

    Figure 3.2.
    2018 LNG Exports and Market Share by Market (in MT)

    Qatar, 78.7, 24.9%
    Australia, 68.6, 21.7%
    Malaysia, 24.5, 7.7%
    US, 21.1, 6.7%
    Nigeria, 20.5,6.5%
    Russia, 18.9, 6%

    #www.igu.org/app/uploads-wp/2019/06/IGU-Annual-Report-2019_23.pdf

    Tehát az oroszok is exportálnak LNG-t ( gondolom versenyképes áron), TÖBBEK KÖZÖTT EURÓPÁBA IS.

    Érdekes megnézni a 2019-es adatok dinamizmusát!

    Figure 2.1: 2019 LNG Exports and Market Share by Market (in MT)

    Qatar , 77.8 , 22%
    Australia , 75.4 , 21%
    USA , 33.8 , 10%
    Russia , 29.3 , 8%
    Malaysia , 26.2 , 7%
    Nigeria , 20.8 , 6%

    #www.igu.org/resources/global-gas-report-2020/

    „Az USA sem EU diverzifikációt, hanem piaci egyeduralmat akar, csak a saját oldalára. ”

    Visszatérve az LNG importra, abban pont az a szép, hogy nincsen a gázszállító csőhöz kötve.

    Tehát nem lehet USA-nak LNG monopóliuma, mert az LNG piac szabadpiac, nincs a csőhöz kötve azaz könnyen le lehet cserélni az exportőrt.

    És bár a tárolás LNG formában költséges, de vissza is lehet gázosítani és úgy tárolni a hagyományos gáztárolókba, de az esetleges árhullámokra felkészülve.

    Európa jól el van látva gáztározókkal, a már kitermel gázmezők helyén.

    Meg kell nézni timera-energy.com ábráit volumen ingadozásra, amit az ár is leszokott követni.

    „Europe acts as an absorber of LNG when the global market is over-supplied. It wasn’t that European consumers were crying out for LNG, but rather that the European market has the ability to absorb large quantities as a result of its seasonality of demand and large storage capacity. Some 60-65 per cent of European demand occurs in the winter period, which means there is room in the market for LNG, while in the summer the refilling of storage also allows LNG in as well.”

    Bármely meglepő az Európai interregionális gázimport 33,9 % már LNG import!!!
    Az orosz interregionális export 15% már LNG.

    #www.bp.com/content/dam/bp/business-sites/en/global/corporate/pdfs/energy-economics/statistical-review/bp-stats-review-2020-full-report.pdf
    40.oldal

    és

    Figure 4.3: European Natural Gas Supply to 2025
    #www.oxfordenergy.org/wpcms/wp-content/uploads/2020/07/Quarterly-Gas-Review-Issue-10.pdf

    A nagy hagyományos földgáz LNG helyettesítés már javában tart, és nem az USA a fő játékos EU vonatkozásban, hanem Katar és Algéria, Nigéria, de jönnek fel az orszok és USA is.

    LNG imports by source: Europe
    Láthatóan Katar dominál.

    41.oldal bp-stats pdf

    Figure 4: Global LNG trade flows and growth in LNG exports and imports
    #www.igu.org/app/uploads-wp/2020/08/GGR_2020.pdf

    Az LNG ár közelít a Gazprom import árhoz lásd

    Figure 1.2: Russian gas price and TTF versus US LNG in Europe
    #www.oxfordenergy.org/wpcms/wp-content/uploads/2020/05/Quarterly-Gas-Review-Issue-9.pdf
    3.oldal

    Az orosz LNG export egy része Európába irányul.
    „A growing source of Russian gas to Europe has also been supplied via LNG as exports from the Yamal
    project grew significantly in 2019. Indeed, as the project’s first three trains reached full capacity earlier
    than expected around 80 per cent of its total volumes were sold in Europe last year, leading to
    complaints by Gazprom about excessive competition by Novatek.”

    „Finally, ESP sales in 2020 are likely to continue to be concentrated on NW Europe under prompt, within-
    month, and month-1 delivery schedules. However, short-term sales in NW Europe will also be subject
    to the most intense competition between pipeline and LNG supplies in 2020. Once again, Gazprom’s
    ESP sales volumes here will be an indicator of its ability and willingness to compete on price in order
    to preserve volumes and market share.

    #www.researchgate.net/profile/Tim_Boersma/publication/329950542_The_impact_of_US_LNG_on_Russian_export_policy/links/5c254f97299bf12be39df4c9/The-impact-of-US-LNG-on-Russian-export-policy.pdf?origin=publication_detail

  92. 94. Sleeper

    Mindezt egyetlen idézet nélkül írod rólam.. azaz nem az érveimet hanem avszemélyemet „támadod”. Nos ez melyik érvelési hiba fő jellemzője?

  93. 98. Idegen
    Köszi az LNG adatokat, ennyire nem másztam bele a részletekbe, így se nem tudom és nem is akarom cáfolni ezeket. Valóban, az USA nem az LNG-re építette a stratégiáját, hanem a palaszektorra, ami egyelőre kérdőjeles továbbra is.
    Próbálnám Navalnijt és valós politikai súlyát megfogni, de nem megy.
    Azt látom, hogy egy „mérgezett Navalnij” sokkal fontosabb és fajsúlyosabb szereplő, mint egy „egészséges Navalnij”, ha érted/értitek, mire gondolok.

  94. https://444.hu/2020/09/17/nem-a-repteren-hanem-sziberiai-hotelszobajaban-mergezhettek-meg-alekszej-navalnijt

    Idézet a cikkból:
    „Navalnij stábja most az instagramon tett közzé videót arról, hogy miután rosszul lett, a stábja gyorsan átkutatta a hotelszobáját. „Úgy döntöttünk, hogy mindent begyüjtünk, ami akár csak kicsit is segíthet a németországi doktoroknak. Az elég nyilvánvaló volt, hogy Oroszországban nem fogják tisztességesen kivizsgálni az esetet”.”

    Magyarul, miután Navalnij rosszul lett, a stábja gyorsan „átkutatta” a hotelszobáját, hogy „kicsit segíteni tudjanak” a németországi(!!!) orvosoknak.
    Tehát már akkor tudták, amikor a koma rosszul lett, hogy végül egy németországi katonai kórházban fog kikötni.

    Köszi 444!, nekem nincs is több kérdésem.

  95. Re:102
    MangaM, miért vagy ennyire rosszindulatú. Biztosan volt erre is kidolgozott forgatókönyve a fickónak/stábjának, ha „valamiért” rosszul lenne…

    Így megy ez, ha nem tudja az egyik kéz, hogy mit csinál a másik… 🙂
    Anno, mikor a WTC7 összeomlott, a riporter csaj kb fél perccel hamarabb mondta be, mint a valóságban ahogy megtörtént. Szegény annyira izgult, hogy a forgatókönyvet összekeverte, és hamarabb elsütötte a poént. Nem baj, hibázzanak csak. 😉

  96. Ha feltesszük a szokásos kérdést: Kinek van (lenne) belőle haszna, akkor kiderül, hogy egyedül az USA-nak mert követelheti az északi áramlat 2 leállítását. Tekintve, hogy az „ellenzéki” személyek rajta vannak a CIA kifizető listáján. Mért nem jelent egy opciót, hogy Navalnijt a környezetéből mérgezte meg valaki?

  97. 102. MangaM
    Természetes, hogy most már új elmélet van a mérgezés helyéről, mivel az oroszok már bemutatták a reptéri felvételeket és azon az van, hogy a komája vitte ki neki a teát. Így ebben az esetben csak ő mérgezhette meg. Így viszont elengedhetik a nyugat a fantáziáját és már Putyint is meggyanúsíthatják, hogy előző este a pizsipartin mérgezte meg az ellenlábasát.
    104. Tibor bá
    Ha Németország kilép az Északi-áramlat 2-ből, akkor remélem számukra hosszú és hideg telük lesz.

  98. 103.-104.-105. dajtás – Tibor bá’ – Csaba81

    Ez a Novicsok idegméreg is érdekes téma, röhejesnek tartom, hogy egy elvileg No1-es katonai idegméreg csak órákkal később hat, ráadásul túlélhető. Közben a képlete fent van a neten is, kis túlzással egy ZS-kategóriás labor is képes kikeverni.
    Egy komoly katonai idegméregből egy hangyfaxnyi mennyiség is képes százakat megölni, lásd VX ideggáz: 1 gramm kb. 1400 ember azonnali megölésére elég. Szóval hagyjuk már ezeket a rózsaszín meséket a szuper orosz idegméregről és a gátlástalan, de annál balfékebb Putyinról. BalFAKE…

    Amit korábban írtam fenntartom: egy „mérgezett Navalnij” ezerszer hasznosabb volt bizonyos érdekcsoportoknak, mint egy egészséges Navalnij. Nyilván azoknak, akik most kezüket-lábukat törik Navalnijért és azért, hogy kiderüljön a nagybetűs igazság az ördögi Putyóról, aki saját kezűleg kenegette Navalnij kulacsát valami toxinnal.

    Őszintén szólva olyan mélységekig süllyedt a nemzetközi politika, média és hangnem, amire még nem volt nagyon példa. Sokszor már csak legyintek az egészre, értelme sincs ennyi kakáról írni vagy elmélkedni. Az emberiség ezt szó nélkül hagyja, de sebaj, végül pont azt kapja majd a nyakába, amit érdemel, nincs értelme ezt sajnálni és ezen szánakozni.

  99. 106. MangaM
    Tökéletesen igaz amit leírt, ez a „novicsokos” mérgezés már ez eleje óta bűzlik. Most azt állítják, hogy a szállóda szobájába mérgezték meg. Namár most ott navalnij után nem volt szoba takarítás, vagy a Gru nem végzett utánna nagytakarítást. Simán visszamentek órákkal később a szobába és begyűjtötték a palackokat. Ez nagyon is hiteles mintavételi eljárás(vegyész szemmel nézve). És a nyugat ezt be is veszi.
    A nemzetközi politika és média, legfőképp a nyugati, tényleg lesülyedt a béka s*gge alá. Sok nyugati politikus, főképp európai totál hülye és vak, és most már merkel is közéjük tartozik. Az Eu energia ellátása 90%-ban „külföldről” származik, 25-30%-ban Oo-ból. Namármost, van még egy komoly tényező ami az Eu energia ellátását komolyan veszélyezteti. Ez pedig a közel kelet. Irán körül mot már forrosodik a hangulat. Több tényező is arra mutat, hogy háború lehet a közel-keleten:
    – Trump vesziteni fog novemberben,
    – Október közepén lejár az Irán elleni fegyverembargó, és Kina és OO nem akarja meghosszabítani,
    – Iránnak 10* több dúsított uránja van mint a megengedett mérték.
    – Ráadásul egyre több arab ország ismeri el Izraelt.
    Ezek után előbb vagy utobb komolyabb konfliktus alakulhat ki a Közel-Keleten. Ez megemelheti a kőolaj és földgáz árát is(főképp hogyha Irán lezárja a szorost). Hogyha még ehhez egy keményebb tél párosul, akkor vajon Oo nem zárja majd el az Eu felé a kőolaj és gázcsapokat? Szerintem igen.

  100. 107. Csaba81

    Ez az egész ügy egy kreált színház, akárcsak a Szkripal-szotri. A lényeg Oroszország és Kína katonai bekerítése és a „kényszeríthetőség-állapotának” elérése, azaz olyan katonai helyzet teremtése, ahol mind Moszkva, mind Peking simán zsarolhatóvá válik egy védhetetlen megelőző csapás fenyegetésével. Az USA helyzete és állapota folyamatosan romlik, a hegemón világhatalom visszaszorulóban van, de nem akarja ingyen feladni a pozícióit.
    Ezek a média sztorik semmi egyebek, mint a lakosság és a közvélemény agymosása és programozása arra az esetre, ha majd itt a konkrét lépések (háború) ideje. Addig is a népség ne az USA világháborús helyzetre való törekvésével foglalkozzon, hanem azzal, hogy milyen csúnyán bánik az orosz ellenzékkel Moszkva, az ujgurokkal meg Kína.

  101. Re:108
    Mondjuk az ujgurok nem kértek a kínaikból, ahogy a tibetiek sem…
    Kína piszkálása ezekkel az ügyekkel teljesen jogos, mert egy az egyben úgy viselkedett(ik), mint bármelyik nyugati agresszor gyarmatosító állam.

    Egyre jobb amúgy ez az orosz ügy, majdnem felröhögtem a palack „megtalálásán”, nagyon izzadni kellett az asszisztenseknek, hogy valamit felmutassanak…
    Megjegyzem, ha ennyire brutál méreg a novicsok (light?), akkor minimum túlnyomásos vegyvédelmi szerkóban kellett a szemetet összeszedni, nehogy megmérgeződjenek. Nagyon rosszindulatú lennék, ha azt mondanám , hogy a szálloda biztonsági videóin nem látnék ilyet? 🙂

  102. 109. dajtás
    Nem az ujgurok vagy a tibetiek jogos panaszáról van szó, hanem arról, hogy – elnézést – a világ szempontjából másod-, illetve harmadrangú problémák vannak csúcsra járatva, a lényegi, valós és azonnali beavatkozást igénylő problémákról meg teljes erőből hallgatnak.

  103. 109: A nyugati gyarmatosítók között viszonylag ritka volt az őslakosokat koncentrációs átnevelőtáborokba zárni. Most így hirtelen nem is tudnék példát mondani rá. Kína inkább a III. birodalmat idézi, meg Sztálint.

  104. 112 Ábel
    A történelem folyamán először a britek állítottak fel koncentrációs táborokat az angol–búr háborúk idején.
    Korábbi, az USA hadserege által kijelölt rezervátumok lényegében a koncentrációs táborok egyik előképének is tekinthetők
    (Wikipédia)

  105. Re:112
    „Indián rezervátumok”?
    Búr koncentrációs táborok brit kivitelezésben(mondjuk a búrok nem voltak őslakosok)?
    Japánok kínai megszállása?
    Amerikai földön amerikai japánok koncentrációs táborban?
    Így hirtelen ez jutott eszembe 😉

  106. 114: Japán mióta nyugati gyarmatosító? Az amerikai japánokat se gyarmatosították.
    Az indián rezervátumot elfogadom.

    De nézzünk csak körül, hány országot gyarmatosítottak európaiak? Vagy százat. Abból az egy Egyesült államok bánt úgy az őskakosokkal, mint Kína a kisebbségeivel most.

  107. Csakhogy jelen idő szerint nem az ujgur, a tibeti, az ír vagy teszem azt a baszk probléma a világ fő baja, hanem az, hogy a nagyhatalmak közötti kommunikáció a béka segge alatt van, minden oldal ezerrel fegyverkezik és nyíltan hazudozik a másik oldalról (főleg az USA a riválisairól), nagy léptékű háborús provokációk zajlanak szinte minden stratégiai színtéren, miközben mellékesen foglalkoznak olyan jelentéktelen ügyekkel, mint a túlnépesedés, klímaváltozás, valamint a jelen formájában gyakorlatilag fenntarthatatlan pénzügyi, gazdasági és társadalmi rendszerek – lásd a vészesen öregedő társadalmakat Európától Japánig vagy a szervezett és sok kérdőjelet felvető migráció kérdését.
    Az USA világhatalma csökkenőben, agresszíven próbálja lassítani az elkerülhetetlen hanyatlást, miközben – nézzünk már rájuk – mostanra az államuk is egyre több diszfunkcionális jelet mutat. A kifelé mutatott erő és agresszió nagy fokú belső gyengeséget és instabilitást próbál rejteni, egyre sikertelenebbül.
    Ennek könnyen egy drámai bunyó lehet a vége, voltaképpen a nagy semmiért.

  108. 16: MangaM
    „Az USA világhatalma csökkenőben, agresszíven próbálja lassítani az elkerülhetetlen hanyatlás… ”

    Fecseg a felszín, hallgat a mély… A kártyákat még senki sem fedte fel, meg azt se tudni mi van még a talonban? Nem egyszerű most a képlet, novemberig-évvégéig nem is fog még letisztulni.

    Mi van a maszkok és az álarcok mögött 2020-ban kicsit mélyebben?? Én még nem írnám le Kusner csapatát 🙂 Akit érdekel…

  109. Navalnij kapcsán:

    Mi a helyzet akkor, hogy az oroszok igazat mondanak abban, hogy nem mutattak ki Navalnij szervezetében Novicsokot, a németek pedig igazat mondanak abban, hogy Navalnij szervezetében kimutatták a Novicsokot?

    Marad, hogy a két vizsgálat között történt valami. Pl. szállítás közben a repülőn, vagy a mentőautóban, vagy a német kórházban a vizsgálat előtt, vagy …

  110. Próbáljunk meg továbbra is logikusan gondolkozni!

    102.MangaM:

    „Navalnij stábja most az instagramon tett közzé videót arról, hogy miután rosszul lett, a stábja gyorsan átkutatta a hotelszobáját. „Úgy döntöttünk, hogy mindent begyüjtünk, ami akár csak kicsit is segíthet a németországi doktoroknak. Az elég nyilvánvaló volt, hogy Oroszországban nem fogják tisztességesen kivizsgálni az esetet”.”

    „Tehát már akkor tudták, amikor a koma rosszul lett, hogy végül egy németországi katonai kórházban fog kikötni.”

    Az utólagosan közzétett videó feltöltésekor, már köztudott volt, hogy Navalnij Németországban van.

    Szerintem erre utalhattak benn.

    Ha, már a mérgezéskor tudták, hogy Navalnijt Németországban fogják kezelni, az igen érdekes következtetésre add okot.

    Mivel a Németországba való szállítás nem jöhetett létre az orosz hatóságokkal való együttműködés nélkül, az orosz hatóságokkal már előre egyeztettek erről???
    Mégis benn vannak az orosz hatóságok???

    103.dajtás:
    „Biztosan volt erre is kidolgozott forgatókönyve a fickónak/stábjának, ha “valamiért” rosszul lenne…”

    Valószínűleg lehetett protokolljuk erre, mert jó pár mérgezéses próbálkozás volt már Navalnij ellen.

    Hol leöntötték festékkel, ami maradandó károsodást okozott a szemében, hol hirtelen fellépés „allergiás” reakciókkal szállították korhátba, bár nem hajlamos az allergiára.

    104.Tibor bá1:
    „Kinek van (lenne) belőle haszna, akkor kiderül, hogy egyedül az USA-nak mert követelheti az északi áramlat 2 leállítását. ”

    Érdekes, hogy a másik fél lehetséges hasznait nem vetted figyelembe.

    0.) Több téren romlik a helyzet Oroszországban és és szomszédos Belorussziában.

    1.) Navalnij megölése valószínűleg nem cél, mert nem akarnak belőle mártírt csinálni.

    2.)Ideiglenes kiiktatása cél, a közeli választásokra tekintettel

    3.)A mérgezés figyelmeztetés lehet a többi ellenzékinek és a lakosságnak.

    ” Tekintve, hogy az “ellenzéki” személyek rajta vannak a CIA kifizető listáján.”

    Gondolkodásod emlékeztet Voltaire: Candide avagy az optimizmus dicsérete művére.

    Ez a világ, a létező világok legjobbika, ezért teljesen érthetetlen, hogy ha valamely nép, annak egy része lázadozik a fennálló hatalom ellen.

    Aki lázadoznak, azok mind az aktuális államhatalommal szemben álló erők ügynökei, elsősorban az USA-é.

    Most már csak azt nem értem, hogy ezt hogyan tudod összeegyeztetni az eléggé pesszimista világnézeteddel.

    „Mért nem jelent egy opciót, hogy Navalnijt a környezetéből mérgezte meg valaki?”

    Ezt nem lehet kizárni.

    105.Csaba81:

    „mivel az oroszok már bemutatták a reptéri felvételeket és azon az van, hogy a komája vitte ki neki a teát. Így ebben az esetben csak ő mérgezhette meg. ”

    Már elnézést ez miért is következik ebből?
    Az nem lehetséges, hogy már mérgezett teát vitt a kolléga Navalnijnak?
    Természetes a kolléga is lehetséges szereplő lehet a mérgezésben.

    „Ha Németország kilép az Északi-áramlat 2-ből, akkor remélem számukra hosszú és hideg telük lesz.”

    Mint korábban is írtam, az Északi áramlat 2 jelenlegi állapotosában nem tényező.

    Egyébként meg nyugtával dicsérjük a napot, a ÉÁ 2 bojkottja még nem következett be.

    Ha meg az oroszok elzárnak más gázvezetéket, azzal az LNG malmára hajtják a vizet és rövid és hosszabb távon tökön szúrják magukat, mivel a bevétel nekik is kell.

    106.MangaM:

    „hogy egy elvileg No1-es katonai idegméreg csak órákkal később hat, ráadásul túlélhető. Közben a képlete fent van a neten is, kis túlzással egy ZS-kategóriás labor is képes kikeverni.”

    Mint már Python is írta, rengeteg alváltozata van, kötve hiszem, hogy mindegyik fent van a neten.

    Az órákkal később hat az jogos érv, a kérdés, ezért is hihetőbb számomra a reptéri mérgezés.

    „Egy komoly katonai idegméregből egy hangyfaxnyi mennyiség is képes százakat megölni, lásd VX ideggáz: 1 gramm kb. 1400 ember azonnali megölésére elég.”

    Ezért is fontos és nehéz a megfelelő hígítás.
    Itt erről is írnak.
    https://www.orosztukor.com/file-share/37dcad65-1009-471a-a45a-c245f18baa87
    204.pdf 7-8.oldal

    „Namár most ott navalnij után nem volt szoba takarítás, vagy a Gru nem végzett utánna nagytakarítást. Simán visszamentek órákkal később a szobába és begyűjtötték a palackokat. Ez nagyon is hiteles mintavételi eljárás(vegyész szemmel nézve). És a nyugat ezt be is veszi.”

    Az adott helyzetben nehéz számonkérni egy hiteles mintavételi eljárást.

    Az, hogy mikor mentek vissza, hogy ki voltak-e jelentkezve a szobából az mind csak feltételezés. Könnyen lehet, hogy volt olyan szimpatizáns, aki nem helyi volt, de nem utazott el a repülőgéppel Navlanijjal.
    Egy telefon és kész.

    110.MangaM:

    „a világ szempontjából másod-, illetve harmadrangú problémák vannak csúcsra járatva, a lényegi, valós és azonnali beavatkozást igénylő problémákról meg teljes erőből hallgatnak.”

    Ebben egyetértek részben, de nem a hallgatás a jó szó, hanem a semmitevés ezen téren.

    Klímaváltozásról, a hatásairól, háborús veszélyekről hallasz, de nincs rá hathatós megoldás illetve erősebb megelőzési és elhárítási szándék.

  111. Legeccerűb: elvihette volna a kovid, egy bármelyik kórház bármelyik osztályán. ; Ha tényleg el akarták volna tenni lábalól, ezeregy módon megtehették volna (feltűnés nélkül).

  112. 121.malleusorbis:
    Csak akkor a 120-ban a 3.pontban említett figyelem felhívás és megfélemlítő hatás elmarad.

    Egyébként a járványnak meg az enyhe télnek is köszönhetően, az Európai gáztározók közel tele vannak, időarányosan a feltöltéssel jól állnak, ergo a gázzal való zsarolási potenciál csökken rövidtávon.

  113. 123.Csaba81:
    Akkor a további kérdések:

    -1.) be tudnád linkelni az általad hivatkozott teás videót, hogy ne csak árnyékboxolást fojtassunk?

    0.) Van, ami a videón igazolja, hogy akkor és ott készült?

    1.)Hány adag teát hozott ki a kolléga Navalnijnak?

    2..) Volt-e Navalnijnak speciális igénye a teájával kapcsolatban, amivel azonosítani lehett , hogy az ő teájáról van szó?

    3.) Volt -e rálátása a teázó személytének Navalnijékra

    4.) Ismerhette-e a teázó személyzete Navalnijt és kiséerétét, akár fényképek alapján?

  114. 124.Idegen
    https://twitter.com/leon_elk/status/1296436166741372931
    A videon kivehető, hogy Navalnij tea nélkül ül le a bárban egyből ahogy megérkeznek(csak börönd volt a kezébe), mig a segédje később elmegy italért.
    Nyilván rálátása a személyzetnek nem volt Navalnijra mivel háttal ült, így nem lehet tudni hogy kié lesz a tea. Ráadásul maszk is volt rajta, így nehezebb az azonosítás. A csajt meg lehet, hogy nem ismerték.

  115. 125.Csaba81:
    Akkor neked nagyon jó szemed van.

    Én egy emberi arcot, arcvonást se bírok felismerni annyira életlen a video.
    Azt látom, hogy egy Navalnij magasságú fazon, fekete maszkban, női kísérővel megjelenik majd leülnek.
    Én egy poharat a képen nem bírok kivenni, ahhoz nagyon rossz a video felbontása.

    126. malleusorbis:
    „Rink úgy vélekedett, hogy Mirzajanov nem ismerheti a novicsokmérgezés tüneteit és biológiai hatásmechanizmusait, most pedig megrendelésre nyilatkozhatott. ”

    Mert Rink nem?

    Ahhoz képest, hogy csak egy egyszerő analitikus volt, a könyvében eléggé részletesen írt a dolgokról…

    „A kromatográfia (színírás) szerkezetükben egymáshoz közel álló vegyületek különválasztása színezési módszerekkel.”

    Ha-ha-ha. 🙂
    Ennyit a hitelességről.

  116. Re:127
    Kromatográfián én is felhúztam a szemöldökömet, bekapcsolva maradt bullshit generátor/google fordító… 🙂
    Gyanítom az angol eredeti egy picit autentikusabb.

  117. Sikerült felhívnia pont azt az embert és elhitetnie vele hogy egy felettese és be is vallotta neki hogy mi történt. Micsoda véletlenek.

    #https://telex.hu/kulfold/2020/12/21/alekszej-navalnij-mergezes-novicsok-alsonadrag-kem-orosz-putyin-fszb#

    Kiváncsi vagyok hogy a hacker támadást véletlenül mikor fogja bevallani valaki.

  118. 130. jacksoon:

    Azért olvasd el a többi e témában megjelenő információt.
    A puzzlet szépen rakosgatják ki.

    Nem biztos, az e téren is kategorikusan tagadó Putyinnak van igaza.

    Hozzátenném, hogy a nagy disznóságok után mindig kategorikusan tagadnak.
    És volt egy pár az elmúlt években.

    Ez már olyan orosz módi.
    Szegényeket mindig bántsák, pedig ők mindig fehérek, havasak és pelyhesek.
    (Utalás a legutóbbi Putyin évértékelő egyik kérdésre.)

  119. Valószínűleg igazad van.
    Inkább most abba gondolj bele hogy nem kevés segítséget kaphatott ha ez így összejött neki, saját magában ezt nem tudta volna véghez vinni. Nem amatőrt tévesztett meg ha ez igaz.

  120. „Orosz revansista megnyilvánulások

    Az még nem világos, hogy a török behatolás váltotta-e ki az orosz reakciókat, de az elmúlt két hétben két moszkvai törvényhozó is megkérdőjelezte Kazahsztán területi épségét. Nem kell tartaniuk emiatt szibériai száműzetéstől, hiszen ezzel csupán visszhangozták Putyin elnök 2014-es megjegyzését, miszerint „a kazahoknak soha nem volt államiságuk” az 1991-es szovjet összeomlást megelőzően.

    Vjacseszlav Nyikonov, az orosz törvényhozás alsóháza (Duma) oktatási és tudományos bizottságának vezetője december 10-én egy televíziós műsorban leszögezte, hogy amikor a Szovjetuniót létrehozták, „Kazahsztán egyszerűen nem is létezett országként, északi területei pedig gyakorlatilag néptelenek voltak”. Hozzátette: „a déli területeket a Szovjetunió adta ajándékként a kazahoknak”.

    Másnap az orosz Patrióta mozgalom egy aktivistája transzparenst lógatott ki a moszkvai Kazah Nagykövetség bejáratára ezzel a felirattal: „Észak-Kazahsztán orosz föld”.

    December 13-án egy másik országgyűlési képviselő, Jevgenyij Fedorov fejezte ki egyetértését Nyikonov álláspontjával, hozzátéve: a kazah területek „nagy ajándékok voltak Oroszországtól”. Kazahsztán külügyi államtitkára bekérette az orosz ügyvivőt, és országának „zavarodottságát” fejezte ki Nyikonov véleménye kapcsán. A kazah külügyminisztérium közleményt adott ki: ebben „provokatív támadásról” írnak, amely „komoly károkat okoz” Moszkva és Nur-Szultan kapcsolataiban.”

    https://privatbankar.hu/cikkek/makro/ujabb-orosz-torok-konfliktus-a-lathataron.html

  121. A hófehér, pelyhes újabb esetei:

    „Oroszország elismerte, hogy a koronavírusos elhunytak száma háromszor annyi az országban, mint amennyit eddig a hivatalos adatokban közöltek, írja az Abc.net.

    Vlagyimir Putyin elnök hónapok óta azzal dicsekedik, hogy Oroszországban alacsony a járvány miatti halálozások száma, a hónap elején még azt is hangsúlyozta, hogy az ország jobb munkát végzett a járvány kezelésében, mint a nyugati országok.

    Néhány szakértő korábban azt állította, hogy az orosz vezetés alábecsüli a járvány valós helyzetét, Alekszej Raksha, a Rosstat statisztikai hivataltól júliusban távozó demográfus például múlt héten azt mondta AFP-nek, hogy az orosz egészségügyi minisztérium meghamisította a járvány számait.
    55 ezer helyett 186 ezer

    Mindezek után hétfőn a Rosstat közölte, a január és november között feljegyzett halálozások száma 229 ezerrel nőtt az előző évhez képest (ebben nemcsak a koronavírus miatti elhalálozások vannak benne). „Ebben az időszakban az esetek több mint 81 százaléka a koronavírus miatt következett be” – ismerte el Tatjana Golikova miniszterelnök-helyettes, vagyis 186 ezer orosz halt meg a vírus miatt.”

    https://telex.hu/koronavirus/2020/12/29/oroszorszag-koronavirus-halalesetek-szama-megharomszorozodott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük