(3286) 2020. Július

Tibor bá’ fordítása online

 

2020. júliusa, a második legmelegebb július 1880. óta. Az 1951-1980. bázishoz viszonyítva 0,89 °C-al volt melegebb, az 1880-1920. átlaghoz képest 1,12°C-al melegebb.

2020. első 7 hónapja a második legmelegebb volt, 1880-1920. átlaghoz viszonyítva 1,36 °C-al melegebb. 1951-1980. bázishoz viszonyítva 1,08 °C emelkedést mutatott, amin a 2016. érték éppen hogy több volt: 1,09 °C.

Ami valóban érdekes, hogy 2020. most La Nina felé tart, ha nem így lenne, akkor valószínűleg új rekord jelentkezne. Egyértelműen érzékelhető, hogy az elmúlt néhány évben a globális felmelegedés erősödik.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

11 gondolat erről: „(3286) 2020. Július

 1. A naptevékenység is a gyengébb meleg felé enyhiti a helyzetet. Kiváncsi lennék hogy egy el nino, erélyes nappal, plusz az olvado permafroszt majd mit fog eredményezni pl a szkeptikusok gondolataira. Szilárd sem ir már,és a blogja is halott. Megtért vagy nincs ideje ellenkezni..

 2. 1 – félmázsás félisten:
  Leet, hogy nem olyan gyorsan következnek be az események, ahogy az McPherson jelezte, de a melegedés töretlenül tör előre.

 3. 2 Tibor bá’

  „Leet, hogy nem olyan gyorsan következnek be az események, ahogy az McPherson jelezte, de a melegedés töretlenül tör előre.”

  Erről már szinte mindent elmondtunk, nehéz újat írni.
  Talán a véleményemet megismételhetem.

  McPherson NAGYON MÁSKÉPP GONDOLKODIK, mint a többiek, ezért nehéz megérteni, ugyanakkor KIEMELKEDŐ egyéniség.
  Hibázik, nekem nem is szimpatikus ember, de az igazát nem vitatom el.

  McPhersonnak igaza van.
  A sarki jég gyakorlatilag már elolvadt. Hajó halad a sarkon!
  https://www.9news.com.au/world/climate-change-north-pole-arctic-heatwave-polar-ice-cap-melt-historic-heatwave-scientists-global-warming/31862db7-83f1-41aa-af32-a8a16dfacb7c
  „Even after passing 88 degrees north we mostly maintained a speed of five to seven knots; I’ve never seen that so far north.”

 4. 800 évvel ezelőtt nagy lehűlés volt. Ez bizonyított tény. Most van egy kicsi felmelegedés. Hol tart ez a felmelegedés, mikor 800 évvel ezelőtt árpát termeltek Grönlandon, tehenek legelésztek? A mostani fel, vagy inkább vissza melegedést a CO2 szintemelkedés nyakába akasztották, miközben orvul, szisztematikusan durván beleavatkozott az ember a föld természetes vízrajzába, az édesvíz készletek javát lecsapolta. Az erdőségeket millió hektárszámra kivágták. Borzasztó látni, mekkora parasztvakítás folyik klíma ügyben.

 5. 4 Bögözy

  „Borzasztó látni, mekkora parasztvakítás folyik klíma ügyben.”
  Az a hajó (3. hsz) a sarkvidéken, az valóság!

 6. 9: Tibor bátyám, a többségi társadalom, meg a tudományos élet ortodoxiától tobzódó nagyobbik része.

 7. 10 – Python:
  Ma, szeptember közepén, tele voltak a hírportálok és a TV híradók azzal, hogy a tavasszal meggyógyultak egy része különböző panaszokkal élnek. Én erre 6 hónapja hívtam fel a figyelmet, és mit kaptam érte?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük