(3281) Második Hullám

Tibor bá’ online

 

Másról se hallani, mint a második hullámról, ami itt van, még nincs itt, a küszöbén állunk, stb. stb. Megmondom őszintén, nem hiszek benne. Szerintem ez csak egy kitaláció (nem lenne az első). Jóindulatú, de kitaláció.

Szerintem arról van szó, hogy beindul egy járvány, most éppen a Covid-19. Mindenki megijed, az állam is, és hirtelen hoznak egy csomó óvintézkedést, aminek következtében a járvány nagy vonalakban lecseng. De nem csak lecseng, hanem az emberek megunják az óvintézkedéseket, mert hiszen nem kell hullákon átlépni az utcán. Tehát ripsz-ropsz úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és akkor szép lassan a vírus új erőre pattan, és visszalopakodik, napról-napra egyre többen fertőződnek meg, amit némi késéssel követ a napról-napra egyre több halott.

Erre kiáltanak fel a szakértők, hogy itt a második hullám. Na jó, legyen ez a második hullám, de ezt nem a pandémia csinálja, hanem mi, emberek. Aztán egy idő után megszokjuk. Istenem, mi a fenének kellene 90 évig élni, pláne még tovább. Miért kell egy gyereknek a nagyapjával játszani, és a nagymama főztét enni? Minek kell várni a csendes nyugodt nyugdíjas éveket? Higgyétek el nekem, az ember mindent meg tud szokni. Csak, csak a szájmaszkot nem, inkább megdöglik.

Ma reggeli kiegészítés:

Legújabb megfigyelés szerint az elhízás kockázati tényező, de csak férfiak esetében, 60 év alatt. A kövér nők túlélési esélye nem csökken. Az ok ez ideig ismeretlen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

111 gondolat erről: „(3281) Második Hullám

  1. Reggeli mese:
    Ütemterv szerint jön a második hullám. A menetrend Időrendben:
    1. Lehet, hogy lesz második hullám?
    2. Az adatok arra engednek következtetni, hogy jön a 2. hullám.
    3. A környező országokban rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma.
    4. Megérkezett a beharangozott második hullám.
    A fenti sorozat tetszés szerinti számban és országban megismételhető.
    5. Jön a jóságos megmentő a vakcinás fiolával. Mindenki örül és fizet!
    Vezérlő központ: Jajj gyerekek, valamit csinálni kell : az oroszok beleköptek a (vakcina)levesbe!

    Tegnapi hír a pusztító vírusról:
    “Budapesten a veszélyhelyzet idején 8 járóbeteg-rendelőintézetből rendeltek ki asszisztenseket nővérnek koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályokra. Közülük SENKI sem kapta el a vírust, és összességében pozitív tapasztalatokról számoltak be.”

  2. A második hullám már itt van, nevezhetjük így is. Én folyamatosnak nevezném, nem szűnt.
    Pozitív ebben, hogy sok tanulsággal szolgált és szolgál, és más haszna is van.
    24 friss cikkéből:
    https://24.hu/kulfold/2020/08/14/maszk-maszkviseles-koronavirus-maszktagadok/
    „Nyilvános IQ-teszt, vagy az önként vállalt rabszolgaság bélyege?”
    Messziről látom, hogy ki kicsoda.

    Nincs maszkja? IQ alacsony.
    Van, de rosszul hordja? Itt már van remény, érdemes vele foglalkozni.
    Hordja és jól? Őrá oda kell figyelni, tanulhatok tőle.

    Ez a kép
    https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/08/covid_grafika-768×530.jpg
    az itteni vitáinkat tömören összefoglalja.

    Köszönöm 24!

  3. Az orosz vakcinacég felhívta s figyelmet hogyvazt pl. krónikus betegeknek nem ajánlják!

  4. Nem leszek népszerü már megint.

    Ha kicsit megnövelitek a perspektivát és nem csak a koronavírus problémát nézitek hanem két lépést hátrébb léptek és az egész bolygóra probáltok koncentrálni akkor belátható, hogy a globális összeomlás részben és ovatosan, de megkezdödött.

    Most hullanak az öregek és a betegek késöbb jönnek a munkanélküliek depressziosok.

    Szeptembertöl Magyarországon is a sokat birált és kritizált Svéd modell fog müködni, illetve a legtöbb (nyugati) országban.

    Most kimondom azt kulturált szavakkal, amit kaszás is izléstelenül de leirt.
    A világ nagyon közel van ahhoz a ponthoz, hogy nem lesz eröforrás ennyi beteg és öreg embert életben tartani.
    A háboru után volt egy massziv bébibumm. Ez a korosztály mostanában vonul nyugdíjba. Ezeknek az embereknek a nyugdíját egy folyamatosan csökkenö gyerekszám mellett kéne megtermelni.
    Ez lehetetlen.
    Németországban van egy nap, ez most szeptember végére esik, mikor elfogy a nyugdíjkassza. A rá következö honapokat az állam adófizetüi pénzekböl potolja ki.
    Ez a nap minden évben néhány nappal korábbra kerül.

    Ez oriási válságot vetít elöre.
    Japán már rég összeomlott volna, ha a társadalma nem olyan fegyelmezett lenne, mint amilyen, de Japán sem fog tudni megbirkozni a kihivással.
    Németország kétségbeesésébe menekülteket engedett be, mert tudta a német társadalomban nincs meg az a fegyelem mint a japánban, tehát az az ut nem müködött.
    Németország azért vett fel menekülteket hogy tompítsa ezt a válságot. Birálhatjátok Merkelt, csak semmi értelme. Valojában csak a kevésbé rosszat választotta.

    A nyugati társadalmaknak vége van nem képesek megujitani magukat. Vészesen elöregednek. A fiatalokra olyan teher fog hárulni (akaratukon kivül) hogy nem lesznek képesek viselni, adott esetben teljesen leállnak a szülések és alig lesz gyerekvállalás.
    Ez a folymaat már megindult.
    Nem lesznek eröforrások…
    Ennek a következménye az, hogy most bizonyos értelemben be lesznek áldozva a leggyengébb emberek. (idös betegek)
    Ez erkölcsileg teljes mértékben támadhato és kifogásolhato folyamat.

    Logikailag bármilyen szörnyen is hangzik sajnos helyes.

    Pár évtizeden belül már mindenki érintett lesz mert a dolog itt nem áll meg.
    Ahogy fogynak az eröforrások és ahogy szaporodik a keleti világ ujabb és ujabb problémák keletkeznek.

    Tibor bá
    remélem ezt a kommentemet nem veszed személyesnek. Ez nem ellened és az öregek ellen irányul. Nekem semmi bajom az öregekkel, de ha az ember erröl a jelenségröl eltávolitja az érzelmeket és az erkölcsöt akkor sajnos igy néz ki.

  5. 4 – Curix:
    Természetesen nem veszem magamra. A gondolatmenet logikus, de azért bele lehet kötni. Pl. Magyar János 18 és 65 között nyugdíj járadékot fizetett. Az állam ezt elköltötte erre-arra, ahelyett, hogy befektette volna. Most Magyar Jánosnak nyugdíjat kell fizetni, de a nem létező befektetés természetesen nem fial, sőt maga a befizetés is eltűnt, tehát az adókból kell fizetni. — Ha elfogynak az erőforrások akkor talán 40 millió amerikainak nem az utcán kellene aludni, és minden holmiját egy bevásárló kocsiban cipelni magával, hanem meg kellene adóztatni a multi milliárdosokat. — Németországban be lehetett volna vezetni a gyerektelenségi adót mocskos muszlimok beengedése helyett. Ha a jövedelem 50 de akár 80 százalékig progresszív megadóztatás lett volna bevezetve 20 évtől felfelé, gyerektelenség esetén, ma lenne elég fiatal. De ehhez államférfiak kellenek, nem lefizetett, semmihez se értő, gondolkodásra képtelen fafejek.

  6. Tibor bá

    a te gondolatmeneted is helyes.

    Azonban most már beláthatod te is hogy nem a kormányok kormányoznak csak.
    Ez nem csak államférfi kérdés, ezen a szinten olyan érdekekbe ütközöl, amiröl itt fogalmad sincs.
    A kontinensek felett átivelö trans cégek ma olyan eröt képviselnek már, amihez képest Trump meg Merkel csak bohocok.

    Sokáig teljesen elvetettem a háttérhatalmak létezésének ötletét.
    Azonban ma egyre nyilvánvalobb hogy ez a világ nem csak a kollektiv tudatalatti szerint folyik hanem ki vannak jelölve a fö csapásvonalak.

    (pl. lásd elektromos auto vagy az 5G problematikáját, egyre többen nem akarják ezeket és mégis letolják a népek torkán. Ennek igy már semmi köze a kapitalizmushoz és demokráciához. Ez Orwelli világ)

  7. 6 – Curix:
    Ha arról értekezel, hogy a kapitalizmus mára tökéletesen eltorzult, akkor melléd állok. DE…. Marxista szemmináriumon azt tanultam, hogy akkor van forradalom, ha az elnyomók már nem képesek, az elnyomottak pedig nem hajlandók tovább…. Most éppen ez az állapot kezd bekövetkezni. Ebben mi az utolsó helyen állunk, mert a 150 év török, 300 év Habsburg elnyomás megtanított minket KIBEKKELNI a sanyarú évek elmúlását. 1956 nem forradalom volt, hanem utcagyerekek csinytevése. Ne tévesszen meg.

  8. 6: Curix:
    Soha nem volt ennyi pénz, pazarlás, és lehetőség a világban, mint most.
    Nem csak a korábbi társadalmak hibásak, hibás kőkeményen a ma működő társadalom is! Elég csak rápillantani bármire és bárkire, hogyan élünk…

    Az 5G és az elektromos autó esetében nincs igazad, vagy nem látod a valóságot. Keresik ezeket a szarokat a népek, mint a retkes SUV-okat a városba. Nem nyomja le senki a torkunkon! Te is és én is a 10-ből 1-be tartozunk, de 9-en max. sznobságból állnak biz. gondolatok mellé, keresletük ellenben egyértelmű és jól nyomon követhető, nem azt tükrözi, amit mondanak. Különben nem ívelnének egyre magasabban fel a vonatkozó fogyasztási grafikonok!

    A globális gazdaságot mozgató óriáscégeket épp most kívánják megregulázni, mert hatalmuk és befolyásuk vitathatatlan (valószínűleg nem fog sikerülni feldarabolni őket, sem kordába terelni az elszabadult folyamatokat). Ez egy reális veszély, és sok baj forrása, de ezt majd az erőforrásválság ugyanúgy helyre tudja tenni, mint a túlszaporulatot.

    Az is természetes, hogy egy társadalom elsőként a gyengéket és az öregeket hagyja hátra, de közben mindenkinek a lehetősége csökken, mert hamar megöregszünk. Ez egyébként ugyanolyan kelepce, mint ami ide juttatta a „nyugatot”, s Magyarország épp helyes választ adott a kihívásra. Én például marhán unom már, hogy a csapból is a nemzeti meg a családi lőzungok ömlenek, de valójában ez a saját jövőm záloga is, tehát eltűröm és belátom, hogy nem érdemes ellene fellépni, mert az általad felvázolt hatások tompítására nincs más kiút. S, ha kritikusan belegondolok, milyen képmutató és önző magatartás ez is…

  9. Tibor bá

    igen szerintem nagyon eltorzult a kapitalizmus. Ennek semmi köze már ahhoz a kapitalizmushoz, ami Németországot a 70-es 80-as években jellemezte.

    Egészen öszinte leszek veled Tibor bá.
    Engem azért nem érdekel a koronavírus, mert ez a veszteség rövid idön belül igy is ugy is bekövetkezett volna.
    Hiszen ti magatok is erre készültök itt a blogon már 10 éve.

    Most itt van. Megkezdödött. Hogy koronavírusnak hivják az ne tévesszen meg senkit.
    Sokan azt gondolják csak egy oltás kell és minden a régi lesz…..
    Ugyan….

    Csongor

    az E-autoval kapcsolatban vitatkoznék. Senki nem akarta öket. Az elmult évek propagandája megtette a hatását.
    Igény nem volt rájuk, de ezeket tolja és propagálja kormány és multik egyben.
    Tehát valodi igény nincs rá.

  10. 9: Curix:
    „Minket” csak az bosszant, hogy mindez logikus előrelátással, társadalmi konszenzuson alapuló cselekvéssel (ami nem létezik) kivédhető lett volna, s emellett még jópár figura akad, aki érdekből addig hirdeti a „nincs itt semmi baj” tételt, amíg a halál ebben útját nem állja. Ez az ember igazi tragédiája!

    E-autó:
    Családban én is használom. Rövidtávú ingázáshoz utánozhatatlan luxus, minimális üzemanyagáron. Az embernek kedve támad még többet autózni… Aki kipróbálta, ilyet akar. Még szerencse, hogy kurva drága, ill. nem megy messzire!
    Hibridautó, SUV autók ugyanez. Én ezt tapasztaltam.

  11. Csongor

    ez a világ ugy alakul, hogy ez a technikai civilizáció növekvö lakosságszám mellett egyre kevesebb embernek lesz elérhetö.

    Én személy szerint kiszállok a versenyből, mondhatni ugy is hogy „feladtam”, „elestem”, „leszakdtam”.
    Tudatosan vállalom hogy az egyre bövülö „szegényekhez” tartozom.
    21 éves Suzuki swiftem van, és addig fogom hajtani míg ki nem esek az alján.
    Nekem nem lesz elektromos autom soha. Lehet lázadásnak esztelenségnek, tagadásnak venni. Mindegy.

    Egyszerüen egyre több és több munka szükséges ahhoz, hogy valaki becsületesen versenyben maradjon, mert egyre drágább ezt a szintet tartani.
    A SUV- vásárlók versenyben vannak még. Ök az a réteg, akik még egy darabig versenyben is fognak maradni.
    Ketté fog szakadni a társadalom és alig lesz átjárás majd.

  12. 11: Curix:
    Megnyugodhatsz, „sorstársként” én is egy 2003-as Suzuki Swift boldog tulajdonosa vagyok. Az más kérdés, hogy megadatott, rajta kívül mást is használhassak. Viszont nem esnék kétségbe akkor sem, ha csak a sajátomba kellene visszaülni, elég régóta nyűttem szegénykét, noha szerencsémre nem kifejezetten anyagi problémák miatt kényszerültem bele. Mivel vannak konkrét tapasztalataim, megosztottam, szóval fogadd el, hogy az emberek buksijában hatalmas űr tátong a környezetvédelemmel kapcsolatban (is), és elsődlegesen nem ebből a szempontból növelnék önként és dalolva (ahogy megtehetik) a Tesla eladásokat :-).

    Az elektromos autó akkor lenne jó, ha mindenki tömegközlekedést használna hosszabb utak megtételére (nyaralásra is buszos/vonatos utazás), az ingázásnál pedig a maximális sebességet 70 km/h-ban limitálnánk, és nem készülnének egyre erősebb, gyorsabb, nagyobb, teljesen felesleges seggnyalógépekkel ellátott járművek, amelyek ökológiai lábnyoma hatalmas, élettartama szűkös, és arra ösztönöznek, hogy az autó is a mobiltelefonhoz hasonló életkellék legyen.

    Pár év, és használtan bármelyikre lecserélheted majd a Swiftedet Te is! Ezt a tehetetlenségét a világ még akkor is kirugózza, ha már holnap minden összeomlik a gazdaságban! Véleményem szerint, aki ma 200E feletti nettót keres, anak ezt ki kell tudni gazdálkodnia.

    Nem tud ekkorát szakadni a világ, mert aki a SUV-ot veszi is hozzánk tartozik, csak ő éppen most a bödön fedelén kukucskál, akik meg már elszakadtak felfelé, azok úgy élnek, hogy azt a „mi fajtánk” elképzelni sem tudja. Ők is veszélyben lesznek, de tény, hogy nem a legújabb autó beszerzése lesz a fő problémájuk.

    Magyarországon sztem. az fog nehézséget jelenteni, ha valaki egyedül marad. Családban, ill. két keresővel simán döcögni lehet még évtizedekig, egykeresős háztartásban viszont valóban hamar jelentkezhetnek likviditási nehézségek.

  13. E autó…

    Alapszabály: „A lehetőség szüli meg az igényeket!”

    Amíg nem volt elégséges infrastruktúra addig mire mentél volna e-autóval?
    Nálam a 800km es hatótáv a korlát.
    Ez már a közeljövő.

  14. Curix: „Engem azért nem érdekel a koronavírus, mert ez a veszteség rövid idön belül igy is ugy is bekövetkezett volna.”
    Engem meg a válság fenyegetése nem érdekel ugyanezért. Ezért nem igazán tartom érdemesnek lemondani a veszélyeztetteről.

  15. 14: Koczka Zoltán:
    És a lehetőségeket ki és miért teremti meg?

    Azt se felejtsük el, hogy elektromos autót már 100 éve is építettek… A technológia most jutott el oda, hogy min. kompromisszumokkal használható, és jobb élményt nyújt, mint a versenytársak.

    800 km-t meglépni már nem kunszt. Ellenben feltölteni a hozzá passzoló akkupakkot annál inkább az lesz még sokáig! A villámtöltés drága és kizárólagos használata csökkenti az akku-élettartamot. Az otthoni töltés a meglévő hálózaton max. 12 órás feltöltési idővel működik napi használatban, ez pedig max. 250 km-re elegendő egy erősebb, saját kiépítésű töltőberendezéssel is.

  16. Horváth Csongor
    Koczka Zoltán:

    Az elektromos autó zsákutca. Beszéltünk erről is.
    Pl: kevés lítium van a Földön ehhez, CO2 rossz…

  17. 18 Mackómuki

    Pár szóval le tudod írni mit akar mondani az előadó?
    Negyedik percig néztem, addig semmi használhatót nem hallottam.

  18. 17. n/a

    Max a lithium akkumulátor zsákutca.
    Ma már a szilárdtest akksikat reszelik. Extrém gyors töltéssel többezer ciklussal.

    Energiasűrűségük kétszeresen, vagy akár háromszorosan is meghaladhatja a jelenleg elterjedt lítium-ionos megoldásét, ráadásul kevésbé érzékenyek az extrém hőmérsékletre, könnyebbek, tartósabbak, biztonságosabbak, valamint olcsóbbak is.
    Jó alternatíva.

    Hogy kik fejlesztik?
    Hát nem a felhasználók.

  19. 20: K.Z.: a miértre is kérem szépen a választ.

    Szilárdtest akku valóban jó irány, de még egy évtized, mire hozzánk eljut és elérhető lesz.

  20. 18: Mackómuki:
    Ez messze van a józanságtól, maximum számodra kellemes hang. 🙂

  21. 20 Koczka Zoltán

    „Ma már a szilárdtest akksikat reszelik. ”
    Erről itt még nem esett itt szó. Részleteznéd?

    Nem sok ideje van már az emberiségnek az álmodozásra.

    A járvány hatására – KÍNA KIVÉTELÉVEL – minden ország gazdasága zuhan, így hamarosan Kína lesz a legerősebb gazdaságú, és ezen keresztül a legerősebb hadseregű ország, és így Ő lesz a világ ura.
    …hacsak nem történik valami, ami ezt megakadályozza.

    https://www.scmp.com/news/china/military/article/3097277/us-china-relations-american-nuclear-capable-stealth-bombers

  22. 4.

    Egy fejlett gazdaság (Magyarországot is ide sorolom) simán el tudja tartani az idősebbeket. Van annyi többlet, bárki bármit mond.
    Számtalan ingyenélőt tartunk el, akik életükben sohasem dolgoztak, csak a segélyért tartják a markukat – sokkal inkább az idősekre költsünk, mint rájuk. Az idősek megérdemlik, megdolgoztak érte korábban, az ő vállukon értük el, amit elértünk.

  23. 18 – Mackómuki:
    Simicska szerint hülyének lenni állampolgári jog. Következésképpen te is lehetsz hülye, meg az orvosod is. De a hülyeséget hirdetni, arra másokat is rábeszélni már bűn.

  24. Koczka Zoltán: Tudnál küldeni forrást az általad többször említett d vitamin védő hatásra, illetve a fruktóz d vitamin blokkolásra? Elsősorban magyarul, másodsorban ami van. 🙂

  25. 7. Tibor bá’
    6 – Curix:
    „Marxista szemináriumon azt tanultam, hogy akkor van forradalom, ha az elnyomók már nem képesek, az elnyomottak pedig nem hajlandók tovább….”

    Tibor bá’?!
    Ezek a tanítások a „forradalmak”-rol a legfrissebb Beiruti és a Lukashenko elleni „forradalmak”-ra is érvényes?

    8.Horváth Csongor
    „Az 5G és az elektromos autó esetében nincs igazad, vagy nem látod a valóságot. Keresik ezeket a szarokat a népek, mint a retkes SUV-okat a városba. Nem nyomja le senki a torkunkon! ”

    Csongor
    Kíváncsi vagyok arra, ha a kormányok nem engedélyeznék ” ezeket a szarokat ” akkor a népek, hogyan tudnának hozzáférni?

    Például a lengyelek:
    „Egy példátlan és úttörő lépésként Lengyelország miniszterelnöke, Mateusz Morawiecki személyesen támogat egy nemzetközi felhívást, melynek célja, hogy leállítsák az 5G elektromágneses mikrohullámú távközlési hálózatok ellentmondásos bevezetését.

    Az 5G egy új, milliméteres frekvenciatartomány, amelyet a távközlési ipar világszerte igyekszik bevezetni, melyet több mint 2000 tudós és 1400 orvos a világ minden táján közvetlen fenyegetésnek tart az emberi egészségre, valamint az állat-, rovar- és növényvilágra.”

    https://vilagfigyelo.com/lengyelorszag-miniszterelnoke-is-alairta-azt-a-globalis-kezdemenyezest-hogy-allitsak-le-az-5g-bevezeteset/?fbclid=IwAR09L6TdoKsHy-5asPaBjgJMNpYxQV9z_P0cdGm6eBuNxFbknXDOxvshT_w

  26. 27: L.S.:
    Az 5G- T én nem támogatom, de biztos vagyok benne, hogy a tiltása ugyanígy tiltakozást hozna. Többször utaltam már arra, ha valamit senki sem használ, a dolog (bármi is legyen az) magától elhal.

    Ott vannak a nemzeti konzultációk… Az emberek véleményt mondanak, és lám, ez szépen egybeesik a politikai iránnyal. Ha az emberek többségi akaratával szembe lehet menni, O.V. miért figyel erre oly kényesen, s mitől ideges jogosan Trump?

    A lengyel példád politika. Odaállt a jóember egy csoport mellé, hogy kitűnjön, hogy figyeljenek rá. Ha Lengyelország betiltja az 5G tornyok üzemeltetését, arra én is fel fogom kapni a fejem! Valószínűnek érzed ennek a bekövetkezését?

  27. 11. curix
    „Én személy szerint kiszállok a versenyből, mondhatni ugy is hogy “feladtam”, “elestem”, “leszakdtam”.
    Tudatosan vállalom hogy az egyre bövülö “szegényekhez” tartozom.
    21 éves Suzuki swiftem van, és addig fogom hajtani míg ki nem esek az alján.
    Nekem nem lesz elektromos autom soha. Lehet lázadásnak esztelenségnek, tagadásnak venni. Mindegy.”

    https://szifon.com/2015/11/22/varosi-legendak-steve-jobs-utolso-szavai/

    „Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal. Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek. Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad. A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

    Melyik a világ legdrágább ágya? – A beteg ágya. Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted. Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük – az Életet. Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be – “Az egészséges élet könyve”.

    Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt. Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért… Bánj jól magaddal. Törődj másokkal.”

  28. 18 Mackómuki
    Ha már a doktor úr annyira a józan észre apellál, akkor azt mivel magyarázza, hogy a járvány esetszáma és halálos áldozatainak száma tendenciózusan változik a kitörés óta térben és időben?
    Valaki vezényel a háttérből, hogy mikor kell egyre kevesebb, majd később egyre több esetszámot jelenteni?
    Ha ennek van valamiféle országos intézményes protokollja, akkor ezt valami akarat mentén időnként változtatják, de úgy, hogy kifelé nyoma ne maradjon, és a kórházak, intézmények vezetői ennek birkán engedelmeskedve torzítják az adatokat időnként jobbra, aztán meg balra?
    Azért lássuk be, ez is egy irreális forgatókönyv a való világban…
    Miközben minden kormány szenved a járvány következményeitől, ami akár politikai válságokhoz is vezethet.
    Indokolatlanul gerjeszteni a pánikot, az egy kormány részére akár harakirit is jelenthet, mert a népesség egy idő után megunja, és leváltja…

  29. Hubab

    Vedd már egyszer a bátorságot hogy megnézd a valóságot.
    Az uniós országok közigazgatása képes a napi halálozási számokat nyilvántartani.
    bbc.co.uk/news/health-53592881

  30. Sokak szerint tombol a vírus és nyakunkon a második hullám, de a sztori továbbra is bűzlik ! Ceciliánk is az egyenes beszéd helyett, maszatol inkább.

    “ Ez a merész. Az országos tisztifőorvos szerint a „második hullám”, illetve „tünetmentes” fogalmak definíciója nem közérdekű adat.”

    https://ruszinkarpatalja.blogspot.com/2020/08/ez-meresz-az-orszagos-tisztifoorvos.html?fbclid=IwAR0C339IaN9CprykXtWBbkWQXlKf-U5IIg6q8abeQZHqW8hUZyGnQvblXoQ

  31. Komolyan mondom, ha így megy tovább nem Gyurcsány vagy Orbán miatt lesz polgárháború, hanem ez a kib…szott vírus fog ilyen módon a sírba vinni bennünket!

    Hanyistók:
    Az ész és ne az érzelmek uralkodjanak, ha gondolkodni kényszerülsz!

  32. 35 n/a

    Ha ez igaz, akkor néhány olvtársunk átesett rajta…

  33. Miközben a gazdaság bedölt sokan felélték a takarékosságaikat a globalisták 1 háborunyi haszonra tettek szert.
    Felvásárolták a kis cégeket megszüntetve a konkurencia morzsáit is
    az emberek kifogyva a tartalékaikból kamatos kamatokkal terhelt kölcsönökhöz folyamodnak.
    a kifizetetlen hitelek és tartozások ynomán a jelzálogok magasba szöktek ennél fogva az ingatlanok árai is.
    Az a segély amit az államok adnak(nálunk azt se) majd megtérül máshol.

    Alapban az emberektöl lopott pénzen készült a virus, mert van csak valahogy eseti helyeken jelenik meg a G5 közelében, és az emberektöl lopott pénzen ölnek meg akikre nincs szükségük.

    Mint valamikori bizt tech én biza kártéritésre kötelezném a gyártót és finanszirózóját mert alapban a károkozás szándékos volt.

  34. 35. Tibor bá’ :
    Én tisztában vagyok ezen fogalmak jelentésével, de a szakértői gárdának illene egyértelműen tajékoztatnia a társadalmat az említett fogalmak jelentéséről, ha már a mostani vírus helyzetre alkalmazzák.

    n.a. Én sajnálni foglak, ha elkapod a kórt!

    34. Horváth Csongor :
    Őszintén irigyellek, ha te ilyen magabiztos vagy és tökéletesen átlátod a mindenkori vírus helyzetet és a háttérben lévő láthatatlan (gazdasági, politikai) szálakat!
    Remélem, egyet értünk abban, hogy nem csak ezek a kirakatba tett események és statisztikai számadatok, elhunytak száma, stb. tükrözik a vírus helyzet alakulását!

    “ Komolyan mondom, ha így megy tovább nem Gyurcsány vagy Orbán miatt lesz polgárháború, hanem ez a kib…szott vírus fog ilyen módon a sírba vinni bennünket!”
    Nem csak bennünket, hanem az egész világot. Pont ez a cél!

    37 Kékavian : Tökéletes meglátás! 1

  35. 38: Hanyistók:
    A folyamatot mi tudjuk megállítani! Rajtunk múlik. Mint láthatod/olvashatod nem csak én látom át, vagyunk itt jópáran (s még hányan, akik nem hangoskodnak!). A vírust is le tudjuk győzni, de nem a Kékavian féle fenti süketeléssel (bocs Kékavian, de mára nekem sok volt!).
    Kedvencem: „a kifizetetlen hitelek és tartozások nyomán a jelzálogok magasba szöktek ennél fogva az ingatlanok árai is.”
    – Hát akkor adja el a magas áron az ingatlant és nincs semmi gond! Baj akkor szokott lenni, ha lefelé zuhan az ár, és nem fedezi többé a hitelt… Mondjuk az ingatlanárak nem estek még 13%-ot sem, mint a GDP a legrosszabb hónapban.

    Bizonytalan helyzetekben mindig arra kell megindulni, amerre nincs vesztenivaló. Sokkal rosszabb helyzetben lennénk, ha a politikához hasonlóan csak a rosszak közül a kevésbé rosszat lehetne választani már!

    36: 🙂

  36. 38 Hanyistók

    „n.a. Én sajnálni foglak, ha elkapod a kórt!”
    Figyelmetlen vagy! Rosszul írtad a nevem.

    Talán máskor is figyelmetlen vagy, talán valamit nem értettél meg, ezért másképp is leírom, pontosabban másokra hivatkozok.
    http://www.antalffy-tibor.hu/3086-mi-varhato#comment-246894
    „A betegség renfkivüli károkat okoz a tüdőben, ha esetleg ki is hevered és életben maradsz, akár 70-80 százaléknyi légzőszervi károsodás keletkezik , amely tulajdonképpen egy életre szóló belenyomorodást jelent, örökrös szenvedést, munkaképtelenséget, ”

    balint-ról sok mindent el lehet mondani, de a szavai igazak!

  37. Tibor bá’
    „Legújabb megfigyelés szerint az elhízás kockázati tényező, de csak férfiak esetében, 60 év alatt. A kövér nők túlélési esélye nem csökken. Az ok ez ideig ismeretlen.”

    A viscerális zsír gyulladási faktor. Ösztrogént termel és a prediabétesz legbiztosabb jele.
    Kit lep meg hogy kockázati tényező a férfiaknál?

  38. 18

    Mackomuki

    nincs átjárás A és C tipus között. Más nyelvet beszélnek. Ne fáradozz.
    Én sem teszem már.

    Miota megnéztem több német nyelvü videot erröl az egész vírus dologrol, olyantol aki tényleg ért ehhez nálam a vírus kérdés teljesen más szálon fut, de nem érzem szükségét hogy megütköztessem ezt itt.
    Elfogadom azt ha valaki fél.
    Az inkább rossz hogy mindegyik csoport megkérdöjelezi a másik értelmi képességeit…. ez már kevésbé jo.

  39. Curix: Én itt fentebb olvasva, nem kérdőjelezek, mert az bizonytalanságot jelezne. Inkább arra gondolok sokszor, hogy van aki ilyenkorra már be is szokott piálni. 🙂
    Nyilván nem rád célzok.

  40. Koczka Zoltán: 26-os kérésem lehet elkerülte a figyelmed. Ha nem nehéz előkotorni, előre is köszönöm.

  41. 40. n/a : Köszönöm a kiegészítést, gondolom tudsz azért aludni, mert elirtam a nevedben egy karaktert! 🙂

    36 Koczka Zoltán : Köszönöm a “dicsérő” szavakat!

    42. Curix : Kiegyensúlyozott vélemény!

    Szerintem ennek a fórumnak a célja az (akár ellentétes) vélemények ütköztetése és nem a másik értelmi képességeire való célozgatás. A másik cél pedig a tanulás, amire az oldal Tibor bá’-nak köszönhetően alkalmas. Én a legabszurdabb véleményeket is szívesen olvasom, abból is lehet tanulni illetve a saját álláspontomat helyesbíteni! Béke!

  42. 27. L.S.
    „7. Tibor bá’
    6 – Curix:
    “Marxista szemináriumon azt tanultam, hogy akkor van forradalom, ha az elnyomók már nem képesek, az elnyomottak pedig nem hajlandók tovább….”

    Tibor bá’?!
    Ezek a tanítások a “forradalmak”-rol a legfrissebb Beiruti és a Lukashenko elleni “forradalmak”-ra is érvényes?”

    Természetesen, minek válaszolnál hiszen előzetesen válaszoltál Csongornak ebben a kérdésben.

    (3268) Nem vagyok virológus, apidemiológus vagy amit akartok
    316. Tibor bá’
    314 – Horváth Csongor:
    „Azt gondolom, hogy végig se olvastam. De azt tudom, hogy minden ilyen és hasonló kísérlet csak addig működik,amíg kívülről kap “segítséget”.

    És csodák- csodája hirtelenül „Lukashenko ellen föllázadt a nép…”
    Úgy néz ki, hogy ha nem kellett a 9OO millió $ a fehérorosz elnöknek másoknak kapóra jött és szívesen elfogadták a segítséget és viszonozták a saját segítségükkel, hogy „észhez térjen” Lukashenko.

    A legfrissebb hírek szerint:

    „A. Lukashenko az orosz segítség után féket húz a külső beavatkozásoknak.
    Alexander Lukashenko miután megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, azt mondta, hogy megállapodásra jutottak a biztonság fenntartása érdekében, Fehéroroszországban.”

    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/906150_vazei-freno-se-exoterikes-paremvaseis-o-aloykasenko-meta-tin-rosiki

  43. 44.Csont
    kezdetnek:
    tenyek-tevhitek.hu/a_fruktoz_lehet_az_anyagcsere_problemak_egyik_fo_oka.htm

    paleomedicina.com/hu/napfeny-vitamin-vagy%20megsem-a-d-vitamin-hiany-valodi-oka

  44. 46. L.S.
    Off topic:

    Az ellen is Putyin lesz az ellenszer ha általános sztrájk lesz?

    A Krím is megfeküdte az orosz medve gyomrát. Az olajár alcsony. Tarol a Covid. Moszkvának lesz miből virgonckodnia?

  45. „Legújabb megfigyelés szerint az elhízás kockázati tényező, de csak férfiak esetében, 60 év alatt. ”

    Nem tudom, nekem egyre szimpatikusabb ez a vírus 😀 😀

  46. 49. McElek

    Aki keres az talál.

    A napfény kevés egy bizonyos kor felett.
    Napfény nélkül lehet jó D vitaminsznted.
    A táplálkozás a perdöntő.
    A fruktóz a felelős elsődlegesen a polupláció
    alacsony szérumszintjéért. Az orvosi ajánlás 25ng/ml pedig édeskevés.

    Csont
    paleomedicina.com/hu/koronavírus_D-vitamin

  47. Tibor bá

    ugyan már, tul aggodod te is a sztorit. Ilyet a spanyol náthánál is megfigyeltek csak néz utána. (illetve bármely influenzánál elöfordulhat)

    Kihaltunk?
    Mert nekem nem ugy tünik 🙂

    Ez a vírus a modern rusnya életmódot bünteti nem az idöseket.
    És ez teljesen rendben van.

    Tibor bá
    idézet a Wikipédiábol:
    Spanyolnátha utohatása:

    „Az influenzajárvány utóhatásaként sok túlélő egész hátralevő életében neurológiai tünetekkel küszködött. Többek között megnőtt az agyhártyagyulladás egy fajtájának gyakorisága, ami aluszékonysággal, az ingerküszöb megemelkedésével, kontrollálhatatlan alvásrohamokkal, és a Parkinson-kórra emlékeztető tünetekkel jár. A spanyolnáthával való kapcsolatát azonban nem bizonyították be. McCall és társai (2001), illetve Lo és Geddes (2003) a szövetmintákban nem találtak influenzára utaló nyomokat.

    A túlélők gyakran még hetekkel később is krónikus gyengeségben szenvedtek, és nem ritkán depressziótól is. A tüdőgyulladás túlélőire hosszú és fáradságos lábadozás várt. ”

    Nincs uj a nap alatt Tibor bá. Ez a vírus semmivel sem rosszabb mint a spanyol nátha. Az oltás nélkül is eltünt. Ez is elfog.
    Az emberiségnek egyáltalán nem annyi. Ettöl biztosan nem

  48. 55 – Curix:
    Ha azt hiszed, hogy aggódom az emberiségért, akkor tévedsz.

    A jóslatom a karakterisztikák ismeretében jött létre.

  49. Tibor bá

    A legrosszabb dolog, amit a Korona felszinre hozott az a médiák szenzációhajhászása, ferdítése, megkockáztatom hogy most már tudatos félrevezetése.
    A médiák teljesen csődöt mondtak.
    Lehet kezdeni siratni a sajtót. Megszűnt a hiteles tájékoztatás.
    Ez ami most zajlik tájékoztatás címen ez már nem az.
    Futoszalagon érkezik a fakenews és ennek már semmi következménye sincs.

    Borzalom ami megy ma a világban újságírás cimen 🙁

  50. „Nem minősítlek.”

    Na

    Nem is kértelek meg rá. Az különben se engem minősítene. 🙂

  51. 57 – Curix:
    Tücsköt-bogarat kiáltasz a médiára, de ha célodnak megfelel, akkor idézed.

  52. „Tücsköt-bogarat kiáltasz a médiára, de ha célodnak megfelel, akkor idézed.”

    Ezzel te pont így vagy Tibor bá. Így müködik az ember.

    Egyébként azért járok ide mert szeretek veletek beszélgetni. Érdekelnek ezek a témák. Az ember azonos érdeklödési irányban gondolkodo emberek közt érzi magát a legjobban.
    Alapvetöen egyet értek azzal, ami itt a fö gondolatmenet.
    Érdekesek a témák, de kicsit igaza van annak is aki bírálatot fogalmaz ezzel kapcsolatban.

    Te is és még néhányan hullahegyeket meg összeomlást josoltatok már márciusra. Ezeket vissza lehet keresni, mert feketén fehéren leirt joslatok.
    Egyik sem jött be.
    Tovább kötitek az ebet a karóhoz, olyan joslatokat teszel most is (lásd 54-es Hsz) aminek egyszerüen semmi realitásalapja nincsen.
    Februárban sem volt és most sincs.
    Egyszerüen nézek ki a fejemböl és felteszem a kérdést?

    „Mi van Tibor bával????”

    Mindig annyira realisztikusan és élesen lát. Mi történt most vele?

  53. 55. Curix
    „Kihaltunk?
    Mert nekem nem úgy tűnik ?”

    57. Curix
    „A legrosszabb dolog, amit a Korona felszínre hozott az a médiák szenzációhajhászása, ferdítése, megkockáztatom hogy most már tudatos félrevezetése.”

    Görögország mai őslakóinak a száma 9.5 millió ember.
    Az illegálisan beözönlöttek száma 4 millió ember.

    A mai legfrissebb hírek szerint:
    A koronavírus okozta halálesetek listája Görögországban egyre növekszik. (?!?)
    Az ALPHA TV szerint még két ember hunyt el vasárnap délben, és hazánkban a koronavírusból származó halálesetek száma most már 228.
    Pontosabban, egy 71 éves elhagyta az utolsó lélegzetét AHEPA kórházban, ahol kezelték, miközben úgy tűnik, hogy ő az Asvestochori idősek otthonában lakott.
    A másik áldozat egy 87 éves nő, akit a hónap eleje óta a Bodossakeio kórházban kezeltek.
    Mindkét időskorúnak több alapbetegsége volt.

    https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6549050/stoys-228-oi-nekroi-apo-koronoio-stin-elllada-katelixan-dyo-ilikiomenoi?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

    Rémálom!
    Nincs menekvés! Mind meghalunk!

  54. Curix 61.
    „Hogy mik a tények, azt én mondom meg”

  55. 31 Koczka Zoltán
    Miért opponálsz engem, mikor ugyanazt írjuk mindketten?
    Én is azt írtam Mackómukinak, hogy az egészségügyi adatok ilyen módon történő manipulációja lehetetlen, ahhoz nemzetközi kézi vezérlés kellene, amit nem lehetne titokban tartani az egészségügyi szervezetekben.
    Tehát a járvány hullámzása nem lehet blöff, az valós folyamat, ami függ a bevezetett intézkedésektől…

  56. 67 – Bak Tigris:
    Ez már hetek óta van, hatalmas területeken. Az emberiség nincs veszélyben. Óriási mennyiségű rizsből és kukoricából csinálnak üzemanyagot. Nálunk is a benzin 10 százaléka ez.

  57. 68 Tibor bá

    Az emberiség emiatt tényleg nincs veszélyben csupán 25 millió ember. Vagy azok nem számítanak, mert zömében feketék?

  58. Nem tudom a nyugdíj témát kimatekoztátok-e már, a következő nézőpontból?
    Valahol az első hozzászólások egyikén Tibor-bá: „a dolgozó fizette egész életén át a nyugdíjjárulékot”
    ok.
    Mennyi a járulék? -a fietésed 10%-a
    akkor 10 év alatt fizettél be annyit amennyit utána 1 év alatt visszakapsz?
    40 évig dolgoztál? 4 évet gyűjtöttél össze összesen.
    értem. Van aki már 35 éve nyugdíjjas.
    Akkor őt már 31 éve az adófizetők befizetéseiből tartják el.
    + megélhetési rokkantnyugdíjjasok,
    + pártkatonák, jókor közel a tűzhöz elhúztak gyorsan nyugdíjjba, miután a privatizált népvagyont eladták,
    + rendőr, börtönőr 20 év munkaviszony után nyugdíjj, /ez lehet, hogy már nincs így, de évtizedekik így ment/
    + végtelenre hízlalt államigazgatás, /a lényeg hogy sokba kerüljön és ne legyen értelme, szeretnénk sokat keresni, de ha lehet ne csináljunk semmit/
    + teljesen felesleges politikai garnitúra, /megélhetési politikusok és kicsi család, barát koma, stb/ őket is el kell tartani.

    itt most az infláció, meg havi fizetés / nyugdíjj különbsége témába nem menjünk bele, a nagyságrend és az elv kb. reális.

    Az a csoda, hogy ha valami még működik ebben az országban. ami persze egyre kevesebb, bármerre nézek, – inkább a pénzszivattyúk sokasodnak és tökéletesednek,
    és ez a fentiekből egyértelműen következik.

  59. 72. Feri,

    A nyugdíjrendszer jelenlegi működésének megértéséhez vissza kell menni a kezdetekhez. A vasutasok kezdték gyűjteni a havi fizetésük kb. 4%-át.
    Előtte nem volt olyan, hogy valaki nyugdíjba megy.
    A havi megtakarításukat a nyugdíjpénztár befektette, ingatlanba, részvénybe, állampapírba. Megvolt szabva hány év befizetéssel kell rendelkezni ahhoz, hogy a nyugdíjkor elérésekor nyugdíjba mehessen és élete végéig pénzt kapjon.
    A befizetési időtartam talán minimum 20-25 év kellett legyen.
    A nyugdíjkasszának bőven volt pénze, mert a nyugdíjkassza befektetései jól jövedelmeztek.
    Telt múlt az idő és egyre több embert ért el a nyugdíjrendszer, ami a 4% befizetés mellett is fenntartható volt.
    Majd a szocializmus alatt, elkezdték felélni az ország nyugdíjasainak vagyonát. Azt a vagyont, ami biztosította a nyugdíjukat.
    Így aztán elérkezett az idő, amikor a nyugdíjasok által gyűjtött vagyon elfogyott.
    Ekkor lépett életbe a felosztó-kirovó rendszer.
    Tehát a történet eleje, hogy a Magyar állam a nyugdíjasok vagyonát a fiatalokra, az aktív dolgozókra elköltötte.
    Ezért most az a látszat, hogy a dolgozó tartja el a nyugdíjast. De ez a fentiek miatt nem igaz.
    Egyébként a magyar nyugdíjas mikor nyugdíjba megy, nem visz magával semmit amit ő csinált. A teljesség igénye nélkül, – hátrahagyta a komplett kiépített vasúthálózatot, ami eleinte olyan tiszta volt, hogy enni lehetett volna a padlójáról és órát lehetett hozzá igazítani, úthálózatot, üzemelő gyárakat. Bp-n például a csatornahálózat jelentős része 100 évnél öregebb, ami jelenleg is működik.
    A régi rendszert, ahonnan anno a vasutasok indítottak, már nem lehet visszahozni, képtelenség elölről kezdeni.
    Az más kérdés, hogy a jelenlegi lehetne igazságosabb.

  60. Régen nagycsalád volt. Ma meg tele szinglivel a nyugati társadalom. Ez egy folyamat , ami több ponton is kapcsolódik a történethez.
    1. Együtt laktak, így sokkal költségtakarosabb volt minden. Ma ezt a plusz terhet (különélésés az együttéléshez képest) mindenki megfizeti. Pörgeti a gazdaságot, meg kényelmes is,
    de nagyon sokba kerül adófizetőknek, nyugdíjasokak.

    2.A különéléssel -az öregektől- elkezdődött egy elhidegülés is. Ha nincs valaki a szemed előtt nap mint nap, nem éltek együtt, akkor kicsit elszemélytelenedik a kapcsolat, akaratlanul. Érdekeik különválnak.

    3-4-5. stb.stb.

    Az idősebbeknek volt respektjük, mert ők is dolgoztak egész életükben, arról nem tehetnek, hogy megöregedtek. A problémájuk -ahogy munkájuk gyümölcse is- megoszlott a közösségben.

    Lehet számolgatni így-úgy. De a mai fiatalok sehol nem lennének nélkülük( nem csak biológiai alapon?).

    Úgy tűnik nem értjük, hogy minden, de minden a világnézetünkből adódik. Vilagnézetünk pedig természetünkből, természetünk változtatási képessége pedig gondolatainkon, gondolataink szabályozása pedig rajtunk. Minden problémát mi gyártunk, igen!!! igen!!! Te is!!

    Persze az elején nem megy! Ha nem érti bárki, hogy mit hadoválok erről vissza-visszaterően, akkor ne dumáljon, hanem próbálja ki, legalább egyszer.mikor viszonylagos nyugalom van csukja be a szemét és 30 mp-ig
    ne gondoljon semmire!!!! Ne a semmire gondoljon, mert az nem fog menni, hanem ne legyen gondolata!!!

    Az emberek össze-vissza beszélnek a legkomplexebb témákról, de nem uralnak sokat magukból.
    Ha valóban kipróbáljuk és nem elmenekülünk, akkor megérthetjük mi az a gondolkodasi kényszer, ami helytelen gondolkodáshoz vezet.(ezt nem fejtem ki, mert hosszú).

  61. 72 Feri

    Álljunk meg egy pillanatra mivel rosszul számolsz. A legfőbb hiba az, hogy a nyugdij egy bonyolult számítással kerül megállapításra, de mindig csak kb. 60 %a az aktív keresetnek. A másik pedig, hogy sajnos nem tipikus, hogy sokan hosszú nyugdíjas éveket élnek meg és így a rendelkezésre álló nyugdíjalap jóval magasabb, mint számolod. . A másik fontos dolog az, hogy a nyugdij csak egy kis része az elvonás rendszernek ami osszessegeben a bér kb 50 %a. Az állam ezek nagy részét rosszul kezeli sajnos, hogy mást ne említsek, mint az egészségügy lezulleszteset. Az biztos, hogy ez a rendszer össze fog omlani csak az a kérdés mikor.
    Azt viszont nehéz felfogni, hogy azok akik feleslegesnek deklaraljak a társadalom elöregedő részét vajon milyen jövőképpel rendelkeznek? Mit fognak csinálni pl. azok a százezrek akik közmunkán élnek, nincs megtakarításuk és kb nyugdíjuk sem lesz. Vagy ők mennek a levesbe?

  62. 4. curix
    Az hogy a németeknél nyugdíjválság lesz elhúzódhat akár évekig is mire kibukik .Egyik kormány sem akarja csökkenteni a nyugdíjakat amíg megteheti a választások miatt. Eddig még nincs gáz szerintem.
    Hogy mi lesz 10-20 év múlva nem tudni. Más mint régen , mert régen még tényleg együtt élt 2-3 generáció.Az öregek is a fiaik/lányaik házánál laktak.Jeleneleg a németeknél a nyugdíjasok különlaknak, autót tartonak fenn, utazgatnak, stb… így van tartalék a rendszerben.Ha oda jutánk el hogy az öregeknek a gyerekeknél kellene élni egy kis szobában , egy tál étel csak jutna nekik, és még ez az állapot sem lenne katasztrófa.De tételezzük fel hogy pl. a német nyugdíjak a negyedére esnének és úgy költözne vissza a mami/papi a gyerkhez ,és odaadná azt a kis nyugdíjat nekik kajára/rezsihez még akkor sem lenne világvége.Nagyon pedzegetik ezt a nyugdíj összeomlást de valahogy még eddig nem jött el,sőt még talána nyugdíjak reálértéke nem is kezdett el csökkenni.
    Inkább az tapasztalható hogy az életszínvonal csökken ,mert az árak drágulnak, illetve nem egyenlőek a nyugdíjak.(pl van aki 60 eft-ot kap van aki 180 eft-ot van aki 250ef-ot, ez akár 5-6x-os különbség is.Persze az már más kérdés hogy ma elépzelhetetlen hogy együtt éljen 3 generáció, még a gyerek sem élne a szülőkkel nemhogy egy unoka fogadjon be egy nagyszülőt , legalábbis szerintem .

  63. Egyre kevesebben hordanak maszkot, holott az bizonyos helyeken kötelező. A PTE virológusa, dr. Kemenesi Gábor mindent elmond, amit érdemes tudni a maszk viselésről és annak fontosságáról.

  64. 77 Python

    Ez is egybites. Nem mondja , hogy az „egyszerűbb maszk” befele is szűr.
    A szűrés mértékét szabad vitatni, de tagadni nem!
    Nem csak kétféle maszk van. Ezer*ezer féle.

    Ok, nem hozzám beszélt.
    Abban egyetértek vele, hogy hordjunk maszkot. Bármely motivációból!

  65. 76 Andrew

    Nem jól látod. Szerintem a brutális 15-20 os hús, zöldség és gyümölcs drágulást a legjobban a nyugdíjasok érzik. Az elmúlt évek nyugdij emelése meg egyenesen szégyen az átlag reálbér emelkédessel szemben. Ezt a fene nagy 13 havi visszaépitést meg simán maga alá gyűri az infláció 4 év alatt. Szóval nem csupa öröm a nyugdíjas lét.

  66. 27.L.S.

    „Ezek a tanítások a “forradalmak”-rol a legfrissebb Beiruti és a Lukashenko elleni “forradalmak”-ra is érvényes?”

    Miért úgy gondolod, hogy a fenti országokban a nép elégedett a helyzetével és nincs oka a tiltakozása kifejezésére?

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200817/hatalmas-sztrajk-kezdodott-a-feheroroszoknal-megroppant-az-elnok-hatalma-445188

    Ez mind a CIA műve?
    Lefizették őket, hogy tüntessenek, pedig olyan jó a helyzetük?

  67. „Szürke, jelöletlen teherautókból álló konvoj indult meg Oroszországból Belarusz felé – írta a Telegram üzenetküldő csatornán szemtanúk felvételei alapján a Conflict Intelligence Team.”

    „Az eddig két halálos áldozattal járó, országos tüntetéseknek nincsen vezetőjük – miután az ellenzék fő jelöltjét, Szvetlana Tyihanovszkaját a szomszédos Litvániáig szállították a belarusz titkosszolgálat emberei –, a központi helyszínt is mellőzik, így néhány nap után kiderült, hogy a rendőrségnek és speciális egységeiknek nincs elég kapacitásuk arra, hogy a tüntetéseket erővel szétzavarják. Azóta a karhatalom inkább visszavonult, teret engedett a tüntetéseknek – amelyek sokkal nagyobbak, mint amilyet Lukasenko a maga oldalán a hétvégén össze tudott hozni.

    Az igazi fordulatot az hozta meg, hogy a szűnni nem akaró, a rendőrök kemény fellépése, a csaknem hétezer őrizetbe vett ellenére folytatódó tüntetések mellett sztrájk is kezdődött. A legnagyobb fémipari és gépipari gyárak után hétfőn már az állami tévé is sztrájkba kezdett.

    Ezután az újságírók az állami televízió épülete előtt kezdtek tüntetésbe, amelyen Szvetlana Tyihanovszkaja képviselője is megjelent.

    Az évtizedeken át a kormány szócsöveként működtetett televízióban csak üres stúdió látszik és popzene hallható. Néha pedig megjelenik a fehér-piros-fehér zászló, amely 1991 és 1994 között volt érvényben, amíg Lukasenko hatalomra jutása után ne változtatta vissza a volt szovjet tagköztársaság zászlajára – mellőzve a sarlót és a kalapácsot.”

    https://index.hu/kulfold/2020/08/17/orosz_karhatalmi_teherautokra_hasonlito_konvoj_halad_belarusz_fele/

    Látszik, hogy Sorosnak sok pénze van, lefizette a sztrájkolókat is. 🙂

  68. A maszk ennek az évnek a csúcs divatterméke és az emberek megosztottságának szimbolikus tárgya. Vannak, akik hordják, mások égetik… És van most egy igen ígéretes új kutatási eredmény is ezzel kapcsolatban.

  69. 33 malleusorbis
    A cikk azt írja: „az előző hét eredményeihez képest minden esetben stagnál ”
    Minden esetben? Talán „véletlenül” csak nem a múlt heti mintákat mérték be még egyszer?

  70. 85. Tibor bá’:

    Én úgy emlékszem, hogy a jóslatod hullahegyek voltak március végére.

    Értsd meg, abban senki nem kételkedik, és eddig sem kételkedett, hogy kimutatnak majd egy második hullámot, Viktor már be is jelentette a déli határzárakat szeptember elsejétől, lesz, ami lesz, még akkor is, ha elsejére 10 alá esne a kimutatott új fertőzések száma (nem fog) és egyetlen halott sem lenne. A korlátozó intézkedésekre politikai okokból mindenképp „szükség van”. A dolgozó átlagember szempontjából racionalitásuk azonban továbbra is erősen megkérdőjelezhető, mint ahogyan sokan írjuk ezt már az elejétől fogva.

    NEGYED ÉV telt el a komolyabb korlátozó intézkedések feloldása óta. A legtöbb ember azóta csak a boltokban/tömegközlekedés során visel maszkot. Távolságtartás szinte sehol nincs a valóságban. Magam ez idő alatt 3 rövid nyaralást abszolváltam, ebből kettőt külföldön. Az élet nem áll meg, még ha sokan szeretnék is…

    A NEGYED ÉV elteltével eljutottunk odáig, hogy kimutattak 52 új fertőzöttet és ma ketten meghaltak (napok óta először).

    Az lett volna talán a helyes megoldás, ha mindenki a lakásában gubbaszt fél évig? Mert ez esetben a nyugdíjadat sem kaptad volna meg, azt sem lehet home-office-ból intézni még utalás esetén sem, hát még ha a postást is várják a bezárkózók.

    Ezzel csak az a baj, hogy egyesekkel ellentétben sokunknak dolgoznunk is kell ahhoz, hogy ne haljunk éhen és működtessük a gazdaságot, többek között azért is, hogy a veszélyeztetett korosztály valahogyan hozzájusson a számára szükséges alapszükségletekhez (élelem, víz, gyógyszerek, áram, internet, egyéb közművek, posta, stb.), ugyanis ezek nem maguktól teremnek!

    Szóval attól még, hogy a nyaralási szezon végeztével szeptembertől ismét felerősödik a második hullámmal kapcsolatos sajtós „agitprop” és ismét nagyobb „számokról” olvashatunk majd, meg jönnek a korlátozások, még NINCS #MINDMEGHALUNK.

    Nincs szükség jóstehetségre ahhoz, hogy belássuk: a macska-egér játéknak még messze nincs vége! Ezért is örülök, hogy legalább a nyarat tartalmasan tölthettem.

  71. 86 Grádics

    Sokat írtál, sok szálon. Mindenre nem reagálnék.

    „A dolgozó átlagember szempontjából racionalitásuk azonban továbbra is erősen megkérdőjelezhető…”
    Vagyis Te a birkák gondolkodását tartod mérvadónak, iránymutatónak.

    Másképp:
    Honnan van a királynak vára? Az alattvalók építik neki.
    Tehát az alattvalókra vigyázni kell, mert nélkülük a vár is oda lesz.

    Vigyáznak rátok, legyél nyugodt. Nem az „istenadta nép” dönt.

  72. 86. Grádics

    Az a gond (szerintem), hogy sok kormányt az ellenzése elvtelenül támad (mindegy, mit csinál a kormány, nincs rajta füstszűrős sapka), más kormányok meg nem az állampolgárokra figyelnek, hanem inkább a gazdaságra (mindenki-egyforma-elhullik-majd-jön-másik alapon).

    A kormányok első csoportja inkább túlreagálta, a második csoportja meg alulreagálta a helyzetet.

    További probléma, hogy mindenki okosnak tartja magát (mi is) pedig alig van tapasztalatunk még a vírus rövid távú hatásaival sem, nem, hogy a több évvel későbbi, netán a generációkon átívelő hatásokkal. Sajnos el kell fogadni, hogy most extrapoláció történik, másban szerzett korábbi tapasztalatok alapján ismeretlen területen próbálkozunk. Erre hivatkozva aztán jönnek a „legokosabbak”, akik a nyilvánvalót is tagadják („nem kell maszk, mert attól halunk meg”).

    Ha síelni megy valaki, extra biztosítást kell kötnie, hogy baj esetén térítsék a kezelését. Ha olyan az életvitele, hogy a vírus miatt extra kockázatnak teszi ki magát (fertőzöttebb területre utazik, nem hord maszkot stb.), miért nem fizettetjük ezt meg vele megnövelt egészségbiztosítással? Duplán kellene, hiszen vírusfertőzötté válva mást is veszélyeztet (egy balszerencsés síelő többnyire csak saját magának árt).

  73. 86 – Grádics:
    Ne keverjük össze a fordításaimat, és a saját véleményemet.
    Január 22-én húztam meg a vészharangot az országban gyakorlatilag elsőként. Az akkori fordítások nagyon pesszimisták voltak, mert nem vették számításba a gyors és hatásos ellenintézkedéseket. Ahol nem így tettek, lásd USA, ott jóval melegebb a helyzet. Ti most erre emlékezek, mintha én jósoltam volna meg. Amit én jósoltam az a lazítások utáni fellángolás, és ez be fog következni.
    Ha az aktív korosztályhoz tartozol kutya kötelességed dolgozni, ahogy én is dolgoztam. Erre nem lehet felvágni. Hogy én 87 évesen is dolgozom, és munkámra naponta több mint 3000 aktív honfitársam kíváncsi, és általam jut információhoz, na erre már lehetne. Mégsem teszem.

  74. 89. Tibor bá’:

    Nem kevertem össze, ugye nem kell visszakeresnem és igazolnom, hogy mit „jósoltál” és mit fordítottál? A lazítások után nem „fellángolás” fog bekövetkezni, mert eddig sem „égett” semmi, hanem ismét értelmetlen korlátozó intézkedések jönnek egy jól kimunkált célkitűzés rendszer mentén. Ezt a többség tudta, nincs ok a meglepődésre.

    Más. Azt írod: „Ha az aktív korosztályhoz tartozol kutya kötelességed dolgozni, ahogy én is dolgoztam. ” Szerintem ez a megjegyzésed „kommunista tempó”, ugyanis NEM kutya kötelességem dolgozni, dönthetnék úgy is, hogy a megtakarításaimból, tőkejövedelmemből élek. Mivel vállalkozó vagyok, én döntöm el, hogy mikor/mennyit dolgozok, nyilván ennek során a mindenkori anyagi helyzetemet is figyelembe veszem. Mások viszont (és szolidáris vagyok velük) rákényszerülnének a folyamatos munkavégzésre, de a folyamatos pánikkeltés miatt erre nincs módjuk.

    Megint más. Azt írod: „Hogy én 87 évesen is dolgozom, és munkámra naponta több mint 3000 aktív honfitársam kíváncsi (…).” Akkor tegyük tisztába ezt a dolgot. Te nem dolgozol, hanem azzal ütöd el az unalmadat, hogy időnként szigorúan saját magad számára érdekes cikkeket angolról magyarra fordítasz és ezeket kiteszed egy blogra. Aminek egyébként kb. 80-90 fős olvasótábora van, de Te nem tudsz különbséget tenni az oldalletöltések száma és az egyedi IP címek között. De még ha tényleg 3000 -an olvasnának is, vedd figyelembe, hogy a „mindenki által kedvelt” Vajna Tímeának 379.100 egyedi követője van az Instán ÉS naponta posztol. Ma például azt poszolta ki 2 óra hosszával ezelőtt, hogy (őt idézem): „A maszk annyira állítja meg a vírust, mint az alsógatya a fingot.” Ez tudott kijönni a „hölgy” agyából, amivel természetesen magam NEM értek egyet. DE szerinted ő is dolgozik? Ráadásul több, mint 100x értelmesebb munkát végez nálad?

    Lezárásképpen: Tudom, tudom, minek járok akkor ide? Mert időnként szórakoztat ez az egyébként cseppet sem hiánypótló oldal. Ha nem lenne ingyenes, olvasnék mást. A fordításoknak abszolút nem veszem hasznát (és sokan mások sem), mert meglepetés…de az 1960-as évekkel ellentétben a mai fiatal értelmiség túlnyomó része alapból beszél angolul. Tudod, az „elcseszett generáció”…

  75. 90 Grádics

    „Nem kevertem össze, ugye nem kell visszakeresnem és igazolnom, hogy mit “jósoltál” és mit fordítottál? ”
    Engem érdekelne mire hivatkozol. Kérlek keresd vissza azokat a jóslatokat.

    (Ahogy Én teszem/tettem.)

  76. Tibor bá’, érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy fizetőssé teszed az oldalt, illetve a minimum: csak regisztráltak számára elérhetővé. A regisztrációt nem egy eldobható e-mail címhez kötném (a helyedben), hanem egy kevésbé könnyen (és némileg zsebbenyúlósan) cserélhető telefonszámhoz.

  77. 92 Fehérlábú gólya

    „Tibor bá’, érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy fizetőssé teszed az oldalt,…”
    Hasonló gondolat már többször is volt itt.

    Te is abba a hibába esel mint Grádics. Nem tudhatod mi motiválja a gazdát a blog fenntartásában.
    Ha elakad segítséget fog kérni.

    Jól van ez így!

  78. 90 – Grádics:
    So, you call yourself young intellectual. You might be young, but intellectual? You are short of it by a mile.

  79. 93 – n/a:
    A motivácimat ki lehet találni, szeretem magamat hasznosnak tudni. Vajna Timea pucér fényképeinek a követése helyett, inkább menedzselem a honlapomat.

  80. 93. n/a

    Nem pénzügyi szempontból vetettem fel. Ha nem lett volna egyértelmű.

    Elnézést kérve Tibor bá’-tól, nem az ő, inkább a mi védelmünkre vetettem fel.

  81. 96 Fehérlábú gólya

    „Ha nem lett volna egyértelmű.”
    Nem volt az, de nyugi értelek.

    Játszok.

    Mindannyian belekavarodtatok.
    Feszegettétek: Ki mennyire/miért hasznos?
    A hasznosságot valamely célhoz mérten lehet értelmezni.
    Beszéltük, az világnak nincs célja, minden csak van, csak működik, így a hasznosság értelmezhetetlen.
    Azon vesztetek össze, amin nem lehetne összeveszni.

    Maradj vonalban. Hamarosan a „maradj otthon” lesz ismét. Akkor többet beszélgethetünk.

  82. 95 Tibor bá’
    „A motivácimat ki lehet találni…”
    …de biztos nem lehetek benne, ha mondod az már többet ér.

    Találgatom azt is, hogy miért angolul válaszoltál Grádics-nak.
    „…mai fiatal értelmiség túlnyomó része alapból beszél angolul.”

    Ismered talán?

  83. 97 – n/a:
    A világmindenségnek valoban nincs célja, de az Embernek van.

    96 Fehérlábú gólya:
    Nyugi, nem a szavakat értékelem ki, hanem a szándékot. Van rutinom a detektálásban.

  84. 90 +1 😀 máglyára vetetted magad, megteszem én is.

  85. Jóslat? Nem tán’ előrejelzés?! 😀

    Tibor bá’ tévedni emberi dolog, s tudtommal ez alól Te sem mentesülsz. Nagyon is mind maghalunk és hullahegyek, sőt összeomló világ ment itt igen sokáig.

    És miközben felcsapnak a máglya lángjai… beismerem tévedtem én is. Nem, nem abban, amit vársz, csak egy részében. Mindezt medence sznorkel-búvárkodásos porszívózás közben: rengeteg a „por”, vagyis a lokális sugárszennyezés zónája nagyobb lesz, és a szél is teszi majd a dolgát, de ez egyben mikro-milli Sievert értékben csökkenést is fog eredményezni, kivéve hotspotok esetében. Alma, na, leesett a fáról. Vagyis feléd lendült a mérleg serpenyője… szarabb lesz nekünk, mint azt gondoltam eddig. Igazad volt (részben).

    😀 de inkább csendben hagyom, hogy körbeöleljenek a lángok, mert a tiltott személy kommentjével minden téren egyetértek és kimondottan élveztem a sorokat, ahogy kiosztott, mint a sz@rt. 😀 😀 😀

  86. 102 – Jövőnk:
    Nem akarom a teljes 90. hozzászólást kommentálni még a részedre se (aki teljesen egyetért vele), de kiragadok egyetlen mondatot:
    „Te nem dolgozol, hanem azzal ütöd el az unalmadat, hogy időnként szigorúan saját magad számára érdekes cikkeket angolról magyarra fordítasz és ezeket kiteszed egy blogra.” Nem várom el senkitől személy szerint, hogy megköszönje a munkámat (bárt többet megteszik), azt meg pláne nem várom el, hogy adománnyal kitüntessen (bár erre is van példa), de az én matuzsálemi értékítéletem: rendszeresen szerint idejárni, ingyen elolvasni egy fordítást és azzal jutalmazni, hogy ez nem munka, hanem az unalmam elütése, az kifejezett aljas pimaszság. Amire azzal vághatok vissza, hogy a hozzászólás beírása is unalom űzésből történik. Vagyis ingyenes szórakozás. Amihez nem járulok hozzá. Ahogy ehhez se: ” kimondottan élveztem a sorokat, ahogy kiosztott, mint a sz@rt. ? ? ?”

  87. 103 elégtem már? 😀

    Nem, ezek szerint még nem… 😀 😀 😀

  88. 104 – Jövőnk:
    Adtam neked esélyt, hogy elnézést kérj. Nem éltél vele. Nem elégsz, hanem a te szavaiddal élve ejtelek, mint a szart.

  89. 100. malleusorbis

    Hogyan tudtad letiltani?

  90. 90. Gr adics +++

    Tibor bá’.
    Ha egy értelmes és logikusan érvelő hozzászólót tiltasz, aki ellent mond neked, azzal csak magad minősíted. Egyre sértődékenyebb vagy, észrevetted? Ha nincs az a 2-3 hangoskodó, aki melléd áll virus ügyben, akkor meghalna a blogod, ami kb. fél éve 90%-ban, csak a covid-cirkuszról szól.

    Egyébként meg úgyis: mindmeghalunk. (de csak a testünk!;) )

  91. 109 – csak egy olvasó:
    Eltérő véleményért még soha senkit nem tiltottam ki. Pimaszkodásért, tiszteletlenségért viszont igen. És ezen nem fogok változtatni.

  92. 109. Csak egy olvasó
    „a covid-cirkusz”
    Ez alatt mit értesz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük