(3280) Szputnyik V.

Tibor bá’ fordítása online

 

Forrás: RT

Kedden Oroszország elnöke Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy országa bejegyeztette a világ első, Szputnyik V elnevezésű. koronavírus vakcináját.

Az elnök azt mondta, hogy az egyik lánya kipróbálja a drogot saját magán.

Mit tudunk a vakcináról?

Putyin azt mondja, hogy az orosz Egészségügyi Minisztérium jóváhagyta a világ első Covid-19 elleni vakcináját, saját lányát is beoltották a vakcinával.

A vakcinát a moszkvai Gamaleja Research Epidemiológiai és Mikrobiológiai Intézményben fejlesztették ki. A dózist hat, már alkalmazott vakcina alapján határozták meg, állította Mikhail Mutashkó az orosz Egészségügyi Minisztériumból.

Az Egészségügyi Minisztérium a „Szputnyik V” név alatt befecskendezendő oldatot jegyzett be.

A klinikai vizsgálat eredményének megfelelően a vakcina igen hatékony és biztonságos.

Valamennyi önkéntesnél magas koncentrációt mértek a Covid-19 antitestekből, állította Murashko.

Azt is megjegyezte, hogy egyetlen önkéntesnél se észleltek komoly komplikációt a beoltás után.

A beoltás után a Covid-19 fertőzéssel szemben két év immunitás várható, állította az egészségügyi miniszter.

Hogy lesz a vakcina elosztva?

Putyin elnök várakozásának megfelelően a koronavírus vakcina tömeges előállítása a közeljövőben várható.

Oroszországban két helyen fogják gyártani: az Orosz Egészségügyi Minisztérium alá tartozó Gamaleja Intézményben és a hazai Binnopharm biopharmaceutical vállalatnál.

Több ország máris jelezte, hogy kér az orosz vakcinából.

Beoltás:

Legelőször egészségügyi dolgozók és tanárok lesznek beoltva.

Egészségügyi dolgozók oltása augusztus végén vagy szeptemberben kezdődhet.

A Szputnyik V a társadalom részére 2021. január elsején kezdődhet.

Oroszországban az oltás önkéntes lesz.

Az Orosz Közvetlen Befektetési Alap és a Gamaleja Epidemiológiai és Mikrobiológiai Intézmény nyitott egy új honlapot, ahol található információ a Szputnyik V-tel kapcsolatban.

Nyugati fejlesztők őrjöngnek. A valóság az, hogy az oroszok a harmadik vizsgálati fázist elhagyták. Mi az? A két első sikeres fázik után harmadik fázisban tízezer + önkéntest oltanak be, és csak ennek kiértékelése után lehet a vakcina elfogadott. A magyarázat az, hogy van olyan mellékhatás, aminek az előfordulása ezerből egy. Néhányszor tíz főn elvégzett vizsgálatnál ez nem jöhet elő. Feltételezem, az oroszok úgy gondolják, hogy majd ha a tömegeket oltják, ki fog bukni a nagyon ritkán előforduló kellemetlen mellékhatás. És ebben az esetben igazuk van. A fél évvel korábban elkezdett oltásoknak sokkal kevesebb áldozata lehet (ha egyáltalán lesz) mint fél év alatt be nem oltottak között. Viszont a kétéves védettséget nem látom bizonyítottnak. Valószínűleg korábbi tapasztalatok alapján állítják.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

126 gondolat erről: „(3280) Szputnyik V.

  1. A harmadik fázis úgymond élesben tesztelése matematikailag és ebben a helyzetben jó ötlet.
    Bár kétlem hogy ez a módszer csak az Orosz tudosok felfedezése.
    Kínában sem gondolom hogy az emberi jogok és az élet védelme a kutatások kerékkötője lenne.
    Kérdés hogy ez egy politikai siker-e vagy tudományos?
    Lehet csak egy erős és hasznos vitamin koktél a Sputnik ami senkinek sem fog ártani de a problémát azért nem oldja meg.
    A politikai siker már meg van, a szeren meg még lehet később finomítani hátha bejön.
    Az hogy Putyin beadatta a lányának is kérdéses, hogy ez most egy jó vagy egy rossz hír.

  2. Nem lenne az a pénz, amiért ezt a gyorsan összevágott kotyvaszt beadatassam magamnak. Ha kéne választanom a koronavírus meg ez között én a vírust választanám.

  3. Igen, ezen én is elgondolkodtam, hogy vajon mérlegelnek-e olyasmit, hogy melyik esetben lehetséges több áldozat, mert ez reális, ha csupán az áldozatok száma alapján értékeljük a helyzetet.
    De lehet, hogy jogi szempontból nem csupán erről van szó.
    Felmerül a gondolat, hogy ha nem kapok vakcinát, mivel még nem engedélyezett, és emiatt meghalok, akkor nincs felelős, hiszen mindenki szabályszerűen járt el.
    Ha viszont megkapom az oltást, és ennek lesznek előre nem látott következményei, akkor elvileg jogi úton támadható a döntéshozó, hiszen nem tartotta be az előírt protokollt a vakcinára vonatkozóan.
    Szóval lehet, hogy kevesebb ember hal meg, de aki meghal, ott lehet jogi támadhatóság, és valakinek tartani kell a hátát.
    A bíróság meg nem biztos, hogy nagyon méltányolná azt az érvet, hogy oltás nélkül több ember halt volna meg, mert lehet, hogy éppen ez az ember viszont nem, ez nem bizonyítható…
    Mondjuk az oroszoknál nem valószínű, hogy fel mernének lépni az állammal szemben, az USA-ban simán, és meg is nyernék szerintem…

  4. 2: Megnyugodhatsz, mivel nincs törzskönyvezve az EU -ban, és a 3. fázis kimaradása miatt nem is lesz, így ezzel a vakcinával nem is fogsz találkozni, max. a volt Szovjetunió területén, meg a 3. világban.

  5. El tudom képzelni hogy zajlik Oroszországban az önkéntes oltásbeadatás. Gondolom az illetőenk következő hónapban már nem kell dolgoznia menni, ha nem adatja be illetve egyéb furcsa ilyen „demokráciákra” jellemző negatív következményekkel kell szembesülnie.

    Én EU-s oltással sem fogom beoltatni magam, de egész elképeztő ez az emberkisérlet, ami ilyen nyilvánosan zajlik.
    Először felfüggesztik a demokráciát koronvírus járvány miatt, utána kísérleti patkányokat csinálnak az emberekből és ezek az ostobák még örülnek is neki….

    Ehhez már nehéz bármit hozzátenni…..

  6. 60 éves, magasvérnyomásos vagyok. a COVIDtól, ha elkapom, jóesélyjel megmurdelek, vagy megnyomorodok. Az oltást, ha párnapig lázas leszek, meg fosok, attól még nyugodtam beadatom. A tifusz és egy-két más vakcinától i is így volt. És akkor mivan? Kifekszem egy hétvégén. Akkor is megkérdezte a doki: Nagyon reagens ez a mostani anyag, megvárja a következőt, vagy mehet? Perszehogy mehet! Ha magyarországon nem törzskönyvezik, majd behozza valami russzki cimbi. Aztán, ha lesz USA, vagy német oltás, abból is veszek. Halál komolyan.

  7. Önként jelentkező katonákon próbálták ki.
    Hagyjuk mennyire lehetett önkéntes.
    De ezek a katonák gyanítom fiatal sportos emberek. Így nem tudni mi történik 60-80 éves korosztály oltásakor.
    A másik, nem biztos, hogy az oltás okozta tünetek bekerülnek a jegyzőkönyvbe.
    – Rosszul vagyok százados úr.
    – Nincs rosszul!
    – Parancs, értettem. Jelentem százados úrnak, nincsenek tüneteim.
    – Leléphet.
    Két év védettséget ad. Akit beoltanak, mindenki védett lesz.
    A többiek meg azon fáradoznak, hogy három hónapnál hosszabb legyen a védettség a beoltottaknak meg legalább a fele, háromnegyede védett legyen.

    Spekuláció.
    Putyin tudja, a világunk előbb dől romokba, mint sor kerülne az oltásra. Ebben az esetben teljesen mindegy mire mondja, hogy az vakcina.
    Hányan hiszik el, hogy a lányának is beadták a védőoltást?

  8. Miért a lányának adatta be és miért nem magán teszteli? Ez utóbbi számomra erkölcsileg elfogadható lett volna. Végül is, ha Ő hisz a fejlesztőknek az elfogadható, de mások életével kísérletezni az abszolút nem.

  9. 8. Bak Tigris

    Erkölcsileg elfogadhatóbbat akartál írni?!

    De a jóIsten szerelmére, hiszen az a lánya.
    Persze ha egyáltalán van neki?!?

  10. Látom tombol az orosz ellenesség. A vakcinát beadták négy tucat embernek. Mindenki életben maradt, mindenkiben előjött az immunitás, csak a szopkásos mellékhazások jelentkeztek: láz, fejfájás, stb. A vakcina megfelelő volt. Csak a III. fázisú vizsgálatot hagyták el, aminek az a célja, hogy megállapítsák, milyen egészen ritkán jelentkező mellékhatás van. Szerintem bölcsen döntöttek. Önkéntesek helyett most beadják orvosoknak, nővéreknek, tanárfoknak, ami meg fog felelni a III. fázisnak. Egy csomó kulcsfontosságú ember életben marad. Ezek után tisztán fogják látni milyen mellékhatása van 1000-ből egy embernek, és tovább lehet lépni. Mellesleg 65 év felett nem ajánják.

  11. Ha amerikai lenne az oltás a nyugati média már tele lenne, hogy micsoda eredmény, stb. Nem bírnák egymást felülicitálni a nagy hozsannázásban. Egy kérdőjel sem merülne fel az oltás kapcsán, hisz amerikai, azok meg tuti demokraták.

    Bezzeg az Orosz oltást minden irányból támadják. Nem mondom, hogy a 3. fázis esetleges kihagyása miatt nem lehet jogos a támadás, de az is mentségükre szolgálhat ebben a vonatkozásban, amit Tibor bá’ megfogalmazott (mellékhatásoknak közel sem lesz akkora az áldozatszáma, mint a betegségnek).

    De vajos valóban kihagyták a 3. fázist? Vagy a nyugat – az oltás-versenyben elszenvedett veresége miatt – az általunk olvasott médiában dezinformál, elhallgatja például azt, hogy az Oroszok megosztották a kiséírleti tapasztalataikat a nyugati szakemberekkel, vagy volt haramdik fázisú kísérletük.
    Ami folyik jelenleg Oroszország ellen, nem csodálkoznék, ha egy ekkora ferdítésre is sor kerülne a nyugat részéről. Ennél nagyobb disznóságokat is elkövettek. Nekik a cél szentesíti az eszközt. Lásd, Irak vegyifegyver arzenálja (amit a mai napig keresnek).

    Ezen kérdések megválaszolására az lenne a legbiztosabb, ha egy oroszul tudó átnézné az orosz írott sajtót és esetleg közölné, hogy ők mit írnak ebben a kérdésben.
    Nem utolsó sorban, Kína sem osztja meg a vakcinája eredményeit a nyugattal és gondolom a szuperbiztos amerikai laborok sem posztolják naponta a facen, hogy éppen milyen vegyületet állítottak elő és annak mi a képlete, meg hányan krepáltak be egy egy félresikerült oltáskisérlet miatt.
    Nem kérem! Ez csak és kizárólag az Oroszok kötelezettsége. Érdekes nem?

    10. Tibor bá’
    Bölcs mint mindig.
    Nem mellékesen, ha a 65 éven aluliakat beoltják, akkor annyira lecsökken az átadási ráta, hogy Te sem leszel veszélyben, mert a vírus kiszorul.

  12. Amíg nincs konkrétan leírva, mit is tartalmaz az oltóanyag és legalább hogyan (melyik elven) működik, én csendben maradok ennek megítélésében. Örülök, hogy van egy késznek kikiáltott gyógymód, de beadatni én is csak akkor fogom, ha konkrétan tudom, mit is csinálok magammal.

    Aki bízik az orosz sikerben, futás részvényeket venni!

  13. Tibor bá

    ennek semmi köze az oroszellenességhez.
    Múlt hónapban még ott tartottunk, hogy azt sem tudjuk milyen módon fertőz leginkább a vírus, alapvető információk hiányoznak, ma meg oltás van?
    Egy ilyen oltás nem bölcs, ez esztelen és etikátlan. Nem kicsit….

    Amíg nem kötelező mindenki azt csinál amit akar. Oltassa magát szputnyikkal. (még a neve is borzalmas)

  14. 11 tanuló
    Az oroszok sem árulnak el túl sokat, azért gyanús, hogy nem járták meg a szükséges utat.
    Ezt találtam:
    https://www.bbc.com/russian/news-53749368
    A lényeg:
    Всемирная организация здравоохранения (ВОЗ) контактирует с Россией и обсуждает вопрос о возможной предварительной квалификации этой вакцины, заявил пресс-секретарь организации Тарик Ясаревич.
    „Преквалификация ВОЗ любой вакцины включает тщательную проверку и оценку всех необходимых данных по безопасности и эффективности, собранных в ходе клинических испытаний”, – сказал он.
    Платформа, на которой создана вакцина, хорошо изучена, создание ее таким способом – наиболее безопасный путь, заявил после этого Мурашко. Платформа, по словам министра, состоит из препаратов, часть которых находится на исследованиях, а часть уже их прошла и получила регистрацию.

    „A WHO kapcsolatba lép Oroszországgal és megvitatja ennek a vakcinának lehetséges előzetes minősítését, jelentette ki a szervezet sajtótitkára Tarik Jaszarevics.
    A WHO előzetes minősítése magában foglalja a klinikai kísérletek során gyűjtött, veszélytelenségre és hatásosságra vonatkozó minden szükséges adat ellenőrzését és értékelését, – jelentette ki.
    A komponensek csoportja, amelyeken a vakcina alapul, jól megvizsgált, ilyen módon történő létrehozása a legveszélytelenebb út, jelentette ki ezután Murasko (egészségügyi miniszter).
    A komponenscsoport – a miniszter szavai szerint – olyan preparátumokból áll, amelyek egy része kutatás alatt áll, más része már átment, és regisztrálva lett.”
    Azért ez nem nagyon meggyőző, bevállalják a rizikót…
    És még az a szép a dologban, hogy pont a veszélyeztetett korosztálynak nem ajánlatos beadni, miközben talán bennük lenne a legnagyobb hajlandóság a védekezésre. És közben beadják azoknak, akiket tulajdonképpen általában nem is veszélyeztet.
    Persze értem, ha elérik a nyájimmunitást az oltással, akkor az idős már ezáltal lesz védett…

  15. 10: Tibor bátyám, nem az oroszellenesség tombol, csak ebben a vakcinában egy olyan adenovírus törzset is használtak (kettő féle adenovírus törzsből áll a rekombináns orosz vakcina), ami más korábbi vakcináknál a humánkisírletek során bukta lett, mert már 1000 fő esetében is komoly mellékhatások jelentkeztek pár embernél. Gyorsnak gyorsan elkészítgető így a vakcina, csak már kb. 10 éve tudjuk 10 évet átölelő anno ígéretesnek tűnő kutatómunka után, hogy ez sajnos a humán faktorban nem hasznosítható irányvonal, az állategészségügyben viszont működik.

    Az orosz vakcinát senki sem ajánlja, aki csak ért is hozzá. Csak hát az a fránya politika, meg a szarul álló orosz gazdaság és járványhelyzet olyan szokásos orosz, KGB -s módon lett vakcinaügyileg is kezelve felsőbb akaratra, akkor legalább ebben legyünk világelsők (nem véletlen a vakcina elnevezése…) még ha lutri is lesz az egész, aztán majd 1/2-1 év alatt tovább teszteljük a másik fejlesztés alatt álló vakcinánkat, ami teljesen más megközelítésű, és bonyolultabb eljárással gyártható készítmény.

  16. 17: Tiborbá:
    Köszönöm!
    A leírás szerint két adenovírust (AD26 és AD5) génsebészeti eljárással ellátnak a koronavírus azon molekuláris tüskéinek darabkáival, amelyek az emberi sejthez való kapcsolódásért és a sejtbe jutásért (tehát a sejt megfertőzéséért) felelősek (S protein).
    Az adenovírus bejutva az emberi testbe, ill. annak sejtjeibe (ezt minden vírus tudja) előállítja a koronavírusban megtalálható proteint (fehérjét) is, amely megjelenésével az emberi sejt felismeri a testidegen anyagot és speciális védekezésbe kezd, a későbbi ismételt találkozás esetére (azok azonnali célzott elpusztítására, ill. az „emlékezéshez”) antitesteket termel. Az adenovírus vektorként működik, tehát az emberi test számára veszélyt jelző molekulát szállítja, de anélkül, hogy bármilyen megbetegedést okozna a saját nevében, ill. az általa hozott koronavírus molekularészlet is veszélytelen, mert az nem maga a koronavírus, csak az eredetivel megegyező egyetlen (de molekuláris szempontból igen fontos) darabkája. 21 nap múlva megismétlik a folyamatot egy másik adenovírussal is (AD26). Így az ellenanyagtermelés egy éles találkozáskor garantált. Mivel a koronavírus alaposan javítja önmagát a másolatok készítésekor (lásd korábbi, a vírus működését leíró VIP fordításban), van rá esély, hogy hosszabb védettség biztosítható a módszerrel, tehát az orosz kísérleti vakcinával.

    Nos így már más a helyzet, de a megítélésben figyelembe kell vanni azt a tényt is, hogy az emberi szervezet által adott túlzó immunreakció az adenovírussal bejuttatott koronavírus darabok esetében is megjelenhet, valószínűleg ezért nem ajánlják az időseknek. Az előző, 16.hsz-ben Python által felvetettek is aggályossá teszik az orosz vakcina alkalmazását! Tűzoltásra mindenképpen alkalmas ez a vakcina, s kis szerencsével az oroszok tényleges gazdasági előnyt is kovácsolhatnak belőle. Én -mindezek mellett- még nem örülnék neki, ha holnap bejelentenék, hogy Mo. is ezzel a vakcinával szeretnék oltani a lakosságot… Megjegyzem, hogy a génsebészettől falnak futó emberek most igen nagy bajban lesznek, mert valószínűleg erre az eü. kihívásra csak ilyen módon lehet hathatós választ adni. S a veszélyek/kockázatok itt nem légből kapottak, a védettség idejét pedig nagyban befolyásolhatja a vírus evolúciója is, ami adott esetben még komoly meglepetésekkel szolgálhat (persze ez bármelyik vakcina esetében lehetséges).

    A konteósok kezdhetnek rettegni, mert Putyin titokban billesztethet olyan génszakaszokat is az „orosz adenovírusokba” 🙂 , amelyektől a farkuk vége is szőrös lesz.

  17. Harmadik fázis….

    Hányan dőltek ki itthon az influenza oltástól hivatalosan,…és nem hivatalosan?

    Na de akkor hogy is van a mutáció,ami eddig akár reggeli,és vacsora közötti időben is bőven bekövetkezhet akár kétszer is.

    Mint a „melegben megdöglik a disznaja,irány a tengerpart”.

    Na majd a Kemenesi.

  18. 19: Szaszi:
    Az influenza elleni védőoltást emiatt kell évente újra és újra beadatni.
    A COVID-19 betegséget okozó koronavírus esetén ilyen jellegű tapasztalatok nincsenek, tehát minden, ami vele kapcsolatban oltás-védettség tekintetében megfogalmazódik, egyenlőre feltételezés.

  19. Bocsánat az OFF-ért, de holnap (szombaton) lesz két hete, hogy közel egymillió maszk nélküli ember összegyűlt a nagyjából 6 milliós Berlinben, ott köhögtek, beszélgettek, nyálat fröccsentettek egész nap és talán éjjel is – és mivel két hét a „vírusunk” lappangási ideje, feltenném a kérdést, hogy merre van a matematikailag kiszámolható pár tíz-, de inkább százezer fertőzött és kórházi kezelésre szoruló, a „jaj, mind meghalunk” emberek számára létfontosságú áldozat?
    Köszönöm.

  20. 21 – Tom Bobb:
    Ha figyelnéd a híreket, akkor tudnád, hogy tegnap Németországban rekord mennyiségű fertőzöttet találtak. Lehet, hogy a maszk nélküli jamboree az ok? 😀

    INDEX: „Aggasztónak nevezte a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedését Jens Spahn német egészségügyi miniszter a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak adott interjújában szerdán”

  21. Mindenhol erősödik a járvány. A 2. hullám hazavág mindent. Gazdaság kampec.
    Ha így folytatódik lehet a vagyon alapú szelekcióra készülni, venni aranylapkát stb.

    Én a rosszabb forgatókönyvvel számolok. A társadalom gerincét nézve, nem lesz elhúzódó válság-ahogy Horváth Csongor mondja. Legalábbis szerintem. Nincs sok scenário, össze lehet mosni a dolgokat, csak az időzítésre kell figyelni.

    Villámgyorsan történnek majdan az események a billenőpont után. A billenés kb. most történik. A 2. hullám mo.-i bejelentése sokk lesz, de ha bezárnak a piacok, akkor az valódi gáz. Az éttermek, turizmus stb. nem bírnak ki még egy kört.
    Ez még nem bedöntő tényező, csak sima recesszióba fordulás. Azonban az amerikai elnökválasztás és ennek nyomán kitörő globális válság begyűrűzése mélyebben boríthat.
    A valami lóg a levegőben érzés széles körű érzékelése valódi ravasz lesz. A kollektív tudattalan tartalma miatt már rég készülnek erre a jónépek. Az utsó nyár felhőtlen érzetét ki kelkett használni bármi áron, a halott felült, jöhet az agónia.

    Januárig sok minden eldől, kéretik higgadtnak maradni, és elfogadni, hogy a belátás sohasem jön későn bizonyos értelemben.

  22. KGB
    ” A társadalom gerincét nézve, nem lesz elhúzódó válság-ahogy Horváth Csongor mondja. Legalábbis szerintem. ”

    Pedig annak sokkal nagyobb az esélye, mint a te verziódnak. KGB nagyon sokan és nagyon gyakran éreztek már hasonlót, mint te, hogy „van valami a levegöben”, készülödik valami. Ez többnyire a saját érzelmek projekciója. Nem feltétlen valós.

    Ez az érzés onnan jöhet hogy rengeteg cikket lehoznak a témakörben. 2. hullám, mélyülö válság, elszállo inflácio…. stb…
    Egy ilyen hangulatban persze hogy azt érzed hogy készül valami.

    „A kollektív tudattalan tartalma…”

    Nagyon találó a kifejezés szerintem is be kéne vezetni. 😀 de szerintem te a tudatalattira gondoltál.

    Amúgy én ezt már nem nevezném felhötlen nyárnak. Az a 2019-es volt. Ma már sokan szenvednek a virus miatt.
    Szoval ne aggod tul te se a helyzetet. Nem eszik olyan forron a kását.

  23. 23/KGB – 24/Curix:
    Én KGB-nek adom a pontot. Egy seggel nem lehet két lovat megülni. Védekezés vagy gazdaság. Most a társadalom a gazdaság felé hajlik. Majd ha teli lesznek a kórházak és rokont/barátokat kezdenek temetni nem csak a hangulat fog megfordulni, de a termelés is vissza fog esni. Az összeomlás karnyújtásnyira lesz. Karhatalom kell majd a közszükséglet ellátására. Örülni kell, ha jövő nyáron lesz tej-kenyér és villanya vezetékben.

  24. Tibor bá

    a másik posztban irtam pont erröl.
    Sajnos a gazdaság a fontosabb ez most már nyilvánvalo lett.
    Nem lesz itt semmi összeomlás pont ez miatt, mert a gazdaság müködik tovább.

    Ellenben ha most karatnénba vonulnánk nem jövö nyáron de már karácsonykor is lángokba állna Európa.
    Ezt most már jo lenne megérteni.

    Ennek a helyzetnek a mai környezetben nincs megoldása csak rossz és rosszabb.
    Az erkölcs már senkit nem érdekel, ezt az Orbán kormány sikere jol mutatja.
    Csak mikor az erkölcsöt eldobjuk jönnek a további ilyen problémák.
    Itt a menekült kérdés. Jaj szavazok Orbánra csak menekült ne jöjjön.
    Tovább lépünk, jajj menjenek az öregek csak velem ne történjen semmi……

    Ilyen az mikor az erkölcs ki van dobva a kukába. Orbán ebböl sportot üzött és elöbb utobb ez megbosszulja magát.

  25. 26 – Curix:
    A gazdaság működik tovább? Ha én aktív dolgozó lennék abban a pillanatban otthon maradnék munkába menet helyett, amit kiderülne, hogy a munkatársaim betegen is bejárnak. Ha csak az öregek halnának meg, nem lenne semmi probléma. Egy kis siratás, aztán kész. De mára kiderült, hogy a fiatalok is hullanak, sőt jobban, mint az öregek. OK. te lelkes negyvenes vagy, és továbbra is bejársz dolgozni. Meddig? Amíg beteg nem leszel. Én nem vagyok olyan derűlátó, mint te.

  26. Tibor bá

    a Titanicon is addig játszott a zenekar, míg a hajó el nem süllyedt.
    Ha belehalok a koronavírusba akkor belehalok.
    Szerintem jobb munka közben meghalni mint ágyban párnák közt.

    Ha most otthon mardunk garantálom neked hogy Europa 1 honapon belül össeomlik.

  27. 28: Curix:
    „Ha most otthon mardunk garantálom neked hogy Europa 1 honapon belül össeomlik.”
    – Ha nem, én garantálom Neked, hogy 6 hónap múlva ugyanígy jár…

  28. „-Ha nem, én garantálom Neked, hogy 6 hónap múlva ugyanígy jár…”

    Vagyis nyertünk 5 honapot! Durva de ez van.

  29. Csongor

    jo kérdés. Logikusan nézve persze. 5 honap több mint 1.

    Akinek olyan észjárása van, mint neked az nagyon rosszul érzi magát ebben a világban, mert világosan látja milyen egyszerü logikus lépésekkel elkerülhetö lenne a tragédia.

    De a világ nem igy müködik.
    Nekünk és a világnak is „mohács kell.”

  30. Curix: Ebben igazad van:
    „Akinek olyan észjárása van, mint neked az nagyon rosszul érzi magát ebben a világban, mert világosan látja milyen egyszerü logikus lépésekkel elkerülhetö lenne a tragédia.”
    Engem is ez bánt, hogy az emberiségnek kollektív sincs több esze, mint a kóbor macskáknak.

  31. 31 – 32: Curix!
    „megéri” – Megéri a napot?, mert dolgozott, megbetegedett, meghalt. Vasban szoktuk mondani megéli – megéri a … kort.
    🙂

  32. 32…34:
    Meg lehet szokni a sok hülye embert, csak ne vegyék észre, mert azt nem szeretik.

  33. 5.

    „Felfüggesztik a demokráciát koronvírus járvány miatt”

    … [innen töröltem az első reakciómat]

    Curix, kifejtenéd, mit értesz ezalatt, a demokrácia hol, hogyan, milyen módon került felfüggesztése, ki és milyen alkotmányos alapjogát nem tudta gyakorolni, és az milyen hátrányt okozott számára?

  34. 36 – Fehérlábú gólya:
    Tudom,nem engem szólítottál meg, de azért reflektálók. Curix elhatározta, hogy ő feláldozza magát a koronavírus oltárán. Ennyi. 😀

  35. 13. Curix
    „Egy ilyen oltás nem bölcs, ez esztelen és etikátlan. Nem kicsit….
    a. Amíg nem kötelező mindenki azt csinál amit akar.
    b. Oltassa magát szputnyikkal. (még a neve is borzalmas)”

    b. Ha jól emlékszem a műholdon kivül az eredeti jelentése:
    спутник = utazótárs, utitárs
    Miért lenne annyira borzalmas a neve?

    a. Erre ment ki az egész?
    Jön az kényszeroltás! Már kész is a törvénytervezet Németországban – Videó
    A németeknél már megvan a törvénytervezet. Ezek szerint csak az mehet dolgozni, aki beadatja magának. A oltás törvényes engedélyezésének az időtartalmat lerövidítették.
    Egyesek szerint, ez csupán “álhír”. De mi? Hogy Bill Gates ezt mondta volna? Hát a vele készült interjúból idézünk! Meg lehet nézni, ott van, percre, másodpercre onnan indulnak a videók, ahol a leírtak hallhatók, maga Bill Gates szájából….
    Az RNA egy újfajta oltás, genetikai alapon működik, ezért még nem sok tapasztalat van ezekkel. Ennek ellenére Bill Gates 7 milliárd embert akar beoltani. (0 min 23 sec. )
    Azt is beismerte, hogy lesznek mellékhatásai, de ezt el kell fogadni. (7 min 40 sec. és 8 min 23 sec.)
    Nem antigénekkel dolgozik, hanem génmanipulációval, nanorészecskékkel. A saját sejtjeinkkel való manipuláció és nem tudjuk, hogy milyen hatással lesz az emberre.
    A komoly orvosok figyelmeztetnek, hogy ez nem letesztelt, és ezért veszélyes lehet és most külső nyomásra nem szabad használni. Ennek ellenére Bill Gates az engedélyezési eljárást 18 hónapra csökkentené. (3 min 20 sec.)

    https://vilagfigyelo.com/erre-ment-ki-az-egesz-jon-az-kenyszeroltas-mar-kesz-is-a-torvenytervezet-nemetorszagban-video/

  36. 38: L.S.:
    Megmondtam -ugye- 18-ban (legvégén), mit tervez Putyin a farkatokkal? 🙂

    Ha ilyen céljuk lenne, nem ezt a módját választanák, egyszerűen titokban megetetnék velünk (ahogyan a mezőgazdasági hulladékokat, és sok élelmiszeripari szemetet is jóízűen elfogyasztunk unszolás nélkül)!

  37. 39. Horváth Csongor
    „Megmondtam -ugye- 18-ban (legvégén), mit tervez Putyin a farkatokkal?”

    Putyinről nem tudom, Bill Gates-ről azonban :

    Bill Gates egy tömeggyilkos, Robert F. Kennedy szerint

    Bill Gates ígéretet tett Indiának, hogy 1,2 Milliárd $ -ral az ott terjedő Polio betegséget megszünteti. Ezen ígérete kapcsán átvette az Indiai Nemzeti Tanácsadó Tanács (NAB) irányítását, majd elrendelt az öt Polio oltás helyett 50 oltást, minden öt évnél fiatalabb gyermek számára.

    Az indiai orvosok a Gates-kampányt a törzs-polio vakcina okozta pusztító járvány okán hibáztatják, mert ez a vakcina az, amely 2000 és 2017 között 496 000 gyermeket bénított meg. Az indiai kormány 2017-ben leállítatta a Gates oltási kampányát, és egyben Gates-t és társait megfosztotta a NAB tagságaitól. A polio bénulás aránya ezek után gyorsan csökkent. Az Egészségügyi Világszervezet 2017-ben vonakodva ugyan de elismerte, hogy a világméretű polio-robbanást túlnyomórészt egy vakcinatörzs okozta, amely része a Gates általi oltási programnak. A legfélelmetesebb járványok Kongóban, a Fülöp-szigeteken és Afganisztánban mind Gates-oltásokhoz kapcsolódnak. 2018-ban a globális polio-eseteknek ¾-e a Gates által szervezett oltási akciók voltak a kiváltó okai.
    …..
    2010-ben a Gates Alapítvány egy kísérleti GSK malária-oltás vizsgálatát finanszírozta, amikor 151 afrikai kisgyermek meghalt, valamint 5049 gyermekből 1049 gyereknek súlyos, egészségkárosító hatások maradtak vissza, például, bénulás, rohamok és lázas kitörések, stb. ”
    https://vilagfigyelo.com/bill-gates-egy-tomeggyilkos-robert-f-kennedy-szerint/

  38. 40: L.S.:
    Értem. Nem hangzik túl jól, de nekem ebből annyi a következtetésem, hogy messze elkerülöm a B.G-hez kapcsolódó oltóanyagokat. Már most egyértelmű, hogy lesz miből válogatni…

    Igyekszem egyébként a MS termékekkel is így tenni, igaz más okból, bár tény az is, hogy nem mindig tudom őket kikerülni.

  39. 40 – 41:
    Rosszul tudom, hogy a polió vakcina orálisan beadott, úgynevezett Sabin cseppek, És kurvára sikeres volt?

  40. „A Gates nemcsak a filantrópiájával irányítja a WHO, az UNICEF, a GAVI és a PATH ellenőrzését, hanem Finanszíroz Magán Gyógyszergyártókat is, amelyek Vakcinákat gyártanak, valamint a gyógyszeriparban működő Hatalmas Frontcsoportok Hálózatát, amelyek csalárd propagandát terjesztenek, csalárd tanulmányokat, megfigyelési és pszichológiai tevékenységeket dolgoznak ki azok ellen, akik vagy megszólalnak az oltások ellen, vagy csak vonakodnak az oltások bevezetését elfogadni.

    Gates a pénzének erejét és hatalmát használja fel az eltérő vélemények elnémításához és az általa javasolt oltások beadásának az érvényesítéséhez. Gates örömmel látja, hogy a most zajló, Covid 19 válság lehetővé teszi számára, hogy az eddig csak a harmadik világbeli oltási programját az amerikai gyermekekre is rákényszeríthesse.”

    Bill Gates továbbra is figyelmen kívül hagyja vakcináinak a kudarcait. A SARS-CoV, az RSV és a Dengue nem biztonságos – sőt egyenesen gyilkosan káros oltásaival kapcsolatos tanulmányok, illetve ebben a cikkben is felsorolt népirtó bűncselekmények kapcsán az amerikaiaknak (ill. az egész világnak!) bölcs dolog lenne feltenni a kérdést, hogy Ki Nyer Majd a Vakcinák Beadásával?”

  41. 43 – L.S.
    Hiába nyomod a szöveget a vakcink ellen. Konkrétumot kérünk. Húsz éve minden ősszel beoltatom magam influenza ellen és kutya bajom. Az oltások sikeres védekezések a járványok ellen már minimum 200 éve. Aki ez ellen lázít, annak alaposan fel kell kötni a gatyáját és bizonyítani kell.

  42. 42, 44: Tiborbá:
    Feltételezem L.S. nem a Sabin cseppes formára utalt, hanem a B.G. cég által azt leváltó oltási kampányra. A probléma valójában nem a vakcinával volt, hanem a rendkívül rossz higiéniai körülményekkel.

    Annyi történt, hogy a vakcinában alkalmazott legyengített kórokozó a rossz higiéniai körülmények miatt terjedni tudott az emberek között, és ez a változat (is) létrehozott egy olyan vírustörzset, ami az egyébként oltatlanul maradt embereket végig fertőzte és megbetegítette.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Polio_vaccine

    Amúgy jól kitoltál velem… Tegnap n/a, ma pedig Te csaptál le perceken belül, s így nem tudhatom meg, vajon ha vitapartnerünket bizonyos tények téves megítélését illetően nem cáfoljuk meg rögtön, vajon a részleteket illetően megingathatóak -e tévesnek tűnő elképzeléseikben?

    Egyébként B.Gates életútját és emberi értékeit megismerve nem csoda, hogy a konteók célpontjába került!

  43. Curix

    Természetesen tudatalattit akartam írni.?

    Nagyon jó kis hsz-k, főleg a másik topicban.
    Főleg ami a hátterhatalom létét illeti, logikai alapon.
    Emelem kalapom!

    Az a helyzet, hogy jók az antennáim. Metakommunikatíve érzékelem mások érzelmeit, sokszor gondolatait.
    Egyszerűen fogalmamazva empatikus vagyok.

    Hogy a kulmináló válságérzet az enyém lenne, a saját aggodalmam kivetítése? Részben talán, de lehet kollektív is melyet én is érzékelek.
    Ennek szétválasztásában( mármint a gondolat, érzés forrásában) nem vagyok profi. Nem is könnyű megmondani, hogy honnan is jönnek a gondolatok, mert bár ugyebár a szellem információs mátrixában kölcsönhatások-számunkra megszámlálhatatlan- sokasága van. Az egyeni, leszűkített tudat számára nem felismerhető ez az összefüggéshalom.

    A gondolkodás tudományában még igencsak kezdő vagyok. A lélek szerkezeti működéséből adódóan a gondolkodás asszociatív alapú(a ma pszichológia tudománya ezt bizonyította is), ez szükségszerű, de egyben korlátokat is képez.
    A gondolatkontroll ( mely az imadkozás legmagasab rendű formája)és társai segítenek a lineáris gondolkodási kényszer fokozatos csökkentésében, így kikerülve az adott szintű gondolkodás kényszerű önismétlő spiráljából, új utakra vezet.
    Így az adott egyén saját tudatszintjét növeli, mely még elkülönült, de ahogy egyre több információt kap az egészből(szellem információs mátrixa), tehát önmagától önmagáról, egyre jobban fejlődik és önazonoságának súlypontja áttevődik, szeparációja a világtól oszlik.
    Ennek vége ( no nem a legeslegvége) a megvilágosodás, ahol az egyéni szemléletmód -az egyre bővülő tudáshalmaznak következtében- elveszti egyéni korlátait és „szemlélőpontja” a egész mátrixé lesz.

    Hagyományosan megfogalmazva az intelligencia fejlesztheti önmagát, ehhez kell-többek között- környezet, mely visszaigazolásul, mintegy jelzésként szolgál, hogy merre tovább, mi működik mi nem. Minél több információ (na de milyen?)és hozzá memória mely képessé tesz az információkat összefügéseiben látni. Memória révén egyidejűsítheted őket, így egymáshoz való kapcsolatukat vizsgálhatod stb.

    Egy adott szint fölött nyilvánvalónak tűnik, hogy az emberek nagytöbbsége egy igencsak korlátolt, egoista vagyis a világtól elszeparált, önvédelmi és alacsony szintű lineáris gondolkodási sablon rabja, amelyet aztán megspékel érzelmekkel és máris kész a zűrzavar.
    Az hogy érzelmei milyenek azt az határozza meg, hogy az adott dolog elszeparált önazonosságát, különlétét
    a vilagtól segíti-e.
    Ha igen akkor jónak, helyesnek, ha nem akkor rossznak, helytelennek tartja. Érzelmei és reakciója ennek függvényében alakul.

    Tudom ez hosszú és zagyva beszédnek hat, de minimális szintű önismeret nélkül nem lehet -legalább elviekben- működő rendszerekről (politika, társadalom, vakcina és gazdaság stb.) megoldásokról beszélni. Technikailag megoldhatjuk a felmerülő problémákat, de újakat teremtünk az a lapvetően rossz szemlélet tükrében.
    Tehát ez egy minden megelőző kérdés.

    Röviden válaszolva szerintem nagy a baj. És a jelenlegi szinten is fontos a felismerés. Az hogy hogyan alakul át világunk a fentiek függvénye, mert hogy kampec neki az már bizonyos. Valószínű gyors leépülés, hogy mi a gyors azt nem tudnám megmondani. Talán 0.5-2 év -ahogy Tibor bá is mondta- és a nagyon komoly fizikai következmények is jelentkeznek.

  44. Arról volt vita hogy a D vitasmin és nyomelemek egyike másika védelmet ad az energetikai fertözések ellen amiket most a covid csinál…ugyanis az 5G erösebb mikron méretü hullámai az érfalakon keltenek.
    Amig a védettséget adja minimum annyi idönek kell lennie mig a természetellenesen összevágott részek (hiv tüdögyulladás stb) génrészek kiesnek mert természete llenesen nem fog sokáig fertözöen viselkedni vissza esek általános alap influvá, amit a 65 felettiek is jobbára kifexenek.

    Embergyártotta fegyver a georgiai kövek irását ha olvassul a miértjére.

  45. 5. Curix
    „Én EU-s oltással sem fogom beoltatni magam, de egész elképesztő ez az emberkísérlet, ami ilyen nyilvánosan zajlik.
    Először felfüggesztik a demokráciát koronavírus járvány miatt, utána kísérleti patkányokat csinálnak az emberekből és ezek az ostobák még örülnek is neki….”

    A világjárvány ürügyén ők ránk akarják kényszeríteni a világ diktatúráját, az új világrendet.
    A kormányok az Új Globális Világrend bábjai.
    A médiát lefizették, az emberek és a nemzetek teljes terrorizálása érdekében.
    Most éljük a terv végső szakaszát, ahol a televízión és az összes médián keresztül előidézett tömeges félelem alatt és a folyamatosan ismétlődő emlékeztetőjük szerint a koronavírus jövendő halottai vagyunk, mintha nem tudnánk, hogy halandók vagyunk. Az emberek, a népek és társadalmak pszichológiai szétesését tervezik, így nem képesek ellenállást kelteni.
    A megvesztegetett kormányok, a jól lefizetett gyógyszergyártóktól a „járvány-szakértőkkel” és fasiszta médiájával együttműködésben korlátozásokat vezetnek be az egész világon, gazdasági kétségbeesésbe és a tilalmak depressziójába sodorva őket, az embereket .

    *Szegénynek akarnak, hogy szükséged legyen rájuk.
    *Műveletlennek akarnak, hogy elhidd amit mondanak.
    *Félősnek akarnak, hogy ne ellenkezz nekik.

    A zsidó rendező, politikus és valóban emberbarát és nemes ember, Aaron Rousseau, feltárja a sokkoló interjújában, röviddel halála előtt (?), amit egy ilyen bankmágnás mondott neki, hogy csak a hatalom érdekli a világ felett.
    Jön az emberiség globális rabszolgasága öt-tíz „horgos orrú” bankárcsaládtól, akik el akarják venni az összes magántulajdont, valamint minden személyi és nemzeti szabadságot az emberiség feletti világ uralom elérése érdekében.
    Gondoskodtak arról, hogy grafikusként és összeesküvés-elméletinek nevezik azt aki átlátja, megérti és előrelátó az események lefolyását illetően. .
    A COVID-19 az az eszköz, amely erőszakosan felkészít téged pszichológiailag arra, hogy legyőzötten átadjon téged a globális zsarnokságukhoz.

  46. 36:

    „Curix, kifejtenéd, mit értesz ezalatt, a demokrácia hol, hogyan, milyen módon került felfüggesztése”

    Fehérlábu Golya

    Nos én ugy vélem, hogy a rendeletekkel történö kormányzás, a kijárási korlátozás, magyarán a szabadságjogok ilyen drasztikus megvágása nem a demokráciák része.

    Egyébként nem akarlak elkeseriteni Fehérlábu Golya, de Magyarországon már legalább 10 éve nincs müködö demokrácia. Ha mégjobban megbolygatod a témát talán az is ki fog derülni hogy az utobbi 70 évben se volt ilyen Magyarországon.

    Az hogy az átlag magyar ember ezt nem képes érzékelni az egy teljesen más lapra tartozik.

    Tibor bá

    nem félek a vírustol, abszolut nem gondolom hogy rám veszélyes lenne.
    Ha meg mégis….. tévedni emberi dolog. Senki nem kap születéskor garancialevelet hogy 90 éves koráig fog élni.
    Ha nem kapta volna el a virust még élhetne…………. ez baromság.
    Ennyi erövel minden halál ok kikerülhetö lenne és soha sem kéne meghalni.
    A sor a végtelenségig folytathato.
    Ha nem áll le a szíve, ha nem kap rákot, ha nem cukros, ha nem áll le a veséje, ha nem üti el az auto, ha nem dohányzik, ha nem ül repülöre, ha nem mászik hegyet…… ha nem mászkál a sinek közt, ha éppen nem jár arra, ha nem üti be a fejét, ha nem ilyen szerencsétlenül esik…………
    abbafejezzem, vagy folytassam holnap reggelig?

    Az ember tul értékesnek gondolja a saját életét, pedig nem az. Az univerzum pont leszarja hogy én élek vagy nem.
    Nekem ezért baromi szimpatikus a buddhizmus…
    nem akar mindent megélni és megtapasztalni egyetlen élet alatt, mint a mai nyugati ember.
    Egyébként nem is lehet. Ez a szaros 80-90 év édeskevés hozzá.

  47. 51. Tibor bá’
    Te megtetted a kötelességedet, jól lehülyéztél így nyitva maradhat a boltod-blogod.
    Én meg az én kötelességemet követem amíg tehetem:

    Titkos társaságok uralják a világot, osztják meg a társadalmat: az emberek és nemzetek egymás ellen fordítása a hatalmuk.

    Így manipulálták a történelmet: évszázadok óta zajlik a titkos játszma! Ebben mindenki benne van: a kontinens politikai elitje, az egyház, maga a pápa, és az egész bábszínházat dróton rángató európai szabadkőművesség.
    A világ leuralása a cél, és a hatalom központosítása.
    Valójában semmi sem az, aminek látszik!
    A világuralomra törő titkos társaságok, céljaik elérése érdekében sem nemzethez, sem államhoz nem kötődnek.
    Bár az emberek vallásokkal és politikai nézetekkel való megosztása eddig kifizetődő volt, a háttérhatalmi elit nagy dobása az egységes homogén, “semmilyen” jellegű kultúrába való egyesítés lesz.
    Egy egységes, parancskövető hangyabollyá alakítják az emberiséget.
    Az Új Világrend tehát születőben van, Európa pedig keltetőként szolgált ennek a világrendnek a megalapozásához.

    https://vilagfigyelo.com/titkos-tarsasagok-uraljak-a-vilagot-osztjak-meg-a-tarsadalmat-az-emberek-es-nemzetek-egymas-ellen-forditasa-a-hatalmuk/?fbclid=IwAR3JipKnZz_wilG_LHHCBQ4h3J6h0B9BYKTd3_xGQn2KSZrPIErR0_P0RuU

  48. 52. L.S.

    Gyíkemberek? Ők üzemeltették a színművészeti hüllőkeltetőjét is, ugye?

  49. 60.Curix
    26. Fehérlábú gólya

    A demokrácia elvesztéséhez

    Hasonló ez mint az óriáskígyó….
    Az sem a rettenetes szorításával gyilkol.
    A prédára tekeredik és csak annyit húz rajta mint amennyit annak kilégzése enged.
    És egyszer csak elfogy a levegője.
    Ez a „levegőnk” szorult ki mára a közéletből, jogrendszerből. A társadalmi szolidaritás hiánya mellett.

  50. 52. L.S.
    Nem vagy egyedül a véleményeddel. Jól összefoglaltad a háttérerők működését és céljait! Nagyon régóta már, ez a sátánian gonosz és pénzes elit irányítja a világ működését a saját céljai szerint. Az összes háborút, népeken belüli csetepatét ők szervezték és finanszirozták. A mostani történések is az ő szamlájukra írandóak.
    Az a szomorú, hogy sokan a szemükön lévő rózsaszín hályog miatt nem látják azt, hogy mi történik a szemük előtt! Példának okáért jelenleg gőzerővel folyik a készpénz eltüntetése a mindennapokból. Mindenkit a digitális pénz használatára kényszerítenek, ami a rendszert birtokló kaszt számára bármikor zárolható és eltüntethető. Morzsolják fel a még talpon lévő nemletállamokat. Hitel rabszolgaságba próbálják kényszeríteni az összes országot. Titokban felvásárolják az értékes ingatlanokat, cégeket, termelő egységeket, amihez a legtöbb kormányban jelen lévő árulók asszisztálnak.

  51. 47

    Csongor

    köszi a filmajánlót. A youtube kis verziót megnéztem, a horrorfilmeket azonban már nem szeretem.
    Az emberi természet….
    Az ember olyan amilyen. Ez már szinte teljesen feltérképezésre került hogy miképpen müködik.
    Ugyan ugy lehetne ezt a tudás jora használni, mint ahogy rosszra.
    És pontosan ez az ami feltételezi azt hogy a háttérben mozgato erök nem feltétlen jok.

  52. 56. Curix

    Pontosan. Az ember alakítható, persze csak valamennyire.

    A háttérerők nem gonosz személyek ahogy sokan megszemélyesítik őket, habzó szájjal.
    Egyszerűen emberek egy csoportja a saját jól felfogott érdekükkel.

    Ezek az érdekek még véletlenül sem esnek egybe a tömeg érdekével. Ráadásul a tömeg -mint egy petricsésze baktérium- ahogy feléli lehetőségeit tönkremegy.

    Ettől függetlenül kb. az 1990-es évekig lehetett volna kedvezőbb trendeket kialakítani. Talán a 2000 es évek első 5-10 évéig. Onnantól túl nagy a tehetetlensége már a természeti rendszereknek.
    Más irányú kondicionálással egy simán prosperáló társadalmat lehetett volna létrehozni.
    Elfért volna benne a születésszabályozás, ahogy a megfelelő oktatás is.

    Ehelyett -mondanom sem kell, ostobaságból- berendeztek egy bábszínházat a kis hülyéknek választással meg ‘demokráciával’, na persze.

    Egyébként az elit ott tévedett, hogy ő maga sem látta, hogy a saját legfelsőbb érdeke egybeesne ezzel a sok szerencsétlen érdekével. De hát a hatalom mindig elveszi a józan eszet. Mindezt miért?

    Hogy a erőforrások egy soha nem látott luxust
    hozzanak el egy piamisrendszer tagjainak. Ahol az alul lévők szétdolgozzák magukat 1 dollárért/nap. Mások pedig arany wc-ve kakálhassanak.

    A rendszert a minden egyénben jelenlévő tudatszintre alapozták és nagyon ügyeltek és ügyelnek arra, hogy ezen keretek között is tartsák. Így a rövidtávú haszonleső kapzsiság (mely ezen szint egyik jellemzője)a rendszer hajtóerejévé vált és oly megszokottá, hogy sokan-tévesen – még itt is emberi természetről hadoválnak, mikor az nem más mint egy evolúciós állomás. De ha meg ilyen az emberi természet akkor is változtatható, ez a része biztosan.

    Az ember-a látszat ellenére-nem csak egy okos(abb) állat.

  53. 50. Curix

    „Nos én ugy vélem, hogy a rendeletekkel történö kormányzás, a kijárási korlátozás, magyarán a szabadságjogok ilyen drasztikus megvágása nem a demokráciák része.”

    Jól értem, hogy az a demokratikus, ha hagyják a potenciális fertőzötteket kószálni és lefertőzni az egészségeseket, mert a fertőzötteknek joguk van terjeszteni a betegséget?

    Jól értem, hogy a potenciális fertőzöttek fertőzési jogát erősebbnek gondolod, mint az egészségesek egészséghez és élethez való jogát?

    Jól értem, hogy az a demokratikus, ha engedjük az embereknek, hogy megfertőzhessék magukat, majd a közös pénzből (adónkból és járulékainkból) fizetjük a gyógyításukat?

    A hazai rendeleti kormányzás során pedig mi olyan történt, amely nem történhetett volna meg rendeletek nélkül?

    (Az az érzésem, hogy aki itt (ebben az országban, mostanában) a demokrácia miatt aggódik, az elvesztette az arányérzékét. Mi itt, ezen a blogon például szabadon vitatkozunk, mindenféle eltérő nézetet ütköztetünk, és nem kell attól tartanunk, hogy az általunk igaznak vélt tények, vélemény leírásáért majd megvonják az Internet előfizetésünket, kinyomozzák, kik vagyunk és meglátogatva a főnökünket kirúgatnak a munkahelyünkről és így tovább – ahogyan az a „demokratikusnak” mondott Nyugaton számos országban számos alkalommal megtörtént. Attól sem kell (jelenleg, ezen kormányzás alatt) tartanunk, hogy a 2 plusz 2=4 számítással egyetértésünk miatt fehér felsőbbrendűségi bűntudatot keltenek bennünk, mint ahogyan a „nagy demokráciában” történik. Szóval igen, kell aggódni a demokrácia miatt, de nem a hazai miatt. Szerintem.)

  54. 68. Fehérlábú gólya

    Az vajon demokrácia-e, hogy a hazai jogszabályoknak megfelelően alapított cégedet egyszerűen- a hatalom birtoklásánál- fogva elveszem?
    Persze csak akkor, hogy ha elég nagy, hogy érdemes legyen. Ma Magyarországa.

    Mivel irományaid szerint elég realisztikusan gondolkodsz, valószínű, hogy információhiányban szenvedsz.
    Ez látszatdemokrácia látszatjoggal.
    Épp az elmúlt években tették tönkre a demokrácia maradékát is. Valójában sohasem volt demokrácia, csak a bőséges erőforrások lehetővé tették, hogy szabadon, szájtátva legyünk rabszolgája a rendszernek. Még jól is élhetünk, de hangyafasznyit sem számítunk.

    Egyébként igazad van, sok mindent megtehetsz, mert a hatalomnak ez nem számít. A demokráciának is vannak fokozatai.

    Nem vagyunk Észak-Korea, de azért ennél lehetne feljebb is.

  55. Fehérlábu Golya

    te testesítd meg azt az átlag magyart, aki nem is érti mi a demokrácia.

    Olyan mintha egy vaknak probálnám elmagyarázni milyen a piros szín.

  56. 59. KGB

    Ahogyan látom, örülök, hogy itt tartunk demokráciában, és nem ott, ahol a „fejlett Nyugat”.

    Nekem nem hiányzik, hogy a szobrokat festékkel öntözzék vagy ledöntsék, vagy meghurcoljanak azért, mert „nem minden élet számít”, csak egyfajta. Nekem nem az a szabadság netovábbja, hogy járvány idején maszk nélkül mehessek kocsmába. Ahogyan látom, ezek éppen a kerülendő destruktív szélsőségek.

    Ha valaki a saját pénzéből emelt szobrot festegeti, vagy csak önmagát fertőzi és a gyógyításhoz nem igényli az általam befizetett adóforintokat is, akkor persze, hajrá, de ez ugye nem így van, mert a takarítás/javítás közpénzből megy, a gyógyítás közpénzből megy, szóval tessék megbecsülni jobban, amit eddig építettünk, összeraktunk.

    Az információhiányról: elég sok külföldivel találkoztam, találkozom, eddig tizenegy országban dolgoztam (a helyszínen, nem távolról), persze lehet mondani, hogyha húszban dolgoztam volna, még több infot gyűjthettem volna, de azért, no…

  57. 57. KGB
    „A háttérerők nem gonosz személyek ahogy sokan megszemélyesítik őket, habzó szájjal.
    Egyszerűen emberek egy csoportja a saját jól felfogott érdekükkel.”

    KGB : ( Комитет государственной безопасности )
    KGB: (Állami Biztonsági Bizottság)

    „Nem volt véletlen, hogy a baloldali pártok és a szakszervezetek május 1-jét nevezték ki a “munka ünnepének”. A szovjet birodalom fennállása idején ez volt az egyik legnagyobb ünnep. A hivatalos történetírás még mindig vonakodik feltárni, milyen szoros a kapcsolat a kommunista világmozgalom és az Illuminátus Rend között. De a történelmi tények azért még tények maradnak, akkor is, ha a hivatalos történetírás nem szeret velük foglalkozni.

    A végső céljaikat röviden így foglalhatjuk össze:

    1. Minden meglévő kormány leváltása,
    2. A magántulajdon eltörlése,
    3. Az örökösödési jog megszüntetése,
    4. A hazafiság elpusztítása,
    5. Valamennyi vallás felszámolása,
    6. A család felbomlasztása,
    7. Egy új világrend létesítése.

    Ugye milyen ismerős? Ma pontosan ilyen célok eléréséért munkálkodnak a világban a háttérhatalmi erők, Európában pedig még fokozottabban….”

    Velük állunk harcban: Már 250 évvel ezelőtt megalakult az Illuminátus háttérhatalom, ami most formálja az életünket

  58. Tamás

    szerettél volna valamit mondani is? 😉

    mert az amit okosan belinkeltél az most ide nem passzol.

    Ha azt mondom Golyaláb az a korosztály aki még Hofi Gézán szocializálódott akkor szerintem nem állok messze az igazságtol, de nyilván a tévedés jogát fenntartom.

    Az, amiröl ö hosszan értekezett az nem a demokrácia, hanem a szólásszabadság intézménye. Ez utóbbi a demokrácia szerves része de nem azonos vele.
    A demokrácia ennél azért jóval több lehetne, de a magyar embernek sajnos ebben kimerül a demokrácia mert a többi intézményét nem is nagyon ismeri és ahogy elnézem a közeljövöben nem is fogja…..

  59. Curix, a demokráciáról semmit. Pont úgy beszéltél mint ő, ami akkor, abban a felállásban neked nem esett jól.

  60. 61. Fehér Lábú gólya
    „Nekem nem az a szabadság netovábbja, hogy járvány idején maszk nélkül mehessek kocsmába. Ahogyan látom, ezek éppen a kerülendő destruktív szélsőségek.”

    Részlet Nikos Antoniadis írásából.

    Két egyszerű szót a tanúsítvány-nyilatkozat-hoz:
    Mindaddig, amíg NEM igazolják, hogy a maszk NEM veszélyes,
    ÖNÖK, és NEM ÉN vagyok a VESZÉLYES A KÖZEGÉSZSÉGRE!!
    TE vagy az összeesküvés-elmélethívő, a lepermetezettek és kiegyensúlyozatlanok, és NEM MI !!
    Azzal a különbséggel, hogy képesek vagytok és ránk-húzhatjátok az összeesküvés-elméleteiteket!! Bírságok és börtönök fenyegetésével!!
    Tehát mielőtt bírságot szabtok ránk, mielőtt bebörtönöztek bennünket, bizonyítsátok be, hogy igazatok van. Bizonyítsátok be, hogy hisztek abban, amit ránk kényszerítetek !!
    De ÖNÖK, nem a tudósaitok !!! Nem ők írták alá a közös miniszteri határozatot (JMC):
    Önök írták alá!!
    Egy tanácsot a bepánikolt és zsákutcában lévő rendszernek:
    Ne pazarolja a pénzét a fizetett ügynökeikre. Ne pazarolja az idejét sértésekre és fenyegetésekre.
    Ehelyett tegye ezt a nagyon egyszerű dolgot, amit kértem:
    Bizonyítsa be mindannyiunknak, hogy a maszk nem veszélyes, jelentse ki, hogy NEM veszélyes, és teljes polgári és büntetőjogi felelősséget vállaljon, ha kiderül, hogy van.
    Ez ennyire nehéz?
    Mindaddig, amíg nem teszi meg, semmi mást nem ér el, mint a gyakorlatban azt bizonyít, hogy veszélyes.
    A dolgok annyira egyszerűek.
    Ellenkező esetben önök az összeesküvés-elmélethívők, a permetezettek és a kiegyensúlyozatlanok!!
    Az önbecsmérlő megtagadásotok, hogy kijöjjetek és nyíltan bizonyítást adjatok a maszk ártalmatlanságáról, hogy az elméletetek szerint a maszk nem veszélyes, ez így összeesküvéselméletté teszi!!
    Amit olyan vicces érvekkel erősítitek meg, mint például: „a sebészetnél a maszkot viselő sebészek akik oly sok évig viselték mi bajuk lett?” !!!
    Viccesek vagytok!
    Mi köze annak a sebésznek, aki hideg környezetben a műtét során száz maszkot cserélhet, azzal a csóróval akinek nem elég a pénze a kenyérért, nemhogy napi száz maszkot vásároljon amikor az egyetlen egyet is nélkülözi és 40 fokos hőségben viseli???
    Ugyanezen nevetséges „logikája” szerint holnap arra kényszerít minket, hogy űrhajós egyenruhát viseljünk, és amikor tiltakozunk, képmutatóan kérdezni fogjátok tőlünk: „mit szenvedtek az űrhajósok az űrben oly sok éven át?”
    Nos akkor mire vártok még?
    Bizonyítsátok meg nekünk, hogy mi vagyunk a permetezettek és összeesküvés-elmélethívők és nem önök!!
    És ahogy mondtam: Ha igen, akkor én leszek az első, aki viselni fogja a maszkot. Viselni fogom álmomban is.
    ……….
    Nem lázítok az engedetlenségre!
    Az engedelmességre serkentek!!
    De ezen egyszerű feltétel mellett:
    Győzzön meg róla!
    Jelentse ki.!

    Addig amíg nem írja alá az egészségügyi miniszter a felelős nyilatkozatot, hogy a maszkok nem veszélyesek az egészségünkre és magára vállalja a teljes polgári és büntetőjogi felelősséget, addig nem fogjuk viselni őket és a bírságot nem fizetjük ki.

    http://oimos-athina.blogspot.com/2020/08/blog-post_35.html#more

  61. 56. L.S.
    Elmebajosokkal nem szoktam beszélgetni

    Ennek kapcsán mindenki másnak javaslom hogy nézzen meg high speed kamerafelvételeket maszkkal maszk nélkül
    Google: high speed camera covid mask

    Pl:
    nist.gov/blogs/taking-measure/my-stay-home-lab-shows-how-face-coverings-can-slow-spread-disease

  62. 66. L.S.

    Próbáld meg értő módon olvasni és el fogsz képedni a szövegben lévő abszurditásoktól.

    „Két egyszerű szót a tanúsítvány-nyilatkozat-hoz:” – majd dőlnek a mondatok (nem szavak: mondatok), pedig ez (ahogyan írtad) „részlet”.
    Annyira kell komolyan venni ezt a Nikost, amilyen pontosan kettőig tud számolni.

    De Neked, tiszteletből, tessék egy másik blődség: „Bizonyítsátok be, hogy hisztek abban, amit ránk kényszerítetek !! De ÖNÖK, nem a tudósaitok !!!”
    Ezzel Nikos kétségbe vonta az orvosi egyetemek képzéseit, az ottani Tudományos Akadémiát és általában minden járványügyi szakembert, mert ignorál minden véleményt, kizárólag az egészségügyi minisztert kéri bizonyítani (illetve ez sem biztos, mert a szöveg váltogat az egyes és a többes szám között, ezért ki tudja, kit akar bizonyításra kötelezni, de az aláírásnál mindenesetre egy személy is elegendő neki.).

    Arról persze semmit sem tudunk, mi a képzettsége Nikosnak, milyen szintű, részletességű magyarázatot igényel; szükséges-e a „bizonyítás” megértéséhez a biológiai és kémiai alapfogalmak magyarázata is, netán az alapfogalmakra is bizonyítékot vár majd Nikos – persze csakis az egészségügyi minisztertől, egyetemi tanár menjen a … messzire.

    Aztán majd jön egy másik Nikos, aki a papírzsebkendő használatának veszélytelenségét akarja bebizonyíttatni az egészségügyi miniszterrel (csakis tőle, egyetlen akadémikus sem megfelelő), különben nem hajlandó papírzsebkendőt használni és a taknyát majd az utcán arra sétálókra keni, mert azt ők tűrni kötelesek, hiszen úgy demokratikus, hogy Nikost hagyják taknyát szabadon kenni – és lesznek majd, akik ezt a takonykenési jogot fogják bősz bólogatásokkal terjeszteni, messze külországokban is.

    Majd jön a harmadik Nikos, aki…

    Ha trollkodásból másoltad ide, akkor remek volt.

  63. 67. malleusorbis

    Respekt, ez érdekes.

    Ez azt mutatja, hogy a koronavírusokkal erősen foglalkozni kellene.

  64. 64. Curix

    Volt ott három kérdés is, amire nem jött válasz.

  65. 10. Tibor bá’:

    „Csak a III. fázisú vizsgálatot hagyták el, aminek az a célja, hogy megállapítsák, milyen egészen ritkán jelentkező mellékhatás van. Szerintem bölcsen döntöttek.”

    Korábban szóvolt bizonyos nyugati cégekről, akik felelőtlen módon embereken tesztelték a még nem kész oltásokat és voltak mellékhatások és halálozások.
    Ezek mélységesen el lettek ítélve, mint a profithajhász nyugati gyógyszeripar példaképei.

    Érdekes módon az oroszoktól ezt elnéznéd.

    No de mindegy is.

    Az orosz propagandát mi sem bizonyítja jobban, hogy ha a harmadik fázist elhagyjuk, akkor jó pár nyugati, kínai stb, vakcina lehetne a világelső a vakcina, oltás felfedezése terén.

    Ezek a cégek, entitások azonban betartották a régi normákat és a WHO protokollt, és nem pofátlanul kiabáltak elsőbbségükről a világba orosz propaganda célokból.

  66. „De ez a hazardírozás semmi ahhoz képest, hogy egyszerűen eltekintünk a hatásosság és a biztonságosság nagy léptékű tesztelésétől, mert ettől a gyorsaságtól tűnünk határozott és eredményes vezetőnek, miközben népszerűségünk az eddigi kudarcos járványellenes tétovázásunk miatt a földbe állt.

    Az, hogy az oroszok valószínűleg kihagyták ezeket a lépéseket, nagyon aggasztó nekünk, vakcinakutatóknak. Ha rosszul sül el a dolog, az az egész globális erőfeszítések sikerét is alááshatja

    – nyilatkozta a Nature-nek Peter Hotez, a texasi Baylor Orvostudományi Egyetem vakcinakutatója. A globális veszély abban áll, hogy a félkész orosz oltás nagyon is elképzelhető mellékhatásai és/vagy hatástalansága a Covid-19-cel szemben az összes többi – és egyébként teljesen független – vakcinával szemben is lerombolhatja a bizalmat. És akkor búcsút mondhatunk a nyájimmunitás reményének.

    Ez meggondolatlan és őrült döntés. Egy nem megfelelően tesztelt vakcinával végzett tömeges immunizálás nem etikus

    – ért egyet egy másik kutató, Francois Balloux a Londoni University College-ról. Természetesen erősen kétséges, hogy ezek az aggályok és tiltakozások eljutnak-e az orosz emberekhez, tekintve, hogy az orosz média szinte egészét a Kreml uralja.”

    „Nagyon keveset tudni a moszkvai Gamaleja Epidemiológiai és Mikrobiológiai Kutatóintézetben kifejlesztett vakcináról. Eddig két, nagyon kevés alany bevonásával végzett kísérletet végeztek vele, ezek során összesen 76 egészséges ember kapta meg a hatóanyagot.

    De még csak azt sem lehet tudni, hogy velük mi lett, mert az oroszok ezt is titkolják.

    „Van néhány orosz szakember is, aki fel merte emelni a hangját az ügy ellen.

    Nevetséges, hogy ezekre az adatokra megkapták az engedélyt. Azt hiszem, hogy a gyógyszerbiztonsági monitorozórendszerünk nem a legjobb

    – nyilatkozta Szvetlana Zavidova, a klinikai vizsgálati szervezetek orosz szövetségének vezetője. Zavidova, kollégáihoz hasonlóan egyáltalán nem tudja, hogy fázis-3-as vizsgálatok nélkül mi fogja bizonyítani, hogy az oltás valóban megelőzi-e a Covid-19-cet, és nincsenek-e komoly mellékhatásai. Florian Krammer, a New York-i Mount Sinai kórházból még keményebben fogalmaz:

    „Nem tudom, hogy Oroszországban mit terveznek, de én biztos nem fogadnék el egy olyan oltást, amit nem teszteltek fázis-3-ban.”

    „A lényeg azonban éppen a hatásosság és a biztonságosság bizonyítása lenne, amit az oroszok egyszerűen elblicceltek. Pontosabban azt ígérik, hogy majd valamikor a jövőben erre is sort kerítenek, méghozzá a Közel-Keleten, az Emírségekben, Szaúd-Arábiában.

    A vakcinára ugyanis már egymilliárd adagos megrendelést kaptak több mint 20 országból.

    A hírek szerint 500 millió adag legyártására már megvan a gyártókapacitás is. ”

    https://index.hu/techtud/2020/08/13/az_oroszok_vilagelso_vakcinaja_siman_lehet_a_vilag_legrosszabb_vakcinaja_is/

    Most akkor BG-t megelőzték és az oroszok akarnak kaszálni a terméken.

    Bill Gates-nél az volt az érv, hogy ők terjesztették el a vírust, hogy majd ők kaszáljanak a gyógyszeren.

    Nos ebben az esetben mi a helyzet? 🙂

  67. Re:73
    „A globális veszély abban áll, hogy a félkész orosz oltás nagyon is elképzelhető mellékhatásai és/vagy hatástalansága a Covid-19-cel szemben az összes többi – és egyébként teljesen független – vakcinával szemben is lerombolhatja a bizalmat. És akkor búcsút mondhatunk a nyájimmunitás reményének.”

    Lehet hogy pont ez volt a cél? 🙂
    Ez már már duplacsavaros KGB-s trükk, plusz még keresnek is rajta… 🙂

  68. 73 -Idegen:
    Nem tudom miért erőlködsz. A III. fázisú tesztet akkor végzik 10-20.000 önkéntesen, amikor a II. fázis 20-30 emberen sikeres volt. Az oroszok mindössze azt tették (szeintem nagyon helyesen), hogy önkéntesek helyett 10-20 ezer egészségügyi dozot és tanárt oltottak be. Majd meg fogják tudni, hogy hány „nagyon ritka” mellékhatás van és az mi lesz. Ezzel a húzással egy nagy rakás egészségügyi dolgozó és tanár életét mentették meg.

  69. 74:dajtás:
    De ők nem Bill Gates, ők nem veszélyeztetik az emberek egészségét.

    Az egész csak egy nyugati propaganda, csak irigylik az orosz technológia és tudás győzelmét, igaz dajtás?

    Az innováció az unortodox módszerekben rejlik, a nyugatiak mind hülyék, hogy a régi bevált protokollhoz ragaszkodnak.

    Ők látják a jövőt, hisz oroszok, azért volt a III. fázis előtti bejelentés.

    A propagandához ennek semmi köze.

    Csodálom, hogy egyes megnyilvánulásodban racionális, műszaki emberként, hogy tudsz irracionálisan megnyilvánulni ilyen témákban.

    „A Szputnyik V két különböző adenovírust (többek között a nátháért is felelős vírus is adeno) tartalmaz, a 26-os és az 5-ös fenotípusút. Utóbbi használatát kifogásolja a Science, amely felidézi, hogy 2007-ben a Merck HIV-vakcinájának klinikai vizsgálatait kellett félbeszakítani, miután kiderült, hogy az 5-ös adenovírussal a szervezetbe vitt fehérjekódoló gének csak növelték a fertőződés esélyét.”

    Erre utalt korábban Python is 16-ban.

    „hogy a harmadik klinikai tesztfázis még nem zajlott le, mivel az augusztus 12-én indul.”

    „Az első orosz Covid-19-vakcinát augusztus 11-én jegyezték be, 15-én pedig az egészségügyi minisztérium bejelentette a gyártás kezdetét. A tárca hétfőn közölte, hogy az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetett csoportok oltása az általa feltételesen bejegyzett vakcina posztregisztrációs tesztelésével párhuzamosan történik majd.”

    „Gincburg a TASZSZ hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy 7-10 napon belül megkezdődik a Gamaleja Intézet Szputnyik V elnevezésű vakcinájának harmadik, „posztregisztrációs” szakasza, amely szerinte tömeges oltásnak is nevezhető, mert 20-30 ezer embert fognak beoltani.”

    „Mindenesetre a világon zajló közel 170 vakcinafejlesztési projektnek akkor sem kell búcsút inteni, ha az oroszoknak tényleg sikerült hatékony és biztonságos koronavírus-vakcinát előállítaniuk. Daniel Kuritzkes, a bostoni Brigham Kórház virológusa szerint „annyi fejlesztés alatt álló vakcinajelöltre van szükségünk, amennyi csak lehetséges. Egyetlen cég vagy ország sem tud az egész világ számára elég oltóanyagot gyártani, és minél több projekt jár sikerrel, annál jobban jár mindenki.””

    75. Tibor bá’:
    Nem erőlködök, próbálom TÉNYEKKEL kiegészíteni a tudásom a témáról több forrásból.

    Kívánok sok sikert az orosz vakcinához.
    De ettől a propaganda bejelentés a III.fázis előtt propaganda marad.

  70. Tibor bá
    Rendkivüli dolog rendkivüli bizonyitékot igényel.
    A feleségemet ma vittem korházba húgycsőfertúzás miatt.
    Na,mi jött ki?!!
    Kovid 19.
    saját szememmel láttam az iszónyú csúsztatást ,ami végbemegy.1000 /Eu per p
    ciens KoVID19 álá staté,ha aláíród,
    Kalotaszegi vagyok,Bernáthy Ferencz .
    KIbaszott nagy átverés zajlik ,isten engem úgy segéljen
    Nem Igaz!!!
    Hol az a nagypofájú Kocka ,és egyéb hasonlók?{

  71. 77.Kalotaszegi:
    Ez most komoly, hogy Romániában 1000 eurót fizetnek a Covid-19-es betegért?
    Ezt a kórház kapja, vagy a beteg?

  72. Ha már a Kalotaszegi is így beszél legalább azt vegyétek komolyan.
    Tudom hogy engem már nem vesztek figyelembe.

    Kalotaszegi üdv a felébredettek közt! Jobbulást a feleségednek!

  73. 77 – Kalotaszegi:
    Húgyúti fertőzéssel miért kell valakit kórházba vinni? háziorvos küldte?

  74. Sok ,okos faszfej jár ide danolászni,de lényegében véve mind rendszerfüggő minden szinten,Sok seggfej,iródaházban kipálott seggek pofáznak az életről – de tudod mit ,Tetű,gyere velem a vadonba,és megmutatom milyen mély a róka verme , A Mátrix idiótizmus, a róka verme az igazi ,mert akár hat kijárata is lehet

  75. 77: Kalotaszegi:
    Csak egy mód van arra, hogy tisztán láss:
    Csináltatni kell a Feleségednek egy független tesztet ( pl. Synlab. Mo.).
    Ha az is pozitív, a panaszok kivizsgálása előtt elvégzett Covid teszt kiszűrte, ennyi (még örülhettek is, hogy tudjátok).
    Ha viszont negatív, egyértelműen csalás történt, ami felháborító. Lehet jogi lépéseket is tenni, hiszen EU tagok vagytok. Azonban én ebben az esetben sem az orvostudományt szidnám, hanem azt a mérhetetlen korrupciót, ami ezt lehetővé teszi!
    Nem szabad a tudományra haragudni a hülye politikusok/jogászok miatt.

    Érezhetően szétvet az ideg, elragadtatod magad, ez nem
    alkalmas pillanat a fórumozásra!

    Szorítok, hogy mihamarabb és minden rendeződjön körülötted!

  76. Furcsa együttállás – bocsánat,de immár 23 éve amatörcsillagászkodom,de bármikor seggre verek egy Hetesi féle -úgymond asztrofizikust,akinek csak a a matematikai pályaszámitásra áll fell -persze ha Jézus is kersztre van veszitve az egyenlet előtt-HoGY az Isten Baszna meg Hetesei ,te Gőrény( két traktroromat adtam el szinte semmiért a Peak Oil faszságodért- de megkereslek ,mert kicsi e világ) șs megetetem veled a SRI faszát,
    Inkább vittek volna a szűleid egy normális szemorvoshoz,hülye ,fogyatékos,bandzsi.Szemeid keresztűz
    ében égek.

  77. 80 Tibor bá,
    Igen.
    Semmi ok az aggodalomra,többen halnak bele a média által keltett pánik végkifejletébe ,hogy megfertözödhetnek,ezért elutasitják a korházi kezelést.Még a foggyökérkezelést is,ami akár sepsiszhez is vezet.

  78. 82
    Horváth Csongor
    Még hogy szét vet az ideg ! Baszdmeg,négy napja koloncolta fel egy veszett bika a sogoromat- beakasztotta a szarvát a lába kőzé ,és a szívéig meg sem állt -kettészedte ü na ezt nézd végig bazdmeg ,majd lődd agyon az állatot,majd hivd a mentőt,rerndőrséget,majdt éged helyeznek vád alá az állatvédők…
    Már bocs ,de te hol a faszba élsz_?
    Nukleáris atomháború pusztitsa ki az irmagját is ennek a fajnak.

  79. 85:
    Sajnálom! Értem, megbaszódtam.
    De azért vigyázz magadra, kitartás Kalotaszegi!

  80. Én Németországbol kapom a hírt hogy rengeteg az állpozitiv teszt.
    És nem csak Romániában kapnak pénzt a korházak a covidos betegek utan.

    Kalotaszegi…….
    nem tudom mit irjak….. sok sok eröt most…

  81. Én erős vagyok ,drága ,régi ,buzi barátom.Tudod,valamikor a Budapesti Galaktikus Baráti Körben jelent meg néhány novellám. Talán olvastad is ,és meghatározó lett az életedben.
    Csak játszom a szerepem.túl intelligens vagyok ahoz ,hogy bárki szexuéls életét firtassam,Teszem azt mindazért, hogy a következő generáció létjogosultága igazolva legyen.
    Unitárius vagyok.Pap,ahogy kivánod-:) 🙂 🙂

  82. 88 – Kalotaszegi:
    Gondolom nem haragszol meg rám, de én csak az igazat vagyok hajlandó írni. Szerintem most te marhára be vagy szarva a feleséged miatt. És valójában attol félsz, hogy tényleg megkapta a Covid-19-et. Ha ez a helyzet, nyugtasson meg, hogy nincs minden veszve. Honnan veszem? Húgyúti fertőzéssel az orvos nem küld kórházba. Felírja a megfelelő antibiotikumot és kész. Ha nálunk van, még orvoshoz se megyünk, veszem ki a fiókból az antibiotikumot és annyi. Csupán arra kell vigyázni,hogy ne hagyja abba az ember a szedés, amikor már nincs tünet. Szeríntem, ha az orvos gyógyszer felírás helyett kórházba küld, akkor a baj nagyobb, mint egy egyszerű húgyúti fertőzés.

  83. Kedves Mindenki.
    Korábban már írtam, hogy mi van a napi 1000egynéhány napi Román megbetegedés mögött.
    Emlékeztetőül:
    A kórház kap 1000 eurót minden beteg után.
    Az elhunyt után a hozzátartozó 700 eurót.
    A hullamachinátor pedig 300-at, mert veszélyes dologgal dolgozik.
    Szóval mindenki érdekelté lett téve a korrupcióban.
    A román állam pedig a legnagyobb mocsokfészek, mert kifelé vetít, mert a nagy számok alapján kapja a sok zsetont az EU-tól és a politikában is használhatja a kormány a számokat (el tudják halasztani a választás, mert szarul áll a liberális (egyébként ultranacionalista) párt (a bak-szász pártja – elnöki párt).
    Szóval csak Románia szintjén ez megy, miből gondoljátok, hogy globálisan nem ez megy? Mi van ha a Neomarxista (Frankfurti iskola – álá Heller Ágnesz) baloldali csürhének a pánik az érdeke? Ilyen nem történhet? Mert Tibor bá’ szerint nincs (nem is volt soha – lásd francia forradalom) itt semmi összeesküvés?
    Kalótaszegi. Mint volt honfitársad 100%-ban azonosulok veled! Egy az Isten (az sem biztos:-) – bocs a viccért, katolikus vagyok)!

    U.i.: És sem az unokatestvéremnek, sem pedig a sepsiszentgyörgyi nőgyógyász főorvos ismerősömnek nincs semmi szövődményes (sem más) baja (mindketten bizonyítottan átestek a COV19-en). Jól vannak. Rokonom annyit dolgozott az elmúlt három hétben, hogy egy budapesti fitneszszalon egész közönsége kifeküdt volna attól, az orvos pedig egy marha erős Spartatlont teljesített, amit levezetett egy öregfiúk triatlonnal Brassóban. Szóval, nincsenek rosszul.

  84. 90 – tanuló:
    Tudod, ezekkel a beszámolókkal az a baj, hogy mindenki csak akkor szólal meg, ha korábbi meggyőződésének megfelelő esetet tud elmesélni.

  85. 88. Tibor bá
    Az orvos könyörgött ,hogy válassza a beutalást ,mert sokkal hatékonyabb a korházi kezelés,mint az otthoni.Legyen hát.
    Pang az ürességtől a kórház, az orvosok röhögve unatkoznak a háttérben
    -a konténerek a tranzitzónában viszont túlzsufoltak -a pánikkeltés miatt senki sem válassza már a beutalást.
    Kivételesen nem vagyok beszarva, én saját magam szeretek a dolgok után járni,mert csak abban hiszek,amit a saját szememmel látok és megtapasztalok.Nálam az internet és a média nem az életem része.Nem félek a Covidtól ! Hm…lehet elkaptam
    már és elhülyültem tőle,azért beszélnék így…
    Jó egészséget !

  86. 77. Kalotaszegi

    Gondolom ha nem látod saját szemeddel, akkor nincs is vírus.

    Van néhány dolog ami emberi közegben gyorsabban terjed a fénynél. Pl. a sötétség.

  87. 77.Kocka Zoltán
    Nem,de észlelném káros jelenlétét az embereken,magamon,ahogy látom a kergeség tüneteit az állataimon.Eddig csak felvételről láttam,ahogy az ufokat is.Ennyi nekem nem elég.
    A sötétség nem terjed,az állandó.Csak a fényforrás hiányozhat.

  88. Senki nem mondta, hogy nincs vírus. Csak azt, hogy nincs valami rendben vele és a környezetével kapcsolatban. Abból kiindulva, hogy milyen valós eredményeket hoz, túl nagyra lett felfújva a média által. Ezenkívül teljesen mások a valós tapasztalatok a betegségről, mint amit sulykolni próbálnak. Ha a média nem futtatná a kutya sem tudna róla. Vagy körülöttetek hullnak az emberek?
    A társadalmat két fajta „erővel” lehet működtetni. Szeretet vagy félelem erejével. A vírushiszti az utóbbit támogatja. Nem is csodálkozok ezen, mert az új baloldal sem tudja gyökereit megtagadni és a hatalmát (ha egyáltalán még megkapja azt) a félelemre építené. Érdekes módon globálisan főleg a balosok erőltetik ezt a vírus történetet. Lassan a maszk jelképé válik, ami a politikai elkötelezettséget fogja mutatni (pl, akin nincs az náci!).
    De mindegy is mi van/volt a háttérben. Hála Istennek és az Oroszok lassan megjelenő oltásának, most már lecsengőben van a történet.

    Kalotaszegi
    Mondjuk én sem láttam személyesen beteget, csak egy barát és egy rokon esett át rajta. A hivatalos orvosi lelet és az utólagos antitestet vizsgáló teszt szerint COV-osak voltak. Szarul is voltak. A betegség lefolyása atipikus volt, de a média által említett szövődmények nem jelentkeztek egyik esetben sem. Aztán hogy az említett személyek influenzásak voltak-e és csak a románok tették őket COV-os kategóriába az említett okokból, vagy tényleg COV-osak voltak, annak a Jóisten a megmondhatója.

  89. 94. kalotaszegi
    „csak számok” diagnózis nélkül, ott ahol akadálytalan volt kezdetben a terjedés”

    Mit látsz? (saját szemmel)
    public.tableau.com/shared/GPMPRPDH8?:display_count=y&:origin=viz_share_link&:embed=y

  90. Koczka Zoltán
    Semmit nem látok azon kívül amit a média vetít. Empirikus tudásom a vírussal kapcsolatban nincs!
    Ami van, az sem tapasztalati ismeret, hanem közvetett. Vagyis hallottam két erdélyi közelimről, hogy COV-osak voltak. De mivel a korrupt Romániáról van szó, azokban is kezdek kételkedni. Itt Magyarországon pedig senkit nem ismerek a környezetemben, aki az lett volna. Már pedig egy gyenge influenzás időszakban is kapásból tudok egy két ismerőst, aki benne van vagy átesett rajta. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs vírus, hanem hogy nem olyan erős és terjedőképes ahogy a média terjeszti.

    Kalótaszegi.
    A volt traktoraiddal kapcsolatban annyit, hogy én már régen megtanultam, hogy nem kell mindent egyből bevenni, még ha Tibor bá’ vagy hasonló bölcs ember is mondja.
    Lesz felmelegedés, lesz olajhiány, lesz ténylegesen veszélyes vírusválság, de hogy mikor azt nehéz megmondani. Mindenki érdekei alapján megfogalmazott vágyai szerint határozza meg a remélt esemény időpontját. Ez nem több, mint jóslás. Arra pedig nem szabad felülni.

  91. 98 – tanukó:
    Van az éremnek másik oldala is. Ha nem készülsz fel időben, késlekedsz, jelentős hátrány érhet.

  92. 97.Kocka Zoltán
    Mondtam,magam járok utánna,itt a nagy lehetőségem és szándékosan fogom megfertőztetni magam.Nem marha vagyok hanem bátor:)
    Nem félek,engem bármikor memarhat vipera,széttéphet farkas,medve,agyonrúghat ló,felöklelhet szarvasmarha.Oszt még beszélünk,erőt,egészséget mindenkinek

  93. 100 – kalotaszegi:
    Ne haragudj, de kikívánkozik előlem egy nagyon régi véleményem. Nincs bátor ember, csak hülye.

  94. Kalotaszegi

    Nem olyan könnyű ám megfertőzödni.

    – Először is nem kapsz vírusos alanyt, aki biztosan az, és biztosan át is adhatná a cuccot (én sem „találtam”, pedig egész nyáron túlzsúfolt helyen mászkáltam, mint pédlául strandok, kempingek, ahol tojtak nagy ívben az egyébként hasznosnak is mondható előírásokra).

    – Másodszor, ha kapsz is tuti hordozót, akkor sem biztos, hogy megkapod tőle a cuccot (az unokatestvérem 75 éves édesanyja sem kapta meg, úgy, hogy elláta a COV-os beteg fiát naponta többször is, és nem beszéltem most arról a 18 emberről akikkel kapcsolata volt a betegsége alatt).

    – Harmadszor, ha megkapod sem biztos, hogy tüneted lesz (mert ez állítólag olyan ívrus, hogy az esetek többségében úgy vagy beteg tőle, hogy nem vagy beteg – érted???).

    Meglátásom szerint nincs nagy esélyed egy ilyen kísérletre.

  95. Tibor bá,jó,akkor kereszteljük át eltökéltségnek 🙂

  96. Tanuló, olyan,mintha nem is lenne,igaz?
    Állitolag,itt Ro -ban 1500 -an fertözödnek napnta és 40 felett a napi elhalálozás száma a média szerint.A románok magasról leszarnak minden óvintézkedést,inkább bevállalják a büntit,amit úgysem fognak kifizetni,mert éppen ma akarják mebuktatni az Orban kormányt,ami seggre küldte a gazdaságot,ami a fogyasztáson alapult 95% ban

  97. 105 kalotaszegi

    „…mert éppen ma akarják mebuktatni az Orban kormányt…”
    Miről maradtam le?

  98. 100. Kalotaszegi
    Bátran nem merted megválaszolni a kérdésemet….
    Miért ettől félsz jobban mint a medvétől?

  99. 107
    Kocka Zoltán
    Nem félek,egyszerűen nem tudom komolyan venni,mert nincs rá okom.A medvét igen,mert a vele való találkozás a saját territoriumában 99% al halállal végződik akárki számára.És itt nem a városokban kukászó macikra gondolok.
    Szóval bármikor bevállalom ,elvégre konok vagyok,mint egy székely,csak tisztánlátás kedvéêrt.Ja,pont ötven éves vagyok,dohányzom,iszom, és annyit dolgozok,mint egy ló.Az ilyeneket kimondottan kedveli a Covid,igaz-e ?

  100. Re:109
    Hozod a székely sztereotípiát, maximális tisztelet érte, ezért nem sodorta még el a hunok ivadékait a történelem viharai. 🙂

    Nem kell válaszolnod, ha nem akarod, de hány gyereket neveltél fel?

  101. 109. Kaloraszegi

    De miért futsz el a kérdésem elől?

  102. 111.
    Koca Zoltán
    Úgy látszik nem egy nyelvet beszélünk,tehát ne is beszéljünk.

  103. Már 50 éve a fiókban van az oroszoknak vakcina?
    Dimitris Alexopoulos
    2020. augusztus 24. – 21:12

    Részletek a cikkből

    Nemrég értesültünk, hogy Oroszország világelsőként bejelentette a vakcinát a koronavírus ellen.
    Ezzel még Vlagyimir Putyin orosz elnök lányát is beoltották kísérleti jelleggel.
    Kikerülve a nemzetközi gyógyszerészeti jegyzőkönyvekben meghatározott klinikai vizsgálatok harmadik szakaszát, Oroszország egy orvosi bravúrhoz ért, vagy mégsem?

    A Szovjetunió biológiai fegyverei

    A hidegháború alatt a Szovjetunió talán a legerősebb biológiai fegyverek arzenáljával rendelkezett. A második világháború végén nagyon gyorsan és határozottan fejlődtek e téren, hogy valamelyest ellensúlyozzák az amerikaiak nukleáris energia fölényét.
    A kutatási projektek fokozatosan hatalmassá váltak, és 52 titkos helyen hajtották végre, több mint 50 000 embert foglalkoztatva.
    Az 1980-as és 1990-es években ezeknek a biológiai fegyvereket genetikailag módosítottak, hogy ellenálljanak a hőnek, a hidegnek és az antibiotikumoknak.
    Az 1980-as években, a szovjet Földművelésügyi minisztérium sikeresen kifejlesztett változatokat a ragadós száj- és körömfájást és keleti marhavészt, afrikai sertéspestist, a bárányhimlőt-(psittaciasis), hogy megölje a baromfit. Ezeket a szereket úgy készítették el, hogy permetezzék a repülőgépekben csatlakoztatott tartályokból (AIR SPRAYS) több száz kilométerre.

    Miért fordultak az angolok az oroszokhoz saját vakcinájuk tökéletesítése érdekében?

    Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyártó cég, amely az Oxfordi Egyetem kutatóival együttműködve fejleszti ki a koronavírus oltást, Oroszország jóváhagyását kapta, hogy ott végezze el a klinikai vizsgálatok harmadik szakaszát.
    ……
    Valószínűleg a brit titkosszolgálatok tudják, hogy a vírus valójában a szovjetek régi biológiai fegyvere …
    Úgy vélik tehát, hogy az ellenszer vakcina évtizedek óta ott fekszik az oroszok arzenáljában, és most a pandemia alkalmával állítólag elsőként jelentik be, mint egy új felfedezést.
    Ez indokolja a tesztek harmadik szakaszának az oroszok általi megkerülését, valamint Putyin furcsa bizonyosságát, miszerint a vakcina hatékonysága annyira biztos, hogy saját lányának is beadta.
    Hogyan lehetséges, hogy egy apa és még ezen felül az ország elnöke kockáztatja gyermeke egészségét?
    Csak akkor teszi meg, ha 1000% -ban biztos.
    Így a britek az oroszokhoz fordultak, hogy a lehető legjobb oltást készítsék.

    Δημήτρης Αλεξόπουλος : Έχουν οι ρώσοι το εμβόλιο στο συρτάρι εδώ και 50 χρόνια;

  104. 113: L.S.:
    Honnan kukázod ezt a sok marhaságot?!

    „Valószínűleg a brit titkosszolgálatok tudják, hogy a vírus valójában a szovjetek régi biológiai fegyvere …”
    – Ez a gyöngyszem! A megfogalmazás is fenomenális…
    És vajon ez a fasza leleplező portál miért csak most állt elő fenti „tények” leközlésével? Ha ennyire mindent tudnak, miért nem az orosz vakcina beharangozása előtt hívták fel erre az emberiség szűk körű gondolkodóinak nagyra becsült figyelmét?

    L.S.: Rendkívül veszélyes, sőt kártékony (és egyáltalán nem elegáns!) ezeket az eszement gondolatokat, ráadásul kommentárok nélkül, így nyersen fordítózva ide csapkodni!

  105. 114 – H.Cs::
    Már egy ideje gondolkodom azon, hogy L.S. ámokfutását le kellene állítani.

  106. Egyetértek 114, 115-el.

    Ha tovább gondoljuk a 113-at, akkor abból az következik hogy a vírust az oroszok engedték szabadon, hiszen az ő kreálmányuk.
    Hogy miért pont Kínában, ez egy érdekes kérdés…

    Nem okoz ez L.S. némi nemű meghasonlást benned?

    Hiszen korábban az USA, Bill Gates, a nyugati gyógyszergyárak voltak a bűnösök a vírus elterjesztésében, hogy nagyot kaszáljanak az oltáson, valamit, hogy kiirtsák a vírussal és az oltással az emberiség egy részét és az oltással azonosító csipeket juttassanak az emberekbe. (irónia)

    El kéne döntened, hogy melyik igaz ezen verziókból, mert egyszerre mind nem lehet igaz. 🙂

  107. Nekem is vannak L.S.-hez hasonló ismerőseim, mintha egy kaptafára szabták volna őket.
    Minden hír, amely szembe megy a hivatalos verzióval döbbenetes leleplezésként van tálalva.
    Nevetséges, mikor ezek egymással szemben álló, egymást kizáró verziók, de azért megpróbálják teljesen hitelesként előadni, mintha a korábbit már el is felejtette volna…
    Habár jó fantáziával még ezeket is lehet egy még összetettebb összeesküvés elmélettel összekapcsolni. 🙁

  108. 117. hubab
    „Nevetséges, mikor ezek egymással szemben álló, egymást kizáró verziók, de azért megpróbálják teljesen hitelesként előadni, mintha a korábbit már el is felejtette volna…”

    Tisztelt „hubab”
    -(remélem nem hű báb)

    Amint látod a szabad emberek nincsenek elkötelezve mindenáron gazdájuk szekerét tolni.
    A számukra sokszor érthetetlen események logikus összefüggéseit keresik amit a lefizetett média a hivatalos verzióval tőlük elrejt.

  109. 115: Ne tiltsd ki, légyszi! Olyan szórakoztató!

  110. 119 – Ábel:
    Lehet, hogy neked szórakoztató, én egy ideje már el se olvasom mert szélsőséges hülyeségnek tartom. De ő kötelességének érzi, hogy hirdesse őket. Hát, ha ezzel színesebb a paletta, legyen. De hadd tegyem hozzá, hogy a te katolicizmusodtól se repdes a szívem.

  111. Re:113
    Ez jól hangzik, de már kicsit túl lett tolva a dolog…
    Prímán összekeverték a valós tényeket(orosz bio fegyver fejlesztés), a spekulációval, ami által akár igaznak is hathat a történet.

    Orosz elsőség semmi másról nem szól, csak arról, hogy ők az ELSŐK, ezért hagyták ki a 3. fázist, plusz stratégiai cél volt, hogy saját oltóanyaguk legyen, és ne „idegen” fél gyártsa le, ami egyértelmű nemzetbiztonsági kockázatot jelentene. Az pedig hogy a lánya is be van oltva, erősen propaganda szagú, hogy puhítsák a lakosságot.
    Ha fotó/videó is van róla, simán lehetett ampullába csomagolt fiziológiás sóoldat is…

    Re:120
    Én sem tiltanám ki L.S.-t, mert bármennyire zavarosak néha a belinkelt cikkei, lehet hogy beletrafál a tutiba, ahogy Mel Gibson karaktere is az Összeesküvés-elmélet filmben.

  112. 118 L.S.
    Azért azt nem tagadhatod, hogy mikor két, egymástól gyökeresen különböző narratívát előadsz, amiből sugárzik a meggyőzési szándék, az nem nagyon hiteles.
    Kérnék egy kis konzisztenciát az elméletekben…

  113. 121 dajtás
    Semmi problémám nem lenne, ha úgy adná elő, hogy – esélyes, hogy a háttérben ez vagy az áll, van egy ilyen gyanúm, de az sem kizárt, hogy,- és akkor az sem zavarna, hogy a verziók ellentmondásosak.
    Ezzel szemben mindig az a tuti, ami éppen aktuális verzió…
    Ez egy idő után kiveri a biztosítékot.

  114. 12O. Tibor bá’
    „Lehet, hogy neked szórakoztató, én egy ideje már el se olvasom mert szélsőséges hülyeségnek tartom. ”

    Igy van!? Való igazság!?
    Ezt bizonyítja a múlt heti posztod is:
    (3283) Háttérhatalom.
    „Itt a honlapon egyesek eszeveszett tempóban hirdetik a háttérhatalmat. Íme: „„A világjárvány ürügyén
    Vajon kit idézett a posztban Tibor bá’?

    123. hubab
    ” Semmi problémám nem lenne, ha úgy adná elő, hogy – esélyes, hogy a háttérben ez vagy az áll, van egy ilyen gyanúm, de az sem kizárt, hogy,- és akkor az sem zavarna, hogy a verziók ellentmondásosak.”

    Tisztelt hubab
    Csupán a poszt elejét elég elolvasnod, és rájössz mit és hogyan látom az emberiség sorsát:

    A világjárvány ürügyén ők ránk akarják kényszeríteni a világ diktatúráját, az új világrendet. A kormányok az Új Globális Világrend bábjai. A médiát lefizették, az emberek és a nemzetek teljes terrorizálása érdekében. Most éljük a terv végső szakaszát, ahol a televízión és az összes médián keresztül előidézett tömeges félelem alatt és a folyamatosan ismétlődő emlékeztetőjük szerint a koronavírus jövendő halottai vagyunk, mintha nem tudnánk, hogy halandók vagyunk. Az emberek, a népek és társadalmak pszichológiai szétesését tervezik, így nem képesek ellenállni.

  115. http://www.zsiday.hu/blog/2020-autokraták-alkonya

    Érdekes a Navalnij mérgezés és Belorusz társadalmi elégedetlenség időbeli egybeesése, közelsége.

    121.dajtás:
    Látom, a racionalitásod kezd visszatérni Oroszországgal kapcsolatban.
    Korábban nagyon a nyugat rosszindulatára volt kihegyezve az orosz vakcináról való véleményed.

    „Orosz elsőség semmi másról nem szól, csak arról, hogy ők az ELSŐK, ezért hagyták ki a 3. fázist, ”
    Ezt aztán a kínaik megirigyelték, és bejelentették, hogy ők már nyár közepe óta oltogatnak a 3.fázison nem keresztül ment vakcinával.

  116. Re:125
    Óriási vélemény változásom nem volt, oroszok sem a ma született bárányok, ezzel tisztában vagyok, ellenben teljesen megértem a motivációjukat, ami úgy hathat néha, minhta tőről metszett oroszfan lennék.
    Ettől függetlenül a nyugati sajtó köpködése az oroszok ellen képmutató magatartás, ezt jegyeztem meg anno.

    Nyilván igaz a kínai hír, propagandában ők is erősek. 🙂

    Erről beszélek már régen, hogy minden hamis már, semminek és senkinek nem lehet hinni, csak többszörös keresztellenőrzéssel lehet az ember biztos a dolgában, ami azt is vonhatja maga után, hogy sokszor tévedni fogunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük