(3259) Utóhatás

Tibor bá online

 

Miután a vírus szkeptikusok, vagy inkább tagadók hangosan tagadják a tényeket, kénytelen vagyok átvenni egy cikket a Népszavától. Íme:

„Long-haulers”, azaz „a hosszú távúak” – a brit sajtóban így hívják azokat a gyógyult koronavírusosokat, akik hónapokkal a betegség lefolyása után is nagyon rosszul érzik magukat, írja a hvg.hu. A kutatók szerint még akár enyhe vagy tünetmentes eseteknél is találkoztak komoly szervi elváltozásokkal. „Március 23-án diagnosztizáltak a betegséggel, a negyedik héten tudtam visszamenni dolgozni, ekkor jöttem rá, hogy nem normális, amit érzek” – emlékezett vissza saját történetére Karyn Bischof. A 30 éves egészségügyi dolgozó korábban heti ötször-hatszor járt konditerembe, most már attól elfárad, ha felmegy a lépcsőn, komoly kimerültséggel, álmatlansággal küzd, minden nap fáj a feje, és olyan idegfájdalmai vannak, melyek leginkább égő érzéshez vagy áramütéshez hasonlítanak. És ez még nem az összes tünete. Az utóbbi hetekben több olyan tanulmány is megjelent, amely súlyos neurológiai károsodást mutatott ki koronavírus-betegeknél. A University College London (UCL) tudósai például 43 beteg esetét vizsgálva arra találtak bizonyítékot, hogy a Covid-19 súlyos idegrendszeri szövődményekhez vezethet. Ide sorolták a gyulladást, a pszichózist és a delíriumot is. A Brain című szaklap friss számában megjelent tanulmány a vizsgált esetek között kilenc olyan páciensről is beszámolt, akiknél az agyi gyulladás mellett az ADEM (acute disseminated encephalomyelitis) betegséget is megállapították. Ez általában fertőzések után lép fel, heveny agyi és gerincvelői duzzanatot okozhat, amely károsítja az úgynevezett mielinhüvelyt, az idegsejtek hosszú nyúlványait beburkoló réteget, és a szklerózis multiplexéhez hasonló tünetekkel, gyengeséggel, egyensúly- és látásvesztéssel járhat. A tanulmányban leírt egyik eset egy 55 éves nőé, akinél semmilyen pszichiátriai kórelőzményt nem ismertek az orvosok. Egy nappal azután, hogy kiengedték a kórházból, nagyon furán kezdett el viselkedni: folyamatosan le- és felvette a kabátját, hallucinált és azt állította, hogy majmokat és oroszlánokat lát a házában.  Egy másik gyógyult koronavírusos betegen – egy 47 éves nőn – pedig később agyműtétet kellett végrehajtani. A témával már régebb óta foglalkozó brit virológusok szintén arra figyelmeztetnek, hogy hiába állunk a járvány második hullámának küszöbén, a koronavírus még több hónapnyi tapasztalat után is képes meglepni az orvosokat. A kutató szerint előfordult, hogy szinte teljesen tünetmentes betegeknél olyan szervi elváltozásokat mutatott ki a CT-vizsgálat, ami még őket is megijesztette. Nem véletlen, a világ egyre több országában kezdenek komoly kutatásokba, hogy feltérképezzék, milyen hosszú távú hatásai lehetnek a koronavírusnak. Mindez nemcsak a betegek kezelése miatt fontos, hanem azért is, hogy fel tudjon készüli rá az egészségügy.

Legokosabb, ha nem kapjuk el a kórt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

44 gondolat erről: „(3259) Utóhatás

  1. Továbbra is fenntartom: a megfelelő D vitamin szérumszint az egyetlen elérhető megelőzés a súlyos állapot kialakulásának jelenleg.
    Közösségi szinten a maszkhasználat, kézmosás és távolságtartás.
    Aki nem betegszik meg azt nem kell gyógyítani.

  2. „…hogy fel tudjon készüli rá az egészségügy.”

    Mutálódik, terjed, és velünk marad.
    Az emberek már elfogadták, és „emberi” nevet is adnak neki mint a Spanyol náthának.

    https://delhir.info/2020/07/21/olaszorszagban-szerb-virusnak-nevezik-a-covid-19-et/

    „Predrag Kon epidemiológus, a köztársasági válságstáb tagja ma kijelentette, hogy a Covid-19 vírust Olaszországban „szerb vírusnak” nevezik az esetek nagy száma miatt, illetve azon vélemény miatt, miszerint a vírus most erősebb, mint márciusban és áprilisban volt.”

  3. Népszava? HVG? Ez most komoly? Ezekhez a szélsőlibsi szennyportálokhoz kell folyamodni önigazolásért? Idáig kell süllyedni egy fősodrú médiumok által kreált műjárvány „hitelesítéséért”? Inkább nem is kommentálom. 🙁

  4. 3 – Bocs, hogy élek:
    Gondolom, ha a fősodrú médium azt írja, hogy holnap szikrázó napsütés lesz, akkor te viszed magaddal az esernyőt, mert szélsőlibsik. Trumpnak is az volt a véleménye, hogy műjárvány, aztán lett több mint 100.000 amerikai halott, és most Trump már hirdeti a maszk szükségességét. Kiváncsi vagyok a te véleményed mikor fog megváltozni. Gondolom majd a lélegeztető gép alatt.

  5. 3.
    A „műjárványnak” 146 000 USA béli halottja van máig. Ez nem túl soká meg fog duplázódni…
    Az USA Vietnamban 60ezer a II. VHban 260ezer embert vesztett.
    A „műjárványod” több áldozatot fog követelni.

  6. Talán nem tartozik ide szorosan, de eszembe jutott, hogy tavaly ősszel az Egyesült Államokban több százan megbetegedtek egy rejtélyes tüdőgyulladásban.

    A betegek mindegyikénél felső légúti panaszok, köhögés, légzési nehezítettség, légszomj jelentkezett, mely mellett egyes esetekben mellkasi fájdalom, tápcsatornai panaszok, hányás, hasmenés is előfordult. A betegek többsége kórházi ellátásra szorult, egyharmaduknál mesterséges lélegeztetésre volt szükség. A képalkotó vizsgálatokon mindkét tüdőfélben tüdőgyulladásra utaló kép látszott, azonban fertőzés jeleit nem sikerült igazolni a pácienseknél.

    A rejtélyes betegségben szenvedőknél közös jellemző volt, hogy legalább az elmúlt 90 napban, de általában a megbetegedés előtt rövidebb idővel elektromos cigarettát használtak.

    Vajon megvizsgálták-e őket, visszamenőleg, ha rendelkezésre állt a betegségük idején vett vérminta, koronavírusra? Ha esetleg igen, és netán kiderült, hogy ott volt a koronavírus is, amire akkoriban persze még nem volt rutinszerű, célirányos laborvizsgálat, akkor most már vissza lehetne őket keresni, hogy hogy vannak most, a betegségük után fél-háromnegyed évvel…

  7. Az USA-ban élek, személyes ismerőseim akik kórházban dolgoznak mondják, hogy üresek a kórházak nincs beteg! Kidobták a betegeket akik benn voltak és törölték a műtétre előjegyzetteket várva a koronásokat és erre üresek a kórházak, Missouri, Texas, California, Washington államban! A média csak a New yorki zsúfoltságot mutogatja ami természetes mert ott a brutális népsűrűség miatt mindíg zsúfoltak a kórházak.
    Statisztikák meghamisítása folyik. Az emberek agymosására egy világméretű teszt, mennyire lehet az embereket birkaként terelni és diktatórikus rendelkezéseknek alávetni?! Ha tényleg annyira halálos vírus tombolna és mindenki tapasztalná, hogy az utcájában már sokadszor fordul naponta a hullaszállító akkor nem kellene ezt a hazugságot a vízcsapból is folyatni! Nem értik meg az emberek, hogy a közölt adatok CSUPÁN információk és NEM tények!
    Az információ lehet igaz is vagy nem is, tény akkor lesz belőle ha meg lehet győződni a tények valóságáról. De nem lehet! Ezeket amiket elénk tár a propaganda gépezet, nincs módunkba ellenőrizni! Ha módunkban lenne is, talán nincs hozzá szakmai felkészültségünk. TEHÁT azt az információt hazudhatják ténynek amit akarnak! Amíg csak a hír forrásokból „tudjuk”, hogy világjárvány van és óriási veszély de közben senki nem ismer senkit a környezetében, a rokonai vagy munkatársai között aki megbetegedett vagy meghalt volna addig ez az egész cirkusz csak egy INFORMÁCIÓ egy ÁLLÍTÁS és NEM TÉNY! Ébresztő emberek! Ismétlem itt élek és nincs semmi járvány. Két magyar származású koronavírusossal találkoztam és több mint tízen voltunk egy szobában. Senki sem kapta el! Pedig volt aki meg is ölelgette és puszilgatta őket. Persze akkor még ők sem tudták, hogy pozitívak csak néhány nap múlva derült ki. De nem volt súlyosabb mint egy influenza. Kis láz hányás és hasmenés! Nem kellett lélegeztető gép! Felfújt dolog az egész. ITT ÉLEK! LÁTOM MI VAN! Alig van fertőzött aki meg van azt direkt a kórházakban fertőzik meg mert 13 000 dollárt ad az állam minden Covidos után. Egyébként abba sem vagyok biztos, hogy az ismerős házaspár Covid-os volt bár a teszt alapján annak mondták őket. De miért ne hazudnának, hogy meglegyen a statisztika?! Sem itt sem otthon nem lehet hinni a fősodratú médiának. Emberk ne a híreket figyeljétek hanem azt, hogy mi történik a környezetetekben! Hány fertőzöttel találkoztatok és hányat vitt el a hullaszállító a munkahelyetekről! Egyetlen cél van egy orweli társadalom felépítése, totális megfigyelés és totális uralom. Az emberi szabadság jogok eltaposása. A mi kis városunkban eddig nem kellett maszk, de júlus 16-tól behozták és 100 dollárra büntetik azt aki nem viseli a boltban. Mi ez ha nem diktatúra! Sajnos az amerikai szabadságnak vége. Még a legaljasabb sztálini terror idején sem kötelezték az embereket maszk hordásra ami a rabszolgságot szimbolizálja. Azt jelenti a háttér hatalom számára, hogy arctalan senki vagy! Emberek gondolkozzatok és ébredjetek!

  8. 7 – Izumi Hatake:
    A helyzet az, hogy az mszkkal nem magadat véded, hanem másokat magadtól. Ha nem hordasz maszkot, akkor te engem fertőzöl meg. Ezért kötelező. Ez nem diktatúra ez ésszerűség, mert magadtól nem tennéd. Jogod van úgy élni, ahogy akarsz, de nincs jogod engem megfertőzni. Ezt próbáld megérteni.

  9. 8: Tibor bátyám, az USA -ban látottak, az érkező hírek alapján; és az ilyen hozzászólások után ne mondjam azt, hogy a mai USA nem más, mint egy idiokrácia?!

  10. 7. Izumi Hatake
    Clyde Butcher Photography 142 051 ember kedveli. a kor egyik jelentős USA beli tájfényképésze. Született Kansas City, Mo. in 1942

    2 napja a facebookon másként látja.

    This whole Covid-19 thing seemed so strange. The number of people getting Covid-19 is getting higher, yet no one I know has it. It feels like I’m living in two different worlds. Well, the worlds have collided. I never thought the first person I would know with Covid-19 would be one of my grandkids.

    The crazy thing is that Kayla and her fiance have been so careful, they wear their masks all the time. However, they let their guard down at her fiance’s family get together in Georgia on July 4th. This can happen to anybody, any time. A few days after the party, three family members got sick, and they tested positive. Last week eight people at the party received their test results, and they were all positive, including our granddaughter and her fiance.

    Kayla and her fiance have sequestered themselves since they have returned from Georgia, and now that it is definite that they have it, they are continuing to keep away from people.

    Believe me; this is REAL!!! The first five days of being sick, Kayla said it felt like a lot of bricks were pressing down on her chest that made it hard for her to breathe. She said it was like being underwater and breathing through a straw to get air…never enough air. Kayla also has terrible body aches, stuffed up nose, and horrible headaches. She is on her 10th day and still can not taste her food. The doctor has prescribed her a steroid inhaler, and that seems to help her breathe. She is finally starting to feel a little better, but Kayla and her fiance are still very fatigued. YOU DON’T WANT THIS!!!

    Niki and I have stayed pretty much at home, except for grocery shopping, and a couple of photo-trips to places where people are few and far between. We wear masks and always carry one with us even into the wilderness. The rest of our family is doing well, and our employees all wear masks and are also doing well. We are thankful for that.

    PLEASE WEAR A MASK AND KEEP SOCIAL DISTANCING WHEN YOU HAVE TO GO OUT. THANK YOU, because I don’t want to hear you have gotten sick, and I don’t want any other member of my family to get sick.

  11. A tv-ben mondták a minap hogy Mo-on 1 millió kóborállat van. Namármost én azt gondoltam volna hogy összesen van vagy 100 kóborkutya az országban, de semmiképp nem gondoltam volna hogy 1 milló.
    Ugyanígy nem tudjuk hogy hány „kóborember” van pl. USA-ban azaz olyan akinek még most sincs munkája,
    Izumi:
    Ez a teória hogy azért kell az álarc hogy ne legyen személyiségünk szerintem egy összeesküvés baromság.Az hogy a maszkot viselni kell még ki lehet bírni nem nagy dolog.
    Orwelli dolog….megfigyelhetnek, de minek, de kinek? Persze sokat szigorodott a rendszer 30 év alatt és rosszabb lett minden, de ha nem lenne megfigyelés akkor elburjánzana az adócsalás meg minden. Csak Magyarországon sok olyan
    vállakozó van aki jól él és pl. iparcikkében nem ad számlát. A város jómódujai között van. Igazából had figyeljék csak meg.(de sajnos nem fogják) Vagy pl a cigókat akik bmw-kkel járnak és pózolnal a facebokoon, őket is orwelli társadalomba tenném.Amúgy meg ha egy átlagember ha akárhova megy éés megfigyelik , vagy azt hogy milyen oldalakat néz igazából leszarom.
    Szerintem sokkal több koronavírusos van mint ahogy írod.

  12. Re:11
    „Amúgy meg ha egy átlagember ha akárhova megy és megfigyelik , vagy azt hogy milyen oldalakat néz igazából leszarom.”

    Leszarhatod, de szalámi technikával ide jutsz:

    „„Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista.

    Amikor elvitték a szakszervezetiseket, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezetis.

    Amikor elvitték a szociáldemokratákat, csendben maradtam, hisz nem voltam szociáldemokrata.

    Amikor elvitték a zsidókat, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.

    Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.”

    (Emil Gustav Friedrich Martin Niemöller (Lippstadt, 1892. január 14. – Wiesbaden, 1984. március 6.) német teológus,)”

    Nem lehet csöndben maradni, mert az vaksi szemeddel nem veszed észre, hogy most akarják felépíteni az 1984-et.

  13. 11. Andrew

    Ne sz@rd le, mert utána b@szhatod!?

    100 kóbor kutya? Nálunk mindig van a faluban 2-3 db. 1 milla az biztos kamu, 10 emberre egy kóbor eb? Maximum János a tv-ben agyöngyhajú lánnyal.?

    Egyébként kár itt holmi orwell-i apróságokon fennakadni, jön a álarcos énekes című műsor
    folytatása.?

  14. 14 Valaki

    „Hivatalos tanulmány arról, hogy okoz koronavírust az 5G sugárzás.”
    Mit állítasz? Ez a „tanulmány” igaz, vagy hamis?
    Követnünk kell(ene), vagy elutasítani?

    Te hogyan gondolod?

  15. 15.
    Kovács Péter
    Miért ne stimmelne? Az adatok forrása hiteles, sávdiagramot készíteni pedig nem atomfizika.

  16. Re:14
    Felettébb érdekes…
    Lassan a „hülye” konteósoknak igaza lesz… 🙂

    Re:16 n/a
    Lassan revidiálnod kellene azt az álláspontot, hogy nem lehet rezonáns EM-el vírust irtani…

  17. 18 dajtás

    „Lassan revidiálnod kellene azt az álláspontot, hogy nem lehet rezonáns EM-el vírust irtani…”

    Ne kavarj!
    Tőled is egyértelműen azt kérdezem, amit 14 Valaki-től a 16-os hsz.-emben!

    Légy óvatos velem.

  18. Re:n/a
    Anno beraktam a TED-es előadást, amiben a doki elmondta a hivatkozásokat, és bemutatta a kutatásait. Még videó anyag is volt benne, hogy szelektíven hogyan pukkasztja ki a bacit a technika.
    Erre te azt mondtad, hogy szerinted ez nem működik. Most jön egy újabb tanulmány arról , hogy a mm hullámhosszú EM hogyan módosíthatja a bőr sejtjeit, ami abszolút beleillik a képbe. Erre írtam hogy lassan ideje revidiálni az elképzelésedet.
    Élő tudom bányászni, de van kutatás arról is, hogy a DNS-t is módosítani tudja a megfelelő frekvencia, ami szintén egybe vág ezzel az elképzeléssel.
    Kellenek ellen vizsgálatok ebben az esetben, de én behúznám az 5G vészféket addig, mert nem ér annyit az egész, mint hogy a városokban tömeges megbetegedések legyenek.
    Eleve baromira bűzlik az egész, mert baromira nyomják, és csak a fantasztikus előnyeit propagálják.

  19. 20 dajtás

    Tőled is egyértelműen azt kérdezem, amit 14 Valaki-től a 16-os hsz.-emben!

  20. 21. n/a
    A távolság négyzetével arányosan csökkent a hatás.
    A sugárzási teljesítmény, inverz négyzetes arányban változik a távolság függvényében (plusz abszorpció szórás).
    nem értem miért rugóznak ezen az 5G-n.
    A leginkább érintett Covid os területeken hol van jelentős 5G? Indiában? Brazíliában?

  21. 22 Koczka Zoltán

    Tőled is egyértelműen azt kérdezem, amit 14 Valaki-től a 16-os hsz.-emben!
    Ne beszéljetek mellé! Jó a link, vagy nem?

  22. 23 – n/a:
    Én úgy gondolom, hogy az EM hullámoknak csak az a része káros, amely ionizáló.

  23. Re:21 n/a
    Több tanulmány arra enged következtetni, hogy a nem nagy energiájú EM is okozhat problémát, főleg akkor, ha az adott frekvencia pont abban a sávban van, amivel valamilyen „szervünk” rezonanciában van. Én ezt nagyon is komolyan venném, mert annyi EM terhelést kap az ember, ami már okozhat nem várt mellékhatásokat.
    5G-vel az a baj, hogy egy nagyságrenddel több bázisállomás kell, ami extra terhelést ad az embereknek.

    Re: 22
    Ez így igaz, kivétel a Gyevi bíró… 🙂
    Beraktam anno olyan kutatási anyagokat, ami bizonyíthatóan bemutatta, hogy kis teljesítményű, de rezonáns EM-el bacikat tudtak kinyírni, miközben más bacik megmaradtak, magyarán szelektív volt a technika. Nem ionizáló sugárzás volt, csak elkapták a bacik saját rezonancia frekvenciáját, és ezen „pengették” addig EM-el, amíg az szét nem esett. Probléma az, hogy ilyen értelemben nem nagyon vizsgálódnak, pedig lehetnek olyan rádiósávok, vagy akár adók is, ami pont valamilyen sejtünk saját rezonanciáján van. Itt jön elő az 5G para, és a berakott tanulmány is, plusz nem halálos fegyverként tesztelés alatt van az amerikai hadseregnél egy tömegoszlató mikrohullámú fegyver, ami az illető bőrét stimulálja, fájdalom érzetet keltve benne…
    Én nem becsülném le annyira a bolond konteósokat, mert lehet hogy nem úgy van, ahogy mondják, de végeredményben a jelenség valós is lehet.

    Re:24
    Létezik olyan élelmiszer sterilizáló technika, ami nem UV, és nem ionizáló sugárzás alapú, és nem használ vegyszereket…

  24. Tibor bá’ és a többiek.

    Megállapítom, hogy tereltek, a kérdésemre nem válaszoltok.
    Nem baj, de akkor itt hagyjuk abba.

  25. 23. n/a

    leszarom a linket.

    de az 5G vel való riogatás pont akkora BullShit mint a Zengői lokátorral kapcsolatos félelemkeltésnek volt. (Nekem más miatt nem kellett a Zengőre radar…)
    Az itt 5G-zők miért nem szarnak be a tolatóradaroktól, vagy az épületen belüli mozgásérzékelőktől?

    Osztom Tibor bá’ érvelését.

  26. 24.

    „Létezik olyan élelmiszer sterilizáló technika,”
    persze, pl. füstölés, pasztörizálás, sózás, etc.
    Miről akarsz meggyőzni?

  27. Értő olvasás kedves Zoltán:
    „Létezik olyan élelmiszer sterilizáló technika, ami nem UV, és nem ionizáló sugárzás alapú, és nem használ vegyszereket…”
    Ebből a pasztörizálás beleillene amit írok, de nem erről beszélek.
    Teljesen más elvű a sterilizálásról van szó.
    Leírtam már n+1-szer az elvét, de jól láthatóan nem tudtok kilépni saját árnyékotokból, hiába dugom az orrotok elé a publikációkat is…

  28. 27. Koczka Zoltán
    Szerinted bullshit az 5G? Akkor az eddig megjelent kb. 10000 lektorált cikk tévedett! 🙂
    Nemcsak az 5G káros, hanem mindenféle vezeték nélküli sugárzás.
    A vezeték nélküli sugárzásról bebizonyították, hogy zavarja a feszültségfüggő kalciumion csatornákat, ami a sejtekre hatással bíró túlzott sejtközi kalciumion mennyiség megjelenését eredményezi.
    Egy másik potencialisan súlyosabb tényező az, hogy a fázisvezérelt antennarácsok nem szokásos antennák. Amikor egy szokásos elektromágneses mező belép a testbe, töltések mozgását és elektromos áramlast indukál. Amikor azonban rendkívül rövid elektromágneses impulzusok lépnek a testbe, valami más is történik: a mozgó töltések önmagukban olyan kis antennákká válnak, amelyek újraélesztik az elektromágneses teret, és mélyebbre továbbítják a testbe. Ezeket a sugarzott hullámokat Brillouin- prekurzoroknak hívják.

  29. 29. Őrzöm a hagyományokat.
    Szuvidálok ma 3kg pacalt 1.5kg bőrös csülökkel. 80fokon 24 óra. Állat módon steril lesz.

    27.

    A bizonyára lesz néhány érintett sejt a testemben.
    Mint ahogy ismert „Sugárözönben élünk”.
    A többi majd megoldja.

  30. 24: Tiborbá:
    Én úgy tudom, hogy az ionizáló sugárzások biológiailag durva behatásnak számítanak, a hatás egyértelműen kimutatható, nyomon követhető, egyszóval vitathatatlan.

    Azonban a mikrohullámú sugárzás esetében is van biológiai hatás, amely kis dózisokban, időben szétszórtan elhanyagolható, de nagyobb dózisban, folyamatosan begyűjtve okozhat olyan károsodást, ami a sejtosztódás javító mechanizmusain keresztül jelentkezve daganatos szövetkárosodásokat okozhat. Nem lehet olyan egyértelműen utolérni, mint egy radioaktív sugárzás esetén, de a mikrohullámú sugárözönben leélt élet határozottan NEM egészséges. Maga a károsodás függ az egyén ellenálló képességétől, ill. attól, hogy melyik fejlődési időszakában, mekkora dózist gyűjtött be. Hasonló a helyzet az UV sugárzással és a bőrrák kialakulásával is… Tehát maga a mobiltelefon használata nem okozhat problémát, de, ha valaki 24 órából 18-at egy mobillal a fején tölt, esélyes az agydaganat kialakulására. Ugyanígy az ölben wifi-laptopozás növeli a heredaganat kialakulási esélyét, vagy a zsebben tartott mobiltelefon és hasonló „jóságok” (nyilván nem egyszeri, ill. alkalmi esetekre értve).

    Az 5G parával megint az a probléma, hogy 1. a tudatlanok összehozzák olyan problémakörökkel, amihez abszolút semmi köze nincs és nem is lehet, 2. a tudatlanok nem veszik figyelembe, hogy a káros hatás csak akkor jelentkezhet, ha valaki az egyébként kötelező óvintézkedéseket megszegi. Egy nem megfelelően elhelyezett rádió-, ill. mikrosugárzó, adott (egyébként csekély) távolságból tényleg veszélyt jelenthet. Ugyanígy, egy nagyfeszültségű villamosvezeték alatt leélni egy életet nem életbiztosítás, de az sem lehetetlen, hogy az illetőre konkrét hatása nem lesz. Okosan napozni egészséges, de leégetni a bőrödet veszélyes, mi több, ha rendszeresen megteszed, jön a melanóma a bőrödre (és itt is lesz kivétel, aki erősíti a szabályt, mint minden hasonló esetben, lásd pl. a dohányzás és Winston Churchill esetét!).

    A különféle behatásokban közös, hogy elsősorban figyelembe kell venni a dózist, a behatás időegységét és az adott behatás erősségét, figyelembe kell venni az egyéni alkalmazkodóképességet (term. javító mechanizmusok hatékonyságát), valamint az esetleges pihentetési időt (term. regenerálódás), és figyelembe kell venni a kockázatot, amit adott esetben vállalhatónak, más esetben feleslegesnek ítélhetünk meg. Nem az 5G lesz az első, és nem is az utolsó, amikor „a bátraké a szerencse” elv alapján ugrik egy emberi közösség -és ez a ténylegesen kifogásolható az egészben- egy valójában felesleges kockázat kollektív vállalásába.

  31. 33. hecklerk,

    Oké, de biztos, hogy nem haltak meg olyanok a fertőzésbe, akik viszont nem kerültek a statisztikába, miközben a vírusfertőzés számtalan szövődményének egyike okozta halálukat? Ők hányan lehetnek?
    Enyhe tünetes fertőzött megszédül, elesik és egy jármű halálra gázolja. Soha nem fogják szűrni covid-ra. Korrekt az lenne, ha mindkét irányba kutatnának, hogy valós számok alapján hozhassanak döntéseket. Már, ha az igazság kiderítése lenne a cél.
    Ez a vizsgálat így csak arra jó, hogy kétségeket ébresszen, összezavarjon.
    Kiderítik, hogy nem 45 ezer, hanem 35 ezer halál tokozott, ez min fog változtatni?

  32. 34.
    Az olasz statisztikák szerint nagyobb volt a napi halálozások emelkedése pl. Bergamoban mint a Covid pozitív halottak száma. Azaz aluldiagnosztizáltak voltak a Covidos esetek.

  33. 7. Izumi Hatake
    Romániában is megy a hamisítás.
    Egyrészt mert a kórház minden ellátott COV-os után 1000 eurót kap. A hozzátartozó.akinek COV-ban halt meg a rokona, 700 eurót, plusz a temetkezési vállalkozó is akaszt vagy 300 eurót, mert veszélyes hullával dolgozik. Na ettől kezdve beindul a biznisz. Ide tolnak, odaadnak, csak, hogy COV-os legyen a páciens.

    Másik oldalról ott az állam. Az pedig azért machinált (legalábbis eddig) mert így jutott nagyobb támogatáshoz az EU-s vírusvészre létrehozott keretből. El is érték számításaikat, mert majd a legnagyobb vírustámogatást kapták meg. A napi 1000 COV-os megbetegedést ennek tükrében kell értékelni.

    Tibor bá’
    Nem akarok folyton ellent mondani. de ne haragudj a személyes tapasztalatom pont az ellenkezőjét mutatja, mint amiről Te szoktál írni, vagyis, hogy maradandó sérüléssel jár a COV-on való átesés.
    A rokonom, aki már két hete gyógyult, nagyon jól van és sokat dolgozik a mezőn, mivel most van szénaszezon a havason. Kérdem tőle valahányszor beszélünk, hogy érez-e valami különöset az egészsége kapcsán. Mindig az a válasz, hogy semmit, pont annyit bír dolgozni, mint előtte.
    És ami érdekes, hogy a vele élő 75 éves édesanyja nem kapta el, illetve azok sem akikkel érintkezett (például a munkatársai mellett két nap tünetes betegséget húzott le). Ha annyira terjed ez a betegség, akkor a többit miért nem fertőzte meg?

    A másik ismerős a sepsiszentgyörgyi nőgyógyász főorvos, pedig szintén jól van. A napokban beszéltem a feleségével valami küldemény ügyben és rákérdeztem a férje egészségére is. Azt mondta, hogy minden rendben, dolgozik, ügyeletet vállal, és közben keményen sportol. És még azt is mondta, hogy a kis ápolónő akivel egyszerre lett beteg, hasonlóan jól van.
    Itt sem történt családon belüli fertőzés, pedig velük volt az első pár napban, amíg ki nem derült, hogy COV-ot kapott az Ausztriai sízés alatt.

    Szóval a média által hangoztatottak és a valóság sokszor elüt egymástól. De szabad gondolkodás van, így mindenki annak hisz aminek és akinek akar.

  34. 36 – Tanuló:
    A média azt hozza le, hogy a fertőzöttek 80 százaléka tünetmentesen gyógyul. Ennek nem mond ellent az, amit te tapasztaltál, mert ugye te csak három esetről számoltál be.

  35. Azért vagyok covid dologban szkeptikus mert usa kinavirusnak hivja miközben ök vitték kinába a katonai olimpia idején, és kaliforniai laborban készült….a veterans today szerint. Most az olaszok szerb virust nyomnak…buta emberek akik nem veszik észre bill gates manipulációját…a pandémia valahogy úgy van megcsinálva hogy neki jól kifizetödjön. Ja meg ott a orvelli forgatókönyv amivel totál ellenörzést akarnak.
    Beteges narcisztikus önmagát elitnek vélők parapszichólógus kéne nekik nem ellenörzés hatalom mások felett. Sok beltenyésztett idióta hülyiti a világot.
    Csak azért tudják megtenni mert leszipkázták már a róka 3 bőrét régen.

    Jut eszembe a G5 höz már lámpakörték mellé telepithetnek mert rövidebb távolság kell mint a eddigiekhez.
    Lámpa meg van böven a közvilágitásban.

  36. Igazad van Tibor bá’
    Sajnos ha 20%-éka a gyógyult fertőzötteknek szarul járhat, nem is kevés egy 1 milliós árfertőzés esetén. Ez 200 ezer állandó ellátásra szoruló személyt jelent.

  37. 36 – Tanuló: Tánczos Barna, a szenátor, bár elvileg túl van a víruson, légzési nehézségekkel küzd, állítása szerint interjút adni is nehezére esett.

  38. A szkeptikusoknak…
    az olasz adatok már ismertek, ott is kiderült, hogy többen haltak meg Covidban mint amennyit annak diagnosztázaltak.
    Ugyanez most kiderült a spanyoloknál is.

    60 százalékkal több áldozata lehetett a járványnak Spanyolországban, mint a hivatalos számok mutatják:
    El País azonban 60 százalékkal többre, majdnem 45 ezerre teszi az áldozatok számát. Ez alapján Európában az Egyesült Királyság után Spanyolországban szedte a legtöbb áldozatot a járvány.

    „Los muertos de la pandemia en España: 44.868”

  39. Egy pár aktuális etetés a mai téma. Alátámasztva adatokkal, tárgyi bizonyítékokkal.

  40. Friss az USA ból kaptam:

    A FUJIFILM Diosynth Biotechnologies (FDB), a világ egyik vezető vírus vakcinákat, biológiai és génterápia termékeket gyártó nagyvállalata, valamint a Novavax, Inc. (NASDAQ: NVAX), egy késői termékfejlesztési szakaszra specializált biotechnológiai vállalat, amely vakcinák új generációit fejleszti ki súlyos fertőző betegségek ellen, ma bejelentettek egy megállapodást, miszerint nagy tételben gyógyszer alapanyagot állítanak elő az NVX-CoV2373, a Novavax COVID-19 oltóanyag jelölt termékének gyártásához. Az FDB Morrisville-ben, az észak-karolinai telephelyen, megkezdte az NVX-CoV2373 első tételének gyártását.

    A klinikai tesztelés jelenleg az utolsó szakaszban folyik és (valamikor) az év végéig megkezdik 100 millió vakcina gyártását.

  41. Kétkedőknek………vagy cinikusan agyhalottaknak…..

    https://444.hu/2020/07/30/ujabb-aggaszto-jelet-talaltak-annak-hogy-a-covid-tartos-egeszsegkarosodast-okozhat

    Egy német kutatásban száz, covidból már felépült beteg közül 76 szervezetében találtak olyan biomarkereket, amiket szívroham után szoktak kimutatni.
    A nagy kérdés, hogy ez a szívkárosodás tartós, vagy átmeneti, ezt csak az idő döntheti el.
    Mindenesetre rendkívül aggasztó, hogy erős, fiatal szervezeteket tesz annyira tönkre a betegség, hogy vannak, akik még hónapokkal a felépülésük után is levegőért kapkodnak némi lépcsőzés után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük