(3237) Klímaváltozás 1912-ben

Tibor bá’ fordítása online

Nini mit találtam. Az emberiség vezetősége megéri a pénzét. Semmi nem számít, csak a pillanatnyi haszonszerzés, harácsolás, bármi áron.

_________________________________________________________________________

The Rodnen and Otamatea Times 3 pences másolata 1912. augusztus 14é n.

Tudományos feljegyzések és hírek

Kőszénégetés kihat a klímára

A világ kazánja jelenleg évi 2 milliárd tonna szenet éget el. Elégetéskor ez a szén oxigént vesz fel és kábé 7 milliárd tonna széndioxid lesz belőle, ami az atmoszférába kerül. Ettől a levegő hatékonyabb paplanná válik, ami a Föld hőmérsékletét növeli. Ez a hatás néhány száz év alatt jelentős lehet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

17 gondolat erről: „(3237) Klímaváltozás 1912-ben

  1. Tibor bá’ = „”NINI MIT TALÁLTAM””
    AZT HISZEM NEKÜNK PISZOK NAGY SZERENCSE,
    HOGY TE ILYEN KÍVÁNCSI TERMÉSZETŰ VAGY ÉS
    A KŐSZÉN MÉLYSÉGÉRE IS HAJLANDÓ VAGY
    LEMÁSZNI EGY EGY KÖZÉRDEKLŐDÉRE IS
    SZÁMOTTARTÓ ÜGY MIATT!!! KÖSZÖNÖM !!!

  2. Sajnos a hatás „figyelemre méltóvá” válásához nem kellettek századok. Egy is elég volt.

  3. 3. Avatar

    Nagyon érdekes olvasmánynak látszanak a többi írások is. Sajnos nem tudom kinagyitani. Van valami trükk amit nem tudok?

  4. 5. A felső vezérlő sorban a nagyítót próbáltad már?
    A felület nem túl mobil batár sajnos.

  5. Tibor bá’
    „Nini mit találtam. ”

    Mindez nagyszerű és nemcsak tapsot érdemel.
    De!
    Mi van akkor amikor olyan tényekre és bizonyítékokra
    botlasz amik a hivatalos történelemmel és a globális célok propagandájával ellentmondanak?
    Hogyan lehet ezeket cáfolni?

    „Hosszú évszázadok alatt a kutatók szerte a világon olyan felfedezésekre bukkantak, amelyekre mai tudásunk szerint nem kerülhetett volna sor.
    Egyre inkább kezd közhiedelemmé válni az a nézet, hogy a régmúlt civilizációi a Földön sokkal fejlettebbek voltak minden tekintetben annál, mint amit a meghatározó kutatók nekik tulajdonítanak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a számos ősi térkép, melyeket a jóval ezelőtti múltban találtak meg, és amelyek egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a mai tudósok történetei erősen hiányosak, és fontos láncszemek hiányoznak belőlük.

    Ezeket a „hiányzó láncszemeket” egymáshoz illesztve ezen hihetetlen térképek segítségével arra a bizonyítható következtetésre juthatunk, hogy az emberiség jóval régebb óta lakja ezt a bolygót, mint ahogy azt a kiemelkedő kutatók vélik.”

    9 ősi térkép, aminek nem szabadna léteznie

    https://ujvilagtudat.blogspot.com/2016/06/9-osi-terkep-aminek-nem-szabadna.html

  6. 6&7

    Köszönöm most már jól olvasható. A nagyítás gombon túl a kulcs a megoldáshoz, hogy a felső margóval lehet a szöveg fókuszát változtatni.

  7. L.S. teljesen egyetértek veled. Sokkal régebbi az emberi civilizáció mint amit a mai tudomány papjai feltételeznek. Nehéz a régmúlt emlékeit fellelni, mert a kőkorszaki faragott kövei ugyan hosszú ideig megmaradnak, de egy természettel harmóniában élő, természetes anyagokat használó fejlett civilizáció nyomai elenyésznek.

  8. Tibor bá’. A kőszén, a széndioxid, a növények a földi szénalapú élet körforgásának részei. Széndioxid nélkül nincs növényi élet. Növény nélkül nincs kőszén. 5000 ppm széndioxid szintig vidáman működik az élet. Most 400. Minek akarjuk megerőszakolni a természetet. Rengeteg az emberi okosság okozta természeti katasztrófa már eddig is.

  9. Ami érdekes hogy törékeny társadalmunkban mint megmutatkozott a covid idején 1 hónap leállás után is elkezd repedezni az eddig felépített dolog hiába a technika fejlettsége.Az elégetett kőolaj és szén sem visz előbbre minket
    mert a technikát fejlesztette ugyan az elmúlt 100 évben, viszont az elégetett fosszíliák csak egy pillanatnyi jólétet okoznak(árammal meghajtott tévé,hűtő stb…). Ha most elméletben nem lenne több fosszília akkor összeomlana minden.
    Az ember által megtermelt dologok 10-20 éven belül elromlanának(gépek,aszfalt, hűtő stb…) , az épületek 200 év után tönkremennének.És mindehhez az energiát a világ negy részén még fosszíliából fedezzük és a fenntartásukhoz fosszília kell.Az eddgi kiépített infrastruktúra fentartásához is rengeteg fosszília kell(pl. egy budapesti út újrahúzása, egy épület felújítása) majdnem annyi amennyi a mai fogyasztás és ez az energia folyamatosan kellene.
    Persze jön a divat hogy megújulókból fedezzük a dolgokat egyre nagyobb arányban. De nézzünk meg mi működtet ma egy betonmixert, egy aszfaltozó gépet , egy lakásfelújítást stb…mindent a fosszília működtet.Az hogy a közúti közlekedést kiváltjuk 1%-ban elektromos autóval az nem sok , ráadásul az elektromos áram egy része nem megújuló.Szerintem egy ördögi kör ez.

  10. 12.Andrew
    Nagyon jól látod a dolgokat, de engedelmeddel egy apró észrevételt tennék.
    Az, hogy jelenleg minddnhez fosszilis energia kell, az az olajlobbi büne, akik nem engedik kifejleszteni a megüjuló energia technológiát.
    Sok kutató, szakember csúnya véget ért, a maradék értett a szóból.
    Ez van.

  11. 13 ez lehet hogy egy időben így volt, de ma már nem. Hasítanak a megújulók.

  12. A klímamodellek miként veszik figyelembe a fosszilis energiahordozók égéshőjét, mert az elégetésükkor felszabaduló extra hőmennyiség is a légkört melegíti, nem csak a keletkező üvegházgázok.
    Hol szerepel ez a matekban, vagy elenyésző ez a hatás?

  13. 16: Elenyésző. Ahogy a legtöbb emberi hőforrás is, az atomerőműveket beleértve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük